Afdeling. Postbus Bah. door: Afd. Hoofd 1 AWB..-weken 1 V

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Afdeling. Postbus 20120 Bah. door: Afd. Hoofd 1 AWB..-weken 1 V"

Transcriptie

1 rombüu PRVINSJB r R Y S U A N aan Doe. nr.: Class, nr. College van Gedeputeerde Staten van Fryslan Ingek.: '2 Bipl 2015 Afdeling Stêd en Platteiän Afdeling. Postbus Bah. door: Afd. Hoofd 1 AWB..-weken 1 V 8900 HM LEEUWARDEN voor kennisg. aa ngenomen/tel. afgedaan betreft aanvraag Nbwetvergunning Mts. P., M.E.A. en P.A.J. Lekkerkerker te Giekerk referentie AS/JV/706/ datum 27 juli 2015 Geachte heer, mevrouw, Namens Mts. P., M.E.A. en P.A.J. Lekkerkerker, Canterlandseweg 67 te (9061 CA) Giekerk, doe ik u hierbij in vijfvoud toekomen de aanvraag vergunning Natuurbeschermingswet 1998 voor de locatie Canterlandseweg 67 te Giekerk. Ik wil u verzoeken de aanvraag in behandeling te nemen. Graag ontvang ik een ontvangstbevestiging van deze aanvraag. Met vriendelijke groet. ingta. (Arjan) Sinnige adviseur ruimtelijke ordening en milieu Zwartewaterallee 14 Postbus AE Zwolle t (088) f (088) info@rombou.nl

2 Dit aanvraagformulier is nodig om een Natuurbeschermingswet (Nb-wet) vergunning aan te vragen. Dat moet ais het gaat het om een activiteit (plan of handeling) die een negatief effect kan hebben op (één van) de beschermde natuurgebieden in Frysiên.

3 Algemene gegevens ~J9. >aakrajbfet!t^^..lï'^tve^^ -'ta..a^,^ -ar^i^^k*--.»: 1.1 Aanvrager of gemachtigde rganisatie Naam Straat Postcode en plaats Telefoonnummer Faxnummer adres : Rombou B.V. dhr. f evr. ing. A. (Arjan) Sinnige : Zwartewateraliee : 8031 DX Zwolle : : : asinnige@rombou.nl huisnr Gebruiker rganisatie Naam Straat Postcode en plaats Telefoonnummer Faxnummer adres : Mts. P., M.E.A. en P.A.J. Lekkerkerker ( ) dhr. few. P.A.J. Lekkerkerker Canteriandseweg 9061 CA Giekerk huisnr Locatie activiteit straat Postcode en plaats mschrijving locatie* Canteriandseweg 9061 CA G iekerk huisnr. 67 Kadastrale gegevens Ligging in gemeente : Tytsjerksteradiel Voeg als bijlage een topografische kaarte bij. Zie 4.7. * Indien locatie niet is gekoppeld aan een huisadres. Vergunningaanvraag Natuurbeschermingswet 1998 (Nb-wet)

4 1.4 Natuurgebied(en) waarop project/handeling effect heeft* Naam Aide Feanen Waddenzee Duinen Terschelling Duinen Ameland 1.5 Korte omschrijving hoofdlijnen van de activiteit. De maatschap realiseert met h aar bedrijf al mee rdere jaren een gestage groei tot de huidige ca. 200 melkkoeien en bijbehorende jongvee. ok de komende periode wordt verwacht het bedrijf hoofdzakelijk uit eigen aanwas door te laten groeien. Het is de ondernemers gebleken dat voor een toename in vee ten opzichte van haar PAS-referentie er, ook voor de ruimte binnen haar milieuvergunning, in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998 toestemming benodigd is. Het bedrijf beschikt tot dusver niet over een dergelijke vergunning en wil deze via deze weg aanvragen voor 342 melkkoeien en 102 stuks jongvee. Voeg a/s bijlage een situatietekening bij. Zie Welke Nb-wetvergunning vraagt u aan? n Nieuwe activiteit, waarvoor niet eerder een Nb-wetvergunning is verleend. Ga door naar vraag 1.9. (2 Bestaande activiteit, waarvoor niet eerder een Nb-wetvergunning is verleend. Ga door naar vraag 1.9. r~l Bestaande activiteit, waarvoor eerder een Nb-wetvergunning is verleend. 1.7 Gegevens laatst verleende Nb-wetvergunning Naam activiteit Datum vergunning Nummer vergunning Voeg een afschrift bij van eerder verleende vergunningen. Zie 4.3. * Maak hiervoor gebruik van de beschikbare gebiedsinformatie Bijvoorbeeld via: nl/nb-wet. Vergunningaanvraag Natuurbeschermingswet 1998 (Nb-wet)

5 1.8 Wat is er veranderd ten opzichte van de laatst verleende vergunning? 1.9 Gaat het om een vergunning met bepaalde of onbepaalde tijd? n Bepaalde tijd, van tot f/l nbepaalde tijd 1.10 Welke andere vergunningen vraagt u aan? Bijvoorbeeld; bouwvergunning, aanlegvergunning, milieuvergunning, vergunning in gevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo), ontheffing Flora- en faunawet etc. Soort vergunning Datum aanvraag Aanvragen/aangevraagd bij (instantie en afdeling) 1. N.v.t Voeg zo mogelijk een afschrift toe van (een aanvraag om) andere vereiste vergunningen voor de voorgenomen activiteit. Zie 4.4 Vergunningaanvraag Natuurbeschermingswet 1998 (Nb-wet)

6 I 2 Beschrijving van de activiteit ^ '»'i fc'.'..df&v..- c ~ vi.ys^aiaj'i.'^ a-'t^-»? >.» -,-. ',-a Geef een gedetailleerde beschrijving van uw activiteit. Voor de beoordeling van uw aanvraag is het nodig om de effecten van uw activiteit op het betreffende natuurgebied inzichtelijk te maken. Wij vragen u daarom een gedetailleerde beschrijving te geven van de voorgenomen activiteit. Benoem daarbij de aspecten van de activiteit die effect kunnen hebben op het gebied (habitattypen) en aanwezige relevante soorten.maak bij de beschrijving, indien relevant, onderscheid in de fase die nodig is voor het ontwikkelen en voorbereiden van de 'activiteit' (de aanlegfase) en de fase waarin de 'activiteit' wordt gebruikt of uitgevoerd (gebruiksfase).besteed in ieder geval aandacht aan de volgende onderwerpen, indien ze van toepassing zijn: a) Heeft de activiteit effect op de omvang (ruimtebeslag) van het natuurgebied? b) Wordt het gebied door de activiteit verdeeld in meerdere (losse) gebieden (versnippering)? c) Heeft de activiteit effect op de kwaliteit en/ of kwantiteit van het grondwater, zoalswijzigingen in grondwaterstanden of veranderingen in de stroming van het water? d) Heeft de activiteit effect op de kwaliteit en/ of kwantiteit van het oppervlaktewater, bijv. verlaging van het waterpeil? e) Wordt het gebied door de activiteit verstoord als gevolg van verkeersbewegingen? Bijv. door parkeren, (toename van) recreatiedruk, wegafsluitingen, omleidingen, etc. f) Wordt er bij de activiteit gebruik gemaakt van machines of andere apparatuur, zoals bulldozers, kranen, vrachtwagens, etc? g) Welke werktijden of uitvoeringstijden horen bij de activiteit? Zijn deze werktijden bijv. dagelijks en/ of seizoensgebonden? h) Is er sprake van geluidsbelasting in het gebied door de activiteit? 1) Heeft de activiteit invloed op huidige verlichting en duisternis in het gebied? Bijv. door het plaatsen van lichtmasten. j) Is het (bedrijfsmatig) houden van dieren onderdeel van de activiteit? Zo ja, welk effect heeft dit op het gebied? U kunt denken aan verzuring of verontreiniging. k) Is er sprake van ontgronding, egalisering of andere ingrepen in de bodem? I) ntstaan er trillingen in de bodem door de uitvoering van uw activiteit? m) Hoe past u het uiterlijk en/ of de fysieke omvang van de activiteit in het landschap? n) Betrek bij de beschrijving van de mogelijke effecten de gevoeligheid van habitattypen en soorten voor storingsfactoren, zoals deze in 2.2. zijn beschreven. Vergunningaanvraag Natuurbeschermingswet 1998 (Nb-wet)

7 Beschrijving activiteit; Het houden van melk- en jongvee, zie voor uitgebreide beschrijving de Verstorings- en verslechteringstoets in de bijlage. a) Heeft de activiteit effect op de omvang (ruimtebeslag) van het n atuurgebied? Nee, de veehouderij ligt op meerdere kilometers van de nabij gelegen gebieden. b) Wordt het gebied door de activiteit verdeeld in m eerdere (losse) gebieden (versnippering)? Nee c) Heeft de activiteit effect op de kwaliteit en/ of kwantiteit van het grondwater, zoals wijzigingen in grondwaterstanden of veranderingen in de stroming van het water? Nee d) Heeft de activiteit effect op de kwaliteit en/ of kwantiteit van het oppervlaktewater, bijv. verlaging van het waterpeil? Nee e) Wordt het gebied door de activiteit verstoord als gevolg van verkeersbewegingen? Bijv. door parkeren, (toename van) recreatiedruk, wegafsluitingen, omleidingen, etc. Nee, de aan- en afvoerwegen lopen niet door stikstofgevoelige Natura 2000-gebieden. f) Wordt er bij de activiteit gebruik gemaakt van machines of andere apparatuur, zoals bulldozers, kranen, vrachtwagens, etc.? De veehouderij maakt gebruik van tractoren en reguliere landbouwmachines. g) Welke werktijden of uitvoeringstijden horen bij de activiteit? Zijn deze werktijden bijv. dagelijks en/ of seizoensgebonden? De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in de dag en de avond. Incidenteel in de nacht. h) Is er sprake van geluidsbelasting in h et gebied door de activiteit? Nee, de afstand tot de gebieden voorkomt geluidhinder. i) Heeft de activiteit invloed op huidige verlichting en duisternis in het gebied? Bijv. door het plaatsen van lichtmasten. Nee, grote afstand tot gebieden en stalverlichting in de nok van de stal. j) Is het (bedrijfsmatig) houden van dieren onderdeel van de activiteit? Zo ja, welk effect heeft dit op het gebied? U kunt denken aan verzuring of verontreiniging. Ja, zie Aerius-bijlagen. k) Is er sprake van ontgronding, egalisering of andere ingrepen in de bodem? Nee. I) ntstaan er trillingen in de bodem door de uitvoering van uw activiteit? Nee. m) Hoe past u h et uiterlijk en/ of de fysieke omvang van de activiteit in het landschap? In een eerder stadium is voor het plan reeds een advies uitgebracht, n) Betrek bij de beschrijving van de mogelijke effecten de gevoeligheid van habitattypen en soorten voor storingsfactoren, zoals deze in 2.2. zijn beschreven. De depositie is berekend op de relevante stikstofgevoelige habitattypen. Zie hiertoe de bijgevoegde Aeriusberekeningen in de bijlage. Vergunningaanvraag Natuurbeschermingswet 1998 (Nb-wet)

8 2.2 Welke habitattypen en diersoorten worden mogelijk verstoord? Geef in onderstaande tabel aan op welke soorten natuur (zoals Vochtige Heiden of Blauwgraslanden) en aanwezige diersoorten in het gebied (zie gebiedsinformatie) de voorgenomen activiteit mogelijk een verstorend effect heeft. U kunt de tabel invullen met behulp van informatie op de website Deze site geeft per natuurgebied (Natura-2000 gebieden) informatie over de effecten waarvoor aanwezige habitattypen en soorten gevoelig zijn én in welke mate. Storende factoren Habitattypen vt Qi X o; o> c > 01 ]o) 10 t i Q. a 'c at c w at c 0 01 a > > ö 'S 01 <a u c 01 l Diersoorten G ZG = NG =? = NVT = Gevoelig voor deze storende factor Zeer gevoelig voor deze storende factor Niet gevoelig voor deze storende factor Niet voldoende informatie om hierover een uitspraak te doen Deze storende factor is op deze natuurwaarde niet van toepassing Vergunningaanvraag Natuurbeschermingswet 1998(Nb-wet)

9 2.3 Van welke stapeling van negatieve effecten is er sprake? Het is mogelijk dat er in een gebied meer activiteiten zijn of worden uitgevoerd. Dit kande (negatieve) effecten op het gebied versterken omdat ze zich opstapelen(cumulatie). Geef aan of én in welke mate er sprake is van een stapeling van negatieve effecten op de habitattypen en op de aanwezige relevante soorten. Bij de beoordeling van uw aanvraag wordt (alleen) uitgegaan van voorgenomen of reeds uitgevoerde activiteiten in of nabij het betreffende gebied waarover een formeel besluit genomen is. Voor informatie hierover kunt u vaak terecht bij de gemeente. n.v.l 2.4 Middels welke maatregelen kunt u de verstoringen beperken? Welke maatregelen kunt u binnen de uitvoering van uw activiteit ondernemen omeventuele schade en/of verstoring te beperken (mitigatie)? Geef aan op welke wijze deze maatregelen de negatieve effecten op het gebied (habitattypen) en/of aanwezige relevante soorten verminderen. Maak bij de beschrijving onderscheid in de fase die nodig is voor het ontwikkelen en voorbereiden van de 'activiteit' (de aanlegfase) en de fase waarin de 'activiteit' wordt gebruikt of uitgevoerd (gebruiksfase). Let op! Maatregelen kunnen door u zelf meegenomen worden binnen de opzet van uw activiteit en/of opgelegd worden via de voorwaarden die verbonden zijn aan de verleende vergunning. Voorbeelden van mitigerende maatregelen; het tijdsschema (timing en duur) van de uitvoering. Bijvoorbeeld geen werkzaamheden tijdens het voortplantingsseizoen van een bepaalde soort; de wijze van uitvoering (in termen van werkzaamheden) en het gebruiktematerieel. Bijvoorbeeld het gebruik van een bepaald type baggermachine op eenovereengekomen afstand van de oever; alternatieve bouwtechnieken. Bijvoorbeeld boren in plaats van heien, afscherming van geluid, licht en andere verstoringsbronnen. afbakening van delen van het gebied die in geen geval mogen worden betreden Vergunningaanvraag Natuurbeschermingswet 1998 (Nb-wet)

10 n.v.t. Let op! Indien uit de aanvraag blijkt dat de activiteit onherstelbare, negatieve effecten kan hebben op het gebied en/of aanwezige relevante soorten, kan de provincie Fryslan u vragen om een aanvullende analyse: de zogenaamde 'passende beoordeling'. De provincie neemt in dat geval contact met u op. Heeft u voor het indienen van uw aanvraag vragen over het uitvoeren van een eventuele 'passende beoordeling', dan adviseren wij u om zelf contact op te nemen met de provincie Fryslan. Vergunningaanvraag Natuurbeschermingswet 1998 (Nb-wet)

11 3 Voorwaarden en verplichtingen De aanvrager verklaart: 3.1 alle gegevens naar waarheid te hebben verstrekt. 3.2 bekend te zijn met het feit dat bij wijziging in de omstandigheden die van belang zijnvoor de beoordeling van de vergunningaanvraag, dit zo spoedig mogelijk door te geven aan de provincie Fryslan onder vermelding van het nummer waaronder de aanvraag in behandeling is; 3.3 dat de aanvrager alie gewenste inlichtingen met betrekking tot de voor de beoordeiingen controle benodigde gegevens ter stond en naar waarheid zal verstrekken aan demet behandeling en controle van de aanvraag en vergunning belaste ambtenaren; 3.4 ermee bekend te zijn. dat de vergunning meteen wordt ingetrokken indien hij/zij één of meer uit zijrvhaar vergunning voortvloeiende verpiichtingen niet nakomt dan wel in het kader van de aanvraag van deze vergunning onjuiste gegevens heeft verstrekt; voortsdat de vergunning kan worden gewijzigd of ingetrokken als de omstandigheden zodanig zijn gewijzigd dat deze niet verleend zou zijn op het tijdstip waarop de vergunning is verleend; ndertekening ndergetekende, de aanvrager of degene die bevoegd is namens de aanvrager te handelen via machtiging, verklaart deze aanvraag en de daarbij behorende bijlage(n) naar waarheid te hebben opgesteld. Plaats: Datum: Naam ondertekenaar: Functie / hoedanigheid ondertekenaar: Zwolle 27 juli 2015 ing. A. (Arjan) Sinnige adviseur (gemachtigde) Machtiging (bijvoegen indiende aanvraag niet door de aanvrager zelf is ondertekend): Flandtekening : Vergunningaanvraag Natuurbeschermingswet 1998 (Nb-wet)

12 romb u Projecttoelichting Aanvraag Natuurbeschermingswetvergunning Mts. P., M.E.A. en P.A.J. Lekkerkerker, Canterlandseweg 67 te Giekerk Naam Postadres Projectnummer pdrachtgever Mts. P., M.E.A. en P.A.J. Lekkerkerker Canterlandseweg 67, 9061CA Giekerk Bezoekadres Postadres Rombou Zwartewaterallee 14,8031 DX Zwolle Postbus 240, 8000 AE Zwolle Datum 27 juli 2015 Status Projectleider Telefoon Fax definitief A. (Arjan) Sinnige (088) (088) info@rombou.nl

13 Inhoudsopgave 1 INLEIDING 3 2 BEGDE SITUATIE EN PRJECTEFFECT 4 3 PAS REFERENTIE 5 4 ACTIVITEIT 7 BIJLAGEN 1. Machtiging 2. Tekening beoogde situatie 3. Aerius projecteffect 4. Mail overschrijding grenswaarde Waddenzee 5. Vigerende vergunning 6. Administratieve dieraantallen 7. Aerius activiteiteffect

14 romb u 1 Inleiding Deze toelichting is bedoeld als bijlage bij de aanvraag Natuurbeschermingswetvergunning. p het adres Canterlandseweg 67 te Giekerk is de melkveehouderij Mts. P., M.E.A. en P.A.J. Lekkerkerker gevestigd. De maatschap realiseert met haar bedrijf al meerdere jaren een gestage groei tot de huidige circa 200 melkkoeien en bijbehorende jongvee. ok de komende periode wordt verwacht het bedrijf hoofdzakelijk uit eigen aanwas door te laten groeien. Het bedrijf heeft binnen de door gemeente verleende vergunning nog ruimte voor de groei naar circa 340 melkkoeien en bijbehorende jongvee. Voor een groot gedeelte is deze stalruimte reeds aanwezig, een deel moet door interne aanpassingen nog worden gerealiseerd. Het is de ondernemers gebleken dat voor een toename in vee ten opzichte van haar PASreferentie er, ook voor de ruimte binnen haar milieuvergunning, in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998 toestemming benodigd is. Het bedrijf beschikt tot dusver niet over een dergelijke vergunning. In deze toelichting worden de verschillende uitgangspunten van het project nader toegelicht, laatschap LEKKÉRKFRKFP Tb" GIEKERK

15 Beoogde situatie en projecteffect Beoogd wordt verdere groei van de melkveehouderij naar de bij gemeente vergunde omvang van 342 melkkoeien en 102 stuks jongvee binnen de bestaande gebouwen. Het bedrijf is momenteel in werking o.b.v. de op 11 mei 2010 verleende oprichtingsvergunning Wet Milieubeheer i.c.m. de op 4 juli 2014 verleende mgevingsvergunning inclusief milieuneutrale verandering. Uit de milieutekening blijkt onderstaande verdeling van dierplaatsen binnen het bedrijf, dit is eveneens de beoogde bedrijfssituatie. Ammoniak Stalsysteem stal Diersoort (RAV-code) stal 2 jongvee A Aantal Emissie stalsysteem kgnhi/per dierplaats Totale emissie kg NH3 per stal ,4 176,0 stal 4 melkkoeien A ,0 stal 5 melkkoeien A ,0 melkkoeien A ,4 202,4 iglo's jongvee A ,4 70,4 1 totaal 4894,8 1 Het bedrijf beschikt momenteel niet over een Natuurbeschermingswetvergunning. Voor de berekening van het projecteffect is in Aerius zodoende de totale beoogde situatie ingevoerd. Uitkomst is dat de beoogde depositie kleiner is dan 1 mol op de te beoordelen gebieden. In dit geval zou een melding kunnen volstaan. Het programma Aerius geeft echter in een aan dat de aanvraag niet als melding kan worden opgenomen aangezien de beschikbare ruimte voor meldingen niet groot genoeg is. Blijkbaar is de grenswaarde van één of meerdere van de nabije gebieden overschreden, dit maakt de aanvraag vergunningplichtig. Zowel de berekening van het projecteffect als ook de betreffende de grenswaarde zijn als bijlagen toegevoegd.

16 romb u 3 PAS referentie 1 januari 2015 vergunde situatie Het bedrijf was op 1 januari 2015 en is momenteel in werking o.b.v. de op 11 mei 2010 verleende oprichtingsvergunning Wet Milieubeheer i.c.m. de op 4 juli 2014 verleende mgevingsvergunning inclusief milieuneutrale verandering. Sinds 2010 beschikt het bedrijf over een vergunning voor het houden van 342 melkkoeien en 102 stuks jongvee in meerdere stallen. In 2014 is gebleken dat er in de vergunning van 2010 een aantal fouten zaten. M.b.v. een milieuneutrale verandering zijn deze fouten hersteld. Uit de tot de milieuneutrale melding behorende milieutekening blijkt onderstaande verdeling van dierplaatsen binnen het bedrijf Ammoniak Stalsysteem Emissie stalsysteem Stal Diersoort Aantal (RAV-code) dierplaats stal 2 jongvee A ,4 Totale emissie kg NH3 per stal 1 176,0 1 stal 4 melkkoeien A ,0 1 stal 5 ; melkkoeien A ,0 1 melkkoeien A ,4 202,4 iglo's jongvee A ,4 1 70,4 1 i totaal 4894,8 Grootste feitelijk gehouden dieren De ondernemers hebben gegevens overlegd van de feitelijk gehouden dieren tussen 1 januari 2012 en 31 december in Gebleken is dat op het bedrijf op 10 december de volgende dieren aanwezig waren (de stukken zijn ais bijlage toegevoegd). Ammoniak Diersoort Stalsysteem (RAV-code) Aantal Emissie stalsysteem Totale emissie kg melkkoeien A ! 2548,0 jongvee i A ,4 404,8 fokstieren A ,2 31,0 2983,8!..AtSCHAP LEKKERKÊHKÉK bleker-'.

17 1 PAS referentie Het feitelijke aantal gehouden stuks melkkoeien en jongvee blijken passende binnen de vergunning. De 5 fokstieren zijn weliswaar niet bij gemeente vergund, maar vallen wel onder de hoofdcategorie rundvee en mogen zodoende worden meegerekend. Het bedrijf beschikt zodoende over onderstaande PAS-referentie. Ammoniak Stal Diersoort Staisysteem (RAV<ode) Aantal Emissie staisysteem kg NH3 /per dierplaats Totale emissie kg NHs per stal Stal 2 jongvee A ,4 i 176,0 fokstieren A ,2 Stal 4 melkkoeien A ,0 stal 5 melkkoeien A ,0 melkkoeien A ,4 202,4 Inglo's jongvee A ,4 26,4 31,0 1 totaal 2983,8

18 romb u 4 Activiteit De activiteit is de beoogde groei tot de bij de gemeente vergunde omvang t.o.v. de PAS-referentie. Met Aerius is het verschil in depositie op de omliggende Natura 2000-gebieden inzichtelijk gemaakt (zie bijlage). Dit effect is kleiner dan 3 mol, en zou zodoende op basis van de vastgestelde beleidsregels kunnen worden vergund. : ^ATSCHAP LEKKERKERKCR TE GiFKERK

19 Bijlage 1 Machtiging romb u

20 rombou Machtiging ndergetekende, de heer P.A.J. Lekkerkerker, wonende aan Canterlandseweg 67 te (9061 CA) Gytsjerk, machtigt hierbij de heer ing. A. (Arjan) Sinnige, werkzaam bij Rombou B.V., Zwartewateraliee 14 te (8031 DX) Zwolle, om namens Mts. P., M.E.A. en P.AJ. Lekkerkerker een melding als bedoeld in artikel 8 van de 'Regeling programmatische aanpak stikstof of een aanvraag om vergunning op grond van de Natuurbeschermingswet 1998 in te dienen voor "het veranderen van" de veehouderij aan Canterlandseweg 67 te Gytsjerk. Daarbij machtigt ondergetekende ing. A. Sinnige voornoemd namens hem nadere stukken in te dienen ofte ontvangen en desgewenst een nadere mondelinge toelichting te geven. Eén en ander met het recht van substitutie. Aldus verklaard en ondertekend te Gytsjerk, d.d. 8 juli 2015 P.A.J. Lekkerkerker

21 romb u Bijlage 2 Tekening beoogde situatie

22 RENVI QEBUWEN CNSTRUCTIC CNSTRUCTie CNSTRUCTIE RENVI VEE ossouw FUNCTIE AANTAL VEE assouw 1 VWWWWUW1 8TALBVBTEEM RAW^E EBUW 2 «UUIik-MjN r TTTT M fibuw 2 MMK HM CBUW 4 biftmmi«. m ttlmimbft «Ml m tfimnum» «itim 1 II1II ns n «ftwu «> SBUW ft UQMMMt EBUW ft «lllliftmbiw 8UITSN M.Wft Mft u inn VMUMLUI MMZ «a TTABI. 4M MUW1 ninvi 888 rrrrrrrrrr (-1 r 11X38 Ml 10X30 Hl 10X30 Hl 10X30 Hl 900 TERREININDELING MBM» HILIEUTCKCNINC MTS. P.J i.a. CN P AJ. LCKKERKERK» NI» «CMK» CANTCRLANDSCWCG CA GYTJERK lirkld l rrrrrrrrrr

23 Bijlage 3 Aerius projecteffect romb u

24 Calculation Situation ^ Characterization Emission Deposition nature areas Deposition habtitat types

25 Calculation for permit AERIUS B CALCULATR Contact Legal entity Location Rombou Canterlandseweg 67, Giekerk Activity Description AERIUS reference Mts Lekkerkerk 2EiYAiy6vc Calculation date Calculation year 24 July 2015,12: Total emission situationi 4, kg/y Deposition Highest project contribution (mol/ha/y) Nature area Aide Feanen Province Friesland Situation Explanation projecteffect Calculation for permit Situation i 2EI YAiy6vc (24 July 2015) page 2/22

26 Calculation for permit Location "»"«faiik Calculation for permit Sltuationi 2EI YAiy6vc (24 July 2015) page 3/22

27 Calculation for permit Emission Situation 1 Name Stal 2 Location (X.Y) Height Heat content NH3 5.0 m 0.0 mw kg/y Anlm RAV code Description al Amount Substa nee Emission factor (kg/animal/y) Emission A overige huisvestingssystemen (Rundvee; vrouwelijk jongvee tot 2 jaar) (verig) 40 NH kg/y Name Location (X.Y) Height Heat content NM? Stal m 0.0 mw 3, kg/y Anlm RAV code Description al Amount Substa nee Emission factor (kg/animal/y) Emission yy A overige huisvestingssystemen (Rundvee; melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar) (verig) 236 NH , kg/y Calculation for permit Situation 1 zei YAiySvc (24 July 2015) page 4/22

28 Calculation for permit Name Stal 5 Location (X.Y) , Height 5,0 m Heat content 0.0 mw NH3 1, kg/y Anim RAV code Description al Amount Substa nee Emission factor (kg/animal/y) Emission A overige huisvestingssystemen (Rundvee; melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar) (verig) 106 NH , kg/y yy A overige huisvestingssystemen (Rundvee; vrouwelijk jongvee tot 2 jaar) (verig) 46 NH kg/y Name Iglo's Location (X,Y) , Height Heat content NH3 5-0 m 0.0 mw kg/y Anim RAV code Description al Amount Substa nee Emission factor (kg/animal/y) Emission ^ A overige huisvestingssystemen (Rundvee; vrouwelijk jongvee tot 2 jaar) (verig) 16 NH kg/y Calculation for permit Situation 1 zei YAiy6vc(24 July 2015) page 5/22

29 Calculation for permit Deposition / / ^ \ -ht* Nootd«nveld "!i ^ ^ FQctit»l^rvegn IhÜ Miilden-Dr^nth* kj_ '> ^ "js,^ Vi/ ', A. ^ \ z'!o no-ffm.woi<i&i^ddtn«m --vc 10 KtTt - f Highest projectcontribution (Aide Feanen) / \ Highest projectcontribution per nature area j(^t Habitatrichtlijn Vogelrichtlijn ^1^ Bescherm natuurmonument ^ Habitatrichtlijn, Vogelrichtlijn A Habitatrichtlijn, Bescherm natuurgebied Vogelrichtlijn, Bescherm natuurgebied A Habitatrichtlijn, Vogelrichtlijn, Beschermd natuurgebied Calculation for permit Situation! aeiyaiysvc (ar) July 2015) page 6/22

30 Calculation for permit Deposition PAS areas Highest project contribution (mol/ha/y) Exceedanc Deposition Situation 1 e critica i load space available Fochteloërveen 0.07 Aide Feanen Duinen Vlieland Duinen Terschelling Wijnjeterper Schar Van ordt's Mersken Bakkeveense Duinen Duinen Schiermonnikoog Duinen Ameland Drents-Friese Wold & Leggelderveld Norgerholt Waddenzee o.n C) Geen overschrijding ^ Wei overschrijding ntwikkellngsrulmte beschikbaar* Geen ontwikkelingsruimte beschikbaar ^ Meer dan 5o% van ontwikkeiingsrulmte uitgegeven 1 tenminste één hectare * Bij beoordeling van een vergunningaanvraag in het kader van de Nb-wet wordt vastgesteid of er voldoende ontwikkelingsruimte beschikbaar is en of dat signicante verslechtering uitgesloten kan worden. Calculation for permit Situation! aeiyaiyövc (24 July 2015) page 7/22

31 Calculation for permit Fochteloërveen Area Highest project contribution (mol/ha/y) Exceedanc Deposition e critical space available Situation ^ load ZGH7i2oah Herstellende hoogvenen, actief 0.06 hoogveen H7i2oah Herstellende hoogvenen, actief 0.07 hoogveen Hgggg-.z^ Habitattype onbekend/onzeker 0.05 KDW op basis meest kritische aangewezen type (HynoA, Hyizo) H4030 Droge heiden 0.07 Aide Feanen Area Highest project contribution (mol/ha/y) Exceedanc Deposition e critical space available Situation 1 load Hjisobaz Meren met krabbenscheer en 0.30 fonteinkruiden, buiten afgesloten zeearmen H7210 Galigaanmoerassen 0.12 H4010B Vochtige heiden (laagveengebied) 0.12 H6410 Blauwgraslanden H714B vergangs- en trilvenen (veenmosrietlanden) H91D0 Hoogveenbossen 0.33 Calculation for permit Situation 1 zeiyaiysvc (24 July 2015) page 8/22

32 Calculation for permit Duinen Vlieland Area Highest project contribution (mol/ha/y) Exceedanc Deposition Situation, ^Pace available ZGH2i8oAbe Duinbossen (droog), berken % Ä ei ken bos Calculation for permit Situation, c i 2EiYAiy6vc (24 July 2015) oage 9/22

33 Calculation for permit Duinen Terschelling Area Highest project contribution (mol/ha/y) Exceedanc Deposition Situation 1 e critical load space available HzigoC Vochtige duinvalleien (entkalkt) 0.08 H214A Duinheiden met kraaihei (vochtig) 0.09 H2130B Grijze duinen (kalkarm) 0.09 HaigoAom Vochtige duinvalleien (open 0.06 water), oligo- tot mesotrofe vormen ZGHaiBoAbe Duinbossen (droog), berken eikenbos H2150 Duinheiden met struikhei 0.08 H2120 Witte duinen 0.06 H2I6 Duindoornstruwelen 0.06 HzigoB Vochtige duinvalleien (kalkrijk) 0.06 ZGH2190C Vochtige duinvalleien (ontkalkt) 0.07 HI33A Schorren en zilte graslanden (buitendijks) 0.06 H2130A Grijze duinen (kalkrijk) 0.08 HziSoB Duinbossen (vochtig) 0.10 H1310A Zilte pionierbegroeiingen (zeekraal) 0.07 H2i8oAbe Duinbossen (droog), berkeneikenbos o.og HI31B Zilte pionierbegroeiingen 0.07 (zeevetmuur) Calculation for permit Situation 1 zei YAiyßvc (24 July 2015) page1q/22

34 Calculation for permit Area Highest project contribution (mol/ha/y) Exceedanc Deposition e critical space available Situation i load H214B Duinheiden met kraaihei (droog) o.io ZGH2I8B Duinbossen (vochtig) 0.09 H2170 Kruipwiigstruweien 0.10 Wijnjeterper Schar Area Highest project contribution (mol/ha/y) Exceedanc Deposition e critical space available Situation 1 load H7150 Pioniervegetaties met snavelbiezen H40IA Vochtige heiden (hogere zandgronden) o.io.i H6230vka Heischrale graslanden, vochtig 0.09 kalkarm H6410 Blauwgraslanden 0.10 H4030 Droge heiden o.n Van ordt's Mersken Area Highest project contribution (mol/ha/y) Exceedanc Deposition e critical space available Situation 1 load H6230vka Heischrale graslanden, vochtig 0.09 kalkarm H6410 Blauwgraslanden H40IA Vochtige heiden (hogere zandgronden) Calculation for permit Situation 1 zeiyaiysvc (24 July 2015) page n/22

35 Calculation for permit Bakkeveense Duinen Area Highest projea contribution (mol/ha/y) Exceedanc Deposition e critical space available Situation ^ load H2310 Stuifzandheiden met struikhei 0.10 H3160 Zure vennen H2330 Zandverstuivingen H4010A Vochtige heiden (hogere zandgronden) H2320 Binnenlandse kraaiheibegroeiingen 0.10 ZGH2310 Stuifzandheiden met struikhei 0.07 Calculation for permit Situation i 2E1 YAiybvc (24 July 2015) page 12/22

36 Calculation for permit Duinen Schiermonnikoog Area Highest project contribution (moi/ha/y) Exceedanc Deposition Situation 1 e critical load space available ZGH2180C Duinbossen (binnendulnrand) 0.19 ZGH2170 Kruipwilgstmwelen 0.21 H2I8B Duinbossen (vochtig) 0.29 ZGH2120 Witte duinen 0.23 ZGH2I6 Duindoornstruwelen 0.28 ZGH2130B Grijze duinen (kalkarm) 0.27 H6410 Blauwgraslanden 0.22 H2170 Kruipwilgstruwelen 0.25 ZGHzigoB Vochtige duinvalleien (kalkrijk) 0.12 ZGHaiSoB Duinbossen (vochtig) 0.24 H2130C Grijze duinen (heischraal) 0.22 ZGH2i8oAbe Duinbossen (droog), berken eikenbos H9999:6 Habitattype onbekend/onzeker 0.26 KDW op basis meest kritische aangewezen type (H2130B, H2130C) ZGH2130A Grijze duinen (kalkrijk) 0.15 H2i9oAom Vochtige duinvalleien (open 0.21 water), oligo- tot mesotrofe vormen H2190C Vochtige duinvalleien (ontkalkt) 0.24 Calculation for permit Situation 1 zeiyaiyövc (24 July 2015) page 13/22

37 Calculation for permit Highest project contribution (mol/ha/y) Exceedanc Deposition Situation 1 e critical load space available HaigoB Vochtige duinvalleien (kalkrijk) 0.25 # ZGHzigoCVochtige duinvalleien (entkalkt) 0.22 # Calculation for permit Situation 1 aeiyaiysvcczq July 2015) page 14/22

38 Calculation for permit Duinen Ameland Area Highest project contribution (mol/ha/y) Exceedanc Deposition e critical space available Situation 1 load H2150 Duinheiden met struikhei 0.15 H2160 Duindoornstruwelen 0.19 H2120 Witte duinen 0.18 HzigoB Vochtige duinvalleien (kalkrijk) 0.16 ZGH2190C Vochtige duinvalleien (ontkalkt) 0.13 ^9999:5 Habitattype onbekend/onzeker 0.21 KDW op basis meest kritische aangewezen type (H2130B, H2i3oC, H6230) H214A Duinheiden met kraaihei (vochtig) 0.12 H2130B Grijze duinen (kalkarm) H2190C Vochtige duinvalleien (ontkalkt) ZGH2130A Grijze duinen (kalkrijk) 0.27 o.ii 0.15 H2180C Duinbossen (binnenduinrand) 0.14 HaigoAom Vochtige duinvalleien (open 0.14 water), oligo- tot mesotrofe vormen H213C Grijze duinen (heischraal) 0.11 ZGHziSoAbe Duinbossen (droog), berken eikenbos ZGH623ovka Heischrale graslanden, vochtig 0.12 kalkarm ZGHzigoB Vochtige duinvalleien (kalkrijk) 0.15 Calculation forpermt Situation 1 2EiYAiy6vc(24 July 2015) oage 15/22

39 Calculation for permit Area Highest project contribution (mol/ha/y) Exceedanc Deposition e critical space available Situation i load H2170 Kruipwilgstruwelen 0.19 ZGH2I8B Duinbossen (vochtig) 0.26 ZGH2130B Grijze duinen (kalkarm) 0.24 ZGH2120 Witte duinen 0.19 ZGH2I6 Duindoornstruwelen 0.19 H2130A Grijze duinen (kalkrijk) 0.21 ZGH2170 Kruipwilgstruwelen 0.16 H2I8B Duinbossen (vochtig) 0.26 H2i8oAbe Duinbossen (droog), berken eikenbos H2140B Duinheiden met kraaihei (droog) 0.09 Calculation for permit Situatiom aei YAiySvc (24 July 2015) page 16/22

40 Calculation for permit Drents-Friese Wold b Leggelderveld Area Highest project contribution (moi/ha/y) Exceedanc Deposition e critical space available Situation r load H2320 Binnenlandse kraaiheibegroeiingen 0.06 H4IA Vochtige heiden (hogere zandgronden) 0.06 H7150 Pioniervegetaties met snavelbiezen 0.06 H3130 Zwakgebufferde vennen H4030 Droge heiden H/noB Actieve hoogvenen (heideveentjes) 0.05 H5130 Jeneverbesstruwelen H2310 Stuifzandheiden met struikhei H6230vka Heischrale graslanden, vochtig 0.05 kalkarm H3160 Zure vennen H9190 ude eikenbossen H2330 Zandverstuivingen Norgerholt Area Highest project contribution (mol/ha/y) Exceedanc e critical Deposition space available Situation ^ load Hgizo Beuken-eikenbossen met hulst 0.07 Calculation for permit Situation 1 zei YAiybvc (24 July 2015) page 17/22

41 Calculation for permit Waddenzee Area Highest proiert contribution (mol/ha/y) Exceedanc Depositron Situation 1 e critical load space available H2130B Grijze duinen (kalkarm) 0.14 HzigoC Vochtige duinvalleien (ontkalkt) 0.18 Hzno Embryonale duinen 0.15 H2150 Duinheiden met struikhei o.i6 H2120 Witte duinen 0.16 H2I6 Duindoornstruwelen 0.14 Hggggn Habitattype onbekend/onzeker KDW op basis meest kritische aangewezen type (H2130B) o.i6 HI33A Schorren en zilte graslanden (buitendijks) 0.34 HzigoB Vochtige duinvalleien (kalkrijk) 0.18 HI31A Zilte pionierbegroeiingen (zeekraal) 0.25 HI31B Zilte pionierbegroeiingen (zeevetmuur) 0.16 HI320 Slijkgrasvelden 0.18 H5230 Heischrale graslanden 0.10 Geen overschrijding ^ Wel overschrijding ntwikkelingsruimte beschikbaar* Geen ontwikkelingsruimte beschikbaar ^ Meer dan 5o% van ontwikkelingsruimte uitgegeven i tenminste één hectare Calculation for permit Bij beoordeling van een vergunningaanvraag m het kader van de Nb-wet wordt vastgesteld of er voldoende ontwikkelingsruimte beschikbaar is en of dat signicante verslechtering uitgesloten kan worden. Situation 1 2E1 YAiybvc (24 July 2015) age I8/22

42 Calculation for permit Deposition remaining areas Area Highest project contribution (mol/ha/y) Exceedanc Deposition e critical space available Situation 1 load Noordzeekustzone 0.16 Lauwersmeer 0.12 Niedersächsisches Wattenmeer und 0.07 angrenzendes Küstenmeer Nationalpark Niedersächsisches Wattenmeer 0.07 C]) Geen overschrijding Wel overschrijding Calculation for permit Situation 1 zeiyaiysvc (24 July 2015) page 19/22

43 Calculation for permit Deposition per Noordzeekustzone habitat Area Highest project contribution (mol/ha/y) Exceedanc Deposition e critical space available Situation 1 load HI31A Zilte pionierbegroelingen (zeekraal) 0.14 H213A Grijze duinen (kalkrijk) 0.15 HI31B Zilte pionierbegroeiingen (zeevetmuur) 0.15 Hgggg;/ Habitattype onbekend/onzeker KDW op basis meest kritische aangewezen type (Hzno, HzigoB) o.i6 H2110 Embryonale duinen 0.16 H213B Grijze duinen (kalkarm) 0.15 H2150 Duinheiden met struikhei 0.16 H1330A Schorren en zilte graslanden (buitendijks) 0.16 H2190B Vochtige duinvalleien (kalkrijk) 0.16 H2120 Witte duinen 0.16 Lauwersmeer IMiedersächsisches Wattenmeer und angrenzendes Küstenmeer Area Highest project contribution (mol/ha/y) Exceedanc Deposition e critical space available Situation i load Hggggnioo Habitattype onbekend/onzeker 0.07 (buitenland) Calculation for permit Situation i 2EI YAiybvc (24 July 2015) page 20/22

44 Calculation for permit Nationalpark Niedersächsisches Wattenmeer Highest project contribution (mol/ha/y) Exceedanc e critical Deposition space available Situatiom load H9999:noi Habitattype onbekend/onzeker 0.07 (buitenland) Geen overschrijding S Wel overschrijding Calculation for permit Situation 1 zeiyaiyövc (24 July 2015) Dage 21/22

45 Calculation for permit Disclaimer Although the calculation is made with the utmost care, no responsibility will be taken with respect to the decisions taken based on the results of the calculation. The information provided can be used to substantiate a permit request. AERIUS accepts no responsibility for the content of information provided by third parties. The above data and corresponding results are valid till a new version of AERIUS is available. AERIUS is a registered trademark in the Benelux. All rights not expressly granted herein are reserved. R6fer6nCGS for TWS calculation is based on: calculations AERIUS version 20i4_20i50630_7iba5456ba Database version 20iq_20i5o630_obq97od9ae More information about the used data on Calculation for permit Situationi 2EiYAiy6vc (24 July 2015) page 22/22

46 Bijlage 4 Mail overschrijding romb u grenswaarde Waddenzee

47 Van: Verzonden: vrijdag 24 Juli :42 Aan: CC: Arjan Sinnige nderwerp: Meldingsbericht Bijlagen: Huidige_Situatie.gml; Nieuwe_Situatie.gml Geachte heer/mevrouw, U heeft op grond van artikel 8 van de Regeling Programmatische aanpak stikstof een melding ingediend voor uw initiatief, op Friday 24 July 2015 om 13:40. Deze aanvraag kan niet als melding worden opgenomen aangezien de beschikbare ruimte voor meldingen niet groot genoeg is. Voor inhoudelijke vragen betreffende meldingsplicht en/of de vergunningplicht kunt u contact opnemen met het bevoegd gezag, voor meer toelichting verwijzen we u naar de websites pas.natura2000.nl en Das.bii12.nl. Met vriendelijke groet. Het AERIUS team PS: Dit is een automatisch gegenereerde ; u kunt op deze mail niet reageren via 'beantwoorden'. AERIUS helpdesk@aerius.nl Ministerie van Economische Zaken Programmadirectie Natura 2000 twitter.com/aeriusapp AERIUS wordt ontwikkeld in opdracht van de Rijksoverheid en de gezamenlijke provincies AERIUS ismh geregistreerd merk van her Ministerie van Economische ^ken HBH Ministerie van Economische Zaken Aan de verstrekte gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. De eigenaar van AERIUS aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de inhoud van de door de gebruiker aangeboden informatie. Bovenstaande gegevens zijn enkel bruikbaar tot er een nieuwe versie van AERIUS beschikbaar is. AERIUS is een geregistreerd handelsmerk In de Benelux. Alle rechten die niet expliciet worden verleend, zijn voorbehouden.

48 romb u Bijlage 5 Vigerende vergunning

49 gemeente a V/ om g Ik» j tytsjerksteradiel " ' ' s s e BESLUITWET MILIEUBEHEER No. S Wij hebben van de heer P. Lekkerkerker een aanvraag ontvangen voor een oprichtingsvergunning ingevolge de Waf milieubeheer voor e en veehouderij op het adres Canterlandseweg 67 in Gytsjerk. Kadastrale ligging: gemeente Giekerk, sectie, nummer mtrent de onderhavige aanvraag hebben wij het volgende overwogen: De aanvraag maakt in zijn geheel onderdeel uit van de vergunning op grond van de Wet milieubeheer. Activiteiten: Het houden van melkvee, jongvee, de opslag van voer, ruwvoer, krachtvoer, mest, diesel, en de stalling van voer en werktuigen. Inrichting: De inrichting is een inrichting in de zin van Bijlage 1 van het Inrichtingen en Vergunningenbesluit milieubeheer en valt onder de volgende categorieën 7.1 en 8.1. Vergunninqsituatie: De revisievergunning van 1 augustus 1992 is door de komst van het Besluit landbou w op 6 december 2006 beschouwd als melding op grond van het Besluit landbouw milieubeheer. De revisievergunning van 1 augustus 1992 is hiermee destijds komen te vervallen. mdat het aantal dieren zal worden uitgebreid kan de inrichting niet meer onder de werkingsfeer vallen van het Besluit landbouw milieubeheer en wordt de inrichting weer vergunningplichtig. mdat er voor de inrichti ng geen geldige milieuvergunning meer is, dient er bij het opnieuw van toepassing worden van de vergunningpiicht eerst weer een oprichtingsvergunning te worden aangevraagd. Wij hebben derhalve de procedure zoals vermeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht uitgevoerd. I. BESTAANDE TESTAND VAN HET IVIILIEU Algemeen: Het bedrijf ligt in het buitengebied. De dichtstbijzijnde woningen van derden ligt op circa 110 meter afstand van de terreingrens in zuidoostelijke richting aan de Gytsjerksterhoeke 42 en 51 in Gytsjerk. Bodem: In de inrichting vinden potentiële bodembedreigende bedrijfsactiviteiten plaats in de vorm van het stallen en huisvesten van dieren, de opslag en aflevering van dieselolie, de opslag van mest en kuilvoer.

50 Lucht: Conform de melding van 6 december 2006 mag er het volgende worden gehouden: 172 stuks melkvee 80 stuks jongvee De nieuwe aangevraagde situatie betreft een stijging in het aantal gehuisveste dieren: 342 stuks melkvee 102 stuks jongvee 11. INVLED VAN DE GEVRAAG DE VERANDERINGEN P HET MILIEU Potentieel relevante aspecten zijn: 1. Geur/stank; 2. Bodem; 3. Geluid; 4. Afval en Bedrijfsafvalwater; 5. Energie; 6. Externe veiligheid. Ad.1. Geur/stank. Wet Geurhinder en veehouderij De Wet geurhinder en veehouderij (Wgv) vormt vanaf 1 januari 2007 het toetsingskader voor de milieuvergunning, als het gaat om geurhinder vanwege dierenverblijven van veehouderijen. De Wgv geeft normen voor de geurbelasting die een veehouderij mag veroorzaken op een geurgevoelig object (bijvoorbeeld een woning). De geurbelasting wordt berekend en getoetst met het verspreidingsmodel V- Stacks vergunning. Dit geldt alleen voor dieren waar voor geuremissiefactoren zijn opgenomen in de Regeling geurhinder en veehouderij. Voor veehouderijen met dieren waarvoor geen geuremissiefactor is vastgesteld gelden wettelijk vastgestelde afstanden tussen veehouderij en geurgevoelig object. Voor wat betreft het houden van melkvee gelden vaste aan te houden afstanden ten opzichte van geurgevoelige objecten. Binnen de bebouwde kom geldt een afstand van 100 meter, buiten de bebouwde kom geldt een afstand van 50 meter. De afstand moet worden gemeten van het middelpunt van de stal tot de gevel van het geurgevoelige object. De omgeving ter plaatse kan het beste getypeerd worden als buitengebied. Wij beoordelen dan ook dat een afstand van 50 meter moet worden gehouden tot andere woningen in de omgeving. De woningen aan de Gytsjerksterhoeke 42 en 51 liggen op een afstand van ca. 220 meter van het gemiddelde emissiepunt van de stal. Hiermee wordt voldaan aan de afstandseisen. De Wgv vormt derhalve geen weigeringsgrond. Geografische ligging De ammoniakemissie afkomstig uit dierverblijven moet worden beoordeeld op grond van de Wet ammoniak en veehouderij (Wav). Hierbij is de afstand tot de dichtstbijzijnde kwetsbare gebieden in de zin van de Wav van belang. Binnen een straal van 250 meter van de dierverblijven bevinden zich geen kwetsbare gebieden in de zin van de Wav. Luchtkwaliteit algemeen. Hoofdstuk 5 van de Wet milieubeheer stelt de toename van de concentratie van N02 (stikstofdioxiden) en fijnstof centraal. p basis van dat hoofdstuk moet worden Beschikking Wet milieubeheer Antonides, Nieuwstad 82 Bargum, S

51 beoordeeld of de activiteiten die zijn aangevraagd van invloed zijn op de luchtkwaliteit. Hierbij moeten de grenswaarden voor stikstofoxiden en zwevende deeltjes (PM10) in acht worden genomen. Uit gegevens van het RIVM blijkt dat grote delen van Nederland, vooral in de noordelijke provincies, erg lage achtergrondconcentraties fijnstof en stikstofdioxiden hebben. Projecten met kleine verwachte gevolgen zullen daar niet snel leiden tot overschrijving van de grenswaarden. De activiteiten hebben geen significante verhoging van de concentraties luchtverontreinigde stoffen tot gevolg. Ad.2. Bodem Binnen het bedrijf vinden een aantal potentieel bodembedreigende activiteiten plaats, te weten de opslag van afgewerkte olie in vaten, de opslag van gasolie in een tank en de opslag van reinigingsmiddelen, bestrijdingsmiddelen en diergeneesmiddelen. We hebben algemene voorschriften opgenomen waarbij aansluiting is gezocht bij de Nederlandse Richtlijn Bodembescherming (NRB). Dit betekent dat er voorschriften zijn opgenomen dat op die plaatsen waar bodembedreigende activiteiten plaatsvinden, er voorzieningen moeten worden getroffen die ertoe leiden dat het risico van bodemverontreiniging wordt gereduceerd tot een 'verwaarloosbaar risico op bodemverontreiniging van enige relevantie (bodemrisicocategorie A), zoals bepaalt in de NRB'. De voorschriften met betrekking tot de opslag en het afleveren van dieselolie zijn gebaseerd op of verwijzen naar de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen 30 "Vloeibare aardolieproducten buitenopslag in kleine installaties" (PGS 30). Ad.3. Geluid De inrichting is gelegen in het buitengebied. Ten zuidoosten zijn woningen van derden gelegen op een afstand van ongeveer 110 meter van de grens van de inrichting. Vanuit de Handreiking industrielawaai en vergunningverlening Is het gebied het best te typeren als landelijk gebied. Hierbij hoort een richtwaarde van 40, 35 en 30 db(a) in de dag, avond en nachtperiode. Het Besluit landbouw heeft echter voor de veehouderijen de standaard geluidsvoorschriften 45, 40 en 35 db(a) op de gevel van derden. Hierbij is de dagperiode van 06:00 uur tot 19:00 uur, de avond periode van 19:00 uur tot 22:00 uur en de nachtperiode van 22:00 uur tot 06:00 uur. Dit in tegenstelling tot de handreiking. Wij vinden het als bevoegd gezag acceptabel om aan te sluiten bij de richtwaarden van het Besluit landbouw, om zo alle veehouderijen qua geluid gelijk te behandelen. Dit betekent dus een norm van 45, 40 en 35 db(a) in de dag-, avond- en nachtperiode. Voor het maximale geluidsniveau geldt een maximaal te vergunnen niveau van 70, 65 en 60 db(a) in de dag-, avond- en nachtperiode. De geluidsbronnen van het bedrijf zijn de kraan- en tractorbewegingen en de aan- en afvoerbewegingen. Alle activiteiten vallen onder de normale bedrijfsvoering. Wij hebben een indicatieve berekening uitgevoerd waaruit blijkt dat het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau of het piekniveau vanwege de geluidsbronnen niet hoger zal zijn dan de waarden, genoemd in het besluit Landbouw. Beschikking Wet milieubeheer Antonides, Nieuwstad 82 Surgam, S

52 Ad.4. Afval en bedrijfsafvalwater. Binnen de inrichting komen (beperkt) afvalstoffen vrij. Met betrekking tot deze afvalstoffen hebben we de gebruikelijke voorschriften opgenomen. De afvalstoffen moeten worden afgevoerd naar een erkende inzamelaar. Er is verder geen strijdigheid met het (ntwerp)landelijk Afvalbeheer Plan (LaP2). Het binnen de inrichting vrijgekomen afvalwater wordt geloosd op het riool. Het hemelwater wordt geloosd op het oppervlaktewater. Deze lozing van hemelwater valt onder het stelsel algemene regels van het Activiteitenbesluit. Via deze vergunning worden voor de lozing van hemelwater geen verdere beperkingen opgelegd. Ad.5. Energie Binnen de inrichting wordt beperkt energie verbruikt en er zijn een aantal maatregelen uitgevoerd om het verbruikt te beperken. Wij zien dan ook geen reden om nadere besparingsmaatregelen te verplichten. Ad 6. Externe veiligheid De inrichting valt niet onder het Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen (BEVl). pslag en gebruik gevaarlijke stoffen Er worden diverse gevaarlijke stoffen opgeslagen. Dit zijn gasolie in een bovengrondse tank en diverse kleinere hoeveelheden milieugevaarlijke stoffen in emballage. Met betrekking tot de opslag van gasolie in de bovengrondse tank is de PGS 30 van toepassing. Relevante voorschriften uit deze richtlijn zijn van toepassing op deze activiteit verklaard. De overige stoffen moeten worden opgeslagen in overeenstemming met de daarvoor geldende voorschriften uit de PGS 15. Beschikking Wet milieubeheer Antonides, Nieuwstad 82 Bargum,

53 III. ALGEMEEN De onderhavige inrichting is getoetst aan het hoofdstuk Bedrijven van het gemeentelijk meerjarig uitvoeringsprogramma milieu (MUP) van december Voor zover van toepassing is in het voorschriftenpakket rekening gehouden met de aspecten, die uit het onderdeel Bedrijven van het MUP voortvloeien. Gelet op de Wet milieubeheer en het Inrichtingen en Vergunningenbesluit milieubeheer. Besluiten Burgemeester en wethouders van de gemeente Tytsjerksteradiel: - de gevraagde vergunning te verlenen overeenkomstig de aangehechte en gewaarmerkte bescheiden en onder oplegging van de bijgevoegde voorschriften. Burgum, 11 mei 2010 Namens burgemeester en wethouders van Tytsjerksteradiel teamcoördinator vergunningen \ r ' l V ;, ^ \ \ i t >1 V J. Spruit Tot en met 24 juni 2010 kunt u beroep instelien tegen deze beschikking, in de kennisgeving van ter inzage legging van deze beschikking staat aangegeven tot wie u zich moet wenden. Beschikking Wet milieubeheer Antonides, Nieuwstad 82 Burgum, S

54 Datum Nummer aanvraag WET MILIEUBEHEER BESCHIKKING Gegevens aanvrager Naam aanvrager Adres Postbus Postcode en plaats Gegevens inrichting Naam inrfchting Adres Postcode en plaats Aard van de inrichting P. Lekkerkerker Canterlandseweg CA Gytsjerk Lekkerkerker Canterlandseweg CA Gytsjerk veehouderij Beschikking Wet milieubeheer Antonides, Nieuwsled 82 Burgum, S

55 INHUDSPGAVE 1 ALGEMEEN Gedragsvoorschriften 3 1,2 Registratie en onderzoeken 3 2 AFVALSTFFEN Afvalscheiding pslag van afvalstoffen 4 3 BDEM ; Doelvoorschriften Aanvullende voorschriften voorzieningen nderzoeken 5 4 ENERGIE Algemeen 6 5 GELUID EN TRILLINGEN Algemeen 6 6 LUCHT Aanvullende voorschriften algemeen Aanvullende geurvoorschriften 7 7 HET HUDEN VAN DIEREN Algemeen Behandeling en bewaring van mest - algemeen Behandeling en bewaring van drijfmest Behandeling en bewaring vaste mest pslag van veevoeder in een silo Kuilvoer Schrobwater stallen De uitvoering van een bassin Gebruiksvoorschriften 9 8 BVENGRNDSE TANK VR DE PSLAG VAN GASLIE Afleveren van brandstof Beëindiging opslag 10 9 IN WERKING HEBBEN VAN EEN KELINSTALLATIE Algemeen 10 BIJLAGE: BEGRIPPEN 12 BIJLAGE: ACTIES 16 Beschikking Wet miiieubeheer Antonides, Nieuwstad 82 Burgum, S20W-1895

56 VRSCHRIFTEN 1 ALGEMEEN 1.1 Gedragsvoorschriften De inrichting moet schoon worden gehouden en in goede staat van onderhoud verkeren Alle binnen de inrichting aanwezige machines, installaties en voorzieningen moeten overzichtelijk zijn opgesteld en altijd goed bereikbaar zijn Het aantrekken van insecten, knaagdieren en ongedierte moet worden voorkomen. Zo vaak de omstandigheden daartoe aanleiding geven, moet doelmatige bestrijding van insecten, knaagdieren en ander ongedierte plaatsvinden De in de inrichting aangebrachte of gebruikte verlichting moet zodanig zijn afgeschermd dat geen directe lichtstraling buiten de inrichting waarneembaar is Installaties of onderdelen van installaties welke buiten bedrijf zijn gesteld, moeten zijn vera/ijderd tenzij deze in een goede staat van onderhoud verkeren In geval van een langdurige onderbreking van de werkzaamheden (langer dan 6 maanden), bij bedrijfsbeëindiging of bij een faillissement moeten alle in de inrichting aanwezige afvalstoffen c.q. gevaarlijke (afval)stoffen volgens de hierop van toepassing zijnde wet- en regelgeving worden afgevoerd Degene die de inrichting drijft, is verplicht aan een daartoe door het bevoegd gezag aangewezen ambtenaar op diens eerste verzoek alle berekeningen ten behoeve van leidingen, tanks, appendages, akoestische gegevens, emissiegegevens en dergelijke, en periodieke onderhoudsschema's en inspecties ter inzage te geven Indien uit de inhoud van keurings- en inspectierapporten blijkt dat gevaar voor verontreiniging dreigt, moet direct het bevoegd gezag daarvan in kennis worden gesteld. 1.2 Registratie en onderzoeken In de inrichting moet een centraal registratiesysteem aanwezig zijn waarin informatie omtrent onderhoud, metingen, keuringen, controles en gegevens van relevante milieu-onderzoeken worden bijgehouden. In het registratiesysteem mpet ten minste de volgende informatie zijn opgenomen: De resultaten van in de inrichting uitgevoerde milieucontroles, keuringen, inspecties, metingen, registraties en onderzoeken; Meldingen van ongewone voorvallen, die van invloed zijn op het milieu, met vermelding van datum, tijdstip en de genomen maatregelen; Afgiftebewijzen van (gevaarlijke) afvalstoffen; Beschikking Wet milieubeheer Antonides, Nieuwstad 82 Burgum, S

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Aanvraag vergunning Natuurbeschermingswet 1998

Aanvraag vergunning Natuurbeschermingswet 1998 Aanvraag vergunning Natuurbeschermingswet 1998 Vergunningaanvraag ex art. 16 (beschermde natuurmonumenten) Algemene aanwijzingen - Wij adviseren u vooraf de informatie uit het informatiepakket goed door

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Dcc. nr.: Class, nr.: Afdelim. Beh. door: Afd. Hoofd

Dcc. nr.: Class, nr.: Afdelim. Beh. door: Afd. Hoofd rombüu aan Provincie Frysiän Afdeling Stêd en Plattelan Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN PRVINSJE FRYSLA Dcc. nr.: Class, nr.: - 6 AUG 2015 Afdelim. Beh. door: Afd. Hoofd voor kennisg. aa ngenomen/tel.

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een vergunningaanvraag in het kader van de Wet natuurbescherming.

Nadere informatie

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx).

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx). U heeft op grond van artikel 8 van de Regeling Programmatische aanpak stikstof een melding ingediend voor uw initiatief. Deze bevestiging van uw melding is voor uw eigen administratie en toont aan dat

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx).

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx). U heeft op grond van artikel 8 van de Regeling Programmatische aanpak stikstof een melding ingediend voor uw initiatief. Deze bevestiging van uw melding is voor uw eigen administratie en toont aan dat

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Bijlagen bij de toelichting. bestemmingsplan Lagewaard 42, Koudekerk aan den Rijn - NL.IMRO.0484.B141KKlagewaard42-ON01 ontwerp

Bijlagen bij de toelichting. bestemmingsplan Lagewaard 42, Koudekerk aan den Rijn - NL.IMRO.0484.B141KKlagewaard42-ON01 ontwerp Bijlagen bij de toelichting bestemmingsplan Lagewaard 42, Koudekerk aan den Rijn - NL.IMRO.0484.B141KKlagewaard42-ON01 ontwerp 73 Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening

Nadere informatie

Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen

Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U kan dit document en voor de onderbouwing van depositie onder de drempelwaarde (0.05 mol/ha/j) in het kader van

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een vergunningaanvraag in het kader van de Wet natuurbescherming.

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een vergunningaanvraag in het kader van de Wet natuurbescherming.

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie en Depositie habitattypen Verdere toelichting over deze PDF kunt

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie en Depositie habitattypen Verdere toelichting over deze PDF kunt

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie en Depositie habitattypen Verdere toelichting over deze

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Berekening Situatie 1 Kenmerken Samenvatting emissies Depositiekaart Depositieresultaten Gedetailleerde emissiegegevens

Berekening Situatie 1 Kenmerken Samenvatting emissies Depositiekaart Depositieresultaten Gedetailleerde emissiegegevens Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U kan dit document en voor de onderbouwing van depositie onder de drempelwaarde (0.05 mol/ha/j) in het kader van

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. it document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. e resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U kunt dit document onder meer gebruiken voor een onderbouwing van een vergunningaanvraag in het kader van de Natuurbeschermingswet

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx).

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx). U heeft op grond van artikel 2.7 van de Regeling natuurbescherming een melding ingediend voor uw initiatief. Deze bevestiging van uw melding is voor uw eigen administratie en toont aan dat de melding is

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Berekening referentie Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen

Berekening referentie Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U kan dit document en voor de onderbouwing van depositie onder de drempelwaarde (0.05 mol/ha/j) in het kader van

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een vergunningaanvraag in het kader van de Wet natuurbescherming.

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

In samenwerking met. Stikstof bijlage. A&W-rapport 2432 JAN DE NUL N.V. in opdracht van

In samenwerking met. Stikstof bijlage. A&W-rapport 2432 JAN DE NUL N.V. in opdracht van In samenwerking met Stikstof bijlage A&W-rapport 2432 in opdracht van JAN DE NUL N.V. Stikstof bijlage A&W-rapport 2432 L. W. Bruinzeel R. Snoek Foto Voorplaat Foto N.V. L. W. Bruinzeel, R. Snoek 2018

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting over

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een vergunningaanvraag in het kader van de Wet natuurbescherming.

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet Bijlage bij besluit, Vergunningaa

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet Bijlage bij besluit, Vergunningaa Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming., Kenmerken Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Artikel 19d en 19f/g Datum besluit : 31 maart 2016 Onderwerp : Natuurbeschermingswet 1998-2016-002238 - gemeente Bunschoten-

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

2 e ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND. Artikelen 19d en 19e

2 e ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND. Artikelen 19d en 19e 2 e ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Artikelen 19d en 19e Datum : 1 augustus 2014 Onderwerp : Natuurbeschermingswet 1998-2013-018427 - gemeente Dronten Activiteit

Nadere informatie

BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Artikel 19d, 19e en 19kd lid 1 onder b Datum : 17 maart 2015 Onderwerp : Natuurbeschermingswet 1998-2014-013911 - gemeente Ede

Nadere informatie

BESCHIKKING D.D. 15 APRIL 2013 - ZAAKNUMMER 2013-001167 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESCHIKKING D.D. 15 APRIL 2013 - ZAAKNUMMER 2013-001167 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESCHIKKING D.D. 15 APRIL 2013 - ZAAKNUMMER 2013-001167 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Natuurbeschermingswet 1998 Drempelwaarden op grond van beleidsregels stikstof Gelderland 2013-001167 - gemeente

Nadere informatie

BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Artikel 19d en 19e Datum besluit : 23 juni 2015 Onderwerp : Natuurbeschermingswet 1998-2014-017309 - gemeente Ermelo Activiteit

Nadere informatie

Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Artikel 19d en 19e Datum besluit : 27 november 2015 Onderwerp : Natuurbeschermingswet 1998-2015-009212 - gemeente Amersfoort Activiteit

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Artikel 19d en 19e Datum besluit : 5 april 2016 Onderwerp : Natuurbeschermingswet 1998 2016-002289 - gemeente Leusden Activiteit

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Artikel 19d en 19e Datum besluit : 27 januari 2016 Onderwerp : Natuurbeschermingswet 1998 2016-001222 - gemeente Woudenberg

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Prioritair project Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx).

De berekening op basis van stikstofemissies gaat uit van de componenten ammoniak (NH3) en/of stikstofoxide (NOx). U heeft op grond van artikel 8 van de Regeling Programmatische aanpak stikstof een melding ingediend voor uw initiatief. Deze bevestiging van uw melding is voor uw eigen administratie en toont aan dat

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Depositie en Depositie habitattypen Verdere toelichting over deze PDF kunt

Nadere informatie

BESCHIKKING D.D. 1 OKTOBER ZAAKNUMMER VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESCHIKKING D.D. 1 OKTOBER ZAAKNUMMER VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESCHIKKING D.D. 1 OKTOBER 2012 - ZAAKNUMMER 2012-004562 - VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Natuurbeschermingswet 1998 Drempelwaarden op grond van beleidsregels stikstof Gelderland Rundveehouderij

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Artikel 19d en 19e Datum : 21 januari 2015 Onderwerp : Natuurbeschermingswet 1998-2014-010894 - gemeente Ermelo Activiteit

Nadere informatie

3 1 AUb ' ZÜ15. Aid. Hoofd. A,.kt..weken. I. afgedaan

3 1 AUb ' ZÜ15. Aid. Hoofd. A,.kt..weken. I. afgedaan PRVIIMSJE FRYSLAN Doe. nr.: Class, nr. Ingek.: 3 1 AUb ' ZÜ15 Beh. door: Aid. Hoofd College van Gedeputeerate Afdeling Stad en Platteland Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN A,.kt..weken I. afgedaan Retouradres:

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Artikel 19d en 19e Datum besluit : 18 juni 2015 Onderwerp : Natuurbeschermingswet 1998-2015-005202 - gemeente Ede Activiteit

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen

Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U kan dit document en voor de onderbouwing van depositie onder de drempelwaarde (0.05 mol/ha/j) in het kader van

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergunning Natuurbeschermingswet 1998

Aanvraagformulier vergunning Natuurbeschermingswet 1998 Aanvraagformulier vergunning Natuurbeschermingswet 1998 Invulinstructies Vul het formulier volledig in en verstrek alle gegevens in de Nederlandse taal en stuur het naar: natuurbeschermingswet@provinciegroningen.nl.

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 19km, eerste lid, van de Nb-wet 1998., Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Verdere toelichting

Nadere informatie

Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen

Berekening Situatie 1 Kenmerken Emissie Depositie natuurgebieden Depositie habitattypen Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U kan dit document en voor de onderbouwing van depositie onder de drempelwaarde (0.05 mol/ha/j) in het kader van

Nadere informatie

Melding Activiteitenbesluit milieubeheer

Melding Activiteitenbesluit milieubeheer Melding Activiteitenbesluit milieubeheer Aanvrager: Dhr. W.A. Maalderink Akkermansstraat 11 7021 LW ZELHEM INHOUDSOPGAVE Uitwerking melding op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer voor het bedrijf

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Artikel 19d en 19e Datum besluit : 22 juni 2015 Onderwerp : Natuurbeschermingswet 1998 2015-005160 - gemeente Putten Activiteit

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Artikel 19d en 19e Datum besluit : 21 augustus 2015 Onderwerp : Natuurbeschermingswet 1998-2015-004219 - gemeente Ede Activiteit

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

BESCHIKKING D.D. 7 MEI ZAAKNUMMER VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESCHIKKING D.D. 7 MEI ZAAKNUMMER VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESCHIKKING D.D. 7 MEI 2012 - ZAAKNUMMER 2011-020003 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Natuurbeschermingswet 1998 Rundveehouderij aan de Schurinklaan 49 te Eefde. Aanvraag en procesverloop Bij brief

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie

BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Artikel 19d en 19e Datum besluit : 31 maart 2015 Onderwerp : Natuurbeschermingswet 1998-2014-013646 - gemeente Barneveld Activiteit

Nadere informatie

BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Artikel 19d en 19e Datum : 27 oktober 2014 Onderwerp : Natuurbeschermingswet 1998-2014-003821 - gemeente Putten Activiteit : het

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. De resultaten

Nadere informatie

BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Artikel 19d, e, f en g Natuurbeschermingswet 1998, Verordening Stikstof en Natura 2000 Gelderland en Beleidsregels Stikstof en

Nadere informatie

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator.

Wilt u verder rekenen of gegevens wijzigen? Importeer de pdf dan in de Calculator. Dit document bevat resultaten van een stikstofdepositieberekening met AERIUS Calculator. U dient dit document te gebruiken ter onderbouwing van een in het kader van de Wet natuurbescherming. De resultaten

Nadere informatie

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming.

Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Dit document is een bijlage bij het toestemmingsbesluit als bedoeld in artikel 2.7 eerste lid, van het Besluit natuurbescherming. Bijlage, Vergunningaanvraag Kenmerken Samenvatting emissies Depositieresultaten

Nadere informatie