Voorstel werkgroep COWS voor nieuwe opzet organisatie wedstrijden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorstel werkgroep COWS voor nieuwe opzet organisatie wedstrijden"

Transcriptie

1 1 Voorstel werkgroep COWS voor nieuwe opzet organisatie wedstrijden 1. Aanleiding Op de handlersvergadering in november 2011 is de wens uitgesproken om eens grondig te kijken naar de huidige opzet van de organisatie van wedstrijden schapendrijven. In het huidige systeem trekt deze organisatie een grote wissel op de BCCN. Het organiseren zelf vraagt veel tijd, er zijn regelmatig problemen met handlers die zich niet gedragen en ook financieel legt het een behoorlijk beslag op de middelen van de club. Voorts blijkt keer op keer dat op een gegeven moment COWS-leden zijn opgebrand waarna de boel uiteenspat met alle frustratie van dien, hetgeen bovendien leidt tot het vaak weer opnieuw uitvinden van het wiel door nieuwe COWS-leden. Al met al geen gewenste situatie. Op de handlersvergadering is een werkgroep samengesteld bestaande uit Wiet van Dongen, Caroline Visser, Maco Hoogenboom, Karin Terpstra, Mike van de Most en Kees Kromhout. Later heeft als lid zich aangemeld Pim Visscher en daarnaast heeft Rene Schripsema zich gemeld als meedenker zonder daadwerkelijk in de werkgroep zitting te hebben. Op een latere ALV is het voorstel gepresenteerd. Hierna is afgesproken dat de werkgroep het voorstel verder gaat uitwerken en dat een en ander zal worden gepresenteerd op de handlersvergadering. De uitwerking volgt hieronder. Overigens zijn Pim Visscher en Wiet van Dongen vanwege tijdgebrek uit de werkgroep gestapt. 2. Opdracht De werkgroep heeft de volgende doelstelling: Ontwikkel een systeem van organiseren van wedstrijden schapendrijven dat de middelen van de BCCN zo weinig mogelijk belast met behoud van de kwaliteit van de wedstrijden en met inachtneming van dierenwelzijn. De werkgroep rapporteert aan het bestuur en legt de verdere uitwerking van het voorstel voor aan de handlersvergadering.

2 2 3. Werkwijze De werkgroep heeft het voorstel gebaseerd op ondermeer een inventarisatie van de organisatie van wedstrijden in Groot Brittannië, en een aantal continentale landen. Verder is nagegaan welke regels er bestaan op het gebied van dierenwelzijn en tevens is een analyse gemaakt van de huidige werkwijze in Nederland. Tot slot zijn de doelstellingen van de BCCN bekeken met het oog op de vraag of wedstrijden schapendrijven onder de vlag van de BCCN moeten worden georganiseerd 4. Uitgangspunten - De wedstrijden schapendrijven betreffende de kwalificatie en huidige promotie worden georganiseerd onder auspiciën van de BCCN. In de doelstellingen van de club wordt ondermeer vermeld dat het werkvermogen van de border collie onder praktijk omstandigheden getoetst moeten worden. De wedstrijden dragen een belangrijk deel uit van deze toetsing. Bovendien is de BCCN als enige in Nederland gerechtigd combinaties uit te vaardigen naar het Europees Kampioenschap - De kwaliteit van de wedstrijden moet zodanig zijn dat de beste combinaties zich kwalificeren - Dierenwelzijn (zowel honden als schapen) moet worden gewaarborgd - Het wangedrag van deelnemers en daarmee gepaard gaande belasting van de club vanwege arbitrage moet worden teruggedrongen - De sectie schapendrijven van de club moet zoveel als mogelijk zijn eigen broek op houden

3 3 5. Voorstel De werkgroep komt tot de volgende aanbevelingen. 5.1 Algemeen Getracht wordt het aantal georganiseerde wedstrijden uit te breiden naar ten minste 12. De COWS organiseert niet langer zelf de wedstrijden maar beperkt zich tot de volgende taken. - Kwaliteitsbewaking van de wedstrijden - Bijhouden starlicenties en bewaking kwaliteit startlicentiecentr - jury-opleiding - Bijhouden resultaten - Opstellen richtlijnen wedstrijdorganisatie - Opstellen richtlijnen dierenwelzijn - Bijhouden gedragscode deelnemers (ondertekening bij startlicentie?) - Opstellen lijst toegestane jury s en opleiden jury s - Organisatie NK en NK praktijk De commissie denkt dat de nieuwe COWS zou kunnen bestaan uit hooguit 2 personen. De organisatie van wedstrijden wordt geprivatiseerd. In principe kan iedere particulier die een kwalificatiewedstrijd of novice/nursery-wedstrijden organiseren mits deze voldoen aan de eisen zoals gesteld door de COWS. De particulier draagt de kosten van de wedstrijden. Inschrijfgelden zijn voor de organisator waarbij een deel (nader te bepalen) wordt afgedragen aan de COWS. Deelnemers aan bovengenoemde wedstrijden zijn verplicht een Commitment contract te tekenen waarin zij beloven zich te conformeren aan de gestelde gedragsregels. Bij overtreding hiervan kan de organisator een deelnemer de toegang tot de wedstrijd weigeren. Voorts denkt de werkgroep dat wangedrag minder zal worden aangewakkerd, doordat handlers elke keer bij een andere organisator te gast zijn waardoor evt. vetes minder snel zullen ontstaan. Tot slot wordt het aantal wedstrijden vergroot, terwijl nog steeds slechts de beste resultaten van een klein aantal wedstrijden telt. Hierdoor wordt de druk om te presteren en daarmee de stress wat verminderd. Bij evt. sancties is arbitrage mogelijk. Gezocht moet worden naar een arbitrage/protestcommissie buiten de club, zodat het vermoeden van belangenverstrengeling, partijdigheid etc. kan worden voorkomen. Startlicenties worden voortaan centraal georganiseerd op 2 vaste plekken in het land. Voorstel is dit te doen op bijv. een weekend dag in de maand. Inkomsten zijn voor de eigenaar van startlicentiecentrum. Kosten van bijv. de juryleden zijn ook voor deze eigenaar. 5.2 Kwalificatie De kwalificatiewedstrijden moeten kwalitatief hoogstaand zijn en voorbereiden op een zo goed mogelijk NL- team op de EK. Per jaar moeten minimaal 12 wedstrijden worden georganiseerd. Hiervan tellen de 5 beste resultaten. In principe zijn het eendaagse wedstrijden hetgeen betekent dat indien er bij een groot aantal deelnemers een standaard kan worden ingesteld.

4 4 Om te voorkomen dat handlers te lang blijven doorgaan ondanks dat punten voor kwalificatie niet kunnen worden behaald, wordt een systeem gehanteerd dat een standaard mogelijk maakt. Degradatie uit de kwalificatieklasse is niet meer mogelijk, zodat ook hiermee de drempel wordt verlaagd om te stoppen bij een slecht parcours. Door uitbreiding van het aantal wedstrijden wordt ook een getracht de inschrijving van handlers wat te spreiden. Wedstrijden mogen in een seizoen slecht 2 x op het zelfde terrein worden georganiseerd. Een zelfde organisator mag max. 4 kwalificatiewedstrijden organiseren in een seizoen. Handlers mogen alleen deelnemen aan de wedstrijden als zij een nieuw in te voeren kwalificatiestartlicentie hebben behaald. Deze licentie is uiteraard een stuk zwaarder dan de huidige starlicentie. De genoemde licentie tezamen met de eerder genoemde commitment-verklaring vormen de toegangspas tot de wedstrijden. Organisatoren mogen slechts een kwalificatiewedstrijd organiseren als deze voldoen aan de eisen gesteld door de COWS op onder meer het gebied van: - Grootte van het veld en de geldende eisen voor het parcours - Dierenwelzijn - Minimum aantal deelnemers - Jury s De organisator regelt zelf aanwezigheid van erkende jury s etc. De inschrijving blijft centraal gebeuren onder auspiciën van de COWS. Op deze wijze kan worden gecontroleerd of de ingeschreven combinatie de benodigde startlicentie heeft en of het commitment paper is ondertekend. De organisator ontvangt de startgelden en draagt hiervan een nader te bepalen gedeelte af aan de COWS (zie 5.5). Aan het eind van het seizoen organiseert de COWS een NK bestaande uit een voorronde en een finale. Om deel te nemen aan de voorronde van de NK moet een combinatie minimaal eenmaal zijn gestart op een kwalificatiewedstrijd. Het EK-team wordt gevormd door de beste 5 handlers van de kwalficatiewedstrijden plus de nummers 1, 2 en 3 van de NK-finale. Zijn er bij de nummers 1,2 en/of 3 al combinaties die bij de beste 5, dan worden respectievelijk nummer 6, 7 of 8 van de kwalificatiewedstrijden teamlid.

5 5 De kwalificatiepunten zijn als volgt. Plaats kwalificatiepunten Promotie De Promotieklasse zoals deze nu bestaat, komt te vervallen. Het is dus niet langer mogelijk om te promoveren. Deze klasse is bedoeld voor handlers met jonge honden, onervaren handlers of handlers die geen zin hebben/de capaciteit hebben om in de hoogste klasse mee te doen. De klasse kan een mengeling zijn van Novice/ Nursery. Ook deze wedstrijden worden geprivatiseerd. Om deel te nemen aan deze wedstrijden moet men een startlicentie hebben behaald. En ook hier geldt dat handlers een zogenaamd Commitment contract ondertekenen. Zoals vermeld wordt dit een mengeling van Novice en Nursery. Novice combinaties zijn diegene waarvan de hond ouder is dan 3 jaar. Bij de nursery lopen honden jonger dan 3 jaar. Beide klassen lopen het zelfde parcours waarbij de handler aan moet geven dat het gaat om evt. een jonge hond. Om deze handlers bij de BCCN te houden, organiseert de club elk jaar een Novice en Nursery kampioenschap. Voor de deelname hieraan kan men zich kwalificeren op de Novice en Nursery wedstrijden. De organisator ontvangt de startgelden en draagt hiervan een nader te bepalen gedeelte af aan de COWS. De beste 50 deelnemers van een wedstrijdseizoen mogen deelnemen aan de voorronde en NK-finale voor de nursery/novice.

6 6 De te behalen punten zijn als volgt. Plaats Promotiepunten Inschrijving voor de trials De inschrijvingen voor alle trials lopen centraal via het wedstrijdsecretariaat van de COWS. Deze kan bij opgave controleren of de deelnemende combinatie voldoet aan de bovenstaande eisen. Inschrijfgeld wordt overgemaakt naar de organisator, waarmee deze direct in staat is eventuele onkosten te voldoen. Het wedstrijdsecretariaat geeft na iedere trial aan de penningmeester van de BCCN door hoeveel combinaties er hebben deelgenomen aan de wedstrijd. Deze kan aan de hand hiervan een rekening voor de organisator opmaken. De startlijsten worden gemaakt door het wedstrijdsecretariaat om elk vermoeden van partijdigheid, belangenverstrengeling etc. te voorkomen. De organisator zorgt ervoor dat de uitslagen zo snel mogelijk na de trial bij het wedstrijdsecretariaat van de COWS komen. Zodat deze de uitslagen kan verwerken en kan zorgen dat zij op de website van de BCCN gepubliceerd worden. Resumerend: - de COWS registreert wie er welke startlicentie heeft gehaald - de COWS registreert de ondertekende commitments - de COWS vraagt bij inschrijving voor de Nursery eenmalig van de deelnemende combinatie een kopie stamboom (controle leeftijd hond) - de COWS houdt de uitslagen bij 5.5 Inschrijfgeld en afdracht aan de BCCN COWS / BCCN bepaald het maximale inschrijfgeld voor een Nursery/Novice en kwalificatietrial.

7 7 De particuliere organisator van een dergelijke wedstrijd draagt van het inschrijfgeld 1,00 per deelnemende combinatie af aan de Border Collie Club Nederland. Motivatie: de totale afdracht van de inschrijfgelden per seizoen moet min of meer de kosten dekken van de door de COWS te organiseren NK s en eventuele administratiekosten.

8 8 Bijlage 1 Dierenwelzijn Dierenwelzijn wordt in onze maatschappij steeds belangrijker gevonden. Onze activiteiten met onze honden en schapen worden op verschillende manieren bekeken. Belangrijk is dat we als deelnemers aan en organisatoren van wedstrijden schapen drijven onze eigen verantwoordelijkheid nemen voor dat dierenwelzijn. De eisen in deze lijst zijn minimale eisen. Algemeen NAW gegevens van de dienstdoende dierenarts zijn aanwezig op het wedstrijdveld. De dienstdoende dierenarts is op de hoogte van de wedstrijd. Er is een EHBO koffer aanwezig voor mens en dier. Bij extreme hitte en kou dient de wedstrijd afgelast te worden. Schapen De schapen die gebruikt worden voor de wedstrijd mogen niet zichtbaar ziek, gewond of kreupel zijn. De schapen die gebruikt worden voor de wedstrijd mogen niet in de laatste maand van de dracht verkeren. De schapen die gebruikt worden voor de wedstrijd mogen niet minder dan 4 weken geleden geworpen hebben. Het aantal schapen dat minimaal aanwezig dient te zijn voor de wedstrijd bedraagt een factor 3 van het aantal deelnemers De schapen dienen in de uitlaat en opvangpen de beschikking te hebben over water en hooi/kuil/gras De grootte van de uitlaat en opvang pen bedraagt minimaal 0,4 m2/schaap Deelnemers die schapen schoppen of slaan worden gediskwalificeerd en gerapporteerd. Deelnemers die schapen met woord of gebaar door hun hond laten bijten worden gediskwalificeerd en gerapporteerd.

9 9 Honden Honden die aan de wedstrijd deelnemen mogen niet zichtbaar ziek, gewond of kreupel zijn. Honden die aan de wedstrijd deelnemen mogen niet in de laatste maand van de dracht verkeren. Honden die aan de wedstrijd deelnemen mogen niet minder dan 4 weken geleden geworpen hebben. Honden die aan de wedstrijd deelnemen hebben beschikking over vers drink en afkoel water. Honden die aan de wedstrijd deelnemen mogen bij warm weer niet in een volledig afgesloten auto gehouden worden. Deelnemers die hun honden schoppen of slaan worden gediskwalificeerd en gerapporteerd.

10 10 Bijlage 2 Jury s De organisator van een wedstrijd schapen drijven kiest een jury uit de lijst erkende juryleden Op deze lijst staan juryleden uit binnen en buitenland. De lijst wordt bijgehouden en gepubliceerd op de website van de BCCN. Om op de lijst te komen dien je een verzoek in bij het wedstrijdsecretariaat. Daarbij dient diegene die het verzoek indient bewijzen aan te dragen van de gestelde criteria. Criteria In Nederland woonachtigen dienen minimaal 2 keer als schrijver werkzaam zijn geweest bij een open wedstrijd. Daarnaast dienen zij ooit startgerechtigd te zijn geweest in een open wedstrijd. Ook dient men minimaal 2 keer als schaduw jury te hebben mee gejureerd. Voldoet men aan bovenstaande criteria dan kan men daarvoor een certificaat aanvragen bij het wedstrijdsecretariaat. Juryleden uit het buitenland dienen aan te tonen dat zij op de lijst met erkende juryleden in het land waarin zij woonachtig zijn staan. Als een land een dusdanige lijst niet kent dient de jury minimaal 2 honden in de open klasse te hebben uitgebracht.

11 11 Bijlage 3 Startlicenties Definitie: Startlicentiecentra: door de COWS aangewezen (particuliere) plaatsen in Nederland waar onder auspiciën van de BCCN startlicenties voor zowel de nursery/novice als voor de kwalificatieklasse worden afgenomen. Eisen aan startlicentiecentra: In het reglement startlicenties staat: De startlicentie dient gezien te worden als een proeve van bekwaamheid die men aflegt op een parcours dat gelijk of nagenoeg gelijk is aan een wedstrijdparcours. Om aan deze eis te voldoen moeten de centra een stuk land ter beschikking hebben, wat minimaal groot genoeg is om een kwalificatieparcours uit te zetten. Daarnaast moeten er voldoende schapen aanwezig zijn zodat voldaan wordt aan de eisen met betrekking tot dierenwelzijn zoals opgesteld door de COWS. Juryleden: De COWS stelt een lijst met juryleden samen die startlicenties mogen afnemen. De particuliere organisator kiest beide juryleden uit deze lijst. Juryleden mogen niet vaker als 2 maal per jaar worden ingezet voor de afname van startlicenties. Frequentie: Gestreefd wordt om iedere maand 1 startlicentiedag te organiseren. De COWS waakt erover dat dit zoveel als mogelijk gespreid over het land gebeurd. Opmerking: frequentie afhankelijk van het aantal aanmeldingen, omdat we starten met een nieuw systeem is dit op voorhand moeilijk in te schatten. Voorstel om proefperiode van 1 jaar af te spreken alvorens werkelijke frequentie te bepalen. Inschrijving: Inschrijving vindt plaats door het inschrijfformulier tijdig in te sturen naar het wedstrijd-secretariaat van de COWS en het tijdig betalen van het verschuldigde bedrag aan de particuliere organisatie. Opmerking: inschrijving via het wedstrijdsecretariaat COWS zodat controle kan plaatsvinden of aan de eisen zoals genoemd onder artikel 3 van het reglement startlicenties wordt voldaan. Controle in centra middels aflezen chip? Artikel 3 Algemeen 1. Aan een startlicentie-proef kan worden deelgenomen door leden en niet-leden van de BCCN. 2. Aan een startlicentie-proef kan worden deelgenomen door combinaties waarvan de Border Collies ingeschreven zijn in een erkend hondenstamboek.

12 12 Resultaat: De handler draagt er zelf zorg voor dat een kopie van de uitslag van de startlicentietest bij het wedstrijdsecretariaat van de COWS komt. Pas wanneer de uitslag daar binnen is kan men starten in trials georganiseerd onder auspiciën van de BCCN.

13 13 Bijlage 4 Inschrijving de COWS registreert wie er welke startlicentie heeft gehaald de COWS registreert de ondertekende commitments de COWS vraagt bij inschrijving voor de Nursery eenmalig van de deelnemende combinatie een kopie stamboom (controle leeftijd hond) de COWS houdt de uitslagen bij Daarmee lijkt het t meest praktisch als de inschrijvingen voor alle trials centraal via het wedstrijdsecretariaat van de COWS verlopen. Deze kan bij opgave controleren of de deelnemende combinatie voldoet aan de bovenstaande eisen. Inschrijfgeld wordt overgemaakt naar de organisator, waarmee deze direct in staat is eventuele onkosten te voldoen. Het wedstrijdsecretariaat geeft na iedere trial aan de penningmeester van de BCCN door hoeveel combinaties er hebben deelgenomen aan de wedstrijd. Deze kan aan de hand hiervan een rekening voor de organisator opmaken. De startlijsten worden gemaakt door het wedstrijdsecretariaat om elk vermoeden van partijdigheid, belangenverstrengeling etc. te voorkomen. De organisator zorgt ervoor dat de uitslagen zo snel mogelijk na de trial bij het wedstrijdsecretariaat van de COWS komen. Zodat deze de uitslagen kan verwerken en kan zorgen dat zij op de website van de BCCN gepubliceerd worden.

Voorschrift Promotie en Degradatie 2017

Voorschrift Promotie en Degradatie 2017 Voorschrift Promotie en Degradatie 2017 1. Definities Combinatie Competitieklasse Competitieseizoen Kwalificatie Uitmuntend Winpunt Combinatie van geleider en hond volgens startlicentie. Als competitieklasse

Nadere informatie

VERSLAG HANDLERSVERGADERING

VERSLAG HANDLERSVERGADERING VERSLAG HANDLERSVERGADERING 18 OKTOBER 2014 DE BILT Aanwezig: Frans Cramer (voorzitter), Gisela van Elburg, Jan van Elburg, Gijs Bounouvrie, El Lagerveld, Tjitse Terpstra, Serge van der Zweep, Ellen van

Nadere informatie

Voorschrift Promotie en Degradatie 2019/2020

Voorschrift Promotie en Degradatie 2019/2020 Voorschrift Promotie en Degradatie 2019/2020 1. Definities Combinatie Competitieklasse Competitieseizoen Kwalificatie Uitmuntend Winpunt Combinatie van geleider en hond volgens startlicentie. Als competitieklasse

Nadere informatie

Voorschrift Promotie en Degradatie 2018/2019

Voorschrift Promotie en Degradatie 2018/2019 Voorschrift Promotie en Degradatie 2018/2019 1. Definities Combinatie Competitieklasse Competitieseizoen Kwalificatie Uitmuntend Winpunt Combinatie van geleider en hond volgens startlicentie. Als competitieklasse

Nadere informatie

KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019

KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019 KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019 Versie 3.0: 1 januari 2019 KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019 ALGEMEEN de KNWU. In het bezit te zijn van een tijdig aangevraagd Nederlands stuurbordnummer. Gekwalificeerd

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2017 Versie 6 januari 2017

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2017 Versie 6 januari 2017 PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2017 Versie 6 januari 2017 KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2017 Algemeen De reglementen van de KNWU en daarbij in het bijzonder

Nadere informatie

KNHS Selectieprocedure Outdoor Dressuur Kampioenschappen 2015 - ZZ-Zwaar en Lichte Tour

KNHS Selectieprocedure Outdoor Dressuur Kampioenschappen 2015 - ZZ-Zwaar en Lichte Tour Selectiewedstrijden De selectiewedstrijden voor het KNHS Outdoor kampioenschap dressuur in de klasse ZZ-Zwaar en Lichte Tour vinden plaats op de volgende data: 1 e selectiewedstrijd: 3 mei 2015 in Almelo,

Nadere informatie

Het NSIJP verenigt liefhebbers van het IJslandse paard

Het NSIJP verenigt liefhebbers van het IJslandse paard Nederlands Wedstrijdreglement (NWR) per 01-04-2017 Algemene Bepalingen 1. Dit reglement is vastgesteld door de Ledenraad van het NSIJP conform artikel 19 lid 1 van de statuten van de vereniging. 2. Dit

Nadere informatie

Algemeen regionale afspraken, District Oost. Iedere club/rijder wordt geacht de inhoud van dit reglement te kennen en zich er aan te houden.

Algemeen regionale afspraken, District Oost. Iedere club/rijder wordt geacht de inhoud van dit reglement te kennen en zich er aan te houden. NFF District OOST Algemeen regionale afspraken, District Oost Datum: 30 januari 2014 Iedere club/rijder wordt geacht de inhoud van dit reglement te kennen en zich er aan te houden. Wedstrijd reglement

Nadere informatie

KNWU BMX Nationaal Kampioenschap KNWU BMX NK 2015 versie 3.0

KNWU BMX Nationaal Kampioenschap KNWU BMX NK 2015 versie 3.0 KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2015 KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2015 Algemeen De reglementen van de KNWU en daarbij in het bijzonder Titel VI, Wedstrijd Reglement BMX laatst gepubliceerde uitgave,

Nadere informatie

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00 SGW Ysselsteyn imburgs kampioenschap Eventing YSSESTEYN ( 5813E ) 5-10-2013-6-10-2013 VP00012 Status : Goedgekeurd Wedstrijd goedgekeurd op : 19-6-2013 Outdoor Pony & Paard Categorie 3 Openstelling : Onbeperkt

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN

UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN Uitvoeringsregels voor: de organisatie en uitvoering van kynologische opleidingen en examens georganiseerd door de Raad van Beheer al dan niet in samenwerking

Nadere informatie

Selectiecriteria Kata

Selectiecriteria Kata Selectiecriteria Kata Selectiecriteria Kata revisie 24 maart 2017 Middels dit document informeert de KBN u over een aantal zaken rondom toetreding tot een kernploeg, toetreding A-selectie, meetmomenten

Nadere informatie

REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE

REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE 1. Algemene bepalingen Obedience is een internationaal FCI wedstrijdprogramma, waarvoor in België volgende afkortingen

Nadere informatie

Kampioenschapsbepalingen

Kampioenschapsbepalingen Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Kampioenschapsbepalingen KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden 2010 ALGEMEEN 1. Het KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden heeft als belangrijkste

Nadere informatie

Vraagprogramma. Outdoor Gelderland Trofee Dressuur 2014

Vraagprogramma. Outdoor Gelderland Trofee Dressuur 2014 Vraagprogramma Outdoor Gelderland Trofee Dressuur 2014 algemene informatie Wedstrijdnummer type evenement evenement locatie datum finale basis dressuur klasse Z2 Outdoor Gelderland Nationaal Sportcentrum

Nadere informatie

REGLEMENT JONGE PAARDEN CRITERIUM SEIZOEN 2013/2014 SENTOWERPARK/JUMPING BOCHOLT

REGLEMENT JONGE PAARDEN CRITERIUM SEIZOEN 2013/2014 SENTOWERPARK/JUMPING BOCHOLT REGLEMENT JONGE PAARDEN CRITERIUM SEIZOEN 2013/2014 SENTOWERPARK/JUMPING BOCHOLT Het betreft een wedstrijd voor jonge paarden in 3 categorieën: 4 jarige paarden Dit zijn paarden die op de datum van aanvang

Nadere informatie

BELGISCHE AANPASSINGEN 2015 Aan het FEI-reglement Uitgave 2015 Gereviseerd in februari 2015

BELGISCHE AANPASSINGEN 2015 Aan het FEI-reglement Uitgave 2015 Gereviseerd in februari 2015 1 BELGISCHE AANPASSINGEN Aan het FEI-reglement Uitgave Gereviseerd in februari 2 Als basis voor het Belgisch Reglement geldt het FEI-reglement, dat van kracht is sinds 1 februari, alsook de latere aanpassingen

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA DRESSUUR Outdoor Gelderland Trofee 2012 Versie 1

VRAAGPROGRAMMA DRESSUUR Outdoor Gelderland Trofee 2012 Versie 1 algemene informatie Wedstrijdnummer type evenement basis dressuur klasse Z2 evenement Outdoor Gelderland locatie De Steeg datum finale zaterdag 2 juni 2012 organisatie naam Outdoor Gelderland BV adres

Nadere informatie

Uitvoeringsreglement Berlijnse Methode

Uitvoeringsreglement Berlijnse Methode Uitvoeringsreglement Berlijnse Methode 1. Opgeven deelname selectieprocedure WK Berlijn 2019... 1 2. Deelname WR wedstrijden... 1 3. Wedstrijdresultaten... 2 4. Nederlands Kampioenschap... 2 5. Sponsoring

Nadere informatie

CH Echt 2014 Sint Joost

CH Echt 2014 Sint Joost SINT JOOST LR. DE PAARDEN VRIENDEN (V40254) 4-7-2014-6-7-2014 Audrey Boots VP0050516 0031648721247 Status: Goedgekeurd audrey.boots@ziggo.nl Datum goedgekeurd: 31-3-2014 www.psvpaardenvrienden.nl Outdoor

Nadere informatie

Competitiebepalingen. KNHS-BMC Centaur Cup 2011/2012 1. ALGEMEEN

Competitiebepalingen. KNHS-BMC Centaur Cup 2011/2012 1. ALGEMEEN Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Competitiebepalingen KNHS-BMC Centaur Cup 2011/2012 1. ALGEMEEN 1. De KNHS-BMC Centaur Cup heeft als belangrijkste doel het stimuleren van het Aangepast

Nadere informatie

Wedstrijden 2014 In 2014 worden 5 TopCompetitie wedstrijden verreden, waarvan 2 met UCI C1 status, te weten TC1 en TC5.

Wedstrijden 2014 In 2014 worden 5 TopCompetitie wedstrijden verreden, waarvan 2 met UCI C1 status, te weten TC1 en TC5. REGLEMENT KNWU BMX Topcompetitie 2014 Algemeen De reglementen van de KNWU en daarbij in het bijzonder Titel VI, Wedstrijd Reglement BMX laatst gepubliceerde uitgave, is van toepassing op de Topcompetitie,

Nadere informatie

NADB Wedstrijd Secretariaat

NADB Wedstrijd Secretariaat Taken & Verantwoordelijkheden NADB Wedstrijd Secretariaat June 2, 2009 NADB Wedstrijdsecretariaat Pagina: 2 / 7 Inhoudsopgave 1. INLEIDING...3 1.1 ORGANISATIE EN STRUCTUUR...3 1.2 FUNCTIE OMSCHRIJVING...3

Nadere informatie

Competitiereglement Run Bike Run Series 2017

Competitiereglement Run Bike Run Series 2017 Competitiereglement Run Bike Run Series 2017 Artikel 1 Algemeen 1. De Run Bike Run Series (verder te noemen: RBR Series), worden georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse Triathlon Bond. 2a Het

Nadere informatie

KNWU BMX Kwalificatie eisen NK-EK-WK 2015. KNWU BMX Kwalificatie eisen NK-EK-WK 2015 versie 3.0

KNWU BMX Kwalificatie eisen NK-EK-WK 2015. KNWU BMX Kwalificatie eisen NK-EK-WK 2015 versie 3.0 KNWU BMX Kwalificatie eisen NK-EK-WK 2015 NK Kwalificatie 2015 Algemene regels (gelden voor alle klassen/rijders) Per NK klasse wordt een Nationale Ranglijst gemaakt die bepalend is voor deelname aan het

Nadere informatie

Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5

Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5 UITGAVE januari 2008 KONINKLIJKE NEDERLANDSE POLITIEHOND VERENIGING Opgericht 1907 Beschermheer: Mr. Pieter van Vollenhoven Afdeling Utrecht Reglement voor Demonstraties, Oefendagen en Wedstrijden Hoofdstuk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement DGV

Huishoudelijk reglement DGV Huishoudelijk reglement DGV 30 08 2016 Gunning DGV Iedere biljartclub uit Veldhoven (buiten in para commerciële instellingen spelende verenigingen) kunnen zich aanmelden om in aanmerking te komen om het

Nadere informatie

Nederlands Kampioenschap Voltige Versie

Nederlands Kampioenschap Voltige Versie Datum: Vrijdag 29 en zaterdag 30 juni 2018 Accommodatie: Secretariaat: KNHS-Centrum Ermelo Prinses Amalia Hal De Beek 5 3852 PL ERMELO Stichting CVI Ermelo Tel: 06-465854 E-mail: Wedstrijdnummer(s): info@cviermelo.nl

Nadere informatie

KNHS-Indoorkampioenschappen 2017 ZZ-Zwaar - Lichte Tour Junioren Young Riders Zware Tour Versie

KNHS-Indoorkampioenschappen 2017 ZZ-Zwaar - Lichte Tour Junioren Young Riders Zware Tour Versie 25 februari 2017 26 februari 2017 Dressuur paard ZZ-Zwaar - Lichte Tour - Junioren Young Riders U25 - Zware Tour Accommodatie: Nationaal Hippisch Centrum De Beek 125 3852 PL Ermelo Secretariaat: KNHS-Afdeling

Nadere informatie

FHN Reglement. Hoopers. Versie: 2018

FHN Reglement. Hoopers. Versie: 2018 FHN Reglement Hoopers Versie: 2018 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 1. FHN-competitie... 4 2. De Klasse indeling... 4 2.1. Debutanten klasse... 4 2.2. A klasse... 4 2.3. B klasse... 5 2.4. C Klasse... 5 2.5.

Nadere informatie

Het Huisleaguereglement

Het Huisleaguereglement Het Huisleaguereglement Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen en Opzet. 1.1 1.1.2 1.1.3 1.2 Onder de huisleagues worden bowlingcompetities verstaan, die door Bowlingvereniging Leiderdorp (BVLD) worden georganiseerd.

Nadere informatie

petitie Competitiereglement Run Bike Run Series

petitie Competitiereglement Run Bike Run Series petitie Run Bike Run Series 2019 Artikel 1 Algemeen 1. De (verder te noemen: RBR Series), worden georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse Triathlon Bond. 2a Het ITU wedstrijdreglement incl. aanpassingen

Nadere informatie

Reglement Biljart Artistiek

Reglement Biljart Artistiek Reglement Biljart Artistiek Artikel 1: Algemene bepalingen a. Dit reglement is van toepassing op alle officiële wedstrijden Biljart Artistiek, die onder verantwoordelijkheid van de KNBB Vereniging Carambole

Nadere informatie

World Trial Regels en richtlijnen

World Trial Regels en richtlijnen 5 World Trial 2017 Kwalificatie Regels en richtlijnen Inleiding Als leidraad voor de organisatie van de WT-kwalificatiewedstrijden worden de ISDS Rules for Trials gebruikt. Deze regels zijn opgesteld voor

Nadere informatie

Vraagprogramma. Outdoor Gelderland Trofee Dressuur 2015

Vraagprogramma. Outdoor Gelderland Trofee Dressuur 2015 Vraagprogramma Outdoor Gelderland Trofee Dressuur 2015 algemene informatie Wedstrijdnummer type evenement basis dressuur klasse Z2 evenement Outdoor Gelderland locatie Nationaal Sportcentrum Papendal,

Nadere informatie

Competitiereglement Run Bike Run Series

Competitiereglement Run Bike Run Series Run Bike Run Series Artikel 1 Algemeen 1. De (verder te noemen: RBR Series), worden georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse Triathlon Bond. 2a Het ITU wedstrijdreglement incl. aanpassingen Nederlandse

Nadere informatie

KNHS-kampioenschappen t/m Z2 dressuur en ZZ springen. Ingaand per 1 april 2010 en geldig tot en met 1 oktober 2010

KNHS-kampioenschappen t/m Z2 dressuur en ZZ springen. Ingaand per 1 april 2010 en geldig tot en met 1 oktober 2010 Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Reglement KNHS-kampioenschappen t/m Z2 dressuur en ZZ springen Ingaand per 1 april 2010 en geldig tot en met 1 oktober 2010 Het bestuur van de KNHS stelt

Nadere informatie

Betreft: Nederlandse kampioenschappen voor schoolteams ski & snowboard 2016

Betreft: Nederlandse kampioenschappen voor schoolteams ski & snowboard 2016 Aan: Basisschool of voortgezet onderwijs T.a.v. de directie, leraar/lerares lichamelijke opvoeding Per email Betreft: Nederlandse kampioenschappen voor schoolteams ski & snowboard 2016 Geachte heer/mevrouw,

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! REGLEMENT KNWU BMX TOPCOMPETITIE 2017 Versie 6 januari 2017

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! REGLEMENT KNWU BMX TOPCOMPETITIE 2017 Versie 6 januari 2017 PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! REGLEMENT KNWU BMX TOPCOMPETITIE 2017 Versie 6 januari 2017 REGLEMENT KNWU BMX TOPCOMPETITIE 2017 Algemeen De reglementen van de KNWU en daarbij in het bijzonder

Nadere informatie

+ Challenge rijders Men 25/29, Men 25+ en Masters uit het buitenland kunnen kiezen voor deelname bij de Elite Men 2 of bij de Sportklasse 25+.

+ Challenge rijders Men 25/29, Men 25+ en Masters uit het buitenland kunnen kiezen voor deelname bij de Elite Men 2 of bij de Sportklasse 25+. Reglement KNWU BMX TopCompetitie 5 te Erp op 4 en 5 oktober 2014 Dit reglement vervangt het BMX TopCompetitie 2014 v1.4 20140120 voor deze wedstrijd. Alle competitie regels voor het eindklassement zijn

Nadere informatie

KNHS Selectieprocedure Outdoor Dressuur Kampioenschappen ZZ-Zwaar en Lichte Tour

KNHS Selectieprocedure Outdoor Dressuur Kampioenschappen ZZ-Zwaar en Lichte Tour Selectiewedstrijden De selectiewedstrijden voor het KNHS Outdoor kampioenschap dressuur in de klasse ZZ-Zwaar en Lichte Tour vinden plaats op de volgende data: 1 e selectiewedstrijd: VP0074471: 23 april

Nadere informatie

REGLEMENT KNWU BMX TOPCOMPETITIE 2016. KNWU BMX Topcompetitie 2016 versie 1.0

REGLEMENT KNWU BMX TOPCOMPETITIE 2016. KNWU BMX Topcompetitie 2016 versie 1.0 REGLEMENT KNWU BMX TOPCOMPETITIE 2016 KNWU BMX Topcompetitie 2016 versie 1.0 REGLEMENT KNWU BMX TOPCOMPETITIE 2016 Algemeen De reglementen van de KNWU en daarbij in het bijzonder Titel VI, Wedstrijd Reglement

Nadere informatie

Reglement KBSS Clubcircuit Kadijk Beachvolleybal Start Systeem (KBSS) Versie 2.0

Reglement KBSS Clubcircuit Kadijk Beachvolleybal Start Systeem (KBSS) Versie 2.0 Reglement KBSS Clubcircuit Kadijk Beachvolleybal Start Systeem (KBSS) Versie 2.0 1 Inhoudsopgave Algemeen 1. Organisatievorm 2. Inschrijving, registratie en deelname 3. Teams 4. Speelschema en indeling

Nadere informatie

Reglement Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden 2019

Reglement Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden 2019 Reglement Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden 2019 ALGEMEEN 1. De Subli Competitie is een competitie voor vier en vijfjarige dressuurpaarden en staat open voor paarden van alle stamboeken. 2. De Subli

Nadere informatie

Brado Stijldansregels seizoen 2014 2015

Brado Stijldansregels seizoen 2014 2015 Brado Stijldansregels seizoen 2014 2015 A. Klasse indeling. Bij de BRADO kan men deelnemen aan de volgende klassen: Juveniles = Kinderklasse 6 t/m 11 jaar 5e klasse: Beginners / Brons, dus 1 e jaars leerlingen

Nadere informatie

NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018

NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018 NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018 Versie 7.0: 2018 NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018 ALGEMEEN Het Nederlands Kampioenschap voor BMX Clubs, hierna te noemen NK Clubs, wordt gehouden

Nadere informatie

Dynamic Tennis Bond Nederland

Dynamic Tennis Bond Nederland TOERNOOIREGLEMENT DYNAMICTENNIS BOND NEDERLAND (DTBN) Vastgesteld op de ALV d.d. 24 april 2010 en van kracht m.i.v. 01-01-2012 BEGRIPPEN Artikel 1 toernooi Een samenstel van wedstrijden en/of meerkampen

Nadere informatie

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 13: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 13: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 13: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK MEI 2014 Vastgesteld door de bondsvergadering van 24 mei 2014; inwerkingtredend op 1 juli 2014. Voor zover in deze bijlage niet

Nadere informatie

Aan de secretariaten van de kringen regio Noord-Brabant Ter kennisgeving aan de kringvoorzitters en DA s. Someren, 5 juni 2007. Geachte secretaris,

Aan de secretariaten van de kringen regio Noord-Brabant Ter kennisgeving aan de kringvoorzitters en DA s. Someren, 5 juni 2007. Geachte secretaris, Wedstrijdsecretariaat regio Noord-Brabant: Nannie Verhappen Diepe Vaart 14, 5663 AX Geldrop Tel.: 06 51 899 874 e-mail:wedstrijdsecretariaat@knhsregiobrabant.nl NOORD-BRABANT Aan de secretariaten van de

Nadere informatie

Competitiebepalingen KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup 2018/2019

Competitiebepalingen KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup 2018/2019 1. ALGEMEEN 1. De KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse Junioren (14 t/m 18 jaar) en Young Riders (16 t/m 21 jaar) dressuur te stimuleren en

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Rijvereniging Barendrecht Inhoudsopgave

Wedstrijdreglement Rijvereniging Barendrecht Inhoudsopgave Wedstrijdreglement Rijvereniging Barendrecht Inhoudsopgave Wedstrijdreglement Rijvereniging Barendrecht... 1 Artikel 1 Algemene bepalingen... 2 Artikel 2 Klassering en deelname... 2 Artikel 3 - Promotie...

Nadere informatie

Reglement Subli Competitie 2017

Reglement Subli Competitie 2017 Reglement Subli Competitie 2017 ALGEMEEN 1. De Subli Competitie is een competitie voor vier en vijfjarige dressuurpaarden en staat open voor paarden van alle stamboeken. 2. De Subli Competitie bestaat

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT District Zuid NFF Seizoen 2017

WEDSTRIJDREGLEMENT District Zuid NFF Seizoen 2017 Algemeen De wedstrijden worden verreden volgens het geldende WEDSTRIJDREGLEMENT van de N(ederlandse) F(ietscross) F(ederatie) tenzij in dit reglement anders is bepaald. Iedereen dient zich te houden aan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PAARDENSPORTVERENIGING LEVADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PAARDENSPORTVERENIGING LEVADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT PAARDENSPORTVERENIGING LEVADE Het huishoudelijk reglement van Paardensportvereniging Levade beschrijft wat we met elkaar hebben afgesproken over lid worden, contributie, wedstrijden

Nadere informatie

REGLEMENT WEDSTRIJDEN SCHAPENDRIJVEN Versie 1 (31 Aug 2018)

REGLEMENT WEDSTRIJDEN SCHAPENDRIJVEN Versie 1 (31 Aug 2018) Bijlage 2 aan het RIO (Reglement Inwendige Orde) REGLEMENT WEDSTRIJDEN SCHAPENDRIJVEN Versie 1 (31 Aug 2018) Federatie Schapendrijven België (FSB) REGLEMENT WEDSTRIJDEN SCHAPENDRIJVEN... 1 Art.1 : Toepassing...

Nadere informatie

Vraagprogramma. Harbour Village Outdoor Gelderland Trofee Pony s 2019 categorie D / E L, M, Z & ZZ springen M1, M2, Z1 en Z2 dressuur

Vraagprogramma. Harbour Village Outdoor Gelderland Trofee Pony s 2019 categorie D / E L, M, Z & ZZ springen M1, M2, Z1 en Z2 dressuur Vraagprogramma Harbour Village Outdoor Gelderland Trofee Pony s 2019 categorie D / E L, M, Z & ZZ springen M1, M2, Z1 en Z2 dressuur algemene informatie Wedstrijdnummer type evenement basis springen en

Nadere informatie

Vraagprogramma. Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee Springen 2018

Vraagprogramma. Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee Springen 2018 Vraagprogramma Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee Springen 2018 algemene informatie Wedstrijdnummer type evenement basis springen evenement Outdoor Gelderland locatie Nationaal Sportcentrum

Nadere informatie

Reglement NSK Allround 2017

Reglement NSK Allround 2017 Reglement NSK Allround 2017 Artikel 1 Het recht om deel te nemen Artikel 2 Deelname buiten mededinging Artikel 3 Verlies van het recht om deel te nemen Artikel 4 Deelname aan de wedstrijd Artikel 5 Niet

Nadere informatie

Kampioenschapsreglement

Kampioenschapsreglement Kampioenschapsreglement KNHS-outdoorkampioenschappen (Hippiade) t/m ZZ-Licht dressuur en ZZ springen Ingaand op 1 april 2015 en geldig tot 1 oktober 2015 Het bestuur van de KNHS stelt jaarlijks de voorwaarden

Nadere informatie

Fokreglement voor leden van de Border Collie Club Nederland

Fokreglement voor leden van de Border Collie Club Nederland Voorstel voor een aantal wijzigingen in - Fokreglement leden BCCN; - Huishoudelijk Reglement CFH; vast te stellen in de Algemene Vergadering op 5 juni 2010 Inleiding Het gaat hierbij om de volgende aanpassingen

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT District Zuid NFF Seizoen 2019

WEDSTRIJDREGLEMENT District Zuid NFF Seizoen 2019 Algemeen De wedstrijden worden verreden volgens het geldende van de N(ederlandse) F(ietscross) F(ederatie) tenzij in dit reglement anders is bepaald. Iedereen dient zich te houden aan dit voorgeschreven

Nadere informatie

Opleiding Leeftijd Kwalificaties en Vaardigheid. Opleiding niveau 3 16 jaar of ouder SL-2 of JSL diploma of Module elementaire schaatstechniek

Opleiding Leeftijd Kwalificaties en Vaardigheid. Opleiding niveau 3 16 jaar of ouder SL-2 of JSL diploma of Module elementaire schaatstechniek Algemene voorwaarden en toelatingseisen KNSB Opleidingen 1.1 Toelatingseisen trainersopleidingen De minimum leeftijden gelden voor alle disciplines. Wanneer je nog niet de leeftijd hebt die voor een opleiding

Nadere informatie

Reglement MSP Ponydressuur Trophy

Reglement MSP Ponydressuur Trophy Reglement MSP Ponydressuur Trophy Van toepassing vanaf 1/1/2008 1. Algemeen 1.1. MSP Ponydressuur Trophy heeft als doel binnen Vlaanderen de ponydressuur te stimuleren en te ontwikkelen, waarbij het zal

Nadere informatie

KWALIFICATIEPROCEDURE VOOR DEELNAME AAN WK, EK EN WORLD CUPS MODERNE VIJFKAMP (ONDER AUSPICIËN VAN DE UIPM)

KWALIFICATIEPROCEDURE VOOR DEELNAME AAN WK, EK EN WORLD CUPS MODERNE VIJFKAMP (ONDER AUSPICIËN VAN DE UIPM) KWALIFICATIEPROCEDURE VOOR DEELNAME AAN WK, EK EN WORLD CUPS MODERNE VIJFKAMP (ONDER AUSPICIËN VAN DE UIPM) 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Beschrijving huidige situatie 3 2. Uitgangspunten voor kwalificatieprocedure

Nadere informatie

Voorschrift selectiecriteria European Open 2019

Voorschrift selectiecriteria European Open 2019 1. Algemeen Het European Open zal in 2019 van 25 t/m 28 juli gehouden worden in Nederland. De selectie voor de European Open 2019 zal plaatsvinden tijdens de selectiewedstrijd welke gehouden worden op

Nadere informatie

Friso Woudstra Architecten BNA B.V. Outdoor Gelderland Trofee Pony s 2017

Friso Woudstra Architecten BNA B.V. Outdoor Gelderland Trofee Pony s 2017 Vraagprogramma Friso Woudstra Architecten BNA B.V. Outdoor Gelderland Trofee Pony s 2017 categorie D / E L, M, Z & ZZ springen M1, M2, Z1 en Z2 dressuur algemene informatie Wedstrijdnummer type evenement

Nadere informatie

Kampioenschapsreglement

Kampioenschapsreglement Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Kampioenschapsreglement KNHS-outdoorkampioenschappen (Hippiade) t/m ZZ-Licht dressuur en ZZ springen Ingaand per 1 april 2012 en geldig tot 1 oktober 2012

Nadere informatie

Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi.

Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi. Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi. Elke biljarter kan deelnemen aan de toernooien van de Geert Popma Een biljarter is deelnemer als hij/zij zich tijdig aanmeldt

Nadere informatie

Reglement Nederlands Kampioenschap Historische Rally's 2017 versie: 11 januari 2017

Reglement Nederlands Kampioenschap Historische Rally's 2017 versie: 11 januari 2017 Artikel 1. Nederlands Kampioenschap Historische Rally's Het Nederlands Kampioenschap Historische Rally's, hierna te noemen NK, wordt georganiseerd door de Dutch Historic Rally Club (DHRC). DHRC-leden doen

Nadere informatie

1. Wie kan/moet deelnemen aan de selectiewedstrijden?

1. Wie kan/moet deelnemen aan de selectiewedstrijden? 01/12/2017 Richtlijnen selectieschutters 2018 Belangrijk: deze richtlijnen zijn voorlopig en kunnen steeds bijgewerkt en veranderd worden. 1. Wie kan/moet deelnemen aan de selectiewedstrijden? Iedereen

Nadere informatie

Regiokampioenschap Utrecht Versie 10 maart 2015

Regiokampioenschap Utrecht Versie 10 maart 2015 KNHS-Regio: Utrecht www.paardensportutrecht.nl Springen Paarden Z en ZZ Wedstrijdplaats: Utrecht Wedstrijddatum: 13 maart 2015 Accommodatie: Rabo Hippisch Centrum van De Voornruiters, Sportpark Rijnvliet

Nadere informatie

KNHS-Indoorkampioenschappen 2018 ZZ-Zwaar - Lichte Tour Junioren Young Riders U25 Zware Tour Versie

KNHS-Indoorkampioenschappen 2018 ZZ-Zwaar - Lichte Tour Junioren Young Riders U25 Zware Tour Versie 3-4 maart 2018 Dressuur paard ZZ-Zwaar - Lichte - Junioren Young Riders U25 - Zware Accommodatie: Nationaal Hippisch Centrum De Beek 125 3852 PL Ermelo Secretariaat: KNHS-Afdeling Evenementen Tel: 0577

Nadere informatie

Kampioenschapsreglement Hippiade 2017

Kampioenschapsreglement Hippiade 2017 Kampioenschapsreglement Hippiade 2017 KNHS-outdoorkampioenschappen t/m ZZ-Licht dressuur en ZZ springen Ingaand op 1 april 2017 en geldig tot 1 oktober 2017 Het bestuur van de KNHS stelt jaarlijks de voorwaarden

Nadere informatie

Algemene aanmeldings- en betalingsvoorwaarden RAS-Examenbureau

Algemene aanmeldings- en betalingsvoorwaarden RAS-Examenbureau Algemene aanmeldings- en betalingsvoorwaarden RAS-Examenbureau Algemene aanmeldings- en betalingsvoorwaarden RAS-Examenbureau september 2014 Pagina 1 van 6 DEFINITIES Artikel 1 a. RAS: Stichting Raad voor

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

Vraagprogramma. Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee Springen 2017

Vraagprogramma. Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee Springen 2017 Vraagprogramma Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee Springen 2017 algemene informatie Wedstrijdnummer type evenement basis springen evenement Outdoor Gelderland locatie Nationaal Sportcentrum

Nadere informatie

Apporteersport competitie 2019

Apporteersport competitie 2019 Het spreekt natuurlijk vanzelf, dat dit apporteercompetitie reglement nooit het Reglement Apporteersport FHN kan vervangen. De en de werkproef zijn daarin volledig beschreven. Ook de algemene voorwaarden

Nadere informatie

INFORMATIE KNHS DRESSUUR

INFORMATIE KNHS DRESSUUR INFORMATIE KNHS DRESSUUR De wedstrijdkalender wordt vastgesteld door de KNHS Regio Utrecht, waar wij als vereniging onder vallen. Ons doel is om bij Manege Bleijenberg maandelijks een KNHS dressuurwedstrijd

Nadere informatie

Wielertrainer 1. Toetsdocumenten

Wielertrainer 1. Toetsdocumenten Wielertrainer 1 Toetsdocumenten Inhoudsopgave 1. Overzicht 2. Toetsplan van de kwalificatie wielertrainer 1 3. PVB 1.1 assisteren bij activiteiten 4. PVB 1.2 Zorg voor maatregelen 2 1. Overzicht Kenmerken

Nadere informatie

KNWU BMX KWALIFICATIE EISEN NK-EK-WK 2018

KNWU BMX KWALIFICATIE EISEN NK-EK-WK 2018 KNWU BMX KWALIFICATIE EISEN NK-EK-WK 2018 Versie 3.0: 2018 KNWU BMX KWALIFICATIE EISEN NK-EK-WK 2018 ALGEMEEN Rijders, die tijdens de kwalificatie periode niet of nog niet aan een wedstrijd hebben deelgenomen,

Nadere informatie

REGLEMENT KNWU BMX TOPCOMPETITIE 2018

REGLEMENT KNWU BMX TOPCOMPETITIE 2018 REGLEMENT KNWU BMX TOPCOMPETITIE 2018 Versie 6.0: 2018 REGLEMENT KNWU BMX TOPCOMPETITIE 2018 ALGEMEEN De reglementen van de KNWU en daarbij in het bijzonder Titel 6, Wedstrijd Reglement BMX (WRB) laatst

Nadere informatie

BELGISCHE AANPASSINGEN 2010 Aan het FEI-reglement 10de editie Uitgave 2009 Gereviseerd in November 2009

BELGISCHE AANPASSINGEN 2010 Aan het FEI-reglement 10de editie Uitgave 2009 Gereviseerd in November 2009 1 BELGISCHE AANPASSINGEN 2010 Aan het FEI-reglement 10de editie Uitgave 2009 Gereviseerd in November 2009 Als basis voor het Belgisch Reglement geldt het FEI-reglement 10de editie, dat van kracht is sinds

Nadere informatie

3. Aantal paarden per ruiter en per proef Elke ruiter kan een onbeperkt aantal paarden starten, zowel bij de 4-,5-,6- en 7-jarige paarden.

3. Aantal paarden per ruiter en per proef Elke ruiter kan een onbeperkt aantal paarden starten, zowel bij de 4-,5-,6- en 7-jarige paarden. STX CYCLUS VOOR JONGE PAARDEN K.B.R.S.F V.L.P. L.E.W.B. REGLEMENT 2015 OOR JONGE PAARDEN 1. Ruiters De STX Cyclus Jonge Paarden is voorbehouden aan ruiters met een geldige VLP of LEWB licentie J08, J13,

Nadere informatie

Kampioenschapsreglement

Kampioenschapsreglement Kampioenschapsreglement KNHS-indoorkampioenschappen t/m ZZ-Licht dressuur en ZZ springen Ingaand op 1 oktober 2018 en geldig tot 1 april 2019 Het bestuur van de KNHS stelt jaarlijks de voorwaarden voor

Nadere informatie

Kampioenschapsreglement

Kampioenschapsreglement Kampioenschapsreglement KNHS-outdoorkampioenschappen (Hippiade) t/m ZZ-Licht dressuur en ZZ springen Ingaand op 1 april 2014 en geldig tot 1 oktober 2014 Het bestuur van de KNHS stelt jaarlijks de voorwaarden

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007

ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007 ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007 Er wordt gereden onder de reglementen van de afdeling basiswedstrijdsport van de KNHS. De organisatie behoudt zich het recht voor de starttijden met

Nadere informatie

Competitiereglement Run Bike Run Series 2016

Competitiereglement Run Bike Run Series 2016 Competitiereglement Run Bike Run Series 2016 Inhoud: Art. 1 Art. 2 Art. 3 Art. 4 Art. 5 Art. 6 Art. 7 Art. 8 Algemeen Competitie opzet Competitiewedstrijden Deelname eisen Startgemeenschappen Teamsamenstelling

Nadere informatie

Reglement Centraal College van Deskundigen IKB Vleeskalveren 2008

Reglement Centraal College van Deskundigen IKB Vleeskalveren 2008 Reglement Centraal College van Deskundigen Besluit van het bestuur van de Stichting Brancheorganisatie Kalversector van 12 februari 2014 houdende de vaststelling van een reglement ter zake van het functioneren

Nadere informatie

BC Hoog Laag. Competitie- en Wedstrijdreglement

BC Hoog Laag. Competitie- en Wedstrijdreglement BC Hoog Laag Competitie- en Wedstrijdreglement Artikel 1 Het bestuur stelt de wedstrijdagenda op legt deze ter bespreking voor aan de algemene ledenvergadering. Het bestuur is bevoegd gedurende het speelseizoen

Nadere informatie

Protocol/ werkafspraken scheidsgerecht

Protocol/ werkafspraken scheidsgerecht Protocol/ werkafspraken scheidsgerecht 01. Inleiding Om te komen tot nog meer eenheid en duidelijkheid omtrent een aantal zaken voor Kumite scheidsrechters en Kata Judges is er een nieuw protocol / werkafspraken,

Nadere informatie

Competitiebepalingen KNHS Witte Van Moort Para Dressuur Trophy 2017/2018

Competitiebepalingen KNHS Witte Van Moort Para Dressuur Trophy 2017/2018 1. ALGEMEEN 1. De KNHS - Witte Van Moort Para Dressuur Trophy heeft als belangrijkste doel het stimuleren van het Aangepast Sporten zowel in de breedtesport als in de topsport. De KNHS - Witte Van Moort

Nadere informatie

Aangepaste versie na vergadering dd. 3 1-08-2012. REGLEM ENT SCHAPENDRIJVEN Werkgroep Schapendrijven in België vzw. K alender

Aangepaste versie na vergadering dd. 3 1-08-2012. REGLEM ENT SCHAPENDRIJVEN Werkgroep Schapendrijven in België vzw. K alender Aangepaste versie na vergadering dd. 3 1-08-2012 K alender REGLEM ENT SCHAPENDRIJVEN Werkgroep Schapendrijven in België vzw Het kwalificatieseizoen eindigt steeds de dag (datum) dat het team moet bekendgemaakt

Nadere informatie

Reglement Nederlands Kampioenschap Historische Rally's 2019 versie: 16 januari 2019

Reglement Nederlands Kampioenschap Historische Rally's 2019 versie: 16 januari 2019 Artikel 1. Nederlands Kampioenschap Historische Rally's Het Nederlands Kampioenschap Historische Rally's, hierna te noemen NK, wordt georganiseerd door de Dutch Historic Rally Club (DHRC). DHRC-leden doen

Nadere informatie

Nationaal Kampioenschap voor BMX Clubs 2017

Nationaal Kampioenschap voor BMX Clubs 2017 Algemeen Het Nederlands Kampioenschap voor BMX Clubs, hierna te noemen NK Clubs, wordt gehouden als een algemeen Nationaal Clubkampioenschap, waaraan verenigingen aangesloten zowel bij de Koninklijke Nederlandsche

Nadere informatie

KNWU BMX Kwalificatie eisen NK-EK-WK KNWU BMX Kwalificatie eisen NK-EK-WK 2015 versie 2.0

KNWU BMX Kwalificatie eisen NK-EK-WK KNWU BMX Kwalificatie eisen NK-EK-WK 2015 versie 2.0 KNWU BMX Kwalificatie eisen NK-EK-WK 2015 NK Kwalificatie 2015 Algemene regels (gelden voor alle klassen/rijders) Per NK klasse wordt een Nationale Ranglijst gemaakt die bepalend is voor deelname aan Nationaal

Nadere informatie

Ben ik startgerechtigd op de selectie, Regiokampioenschappen Utrecht en KNHS Kampioenschappen?

Ben ik startgerechtigd op de selectie, Regiokampioenschappen Utrecht en KNHS Kampioenschappen? Ben ik startgerechtigd op de selectie, Regiokampioenschappen Utrecht en KNHS Kampioenschappen? Ieder kampioenschap zijn er veel vragen over startgerechtigdheid op de selectie, op de Regiokampioenschappen

Nadere informatie

Hippiade Voltige 2016 Versie 20 juni 2016

Hippiade Voltige 2016 Versie 20 juni 2016 Datum: Vrijdag 26 augustus en zaterdag 27 augustus 2016 Accommodatie: Secretariaat: KNHS-Centrum Ermelo Prinses Amalia Hal De Beek 125 3852 PL ERMELO KNHS-Afdeling Evenementen Tel: 0577 408 381 E-mail:

Nadere informatie

OPEN NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP REINING 2015

OPEN NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP REINING 2015 OPEN NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP REINING 2015 Wedstrijdbepalingen (vraagprogramma) SCHIJNDEL 13 JUNI 2015 1 Algemene informatie 1.1 Type evenement Open Nederlands Kampioenschap Reining 2015 1.2 Wedstrijd

Nadere informatie

BEPALINGEN KNZB Challegers 2015-2016. Algemene Bepalingen KNZB Challenger

BEPALINGEN KNZB Challegers 2015-2016. Algemene Bepalingen KNZB Challenger BEPALINGEN KNZB Challegers 2015-2016 Dit document bevat twee hoofdstukken, te weten hoofdstuk 1 algemene bepalingen KNZB Challenger en hoofdstuk 2 aanvullende bepalingen en programma voor betreffende challenger.

Nadere informatie