SYMBOLISCH BLOEMSCHIKKEN 2018 Veertigdagentijd en Pasen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SYMBOLISCH BLOEMSCHIKKEN 2018 Veertigdagentijd en Pasen"

Transcriptie

1 Ds C.K.J. Pronk Protestantse gemeente Boornbergum Kortehemmen, bij de Schriftlezingen volgens het Oecumenisch leesrooster en het thema van de 40dagentijdkalender en Kerk in Actie Over de statafel ligt een paars kleed. De open deur staat op de tafel, zover mogelijk naar achteren. Een lange lap van jute ligt over het paars, door de deur heen, Achter de deur staan 6 lange paarse kaarsen in 6 lage standaards. UITLEG BIJ DE BLOEMSCHIKKINGEN VOOR DE 6 ZONDAGEN: Bij de bloemschikking op de. zondag in de Veertigdagentijd: In deze Veertigdagentijd op weg naar Pasen hebben wij iedere zondag weer een symbolische bloemschikking in de kerk staan. Het thema voor de bloemschikkingen is Een open deur: Onvoorwaardelijke liefde. De Veertigdagentijd is een periode van soberheid en inkeer, van beschouwing van lief en leed, in de wereld en in ons eigen leven. De Veertigdagentijd wordt ook wel gezien als een reis, een tocht door de woestijn. Zoals het volk Israël veertig jaar lang door de woestijn trok, op weg naar het beloofde land. Zoals ook ons leven een reis is, onderweg kom je van alles tegen, doe je allerlei ervaringen op, met vallen en opstaan zoek je je weg naar de toekomst. Een open deur: Onvoorwaardelijke liefde. In het Johannes-Evangelie lezen we dat Jezus zegt: Ik ben de deur voor de schapen. Ik ben de deur: wanneer iemand door mij binnenkomt zal hij gered worden; hij zal in en uit lopen, en hij zal weidegrond vinden. Op onze levensreis is Jezus onze ingang naar God toe, in hem ontmoeten we Gods onvoorwaardelijke liefde voor ons. Jezus wijst ons de weg naar waarachtig leven, een leven in liefde voor God en voor elkaar. Jezus is de deur naar een wereld als een open huis, waar het goed is om te wonen, voor alle mensen. In de bloemschikking zien we een deur, als verwijzing naar Jezus. Het kleed over de tafel is paars, de kleur van de Veertigdagentijd, kleur van inkeer, soberheid, bezinning. Een lange lap jute verbeeldt de weg die wij gaan in deze veertig dagen, door de deur heen, naar de toekomst. Achter de deur staan zes kaarsen, iedere zondag brandt er één meer, omdat we dichter bij Pasen komen, omdat we blijven hopen op licht, ook als het donker is. (uitleg van de betreffende zondag hier invoegen) Een open deur: Onvoorwaardelijke liefde. We volgen Jezus op de voet, veertig dagen lang, op weg naar Pasen. We zingen nu: Lied 612: 1, 2 Wij komen als geroepen

2 Over de statafel ligt een paars kleed. De open deur staat op de tafel, zover mogelijk naar achteren. Een lange lap van jute ligt over het paars, door de deur heen, Achter de deur staan 6 lange paarse kaarsen in 6 lage standaards. Bij de bloemschikking op de 1 e zondag in de Veertigdagentijd: 18 februari 2018 Invocabit Marcus 1: De verzoeking in de woestijn = paars De bloemschikking van deze 1 e zondag in de Veertigdagentijd verwijst naar een gedeelte in het Evangelie naar Marcus: veertig dagen trekt Jezus zich terug in de woestijn, een tijd van bezinning, voordat hij aan zijn opdracht begint. Hij weerstaat alle verleiding en kiest voor de weg van onvoorwaardelijke liefde en trouw. In de bloemschikking zien we hoe een bloem bloeit in de woestijn, bloem van hoop, teken van nieuw leven. Overal naast de weg liggen zand en stenen. Rechts voor, tussen de stenen bloeit een polletje bloemen sneeuwklokjes? krokussen? Achter de deur brandt 1 paarse kaars.

3 Over de statafel ligt een paars kleed. De open deur staat op de tafel, zover mogelijk naar achteren. Een lange lap van jute ligt over het paars, door de deur heen, Achter de deur staan 6 lange paarse kaarsen in 6 lage standaards. Bij de bloemschikking op de 2 e zondag in de Veertigdagentijd: 25 februari 2018 Reminiscere Marcus 9: 2 10 De verheerlijking op de berg = paars De bloemschikking van deze 2 e zondag in de Veertigdagentijd verwijst naar een gedeelte in het Evangelie naar Marcus, waar Jezus met drie van de leerlingen de berg op gaat om te bidden. De leerlingen zien hoe Jezus even wordt opgetild in het licht, even mag hij baden in het licht van Gods onvoorwaardelijke liefde. In de bloemschikking zien we op de berg drie witte bloemen, Jezus, in gesprek met Mozes en Elia. De kleine paarse bloemen verbeelden de drie leerlingen van Jezus. Rechts van de jute weg een berg grote stenen. Er bovenuit steken 3 grote witte bloemen, de grootste in het midden. Lager, er voor, staan 3 kleinere paarse bloemen. Achter de deur branden 2 paarse kaarsen.

4 Over de statafel ligt een paars kleed. De open deur staat op de tafel, zover mogelijk naar achteren. Een lange lap van jute ligt over het paars, door de deur heen, Achter de deur staan 6 lange paarse kaarsen in 6 lage standaards. Bij de bloemschikking op de 3 e zondag in de Veertigdagentijd: 4 maart 2018 Oculi Johannes 2: (25) De tempelreiniging = paars De bloemschikking van deze 3 e zondag in de Veertigdagentijd verwijst naar een gedeelte in het Evangelie naar Johannes, waar Jezus de Tempel schoonveegt. Hij haalt de bezem door alle gesjacher en geldmakerij, en maakt ruimte voor waar het werkelijk om gaat: onvoorwaardelijke liefde, een open huis zijn, de weg zoeken die naar het leven leidt. In de bloemschikking is de weg schoongeveegd en geven de paarse bloemen de richting aan om door de deur te gaan. Een kleine takkenbezem staat rechtop tegen de deur. Er ligt wat rommel links en rechts van de juten weg opgehoopt. ook Judaspenning? Op de weg een spoor van paarse bloemen, dat doorloopt tot en met achter de deur. Achter de deur branden 3 paarse kaarsen.

5 Over de statafel ligt een paars kleed. De open deur staat op de tafel, zover mogelijk naar achteren. Een lange lap van jute ligt over het paars, door de deur heen, Achter de deur staan 6 lange paarse kaarsen in 6 lage standaards. Bij de bloemschikking op de 4 e zondag in de Veertigdagentijd: 11 maart 2018 Laetare Johannes 6: (1) 4 15 De wonderbare spijziging = rozerood De bloemschikking van deze 4 e zondag in de Veertigdagentijd verwijst naar een gedeelte in het Evangelie naar Johannes, het verhaal van vijf broden en twee vissen. Onderweg in de woestijn van deze wereld leert Jezus ons delen. Want waar mensen leren breken en delen, daar zal genoeg zijn voor iedereen. Onvoorwaardelijke liefde die leven geeft en vreugde brengt. In de bloemschikking zien we roze bloemen, vijf en twee. Op deze 4 e zondag breekt het licht van Pasen alvast een klein beetje door: dat zorgt voor roze lichtpuntjes in het paars. Op de weg 5 (dezelfde) roze bloemen bij elkaar en 2 (andere) roze bloemen samen. Achter de deur branden 4 paarse kaarsen.

6 Over de statafel ligt een paars kleed. De open deur staat op de tafel, zover mogelijk naar achteren. Een lange lap van jute ligt over het paars, door de deur heen, Achter de deur staan 6 lange paarse kaarsen in 6 lage standaards. Bij de bloemschikking op de 5 e zondag in de Veertigdagentijd: 18 maart 2018 Judica Johannes 12: De gelijkenis van de graankorrel = paars De bloemschikking van deze 5e zondag in de Veertigdagentijd verwijst naar een gedeelte in het Evangelie naar Johannes, waar Jezus vertelt over een graankorrel. Alleen als de graankorrel sterft ontstaat er nieuw leven. Wie kiest voor de weg van de onvoorwaardelijke liefde zal honderdvoudig vrucht dragen. In de bloemschikking zien we graankorrels in donkere aarde en ook korenaren. Op de weg staat een (lage) accubak/glazen schaal met donkere aarde en daarop een laag graankorrels. Er naast/schuin tegenaan staat/ligt een bos korenaren met een paars lint bij elkaar gebonden. Achter de deur branden 5 paarse kaarsen.

7 Over de statafel ligt een paars kleed. De open deur staat op de tafel, zover mogelijk naar achteren. Een lange lap van jute ligt over het paars, door de deur heen, Achter de deur staan 6 lange paarse kaarsen in 6 lage standaards. Bij de bloemschikking op de 6 e zondag in de Veertigdagentijd: 25 maart 2018 Palmarum Marcus 11: 1 11 De intocht in Jeruzalem = paars De bloemschikking van deze 6 e zondag in de Veertigdagentijd verwijst naar een gedeelte in het Evangelie naar Marcus, het verhaal van Jezus intocht in Jeruzalem. Jezus wordt als een koning binnengehaald, maar de ezel waarop hij zit weerspiegelt het tegenovergestelde. De mensen leggen hun mantels als een rode loper over de weg. Nu roepen zij nog hosanna, maar al snel zal het omslaan in kruisig hem. In de bloemschikking verwijst de slinger van rode bloemen en klimop naar de koninklijke weg die Jezus gaat, een weg van onvoorwaardelijke liefde en trouw, aan God en mensen. Op de weg ligt een slinger van klimop en rode bloemen, tot aan de deur. Langs de weg liggen groene takken buxus? Achter de deur branden nu alle 6 paarse kaarsen.

8 De basis van de bloemschikking: Over de statafel ligt nog steeds een paars kleed. De open deur staat op de tafel, zover mogelijk naar achteren. Een lange lap van jute ligt over het paars, door de deur heen, Achter de deur staan 6 lange paarse kaarsen in 6 lage standaards. In de diensten in de Stille Week geven we geen uitleg bij de bloemschikkingen, zij spreken voor zichzelf. Bij de bloemschikking op de Witte Donderdag: 29 maart 2018 Op de weg ligt een gebroken brood / brokken brood Rechts naast de weg staat een glazen kan met water, met een witte (hand)doek erbij. Achter de deur branden alle 6 paarse kaarsen.

9 De basis van de bloemschikking: Over de statafel ligt nog steeds een paars kleed, maar wel zo dat het kan worden weggehaald, of teruggeslagen, als alles donker wordt en alle kleur ontbreekt. De open deur staat op de tafel, zover mogelijk naar achteren. Een lange lap van jute ligt over het paars, door de deur heen, In de diensten in de Stille Week geven we geen uitleg bij de bloemschikkingen, zij spreken voor zichzelf. Bij de bloemschikking op de Goede Vrijdag: 30 maart 2018 Op de weg staat een vaasje met 1 rode roos (met doornen) Aan de bovenste deurpost hangt (aan een paars lint) een doornenkroon. Er staan nu geen kaarsen meer, die zijn weggehaald. Geen kruis in de schikking, we hopen het grote kruis weer in de kerk te zetten.

10 De basis van de bloemschikking: De open deur staat op de tafel, zover mogelijk naar achteren. Een lange lap van jute ligt over het paars, door de deur heen, In de diensten in de Stille Week geven we geen uitleg bij de bloemschikkingen, zij spreken voor zichzelf. Bij de bloemschikking in de Paaswake: 31 maart 2018 Over de statafel ligt nu een wit kleed. De weg van jute ligt er wel weer overheen. Rechts van de weg ligt een bergje groen mos waaruit een polletje witte voorjaarsbloeiers omhoog komt. Op de weg een rij waxinelichtjes naar de deur toe, als een spoor van voetstappen. Achter de deur 1 dikke witte kaars op een mooie standaard. De kaars en waxinelichtjes branden nog niet, die worden in de dienst aangestoken, als we het licht aan elkaar doorgeven.

11 Bij de bloemschikking op de Paasmorgen: zondag 1 april 2018 Lezingen: Genesis 2: 4 25 en Johannes 20: 1 18 Uitleg bij de symbolische bloemschikking: In de afgelopen weken hadden we steeds een symbolische bloemschikking hier in de kerk. Met als thema: Een open deur: Onvoorwaardelijke liefde. Vandaag, op deze Paasmorgen verbeeldt de bloemschikking een Paastuin, een feestelijk en kleurrijk geheel, een uitbeelding van één groot feest van liefde en nieuw leven! Mensen, wij, wandelen door die tuin, als kleine kaarsjes, aangestoken en opgewekt, door het licht van Pasen. De koninklijke gouden weg van Jezus, de weg van liefde en trouw, verbindt ons met God en met elkaar. Jezus de Levende wijst ons zo de weg naar waarachtig leven, naar Gods toekomst van recht en vrede. Jezus is de deur naar een wereld als een open huis, waar het goed is om te wonen, voor alle mensen. Een open deur, naar een wereld van onvoorwaardelijke liefde Over de statafel ligt een wit kleed. De open deur staat op de tafel, zo ver mogelijk naar achteren. De weg is nu een reep van een gouden stof (organza? tule? velours?) De grote witte kaars (die er in de Paaswake is neergezet) staat achter de deur te branden. Om de deurpost slingert klimop. Overal staan bloemen (voor en achter de deur) losse bloemen/boeketjes/bakjes met bolletjes allerlei voorjaarsbloemen, ook narcissen in allerlei kleuren. Met mos en klimop en ander groen ertussendoor. Plus brandende waxinelichtjes op de weg naar de deur toe, en ook binnen.

Veertigdagentijd Met open handen

Veertigdagentijd Met open handen Veertigdagentijd Met open handen De kinderen reizen dit jaar met de trein, zeven zondagen lang. De kaartjes worden geknipt en daar gaan we. Waarheen? Eigenlijk is dat niet eens zo belangrijk. Veel belangrijker

Nadere informatie

Liturgische bloemschikkingen Pasen Eerste Paasdag. Stille Zaterdag, Paaswake. Zondag 27 maart U zij de glorie, opgestane Heer.

Liturgische bloemschikkingen Pasen Eerste Paasdag. Stille Zaterdag, Paaswake. Zondag 27 maart U zij de glorie, opgestane Heer. Liturgische bloemschikkingen Pasen 2016 Eerste Paasdag Zondag 27 maart 2016 U zij de glorie, opgestane Heer. Wij hebben geprobeerd een schikking te maken waar in "beweging" zichtbaar wordt. De treurwilgtakjes

Nadere informatie

Liturgische bloemschikkingen Pasen Pasen. Stille Zaterdag. Zondag 16 april 2017 Woorden bij de bloemschikking...

Liturgische bloemschikkingen Pasen Pasen. Stille Zaterdag. Zondag 16 april 2017 Woorden bij de bloemschikking... Liturgische bloemschikkingen Pasen 2017 Pasen Zondag 16 april 2017 In de schikking een berg gevormd van drie schijven van een boom. De jaarringen geven de groeikracht aan, de scheuren de kwetsbaarheid.

Nadere informatie

Ds. Corrie Pronk van de Protestantse gemeente Boornbergum Kortehemmen

Ds. Corrie Pronk van de Protestantse gemeente Boornbergum Kortehemmen Thema en lezingen voor de Laatste zondag van het kerkelijk jaar, de zondagen van Advent en voor Kerstmorgen. SYMBOLISCH BLOEMSCHIKKEN: LAATSTE ZONDAG KERKELIJK JAAR 26 NOVEMBER 2017 Thema: Een open deur:

Nadere informatie

Orde van dienst iedere zondag

Orde van dienst iedere zondag Orde van dienst iedere zondag Welkom Eerste lied Bemoediging Groet v Onze Hulp is in de Naam van de Heer, a die hemel en aarde gemaakt heeft.. a Amen. Aansteken van de kaarsen en kaarsenlied - 290 Kyriegebed

Nadere informatie

; Dankstond

; Dankstond 04-11-2015; Dankstond Uitleg liturgische bloemschikking Dankstond Wij zijn dankbaar voor de vele gaven die wij uit Gods handen hebben ontvangen. 04-10-2015; Startzondag Uitleg liturgische bloemschikking

Nadere informatie

Kinderen in het midden Het weerbericht van Pieter of Petra Zonneschijn. Projectlied bij weggaan en kinderen naar nevendienst (Mel.

Kinderen in het midden Het weerbericht van Pieter of Petra Zonneschijn. Projectlied bij weggaan en kinderen naar nevendienst (Mel. Orde van dienst iedere zondag: Welkom Eerste lied Bemoediging en groet Aansteken van de kaarsen en kaarsenlied Lied 598 Als alles duister is Kyriegebed Gebed van de zondag Kinderen in het midden Het weerbericht

Nadere informatie

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40)

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40) Liturgisch bloemstuk bij de 40 dagen tijd en Pasen 2015 Elke week wordt één kaars gedoofd, van de kandelaar met 8 kaarsen. Er is elke week een boog bekleed met klimop, als beeld van het verbond van God

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 25 maart 2018 kleur: paars Dienst: Ichthuskerk om 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Palmzondag 25 maart Vreugde en Passie

Palmzondag 25 maart Vreugde en Passie Palmzondag 25 maart 2018 - Vreugde en Passie Lezinge: Marcus 11 : 1 11 Marcus 14: 1 10 Vandaag is het palmzondag, maar ook passiezondag. Een moeilijke zondag, palmpasen, een vrolijke intocht en het begin

Nadere informatie

LITURGISCHE SCHIKKING OUD EN NIEUW 2015

LITURGISCHE SCHIKKING OUD EN NIEUW 2015 LITURGISCHE SCHIKKING OUD EN NIEUW 2015 De linkerkant symboliseert het jaar 2015, alles is dor, heeft zich uitgeleefd en is voorbij. De rechterkant is groen, fris met bolletjes, symbool voor nieuw leven,

Nadere informatie

Het thema van de 40-dagentijd 2013 is: De weg van je leven

Het thema van de 40-dagentijd 2013 is: De weg van je leven Het thema van de 40-dagentijd 2013 is: De weg van je leven Gedurende de 40 dagentijd lezen we uit het boek Samuël over het leven van David. Hij legt een hele weg af die gepaard gaat met hoogte- en dieptepunten.

Nadere informatie

LITURGISCHE SCHIKKING 40 DAGENTIJD EN PASEN 2017

LITURGISCHE SCHIKKING 40 DAGENTIJD EN PASEN 2017 LITURGISCHE SCHIKKING 40 DAGENTIJD EN PASEN 2017 In de veertigdagentijd horen we hoe Jezus zijn weg gaat vanuit de kracht van Gods liefde. Gekozen is voor de berg (gemaakt van houtringen) als symbool voor

Nadere informatie

Beelden en verhalen van activiteiten in de 40dagentijd en Pasen 2015uit de Ontmoetingskerk- en Adventskerkgemeente in Eindhoven

Beelden en verhalen van activiteiten in de 40dagentijd en Pasen 2015uit de Ontmoetingskerk- en Adventskerkgemeente in Eindhoven Beelden en verhalen van activiteiten in de 40dagentijd en Pasen 2015uit de Ontmoetingskerk- en Adventskerkgemeente in Eindhoven Soberheid vasten 40-dagen op weg naar Pasen oefenen in solidariteit en je

Nadere informatie

LITURGISCHE SCHIKKING 40 DAGENTIJD EN PASEN 2016

LITURGISCHE SCHIKKING 40 DAGENTIJD EN PASEN 2016 LITURGISCHE SCHIKKING 40 DAGENTIJD EN PASEN 2016 Thema 40 dagentijd: Ik ga. Eerste zondag: 14 februari Naömi ging vanuit Moab terug naar Bethlehem, haar schoondochter Ruth ging met haar mee. Ruth wordt

Nadere informatie

31-12-2015; OUDEJAARSDIENST

31-12-2015; OUDEJAARSDIENST 31-12-2015; OUDEJAARSDIENST Uitleg liturgische schikking De ronde vorm in de schikking verwijst naar het rad van de tijd (uren dagen maanden jaren vliegen als een schaduw heen). De drie witte hyacinten

Nadere informatie

De tweede adventszondag

De tweede adventszondag Bloemschikking Advent en Kerst 2017. Er is licht In deze Adventstijd leven we toe naar het Kerstfeest. Een tijd van verwachting. Er komt licht in het donker. De 4 profeten Zacheria, Maleachi, Sefanja en

Nadere informatie

Liturgische bloemschikking Kruiskerk - zondag 26 november 2017 Protestantse Gemeente Roosendaal

Liturgische bloemschikking Kruiskerk - zondag 26 november 2017 Protestantse Gemeente Roosendaal Liturgische bloemschikking Kruiskerk - zondag 26 november 2017 Het is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Op deze zondag gedenken wij hen die het afgelopen jaar in onze gemeente zijn overleden In

Nadere informatie

Onnavolgbaar? Project voor de veertigdagentijd en Pasen 2009 Kind op Zondag

Onnavolgbaar? Project voor de veertigdagentijd en Pasen 2009 Kind op Zondag Onnavolgbaar? Project voor de veertigdagentijd en Pasen 2009 Kind op Zondag Op weg naar Pasen In de veertigdagentijd lezen we evangelieverhalen over Jezus die op weg gaat naar Pasen. Op die weg gebeuren

Nadere informatie

Adventszondagen 2017 rondom het thema Verwachting

Adventszondagen 2017 rondom het thema Verwachting Adventszondagen 2017 rondom het thema Verwachting Inleiding: Deze periode van advent wordt getekend door verwachting. Verwachting van de geboorte van de Messias, lang geleden. Maar juist ook de verwachting

Nadere informatie

; 1 e Kerstdag

; 1 e Kerstdag 25-12-2016; 1 e Kerstdag Voluit vieren we vandaag dat God in de geboorte van Jezus de wereld omkeert. Licht breekt onstuitbaar door. Op de spiegel zien we nog een stukje gebroken glas; de wereld omgekeerd

Nadere informatie

Liturgische bloemschikking Kruiskerk - zondag 18 februari 2018 Protestantse Gemeente Roosendaal

Liturgische bloemschikking Kruiskerk - zondag 18 februari 2018 Protestantse Gemeente Roosendaal Liturgische bloemschikkg Kruiskerk - zondag 18 februari 2018 Centraal deze 40 dagentijd staat het robuuste ruwhouten kruis (trompetboom) als symbool voor hoop, leven en bevrijdg. Ook staat ze symbool voor

Nadere informatie

Als ik een ezel was. Kidschurch op Palmpasen Protestantse Gemeente Wassenaar. Zondag 14 april 2019, Dorpskerk

Als ik een ezel was. Kidschurch op Palmpasen Protestantse Gemeente Wassenaar. Zondag 14 april 2019, Dorpskerk Als ik een ezel was Kidschurch op Palmpasen Protestantse Gemeente Wassenaar Zondag 14 april 2019, Dorpskerk Als ik een ezel was Zondag 14 april 2019, Dorpskerk Kidschurch op Palmpasen Voorganger: Ds. Jilles

Nadere informatie

Symbolische bloemschikking 40-dagentijd en Pasen 2016

Symbolische bloemschikking 40-dagentijd en Pasen 2016 Symbolische bloemschikking 40-dagentijd en Pasen 2016 Foto's met omschrijvingen van de zondagen 14 februari t/m 27 maart 2016 Symbolische bloemschikking Pasen 27 maart 2016 Deze zondag vieren we de overwinning

Nadere informatie

Kijktafel Goede Week Van Woestijn naar Paastuin

Kijktafel Goede Week Van Woestijn naar Paastuin Kijktafel Goede Week Van Woestijn naar Paastuin Een kijktafel is een plekje in je huis waar jij en je kinderen even stil kunnen zijn. Met een kijktafel maak je iets zichtbaar van de tijd van het jaar en

Nadere informatie

Lezing: Lucas 19 : en Lucas 22 : 1-13

Lezing: Lucas 19 : en Lucas 22 : 1-13 14 april 2019 Palm zondag Lezing: Lucas 19 : 28-40 en Lucas 22 : 1-13 Vandaag is het palmzondag, maar ook passiezondag. Een moeilijke zondag, palmpasen, een vrolijke intocht en het begin van de lijdensweek

Nadere informatie

Schikkingen in de veertigdagentijd en Pasen

Schikkingen in de veertigdagentijd en Pasen Schikkingen in de veertigdagentijd en Pasen 9 maart stil rijdt Hij daar de zachtmoedige koning verwachting hoog gespannen door de poort gegaan verstomt het gejuich zo stil leg Uw zegen op ons leven Als

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Opwekking van Lazarus (detail), Emmanuel Fokas 1436/37 kerk van de heilige Georgios in Embaros (Kreta) 5 e zondag van de 40-dagentijd Zondag "Doe mij recht" (ps. 43)

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 2e zondag van de 40 dagentijd Reminiscere (gedenk uw barmhartigheid) 1 maart 2015 De verheerlijking op de berg Voorganger Ouderling Diaken Organiste Koster

Nadere informatie

Namen van de zondagen en hun betekenis

Namen van de zondagen en hun betekenis Namen van de zondagen en hun betekenis De naam Advent komt van adventus (latijn) wat betekend: komst 1e Advent Vandaag begint het nieuwe kerkelijk jaar. De kerk begint haar nieuwe jaar met een periode

Nadere informatie

20 maart 2016 Palm zondag. Lezing: Lucas 19 : 28-40

20 maart 2016 Palm zondag. Lezing: Lucas 19 : 28-40 20 maart 2016 Palm zondag Lezing: Lucas 19 : 28-40 Vandaag is het palmzondag, maar ook passiezondag. Een moeilijke zondag, palmpasen, een vrolijke intocht en het begin van de lijdensweek in één dienst

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Naar aanleiding van de lezingen vandaag, over het ophouden van de manna uit Jozua 5 en het teken van brood en vis uit Johannes 6, wil ik graag twee

Nadere informatie

Vrienden van onze Heer Jezus Christus,

Vrienden van onze Heer Jezus Christus, Overdenking 24 maart 2016, Witte Donderdag, in de Sixtuskerk 1 e lezing Ex. 12: 1-14 We zingen als antwoordpsalm 81: 1, 4, 7, 8, 9 2 e lezing Lucas 22: 7-20 We zingen Lied 558: 1, 2, 4 Door Ds A.J. Wouda

Nadere informatie

Thema: Vele kleuren maken de regenboog

Thema: Vele kleuren maken de regenboog Zondag 10 september 2017 Startzondag Thema: Vele kleuren maken de regenboog Orgelspel Begroeting (ouderling van dienst) De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 975: 1, 2, 3 DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Nadere informatie

STILLE ZATERDAG. 31 maart Paaswake. Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt.

STILLE ZATERDAG. 31 maart Paaswake. Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt. STILLE ZATERDAG 31 maart 2018 Paaswake Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt. De vrouwen bij de opstanding, Annie Vallotton voorganger organist ambtsdrager diakenen

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 18 maart 2018 kleur: paars Dienst: Oude kerk om 9.00 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel Organist:

Nadere informatie

14 februari 2016; Glazen Kerk jongerendienst; Immanuëlkerk; ds. Martijn van Leerdam; Gerard de Waardt. Zingen: Opwekking 542. Zingen voor de dienst

14 februari 2016; Glazen Kerk jongerendienst; Immanuëlkerk; ds. Martijn van Leerdam; Gerard de Waardt. Zingen: Opwekking 542. Zingen voor de dienst 14 februari 2016; Glazen Kerk jongerendienst; Immanuëlkerk; ds. Martijn van Leerdam; Gerard de Waardt Zingen: Opwekking 542 Zingen voor de dienst 1 God van trouw, U verandert nooit, Eeuwige, U mijn vredevorst.

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Liturgische kleur: rood

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Liturgische kleur: rood Orde van dienst voor zondag 29 maart 2015, Palmpasen / Passieviering oecumenische gezinsviering Kerk: Brugkerk te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Muzikale medewerking: Wim Pardoen (orgel/ piano) en Mieke

Nadere informatie

Zondag 26 maart 2017 zondag Laetare verheugt u

Zondag 26 maart 2017 zondag Laetare verheugt u Zondag 26 maart 2017 zondag Laetare verheugt u Evangelielezing: Johannes 6 : 1-15 Vorige week ging het om de vraag naar een glas water en van daag gaat het om de vraag naar een brood. Weer een wonderlijk

Nadere informatie

Palmzondag 29 maart 2015

Palmzondag 29 maart 2015 Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Palmzondag 29 maart 2015 6 e zondag van de Veertigdagentijd Begin van de Goede Week 1 De dienst op Palmzondag, het begin van de Goede week, bestaat uit contrasten.

Nadere informatie

4 e zondag in de 40 dagen tijd 11 maart 2018 Zondag Laetare verheugt u Lezing: Psalm 65 en Johannes 6 : 1 15

4 e zondag in de 40 dagen tijd 11 maart 2018 Zondag Laetare verheugt u Lezing: Psalm 65 en Johannes 6 : 1 15 4 e zondag in de 40 dagen tijd 11 maart 2018 Zondag Laetare verheugt u Lezing: Psalm 65 en Johannes 6 : 1 15 De vierde zondag in de 40 dagen tijd wordt zondag Laetare genoemd - verheugt u. Het is een feestelijk

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Afgelopen maandag hebben we met de deelnemers van de kring Eigentijds Bijbellezen Paasverhalen gelezen. Vier verhalen van de opstanding, verteld door

Nadere informatie

Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens

Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens Zingen: Opwekking 553 Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat. Als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. In de bergen,

Nadere informatie

Koning van de Joden Samenkomsten in de Stille Week 2016

Koning van de Joden Samenkomsten in de Stille Week 2016 Koning van de Joden Samenkomsten in de Stille Week 2016 Koning van de Joden Op veel afbeeldingen van de kruisiging en op crucifixen (kruisbeelden) vind je de letters INRI. Zij vormen de beginletters van

Nadere informatie

Het verhaal van de verheerlijking op de berg wil je raken. Er wordt je alvast een blik gegund op de eeuwigheid. Jezus gaat door op de moeilijke weg.

Het verhaal van de verheerlijking op de berg wil je raken. Er wordt je alvast een blik gegund op de eeuwigheid. Jezus gaat door op de moeilijke weg. Liturgie Stil Moment 15 maart 2019 Stilte vooraf Uitleg vooraf Als thema voor de Stille Momenten is dit jaar gekozen voor Een nieuw begin. Zondag Reminiscere ( Latijn voor Gedenk uw barmhartigheden ) de

Nadere informatie

Intochtslied: Verhef o Zon (melodie lied 978 Aan u behoort.)

Intochtslied: Verhef o Zon (melodie lied 978 Aan u behoort.) Zondag 4 oktober 2015 3e zondag van de Herfst Thema: Wie zijn we? Orgelspel Begroeting (ouderling van dienst) De gemeente gaat staan Intochtslied: Verhef o Zon (melodie lied 978 Aan u behoort.) Verhef,

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Graankorrels in de aarde 5 e zondag van de veertigdagentijd ( "zondag "Schaf mij recht" - 1 e passiezondag) 22 maart 2015 voorganger: ds. N.J. Pronk organist: Līga

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019

Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019 Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019 voorganger: ds. Job Stein organist: Marion Röber lector: Nynke van Genderen - Hiemstra Klokgelui DIENST VAN HET SAMENKOMEN De allerkleinsten

Nadere informatie

Thema: Lichtpuntjes in het donker.

Thema: Lichtpuntjes in het donker. Thema: Lichtpuntjes in het donker. WELKOM Vandaag is het kerstfeest, dat vieren wij blij. Wij steken één kaars aan en zingen daarbij Vandaag is het kerstfeest en ik doe ook mee. Ook ik steek een kaars

Nadere informatie

E R E D I E N S T. Protestantse Gemeente Brielle Sint-Catharijnekerk. 10 maart 2019 zondag INVOCABIT.. roept Hij Mij aan..

E R E D I E N S T. Protestantse Gemeente Brielle Sint-Catharijnekerk. 10 maart 2019 zondag INVOCABIT.. roept Hij Mij aan.. E R E D I E N S T 10 maart 2019 zondag INVOCABIT.. roept Hij Mij aan.. (Psalm 91: 14,15) Protestantse Gemeente Brielle Sint-Catharijnekerk voorganger ds. Harry Doornbos ouderling Marjon Hogeweg organist

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse. Paaswake 20 april 2019

Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse. Paaswake 20 april 2019 Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse Paaswake 20 april 2019 Voorganger: ds. Gonda Elzenga Orgel: Marion Röber Viool: Dora Raykova Lector: Mariëtte Burggraaff M.m.v. de cantorij onder leiding van

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse 8 e zondag van de herfst Oogstdankdienst 9 november 2014 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane-Fioreze ouderling: J.A. van der Horst koster: M. Slomp

Nadere informatie

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur Vredesdienst oecumenische viering voorgangers: ds. A. Matahelumual Th. Jongerius ds. H.H. Schorren organist: Diederik Bos oecumenische cantorij: o.l.v. Diederik Bos Toelichting Liturgische schikking: Vandaag

Nadere informatie

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God Stilteviering zondag 9 november 2014 Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne Huis van God Opening Welkom allemaal in deze stilteviering. Een moment van gebed en bezinning. Moge Gods vrede rusten op ons samenzijn,

Nadere informatie

Stil moment 4 maart Stilte vooraf. -Word stil om in Gods aanwezigheid te zijn. Uitleg vooraf

Stil moment 4 maart Stilte vooraf. -Word stil om in Gods aanwezigheid te zijn. Uitleg vooraf Stil moment 4 maart 2016 Stilte vooraf -Word stil om in Gods aanwezigheid te zijn. Uitleg vooraf De vierde zondag in de veertig-dagen-tijd heet Laetare: Verheugt u. Dit komt uit psalm 122 die bij deze

Nadere informatie

Organist:Cor van Kooten

Organist:Cor van Kooten Witte Donderdag viering : Handen die voeten wassen Voorganger: Ds. D. van Leeuwen Assink Organist:Cor van Kooten orgelspel begroeting door de ouderling van dienst Lied 276 gemeente blijft zitten v. Onze

Nadere informatie

Met open handen het brood voor ons even. ontvangenmoment van stilte daarna : lied 536

Met open handen het brood voor ons even. ontvangenmoment van stilte daarna : lied 536 4 e zondag in de 40 dagen tijd Zondag Laetare verheugt u Met open handen het brood voor ons even ontvangenmoment van stilte daarna : lied 536 De vierde zondag in de 40 dagen tijd wordt zondag Laetare genoemd

Nadere informatie

Donderdag 10 mei 2018 Hemelvaart. Gelezen: Handelingen 1 : 1 11

Donderdag 10 mei 2018 Hemelvaart. Gelezen: Handelingen 1 : 1 11 Donderdag 10 mei 2018 Hemelvaart Gelezen: Handelingen 1 : 1 11 Hoe stelt u zich Jezus hemelvaart voor? Als een soort raket die opstijgt van de aarde. U heeft die beelden ongetwijfeld wel eens gezien van

Nadere informatie

Zondag 13 december 2015

Zondag 13 december 2015 Zondag 13 december 2015 Zuiderkerk Nieuw-Amsterdam Thema: Alle goeds Afscheid en bevestiging van ambtsdragers Voorganger: Ds. Elly Wisselink Organist: Willy Misker Werkgroep liturgisch bloemschikken ROZE

Nadere informatie

Werkvorm Pasen! Schilderijen

Werkvorm Pasen! Schilderijen Werkvorm Pasen! Pasen is het belangrijkste feest in het christendom. We vieren de verrijzenis van Jezus en dat het leven wint van de dood. Het thema Pasen en de daarmee gepaard gaande theologie rondom

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 215 : 1 t/m 4 Nieuwe LiedBoek

Wij zingen voor de dienst: Lied 215 : 1 t/m 4 Nieuwe LiedBoek Wij zingen voor de dienst: Lied 215 : 1 t/m 4 Nieuwe LiedBoek NLB Lied 276 : 1 2 3 4 NLB Lied 276 : 1 2 3 4 NLB Lied 276 : 1 2 3 4 NLB Lied 276 : 1 2 3 4 Binnenkomst kerkenraad en voorganger Mededelingen

Nadere informatie

Witte Donderdag. Duinzichtkerk, 28 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL

Witte Donderdag. Duinzichtkerk, 28 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Witte Donderdag Duinzichtkerk, 28 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

PAASWAKE VIERING Protestantse Gemeente Beverwijk 26 MAART 2016, uur Grote Kerk

PAASWAKE VIERING Protestantse Gemeente Beverwijk 26 MAART 2016, uur Grote Kerk PAASWAKE VIERING Protestantse Gemeente Beverwijk 26 MAART 2016, 20.30 uur Grote Kerk Voorganger: Ds. Dick van Arkel Ouderling: Jan Kramer Diaken: Jaap Bubberman Geluid: Dries van Duinen Organist: Ton Veltkamp

Nadere informatie

Mensen rondom de Mensenzoon

Mensen rondom de Mensenzoon Mensen rondom de Mensenzoon STILLE WEEK 13, 14 en 15 april 2017 Gereformeerd Kerkelijk Centrum De Bron te IJsselmuiden STILLE ZATERDAG Jozef uit Arimatea Ds. Evert van der Veen, voorganger Jan Vrieswijk,

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Ets van Rembrandt, Reiniging van de tempel 3e zondag van de veertigdagentijd (zondag: "mijn ogen zijn op de Heer gericht") 8 maart 2015 voorganger: ds. N.J. Pronk

Nadere informatie

levensweg schreef geschiedenis. Een boek vol verhalen waar we tot op de dag van vandaag uit mogen lezen.

levensweg schreef geschiedenis. Een boek vol verhalen waar we tot op de dag van vandaag uit mogen lezen. 1 EEN TEMPEL VOOR DE ATHEÏST?? Met grote koppen stond het in Trouw: in Londen wordt een atheïstische tempel ontworpen, een initiatief van de Britse filosoof Alain de Botton. Hij pleit er n.l. voor dat

Nadere informatie

Stille Week 2016. Jezus, de Weg naar God

Stille Week 2016. Jezus, de Weg naar God Stille Week 2016 Jezus, de Weg naar God Protestantse gemeente Oud Avereest - Balkbrug STILLE WEEK 2016 In de Stille Week volgen we Jezus op Zijn weg. Een weg die door de diepste diepte gaat en naar de

Nadere informatie

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk. Zondag 3 juni 2012 Trinitatis

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk. Zondag 3 juni 2012 Trinitatis Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Zondag 3 juni 2012 Trinitatis Voorganger: Ds. J. Timmerman Geestelijk Verzorger in het MC Alkmaar Organist: Sybren Boukes 2 In de oude kerk

Nadere informatie

Witte Donderdag. Toneelstukje 1: Het feest begint.

Witte Donderdag. Toneelstukje 1: Het feest begint. Witte Donderdag Aandachtspunt: de toneelstukjes zijn gemaakt voor een klas van ongeveer 24 kinderen. Als er meer kinderen zijn, kunnen bij alle toneelstukjes extra kinderen meespelen. Alleen toneelstukje

Nadere informatie

Orde van dienst Zondag 2 april, uur 5 e Zondag van de 40dagentijd - Judica-

Orde van dienst Zondag 2 april, uur 5 e Zondag van de 40dagentijd - Judica- Orde van dienst Zondag 2 april, 10.00 uur 5 e Zondag van de 40dagentijd - Judica- Sta in je kracht Zie hoe wat dor is en dood lijkt tot leven komt Sta op Gods levensgeest blaast kracht in Kleur: Voorganger:

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette.

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette. Welkom Lieve vrienden, bekenden, nieuwe gezichten, Welkom in deze Zwanenhofviering. In onze Tijd van leven heeft ieder van u ervoor gekozen op deze zondagmorgen hier te komen. Met alles wat ons leven ons

Nadere informatie

zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist:

zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist: zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist: Gerjan Kamerling Foto bloemstuk Liturgische bloemschikking.

Nadere informatie

Lezen : Maleachi 1 : 1-5 Romeinen 9 : 1-13 Tekst : Romeinen 9 : 13

Lezen : Maleachi 1 : 1-5 Romeinen 9 : 1-13 Tekst : Romeinen 9 : 13 Lezen : Maleachi 1 : 1-5 Romeinen 9 : 1-13 Tekst : Romeinen 9 : 13 NLB 554 Lied 328 NLB 25d Psalm 63 : 2 en 3 Psalm 146 : 3, 4 en 5 NLB 342 Lied 477 : 1 en 2 Nieuw Liedboek 554: 1, 2, 3 en 4 Intochtslied

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S OP THEMA Map HGJB-Kinderwerk Jaargang 1-8

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S OP THEMA Map HGJB-Kinderwerk Jaargang 1-8 INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S OP THEMA Map HGJB-Kinderwerk Jaargang 1-8 Clik-programma s in de map op volgorde van thema (in setjes van 4 bij elkaar passende programma s) Categorie in de map Titel Bijbelgedeelte

Nadere informatie

E R E D I E N S T. 25 december 2014 Kerstmorgen. KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN

E R E D I E N S T. 25 december 2014 Kerstmorgen. KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN E R E D I E N S T 25 december 2014 Kerstmorgen KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN Protestantse gemeente Brielle Sint-Catharijnekerk voorganger ds. Anke Dekker ouderling Rienk Koopmans organist Marco t Hart

Nadere informatie

Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 5 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma DE INTREDE

Nadere informatie

Inhoudsopgave op thema HGJB Kinderwerkmethode Clik Jaargang 1-7

Inhoudsopgave op thema HGJB Kinderwerkmethode Clik Jaargang 1-7 Inhoudsopgave op thema HGJB Kinderwerkmethode Clik Jaargang 1-7 Clik-programma s in de map op volgorde van thema (in setjes van 4 bij elkaar passende programma s) Categorie in de map Titel Bijbelgedeelte

Nadere informatie

Zondag 14 februari uur in de Kerk van de Eenheid in Christus te Son. Dienst van Woord en Tafel Thema: Ik ga!

Zondag 14 februari uur in de Kerk van de Eenheid in Christus te Son. Dienst van Woord en Tafel Thema: Ik ga! Zondag 14 februari 2016 10.00 uur in de Kerk van de Eenheid in Christus te Son Dienst van Woord en Tafel Thema: Ik ga! Stap voor stap We beginnen de dienst in stilte... Begroeting en aanvangswoord Vandaag

Nadere informatie

Preek 21feb2016, Mariakerk - Anders kijken, anders doen. Gemeente van onze Heer Jezus Christus,

Preek 21feb2016, Mariakerk - Anders kijken, anders doen. Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Preek 21feb2016, Mariakerk - Anders kijken, anders doen Gemeente van onze Heer Jezus Christus, - Anders naar de dingen kijken, en dan anders doen en handelen. - Anderhalve week geleden reikte de Katholieke

Nadere informatie

Liturgie Stil Moment op vrijdag 16 maart Stilte vooraf. Uitleg vooraf

Liturgie Stil Moment op vrijdag 16 maart Stilte vooraf. Uitleg vooraf Liturgie Stil Moment op vrijdag 16 maart 2018 Stilte vooraf Uitleg vooraf Als thema voor de Stille Momenten is dit jaar gekozen voor: onvoorwaardelijke liefde. Deze week gaat het over Nieuw Leven; de graankorrel

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Heerhugowaard. Orde van dienst voor 29 maart Witte Donderdag

Protestantse Gemeente Heerhugowaard. Orde van dienst voor 29 maart Witte Donderdag Protestantse Gemeente Heerhugowaard Orde van dienst voor 29 maart 2018 Witte Donderdag Jezus en zijn leerlingen hielden een maaltijd Annie Vallotton 1 voorganger ambtsdrager organist : ds. Jacqueline Geertse

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Verheerlijking op de berg Russische ikoon, 17 e eeuw 2 e zondag van de 40-dagentijd Zondag "Gedenk uw barmhartigheid" 24 februari 2013 voorganger: ds. N.J. Pronk organist:

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Zondag 4 maart uur

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Zondag 4 maart uur Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Zondag 4 maart 2018 10.00 uur Mijn ogen zijn bestendig op de HEER, want Hij voert mijn voeten uit het net. Wend u tot mij en wees mij genadig, want eenzaam

Nadere informatie

Laetare. Schrift & Tafel

Laetare. Schrift & Tafel Orde van dienst Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur 4 e van de 40 Dagen, kleur: roze Laetare Verheugt u met Jeruzalem en juicht over haar (Jesaja 66:10a) Schrift & Tafel Voorganger: Ouderlingen: Diakenen: Organist:

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 17 MAART 2019 MARTINIKERK

ORDE VAN DIENST ZONDAG 17 MAART 2019 MARTINIKERK Hartelijk welkom in de Martinikerk! We zijn heel blij dat vanmorgen maar liefst vier kinderen in ons midden het teken van de doop zullen ontvangen. Hoewel ze zelf nog te jong zijn om het bewust mee te

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse 10 e zondag van de zomer 25 augustus 2013 dienst van Schrift en Tafel voorganger: ds. Nico Pronk organiste: Līga Vilmane ouderling: mevr. Mannie Molderink koster:

Nadere informatie

Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel

Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel Pasen met de Samenleesbijbel Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel Samenleesbijbel De Samenleesbijbel is de Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met ruim 500 pagina

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan DUINZICHTKERK, zondag 29 april 2018 Cantáte Domino Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. A. Sterrenburg Ouderling van dienst: Marijke Mootz Diaken van dienst: Niek de Graaf Organist: Gert

Nadere informatie

Op weg naar Pasen Veertigdagentijd 2019

Op weg naar Pasen Veertigdagentijd 2019 Op weg naar Pasen Veertigdagentijd 2019 Zoek het goede, niet het kwade. Dan zullen jullie leven, en dan zal de HEER, de God van de hemelse machten, met jullie zijn, zoals jullie altijd zeggen. Haat het

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 31 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Zondag Laetare Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr.

Orde van dienst zondag 31 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Zondag Laetare Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Orde van dienst zondag 31 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Zondag Laetare Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Leo Lommers -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 25 juni 2017

Baalderdienst Zondag 25 juni 2017 Baalderdienst Zondag 25 juni 2017 Orde voor de Baalderdienst Voorganger: Muziek: ds. Wim van der Wel Nu je Onderweg Band Voor de dienst: U kent mij als geen ander God kent jou vanaf het begin Te zingen

Nadere informatie

Voor de eredienst op de 1 e Zondag in de 40-dagentijd Zondag 10 Maart 2019 Zondag INVOCABIT om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek

Voor de eredienst op de 1 e Zondag in de 40-dagentijd Zondag 10 Maart 2019 Zondag INVOCABIT om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek Voor de eredienst op de 1 e Zondag in de 40-dagentijd Zondag 10 Maart 2019 Zondag INVOCABIT om 10.00 uur in de Dorpskerk te Schoonebeek Voorganger : ds. Jan Hermes Ouderling van dienst: de heer Leo Pekelsma

Nadere informatie

Orde van dienst voor viering op 24 april 2016

Orde van dienst voor viering op 24 april 2016 Orde van dienst voor viering op 24 april 2016 1 Thema: Wat je echt belangrijk vindt om door te geven Voorganger: Ds. Wim van der Wel Muzikale medewerking: Bert Slijkhuis Orgel Liedboekkoor o.l.v. Ina Bosscher

Nadere informatie

Rooster Kind op Maandag Kind op Maandag

Rooster Kind op Maandag Kind op Maandag Kind op Maandag Bijbelverhalen zijn leuk. Sommige zijn heel spannend, andere grappig. Ze gaan over verdriet en troost, over boos zijn en vrede maken, over wat goed is en wat je beter niet kunt doen. Bijbelverhalen

Nadere informatie

Inleiding programma Bijbel Basics

Inleiding programma Bijbel Basics Jaar 1-2 Inleiding programma Bijbel Basics ALGEMEEN De Bijbel in ruim tweehonderd verhalen; dat is Bijbel Basics, de kinderdienstmethode van het Nederlands Bijbelgenootschap. Met Bijbel Basics beloven

Nadere informatie

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 29 april 2018 Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 9.30 uur Voorganger: ds Adri van der Wal Met medewerking van de 4U-band o.l.v. André Kastelein 1 Intocht De kerkenraad komt

Nadere informatie

Hemelse Boodschappen Wilt u dit boekje in de kerk laten liggen? Na de vierde zondag van Advent kunt u het mee naar huis nemen.

Hemelse Boodschappen Wilt u dit boekje in de kerk laten liggen? Na de vierde zondag van Advent kunt u het mee naar huis nemen. Boekje om te gebruiken in de diensten van de Protestantse Gemeente Heino tijdens de zondagen van Advent 2015 Hemelse Boodschappen Wilt u dit boekje in de kerk laten liggen? Na de vierde zondag van Advent

Nadere informatie