Zomer - Vakantie 2006

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zomer - Vakantie 2006"

Transcriptie

1 Zomer - Vakantie 2006 Zondag 6 augustus donderdag 10 augustus. De zomer van 2006 was tot nu toe geweldig geweest. De maand juli was één lange hittegolf met temperaturen ver boven de 30 graden. We hadden stiekem al een weekje op de camping De Weergors in Hellevoetsluis gestaan en dat was goed bevallen. Dus dachten we, als de warmte doorzet, dan hoeven we niet naar het buitenland, maar kunnen we in eigen land blijven. We hadden voorbereidingen gedaan voor Kroatië en wel de kust van Isrië. Het leek ons prachtig, alhoewel er verschillende verhalen op Internet stonden, die vraagtekens kunnen zetten bij de streek Istrië in de maand augustus. Het zou er bomvol zitten en de veiligheid zou een groot punt kunnen worden. Dus vandaar de keuze voor eigen land. We kwamen op ons vertrouwde veldje op plaats M7. Eerder hadden we op M13 gestaan, maar de nieuwe plek was gunstiger voor de zon. Alleen de zon liet het bij tijd en wijlen afweten. De eerste dagen ging nog, maar daarna zakte de temperatuur snel en kwamen er regelmatig regenbuien. De temperaturen zakten tot ongeveer 15 graden. Bovendien was Ad behoorlijk verkouden en grieperig. We hebben nog een dag Middelburg aangedaan. Dit is overigens een schitterende oude stad, waar het op het moment dat wij er waren Kermis was. Op donderdag 10 augustus hebben we de fietsen naar huis gebracht en besloten om naar het zuiden te trekken. Vooralsnog kozen we voor Italië, want Duitsers op ons veldje zeiden dat Istrië in augustus een gekkenhuis was, omdat de Fransen en de Italianen beiden in augustus vrij zijn en massaal naar Istrië trekken.

2 Vrijdag 11 augustus 2006: We pakken op ons gemak in en vertrekken met de caravan vanuit Hellevoetsluis. De bewolking wordt onderweg steeds dichter en de regen komt soms met bakken uit de lucht. De temperatuur schommelt tussen de 12 en de 18 graden. Na 450 kilometer zitten we op camping Bad Dürkheim in de gelijknamige plaats. Dit is zo n 90 kilometer voor Stuttgart. We stoppen, nadat we een langdurige regenbui hebben platgereden. De camping is duur voor een doorgangscamping en er zijn veel Hollanders die op doorreis zijn. In de avond zit iedereen binnen, behalve de achterburen. Ze zijn op weg naar het Garda-Meer in Italië. Als het zachtjes begint te regenen moeten ze wel naar binnen. Het is overigens wel lekker slapen als het niet zo heet is. Zaterdag 12 augustus 2006: We vertrekken in de motregen en krijgen heel de dag veel water uit de lucht. Onderweg passeren we rakelings langs een auto, waar heel sterk de vlammen uit springen. We kunnen niemand meer in de auto ontdekken en er staat een man naast, dus hopelijk is iedereen er uit. De temperatuur komt niet boven de 14 graden. We zetten onze caravan in de regen op bij camping Schloss Camping Aschach in Volders (Oostenrijk), net boven Innsbruck. We eten bij een pitsattent naast de camping en kunnen even opwarmen. Het is er druk, dus moet het wel een goede zaak zijn. Als we terug komen doen we de kachel aan in de caravan. Het is echt koud. Rondom ons hangen de wolken tegen de bergen te duwen en laten hun vocht vallen. Het is wel een mooi gezicht, want de bergbeekjes vullen zich snel met stromend water. Zondag 13 augustus 2006: We staan vroeg op want we moeten een flinke rit maken. De temperatuurmeter in de auto staat op 6 graden en het voelt inderdaad zo koud aan. De lucht is vochtig en niet aangenaam als we vanuit Oostenrijk vertrekken. We rijden richting Brennerpas en de temperatuur wordt er niet beter op. We zien de temperatuurmeter zakken tot 5 graden Celsius. Is dit vakantie 2006? Voorbij de Brennerpas loopt de temperatuur gelukkig snel op en in de richting van Bolzano zitten we al weer op de 20 graden. We rijden via Florance, omdat de kortste wegen iets te veel hoogteverschil hebben om leuk te blijven voor onze rit. Om uur komen we aan op de camping Viareggio in de plaats Viareggio. Het is dan 26 graden en aangenaam. We hebben dan zo n 560 kilometer gereden en dit is pas de eerste kustcamping die we proberen. We weten dat het druk is, maar je moet iets proberen. Wij de receptie zit een doorgebrande dame die zegt dat ze nog plaats heeft. We kijken en zien een chaos op de eerste velden. Alles op en in elkaar gepropt, niet echt vaste plekken. Anjo zegt dat we desnoods maar voor één nacht zullen staan want ze is het echt beu. Ik wil eigenlijk eerst kijken wat het inhoudt, maar stem dan toch in met één nacht. We worden door een meisje op de fiets naar een plaats gewezen die niet eens zo slecht is, dus we accepteren deze plaats. We staan tussen de Hollanders, dus contacten genoeg.

3

4 Maandag 14 augustus 2006: Eigenlijk niets bijzonders te melden. Het waait heel erg maar we besluiten om toch naar het strand te gaan. We zonnen wat in de duinen en gaan vroeg terug naar de caravan. De temperatuur is rond de 25 graden. Niet slecht, maar het kan beter in dit land. Dinsdag 15 augustus 2006: Warm. Volgens ons wel 30 graden. We gaan naar het strand waar het ontzettend druk is. We kiezen een plek tegen de duinen om niet op elkaar te hoeven liggen. Na enige tijd gaan onze buurtjes, een stuk of acht Italianen met een grote zwarte hond, naar de zee. Ze laten al hun spullen zo te koop liggen. We besteden er verder niet zoveel aandacht aan. Na enige tijd komen ze gillend en schreeuwend in de richting van hun ligplaats gerend. De zwarte hond sloom achteraan. Ze roepen in het Italiaans dat ze bestolen zijn en halen uit de bosjes een portemonnee waar niet zo veel meer in zit. Dit alles heeft zich afgespeeld binnen een afstand van 5 meter van onze ligplaats en we begrijpen er niets van. Het zal heus gebeurd zijn, maar wel erg snel. Bovendien waren ze erg nonchalant met hun geld en papieren. Ik vind dit een lastige situatie, want meestal heb ik dit soort dingen snel door en vallen mij zaken op, maar nu heb ik er zelfs niet van gemerkt, terwijl ik er naast zat. Ik schaam mij een beetje dat ik bij de politie werk..

5 Woensdag 16 augustus 2006: De lucht is enigszins bewolkt en we besluiten naar Livorno te gaan. Dit plaatsje ligt aan de kust en het is ongeveer 40 kilometer zuidelijker. In de boeken lazen we al dat het plaatsje op zich niet zoveel voor stelt, maar dat je er erg leuk kunt winkelen. De haven is niet toegankelijk, alleen de schepen die de stad invaren zijn te bezichtigen. Het zijn veelal kleine motorbootjes die de stad in komen. We kunnen niet echt een leuke locatie vinden om koffie te drinken en doen dit dan ook bij een bakker. De winkels vallen tegen. We bezichtigen de Dom en wandelen nog wat rond. We besluiten om naar Marina di Pisa te gaan. We zijn er eerder geweest en het moet via de kustweg goed te bereiken zijn. Het is de plaats waar de rivier de Arno in zee stroomt. s-avonds de ondergaande zon gefotografeerd aan het strand bij de camping.

6

7

8

9 Donderdag 17 augustus De hele dag een beetje op het strand gelummeld. Lezen en zwemmen en lekker niets doen. En als we terug op de camping zijn stoken we de schotelbraai op en gaan lekker bakken. Wat is het leven toch lekker zo in Italië. In de avond lopen we naar de buurcamping Paradiso. We willen nu wel eens weten waar elke avond de muziek vandaan komt. Het is een mooie camping waar geen Hollanders staan. Even later horen we dat onze buurtjes, die deze dag ook zijn aangekomen, weer weg gaan. Ze houden niet van een standcamping, er is geen warm water om af te wassen en ze vinden de camping te duur. Volgens ons hadden ze dat eerder kunnen bedenken. Vrijdag 18 augustus We gaan naar Lucca, een plaatsje binnen een vesting waar we twee jaar eerder ook geweest zijn. We parkeren buiten het centrum en lopen dor de grote stenen stadsmuur naar de historische binnenstad. We komen uit bij het Piazza Napoleone, waar ook de Tourist-information zit. We halen een plattegrond en kopen een boekje over Toscane. We lopen verder en horen dat er in de diverse straten muzikanten spelen. Het is er sfeervol en gezellig. We lopen naar een kerk die we de vorige keer niet gezien hebben de San Frediano. Een houten plafond siert deze kerk. De toren is hoog en diende niet alleen als klokkentoren, maar was vroeger ook een uitkijkpost. Achter in de kerk staat een geweldige doopvont uit de 12 e eeuw.verder staat er een groot marmeren altaar in deze kerk. Prachtig om te zien. We lopen over de zware stadsmuren terug naar het centrum. Het is er druk geworden in de straat met de winkeltjes en eettenten. Bij een bandje blijven we staan luisteren. Het is gezellige muziek.

10 We reizen terug naar de camping via het meer van Massaciuccoli. Waar Puccini een villa had om zijn muziek te componeren. Het is en aardige route, maar je kunt niet echt bij het meer komen.

11

12

13 Zaterdag 19 augustus 2006 en zondag 20 augustus 2006, maandag 21 augustus Zaterdag is een beetje bewolkt en we besluiten naar de stad Viareggio te gaan. We denken dat het daar ook niet zo druk zal zijn, vanwege de bewolking. Maar niets is minder waar. Het is erg druk op het strand. Het is een kilometerslang strand, naast de haven. De haven is gesplitst in een jachthaven en een haven voor motorboten. Het is een prachtig gezicht. Zowel op zaterdag als zondag lopen we over de boulevard van Viareggio.

14

15

16 Dinsdag 22 augustus Het wordt weer eens tijd om er op uit te trekken. We besluiten naar San Gimignano te gaan. We zijn er twee jaar geleden langs gereden en konden toen geen geschikte parkeerplaats vinden omdat het er zo druk was. We rijden binnendoor, dwars door Toscane. Het is een hele trip, zo n 120 kilometer, maar zeker de moeite waard. We vinden nu wel snel een parkeerplaats. San Gimignano is en stad uit de 12 e eeuw, met oorspronkelijk 72 torens, waar er nog slechts 12 van over zijn. Er zijn veel winkeltjes en de plaats is bekend om zijn lekkere witte wijn. We lopen naar de Piazza della Cisterna, waarvan gezegd wordt dat ze daar het beste ijs verkopen van Italië. Natuurlijk wil Anjo dit proberen. Aan het plein staat een grote hotel. In dit pand was vroeger een weeshuis en er tegenover staat een grote toren, genaamd de Duivelstoren. We lopen verder in de richting van de Domtoren en we willen de kerk bezoeken. Het is Piazza del Duomo. De kerk heet Collegiata. Het is niet echt een domkerk, omdat er nooit een bisschop in deze stad heeft gewoond. Het is er druk en een groepje Italianen staat voor de kerk te praten. Het blijkt dat er een begrafenis is en dat er een kerkdienst wordt gehouden vor familie. We moeten dus verder lopen naar het Palazzo del Popolo. Hier zien we vele oude fresco s, die gerestaureerd worden. Het zijn prachtige afbeeldingen. We zijn nu zo n beetje op het hoogste gedeelte van de stad en hebben mooie uitzichtpunten. Nu zien we pas hoe hoog de stad is gebouwd. Dat moet toch een geweldige klus zijn geweest. We drinken koffie op een terrasje en besluiten naar de camping terug te keren. We hebben geen zin in koken, dus wordt er een pizza gehaald. We zitten tenslotte niet voor niets in Italië.

17

18

19

20

21 Woensdag 23 augustus Een stranddag. Een strakblauwe hemel en een beetje wind. Dus dat is wentelen geblazen. Onze buurtjes van tegenover vertrekken morgen, dus we drinken nog een glaasje wijn met elkaar. Het zijn leuke mensen uit Haarlem. Donderdag 24 augustus Het is bewolkt en het lijkt er op dat er regen gaat vallen. De buurtjes van tegenover en van achter ons vertrekken. Achter ons zijn mensen uit Duitsland. Hij is een stevige drinker maar geen ongezellige vent. Als hij met de caravan wegrijdt komt de achterkant van de caravan tegen een boom. De rail is losgeraakt door die aanrijding. Hij rijdt achteruit en vervolgens vooruit weer met achterzijde van de caravan tegen de boom. Hij kijkt niet eens hoe groot de schade is, zwaait en is weg. We besluiten naar het noorden te gaan, naar La Spezia en Cinque Terre. Deze laatste zijn 5 plaatsjes aan de kust met geweldige uitzichten. Voorbij La Specia komen we in Portovenere. Een badplaatsje waar het zo ontzettend druk is, dat we onmogelijk de auto kunnen parkeren. Het is er wel geweldig mooi. Op de terugweg rijden we langs Carrara, de plaats waar het marmer wordt gedolven. Het is een machtig gezicht. Vroeger werd het marmer met een trein naar de haven gebracht, tegenwoordig gebeurt dit met vrachtauto s.

22

23

24

25

26

27 Vrijdag 25 augustus 2006: Strand en eten koken voor de caravan.

28 Zaterdag 26 augustus: Naar Viareggio en Marina di Pisa. We zien nog een bruidje.

29 Zondag 27 augustus De laatste stranddag. Morgen gaan we vertrekken. Het heeft de afgelopen nacht behoorlijk geonweerd. De bliksem sloeg vlak bij ons ergens in. Het was een uur lang flitsen en klappen, toen werd het minder. Toch wel een beetje angstig. Morgen terug naar Oostenrijk. Maandag 28 augustus We kiezen voor de camping van de heenweg Schloss Camping Aschach in Volders (Oostenrijk). Net als de vorige keer regent het geweldig door. We eten in een Pizza-tent naast de camping, want dat weten we nog van de heenweg. Een leuk en lekker zaakje, waar ze voor je neus de pizza bakken. We warmen ons een beetje aan de brandende oven, want de temperatuur zit rond de 10 graden. Dinsdag 29 augustus We staan op en hebben zon. Een flinke straal warmte schijnt over de natte camping. Even denken we er over om nog een dag te blijven, maar als de lucht weer helemaal dicht trekt en het helemaal grijs wordt, besluiten we alsnog te gaan. De sneeuw licht al op de bergtoppen hier. Een mooi gezicht met de zon op de besneeuwde toppen. We kiezen in Duitland voor de Noordelijke route, via Nürnberg en Frankfurt. We kiezen voor camping Main Spessart Park in Triefenstein-Lengfurt, ongeveer 40 kilometer voor Frankfurt. We staan op een plaats buiten de camping, en kunnen aangehaakt blijven staan. Anjo vindt het aanvankelijk maar niets. Hadden we net zo goed op een parkeerplaats kunnen gaan staan volgens haar. Maar als er andere Hollanders bijkomen valt het allemaal wel mee. Kan ze toch lekker beppen.

30

31 30 augustus Einde vakantie We zullen zeker nog eens terugkomen in Toscane.

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011 Tsjechië 28 april t/m 7 mei 2011 Donderdag 28 april Heel - Soest (Duitsland) 200 km We gaan deze meivakantie naar Tsjechië. Voor ons de eerste keer dat we daar naar toe gaan, dus we zijn erg benieuwd.

Nadere informatie

Camino del Norte 3 mei 2 juni 2012 Van Irun naar Santiago de Compostela Wandeltocht door Jan Aartsen

Camino del Norte 3 mei 2 juni 2012 Van Irun naar Santiago de Compostela Wandeltocht door Jan Aartsen Camino del Norte 3 mei 2 juni 2012 Van Irun naar Santiago de Compostela Wandeltocht door Jan Aartsen 1 Voorwoord. Dit jaar willen we, Jef en ik, de Camino del Norte gaan doen, ook wel in het Spaans genoemd

Nadere informatie

Via Alpina 2008 stage 1 40 by Arjen & Ingo Ronner

Via Alpina 2008 stage 1 40 by Arjen & Ingo Ronner Via Alpina 2008 stage 1 40 by Arjen & Ingo Ronner Dag 1 4/6/2008 - Utrecht De spanning voor het vertrek valt weg bij het begin van de treinreis. Coupe is lekker met bedjes. Van Milaan naar Trieste veertig

Nadere informatie

Ashra, de asielzoeker

Ashra, de asielzoeker Ashra, de asielzoeker Door J.M. Moret-Provily; Uitgever: jongerenblad Daniël/ Jeugdbond Mam, mam, daar komen ze weer. Met een klap gooit Ashra de deur van het huis open. Mam, mam, daar komen ze weer! Verschrikt

Nadere informatie

Samen er op uit, Uitrusten? Vergeet het maar.

Samen er op uit, Uitrusten? Vergeet het maar. Kampeer logboek vanaf 1984. Zomer 1984 Voor het eerst sinds de zakelijke problemen gaan we samen met de Haverkates op vakantie naar Frankrijk, Michel die helemaal surfgek is heeft het Lac de Serre Poncon

Nadere informatie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Beginnerslessen Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over vakantie. Een gesprek voeren over vrije tijd. Een vakantiehuisje huren Informatie vinden op het vliegveld.

Nadere informatie

Vrijdag 26 april 2013 22ºC

Vrijdag 26 april 2013 22ºC Zo oud en toch zo modern! Zo traditioneel en toch zo vooruitstrevend! Zo gewoon en toch ook zo excentriek! Zo officieel en toch heel eenvoudig! En vooral zo menselijk.. Vrijdag 26 april 2013 22ºC Na een

Nadere informatie

Reisverhalen Amerika @ www.ontdek-amerika.nl Last Update : Januari 27, 2007

Reisverhalen Amerika @ www.ontdek-amerika.nl Last Update : Januari 27, 2007 Inleiding We hadden een luxe probleem. Eigenlijk, diep in ons hart, wilden we gewoon weer terug naar ons favoriete stukje Amerika: de Grand Circle. Maar we wilden ook wel eens iets anders proberen, er

Nadere informatie

Weer loop ik door de draaideur van het Lucasziekenhuis.

Weer loop ik door de draaideur van het Lucasziekenhuis. 1 Weer loop ik door de draaideur van het Lucasziekenhuis. Dat is nu al de derde keer in een paar dagen. We moeten vandaag op de eerste verdieping zijn, kamer 105. Mevrouw dr. W.H.F. Scheltema, internist,

Nadere informatie

AARDRIJKSKUNDE VOOR DE BASISSCHOOL

AARDRIJKSKUNDE VOOR DE BASISSCHOOL AARDRIJKSKUNDE VOOR DE BASISSCHOOL SAMENVATTINGEN groep 5 ISBN 90 345 1843 4 212396 Blok 1 Leven op een grote bol Les 1 Mijn plek op aarde De aarde heeft de vorm van een bol. Er liggen grote stukken land

Nadere informatie

Antwoorden Grammatica De sprong

Antwoorden Grammatica De sprong Antwoorden Grammatica De sprong Oefening 1 1. Studeer jij aan de universiteit van Maastricht? 2. Ik vind dat ik een mooi beroep heb. 3. Simone geeft zaterdagavond een feestje. 4. De prijs voor een liter

Nadere informatie

Het plaatselijk weekblad vraagt kinderen wie ze in

Het plaatselijk weekblad vraagt kinderen wie ze in Het plaatselijk weekblad vraagt kinderen wie ze in het zonnetje willen zetten. De 12-jarige Joey hoeft hier niet lang over te denken. Haar oma is voor haar de beste. Dat wil ze graag vertellen. Samen met

Nadere informatie

Zondag 22 december Macena Mojacar Mojacar Maandag 23 december Vera Villaricos Mojacar Villaricos

Zondag 22 december Macena Mojacar Mojacar Maandag 23 december Vera Villaricos Mojacar Villaricos Zondag 22 december. Het plan was dus om naar een heuse camperplaats te gaan vanwege stroom, water en eventueel een machine was te draaien. Bij de voor-studie van de route bleek echter dat we dan langs

Nadere informatie

om te analyseren en je mening te geven.

om te analyseren en je mening te geven. 1: Cases om te analyseren en je mening te geven. 1. Geen zin in het leven. Dick de Groot vierde gisteren zijn 76 e verjaardag. Het was geen blijde dag. Hij miste zijn vrouw die een half jaar geleden was

Nadere informatie

Ik kom van ver Verhalen uit de internationale Transvaalbuurt. oktober 2014

Ik kom van ver Verhalen uit de internationale Transvaalbuurt. oktober 2014 Ik kom van ver Verhalen uit de internationale Transvaalbuurt oktober 2014 Inhoudsopgave Het project Ik Kom Van Ver blz. 5 De Transvaalbuurt in cijfers blz. 7 Buitenlanders blz. 9 Elizabeth Wales blz. 11

Nadere informatie

Ander werk van Toon Tellegen. Theo Thijssenprijs 1997 Hendrik de Vriesprijs 2006 Constantijn Huygensprijs 2007

Ander werk van Toon Tellegen. Theo Thijssenprijs 1997 Hendrik de Vriesprijs 2006 Constantijn Huygensprijs 2007 Dank je wel Ander werk van Toon Tellegen Theo Thijssenprijs 1997 Hendrik de Vriesprijs 2006 Constantijn Huygensprijs 2007 Misschien wisten zij alles (verzamelde dierenverhalen, 1995, 2007) De genezing

Nadere informatie

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2 HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN 1 Het circus komt! Heb je dat wel eens meegemaakt? Dat er een lange stoet wagens in bonte kleuren jouw woonplaats binnenrijdt? Dat zijn de vrachtwagens en de woonwagens van

Nadere informatie

VAN DE JEUGDOUDERLING: De woonplaats van de Heilige Geest

VAN DE JEUGDOUDERLING: De woonplaats van de Heilige Geest 1 VAN DE JEUGDOUDERLING: De woonplaats van de Heilige Geest Op Hemelvaartsdag is Jezus teruggegaan naar de hemel, naar Zijn Vader. Zijn werk op aarde was volbracht en Hij mag nu als Koning heersen aan

Nadere informatie

VERHALEN Rikkert Zuiderveld

VERHALEN Rikkert Zuiderveld VERHALEN Rikkert Zuiderveld Verhalen zijn ten diepste geen verhalen, tenzij ze zijn gesproken en verteld, hardop gedacht, gehoord, te boek gesteld, geregen tot een snoer van bonte kralen: de parels en

Nadere informatie

Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013

Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013 Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013 1 De vakantiegasten: Jorn, Jonathan en Frank O. Rosella en Anne Frank K en Eva Patty, Arend en Anne 2 In het noorden van Spanje, in de

Nadere informatie

Fillipijnen 2007 starring:

Fillipijnen 2007 starring: Fillipijnen 2007 starring: Eric van den Arend Petra Klijn Pascal Eshuis Raymond de Bruyn Henk Pruijssen Dirk van Dalen Peggy van Vechel Veronique Rijnen Barracuda V crew: Macky Marciano Renato Dedicated

Nadere informatie

WOORDKOMPAS Z pagina 1

WOORDKOMPAS Z pagina 1 WOORDKOMPAS Z pagina 1 de z(et) van Zacharias en van Zaandam het zaad/ de -en Ik wil lavendel in mijn tuin. Breng je uit Frankrijk een

Nadere informatie

Gemeente: hoe gaan wij om met vluchtelingen, armen, vreemden? o Die de afgelopen tijd soms letterlijk uit de boot vielen

Gemeente: hoe gaan wij om met vluchtelingen, armen, vreemden? o Die de afgelopen tijd soms letterlijk uit de boot vielen Kindervoorbeeld (na Schriftlezing) Jongens en meisjes, Schoolreisje, Efteling Juf heeft gezegd: let goed op elkaar Iedereen hoort erbij en mag meedoen! Maar groepje van 4, en eentje komt erbij o Niet de

Nadere informatie

Kleine Gids voor de COSTA BLANCA

Kleine Gids voor de COSTA BLANCA Kleine Gids voor de COSTA BLANCA Prijs 7,50 incl. btw 1 Colofon 2e druk 2004 CIP gegevens koninklijke bibliotheek, Den Haag M.H. Boulonois Kleine gids voor de Costa Blanca: vraagbaak voor kopers van onroerend

Nadere informatie

Op het podium links stond een tafel waarachter Arnold voorlas uit zijn dagboek; en een spreekgestoelte voor de verteller.

Op het podium links stond een tafel waarachter Arnold voorlas uit zijn dagboek; en een spreekgestoelte voor de verteller. Voor de regisseur OORLOG ZONDER VRIENDEN is een moeilijk stuk om te spelen. Het stelt hoge eisen aan de spelers, de regisseur, de zaal, de belichting en de attributen en de kleding. Lees dus dit eerst,

Nadere informatie

Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik. gratis e-book. Palaysia. door Edith Hagenaar

Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik. gratis e-book. Palaysia. door Edith Hagenaar Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik gratis e-book Palaysia door Edith Hagenaar Voor je ouders De wolf op deze cd staat voor iedereen met wie je kind een moeilijke relatie heeft. Dat kan een juf

Nadere informatie

Ironman Kraichgau (7-6-2015)

Ironman Kraichgau (7-6-2015) Ironman Kraichgau (7-6-2015) Zoals ik na de Challenge Almere al had aangekondigd heb ik in 2015 twee sportieve doelen op de triathlon om naar toe te pieken. De eerste is de Ironman Kriachgau met als doel

Nadere informatie

De naam Uilenspiegel zou hier betekenen Je kunt mijn kont afvegen. Of Ik heb overal schijt aan.

De naam Uilenspiegel zou hier betekenen Je kunt mijn kont afvegen. Of Ik heb overal schijt aan. Over dit boek Er bestaan veel verschillende boeken over Tijl Uilenspiegel. Het bekendste boek is uit 1867, van Charles de Coster. De Vlaamse Tijl Uilenspiegel strijdt in dit boek voor de vrijheid tijdens

Nadere informatie

Onze Nieuwe Toekomst vzw. Werken. in een Beschermde Werkplaats. ONTmoetingsdagen Werk aan de Winkel

Onze Nieuwe Toekomst vzw. Werken. in een Beschermde Werkplaats. ONTmoetingsdagen Werk aan de Winkel Onze Nieuwe Toekomst vzw Werken in een Beschermde Werkplaats ONTmoetingsdagen Werk aan de Winkel Onze Nieuwe Toekomst vzw is een beweging van, voor en door mensen met een verstandelijke beperking. We willen

Nadere informatie

Ed Liebenwein zelfstandig ondernemer:

Ed Liebenwein zelfstandig ondernemer: H Kopje Het beroep van glazenwasser is een familietraditie. Mijn opa was glazenwasser, mijn vader ook. Toen ik in de derde klas van het gymnasium zat, had ik geen zin meer en ben ik van school gegaan om

Nadere informatie