Ontwerpprijsvraag Kerckebosch Zeist

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ontwerpprijsvraag Kerckebosch Zeist"

Transcriptie

1 pak nu jouw ontwerp moment bos- & heidekavels WEDSTRIJDPROGRAMMA Ontwerpprijsvraag Kerckebosch Zeist Ter inspiratie voor zelfbouwers op de vrije kavels tussen bos en hei Zelf een huis bouwen is vaak de vervulling van een Door het uitschrijven van de ontwerpprijsvraag wil de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) Kerckebosch particuliere opdrachtgevers inspireren en meer lang gekoesterde wens. Een project dat je vaak maar één keer doet en van A tot Z moet kloppen. inzicht geven in de mogelijkheden voor zelf bouwen in Kerckebosch Zeist. Bij een goed ontwerp komt veel kijken. Een kavelpaspoort en bouwregels scheppen grenzen, maar woningen in verschillende prijsklassen en typen, waaronder de prachtige kavels. Kerckebosch vernieuwt de komende jaren om ruimte te bieden aan nieuwe ook mogelijkheden. Een beeldkwaliteitsplan geeft Op een gewilde locatie tussen bos en hei heeft men de kans om een eigen richtlijnen, maar ook veel vragen. Zelf bouwen is droomhuis te bouwen. Het plan omvat 45 vrije kavels. De kavels zijn verdeeld over uitdagend, maar ook spannend. Met welke kosten drie woongebieden (buurten) en variëren qua grootte van 600m 2 tot 1.250m 2. moet ik rekening houden? Kan ik besparen met De uitgifte van de kavels verloopt in fasen. De eerste 12 kavels worden dit jaar energiezuinige oplossingen? Wat is er allemaal nog uitgegeven. De ontwerpprijsvraag richt zich op deze 12 kavels en vraagt om mogelijk? een inspirerend ontwerp ter inspiratie voor potentiële kopers.

2 HEIDEWEG Opdrachtomschrijving ARNHEMSE BOVENWEG JULIANALAAN ORANJE NASSAULAAN VAN STOLBERGLAAN PRINS MAURITSLAAN Locatie en opgave Randvoorwaarden De locatie is gesitueerd in de nabije omgeving van het Informatiecentrum Kerckebosch op Graaf Lodewijklaan 15 te Zeist. De eerste De regels van het kavelpaspoort, het beeldkwaliteitsplan, De ontwerpen dienen aan de volgende randvoorwaarden te voldoen: 12 kavels worden uitgegeven in twee te ontwikkelen buurten: de bouwregels en het bestemmingsplan. Deze stukken zijn Op de Hei kavelnummer 01 t/m 08 beeldkwaliteit: moderne te vinden in de bibliotheek van de website architectuur Bij de Hoge Dennen kavelnummer 05 t/m 08 beeldkwaliteit: Het is enkel toegestaan een vrijstaande woning te ontwerpen eigentijdse, ruime en licht klassieke uitstraling Indicaties De opgave betreft het ontwikkelen en presenteren van een woning Het schetsontwerp moet leiden tot een betaalbare woning JULIANALAAN op een zelf te kiezen kavel uit de aangeboden 12 kavels uit JAN WILLEM FRISOLAAN bovenstaande buurten. Door middel van een duidelijke visie moet FREDERIK HENDRIKLAAN TUSSEN DE DENNEN helder worden hoe het voorgestelde ontwerp een antwoord is op de opgave voor deze specifieke kavel en zijn omgeving. Hoe worden duurzaamheidambities ingevuld en wat is de visie op het WILLEM DE ZWIJGERLAAN ontwerpproces met de individuele koper? Tevens wordt gevraagd een bijbehorende elementenbegroting te presenteren, zodat de particuliere opdrachtgever inzicht krijgt in de bouwkosten. WALDECK PYRMONTLAAN BOSKANT REGENTESSELAAN ORANJE NASSAULAAN ORANJE NASSAULAAN ORANJE NASSAULAAN LAAN VAN DILLENBURG PADVINDERSLAANTJE In het wedstrijdprogramma zijn de vraagstelling en alle regels die gelden tijdens deze prijsvraag gespecificeerd. Dit wedstrijdprogramma is bindend voor de uitschrijver en de vakjuryleden. De deelnemers geven door inzending aan dat ze dit wedstrijdprogramma onderschrijven. PRINSES IRENELAAN PRINSES IRENELAAN JAGERSINGEL GRAAF JANLAAN CENTRUM ZEIST A28 DE BILT/SOESTERBERG SOPHIALAAN PRINSES MARIJKELAAN HOOG KANJEHOOG KANJE HOOG KANJE GRAAF JANLAAN GRAAF ADOLFLAAN bij de hoge dennen WALDECK PYRMONTLAAN HD01 HD02 HD03 HD04 HD05 HD06 HD07 HD08 GRAAF LODEWIJKLAAN HD09 HD10 HD11 HD12 HD13 HD14 HD15 GRAAF JANLAAN cpo Informatiecentrum de bosrand BD01 BD02 BD03 BD04 PRINSES MARIANNELAAN BD05 BD06 BD07 BD08 BD09 ARNHEMSE BOVENWEG ANNA PALOWNALAAN ANNA PALOWNALAAN GRAAF ADOLFLAAN PRINSES ARIANELAAN OH01 OH02 OH03 OH04 OH05 OH06 op de hei OH07 OH08 OH09 OH10 OH11 PRINSES CATHARINA AMALIALAAN PRINSES MAXIMALAAN PRINSES MARIJKELAAN PRINSES ALEXIALAAN HOOG KANJE PRINSES MARGRIETLAAN

3 WEDSTRIJDregels Namen en adressen Deze prijsvraag wordt aangeduid met de naam Ontwerpprijsvraag Kerckebosch Zeist en wordt uitgeschreven door de Wijkontwikkelings maatschappij Kerckebosch. Namens de uitschrijver treedt als contactpersoon op: Elise Vonk. De prijsvraag is een openbare prijsvraag. Doelstellingen De primaire doelstelling van deze prijsvraag is het aanbieden van bruikbare inspiratie en vakkennis aan huidige en nieuwe geïnteresseerden voor de vrije kavels in Kerckebosch. Door het specifiek inzichtelijk maken van de kansen en mogelijkheden op de vrije kavels die in de eerste fase worden uitgegeven, wil de WOM Kerckebosch geinteresseerden verder helpen in het keuzeproces. Zowel voor een kavel als voor een architect. Deelnemers Deelname staat open voor alle architecten, ingeschreven in het architectenregister. Een team kan ook bestaat uit een samenwerking tussen architect en bouwbedrijf, particuliere opdrachtgever of andere samenwerkingspartners. Inzendingen van een team worden ingediend door de geregistreerde architect. Deze architect treedt te allen tijde op als penvoerder van het team. Buitenlandse architecten of teamleden kunnen deelnemen onder voorwaarde, dat de inzending in de Nederlandse taal geschiedt. De gehele wedstrijd wordt gecommuniceerd in de Nederlandse taal. Deelnemers kunnen zich vanaf maandag 18 juni aanmelden voor de wedstrijd per mail naar onder vermelding van de naam en contactgegevens van de deelnemer. Deelnemers dienen hierbij aan te geven of ze willen deelnemen in de categorie Bij de Hoge Dennen klassiek/eigentijds of Op de Hei modern. De eerste 20 aanmeldingen (10 in beide categorieën) mogen deelnemen aan de wedstrijd. Aanmelders krijgen binnen 2 dagen een uitnodiging voor een startbijeenkomst op 4 juli. Vanaf dit moment zullen aanmeldingen worden afgewezen. Inzendingen De inzendingen moeten bestaan uit de volgende bescheiden: een situatie tekening schaal 1:500 plattegrond(en) schaal 1:200 Min. 1 gevelbeeld schaal 1:200 een 3D beeld, dit mag een handgetekende schets, een collage of een perspectief zijn toelichtende tekst op het ontwerp in maximaal woorden. o Hoe is dit ontwerp een antwoord op de opgave voor deze specifieke kavel en zijn omgeving? o Wat is de invulling van de duurzaamheidambities? o Wat is de visie op het ontwerpproces met de individuele koper? elementenbegroting. (Aandachtspunt: om geïnteresseerden van bruikbare inspiratie te voorzien, houdt het ontwerp in zoverre realistisch en betaalbaar.) Hiernaast mag de inzending de volgende onderdelen bevatten: een korte video waarin het idee wordt uitgelegd door de inzender (max 3 min) Materiaal dat niet is gevraagd wordt niet in de beoordeling betrokken. Alle bescheiden dienen in enkelvoud te worden ingeleverd.

4 WEDSTRIJDregels Aanleverspecificaties tekst en elementenbegroting worden aangeleverd als.doc document (WORD) aanleveren los beeldmateriaal voor web: resolutie 72 dpi in JPG formaat aanleveren los beeldmateriaal voor drukwerk: resolutie 300 dpi in JPG formaat aanleveren van het gehele voorstel in één PDF ten behoeve van de vakjury aanleveren van eventueel videomateriaal in FLV formaat of via youtube link in verband met de tentoonstelling dienen alle definitieve tekeningen (dus na 10 oktober) inclusief tekst geplaatst te worden op één stijve plaat van het formaat A0 (118x84cm). Andere formaten zijn niet toegestaan. De platen dienen te zijn voorzien van gaatjes om ze op te kunnen hangen. Om de vakjury onbevooroordeeld haar oordeel te laten geven, dienen de inzendingen anoniem te zijn. Alle ontwerpen moeten worden ingezonden onder motto, bestaande uit Latijnse lettervormen of Arabische dan wel Romeinse cijfers. Het motto moet voorkomen op alle bij de inzending behorende bescheiden en de verpakking daarvan. Op geen der stukken van de inzending of de verpakking mag het handschrift van de ontwerper voorkomen, noch enig teken of lakstempel of iets dergelijks, waaruit de herkomst van het ontwerp zou kunnen worden afgeleid. De inzending dient vergezeld te gaan van een naambrief: een gesloten enveloppe met buitenop het motto en de vermelding naambrief en binnenin: a) naam en adres van de inzender (in geval van een gezamenlijk ontwerp moet duidelijk aangegeven worden wie van het team de hoofdverantwoordelijke is) b) een verklaring dat het ontwerp het geestelijk eigendom is van de ontwerper; c) een uitdraai van de inschrijving van de hoofdaanvrager van zijn registratie als architect. De vakjury heeft de bevoegdheid alle naambrieven na het uiteindelijke juryrapport en eervolle vermeldingen te openen en de namen van de inzenders bekend te maken. Tevens heeft Elise Vonk de bevoegdheid de naambrieven te openen om in de eerste beoordelingsronde de feedback van de vakjury terug te kunnen koppelen aan de betreffende architect.

5 Tijdschema van de prijsvraag Tijdschema van de prijsvraag Wanneer Week 25 Week 27 Week 35 Week 36 Week 36 Week 40 Week 40 Week Week 45 Datum Maandag 18 juni Ovb: woensdag 4 juli uur Informatiecentrum Kerckebosch Graaf Lodewijklaan DM Zeist Maandag 27 augustus Vrijdag 7 september Maandag 1 oktober 15 oktober 7 november Zaterdag 10 november Wat Start inschrijvingen Startbijeenkomst architecten Voor presentatie van en informatie over het project en de ontwerpprijsvraag. Tevens de mogelijkheid tot het stellen van vragen aangaande de prijsvraag, en een wandeling door Kerckebosch. Sluiting inzendingstermijn Beoordeling inzendingen door vakjury GO/NO GO met toelichting door vakjury Sluiting inzendingstermijn aangepast ontwerp Definitief juryrapport + eervolle vermeldingen Publieksronde middels online stemmen Inspiratiebijeenkomst : - Korte presentaties ontwerpen - Bekendmaking winnaars / prijsuitreiking Tussentijdse informatie Schriftelijke vragen met betrekking tot het wedstrijdprogramma kunnen worden g d naar info@kerckeboschzeist.nl Vakjury De inzendingen worden in de eerste ronde beoordeeld door een vakjury bestaande uit de leden van het Kwaliteitsteam Kerckebosch. Dit team van specialisten op het gebied van milieu, leefbaarheid, landschap, stedenbouw en welstand, heeft als taak de kwaliteit van de bebouwde en openbare ruimte in Kerckebosch te bewaken. Deze kwaliteit is vastgelegd in het masterplan en in het beeldkwaliteitsplan. Het Kwaliteitsteam bestaat uit: evert-jan Roelofsen (technisch voorzitter Kwaliteitsteam) Jan van Laarhoven (architect en welstandscommissie gemeente) serge Vonk (adviescommissie Milieu en Leefomgeving) Liesl Vivier (stedenbouwkundige van Kerckebosch) paul Kersten (landschapsarchitect van Kerckebosch) Ronald Goderie (ecoloog) De tweede ronde zal bestaan uit een publieksjury. Door middel van stemming zullen de uiteindelijke winnaars gekozen worden

6 beoordeling van de prijsvraag Beoordelingscriteria kwaliteitsteam Kerckebosch Kwantitatief: Kwalitatief: Beeldkwaliteitplan Duurzaamheidsambities Bouwregels Relatie tot de omgeving Kavelpaspoort technische en financiële haalbaarheid Bestemmingsplan creativiteit Beoordelingsprocedure A) Toetsing en beoordeling vakjury Het kwaliteitsteam toetst en beoordeelt de schetsontwerpen van de deelnemers in een tweetal bijeenkomsten. De inzendingen worden getoetst aan de randvoorwaarden en wedstrijdregels zoals die genoemd zijn in dit wedstrijdprogramma. Inzendingen die niet aan deze voorwaarden voldoen worden niet in de beoordeling betrokken en gaan niet door naar de publieksronde. De beslissing hierover wordt genomen door de vakjury. Vervolgens beoordeelt de vakjury de wijze waarop de inzendingen reageren op de opgave, randvoorwaarden en programma van eisen, en analyseert inzendingen op de afzonderlijke beoordelingscriteria. De vakjury geeft een kort juryrapport af en in elke categorie maximaal twee eervolle vermeldingen. Dit wordt vermeld bij de presentatie van de ontwerpen in de publieksronde. Ronde 1: week 36 (3-7 september) Beoordeling inzendingen door vakjury. terugkoppeling GO of NO GO met feedback aan deelnemers door WOM Kerckebosch. Architecten hebben in één ronde kans voor aanpassingen. Ronde 2: week 40 (1-5 oktober) Beoordeling definitieve inzendingen door vakjury (kwaliteitsteam). Deze week is het definitieve juryrapport naar aanleiding van de definitieve inzendingen beschikbaar en worden de eervolle vermeldingen bekend gemaakt. Het rapport van de vakjury is schriftelijk en openbaar. Het juryrapport bevat een algemene interpretatie van de gehanteerde beoordelingscriteria en het verloop van de beoordeling, geeft aan indien en waarom inzendingen zijn afgevallen, en geeft de eervolle vermeldingen aan. Uitschrijver en deelnemers zullen zich onvoorwaardelijk aan de uitspraak van de vakjury onderwerpen. B) Publieksronde In de weken 42 t/m 45 vindt de beoordeling plaats via een publieksronde. De inzendingen die door de toetsingsfase gekomen zijn, zullen online gepresenteerd worden (via onze website waarop vervolgens digitaal gestemd kan worden. Na de sluitingsdatum van de publieksronde wordt in beide categorieën (Op de Hei en Bij de Hoge Dennen) de winnaar gekozen die de meeste stemmen ontvangen heeft. Deze winnaars worden bekend gemaakt tijdens de inspiratiebijeenkomst van 10 november. Uitschrijver en deelnemers zullen zich onvoorwaardelijk aan de uitspraak van de publieksjury onderwerpen.

7 prijzen Prijzen Het totale prijzenbedrag bedraagt 3.000,- exclusief de door de uitschrijver te vergoeden BTW. De publieksjury zal uitmaken welke deelnemers een prijs toegekend worden. Het prijzenbedrag wordt als volgt verdeeld: De inzending met de meeste stemmen in de categorie Op de Hei moderne bouwstijl : 1.500,- excl. BTW. De inzending met de meeste stemmen in de categorie Bij de Hoge Dennen eigentijdse/klassieke bouwstijl : 1.500,- excl. BTW. De uitschrijver zal het totale prijzenbedrag uitbetalen, en wel uiterlijk binnen 2 maanden na de bekendmaking. Vervolg op de prijsvraag De uit deze prijsvraag voorkomende ideeën zullen op de volgende manieren onder de aandacht worden gebracht. Korte presentatie inzendingen door de deelnemers tijdens een inspiratiebijeenkomst op 10 november tentoonstelling Informatiecentrum vanaf 10 november exposure ontwerpen via website en social media een publicatie in nader te bepalen vorm (ntb moment) actief bekend maken aan de (vak-)pers Auteursrechten De inzendingen blijven het geestelijk eigendom van de deelnemers. Het staat de prijsvraag uitschrijver vrij om de ontwerpen onder naamsvermelding van de inzender te publiceren, ter publicatie aan te bieden aan de vakpers en tentoon te stellen. Alle voor de wedstrijd ingezonden (digitale) stukken betreffende de ontwerpen blijven ter beschikking van de opdrachtgever. Slot Voor deze ontwerpprijsvraag gelden de voorwaarden zoals vermeld in dit wedstrijdreglement. De uitslag van de prijsvraag is definitief en bindend. Over de uitkomst van de prijsvraag kan niet worden gecorrespondeerd. Het programma voor de prijsvraag is met grote zorgvuldigheid opgesteld volgens het model wedstrijdprogramma voor een prijsvraag, zoals beschreven in KOMPAS. Helaas kunnen er onjuistheden voorkomen ten gevolge van menselijke vergissingen. De Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch kan op geen enkele wijze hiervoor aansprakelijk worden gesteld.

Wedstrijdreglement t.b.v. ontwerpwedstrijd. Dream big... Design bigger... PRINT BIGGEST!

Wedstrijdreglement t.b.v. ontwerpwedstrijd. Dream big... Design bigger... PRINT BIGGEST! Wedstrijdreglement t.b.v. ontwerpwedstrijd Dream big... Design bigger... PRINT BIGGEST! 1 Uitschrijver : Poly Products B.V. Bruningsstraat 10 4251 LA Werkendam Editie : 1 Jaar : 2019 Versie reglement :

Nadere informatie

Wedstrijdreglement t.b.v. de Ontwerpwedstrijd Constructief en creatief met composieten 2014

Wedstrijdreglement t.b.v. de Ontwerpwedstrijd Constructief en creatief met composieten 2014 Wedstrijdreglement t.b.v. de Ontwerpwedstrijd Constructief en creatief met composieten 2014 Uitschrijver : Poly Products BV te Werkendam Editie : 2 Jaar : 2014 Versie reglement : 1.0 Geldig vanaf : 11-03-2014

Nadere informatie

Ontwerpwedstrijd Veehouderij

Ontwerpwedstrijd Veehouderij Wedstrijdreglement ideeënprijsvraag Ontwerpwedstrijd Veehouderij Contactgegevens Stichting Boerengroep o.v.v. Ontwerpwedstrijd Veehouderij Postbus 265 6700 AG Wageningen info@ontwerpwedstrijdveehouderij.nl

Nadere informatie

Onderstaande kaart geeft de ligging van het opstijgpunt 14 in Delft van het project Randstad 380kV weer. In de kaart weergegeven met nr.

Onderstaande kaart geeft de ligging van het opstijgpunt 14 in Delft van het project Randstad 380kV weer. In de kaart weergegeven met nr. Wedstrijdprogramma Hoofdstuk 1: Opdrachtomschrijving 1. locatie en opgave Onderstaande kaart geeft de ligging van het opstijgpunt 14 in Delft van het project Randstad 380kV weer. In de kaart weergegeven

Nadere informatie

De Blijf Veilig Mobiel Fiets. 1 Aanleiding. 2 De prijsvraag. Openbare ideeënprijsvraag de Blijf Veilig Mobiel Fiets.

De Blijf Veilig Mobiel Fiets. 1 Aanleiding. 2 De prijsvraag. Openbare ideeënprijsvraag de Blijf Veilig Mobiel Fiets. De Blijf Veilig Mobiel Fiets Openbare ideeënprijsvraag de Blijf Veilig Mobiel Fiets. Fietsersbond Postbus 2828 3500 GV Utrecht 030-2918171 info@fietsersbond.nl www.fietsersbond.nl 1 Aanleiding Senioren

Nadere informatie

Ideeënprijsvraag Veemarkt Utrecht

Ideeënprijsvraag Veemarkt Utrecht Ideeënprijsvraag Veemarkt Utrecht veemarkt, een ontwerp voor jou Architectuurcentrum Aorta schrijft een bijzondere ideeënprijsvraag uit. De ideeënprijsvraag is bedoeld om toekomstige particulier opdrachtgevers

Nadere informatie

IDEEËNPRIJSVRAAG. Bedenk een drijvend cultureel paviljoen voor Breda!

IDEEËNPRIJSVRAAG. Bedenk een drijvend cultureel paviljoen voor Breda! IDEEËNPRIJSVRAAG inschrijving tot 09-12-2013 deadline inzending 09-01-2014 Bedenk een drijvend cultureel paviljoen voor Breda! Omdat je van dans, poëzie, fotografie, architectuur, Arabische kalligrafie,

Nadere informatie

Prijsvraagprogramma. Hoofdstuk 1: Opdrachtomschrijving. 1.1 locatie en opgave. Hoe ziet dè warmtehub van Rotterdam er straks uit?

Prijsvraagprogramma. Hoofdstuk 1: Opdrachtomschrijving. 1.1 locatie en opgave. Hoe ziet dè warmtehub van Rotterdam er straks uit? Prijsvraagprogramma Hoofdstuk 1: Opdrachtomschrijving 1.1 locatie en opgave Hoe ziet dè warmtehub van Rotterdam er straks uit? Het Warmtebedrijf Rotterdam is druk bezig met alle voorbereidingen voor de

Nadere informatie

od ni Go g ht de? sign

od ni Go g ht de? sign od Go n i g h t de sign? P1 Wat is de relatie tussen een slaapkamer en een goede nachtrust? Een goed bed is natuurlijk belangrijk, maar architectuur en inrichting dragen ook bij. Je kunt je zelfs afvragen

Nadere informatie

IDEEËNPRIJSVRAAG VOOR STUDENTEN. Wonen te gast. in het landschap

IDEEËNPRIJSVRAAG VOOR STUDENTEN. Wonen te gast. in het landschap PROVINCIE NOORD-HOLLAND IDEEËNPRIJSVRAAG VOOR STUDENTEN Wonen te gast in het landschap Reglement Ideeënprijsvraag Heb jij een idee hoe meer dan 2.000 woningen als gast in het landschap kunnen worden gebouwd

Nadere informatie

Wedstrijdreglement openbare ideeënprijsvraag

Wedstrijdreglement openbare ideeënprijsvraag Wedstrijdreglement openbare ideeënprijsvraag Innovaties voor het RijnWaalpad 1 Wedstrijdreglement openbare ideeënprijsvraag Innovaties voor het RijnWaalpad Contactgegevens Fietsersbond Frank Borgman Kanaalweg

Nadere informatie

IDEEENPRIJSVRAAG: ONTWERP EEN DRIJVENDE WONING IN DE GROOTE WIELEN.

IDEEENPRIJSVRAAG: ONTWERP EEN DRIJVENDE WONING IN DE GROOTE WIELEN. IDEEENPRIJSVRAAG: ONTWERP EEN DRIJVENDE WONING IN DE GROOTE WIELEN. INLEIDING/ VOORWOORD Inmiddels organiseren het BAI en de BNA deze prijsvraag al weer voor de 11 keer. Diverse onderwerpen zijn al de

Nadere informatie

EEN AVONTUURLIJK MOMENT

EEN AVONTUURLIJK MOMENT EEN AVONTUURLIJK MOMENT EEN GOUDEN MOMENT Wonen in Kerckebosch is wonen middenin de natuur. Leven, ontspannen, spelen, opgroeien en werken in het groen. Op uw eigen plek, in de buurt die bij u past en

Nadere informatie

Ontwerpwedstrijd Nieuw elan voor buurten uit de jaren 70 en 80 groot onderhoud als culturele opgave

Ontwerpwedstrijd Nieuw elan voor buurten uit de jaren 70 en 80 groot onderhoud als culturele opgave Wedstrijdregels Ontwerpwedstrijd Nieuw elan voor buurten uit de jaren 70 en 80 groot onderhoud als culturele opgave Naam en adres de wedstrijd wordt aangeduid met de naam: Ontwerpwedstrijd Nieuw elan voor

Nadere informatie

Wedstrijdprogramma openbare ideeënprijsvraag t Vaneker

Wedstrijdprogramma openbare ideeënprijsvraag t Vaneker Wedstrijdprogramma openbare ideeënprijsvraag t Vaneker Bouw natuurlijk je eigen vrijheid Inleiding De gemeente Enschede wil t Vaneker ontwikkelen als nieuw woongebied aan de noordrand van Enschede. De

Nadere informatie

DE BOSSCHE BINNENSTAD ALS DECOR VOOR HET ONTWERP VAN JOUW TIJDELIJKE PODIUM

DE BOSSCHE BINNENSTAD ALS DECOR VOOR HET ONTWERP VAN JOUW TIJDELIJKE PODIUM TWEE TWEE TWEE EERVOLLE EERVOLLE EERVOLLE EERSTE EERSTE EERSTE PRIJS PRIJS PRIJS 4000, 4000, 4000, TWEEDE TWEEDE TWEEDE PRIJS PRIJS PRIJS 2000, 2000, 2000, VERMELDINGEN, VERMELDINGEN, VERMELDINGEN, ELK

Nadere informatie

Nieuwe bestemming voor Reypoort

Nieuwe bestemming voor Reypoort Nieuwe bestemming voor Reypoort In het kader van de Dag van de Architectuur 2010 wordt door Staedion in samenwerking met de gemeente Den Haag een ontwikkelprijsvraag voor hergebruik van de Reypoort georganiseerd.

Nadere informatie

WoenselWestWedstrijd Openbare ideeënprijsvraag hoeken Edisonstraat. Wedstrijdreglement. 1. Inleiding en achtergrond

WoenselWestWedstrijd Openbare ideeënprijsvraag hoeken Edisonstraat. Wedstrijdreglement. 1. Inleiding en achtergrond WoenselWestWedstrijd Openbare ideeënprijsvraag hoeken Edisonstraat Wedstrijdreglement 1. Inleiding en achtergrond Woensel West is een Eindhovense volkswijk. De bewoners zijn trots op hun wijk, maar het

Nadere informatie

Rivierverruiming Overdiepse Polder

Rivierverruiming Overdiepse Polder Provincie Noord-Brabant Rivierverruiming Overdiepse Polder Wedstrijdprogramma Besloten Ideeënprijsvraag Een boerderijenfamilie voor de Overdiepse Polder: eenheid in verscheidenheid Vastgesteld Gedeputeerde

Nadere informatie

Artikel 2. Uitschrijver en uitschrijving 2.1 De Brabantse Stijlprijs 2017 wordt uitgeschreven door de provincie Noord-Brabant.

Artikel 2. Uitschrijver en uitschrijving 2.1 De Brabantse Stijlprijs 2017 wordt uitgeschreven door de provincie Noord-Brabant. Reglement De Brabantse Stijlprijs 2017 Provincie Noord-Brabant s - Hertogenbosch, 12 januari 2017 Vooraf Het bepaalde in dit reglement is bindend voor alle partijen: de uitschrijver van de prijs, de deelnemers

Nadere informatie

BOS- & HEIDEKAVELS BOUW ZELF UW DROOMHUIS

BOS- & HEIDEKAVELS BOUW ZELF UW DROOMHUIS BOS- & HEIDEKAVELS BOUW ZELF UW DROOMHUIS UW DROOMVILLA MIDDENIN BESTAAND GROEN Amsterdam Utrecht Zeist Amersfoort Den Haag Nijmegen Rotterdam Eindhoven Centrale ligging. Zeist ligt in het hart van het

Nadere informatie

Smart Living in Nature

Smart Living in Nature Smart Living in Nature Wedstrijdprogramma voor architectuur in de natuur 2012 Ontwerpprijsvraag voor studenten architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur van Academies van Bouwkunst Amsterdam,

Nadere informatie

# ontwerp wedstrijd 2015. voorwaarden

# ontwerp wedstrijd 2015. voorwaarden # ontwerp wedstrijd 2015 voorwaarden voorwaarden artikel 1. doel Het doel van de HEMA ontwerpwedstrijd is een bijdrage te leveren aan de praktijkvorming van de deelnemers van de betrokken opleidingen voor

Nadere informatie

2 november 2009. Inleiding

2 november 2009. Inleiding Wedstrijdprogramma openbare ideeënprijsvraag Luchtbrug tussen Oogziekenhuis Rotterdam en Koninklijke Visio, Landelijke stichting voor Slechtzienden en Blinden 2 november 2009 Inleiding Het Oogziekenhuis

Nadere informatie

Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen

Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen 1. Inleiding In het Uitvoeringsprogramma Toekomstbestendige werklocaties 2017-2019 (UTW) zet de provincie Noord-Holland in op het verbeteren van de kwaliteit van werklocaties

Nadere informatie

# ontwerp wedstrijd voorwaarden

# ontwerp wedstrijd voorwaarden # ontwerp wedstrijd 2013 voorwaarden voorwaarden artikel 1. doel Het doel van de HEMA ontwerpwedstrijd is een bijdrage te leveren aan de praktijkvorming van de deelnemers van de betrokken opleidingen voor

Nadere informatie

REGLEMENT ABE BONNEMA ARCHITECTUURPRIJS 2015 31 maart 2015

REGLEMENT ABE BONNEMA ARCHITECTUURPRIJS 2015 31 maart 2015 REGLEMENT ABE BONNEMA ARCHITECTUURPRIJS 2015 31 maart 2015 Artikel 1: Doel a) De ir. Abe Bonnema Stichting beoogt door het uitreiken van de Abe Bonnema Architectuurprijs een bijdrage te leveren aan het

Nadere informatie

Ideeënprijsvraag. Kust in beweging

Ideeënprijsvraag. Kust in beweging Ideeënprijsvraag Kust in beweging Inleiding Overheden, burgers en ondernemers hebben belang bij innovatieve, realistische plannen voor de toekomst van de Noordzeekust en de kustregio s. Badplaatsen en

Nadere informatie

REGLEMENT ABE BONNEMA PRIJS 2014

REGLEMENT ABE BONNEMA PRIJS 2014 Vastgesteld op 31 maart 2014 REGLEMENT ABE BONNEMA PRIJS 2014 Artikel 1: Doel a) De ir. Abe Bonnema Stichting beoogt door het uitreiken van de Abe Bonnema Prijs een bijdrage te leveren aan het stimuleren

Nadere informatie

JOUW CREATIE ALS STARTER VOOR DE HEUS

JOUW CREATIE ALS STARTER VOOR DE HEUS IDEEËNPRIJSVRAAG JOUW CREATIE ALS STARTER VOOR DE HEUS Om de Heus een culturele hotspot te laten worden, is er vuur nodig die de plek doet tbranden; de BAI prijsvraag is een eerste vk, een aanzet tot het

Nadere informatie

REGLEMENT ABE BONNEMA ARCHITECTUURPRIJS maart 2017

REGLEMENT ABE BONNEMA ARCHITECTUURPRIJS maart 2017 REGLEMENT ABE BONNEMA ARCHITECTUURPRIJS 2017 28 maart 2017 Artikel 1: Doel a) De ir. Abe Bonnema Stichting beoogt door het uitreiken van de Abe Bonnema Architectuurprijs een bijdrage te leveren aan het

Nadere informatie

1:500 Ontwerp Heesterveld Stimuleringsprijsvraag voor wonen en woonomgeving Ymere NAi 2007

1:500 Ontwerp Heesterveld Stimuleringsprijsvraag voor wonen en woonomgeving Ymere NAi 2007 1:500 Ontwerp Heesterveld Stimuleringsprijsvraag voor wonen en woonomgeving Ymere NAi 2007 Inleiding Sinds 1999 schrijft woningcorporatie Ymere iedere twee jaar een prijsvraag uit voor architectuur, beeldende

Nadere informatie

Woensel West Wedstrijd Openbare ontwerpprijsvraag 2016

Woensel West Wedstrijd Openbare ontwerpprijsvraag 2016 Woensel West Wedstrijd Openbare ontwerpprijsvraag 2016 Wedstrijdreglement 1. Inleiding en achtergrond Woensel West is een Eindhovense volkswijk. De bewoners zijn trots op hun wijk en steeds meer mensen

Nadere informatie

BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER

BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam Adres Te bereiken op mail Telefoon Facebook; LinkedIn;Twitter profiel: Korte beschrijving van je achtergrond, CV IDEE VOOR ANIMATIE

Nadere informatie

PRIJSVRAAG ONTWERPEN AAN: SMART SQUARE

PRIJSVRAAG ONTWERPEN AAN: SMART SQUARE PRIJSVRAAG ONTWERPEN AAN: SMART SQUARE Bosch Architectuur Initiatief OKTOBER 2018-JANUARI 2019 SMART SQUARE Smart Square is een ontmoetingsplek in de openbare ruimte én een experimenteerruimte voor innovatieve

Nadere informatie

PROJECTOMSCHRIJVING & WEDSTRIJDREGELEMENT PRINSES MARGRIETFLAT. Vastgoedontwikkeling

PROJECTOMSCHRIJVING & WEDSTRIJDREGELEMENT PRINSES MARGRIETFLAT. Vastgoedontwikkeling PROJECTOMSCHRIJVING & WEDSTRIJDREGELEMENT PRINSES MARGRIETFLAT Vastgoedontwikkeling Inleiding Woonstad Rotterdam wil jonge architecten de kans geven om ervaring op te doen in de samenwerking met een grotere

Nadere informatie

Dutch Design Battle A.How Can We Make Our Lives Robot-Proof EXTRA. B. How Can We Prevent Oil Spillings?

Dutch Design Battle A.How Can We Make Our Lives Robot-Proof EXTRA. B. How Can We Prevent Oil Spillings? Dutch Design Battle 2018 A.How Can We Make Our Lives Robot-Proof EXTRA 26/6/2018: Due to the oil spilling in the Port of Rotterdam and at the Rock River in Iowa we organize an extra Dutch Design Battle

Nadere informatie

bos- & heidekavels een uitgelezen moment

bos- & heidekavels een uitgelezen moment bos- & heidekavels een uitgelezen moment Amsterdam Utrecht Zeist Amersfoort Den Haag ijmegen Rotterdam Eindhoven Centrale ligging. Zeist ligt in het hart van het land. Dicht bij Utrecht en perfect bereikbaar

Nadere informatie

BNA BESTE GEBOUW VAN HET JAAR 2019 DE SPELREGELS. 1 Deelname

BNA BESTE GEBOUW VAN HET JAAR 2019 DE SPELREGELS. 1 Deelname BNA BESTE GEBOUW VAN HET JAAR 2019 DE SPELREGELS 1 Deelname Deelname staat open voor alle bureaus die lid zijn van de BNA en alle andere binnen- en buitenlandse architectenbureaus. In het kader van deze

Nadere informatie

vtwonen ontwerpwedstrijd 2016

vtwonen ontwerpwedstrijd 2016 vtwonen ontwerpwedstrijd 2016 Ontwerptalent van Nederland opgelet! vtwonen organiseert een ontwerpwedstrijd. Met deze ontwerpwedstrijd wil vtwonen ontwerpers, maar ook leuke creatieve mensen en hun ontwerp

Nadere informatie

Open Oproep Den Haag GESTAPELD KLEINSCHALIG OPDRACHT GEVERSCHAP. www.denhaag.nl/bouwen

Open Oproep Den Haag GESTAPELD KLEINSCHALIG OPDRACHT GEVERSCHAP. www.denhaag.nl/bouwen Open Oproep Den Haag GESTAPELD KLEINSCHALIG OPDRACHT GEVERSCHAP www.denhaag.nl/bouwen VOORWOORD Zouden we met kleinschalig opdrachtgeverschap misschien ook de hoogte in kunnen? Wie had ooit kunnen bedenken

Nadere informatie

Een wedstrijdprogramma is 'volgens Kompas' wanneer de volgorde van het model is aangehouden en wanneer de hoofdtekst is gevolgd.

Een wedstrijdprogramma is 'volgens Kompas' wanneer de volgorde van het model is aangehouden en wanneer de hoofdtekst is gevolgd. Model wedstrijdprogramma voor meervoudige opdrachten Het model voor het wedstrijdprogramma voor meervoudige opdrachten is afkomstig uit Kompas bij Prijsvragen & Meervoudige Opdrachten. Dit Kompas bevat

Nadere informatie

Doe mee en ga snel aan de slag! Je kunt je ontwerp insturen tot en met 5 juli 2013. We kijken uit naar je deelname.

Doe mee en ga snel aan de slag! Je kunt je ontwerp insturen tot en met 5 juli 2013. We kijken uit naar je deelname. LLENG Fashionclash Shoe Design Challenge powered by Invito Beste artist / designer, Graag nodigen we je uit om deel te nemen aan de 1e editie van de Fashionclash Shoe Design Challenge powered by Invito.

Nadere informatie

Je maakt kans op de hoofdprijs als jouw verslag blijk geeft van een origineel, inventief en kwalitatief goed onderzoek.

Je maakt kans op de hoofdprijs als jouw verslag blijk geeft van een origineel, inventief en kwalitatief goed onderzoek. De HAN Faculteit Techniek organiseert voor eindexamen leerlingen havo een profielwerkstukwedstrijd. Iedere havo scholier die tussen mei 2015 en maart 2016 een profielwerkstuk maakt voor het vak natuurkunde,

Nadere informatie

VOORWAARDEN EN BEOORDELING JONGERENBIJDRAGEREGELING (JBR) 2014

VOORWAARDEN EN BEOORDELING JONGERENBIJDRAGEREGELING (JBR) 2014 VOORWAARDEN EN BEOORDELING JONGERENBIJDRAGEREGELING (JBR) 2014 LET OP! Lees de voorwaarden goed door. Als je je niet aan een van de voorwaarde houdt, is JBR gemachtigd de bijdrage weer in te trekken. 1.

Nadere informatie

Ontwerpwedstrijd Zeeuws Shirt

Ontwerpwedstrijd Zeeuws Shirt Ontwerpwedstrijd Zeeuws Shirt artikel 1. doel Het doel van de ontwerpwedstrijd Zeeuws Shirt is een lijn met echt Zeeuwse T-shirts realiseren ter ondersteuning van de promotie van Zeeland en voor de verkoop

Nadere informatie

Vraag & Antwoordlijst vrije kavels Kerckebosch

Vraag & Antwoordlijst vrije kavels Kerckebosch Vraag & Antwoordlijst vrije kavels Kerckebosch 1. Hoeveel vrije kavels komen er in Kerckebosch? Het plan omvat 39 vrije kavels en één gebied wat bestemd is voor samen bouwen en ontwerpen in zogeheten Collectief

Nadere informatie

Ontwerp nieuwbouw Praktijkschool LMC PrO locatie te Rotterdam

Ontwerp nieuwbouw Praktijkschool LMC PrO locatie te Rotterdam Oproep tot het opsturen van een portfolio ten behoeve van de architectenselectie: Ontwerp nieuwbouw Praktijkschool LMC PrO locatie te Rotterdam De gemeente Rotterdam heeft de ambitie een architect de opdracht

Nadere informatie

Maker-IJ Prijsvraag. gegenereerd door KOMPAS light Prijsvragen V

Maker-IJ Prijsvraag. gegenereerd door KOMPAS light Prijsvragen V Maker-IJ Prijsvraag gegenereerd door KOMPAS light Prijsvragen V1.07.00 Inhoudsopgave 0. Vooraf 0.1. Inleiding 0.2. De prijsvraagprocedure 0.3. Inhoud van dit prijsvraagreglement 0.4. Leeswijzer 1. Aanbestedende

Nadere informatie

Seminar Ideeëncompetitie Langs de Waal Placemaking Waalsprong

Seminar Ideeëncompetitie Langs de Waal Placemaking Waalsprong Seminar Ideeëncompetitie Langs de Waal Placemaking Waalsprong 1. Nijmegen: opgave voor place making 2. Ideeëncompetitie Langs de Waal 1. Nijmegen: opgave voor place making Regie in resultaat Aanleiding

Nadere informatie

Besloten ontwikkelcompetitie Mooi Goedkoop Wonen Jabikswoude De Zuidlanden. reglement

Besloten ontwikkelcompetitie Mooi Goedkoop Wonen Jabikswoude De Zuidlanden. reglement Besloten ontwikkelcompetitie Mooi Goedkoop Wonen Jabikswoude De Zuidlanden reglement Leeuwarden 2011 Definitief versie 16-12-2010 Artikel 1. Opgave, doelstelling, locatie, programma en uitschrijving 1A.

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Algemeen. 1. Waarom is de IGNITE Award opgezet?

Veelgestelde vragen. Algemeen. 1. Waarom is de IGNITE Award opgezet? Veelgestelde vragen Algemeen 1. Waarom is de IGNITE Award opgezet? Nederland kent naar schatting tussen de 3000 en 4000 social enterprises, een relatief kleine maar groeiende sector, met groot potentieel.

Nadere informatie

REGLEMENT ABE BONNEMA ARCHITECTUURPRIJS 2019

REGLEMENT ABE BONNEMA ARCHITECTUURPRIJS 2019 REGLEMENT ABE BONNEMA ARCHITECTUURPRIJS 2019 Vastgesteld 9 april 2019 Jaarthema: 'Betekenis' Abe Bonnema heeft veel betekend voor de Nederlandse architectuur. Aan zijn ontwerpen ligt veelal een origineel

Nadere informatie

Architecture Challenge Eindhoven 2012 Gevraagd: ideeën, ontwerpen, voorstellen

Architecture Challenge Eindhoven 2012 Gevraagd: ideeën, ontwerpen, voorstellen Architecture Challenge Eindhoven 2012 Gevraagd: ideeën, ontwerpen, voorstellen Architectuurcentrum Eindhoven roept, in samenwerking met Capital D en de BNA, ontwerpers op om voorstellen te lanceren waarmee

Nadere informatie

2. Voorwaarden voor deelname

2. Voorwaarden voor deelname Wedstrijdreglement 1. Algemeen 1.1. Op de IGNITE Award is een wedstrijdreglement van toepassing. Door deel te nemen aan deze wedstrijd en/of inzending van het inschrijfformulier geef je aan dat je akkoord

Nadere informatie

BNA BESTE GEBOUW VAN HET JAAR 2017 DE SPELREGELS. 1 Deelname

BNA BESTE GEBOUW VAN HET JAAR 2017 DE SPELREGELS. 1 Deelname Koninklijke Maatschappij tot Bevordering der Bouwkunst Bond van Nederlandse Architecten BNA BESTE GEBOUW VAN HET JAAR 2017 DE SPELREGELS 1 Deelname Deelname staat open voor alle bureaus die lid zijn van

Nadere informatie

Procedure ontwikkeling bouwkavels

Procedure ontwikkeling bouwkavels Procedure ontwikkeling bouwkavels In Maashaeghe Park heeft u de mogelijkheid om zelf uw eigen droomhuis te bouwen. Het zelf bouwen van een woning is voor de meeste mensen echter geen dagelijkse bezigheid.

Nadere informatie

Open Oproep Projectprijsvraag Werelderfgoed Kinderdijk

Open Oproep Projectprijsvraag Werelderfgoed Kinderdijk Open Oproep Projectprijsvraag Werelderfgoed Kinderdijk Een fantastische uitdaging, maar ook een geweldige verantwoordelijkheid. Dat is het gevoel dat je moet krijgen als je mee gaat doen aan onze projectprijsvraag.

Nadere informatie

Onze inspiratie brochure. voor uw droomvilla

Onze inspiratie brochure. voor uw droomvilla Onze inspiratie brochure voor uw droomvilla Het is onze missie om inspirerende, hedendaagse ontwerpen te maken en te realiseren. U heeft een mooie kavel, een bouwbudget en vooral veel plannen en ideeën.

Nadere informatie

Prijsvraag Open Oproep Den Haag Bouwen op elkaar, gestapeld kleinschalig opdrachtgeverschap

Prijsvraag Open Oproep Den Haag Bouwen op elkaar, gestapeld kleinschalig opdrachtgeverschap Prijsvraag Open Oproep Den Haag Bouwen op elkaar, gestapeld kleinschalig opdrachtgeverschap Nota van Inlichtingen nr. 1 Kenmerk IDC/2013.917 Verzenddatum :18 juni 2013 Geachte heer, mevrouw, Hierbij ontvangt

Nadere informatie

Reglementen verkiezing

Reglementen verkiezing Reglementen verkiezing Het Leukste Oude Paard van Nederland 1. Algemene voorwaarden voor deelname Om mee te doen aan de actie worden persoonlijke gegevens ingevuld. Gegevens van de deelnemers worden gebruikt

Nadere informatie

stap pen plan www.architectenkavels.nl Architectenkavels Parijsch Van kavel tot droomhuis: een stappenplan Architectenkavels zijn een bijzondere uitwerking van vrije kavels, helemaal passend bij een wijk

Nadere informatie

Wedstrijdprogramma voor de openbare projectprijsvraag. Nieuwe toegangen voor de koppen van de Peperklip

Wedstrijdprogramma voor de openbare projectprijsvraag. Nieuwe toegangen voor de koppen van de Peperklip Wedstrijdprogramma voor de openbare projectprijsvraag Nieuwe toegangen voor de koppen van de Peperklip uitgeschreven door Vestia Rotterdam Feijenoord 20 februari 2007 1 Inleiding In 2007 bestaat De Peperklip

Nadere informatie

DeBeekseBron gaat van start! Co-creation bijeenkomst in het 1 e kwartaal van 2014!

DeBeekseBron gaat van start! Co-creation bijeenkomst in het 1 e kwartaal van 2014! Nr 1 Nieuwsbrief Wij wensen u een groene Kerst en een gelukkig en duurzaam 2014! gaat van start! Co-creation bijeenkomst in het 1 e kwartaal van 2014! De start van, de meest duurzame wijk van Limburg,

Nadere informatie

Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 23 November 2014 Battle type: Premium Battle. Hoe voorkomen we piekbelasting van het elektriciteitsnet?

Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 23 November 2014 Battle type: Premium Battle. Hoe voorkomen we piekbelasting van het elektriciteitsnet? Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 23 November 2014 Battle type: Premium Battle Hoe voorkomen we piekbelasting van het elektriciteitsnet? Introductie Stedin is als netbeheerder verantwoordelijk voor een veilig

Nadere informatie

DE NIEUWE OPGAVE OPDRACHTGEVERSSELECTIE

DE NIEUWE OPGAVE OPDRACHTGEVERSSELECTIE DE NIEUWE OPGAVE OPDRACHTGEVERSSELECTIE SELECTIEPROCEDURE VOOR DE BEST GEFORMULEERDE OPDRACHT VAN 2011, IN DE VORM VAN EEN OPENBARE IDEEËNPRIJSVRAAG VOOR OPDRACHTGEVERS, GEORGANISEERD DOOR PVANB ARCHITECTEN

Nadere informatie

JURYRAPPORT PRIJSVRAAG WATERLINIECENTRUM NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE FORT VECHTEN

JURYRAPPORT PRIJSVRAAG WATERLINIECENTRUM NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE FORT VECHTEN JURYRAPPORT PRIJSVRAAG WATERLINIECENTRUM NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE FORT VECHTEN Opdrachtgever: Provincie Utrecht Oktober 2011 2 Aanle id ing: Voor het ontwerp van het nieuw te bouwen Waterliniecentrum

Nadere informatie

Juni Prijslijst vrije kavels Droomvilla Kerckebosch

Juni Prijslijst vrije kavels Droomvilla Kerckebosch Vraag & Antwoordlijst vrije kavels Kerckebosch Zeist Juni 2012 1. Hoeveel vrije kavels komen er in Kerckebosch? Het plan omvat 45 vrije kavels inclusief een locatie wat bestemd is voor samen bouwen en

Nadere informatie

Marktconsultatie nederzetting Marker Wadden. Lelystad, 19 april 2017

Marktconsultatie nederzetting Marker Wadden. Lelystad, 19 april 2017 Marktconsultatie nederzetting Marker Wadden Lelystad, 19 april 2017 Agenda 14:00-14:45 Presentatie door André Rijsdorp, Natuurmonumenten; - Introductie Marker Wadden; - Toelichting concept mood-board;

Nadere informatie

DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering

DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering 1. vooraf In 2014 organiseert de VRP de Vlaamse Ruimtelijke

Nadere informatie

Onderwerp: Prijsvraag van de Gemeente Zwolle voor Plattegrond voor voetgangers voor de Zwolse binnenstad.

Onderwerp: Prijsvraag van de Gemeente Zwolle voor Plattegrond voor voetgangers voor de Zwolse binnenstad. Onderwerp: Prijsvraag van de voor Plattegrond voor voetgangers voor de Zwolse binnenstad. Geachte heer/mevrouw, Hierbij ontvangt u onze Prijsvraag, waarmee wij u uitnodigen om aan deze Prijsvraag mee te

Nadere informatie

blauwbilgorgel Teken de Dordtse Blauwbilgorgel in 3D! www.leonardo-experience.nl

blauwbilgorgel Teken de Dordtse Blauwbilgorgel in 3D! www.leonardo-experience.nl Teken de Dordtse Blauwbilgorgel in 3D! Barst je van de creativiteit en volg je een opleiding, meld je dan nu aan bij Leonardo Experience voor deze prestigieuze 3D-tekenwedstrijd De Dordtse dichter C. Buddingh

Nadere informatie

bai ideeënprijsvraag Dag van de Architectuur 2010 Het Bosch Architectuur Initiatief ( bai ) Engelermeer

bai ideeënprijsvraag Dag van de Architectuur 2010 Het Bosch Architectuur Initiatief ( bai ) Engelermeer Schatten des Het Bosch Architectuur Initiatief ( bai ) schrijft jaarlijks, in samenwerking met de Bond van Nederlandse Architecten ( bna ) en de gemeente s Hertogenbosch, een bijzondere ontwerpprijsvraag

Nadere informatie

1. Algemeen. 2.1. Deelname aan de IGNITE Award is uitsluitend mogelijk voor in Nederland wonende natuurlijke personen die ouder zijn dan 18 jaar.

1. Algemeen. 2.1. Deelname aan de IGNITE Award is uitsluitend mogelijk voor in Nederland wonende natuurlijke personen die ouder zijn dan 18 jaar. 1. Algemeen 1. Algemeen 1.1. Op de IGNITE Award is een wedstrijdreglement van toepassing. Door deel te nemen aan deze wedstrijd en/of inzending van het inschrijfformulier geef je aan dat je akkoord gaat

Nadere informatie

AM I Included? Open Oproep innovatieve ideeën voor de inclusieve stad 5 juni 2018

AM I Included? Open Oproep innovatieve ideeën voor de inclusieve stad 5 juni 2018 Reglement AM I Included? Open Oproep innovatieve ideeën voor de inclusieve stad 5 juni 2018 Click here for the English version Vooraf Gebiedsontwikkelaar AM richt zich op het economisch kerngebied van

Nadere informatie

Hoe kunnen we de staanplaatsen in de gangpaden van de Valleilijn trein aantrekkelijker maken?

Hoe kunnen we de staanplaatsen in de gangpaden van de Valleilijn trein aantrekkelijker maken? Hoe kunnen we de staanplaatsen in de gangpaden van de Valleilijn trein aantrekkelijker maken? Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 10 juli 2015 Introductie Connexxion is één van de grootste vervoersmaatschappijen

Nadere informatie

Vrije bouwkavels De Schulp. Informatiebrochure

Vrije bouwkavels De Schulp. Informatiebrochure Vrije bouwkavels De Schulp Informatiebrochure INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE 2 LOCATIE 2 STAAT VAN DE BOUWKAVEL 3 KAVELREGELS 3 KAVELPRIJZEN 5 VERKOOPPROCEDURE 5 NADERE INFORMATIE 6 BIJLAGEN 6 Informatiebrochure

Nadere informatie

Nota van inlichtingen #1 Gepubliceerd 16 maart 2018

Nota van inlichtingen #1 Gepubliceerd 16 maart 2018 Nota van inlichtingen #1 Gepubliceerd 16 maart 2018 Deze nota van inlichtingen bevat de vragen die zijn gesteld in de eerste vragenronde van de prijsvraag Brood en Spelen. Nieuwe perspectieven voor het

Nadere informatie

Designwedstrijd Caravana 2012. Campers en caravans van de toekomst

Designwedstrijd Caravana 2012. Campers en caravans van de toekomst Designwedstrijd Caravana 2012 Campers en caravans van de toekomst Introductie Caravana Doel van de wedstrijd Facts designwedstrijd Prijzen Jurering Ontwerpprijs Jury Publieksprijs Starten met de wedstrijd

Nadere informatie

Nota van inlichtingen # 3 Gepubliceerd 24 april 2018

Nota van inlichtingen # 3 Gepubliceerd 24 april 2018 Nota van inlichtingen # 3 Gepubliceerd 24 april 2018 Deze nota van inlichtingen volgt op de informatiebijeenkomsten die op 17 en 18 april plaatsvonden in Breda resp. Enschede. Het bepaalde in deze nota

Nadere informatie

2) usb-stick,in behoorlijke postverpakking te verzenden naar het adres van MECINA

2) usb-stick,in behoorlijke postverpakking te verzenden naar het adres van MECINA Reglement Erfgoed filmfestival 2019 1. Art.1 Organisator Het Mechelse Ciné- en Videoclub (Mecina) met zetel te 2800 Mechelen, Veemarkt 35, organiseert met de steun van PROVAC,BREEDBEELD en VAC een Erfgoed

Nadere informatie

REGLEMENT InfraTech Innovatieprijs 2019

REGLEMENT InfraTech Innovatieprijs 2019 REGLEMENT InfraTech Innovatieprijs 2019 1. OPZET 1.1 De InfraTech Innovatieprijs 2019 is uitgeschreven door Rotterdam Ahoy nv. 1.2 Een dichtbevolkt land als Nederland met een belangrijke doorvoerfunctie

Nadere informatie

REGLEMENT * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR SON EN BREUGEL * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR EKKERSRIJT * STARTERSPRIJS SON EN BREUGEL

REGLEMENT * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR SON EN BREUGEL * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR EKKERSRIJT * STARTERSPRIJS SON EN BREUGEL REGLEMENT * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR SON EN BREUGEL * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR EKKERSRIJT * STARTERSPRIJS SON EN BREUGEL Artikel 1 Algemene doelstelling De vereniging "Lionsclub Son

Nadere informatie

Ontwerp uw droomhuis op het Mauritsplein

Ontwerp uw droomhuis op het Mauritsplein Ontwerp uw droomhuis op het Mauritsplein Programma Welkom! Wethouder stadscentrum Anno Wietze Hiemstra, gemeente Hoogeveen Locatie Mauritsplein, wonen in de kloostertuin Projectleider Erwin Kuipers, gemeente

Nadere informatie

Reglement Fotowedstrijd Uw kijk op het Eiland van Schalkwijk

Reglement Fotowedstrijd Uw kijk op het Eiland van Schalkwijk Reglement Fotowedstrijd Uw kijk op het Eiland van Schalkwijk 1) Foto s a. De foto dient een weergave te zijn van een locatie op het Eiland van Schalkwijk. De foto kan bijvoorbeeld een impressie zijn van

Nadere informatie

KAVELPASPOORT WESTREENEN LOO KAVEL #2

KAVELPASPOORT WESTREENEN LOO KAVEL #2 KAVELPASPOORT KAVEL ALGEMEEN BESTEMMINGSPLAN Het bouwplan van uw woning wordt getoetst aan de hand van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan. Daarnaast zijn er ook vergunningvrije bouwmogelijkheden.

Nadere informatie

Fiets nietjes voor het Spijkerkwartier in Arnhem

Fiets nietjes voor het Spijkerkwartier in Arnhem Fiets nietjes voor het Spijkerkwartier in Arnhem gegenereerd door KOMPAS light Prijsvragen V1.07.00 www.architectuuropdrachten.nl Versie 2.0 dd 21-03-2017 Inhoudsopgave 0. Vooraf 0.1. Inleiding 0.2. De

Nadere informatie

Reglementen Vredeman de Vries Prijs

Reglementen Vredeman de Vries Prijs Reglementen Vredeman de Vries Prijs Provincie Fryslân Reglement voor deelname Vredeman de Vries prijs (architectuur) De Vredeman de Vries prijs voor Architectuur betreft een tweejaarlijkse prijs voor een

Nadere informatie

Blik p. Informatieboek. Sint-Michielsgestel. Alles over het magazine!

Blik p. Informatieboek. Sint-Michielsgestel. Alles over het magazine! Blik p Sint-Michielsgestel Informatieboek Alles over het magazine! Beste Ondernemer, Na het doorlezen van dit boekje bent u helemaal op de hoogte van BlikOp Sint-Michielsgestel.nl en het nieuwste magazine

Nadere informatie

Routeplan zelfbouw op de Rubenssingel

Routeplan zelfbouw op de Rubenssingel Routeplan zelfbouw op de Rubenssingel Droomt u weleens van een huis dat aan al uw wensen voldoet? Met volop ruimte voor kamers voor de kinderen, hobby s en het werk? En een mooie tuin op het zuidwesten?

Nadere informatie

IDEEËN 1PRIJSVRAAG RESET KRUITHUIS

IDEEËN 1PRIJSVRAAG RESET KRUITHUIS 1 E PRIJS 5000, 2 E PRIJS 2000, IDEEËNPRIJSVRAAG Dag van de Architectuur 2011 RESET HET KRUITHUIS Het Bosch Architectuur Initiatief (bai) schrijft jaarlijks, in samenwerking met de Bond van Nederlandse

Nadere informatie

1. Kan het ter plaatse geldende bestemmingsplan worden toegezonden?

1. Kan het ter plaatse geldende bestemmingsplan worden toegezonden? Vraag- en antwoorddocument bij Woensel-West Wedstrijd. Open Ontwerpwedstrijd hoek Edisonplein en 2 e Franklinstraat - 14 november 2016. Dit document geldt als aanvulling op het wedstrijdprogramma en heeft

Nadere informatie

Wedstrijdvoorwaarden WINDKRACHT. Algemeen

Wedstrijdvoorwaarden WINDKRACHT. Algemeen Algemeen 1. WINDKRACHT is een fotowedstrijd georganiseerd door DELTA, Eneco, Scheldewind en Winvast, ter gelegenheid van de opening van het Windpark Kreekraksluis op 27 september 2013. 2. Het thema van

Nadere informatie

Voorlopig laatste kavels. Ik zie ons eigen ontwerp al in Broekgraaf. Bouw nu jouw eigen woondroom

Voorlopig laatste kavels. Ik zie ons eigen ontwerp al in Broekgraaf. Bouw nu jouw eigen woondroom Voorlopig laatste kavels Ik zie ons eigen ontwerp al in Broekgraaf Bouw nu jouw eigen woondroom Tien vrije kavels direct aan de natuur van de ecologische zone De weerspiegeling van je woondroom Broekgraaf

Nadere informatie

C est Passieble! 2016

C est Passieble! 2016 C est Passieble! 2016 C est Passieble! is de jaarlijks terugkerende dag waarop Christal als Huis van Verbinding gratis werkt en werft voor één van haar klanten. Met een fantastische sfeer en altijd buitengewoon

Nadere informatie

City Challenge. Bedenk een concept om de uitgaven aan het onderhoud van de openbare ruimte te verminderen of hiervoor extra inkomsten te genereren

City Challenge. Bedenk een concept om de uitgaven aan het onderhoud van de openbare ruimte te verminderen of hiervoor extra inkomsten te genereren City Challenge Bedenk een concept om de uitgaven aan het onderhoud van de openbare ruimte te verminderen of hiervoor extra inkomsten te genereren Deadline: 29 maart 2015 Prijzen: 1 ste prijs: 1000,- 2

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Cpost International N.V. Ontwerpwedstrijd Youth Care Curaçao 2015

Algemene voorwaarden Cpost International N.V. Ontwerpwedstrijd Youth Care Curaçao 2015 Algemene voorwaarden Cpost International N.V. Ontwerpwedstrijd Youth Care Curaçao 2015 Artikel 1. Definities Cpost De naamloze vennootschap Cpost International N.V. gevestigd aan Plasa Wilson Papa Godett

Nadere informatie

Station Driebergen-Zeist

Station Driebergen-Zeist Dienstregeling 24 augustus 2015 Odijk 43 Station Driebergen-Zeist Zeist Welkom bij 43a van Odijk naar Zeist, via Driebergen-Zeist NS Odijk, N229-Zeisterweg Odijk, Jodichemdreef Odijk, De Vork Odijk, Rijneiland

Nadere informatie

OMO-praktijkwerkstukprijs. Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018)

OMO-praktijkwerkstukprijs. Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018) OMO-praktijkwerkstukprijs Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018) Inleiding In onze scholen volgen veel talentvolle leerlingen onderwijs. Dat talent willen we graag

Nadere informatie

Zelf- en Samenbouwen Havenkwartier, Deventer

Zelf- en Samenbouwen Havenkwartier, Deventer Zelf- en Samenbouwen Havenkwartier, Deventer 6 juli 2011 Marcel Kastein, De Regie bv Aan de informatie in deze presentatie kunnen geen rechten worden ontleend Onderwerpen Toelichting zelf- en samenbouwen

Nadere informatie