Handleiding Zone Alarm Programma configuratie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Zone Alarm Programma configuratie."

Transcriptie

1 INTERNET - SOFTWARE - CONSULTANCY - HARDWARE Ruijslaan 49, 7003 BD Doetinchem. - Tel Fax Mobiel info@softsolutions.nl Handleiding Zone Alarm Programma configuratie. Gewijzigd d.d.: 15 mei 2006 Henk Schuurman Soft Solutions Ruijslaan BD Doetinchem Kantooradres: Zaagmolenpad 45a 7008 AG Doetinchem info@softsolutions.nl Copyright Soft Solutions, alle rechten voorbehouden.

2 Wat is ZoneAlarm en wat doet het? ZoneAlarm is een softwarematige FireWall (vuurmuur). Het programma is ontwikkeld door programmeurs van ZoneLabs, dat sinds enige tijd onderdeel is van Checkpoint. Checkpoint ontwerpt en bouwt hardwarematige firewalls van top kwaliteit. (welke wij verkopen, installeren en configureren) Doel van een firewall is: 1) Inbrekers (Hackers), welke via het Internet toegang proberen te verkrijgen tot de PC, netwerk, of server tegen te houden. 2) Programma s, welke geen toegang behoeven tot het Internet, tegen te houden. Punt1 is duidelijk, verkeer vanaf het netwerk (intern of extern) dat geen toegang tot de PC, werkstation, of server nodig heeft wordt tegengehouden, geblokt. Punt 2 heeft verdere uitleg nodig: Programmatuur zoals Outlook (Express), Internet Explorer, FireFox heeft toegang tot het Internet nodig om te kunnen werken; ZoneAlarm moet dusdanig worden geconfigureerd, dat deze programma s toestemming krijgen om met het Internet (netwerk) te communiceren, dus niet door ZoneAlarm worden tegengehouden. Steeds meer programma-makers willen extra inkomsten genereren door marketing gegevens te verkopen. Data over het programmagebruik wordt hiervoor zonder dat u dit weet, of dat er naar gevraagd wordt, naar de programmamaker verstuurd. Wij vinden dat deze gegevens alleen met uw toestemming mogen worden verzonden en wij adviseren deze programma s, middels ZoneAlarm, toegang tot het Internet te verbieden. Nog erger wordt het wanneer de PC besmet raakt met een zogenaamde worm. Dit is een klein programmaatje dat, eenmaal geactiveerd, proberen met bepaalde sites op het Internet te communiceren en meer programmatuur op uw PC te installeren. Op deze manier worden PC s misbruikt om bijvoorbeeld virussen en spam te versturen, andere PC s op het Internet te zoeken, of verkeer te genereren naar porno sites. Uw PC wordt een Zombie. Deze besmetting kan optreden door bezoek aan geprepareerde Internet sites, geprepareerde , of bestanden. De belangrijkste motor achter deze illegale acties is de hoeveelheid geld die ermee verdiend kan worden, er gaan verhalen van een goede hacker die boven de $ 400,00 per uur kan verdienen, let wel: 24 uur per dag, 7 dagen in de week. De economische belangen zijn dus zeer groot (aan beide kanten). Een goed geconfigureerde firewall kan voorkomen dat bovenstaande scenario s werkelijkheid worden en kan erger kwaad voorkomen. Het veilig houden van programma s is een voortdurend gevecht, er worden steeds lekken gevonden in Windows en andere programma s waarmee u contact zoekt met het Internet. Al deze programma s worden dan ook voortdurend geupdate. Voor ZoneAlarm betekend dit dat u een programma als FireFox na een update weer toegang moet verlenen tot het Internet en dat ook ZoneAlarm regelmatig up to date gehouden moet worden. Aan de hand van deze handleidingen kunt u dit zelf doen, wilt u dit niet, kunnen wij deze taak natuurlijk op ons nemen.

3 ZoneAlarm Programma configuratie: Configuratie van ZoneAlarm gebeurt gedeeltelijk vanuit de Security Alert vensters (Zie ZoneAlarm Configuratie Security Alerts). Binnen het programma kunnen hierop aanpassingen worden gemaakt. In een netwerk moet ook aangegeven worden welke IP adressen bereikbaar moeten zijn. Klikt u dubbel op het ZoneLabs icoon rechts onder in de balk of in het programmamenu verschijnt onderstaande venster: De belangrijkste instellingen vind u onder Program Control en FireWall Onder Program Control kunt u per programma aangegeven of en hoe toegang tot het Internet kan worden verkregen (zie volgende pagina) FireWall geeft toegang tot de IP adressen waarmee communicatie mogelijk is. (zie verder)

4 Klikt u op Program Control tabblad Programs ziet u een lijst met programma s, welke toegang willen hebben tot het Internet. De programma s welke geen toegang mogen hebben tot het Internet zijn hier geblokkeerd, u ziet onder Access in de de kolommen Trusted en Internet een kruis achter het betreffende programma. Hetzelfde geld voor Server. Om toegang te krijgen tot het Internet toegang is het toestaan van Access voldoende. U ziet dan onder Trusted en Internet een groene vink. Een vraagteken geeft aan dat ZoneAlarm in een Security Alert vraagt of het is toegestaan, wanneer het betreffende programma het Internet op wil.

5 Onderstaande ziet u een voorbeeld met de belangrijkste programma s De AdobeDownloadManager is geblokt, Application Layer Gateway Service vraagt iedere keer of toegang is toegestaan AutoPlay Application is geblokt EBLink.exe, het Officenet programma van de ABN-AMRO moet toegang hebben tot Access en Server. FireFox heeft in principe alleen toegang nodig in Access, Server mag worden geblokt, wij adviseren daar vraagtekens te laten staan. Anti-Virus programma s hebben ook alleen toegang nodig tot Access. Programma s welke toegang nodig hebben tot Access en Server zijn o.a.: Telebanking programma s, MSN Messenger, Messenger, Skype. Internet Explorer kan worden geblokt, u hebt dan geen toegang meer tot het Internet met de Microsoft Internet Explorer. Dit heeft als voordeel dat met dit relatief onveilige programma niet meer gesurft kan worden. Nadeel is dat met het vele malen veiliger FireFox niet alle sites goed werken. Sites welke werken met Active X worden in FireFox niet goed weergegeven. Active X is echter ook het instrument waarvan hackers zich bedienen, om sites te prepareren om toegang te krijgen tot uw computer. FireFox gebruikt geen Active X waardoor het verkrijgen van niet geautoriseerde toegang veel moeilijker is! Het aantal kritieke fouten in FireFox is daarnaast minder dan 1/10 van de kritieke fouten in de Internet Explorer. Het up to date houden van beide programma s is echter van wezenlijk belang.

6 U kunt de wijze waarop ZoneAlarm omgaat met de communicatie van een programma wijzigen. Klik u met de linker muistoets op een toegangskeuze verschijnt het venster Allow Block en Ask. Klik nu met de linker muistoets op uw keuze. Wilt u een programma opnieuw aan laten melden kunt u het uit ZoneAlarm verwijderen. Klik met de rechter muistoets op de programmaregel. Nu verschijnt het Remove - Add program venster. Klik nu met de linker muistoets op Remove. Het programma wordt uit ZoneAlarm verwijdert. De volgende keer dat het programma het Internet op wil zal er een Security Alert venster verschijnen waarin ZoneAlarm u vraagt wat het moet doen.

7 Communicatie op het Internet vind plaats volgens het TCP/IP protocol. In dit protocol is afgesproken hoe data over het netwerk verstuurd wordt. De adressering vind plaats met behulp van een IP adres. Dit is een unieke identificatie bestaande uit 4 groepen getallen van 3 cijfers. Er zijn twee verschillende soorten IP adressen. Public IP adressen zijn vanaf het Internet direct bereikbaar. Binnen een bedrijfsnetwerk is het meestal niet zinvol en haalbaar om iedere PC een eigen Public IP adres te geven. Er zijn daarom 3 groepen adressen gereserveerd voor gebruik binnen een lokaal netwerk: Groep 1 loopt van tot Groep 2 loopt van Groep 3 loopt van Vanuit het Internet zijn deze Privat IP adressen niet te bereiken. Dit is de eerste stap in het beveiligen van het lokale netwerk. Om te communiceren met de Public IP adressen op het Internet wordt gebruik gemaakt van een router. In de router (meestal gecombineerd met het Internet modem en een 4 poort switch) vind de vertaling plaats tussen Public en Privat. Om in het lokale netwerk te kunnen communiceren moeten in ZoneAlarm de IP adressen worden opgegeven van de betreffende objecten. Objecten waarmee u moet kunnen communiceren zijn o.a. De Internet Modem-Router, de server of een gedeelde PC, netwerkprinters en of PC s waarop een printer is aangesloten. Onder Firewall Zones vind u de IP adressen waar toegang toe is gegeven In dit voorbeeld staan op de eerste twee regels twee netwerk adapters. De Loopback adapter wordt door XP geinstalleerd. Kantoor, Ontwikkeling tijdelijk, laptop, W23k en Server zijn de namen van de servers, PC s en de laptop welke met deze PC moeten communiceren. Onder Internet staat het IP adres van de router welke toegang geeft tot het Internet. Dit is bij de IP gegevens van de netwerkadapter het gateway adres.

8 U kunt de gebruikte IP adressen van uw PC het eenvoudigst vinden met het Dos commando IPConfig. Klik hiervoor op de Taakbalk op Start (meestal linksonder in uw scherm) kies Uitvoeren en typ in CMD: U ziet nu een Dos venster: In dit venster typt u ipconfig /all en drukt op de Enter toets In het Dos venster ziet u nu een aantal gegevens welke betrekking hebben op de netwerk instellingen van uw PC. (het venster staat op de volgende pagina) Het beging met een aantal gegevens welke u hier niet nodig heeft: Windows IP-configuratie Host-naam..... Primair DNS-achtervoegsel..... Knooppunttype: IP-routering ingeschakeld..... Wins proxy ingeschakeld..... In het volgende deel staan de gegevens welke u nodig heeft: Ethernet-adapter LAN-verbinding: Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel: Beschrijving : type naam van de netwerk adapter Fysiek adres : 00-0C-6E CD DHCP ingeschakeld : nee IP-adres : IP adres van deze PC Subnetmasker : Standaardgateway : IP adres van de Internet router DNS-servers :

9 Waar het ons om gaat is het IP adres van deze PC ( ) en de standaardgateway ( ) Dit is het IP adres van de Internet toegang (meestal een modem-router) Dit IP adres moet worden ingevoerd in ZoneAlarm (zie de volgende pagina). U ziet hier ook de DNS adressen van de Internet Provider (deze adressen zijn van Planet Internet). Het fysiek adres van de netwerk adapter (00-0C-6E CD) is het MAC adres van de netwerkadapter. Dit kan bij laptops worden gebruikt om middels MAC filtering WIFI toegang te beveiligen. Deze IP adressen zijn zoals u ziet Privat IP adressen. Is het IP adres van uw PC een Public IP adres, communiceert uw PC niet middels een router met het Internet. Dit is een gevaarlijke situatie aangezien iedere hacker vanaf het Internet toegang heeft tot uw PC. Het minste dat u moet doen is installeren van een goede FireWall, waarbij ZoneAlarm ons advies is.

10 U kunt IP adressen toevoegen door met de linker muistoets op Add te klikken. U kunt nu kiezen uit een aantal mogelijkheden. Wij geven de voorkeur aan IP Address, u kunt dan per item aangeven wat u wilt. U krijgt nu een venster waar u de betreffende gegevens in kunt voeren: Klik op OK en het adres wordt toegevoegd: U ziet het adres nu twee keer staan, dat is niet nodig, e.e.a. is alleen om de vensters te kunnen laten zien.

11 Denk eraan om met de linker muistoets op Apply te klikken om de nieuwe instelling actief te maken. U kunt het venster sluiten door rechts boven te klikken, klik op OK op het volgende venster. Heeft u vragen, ook over andere programma s ons, of bel. Wij zijn graag bereid tot verdere uitleg of andere instructies. Henk Schuurman Doetinchem 25 mei 2006 Soft Solutions Ruijslaan BD Doetinchem Kantooradres: Zaagmolenpad 45a 7008 AG Doetinchem. Info@softsolutions.nl Copyright Soft Solutions, alle rechten voorbehouden Logo s, merknamen en ontwerpen zijn eigendom van de respectievelijke bedrijven.

Handleiding Zone Alarm Installatie en update.

Handleiding Zone Alarm Installatie en update. INTERNET - SOFTWARE - CONSULTANCY - HARDWARE Ruijslaan 49, 7003 BD Doetinchem. - Tel. 0314 36 04 47 Fax 0314 36 37 07 - Mobiel 06 55 806 940 Email: info@softsolutions.nl Handleiding Zone Alarm Installatie

Nadere informatie

Handleiding ZoneAlarm Security Alert Configuratie

Handleiding ZoneAlarm Security Alert Configuratie INTERNET - SOFTWARE - CONSULTANCY - HARDWARE Zaagmolenpad 45a, 7008 AG, Doetinchem. - Tel. 0314 36 04 47 Fax 0314 36 37 07 - Mobiel 06 55 806 940 E-mail: info@softsolutions.nl Handleiding ZoneAlarm Security

Nadere informatie

Voordeel van de RDP verbinding boven andere systemen is dat de resolutie wordt aangepast aan het lokale beeldscherm.

Voordeel van de RDP verbinding boven andere systemen is dat de resolutie wordt aangepast aan het lokale beeldscherm. VOIP - SOFTWARE - HARDWARE - INTERNET - CONSULTANCY Handleiding SSL toegang tot uw PC via het Internet Soft Solutions Ruijslaan 49 7003 BD Doetinchem Nederland Telefoon : 0314 36 04 47 Fax : 0314 36 37

Nadere informatie

Handleiding. Instellen L2TP VPN. Concept; ongecorrigeerde uitgave. Auteur: Henk Schuurman eerste uitgave: 27 oktober 2010 Wijzigingen:

Handleiding. Instellen L2TP VPN. Concept; ongecorrigeerde uitgave. Auteur: Henk Schuurman eerste uitgave: 27 oktober 2010 Wijzigingen: VOIP - SOFTWARE - HARDWARE - INTERNET - CONSULTANCY Handleiding Soft Solutions Ruijslaan 49 7003 BD Doetinchem Nederland Telefoon : 0314 36 04 47 Gsm : 06 55 806 940 Handelsreg. Arnhem nr. : 09051259 BTW

Nadere informatie

Instellingen voor de C100BRS4 met Chello kabel Internet.

Instellingen voor de C100BRS4 met Chello kabel Internet. Instellingen voor de C100BRS4 met Chello kabel Internet. Algemeen: Maak gebruik van de laatste firmware voor de C100BRS4 die beschikbaar is op http://www.conceptronic.net! Firmware versie 3.20C (beta version).

Nadere informatie

Handleiding. Anti-virus scan met Housecall van TrendMicro

Handleiding. Anti-virus scan met Housecall van TrendMicro VOIP - SOFTWARE - HARDWARE - INTERNET - CONSULTANCY Handleiding Soft Solutions Ruijslaan 49 7003 BD Doetinchem Nederland Telefoon : 0314 36 04 47 Gsm : 06 55 806 940 Handelsreg. Arnhem nr. : 09051259 BTW

Nadere informatie

Firmware Upgrade Utility

Firmware Upgrade Utility Firmware Upgrade Utility Inhoudsopgave Firmware Upgrade Procedure Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inhoudsopgave 2 Voorbereiding 3 Modem/router resetten naar fabrieksinstellingen 3 Computer configuratie

Nadere informatie

Vigor V2.0. Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl

Vigor V2.0. Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl Vigor Firm w are Upgrade Procedure V2.0 Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl Inhoudsopgave FIRMWARE UPGRADE PROCEDURE...1 INHOUDSOPGAVE...1 VOORBEREIDING...2

Nadere informatie

Instellingen voor de C100BRS4 met Wanadoo kabel Internet.

Instellingen voor de C100BRS4 met Wanadoo kabel Internet. Instellingen voor de C100BRS4 met Wanadoo kabel Internet. Algemeen: Maak gebruik van de laatste firmware voor de C100BRS4 die beschikbaar is op http://www.conceptronic.net! Firmware versie 3.20C (beta

Nadere informatie

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools)

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools) Firmware Upgrade Upgrade Utility (Router Tools) Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Voorbereiding 3 Modem/router resetten naar fabrieksinstellingen 3 Computer configuratie in Windows 8/8.1 4 Computer configuratie

Nadere informatie

Instellingen voor de C100BRS4 met Wanadoo kabel Internet.

Instellingen voor de C100BRS4 met Wanadoo kabel Internet. Instellingen voor de C100BRS4 met Wanadoo kabel Internet. Algemeen: Maak gebruik van de laatste firmware voor de C100BRS4 die beschikbaar is op http://www.conceptronic.net! Use Firmware versie 3.20C or

Nadere informatie

Handleiding. Voorkom infiltratie met ongewenste programma s: Outlook Express. Auteur: Henk Schuurman eerste uitgave: 8 november 2010 Wijzigingen:

Handleiding. Voorkom infiltratie met ongewenste programma s: Outlook Express. Auteur: Henk Schuurman eerste uitgave: 8 november 2010 Wijzigingen: VOIP - SOFTWARE - HARDWARE - INTERNET - CONSULTANCY Soft Solutions Ruijslaan 49 7003 BD Doetinchem Nederland Telefoon : 0314 36 04 47 Gsm : 06 55 806 940 Handelsreg. Arnhem nr. : 09051259 BTW : NL 0658

Nadere informatie

Handleiding. Opties in Outlook Express en aanmaken / wijzigen van een account

Handleiding. Opties in Outlook Express en aanmaken / wijzigen van een account VOIP - SOFTWARE - HARDWARE - INTERNET - CONSULTANCY Handleiding Opties in Outlook Express en aanmaken / wijzigen van een account Soft Solutions Ruijslaan 49 7003 BD Doetinchem Nederland Telefoon : 0314

Nadere informatie

Handleiding Cable Access

Handleiding Cable Access Handleiding Cable Access INHOUDSOPGAVE 1. INSTALLATIE... 3 1.1. Minimale systeemeisen... 3 1.2. Installatie kabelmodem... 3 2. CONFIGURATIE CABLE ACCESS... 4 2.1. Windows 98 & Me... 4 2.2. Windows 2000...

Nadere informatie

Sweex Wireless Broadband Router 11G Het installeren van de hardware Het configureren van uw netwerkkaart onder Windows95 / Windows98 / Windows ME

Sweex Wireless Broadband Router 11G Het installeren van de hardware Het configureren van uw netwerkkaart onder Windows95 / Windows98 / Windows ME Sweex Wireless Broadband Router 11G Dit document behandelt stap-voor-stap het installeren en configureren van uw broadband router. Sommige onderdelen zijn onderverdeeld in verschillende blokken zoals voor

Nadere informatie

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools)

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools) Firmware Upgrade Upgrade Utility (Router Tools) Inhoudsopgave Voorbereiding 3 Modem/router resetten naar fabrieksinstellingen 3 Computer configuratie in Windows 10 4 Computer configuratie in Windows 8

Nadere informatie

Het lokale netwerk configureren

Het lokale netwerk configureren Het lokale netwerk configureren Als u een lokaal netwerk wilt configureren, dient u eventueel de netwerkinstellingen van de PC s te configureren die via de router of het access point met elkaar moeten

Nadere informatie

Softphone Installatie Handleiding

Softphone Installatie Handleiding Softphone Installatie gids Softphone Installatie Handleiding Specifications subject to change without notice. This manual is based on Softphone version 02.041 and DaVo I en II software version 56.348 or

Nadere informatie

Sweex Broadband Router + 4 poorts 10/100 Switch

Sweex Broadband Router + 4 poorts 10/100 Switch Sweex Broadband Router + 4 poorts 10/100 Switch Toepassingsmogelijkheden Creëer een netwerk voor meerdere gebruikers, en deel het Internet in een handomdraai, zonder hier een ander stukje software voor

Nadere informatie

Revisie geschiedenis. [XXTER & KNX via IP]

Revisie geschiedenis. [XXTER & KNX via IP] Revisie geschiedenis [XXTER & KNX via IP] Auteur: Freddy Van Geel Verbinding maken met xxter via internet met de KNX bus, voor programmeren of visualiseren en sturen. Gemakkelijk, maar niet zo eenvoudig!

Nadere informatie

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM Inhoudsopgave Introductie van ESG103/ESG104 breedband routers......................... 1 Systeem vereisten.....................................................

Nadere informatie

Handleiding. Windows XP systeemherstel. Concept; ongecorrigeerde uitgave. Auteur: Henk Schuurman eerste uitgave: 27 maart 2010 Wijzigingen:

Handleiding. Windows XP systeemherstel. Concept; ongecorrigeerde uitgave. Auteur: Henk Schuurman eerste uitgave: 27 maart 2010 Wijzigingen: VOIP - SOFTWARE - HARDWARE - INTERNET - CONSULTANCY Handleiding Soft Solutions Ruijslaan 49 7003 BD Doetinchem Nederland Telefoon : 0314 36 04 47 Gsm : 06 55 806 940 Handelsreg. Arnhem nr. : 09051259 BTW

Nadere informatie

ipact Installatiehandleiding CopperJet 816-2P / 1616-2P Router

ipact Installatiehandleiding CopperJet 816-2P / 1616-2P Router ipact Installatiehandleiding CopperJet 816-2P / 1616-2P Router Stap 1: Het instellen van uw computer Instellen netwerkkaart om de modem te kunnen bereiken: Windows 98/ME: Ga naar Start Instellingen Configuratiescherm

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis Siemens SE551 Handleiding Flits Thuis Handleiding Siemens SE551 Flits Thuis Aansluiten Siemens SE551 Configuratie Siemens d.m.v. webinterface Instellen Gisgaset USB /PCMCIAdraadloze netwerk-adapter Aansluiten

Nadere informatie

Een Windows XP-netwerk maken

Een Windows XP-netwerk maken Een Windows XP-netwerk maken Inleiding Deze beschrijving geldt voor Windows XP Professional (Home edition komt in zekere maten overeen met Professional), Nederlandse versie. Ook geldt dit document alleen

Nadere informatie

Direct aansluiten op het interne netwerk middels DHCP instelling.

Direct aansluiten op het interne netwerk middels DHCP instelling. Direct aansluiten op het interne netwerk middels DHCP instelling. De nieuwe recorder is standaard ingesteld op DHCP setting zodat deze meteen, als u de recorder aansluit op het modem/router, deze meteen

Nadere informatie

Configuratie handleiding Gigaset SE505. Omschakelen naar de Nederlandse Taal. Overzicht van de stappen voor de installatie

Configuratie handleiding Gigaset SE505. Omschakelen naar de Nederlandse Taal. Overzicht van de stappen voor de installatie Configuratie handleiding Gigaset SE505 In deze handleiding leest u hoe u uw Gigaset SE505 configureert voor een verbinding te maken met het internet via een ADSL / Kabel breedband internet verbinding.

Nadere informatie

Client to Site VPN ALCATEL. Deel 1: 600 SERIES. Stap voor stap installatie handleiding

Client to Site VPN ALCATEL. Deel 1: 600 SERIES. Stap voor stap installatie handleiding Deel 1: 600 SERIES Stap voor stap installatie handleiding Client to Site VPN ALCATEL Inhoud: Deel 1: installatie van de modem 1 Deel 2: installatie van de VPN software 6 Extra tips (reset, dhcp) 17 Installatie

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail Handleiding Installatie / Configuratie E-mail Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

Hier kunt u alle schijven en mappen afscannen op audio bestanden die ondersteund worden door de MP (mp3 en wma).

Hier kunt u alle schijven en mappen afscannen op audio bestanden die ondersteund worden door de MP (mp3 en wma). Netgear MP101 Dit apparaat speelt MP3's en WMV digitale bestanden en koppelt de stereo rechtstreeks aan de PC. Het apparaat werkt alleen in combinatie met een router of een wireless acces point. Er zit

Nadere informatie

Watcheye AIS op ipad

Watcheye AIS op ipad Watcheye AIS op ipad Deel uw NMEA / AIS informatie met uw ipad met tussenkomst van uw PC/Laptop. Het is mogelijk om de Watcheye AIS applicatie op uw ipad te koppelen met uw AIS, door de NMEA data die de

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie Internet

Handleiding. Installatie / Configuratie Internet Handleiding Installatie / Configuratie Internet Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur)

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) Stap 1. 1. Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) 2. Sluit de adapter aan op de router en steek de stekker in het stopcontact.

Nadere informatie

Met 32 ingangen potentiaal vrij Input 1 t/m Input 32

Met 32 ingangen potentiaal vrij Input 1 t/m Input 32 Webrelais IPIO-32I-M Met 32 ingangen potentiaal vrij Input 1 t/m Input 32 Algemene informatie Configuratie versie 8.0 DHCP/STATIC Wanneer u de 12V= en de Netwerkkabel heeft aangesloten zal het moduul een

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail Handleiding Installatie / Configuratie E-mail Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

Handleiding NL pagina 2. Manual UK page 6. Network Settings

Handleiding NL pagina 2. Manual UK page 6. Network Settings Handleiding NL pagina 2 Manual UK page 6 Network Settings 2 NEDERLANDS Netwerkinstellingen Inhoudsopgave Netwerkinstellingen voor Windows 98 en ME... 2 Netwerkinstellingen voor Windows 2000 en XP... 3

Nadere informatie

Zorg ervoor dat de instellingen zoals in onderstaand voorbeeld geconfigureerd worden (Let op de schermafbeeldingen).

Zorg ervoor dat de instellingen zoals in onderstaand voorbeeld geconfigureerd worden (Let op de schermafbeeldingen). Index 1. MxStream verbindingen voor Tiscali, HetNet, HCC-Net, XS4ALL, Planet Internet, Zonnet Lite & Basic, Wanadoo en Freeler ADSL 2. KPN-Direct 3. Zonnet-Family, Zonnet Breedband, Zonnet Breedband+ met

Nadere informatie

Quick Start Guide for Mxstream. In de Nederlandse taal

Quick Start Guide for Mxstream. In de Nederlandse taal Quick Start Guide for Mxstream In de Nederlandse taal 1 Inleiding Deze quick start guide bevat de beschrijving van de stappen die moeten worden gezet om de C100BRS4 router in te zetten in de Nederlandse

Nadere informatie

Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565)

Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565) Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565) Indien de ADSL router en computer correct zijn aangesloten en u via de computer toegang heeft tot het internet, kan het configuratie menu van de

Nadere informatie

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA WELKOM BIJ CAIWAY! In deze handleiding wordt het installeren van het Webstar modem voor gebruik op het internet met Windows XP en Windows Vista behandeld. Heeft u

Nadere informatie

Handleiding Inloggen met SSL VPN

Handleiding Inloggen met SSL VPN Handleiding Inloggen met SSL VPN Beveiligd verbinding maken met het bedrijfsnetwerk via de Desktop Portal Versie: 24 april 2012 Handleiding SSL-VPN Pagina 1 van 10 Inleiding SSL VPN is een technologie

Nadere informatie

Met 4 temperatuur meetingangen voor sensor DS18x20

Met 4 temperatuur meetingangen voor sensor DS18x20 Webrelais IPIO-4R4I4T Met 4 temperatuur meetingangen voor sensor DS18x20 Algemene informatie Configuratie versie 8.0 DHCP/STATIC Wanneer u de 12V= en de Netwerkkabel heeft aangesloten zal het moduul een

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren

Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren 1. Maak verbinding met het draadloze netwerk via uw mobiele telefoon of tablet. 2. Download de NEXHO applicatie (er bestaan meerdere om U toe

Nadere informatie

Handleiding Personal ADSL Access (ISDN)

Handleiding Personal ADSL Access (ISDN) Handleiding Personal ADSL Access (ISDN) INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 1.1. Welkom bij IntroWeb!...3 1.2. Doe-het-zelf pakket...3 2. INSTALLATIE SPLITTER... 4 2.1. Installatie ADSL modem...5 3. SYSTEEMCONFIGURATIE...

Nadere informatie

Het opzetten van een VPN verbinding (Virtual Private Network)

Het opzetten van een VPN verbinding (Virtual Private Network) Het opzetten van een VPN verbinding (Virtual Private Network) Versie: 20 april 2009 (Wouter Marra) Vragen en opmerkingen: fadbalie@geo.uu.nl, tel: 2098 Door gebruik te maken van een VPN verbinding kunt

Nadere informatie

Firewall Traffic Control

Firewall Traffic Control Firewall IPv4 Firewall IPv4 Setup In deze handleiding kunt u informatie vinden over alle mogelijke Firewall instellingen van de DrayTek Vigor 2130 en 2750. Hierin zullen wij alle algemene instellingen

Nadere informatie

/29 = 29 bit subnet ( 32 bit 29 bit = 3 bit ) waardoor 2 =8 255.255.255.248 waardoor 255-248= 7 +1 = 8

/29 = 29 bit subnet ( 32 bit 29 bit = 3 bit ) waardoor 2 =8 255.255.255.248 waardoor 255-248= 7 +1 = 8 Routed Subnet Instellen van een DrayTek Modem/Router in combinatie met een Business DSL waarbij meerdere IPadressen van ISP meestal een block van 8 IP-adressen verkregen is (Public subnet of Routed Subnet

Nadere informatie

Handleiding Personal ADSL Access (PSTN)

Handleiding Personal ADSL Access (PSTN) Handleiding Personal ADSL Access (PSTN) INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 1.1. Welkom bij IntroWeb!...3 1.2. Inhoud Doe-het-zelf pakket (USB)...3 1.3. Inhoud Doe-het-zelf pakket (Ethernet)...3 2. INSTALLATIE

Nadere informatie

Webrelais IPIO-32R-M-v8.0 Compacte modul met 32 Relais Outputs.

Webrelais IPIO-32R-M-v8.0 Compacte modul met 32 Relais Outputs. Webrelais IPIO-32R-M-v8.0 Compacte modul met 32 Relais Outputs. Algemene informatie Configuratie versie 8.0 DHCP / STATIC Wanneer u de 12V= en de Netwerkkabel heeft aangesloten zal het moduul een IP-adres,

Nadere informatie

Configuratie PL printers. Dealer instructie v0.99

Configuratie PL printers. Dealer instructie v0.99 Configuratie PL printers Dealer instructie v0.99 Standaard hebben de PL-printers een IP adres (192.168.1.251) wat waarschijnlijk niet overeenkomt met dat van de QT (192.168.0.x) of van het bestaande netwerk.

Nadere informatie

Met de functie 'Bind IP to MAC' heeft u meer controle over het gebruik van LAN IP-adressen die in het netwerk worden gebruikt.

Met de functie 'Bind IP to MAC' heeft u meer controle over het gebruik van LAN IP-adressen die in het netwerk worden gebruikt. Bind IP to MAC Met de functie 'Bind IP to MAC' heeft u meer controle over het gebruik van LAN IP-adressen die in het netwerk worden gebruikt. Het is lastig om in de router functies toe te passen op IP

Nadere informatie

Webrelais IPIO-4A8I-M

Webrelais IPIO-4A8I-M Webrelais IPIO-4A8I-M Met 4 analoge inputs 0-10V / 0-20mA Specificatie 4 analoge Inputs 0-10V / 0-20mA 8 Opto input 0-12V of potentiaalvrij maakkontakt. (geen 230V input) (kan gebruikt worden voor oa Manuaal

Nadere informatie

WWW.EMINENT-ONLINE.COM. Handleiding EM4030

WWW.EMINENT-ONLINE.COM. Handleiding EM4030 WWW.EMINENT-ONLINE.COM NL Handleiding EM4030 Handleiding: EM4030 Rev. 1 Accesspoint 802.11g Waarschuwing: Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos apparaat in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

Sweex Wireless BroadBand Router + 4 poort switch

Sweex Wireless BroadBand Router + 4 poort switch Sweex Wireless BroadBand Router + 4 poort switch Management Web-Based Management Remote Management Toepassingsmogelijkheden Creëer een netwerk voor meerdere gebruikers, en deel het Internet in een handomdraai,

Nadere informatie

Siemens workpoints en DHCP options

Siemens workpoints en DHCP options Siemens workpoints en DHCP options Dit document beschrijft de configuratie en werking van een Windows 2003 DHCP server in combinatie met Siemens optipoint en Siemens OpenStage toestellen (aangemeld op

Nadere informatie

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Nederlandse versie. LC000070 Sweex Wireless Broadband Router 11g

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Nederlandse versie. LC000070 Sweex Wireless Broadband Router 11g LC000070 Sweex Wireless Broadband Router 11g Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex Wireless Router 11g. Met behulp van deze router kunt u snel en efficiënt een draadloos

Nadere informatie

Ik heb de installatiehandleiding gevolgd maar ik heb geen verbinding met mijn range extender

Ik heb de installatiehandleiding gevolgd maar ik heb geen verbinding met mijn range extender Ik heb de installatiehandleiding gevolgd maar ik heb geen verbinding met mijn range extender In deze FAQ wordt besproken hoe je kunt controleren of je range extender verbonden is met je (modem-)router

Nadere informatie

Provider instellingen:

Provider instellingen: Provider instellingen: 1. MxStream verbindingen voor Tiscali, HetNet, HCC-Net, XS4ALL, Planet Internet, Zonnet Lite & Basic, Wanadoo, Freeler ADSL en Netaffairs 2. KPN-Direct 3. Zonnet-Family, Zonnet Breedband,

Nadere informatie

Windows 98 en Windows ME

Windows 98 en Windows ME Windows 98 en Windows ME In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-29 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-30 Andere installatiemethoden op pagina

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding versie: 18 maart 2013 Multrix Desktop Portal Toegang tot uw applicaties via het internet Handleiding Multrix Desktop Portal - NED Pagina 1 van 12 Inleiding Dit document biedt u een

Nadere informatie

Sweex BroadBand Router + 4 poort switch + printserver

Sweex BroadBand Router + 4 poort switch + printserver Sweex BroadBand Router + 4 poort switch + printserver Management Web-Based Management Remote Management Voordelen Internet Sharing - Wanneer u een breedband Internetverbinding heeft kunt u meerdere PC

Nadere informatie

Beveiliging PC: Sygate firewall

Beveiliging PC: Sygate firewall Beveiliging PC: Sygate firewall Eerst een korte uitleg wat een firewall doet. Een firewall is een onzichtbare muur tussen uw computer/netwerk en de rest van de wereld (het WWW). Als beheerder van de muur

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SX76x (SurfSnel ADSL connected by KPN) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die

Nadere informatie

ASI. BeAnywhere. Remote Access. Quick Start

ASI. BeAnywhere. Remote Access. Quick Start ASI BeAnywhere Remote Access Quick Start Inhoud Registratie van BeAnywhere 3 Installatie van BeAnywhere-server 6 Aanmelden bij BeAnywhere & remote toegang 10 Opmerking: BeAnywhere Drive controleert automatisch

Nadere informatie

VUBNET, het netwerk van de Vrije Universiteit Brussel

VUBNET, het netwerk van de Vrije Universiteit Brussel , het netwerk van de Vrije Universiteit Brussel 1 Regels met betrekking tot het gebruik van de universitaire informatica-infrastructuur van op studentenkoten 2 Algemene informatie A Configuratie van het

Nadere informatie

Technote. EnGenius Senao EOM Mesh Layer 2 configuratie Transparant netwerk

Technote. EnGenius Senao EOM Mesh Layer 2 configuratie Transparant netwerk Technote EnGenius / Senao EOM-8670 Mesh Layer 2 configuratie Transparant netwerk Merk Model Firmware Datum EnGenius Senao EOM-8670 2.1.10 09-04-2009 Pagina 1 van 29 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Node

Nadere informatie

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall,

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall, Service Pack 2 Sinds begin september heeft Microsoft het tweede Service Pack (SP2) voor Windows XP op de markt gebracht. Het hoofddoel van dit servicepack is de veiligheid van computers met Windows XP

Nadere informatie

Sweex Broadband Router 4 port 10/100 switch

Sweex Broadband Router 4 port 10/100 switch Sweex Broadband Router 4 port 10/100 switch Dit document behandelt stap-voor-stap het installeren en configureren van uw broadband router. Sommige onderdelen zijn onderverdeeld in verschillende blokken

Nadere informatie

Webrelais IPIO-8R8I-8TSX v7.x

Webrelais IPIO-8R8I-8TSX v7.x Webrelais IPIO-8R8I-8TSX v7.x Met 8 schakelklokken 5-250V~ (max 3 ampere induktief ) Specificatie 8 Relais Output 5A-250V~ (max 3 ampere induktief ) 8 Opto input 0-12V of potentiaalvrij maakkontakt. (geen

Nadere informatie

Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003 In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-16 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-17 Andere installatiemethoden

Nadere informatie

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V.

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. Uitgave : 1.0 KORTE OMSCHRIJVING In dit document wordt beschreven hoe u gebruik kunt maken van de SMTP dienst van Bedrijvenweb Nederland B.V. om e-mail

Nadere informatie

Het opzetten van een VPN (Virtual Private Network)

Het opzetten van een VPN (Virtual Private Network) Het opzetten van een VPN (Virtual Private Network) NB Dit is een voorlopige handleiding. VPN is momenteel in een testfase. Vragen en opmerkingen SVP doormailen naar fadbalie@geo.uu.nl Inhoudsopgave Pagina

Nadere informatie

BIPAC 7402G. 802.11g ADSL VPN Firewall Router. Snelle Start Gids

BIPAC 7402G. 802.11g ADSL VPN Firewall Router. Snelle Start Gids BIPAC 7402G 802.11g ADSL VPN Firewall Router LEDs aan de Voorzijde Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik van de 802.11g ADSL VPN Firewall Router, zie de online handleiding.

Nadere informatie

Contents. GfK Internet Monitor v3 1

Contents. GfK Internet Monitor v3 1 Contents Handleiding GfK Internet Monitor versie 15.4... 2 Deel 1 (Installatie voor alle Windows versies)... 3 Deel 2 (Inschakelen op alle browsers)... 6 Deel 3 (Pauzeknop)... 8 Deel 4 (Inschakelen extensie

Nadere informatie

VPN Remote Dial In User. Windows VPN Client

VPN Remote Dial In User. Windows VPN Client VPN Remote Dial In User Windows VPN Client VPN Remote Dial In User Met een Virtual Private Network (VPN) is het mogelijk om door middel van een beveiligde(geautoriseerd en/of versleuteld) verbinding te

Nadere informatie

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 1 3 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 T O E P A S S I N G M O G E L I J K H E D E N 4 H A R D W A R E I N S

Nadere informatie

Stappenplan Epson Wi-Fi bonprinter aansluiten (TM-T88V)

Stappenplan Epson Wi-Fi bonprinter aansluiten (TM-T88V) Stappenplan Epson Wi-Fi bonprinter aansluiten (TM-T88V) In deze handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe u een draadloze Epson bonprinter kunt aansluiten op uw Cashr systeem. Op het moment dat u

Nadere informatie

Stappenplan Epson ethernet bonprinter aansluiten (TM-T88V en TM-T20II)

Stappenplan Epson ethernet bonprinter aansluiten (TM-T88V en TM-T20II) Stappenplan Epson ethernet bonprinter aansluiten (TM-T88V en TM-T20II) In deze handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe u een bekabelde Epson bonprinter kunt aansluiten op uw Cashr systeem. Op het

Nadere informatie

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Uw omvormer van Samil Power is uitgerust met een Wi-Fi module, waarmee u uw omvormer op afstand uit kunt lezen. Samil power biedt het programma V-IPlant

Nadere informatie

Met de functie 'Bind IP to MAC' heeft u meer controle over het gebruik en vastleggen van LAN IPadressen die in het netwerk worden gebruikt.

Met de functie 'Bind IP to MAC' heeft u meer controle over het gebruik en vastleggen van LAN IPadressen die in het netwerk worden gebruikt. Bind IP to MAC Bind IP to MAC Met de functie 'Bind IP to MAC' heeft u meer controle over het gebruik en vastleggen van LAN IPadressen die in het netwerk worden gebruikt. Wanneer de PC automatisch een IP

Nadere informatie

EnGenius/Senao ECB/SCB-8610S HANDLEIDING Firmware 1.9.8.02

EnGenius/Senao ECB/SCB-8610S HANDLEIDING Firmware 1.9.8.02 EnGenius/Senao ECB/SCB-8610S HANDLEIDING Firmware 1.9.8.02 1 Inhoudsopgave: Stap 1.1: IP-adres veranderen met Windows Vista 3 Stap 1.2: IP-adres veranderen met Windows XP 6 Stap 2: De EnGenius ECB/SCB-8610S

Nadere informatie

Het configureren van uw netwerkkaart, computer en ADSL router voor volledig ADSL gebruik

Het configureren van uw netwerkkaart, computer en ADSL router voor volledig ADSL gebruik Het configureren van uw netwerkkaart, computer en ADSL router voor volledig ADSL gebruik Inleiding: Om gebruik te kunnen maken van onze ADSL Router moet u eerst uw computer gereed maken voor gebruik van

Nadere informatie

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snelle Start Gids

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snelle Start Gids BIPAC-711C2 / 710C2 ADSL Modem / Router Snelle Start Gids Billion BIPAC-711C2/710C2 ADSL Modem / Router Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik van de ADSL Modem/Router,

Nadere informatie

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client VPN Remote Dial In User DrayTek Smart VPN Client Inhoudsopgave VPN Remote Dial In... 3 Verbinding maken met de DrayTek router... 4 DrayTek VPN Remote Dial In configuratie PPTP VPN... 5 VPN verbinding opzetten

Nadere informatie

Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA

Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA In dit document wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een Zyxel ADSL modem als SIP ATA kunt configureren, zonder gebruik te maken van de DSL aansluiting op het

Nadere informatie

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista Installeer de C54PSERVU in Windows Vista In dit document wordt beschreven hoe u uw printer in combinatie met de Conceptronic C54PSERVU kan installeren in Windows Vista. 1. Printer installeren Voordat u

Nadere informatie

Nabaztag verbinden met een Wi-Fi netwerk of een Airport

Nabaztag verbinden met een Wi-Fi netwerk of een Airport Nabaztag verbinden met een Wi-Fi netwerk of een Airport Introductie Jouw Nabaztag heeft geen specifieke voorgeprogrammeerde instellingen. Nabaztag weet hoe hij moet verbinden met een Wi-Fi netwerk, indien:

Nadere informatie

Handleiding Hulp bij verbindingsinstellingen. Versie 1.3 20-04-2015 1

Handleiding Hulp bij verbindingsinstellingen. Versie 1.3 20-04-2015 1 Handleiding Hulp bij verbindingsinstellingen Versie 1.3 20-04-2015 1 PostBase (Mini) verbindingsinstellingen Deze handleiding zal u stapsgewijs door de verbindingsinstellingen helpen. Dit is een aanvulling

Nadere informatie

Sweex Wireless BroadBand Router + 4 poort switch + printserver

Sweex Wireless BroadBand Router + 4 poort switch + printserver Sweex Wireless BroadBand Router + 4 poort switch + printserver Voordelen Internet Sharing - Wanneer u een breedband Internetverbinding heeft kunt u meerdere PC s tegelijk gebruik laten maken van het Internet.

Nadere informatie

EnterpriseVOIP Quick Guide installatie SIP account Voorbeeldinstallatie X-Lite.

EnterpriseVOIP Quick Guide installatie SIP account Voorbeeldinstallatie X-Lite. Voorbeeldinstallatie X-Lite. Het is aan te raden om uw testaccount eerst uit te proberen met een SIP softclient, zoals X-Lite, een gratis client van Counterpath. Deze bijlage beschrijft de stappen noodzakelijk

Nadere informatie

b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / m b p s

b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / m b p s b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / 1 0 0 m b p s h a n d l e i d i n g N I - 7 0 7 5 3 2 n e d e r l a n d s b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / 1 0 0 m b p s Allereerst hartelijk

Nadere informatie

Inleiding... 3. Windows XP... 4. Startmenu...4 Taakbalk...5 Programmaknoppen... 5 System tray... 5. Sneltoetsen...6. Configuratiescherm...

Inleiding... 3. Windows XP... 4. Startmenu...4 Taakbalk...5 Programmaknoppen... 5 System tray... 5. Sneltoetsen...6. Configuratiescherm... Inhoudsopgave Inleiding... 3... 4 Startmenu...4 Taakbalk...5 Programmaknoppen... 5 System tray... 5 Sneltoetsen...6 Configuratiescherm... 7 Configuratieschermelementen... 8 Netwerkverbindingen...9 Verbindingsstatus...

Nadere informatie

Conceptronic C100BRS4H Snelle Installatie Gids. Gefeliciteerd met de aankoop van uw Conceptronic 4-poort Breedband Router.

Conceptronic C100BRS4H Snelle Installatie Gids. Gefeliciteerd met de aankoop van uw Conceptronic 4-poort Breedband Router. Conceptronic C100BRS4H Snelle Installatie Gids Gefeliciteerd met de aankoop van uw Conceptronic 4-poort Breedband Router. De bijgevoegde Hardware Installatie Gids geeft u een stapsgewijze uitleg van hoe

Nadere informatie

BIPAC-7100S / ADSL Modem/Router. Snelle Start Gids

BIPAC-7100S / ADSL Modem/Router. Snelle Start Gids BIPAC-7100S / 7100 ADSL Modem/Router Snelle Start Gids Billion BIPAC-7100S/7100 ADSL Modem/Router Voor meer gedetailleerde instructies aangaande het configureren en gebruik van de (Draadloze) ADSL Firewall

Nadere informatie

VIVA2.0. Opstarten. VIVA2.0 Opstart instructie

VIVA2.0. Opstarten. VIVA2.0 Opstart instructie Opstarten VIVA2.0 VIVA2.0 Opstart instructie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Voorwoord Beste Viva gebruiker,

Nadere informatie

Laten we eens beginnen met de mouwen op te stropen en een netwerk te bouwen.

Laten we eens beginnen met de mouwen op te stropen en een netwerk te bouwen. Practicum Filius In deze proefles gaan we jullie kennis laten maken met computernetwerken. Na afloop van dit practicum heb je een goede basis van waar een netwerk uit kan bestaan, hoe je een netwerk bouwt

Nadere informatie