schuifzeiltrailers S.CS MEGA-X-LIGHT Het productprogramma. Trailer Services Technology

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "schuifzeiltrailers S.CS MEGA-X-LIGHT Het productprogramma. Trailer Services Technology"

Transcriptie

1 schuifzeiltrailers S.CS MEGA-X-LIGHT Het productprogramma. Trailer Services Technology

2 Huifvoertuigen S.CS MEGA X-LIGHT en S.CS ECOCARGO 2 De schuifzeilopleggers S.CS MEGA X-LIGHT en S.CS ECOCARGO. Nieuwe oplossingen voor een voorbeeldige rentabiliteit in het vervoer. De schuifzeiltrailers S.CS MEGA X-LIGHT en S.CS ECOCARGO presenteren twee zeer moderne concepten voor rendabel vervoer van algemene ladingtypes: op het distributieverkeer of langeafstandsvervoer afgestemd, scheppen zij de voorwaarden voor een duurzaam hogere rentabiliteit. De schuifzeiloplegger S.CS MEGA X-LIGHT 3 - De uitrustingsdetails 5 - Het programmaoverzicht 8 De schuifzeiloplegger S.CS ECOCARGO 9 - De uitrustingsdetails 11 - Het programmaoverzicht 14 Chassis, onderstel en opties 15 Technische gegevens 32 Verkoop, contact 35

3 Huifvoertuigen S.CS MEGA X-LIGHT 3 De schuifzeiloplegger S.CS MEGA X-LIGHT. Uw alleskunner voor hogere prestaties en betere kostenbeheersing. Met de nieuwe S.CS MEGA X-LIGHT verplaatst uw trekker geen kilo trailerleeggewicht teveel: dat verlaagt de brandstofkosten voor de trekker, vooral bij regelmatig optrekken en remmen bij ritten over korte en middellange afstanden. En zo nodig heeft u tot 1240 kg extra nuttig laadvermogen tot uw beschikking.

4 Huifvoertuigen S.CS MEGA X-LIGHT 4 S.CS MEGA X-LIGHT: lichte uitvoering voor een hoge rentabiliteit. De S.CS MEGA X-LIGHT De voordelen in één oogopslag 33Een voertuig met geoptimaliseerd gewicht en laadvermogen met gecertificeerde opbouwbelastbaarheid 33MEGA-versie met in hoogte variabel dak, mm laadruimte hoogte, max. 100 m³ laadvolume 33Als optie in speciale uitvoeringen voor coil- of papiertransporten 33Als optie met uitgebreid ladingborgingscertificaat voor drankenvervoer 33Moeilik ontvlambaar TARPOS + zeil, geschikt voor GGVStransporten De S.CS MEGA X-LIGHT verricht uw transporttaken met een lager brandstofverbruik in het trailerinformatiesysteem TIS. Voor een verhoogde opties als het Load Spread Program LSP en het volumevervoer en 1240 extra laadvermogen voor veiligheid staat o.a. het nieuwe achterlicht zware ladingen. Het ladingbeveiligingscertificaat (ECOPOINT II) ter beschikking. Bij een voertuigvertraging van meer dan 4m/s waarschuwt dit DIN EN (code XL) beperkt de inspanning voor het borgen van de lading en op verzoek het achterop komende verkeer met een hoge kan de efficiency nog verder verhoogd worden knipper frequentie. De Roof Safety Airbag die met een omvangrijk programma van optionele water afvoert door het zeil in het midden op te oplossingen. Het elektronische aandoksysteem tillen en zo de vorming van ijsplaten tegengaat, (Ramp Distance Control RDC) en de ECAS II en de elektronische rijblokkering Immobilizer staan luchtvering voor automatische niveaucompensatie eveneens als optie ter beschikking. bij het laden en lossen behoren evenzeer tot de SCS X-LIGHT de transportoplossingen De combinatie van een licht gewicht en universele tepassingsmogelijkheden. Drankencertificaat Automotive (3 m) COIL-uitvoering* PAPER-uitvoering* * alleen verkrijgbaar voor de S.CS UNIVERSAL X-LIGHT S.CS MEGA X-LIGHT: kies de voertuigconfiguratie voor uw transporteisen

5 Huifvoertuigen S.CS MEGA X-LIGHT 5 De uitrustingsdetails. Oplossing die u gewicht en werk besparen. Het S.CS MEGA X-LIGHT concept: reparatievriendelijk, met boutverbindingen opgebouwd, corrosiebestendig door verzinkte langsdraagbalken en geëloxeerde aluminium dwarsbalken. De gemengde lichte uitvoering van het X-LIGHT chassis en het stabiele valpotensysteem van aluminium reduceren het leeggewicht van het voertuig.

6 Huifvoertuigen S.CS MEGA X-LIGHT 6 Nieuwe hoger geplaatste rongenpocket voor max. vier opzetlatten boven elkaar. Ook bij geplaatste opzetlat blijven de sjorpunten vrij toegankelijk en vereenvoudigen zo het vastsjorren van de lading. Met de mechanische daklift is de laadhoogte van mm comfortabel te benutten. Het dak kan bij het laden 400 mm omhoog geheven worden, als alternatief echter ook 100 mm (voor) resp. 50 mm (achter) neergelaten worden, wanneer mm binnenhoogte niet nodig is.

7 Huifvoertuigen S.CS MEGA X-LIGHT 7 De S.CS MEGA X-LIGHT uitrusting De voordelen in één oogopslag 33In hoogte verstelbaar dak: volle laadbreedte bij verstevigd dakframe 33Eenvoudige ladingborging: de sjorpunten blijven ook bij geplaatste opzetlatten vrij 33Verlengde rongenpockets voor 4 opzetlatten boven elkaar 33Aerodynamisch bekleed kopschot met geoptimaliseerd gewicht Voor laadbreedte tot onder het verstevigde schuifdak. Solide gewichtsvoordeel: valpoten van aluminium. De beschermingslaag van multiplex op het kopschot beschermt tegen schade bij botsingen. Alles op zijn plek: extra opbergbox voor sjormateriaal in de vloer.

8 Huifvoertuigen S.CS MEGA X-LIGHT 8 Het programmaoverzicht. De schuifzeiloplegger S.CS MEGA X-LIGHT. 24-uurs onder delenlevering 24-uurs Euroservice Full Service Financiering 24h Code XL Automotivecertificaat Sjorlijst TARPOS Service-Partners Coil Uitrusting* TÜV-certificaat 3 m binnenhoogte Lichte uitvoering Bandenservice Paper uitrusting* Ladingbeveiliging Insteekpoten Safety Roof Drankencertificaat RSAB SZM 2AT Kilometerteller Aluminium velg Brandblusser Gereed schappenbox Watertank Documentenbox Palletkast Antispray Zijdelingse veiligheidsbumper Steunpoten ROTOS Schijfrem TIS MRH LSP Liftas Immobilizer Trailer telematica TrailerConnect Ramp Approach System LWE (Light Wheel End)

9 Huifvoertuigen S.CS ECOCARGO 9 De schuifzeiltrailer S.CS ECOCARGO. Geringere weerstand voor een efficiënter transport. Met de S.CS ECOCARGO benut u speciaal in het vervoer over lange afstanden het besparingspotentieel van ons nieuwe 4-assige combinatieconcept met 38 ton i.p.v. 40 ton toegelaten totaalgewicht: De volledige aerodynamische bekleding en het 2 x 10t ROTOS -asaggregaat verlagen de kosten. En met de nieuwe Sliding Micro Post Technology (SMP) hebben wij de opening en sluiting van de laadruimte radicaal vereenvoudigd. Betere aerodynamische waarden, minder rolweerstand, gereduceerde bandenslijtage en onderhoudsinspanningen resulteren in een substantieel kostenvoordeel bij elke gereden kilometer.

10 Huifvoertuigen S.CS ECOCARGO 10 S.CS ECOCARGO De voordelen in één oogopslag 33Betere transportefficiency door 2 x 10t asaggregaat en geoptimaliseerde aerodynamica 33Nieuw bandentype: 385/65 R 22,5 met 5 ton draagvermogen Sliding Micro Post Technology (SMP): hoge zijwandsterkte. Op de lange afstand is de S.CS ECOCARGO met twee 10-tons ROTOS -assen en het licht uitgevoerde stalen chassis het economische alternatief voor uw volumineuzere general cargo vervoer: U profiteert niet alleen van de duidelijk verlaagde onderhouds- en bandenkosten, maar ook van een verlaagd brandstofverbruik door een Achter de aerodynamische bekledingen bevinden zich royale bergruimtes. lagere rolweerstand en een geoptimaliseerde aerodynamische afwerking. Het volledig beklede voertuig biedt veel opbergruimte voor ladingborgmiddelen, 32 pallets, gereedschap en twee reserve wielen. Voor de belading laat de zijwand zich heel eenvoudig openschuiven met de nieuwe Sliding Micro Post Technology (SMP) mm asafstand: gereduceerde puntsgewijze lasten ontzien de rijbaan 33Optioneel met Schmitz Cargobull telematica TrailerConnect, Trailer Informatiesysteem TIS en ECAS II luchtvering met automatische niveaucompensatie bij het laden en lossen S.CS ECOCARGO met Sliding Micro Post Technology Met één beweging open meteen toegankelijke laadvloer in minder dan één minuut mm mm mm 33Sliding Micro Post Technology (SMP): strak aanliggen op de trailer, verbeterde aerodynamische eigenschappen, snelle opening en toegang tot de zijkant. S.CS ECOCARGO met efficiencyvoordeel: bij een twee ton lager toegelaten totaalgewicht neemt het netto laadvermogen maar 1 ton af.

11 Huifvoertuigen S.CS ECOCARGO 11 De uitrustingsdetails. Nieuwe oplossingen voor een tijdbesparende handling. Het lichtgewicht chassis met boutverbindingen van de S.CS ECOCARGIO bestaat uit vuurverzinkte staalprofielen met geoptimaliseerd gewicht. De kunststof bekledingen herbergen een kast voor 32 pallets vóór het asaggregaat en daarachter een houder voor twee reservewielen. Met de nieuwe Sliding Micro Post Technology (SMP) behoren rongen, opzetlatten en zeilspanbanden tot het verleden. Het zeil laat zich met weinig handgrepen openen en samenschuiven tot4,5 meter. De zijdelingse doorlaadbreedte bedraagt 8,6 meter. De geïntegreerde rongen worden boven en onder in de opbouw met rolsledes geleid en houden het zeil in verticale richting strak gespannen. Tijdbesparende handling en een verbeterde stevigheid van de opbouw horen bij deze oplossing bij elkaar. Het opbergvak in het kopschot neemt twee Jolodarollers en 24 ladingborgingswiggen op. Ladingborgingscertificaat DIN EN (code XL) voor gereduceerde inspanning bij het borgen en beveiligen van de lading. De aerodynamisch geoptimaliseerde kopschotbekleding verlaagt het brandstofverbruik.

12 Huifvoertuigen S.CS ECOCARGO 12 Het zeil laat zich met weinigehandgrepen samenschuiven tot 4,5 meter. Sliding Micro Post Technology (SMP): De opbouw is snel en eenvoudig te openen. Een optimale oplossing voor dagelijks frequent openen en sluiten in het fabrieksverkeer in de auto-industrie. De microrongen worden met rolsledes in het buitenframe en in de dakbalk geleid.

13 Huifvoertuigen S.CS ECOCARGO 13 Aerodynamisch gunstig en optimaal toegankelijk: opbergruimte achter de openklapbare bekledingen. Geïntegreerde palletkast voor 32 Europallets vóór het asaggregaat en houders voor twee reservewielen achter het asaggregaat.

14 Huifvoertuigen S.CS ECOCARGO 14 Het programmaoverzicht. De schuifzeiloplegger S.CS ECOCARGO. 24h Financiering 24-uurs onder delenlevering Code XL Automotivecertificaat 24-uurs Euroservice Service-Partners RSAB TÜV-certificaat Full Service Bandenservice Sjorogen Safety Roof Sliding Micro Posts TARPOS + Het 2 x 10t asaggregaat met mm wielafstand verlaagt de belasting van de wegen. Aerodynamische bekleding SZM 2AT Kilometerteller Aluminium velg ROTOS Schijfrem Brandblusser Gereed schappenbox TIS MRH Watertank Documentenbox Immobilizer Light Wheel End Antispray Ramp Approach System Trailertelematica TrailerConnect Palletkast Steunpoten Tot in het detail geoptimaliseerd: aerodynamische bekleding van het achtergedeelte.

15 Huifvoertuigen Chassis, onderstel en opties 15 Chassis, onderstel en opties. Het modulaire systeem voor veiligheid en betrouwbaarheid. Precieze industriële serieproductie, compleet uitgeruste premium asaggregaten en uitstekend tegen corrosie beschermde, reparatievriendelijke chassis maken huifvoertuigen van Schmitz Cargobull tot een veilige investering. Het chassis 16 Het onderstel 18 Het Load Spread programma 19 De MRH-luchtvering 20 Onderstelbesturing en -controle 21 De wielen 22 Het verlichtingssysteem 23 Het chassis Uitrustingsdetails en opties 24 De uitrustingsdetails 26 De ferry-uitrusting 30

16 Huifvoertuigen Chassis, onderstel en opties 16 Het chassis. Hoogwaardig, duurzaam en geoptimaliseed voor uw transporttaken. Op de beschikbaarheid van uw Schmitz Cargobull huifvoertuig kunt u altijd vertrouwen. Ongeacht de eisen die binnen uw transportactiviteiten gesteld worden en onafhankelijk van de vraag of u gekozen heeft voor een chassis in een volledig stalen uitvoering of in een hybride uitvoering. Chassis De voordelen in één oogopslag 33Sterk belastbare chassis met geoptimaliseerd gewicht en nuttig laadvermogen in volledig stalen of hybride uitvoering Bij de chassisontwikkeling maken wij gebruik van de modernste, met computers ondersteunde constructieprocessen. De industriële productie is gebaseerd op eersteklas materiaalkwaliteit en een hoge automatiseringsgraad. De vakbekwaamheid van onze productieafdelingen is zichtbaar in de details van de verwerking. 33Alle chassiscomponenten zijn corrosiewerend uitgevoerd door vuurverzinking of eloxeren 3310 jaar garantie tegen doorroesten 33Reparatievriendelijke uitvoering met boutbevestigingen 3 3 Voorbereid op de montage van alle optionele uitrustingscomponenten Corrosiebestendige hybride uitvoering: verzinkte stalen draagbalken en geëloxeerde aluminium dwarsbalken. Systeeminherente precisie: bij montage van de boutverbindingen ontstaat geen thermische spanning.

17 Huifvoertuigen Chassis, onderstel en opties 17 Chassis met geïntegreerde coilgoot in standaarduitvoering Bouttechniek en corrosiebescherming. Lasverbindingen op punten met twee materialen verhogen het risico op corrosie. De componenten van de Schmitz Cargobull chassis voor huifvoertuigen worden met bouten verbonden. Hun verzinkte of geëloxeerde oppervlakken blijven daardoor intact bij de montage en reparaties. Alle stalen componenten worden vóór de montage vuurverzinkt en aluminium componenten worden geëloxeerd. Ook framepunten met twee materialen zijn op die manier betrouwbaar beschermd tegen corrosie. Het kwaliteitsniveau blijkt uit de door ons geboden 10 jaar garantie tegen doorroesten. De chassisuitvoering met boutverbindingen sluit het ontstaan van thermische spanningen uit en zorgt voor een exacte maat- en spoorvastheid. Reparaties kunnen door het losdraaien van de boutverbindingen en door vervanging van de beschadigde delen eenvoudig, snel en zonder aantasting van de corrosiebescherming uitgevoerd worden. Het resultaat zijn onze chassis met geoptimaliseerd nuttig laadvermogen en gewicht in premiumkwaliteit. Zij zijn jarenlang bestand tegen de zware dynamische belastingen in het general cargo transport zonder dat zij aan stabiliteit inboeten. en in lichte uitvoering.

18 Huifvoertuigen Chassis, onderstel en opties 18 Het onderstel. Premium asaggregaat met ROTOS DriveTechnology. Rijveiligheid, bedrijfskosten en inzetbaarheid van uw voertuig bieden u het bewijs voor de kwaliteit van het ROTOS asaggregaat: De modernste rijassistentiesystemen en de MRH-luchtvering met automatische resetfunctie worden standaard ingebouwd hetzelfde geldt voor de ruim bemeten, onderhoudsarme schijfremmen en de onderhoudsvrije Hub Units. Ons kwaliteitskeurmerk: km garantie op het onderstel*. * uitgesloten zijn van nature slijtende onderdelen. EBS en RSP: assistentiesystemen voor risicosituaties. Of hij nu plotseling moet uitwijken of een lastige bocht moet nemen het standaard elektronische remsysteem met Roll Stability Program helpt de chauffeur om het voertuig veilig onder controle te houden. Binnen de fysische limieten houdt dit elektronisch aangestuurde remsysteem de oplegger dynamisch stabiel door automatisch aangestuurde remming van de individuele wielen. Remschijven met 430 mm diameter en een geoptimaliseerde koelluchtgeleiding verlagen de temperatuur en slijtage. De optionele liftas verlaagt de rolweerstand en de bandenslijtage.

19 Huifvoertuigen Chassis, onderstel en opties 19 Het Load Spread programma. Voor een correcte lastverdeling en lagere bandenslijtage. Het optionele Load Spread Programma (LSP) voorkomt overbelastingen van de aandrijfassen na een gedeeltelijke lossing van de trailer. Het verbetert het rijgedrag in krappe bochten en vermindert de bandenslijtage. Afhankelijk van de aslast verlaagt de LSP-functie automatisch de druk in de luchtveerbalgen van de achterste traileras om na gedeeltelijke lossingen de correcte lastverdeling te herstellen. De automatische bochtherkenning activeert de LSP bij het rijden in nauwe bochten met minder dan 30 km/uur en max. 24 ton belasting op het asaggregaat. Deze functie vergemakkelijkt het manoeuvreren aanzienlijk. LSP: voordelen in nauwe bochten en bij het manoeuvreren. Bij nauwe bochtenradii en zware belading bereikt u met de LSP-functie een vergelijkbaar effect als met een nalopende stuuras: de ontlasting van de laatste as vermindert de bandenslijtage door extreme wrijving en de kortere effectieve wielbasis verbetert de manoeuvreerbaarheid van de trailer. Bij volle belading is de totale last correct verdeeld over de assen van de trekker en de gesloten trailer. Een gedeeltelijke ontlading verschuift het voertuigzwaartepunt naar voren: de toegelaten belasting van de aandrijfas van de trekker wordt overschreden. Het verlagen van de luchtveringsdruk op de laatste as verkort de effectieve wielbasis en herstelt de correcte lastverdeling. Vermijdt bandencontact met stoepranden: met de LSP-functie wordt de binnenradius van de gereden bocht bij beladen trailer met max. 10 % vergroot.

20 Huifvoertuigen Chassis, onderstel en opties 20 De MRH-luchtvering. Uw garantie voor transporten die de lading en uw voertuig ontzien. De Multi Ride Height (MRH) luchtvering zorgt onafhankelijk van de beladingstoestand in elke verkeerssituatie voor het bestmogelijke weg contact van de banden. De aankoppelhoogte wordt eenvoudig ingesteld en de precieze reacties van de vering en demping ontzien de lading en het voertuig in gelijke mate. Eenvoudig en overzichtelijk: Onderstelbesturing en trailerinformatiesysteem (TIS). De positionering op de langsdraagbalken achter het asaggregaat beschermt het drukvat tegen beschadigingen en zorgt voor korte leidingen. Elektronisch geregelde luchtvering ECAS II De elektronisch geregelde luchtvering ECAS brengt het voertuig met één druk op een knop op elke opgeslagen laadperronhoogte. ECAS II biedt bovendien een automatische niveaucompensatie tijdens het laden en lossen en de Auto- Reset-functie brengt de trailer automatisch weer terug op de rijhoogte. De Multi Ride Height (MRH) luchtvering zorgt in elke rij- en beladingstoestand voor een optimaal rijbaancontact van de wielen van alle neergelaten assen. Bij het laden en lossen kan de schuifzeiltrailer traploos neergelaten worden. Voertuigtrillingen worden effectief gedempt en het chassis wordt op lange termijn ontzien.

21 Huifvoertuigen Chassis, onderstel en opties 21 De onderstelbesturing en -controle Alle systemen veilig onder controle. Naar keuze van WABCO of Knorr: het optionele Trailer Information System (TIS) informeert u centraal over de aslast, de gereden kilometers en de remvoeringsdikte. TrailerConnect voor voertuigmanagement en -bewaking. TrailerConnect levert u niet alleen alle voor de onderhoudsplanning relevante gegevens van uw voertuig. Het TrailerConnect Info-pakket vereenvoudigt eveneens de bewaking van de gereden route. In geval van alarmmeldingen kan via de Boschbewakingscentrale per omgaande een politie-ingreep geïnitieerd worden. Naadloze transport- en ritdocumentatie en efficiënte planning in het dagelijkse vervoer. De Immobilizer blokkeert de wielen van de oplegger en verlaagt daarmee het diefstalrisico van de afgekoppelde oplegger.

22 Huifvoertuigen Chassis, onderstel en opties 22 De wielen. Afgestemd op het toepassingsbereik van uw trailer. Aluminium velgen reduceren het leeggewicht en voeren de remwarmte beter af. Stalen 22,5 velg met standaardbanden en banden met kleine doorsnede voor de S.CS MEGA. Voor het hele wielhuis: complete uitrusting tegen spatwater Wielhouders voor 2 reservewielen (achter het onderstel).

23 Huifvoertuigen Chassis, onderstel en opties 23 Het verlichtingssysteem voor een hoge betrouwbaarheid op lange termijn. Het in helder glas uitgevoerde meerkamerachterlicht Europoint II vergemakkelijkt de vervanging van het achterlichtglas door de symmetrische uitvoering van het vervangende glas. De sensoren voor de elektronische waarschuwingshulp Ramp Distance Control bewaken de resterende rangeerruimte achter het voertuig. Ramp Distance Control: het elektronische aandoksysteem. Het aandoksysteem informeert de chauffeur bij het achteruitzetten via een optisch en akoestisch signaal over de resterende rangeerruimte achter het voertuig. De frequentie daarvan stijgt bij een kleiner wordende afstand tot het laadperron. Zijdelingse markeringslichten met verhoogde betrouwbaarheid door extra kabelcircuit. Reflecterende contourmarkering verhoogt de veiligheid voor het achteropkomende verkeer.

24 Huifvoertuigen Chassis, onderstel en opties 24 Het chassis Uitrustingsdetails en opties. Oplossingen die u zekerheid bieden en tijd besparen. De verstevigde veiligheidsbumper met drie verzinkte dwarsbalken verlaagt het risico op schade door botsingen met heftrucks. Aluminium ladders in houders op het chassis: onder handbereik om de lading te kunnen beveiligen. Rilbuffers beschermen het achterportaalframe bij het aandokken aan laadperrons.

25 Huifvoertuigen Chassis, onderstel en opties 25 Voor een snelle voorbereiding op spoorverlading: inklapbare veiligheidsbumper. Solide en reparatievriendelijk: Starre veiligheidsbumper met schroefbevestiging.

26 Huifvoertuigen Chassis, onderstel en opties 26 De uitrustingsdetails. Opties voor uw transporttaken. Met het modulaire Schmitz Cargobull systeem is een individuele voorbereiding van uw trailer op zijn beoogde toepassing geen probleem. Dat geldt niet alleen bij de configuratie van het nieuwe voertuig, maar ook wanneer er veranderingen optreden in het toepassingsbereik: ferry-ogen, aangrijppunten voor spoorverlading of palletkasten zijn slechts enkele van de achteraf probleemloos integreerbare uitrustingsopties. Perfect voor het zeetransport: ferry-ogen aan de lampenplaat en de draagbalken. Volgens de voorschriften: GGVS / ECE-borden en een pocket voor de gevaarlijke stoffen borden. Verzinkte palletkast voor 24, 30, 32 of 34 pallets.

27 Huifvoertuigen Chassis, onderstel en opties 27 Steunpootinstallatie: met lastversnelling, ijlgang en halfronde voet met steunplaat. Schone en robuuste oplossing: de 30 liter drinkwatertank uit kunststof. De papieren zitten onder handbereik in de documentenbox. In noodgevallen meteen bij de hand: brandblusser in kunststof behuizing aan de kopzijde. De gereedschapskist op het chassis bespaart tijd en heen-en-weer geloop. Veilig opgeborgen en snel bij de hand: de houders voor opzetlatten aan de draagbalken.

28 Huifvoertuigen Chassis, onderstel en opties 28 De uitrustingsdetails. Volledige flexibiliteit voor drankenlogistiek en general cargo. Met het ladingborgingscertificaat DIN EN (code XL) zijn de Schmitz Cargobull schuifzeiltrailers even efficiënt inzetbaar in het general cargo segment als in de drankenlogistiek. Het versterkte Safety Roof, de verstevigde middenringen, vier rijen aluminium opzetlatten en het zwaar belastbare schuifzeil met 24 bandspanners maken het gebruik van spanbanden bij een goed onderling aansluitende belading overbodig. Bij dranken in kratten op pallets wordt de zijdelingse aansluiting tot stand gebracht met zwenkbare opzetlatten. Bij het laden van retourladingen met een heftruck of kraan zorgen het schuifdak en de gemakkelijk verschuifbare rongen voor een optimaal toegankelijke laadruimte. Goed uitgelijnd en aansluitend laden: opzetlatten in de standaardpositie voor Europallets. Buitenframe met verstevigde rongvoet en palletaanslaglijst. De dwarsbalken laten zich exact positioneren in het gatenpatroon van de opzetlatten en kunnen met twee handgrepen veilig vastgezet worden.

29 Huifvoertuigen Chassis, onderstel en opties 29 Deelladingen worden met dwarsbalken tegen verschuiving in lengterichting beveiligd. Opzetlatten horizontaal gezwenkt voor mineraalwaterpallets.

30 Huifvoertuigen Chassis, onderstel en opties 30 De ferry-uitrusting. Voor een veilig vervoer over zee. Correct gepositioneerd voor snel vastsjorren aan boord: Ferry-ogen aan de lange zijde bij de chassishals, op twee posities aan de achterkant en aan de draagbalken voor en achter het asaggregaat.

31 Huifvoertuigen Chassis, onderstel en opties 31 Ferry-uitrusting De voordelen in één oogopslag 33Vier paar ferry-ogen voor snel en efficiënt vastsjorren aan boord 33Steunbokopnames voor onbegeleid ferryvervoer 3 3 Hoge opbouwbelastbaarheid door nieuwe verzinkte stalen hoeksteunen Voor onbegeleid ferryvervoer: steunbokopnames en ferry-ogen.

32 Huifvoertuigen Technische gegevens 32 Technische gegevens in één oogopslag S.CS MEGA met VARIOS 33 S.CS MEGA met VARIOS en vast gemonteerd tweede laadniveau / en flexibel dubbeldeks systeem 34

33 Schmitz Cargob ull AG D Horstmar Schmitz Cargob ull AG D Horstmar Huifvoertuigen Technische gegevens 33 Technische gegevens S.CS MEGA X-LIGHT S.CS 24/L M B VARIOS Assen 3 x kg Spoor/veermidden / mm Schijfrem Ø 370 mm Asafstand mm Banden 445/45 R 22.5 Schoteldruk kg Aggregaatlast (techn.) kg Totaalgewicht (techn.) kg Leeggewicht * kg Laadvermogen (techn.) kg Totale lengte mm Totale breedte mm Binnenlengte opbouw mm Binnenbreedte opbouw mm Doorlaadlengte zijkant mm Opbouwhoogte binnen voor / mm Opbouwhoogte binnen voor / mm Doorlaadhoogte zijkant voor / mm Doorlaadhoogte zijkant achter / mm Framehoogte voor/acht. 90 / mm Aankoppelingshoogte (beladen**) 910 mm Laadhoogte achter (beladen) mm * Leeggewicht zonder reservewielkorf en zonder extra uitrusting ** Bij afwijkende koppelinghoogtes zijn andere opbouwhoogtes mogelijk. Stand:

34 Huifvoertuigen Technische gegevens 34 Technische gegevens S.CS ECOCARGO S.CS 20/L ECOCARGO Assen 2 x kg Spoor/veermidden / mm Schijfrem Ø 370 mm Asafstand mm Banden 385/65 R 22.5 (LI 164) Schoteldruk kg Aggregaatlast (techn.) kg Totaalgewicht (techn.) kg Leeggewicht * kg Laadvermogen (techn.) kg Totale lengte mm Totale breedte mm Binnenlengte opbouw mm Binnenbreedte opbouw mm Doorlaadlengte zijkant mm Opbouwhoogte voor/acht / mm Doorlaadhoogte zijdel. voor/acht / mm Framehoogte voor/acht. 125 / mm Aankoppelingshoogte (beladen**) mm Laadhoogte achter (beladen) mm Totale hoogte geladen ca mm * Leeggewicht zonder reservewielkorf en zonder extra uitrusting ** Bij afwijkende koppelinghoogtes zijn andere opbouwhoogtes mogelijk. Stand:

35 Huifvoertuigen Verkoop, contact 35 Onze verkoop in Europa. Overal het juiste advies: onze verkoopafdeling spreekt uw taal. In heel Europa heeft u bij Schmitz Cargobull altijd een direct aanspreekpunt dat uw vragen beantwoordt en uw wensen vervult. Adressen in Duitsland 36 Adressen in Europa 37

36 Huifvoertuigen Verkoop, contact 36 Onze verkoop in Europa. De verkoopafdeling van Schmitz Cargobull staat voor u klaar overal in Europa. Bel ons, als het om tweedehands voertuigen, financiering, onderhoud, verzekering, onderdelenvoorziening en alle andere vragen rondom uw trailers gaat Onze vakmensen luisteren naar u, informeren u uitvoering en ontwikkelen samen met u op maat gesneden oplossingen voor uw bedrijf. D Schmitz Cargobull AG Cargobull Trailer Center Hamburg Cargobull Trailer Center Neuss Bahnhofstraße 22 Liebigstraße 103 Welser Str. 8 D Horstmar D Hamburg D Neuss-Uedesheim Tel.: Tel.: Tel.: Fax: Fax: Fax: Cargobull Trailer Center Berlin Cargobull Trailer Center Augsburg Robert-Guthmann-Str. 9 Winterbruckenweg 27 D Königs Wusterhausen D Friedberg-Derching Tel.: Tel.: Fax: Fax:

37 Huifvoertuigen Verkoop, contact 37 A Schmitz Austria Ges.m.b.H. BiH Schmitz Cargobull d.o.o. CZ EWT spol. s.r.o. Bayernstrasse 54 Vlakovo br.10 Zápy 255 A-5071 Wals-Siezenheim BiH Blazuj (Sarajevo) CZ Brandýs nad Labem Tel.: Tel.: Tel.: Fax: Fax: Fax: /at B Schmitz Cargobull Belgium BVBA BY Schmitz Cargobull AG DK Schmitz Cargobull Danmark A/S Skaldenstraat 121 A4 - Haven 3230 Repräsentanz Minsk Europavej 1 B-9042 Gent Fiskulturny Per. 1a DK-6330 Padborg Tel.: BY Minsk Tel.: Fax: Tel.: Fax: Fax: /dk BG Schmitz Cargobull Bulgaria e.o.o.d. E Schmitz Cargobull Ibérica, S.A. Blvd. Botevgradsko CH Cargobull (Schweiz) AG Ctra. de Alagón La Almunia A-122, schosse Nr. 276 Rüttistaldenstr. 22 Km. 0,1 Polígono P7 BG-1839 Sofia CH-4950 Huttwil E Figueruelas (Zaragoza) Tel.: Tel.: Tel.: Fax: Fax: Fax:

38 Huifvoertuigen Verkoop, contact 38 EE Hanse Trailer Estonia AS Taevavärava tee 9A EE Harjumaa Tel.: Fax: F Schmitz Cargobull France s.a.r.l. CTC Lyon Chemin du Lortaret F St. Priest Tel.: Fax: /fr GR Schmitz Cargobull S.E.E. A.E 57 km N.E.O. Athinon-Korinthou GR-T.K Kombos Kinetta Tel.: Fax: F Schmitz Cargobull France s.a.r.l. CTC Nancy Zone Industrielle des Sables Route des Sables F Dombasle sur Meurthe Tel.: Fax: /fr FIN GB Hanse Trailer Finland Oy Toinen Savu 8 FIN Vantaa Tel.: Fax: Schmitz Cargobull (UK) Ltd. H HR Schmitz Cargobull Magyarország Kft. Szélescsapás 0321/4 hrsz. H-2060 Bicske Tel.: Fax: /hu Schmitz Cargobull d.o.o. Ljudevita Posavskog 29 F Schmitz Cargobull France s.a.r.l. CTC Paris 5, rue de la Corderie. Centra 385 F Rungis Cedex Tel.: Fax: /fr North Road Harelaw, Stanley GB-Co. Durham DH9 8HJ Tel.: Fax: /uk I HR Sesvete (Zagreb) Tel.: Fax: Schmitz Cargobull Italia s.r.l. Via Cesarina, 23 I Sommacampagna (VR) Tel.: Fax: /it

AMBITIEUS TALENT VOOR BEDRIJVEN MET AMBITIE.

AMBITIEUS TALENT VOOR BEDRIJVEN MET AMBITIE. OPEL Combo GESLOTEN BESTEL AMBITIEUS TALENT VOOR BEDRIJVEN MET AMBITIE. Inhoud De Opel Combo levert maand in maand uit topprestaties voor uw bedrijf. Unieke eigenschappen en toonaangevende specificaties

Nadere informatie

IN ALLE OPZICHTEN PROFESSIONEEL

IN ALLE OPZICHTEN PROFESSIONEEL PEUGEOT PARTNER PARTNER IN ALLE OPZICHTEN PROFESSIONEEL Met zijn grote laadruimte, ongekend flexibele interieur en nieuwe, zuinige en sterke e-hdi-motoren is de nieuwe Partner de ideale bedrijfsauto voor

Nadere informatie

De nieuwe Atego. Distributietransport. 6,5 16 ton.

De nieuwe Atego. Distributietransport. 6,5 16 ton. De nieuwe Atego. Distributietransport. 6,5 16 ton. De nieuwe Atego. De nieuwe referentie in het distributietransport. Inhoud Waarde 6 7 Gebruik 8 17 Cabines, uitrustingen 10 13 Motoren, transmissie 14

Nadere informatie

Volvo Trucks. Driving Progress. Volvo FH-serie. productinformatie Volvo FH en Volvo FH16

Volvo Trucks. Driving Progress. Volvo FH-serie. productinformatie Volvo FH en Volvo FH16 Volvo Trucks. Driving Progress Volvo FH-serie productinformatie Volvo FH en Volvo FH16 De truck van de toekomst is nu nog innovatiever. Ze zeggen altijd dat je niets moet veranderen aan een winnend concept.

Nadere informatie

De Atego. De Arocs. Bouwtransport. 7,5 tot 41 ton. Zwaar transport. Tot 250 ton.

De Atego. De Arocs. Bouwtransport. 7,5 tot 41 ton. Zwaar transport. Tot 250 ton. De Atego. De Arocs. Bouwtransport. 7,5 tot 41 ton. Zwaar transport. Tot 250 ton. RoadStars: stap in, het loont de moeite. RoadStars. RoadStars is het nieuwe, interactieve communicatieplatform van Mercedes-Benz

Nadere informatie

GA CIRKELHARKEN MET TWEE ROTOREN

GA CIRKELHARKEN MET TWEE ROTOREN Cirkelharken GA CIRKELHARKEN MET TWEE ROTOREN www.kuhn.com be strong, be KUHN 2 GA 6501 7501 8121 8731 9531 6002 6632 7932 9032 6620 8030 9030 CIRKELHARKEN ONTWORPEN OM RUWVOER TE OOGSTEN DAT RIJK IS AAN

Nadere informatie

Seta. Clinic Care Assist. Wie op de TOEKOMST voorbereid wil zijn, moet FLEXIBEL blijven.

Seta. Clinic Care Assist. Wie op de TOEKOMST voorbereid wil zijn, moet FLEXIBEL blijven. Seta Clinic Care Assist Wie op de TOEKOMST voorbereid wil zijn, moet FLEXIBEL blijven. INHOUD 04 Seta Het blokkendoosprincipe. 06 Seta reva Genezen in een nieuw design. 08 Seta brevo Veiligheid als concept.

Nadere informatie

DE ZWAARSTE WERKZAAMHEDEN

DE ZWAARSTE WERKZAAMHEDEN KTP 17-22 - 27 T JOSKIN 2014. Dit is een niet-contractueel document. Alle gegevens kunnen zonder voorafgaande kennisgeving veranderd worden. De afbeeldingen zijn niet noodzakelijk standaard modellen. Ref.:

Nadere informatie

DE NIEUWE DISCOVERY SPORT

DE NIEUWE DISCOVERY SPORT DE NIEUWE DISCOVERY SPORT Al sinds het idee voor de eerste Land Rover in 1947, hebben wij auto s gecreëerd die grenzen verleggen; die eigenaars uitdagen om nieuwe gebieden te verkennen en moeilijk terrein

Nadere informatie

De nieuwe Setra TopClass 500. Ontwikkeld om u versteld te doen staan.

De nieuwe Setra TopClass 500. Ontwikkeld om u versteld te doen staan. De nieuwe Setra TopClass 500. Ontwikkeld om u versteld te doen staan. 2 Wat ons beweegt. Wat ons beweegt, is onze passie om alles beter te willen doen. Een passie die zich niet beperkt tot het willen construeren

Nadere informatie

Vanaf nu brandt het licht tot diep in de nacht en de constructieafdeling maakt overuren.

Vanaf nu brandt het licht tot diep in de nacht en de constructieafdeling maakt overuren. SPEEDHUB 500/14 "Sneller dan de branding" Frankrijk 1994. Het contact met de teams en de teammonteurs van de Tour de France was zoals altijd zeer spannend. Onze fietsketting Rohloff S-L-T 99 is succesvol

Nadere informatie

UW RENDEMENT ONS DOEL

UW RENDEMENT ONS DOEL UW RENDEMENT ONS DOEL ELKE ONTWIKKELING BEGINT MET DE VRAAG: OP WELKE MANIER DRAAGT DEZE BIJ AAN EEN BETER RENDEMENT VOOR U? WIJ ADEMEN RENDEMENT DAF kent uw business en weet hoe belangrijk rendement voor

Nadere informatie

TRENDS WAAIEN OVER. KLASSE IS TIJDLOOS.

TRENDS WAAIEN OVER. KLASSE IS TIJDLOOS. CASCADA TRENDS WAAIEN OVER. KLASSE IS TIJDLOOS. HET HELE JAAR ZOMER. INHOUD De Opel Cascada verlegt alle grenzen. Allereerst door zijn baanbrekende koetswerk, met perfecte contouren en een design dat

Nadere informatie

Elektrische rolstoel SQUOD

Elektrische rolstoel SQUOD Handleiding Elektrische rolstoel SQUOD 6 km/u NV VERMEIREN BEGIE Vermeirenplein 1/15 2920 Kalmthout Telefoon: 00 32 (0)3 620 20 20 Telefax: 00 32 (0)3 666 48 94 Instructies voor de vakhandelaar: Deze handleiding

Nadere informatie

PREMIUM ACCESSOIRES VOOR UW CAMPER

PREMIUM ACCESSOIRES VOOR UW CAMPER PREMIUM ACCESSOIRES VOOR UW CAMPER Trekhaken Steunsystemen Veersystemen Garagesystemen Dragersystemen Lichtmetalen velgen AANKOOPADVIES Trekhaken en dragersystemen Informatie Kan elke camper achteraf met

Nadere informatie

*Optie of standaard naargelang de versies. **Optie naargelang de versies.

*Optie of standaard naargelang de versies. **Optie naargelang de versies. NEW PEUGEOT PARTNER TEPEE STIJLVOL VOORKOMEN VRIJHEID ALOM! De Partner Tepee is een échte vrijetijdswagen, een ludospace pur sang. Deze auto heeft veel karakter en nodigt uit tot ontdekkingen en avontuur.

Nadere informatie

PARTNER TEPEE PEUGEOT. www.autonabuurs.nl. Uden Nijverheidsstraat 2 5405 AJ Uden (0413) 34 33 35. Cuijk Beersebaan 5 5431 SR Cuijk (0485) 33 12 49

PARTNER TEPEE PEUGEOT. www.autonabuurs.nl. Uden Nijverheidsstraat 2 5405 AJ Uden (0413) 34 33 35. Cuijk Beersebaan 5 5431 SR Cuijk (0485) 33 12 49 www.autonabuurs.nl PEUGEOT PARTNER TEPEE Cuijk Beersebaan 5 5431 SR Cuijk (0485) 33 12 49 Uden Nijverheidsstraat 2 5405 AJ Uden (0413) 34 33 35 Venray Zuidsingel 10 5802 EG Venray (0478) 58 16 83 PEUGEOT

Nadere informatie

AMC camper-chassis. Air Plushulpluchtvering. voor achterafmontage

AMC camper-chassis. Air Plushulpluchtvering. voor achterafmontage AMC camper-chassis NIEUW Air Plushulpluchtvering voor achterafmontage op AL-KO AMC-CHASSIS amc-chassis & High-Techcomponenten voor campers De bereidheid en het vermogen in te spelen op en zich aan te passen

Nadere informatie

Wie bepaalt dat je van negen tot vijf moet werken? Of dat je moet stoppen op je 65ste? Begint succes op de universiteit, of in de garage?

Wie bepaalt dat je van negen tot vijf moet werken? Of dat je moet stoppen op je 65ste? Begint succes op de universiteit, of in de garage? Hyundai ix20 Wie bepaalt dat je van negen tot vijf moet werken? Of dat je moet stoppen op je 65ste? Begint succes op de universiteit, of in de garage? Wie zegt dat een familie auto niet stijlvol kan zijn?

Nadere informatie

Ontdek de Opel Antara.

Ontdek de Opel Antara. Opel Antara Ontdek de Opel Antara. Verleg je grenzen. De Opel Antara combineert een stijlvol en robuust uiterlijk met een comfortabel, veelzijdig interieur. Waar je ook heen wilt, wat je ook wilt doen:

Nadere informatie

Koffie 1/2 kg. Omschrijving Houdbaarheid Art.nr Verp. Koffie, 500 gram zie verpakking 3999 100 6 stuks à 500 g (1 tray) MWB - 06/2002 - - HFST.

Koffie 1/2 kg. Omschrijving Houdbaarheid Art.nr Verp. Koffie, 500 gram zie verpakking 3999 100 6 stuks à 500 g (1 tray) MWB - 06/2002 - - HFST. Koffie 1/2 kg Speciaal voor Würth worden de beste bonen geselecteerd, gebrand, gemelangeerd en gemalen in vacuüm pakken verpakt. Dit garandeert een optimale geur, smaak en aroma. Gemiddeld is 500 g gemalen

Nadere informatie

Cirkelhark met één harkelement

Cirkelhark met één harkelement Cirkelhark met één harkelement V O E D E R W I N N I N G O P M A A T! De cirkelharken van KUHN In de toekomst van de landbouw gaat niets de rentabiliteit van een investering te boven. KUHN geeft al sinds

Nadere informatie

NIEUWE TIGO XR COMBIWAGENS

NIEUWE TIGO XR COMBIWAGENS Professional forage solutions magazine nr. 1 volume 4 lente 2012 PROFS In dit nummer Lely Hibiscus CD 715 en CD 815 Productlijn middenafvoerharken met dubbele rotoren compleet Lely Splendimo PC Een nieuwe

Nadere informatie

Bluswateropvang, barrières en sorbents

Bluswateropvang, barrières en sorbents Bluswateropvang, barrières en sorbents DENSORB De adsorptiemiddelen voor olie en chemicaliën met de grote opvangcapaciteit Met DENSORB sorbents kunt u in geval van nood snel en doeltreffend reageren. Gemorste

Nadere informatie

De compacte vermogensautomaat 3VA

De compacte vermogensautomaat 3VA Totally Integrated Power SENTRON De compacte vermogensautomaat 3VA Een betrouwbaar systeem voor iedere toepassing Answers for infrastructure and cities. Inhoud 3VA 04 Energieverdeling op maat 05 Twee series,

Nadere informatie

Originele AL-KO-accessoires. Met AL-KO-accessoires loopt u altijd voorop

Originele AL-KO-accessoires. Met AL-KO-accessoires loopt u altijd voorop Originele AL-KO-accessoires Met AL-KO-accessoires loopt u altijd voorop 146 Haup_146-159_NL.indd 146 20-12-2006 11:51:37 voertuigtechniek 147 Haup_146-159_NL.indd 147 20-12-2006 11:51:39 Kogelkoppelingen

Nadere informatie

VOLVO TRUCKS. H&S Transport. Ero dolor sit io dolorerat, commodo RUD TATUE TET ESSEQUISL INCIL DOLORERAESSI BLA COR AM, QUISSECTEM DO

VOLVO TRUCKS. H&S Transport. Ero dolor sit io dolorerat, commodo RUD TATUE TET ESSEQUISL INCIL DOLORERAESSI BLA COR AM, QUISSECTEM DO VOLVO TRUCKS VOLVO TRUCKS IS EEN UITGAVE VAN VOLVO TRUCK NEDERLAND NR. 1 2009 Ero dolor sit io dolorerat, commodo RUD TATUE TET ESSEQUISL INCIL DOLORERAESSI BLA COR AM, QUISSECTEM DO H&S Transport Totaaloplossing

Nadere informatie

Techniek en prijzen vanaf juni 2014. De up!

Techniek en prijzen vanaf juni 2014. De up! Techniek en prijzen vanaf juni 2014 De up! take up! (standaarduitrusting) 14 Inch stalen velgen Airbag voor bestuurder en voorpassagier Hoofd- en thorax-airbag voor bestuurder en voorpassagier Elektronisch

Nadere informatie

CITROËN BERLINGO FULL ELECTRIC PRIJSLIJST, UITRUSTINGSPECIFICATIES & TECHNISCHE GEGEVENS

CITROËN BERLINGO FULL ELECTRIC PRIJSLIJST, UITRUSTINGSPECIFICATIES & TECHNISCHE GEGEVENS CITROËN BERLINGO FULL ELECTRIC PRIJSLIJST, UITRUSTINGSPECIFICATIES & TECHNISCHE GEGEVENS November 2014 CITROËN Berlingo Full Electric Uitrustingsniveaus NIVEAU COMFORT Lithium Ion Accu pakket (80 cellen)

Nadere informatie

SCENIC & GRAND SCENIC DRIVE THE CHANGE. FOCUS Design en Technologie. RENAULT QUALITY MADE Naast een merknaam ook een engagement

SCENIC & GRAND SCENIC DRIVE THE CHANGE. FOCUS Design en Technologie. RENAULT QUALITY MADE Naast een merknaam ook een engagement SCENIC EN GRAND SCENIC RENAULT RENAULT SCENIC & GRAND SCENIC FOCUS Design en Technologie RENAULT QUALITY MADE Naast een merknaam ook een engagement DRIVE THE CHANGE EDITORIAAL SPIRIT OF SCENIC Wat is

Nadere informatie