Reisverslag naar Kroatië 2011 Met de Sportsman m/v DEKSELS

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reisverslag naar Kroatië 2011 Met de Sportsman m/v DEKSELS"

Transcriptie

1 Reisverslag naar Kroatië 2011 Met de Sportsman m/v DEKSELS Voorbereidingen; De week voor we echt vakantie hebben, weten we nog niet waar we heen zullen gaan. ( Zoals ieder jaar! ) We worden lekker gemaakt door kennissen die ons nog even foto s laten zien en enkele mooie plekjes aanwijzen van kustgebieden in midden Kroatië. Het kiezen tussen Zweden (westkust) of Kroatië werd toen wel makkelijker, ook omdat het Zweedse weer niet zo bijzonder goed leek te worden. Regen hebben we genoeg gehad. Zon is wat we graag willen! Omdat we twee jaar geleden ook in Kroatië waren,hoeven we ons niet zoveel meer in te lezen. Wat ons lokt is ; Een lange kustlijn met veel grote en kleine eilanden,veel zonuren weinig regen (en een grillige wind).ook een kust met rotsen,baaitjes,stranden en beeldschone haventjes en stadjes. We maken onze reisdocumentenmap, boeken, auto- en waterkaarten weer klaar. Kopen vignetten voor Oostenrijk en Slovenië. Stoppen de navionix kaart in de plotter en binden alvast het Kroatische vlaggetje van twee jaar gelden aan het geusje. Pakken de auto en boot weer in en klappen de Deksels weer dicht. Op naar een nieuw avontuur! Maandag 1 aug. (Sneek- Oostenrijkse grens (Passau) ) Om uur brengen we de laatste post nog even naar de brievenbus. Laat nu de vakantie maar beginnen! We rijden met 20 graden Sneek uit, bij Zwolle zie ik de 1 e Bora al! (gelukkig is het een automerk). Via Lemmer,Kampen,Arnhem zijn we om uur in Duitsland. We stoppen steeds om de 2 uur en houden dan een plas -, loop-,tank-,eet- of slaappauze. Wel houden we het ritme van de tank van de auto aan. Op de parkeerplaats maken we de nodige foto s van 30 geplette auto s,vrouw met krulspelden in haar en mensen die liggen te slapen aan de kant van de weg of heerlijk picknicken in de stank van urine.

2 Nadat we de hele A3 (770 km) (via Oberhausen, Koln,Frankfurt, Wurzburg,Neurenburg,Regenburg ) hebben afgereisd, komen we na vele wortels,flesjes water en verschillende old goodies muziekjes aan vlakbij de Oostenrijkse grens. Hier gaat al vast het vignet voor het raam. (900 km gereden) Dinsdag 2 aug. (Oostenrijkse grens (Passau)-Marina Agana) Om 0.30 uur gaan we even gestrekt onder ons Deksel liggen,tussen twee vrachtauto s in. Om 6.00 uur steekt Tjerk zijn hoofd boven het ingangluik omdat we zo verder gaan en staat er al weer iemand met de vraag ; Can I make a picture? 2x klikken, Thank you!. In Oostenrijk (via Passau, Graz) trekt de nevel tussen de bergen snel op en zetten we de zonnebril op en af ivm de vele tunnels. Tjerk neemt nog even wat krachtvoer (gebakken eieren met spek ) en ik een cappuccino. We tanken even en iedereen kan weer een tijdje mee. Om uur rijden we Slovenië (via Maribor) binnen, vignet even verwisselen. De wegen zijn hier wat minder goed. En om uur zijn we in Kroatië (via Zagreb, Zadar, Sibernik ),prima wegennet als slagader door Kroatië!.

3 Via de kustweg komen we aan om uur met 36 graden in Marina Agana. We parkeren Deksels even op de Marina en rijden (15 km ) naar Trogier om de inklaringpapieren klaar te laten maken bij de Capetanja (havenkantoor). (Snel even geld wisselen E 100,00 is 735 Kuna) Daar kopen we een vignet,landkaart en onze bemanningspapieren volgens de voorschriften. Heel gewichtige toestand, met stempels en zegels. Alleen staat Deksels nu wel verkeerd te boek,nl als DESKLES en Tjerk als TJEK uit JA SNEEK.

4 Met deze papieren komen we in en uit het water en kunnen we de havens in. Bij de haven aangekomen staan de kraan jongens al te wachten. Snel gaat Deksels met de kraan te water en ruimen we de boot in en de auto en trailer op. Water tanken en hier liggen we dan weer in de Adriatische zee! We vallen al gauw in slaap bij een zwoele nacht, de krekels zijn er ook weer! Al met al hebben we nu 1709 km gereden en er uur (min 6.00 uur slaapstop) overgereden lekker vlot. Woensdag 3 aug (Marina Agana Marina Agana) Vanmorgen wakker geworden van havenbezoekers die de boot staan te bekijken. Gelijk doen we onze zwemkleding aan, zetten de bimini tent er op,ontbijten,ruimen wat op en het deksel gaat weer dicht. Ondanks het mooie weer moeten we op onze hoede zijn,want we kunnen te allen tijden door de heftige Bora of zware onweersbuien overvallen worden. Dus moeten we altijd de weersverwachtingen goed in de gaten houden. De meest voorkomende winden in het Adriatische gebied; Bora; uit NNO-ONO Jugo; uit OZO-ZZO Maestral; uit ZZW-WNW Wij maken elke dag gebruik van internet (www.windfinder.com/buienradar/windguru.cz) of halen een weersbericht uit de haven (Marine Meteorological Centre Split). Even water laden, vuilnis weg, havenpapieren ophalen, betalen en we gaan. De rest van de dag dobberen we in de baai bij Trogier en vermaken ons met zwemmen, snorkelen,lezen, puzzelen,uitrusten en vooral genieten van het mooie weer en prachtige uitzicht met dito schepen. Tegen de avond gaan we terug naar de haven van Marina Agana. Met de auto gaan we naar Trogier. De oude stadskern van Trogier ligt op een klein eilandje even uit de kust en is een juweeltje aan de Dalmatische kust. Met een brug verbindt het eiland met het vaste land.met heel veel leuke kleine koele,schone straatjes en pleintjes van uitgesleten witte natuurstenen. Sinds 1997 staat het terecht op de lijst van de Unesco. Zeker de moeite waard. Op de markt staan de heerlijkste dingen als,lavendelhoning, kruiden, olijven,vijgen,druiven, worsten, hammen en kaasjes uit eigen boerderij. Smullen!

5 Langs de kade met palmbomen liggen weer de prachtigste schepen van tientallen meters lang. Donderdag 4 aug (Marina Agana-Drvenik(Veli Drvenik)) Vanmorgen om 6.00 uur een bekend geluidje,regen, gelukkig maar voor even!. Nadat we ons ochtendritueel weer hebben gehad,kwam er een vreemd geluid uit de toilet tas van Tjerk.De hele scheerschuimfles was leeg en de toilet tas en de rest vol! We gaan even diesel tanken in Trogier en varen nog even daar waar we gister avond langs de kade liepen.

6 Daarna zoeken we verder op een baai om te zwemmen. Anker uit met een meters lange lijn en achter liggen we met 2 meerlijnen aan de wal,zodat we niet zo veel slingeren. Die grote jongens komen volle kracht bij je langs en op deze manier liggen we met de kop op de golven. We varen naar het eiland Veli Drvenik in het plaatsje Drvenik, er is een weg die gebruikt word als auto, fiets en wandelboulevard. Er is een bakker met nog 9 broden op de plank en een postbus. Vanavond komt de veerboot. Het lijkt een heel rustiek dorpje tot dat s avonds de verschillende muziek van alle kanten komt tot een uur of drie. Vrijdag 5 aug ( Drvenik (Veli Drvenik)-Malinska (Solta)) Om half 9 is het al zo warm dat we de tent al uitdrijven. Snel zoeken een baaitje op,en laten ons in het frisse aqua blauwe heldere water zakken. Onze buiten douche doet het prima, we zouden niet zonder kunnen met het zoute water. Omdat het water zo helder is,krijg je bijna hoogte vrees als je op de boot loopt. Je ziet de prachtige vissen zwemmen en het koraal liggen. S morgens is het weer rustig en gaan we vaak varen,s middags trekt de wind meer aan en s avonds laat word het weer rustiger. Inmiddels windkracht 5. Via allerlei onbewoonde eilandjes varen we naar het eiland Solta en liggen in het stadje Malinska. Hier liggen we tegenover een voormalig kasteel, wat nu een hotel is geworden. Er is stroom en water, dus laden we gelijk maar in. De douche is tussen 2 schermen in op de kade,met je zwemkleding aan kun je hier alleen douchen. We verkennen het stadje en gaan daarna lekker op onze boot zitten te genieten van al het gebeuren om ons heen. De hele nacht is het een hoop lawaai van muziek,er is een bruiloft tot wel 4 uur de volgende morgen. Zaterdag 6 aug (Malinska (Solta)-Bobovisce (Brac)); We worden weer vroeg wakker en na het ochtend ritueel doen we het deksel weer dicht. Vandaag varen we langs de noordkust van het eiland Solta,kale en begroeide stukken waar geen mens is. In eens bedenken we dat we nog geld moeten wisselen, en we komen net langs een plaatsje varen.toch maar even aan, we steken de straat over en er staat een bank om te wisselen, zowaar! Het is redelijk rustig en we varen door naar het eiland Brac. Op het eiland is een grote brand geweest van het voorjaar,het is vlak bij de huizen langs gegaan. Wat zal dat een paniek zijn geweest. Het eiland is 40 km lang en 15 km breed.

7 We varen naar Bobovisce en liggen daar in een punt van een baai voor anker en genieten met een wijntje van de sterrenhemel. Zondag 7 aug.(bobovisce(brac)-starigrad(hvar)) Wat zal ik nu weer eens aantrekken!. Elke dag de zelfde vraag van Tjerk. Dan de zwembroek maar! Wat een luxe! Het weer is fantastisch! Elke dag 36 graden! Maar ja,hvar heeft dan ook 200 zonnedagen!. We gaan even boodschappen doen in een supermarktje, ze zijn 2 maanden per jaar open. We hebben geluk de hele bier voorraad opgekocht en wij lopen met 8 biertjes de winkel weer uit! Onderweg zien we een grote korf met broden,vast voor het vangen van vis.

8 We varen via de zuidkust naar het eiland Hvar. Onderweg gaan we nog even bij een baai aan waar een bunker in de berg gemaakt is om onderzee schepen van Tito te verstoppen. Er wonen nu vissers in de grot en het is er lekker koel. In eens kwam er van uit het water een geluid. Heee,friesland boppe! (jongens die van een gulitschip kwamen) Toch leuk die friezen! De overtocht van Brac naar Hvar is niet echt leuk, de wind is behoorlijk sterk in de middag en we varen door het knobbelige water met veel verkeer dus flinke golven naar Hvar. Na een flink zoutbad komen we in de grote baai,daar is het gelukkig weer wat rustiger. Ze moeten toch maar eens zonnebrillen met ruitenwissers uitvinden! Op Brac hebben ze stenen van uitstekende kwaliteit, ze hebben ook een methode bedacht zodat de blokken op elkaar aansluiten zonder cement te hoeven te gebruiken. Deze stenen worden ook gebruikt oa voor het paleis in Split, Stockholm en in Washington voor het witte huis. Starigrad is de volgende haven (met gratis rioolstank) waar we aan gaan leggen. We liggen weer aan een moorring, anker achter en twee lijnen aan de wal

9 Weer zo n kneuterig stadje met en leuke boulevard,pleintjes en winkeltjes, galeries en al die souvenirs zooi. Omdat hier op de rotsen veel lavendel staat, verkopen ze hier ook veel lavendel spullen als bosjes, olie en honing. Trouwens een heerlijk geur als je in de baai ligt. Voor ons hebben we een vinotheek,er staat een scheepsmodel voor de deur en iedereen maakt er een foto van,dus wij ook. S avonds ontdekken we dat het een gezellige hangplek is om een glas wijn te kopen en lekker op de trappen te gaan zitten om het op te drinken en er de dag door te nemen. Zo n winkel moeten we natuurlijk ook even zien, en kopen daar een Coca cola fles van 2 liter met zelf gemaakte wijn en een liter fles met grappa. Het smaakte goed en vielen dan gelukkig snel in slaap,want het feest voor de deur ging tot s morgens vroeg 4 uur door!

10 Maandag 8 aug(starigrad(hvar)-duga baai (Hvar)) Ik moet al in de agenda kijken welke dag het is. Het horloge hebben we al gelijk in de 1 e haven afgedaan. Dit is toch echt vakantie! Na een bezoekje aan de markt zijn we weer een baai in gegaan de wind is toch te sterk om daar te varen naar Hvar. In de baai ligt een onbemand schip die van het anker is geslagen, en op en rots af gaat. Als we onderweg zijn om te helpen, komt net de eigenaar met 2 kinderen (2-4 jr) in een rubberbootje van de wal. Zijn vrouw zwemt er achteraan,niet echt slim,want ze moest echt tijden zwemmen voor ze er was. Plus dat er net een schip van wel 40 meter aankomt varen en de wind behoorlijk sterk is. Gelukkig loopt alles goed af. Omdat de wind (6/7 bft) blijft,varen we niet uit en blijven we in de Dugabaai slapen. Spannend wat de wind gaat doen. Dinsdag 9 aug (Dugabaai (Hvar)-Vinogradisce baai (SV Klement)) Alles is goed gegaan vannacht,we hebben wel rondjes gedraaid. Maar we liggen verder goed. De wind is wat gaan liggen en voor dat het vanmiddag weer aan gaat trekken varen we door. Zodra we de hoek om gaan bij Pelegrin komen we in een heel ander gebied. De Sv Klement eilanden zien we al liggen,kleine deels groene eilandjes met lage rotsen. In Hvar haven is het erg druk met veel grote schepen,hier kunnen we haast niet aanmeren. Dan maar eens kijken bij de SV Klement eilanden,daar zijn erg leuke baaien,maar het is hier wel en stuk drukker. Aan het einde van de middag varen we naar de ACI Marina Palmizana, om een beschutte plek te zoeken voor de harde wind die weer gaat komen. Dan zouden we met de taxiboot naar Hvar kunnen gaan de volgende dag. Helaas is de haven vol,en moeten we een andere slaapplek zoeken. We kiezen voor de Vinogradisce baai met 2 lange lijnen aan de wal en een anker. Toen we daar lagen zagen we dat iedereen de stootwillen uit hebben. Nu weten we waarom, omdat er nog wel eens schepen van het anker af slaan. Er liggen wel s avonds 60 schepen in de baai. Morgen ochtend om 8 uur zou de wind op z n hardst zijn, we wachten af. We draaien het schip met de kop in de wind om,zodat we de wind niet steeds in de kajuit hebben. Lekker makkelijk! Omdat we geen bijbootje hebben kunnen we niet aan de wal komen. Tjerk bedenkt al weer een constructie zodat we de volgende keer een bijbootje mee kunnen nemen. Nou ja,ook nog een bijbootje op de bimini?. Maar we vermaken ons prima,genoeg te zien!. Nu maar eens zien wat de wind zo gaat doen.

11 Woensdag 10 aug (Vinogradisce baai-vinogradisce baai) Vanmorgen vroeg om half 6 begonnen de 1 e boten al uit te varen,zenuwachtig gedoe met weg varen en ankerlijnen die in elkaar zaten. Tjerk vermaakt zich kostelijk en geeft van af de stuurstoel al zijn commentaar aan mij door. Om 8 uur is het een drukte van belang, de wind is behoorlijk sterk 6/7 bft. Maar die zeilboten liggen,omdat ze alleen een vooranker hebben met de kont in de wind of dwars op de golven. Sommigen snijden lijnen door om weg te gaan. Anderen komen de baai weer in varen en kunnen niet goed ankeren omdat er te weinig ruimte is. We hebben de hele morgen haast geen tijd om de afwas te doen. Maar ja het gaspitje waait steeds ook uit. We liggen hier goed en besluiten om hier te blijven liggen vannacht. Zwemmen kunnen we nu wel even vergeten, want veel douchewater hebben we niet meer. En het is wel zo zout dat je anders erg gaat plakken. Gelukkig hebben we een flinke voorraad flessen water gekocht. Net kwam er een speedboot de baai in varen met twee aanhangmotoren met wel 300 pk per stuk! Ach ja dan kun je wel even oversteken van uit Italië. Tjonge wat kan een mens lui zijn.tjerk heeft al een baard van zeker een week. Maar ja, we moeten zuinig zijn met water! En zo werden we in slaap gewiegd. Donderdag 11 aug (Vinogradisce baai (SV Klement)-Palmizana (SV Klement)) Tjerk heeft de meerlijnen los gemaakt en het aller laatste water opgemaakt om even het zout af te spoelen. Afgelopen maandagmorgen hadden we 80 liter getankt en het water is nu echt op. De wind is nu redelijk. We gaan naar de baai tegen over ons in de ACI Marina Palmizana. Daar hebben we een plekje voor de nacht aan de steiger. Drukke dag! Water laden, stroom laden en de was doen, vuilnis weg, boodschappen halen. Na dit alles trekken we de korte broek aan en gaan met de taxiraceboot naar de overkant. We worden keurig op de kade van Hvar aan land gezet.

12 Daar is het een drukte van belang,leuke havenstad wel veel toeristen. In de haven liggen ook een aantal giga schepen, waarvan de eigenaar druk aan het bellen is (daling van de beurzen!!). En mevrouw met volle tassen uit de stad komt met zwierige hoed op, hoge hakken en fludder bloesje aan. Het personeel vraagt of ze de soep kan op dienen op het achter dek. En er ligt al een bijbootje klaar om een tripje te doen naar een onbewoond eiland. Zouden ze net zoveel plezier hebben als wij op Deksels? Ik kan je zeggen dat wij al enorm veel bekijks en omhoogstekende duimen hebben gehad vanaf oa deze schepen. Terwijl je ze anders niet ziet,komen ze zelfs voor ons in de benen! Ach, hoe leuk zou het zijn als ze Deksels nu graag willen kopen. Prima!,

13 Als we dan 1 nachtje op hun schip mogen slapen en wij hun bijboot meekunnen nemen. Willen we met alle plezier gelijk de boot leeg pakken en krijgen ze de trailer er bij. Ach ik kan er wel een heel verhaal over schrijven,maar ons Dekseltje krijgen ze lekker niet! In de levendige gezellige stad zijn weer veel souvenirwinkeltjes en galeries. Ook prachtige sieraden,ik kan het niet laten en koop een armband van allerlei zoetwater parels. Aan het begin van de avond varen we met de taxiboot weer terug naar de ACI Marina. Daar lopen we nog even naar de andere kant van de baai de rotsen,tussen de naaldbossen met cactussen en zien de plek waar we gisteren hebben gelegen bij nacht.

14 Bij een restaurantje zitten we nog even een borrel te drinken en na te genieten van deze drukke dag! Die avond krijg ik last van allemaal rode plekken aan de benen zand vlooien,muggen? (de volgende avond zijn ze weer weg) Het water is wat gezakt, toch eb en vloed? Onze buurman spreekt wat engels en wij vragen wat we hier nog zeker moeten zien. Het eiland Vis en Korcula is zeker de moeite waard Vrijdag 12 aug;(palmizana (SV Klement)-Komiza (Vis)) Vanmorgen om 7 uur gaan we op naar het eiland Vis. De golven waren al aardig hoog (1-2 m )en we hebben er weer een zout t shirt bij. Achter af was het toch wel wat te gek geweest. Onder de kust komen we weer wat bij van het tumult. Zo varen we naar het eiland Ravnik, daar is een groene grot.

15 Met Deksels (bimini naar beneden) varen we helemaal alleen zo de grot in. In het dak van de grot zit een gat waar het zonlicht door schijnt. Het water schijnt helemaal schitterend groen. Vleesmuizen en zwaluwtjes vliegen ons om de oren. Prachtig gezicht! We varen onder Vis door (mooie ruwe kust) en gaan even in een baai zwemmen. Heerlijk na al die dagen niet kunnen zwemmen. Na een lekkere douche en even ontbijten (nou ja lunchen inmiddels) gaan we nog even dwars door de golven en weer nat naar het stadje Komiza. Daar liggen we aan een pier,maar goed ook want de wind steekt steeds meer op. We houden even siesta, veel te warm. Voeren de bosjes vissen met oud brood.

16 Tegen de avond lopen we een stuk en komen een bij leuk,aan de haven uitkijkend restaurantje tegen. Daar gaan we eten (oa octopus) en zien de maan opkomen van achter de berg. Hij ziet ons ook overal! Ook hier is het hoogte verschil te merken,eb en vloed? (of met volle maan!) Zaterdag 13 aug;(komiza (Vis)-Bisevo-Vrboska (Hvar)) Nadat we voor de zoveelste keer het weerbericht hebben bekeken via internet,gaan we door. Als we de haven uitvaren besluiten we nog even een eiland Bisevo verder op te gaan waar een blauwe grot Modra Splilja is. Daar aangekomen moeten we eerst de boot voor anker gooien en met een kleiner taxibootje (50kuna) naar de grot.

17 De ingang is klein en je moet hier betalen (60 kuna voor 2 pers.).deze grot is gevonden door Baron Rausoonet in Via een nauwe ingang van 1,5 meter hoogte komen we in een soort kamer (35 m. lengte,17m. breedte en 6m hoogte),omdat het zonlicht onder de wand van de rots (1 m.) doorschijnt,zie je prachtig helder blauw water (16m diep). Tussen uur kun je het prachtig zien. Geweldig gezicht,zo varen we er weer uit en terug naar de Deksels. Van Bisevo (het best bewaarde eiland volgens het wereld natuurfonds) varen we naar de SV Klement eilanden en door naar Hvarbaai. Onderweg komen er grote golven van de miljoenen schepen tegen en zien we nieuwsgierige dolfijnen en tonijnen. Geweldig! We varen toch maar door, bij Hvar zijn er knobbelige golven van al het verkeer.

18 Ons zoutbad weer gehad. Dus zoeken we maar even een baai waar we kunnen zwemmen en douchen. En varen boven langs het eiland Hvar langs naar een baai bij Vrboska. Het is hier zo n heerlijk plekje en we liggen hier lekker alleen,zodat we besluiten om hier lekker te blijven overnachten. De maan komt op tussen de cactussen en verlichte onze hele boot!. Op 8 meter diepte zagen we de schaduw van onze boot door de maan! Zondag 14 aug. (Vrboska (Hvar)-Krizica baai (Peljesac)) Omdat we s avonds vanuit bed de sterrenhemel kunnen zien, worden we wakker van de zon in ons gezicht en met heerlijke lavendelgeur. Da s nog eens lekker wakker worden! Wat zal ik nu weer eens aan doen? Ach ja, de zwembroek dan maar weer! Wat een luxe! De golven geven een honingrad van zonlicht op het water. Prachtig! We hebben echt vakantie en genieten volop van de natuur en al zijn (on)hebbelijkheden. Bol het beroemde strand een driehoekig in zee uistekende landtong is erg populair bij windsurfers. Deze plek hebben we overgeslagen gisteren,omdat ons plan toen was om terug te varen naar Brac en hoger op te gaan. Maar na een telefoontje van kennissen is het plan omgegooid. Ze liggen in Krizica baai (Peljesac). Nog even bij de stadjes Vrboska aan en Jelsa om te tanken.

19 Om in een speer door 2.15 uur hardvaren naar Krizica baai (Peljesac) over een spiegelgladde zee te varen. Daar zijn ze weer dolfijnen!

20 Onder het eiland Hvar ging het prima,maar tussen de eilanden Hvar en Peljesac woei het behoorlijk en hadden we weer de volle laag. Nog even bijgekomen in een baai voor we aan kwamen bij de fam. W. We horen hoe zij de 1 e vakantie week hebben door gebracht,met allemaal kommer en kwel. (schroefas kapot,schroef los, fietsband stuk(niet meer te krijgen),van het anker geslagen,anker in de knoop,schade aan boot,zelfs gegijzeld geweest! ambassade, ten onrechte E700,00 moeten betalen! ) Hun boot (6 jaar daar) gaat waarschijnlijk weer terug naar Nederland zelfs. Hopelijk gaat hun vakantie nu echt beginnen. Samen eten we gezellig in een visrestaurant een heerlijke verse vissoep en zeebaarsfilet. En drinken we een lekker glas wijn op de goede afloop (gelukkig materiële schade) en hopen op een betere vakantie tijd. We hebben wel goed in de gaten gekregen dat je goed op moet passen met buitenlanders. Corruptie van de bovenste plank! In Nederland bellen we gelijk de verzekering,hoe het bij ons zit. Gelukkig hebben we een goede dekking en hebben ze een speciaal fonds voor dit soort calamiteiten. We varen (en rijden) van nu af met een grote boog om Kroaten heen! Misschien wel ten onrechte,maar we willen een wel leuke vakantie houden! S avonds vaart er een vissersbootje met een grote lamp voorop,vlak voor de kade. De visser heeft een drietandstok om inktvissen te vangen. Maandag 15 aug (Krizica(Peljesac)-Scedro-Stomorska(Solta)) Omdat ze naar het zuiden gaan en wij weer terug naar het noorden,nemen we afscheid en zien elkaar hopelijk in Nederland weer. Hoe zuidelijker we komen hoe meer het water zakt. Ook is het vandaag erg vochtig en nevelig. Met een gladde zee voorons varen we onder het eiland Hvar door naar het eiland Scedro.In de baaien Manastir en Lovisce valt niet veel te beleven,er liggen gulits en een prachtig groot zeilschip.

21

22 En varen door naar Hvar,daar liggen een soort containerschip als cruiseboot en een prachtig oud zeilschip met gasten. Het is een drukte van belang,mensen die water en diesel willen liggen te wachten.er staan hier behoorlijke golven dus varen maar door naar Pelegrin vuurtoren naar het eiland Solta. Daar even in een baai zwemmen en door naar Stomorska (Solta). Toch nog een SK gezien!

23 Even water tanken, nou ja even tot twee keer toe vloog de slang los en alles kledder nat. Ach het is zo droog! Na een wandeltochtje over de boulevard zien we dat het onweert in Split. Met geroezemoes (van het restaurant voor de boot) vallen we in slaap en als je tot 4 uur dit hebt gehad beginnen de 4 hanen van het dorp ook nog te vergaderen en worden we weer wakker met gekwebbel van oude koffie drinkende dames. O ja, toen de hanen schor waren, begonnen de krekels ook hier weer. Toch heeft een baai ook zo zijn voordelen! Dinsdag 16 aug (Stomorska (Solta)-Sesulabaai (Solta)) Vandaag een belangrijke dag Tjerk heeft scheerschuim en water en gaat nu zijn baard er af scheren van 14 dagen. We maken speciale foto s met snor en sik en bakkebaarden.

24 Onder weg nog even een baai aangedaan en varen door naar de Sesulabaai. Het is hier ondiep (2.5 m) en liggen hier heerlijk rustig,liggen lekker in het maanlicht (komt prachtig aan het einde van de baai op ) te genieten van een lekker glas Kroatische wijn. Woensdag 17 aug (Sesulabaai(Solta)-Krknjas(Veli Drvenik)) Vanmorgen was het erg heet hebben we gelijk een lekkere zwembaai opgezocht. Door gevaren naar het eiland Veli Drvenik,lekker in een baai gelegen. In de baai Krknjas waar nog al eens excursies naar toe gaan, omdat daar de Blue Lagoon is,liggen we voor anker. Het is inderdaad een mooi plekje,prachtig helder blauw water zoals overal haast,maar hier is minder wier op de bodem en kun je heel ver kijken onder water.

25 Raar gezicht, we liggen voor anker dus met de kop in de wind (zou je denken),maar het stroomt hier behoorlijk en liggen nu met de kont in de wind. Vanavond weer een prachtige sterrenhemel en maan. Donderdag 18 aug ( Krknjas (Veli Drvenik)-Marina Agana) We varen nu terug naar onze eindbestemming, maar als we van Veli Drvenik weg varen naar Marina Agana komt er bij de ingang van de baai een school dolfijnen en tonijnen langs als of ze ons weg zwaaien.

26 Voor we naar de Marina gaan liggen we nog even in onze laatste baai te genieten komt er een boot bij ons liggen ze zwaaien een grote friese handdoek over de boot en ja hoe kon het ook anders ze komen ook nog uit Sneek (de fam. de B.)!. Wij maken nog even een leuke foto van elkaar! Aan het eind van de middag gaan we naar de Marina Agana en spoelen de boot af. Halen nog even wat boodschappen voor morgen voor onder weg. Gelukkig stonden de auto en de trailer er nog goed bij. We stappen in de auto en rijden (45 km ) naar Split. Parkeren midden in de oude stad (19.00 uur,31 graden!). Via een marktplek lopen we het oude deel in.

27 Ook hier hebben ze de stad behoorlijk onder handen gehad. Het ziet er onderhouden uit en heeft veel oude en nieuwe moderne stukken gecombineerd. Hier ook veel nauwe (koele) straatjes en pleintjes en een prachtige boulevard. Aan de boulevard staat het grootste en best bewaarde paleis uit de Romeinse tijd. Zeker de moeite waard (ook op de Unesco lijst!). Op eens hoor je weer muziek door een steegje en kom je op een plein waar iedereen staat te dansen,wat een feest! Ondanks de hitte,nog 26 graden om uur! Wat een gezelligheid hier! Alhoewel ik weer de benen vol rode plekken heb, wat is dat toch vlooien,muggen,muskieten? Onze laatste avond in Kroatië sluiten we af met een borrel in de beach club.

28 Vrijdag 19 aug (Marina Agana-Regensburg (Duitsland)) Vanmorgen onze spullen ingepakt en het Deksel ging weer dicht,helaas!. De jongens van de kraan hebben de boot weer afgespoten en op de trailer gezet. Nog snel even douchen en we gingen om uur van de Marina Agana weg. Helaas, we hadden nog best langer willen blijven, wie weet een volgende keer. Onder tussen al weer 34 graden. Via de kustweg rijden we de snelweg weer op. Nog een keer kijken we over de rand van de brug bij Skradin waar we 2 jaar geleden onder door zijn gegaan.

29 En komen borden tegen pas op! voor everzwijntjes! en later een met pas op! voor beren,wolven en vossen! Om uur is het al 36 graden!.er staan er veel mensen met pech onder weg. Om uur zijn we in Zagreb en verbrassen onze laatste kuna s. Na 22 tunnels rijden we Kroatië uit om uur (23 graden). Bij de grens worden we nog even aangehouden, puur nieuwsgierigheid van de douane denken we. De Slovenië vignet weer voor de ruit en we gaan met een beetje regen verder. Weer een slechte weg en we mogen niet harder dan 60 km. Na 2 tunnels zijn we in Oostenrijk om uur, zon 25 graden. We rijden het riool van Oostenrijk weer door.tussen de tunnels door hebben we onweer,het regent hard. Even maken we een feestje,want de auto km teller zien we op km draaien We proosten met een flesje water en een zakje chips. Op de parkeerplaats maken we een dansje.

30 Om uur bereiken we de Duitse grens. Om uur stoppen we even om te slapen (nou ja we liggen lang uit) op een parkeerplaats voor een restaurant bij Regensburg. Koude nacht het is maar 15 graden. Zaterdag 20 aug (Regensburg (Duitsland)-Lang staart Poelen) Om 6 uur doet Tjerk het ingang luik open en er komen net voorbijgangers langs lopen en schrikken van het duiveltje uit het doosje effect! We vertrekken weer de nevel in,langs de hopvelden. De zon komt net op als we over de brug bij de Donau rijden.(13 graden!) Wanneer we weg rijden van een parkeerplaats voor Frankfurt,ziet Tjerk dat er iets aan de band van de trailer zit (kauwgum en papier?) Nee, bij nader inzien een dikke bobbel aan de zijkant van het voorste wiel. Op de vluchtstrook rijden we rustig naar een landweggetje om de band te verwisselen. Half uur later rijden we weer vrolijk door. Toen vond Tjerk dat hij wel een gebakken ei met spek had verdiend en ik een cappuccino. Nog even hebben we een kleine file van een half uur en bij Koln is het al weer 27 graden. Na 3 tunnels in Duitsland zijn we om uur bij de Nederlandse grens. We rijden even door naar de familie in Zwartsluis daar is alles goed gelukkig.het weer was niet zo denderend de afgelopen tijd. In Sneek aangekomen gaan we gelijk de boot weer te water laten en varen via het Sneekermeer naar de Langstaart poelen. (Lekker niet in huis of kantoor geweest! Lijkt wel spijbelen!). Daar zitten we dan weer met de dikke fleece jack en regenjas aan en een wed. joustra berenburgje in de hand en een stukje friese worst. Frieser kan het haast niet!

31 Zondag 21 aug (lang staart Poelen -Sneek) Met echt Hollands weer en lekker geklots van de golven worden we wakker. Onder een warm dekbed liggen we nog heerlijk na te genieten van deze geweldige vakantie. We gaan vandaag maar niet in het vieze donkere water zwemmen. Nog even bij de Regenboog kampioenschappen gekeken en we varen via de fam. Tuinstra naar huis. Daar waar een dikke stapel post en kranten liggen te wachten!. Al met al hebben we (Sneek-Sneek) ; 3519 km gereden uur gevaren Op de heen weg; 1709 km en uur gereden (min 6.00 uur slaapstop) Terugweg (met stops) ; Kroatië ; 6.35 uur Slovenië; 0.35 uur Oostenrijk; 4.45 uur Duitsland; uur (min 6.30 uur slaapstop,)(file en band verwisselen) Nederland; 2.20 uur Totaal; uur 6.30 uur (min 6.30 uur slaapstop) Gereden ; uur We weten nu wat het Zwitserleven een klein beetje inhoud! Graag reacties naar Tjerk en Betsy

Reisverslag 2012. naar Kroatië

Reisverslag 2012. naar Kroatië Reisverslag 2012 naar Kroatië Reisverslag naar Kroatië 2012 Met de Sportsman/vrouw Deksels Voorbereidingen; Elk voorjaar maak ik onze reisdocumentenmap in orde,dan is dat maar klaar. De trailer heeft de

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011. We spreken inmiddels al effe Zweeds.

7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011. We spreken inmiddels al effe Zweeds. 7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011 We spreken inmiddels al effe Zweeds. We zitten inmiddels boven de 55 e breedte graad. Donker wordt het niet meer en de langste dag moet nog komen. Het is een

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Schotland reis MS Word Export To Multiple PDF Files Software - Please purchase license. 10 mei tot 15 mei

Schotland reis MS Word Export To Multiple PDF Files Software - Please purchase license. 10 mei tot 15 mei MS Word Export To Multiple PDF Files Software - Please purchase license. Schotland reis 2009 10 mei tot 15 mei De week rust pakte even anders uit voor de achter gebleven bemanning, het was zo n bar weer

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande

Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Fajã dos Padres - (Portugal Madeira Quinta Grande) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Hallo allemaal, Eerst even een bedankje voor de post, sms'jes die wij gekregen hebben en aan allen die ons uitgeleide hebben gedaan. En natuurlijk aan Maaya voor de koffie,

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal!

De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! Hé hoi, hallo! Ik zal me even voorstellen. Ik ben Bloem. Bloem van Plastic. Maar je mag gewoon Bloem zeggen. Wow! Wat goed dat jullie even

Nadere informatie

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.)

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Tweede helft: van Motala tot Mem Dinsdag 20 juli mooi weer westen wind 3-4-In de ochtend

Nadere informatie

VILLA EVORA! MEI 2015

VILLA EVORA! MEI 2015 VILLA EVORA! MEI 2015 VILLA EVORA In de meivakantie van 2015 hadden wij het geluk om 12 dagen door te brengen in Villa Evora te Gazipasa van Maria en Sjef de Vries! Het bleek een geweldige plek voor een

Nadere informatie

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI De rit van Carrabella naar Manatee Springs State Park is erg mooi. Veel naaldbossen, grotendeels nieuw

Nadere informatie

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

Plaats: bij de oud papier doos in de dolfijnen groep. Nodig: oud papier doos.

Plaats: bij de oud papier doos in de dolfijnen groep. Nodig: oud papier doos. Opdracht 1 Plaats: bij de oud papier doos in de dolfijnen groep. Nodig: oud papier doos. Flip heeft gezien dat jullie na het werken papiersnippers in de oud papier doos gooien en niet in de prullenbak.

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Tour Denemarken 2016

Tour Denemarken 2016 Tour Denemarken 2016 Dag 1 Rond tien uur in de ochtend werd ik opgehaald door Joris van Wijngaarden. Daarna haalden we Leon op van het station en haalde we Simone op in Gorinchem. Ik liep naar boven in

Nadere informatie

Reisverslag Kroatië 2009

Reisverslag Kroatië 2009 Reisverslag Kroatië 2009 Met de Sportsman m/v Deksels. Voorbereiding; Het plan was om weer naar Zweden te gaan, maar vanwege de mindere weersvoorspellingen gooien we 3 dagen voor vertrek het roer om en

Nadere informatie

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel & Bungalows Changa - (Turkije Turkse Rivièra Adrasan) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 *

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier KROATIE ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * split omis brac bol Makarska 38 deelnemers per vertrekdatum Het nieuwe deluxe schip M/S

Nadere informatie

Een varende stad. Celien maakt overal foto s van. Binnen en buiten. Ze is zo druk aan het fotograferen, dat ze haar verdriet vergeet.

Een varende stad. Celien maakt overal foto s van. Binnen en buiten. Ze is zo druk aan het fotograferen, dat ze haar verdriet vergeet. Naar Engeland Celien staart naar de horizon, die nauwelijks te zien is. De lucht en de zee hebben dezelfde grauwe kleur. Ze trekt haar jas dichter om zich heen. De boot is net vertrokken en vaart nog niet

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos

Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Musicians Round House - (Griekenland Corfu Vatos) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Chenay, maandag 26 mei 2008

Chenay, maandag 26 mei 2008 Chenay, maandag 26 mei 2008 26 kilometer, totaal 201 kilometer En het is maar goed ook, dat ik mijn tent niet hoef in te pakken. Het heeft de hele nacht geplensd van de regen. En er was ook flink wat wind.

Nadere informatie

Spekkoek. Op de terugweg praat zijn oma de hele tijd. Ze is blij omdat Igor maandag mag komen werken.

Spekkoek. Op de terugweg praat zijn oma de hele tijd. Ze is blij omdat Igor maandag mag komen werken. Spekkoek Oma heeft de post gehaald. Er is een brief van de Sociale Werkplaats. Snel scheurt ze hem open. Haar ogen gaan over de regels. Ze kan het niet geloven, maar het staat er echt. Igor mag naar de

Nadere informatie

La Palma Zaterdag 2 september

La Palma Zaterdag 2 september La Palma 2005 Zaterdag 2 september Om 02:00 uur staan we op. Berry zal ons wegbrengen naar Schiphol en ze staat prompt om 02:45 voor de deur. Er is bijna niemand op de weg en om 03.15 uur komen we bij

Nadere informatie

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij?

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij? Naam: Waar woon jij? Wonen over de hele wereld Heb jij wel eens in een tent gewoond? Waarschijnlijk niet. In de vakantie is het leuk. Maar voor altijd? Toch zijn er mensen op de wereld die altijd in een

Nadere informatie

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni t/m 26 juni 2013 Donderdag 20 juni 2013 Vandaag om half 10 zijn we compleet en kan de boot, De Horizon, vertrekken

Nadere informatie

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa los Quemados - (Spanje La Palma Los Quemados) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Mamma vliegt steeds hoger.

Mamma vliegt steeds hoger. MEEUWTJE Meeuwtje is het verhaal van een jonge meeuw die zijn leefwereld verkent. Zijn moeder helpt hem daarbij, vooral door aan het eind van de dag nog eens na te gaan wat er allemaal voor dieren, kleuren

Nadere informatie

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Vandaag 9 mei zijn we om 10.15 uur vertrokken vanaf de Handihome uit Nijverdal om naar Zeeland te gaan. Om 11.30 uur was het tijd voor een

Nadere informatie

Vakantie Onur Frankrijk september 2010

Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Inleiding Midden juni begon ons als team op te vallen dat Onur zich erg begon terug te trekken. Hij wilde vaak alleen op zijn kamer blijven terwijl heel Nederland

Nadere informatie

28 november Naar Andance, Andancette. We vertrekken in de mist. Daarna wordt het helder.

28 november Naar Andance, Andancette. We vertrekken in de mist. Daarna wordt het helder. 28 november 2011. Naar Andance, Andancette. We vertrekken in de mist. Daarna wordt het helder. Het tweelingdorp is gescheiden door de Rôhne. Met een oude brug die bloedgevaarlijk is want er racen auto

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 1 van 15 18-11-2012 20:40 WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 Door René van Maanen en Nol van Asseldonk Maandag begon de week met wat slechtere weersvoorspellingen voor het weekeinde.

Nadere informatie

Beaugency, 18 mei 2007

Beaugency, 18 mei 2007 Beaugency, 18 mei 2007 30 kilometer, totaal 303 kilometer Negenentwintig kilometer vanaf de kathedraal, zegt mijn routebeschrijving. Daar zie ik wel tegenop, vooral omdat de route helemaal de GR3 volgt.

Nadere informatie

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Reisverslag Portugal 16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Vrijdag 16 oktober De vakantie kon eindelijk beginnen! Al om half drie `s nachts verzamelde iedereen

Nadere informatie

Scandinavië en Baltische staten

Scandinavië en Baltische staten Scandinavië en Baltische staten 1 / 19 2 / 19 3 / 19 4 / 19 5 / 19 6 / 19 7 / 19 8 / 19 9 / 19 10 / 19 11 / 19 12 / 19 13 / 19 14 / 19 15 / 19 16 / 19 Hele gezellig avond gehad en na nog een lekker ontbijtje

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 3 Het weer

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 3 Het weer Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 3 Het weer 1 Woorden 1 de bliksem 2 de donder 3 de jas 4 de muts 5 het onweer 6 de paraplu 7 de plas 8 de regen 9 de regenboog 1 10 de sjaal 11 de sneeuw 12 de sneeuwbal

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Vakantie Kreta mei 2016

Vakantie Kreta mei 2016 Vakantie Kreta mei 2016 Afgelopen meivakantie zijn we naar Kreta gegaan. Het bijzondere aan deze vakantie was dat we niet in een resort of een huisje verbleven maar dat we op pad gingen met een camper.

Nadere informatie

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Keurig op tijd arriveert de bus in Tonden met hierin al de dames die in Zaltbommel zijn opgestapt. Na wisseling van de oprij-chauffeur en de koffers

Nadere informatie

Rondje Eierlandse Gat

Rondje Eierlandse Gat Rondje Eierlandse Gat Het Eierlandse Gat stond al zo lang als ik op het Wad vaar op mijn verlanglijstje. Waarom eigenlijk? Misschien wel de belangrijkste reden is de waarschuwing op kaart 1811.7: Op mij

Nadere informatie

Reisverslag van onze Vakantie in NOORWEGEN. Bergen Noorwegen

Reisverslag van onze Vakantie in NOORWEGEN. Bergen Noorwegen Reisverslag van onze Vakantie in NOORWEGEN Bergen Noorwegen *Hoe wij bij Elk Trek zijn terecht gekomen dat is niet zo gek. Internet natuurlijk!!!!. Over Elk Trek niets dan goeds, prima begeleiding ze staan

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal!

De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! Hé hoi, hallo! Ik zal me even voorstellen. Ik ben Bloem. Bloem van Plastic. Maar je mag gewoon Bloem zeggen. Wow! Wat goed dat jullie even

Nadere informatie

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink London klas 2B kompas Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink Dag 1 Klas 2b van het kompas moesten allemaal verzamelen op het station Breda. Daar werden de kinderen uitgezwaaid door hun ouders. De kinderen

Nadere informatie

WE GAAN NAAR DENEMARKEN!

WE GAAN NAAR DENEMARKEN! WE GAAN NAAR DENEMARKEN! We gaan weer naar Fanø, naar hetzelfde huisje als vorig jaar! We vertrekken op zaterdag 28 april, om ongeveer 8:00 uur. We rijden terug op zaterdag 5 mei. Zaterdag 28 april Zondag

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

La Posada Morisca Spanje Andalusië Frigiliana

La Posada Morisca Spanje Andalusië Frigiliana La Posada Morisca Spanje Andalusië Frigiliana 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren La Posada Morisca - (Spanje Andalusië Frigiliana) - 3,5 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Vakantie in Weert. Vakantiepark Weerterbergen. 29 augustus tot en met 5 september 2014 M A I C K L E G O N N I E T H E O

Vakantie in Weert. Vakantiepark Weerterbergen. 29 augustus tot en met 5 september 2014 M A I C K L E G O N N I E T H E O Vakantie in Weert 29 augustus tot en met 5 september 2014 Vakantiepark Weerterbergen G O N N I E M A I C K L E T H E O Reisleider Theo haalt de bus bij het kantoor van Tendens op. Waar woont Gonnie nou

Nadere informatie

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Xarc Agroturisme - (Spanje Ibiza Santa Eularia) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden zwembad:

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Schotland reis e verslag. Onderweg ging het werk natuurlijk gewoon door, ook Adrie was onverstoorbaar bezig in de spoelkeuken.

Schotland reis e verslag. Onderweg ging het werk natuurlijk gewoon door, ook Adrie was onverstoorbaar bezig in de spoelkeuken. Schotland reis 2011 2 e verslag Zondag 15 mei om 10.00 uur was het dan weer zover de bus met gasten arriveerde precies op tijd en vertrokken we weer richting het eiland Arran waar de golfers en wandelaars

Nadere informatie

Mannenweek Biddinghuizen

Mannenweek Biddinghuizen Mannenweek Biddinghuizen Tendens Vakanties 29 juli tm 5 augustus 2016 Vlnr op de foto; Piet, Ron, Rene, Robert,Wim, Thomas, Ludolf en Johan. Vrijdag 29 juli, Ron en Thomas zijn samen met Theo bij Tendens

Nadere informatie

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en Het plan van Bart Dobber, niet doen! Bibi staat op het dek van het schip en kijkt naar haar hond die een kat achterna zit op de kade. Haar broer Bart ligt op de loopplank en peutert aan het touw van de

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Kerstvakantie 2015. BSO De Spreng

Kerstvakantie 2015. BSO De Spreng Kerstvakantie 2015 BSO De Spreng Maandag 21 december 2015 De kinderen waren vanmorgen flink aan het knutselen. Papieren bordjes versieren met glitters, stiften en plakfiguren. Ze maakte er schilderijtjes

Nadere informatie

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Fietsvakantie 2015 De Schakel Uitwaaien op Texel woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Volg ons door tijdens de fietsvakantie elke dag ons verslag te lezen op: www.deschakelamstelveen.nl Het programma

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Studiereisverslag Star Clipper

Studiereisverslag Star Clipper Studiereisverslag Star Clipper 14 t/m 18 augustus 2005, aangeboden door VCK Zeereizen. 1 Een geweldig zeilavontuur! U hoeft niet zelf te helpen, maar het mag wel! Informele sfeer, geen formele avonden.

Nadere informatie

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013 Gonnie Maickle Bert 1 Vrijdag 30-08 Eindelijk komt dan de bus van Tendens, Maickle stond al aan de poort te wachten hoi Bert. Even kennis maken en dan snel de koffers

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Woensdag 15 juni: Mail de deur uit om de caravan op te halen, 20 juni kan deze gehaald worden

Woensdag 15 juni: Mail de deur uit om de caravan op te halen, 20 juni kan deze gehaald worden Zaterdag 11 Juni: De route naar het zuiden is globaal uit gezet. Dinsdag 14 juni: De eerste boodschappen zijn gedaan Woensdag 15 juni: Mail de deur uit om de caravan op te halen, 20 juni kan deze gehaald

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Zomervakantie BSO XXL 2014

Zomervakantie BSO XXL 2014 1 Zomervakantie BSO XXL 2014 Week 1: 21, 22 en 24 juli Thema: Kraak de code! Welkom in het programmaboekje van BSO XXL, we nemen je mee op avontuur! Ben jij een echte Bliek( zo noemen ze Gorcummers namelijk

Nadere informatie

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen.

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen. De week op de morgenster, Maurits cleijne. Ik begon de week met een heel goed gevoel over deze tocht naar engeland, had er zeer veel zin in, en ging er voor. Toen ik de eerste dag op de morgenster kwam

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014 Logboekverhaal Schoolkamp 2014 Mysterie kamp 22-25-april Dinsdag 22 april 2014 Vandaag moesten we om 8:00 op school verzamelen. Onze bagage werd ingeladen en wij namen afscheid van de ouders. Toen alles

Nadere informatie

Sindbad. De Vier Windstreken

Sindbad. De Vier Windstreken Nieuwsgierig naar de wereld achter de horizon, vertrekt Sindbad op een schip naar Oost-Indië. Hij bevaart alle zeeën en oceanen waar de zon op schijnt en beleeft de meest fantastische avonturen. Hongerige

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

een harpoenier. Dan moeten jullie samen in één bed slapen.

een harpoenier. Dan moeten jullie samen in één bed slapen. In de herberg Ik heet Ismaël. Mijn geld is bijna op. En ik ben het leven op het land zat. Daarom wil ik gaan varen. Op een walvisvaarder, een schip dat op walvissen jaagt. Want ik ben erg nieuwsgierig

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie

Reisbrochure voor het Oude Rome

Reisbrochure voor het Oude Rome Reisbrochure voor het Oude Rome Welkom in Rome! Hopelijk het je het naar je zin, deze reis is georganiseerd door de film Back To The Future. Het hotel waar je de komende 5 dagen gaat slapen, is een V.I.P

Nadere informatie

Spelen met zand. Zandpaspoort voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar

Spelen met zand. Zandpaspoort voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar Spelen met zand Zoals je hebt kunnen zien is zand heel interessant, maar zand is ook heel erg leuk. Je kunt er namelijk onwijs goed mee spelen! Zandpaspoort voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar Schrijf

Nadere informatie

Genieten na een oversteek

Genieten na een oversteek Genieten na een Klaas Wiersma maakte een oversteek. Nee, niet op de Noordzee of de Atlantic. Het ging van Ameland naar Terschelling. Met de Cornish Crabber Urmiena. Geen sinecure met een dikke noordwester.

Nadere informatie