De Bem KINDER YOGA OPGAVE FIND OUT OPGAVE FIND OUT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Bem KINDER YOGA OPGAVE FIND OUT OPGAVE FIND OUT"

Transcriptie

1 De Bem JAARGANG KINDER YOGA NASCHOOLSE ACTIVITEITEN Ook de komende periode bieden wij weer een programma van naschoolse activiteiten aan. U vindt alle informatie hierover op de website van De Bem. In deze nieuwsbrief leest u het aanbod van de activiteiten van blok 3. Dit blok start volgende week. Aanmeldingen graag deze week via onze website!! Op De Bem zien we kinderen nl. graag verdergaan in een pas ontdekte liefhebberij. We werken daarom samen met sportverenigingen, deskundige muziekdocenten en andere instellingen en clubs. Dat maakt de stap naar zo n nieuwe talentontdekking makkelijker. Wilt u dat uw kind zijn talenten ontplooit? Door te spelen op een viool, te sporten of via yogalessen met een deskundige begeleidster, merkt het kind: ik vind dit geweldig en ik vind het nog leuk of ontspannend ook! Nu je talenten ontdekken komt later van pas bij beroepskeuze of in de vrije tijd. Kinderen of ouders kunnen een paar keer per jaar inschrijven voor de naschoolse activiteiten via onze website. Tevens zijn er op school uitgebreide flyers met alle activiteiten die u mee kunt nemen. Wacht niet te lang met inschrijven want VOL = VOL. OPGAVE FIND OUT OPGAVE FIND OUT

2 JUDO Judo (groep 1 t/m 8): De judosport heeft een grote vormende waarde en levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de sociale competentie bij kinderen. Judo draagt bij aan de ontwikkeling van het zelfvertrouwen en zelfbeheersing van een kind en de mate waarin het rekening houdt met anderen. Middels het judo leren de kinderen ook vallen, iets waar ze later veel voordeel van hebben. Goed leren vallen geeft zelfvertrouwen. Kinderen zijn dan niet meer bang en durven bijvoorbeeld ook meer tijdens reguliere gymlessen. Ook de motoriek van kinderen wordt beter door het volgen van judolessen. Onze judolessen worden gegeven door huidig Nederlands kampioen en voormalig junioren Wereldkampioen Marvin de la Croes. De lessen worden geven op de dinsdag van tot uur (groep 1 t/m 4) en vrijdag van tot uur (groep 4 t/m 8). Kosten: 4,- per les (exclusief judogi, examenkosten en wedstrijden.) SCHAKEN Schaken: Schaken heeft een enorme aantrekkingskracht op kinderen. De schaakstukken fascineren door hun vorm en bewegingen over het bord. Naast het leren van een bijzonder spel, stimuleert het leren schaken ook de emotionele en sociale ontwikkeling van het kind. Het is een spel waar je zelf de baas kunt spelen en de consequenties komen dan ook geheel voor eigen rekening. Belangrijk daarbij is het leren omgaan met verlies, hetgeen door jezelf wordt veroorzaakt, omdat je een fout hebt gemaakt. Steeds weer moeten er bij een partij problemen worden opgelost, waarbij je eerst het probleem moet herkennen, daarna mogelijke oplossingen moet bedenken en vervolgens uit die oplossingen de beste keuze maken. Hiervoor is concentratie nodig, welke door de schaaksport kan worden gestimuleerd. Concentratie en analytisch denken zijn onafscheidelijk van elkaar. Uit wetenschappelijk onderzoek is zelfs gebleken dat het leren van schaken aan kinderen een verhoging van de schoolresultaten van ongeveer 6% met zich meebrengt. De Bem heeft een vakdocent voor de schaaklessen. Door zeer efficiënt met lestijd om te gaan is er ruimte gemaakt voor de schaaklessen. Voor de kinderen die nog meer willen is er de gelegenheid één keer per veertien dagen donderdags na schooltijd een uurtje te schaken. De lessen worden om de veertien dagen op een donderdag van uur gegeven en kosten 4,- per les (in blokken aangeboden).

3 DUITS Duits (groep 3 t/m 8): Overal ter wereld wordt Engels gesproken. Op de Bem kiezen wij daarom voor een native speaker die de Engels taal in groep 1 t/m 8 aanbiedt. Toch zijn wij al een tijdje bezig met het aanbieden van een 2de vreemde taal; Duits. Waarom? Natuurlijk ligt Zevenaar vlak aan de grens en komen er al veel leerlingen vanuit Duitsland naar onze school. Maar wist je ook dat Duits de meest gesproken moedertaal in Europa is? Duits is makkelijk voor Nederlanders omdat de taal veel gelijke woorden heeft. Daarbij wordt er in onze regio van werknemers steeds vaker een goede spreekvaardigheid van de Duitse taal gevraagd. Jonge kinderen leren een vreemde taal snel door deze op een leuke manier aangeboden te krijgen met behulp van spelletjes en liedjes over alledaagse onderwerpen. De lessen worden elke maandagmiddag gegeven van uur tot uur. Let op: Uw opgave hiervoor is in eerste instantie een inventarisatie van de belangstellenden op grond waarvan we u z.s.m. een definitief aanbod doen. Over de startdatum zullen we u nader berichten. Kosten: 4,- per les (in blokken aangeboden) GITAARLES Gitaarles (groep 4 t/m 8): Muziek bevordert de leesvaardigheid en het geheugen. Ook de algemene intelligentie gaat erop vooruit (IQ). Leerlingen werken met elkaar samen en ontplooien zich op sociaal gebied. Ook wordt er een beroep gedaan op je zelfvertrouwen (presenteren). Je leert naar elkaar te luisteren en je te concentreren. Je leert positief te reageren op de prestaties van anderen en de muziekkeuze van anderen te respecteren. Om een instrument te leren bespelen wordt er meer gevraagd van de leerling. Na school worden er gitaarlessen gegeven (één op één, of in groepen van twee). Hier wordt het notenschrift uitgebreid aangeleerd en wordt er meer nadruk gegeven op de theoretische kant van de muziek. Dit wordt gekoppeld aan klank, zodat het muzikaal voorstellingsvermogen van de leerling wordt bevorderd. Er wordt van de leerling verwacht dat ze thuis elke dag even oefenen. Onze gitaarlessen worden gegeven door een gediplomeerde muziekdocent. De lessen kunnen door maximaal 3 leerlingen samen worden gevolgd zodat de leskosten kunnen worden gedeeld. Desondanks raden wij individuele lessen aan. Meer informatie over de docent Robbert van Uum kunt u vinden op:

4 TYPECURSUS Typecursus (groep 4 t/m 8): Kinderen komen dagelijks in aanraking met het toetsenbord en de computer. Met tien vingers typen is daarom een basisvaardigheid om op jonge leeftijd aan te leren. Eens aangeleerd biedt deze vaardigheid een leven lang gemak en tijdwinst. Wij bieden onze leerlingen de online typecursus Typetuin aan. In de Typetuin draait alles om de leermethode van het adaptieve leren. Dat wil zeggen dat de typeoefeningen zich automatisch aanpassen aan het niveau van de cursist. Dit maakt de Typetuin uitdagend voor zowel zwakke als (zeer) goede cursisten. Iedere cursist typt op zijn of haar eigen niveau. Als de cursist een bepaalde oefening niet goed typt of begrijpt, wordt de volgende oefening automatisch eenvoudiger. De oefeningen worden moeilijker wanneer de cursist de opdrachten goed uitvoert. Voor elke cursist dus echt maatwerk! De Typetuin is daarom uitermate geschikt voor cursisten met dyslexie en andere leerproblemen, maar ook voor cursisten die de stof al ver vooruit zijn. Voor kinderen met dyslexie zijn er gratis aanpassingen beschikbaar zoals een aangepaste normering en speciaal lettertype. Tijdens de cursus ontvangen de ouders een wekelijkse rapportkaart via de mail. U kunt kiezen uit 2 varianten: Typetuin klassikaal: 8 lessen van een uur onder begeleiding van een bevoegd docent. 5 thuislessen. Inclusief gebruik van de online versie van de Typetuin ter waarde van 45. Alleen bij voldoende deelnemers. Kosten: 110,- (normaal 169,95). Typetuin online: Volledig online programma (thuis). Starten wanneer de cursist dat wil binnen een periode van 6 maanden. Kosten: 45,- (normaal 99,95).

5 VIOOLLES Vioolles (groep 1 t/m 8): De vioollessen worden verzorgd door Janine Jansen. Als gediplomeerd viooldocente heeft zij jarenlange ervaring met het geven van vioollessen aan kinderen vanaf 4 jaar. De viool is een prachtig instrument waarmee je bij uitstek je eigen 'klankkleur'' kunt gaan ontdekken en maken. Er wordt in het begin veel aandacht besteed aan een goede basis waarin houding, lichaamsbewustzijn en leren 'luisteren' een fundering geven aan veel speelplezier. In de lessen komt ook muziektheorie aan bod. Nadat spelenderwijs via eenvoudige liedjes en naspelen de basisvaardigheden zijn verkregen kan je in de muziekstijl van je keuze verder gaan (denk aan Pop, Klezmer, Klassiek) en kan je gaan samenspelen met andere kinderen. De lessen kosten 15 euro per half uur, 20 euro per 3/4 uur, 25 euro voor een uur. De lessen worden per maand vooruit betaald. De lessen kunnen door maximaal 2 leerlingen samen worden gevolgd zodat de leskosten gedeeld kunnen worden. Na een eenmalige bijdrage van 10 euro voor de bladmuziek wordt deze verder door de docent verzorgd. De lessen worden elke woensdag na schooltijd gegeven. Tijdstip wordt in overleg met ouders bepaald. KINDERYOGA Yoga (groep 1 t/m 8): Bij Kinderyoga leren kinderen zich op een leuke manier te ontspannen, zonder zich te verliezen in de prikkels om hen heen. Ze worden zich meer bewust van hun lichaam en leren eventuele spanning te herkennen. Door middel van eenvoudige oefeningen zal het kind zich ontspannen. Na verloop van tijd kunnen de kinderen de oefeningen in hun dagelijkse leven toepassen. Maar kinderyoga is vooral heel leuk om te doen! Voorbeelden uit de les zijn: spel en muziek, de kinderyoga-dierentuin, samenspel met de yogaballen, een verhaaltje inbeelden. Kinderyoga is nooit prestatiegericht. Kinderyoga wordt gegeven door Petra Helmes. Zij is bevoegd docent Kinderyoga en bevoegd docent Therapeutische Kinderyoga. Voor meer informatie zie: De lessen voor leerlingen uit groep 1 t/m 8 worden gegeven op dinsdagmiddag van tot uur en kosten: 4,- per les (in blokken aangeboden).

6 PIANOLES Piano (groep 1 t/m 8): De pianolessen worden verzorgd door Janine Jansen. Als gediplomeerd docente heeft zij jarenlange ervaring met het lesgeven aan kinderen. Bij de pianolessen leer je noten lezen en wordt stap voor stap uitgelegd hoe de muziek in elkaar zit. De piano is een van de meest veelzijdige instrumenten die de muziek rijk is. De piano omvat melodie, begeleiding en het ritme. Door middel van leuke originele oefeningen en grappige liedjes krijgt de leerling het al snel in de vingers... Je leert niet alleen van bladmuziek spelen maar ook akkoorden en op gehoor stukjes naspelen. Niet onbelangrijk: deze hele samenwerking van handen en gehoor stimuleren hele nieuwe verbindingen in de hersenen, wat zijn uitwerking zal hebben op andere leergebieden. Er wordt tevens een brede basis gelegd voor theoretische kennis. De lessen kosten 15 euro per half uur, 20 euro per 3/4 uur, 25 euro voor een uur. De lessen worden per maand vooruit betaald. De lessen kunnen door maximaal 2 leerlingen samen worden gevolgd zodat de leskosten gedeeld kunnen worden. Na een eenmalige bijdrage van 10 euro voor de bladmuziek wordt deze verder door de docent verzorgd. De lessen worden elke woensdag na schooltijd gegeven. Tijdstip wordt in overleg met ouders bepaald.

De Bem. Even voorstellen...

De Bem. Even voorstellen... De Bem JAARGANG 4 2013-2014 23-06-2014 25 FORMATIE 2014-2015 Uiterlijk a.s. maandag 30 juni verschijnt een aparte nieuwsbrief met de uiteindelijke formatie. Wij begrijpen heel goed dat alle kinderen en

Nadere informatie

Start schooljaar

Start schooljaar De Bem JAARGANG 4 2013-2014 12 augustus Welkom 1 WEER NAAR SCHOOL Start schooljaar 2013-2014 Door Lineke Dusseljee De school Basisschool De Bem is een gezonde school in ontwikkeling. De eerste Nieuwsbrief

Nadere informatie

Vanaf schooljaar 12 13 verandert de organisatie m.b.t. het activiteitenaanbod voor de kinderen.

Vanaf schooljaar 12 13 verandert de organisatie m.b.t. het activiteitenaanbod voor de kinderen. Brede school activiteiten 2012 Blok 4 Voorwoord Beste ouder(s) / verzorger(s), Binnenkort start het 4 e blok van de brede schoolactiviteiten. In dit boekje vindt u alle informatie over de activiteiten

Nadere informatie

Hij komt, hij komt de lieve goede Sint...

Hij komt, hij komt de lieve goede Sint... De Bem JAARGANG 4 2013-2014 25 november 8 Hij komt, hij komt de lieve goede Sint... Op zaterdag 16 november kwamen de Sint en zijn Pieten weer aan in ons land aan. Vanzelfsprekend werken de kinderen in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kinderboekenweek. Techno+klas. Studiedag! In dit nummer:

Nieuwsbrief. Kinderboekenweek. Techno+klas. Studiedag! In dit nummer: 6 oktober 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Kinderboekenweek Zoals al in een aparte nieuwsbrief vermeld zullen we woensdag 6 oktober a.s. om half 9 op het schoolplein een korte maar verrassende opening hebben

Nadere informatie

Workshops 4 + Najaar 2017 Aan deze activiteiten zijn kosten verbonden

Workshops 4 + Najaar 2017 Aan deze activiteiten zijn kosten verbonden ). leef Aan deze activiteiten zijn verbonden Burgemeester van Gentsingel 1b, 2636 BP Schipluiden (015) 380 71 38 MY FIRST ENGLISH COURSE Speciaal voor jonge kinderen die nog niet kunnen lezen en schrijven

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE GORTER ACADEMIE ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015 Blok 3 Voorwoord Voor jullie ligt het activiteiten programmaboekje voor schooljaar 2015 De cursussen voor dit derde blok beginnen

Nadere informatie

Het team van De Bem stelt zich aan u voor...

Het team van De Bem stelt zich aan u voor... De Bem JAARGANG 4 2013-2014 26 augustus 2 Het team van De Bem stelt zich aan u voor... Het team van De Bem is weer fris gestart aan een nieuw schooljaar. Zoals u in de vorige nieuwbrief heeft kunnen lezen,

Nadere informatie

Naschoolse activiteiten

Naschoolse activiteiten NSA Onder De Bogen Beste ouder(s)/verzorger(s), In januari 2019 hebben we weer een boeiend aanbod aan Naschoolse Activiteiten (NSA) dat vanuit KMN Kind & Co wordt georganiseerd. Hoe gaat dat in zijn werk?

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

Algemeen. Nieuwsbrief, 4 september Deze week in de Extra Nieuwsbrief: Agenda Do. 14 september informatie avond. Schaakles Spaansles Weerbaarheid

Algemeen. Nieuwsbrief, 4 september Deze week in de Extra Nieuwsbrief: Agenda Do. 14 september informatie avond. Schaakles Spaansles Weerbaarheid Nieuwsbrief, 4 september 2017 Deze week in de Extra Nieuwsbrief: Schaakles Spaansles Weerbaarheid Agenda Do. 14 september informatie avond Woe. 27 september studiedag De 4 Kronenburgh waarden: Respect

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 159 GE Zaandam 75-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

Muziekaanbod 2016-2017 Locatie: kulturhus, Wekerom

Muziekaanbod 2016-2017 Locatie: kulturhus, Wekerom Muziekaanbod 2016-2017 Locatie: kulturhus, Wekerom De dwarsfluitlessen, AMV (algemene muzikale vorming) lessen, aangepaste muziekles en muziektherapie worden verzorgd door docente/therapeute Erika van

Nadere informatie

Alle Informatie Rond Piano Leren Spelen

Alle Informatie Rond Piano Leren Spelen Alle Informatie Rond Piano Leren Spelen In deze artikel vind je alle informatie rond piano leren spelen. Wie graag piano wil leren spelen, loopt vaak met veel vragen rond. Daarom is het namelijk nuttig

Nadere informatie

Weerbaarheid en zelfsturing voor particulieren. Bouwen aan zelfvertrouwen. Jeugd

Weerbaarheid en zelfsturing voor particulieren. Bouwen aan zelfvertrouwen. Jeugd Weerbaarheid en zelfsturing voor particulieren Bouwen aan zelfvertrouwen Jeugd 1. Weerbaarheidstrainingen voor kinderen Heeft uw kind moeite met voor zichzelf op te komen? Of is uw kind wellicht te weerbaar?

Nadere informatie

Daarna gaan we op weg naar Kerst. Advent, tijd van verwachting.

Daarna gaan we op weg naar Kerst. Advent, tijd van verwachting. 19 november 15 Voorwoord In de nieuwsbrief voor de komende weken zeggen we welkom tegen een nieuwe leerling in groep 3, feliciteren we de zwemkanjers, lezen we over activiteiten die plaats vonden op school,

Nadere informatie

ENGELS als Tweede Taal

ENGELS als Tweede Taal ENGELS als Tweede Taal o.b.s. De Drift de Pol 4a 9444 XE Grolloo 0592-501480 drift@primah.org Inhoudsopgave Inhoud: 1. Inleiding 2. Keuze voor de Engelse taal (Why English?) 3. Vroeg vreemde talenonderwijs

Nadere informatie

Periode: Meivakantie - zomervakantie

Periode: Meivakantie - zomervakantie Periode: Meivakantie - zomervakantie . Inschrijvingsvoorwaarden NSA De Watermolen Inschrijvingen geschiedt per kind, per activiteit. Bij onvoldoende aanmeldingen voor een cursus heeft de organisatie het

Nadere informatie

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Seizoen 2012-2013 Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Liefde voor muziek De Zeister Muziekschool is hèt trefpunt voor muziek in Zeist. Iedereen die iets met muziek wil doen - van spelen tot luisteren,

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE Brede school het Eiland 2015 2016 (Blok 1)

PROGRAMMABOEKJE Brede school het Eiland 2015 2016 (Blok 1) PROGRAMMABOEKJE Brede school het Eiland 2015 2016 (Blok 1) Uiterste inschrijfdatum 18 september 2015 Voorwoord Dit is het activiteitenprogramma van de Brede School het Eiland 2015 2016, BLOK 1 (september

Nadere informatie

Samen leren Samen spelen Met elkaar en van elkaar leren

Samen leren Samen spelen Met elkaar en van elkaar leren Samen leren Samen spelen Met elkaar en van elkaar leren Blazersklas: Alternatief voor muziekonderwijs Samen leren spelen is met elkaar leren en van elkaar leren Spelenderwijs leren Goed voor sociale en

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 3 en 4

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 3 en 4 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 3 en 4 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen,

Beste ouders en kinderen, Beste ouders en kinderen, Voor U ligt alweer de derde brochure van het aanbod van onze Naschoolse Arrangementen voor schooljaar 2015-2016: N-ARR-G. (dit spreek je uit op zijn Engels als ENARRGY.De N van

Nadere informatie

Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op]

Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op] Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op] +31613021720 Info@muziekschoolmontauban.nl www.muziekschoolmontauban.nl Over Muziekschool Montauban Muziekschool Montauban staat voor de bereikbaarheid van muziekles voor

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE Brede school Assendelft Zuid 2014 2015 (Blok 1) Uiterste inschrijfdatum: 9 september 2014

PROGRAMMABOEKJE Brede school Assendelft Zuid 2014 2015 (Blok 1) Uiterste inschrijfdatum: 9 september 2014 PROGRAMMABOEKJE Brede school Assendelft Zuid 2014 2015 (Blok 1) Uiterste inschrijfdatum: 9 september 2014 Voorwoord Voor jullie ligt het activiteiten programmaboekje van de Brede School Assendelft Zuid

Nadere informatie

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Werelds leren in landelijk Amsterdam Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Welkom op De Weidevogel! De Weidevogel is niet zomaar een openbare basisschool. Onze school ligt

Nadere informatie

kinderateliers 17 september 2014

kinderateliers 17 september 2014 kinderateliers De ateliers bestaan uit een serie lessen (minimaal 5 maximaal 10) van een uur met uitzondering van ateliers beeldend 1,5 uur Kosten zijn 3,- per les Tijdstip: direct na schooltijd Locatie:

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE BREDE SCHOOLACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2014/2015 Blok 1 Voorwoord Voor jullie ligt het programma van de Brede schoolactiviteiten, voor schooljaar 2014/2015 De

Nadere informatie

Periode: Kerstvakantievoorjaarsvakantie

Periode: Kerstvakantievoorjaarsvakantie Periode: Kerstvakantievoorjaarsvakantie . Inschrijvingsvoorwaarden NSA De Watermolen Inschrijvingen geschiedt per kind, per activiteit. Bij onvoldoende aanmeldingen voor een cursus heeft de organisatie

Nadere informatie

Graag presenteren wij u de activiteiten van het najaar 2017, die woensdag 6 september van start zullen gaan.

Graag presenteren wij u de activiteiten van het najaar 2017, die woensdag 6 september van start zullen gaan. Schooljaar 2017/2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), Graag presenteren wij u de activiteiten van het najaar 2017, die woensdag 6 september van start zullen gaan. Hoe gaat het in zijn werk? Dit jaar hebben

Nadere informatie

Obs De Dijk naschool september-december 2015

Obs De Dijk naschool september-december 2015 Voorwoord Beste ouder(s) en/of verzorger(s), In deze brochure vindt u het naschoolse activiteitenaanbod voor periode 1 van obs De Dijk op het gebied van sport, muziek, dans en crea. Wij organiseren deze

Nadere informatie

danstheater Iedereen kan dansen KUNSTHUIS Danstheater IMPRO VI stimuleert het plezier in beweging via expressie het is toegankelijk voor iedereen.

danstheater Iedereen kan dansen KUNSTHUIS Danstheater IMPRO VI stimuleert het plezier in beweging via expressie het is toegankelijk voor iedereen. danstheater Iedereen kan dansen Danstheater IMPRO VI stimuleert het plezier in beweging via expressie het is toegankelijk voor iedereen. KUNSTHUIS open academie lingewaard www.openacademie.nl t is de lazersklas?

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE Brede school Assendelft Zuid 2015 2016 (Blok 2)

PROGRAMMABOEKJE Brede school Assendelft Zuid 2015 2016 (Blok 2) PROGRAMMABOEKJE Brede school Assendelft Zuid 2015 2016 (Blok 2) Voorwoord Voor jullie ligt het activiteiten programmaboekje van de Brede School Assendelft Zuid 2015 2016, BLOK 2 (januari - mei 2016) De

Nadere informatie

Periode: Voorjaarsvakantie Meivakantie

Periode: Voorjaarsvakantie Meivakantie Periode: Voorjaarsvakantie Meivakantie . Inschrijvingsvoorwaarden NSA De Watermolen Inschrijvingen geschiedt per kind, per activiteit. Bij onvoldoende aanmeldingen voor een cursus heeft de organisatie

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten die plaatsvinden in de Hudsonhof 1

Wekelijkse activiteiten die plaatsvinden in de Hudsonhof 1 Wekelijkse activiteiten die plaatsvinden in de Hudsonhof 1 Maandag 10.00 tot 12.00 uur dienstverlenende inloop Maandag 13.00 tot 14.00 uur Nederlandse conversatie les Dinsdag 14.00 tot 15.00 uur Chi Kung

Nadere informatie

OBS de Zoeker Het SchatRijk De Tinteltuin, kinderopvang Babino, kinderopvang

OBS de Zoeker Het SchatRijk De Tinteltuin, kinderopvang Babino, kinderopvang OBS de Zoeker Het SchatRijk De Tinteltuin, kinderopvang Babino, kinderopvang Met plezier presenteren wij u hierbij een selectie van de naschoolse activiteiten vanuit IKC (Integrale Kind Centrum) Rooswijk.

Nadere informatie

Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014

Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014 Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014 Ouderbedankochtend Vele ouders helpen op school mee met bijv. excursies, oudervereniging, medezeggenschapsraad, oud papier ophalen etc. Dinsdag 17 juni van 11

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

JEUGDPLAN MUZIEKOPLEIDING

JEUGDPLAN MUZIEKOPLEIDING muziekvereniging Door Eendracht Sterk Hall JEUGDPLAN MUZIEKOPLEIDING VERSIE APRIL 2009-1- INHOUDSOPGAVE 1.0 INLEIDING.. 3 2.0 DE OPLEIDING.. 3 2.1 STAP 1 BLOKFLUITOPLEIDING.. 3 2.2 STAP 2 INSTRUMENTOPLEIDING...

Nadere informatie

Geachte ouders en verzorgers,

Geachte ouders en verzorgers, Geachte ouders en verzorgers, De Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam organiseert in De Singel in het schooljaar 2013-2014 wederom een aantal boeiende en uitdagende activiteiten voor kinderen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3. 1. Introductie video. 2.Noten in muziek

HOOFDSTUK 3. 1. Introductie video. 2.Noten in muziek HOOFDSTUK 3 1. Introductie video 2.Noten in muziek Muziek bestaat uit tonen. Een toon is een een geluid wat een bepaalde (klank) hoogte heeft. We hebben lage tonen en hoge tonen. In de westerse muziek,

Nadere informatie

Aanbod buitenschoolse activiteiten

Aanbod buitenschoolse activiteiten Aanbod buitenschoolse activiteiten Omdat we graag zien dat kinderen lekker in hun vel zitten en zich goed ontwikkelen, bieden De Hoeksteen, de Keuchenius en Kivido gezamenlijk buitenschoolse activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Januari-februari 2015 Naschoolse Activiteiten

Januari-februari 2015 Naschoolse Activiteiten Januari-februari 2015 Naschoolse Activiteiten Voor alle basisschoolkinderen Wat zijn naschooolse activiteiten? Kinderen van vier tot en met twaalf jaar kunnen na schooltijd meedoen aan naschoolse activiteiten

Nadere informatie

Agenda. Verjaardagen. Nieuwe leerlingen. 11 september 2015 Jaargang 35, nummer 1 DATUM NAAM GROEP DATUM NAAM GROEP

Agenda. Verjaardagen. Nieuwe leerlingen. 11 september 2015 Jaargang 35, nummer 1 DATUM NAAM GROEP DATUM NAAM GROEP 11 september 2015 Jaargang 35, nummer 1 Agenda 15-09 Informatieavond 16-09 Informatieavond 02-10 Studiedag Verjaardagen DATUM NAAM GROEP DATUM NAAM GROEP 02-09 Anouk Bakker 2B 02-09 Fleur Kneepkens 2B

Nadere informatie

Aanbod na-schoolse activiteiten Club en Buurthuiswerk:

Aanbod na-schoolse activiteiten Club en Buurthuiswerk: Aanbod na-schoolse activiteiten Club en Buurthuiswerk: 1. Krachtige Ik Een combinatie van leuke sociale vaardigheidsoefeningen en mindfulness onder leiding van een professional die jarenlange ervaring

Nadere informatie

Voorjaar 2016 Plug In Music

Voorjaar 2016 Plug In Music Voorjaar 2016 Plug In Music Plug In Plug In Music : Dit is het aanbod van alle muziekcursussen van JC De Klinker. Plug In richt zich tot jongeren van 12 tot 30 jaar. De cursussen gaan door in Jc De Klinker.

Nadere informatie

Een paar belangrijke aandachtspunten die u moet weten rond de workshops: Voor wie Welke workshop Weken Kosten Plaats Groep 1 tot en Kinderyoga

Een paar belangrijke aandachtspunten die u moet weten rond de workshops: Voor wie Welke workshop Weken Kosten Plaats Groep 1 tot en Kinderyoga Workshop periode 6 Hieronder vindt u de workshops voor periode 6. Dit is de periode na de zomervakantie tot de herfstvakantie. U kunt zich inschrijven voor de workshops vanaf maandag 26 juni. De sluitingsdatum

Nadere informatie

Talent in Bloei bij Riederhof

Talent in Bloei bij Riederhof Talent in Bloei bij Riederhof Nieuwsbrief 1 Misschien heb je het al gehoord... binnenkort kan je na schooltijd meedoen aan de superleuke, uitdagende en afwisselde workshops van Talent in Bloei! De workshops

Nadere informatie

Pakket A Pakket B Pakket C

Pakket A Pakket B Pakket C Diensten en tarieven Pakket A Pakket B Pakket C Individuele begeleiding 1 t/m 20 lessen van 40 minuten Programma op maat Individuele begeleiding Individueel behandelplan met eindverslag Duo begeleiding

Nadere informatie

Weerbaarheidstraining voor iedereen. Weerbaar met Accres. Accres.nl/weerbaarheid

Weerbaarheidstraining voor iedereen. Weerbaar met Accres. Accres.nl/weerbaarheid Weerbaarheidstraining voor iedereen Weerbaar met Accres Accres.nl/weerbaarheid Stevig in je schoenen leren staan Weerbaarheidstraining voor iedereen! Overtuigend nee durven zeggen Weerbaar zijn betekent:

Nadere informatie

BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale

BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale Rotterdam, december 2008 Beste kinderen, ouders & verzorgers, Voor jullie ligt het BSO-cursusprogramma van het 1 e kwartaal van 2009. Dit cursuspakket

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief Emmaus pagina 1 RKBS Emmaüs Nr 6 jaargang 29-24 februari Voor in de agenda: 24 februari - Groep 5-8 vrije middag. 25 februari - 5 maart Voorjaarsvakantie 6 maart - Studiedag alle leerlingen

Nadere informatie

YAMAHA Blazersklas Muziek voor het leven

YAMAHA Blazersklas Muziek voor het leven YAMAHA Blazersklas Muziek voor het leven Blazersklas is muziekonderwijs waarvan iedereen profiteert: leerlingen, ouders, docenten en de school. Wat is de Blazersklas? De Blazersklas is muziekles hebben

Nadere informatie

Inhoud. + Linknieuws. - Verbouwing. - Vakantierooster en studiedagen 2016-2017 VERBOUWING OP DE NIEUWE LINK

Inhoud. + Linknieuws. - Verbouwing. - Vakantierooster en studiedagen 2016-2017 VERBOUWING OP DE NIEUWE LINK + Linknieuws 26-5-2016 -- Inhoud - Verbouwing VERBOUWING OP DE NIEUWE LINK Het aantal leerlingen op De Nieuwe Link blijft toenemen. Dat betekent dat we niet meer in ons huidige jasje passen. Daarom vindt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Brede School De Spaarndammerhout 10 juni 2016 In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Brede School De Spaarndammerhout 10 juni 2016 In deze nieuwsbrief Nieuwsbrief Brede School De Spaarndammerhout 10 juni 2016 In deze nieuwsbrief Formatie Schoolzwemmen Schoolfotograaf Zomerfeest Vakantierooster Aanbod Aslan Muziekcentrum 2016 2017 Mooie traktatie Formatie

Nadere informatie

Samen leren samen spelen Met elkaar en van elkaar leren

Samen leren samen spelen Met elkaar en van elkaar leren Samen leren samen spelen Met elkaar en van elkaar leren Muziekonderwijs een noot zaak en een noodzaak Overweging: Muziekonderwijs op basisschool muziekscholen Noodzaak tot verandering Nieuwe vormen van

Nadere informatie

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 08 juli 2015 nr. 40 BOLSTERNIEUWS

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 08 juli 2015 nr. 40 BOLSTERNIEUWS Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com Tel 0161-451541 home-page: www.debolstergilze.nl JAARGANG 19 wekelijkse nieuwsbrief 08 juli 2015 nr. 40 BOLSTERNIEUWS NIEUWS VAN DE DIRECTIE

Nadere informatie

Suomi activiteiten. schooljaar 2014-2015. Sport Wanneer? Hoe laat? Waar? SportXtra

Suomi activiteiten. schooljaar 2014-2015. Sport Wanneer? Hoe laat? Waar? SportXtra Suomi activiteiten schooljaar 2014-2015 Zoals de laatste schooljaren bij jullie bekend is, worden er ook dit schooljaar weer naschoolse sportactiviteiten georganiseerd vanuit de schoolsportvereniging Suomi.

Nadere informatie

www.obs-michielderuyter.nl - directie@obs-michielderuyter.nl Nieuwsbrief 5

www.obs-michielderuyter.nl - directie@obs-michielderuyter.nl Nieuwsbrief 5 Laan Rozenburg 6 1181ER Amstelveen Tel: 020-6431596 Agenda: www.obs-michielderuyter.nl - directie@obs-michielderuyter.nl Nieuwsbrief 5 12-10-2015 Dinsdag 13 oktober Ontruimingsoefening Woensdag 14 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Belangrijke informatie/ Schoolactiviteiten: schooljaar 2014-2015 nummer 4 20 november 2014. Ouderavond Media.

Nieuwsbrief. Belangrijke informatie/ Schoolactiviteiten: schooljaar 2014-2015 nummer 4 20 november 2014. Ouderavond Media. Nieuwsbrief schooljaar 2014-2015 nummer 4 20 november 2014 Belangrijke informatie/ Schoolactiviteiten: Ouderavond Media In de maanden mei en juni krijgen de kinderen van groep 7/8 een aantal medialessen.

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 8 september t/m 17 oktober 2014 Vervelen is geen optie! Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei

Nadere informatie

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg.

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg. Samen Inspireren Ontdekken Ontwikkelen Informatiegids IKC de Plattenburg www.deplattenburg.nl Kiezen Het kiezen van een basisschool voor uw kind: een belangrijke stap. Bij de Plattenburg gaat er voor uw

Nadere informatie

Kiezelpost vrijdag 23 juni

Kiezelpost vrijdag 23 juni Kiezelpost vrijdag 23 juni Vanuit de directie Ondanks de hete temperaturen weten we er met elkaar nog mooie weken van te maken. Wanneer het te warm is in de klassen zoeken we verkoeling in de schaduw,

Nadere informatie

Informatiefolder CBS Tamarinde

Informatiefolder CBS Tamarinde Informatiefolder CBS Tamarinde Plezier staat voorop. Kinderen komen met plezier naar school. Dat vinden wij een belangrijke voorwaarde. Als je je op je plek weet en mag zijn wie je bent ontstaat kan leren

Nadere informatie

Kidswereld maakt muziek April-Juni 2016 Naschoolse Activiteiten

Kidswereld maakt muziek April-Juni 2016 Naschoolse Activiteiten Kidswereld maakt muziek April-Juni 2016 Naschoolse Activiteiten Voor alle basisschoolkinderen Wat zijn naschoolse activiteiten? Kinderen van vier tot en met twaalf jaar kunnen na schooltijd meedoen aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2011

Nieuwsbrief Januari 2011 Nieuwsbrief Januari 2011 Eerste nieuwsbrief 2011 Het jaar 2010 is een jaar geweest waarin hard is gewerkt en ook weer veel is gebeurd. Een mens kan veel meer dan hij/zij denkt, als hij/zij vertrouwen heeft

Nadere informatie

Piano / Keyboardles deel 1

Piano / Keyboardles deel 1 Piano / Keyboardles deel 1 Les 1 Inleiding Welkom bij deze eerste les en leuk dat je je hebt aangemeld voor de cursus! We zullen in deze les een aantal basisvaardigheden trainen om te zorgen dat je zo

Nadere informatie

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena.

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma www.cultuurpuntaltena.nl Informatie voor van het basisonderwijs Gemeente Woudrichem 019500_BIBLIOTHEEK_ALTENA_brochure_CPA_MuziekWijzer_Altena_A5.indd 16-17

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juni 2015 INFO

Jaargang 21, Maand: juni 2015 INFO Jaargang 21, Maand: juni 2015 Basisschool De Schare INFO Na een prachtige meimaand met veel vrije dagen en heel veel activiteiten als de lentemarkt en de sportdag, gaan we in juni een maand lang hard werken

Nadere informatie

FAALANGST DE BAAS! TRAINING 1. faalangst. de baas! training. www.kinderpraktijklandsmeer.nl info@kinderpraktijklandsmeer.nl

FAALANGST DE BAAS! TRAINING 1. faalangst. de baas! training. www.kinderpraktijklandsmeer.nl info@kinderpraktijklandsmeer.nl FAALANGST DE BAAS! TRAINING 1 faalangst de baas! training www.kinderpraktijklandsmeer.nl info@kinderpraktijklandsmeer.nl 2 KINDERPRAKTIJK LANDSMEER FAALANGST DE BAAS! TRAINING 3 faalangst de Baas! training

Nadere informatie

Activiteitenbeleid 2013

Activiteitenbeleid 2013 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Hoofdstuk 2: Hoofdstuk 3: Hoofdstuk 4: Hoofdstuk 5: Hoofdstuk 6: Pedagogisch beleid TintelTuin De 6 competenties Visie Activiteitenbeleid binnen het (dag)programma Laat zien

Nadere informatie

REKENEN OP EEN LAPTOP.

REKENEN OP EEN LAPTOP. Met nieuwsbrieven houden we u op de hoogte van de ins en outs van groep 7. Samen proberen we als leerkrachten en kinderen er niet alleen een leerzaam, maar ook een leuk schooljaar van te maken. Dat is

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 1 9 januari 2015 Lieve mensen, Een mooi en bijzonder nieuw jaar. Ik wens jullie allen een liefdevol, gezond,

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 12 mei t/m 11 juli 2014 Vervelen is geen optie! Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei superleuke

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE Brede school Assendelft Zuid 2014 2015 (Blok 3) Uiterste inschrijfdatum: 26 maart 2015

PROGRAMMABOEKJE Brede school Assendelft Zuid 2014 2015 (Blok 3) Uiterste inschrijfdatum: 26 maart 2015 PROGRAMMABOEKJE Brede school Assendelft Zuid 2014 2015 (Blok 3) Uiterste inschrijfdatum: 26 maart 2015 Voorwoord Voor jullie ligt het activiteiten programmaboekje van de Brede School Assendelft Zuid 2014

Nadere informatie

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN 2014-2015

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN 2014-2015 NASCHOOLSE ACTIVITEITEN 2014-2015 STREETDANCE KUNSTKLAS MUZIEK KINDERYOGA INHOUD Pagina Voorwoord 2 Kunstklas 3 Streetdance 4-5 Muziek 6 Kinderyoga 7 Overzicht 8 VOORWOORD Juni 2014 Al vele jaren besteedt

Nadere informatie

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Sokkerwei 4 1901 KZ Castricum 0251 651554 info@sokkerwei.net www.sokkerwei.nl Uit de wei vrijdag 2 oktober 2015 Uitnodiging juf Jikke

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 5 24 september 2015 INHOUD: Ouder gevraagd! Niet met vreemde mannen mee Vincent van Gogh op school Week van de pauzehap groepen 5-8

Nadere informatie

zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR

zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR www.hillegomsemuziekschool.nl INFORMATI E 2017-2018 zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR Ruim aanbod instrumenten De Hillegomse Muziekschool is een actieve muziekschool met een groot aanbod

Nadere informatie

kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod voor de basisscholen

kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod voor de basisscholen kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod voor de basisscholen cursusjaar 2011 2012 Cursussen voor leerlingen AMV (algemene muzikale vorming) Verschillende muzikale aspecten komen aan

Nadere informatie

KIJK OP TALENT TOPONDERWIJS MET PART-TIME P. DaVinci Eemland is het expertisecentrum voor hoogbegaafde leerlingen uit de regio Eemland en ressorteert

KIJK OP TALENT TOPONDERWIJS MET PART-TIME P. DaVinci Eemland is het expertisecentrum voor hoogbegaafde leerlingen uit de regio Eemland en ressorteert T-TIM KIJK O TALNT TOONDRWIJS MT DaVinci emland is het expertisecentrum voor hoogbegaafde leerlingen uit de regio emland en ressorteert onder Stichting Meerkring. Dit is het openbaar onderwijs in Amerfoort.

Nadere informatie

Deze Algemene Voorwaarden treden in werking per 1 november 2014.

Deze Algemene Voorwaarden treden in werking per 1 november 2014. Algemene voorwaarden In de Algemene Voorwaarden lees je alles over de voorwaarden, die verbonden zijn aan de levering, betaling en garantie bij Success Society. Deze Algemene Voorwaarden treden in werking

Nadere informatie

In dit nummer: Jaargang 25 Nummer 502 18-09-2015. Zorg op school! Beste ouders en geïnteresseerden, 18 september, lichtjesroute 2015

In dit nummer: Jaargang 25 Nummer 502 18-09-2015. Zorg op school! Beste ouders en geïnteresseerden, 18 september, lichtjesroute 2015 Jaargang 25 Nummer 502 18-09-2015 Zorg op school! Beste ouders en geïnteresseerden, Op onze school wordt de zorg gewaarborgd door intern begeleiders. Wij; Daphne Goosen (groep 1-2). Marie-Christine Burgmans

Nadere informatie

Motivatie: presteren? Of toch maar leren?

Motivatie: presteren? Of toch maar leren? Arjan van Dam Motivatie: presteren? Of toch maar leren? Een van de lastigste opgaven van managers is werken met medewerkers die niet gemotiveerd zijn. Op zoek naar de oorzaken van het gebrek aan motivatie,

Nadere informatie

C5basis)201452015) Discipline:*muziek*/*dans* Thema:)GEZONDHEID))))))))))))) Gr)152:)Museum)voor)Religieuze)Kunst)

C5basis)201452015) Discipline:*muziek*/*dans* Thema:)GEZONDHEID))))))))))))) Gr)152:)Museum)voor)Religieuze)Kunst) Ondersteunend)educatief)materiaal))voor)de)groepen)758)behorende)bij):) C5basis)201452015) Discipline:*muziek*/*dans* Thema:)GEZONDHEID))))))))))))) Gr)152:)Museum)voor)Religieuze)Kunst) ) Gr)354:)Markant)Uden)i.s.m.)Jelle)Douma)

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 1/2 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een ander

Nadere informatie

6 tot 12x 1 uur. 10 tot 12x 1 uur

6 tot 12x 1 uur. 10 tot 12x 1 uur Muziekatelier Muziekatelier is een grote hit! Wil jij iets doen met muziek maar weet je nog niet precies wat je het leukste vindt? Doe dan mee met het Muziekatelier. Spelenderwijs leer je noten lezen en

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 159 GE Zaandam 75-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

19 nov Bram Jansman 29 nov Julia Blommaert 27 nov Jules Berkvens 1 dec Linda Sturris. Van harte gefeliciteerd allemaal!

19 nov Bram Jansman 29 nov Julia Blommaert 27 nov Jules Berkvens 1 dec Linda Sturris. Van harte gefeliciteerd allemaal! 17 november 2017 - nummer 6 Belangrijke data Vrijdag 24 november Afsluiting week van de mediawijsheid Donderdag 30 november MR-vergadering Vrijdag 1 december Nieuwsbrief 7 Jarigen Van 17 november tot en

Nadere informatie

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer:

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer: Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 6, 28-01-2015 Nieuwsbrief 2014-2015 NB 6, 28-01-2015 In dit nummer: Het beste idee 1 Carnaval 1 Schoolreis 2 Kinderen en hun sociale

Nadere informatie

Dag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag ZELFVERDEDIGING 3-4

Dag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag ZELFVERDEDIGING 3-4 Beste ouders/verzorgers, Graag presenteren we jullie het nieuwe NaSchoolse Activiteiten programma dat half september van start zal gaan. Alle cursussen starten in week 38 en bestaan uit 10 lessen die direct

Nadere informatie

Let op: een aantal cursussen zijn verzet naar januari, er zijn dus nog mogelijkheden om je op te geven. Lees verder bij de cursussen.

Let op: een aantal cursussen zijn verzet naar januari, er zijn dus nog mogelijkheden om je op te geven. Lees verder bij de cursussen. Willibrordschool Diemerparklaan 11 1087 EM Amsterdam willibrord.info@askoscholen.nl NSA Willibrord November 2014 Naschoolse activiteiten op de Willibrord Let op: een aantal cursussen zijn verzet naar januari,

Nadere informatie

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht...

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... de uitdaging... Hallo, ik ben Hanna. Dit jaar ben ik begonnen aan QUEST. QUEST past prima bij mij. Dat denk ik zelf, dat denken mijn ouders

Nadere informatie

zingen in de klas Zingen is gezond KUNSTHUIS

zingen in de klas Zingen is gezond KUNSTHUIS zingen in de klas Zingen is gezond Zingen: de meest pure vorm van muziek maken waarvan iedereen profiteert leerlingen, ouders, docenten op school KUNSTHUIS open academie lingewaard www.openacademie.nl

Nadere informatie

Online Pianoleraar. Online Pianoleraar

Online Pianoleraar. Online Pianoleraar Online Pianoleraar Aangezien je op deze artikel terecht bent gekomen, betekent het dus dat jij opzoek ben naar een professionele online pianoleraar. Of ben je anderzijds opzoek op naar een manier om piano

Nadere informatie

CnS Nieuwsbrief Februari 2014

CnS Nieuwsbrief Februari 2014 CnS Nieuwsbrief Februari 2014 Beste ouders (en kinderen) van de Godelindeschool Na een succesvol eerste cursusblok van dit schooljaar gaan we na de voorjaarsvakantie weer van start met een aantal (nieuwe)

Nadere informatie

Bouwen met gebruikte materialen

Bouwen met gebruikte materialen fantastisch bouwen Bouwen met gebruikte materialen Fantastisch bouwen staat voor fantasievol werken in het ruimtelijke vlak. KUNSTHUIS open academie lingewaard www.openacademie.nl t is de fantastisch bouwen

Nadere informatie