Vrijdag 18 januari 2013 Hogeschool van Amsterdam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vrijdag 18 januari 2013 Hogeschool van Amsterdam"

Transcriptie

1 Vrijdag 18 januari 2013 Hogeschool van Amsterdam

2 CMD2020 Op vrijdag 18 januari jl. organiseerde de opleiding CMD Amsterdam samen met het Network for and Design (INCMD) het event CMD2020. Alle medewerkers van alle CMD opleidingen in Nederland waren uitgenodigd. Doel was ontmoeten informeren inspireren. Thema was CMD2020: waar gaan we naartoe als CMD opleidingen in Nederland? Waar leiden we toe op? Wat zijn de beroepen, de beroepsrollen en de die zich de komende jaren zullen manifesteren. Hoe passen we de curricula hier op aan? Welke gemeenschappelijke body of knowledge and skills (BOKS) moeten we hiervoor ontwikkelen? Allemaal vragen die centraal stonden bij dit eerste event en waarmee we de discussie met elkaar aan zijn aan gegaan. Voor je ligt een visueel verslag van deze dag, aangevuld met de van 43 CMD collega s op de verstuurde vragenlijst. Dank voor jullie input! Het biedt de volgende groep CMD- collega s hopelijk voor het volgende CMD2020 event, want dat moet er volgens de meesten toch echt wel komen! SamenvaYngen van de moderators van de diverse workshops van het middagprogramma staan ook op De organisa4e Harry Zengerink, Peter Buis, Laura van der Vlies en MaYjs Blekemolen (CMD Amsterdam) Jos de Seriere (Hogeschool Zuyd)

3 PROGRAMMA CMD2020 Vrijdag 18 januari 2013 Hogeschool van Amsterdam Auditorium 1e etage uur: Inloop koffie (buiten het auditorium) uur: Intro Harry Zengerink (HvA) en Jos de Seriere (HS Zuyd) 10: uur: door Ruurd Priester / Lost Boys Interna@onal 10:45 11:15 uur: Presenta@e door Vasilis van Gemert / Mirabeau 11:15 11:30 uur: Toelich@ng op de middag door Harry Zengerink 11:30 13:00 uur: Lunch + netwerken (rond het auditorium) Vormgeving en redac@e: MaYjs Blekemolen Fotografie: Peter Verduin peterverduin.nl Lokalen op de 13e en 14e etage: 13: uur: Werkplaatsen (WP) over beroepsrollen uur: Sweet break 15:15 16:45 uur: Open plaatsen (OP) CMD- brede topics 17:00 17:15 uur: Wrap Up door Harry Zengerink en Jos de Seriere 17:15 18:30 uur: Netwerkborrel TOELICHTING OP HET MIDDAGPROGRAMMA: 13: uur: 1e RONDE (WERKPLAATSEN) (Voor elke beroepsrol was een externe moderator aanwezig uit het werkveld) WP 1: Front end developer > Vasilis van Gemert, Mirabeau WP 2: Interac@on designer > Daan van Klinken, UnitID WP 3: Visual interface designer > Niels Mulder, UnitID WP 4: Web developer > gecombineerd met FED WP 5: Content strateeg > Vincka Izaack, RTL WP 6: User experience designer > Marvin Fernandes WP 7: Social media strateeg > Floris Honee, INFO.nl WP 8: Opera@ons / Projectmanagement > moderator ziek 15:15-16:45 uur: 2e RONDE (OPEN PLAATSEN) (De meeste onderdelen werden gehost door een docent van CMD Amsterdam) OP 1: Propedeuse/instroom > Brit Wijnmaalen OP 2: Afstudeerjaar/niveau > Sonja Rouwhorst OP 3: Accredita@e > Robert van Boeschoten OP 4: Theorie en CMD > Mark Meeuwenoord (Avans Hogeschool) OP 5: Studieloopbaancoaching > Marie Meeusen OP 6: Interna@onalisering > Babeje Leeh + MaYjs Blekemolen OP 7: Ondernemerschap > Mar@n Haring (ACE) OP 8: Onderwijsbureau > Marielle Beekman Examencommissie > Annej Huijbregts HvA (besloten sessie)

4 Een greep uit de reac4es: Inspirerende en goede dag! Veel oude en nieuwe collega's mogen ontmoeten! Leuk en verfrissend om de verschillende aanpakken te zien en te horen! Het landelijk competenheprofiel is goed als leidraad. Maar op de werkvloer, prakhsch, bij het ontwikkelen van lesstof is het ook prelg als we niet allemaal ons eigen wiel hoeven uit te vinden. Volgende keer graag een grotere diversiteit aan sprekers die naast de visie op het beroepsprofiel ook het designprofiel voor werkelijke problemahek context en visie kunnen geven. GevoelsmaHg moet dit vaker georganiseerd worden, maar de prakhjk wijst volgens mij uit dat jaarlijks voldoende is. Vraag vooral ook of volgende keer ook de lectoren en andere onderzoekers meekomen, die horen hier zeker thuis. StudentenparHcipaHe!! Ik was zeer tevreden over het afgelopen event, waarvoor complimenten.

5

6 Ruurd Priester Strategy Director Lostboys Vasilis van Gemert Principal Frontend Developer Mirabeau

7

8 Wat vond je van het ochtendprogramma (sprekers)? 1 Uitstekend 2 Goed 3 Voldoende 4 Ma4g 5 Slecht 6 n.v.t.

9

10

11

12

13

14

15 Wat vond je van de loca4e? Huidige 43 N 1 Uitstekend 2 Goed 3 Voldoende 4 Ma4g 5 Slecht 6 n.v.t.

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26 Wat vond je van het middagprogramma (workshops)? 1 Uitstekend 2 Goed 3 Voldoende 4 Ma4g 5 Slecht 6 n.v.t.

27

28

29

30

31 Quotes uit de vragenlijst op de vraag: Wat kan het INCMD voor jou betekenen? (1/4) Meer inhoudelijk onderwijsuitwisseling Samenwerking op examencommissie niveau Delen van individuele onderwijservaringen en inzichten verwerven in relevante ontwikkelingen. Een voorspelling van inhoudelijke CMD opleiding ontwikkelingen. In contact blijven, visies en ervaringen uitwisselen, Het bevragen van het vakgebied! Alleen al het besef dat het CMD vakgebied (cq. de wereld om ons heen) veranderlijk is, dat beroeps- en om die reden af en toe bijgesteld worden, betekent voor mij veel... het verruimt de blik en om CMD gerelateerd onderwijs te ontwikkelen! Kennis maken met andere docenten en collega's. Success- stories uit wisselen, maar ook de 'failures'. Daarnaast het uitwisselen van visies, hoe kijken andere opleidingen naar het onderwijs en de Ik zou het ook heel interessant vinden als er een uitwisseling van lessen/colleges gaat ontstaan. Dat je een soort CMD on Tour hebt, waar docenten een paar gastcolleges of workshops geven bij andere opleidingen. Wellicht is het daarom interessant eens te kijken welke er bij de verschillende opleidingen in huis is. En waar hebben andere opleidingen interesse in? Een vraag en aanbod op elkaar afstemmen.

32 Quotes uit de vragenlijst op de vraag: Wat kan het INCMD voor jou betekenen? (2/4) Kennis- uitwissing, ervaringen en uitwisselen Uitwisseling van kennis op zowel vakgebied als op gebied van werkwijze en visie van de verschillende commissies binnen de opleidingen. wij- gevoel met andere cmd opleidingen creeeren. vakinhoudelijke kennis bieden. andere docenten ontmoeten. - kennis ontwikkelen over curricula van concullega's en ontwikkelingen daarin - kennis krijgen van thema's die spelen bij de verschillende opleidingen - kennisdeling op thema's (in de vorm van workshops) - contacten binnen de opleidingen leggen, zodat snel en goed contact mogelijk is Borging op landelijk niveau van aard en kwaliteit van CMD. Plaqorm en forum landelijke EN interna@onale ontwikkelingen m.b.t. CMD Anders kijken naar CMD, inzicht in hoe andere CMD opleidingen werken/opleiden. Eventueel netwerk uitbreiden. Uitwisseling van docenten en studenten. Misschien ook een soort project ala SIM maar dan met andere CMD opleidingen.

33 Quotes uit de vragenlijst op de vraag: Wat kan het INCMD voor jou betekenen? (3/4) Het landelijk is goed als leidraad. Maar op de werkvloer, bij het ontwikkelen van lesstof is het ook preyg als we niet allemaal ons eigen wiel hoeven uit te vinden. Samenwerking tussen excies CMD en in de toekomst wellicht samenwerking op het gebied van toetsing! als er op vakgroep niveau, in mijn geval slc een symposium komt om op thema's, good cases met elkaar in overleg te kunnen. Heel fijne manier om collega's te ontmoeten van andere opleidingen en ervaringen te delen. Plaqorm om visie te ontwikkelen waarvoor we opleiden. Leiden we op voor een beroepsprofiel dat sneller veranderd dan de 4 jaar studie of bereiden we mensen voor op de wereld van vandaag en morgen als designers die naast hun kwaliteiten voor mediaoplossingen ook werkelijke problema@ek kunnen redesignen? // Mar@jn de Ruiter / Docent CMD Breda Kennisdelen, ideeën genereren, samenwerking bevorderen, gemeenschappelijk project opzejen (iets als mediabajle, media future week, maar dan voor alle CMD's). Uitwisseling docenten voor een bepaalde periode bij zowel andere (interna@onale) CMD opleidigingen en het bedrijfsleven. Intensievere contacten tussen collega's, netwerk, uitwisseling van kennis en ervaring, benchmarken eigen opleiding.

34 Quotes uit de vragenlijst op de vraag: Wat kan het INCMD voor jou betekenen? (4/4) Een plaqorm om gezamenlijk te bouwen aan de opleiding CMD in een kader. INCMD kan een grote toegevoegde waarde hebben als we meer (vakinhoudelijk & onderwijstechnisch) delen. De bijeenkomst nu was vooral een discussie over waar we staan en hoe de toekomst van de mogelijk is. Beter nog zou het zijn om te kijken hoe we verbindingen kunnen leggen tussen de verschillende CMD's. In Leeuwarden wordt bijvoorbeeld veel vraaggestuurd gewerkt. Bij andere CMD's worden vakken als kunstgeschiedenis en - beschouwing gegeven. Door hele prak@sche informa@e te delen, kunnen we elkaar vooruit helpen. Contact met andere collega's in het land om zodanig inspirerend voor elkaar te kunnen zijn. Vuist maken tegen 't onbegrip betreffende de specifieke behoeue die een CMD- student heeu. Erkennen dat een rechtgeaarde CMD- student behoeue heeu aan een rijke omgeving met ruimte voor serendipiteit, voor explora@e en slechts zelden met oogkleppen op rechtstreeks op zijn doel afgaat. Innova@e vraagt om toestemming om fouten te mogen maken, om te kunnen experimenteren, om plat op je gezicht te kunnen gaan om van dat alles te leren. Duidelijker beeld van landelijke ontwikkelingen CMD s Ga zo door!

35 Is het een goed idee om elk jaar een CMD2020 event te organiseren? 1 Zeker! 2 Nee, niet nodig. 3 Anders: - misschien een maal in de twee jaar, doelgroep moet wel hongerig blijven - eens per 2 jaar

36 Zou je het nu]g vinden om - naast een landelijk event - vaker met CMD collega's uit NL over specifieke thema's (afstuderen, interna4onalisering, etc.) te praten? 1 Ja 2 Nee 3 Anders: - soms

37 Quotes uit de vragenlijst op de vraag: Overige opmerkingen / sugges4es (1/3) Ik was zeer tevreden over het afgelopen event, waarvoor complimenten. Gevoelsma@g moet dit vaker georganiseerd worden, maar de prak@jk wijst volgens mij uit dat jaarlijks voldoende is. Vraag vooral ook of volgende keer ook de lectoren en andere onderzoekers meekomen, die horen hier zeker thuis. Ik denk dat jaar CMD ook hoort dat we terugkijken en bespreken wat er in het werkveld allemaal is veranderd. Zijn we nog steeds een webdesign opleiding? Hoe zit het met de mul@media vaardigheden, komen die terug? Welke skills hebben MBO bouwers vandaag de dag? Er zijn erg veel onderwerpen! Inspirerende en goede dag! Veel oude en nieuwe collega's mogen ontmoeten! Leuk en verfrissend om de verschillende aanpakken te zien en te horen! Groet, Sandra Oom, Coordinator Kennisdomein Mul@Media Vormgeving, CMD Breda Ikzelf ben wat minder geinteresseerd in de verhalen uit de prak@jk (zoals de eerste twee presenta@es). Als ik dingen wil weten over ontwikkelingen in de beroepsprak@jk dan bel ik wel één van de bedrijven waar ik contact mee heb. Er werd weinig 'genetwerkt', toespraken waren niet al@jd even interessant en het middagprogramma rond contentmanagement kon beter. Allereerst werkten de beamer en haar laptop niet samen, ten tweede vertelde ze alleen over zichzelf en over The Voice of Holland. Het zou interessant zijn wanneer het om contentbeheer in de mul@mediasector zou gaan, maar dit bleek niet zo te zijn.

38 Quotes uit de vragenlijst op de vraag: Overige opmerkingen / sugges4es (2/3) Meer ruimte voor debat nav. Lezingen, Twijer/w lezingen? * anoniem bekijken van elkaars afstudeerwerk (maar je mag dan dus niet weten wat van welke opleiding is); * commissies onderling met elkaar laten sparren. Sugges@es: - De mogelijkheid voor aandragen van onderwerpen door genodigden vergroten. - Zorgen dat de inhoud van de workshops duidelijk is van te voren, zodat deelnemers goed de voor hen interessante workshop kunnen kiezen - Lunch pauze korter maken. - Netwerken faciliteren - bijv. speeddaten, spel, discussies/brainstorms in kleine groepen. - Goede facilitatoren voor discussies regelen. - Duur van event iets verkorten. - Inhoud van opening meer afstemmen op publiek en doel van de bijeenkomst Facilitators van workshops vooraf laten kennis maken en laten afstemmen over de inhoud van hun workshop Specifieke thema's: - Studieloopbaancoaching - Projectonderwijs (& beoordelingen) Dank voor de organisa@e!

39 Quotes uit de vragenlijst op de vraag: Overige opmerkingen / sugges4es (3/3) Grotere diversiteit aan sprekers die naast de visie op het beroepsprofiel ook het designprofiel voor werkelijke problema@ek context en visie kunnen geven. Voor de eerste keer een geslaagde ontmoe@ng, dank voor alle energie! Studentenpar@cipa@e!! Goed om ervaringen en informa@e uit te wisselen. Goed om te weten wat andere opleidingen doen en op deze manier buiten je eigen opleiding te kijken. Het ochtendprogramma waar ik bij zat, kwam niet echt uit de verf. Ik denk dat dat komt door verschillende verwach@ngspatronen en onvoldoende kennis van waar iedereen mee bezig is. Een van de sprekers 's ochtends dacht een paar deuren in te trappen die al lang waren ingetrapt of helemaal niet meer relevant waren. De afgelopen bijeenkomst INCMD die gehouden werd in Amsterdam was erg eenzijdig qua inhoud van de sprekers en de middag workshops. Alleen web en interac@e werd besproken, voor mij is het werkveld van CMD veel groter en miste ik daar veel in. Wat te denken van video, crossmedia, 3d anima@e, gamedesign, ondernemerschap, televisie/broadcast, geluid/muziek. De volgende keer zou ik graag zien dat daar meer aandacht voor is. Vond het evenement geslaagd, zou het eigenlijk zelfs liever als een meerdaags gebeuren zien, al ben ik mij bewust van de haken & ogen (& mogelijke verminderde belangstelling) die daar aan vast kunnen zijen. Fijn als het een laagdrempelig netwerk is waar je onderwijszaken met elkaar kunt delen...

40 We missen nog vier kledinghangers iemand?

Q1 Welk cijfer geeft u de conferentie in totaal?

Q1 Welk cijfer geeft u de conferentie in totaal? Q1 Welk cijfer geeft u de conferentie in totaal? 9 10 6 7 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 2,04% 1 26,53% 13 55,10% 27 8,16% 4 2,04% 1 6,12% 3 1 / 7 Q2 De organisatie verliep goed 6,12% 3 93,88% 46 2 / 7 Q3 Het

Nadere informatie

FRESH Alumni Par5cipa5eop5es 2010-2011. Februari 2010

FRESH Alumni Par5cipa5eop5es 2010-2011. Februari 2010 FRESH Alumni Par5cipa5eop5es 2010-2011 Februari 2010 Over FRESH Alumni FRESH Alumni is een ambi5eus netwerk voor jonge academische vastgoedprofessionals, met een hoog sociaal component. Hiermee biedt FRESH

Nadere informatie

Resultaten van het voorafgaand onderzoek onder de deelnemende alumni aan de InCMD adviesraad samenstelling zoals op dit moment bekend.

Resultaten van het voorafgaand onderzoek onder de deelnemende alumni aan de InCMD adviesraad samenstelling zoals op dit moment bekend. InCMD Voorbereidend onderzoek naar alumni van de raad van 2017 April 2017 Resultaten van het voorafgaand onderzoek onder de deelnemende alumni aan de InCMD adviesraad samenstelling zoals op dit moment

Nadere informatie

Verwachtingen HIP-dag

Verwachtingen HIP-dag 1. Aan welk types evenementen zou je deelnemen als deze werden gehouden in jouw buurt? 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Type evenementen 94,7 84,2 78,9 36,8 HIP- dag Intervisie Ledenvergadering Anders Anders: Workshops

Nadere informatie

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk.

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk. Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) 9 8 7 6 5 4 1 Anders, namelijk. o op bezoek geweest bij de boerderij o leden vergadering o tijdens

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

veel opgestoken! Programma voldeed niet aan mijn verwachting en half uur later beginnen stoorde mij.

veel opgestoken! Programma voldeed niet aan mijn verwachting en half uur later beginnen stoorde mij. prima Dat de hele keten was uitgenodigd. Goed om een beeld te hebben welk systemen er allemaal zijn en waar ze toe dienen. Afwisselende onderwerpen. De sfeer, locatie en informatie. iets meer inzicht in

Nadere informatie

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden Verslag Studenten Evaluatie Videoproject Door Tonny Mulder, a.b.mulder@uva.nl, 26 sept 213 De studenten van de opleidingen Biologie, Biomedische Wetenschappen en Psychobiologie krijgen in het 1 ste jaar

Nadere informatie

Centrum voor Onderwijsinnovatie en Onderzoek. Fontys Hogescholen. Ivonne Jürgens Click Coaching&Consult

Centrum voor Onderwijsinnovatie en Onderzoek. Fontys Hogescholen. Ivonne Jürgens Click Coaching&Consult Fontys Hogescholen Ivonne Jürgens Click Coaching&Consult Praktijkbeschrijving studiekeuzegesprekken DEEL 1 Context beschrijving DEEL 2 Redeneerketen op basis van het algemene onderzoeksmodel DEEL 3 Operationali

Nadere informatie

37% 63% Aantal geregistreerde deelnemers : 115 Periode evaluatie : 12 maart 2015 t/m 5 april 2015 Aantal evaluaties : 73. ingevuld niet ingevuld

37% 63% Aantal geregistreerde deelnemers : 115 Periode evaluatie : 12 maart 2015 t/m 5 april 2015 Aantal evaluaties : 73. ingevuld niet ingevuld Aantal geregistreerde deelnemers : 115 Periode evaluatie : 1 maart 015 t/m 5 april 015 Aantal evaluaties : 7 Lowys Porquinstichting PCPO Midden Brabant Stichting Openbaar Basisonderwijs Westbrabant Stichting

Nadere informatie

nformatie» Solidariteit» Geluk Ogen en oren amen» Collega's» Minder werkdruk Balans uisterend oor Hulp» Klaarstaan voor elkaar

nformatie» Solidariteit» Geluk Ogen en oren amen» Collega's» Minder werkdruk Balans uisterend oor Hulp» Klaarstaan voor elkaar Werkplezier» Samenwerken Samen Collega's choolcontactpersoon Tijd Gezelligheid» T isterend oor Hulp» Klaarstaan voor elkaar I st» Overzicht Steuntje in de rug Goed Prachtig vak» Geluk Betrokken Solidariteit

Nadere informatie

Enquête FSR conferentie 6 & 7 november

Enquête FSR conferentie 6 & 7 november Enquête FSR conferentie 6 & 7 november 7 6 4. Heeft u de FSR landelijke inkoopdag of de conferentie bezocht? Respondenten: 7 Ja Nee Nee want: Nee, want: geen reden Nee, want: andere prioriteit Nee, want:

Nadere informatie

Evaluatie van de PMTO Boosterdag

Evaluatie van de PMTO Boosterdag Evaluatie van de PMTO Boosterdag Door: Gonnie Albrecht Ger Kerkstra Emilie van Leeuwen Ellen Lubberts Marna Ouwehand Ella Tacq Jolle Tjaden Willemijn van Vlerken 16-11-2011 Naam Training: Fout! Verwijzingsbron

Nadere informatie

Concept document Kitesurf Spot Elyse Teerink November 15, 2012. Conceptdocument Informatie Architectuur

Concept document Kitesurf Spot Elyse Teerink November 15, 2012. Conceptdocument Informatie Architectuur Conceptdocument Informatie Architectuur Elyse Teerink 500604947 Herkanser Y. Westplat HVA 15/11/2012 1 Inhoudsopgave Inleiding De doelgroep De opdracht In gesprek met kitesurfers Account en inloggen Automatisch

Nadere informatie

ET s in het beroepsonderwijs Samen uit, samen thuis?

ET s in het beroepsonderwijs Samen uit, samen thuis? ET s in het beroepsonderwijs Samen uit, samen thuis? Iwan Wopereis (OU) Susan McKenney (OU/UT) Marco Mazereeuw (NHL) THE EXTENDED TEAM ORD 2013 - Brussel 1 Inhoud Introductie Methode Resultaten Discussie

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Voorwoord. AHA! De Grafisch Vormgever Voor Communicatie en Multimedia Design studenten.

Voorwoord. AHA! De Grafisch Vormgever Voor Communicatie en Multimedia Design studenten. Anne H Heijkoop eijkoop Assesment Assesment Anne Anne AnneHeijkoop Heijkoop Assesment Assesment Anne Anne Heijkoop Heijkoop Assesment Assesment DE GRAFISCH VORMGEVER Voorwoord AHA! De Grafisch Vormgever

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen.

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Innovatie & inspiratieprogramma + werkplek @ Jamfabriek (code A02) Heeft u een idee, project of opdracht, neem dan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bètasteunpunt September 2011

Nieuwsbrief Bètasteunpunt September 2011 Nieuwsbrief Bètasteunpunt September 2011 Het Bètasteunpunt van de Hanzehogeschool is in 2009 opgezet om o.a. hulp te bieden aan leerlingen uit het voortgezet onderwijs die bezig zijn met hun profielwerkstuk.

Nadere informatie

HBO-I: DE ANDERE SKILLS PROJECTSCHOLEN OPDRACHT WERKGROEP DE ANDERE SKILLS

HBO-I: DE ANDERE SKILLS PROJECTSCHOLEN OPDRACHT WERKGROEP DE ANDERE SKILLS HBO-I: DE ANDERE SKILLS PROJECTSCHOLEN OPDRACHT WERKGROEP DE ANDERE SKILLS Beschrijf / analyseer huidige situatie door de volgende vragen te beantwoorden: wat wordt onder de andere skills verstaan; welke

Nadere informatie

Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo

Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo Stimuleringsproject LOB in het mbo Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo Visie ontwikkelen in regionale inspiratiebijeenkomsten Wat verstaan we eigenlijk onder loopbaanoriëntatie en -begeleiding

Nadere informatie

Personen in de langdurige zorg, opzoek naar kennis

Personen in de langdurige zorg, opzoek naar kennis Personen in de langdurige zorg, opzoek naar kennis Graag willen we kennis in de langdurige zorg optimaal laten stromen. Toegankelijk, op de plek en in de vorm die past bij de gebruiker. Zodat de zorg daar

Nadere informatie

Oproep per specifieke mailing (30 januari 2013) en in de maandelijke nieuwsbrief als reminder (7 februari 2013) onder 145 leden

Oproep per specifieke mailing (30 januari 2013) en in de maandelijke nieuwsbrief als reminder (7 februari 2013) onder 145 leden Enquête 2013 Verspreiding: Oproep per specifieke mailing (30 januari 2013) en in de maandelijke nieuwsbrief als reminder (7 februari 2013) onder 145 leden Periode: 30 januari 2013 tot 15 februari 2013

Nadere informatie

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor De opleiding interior design & Styling - hbo bachelor Mensen zien hun omgeving steeds meer als een verlengstuk van hun persoonlijkheid.

Nadere informatie

make things ETA by Boudewijn Naaijkens

make things ETA by Boudewijn Naaijkens ET S make things ETA by Boudewijn Naaijkens VISUAL IDENTITY Student Boudewijn Naaijkens 2060969 Avans Hogeschool 42CM04 (O) Vakcoördinator Brenda Renssen Avans Hogeschool Overige betrokken docent(en) Marcel

Nadere informatie

Stichting NIOC en de NIOC kennisbank

Stichting NIOC en de NIOC kennisbank Stichting NIOC Stichting NIOC en de NIOC kennisbank Stichting NIOC (www.nioc.nl) stelt zich conform zijn statuten tot doel: het realiseren van congressen over informatica onderwijs en voorts al hetgeen

Nadere informatie

Participatiecafé Deurne mei 2015 Evaluatie. Weet wat je allemaal zelf voor een ander kan

Participatiecafé Deurne mei 2015 Evaluatie. Weet wat je allemaal zelf voor een ander kan Participatiecafé Deurne mei 2015 Evaluatie Weet wat je allemaal zelf voor een ander kan doen Inleiding Op 27 mei 2015 vond het 7 de Participatiecafé Deurne plaats. In het veranderende zorglandschap zal

Nadere informatie

Evaluatie vormingsprogramma 'Agressie in de Ouderenzorg'

Evaluatie vormingsprogramma 'Agressie in de Ouderenzorg' Evaluatie vormingsprogramma 'Agressie in de Ouderenzorg' Organisatie Preventief Omgaan met Agressie Datum 20/04/2012 Plaats t Roodhof Oostkamp Globaal gemiddelde 4.8 / 5 Aantal deelnemers 21 personen 1.

Nadere informatie

U levert maatwerk, wij ook. Zakelijke taaltrainingen op maat.

U levert maatwerk, wij ook. Zakelijke taaltrainingen op maat. Klantbeoordelingen 2015 - zakelijke taaltrainingen januari t/m december 2015, n = 1.247 Klantenwaardering Vraagstelling Uitstekend Goed Voldoende Onvoldoende Slecht Wat vindt u van het gebruikte lesmateriaal?

Nadere informatie

Resultaten leden-enquête 2015. Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015

Resultaten leden-enquête 2015. Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015 Resultaten leden-enquête 2015 Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015 Respons 177 e-mail uitnodigingen verstuurd (225 leden) Overige leden zijn uitgenodigd via website en FaceBook 80 enquêtes zijn ingevuld

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

Hoger opgeleide vrouwen ontmoeten elkaar bij de VVAO!

Hoger opgeleide vrouwen ontmoeten elkaar bij de VVAO! Actief, betrokken en ambitieus Hoger opgeleide vrouwen ontmoeten elkaar bij de VVAO! vereniging van vrouwen met hogere opleiding sinds 1918 De VVAO is een landelijk vrouwennetwerk dat bestaat sinds 1918.

Nadere informatie

Bekijk de actuele vragen en reageer!

Bekijk de actuele vragen en reageer! Subscribe Share Past Issues Translate Haarlemmermeervoorelkaar doet je goed! Bekijk deze e-mail in je browser Beste Carline, Iets goeds doen voor iemand kan al met iets kleins. Van het aansluiten van een

Nadere informatie

Question 1 Multiple Choice De informatie over de mogelijkheid om deel te nemen aan de minor Sporttechnologie heeft mij tijdig bereikt

Question 1 Multiple Choice De informatie over de mogelijkheid om deel te nemen aan de minor Sporttechnologie heeft mij tijdig bereikt Evaluatie minor SportTechnologie 2006 Respons: 20 van 25 deelnemers (80%) Question 1 Multiple Choice De informatie over de mogelijkheid om deel te nemen aan de minor Sporttechnologie heeft mij tijdig bereikt

Nadere informatie

Deel 2: Waarom het beste rekenidee van Guus is.

Deel 2: Waarom het beste rekenidee van Guus is. Deel 2: Waarom het beste rekenidee van Guus is. BVMBO organiseert de wedstrijd Beste rekenidee mbo voor rekendocenten uit het mbo. Een idee kan bestaan uit bijvoorbeeld inspirerende materialen voor rekenlessen

Nadere informatie

Researchverslag: rituelen Joanna Siccama GAR1-B 11-10-2014 leraar: Harald Warmelink

Researchverslag: rituelen Joanna Siccama GAR1-B 11-10-2014 leraar: Harald Warmelink Researchverslag: rituelen Joanna Siccama GAR1-B 11-10-2014 leraar: Harald Warmelink Inleiding Om onderzoek te doen naar rituelen is het in eerste plaats belangrijk om te definiëren wat een ritueel is.

Nadere informatie

Individueel procesverslag

Individueel procesverslag Individueel procesverslag Een weergave van mijn werkzaamheden binnen het G-Blok. Afdeling : Academie voor ICT & Media, Informatica Schooljaar : 2009 Blok : G Datum : 30 10-2009 Plaats : Honselersdijk Naam:

Nadere informatie

Bronnenbank Onderwijstheorie Tessa van Helden. Inhoudsopgave Pagina. Bron 1 Design Marcel Wanders. 2. Bron 2 ADHD in de klas. 2

Bronnenbank Onderwijstheorie Tessa van Helden. Inhoudsopgave Pagina. Bron 1 Design Marcel Wanders. 2. Bron 2 ADHD in de klas. 2 Bronnenbank Onderwijstheorie Tessa van Helden Inhoudsopgave Pagina Bron 1 Design Marcel Wanders. 2 Bron 2 ADHD in de klas. 2 Bron 3 Recensie over Boijmans van Beunigen 3 Bron 4 Flip in de klas. 4 Bron

Nadere informatie

Evaluatie Waterdag 17 maart 2015

Evaluatie Waterdag 17 maart 2015 Evaluatie Waterdag 17 maart 2015 Grafieken uitgedrukt in % Wat vond je van deze activiteit? Wat vond je het meest/minst leuke onderdeel van deze dag? Redenen meest/minst leuk: Workshop Meest Minst Super

Nadere informatie

Zakendoen en communiceren in de digitale 1jd

Zakendoen en communiceren in de digitale 1jd Zakendoen en communiceren in de digitale 1jd Social Media, Digital trends, Online PR, Webcare, Personal Branding, Crowdsourcing, Co- crea1on Blogs Lezingen en presenta1es Trainingen Workshops Brainstorms

Nadere informatie

Enquête & Toekomstvisie Voorjaar 2011

Enquête & Toekomstvisie Voorjaar 2011 Vereniging Maarlandbewoners Enquête & Toekomstvisie Voorjaar 2011 1/36 Waarom een enquête? In de algemene ledenvergadering van 2009 is het bestuur gevraagd naar een toekomstvisie. 2/36 Huidigige visie

Nadere informatie

- 21 INSPIRERENDE QUOTES VOOR LEERKRACHTEN -

- 21 INSPIRERENDE QUOTES VOOR LEERKRACHTEN - Beste collega, Ik houd van quotes. Zoals je misschien wel weet, plaats ik dagelijks waardevolle tips, verhalen, video s en quotes op mijn Facebookpagina: www.fb.com/positiefleren.nl Ik merk dat ik veel

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Belgische Ashoka Fellow Ashoka : Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Ingrid : Ik ben opgegroeid in Antwerpen, een belangrijke stad in Vlaanderen, België. Ik heb een oudere

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren

e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren Een workshop organiseren? Veel werk, maar ook erg leuk! Hieronder vindt je wat tips en aandachtspunten die je vast en zeker van pas zullen komen. De lijst is natuurlijk

Nadere informatie

TRAINING WERKBEGELEIDING

TRAINING WERKBEGELEIDING TRAINING WERKBEGELEIDING Door Martje Kuijlenburg Student no: 500618854 Jaar 3 Hogere Beroepsopleiding Verpleegkunde In opdracht van: de Hogeschool van Amsterdam Docent: Yvonne van Marle INHOUDSOPGAVE Inleiding...

Nadere informatie

Ledenpanel VNO-NCW Midden. Resultaten Enquête Bijeenkomsten en Activiteiten

Ledenpanel VNO-NCW Midden. Resultaten Enquête Bijeenkomsten en Activiteiten Ledenpanel VNO-NCW Midden Resultaten Enquête Bijeenkomsten en Activiteiten Samenvatting In totaal heeft zo n 20 % van de leden van VNO-NCW Midden gereageerd. De respons kwam evenredig verdeeld uit alle

Nadere informatie

Home Opleiding Onderwijsprogramma Organisatie Stages en projecten. Zoek

Home Opleiding Onderwijsprogramma Organisatie Stages en projecten. Zoek Home Opleiding Onderwijsprogramma Organisatie Stages en projecten Zoek Home Opleiding Onderwijsprogramma Organisatie Stages en projecten CMD Amsterdam Studie programma Ontwerpopleiding voor interactieve

Nadere informatie

MAD faculty, Campus C-mine

MAD faculty, Campus C-mine Welkom! MAD faculty, Campus C-mine 5 afstudeerrichtingen in Genk: fotografie televisie/film animatie product design communicatie & media design (interaction design / game art design) MAD-Faculty (KHLim

Nadere informatie

STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS

STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS INHOUD // INLEIDING 4 ORIENTATIEDOCUMENT 5 FACTSHEET 6 LEERDOELEN 7 STARTVERSLAG

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Het beantwoorden van de vragen uit de checklist helpt je om twee manieren namelijk:

Het beantwoorden van de vragen uit de checklist helpt je om twee manieren namelijk: Studeren met autisme in het hoger onderwijs checklist Inleiding over studeren in het hoger onderwijs Studeren in het hoger onderwijs is vaak heel anders dan je tot nu toe gewend was. Er wordt van je verwacht

Nadere informatie

Evaluatieformulier. Ja nee. Ja nee. *Ja nee

Evaluatieformulier. Ja nee. Ja nee. *Ja nee Respondenten 66 1 In welke mate voldoet de conferentie aan uw verwachtingen? a Algemeen Volledig 8 16 26 15 1 Helemaal niet b Niveau 2 niet ingevuld Volledig 4 23 23 12 2 Helemaal niet c Inhoud 1 niet

Nadere informatie

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken!

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! Dé expert in praktische apotheektrainingen E-PAPER Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! 1 Inhoudsopgave De cliënt en ik 3 Weet jij nog waarom je in de apotheek wilde

Nadere informatie

MR: MeeR InZicht. Beste ouders/verzorgers,

MR: MeeR InZicht. Beste ouders/verzorgers, MR: MeeR InZicht Beste ouders/verzorgers, Op uitnodiging van de school en de Medezeggenschapsraad kwam op 17 maart een grote groep ouders bijeen om met elkaar van gedachten te wisselen over welke vaardigheden

Nadere informatie

Instituut voor Communicatie, Media & IT. Game Design & Development

Instituut voor Communicatie, Media & IT. Game Design & Development Instituut voor Communicatie, Media & IT Game Design & Development EELCO BRAAD // NIEK JONKER drs. Eelco Braad University Lecturer Game Design & Development Master of Computational Science & Scientific

Nadere informatie

CP9. In gesprek over de toekomst

CP9. In gesprek over de toekomst CP9 In gesprek over de toekomst Na het voortgezet onderwijs kiest uw kind welk vak hij wil gaan leren en welke opleiding hij wil gaan volgen. Hij maakt een beroepskeuze. Een decaan of studiebegeleider

Nadere informatie

wat is het? Dit doe ik door een combinatie van sprekende foto s met een bijpassende tekst, die de situatie op een authentieke manier omschrijven.

wat is het? Dit doe ik door een combinatie van sprekende foto s met een bijpassende tekst, die de situatie op een authentieke manier omschrijven. Met visual storytelling voeg ik een andere dimensie toe aan verhalen vertellen én fotografie. Ik geef een (levens)event niet alleen een gezicht, maar ook een stem en breng hiermee het ware en pure gevoel

Nadere informatie

Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012.

Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012. Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012. In totaal legden 42 mensen deze enquête af. Statistieken voor vraag 1 : Heb je dit schooljaar contact gehad met Kans? Ja 90.48% Nee 9.52% Statistieken

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

Communication and Multimedia Design Amsterdam Informatie over het afstudeerproject februari - juni 2012

Communication and Multimedia Design Amsterdam Informatie over het afstudeerproject februari - juni 2012 Communication and Multimedia Design Amsterdam Informatie over het afstudeerproject februari - juni 2012 Inleiding Studenten van de opleiding CMD Amsterdam maken in het afstudeerjaar hun individuele afstudeerproject.

Nadere informatie

Katalysator voor netwerkend ICT

Katalysator voor netwerkend ICT Katalysator voor netwerkend ICT Nieuwsbrief uitgave juni 2014 ONDERWERPEN 1. 2. 3. 4. 5. Nieuwe website Regitel Nieuw bestuurslid Ledenvergadering juli 2014 komt eraan Stagiair gestart voor Regitel Stand

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema.

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 16. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden van les 12, 13, 14 en 15. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag

Nadere informatie

GA VOORAL NIET DENKEN VOOR DE GEBRUIKERS, MAAR VRAAG HET ZE ZELF Martine Brommer, communicatieadviseur Omring

GA VOORAL NIET DENKEN VOOR DE GEBRUIKERS, MAAR VRAAG HET ZE ZELF Martine Brommer, communicatieadviseur Omring Stap 1 GA VOORAL NIET DENKEN VOOR DE GEBRUIKERS, MAAR VRAAG HET ZE ZELF Martine Brommer, communicatieadviseur Omring 34 { INTERVIEW Waarom hebben jullie gekozen voor een social intranet? Ons oude intranet

Nadere informatie

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af.

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af. Intro Met de docent Wat ga je doen in dit hoofdstuk? 1 Herhalen: je gaat herhalen wat je hebt geleerd in hoofdstuk 7, 8 en 9. 2 Toepassen: je gaat wat je hebt geleerd gebruiken in een situatie over werk.

Nadere informatie

In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten.

In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten. Startopdracht: Waarom met je bedrijf op Twitter? In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten. Misschien

Nadere informatie

Les 3 Integratie Leestekst: Een contact-advertentie. Introductiefase

Les 3 Integratie Leestekst: Een contact-advertentie. Introductiefase Les 3 Integratie Leestekst: Een contact-advertentie "Welkom:... " Introductiefase 1. "In de vorige twee lessen hebben we met de kaart gewerkt, waarop alle vragen stonden die we gebruikt hebben om de tekst

Nadere informatie

Knooppunt. Het clubhuis voor vernieuwende bouwers

Knooppunt. Het clubhuis voor vernieuwende bouwers Knooppunt Het clubhuis voor vernieuwende bouwers Agenda De complexe vernieuwingswens De hefboom voor vernieuwing: een locatie De droomlocatie Knooppunt Welke grondprincipes De complexe vernieuwingswens

Nadere informatie

Nieuwe Dingen Doen: projecten voor échte opdrachtgevers. Kjell van der Giessen Nieuwe Dingen Doen

Nieuwe Dingen Doen: projecten voor échte opdrachtgevers. Kjell van der Giessen Nieuwe Dingen Doen Nieuwe Dingen Doen: projecten voor échte opdrachtgevers Kjell van der Giessen Nieuwe Dingen Doen NDD-twee opleidingen AANDACHTSGEBIEDEN: Crossmedia design, Audiovisuele communicatie, Interaction design,

Nadere informatie

Vriendelijke groeten, Claire van Lieshout en Angelique van Dooren, coördinatoren hoofdluiscontroleurs

Vriendelijke groeten, Claire van Lieshout en Angelique van Dooren, coördinatoren hoofdluiscontroleurs 1 Nieuwsbrief Maart 2015 Maart 2015 In dit nummer: Nieuws Stagiaire Dennis Hoofdluisvrije school Vrije dagen De Makersbuzz Moskee bezoek Carnaval 1 2 3 NIEUWS NIEUWE STAGIAIRE Hallo allemaal, Mijn naam

Nadere informatie

BIJ DIE WERELD WIL IK HOREN! HANS ROMKEMA 3 MAART 2010, DEN HAAG

BIJ DIE WERELD WIL IK HOREN! HANS ROMKEMA 3 MAART 2010, DEN HAAG BIJ DIE WERELD WIL IK HOREN! HANS ROMKEMA 3 MAART 2010, DEN HAAG STUDENTEN DOEN UITSPRAKEN OVER DE ACADEMISCHE WERELD, HET VAKGEBIED EN HET BEROEPENVELD.. onderzoek niet zo saai als ik dacht werken in

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Introductie. What s Your Story? MC Theater. Roots Rotterdam. Ratha Yatra Festival 2013. Indian Summer Festival 2013

Inhoudsopgave. Introductie. What s Your Story? MC Theater. Roots Rotterdam. Ratha Yatra Festival 2013. Indian Summer Festival 2013 Inhoudsopgave Introductie What s Your Story? MC Theater Roots Rotterdam Ratha Yatra Festival 2013 Indian Summer Festival 2013 African Festival 2013 Solar Festival 2013 Reacties Opdrachtgevers 3 4 6 8 10

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

Inventarisatie enquête over het gebruik van videofragmenten bij het onderwijs van Inleiding Staats- en Bestuursrecht

Inventarisatie enquête over het gebruik van videofragmenten bij het onderwijs van Inleiding Staats- en Bestuursrecht Inventarisatie enquête over het gebruik van videofragmenten bij het onderwijs van Inleiding Staats- en Bestuursrecht Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Universiteit Leiden Afdeling ICT&O, Cleveringa Instituut,

Nadere informatie

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder HUBspot is een plek waar innoverende studenten, ondernemers, investeerders, docenten en bedrijven elkaar ontmoeten en inspireren, kennis opdoen en samen ondernemen. Met als doel om Leiden innovatiever

Nadere informatie

Klas:!ca 1CE C1A C1A C1A C1A C1a C1A C1A C1A c1a C1A C1A C1A C1A C1A C1A C1A C1B c1b C1B C1B c1b c1b C1E C1E

Klas:!ca 1CE C1A C1A C1A C1A C1a C1A C1A C1A c1a C1A C1A C1A C1A C1A C1A C1A C1B c1b C1B C1B c1b c1b C1E C1E 56 responses Summary See complete responses Klas:!ca 1CE C1A C1A C1A C1A C1a C1A C1A C1A c1a C1A C1A C1A C1A C1A C1A C1A C1B c1b C1B C1B c1b c1b C1E C1E Groep Groep 1: Pro vs. Am 19 34% Groep 2: Politiek

Nadere informatie

Marketing - les02. Kwartaal 01 - Customer Understanding. Docent: Jeff Simons http://marketing.jeffsimons.com contact @ jeffsimons.

Marketing - les02. Kwartaal 01 - Customer Understanding. Docent: Jeff Simons http://marketing.jeffsimons.com contact @ jeffsimons. Marketing - les02 Kwartaal 01 - Customer Understanding Docent: Jeff Simons http://marketing.jeffsimons.com contact @ jeffsimons.com @jeffsimons Nieuwe docent! Hoera toch les. Marketing les02 Kwartaal 1

Nadere informatie

Laat de jongeren de test conflictstijlen maken (zie bijlage 1). Naar aanleiding van de uitslag ga je in gesprek.

Laat de jongeren de test conflictstijlen maken (zie bijlage 1). Naar aanleiding van de uitslag ga je in gesprek. Conflicten hanteren Tijd: verdelen over twee bijeenkomsten. Bijeenkomst 1 Laat de jongeren de test conflictstijlen maken (zie bijlage 1). Naar aanleiding van de uitslag ga je in gesprek. De uitkomst van

Nadere informatie

BEHEERDER ZIJN BIJ DE DORPSBOERDERIJ IN WASPIK Het is inmiddels al een jaar geleden (maart 2012) dat onze Dorpsboerderij haar deuren officieel opende. Dankzij de inzet van een team van ongeveer 30 beheerders

Nadere informatie

Fianne Konings en Marjo Berendsen over Culturele instellingen en een doorlopende leerlijn cultuuronderwijs door Jacolien de Nooij

Fianne Konings en Marjo Berendsen over Culturele instellingen en een doorlopende leerlijn cultuuronderwijs door Jacolien de Nooij Fianne Konings en Marjo Berendsen over Culturele instellingen en een doorlopende leerlijn cultuuronderwijs door Jacolien de Nooij De publicatie van Fianne Konings, Culturele instellingen en een doorlopende

Nadere informatie

Verslag Alumni als brug naar het werkveld 13 mei 2009 Robert Tjoe Nij & Jacco Westerbeek

Verslag Alumni als brug naar het werkveld 13 mei 2009 Robert Tjoe Nij & Jacco Westerbeek Brug tussen onderwijs en ondernemer Verslag Alumni als brug naar het werkveld 13 mei 2009 Robert Tjoe Nij & Jacco Westerbeek Stelling juist Met wíé spreek ik? Stelling onjuist Ondernemenderwijs is een

Nadere informatie

Ellen van Wijk - Ruim baan voor creatief talent B 3. Survey commitment van medewerkers

Ellen van Wijk - Ruim baan voor creatief talent B 3. Survey commitment van medewerkers Survey commitment van medewerkers B 3 Survey commitment van medewerkers 229 230 Ruim baan voor creatief talent, bijlage 3 Voor je ligt een vragenlijst waarin gevraagd wordt naar verschillende aspecten

Nadere informatie

Get out of the building! Studie en stage in het buitenland

Get out of the building! Studie en stage in het buitenland Get out of the building! Studie en stage in het buitenland Programma 10:00 11:00 uur Inleiding / Mattijs Blekemolen Studie in het buitenland / Kim Voogdt Stage in het buitenland / Anne-Marleen Olthof Ruimte

Nadere informatie

19. Reflectie op de zeven leerfuncties

19. Reflectie op de zeven leerfuncties 19. Reflectie op de zeven leerfuncties Wat is het? Wil een organisatie kennisproductief zijn, dan heeft zij een leerplan nodig: een corporate curriculum dat de organisatie helpt kennis te genereren, te

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy DIGITAL CONCEPT DEVELOPMENT Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen

Nadere informatie

Handleiding Docenten/Begeleiders

Handleiding Docenten/Begeleiders Handleiding Docenten/Begeleiders In dit document vindt u een aantal handige tips en wetenswaardigheden die van pas kunnen komen wanneer u het invullen van de JOB-monitor klassikaal begeleidt. 1. Algemene

Nadere informatie

IAS SYMPOSIUM VAN DURBAN NAAR AMSTERDAM AMSTERDAM 22 JULI 2016 MEETING PROSPECTUS DEZE WORKSHOP WORDT GEZAMENLIJK GEORGANISEERD DOOR:

IAS SYMPOSIUM VAN DURBAN NAAR AMSTERDAM AMSTERDAM 22 JULI 2016 MEETING PROSPECTUS DEZE WORKSHOP WORDT GEZAMENLIJK GEORGANISEERD DOOR: IAS SYMPOSIUM VAN DURBAN NAAR AMSTERDAM AMSTERDAM 22 JULI 2016 MEETING PROSPECTUS DEZE WORKSHOP WORDT GEZAMENLIJK GEORGANISEERD DOOR: INHOUD Introductie... 3 Beschrijving bijeenkomst... Achtergrond...4

Nadere informatie

52 responses in 260 results

52 responses in 260 results Van: Secretariaat Vrouw&Zorg Onderwerp: Evaluatie CTG Scholingsdag --3 Datum: 3 februari 4 9:5:45 GMT+: EVALUATIE CTG scholingsdag -3 No data to display. Huidige functie 5 responses

Nadere informatie

Vragen op de startdag intervisie 13-1-2015

Vragen op de startdag intervisie 13-1-2015 Vragen op de startdag intervisie 13-1-2015 Op 13 januari jl. was de startdag intervisie. Voorafgaand aan de startdag zijn er bijeenkomsten geweest voor de facilitators en voor (nieuwe) leden die aan intervisie

Nadere informatie

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk.

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. PROFESSIONALISEREN DOOR ALLE BENODIGDE SOFTSKILLS VAN DE MANAGER TE TRAINEN

Nadere informatie

Onderzoek in het HBO. Vakkundigheid van medewerkers bij onderzoeksactiviteiten. Paper VFO, november 2008

Onderzoek in het HBO. Vakkundigheid van medewerkers bij onderzoeksactiviteiten. Paper VFO, november 2008 Onderzoek in het HBO Vakkundigheid van medewerkers bij onderzoeksactiviteiten Paper VFO, november 2008 Didi Griffioen, Katelijne Boerma & Uulkje de Jong Opbouw presentatie Outline onderzoek Kunde in zelfperceptie

Nadere informatie

INTRO LOES THIERRY MARK

INTRO LOES THIERRY MARK INZICHTEN INTRO In dit document staan acht inzichten die de resultaten zijn van het onderzoek dat drie studenten van de Hogeschool Utrecht hebben gedaan naar de leden van WattsNext. De inzichten zijn

Nadere informatie

CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!!

CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!! CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!! De brief: Het Venster F.D. Rooseveltlaan 18 Postbus 2157 5600 CD Eindhoven Eindhoven, 29 november 2011 Betreft: Enquete cliënttevredenheid Beste

Nadere informatie

UITKOMSTEN EVALUATIE TESTREIS LEEUWARDEN 10 OKTOBER 2009

UITKOMSTEN EVALUATIE TESTREIS LEEUWARDEN 10 OKTOBER 2009 UITKOMSTEN EVALUATIE TESTREIS LEEUWARDEN 10 OKTOBER 2009 ingevuld door 18 van de 26 deelnemers deelnemers waren heel divers eb varieerden in leeftijd van 13 t/m 23 jaar oud Welk cijfer geef je de training?

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie