Your climate. Our energy.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Your climate. Our energy."

Transcriptie

1 Your climate. Our energy.

2 De natuur doet niets zonder doel Aristoteles Groene warmte uit de lucht en de zon Verwarmen zonder gas, stookolie of andere fossiele brandstoffen? Jaarlijks 10% à 40% op je energiefactuur besparen? De helft minder CO 2 uitstoten? En toch elke dag genieten van een aangenaam binnenklimaat, winter en zomer? General warmtepompen bieden die bijzondere ervaring op het vlak van comfort, milieu en budget. Comfort Milieu Budget De prijs van gas is in 10 jaar tijd verdrievoudigd en de voorraden raken langzaam maar zeker uitgeput. Hoog tijd om slimmer met energie om te springen.

3 Fujitsu-General is al meer dan 50 jaar trendsetter en innovator in airconditioning en warmtepompen. General warmtepompen zetten de omgevingstemperatuur om in warme of koude lucht. Ze zijn zo efficiënt en milieuvriendelijk omdat ze een minimum aan primaire energie verbruiken en een veelvoud aan klimaatcomfort bieden. Het Airstage gamma bevat meer dan 50 verschillende types AircoHeaters die de omgevingstemperatuur omzetten in warme of koude lucht. Het Waterstage gamma zet de duurzame energie onttrokken aan de buitenlucht om in warm water, dat je naar wens kan benutten voor vloerverwarming, radiatoren en tapwater. General lucht/lucht en lucht/water warmtepompen vormen een duurzame, hybride combinatie met Sanistage energiezuinige warmtepompboilers, specifiek voor sanitair warm tapwater. Ben je op zoek naar het ultieme rendement? Dan is de combinatie van onze warmtepompen met een Sunstage zonthermisch systeem perfect op jouw maat. De hoogrendement zonnecollectoren leveren namelijk bijna het hele jaar gratis warm water uit zonne-energie. Kiezen voor General is kiezen voor zoveel meer dan klimaatcomfort met milieuvriendelijke energie. Of simpelweg slimmer verwarmen én koelen. 75% energie uit de lucht 25% elektrische aandrijfenergie Ik kies voor duurzaam verwarmen en koelen op maat van mijn comfort Your climate. Our energy.

4 Wat maakt een warmtepomp zo energie-efficiënt? Het is een natuurlijk proces dat een voorwerp, warmer dan de omgeving, warmte afgeeft aan die omgeving. Zoals een koelkast de warmte van het eten via de koelelementen opneemt en aan de achterzijde afgeeft. Het principe van een warmtepomp is hetzelfde: het koelelement van de buitenunit neemt de warmte uit de buitenlucht op en geeft die af via de binnenunit(s). Een warmtepomp verwarmt dus door warmteverplaatsing via een vloeistof en niet door verbranding van gas of mazout. Ze verbruikt enkel elektriciteit om de pomp te laten functioneren en mag dus niet beschouwd worden als een elektrische verwarming. Een belangrijk voordeel is dat een warmtepomp dankzij het omkeermechanisme ook kan koelen (aircofunctie). Verwarmen Koelen Buitenunit Buitenunit Verdamper Condensor Ventiel Ventiel Compressor Compressor Condensor Binnenunit Verdamper Binnenunit

5 General AircoHeaters leveren 3 tot 5 maal zoveel energie dan de elektriciteit die ze verbruiken Inverter halveert stroomverbruik General warmtepompen zijn bovendien uitgerust met een invertersysteem dat zorgt voor een continue sturing van de compressor in functie van de gewenste temperatuur. Het vermogen wordt zo optimaal benut en het elektriciteits verbruik wordt met 35% tot 50% verminderd. Meer comfort voor minder geld dus! 26 C 25 C 24 C 23 C 22 C 21 C 20 C 19 C Invertersysteem Aut. aan/uit-systeem uur Ik denk aan onze aarde én mijn portemonnee Your climate. Our energy.

6 Design AircoHeater AIRSTAGE lucht/lucht warmtepompen AIRCONDITIONING AIRCOHEATER AIRCOHEATER WATERSTAGE WATERSTAGE WATERSTAGE SUNSTAGE SUNSTAGE SUNSTAGE POOLSTAGE POOLSTAGE POOLSTAGE Winter of zomer, altijd de ideale temperatuur General AircoHeaters bieden een hoog klimaatcomfort. Ze genereren veel energie die ze omzetten in warme of koele lucht die ze vervolgens gelijkmatig verdelen in één of meerdere woning- of werkruimtes. Met een handige afstandsbediening kan je iedere ruimte snel op de gewenste temperatuur brengen. Zo kan je met 1 systeem verwarmen in de winter en koelen in de zomer. Dankzij het invertersysteem wordt het vermogen continu bijgeregeld waardoor het elektriciteitsverbruik aanzienlijk daalt. Geen wonder dat alle AircoHeaters in de energieklasse A vallen. Het Airstage gamma biedt een oplossing voor 1 of enkele ruimtes tot volledige woningen, winkels, appartementsgebouwen en kantoorgebouwen. Je kan kiezen uit een uitgebreid gamma binnentoestellen. Voordelen: verwarmen én koelen energiezuinig minder CO 2 snelle en efficiënte klimaatregeling aangenaam comfort filters tegen bacteriën, stof, rook en pollen temperatuurregeling per ruimte aansluiten op domotica laag geluidsniveau weinig voorbereidend kap- en breekwerk weinig onderhoud overheidssubsidies en fiscale voordelen (regio-afhankelijk en niet op airconditioning)

7 Multi Split systemen werken 90% van de tijd in deelbelasting. Dit wil zeggen dat de warmtepomp meestal maar de helft van zijn vermogen nodig heeft om de gewenste temperatuur te bereiken. Precies op dit vlak maakt General het verschil omdat AircoHeaters zeer weinig elektriciteit verbruiken bij deelbelasting. Dat levert een extra hoog rendement op op jaarbasis. frequency operation range COP4,98 (50% belasting) 4,98 ABF vloermodel AircoHeater high wall AircoHeater Part load(%) frequency operation range EER4,75 (50% belasting) 4,75 Part load(%) deelbelasting (%) Your climate. Our energy.

8 Op maat van jouw interieur Design AircoHeater. Oogstrelend comfort. AircoHeater opbouwunits mogen gezien worden. Ze ogen modern en het gamma bevat heel wat compacte types. De nieuwe Design AircoHeaters zijn het neusje van de zalm: toptechnologie in een mooi kleedje, verkrijgbaar in de kleuren wit en aluminium. Ze zijn zuinig, efficiënt, vrijwel geruisloos en bovenal een streling voor het oog. Elegant en strak tegelijk. De Design AircoHeater is bovendien uitgerust met een Eco Sensor* die detecteert of er iemand in de kamer is. Niemand aanwezig? Dan stelt het toestel zichzelf automatisch een graadje lager in. Kan het nog eco-logischer? * enkel beschikbaar op de versies in aluminiumkleur Een woning moet aanvoelen als een natuurlijke habitat. De klimaatregeling speelt hierin een belangrijke rol. P. Duvivier, architect

9 Less is more Hou je van minimalistische interieurs die ruimte en rust ademen? Dan zijn inbouw AircoHeaters echt iets voor jou. Via discrete witte roosters wordt de warme of koele lucht vrijwel geruisloos in de woning verspreid. De units kunnen in een verlaagd plafond of achter een voorzetwand worden geplaatst. Ze passen ook perfect in een wandmeubel. Kies je voor wandinbouwunits met interactief SlimDuct rooster, dan openen en sluiten de lamellen automatisch. In verwarmingsmodus blazen de roosters schuin naar beneden en in koelmodus horizontaal. Bovendien kan je de blaasrichting via de afstandsbediening naar wens regelen. Afmetingen SlimDuct rooster: 18 x 68 cm of 18 x 88 cm Inbouwdiepte wandunits: vanaf 20 cm Climeleon. De kunst van het verhullen. De warmtepomp buitenunit zet de buitenlucht om in een aangenaam en milieuvriendelijk binnenklimaat. Het is het hart van het systeem. Maar niet iedereen is gecharmeerd door het aanzicht van een buitenunit tegen de gevel, in de tuin of op het dak. De designomhulsels van Climeleon bieden de perfecte oplossing. De Climeleon Natural versmelt als het ware met zijn natuurlijke omgeving. Dit model is vervaardigd uit weerbestendige houten lamellen die na verloop van tijd een natuurlijke, zilvergrijze patine krijgen. Een strak, eigentijds omhulsel dat discreet oogt in harmonie met iedere woning. Your climate. Our energy.

10 Hier is het nooit te warm of te koud en de lucht ruikt aangenaam en zuiver Ook voor winkel, kantoor en hotel Zoek je een energie-efficiënte klimaatregeling voor een groot winkelpand, een appartementsgebouw of kantorencomplex? Dan ben je bij General aan het juiste adres. Onze Multi Split en VRF invertersystemen bieden een rijk scala aan combinatie- en bedieningsmogelijkheden. Je kan verschillende types van binnentoestellen combineren en ieder toestel is afzonderlijk regelbaar met de centrale bediening of afstandsbediening. Grote hoogteverschillen en lange leidinglengtes vormen geen probleem. Comodair: ultiem comfort Het Comodair luchtverdelingsysteem biedt het allerhoogste comfort op het vlak van koeling en verwarming. Het zuigt continu verse lucht aan en verspreidt de koude of warme lucht optimaal, zonder hinderlijke tocht of zoemgeluiden. De Comodair garandeert de unieke A-comfortgarantie, zowel voor verwarmen als koelen. airjet luchtverdelingsrooster Krachtige en energiezuinige VRF buitenunits verkrijgbaar in vermogens van 16 kw tot meer dan kw (opbouw uit meerdere buitendelen, maar toch als 1 systeem bestuurbaar). De ideale klimaatregeling voor utiliteitsbouw. grote comfortzone

11 General inbouwunits bieden in alle discretie een groot klimaatcomfort. Voordelen: Keuze uit meer dan 20 binnenunit modellen Regelbare luchtstroomrichting Luchtzuiverende filters Zeer stille werking Zeer energiezuinig dankzij invertertechnologie Flexi AircoHeater half ingebouwd Your climate. Our energy.

12 Bespaar tot 35% op je energiefactuur WATERSTAGE lucht/water warmtepompen AIRCONDITIONING AIRCONDITIONING AIRCOHEATER AIRCOHEATER WATERSTAGE SUNSTAGE SUNSTAGE POOLSTAGE POOLSTAGE Van lucht naar warm water, een koud kunstje Met Waterstage baad je in warmwatercomfort. De buitenunit pompt natuurlijke warmte in het water van radiatoren en vloerverwarming. Dat zorgt ervoor dat Waterstage niet enkel een duurzaam en compleet verwarmingsysteem is voor nieuwbouw, maar ook voor renovatie. Indien de radiatoren en vloerverwarming nog in goede staat zijn, hoef je slechts de oude ketel te vervangen door een Waterstage warmtepomp. Je kan eveneens energiezuinig douchen dankzij de optionele isothermische boiler voor sanitair warm water. Voordelen: altijd warm water (tot -20 C buitentemperatuur) energiezuinig minder CO 2 -uitstoot verwarming via radiatoren en/of vloerverwarming constante temperatuur centrale thermostaatregeling en afstandsbediening behoud van bestaande radiatoren en vloerverwarming mogelijk voeding op dag- en nachttarief weinig onderhoud overheidssubsidies en fiscale voordelen (regio-afhankelijk)

13 -20 C Vanwaar dat hoge rendement? De Waterstage warmtepomp beschikt over een aantal bijzondere eigenschappen, zoals het Liquid Injection System. Dat zorgt ervoor dat de vloeistof minutieus in de compressor wordt geïnjecteerd en de warmtepomp daardoor warmer water levert met minder verbruik. De Waterstage heeft dan ook geen elektrische bijverwarming of tweede compressor nodig en is daarmee uniek. Bereken zelf welk systeem het best bij je past Wil je zelf berekenen welk warmtepompsysteem het best geschikt is voor je nieuw te bouwen of te renoveren woning? Download dan gratis de Heat Pump Configurator van De HPC is superhandige software om het afgiftesysteem van een woning te evalueren en de koel- en warmtelast te berekenen. Het programma leidt je door een aantal parameters. Je hoeft alleen de gegevens in te voeren, de HPC berekent het resultaat. +50 C +60 C De Waterstage kan het water voor de radiatoren zelfs bij vrieskou zonder problemen opwarmen tot 60 C. Het water in de boiler voor sanitair warm water wordt continu op 50 C gehouden. 1 maal per week schakelt het anti-legionellaprogramma in en wordt het water in de boiler gedurende ca. 1 uur met behulp van elektrische bijverwarming tot 60 C opgevoerd. Your climate. Our energy.

14 Oude radiatoren? Een General warmtepomp rendeert optimaal in een goed geïsoleerd huis met een laag-temperatuur afgiftesysteem zoals vloerverwarming (aanvoertemperatuur tussen 0 en 50 C). Dat wordt bewezen op waar je de prestaties van onze warmtepompen kunt vergelijken met HR gasketels. Binnenunit/warmtewisselaar Waterstage Comfort en High Temparature Afmetingen h/b/d: 80/45/46 cm Maar is er ook voor oudere woningen met radiatoren een duurzame oplossing? Daarvoor biedt General de Waterstage High Temperature, een lucht/ water warmtepomp die het water tot 60 C kan verwarmen terwijl het buiten -20 C vriest. Het rendement zal lager zijn dan dat van een nieuwe woning met vloerverwarming, maar beter dan een gasketel en sowieso milieuvriendelijker. Kijk en vergelijk op Boilers voor sanitair warm water van 200 tot 800 liter

15 POOLSTAGE lucht/water warmtepompen voor zwembaden AIRCOHEATER WATERSTAGE WATERSTAGE SUNSTAGE DITIONING AIRCOHEATER AIRCONDITIONING POOLSTAGE SUNSTAGE De zomers worden lang... Zoek je het beste verwarmingsysteem voor je nieuwe zwembad? Of vind je dat je al te lang te veel betaalt aan gas of mazout? Kies dan voor een Poolstage warmptepomp. Toen de Poolstage in Zweden ontwikkeld werd met enkel hoogwaardige componenten was de inzet duidelijk: een zwembadwarmtepomp met een zeer hoog rendement. Het resultaat is een COP* van 6,7 of beter gezegd, langer zwemplezier met een lager elektriciteitsverbruik en minder CO 2 -uitstoot. Zo duik je letterlijk vroeger de zomer in en hoeft de temperatuur van het water nooit onder de 29 C te zakken. * COP is de verhouding tussen de verbruikte elektriciteit en de afgegeven energie onder de vorm van warmte. Voordelen: zeer hoog rendement (warmte versus verbruik) warmtewisselaar van hoogwaardig titanium enkel roestvrije componenten laag geluidsniveau toepasbaar op iedere zwembadinstallatie Your climate. Our energy.

16 SANISTAGE warmtepompboiler WATERSTAGE WATERSTAGE SUNSTAGE SUNSTAGE AIRCONDITIONING AIRCONDITIONING AIRCOHEATER AIRCOHEATER POOLSTAGE POOLSTAGE Verbruikt tot 65% minder elektriciteit dan een elektrische boiler Met de Sanistage warmtepompboiler kan je het hele jaar door van warm tapwater genieten met een hoger rendement dan de beste HR ketel. De Coolwex is ook een hoogwaardig alternatief voor de klassieke, energieverslindende elektrische boilers. Als stand alone systeem voor sanitair warm water is de Coolwex perfect complementair met de lucht/lucht en lucht/water warmtepompen van General, maar ook met elke klassieke cv-verwarming. Het type DSW300 is bovendien voorzien van een aansluiting voor een zonthermisch systeem. Voordelen: keuze uit 3 types (warmte uit binnen- of buitenlucht, 200L of 300L) hoog COP-rendement: 3,6 (DSW200+, DSW300+) en 3,8 (DSW300HS+) water tot 60 C mogelijk zonder elektrische bijverwarming warm tapwater van 45 C bij -7 C buitentemperatuur zonder elektrische bijverwarming. roestvast stalen vat (DSW300+ en DSW300HS+) geïntegreerde wisselaar voor zonthermisch systeem (type DSW300HS+) automatisch anti-legionella programma 3 instellingen: - ECO: enkel warmtepomp (voordelig) - Hybrid: warmtepomp en elektrische bijverwarming (super snel) - Electric: enkel elektrische bijverwarming warmterecuperatie indien plaatsing in een C-ventilatiesysteem (DSW300) gebruiksvriendelijke digitale bediening Sanistage DSW300HS+

17 Goed voor het milieu en je portemonnee De Sanistage boiler met geïntegreerde warmtepomp is bijzonder energiezuinig. De warmtepomp onttrekt namelijk warmte aan de omgevingslucht met behulp van een warmtewisselaar en koelmiddel. De opgewekte warmte wordt vervolgens doorgegeven aan het water in de boiler. Dat kan tot 60 C verwarmd worden terwijl 2/3 van de energie die hiervoor nodig is uit de lucht onttrokken wordt. Elektriciteit is enkel nodig om de pomp te laten functioneren en dus niet om warm water te produceren. Er komt verder geen verbranding van fossiele brandstoffen zoals gas of mazout bij te pas. Door de ingebouwde warmtepomp levert een Sanistage boiler meer dan 3 maal zoveel energie dan de elektriciteit die wordt verbruikt. Met een COP* van respectievelijk 3,6 en 3,8 is de rekening vlug gemaakt: een Sanistage verbruikt 60 tot 70 % minder elektriciteit dan een conventionele boiler. *Coefficient Of Performance is de verhouding tussen de verbruikte elektriciteit en de afgegeven energie onder de vorm van warmte. Een COP van 3,6 wil zeggen dat de warmptepomp 3,6 kwh aan warmte produceert bij een elektrisch verbruik van 1kWh en een omgevings- of buitentemperatuur van 15 C. Verschillende opstellingen 70 C De Sanistage DSW200+ heeft een geëmailleerd stalen opslagvat van 190 liter, optimaal beschermd tegen kalk en corrosie. De modellen DSW300+ en DSW300HS+ zijn voorzien van een roestvrij stalen vat van 300 liter. U heeft steeds de keuze uit 2 opstellingen: - de warmte wordt onttrokken aan de omgevingslucht in de ruimte zelf; - via een kanaalverbinding wordt buitenlucht aangezogen en via een 2de kanaal wordt de koele, droge lucht naar buiten afgevoerd. De Sanistage kan bovendien 365 dagen per jaar de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht* benutten. *Enkel bij plaatsing in een C-ventilatiesysteem, d.w.z. een ventilatiesysteem waarbij er geen lucht wordt toegevoegd, maar enkel vervuilde lucht wordt afgevoerd. Your climate. Our energy.

18 SUNSTAGE zonthermische systemen AIRCONDITIONING AIRCOHEATER WATERSTAGE SUNSTAGE POOLSTAGE Douchen dankzij de stralen van de zon Sunstage is een zonne-energiesysteem voor de opwarming van sanitair water. Hoogrendement zonnecollectoren absorberen de warmte uit de zonnestralen. Het warm water wordt opgeslagen in een speciale isothermische boiler. Een pomp regelt continu het debiet tussen de collectoren en de boiler. Dankzij een High Sensitive Solar Absorber genereren de panelen ook warmte terwijl de zon nauwelijks aanwezig is. Daardoor kan de Sunstage 250 dagen per jaar zelfstandig voor tapwater van 50 C à 60 C zorgen. De overige dagen, als de zon niet voldoende warm water kan leveren, doet automatisch de bijverwarming zijn werk. Het meest ideale is natuurlijk als de bijverwarming ook uit groene energie bestaat. Kan dat? Jazeker, deze combinatie noemen we de General Green Hybrid: een Waterstage warmtepomp en een Sunstage zonthermisch systeem, met 1 centrale isothermische boiler. Een unieke en zeer energie-efficiënte totaal oplossing!

19 30% energie uit de lucht 60% energie uit de zon 10% elektrische aandrijfenergie Voordelen: gratis sanitair warm water CO 2 neutraal ook warm water bij bewolking voor alle daktypes makkelijk te combineren met de Waterstage warmtepomp weinig onderhoud lage energierekenening en snelle terugverdientijd Best ECO choice Sunstage zonnecollectoren kunnen moeiteloos worden toegepast op verschillende daktypes: van hellend tot plat, van pannen tot leien, van opbouw tot inbouw. Your climate. Our energy.

20 AIRCONDITIONINGWATERSTAGE AIRCOHEATER SUNSTAGE WATERSTAGE AIRCONDITIONING AIRCOHEATER POOLSTAGE SUNSTAGE POOLSTAGE AIRCONDITIONING WATERSTAGE SUNSTAGE AIRCOHEATER POOLSTAGE Systeem Afgifte COPrendement Toepassing Nieuwbouw/ renovatie beide (bv. vervanging van gas- of mazoutketel) Comfortgarantie AIRSTAGE WATERSTAGE SANISTAGE SUNSTAGE POOLSTAGE lucht/lucht warmtepompen gekoelde of verwarmde lucht via Airco- Heaters lucht/water warmtepompen gekoeld of verwarmd water (tot 60 C) via radiatoren, vloerverwarming en sanitaire aftappunten boiler met geïntegreerde warmtepomp sanitair warm water zonthermische systemen sanitair warm water uit zonne-energie van 3,61 tot 4,85 van 4 tot 4,46 van 3,60 tot 3,80 - tot 6,7 van 1 ruimte tot een volledige woning of gebouw beide (bv. uitbreiding op een bestaande cvinstallatie) 23 C bij buitentemperaturen tussen -15 C en +35 C volledige of gedeeltelijke woning beide (bv. behoud van bestaande radiatoren en vloerverwarming) 23 C bij buitentemperaturen tussen -15 C en +35 C en sanitair warm water van 50 C gedurende het volledige jaar volledige woning of bijbouw beide (bv. combinatie met bestaande cv-installatie of vervanging elektrische boiler) sanitair warm water van 45 C à 60 C het volledige jaar volledige of gedeeltelijke woning beide (bv. combinatie met bestaande cvinstallatie) sanitair warm water van minimaal 50 C gedurende het volledige jaar (50% tot 70% gratis uit de zon) lucht/water warmtepompen verwarmd water voor het zwembad zwembad zwembadwater van 29 C van mei tot en met september Wij hebben gekozen voor een General Green Hybrid. Zo halen we ons sanitair warm water quasi volledig gratis uit de zon en de lucht. De warmtepomp zorgt verder voor verwarming via de vloer en radiatoren in de woonruimtes waarin we een min of meer constante temperatuur willen. In de slaapkamers en het bureau, waarin we geen constante verwarming wensen, regelen we de temperatuur met AircoHeaters. Die brengen de ruimte snel op temperatuur, enkel wanneer het nodig is. En dankzij de koelfunctie slapen we ook zalig tijdens warme zomerdagen. Het zwembadwater houden we constant op 28 C à 29 C met een Poolstage warmtepomp.

21 AIRCONDITIONING AIRCOHEATER WATERSTAGE SUNSTAGE POOLSTAGE Sunstage Zonnecollectoren Sanitair Warm Water Airstage AircoHeater Green Hybrid Boiler Waterstage Warmtewisselaar Airstage Buitenunit Waterstage Buitenunit Radiator Vloerverwarming Poolstage Buitenunit Your climate. Our energy.

22 De beste keuze voor nieuwbouw en renovatie Ga je bouwen? Dan weet je vast dat je woning moet voldoen aan regels op het vlak van energieprestatie, de zogenaamde EPB-normen. Hoe lager de EPB of het E-peil, hoe energiezuiniger je huis. Energie besparen begint met goed isoleren! Doe daar nog een goede ventilatie en een energiezuinig verwarmingsysteem bij en je wint op alle vlakken: milieu, comfort én budget. Vanaf 1 januari 2012 bedraagt de EPB-norm in België E-70 en vanaf 2014 wordt de norm verder verstrengd tot E-60. Hoe lager het E-peil, hoe beter je woning presteert op het vlak van energiezuinigheid. Door te kiezen voor een General lucht/water warmtepomp kan je het E-peil van je nieuwe woning verlagen met 10 à 15 punten in vergelijking met een condenserende gasketel. Dankzij de combinatie van een goede isolatie en een General warmtepomp kan je dus E-40 halen. Een Green Hybrid (warmtepomp met zonneboiler) kan zelfs een verlaging van 20 punten opleveren! Slim verwarmen begint met goed isoleren. Een degelijke isolatie betekent minder warmteverlies. Daardoor volstaat een warmtepomp met een kleiner vermogen, dus een lagere investering en een lager verbruik!

23 Wij houden nu al rekening met de EPB-norm van morgen Vanaf 2021 moeten alle nieuwbouwwoningen energieneutraal zijn. Eenvoudig gezegd: woningen zullen evenveel energie moeten produceren als ze verbruiken. E-peil 0 dus. Dit kan enkel door de combinatie van een uitstekende isolatie, een systeem dat energie opwekt en een energiezuinig verwarmingsysteem. Doordat General warmtepompen zo weinig elektriciteit verbruiken, kan je ruimschoots met de elektriciteitsopbrengst uit PV-zonnepanelen* energieneutraal wonen. Sta je voor de aankoop van een nieuw verwarmingsysteem, dan kies je dus het best voor een General warmtepomp. Zo krijgt je huis een groene meerwaarde en ben je meteen voorbereid op de norm van Renoveren? Maak er een warm nest van. Ben je van plan om een veranda bij te bouwen? Wil je op zolder extra kamers maken? General AircoHeaters vormen de ideale klimaatregeling voor dit soort verbouwingen. Ze zijn energiezuinig en kunnen zowel verwarmen als koelen. Bovendien vraagt de montage weinig kap- en breekwerk. Is je gas- of mazoutketel aan vervanging toe? Een Waterstage lucht/water warmtepomp verlost je in 1 klap van de hoge verbruikskosten. En dit zonder dat je de vloerverwarming of radiatoren hoeft te vervangen. De Waterstage boiler zorgt continu voor sanitair warm water. * Photovoltaïsche zonnepanelen Your climate. Our energy.

24 Investering snel terugverdiend Alles staat of valt met een goed E-peil. Een energiezuinige warmtepomp van General maakt het verschil. Dankzij een lager verbruik is de investering snel terugverdiend. Voor nieuwbouwwoningen kan je als bouwheer bovendien van subsidies en fiscale aftrek genieten. 1. Netbeheerder E 50 = per punt t.o.v. E50 E 40 = per punt t.o.v. E40 Voor de laatste stand van zaken neem je best een kijkje op (premies netbeheerders 2013). Bereken zelf je voordeel met de Energie Calculator op Maak de vergelijking Een General warmtepomp type Waterstage WC06-WOC05 versus een condenserende gasketel van 14 kw. 2. Vlaamse overheid E 50 = 50% korting op onroerende voorheffing E 30 = 100% korting op onroerende voorheffing Je hebt 5 jaar lang recht op deze jaarlijkse fiscale aftrek. Voor de laatste stand van zaken neem je best een kijkje op (Onroerende voorheffing < Algemene informatie < Verminderingen < Automatische verminderingen). 3. Gemeentelijke subsidies Een aantal gemeentes kennen subsidies toe. Op kan je dit per gemeente raadplegen. Meer informatie over premies en fiscale voordelen? Vlaanderen Vlaams Energieagentschap Tel 1700 Wallonië Brussel Voorbeeldwoning: vrijstaande woning: 230 m² te verwarmen oppervlak: 200 m² K-peil: 35 ventilatiesysteem D totaal warmteverlies: 5,42 kw Subsidie netbeheerder General warmtepomp: (E41) Gasketel: 0 (E54) (Er bestaan geen subsidies voor gasketels!) Aftrek onroerende voorheffing General warmtepomp: 200 (voorbeeld gemiddelde woning) Gasketel: 0 Energieverbruik* Jaarlijkse energiebesparing met de General Waterstage = 231 of 28% per jaar. Terugverdientijd Dankzij de besparing op energieverbruik, de subsidies en de fiscale aftrek is de extra investering vergeleken met de gasketel al na een half jaar terugverdiend! * Op vind je uitgewerkte rekenvoorbeelden en vergelijkingen.

25 De wereldvoorraad aardolie neemt elke dag af met 85 miljoen vaten. Dat zijn vaten per seconde Prijzen aardgas US Prijzen aardgas US ,5 5 0,5 5 Groene 0,4 4 warmte is 0,4 4goud waard 0,3 3 Gas wordt 0,2 2 er niet goedkoper 0,2 2op en de voorraden raken langzaam uitgeput. 0,1 1Groene warmte is 0,1 de 1 oplossing, want lucht en zonlicht zijn er in overvloed. Bovendien is het aandeel CO 2 -uitstoot met een warmtepomp of zonneboiler een stuk lager dan met een traditionele verwarmingsketel ,8 8 0,8 8 0,7 7 0,7 7 0,6 6 0, , % 1400% 1200% 1000% 800% 600% 400% 200% stijging energievraag versus bevolkingsgroei Prijzen aardgas voorraadreserves US fossiele brandstoffen ,8 8 0, , ,5 5 0, , ,2 2 0, gas aardolie bevolking gas aardolie ontwikkeling energieprijzen gas (c /kwh) stookolie ( /L) Volgens onderzoeksbureau A.T. Kearney zal Europa tegen 2020 te maken krijgen met een stijging van de gasprijs van minstens 20 %. Dit als gevolg van het toenemende gasverbruik van de gezinnen en de concurrentie tussen Europa, China en India om aan aardgas uit Rusland te komen. 1600% 1400% 1200% 10 8 Your climate. Our energy.

26 General warmtepompen gemeten en vergeleken met verwarming op gas General warmtepompen zijn energiezuiniger en milieuvriendelijker dan om het even welke gas- of mazoutketel, ook in vergelijking met de zuinigste condenserende ketels op de markt. Het rendement van een Green Hybrid, de combinatie van een General warmtepomp en een Sunstage zonthermisch systeem, is zelfs nog hoger. Wij willen al die voordelen zwart op wit bewijzen. Daarom lieten we, onder toezicht van een gerechtsexpert, meetapparatuur plaatsen in een aantal woningen die uitgerust zijn met een lucht/water warmtepomp, al dan niet in combinatie met Sunstage zonnecollectoren. We deden hetzelfde in 2 woningen met een nieuwe HR gasketel en 1 woning met een nieuwe condenserende mazoutketel. Je kan de resultaten continu volgen en vergelijken op

27 Meest gestelde vragen Hoe wordt het rendement van een warmtepomp beoordeeld? Het rendement van een warmtepomp wordt meestal uitgedrukt in COP (Coefficient of Performance). Dit is de verhouding tussen de verbruikte elektriciteit en de afgegeven energie onder de vorm van warmte. Een COP van 3,5 wil dus zeggen dat de warmtepomp in staat is om 3,5 kwh aan warmte te produceren voor elke kwh die uit het elektriciteitsnet komt. General warmtepompen halen een COP van 3,61 tot 4,85, afhankelijk van het type en gemeten bij een buitentemperatuur van 6 C. Dit is de temperatuur die alle fabrikanten moeten hanteren bij de vermelding van de COP van hun toestellen. Naarmate de buitentemperatuur daalt, daalt ook de COP en dus het rendement van de warmtepomp. Zoals men COP gebruikt bij verwarming, gebruikt men EER (Energy Efficiency Ratio) om het rendement bij koeling uit te drukken. Dus hoe hoger de COP en EER, hoe meer je bespaart aan energie. Omdat de COP de prestaties op een moment weergeeft, is het beter om warmtepompen te beoordelen op hun SPF of Seasonal Performance Factor. Dit is de verhouding tussen de opgenomen energie en de nuttig geleverde warmte over een langere periode, bv. een volledig jaar of stookseizoen (oktober-april). De SPF kan berekend worden voor centrale verwarming (CV), sanitair warm water (SWW) en beiden. Een gas- of mazoutketel kan op 1 moment of tijdens een korte periode een beter rendement halen dan een General warmtepomp. Maar wil je een betrouwbare vergelijking, dan moet je het rendement over een volledig jaar of stookseizoen bekijken. Een General warmte pomp presteert beter dan om het even welke ketel, op voorwaarde dat de isolatie van je woning goed tot acceptabel is. Your climate. Our energy.

28 Wat is een inverter warmtepomp? Met de oudere aan/uit-toestellen blijft de snelheid van de compressor constant waardoor de gewenste temperatuur in de kamer zal schommelen. General warmtepompen zijn uitgerust met een inverterregeling die zorgt voor een traploze sturing van de DC-compressor. De temperatuur wordt dus constant gehouden omdat de snelheid van de compressor continu wordt aangepast. Hierdoor vermindert het energieverbruik met 40% tot 60%. Kan een woning voldoende verwarmd worden met een warmtepomp van slechts 9 kw? Nieuwbouwwoningen kunnen probleemloos verwarmd worden met 9 kw, en zelfs met veel minder vermogen. Dat kan je duidelijk zien op In de modules detailgrafieken en warmtebehoefte kan je haarfijn analyseren hoeveel warmte een woning echt nodig heeft. Om de warmtebehoefte van je huis exact te berekenen kan je gratis de Heat Pump Configurator downloaden van Wat als het buiten vriest? Naarmate de buitentemperatuur daalt, zal een warmtepomp meer inspanning moeten leveren om de warmte op te pompen om te komen tot een comfortabele temperatuur. Dat is geen enkel probleem voor General inverterwarmtepompen. Het geleverde warmtevermogen is ook afhankelijk van de gevraagde afgiftetemperatuur. Wij geven voor al onze toestellen duidelijk aan wat de warmtevermogens zijn bij -7 C buitentemperatuur en bij een afgiftetemperatuur van +35 C en +45 C. Daarnaast garandeert General warm water van +60 C bij een buitentemperatuur van -20 C zonder toevoeging van elektrische weerstanden en met slechts 1 compressor. Met andere woorden, warmtecomfort met een zo laag mogelijk verbruik. Extreme vorst heeft slechts een kleine invloed op het totale rendement over een volledig jaar of stookseizoen (Seasonal Performance Factor). Dat kan je goed volgen op

29 Levert de boiler voldoende warm water voor het ganse gezin? Het is belangrijk om altijd eerst een analyse te maken van jouw behoefte aan sanitair warm water. In functie daarvan zal jouw General installateur je een oplossing voorstellen: een Waterstage lucht/water warmtepomp, een Sunstage zonthermisch systeem of een Green Hybrid, de combinatie van beiden. Als je veel sanitair warm water verbruikt, kan je gebruik maken van de SWW prioriteitsmodus van de Waterstage. Hiermee wordt de normale cyclus onderbroken en krijgt het opwarmen van de boiler voorrang. Levert het Sunstage systeem ook warm water als het bewolkt is? Het Sunstage systeem bevat hoogrendement zonnecollectoren. Het speciale glazen oppervlak heeft een lichtdoorlaatbaarheid van 96% en de collector heeft een absorptiecoëfficient van 95%. Daarom produceert Sunstage ook warm water op zonarme dagen, als het licht diffuus is. Het is logisch dat de warmteopbrengst tijdens bewolkte dagen een stuk lager ligt dan op zonnige dagen. Bovendien is de juiste positionering van de zonnecollectoren belangrijk om zoveel mogelijk zonlicht op te vangen. De Sunstage werkt uitstekend in combinatie met een Waterstage warmtepomp. Deze springt automatisch bij tijdens zonarme dagen zodat er altijd voldoende sanitair warm water is. Dit Green Hybrid systeem werkt met 1 centrale boiler. Your climate. Our energy.

30 Kwaliteit over de ganse lijn Kwaliteit zit niet alleen in performante en energiezuinige toestellen, maar ook in advies, professionele plaatsing en service. Om die kwaliteit integraal te bewaken, werken wij uitsluitend met door ons opgeleide installateurs. Meer dan 400 General installateurs in de Benelux staan iedere dag paraat voor advies, plaatsing en service. Maak je vooral geen zorgen over de levensduur van je General warmtepomp. Ze gaat minstens even lang mee als een mazout- of gasketel. Een eenvoudig jaarlijks onderhoud volstaat voor jarenlang klimaatcomfort. Zoek je een General installateur in je buurt? Surf naar A 54 toestellen met A-label 5 jaar fabrieksgarantie meer dan 400 installateurs in de Benelux actief in meer dan 110 landen General zorgt voor warmte en koelte in meer dan 110 landen wereldwijd. Wist je dat... de plaatsing van AircoHeaters veel minder hak- en breekwerk vereist dan de installatie van een traditionele centrale verwarming?... je oude gasketel meestal kan vervangen worden door een Waterstage warmtepomp, zonder dat je iets hoeft te veranderen aan je vloerverwarming of radiatoren?... een Waterstage warmtepomp moeiteloos water opwarmt tot +60 C, zonder bijverwarming of een tweede compressor, en zelfs als het buiten -20 C vriest?

31 Van 0 tot 100 km/u in 3,7 seconden. En toch slechts 70 gr. CO 2 -uitstoot. De Tesla elektrisch aangedreven Sport Roadster koppelt sterke prestaties aan milieuvriendelijkheid. Net zoals General warmtepompen.

32 We beklemtonen terecht de gevaren van de milieucrisis maar vergeten vaak te focussen op de nieuwe kansen die ze biedt. Al Gore Installateur: Your climate. Our energy.

Your climate. Our energy.

Your climate. Our energy. Your climate. Our energy. De natuur doet niets zonder doel Aristoteles Groene warmte uit de lucht en de zon Verwarmen zonder gas, stookolie of andere fossiele brandstoffen? Jaarlijks 10% à 40% op je energiefactuur

Nadere informatie

Groene warmte uit de lucht en de zon

Groene warmte uit de lucht en de zon De natuur doet niets zonder doel Aristoteles Groene warmte uit de lucht en de zon Verwarmen zonder gas, stookolie of andere fossiele brandstoffen? Jaarlijks 10% à 40% op uw energienota besparen? De helft

Nadere informatie

Your climate. Our energy.

Your climate. Our energy. Your climate. Our energy. De natuur doet niets zonder doel Aristoteles Groene warmte uit de lucht en de zon Verwarmen zonder gas, stookolie of andere fossiele brandstoffen? Jaarlijks 10% à 40% op uw energienota

Nadere informatie

Sanistage. Sanistage. warmtepompboiler voor sanitair warm water. durable water heater

Sanistage. Sanistage. warmtepompboiler voor sanitair warm water. durable water heater Sanistage warmtepompboiler voor sanitair warm water Sanistage durable water heater Sanistage warmtepompboiler All in one systeem voor energiezuinig baden en douchen Met een Sanistage boiler met geïntegreerde

Nadere informatie

Sanistage. warmtepompboiler voor sanitair warm water

Sanistage. warmtepompboiler voor sanitair warm water Sanistage warmtepompboiler voor sanitair warm water Sanistage warmtepompboiler All in one systeem voor energiezuinig baden en douchen Met een Sanistage boiler met geïntegreerde warmtepomp kunt u het hele

Nadere informatie

Coolwex. warmtepompboiler voor sanitair warm water. durable water heater

Coolwex. warmtepompboiler voor sanitair warm water. durable water heater Coolwex warmtepompboiler voor sanitair warm water durable water heater Coolwex warmtepompboiler All-in-onesysteem voor energiezuinig baden en douchen Met een Coolwex boiler met geïntegreerde warmtepomp

Nadere informatie

PERSDOSSIER I BATIBOUW 2013 HAL 12 I STAND 404

PERSDOSSIER I BATIBOUW 2013 HAL 12 I STAND 404 PERSDOSSIER I BATIBOUW 2013 HAL 12 I STAND 404 GENERAL GEEFT DEMONSTRATIE OP BATIBOUW Van -20 C naar 60 C Dat is de belofte van General, de Japanse warmtepompfabrikant. Invoerder Thercon wil dit kracht

Nadere informatie

Your climate. Our energy.

Your climate. Our energy. Groene warmte uit de lucht en de zon Verwarmen zonder gas, stookolie of andere fossiele brandstoffen? Jaarlijks 10% à 40% op je energiefactuur besparen? De helft minder CO 2 uitstoten? En toch elke dag

Nadere informatie

Sanistage. warmtepompboiler voor sanitair warm water

Sanistage. warmtepompboiler voor sanitair warm water Sanistage warmtepompboiler voor sanitair warm water Sanistage warmtepompboiler ll in one systeem voor energiezuinig baden en douchen Met een Sanistage boiler met geïntegreerde warmtepomp kunt u het hele

Nadere informatie

SANISTAGE. warmtepompboilers A +

SANISTAGE. warmtepompboilers A + SANISTAGE warmtepompboilers A + SANISTAGE warmtepompboilers COP 3,86 bij 15 C buitentemperatuur volgens de EN255-3 norm DSWH200 Verwarmingsvermogen: 1,62 kw Opgenomen elektrisch vermogen: 0,42 kw Energielabel:

Nadere informatie

Ecoverter. hoog-voelbaar inverter splitairco

Ecoverter. hoog-voelbaar inverter splitairco Ecoverter hoog-voelbaar inverter splitairco Ecoverter Koeling technische lokalen Model/klasse/vermogen Type AS07RIY Type AS09RIY Type AS12RIY Type AS14RIY 2,0kW 2,5kW 3,4kW 4,0kW Type AS18RIY Type AS24RIY

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door een warmtepomp. voltalimburg.nl/warmtepomp

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door een warmtepomp. voltalimburg.nl/warmtepomp Meer wooncomfort en minder energieverbruik door een warmtepomp voltalimburg.nl/warmtepomp Tip! Vraag subsidie aan bij de aanschaf van een warmtepomp. Het subsidiebedrag voor een warmtepomp van 5 kw is

Nadere informatie

Sanistage. warmtepompboilers. Heating. Cooling. Caring. designed for

Sanistage. warmtepompboilers. Heating. Cooling. Caring. designed for Sanistage warmtepompboilers Heating. Cooling. Caring. designed for Sanistage warmtepompboilers ll in one systeem voor energiezuinig baden en douchen Met een Sanistage boiler met geïntegreerde warmtepomp

Nadere informatie

De slimste verwarming is. echt groen. Your climate. Our energy.

De slimste verwarming is. echt groen. Your climate. Our energy. De slimste verwarming is echt groen. Your climate. Our energy. Graag actief alsjeblief Actief wonen is de toekomst: de combinatie van een goede isolatie, een ventilatie met een minimaal warmteverlies en

Nadere informatie

Ecoverter. hoog-voelbaar inverter splitairco

Ecoverter. hoog-voelbaar inverter splitairco Ecoverter hoog-voelbaar inverter splitairco 1 Ecoverter Onklopbaar zuinige koeling voor technische ruimtes Computerruimtes of serverrooms moeten constant gekoeld worden om de bedrijfskritische apparatuur

Nadere informatie

Energy Recovery Ventilator. Ventilatie met warmteterugwinning

Energy Recovery Ventilator. Ventilatie met warmteterugwinning Energy Recovery Ventilator Ventilatie met warmteterugwinning Energy Recovery Ventilator (ERV) Energie-efficiënt en ecologisch Deze ventilator met warmteterugwinning biedt een maximaal comfort en heel wat

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie HET PRINCIPE De warmtepomp: een slimme keuze Er bestaan

Nadere informatie

Domuz. zoneregeling voor General warmtepompen. designed for

Domuz. zoneregeling voor General warmtepompen. designed for Domuz zoneregeling voor General warmtepompen designed for Domuz zoneregeling Het energiebesparend regelsysteem voor lucht/ water warmtepompen Domuz is een modulair zonesysteem voor General lucht/water

Nadere informatie

Convexia. dynamische laag-energie convectoren. designed for

Convexia. dynamische laag-energie convectoren. designed for Convexia dynamische laag-energie convectoren designed for Convexia dynamische convectoren De perfectie van slimme convectie Convexia convectoren bieden een maximaal warmtecomfort met lagere watertemperaturen.

Nadere informatie

Vergelijking vrijstaande woning nieuwbouw

Vergelijking vrijstaande woning nieuwbouw Vergelijking vrijstaande woning nieuwbouw Your climate. Our energy. gelijkvloers verdieping. 1 Kenmerken voorbeeldwoning: K-peil K41 (Max K45) K35 (Max K35) Bewoonbaar oppervlak 202 m 2 202 m 2 Totaal

Nadere informatie

Verwarm uw woning elektrisch. Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie

Verwarm uw woning elektrisch. Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie Verwarm uw woning elektrisch Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie Bespaar op energiekosten én het milieu De meeste woningen in Nederland gebruiken een cv-ketel op gas. Hiermee verwarmen

Nadere informatie

Vergelijking rijwoning nieuwbouw

Vergelijking rijwoning nieuwbouw Vergelijking rijwoning nieuwbouw Your climate. Our energy. gelijkvloers verdieping 1 Kenmerken voorbeeldwoning: K-peil K39 (Max K45) K35 (Max K35) Bewoonbaar oppervlak 107 m 2 107 m 2 Totaal warmteverlies

Nadere informatie

M-Thermal warmtepompen

M-Thermal warmtepompen M-Thermal warmtepompen Lucht/water warmtepompen De systemenen: M-Thermal Introductie Zonnecollectoren Lage temperatuur radiator M-Thermal Monobloc Monobloc unit Zonnecollector Toepassing Verwarmen, koelen,

Nadere informatie

Freeverter. Freeverter. DX-regelmodule voor General warmtepompen. designed for

Freeverter. Freeverter. DX-regelmodule voor General warmtepompen. designed for Freeverter DX-regelmodule voor General warmtepompen Freeverter designed for Freeverter regelmodule voor General warmtepompen Zo geregeld De Freeverter is een regelmodule speciaal ontwikkeld voor GENERAL

Nadere informatie

Vergelijking vrijstaande woning nieuwbouw

Vergelijking vrijstaande woning nieuwbouw Vergelijking vrijstaande woning nieuwbouw Your climate. Our energy. gelijkvloers verdieping. 1 Kenmerken voorbeeldwoning: K-peil: K41 Bewoonbaar oppervlak: 202m 2 Totaal warmteverlies bij -10 C: 7.785W

Nadere informatie

Advies Ontwerp Levering Installatiepartners Inbedrijfstelling

Advies Ontwerp Levering Installatiepartners Inbedrijfstelling Advies Ontwerp Levering Installatiepartners Inbedrijfstelling Een warmtepomp genereert op een efficiënte manier warmte om uw huis comfortabel te verwarmen of van warm water te voorzien. Warmtepompen hebben

Nadere informatie

Comfort en gerustheid. Warmte is ons element. Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw. Logatherm WPS/WPS K. [ Lucht ] [ Water ]

Comfort en gerustheid. Warmte is ons element. Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw. Logatherm WPS/WPS K. [ Lucht ] [ Water ] [ Lucht ] [ Water ] Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw [ Aarde ] [ Buderus ] Comfort en gerustheid Logatherm WPS/WPS K De Logatherm glycolwater/water warmtepompen WPS van Buderus

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Comfort in optima forma // M-Thermal warmtepompen

Comfort in optima forma // M-Thermal warmtepompen Comfort in optima forma // M-Thermal warmtepompen Lucht/water warmtepompen Geniet u ook zo van de zon? De warmte van de zon is niet alleen een bron voor leven maar ook een bron voor. Een MDV lucht/water

Nadere informatie

BE 2 Installatietechniek Bieschboshal warmtepomp

BE 2 Installatietechniek Bieschboshal warmtepomp BE 2 Installatietechniek Bieschboshal warmtepomp Pagina 1 van 7 Joran van Reede MBGOO17B4..-05-2019 Pagina 2 van 7 Inleiding Voor u ligt een verslag over de installatie techniek van de Bieschbos hal. In

Nadere informatie

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Volop aangename warmte in huis tijdens de winter

Nadere informatie

Remeha Neptuna. Comfort het hele jaar door 4/6/8/11/16/22/27. the comfort innovators

Remeha Neptuna. Comfort het hele jaar door 4/6/8/11/16/22/27. the comfort innovators Neptuna 4/6/8/11/16/22/27 Comfort het hele jaar door the comfort innovators Comfort het hele jaar door Neptuna Een natuurlijke energiebron zoals lucht, water of zonlicht levert besparing op. Kies je voor

Nadere informatie

Frisse Lucht GREEN PACKAGE. Energie uit de lucht - 100% duurzaam

Frisse Lucht GREEN PACKAGE. Energie uit de lucht - 100% duurzaam GREEN PACKAGE Energie uit de lucht - 100% duurzaam Het comfort van vloerverwarming, koeling en warmtapwater in een duurzaam energiesysteem voor bij u thuis. Frisse Lucht Green Package, duurzame energie

Nadere informatie

nergiebespaar Concept

nergiebespaar Concept nergiebespaar Concept Totaalpakket - Warmtepomp Zonneboiler CV-ketel Iets meer investeren, veel meer besparen: Zeer hoge energiebesparing! Zeer hoge subsidie! Zeer veel comfort! Waarom duurzaam? Drie redenen

Nadere informatie

BUVA EcoClimate warmtepomp. Duurzaam verwarmen, koelen en warm water voor elke woning.

BUVA EcoClimate warmtepomp. Duurzaam verwarmen, koelen en warm water voor elke woning. BUVA EcoClimate warmtepomp Duurzaam verwarmen, koelen en warm water voor elke woning. Aangename warmte in de winter, verfrissende koeling in de zomer en warmwatercomfort. Dat kan met de BUVA EcoClimate

Nadere informatie

Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem. uw nieuwe. woning

Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem. uw nieuwe. woning Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem uw nieuwe woning Water/water warmtepomp: - Verwarming in koude maanden door gebruik van bodemwarmte - Koeling in warme maanden door gebruik van

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-09 - 2017 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Enmosy. energiemonitoringsysteem voor actiefwoningen

Enmosy. energiemonitoringsysteem voor actiefwoningen Enmosy energiemonitoringsysteem voor actiefwoningen Energiemonitoringsysteem voor actiefwoningen Energie in balans Enmosy is een professioneel energieanalysesysteem dat de efficiëntie van hernieuwbare

Nadere informatie

De slimste verwarming is. echt groen. Your climate. Our energy.

De slimste verwarming is. echt groen. Your climate. Our energy. De slimste verwarming is echt groen. Your climate. Our energy. Graag actief alsjeblief Actief wonen is de toekomst: de combinatie van een goede isolatie, een ventilatie met een minimaal warmteverlies en

Nadere informatie

Kees Bakker

Kees Bakker Kees Bakker info@energiehuishelmond.nl Vrijwilliger Energiehuis op cover blad Eigen Huis! Ervaringsdeskundige! Verwarmen van een woning verwarmt met aardgas gestookte CV verwarmt elektrisch met warmtepomp

Nadere informatie

Domuz. zoneregeling voor warmtepompen. designed for

Domuz. zoneregeling voor warmtepompen. designed for Domuz zoneregeling voor warmtepompen designed for Domuz zoneregeling Het energiebesparend regelsysteem voor lucht/ water warmtepompen Domuz is een modulair zonesysteem voor Fujitsu lucht/water warmtepompen.

Nadere informatie

geotherm hybride systeem

geotherm hybride systeem geotherm hybride systeem Duurzaam comfort door slimme samenwerking 01-08 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Met het geotherm hybride systeem

Nadere informatie

Vergelijking vrijstaande woning renovatie

Vergelijking vrijstaande woning renovatie Vergelijking vrijstaande woning renovatie Your climate. Our energy. gelijkvloers verdieping. 1 Kenmerken voorbeeldwoning: K-peil K60 K45 (Max K45) Bewoonbaar oppervlak 202 m 2 202 m 2 Totaal warmteverlies

Nadere informatie

Advies en ondersteuning

Advies en ondersteuning Vaillant Services Advies en ondersteuning Ook de service is betrouwbaar Uw installateur adviseert Welk geotherm hybride systeem is het meest geschikt voor u? Uw installateur helpt u met een deskundig advies,

Nadere informatie

Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN

Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN Persmap Januari 2014 ARIANEXT, EEN COMPLEET GAMMA WARMTEPOMPEN VOOR ENERGIEZUINIGE WONINGEN Chaffoteaux vergroot zijn gamma multi-energiesystemen voor de verwarming

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015 Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-10 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Breng je energieverbruik terug tot nul.

Breng je energieverbruik terug tot nul. WARMTEPOMPTECHNIEK F KWh / m 2 jaar E D C B A A+ 500 400 300 200 100 0-100 Breng je energieverbruik terug tot nul. Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie GA VOOR

Nadere informatie

Itho Daalderop 0,EPC formule. nieuwbouw. totaalformule

Itho Daalderop 0,EPC formule. nieuwbouw. totaalformule Itho Daalderop 0,EPC formule nieuwbouw totaalformule 0, EPC - nieuwbouw totaalformule voor optimale energieprestatie Minimaal energieverbruik maximaal wooncomfort Wooncomfort, een gezond binnenklimaat

Nadere informatie

Installatie overzicht bij EPC-concepten

Installatie overzicht bij EPC-concepten Installatie overzicht bij EPC-concepten Dit boekje geeft een overzicht van de belangrijkste installaties zoals die nu op de markt aanwezig zijn. PelserHartman probeert u een zo volledig mogelijk overzicht

Nadere informatie

De nieuwe airco s van AGPO Ferroli. Een koud kunstje

De nieuwe airco s van AGPO Ferroli. Een koud kunstje De nieuwe airco s van AGPO Ferroli Een koud kunstje Airco s van AGPO Ferroli Heerlijk, die zomers. Ze worden steeds warmer. Maar in uw huis is die zomerse warmte vaak niet gewenst. AGPO Ferroli heeft voor

Nadere informatie

Ervaar het duurzame comfort van het nieuwe verwarmen met de Daikin Intergas Hybride.

Ervaar het duurzame comfort van het nieuwe verwarmen met de Daikin Intergas Hybride. minimaal 50% minder co 2 -uitstoot door halvering van uw gasverbruik Ervaar het duurzame comfort van het nieuwe verwarmen met de Daikin Intergas Hybride. Verwarm uw huis zoals u altijd gedaan heeft. Maar

Nadere informatie

Warmtepompen. Wie, wat, hoe, waar, waarom?

Warmtepompen. Wie, wat, hoe, waar, waarom? Warmtepompen Wie, wat, hoe, waar, waarom? Even voorstellen Thomas Engberts Adviseur energietransitie Specialist (hybride) warmtepompen Gasunie Transport Services B.V. Groningen woont SLIM 3 jaar bezig

Nadere informatie

Warmtepompen. Een introductie

Warmtepompen. Een introductie Warmtepompen Een introductie Inhoud presentatie Introductie 040energie Warmtepompen: Principe Varianten Financieel Is mijn huis geschikt? Vragen? Introductie 040Energie 040energie is een vereniging van

Nadere informatie

ENERGIE MET RESPECT VOOR DE TOEKOMST

ENERGIE MET RESPECT VOOR DE TOEKOMST ENERGIE MET RESPECT VOOR DE TOEKOMST Duurzame energie helpt klimaatverandering tegen te gaan en voorkomt dat energie opraakt. De bronnen van duurzame energie, zoals de wind en de zon, kunnen niet opraken.

Nadere informatie

WATERSTAGE. lucht-water warmtepompen A ++

WATERSTAGE. lucht-water warmtepompen A ++ WATERSTAGE lucht-water warmtepompen A ++ A WATERSTAGE lucht-water warmtepompen Waterstage Comfort en Hoog Temperatuur Vermogen bij +7 C buitentemperatuur en +35 C watertemperatuur (type WC): 4,5 11,54

Nadere informatie

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 1 De Hydro-Pro warmtepompen 3/2/2012 2:49:46 PM Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 2 3/2/2012 2:49:50 PM Efficiënt en economisch De warmte van de buitenlucht

Nadere informatie

Sunstage. Zonthermisch systeem

Sunstage. Zonthermisch systeem Sunstage Zonthermisch systeem Sunstage Zonthermisch systeem Douchen onder stralen van de zon Sunstage is een zonne-energiesysteem voor de opwarming van sanitair water. Hoogrendement zonnecollectoren absorberen

Nadere informatie

Waar zijn we met het verduurzamen van onze woningen in Nederland?

Waar zijn we met het verduurzamen van onze woningen in Nederland? Waar zijn we met het verduurzamen van onze woningen in Nederland? We hebben veelal nog verouderde woningen waarbij ongeveer een kwart van de huiseigenaren een hypotheekschuld heeft boven de huidige marktwaarde.

Nadere informatie

geotherm 3 kw warmtepomp

geotherm 3 kw warmtepomp geotherm 3 kw warmtepomp Duurzaam comfort door slimme samenwerking 01-09 - 2017 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Met de geotherm 3 kw warmtepomp

Nadere informatie

verwarming, sanitair warm water en koeling drievoudig comfort.

verwarming, sanitair warm water en koeling drievoudig comfort. verwarming, sanitair warm water en koeling drievoudig comfort. Uw woning verwarmen zonder gas of stookolie... Een verwarming die geen gebruik maakt van fossiele brandstoffen, dat was de aanleiding tot

Nadere informatie

DAIKIN-INTERGAS HYBRIDE WARMTEPOMP DAIKIN-INTERGAS HYBRIDE WARMTEPOMP

DAIKIN-INTERGAS HYBRIDE WARMTEPOMP DAIKIN-INTERGAS HYBRIDE WARMTEPOMP DAIKIN-INTERGAS WARMTEPOMP DAIKIN-INTERGAS WARMTEPOMP 890.327-04 WWW.INTERGASVERWARMING.NL Daikin en Intergas, het ultieme duurzame verwarmingskoppel Hoge energiekosten en nieuwe Europese wetgeving op

Nadere informatie

ATLAS D Condens Unit Condensatie gas-olie ketel 32 kw enkel verwarming of met SWW

ATLAS D Condens Unit Condensatie gas-olie ketel 32 kw enkel verwarming of met SWW ATLAS D Condens Unit Condensatie gas-olie ketel 32 kw enkel verwarming of met SWW Kiezen voor meer comfort en energie-besparing. De beste prestaties, met minder verbruik. Kennis en intlegentie ten dienste

Nadere informatie

Verwarmingsoplossingen in appartementsbouw

Verwarmingsoplossingen in appartementsbouw Verwarmingsoplossingen in appartementsbouw Ludo Thijs Product Coördinator Heating All Seasons CLIMATE COMFORT Heating Air/air Heat Pumps Applied Systems Refrigeration TOP SECRET SECRET INTERNAL USE ONLY

Nadere informatie

LZTi. Lucht / water warmtepompen. De ideale alles-in-één oplossing

LZTi. Lucht / water warmtepompen. De ideale alles-in-één oplossing LZTi Lucht / water warmtepompen LZTi De ideale alles-in-één oplossing De ideale alles-in-één oplossing Lucht, een eindeloze bron van energie. Een geschenk van moeder natuur dat onze aarde niet vervuilt,

Nadere informatie

Specialist in warmtepompen LORIA LUCHT/WATER WARMTEPOMP DUURZAAM VERWARMEN, KOELEN EN WARM WATER VOOR ELKE WONING

Specialist in warmtepompen LORIA LUCHT/WATER WARMTEPOMP DUURZAAM VERWARMEN, KOELEN EN WARM WATER VOOR ELKE WONING Specialist in warmtepompen LORIA LUCHT/WATER WARMTEPOMP DUURZAAM VERWARMEN, KOELEN EN WARM WATER VOOR ELKE WONING LUCHT/WATER WARMTEPOMP UITSTEKENDE ENERGIEPRESTATIE Aangename warmte in de winter, verfrissende

Nadere informatie

De slimste verwarming is. echt groen

De slimste verwarming is. echt groen De slimste verwarming is echt groen Graag actief alsjeblief Actief wonen is de toekomst: de combinatie van een goede isolatie, een ventilatie met een minimaal warmteverlies en een energiezuinige verwarming.

Nadere informatie

Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem A++ Uw nieuwe woning

Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem A++ Uw nieuwe woning Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem A++ Uw nieuwe woning 2.800,- subsidie WPU XL A ++ A + A Water/water warmtepomp: - Verwarming in koude maanden door gebruik van bodemwarmte - Koeling

Nadere informatie

WATERSTAGE. lucht-water warmtepompen A ++

WATERSTAGE. lucht-water warmtepompen A ++ WATERSTAGE lucht-water warmtepompen A ++ A WATERSTAGE lucht-water warmtepompen Waterstage Comfort en Hoog Temperatuur Vermogen bij +7 C buitentemperatuur en +35 C watertemperatuur (type WC): 4,5 11,54

Nadere informatie

Hoog-voelbaar Ecoverter

Hoog-voelbaar Ecoverter Hoog-voelbaar Ecoverter www.fujitsuclimate.nl Ecoverter Koeling technische lokalen Model/klasse/vermogen ASYG7LM ASYG9LM ASYG12LM ASYG14LM 2,kW 2,5kW 3,4kW 4,kW ASYG18LF ASYG24LF ASYG3LF A+ 5,2kW 7,1kW

Nadere informatie

Hydrolution systeem. Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning. Hydrolution_verwarmen, koelen en warm tapwater met één systeem

Hydrolution systeem. Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning. Hydrolution_verwarmen, koelen en warm tapwater met één systeem Hydrolution systeem Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning Hydrolution_verwarmen, koelen en warm tapwater met één systeem Een comfortabele binnenomgeving vergroot de kwaliteit van het leven.

Nadere informatie

A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t

A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t LUCHTVERWARMING zalig, zuiver wonen Echt comfortabel wonen realiseert u perfect met luchtverwarming: ze is de ideale combinatie van doordacht

Nadere informatie

Waarom je blauw betalen aan energie?

Waarom je blauw betalen aan energie? Waarom je blauw betalen aan energie? Energieprijzen Voordeel van energievriendelijke installaties Opbrengst spaarboekje Haal je voordeel uit energievriendelijke oplossingen voor warmte en water! Bespaar

Nadere informatie

Twineo. Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water in overvloed >> Zeer compact. << www.dedietrich.

Twineo. Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water in overvloed >> Zeer compact. << www.dedietrich. ZONNE-ENERGIE HOUT WARMTEPOMPEN GAS/STOOKOLIE CONDENSATIE Twineo C O N D E N S E R E N D E V L O E R G A S K E T E L EASYLIFE Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water

Nadere informatie

Workshop De praktijk: aandachtspunten bij de installatie van een hybride verwarmingsoplossing op mazout

Workshop De praktijk: aandachtspunten bij de installatie van een hybride verwarmingsoplossing op mazout Workshop De praktijk: aandachtspunten bij de installatie van een hybride verwarmingsoplossing op mazout 26/02/2019 Jan Bral, Jan Bral Verwarming Airco & Sanitair 1 Wat is een hybride verwarmingsoplossing?

Nadere informatie

Maximale mogelijkheden

Maximale mogelijkheden NIEUW: Mr. Slim+ Maximale mogelijkheden Energie zinvol gebruiken Productinformatie Mr. Slim+ Mr. Slim warm water + koelen en verwarmen Mr. Slim+ Ideale combinatie Bij het nieuwe Mr.Slim+ systeem weerspiegelt

Nadere informatie

Sanistage. warmtepompboiler voor sanitair warm water

Sanistage. warmtepompboiler voor sanitair warm water Sanistage warmtepompboiler voor sanitair warm water Sanistage warmtepompboilers All in one systeem voor energiezuinig baden en douchen Met een Sanistage boiler met geïntegreerde warmtepomp kunt u het hele

Nadere informatie

Energion M DE LOGISCHE STAP NAAR DUURZAAM VERWARMEN STIL & ENERGIEZUINIG

Energion M DE LOGISCHE STAP NAAR DUURZAAM VERWARMEN STIL & ENERGIEZUINIG Energion M DE LOGISCHE STAP NAAR DUURZAAM VERWARMEN STIL & ENERGIEZUINIG EEN COMFORTABELE WERELD Onze aarde warmt op. Door de aanwezigheid van CO 2 verwarmen zonnestralen de aarde. Hoe meer broeikasgassen

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Sliedrecht 43 woningen Baanhoek-West De energie van morgen vandaag in huis

Een nieuwe woning in Sliedrecht 43 woningen Baanhoek-West De energie van morgen vandaag in huis KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Sliedrecht 43 woningen Baanhoek-West De energie van morgen vandaag in huis 1e fase 23 woningen Een energieneutrale woning: het kan! De verkoop van de eerste fase met

Nadere informatie

Airstage J2 Mini VRF-systeem. Types J2AO36RIY J2AO45RIY J2AO54RIY

Airstage J2 Mini VRF-systeem. Types J2AO36RIY J2AO45RIY J2AO54RIY Airstage J2 Mini VRF-systeem Types J2AO36RIY J2AO45RIY J2AO54RIY Lager energieverbruik, hoger comfort. Airstage VRF J2, dankzij de hoogste kwaliteit en een doordacht ontwerp is hij steeds perfect in balans

Nadere informatie

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens het beste van het beste, ik wil me goed voelen!» Vloermodel RESIDENTIEEL

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens het beste van het beste, ik wil me goed voelen!» Vloermodel RESIDENTIEEL Verwarming & Airconditioning * «Ik wens het beste van het beste, ik wil me goed voelen!» Vloermodel RESIDENTIEEL Vloermodel Ik wens comfort. Ik wens gebruiksgemak. Ik wens stilte. Ik wens de beste prestaties.

Nadere informatie

flexotherm/flexocompact warmtepompen Zuinig met energie, maximaal in comfort

flexotherm/flexocompact warmtepompen Zuinig met energie, maximaal in comfort flexotherm/flexocompact warmtepompen Zuinig met energie, maximaal in comfort 01-09 - 2017 Fluisterstil én extreem energiezuinig Comfort in optima forma Geniet het hele jaar zorgeloos van comfort in optima

Nadere informatie

SolarSystemen. Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming

SolarSystemen. Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming SolarSystemen Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming De onuitputtelijke bron van energie voor warm water én verwarming Op zo n 150 miljoen kilometer van de aarde bevindt zich een unieke energieleverancier:

Nadere informatie

Ruimteverwarming met warmtepompen:

Ruimteverwarming met warmtepompen: Ruimteverwarming met warmtepompen: principes en werking van verschillende warmtepompsystemen en toepassingen in woningbouw TRIAS ENERGETICA 2 1 Dus 1. Eerst goed isoleren en luchtdicht bouwen (de warmtebehoefte

Nadere informatie

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC made in Belgium With the future in mind HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC Condenserende gasketel met dubbele functie HeatMaster condensatie op CV HeatMaster condensatie op CV en sanitair

Nadere informatie

Alezio. >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >> Behoud van het milieu. Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht!

Alezio. >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >> Behoud van het milieu. Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht! ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Alezio WARMTEPOMPEN LUCHT/WATER EASYLIFE Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht! >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >>

Nadere informatie

Een nieuwe woning in RijswijkBuiten 66 woningen Buitenplaats Syon De energie van morgen vandaag in huis

Een nieuwe woning in RijswijkBuiten 66 woningen Buitenplaats Syon De energie van morgen vandaag in huis KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in RijswijkBuiten 66 woningen Buitenplaats Syon De energie van morgen vandaag in huis ENERGIE EXPLOITATIE RIJSWIJKBUITEN Een energieneutrale woning: het kan! De verkoop

Nadere informatie

aurostep plus zonneboiler

aurostep plus zonneboiler aurostep plus zonneboiler Veel warm water dankzij zonne-energie 01-09 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam verzekerd van veel warm water Open de

Nadere informatie

Informatieblad. Warmtepompen INLEIDING

Informatieblad. Warmtepompen INLEIDING INLEIDING Vanwege de oprakende fossiele brandstoffen worden we met zijn alle gedwongen op zoek te gaan naar verbeterde of alternatieve energieopwekkers. Van hout naar kolen naar olie naar gas en nu naar

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Zoetermeer 42 woningen De Blauwe Tuinen

Een nieuwe woning in Zoetermeer 42 woningen De Blauwe Tuinen KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Zoetermeer 42 woningen De Blauwe Tuinen De energie van morgen vandaag in huis Project in Rijswijk Een energieneutrale woning: het kan! Binnenkort start de verkoop van

Nadere informatie

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER EOS PLUS HP DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER Lucht-water warmtepomp voor de productie van Sanitair Warm Water zonder gebruik van gas. Deze pomp, speciaal

Nadere informatie

Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning

Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning Hydrolution systeem Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning Hydrolution_verwarmen, koelen en warm tapwater met één systeem Een comfortabel binnenklimaat vergroot de kwaliteit van het leven.

Nadere informatie

Verwarming - ecologie

Verwarming - ecologie InterSOLUTION Beste mevrouw, Beste meneer, InterSOLUTION Van Marcke maakt van deze gelegenheid gebruik u via dit persdossier haar selectie producten voor te stellen voor de beurs InterSOLUTION. U vindt

Nadere informatie

www.pletteinstallaties.nl Bosch Solar zonne-energie

www.pletteinstallaties.nl Bosch Solar zonne-energie 1 Bosch Solar zonne-energie 2 Bosch: dat klinkt bekend én vertrouwd! Geen wonder, want miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken de producten van Bosch. Dag in, dag uit. Huishoudelijke apparaten,

Nadere informatie

KLIMAATGARANT. De energie van morgen vandaag in huis

KLIMAATGARANT. De energie van morgen vandaag in huis KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in De energie van morgen vandaag in huis Een energieneutrale woning: het kan! is gestart met de verkoop van woningen in het project. Duurzame woningen, want wordt een wijk

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Zoetermeer NEXUM

Een nieuwe woning in Zoetermeer NEXUM KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Zoetermeer NEXUM De energie van morgen vandaag in huis Een energieneutrale woning: het kan! De verkoop van 18 nul op de meter woningen in project NEXUM is gestart. Duurzame

Nadere informatie

Programma.» Waarom warmtepompen?» Hoe werkt een Warmtepomp?» Wat is C.O.P.?» Verschillende warmtepompen/ bronnen.» Investering / terugverdienen

Programma.» Waarom warmtepompen?» Hoe werkt een Warmtepomp?» Wat is C.O.P.?» Verschillende warmtepompen/ bronnen.» Investering / terugverdienen Programma» Waarom warmtepompen?» Hoe werkt een Warmtepomp?» Wat is C.O.P.?» Verschillende warmtepompen/ bronnen.» Investering / terugverdienen Waarom Warmtepompen? Beter gebruik van primaire energie bronnen.

Nadere informatie

Duurzame energie. uitgestoten in vergelijking met een conventioneel verwarmingssysteem, bijvoorbeeld een CV ketel.

Duurzame energie. uitgestoten in vergelijking met een conventioneel verwarmingssysteem, bijvoorbeeld een CV ketel. Duurzame energie Er wordt tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van duurzame energiesystemen in gebouwen. Hiermee wordt op een natuurlijke wijze duurzame energie gewonnen om de woningen te verwarmen

Nadere informatie

Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen. innovatief. & energiezuinig

Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen. innovatief. & energiezuinig Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen innovatief & energiezuinig HP Cube en Cube One HP Cool Cube en Cube One - Aanzienlijke besparing op energiekosten - Bekende en beproefde componenten -

Nadere informatie