Klachtenregeling. voor cliënten en medewerkers Cessio

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klachtenregeling. voor cliënten en medewerkers Cessio"

Transcriptie

1 Klachtenregeling voor cliënten en medewerkers Cessio

2 Inhoudsopgave 1. Inleiding: luisteren naar en leren van klachten Mogelijkheden van klachtafhandeling Ondersteuning van een vertrouwenspersoon Rechtsbescherming Evaluatie Gegevens klachtencommissie en vertrouwenspersoon...

3 1. Inleiding: luisteren naar en leren van klachten Cessio hecht groot belang aan de wijze waarop wij met onze cliënten (1) en met elkaar omgaan. In onze missie en visie staat de dialoog dan ook centraal; in dialoog met onze cliënten en medewerkers willen ons inzetten om het unieke van de persoon tot ontplooiing te brengen. Respect, geloof in gelijkwaardigheid en eigen kracht zijn hierbij belangrijke uitgangspunten voor Cessio. In de wijze van omgaan met cliënten en met elkaar moeten deze uitgangspunten doorklinken en wanneer deze naar mening van cliënten en medewerkers niet of onvoldoende worden nageleefd, moeten we daarop kunnen worden aangesproken. Cessio is gericht op het bevorderen van een open klimaat rondom klachten, fouten en complicaties. Wij willen zo optimaal mogelijk ruimte bieden aan cliënten en medewerkers bij het kenbaar maken van wat hen wel en wat hen niet bevalt en, bij voorkeur in dialoog, zoeken naar oplossingen voor wat niet goed gaat. Cessio heeft de wens om daarvan te leren, met als doel de ondersteuning aan de cliënten te verbeteren en / of de rol van werkgever te optimaliseren. In deze klachtenregeling wordt vastgelegd hoe met klachten van cliënten, medewerkers en anderen (2) wordt omgegaan. Van groot belang hierbij is dat Cessio voor haar cliënten en medewerkers een veilige omgeving creëert en in stand houdt waarin optimaal de ruimte geboden wordt om te mogen en kunnen klagen over wat als niet juist ervaren wordt, zonder dat de cliënt of medewerker daarvan nadeel ondervindt. Van een klacht wordt gesproken als een cliënt of medewerker vindt dat zaken binnen Cessio anders hadden moeten of kunnen verlopen. De aard en de ernst van de klachten kunnen dus zeer verschillend zijn, want het gaat erom wat de cliënt of medewerker ervaren heeft. Aan het indienen van een klacht dienen gedragingen ten grondslag te liggen die daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. In geval hiervan geen sprake is, kan dit leiden tot beschadiging van de diegene(n) waarover geklaagd wordt. In een dergelijk geval kan de aangeklaagde om rehabilitatie verzoeken en kan er zelfs sprake zijn van aansprakelijkheid van de klager. 1 het begrip cliënten wordt gehanteerd als verzamelnaam van al diegenen die van onze dienstverlening gebruik maken. Ook ouders en verzorgers kunnen afhankelijk van de aard van de dienstverlening (bijvoorbeeld: opvoedingsbegeleiding) als cliënt, worden aangeduid. 2 Hiermee wordt bedoeld elke derde die betrokken is bij de te verrichten activiteiten.

4 2. Mogelijkheden van klachtafhandeling Cessio voorziet in meerdere mogelijkheden. Naar wens en behoefte kunnen zowel de klager alsdiegene over wie geklaagd wordt gebruik maken van toegankelijke en professionele klachtenondersteuning, - bespreking, -bemiddeling en/of behandeling door een klachtencommissie. Het streven is om de klacht laagdrempelig en, zoveel als mogelijk, in de lijn op te lossen. Echter de klager is vrij in zijn keuze op welke wijze hij zijn klacht kenbaar maakt. Doelen van de klachtenregeling zijn het zo goed mogelijk oplossen van de onvrede van de klager en het bijdragen aan de kwaliteitsverbetering van dienstverlening en/of de rol van werkgever te optimaliseren. De cliënt of medewerker kan zijn klacht op de volgende manieren kenbaar maken: Bespreken De cliënt of medewerker kan zijn onvrede bespreekbaar maken bij de meest gerede persoon, dit kan o.a. zijn de leidinggevende, de persoonlijk begeleider, e.d. Op deze wijze kunnen rechtstreeks achterliggende vragen worden beantwoord, opheldering worden gegeven bij misverstanden of problemen getracht op te lossen. Dit is de kans bij uitstek om snel, zonder formalisering en adequaat, te reageren op klachten. Om deze redenen wordt de klager gestimuleerd de beklaagde rechtstreeks aan te spreken. Bemiddelen De cliënt of medewerker kan voor deze mogelijkheid kiezen in geval bespreken niet tot het gewenste resultaat heeft geleid. Tevens kan de klager ook direct van de mogelijkheid van bemiddelen gebruik maken, bijvoorbeeld wanneer de klager de verwachting heeft dat bespreken geen oplossing zal bieden. De bemiddeling is gericht op behoud of verbetering van de relatie van de partijen op de langere termijn. De bemiddelaar is onafhankelijk en onpartijdig, hij/zij helpt de partijen met elkaar te onderhandelen om tot een voor beide bevredigende oplossing te komen. De bemiddelaar onderzoekt de mogelijkheid van bemiddeling en spreekt hiertoe met alle bij de klacht betrokken partijen. Bemiddeling vindt plaats als zowel de klager als de aangeklaagde hiervoor kiezen en de bemiddelaar het vertrouwen geniet van beide partijen. De bemiddelaar spreekt geen oordeel uit en is niet bevoegd om maatregelen jegens één van de betrokken partijen te nemen. De bemiddeling stopt wanneer de klager genoegen neemt met de bereikte oplossing of wanneer één van de partijen en/of de bemiddelaar kenbaar maakt geen mogelijkheden (meer) te zien voor het bereiken van een oplossing. De bemiddelaar heeft een geheimhoudingsplicht ten aanzien van hetgeen hem uit hoofde van zijn functie bekend is geworden. De bemiddelaar neemt niet deel aan procedures ter beoordeling van klachten en is niet op enige wijze bij deze beoordeling betrokken. Onafhankelijkheid en onpartijdigheid zijn belangrijke voorwaarden in een bemiddelingsproces, om dit zo goed mogelijk te waarborgen is het niet mogelijk dat de rol van bemiddelaar wordt vervuld door een medewerker.

5 Behandelen Tot slot heeft de klager de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de klachtencommissie. Cessio heeft een afzonderlijke klachtencommissie voor cliënten. Cessio heeft voor werknemers een vertrouwenspersoon. Zowel de klachtencommissie als de vertrouwenspersoon is onpartijdig en onafhankelijk. Zij bestaan uitsluitend uit externe deskundigen en werken volgens een vastgesteld reglement. Zoals eerder gezegd kiest de klager zelf binnen de bovenstaande mogelijkheden waar hij zijn klacht kenbaar maakt. Cessio heeft een voorkeur om de klacht in lijn te bespreken en / of te bemiddelen. Echter de klager kan rechtsreeks een klacht indienen bij de klachtencommissie. Van enige vorm van toetsing vooraf van bijvoorbeeld de rechtmatigheid van een klacht als screening voor doorgeleiding naar een van de klachtencommissies is in de, in deze regeling beschreven, werkwijze geen sprake. Het is mogelijk dat de klager eerst kiest voor bespreken / bemiddelen en daarna eventueel nog voor behandelen zodat er sprake is van een combinatie van de mogelijkheden. Bij het maken van een keuze in de te volgen procedure kan zowel de klager als de aangeklaagde zich, indien gewenst, laten adviseren en bijstaan door een vertrouwenspersoon en/of een door hem of haar zelf gekozen vertrouweling. 3. Ondersteuning van een vertrouwenspersoon Cessio stelt voor het bieden van bijstand aan de werknemer een vertrouwenspersoon beschikbaar. De vertrouwenspersoon informeert de klager of diegene over wie geklaagd wordt over de verschillende mogelijkheden binnen de klachtenregeling. Hij/zij adviseert de klager of diegene over wie geklaagd over een mogelijk te volgen procedure binnen de klachtenbehandeling. Indien de aard van de klacht dit toelaat, kan de vertrouwenspersoon de klager uitnodigen de klacht eerst te bespreken met diegene over wie geklaagd wordt of gebruik te maken van de mogelijkheid van bemiddeling. Dit gebeurt echter zonder druk uit te oefenen of de klager hiertoe te verplichten. Nadrukkelijk wordt gesteld dat de bemiddelaar en de vertrouwenspersoon niet een en dezelfde persoon kunnen zijn. In ieder geval biedt de vertrouwenspersoon bijstand aan de klager of diegene over wie geklaagd wordt bij het realiseren van diens keuze ten aanzien van de klachtbehandeling en de daarin te ondernemen acties. Een vertrouwenspersoon ondersteunt of vertegenwoordigt nooit meer dan één partij. De vertrouwenspersoon werkt professioneel partijdig, hij/zij behartigt de belangen van de klager of diegene over wie geklaagd wordt. De onafhankelijkheid van de vertrouwenspersoon ten opzichte van Cessio is geborgd doordat de rechtsbescherming, zoals beschreven in paragraaf 4, van toepassing is.

6 4. Rechtsbescherming Een bemiddelaar of vertrouwenspersoon, zoals beschreven in paragraaf 3, wordt niet uit hoofde van zijn functie benadeeld in hun positie binnen Cessio. Een persoon die zelf is gekozen door de klager of aangeklaagde als vertrouweling, die in dienst is van Cessio, wordt op geen enkele wijze benadeeld als gevolg van het fungeren als zodanig krachtens deze regeling. Een medewerker die een klacht indient (bespreken en / of bemiddelen en / of behandelen) met inachtneming van de bepalingen van deze regeling wordt op geen enkele wijze benadeeld als gevolg van deze klacht. 5. Evaluatie Een jaar nadat deze klachtenregeling is geïmplementeerd zal de regeling worden geëvalueerd. Op basis van de uitkomsten van deze evaluatie zal bezien worden of en in welke mate de klachtenregeling aanpassingen. 6. Gegevens klachtencommissie en vertrouwenspersoon: Aanspreekpunt van de klachtencommissie is dhr. J. van Kan. Gegevens: jordivankan@home.nl Dhr. J. van Kan treedt op al bemiddelaar en vertrouwenspersoon voor ouders/cliënten/derden/enz. De vertrouwenspersoon voor personeel is Mevr. M. Geuns Gegevens: mgeuns@ziggo.nl Mevr. M. Geuns treedt op als vertrouwenspersoon voor personeel.

Klachtenregeling. voor cliënten en medewerkers Koraal Groep

Klachtenregeling. voor cliënten en medewerkers Koraal Groep Klachtenregeling voor cliënten en medewerkers Koraal Groep Inhoudsopgave 1. Inleiding: luisteren naar en leren van klachten...2 2. Mogelijkheden van klachtafhandeling...4 3. Ondersteuning van een vertrouwenspersoon...5

Nadere informatie

Klachtenreglement voor cliënten Maashorst

Klachtenreglement voor cliënten Maashorst Klachtenreglement voor cliënten Maashorst De Stichting Maashorst; gevestigd te Reek overwegende dat van instellingszijde gestreefd wordt naar een hulpverlening aan cliënten van optimale kwaliteit; dat

Nadere informatie

Handleiding klachtenreglement Hai-5

Handleiding klachtenreglement Hai-5 Pagina Pagina 1 van 10 Handleiding klachtenreglement Hai-5 Pagina Pagina 2 van 10 Voorwoord Dit regelement is ingesteld ten behoeve van de opvang en behandeling van klachten over een handelswijze of gedraging

Nadere informatie

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling 1 Blijf er niet mee zitten! Bij Koraal Groep komen mensen op de eerste plaats. We vinden het belangrijk dat cliënten tevreden zijn over onze

Nadere informatie

Klachtenreglement cliënten

Klachtenreglement cliënten Klachtenreglement cliënten 1 Inleiding In 1995 werd de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector aangenomen (WKCZ). De wet bevat een aantal regels voor een zorgvuldige behandeling van klachten van cliënten over

Nadere informatie

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling 1 Blijf er niet mee zitten! Bij Koraal Groep komen mensen op de eerste plaats. We vinden het belangrijk dat cliënten tevreden zijn over onze

Nadere informatie

Waar mensen werken ontstaan misverstanden, worden fouten gemaakt en kan er iets misgaan in de communicatie. Dat geldt ook voor het onderwijs.

Waar mensen werken ontstaan misverstanden, worden fouten gemaakt en kan er iets misgaan in de communicatie. Dat geldt ook voor het onderwijs. Klachtenregeling Waar mensen werken ontstaan misverstanden, worden fouten gemaakt en kan er iets misgaan in de communicatie. Dat geldt ook voor het onderwijs. In beginsel kan iemand met een klacht zich

Nadere informatie

Wat kan ik doen met mijn klacht? Stichting Artidé Zorg Hoe gedraag ik mij? Klachtenregeling. (voor cliënten en medewerkers)

Wat kan ik doen met mijn klacht? Stichting Artidé Zorg Hoe gedraag ik mij? Klachtenregeling. (voor cliënten en medewerkers) Wat kan ik doen met mijn klacht? Stichting Artidé Zorg 2011 Hoe gedraag ik mij? Klachtenregeling (voor cliënten en medewerkers) Klachtenregeling voor cliënten, ouders of verzorgers en medewerkers Artidé

Nadere informatie

Klachtenreglement 2015

Klachtenreglement 2015 Klachtenreglement 2015 1.0 Doel & toepassingsgebied Doel Toepassingsgebied Datum opstellen Januari 2015 Frequentie evaluatie Dit reglement beschrijft de wijze waarop de organisatie en zorgverleners omgaan

Nadere informatie

Klachtenbehandeling, procedure

Klachtenbehandeling, procedure Klachtenbehandeling, procedure Dit document bevat de regeling voor de behandeling van klachten over een gedraging van het LUMC of van voor haar werkzame personen jegens een cliënt. Hiermee wordt voldaan

Nadere informatie

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling voor jeugdzorg, gehandicaptenzorg en arbeidsparticipatie

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling voor jeugdzorg, gehandicaptenzorg en arbeidsparticipatie Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling voor jeugdzorg, gehandicaptenzorg en arbeidsparticipatie 1 Samen op eigen kracht 2 Bij Koraal komen mensen op de eerste plaats. We vinden het

Nadere informatie

Klachtenregeling Cliënten

Klachtenregeling Cliënten Klachtenregeling Cliënten Stichting Medisch Centrum Haaglanden en Bronovo-Nebo 16 juni 2016 INHOUDSOPGAVE Inleiding Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel

Nadere informatie

Inleiding/Waarom een klachtenregeling/doel van de klachtenregeling.

Inleiding/Waarom een klachtenregeling/doel van de klachtenregeling. Klachtenregeling Kentalis voor cliënten Inleiding/Waarom een klachtenregeling/doel van de klachtenregeling. Kentalis streeft ernaar om de zorg zo goed mogelijk te laten verlopen, maar we kunnen helaas

Nadere informatie

Interne klachtenregeling Blijf Groep en Veilig Thuis Flevoland

Interne klachtenregeling Blijf Groep en Veilig Thuis Flevoland Interne klachtenregeling Blijf Groep en Veilig Thuis Flevoland Algemeen Blijf Groep adviseert cliënten, alvorens een klacht in te dienen, eerst hun onvrede rechtstreeks te bespreken met de betrokken medewerker,

Nadere informatie

Klachtenregeling voor ouders en leerlingen: En als we het niet eens zijn

Klachtenregeling voor ouders en leerlingen: En als we het niet eens zijn Revisie-versie april 2018 Klachtenregeling voor ouders en leerlingen: En als we het niet eens zijn Inleiding/Waarom een klachtenregeling/doel van de klachtenregeling. Kentalis streeft ernaar om de zorg

Nadere informatie

Klachtenregeling cliënten

Klachtenregeling cliënten Titel KLACHTENREGELING STICHTING DE TUSSENVOORZIENING voor cliënten, gasten, bewoners of deelnemers Status Vastgesteld door de directie Van Directie In deze klachtenregeling zijn de opmerkingen van de

Nadere informatie

Klachtenreglement Human Concern

Klachtenreglement Human Concern Klachtenreglement Human Concern 1. Klachtenreglement 1. Begripsbepaling - Klacht een uiting van onvrede met de geboden zorg en/of de organisatie daarvan alsook het ontbreken van zorg of een naar voren

Nadere informatie

d. Cliënt De natuurlijke persoon die gebruik maakt of heeft gemaakt van diensten en voorzieningen die door Idesta aangeboden worden.

d. Cliënt De natuurlijke persoon die gebruik maakt of heeft gemaakt van diensten en voorzieningen die door Idesta aangeboden worden. KLACHTENREGLEMENT Paragraaf 1 Begripsbepalingen Artikel 1.1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. Zorgaanbieder De zorgaanbieder is de rechtspersoon die de instelling in stand houdt, ofwel Idesta B.V.

Nadere informatie

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling voor scholen van Het Driespan en Saltho Onderwijs, onderdeel van Koraal Groep

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling voor scholen van Het Driespan en Saltho Onderwijs, onderdeel van Koraal Groep Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling voor scholen van Het Driespan en Saltho Onderwijs, onderdeel van Koraal Groep Blijf er niet mee zitten! Bij Koraal Groep komen mensen op de

Nadere informatie

Klachtenregeling Stichting Windroos Foundation

Klachtenregeling Stichting Windroos Foundation Klachtenregeling Stichting Windroos Foundation KLACHTENREGELING De Raad van Bestuur van Stichting Windroos Foundation, met locaties in Amstelveen en Leiden, stelt de volgende Klachtenregeling vast. Artikel

Nadere informatie

Wie kan klagen? Een persoon of organisatie die gebruik maakt of heeft gemaakt van de diensten van een regionale ondersteuningsstructuur (ROS).

Wie kan klagen? Een persoon of organisatie die gebruik maakt of heeft gemaakt van de diensten van een regionale ondersteuningsstructuur (ROS). KLACHTENREGELING ROS-COLLECTIEF Inleiding Indien personen of organisaties een klacht willen indienen die betrekking heeft op (medewerkers van) een regionale ondersteuningsstructuur (ROS), dan dient men

Nadere informatie

2.3.7 Protocol omgaan met klachten

2.3.7 Protocol omgaan met klachten 2.3.7 1. Inleiding In dit protocol wordt het klachtenbeleid van Ambulante Zorg op Maat (AZOM) beschreven. In het klachtenprotocol wordt beschreven op welke wijze klachten worden opgevangen en behandeld.

Nadere informatie

Klachtenregeling Jeugdwet

Klachtenregeling Jeugdwet Klachtenregeling Jeugdwet Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. cliënt : een jeugdige; een ouder; een ouder zonder

Nadere informatie

KLACHTENREGELING CLIËNTEN

KLACHTENREGELING CLIËNTEN KLACHTENREGELING CLIËNTEN DEEL 1 ALGEMEEN 1. Begripsomschrijving Cliënt De persoon aan wie de zorgaanbieder zorg- en dienstverlening biedt of heeft geboden. Zorgaanbieder Stichting HVO-Querido, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Klachtenregeling. Opgesteld: januari 2017 Herzien: juli 2017 Evaluatie: januari 2018 Opgesteld door: Lilian Nijland Versie: 2

Klachtenregeling. Opgesteld: januari 2017 Herzien: juli 2017 Evaluatie: januari 2018 Opgesteld door: Lilian Nijland Versie: 2 Klachtenregeling Opgesteld: januari 2017 Herzien: juli 2017 Evaluatie: januari 2018 Opgesteld door: Lilian Nijland Versie: 2 Inhoudsopgave Klachtenregeling Trevin... 3 Bijlage 1: Stappenplan klachten behandeling

Nadere informatie

Klachtenreglement A2-Care

Klachtenreglement A2-Care Klachtenreglement A2-Care Interne en externe klachtenregeling Versie 2, mei 2015 Niet tevreden? Vertel het ons! Inhoud Artikel 1 Algemeen Artikel 2 Begrippen Artikel 3 Intentie en doelen Artikel 4 Klacht

Nadere informatie

Klachtenregeling Spaarne Gasthuis

Klachtenregeling Spaarne Gasthuis Klachtenregeling Spaarne Gasthuis Wat is een klacht? Een klacht is een uiting van onvrede over de dienstverlening van het Spaarne Gasthuis en kan betrekking hebben op allerlei zaken. Het kan gaan over

Nadere informatie

Klachtenregeling Stichting Transfercentrum West-Brabant

Klachtenregeling Stichting Transfercentrum West-Brabant Klachtenregeling Stichting Transfercentrum West-Brabant Overwegende: - Stichting Transfercentrum West-Brabant houdt zich bezig met het duurzaam inzetbaar maken en houden van arbeidskapitaal van ACE-werknemers

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT. Senturra Bewindvoering B.V.

KLACHTENREGLEMENT. Senturra Bewindvoering B.V. KLACHTENREGLEMENT Senturra Bewindvoering B.V. Begripsomschrijvingen Artikel 1 Klacht: Een klacht is gericht tegen de wijze waarop Senturra Bewindvoering bv of één van de medewerkers zich heeft gedragen

Nadere informatie

Klachtenregeling GGMD

Klachtenregeling GGMD Klachtenregeling GGMD Inhoud Hoofdstuk 1 Inleiding en doelstelling... 2 Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 2 Hoofdstuk 2 Klachtopvang... 3 Artikel 2 Bij wie kan een cliënt terecht als hij ontevreden is?...

Nadere informatie

TELL-US Pedagogische Dienstverlening

TELL-US Pedagogische Dienstverlening TELL-US Pedagogische Dienstverlening Jan Mulder Stormpolderdijk 11b 2921 LK Krimpen aan den Ijssel Nederland janmuld@gmail.com www.tell-us.tv Visie op klachten De visie van TELL-US op klachten gaat uit

Nadere informatie

Klachtenregeling Wlz en Wmo

Klachtenregeling Wlz en Wmo Klachtenregeling Wlz en Wmo Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. cliënt : natuurlijke persoon die zorg of maatschappelijke

Nadere informatie

Klachtenreglement cliënten zorgboerderijen

Klachtenreglement cliënten zorgboerderijen Klachtenreglement cliënten zorgboerderijen Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 1 Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 1 Hoofdstuk 2 Klachtopvang... 3 Artikel 2 Bij wie kan een cliënt terecht

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Koraal Groep Koraal Groep wil graag dat je tevreden bent. Tevreden over de manier

Nadere informatie

Klachtenreglement Helios Solutions

Klachtenreglement Helios Solutions Klachtenreglement Helios Solutions Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. cliënt : een jeugdige; een ouder; een

Nadere informatie

Klachtenregeling Omega

Klachtenregeling Omega Klachtenregeling Omega o.b.v. de Wkkgz Behandeling van klachten over zorg zonder klachtencommissie December 2016, herzien aug 2017 Voorwoord Op 1 januari 2016 is de Wet kwaliteit, klachten en geschillen

Nadere informatie

Klachtenreglement. Doel. Toepassingsgebied. Definities. Reglement

Klachtenreglement. Doel. Toepassingsgebied. Definities. Reglement Doel De doelstelling van het klachtenreglement is het bieden van uitsluitsel aan de medewerker/ cliënt in betrekking tot zijn/ haar relatie tot Werkbedrijf Lelystad BV wanneer hij/ zij van oordeel is dat

Nadere informatie

MODELKLACHTENREGELING KLACHTENCOMMISSIES BIJZONDER ONDERWIJS

MODELKLACHTENREGELING KLACHTENCOMMISSIES BIJZONDER ONDERWIJS MODELKLACHTENREGELING KLACHTENCOMMISSIES BIJZONDER ONDERWIJS Artikel 1. In deze regeling wordt verstaan onder: 1. school: een school vallende onder (naam bevoegd gezag); 2. instelling: (naam instelling);

Nadere informatie

Klachtenregeling Zorggroep Charim

Klachtenregeling Zorggroep Charim Klachtenregeling Zorggroep Charim Soort document: beleid Versiedatum: 10-03-2017 Evaluatiedatum: 10-03-2018 Aantal pagina s: Vaststel datum: 21-03-2017 Verantwoordelijk leidinggevende:raad van Bestuur

Nadere informatie

Klachtenregeling voor ouders en leerlingen: En als we het niet eens zijn

Klachtenregeling voor ouders en leerlingen: En als we het niet eens zijn Klachtenregeling voor ouders en leerlingen: En als we het niet eens zijn Inleiding/Waarom een klachtenregeling/doel van de klachtenregeling. De instelling streeft ernaar om de zorg en het onderwijs zo

Nadere informatie

Doel Beoogd wordt met behulp van deze klachtregeling de volgende doelstellingen na te streven:

Doel Beoogd wordt met behulp van deze klachtregeling de volgende doelstellingen na te streven: Titel Klachtenregeling RIBW de Vliet, Regeling - augustus 2017 Aanleiding Iedere zorginstelling of zorgverlener is verplicht om een laagdrempelige regeling voor de behandeling van klachten van haar cliënten

Nadere informatie

Klachtenreglement cliënten zorgboerderij / Coöperatie Limburgse Zorgboeren (CLZ)

Klachtenreglement cliënten zorgboerderij / Coöperatie Limburgse Zorgboeren (CLZ) Klachtenreglement cliënten zorgboerderij / Coöperatie Limburgse Zorgboeren (CLZ) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 2 Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 2 Hoofdstuk 2 Klachtopvang... 3 Artikel

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE STICHTING HUMAN CONCERN

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE STICHTING HUMAN CONCERN REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE STICHTING HUMAN CONCERN Artikel 1. begripsbepaling a. Klacht een uiting van onvrede met de geboden zorg en/of de organisatie daarvan alsook het ontbreken van zorg of een naar

Nadere informatie

Klachtenregeling (versie 2015)

Klachtenregeling (versie 2015) Klachtenregeling (versie 2015) Scholen Onze Wijs Acaciahof De Aventurijn De Burcht-Rietheim Cypressenhof Het Kompas Louise de Colignyschool Oleanderhof Palmenhof Het Vlot/Ichtusschool Wilgenhof De Wissel

Nadere informatie

KLACHTENREGELING PRO-CURA BV

KLACHTENREGELING PRO-CURA BV KLACHTENREGELING PRO-CURA BV Leiderdorp, Januari 2011 Pagina 1 van 7 INHOUD Inleiding... 3 Artikel 1 Begripsomschrijving... 3 Artikel 2 Klachtencommissie... 4 Artikel 3 Aanmelding van een klacht... 4 Artikel

Nadere informatie

Klachtenregeling ALGEMEEN

Klachtenregeling ALGEMEEN ALGEMEEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen a., handelsnaam van vof (verder te noemen Nova Mundo). vof wordt vertegenwoordigd door J. Muylkens, directeur. b. De directie: het orgaan dat verantwoordelijk is

Nadere informatie

Klachtenregeling SVOL

Klachtenregeling SVOL Klachtenregeling SVOL Algemene toelichting De onderwijswetgeving is met ingang van 1 augustus 1998 gewijzigd in verband met de invoering van de Kwaliteitswet. Daarin worden zaken geregeld met betrekking

Nadere informatie

Ook kan een medewerker namens de cliënt een klacht indienen, wanneer deze niet toelaatbare situaties aantreft of signaleert.

Ook kan een medewerker namens de cliënt een klacht indienen, wanneer deze niet toelaatbare situaties aantreft of signaleert. Klachtenregeling Maeykehiem Inleiding Bij het woord klacht ontstaan dikwijls negatieve associaties, waarbij vaak gedacht wordt aan juridische procedures. Hoewel deze procedures soms niet te vermijden zijn,

Nadere informatie

Klachtenregeling voor ouders en leerlingen: En als we het niet eens zijn

Klachtenregeling voor ouders en leerlingen: En als we het niet eens zijn Klachtenregeling voor ouders en leerlingen: En als we het niet eens zijn Inleiding: Het waarom van deze klachtenregeling. De instelling streeft ernaar om de zorg en het onderwijs zo goed mogelijk te laten

Nadere informatie

Klachtenregeling. Verpleging en Verzorging en Hulp bij het Huishouden

Klachtenregeling. Verpleging en Verzorging en Hulp bij het Huishouden Klachtenregeling VerplegingenVerzorgingenHulpbijhet Huishouden StichtingHumanitas Klachtenregeling 13januari2011 Inhoudsopgave Inleidingpagina3 Aandachtspuntenprocedureinformelefasepagina5 Stappenplaninformelefasepagina7

Nadere informatie

Protocol ongewenste omgangsvormen

Protocol ongewenste omgangsvormen Protocol ongewenste omgangsvormen 1. Inleiding Het protocol ongewenste omgangsvormen is onderdeel van de Integriteitscode van Vidomes. De Integriteitscode bestaat uit de onderdelen: Zakelijke Integriteit

Nadere informatie

Ik heb een klacht. Wat nu? Voor cliënten en hun vertegenwoordigers

Ik heb een klacht. Wat nu? Voor cliënten en hun vertegenwoordigers Ik heb een klacht. Wat nu? Voor cliënten en hun vertegenwoordigers Inhoud Wat doet u bij een klacht 3 Vertrouwenspersonen 3 Klachtenfunctionaris 3 Klachtencommissie 4 Indienen van een klacht bij de klachtencommissie

Nadere informatie

Klachtenregeling Cliënten NL Healthcare Clinics (Huidziekenhuis Dermicis, Oogziekenhuis Zonnestraal, Orthopedium, Medinova)

Klachtenregeling Cliënten NL Healthcare Clinics (Huidziekenhuis Dermicis, Oogziekenhuis Zonnestraal, Orthopedium, Medinova) Klachtenregeling Cliënten NL Healthcare Clinics (Huidziekenhuis Dermicis, Oogziekenhuis Zonnestraal, Orthopedium, Medinova) Revisie 1 December 2016 pagina 1/6 INHOUDSOPGAVE Inleiding Artikel 1 Artikel

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! In deze folder lees je wat je kunt doen als je een klacht hebt. 2 Koraal Groep Koraal

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie

Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Maatschappelijke Zorg en Welzijn Naam regeling: Citeertitel: Wettelijke grondslag Jeugdwet, Algemene wet bestuursrecht (Awb) Vastgesteld door College

Nadere informatie

Datum Januari 2017 Versie 2.0 Pagina s 10 (inclusief voorpagina) Klachtenregeling

Datum Januari 2017 Versie 2.0 Pagina s 10 (inclusief voorpagina) Klachtenregeling Datum Januari 2017 Versie 2.0 Pagina s 10 (inclusief voorpagina) Klachtenregeling Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan

Nadere informatie

1.1 De coöperatie: Coöperatie van ondernemers in de kleinschalige zorg in Zeeland (CKZ).

1.1 De coöperatie: Coöperatie van ondernemers in de kleinschalige zorg in Zeeland (CKZ). Klachtenreglement Versie 6 Datum: 1 november 2017 De bestuursvoorzitter, namens het bestuur en de algemene ledenvergadering van de Coöperatie van ondernemers in de kleinschalige zorg in Zeeland, gevestigd

Nadere informatie

Reglement wensen, ideeën of klachten cliënten Zonnehuisgroep Noord

Reglement wensen, ideeën of klachten cliënten Zonnehuisgroep Noord Reglement wensen, ideeën of klachten cliënten Zonnehuisgroep Noord 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 We gaan graag in gesprek 3 1.2 Wanneer een eerste gesprek niet helpt 3 1.3 Schriftelijk 3 2. Beleid

Nadere informatie

STICHTING BUDDY NETWERK DEN HAAG KLACHTENREGELING

STICHTING BUDDY NETWERK DEN HAAG KLACHTENREGELING STICHTING BUDDY NETWERK DEN HAAG KLACHTENREGELING Artikel 1: Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder: 1. directie: de persoon of verzameling personen die eindverantwoordelijk is/zijn voor

Nadere informatie

Klachtenreglement cliënten Zorgboerderij de Rietstulp

Klachtenreglement cliënten Zorgboerderij de Rietstulp Klachtenreglement cliënten Zorgboerderij de Rietstulp Begripsomschrijvingen Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. zorgboerderij: een instelling waarin zorg wordt gecombineerd met

Nadere informatie

http://snu.nu/index.php/vereniging/klachtenrecht.html Begripsbepaling Artikel 1 In het onderhavige klachtenreglement wordt verstaan onder: a. SNU: Spirituele Nationale Unie, gevestigd te Naarden. b. Bestuur:

Nadere informatie

de klager: de patiënt die zijn onvrede kenbaar wil maken;

de klager: de patiënt die zijn onvrede kenbaar wil maken; Inhoudsopgave Begrippen Artikel 1.2 Doelstellingen van de klachtenregeling Artikel 2.3 Uitgangspunten bij de afhandeling van klachten Artikel 3.3 Indienen van een klacht Artikel 4.3 Positie van de klachtenfunctionaris

Nadere informatie

1. INLEIDING 2. TOEPASSINGSGEBIED 3. DOEL VAN DE KLACHTENREGELING. Uitsluitingen KLACHTENPROCEDURE KLANTEN

1. INLEIDING 2. TOEPASSINGSGEBIED 3. DOEL VAN DE KLACHTENREGELING. Uitsluitingen KLACHTENPROCEDURE KLANTEN KLACHTENPROCEDURE KLANTEN 1. INLEIDING Stichting Swon-NIM (verder te noemen Swon-NIM) en de Sociale Wijkteams gemeente Nijmegen (verder te noemen SWT s) willen de kwaliteit van hun dienstverlening bewaken

Nadere informatie

Klachtenregeling Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk. Stichting Welzijn Middelsee

Klachtenregeling Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk. Stichting Welzijn Middelsee Klachtenregeling Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk Stichting Welzijn Middelsee Klachtenregeling kinderopvang en peuterspeelzaalwerk De klachtenregeling voor kinderopvang en peuterspeelzaalwerk van Stichting

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE 1. INLEIDING 2. TOEPASSINGSGEBIED KLACHTENPROCEDURE KLANTEN

KLACHTENPROCEDURE 1. INLEIDING 2. TOEPASSINGSGEBIED KLACHTENPROCEDURE KLANTEN KLACHTENPROCEDURE 1. INLEIDING Sterker sociaal werk wil de kwaliteit van haar dienstverlening bewaken en verbeteren. Klachten zien we als informatie van klanten over mogelijk zwakke plekken in de dienstverlening.

Nadere informatie

iedere 4 jaar. bij wijzigingen in de samenstelling. bij wettelijke wijzigingen. Wijziging Gewijzigd door Geautoriseerd door leden ment

iedere 4 jaar. bij wijzigingen in de samenstelling. bij wettelijke wijzigingen. Wijziging Gewijzigd door Geautoriseerd door leden ment Pagina 1 van 5 1.0 Doel & toepassingsgebied Doel Toepassingsgebied Dit reglement beschrijft de wijze waarop de organisatie en zorgverleners omgaan met meldingen van incidenten. De klachtenregeling kent

Nadere informatie

KLACHTENREGELING Mei 2017

KLACHTENREGELING Mei 2017 KLACHTENREGELING Mei 2017 Klachtenregeling Instituut Verbeeten Elke medewerker van Instituut Verbeeten doet zijn of haar uiterste best om u zo goed en prettig mogelijk te helpen. Toch kan het ondanks deze

Nadere informatie

Klachtenregeling. Melius Zorg Terwestenpad BD, Den Haag

Klachtenregeling. Melius Zorg Terwestenpad BD, Den Haag Klachtenregeling Melius Zorg Terwestenpad 9-11 2525 BD, Den Haag klachtencommissie@meliuszorg.nl Klachtenfunctionaris Melius Margriet Maris info@hetvolstevertrouwen.nl 06 5116 6161 1 Klachtenregeling Melius

Nadere informatie

Reglement Klachtenafhandeling

Reglement Klachtenafhandeling Reglement Klachtenafhandeling Februari 2016 Roessingh, Centrum voor Revalidatie Postbus 310 7500 AH ENSCHEDE Tel.: 053-4875 875 Fax: 053-4339 655 Inhoudsopgave Begrippen... 1 Artikel 1... 1 Doelstellingen

Nadere informatie

R A A M W E R K K L A C H T E N R E G E L I N G P I C T O G R A M M E N

R A A M W E R K K L A C H T E N R E G E L I N G P I C T O G R A M M E N H E T R A A M W E R K K L A C H T E N R E G E L I N G VA N K L A C H T E N R E G E L I N G H E T M E T VA N R A A M W E R K P I C T O G R A M M E N Klachtenregeling Als praten niet geholpen heeft In dit

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! In deze folder lees je wat je kunt doen als je een klacht hebt. 2 Koraal Groep wil

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT voor MEDEWERKERS

KLACHTENREGLEMENT voor MEDEWERKERS Doelstelling Het reglement geeft aan op welke wijze een individuele medewerker een klacht kan indienen die betrekking heeft op zijn of haar werksituatie, wie deze klacht gaat behandelen en welke procedure

Nadere informatie

Klachtenregeling Wkkgz

Klachtenregeling Wkkgz Klachtenregeling Wkkgz (gebaseerd op model ActiZ / LOC) Klachtenregeling Wkkgz Tangenborgh 1 Klachtenregeling 1 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Voor de toepassing van

Nadere informatie

DE PROCEDURE BIJ DE KLACHTENCOMMISSIE

DE PROCEDURE BIJ DE KLACHTENCOMMISSIE DE PROCEDURE BIJ DE KLACHTENCOMMISSIE De Landelijke klachtencommissie voor het katholiek onderwijs behandelt klachten die afkomstig zijn uit het primair en speciaal onderwijs, het beroepsonderwijs, de

Nadere informatie

Klachtenregeling. Stichting Passenderwijs. versie april 2017

Klachtenregeling. Stichting Passenderwijs. versie april 2017 Klachtenregeling Stichting Passenderwijs versie april 2017 Soms is een meningsverschil van dien aard, dat iemand een klacht hierover wil indienen. Stichting Passenderwijs maakt gebruik van een klachtenregeling

Nadere informatie

Klachtenregeling Stichting JY

Klachtenregeling Stichting JY Stichting JY Klachtopvang 1. Bij wie kan een cliënt terecht als hij ontevreden is? Een cliënt kan zijn ontevredenheid bespreken met: a. de medewerker over wie hij niet tevreden is; b. diens leidinggevende;

Nadere informatie

Klachtenreglement deelnemers zorgboerderij BoeteGeweun

Klachtenreglement deelnemers zorgboerderij BoeteGeweun Klachtenreglement deelnemers zorgboerderij BoeteGeweun Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1 : Algemene bepalingen 1 Artikel 1 : Begripsomschrijvingen 2 Hoofdstuk 2 : Klachtopvang 3 Artikel 2 : Bij wie kan een deelnemer

Nadere informatie

Klachtenreglement. AD/dec. 2009 Pagina 1 van 6

Klachtenreglement. AD/dec. 2009 Pagina 1 van 6 Klachtenreglement AD/dec. 2009 Pagina 1 van 6 KLACHTENREGLEMENT Dit is de klachtenregeling van de woonzorgcentra Amaris Florisberg en Amaris De Kuijer. De Cliënt Vertrouwenspersoon (CVP) die werkzaam is

Nadere informatie

Klachtenregeling cliënten De Hoven

Klachtenregeling cliënten De Hoven Klachtenregeling cliënten De Hoven Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. zorgaanbieder : Stichting De Hoven b.

Nadere informatie

Klachtenregeling Daelzicht. Behandeling van klachten Jeugdhulp in het kader van de Jeugdwet

Klachtenregeling Daelzicht. Behandeling van klachten Jeugdhulp in het kader van de Jeugdwet Klachtenregeling Daelzicht Behandeling van klachten Jeugdhulp in het kader van de Jeugdwet Voorwoord Deze klachtenregeling gaat over uitingen van onvrede en klachten betreffende jeugdhulp in het kader

Nadere informatie

Klachtenprocedure onderwijs

Klachtenprocedure onderwijs Klachtenprocedure onderwijs HOOFDSTUK 1 Artikel 1: Begripsbepalingen 1. In deze regeling wordt verstaan onder: a. school: een school als bedoeld in de Wet op het primair onderwijs, Wet op de expertisecentra

Nadere informatie

Voorwoord Pag. 2 Inleiding Pag. 3

Voorwoord Pag. 2 Inleiding Pag. 3 Interne klachtenprocedure Nieuw Griffesteyn conform BTN Inhoudsopgave Voorwoord Pag. 2 Inleiding Pag. 3 Deel I Klachtenbehandeling door de directie Pag. 4 Hoofdstuk 1 Definities Pag. 4 Hoofdstuk 2 Procedure

Nadere informatie

KLACHTENREGELING VAN PHOENIX OPLEIDINGEN

KLACHTENREGELING VAN PHOENIX OPLEIDINGEN KLACHTENREGELING VAN PHOENIX OPLEIDINGEN 1. Klachtenbehandeling a. Een cliënt, zijn wettelijk vertegenwoordiger of een andere deelnemer kan een klacht indienen indien een deelnemer zich niet houdt aan

Nadere informatie

p/a Basisschool de Rietlanden Buurterstraat AP Marken. T: E: W:

p/a Basisschool de Rietlanden Buurterstraat AP Marken. T: E: W: 2018-2019 p/a Basisschool de Rietlanden Buurterstraat 3 1156 AP Marken T: 0299-601317 E: info@dekladdegatjes.nl W: www.dekladdegatjes.nl Klachtenreglement Peuteropvang de Kladdegatjes hecht veel waarde

Nadere informatie

HANDLEIDING OPZETTEN BELEID TER VOORKOMING EN BESTRIJDING VAN ONGEWENST GEDRAG

HANDLEIDING OPZETTEN BELEID TER VOORKOMING EN BESTRIJDING VAN ONGEWENST GEDRAG HANDLEIDING OPZETTEN BELEID TER VOORKOMING EN BESTRIJDING VAN ONGEWENST GEDRAG INHOUD 0. ALGEMEEN 3 Wat is de bedoeling van het beleid voor ongewenst gedrag? 3 Voor wie? 3 Hoe pak je het aan? 3 1. MAATREGELEN

Nadere informatie

KLACHTENREGELING VECHTSTREEK + VENEN

KLACHTENREGELING VECHTSTREEK + VENEN KLACHTENREGELING De concept klachtenregeling is door de VD Vastgesteld op De GMR heeft ingestemd op De VD stelt de klachtenregeling definitief vast op evaluatie Voor datum. KLACHTENREGELING VECHTSTREEK

Nadere informatie

Klachtenregeling Stichting Christelijk Speciaal Onderwijs Groningen. Klachtenregeling. Artikel 1. Begripsbepalingen

Klachtenregeling Stichting Christelijk Speciaal Onderwijs Groningen. Klachtenregeling. Artikel 1. Begripsbepalingen Klachtenregeling Stichting Christelijk Speciaal Onderwijs Groningen Op grond van artikel 14 van de Wet op het Primair Onderwijs, artikel 23 van de Wet op de Expertisecentra en artikel 24b van de Wet op

Nadere informatie

Klachtenregeling Wet Klachten, kwaliteit, geschillen zorg

Klachtenregeling Wet Klachten, kwaliteit, geschillen zorg Klachtenregeling Wet Klachten, kwaliteit, geschillen zorg Cliënten dienen niet snel een klacht in. Als een cliënt de stap zet om een klacht in te dienen, is het daarom des te belangrijker dat Van Neynsel

Nadere informatie

nr.14.0008063 Klachtenregeling Veilig Thuis Gooi en Vechtstreek (AMHK Gooi en Vechtstreek)

nr.14.0008063 Klachtenregeling Veilig Thuis Gooi en Vechtstreek (AMHK Gooi en Vechtstreek) nr.14.0008063 Klachtenregeling Veilig Thuis Gooi en Vechtstreek (AMHK Gooi en Vechtstreek) Artikel 1 Wettelijke grondslag Deze klachtenregeling heeft betrekking op de behandeling van klachten in overeenstemming

Nadere informatie

KLACHTENREGELING. Onafhankelijke Klachtencommissie Gelderland/Utrecht. Oktober 2016 VOORWOORD

KLACHTENREGELING. Onafhankelijke Klachtencommissie Gelderland/Utrecht. Oktober 2016 VOORWOORD KLACHTENREGELING Onafhankelijke Klachtencommissie Gelderland/Utrecht Oktober 2016 VOORWOORD De Onafhankelijke Klachtencommissie Gelderland/Utrecht is opgericht door Zorgbelang Gelderland/Utrecht op verzoek

Nadere informatie

Klachtenregeling Dermahaven

Klachtenregeling Dermahaven Klachtenregeling Dermahaven Dit document beschrijft de klachtenregeling die gevolgd wordt indien een cliënt ontevreden is over de dienstverlening van Dermahaven en hiertoe een klacht wil indienen. Artikel

Nadere informatie

Klachtenregeling cliënten en pleegouders van Stichting XONAR

Klachtenregeling cliënten en pleegouders van Stichting XONAR Klachtenregeling cliënten en pleegouders van Stichting XONAR overwegende, dat binnen Stichting XONAR gestreefd wordt naar een hulpverlening aan cliënten en begeleiding van pleegouders van optimaal kwalitatieve

Nadere informatie

1. Klachtenafhandeling: veilig, open en duidelijk voor patiënten

1. Klachtenafhandeling: veilig, open en duidelijk voor patiënten Externe Klachtenregeling Ambulancezorg Groningen Dit is de externe klachtenregeling van Ambulancezorg Groningen. Wanneer een patiënt een klacht heeft over de dienstverlening van Ambulancezorg Groningen

Nadere informatie

Klachtenreglement Veilig Thuis, definitief, februari 2016 Pagina 2

Klachtenreglement Veilig Thuis, definitief, februari 2016 Pagina 2 KLACHTENREGELING Veilig Thuis Haaglanden is een voorlopig samenwerkingsverband tussen Wende (Steunpunt Huiselijke Geweld) en stojah (Advies- en meldpunt Kindermishandeling). Beoogd is dat beide organisaties

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT JUPITERZORG B.V. JUPITERZORG SAFEHOUSE

KLACHTENREGLEMENT JUPITERZORG B.V. JUPITERZORG SAFEHOUSE Proceseigenaar: Directie Pagina: 1 KLACHTENREGLEMENT JUPITERZORG B.V. JUPITERZORG SAFEHOUSE 1 Proceseigenaar: Directie Pagina: 2 Klachtenregeling Jupiter Zorg / Jupiterzorg B.V. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Nadere informatie

Citeertitel: klachtenregeling van de Vereniging tot het verstrekken van basisonderwijs op Gereformeerde grondslag te Genemuiden

Citeertitel: klachtenregeling van de Vereniging tot het verstrekken van basisonderwijs op Gereformeerde grondslag te Genemuiden Colofon Citeertitel: klachtenregeling van de Vereniging tot het verstrekken van basisonderwijs op Gereformeerde grondslag te Genemuiden Publicatiedatum: November 2018 Uitgave: GCBO-VGS / schoolvereniging

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT COGNITIO NEDERLAND B.V.

KLACHTENREGLEMENT COGNITIO NEDERLAND B.V. KLACHTENREGLEMENT COGNITIO NEDERLAND B.V. Vastgesteld door de directie van Cognitio Nederland B.V op 09-03-2018 Inwerkingtreding: 1 april 2018 Artikel 1 Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

KLACHTENREGELING KLACHTENCOMMISSIES Stichting Tabijn

KLACHTENREGELING KLACHTENCOMMISSIES Stichting Tabijn KLACHTENREGELING KLACHTENCOMMISSIES Stichting Tabijn (oktober 2018) Artikel 1. Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder: a. bevoegd gezag: een rechtspersoon zoals bedoeld in artikel 35 van

Nadere informatie