Handleiding voor draadloze instellingen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding voor draadloze instellingen"

Transcriptie

1 Handleiding voor draadloze instellingen [camera computer] (voor gebruikers van Mac OS X v10.4) BELANGRIJK U moet de software installeren voordat u de camera aansluit op de computer. Installeer eerst de software. Software die bij de camera wordt geleverd ImageBrowser Wireless Updater Downloaden Camerafirmware Downloaden Registreer het doelapparaat op de camera. Maak draadloos verbinding. CDP-H CANON INC.

2 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Draadloze netwerkinstellingen voor de computer en camera 3 Procedures...3 Voorbereiding, voordat u de draadloze verbinding gebruikt...4 Het doelapparaat registreren op de camera...9 Een verbinding maken...17 De verbinding verbreken...19 Een doelapparaat verwijderen...20 De draadloze netwerkvoorziening gebruiken 21 Mogelijke acties als de camera is verbonden met een computer...21 Problemen oplossen voor draadloze verbinding 22 Voordat u contact met ons opneemt...22 Firewalls...23 Aansprakelijkheidsbeperking We hebben ernaar gestreefd de informatie in deze handleiding volledig en accuraat weer te geven, maar aanvaarden geen aansprakelijkheid voor mogelijke fouten of weglatingen. Canon behoudt zich het recht voor de specificaties van de hierin beschreven hardware en software te allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen. Niets uit deze handleiding mag in enigerlei vorm of op enigerlei wijze worden gereproduceerd, verzonden, overgezet, opgeslagen in een opzoeksysteem of in een andere taal worden vertaald zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Canon. Canon biedt geen garantie voor schade als gevolg van beschadigde of verloren gegevens wegens verkeerd gebruik of functioneren van de camera, de software, de SDgeheugenkaarten (SD-kaarten), personal computers en randapparatuur of het gebruik van SD-kaarten anders dan die van Canon. Informatie over handelsmerken Macintosh en Mac OS zijn gedeponeerde handelsmerken van Apple Computer Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Wi-Fi is een gedeponeerd handelsmerk van Wi-Fi Alliance en Wi-Fi CERTIFIED, WPA en het Wi-Fi CERTIFIED-logo zijn handelsmerken van Wi-Fi Alliance. Copyright 2006 Canon Inc. Alle rechten voorbehouden.

3 3 Draadloze netwerkinstellingen voor de computer en camera In dit hoofdstuk wordt de configuratie uitgelegd van de draadloze netwerkvoorziening voor het aansluiten van de camera op de computer via een draadloze verbinding. Procedures Voer de onderstaande procedures uit voor het configureren van de draadloze netwerkinstellingen. Voorbereiding De werkomgeving van de computer controleren Controleer of het besturingssysteem van uw computer Mac OS X v10.4 of hoger is. De configuratie voor de draadloze verbinding controleren Om ervoor te zorgen dat de registratieprocedures voor de verbinding probleemloos verlopen, moet u de netwerkconfiguratie van de computer controleren en indien nodig voorbereiden. Controleren of de vereiste software is geïnstalleerd Controleer of de vereiste software voor draadloze verbindingen is geïnstalleerd. Software die bij de camera wordt geleverd Gedownloade ImageBrowser Wireless Updater Gedownloade camerafirmware Het doelapparaat registreren Het doelapparaat registreren op de camera Sluit de camera op de computer aan met de interfacekabel en registreer het doelapparaat (uw computer) op de camera.

4 4 Draadloze netwerkinstellingen voor de computer en camera De draadloze netwerkvoorziening gebruiken De draadloze netwerkvoorziening gebruiken Sluit de camera op de computer aan via de draadloze verbinding en download camerabeelden naar de computer of druk deze af. Raadpleeg Mogelijke acties als de camera is verbonden met een computer (p. 21) voor meer informatie over de voorzieningen die via een draadloze verbinding kunnen worden gebruikt. De procedures in het gedeelte "Voorbereiding" en "Het doelapparaat registreren op de camera" worden de eerste keer dat u een draadloze verbinding maakt, uitgevoerd. Hierna zijn alleen de procedures in het gedeelte "De draadloze netwerkvoorziening gebruiken" vereist. Voorbereiding, voordat u de draadloze verbinding gebruikt In dit gedeelte worden de voorbereidingen uitgelegd die u moet treffen voordat u de draadloze verbinding kunt gebruiken. Controleer eerst de werkomgeving van de computer. De werkomgeving van de computer controleren Besturingssysteem De draadloze voorziening kan alleen worden gebruikt in combinatie met Macintosh-computers waarop Mac OS X v10.4 of hoger al is geïnstalleerd. De voorziening kan niet worden gebruikt in combinatie met Macintosh-computers die zijn uitgerust met Intel-processors. Omgeving die is vereist voor de draadloze netwerkvoorziening Eén van de volgende twee configuraties is vereist voor het gebruik van de draadloze netwerkvoorziening. De computer heeft een ingebouwde draadloze netwerkvoorziening (bijvoorbeeld ingebouwde AirPort-netwerkvoorziening of ingebouwde draadloze LAN-kaart, zoals een AirPort-kaart). Er is een draadloze LAN-router, zoals een AirPort Base Station, aangesloten op de computer. De firewallinstellingen in de beveiligingssoftware kunnen verhinderen dat er tussen de camera en de computer een verbinding kan worden gemaakt. Zie Firewalls (p. 23).

5 5 De configuratie voor de draadloze verbinding controleren De manier waarop de camera op de computer wordt aangesloten, varieert afhankelijk van de configuratie voor draadloze verbindingen van de computer. Raadpleeg het volgende diagram en controleer of uw computer gebruikmaakt van verbindingsmethode A of B. A Het draadloze netwerk is reeds in gebruik Voeg de camera toe aan het draadloze netwerk dat reeds in gebruik is. B Rechtstreekse 1:1- verbinding tussen camera en computer Maak een nieuw netwerk voor de camera en de computer. Bestaand netwerk Draadloze LAN-router Controleer de instellingen voor het draadloze netwerk en noteer deze in de controlelijst (p. 6). Als een camera en een computer via een toegangspunt worden verbonden, zoals een draadloze LAN-router, wordt dit een "infrastructuurverbinding" genoemd. Het rechtstreeks aansluiten van een camera op een computer in een 1:1-verbinding wordt een "ad-hocverbinding" genoemd. Een router is een apparaat dat verschillende computers of andere apparaten in een netwerk (LAN) met elkaar verbindt. Een router met een ingebouwde draadloze netwerkvoorziening wordt een draadloze LAN-router genoemd. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de computer als u niet zeker weet welk besturingssysteem u gebruikt.

6 6 Draadloze netwerkinstellingen voor de computer en camera De draadloze netwerkconfiguratie controleren (alleen configuratie A ) Als u al over een draadloos netwerk beschikt, moet u de volgende instellingen controleren en noteren in de controlelijst. Als u een AirPort-netwerk gebruikt, kunt u elke instelling in de AirPort Admin Utility controleren. Als u een netwerk configureert dat door een systeembeheerder wordt beheerd, moet u de netwerkbeheerder raadplegen over de netwerkinstellingen. Een coderingssleutel is een belangrijk en waardevol onderdeel. Beheer het op een veilige manier, zodat niemand achter de inhoud kan komen. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor de draadloze LAN-router voor gedetailleerde informatie over het controleren van de instellingen. Controlelijst Netwerknaam (SSID, ESSID) Voer de naam in die is toegewezen aan het draadloze netwerk dat u gebruikt. Netwerkverificatie/gegevenscodering (coderingsmethode, coderingsmodus) Ongeldig WEP (Open) WEP (gedeelde sleutel) WPA-PSK-TKIP WPA-PSK-AES Coderingssleutel (netwerksleutel) "Netwerkverificatie/gegevenscodering" is de coderingsmethode voor gegevens tijdens het verzenden van gegevens via een draadloos netwerk. Plaats een vinkje naast de methode die door uw draadloze netwerk wordt gebruikt. Als u een AirPort-netwerk gebruikt, controleert u de instellingen van het hulpprogramma voor draadloze verbindingen en selecteert u het volgende. [None/Geen] of [Do not use/niet gebruiken] [Disabled/Uitgeschakeld] [128 Bit WEP] [WEP (Open)] [40 Bit WEP] [WEP (Open)] [WPA Personal] [WPA-PSK-TKIP] Als een andere instelling dan de bovenstaande wordt geselecteerd, kan de camera geen verbinding maken met het draadloze netwerk. Stel een van de bovenstaande opties in. De coderingssleutel is de sleutel die wordt gebruikt voor het coderen van gegevens die via een draadloze verbinding worden verzonden. Bevestig de sleutel die in uw draadloze netwerk wordt gebruikt. (Ga uiterst voorzichtig met deze informatie om; deze is van essentieel belang.) Als u een AirPort-netwerk gebruikt, voert u het wachtwoord in dat u voor het netwerk als de coderingssleutel hebt ingesteld.

7 7 Sleutelindex (verzendsleutel) De sleutelindex is een sleutel die wordt ingesteld als de instelling voor de netwerkverificatie/gegevenscodering WEP is. Er kunnen maximaal vier sleutels ingesteld worden per toegangspunt. Plaats een vinkje naast de sleutelindex die wordt gebruikt door uw draadloze netwerk. Selecteer [1] als u een AirPort-netwerk gebruikt. Als u een AirPort-netwerk gebruikt: U kunt het wachtwoord controleren door het basisstation te selecteren in de AirPort Admin Utility en op het [sleutel]-pictogram in het venster te klikken. Controleren of de vereiste software is geïnstalleerd Voordat u de draadloze instellingen configureert, moet u controleren of de volgende software is geïnstalleerd. Controleren of de software die bij de camera is geleverd, is geïnstalleerd Controleer of de software die bij de camera is geleverd, is geïnstalleerd. Als deze software niet is geïnstalleerd, gebruikt u de meegeleverde cd Canon Digital Camera Solution Disk en installeert u deze aan de hand van de procedures in De software gebruiken op het Macintoshplatform - voorbereidingen (p. 47) in de Handleiding voor software en draadloze verbinding. De ImageBrowser Wireless Updater installeren Download de ImageBrowser Wireless Updater van dezelfde website als waarvan u deze handleiding hebt gedownload. Downloaden 1 Controleer of ImageBrowser op de computer is geïnstalleerd. ImageBrowser is gewoonlijk geïnstalleerd als u de software hebt geïnstalleerd die bij de camera is geleverd. Als de software niet is geïnstalleerd, installeert u deze aan de hand van de procedures in De software gebruiken op het Macintosh-platform - voorbereidingen (p. 47) in de Handleiding voor software en draadloze verbinding.

8 8 Draadloze netwerkinstellingen voor de computer en camera 2 Dubbelklik op het gedownloade bestand. Het bestand wordt gedecomprimeerd en het pictogram ( Finder. ) [IB56wOSX] verschijnt in de 3 Dubbelklik op het pictogram [IB56wOSX], en vervolgens op het pictogram ( ) [Update Installer/Update-installatie]. 4 Volg de instructies op het scherm om de software te installeren. ImageBrowser wordt bijgewerkt en er wordt software geïnstalleerd waarmee u verbindingen via draadloze netwerken kunt maken. De camerafirmware bijwerken Werk de camerafirmware (software binnen de camera) bij om de draadloze netwerkvoorziening met Mac OS X v10.4 te ondersteunen. Download de firmware-upgrade van dezelfde website als waarvan u deze handleiding hebt gedownload. Raadpleeg de website ook voor instructies over het bijwerken van de camerafirmware. Downloaden De software verwijderen Als u de software voor de draadloze netwerkvoorziening niet meer nodig hebt, kunt u deze verwijderen door de map [Applications/Programma's] te openen en vervolgens de map [Canon Utilities], de map [CameraWindow] en de map [Wireless/Draadloze verbinding] en ten slotte te dubbelklikken op de map [UnInstall/Verwijderen]. Als u de software wilt verwijderen die bij de camera is geleverd, sleept u de map voor elk programma naar de prullenbak, zet u de map daar neer en maakt u de prullenbak leeg.

9 Het doelapparaat registreren op de camera Sluit de camera aan op de computer met behulp van de interfacekabel en registreer het doelapparaat (de computer die draadloos wordt verbonden) op de camera. Registreer het doelapparaat met behulp van het programma Camera Wireless Setup (een hulpprogramma voor draadloze configuraties). Deze stap is alleen vereist als u het doelapparaat voor de eerste keer registreert. 9 Voordat u het doelapparaat registreert, werkt u de camerafirmware (software binnen de camera) bij met de nieuwste versie. Download de firmware-upgrade van dezelfde website als waarvan u deze handleiding hebt gedownload. Raadpleeg de website ook voor instructies over het bijwerken van de camerafirmware. De camera kan geen draadloze verbinding maken met computers die niet zijn geregistreerd als doelapparaten. Op de camera kunnen maximaal 7 apparaten worden geregistreerd. A B Het draadloze netwerk is reeds in gebruik Rechtstreekse 1:1-verbinding tussen camera en computer Ga voor stap 9 en verder naar A Het draadloze netwerk is reeds in gebruik (p. 12) of B Rechtstreekse 1:1-verbinding tussen camera en computer (p. 14). 1 A Als het draadloze netwerk reeds in gebruik is, moet u controleren of de computer en de router op correcte wijze zijn aangesloten en of de instellingen voor draadloze netwerken op de router op correcte wijze zijn geconfigureerd. B Als er een rechtstreekse 1:1-verbinding bestaat tussen de camera en de computer moet u controleren of de draadloze netwerkvoorziening van de computer goed werkt. 2 Sluit de meegeleverde interfacekabel aan op de USB-poort van de computer en de digitale uitgang van de camera. 3 Schakel de camera in en stel deze in op de weergavemodus. De knop (Afdrukken/Delen) van de camera licht blauw op. De knop licht niet op als de geheugenkaart in de camera geen afbeeldingen bevat. AAN/UIT-knop Weergavemodus

10 10 Draadloze netwerkinstellingen voor de computer en camera Het camerabeheervenster wordt weergegeven op het computerscherm. Laat dit venster geopend. 4 Druk op de knop MENU van de camera. Knop MENU 5 Selecteer het menu [ (Draadloze verbinding)] in het LCD-scherm van de camera en kies [Reg. Doel Apparaat]. 6 Druk op de knop FUNC./SET. Knop FUNC./SET "Invoer data op PC" wordt weergegeven op het LCD-scherm van de camera.

11 Het hulpprogramma Camera Wireless Setup, dat rechts wordt weergegeven, wordt gestart. Leg de draadloze instellingen vast in dit venster Klik op [Next/Volgende]. 8 Selecteer [Simple Mode/Eenvoudige modus] en klik op [Next/Volgende]. Wij raden u aan om voor de meeste doeleinden de [Simple Mode/Eenvoudige modus] te gebruiken. Wij raden u aan om de [Advanced Mode/Geavanceerde modus] te gebruiken als de volgende voorwaarden van toepassing zijn op uw draadloze configuratie. U configureert een ad-hocnetwerk. U legt de instellingen vast in een netwerk met een systeembeheerder. De computer en de draadloze LAN-router zijn via een kabel met elkaar verbonden. Er wordt een vast IP-adres toegewezen. (IP-adres: een identificatienummer dat aan een computer of een ander apparaat op een netwerk wordt toegewezen.) De draadloze LAN-router is niet voorzien van een DHCPservervoorziening. (DHCP-servervoorziening: verkorte schrijfwijze voor Dynamic Host Configuration Protocol-servervoorziening, waarmee dynamische IP-adressen worden toegewezen aan apparaten in een netwerk.) U kunt de in de camera vastgelegde gegevens wijzigen als u een vinkje plaatst naast [Change registered information in camera/geregistreerde gegevens in camera wijzigen] en op [Next/Volgende] klikt. Als u reeds een draadloos netwerk gebruikt, kunt u doorgaan met stap 9 in het gedeelte A Het draadloze netwerk is reeds in gebruik (p. 12). Als u een rechtstreekse 1:1-verbinding gebruikt tussen de camera en de computer, kunt u verdergaan met stap 9 in het gedeelte B Rechtstreekse 1:1-verbinding tussen camera en computer (p. 14).

12 12 Draadloze netwerkinstellingen voor de computer en camera A Het draadloze netwerk is reeds in gebruik Voer stap 1-8 (p. 9-11) uit voordat u verder gaat met de volgende stappen. 9 Selecteer [I am using an access point/ik gebruik een toegangspunt] en klik op [Next/ Volgende]. Dit venster wordt niet weergegeven als de gegevens van de draadloze configuratie automatisch worden vastgesteld. Ga door met de volgende stap. Als u de terminologie in het venster niet begrijpt, moet u de muiscursor erboven plaatsen. Er wordt dan een korte uitleg weergegeven onderin het venster. 10 Voer de gegevens in van de controlelijst (p. 6) en klik op [Next/Volgende]. Enkele gegevens van de draadloze configuratie zijn mogelijk al ingevoerd als deze automatisch zijn herkend. Controleer of de ingevoerde gegevens overeenkomen met de informatie in het controlelijstje en voer de vereiste gegevens in voor de overige instellingencategorieën. 11 Bevestig de weergegeven informatie en klik op [Next/Volgende]. De registratienaam die u hier invoert, wordt weergegeven in de categorie [Doel Apparaat] van de camera. Als het bericht "Insufficient space in camera/onvoldoende ruimte in camera" wordt weergegeven, moet u doelapparaten die niet nodig zijn, verwijderen en doorgaan met de volgende stap.

13 12 Nadat u de weergegeven instellingen hebt bevestigd, moet u op [Print/Afdrukken] klikken om de configuratiegegevens af te drukken. Deze gegevens zijn vereist als u geen verbinding kunt maken of de instellingen later wijzigt. Berg de informatie op een veilige plaats op omdat dit belangrijke informatie is over de computer Klik op [Next/Volgende] nadat het afdrukken is voltooid. 14 Klik op [Finish/Voltooien]. 15 Als [Registratie gereed] wordt weergegeven op het LCD-scherm, drukt u op de knop FUNC./SET. Hiermee wordt de netwerkconfiguratie op de camera opgeslagen. 16 Druk op de knop MENU van de camera. De camera wordt opnieuw ingesteld op de weergavemodus. 17 Schakel de camera uit. Het camerabeheervenster op het computerscherm wordt gesloten. 18 Ontkoppel de interfacekabel en maak een draadloze verbinding. Gebruik de procedures in Een verbinding maken om de correcte werking van de draadloze verbinding te testen (p. 17).

14 14 Draadloze netwerkinstellingen voor de computer en camera B Rechtstreekse 1:1-verbinding tussen camera en computer Voer stap 1-8 (p. 9-11) uit voordat u verder gaat met de volgende stappen. 9 Selecteer [I do not have an access point, but my computer is compatible with wireless networks/ik heb geen toegangspunt, maar mijn computer is compatibel met draadloze netwerken] en klik op [Next/Volgende]. Dit venster wordt niet weergegeven als de gegevens van de draadloze configuratie automatisch worden vastgesteld. Ga door met de volgende stap. Als u de terminologie in het venster niet begrijpt, moet u de muiscursor erboven plaatsen. Er wordt dan een korte uitleg weergegeven onderin het venster. 10 Bevestig de weergegeven informatie en klik op [Next/Volgende]. De configuratie-instellingen worden automatisch van kracht en worden in het venster weergegeven. In deze instellingen hoeft u normaal gesproken geen wijzigingen aan te brengen. 11 Bevestig de weergegeven informatie en klik op [Next/Volgende]. De registratienaam die u hier invoert, wordt weergegeven in de categorie [Doel Apparaat] van de camera. Als het bericht "Insufficient space in camera/onvoldoende ruimte in camera" wordt weergegeven, moet u doelapparaten die niet nodig zijn, verwijderen en doorgaan met de volgende stap.

15 12 Nadat u de weergegeven instellingen hebt bevestigd, moet u op [Print/Afdrukken] klikken om de configuratiegegevens af te drukken. Deze gegevens zijn vereist als u geen verbinding kunt maken of de instellingen later wijzigt. Berg de informatie op een veilige plaats op omdat dit belangrijke informatie is over de computer Klik nadat het afdrukken is voltooid op [Next/Volgende]. 14 Wijzig de computerinstellingen zodat deze overeenkomen met de inhoud van de weergegeven instellingen. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de computer voor meer informatie over het wijzigen van de instellingen. Zie de controlelijst (p. 6) voor een uitleg van de instellingen. Dit scherm wordt niet weergegeven als de gegevens van de draadloze instellingen automatisch worden vastgesteld. Ga verder met stap Klik op [OK]. 16 Klik op [Finish/Voltooien].

16 16 Draadloze netwerkinstellingen voor de computer en camera 17 Als [Registratie gereed] wordt weergegeven op het LCD-scherm, drukt u op de knop FUNC./SET. Hiermee wordt de netwerkconfiguratie op de camera opgeslagen. 18 Druk op de knop MENU van de camera. De camera wordt opnieuw ingesteld op de weergavemodus. 19 Schakel de camera uit. Het camerabeheervenster op het computerscherm wordt gesloten. 20 Ontkoppel de interfacekabel en maak een draadloze verbinding. Gebruik de procedures in Een verbinding maken om de correcte werking van de draadloze verbinding te testen (p. 17).

17 17 Een verbinding maken Maak een verbinding met de computer via de knoppen op de camera. Er is geen interfacekabel vereist, omdat u een draadloze verbinding maakt. Maak een verbinding nadat u het doelapparaat (de computer) hebt geregistreerd volgens de procedures in Het doelapparaat registreren op de camera (p. 9). De draadloze netwerkvoorziening kan tot maximaal 30 meter afstand worden gebruikt, zolang er geen obstakels bestaan tussen de camera en het doelapparaat. Deze afstand is echter afhankelijk van de gebruiksomstandigheden. Er kan niet meer dan één camera tegelijk worden verbonden. U kunt niet tegelijkertijd verbinding maken met meerdere doelapparaten. Als u al een verbinding hebt gemaakt met een apparaat en probeert een verbinding te maken met een ander apparaat, wordt de huidige verbinding gesloten en probeert de camera een verbinding te maken met het nieuwe doelapparaat. Gebruik altijd de camera om een draadloze verbinding te verbreken (p. 19). 1 Schakel de camera in en stel deze in op de AAN/UIT-knop weergavemodus of één van de opnamemethoden. Weergavemodus Nadat u een verbinding hebt gemaakt, kunt u camerabeelden downloaden naar de computer en deze afdrukken op een printer. Opnamemethoden Nadat u een verbinding hebt gemaakt, kunt u een vastgelegd beeld meteen naar de computer verzenden. Zie Mogelijke acties als de camera is verbonden met een computer (p. 21) voor gedetailleerde informatie. Weergavemodus of opnamemethoden De filmmodus Movie kan niet via een draadloze verbinding worden gebruikt. U kunt overschakelen tussen de weergave- en opnamemodi tijdens een draadloze verbinding. 2 Druk op de knop. Een menu voor de selectie van het doelapparaat wordt weergegeven op het LCD-scherm. De knop licht blauw op. Knop Knop FUNC./SET Knop MENU U kunt echter ook het menu voor de selectie van het doelapparaat weergeven door op de knop MENU te drukken, het menu [ (draadloze verbinding)] te selecteren en vervolgens de optie [Verbinden/Verbreken]. Druk ten slotte op de knop FUNC./SET.

18 18 Draadloze netwerkinstellingen voor de computer en camera 3 Selecteer [Verbind] nadat u een doelapparaat hebt geselecteerd. De naam die is vastgelegd voor het doelapparaat in stap 11 (p. 12,14) in Het doelapparaat registreren op de camera wordt weergegeven in de categorie [Doel Apparaat]. 4 Druk op de knop (of de knop FUNC./SET). Het lampje en de knop voor de draadloze verbinding gaan knipperen als de twee apparaten een verbinding maken. Knop Knop FUNC./SET Op het LCD-scherm wordt een indicator met de verbindingsstatus weergegeven. Wacht totdat het lampje voor de draadloze verbinding stopt met knipperen en permanent aan blijft en een antenne die de signaalsterkte (0-3 balken) aangeeft, op het LCD-scherm verschijnt. In weergavemodus Het kan enige tijd duren voordat de verbinding tot stand komt als er veel beelden in de camera zijn. Voer tijdens een draadloze verbinding niet de volgende procedures uit op de computer: * Het computersysteem afsluiten of opnieuw opstarten, of u afmelden bij het computersysteem * Het camerabeheervenster sluiten Gebruik eerst de camera om de draadloze verbinding te verbreken voordat u een van de bovenstaande procedures uitvoert (p. 19). Tenzij u het doelapparaat wijzigt, kunt u later eenvoudig verbinding maken door in stap 2 een seconde op de knop te drukken. Als er een foutbericht wordt weergegeven op het LCD-scherm van de camera, raadpleegt u Problemen met de verbinding in de Handleiding voor software en draadloze verbinding (p. 100).

19 19 De verbinding verbreken Verbreek de verbinding tussen de camera en de computer met behulp van de opdrachten op de camera. 1 Stel de camera in op de weergavemodus of één van de opnamemethoden. 2 Druk op de knop MENU. 3 Selecteer [Verbinden/Verbreken] in het menu [ (draadloze verbinding)] en druk op de knop FUNC./SET. 4 Selecteer [Verbreek]. nadat u het doelapparaat hebt geselecteerd. 5 Druk op de knop FUNC./SET. Hierdoor wordt de verbinding tussen de camera en de computer verbroken. Het lampje voor de draadloze verbinding wordt uitgeschakeld als de verbinding tussen de camera en de computer wordt verbroken.

20 20 Draadloze netwerkinstellingen voor de computer en camera Een doelapparaat verwijderen Verwijder een doelapparaat als het niet langer geregistreerd hoeft te zijn of als u een nieuw apparaat wilt registreren en al het maximum aantal registraties hebt bereikt. 1 Stel de camera in op de weergavemodus of één van de opnamemethoden. 2 Druk op de knop MENU. 3 Selecteer [Verwijder Registr.] in het menu [ (draadloze verbinding)] en druk op de knop FUNC./SET. 4 Selecteer het doelapparaat dat u wilt verwijderen. 5 Selecteer [Verwijder] en druk op de knop FUNC./SET. Het geselecteerde apparaat wordt verwijderd en de naam van het volgende apparaat wordt weergegeven. 6 Druk op de knop MENU.

21 De draadloze netwerkvoorziening gebruiken 21 In dit gedeelte wordt uitgelegd hoe u met de draadloze netwerkvoorziening camerabeelden naar een computer kunt downloaden en afdrukken. Zorg ervoor dat de instellingen die zijn beschreven in Draadloze netwerkinstellingen voor de computer en camera zijn geconfigureerd. Mogelijke acties als de camera is verbonden met een computer In het volgende gedeelte vindt u de acties die mogelijk zijn als de camera via een draadloos netwerk is verbonden met een computer of als deze is verbonden via een interfacekabel (niet-draadloze verbinding). Zie de Handleiding voor software en draadloze verbinding voor details. De scherminhoud en de procedures kunnen enigszins verschillen afhankelijk van de systeemomgeving die u gebruikt. Cameramodus Weergavemodus Opnamemethode Actie *Voor Handleiding voor software en draadloze verbinding Draadloze verbinding Nietdraadloze verbinding Pagina* Camerabeelden naar de computer downloaden met computeropdrachten. p. 49 Camerabeelden naar de computer downloaden met computeropdrachten (rechtstreekse overdracht). p. 90 Beelden naar de computer verzenden en deze afdrukken op een aangesloten printer met cameraopdrachten (afdrukken via een p. 92 computer). Opnamen maken vanaf de computer (opnemen op afstand). p. 95 Beelden uploaden van de computer naar de camera. p. 63 My Camera/Mijn camera-bestanden toevoegen aan de camera. p. 69 Beelden automatisch opslaan op de computer tijdens het maken van opnamen p. 98 (automatische overdracht). Probeer geen andere actie in het camerabeheervenster uit te voeren op de computer terwijl beelden worden overgedragen tussen de camera en de computer via het draadloze netwerk. Afdrukinstellingen voor afdrukken vanuit de camera via een computer kunnen alleen worden ingesteld tijdens een draadloze verbinding. Instellingen kunnen niet worden uitgevoerd als u een verbinding maakt via de interfacekabel (niet-draadloze verbinding).

22 22 Problemen oplossen voor draadloze verbinding Voordat u contact met ons opneemt Lees eerst Problemen oplossen voor draadloze verbinding in de Handleiding voor software en draadloze verbinding (p. 100). Zie Firewalls (volgende pagina) voor informatie over firewallinstellingen. Probeer als u een probleem ondervindt eerst de onderstaande suggesties. Neem contact met ons op als u het probleem hiermee niet kunt oplossen. De computer/draadloze LAN-router controleren Een verbinding tussen de camera en de computer werkt niet als de computer en de draadloze LAN-router niet goed met elkaar kunnen communiceren. De firewall controleren Bepaalde firewallinstellingen verhinderen mogelijk een verbinding tussen de camera en een computer. De software controleren Als de volgende sofware niet juist is geïnstalleerd, maken de camera en de computer mogelijk geen verbinding. Software die bij de camera wordt geleverd ImageBrowser Wireless Updater Upgrade van de camerafirmware Controleer of de computer en de draadloze LANrouter goed werken en of de draadloze netwerkvoorziening van de computer is ingeschakeld. Zie voor informatie over hoe u dit kunt controleren de gebruikershandleiding van de computer of de draadloze LAN-router. Controleer de firewallinstellingen. Zie Firewalls (p. 23). Controleer of de vereiste software op de juiste wijze is geïnstalleerd. Zie Controleren of de vereiste software is geïnstalleerd (p. 7). Als geen van de bovenstaande suggesties het probleem oplossen: Voor andere problemen dan die met betrekking tot draadloze netwerken Zie Problemen oplossen (p. 114) in de Handleiding voor software en draadloze verbinding. Klantondersteuningscentrum Raadpleeg de achterkant van het boekje Overeenkomst Europees Garantie Systeem (EWS) dat bij de camera is geleverd.

23 Firewalls Firewalls beschermen computers tegen beveiligingsrisico s, zoals computervirussen en ongeoorloofde, externe toegang. Bepaalde firewallinstellingen kunnen echter de verbinding tussen de camera en de computer verstoren. Als u geen draadloze verbinding tussen de camera en de computer tot stand kunt brengen, controleert u of de volgende instellingen zijn gewijzigd. 23 Meld u bij de computer aan als de beheerder en configureer de firewallinstellingen. Stealth-modus uitgeschakeld Als u de stealth-modus inschakelt, kan de computer niet reageren op de camera en kan de camera de doelcomputer niet detecteren. Bonjour ingeschakeld Bonjour wordt gebruikt als het programma voor draadloze verbinding de camera detecteert. Als u een firewall gebruikt die door beveiligingssoftware wordt geleverd, raadpleegt u de gebruikershandleiding voor die software om de bovenstaande instellingen te controleren.

Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera

Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera Canon Digitale Camera Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera Inhoudsopgave Inleiding....................................... Beelden overbrengen via een draadloze verbinding.....

Nadere informatie

Installatie. NETGEAR 802.11ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking

Installatie. NETGEAR 802.11ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking Handelsmerken NETGEAR, het NETGEAR-logo en Connect with Innovation zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van NETGEAR, Inc. en/of diens dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere

Nadere informatie

AirPrint handleiding

AirPrint handleiding AirPrint handleiding Deze gebruikershandleiding is van toepassing op de volgende modellen: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

P-touch Editor starten

P-touch Editor starten P-touch Editor starten Versie 0 DUT Inleiding Belangrijke mededeling De inhoud van dit document en de specificaties van dit product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden aangepast. Brother behoudt

Nadere informatie

Multifunctionele USB-netwerkserver serie

Multifunctionele USB-netwerkserver serie Multifunctionele USB-netwerkserver serie Beknopte installatiegids Inleiding Dit document beschrijft de stappen voor het installeren en configureren van de multifunctionele USB-netwerkserver als een USB-apparaatserver

Nadere informatie

Handleiding voor printersoftware

Handleiding voor printersoftware Handleiding voor printersoftware (Voor Canon Compact Photo Printer Solution Disk versie 6) Windows 1 Inhoud Veiligheidsvoorzorgsmaatregelen...3 Lees dit eerst...4 Handleidingen...4 Stappen van het afdrukken...5

Nadere informatie

Downloaded from www.vandenborre.be PIXMA MG5500. series. Installatiehandleiding

Downloaded from www.vandenborre.be PIXMA MG5500. series. Installatiehandleiding PIXMA MG5500 series Installatiehandleiding CANON INC. 2013 Installatiehandleiding In deze handleiding leest u hoe u een netwerkverbinding voor de printer instelt. Netwerkverbinding Draadloze verbinding

Nadere informatie

P-touch Transfer Manager gebruiken

P-touch Transfer Manager gebruiken P-touch Transfer Manager gebruiken Versie 0 DUT Inleiding Belangrijke mededeling De inhoud van dit document en de specificaties van het product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Nadere informatie

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY DOWNLOADER Versie 1.1 GEBRUIKSAANWIJZING Inleiding Deze software Kan controleren of er nieuwe versies zijn van de gebruikte software. Indien er een nieuwe versie is,

Nadere informatie

Wireless Utility. Complete handleiding

Wireless Utility. Complete handleiding Wireless Utility Complete handleiding 1. Installatie van software/hardware Installeer de software voordat u de wireless adapter op het systeem aansluit! Plaats de CD-ROM in uw computer. Het Sitecom-installatieprogramma

Nadere informatie

AirPrint handleiding DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW

AirPrint handleiding DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW AirPrint handleiding DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW Voordat u uw Brother-machine gebruikt Definities van opmerkingen Handelsmerken Belangrijke opmerking Definities van opmerkingen In deze

Nadere informatie

Software-installatiehandleiding

Software-installatiehandleiding Software-installatiehandleiding In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de software via een USB- of netwerkverbinding installeert. Netwerkverbinding is niet beschikbaar voor de modellen SP 200/200S/203S/203SF/204SF.

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HERCULES ROUTER G-54

Uw gebruiksaanwijzing. HERCULES ROUTER G-54 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. AirPrint

Gebruikershandleiding. AirPrint Gebruikershandleiding AirPrint VOORWOORD We hebben ernaar gestreefd de informatie in dit document volledig, accuraat en up-to-date weer te geven. De fabrikant is niet aansprakelijk voor de gevolgen van

Nadere informatie

Netwerkconfiguratiehandleiding

Netwerkconfiguratiehandleiding Netwerkconfiguratiehandleiding 2013 Seiko Epson Corporation. Alle rechten voorbehouden. Inhoudsopgave Voor het uitvoeren van de instellingen 5 Configuratie netwerkinstellingen... 5 Draadloze LAN-verbinding...6

Nadere informatie

Installatie-instructies

Installatie-instructies Installatie-instructies NB Het in deze instructies getoonde productmodel is TL-MR3040, bij wijze van voorbeeld. Voor meer informatie over de installatie raadpleegt u de Engelse installatie-instructies

Nadere informatie

Digitale camera Softwarehandleiding

Digitale camera Softwarehandleiding EPSON digitale camera / Digitale camera Softwarehandleiding Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden

Nadere informatie

N300 Wi-Fi-router (N300R)

N300 Wi-Fi-router (N300R) Easy, Reliable & Secure Installatiehandleiding N300 Wi-Fi-router (N300R) Handelsmerken Merk- en productnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars. Informatie kan

Nadere informatie

N80_Philips_bundle_GS_SGML.book Page 1 Wednesday, October 4, :39 PM. Verkorte handleiding bij de Nokia N80 en Philips Streamium SLA5520

N80_Philips_bundle_GS_SGML.book Page 1 Wednesday, October 4, :39 PM. Verkorte handleiding bij de Nokia N80 en Philips Streamium SLA5520 N80_Philips_bundle_GS_SGML.book Page 1 Wednesday, October 4, 2006 3:39 PM Verkorte handleiding bij de Nokia N80 en Philips Streamium SLA5520 N80_Philips_bundle_GS_SGML.book Page 2 Wednesday, October 4,

Nadere informatie

HIER BEGINNEN. Draadloos USB Bedraad. Wilt u de printer aansluiten op een draadloos netwerk? Ga naar Draadloze installatie en verbinding.

HIER BEGINNEN. Draadloos USB Bedraad. Wilt u de printer aansluiten op een draadloos netwerk? Ga naar Draadloze installatie en verbinding. HIER BEGINNEN Als u een van de volgende vragen bevestigend beantwoordt, gaat u naar het aangegeven gedeelte voor aanwijzingen over installatie en verbindingen. Wilt u de printer aansluiten op een draadloos

Nadere informatie

Installatie. NETGEAR ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking

Installatie. NETGEAR ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking Handelsmerken NETGEAR, het NETGEAR-logo en Connect with Innovation zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van NETGEAR, Inc. en/of diens dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere

Nadere informatie

Software-updates Gebruikershandleiding

Software-updates Gebruikershandleiding Software-updates Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de V.S. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

AirPrint handleiding. Versie 0 DUT

AirPrint handleiding. Versie 0 DUT AirPrint handleiding Versie 0 DUT Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt het volgende pictogram gebruikt: Opmerking Opmerkingen vertellen u hoe u op een bepaalde situatie moet reageren

Nadere informatie

Het installeren van de software.

Het installeren van de software. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Het installeren van de software.... 2 De Printserver Bekabeld Configureren... 8 Instellen van je IP adres... 10 Netwerk poorten configureren... 12 Een printer Toevoegen....

Nadere informatie

Software-updates Gebruikershandleiding

Software-updates Gebruikershandleiding Software-updates Gebruikershandleiding Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding AE6000 Draadloze mini-usb-adapter AC580 Dual Band a Inhoudsopgave Productoverzicht Kenmerken 1 Installatie Installatie 2 Wi-Fi Protected Setup 3 Hulpprogramma voor configuratie van

Nadere informatie

Software-updates Handleiding

Software-updates Handleiding Software-updates Handleiding Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 3 Benodigdheden 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4

Nadere informatie

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING Versie 1.0 Modellen waarop dit van toepassing is (sinds januari 2016) PN-60TW3/PN-70TW3/PN-80TC3/PN-L603W/PN-L703W/PN-L803C (De verkrijgbaarheid

Nadere informatie

Inhoud van de verpakking

Inhoud van de verpakking Handelsmerken NETGEAR, het NETGEAR-logo en Connect with Innovation zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van NETGEAR, Inc. en/of diens dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere

Nadere informatie

Aansluitingengids. Ondersteunde besturingssystemen. Aansluitingengids. Pagina 1 van 5

Aansluitingengids. Ondersteunde besturingssystemen. Aansluitingengids. Pagina 1 van 5 Pagina 1 van 5 Aansluitingengids Ondersteunde besturingssystemen U kunt de cd Software en documentatie gebruiken om de printersoftware te installeren voor de volgende besturingssystemen: Windows 8 Windows

Nadere informatie

SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging

SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging 1 Beveiligen 1.1 Draadloos netwerk beveiligen Over het algemeen zijn netwerken gevoeliger voor misbruik door derden dan computers die niet onderling zijn verbonden.

Nadere informatie

AirPrint handleiding. Deze documentatie is voor inkjetmodellen. Versie B DUT

AirPrint handleiding. Deze documentatie is voor inkjetmodellen. Versie B DUT AirPrint handleiding Deze documentatie is voor inkjetmodellen. Versie B DUT Modellen Deze gebruikershandleiding is van toepassing op de volgende modellen. DCP-J40DW, MFC-J430DW/J440DW/J450DW/J460DW/J470DW

Nadere informatie

Inhoudsopgave Klik op een onderwerp in onderstaande inhoudsopgave om de betreffende sectie te bekijken

Inhoudsopgave Klik op een onderwerp in onderstaande inhoudsopgave om de betreffende sectie te bekijken Inhoudsopgave Klik op een onderwerp in onderstaande inhoudsopgave om de betreffende sectie te bekijken 1. HERCULES WIRELESS G EN WINDOWS VISTA... 3 1.1. Verbinden met een draadloos netwerk... 3 1.2. Verbinden

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie

Nokia C110/C111 draadloze LAN-kaart Installatiehandleiding

Nokia C110/C111 draadloze LAN-kaart Installatiehandleiding Nokia C110/C111 draadloze LAN-kaart Installatiehandleiding CONFORMITEITSVERKLARING NOKIA MOBILE PHONES Ltd. verklaart op eigen verantwoordelijkheid dat de producten DTN-10 en DTN-11 conform zijn aan de

Nadere informatie

Wifi-instellingengids

Wifi-instellingengids Wifi-instellingengids Wifi-verbindingen met de printer Verbinding met een computer maken via een wifi-router Direct verbinding maken met een computer Verbinding met een smartapparaat maken via een wifi-router

Nadere informatie

gedeeld om dit zoveel wordt mogelijk door alle te aangesloten beperken. computers, noemt men dit wel een shared WEP-key.

gedeeld om dit zoveel wordt mogelijk door alle te aangesloten beperken. computers, noemt men dit wel een shared WEP-key. 1 Beveiligen SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging 1.1 Draadloos netwerk beveiligen Over het algemeen zijn netwerken gevoeliger voor misbruik door derden dan comput verbonden. Draadloze netwerken

Nadere informatie

Overzicht van opties voor service en ondersteuning

Overzicht van opties voor service en ondersteuning Overzicht van opties voor service en ondersteuning QuickRestore Met Compaq QuickRestore kunt u uw systeem op elk gewenst moment terugzetten. QuickRestore biedt vijf typen opties voor terugzetten, die in

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4 Stap 3: Windows

Nadere informatie

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Nederlands Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Cd met gebruikerssoftware.............................................................. 1 Informatie over de stuurprogramma s en de software.............................................

Nadere informatie

AirPrint handleiding

AirPrint handleiding AirPrint handleiding Deze gebruikershandleiding is van toepassing voor de volgende modellen: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW DCP-900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW Versie 0 DUT Definities van

Nadere informatie

Windows Vista /Windows 7- installatiehandleiding

Windows Vista /Windows 7- installatiehandleiding Laserprinter Serie Windows Vista / 7- installatiehandleiding U dient eerst alle hardware in te stellen en de driver te installeren, pas dan kunt u de printer gebruiken. Lees de Installatiehandleiding en

Nadere informatie

Firmware Upgrade Utility

Firmware Upgrade Utility Firmware Upgrade Utility Inhoudsopgave Firmware Upgrade Procedure Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inhoudsopgave 2 Voorbereiding 3 Modem/router resetten naar fabrieksinstellingen 3 Computer configuratie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Linksys PLEK500 Powerline-netwerkadapter Inhoud Overzicht...............3 Kenmerken.................... 3 Hoe Powerline-netwerken werken........... 4 Installatievoorbeeld.......................

Nadere informatie

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding CAP1300 Beknopte installatiehandleiding 09-2017 / v1.0 Inhoud van de verpakking I Productinformatie... 3 I-1 Inhoud van de verpakking... 3 I-2 Systeemvereisten... 4 I-3 Hardware-overzicht... 4 I-4 LED-status...

Nadere informatie

Handleiding voor aansluitingen

Handleiding voor aansluitingen Pagina 1 van 6 Handleiding voor aansluitingen Windows-instructies voor een lokaal aangesloten printer Opmerking: Wanneer u een lokaal aangesloten printer installeert en het besturingssysteem niet wordt

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 bevat Fiery-toepassingen voor het uitvoeren van taken die zijn toegewezen aan

Nadere informatie

Wi-Fi Direct handleiding

Wi-Fi Direct handleiding Wi-Fi Direct handleiding Versie 0 DUT Relevante modellen Deze gebruikershandleiding is van toepassing op de volgende modellen: MFC-J4510DW Definities van opmerkingen Overal in deze gebruikershandleiding

Nadere informatie

1 Draadloze verbinding (Wi-Fi) instellen

1 Draadloze verbinding (Wi-Fi) instellen 1 Draadloze verbinding (Wi-Fi) instellen Vereisten voordat u verbinding kunt maken: een draadloze router. vaststellen of uw draadloze router ondersteuning biedt voor WPS (Wi-Fi Protected Setup). OPMERKING:

Nadere informatie

AirPrint handleiding

AirPrint handleiding AirPrint handleiding Deze gebruikershandleiding is van toepassing op de volgende modellen: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT/ L9300CDW/L9300CDWT/L9300CDWTT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW

Nadere informatie

Het lokale netwerk configureren

Het lokale netwerk configureren Het lokale netwerk configureren Als u een lokaal netwerk wilt configureren, dient u eventueel de netwerkinstellingen van de PC s te configureren die via de router of het access point met elkaar moeten

Nadere informatie

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Hier beginnen Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Volg de stappen in de installatiehandleiding om de installatie van de hardware te voltooien. Ga door met de volgende stappen om de afdrukkwaliteit

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Opmerkingen voor gebruikers van wireless LAN

Opmerkingen voor gebruikers van wireless LAN Opmerkingen voor gebruikers van wireless LAN Lees deze handleiding zorgvuldig voordat u dit apparaat gebruikt en bewaar deze voor toekomstige raadpleging. Opmerkingen voor gebruikers van wireless LAN In

Nadere informatie

Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen

Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen Installeren V: Mijn externe harde schijf van Samsung is aangesloten, maar er gebeurt niets. A: Controleer de USB-kabel. Als de externe harde schijf van Samsung

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Benodigdheden 5 Installatie-overzicht 5 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 5 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 5

Nadere informatie

GTX-4 TEXTIELPRINTER Instructiehandleiding voor Macintosh

GTX-4 TEXTIELPRINTER Instructiehandleiding voor Macintosh GTX-4 TEXTIELPRINTER Instructiehandleiding voor Macintosh Zorg ervoor dat deze handleiding wordt gelezen voorafgaand aan het gebruik van dit product. Houd deze handleiding op een veilige plaats voor toekomstig

Nadere informatie

Inhoud van de verpakking

Inhoud van de verpakking Handelsmerken NETGEAR, het NETGEAR-logo en Connect with Innovation zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van NETGEAR, Inc. en/of diens dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere

Nadere informatie

Wi-Fi Direct handleiding

Wi-Fi Direct handleiding Wi-Fi Direct handleiding Versie 0 DUT Geldige modellen Deze gebruikershandleiding is van toepassing voor de volgende modellen. HL-5470DW(T)/6180DW(T)/MFC-8710DW/8910DW/8950DW(T) Definities van opmerkingen

Nadere informatie

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven.

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Installatie Windows 2000 en XP LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Selecteer Deze keer niet ( No, not this time

Nadere informatie

4.5 Een IP camera toevoegen

4.5 Een IP camera toevoegen 4.5 Een IP camera toevoegen 4.5.1 De IP camera gebruiksklaar maken 1 Draai de antenne vast op de IP camera. 2 Sluit de adapterkabel aan op de IP camera. Steek hierna de stekker van de IP camera in het

Nadere informatie

Installatiehandleiding Powerline 500 Wi-Fi-access point XWNB5602

Installatiehandleiding Powerline 500 Wi-Fi-access point XWNB5602 Installatiehandleiding Powerline 500 Wi-Fi-access point XWNB5602 Inhoud Inhoud van de verpakking................................ 3 Hardware-eigenschappen................................ 4 Beschrijving

Nadere informatie

Software-updates Handleiding

Software-updates Handleiding Software-updates Handleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

CEL-ST1GA280. Basisgids instelling Wi-Fi

CEL-ST1GA280. Basisgids instelling Wi-Fi CEL-ST1GA280 Basisgids instelling Wi-Fi NL Inhoudsopgave 3 Beginnen 3 Algemene informatie over Wi-Fi 5 Aansluiten op een Wi-Fi-netwerk (Wi-Fi Protected Setup) 8 Vereisten voor Wi-Fi-functies 12 Problemen

Nadere informatie

Google cloud print handleiding

Google cloud print handleiding Google cloud print handleiding Versie 0 DUT Definitie van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt de volgende aanduiding gebruikt: Opmerkingen leggen uit wat u in een bepaalde situatie moet doen

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor de Powerline 500 WiFi toegangspunt XWN5001

Installatiehandleiding voor de Powerline 500 WiFi toegangspunt XWN5001 Installatiehandleiding voor de Powerline 500 WiFi toegangspunt XWN5001 Technische ondersteuning Bedankt dat u voor NETGEAR producten hebt gekozen. Zoek, nadat u uw product hebt geïnstalleerd, het serienummer

Nadere informatie

N150 Wi-Fi-router (N150R)

N150 Wi-Fi-router (N150R) Easy, Reliable & Secure Installatiehandleiding N150 Wi-Fi-router (N150R) Handelsmerken Merk- en productnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars. Informatie kan

Nadere informatie

Gebruikers van een USB-kabel: Sluit de USB-kabel pas aan in stap A2. Alle tape verwijderen en het scherm omhoog klappen

Gebruikers van een USB-kabel: Sluit de USB-kabel pas aan in stap A2. Alle tape verwijderen en het scherm omhoog klappen Begin hier 1 Belangrijke installatie-informatie Gebruikers van een draadloos of bedraad netwerk: Volg de instructies in deze installatiehandleiding op als u met succes de HP All-in-One wilt toevoegen aan

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Graag voor gebruik lezen. Borduurwerk editing software. Installatiegids

Graag voor gebruik lezen. Borduurwerk editing software. Installatiegids Graag voor gebruik lezen Borduurwerk editing software Installatiegids Lees eerst het volgende voordat u het cdrompakket opent Hartelijk dank voor de aanschaf van deze software. Lees de onderstaande Productovereenkomst

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

DRAADLOZE 450N DUAL BAND USB 2.0-ADAPTER

DRAADLOZE 450N DUAL BAND USB 2.0-ADAPTER DRAADLOZE 450N DUAL BAND USB 2.0-ADAPTER Snel installatiegids DN-70650 Inhoudsopgave Inhoud verpakking... Pagina 1 Netwerkadapter installatie... Pagina 2 Verbinding maken met het draadloze toegangspunt...

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps 802.11n niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht

Nadere informatie

PLEXTALK Pocket PTP1 handleiding - Webradio streaming -

PLEXTALK Pocket PTP1 handleiding - Webradio streaming - PLEXTALK Pocket PTP1 handleiding - Webradio streaming - Shinano Kenshi Co., Ltd. behoudt het recht om de inhoud van deze handleiding zonder voorafgaand bericht te veranderen. Inhoudstafel 1 Wat kan ik

Nadere informatie

Wi-Fi Direct handleiding

Wi-Fi Direct handleiding Wi-Fi Direct handleiding Versie B DUT Relevante modellen Deze gebruikershandleiding is van toepassing op de volgende modellen: DCP-J4110DW, MFC-J4310DW/J4410DW/J4510DW/J4610DW/J4710DW Definities van opmerkingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor de WNDR4500

Gebruikershandleiding voor de WNDR4500 Gebruikershandleiding voor de WNDR4500 Handleiding voor het gebruik van met de WNDR4500-router ReadySHARE Printer ReadySHARE-toegang Desktop NETGEAR Genie Time Machine 2012 NETGEAR, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Verbindingsgids (voor COOLPIX)

Verbindingsgids (voor COOLPIX) Verbindingsgids (voor COOLPIX) In dit document wordt de procedure beschreven voor het gebruik van de SnapBridge-app (versie 2.0) voor het tot stand brengen van een draadloze verbinding tussen een ondersteunde

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

Google cloud print handleiding

Google cloud print handleiding Google cloud print handleiding Versie 0 DUT Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt de volgende aanduiding gebruikt: en leggen uit wat u in een bepaalde situatie moet doen of hoe

Nadere informatie

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 0 2 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 T O E P A S S I N G M O G E L I J K H E D E N 4 H A R D W A R E I N S

Nadere informatie

Inhoud. Een USB-apparaat op het netwerk delen... 3. Een USB-printer delen... 5. Een back-up van uw Mac maken met Time Machine... 6

Inhoud. Een USB-apparaat op het netwerk delen... 3. Een USB-printer delen... 5. Een back-up van uw Mac maken met Time Machine... 6 Premium-functies Inhoud Een USB-apparaat op het netwerk delen... 3 Een USB-printer delen... 5 Een back-up van uw Mac maken met Time Machine... 6 NETGEAR genie-app... 8 2 Een USB-apparaat op het netwerk

Nadere informatie

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Handleiding IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Toevoeging aansluiten 19 Base Station via TCP/IP 0213 2 Inhoud Inhoud... 3 Het RF-II Base Station aansluiten op het netwerk... 4 Het RF-II

Nadere informatie

Google cloud print handleiding

Google cloud print handleiding Google cloud print handleiding Versie 0 DUT Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt de volgende stijl voor opmerkingen gebruikt: Opmerkingen leggen uit wat u in een bepaalde situatie

Nadere informatie

CycloAgent Handleiding

CycloAgent Handleiding CycloAgent Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...3 CycloAgent gebruiken...7 Uw apparaat registreren...8 Een back-up maken van

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie)

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Als u geen upgrade kunt uitvoeren voor uw computer met Windows Vista naar Windows 7 voert u een aangepaste installatie uit.

Nadere informatie

N150 draadloze micro-usbadapter

N150 draadloze micro-usbadapter N150 draadloze micro-usbadapter WNA1000M installatiehandleiding In deze handleiding wordt de Express-installatie met de NETGEAR Smart Wizard en de installatie van Windows standalone stuurprogramma's uitgelegd.

Nadere informatie

Netwerkconfiguratiehandleiding

Netwerkconfiguratiehandleiding Netwerkconfiguratiehandleiding 2015 Seiko Epson Corporation. Alle rechten voorbehouden. Inhoudsopgave Voor het uitvoeren van de instellingen 5 Configuratie netwerkinstellingen... 5 Draadloze LAN-verbinding...6

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor de Powerline 500 Wi-Fi toegangspunt XWNB5201

Installatiehandleiding voor de Powerline 500 Wi-Fi toegangspunt XWNB5201 Installatiehandleiding voor de Powerline 500 Wi-Fi toegangspunt XWNB5201 Technische ondersteuning Bedankt dat u voor NETGEAR producten hebt gekozen. Zoek, nadat u uw product hebt geïnstalleerd, het serienummer

Nadere informatie

Vigor V2.0. Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl

Vigor V2.0. Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl Vigor Firm w are Upgrade Procedure V2.0 Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl Inhoudsopgave FIRMWARE UPGRADE PROCEDURE...1 INHOUDSOPGAVE...1 VOORBEREIDING...2

Nadere informatie

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 16 november 2015 Inhoud 3 Inhoud Fiery Driver Configurator...5 Systeemvereisten...5

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken op de Fiery-server en de printer beheren vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van software 4 2.3 Installeren van de software

Nadere informatie

Long Range b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten. Handleiding Herziening 1.1

Long Range b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten. Handleiding Herziening 1.1 Long Range 802.11b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten Handleiding Herziening 1.1 Zorg ervoor dat er een antenne geïnstalleerd is op het apparaat, anders wordt de zendontvanger beschadigd

Nadere informatie

Dual-Band Wireless-N USBnetwerkadapter

Dual-Band Wireless-N USBnetwerkadapter SNELHANDLEIDING Dual-Band Wireless-N USB-netwerkadapter Model: WUSB600N Inhoud van de verpakking Dual-Band Wireless-N USBnetwerkadapter USB-basisstation met verlengkabel Cd-rom met installatiewizard Gebruikershandleiding

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne Inleiding NLEIDING De Nauticwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne.

Nadere informatie

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids 09-2012 / v2.0 0 Voordat u begint Voordat u dit access point in gebruik neemt dient u eerst te controleren of alle onderdelen in de verpakking aanwezig

Nadere informatie