Openbare Bibliotheek Brugge. aanbod secundair

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbare Bibliotheek Brugge. aanbod secundair 2013-2014"

Transcriptie

1 Openbare Bibliotheek Brugge aanbod secundair v.u. johan coens, burg 12, 8000 brugge - mei 2013

2

3 Geachte directie, Beste leerkracht, Deze brochure geeft een overzicht van wat de bibliotheek kan betekenen voor het secundair onderwijs. De bib en de Brugse scholen zijn beproefde partners. Wij proberen onze activiteiten zo goed mogelijk op jullie af te stemmen en gebruiken daarbij zo veel mogelijk hedendaagse toepassingen en materialen. In ons aanbod hebben we aandacht voor de vaardigheden zoals die in jullie eindtermen beschreven staan. Zo ontwikkelen leerlingen zoekstrategieën tijdens onze Cabrioklassen. Onze Boekenproeverij is dan weer bedoeld om leesplezier te prikkelen en jongeren te stimuleren om hun eigen mening te formuleren over wat ze hebben gelezen. Als huis vol verhalen maakt de bibliotheek jongeren graag warm voor literatuur en poëzie. We krijgen ook graag feedback van jullie. Zo blijven wij op de hoogte van de evolutie die jullie doormaken en kunnen wij proberen meegroeien. Heb je opmerkingen of vragen over ons aanbod voor secundaire scholen, neem dan contact op met Saar De Voogt brugge.be of ). Met de multipas bieden we klassen, leerkrachten en studenten in de lerarenopleiding de mogelijkheid om materialen te ontlenen aan speciale uitleenvoorwaarden. Vraag de multipasfolder in de bibliotheek en kies de formule die voor jou het interessantst is.

4 Met de klas naar de bib Tenzij anders vermeld, kan inschrijven voor het aanbod Met de klas naar de bib bij Saar De Voogt (saar. / ). Inschrijven doe je best in het voorafgaande trimester (of in september) en minimum 4 weken op voorhand. Informatie: Rondleidingen en Cabrioklassen Klassen van het eerste jaar secundair kunnen een instructie krijgen in de jeugdafdeling van Hoofdbibliotheek Biekorf. Leerlingen krijgen er inzicht in de informatieve bronnen van de jeugdbibliotheek en de leeszaal. Inschrijven: jeugd.bibliotheek@brugge.be of Klassen van het vierde, vijfde of zesde secundair ontdekken de veelzijdigheid van de bibliotheek tijdens een rondleiding en/of Cabrioklas. Tijdens een Cabrioklas ontdekken leerlingen op een laptop de online bibliotheekcatalogus Cabrio, ontwikkelen ze zoekstrategieën, leren ze bronnen selecteren en raadplegen ze het online krantenarchief van de bib en verschillende andere databanken. Klassen van het zesde secundair helpen wij ook graag verder in het kader van een opdracht of eindwerk. We begeleiden de leerlingen bij het zoeken naar informatie, waarbij we de aandacht richten op het gebruik van verschillende bronnen (boeken, databanken, luistercolleges, informatieve dvd s en wetenschappelijke artikels). Literatuur: Poëzieateliers en Boekenproeverij Klassen van het tweede en derde jaar secundair kunnen opnieuw gaan werken met gedichten in een poëzieatelier. Daarvoor werkt de bibliotheek opnieuw samen met vzw Jeugd en Poëzie. De poëzieateliers zijn gepland voor begin Meer info vanaf najaar Wie via mail op de hoogte gebracht wil worden, kan mailen naar dieter.tanghe@brugge.be met Nieuwsbrief Poëzieateliers als onderwerpsregel. Klassen van het derde en vierde secundair kunnen zich vanaf september 2013 inschrijven voor de Boekenproeverij. Op 15-/16-jarige leerftijd zitten leerlingen soms vast tussen jeugden volwassenliteratuur. De boekenproeverij laat leerlingen nadenken over welk soort lezer ze zijn en welk soort boeken bij hen past. Een bibmedewerker komt met een boekenkoffer naar de klas waarin boeken van verschillende genres zitten. De leerlingen speeddaten met de boeken: ze bekijken de cover, lezen de achterflap en een fragment uit het boek. De bibmedewerker begeleidt de speeddate en ontlokt reacties. Kort daarop komt de klas naar de bibliotheek

5 en dan kunnen de leerlingen gaan kiezen uit een veel grotere boekenkoffer: de volledige bibliotheekcollectie. We begeleiden de leerlingen in de bibliotheek zodat ze boeken vinden die ze zelf graag lezen. Ze maken kennis met verschillende bronnen die hen kunnen helpen bij het maken van een keuze. Als derde luik is er een digitaal platform waarop de leerlingen hun mening over de gelezen boeken kunnen geven en uitwisselen. De bib werkt mee aan de redactie van dit platform. Erfgoed: De Erfgoedkoffer Brugse klassen van het vijfde en zesde secundair maken dankzij De Erfgoedkoffer kennis met de kostbare erfgoedcollectie van de Openbare Bibliotheek Brugge: een wereld van perkament en miniaturen, veren en bladgoud, stramme vingers en sierlijk schrift. Hoe werden middeleeuwse manuscripten vervaardigd? Hoe maak je van een zwanenveer een schrijfklare pen? En waarom waren sommige kleuren bijna onbetaalbaar? Tijdens de workshop, die anderhalf uur duurt en plaatsvindt in Hoofdbibliotheek Biekorf, zien leerlingen echt perkament, kostbare pigmenten, enkele handschriften en schrijven ze zelf met een zwanenveer. Fototentoonstelling: Armoede door kinderogen In sommige centrumsteden, ook in Brugge, wordt 1 op 10 kinderen in armoede geboren. Professionele fotografen, vzw Wieder en ook kinderen trokken foto s van deze schrijnende situatie. Uniek aan deze expo is dat de beelden vooral het perspectief van de kinderen zelf weerspiegelen. Kinderen zijn onverdacht: ze hebben de armoede niet gekozen, noch uitgelokt. Bezoek de tentoonstelling met de klas. Er is een vragenlijst voorhanden die het gesprek rond armoede (in de klas of in de bib) op gang kan helpen. Ideaal voor leerkrachten godsdienst/ zedenleer/maatschappelijke vorming? 25 oktober 23 november Hoofdbibliotheek Biekorf (Van Ackerzaal) vrij bezoek, mits reservatie: valerie.logghe@brugge. be / productie: Agorakring vzw & Wieder i.s.m. Openbare Bibliotheek Brugge, Diversiteitsdienst Brugge & Sociaal Huis Brugge.

6 De digitale bib Cabrio: een catalogus en zoveel meer! Cabrio, zo heet de catalogus van de bibliotheek, is te vinden op De naam is ontstaan als letterwoord: CAtalogus BRugge Inspireren Ontdekken. En heeft de leuke connotatie dat het een catalogus met eindeloos veel mogelijkheden is, een catalogus zonder dak. In de eerste plaats is Cabrio een traditionele bibliotheekcatalogus: de bibcollectie raadplegen kan van thuis uit. Steekt een bepaald werk in de collectie en is het aanwezig in de bibliotheek? Uitgeleende werken kunnen via Cabrio van thuis uit gereserveerd worden. Wie zijn materialen wat langer wil houden, kan zijn uitleentermijn ook via Cabrio verlengen. Maar Cabrio is meer dan een traditionele catalogus. Cabrio inspireert. Op het startscherm staan de covers van de nieuwste boeken in de bibliotheekcollectie. Eén muisklik op de cover en de volledige titelbeschrijving mét aanduiding of het werk al dan niet aanwezig is, verschijnt op het scherm. Hetzelfde gebeurt als er geklikt wordt op een van de links die in de blogberichten op het startscherm staan. Of op een link in de Ontdek kolom links op het scherm. De covers, blogberichten en Ontdek-kolom verschillen trouwens per tabblad (Alles/ Jeugdbibliotheek/Literatuur/Informatie/Erfgoed) om zo nog meer inspiratie op maat aan te bieden. En toch houdt het niet op bij de bibliotheekcollectie. In Cabrio steken ook online persmapartikels, webpagina s over auteurs uit de digitale bibliotheek der nederlandse letteren (dbnl), interessante websites, culturele Brugse evenementen of foto s uit de Brugse Beeldbank, zelfs als die helemaal niet door de bibliotheek geschreven, georganiseerd of verzameld worden! My Discoveries zit achter de grijze Aanmelden knop rechtsboven op het startscherm van Cabrio. Daar kunnen lijstjes van boeken, cd s of films gemaakt worden en eventueel openbaar gezet worden zodat leerlingen ze kunnen raadplegen. Zo zien de leerlingen ook meteen of een bepaald boek aanwezig is in de bib, of niet. Ze zien het onderwerp en kunnen er de korte inhoud lezen. Na het lezen van de boeken kunnen ze met My Discoveries trefwoorden, een recensie en een waardering aan de werken toekennen. Heeft u een blog, website, die ook door uw leerlingen gebruikt wordt, bied er dan zeker een link naar Cabrio aan.

7 Databanken Hoofdbibliotheek Biekorf biedt in de leeszaal volgende databanken aan: * Keesings Historisch Archief met een overzicht van de wereldgeschiedenis van de laatste 65 jaar * Literom: literaire recensies voor jeugd en volwassenen Krantenarchief Gopress op school Gopress is de nieuwe naam voor het krantenarchief dat tot nu toe mediargus werd genoemd. Het archief bevat een breed aanbod van artikelen van Nederlandstalige kranten en tijdschriften. Het werkt, net zoals de bibcatalogus, op basis van het Aquabrowser-zoeksysteem, wat het zoeken vergemakkelijkt. vanaf 1998 tot twee dagen terug. De kranten en tijdschriften van de dag zelf en de vorige dag zijn niet raadpleegbaar. Nieuwsbrief van de bibliotheek Blijf op de hoogte van alle bibliotheekactiviteiten dankzij de nieuwsbrief van de bib. Intekenen kan via een link in de linkerkolom van Cabrio. De bib op Facebook Word fan van de bib op facebook en blijf op de hoogte van alle bibliotheekactiviteiten, fotoverslagen of andere leuke weetjes. Via het project De bib op school kunnen scholen een gratis abonnement aanvragen op Gopress via de bib. De school kan ook hun huidig Mediargusabonnement laten omzetten naar een gratis Gopressabonnement via de bib. Dit is een service die de bibliotheek via Bibnet aanbiedt aan alle scholen die binnen het bereik van Openbare Bibliotheek Brugge liggen. Leerlingen kunnen gratis toegang krijgen tot Gopress als ze lid zijn van de bibliotheek (lid worden is gratis tot 18 jaar). Gopress werkt via zoekopdrachten en heeft geen bladerfunctie. Het bevat krantenartikels De site werd samengesteld door de bibliotheek en bevat heel wat interessante informatie over Guido Gezelle zoals brieven en handgeschreven gedichten en foto s van Gezelle.

8 De bib: wegwijzer naar verhalen Tips voor jongeren Sommige boeken in de collectie krijgen het label tips voor jongeren omdat ze qua inhoud, schrijfstijl of thema een aanrader zijn voor jongeren vanaf 14 jaar. Het zijn vaak volwassen romans die goed aansluiten bij de leefwereld van jongeren en die door jongeren als aangename lectuur worden beschouwd. In de catalogus zijn ze eenvoudig terug te vinden via één klik op de link tips voor jongeren in de linkerkolom. Selecteer daarna verder op taal, jaar van uitgave, onderwerp en leeftijd. In de bibliotheek kunnen deze boeken zowel in de jeugdafdeling als in de volwassenafdeling staan. In de volwassenafdeling zijn ze te herkennen aan het etiket tips voor jongeren. Anderstalige romans De bibliotheek heeft recent inspanningen geleverd om de collectie Franstalige en Engelstalige romans te actualiseren en uit te breiden. Suggesties zijn altijd welkom. Is er nood aan Franstalige fantasy of Engelstalige graphic novels, laat maar horen!

9 Websites met leestips site van Stichting Lezen met honderden leestips van en voor lezers - site van Fahrenheit met boekentips voor kinderen en jongeren - Poezieinvlaanderen.blogspot.com: site over Nederlandstalige dichters en poëzieactiviteiten - site met leestips, spelletjes, schrijversinfo - site van vzw Jeugd en Poëzie die kinderen en jongeren stimuleert om gedichten te schrijven Boekenprogramma Lees Meer! Voor wie volledig mee wil zijn met de Nederlandstalige literaire actualiteit is er het boekenprogramma van de bibliotheek. Jongeren warm maken voor boeken en verhalen ligt niet voor de hand. Ook de overstap van jeugd- naar volwassenenroman verloopt soms aarzelend. Ontmoetingen met auteurs, met andere lezers en workshops, werken vaak stimulerend bij jongeren. Ze zijn dus uiteraard ook zeer welkom op Lees meer!

10 Gedichtendag Op Gedichtendag, donderdag 30 januari 2014, is er de vaste afspraak met een dichter die voorleest uit eigen werk. Dit evenement vindt plaats op het middaguur zodat ook scholieren kunnen langskomen. Sommige jongeren maken daar dankbaar gebruik van. KJV Jaarlijks lezen Brugse kinderen en jongeren tien boeken die ze in groep bespreken. Op het einde van het schooljaar brengen ze hun stem uit. Ook tieners van het eerste tot vierde secundair kunnen hieraan deelnemen. Meer info & inschrijven: Lieselot Geernaert / ) Gratis met de lijnbus naar de bib! Wie met de klas naar de bibliotheek komt, kan hiervoor dankzij DynamoOPWEG van CANON Cultuurcel en De Lijn gratis een Lijnbus (of tram) nemen. Meer info en voorwaarden op www. dynamo3.be.

11

12 Adressen en contactpersonen van alle Brugse bibliotheken Hoofdbibliotheek Biekorf kuipersstraat 3, b-8000 brugge Volwassenenafdeling saar de voogt, t saar.de.voogt@brugge.be Jeugdbibliotheek Biekorf sophie teetaert, t sophie.teetaert@brugge.be lode zielens (centrum) westmeers 35, 8000 brugge hilde reynaert, t lode.zielens.bibliotheek@brugge.be de dijk (sint-pieters) blankenbergse steenweg 221, 8000 brugge joris desmedt, t de.dijk.bibliotheek@brugge.be de zorge (sint-kruis) moerkerkse steenweg 190, 8310 sint-kruis lea de vriese, t de.zorge.bibliotheek@brugge.be sint-thomas (malehoek) brieversweg 334, 8310 sint-kruis lea de vriese, t sint-thomas.bibliotheek@brugge.be daverlo (assebroek) dries 2, 8310 assebroek dorine vanhee, t assebroek.bibliotheek@brugge.be sint-andries gistelse steenweg 524, 8200 sint-andries anke gheysen, t sint-andries.bibliotheek@brugge.be sint-michiels rijselstraat 98, 8200 sint-michiels tom verhelst, t sint-michiels.bibliotheek@brugge.be de garve (sint-jozef) pannebekestraat 33, 8000 brugge mieke danneels, t de.garve.bibliotheek@brugge.be de arend (koolkerke) arendstraat 36, 8000 brugge mieke danneels, t koolkerke.bibliotheek@brugge.be lissewege oude pastoriestraat 5, 8380 lissewege hendrika de cuyper, t lissewege.bibliotheek@brugge.be de schorre (dudzele) westkapelsesteenweg 58, 8380 dudzele lieselot vancoille, t dudzele.bibliotheek@brugge.be j.f. willems (zeebrugge) marktplein 12, 8380 zeebrugge claudine lamote, t zeebrugge.bibliotheek@brugge.be

AANBOD SECUNDAIR 2016-2017. brugge.be/bibliotheek

AANBOD SECUNDAIR 2016-2017. brugge.be/bibliotheek AANBOD SECUNDAIR 2016-2017 brugge.be/bibliotheek INHOUDSTAFEL Met de klas naar de bib: info en inschrijven Eerste graad Instructie Jeugdbib (1ste jaar) p. 4 Poëzieateliers (2de jaar) Tweede graad Boekenproeverij

Nadere informatie

Openbare Bibliotheek Brugge. aanbod secundair 2011-2012

Openbare Bibliotheek Brugge. aanbod secundair 2011-2012 Openbare Bibliotheek Brugge aanbod secundair 2011-2012 v.u. johan coens, burg 12, 8000 brugge - juni 2011 Geachte directie, Beste leerkracht, De bibliotheek biedt een aantal permanente diensten en activiteiten

Nadere informatie

aanbod secundair brugge.be/bibliotheek

aanbod secundair brugge.be/bibliotheek aanbod secundair 2015-2016 brugge.be/bibliotheek Geachte directie, Beste leerkracht, Deze brochure geeft een overzicht van wat de bibliotheek kan betekenen voor het secundair onderwijs. De bib en de Brugse

Nadere informatie

Openbare Bibliotheek Brugge 2011-2012

Openbare Bibliotheek Brugge 2011-2012 Openbare Bibliotheek Brugge aanbod basisschool 2011-2012 v.u. johan coens, burg 12, 8000 brugge - juni 2011 Geachte directie, Beste leerkracht, De bibliotheek biedt een aantal permanente diensten en activiteiten

Nadere informatie

Aanbod Secundair onderwijs

Aanbod Secundair onderwijs brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK Aanbod Secundair onderwijs 2018-2019 Geachte directie Beste leerkracht Deze brochure geeft een overzicht van wat de bibliotheek kan betekenen voor het secundair

Nadere informatie

Aanbod Secundair onderwijs

Aanbod Secundair onderwijs OPENBARE BIBLIOTHEEK brugge.be/bibliotheek Aanbod Secundair onderwijs 2019-2020 Geachte directie Beste leerkracht In deze brochure presenteren we ons aanbod voor het secundair onderwijs. De bibliotheek

Nadere informatie

brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK Aanbod secundair onderwijs Openbare Bibliotheek Brugge

brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK Aanbod secundair onderwijs Openbare Bibliotheek Brugge brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK Aanbod secundair onderwijs 2017-2018 Openbare Bibliotheek Brugge Geachte directie Beste leerkracht Deze brochure geeft een overzicht van wat de bibliotheek kan

Nadere informatie

brugge.be/bibliotheek aanbod basisschool

brugge.be/bibliotheek aanbod basisschool brugge.be/bibliotheek aanbod basisschool 2015-2016 Geachte directie, Beste leerkracht, De bibliotheek biedt een aantal permanente diensten en activiteiten aan voor het basisonderwijs. We stellen ze graag

Nadere informatie

Aanbod basisonderwijs

Aanbod basisonderwijs brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK Aanbod basisonderwijs 2017-2018 Openbare Bibliotheek Brugge Geachte directie Beste leerkracht De bibliotheek biedt een aantal permanente diensten en activiteiten

Nadere informatie

Aanbod basis onderwijs

Aanbod basis onderwijs brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK Aanbod basis onderwijs 2018-2019 Geachte directie Beste leerkracht De bibliotheek biedt een aantal permanente diensten en activiteiten aan voor het basisonderwijs.

Nadere informatie

De voorleescarrousel. fotografie: Olivier Depape

De voorleescarrousel. fotografie: Olivier Depape De voorleescarrousel fotografie: Olivier Depape 2013 Jaar van het voorlezen De voorleescarrousel neemt je op 13 november mee voor een ritje in en rond de 13 Brugse bibliotheken. De buurt opent haar deuren

Nadere informatie

Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere

Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere Aanbod voor leerkrachten Maandag: 16u-19u Dinsdag: 17u-20u Woensdag: 10-12u 13-17u Donderdag: 17u-20u Vrijdag: 10-12u Zaterdag: 09-12u Uitlenen, verlengen Op vertoon

Nadere informatie

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem Wegwijs in Bibliotheek Maldegem Welkom! Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen centraal staan. Je kan er niet alleen terecht voor een goed boek of een leuke film, je kan ook aanschuiven

Nadere informatie

Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013

Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013 Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013 Voorwoord Uw school besteedt het komend schooljaar natuurlijk veel aandacht aan mediawijsheid en

Nadere informatie

BIB @ SCHOOL ASO/BSO/TSO

BIB @ SCHOOL ASO/BSO/TSO BIB @ SCHOOL ASO/BSO/TSO Ons GRATIS AANBOD voor Don Bosco en Sint-Angela 2015-2016 Vind jij ons leuk? Volg HaBoBIB op facebook! Beste leerkracht, Onze bib is een plek... vol boeken, van digitale wegwijzers,

Nadere informatie

Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek!

Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! 1 Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! Hoe surf ik in een wip naar mijn bib? Op http://oost-vlaanderen.bibliotheek.be kan je zien wat er aanwezig is in je bibliotheek of in andere Oost-Vlaamse

Nadere informatie

Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst.

Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst. Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst. 1 2 SNEL ZOEKEN Maar ook uitgebreid. Gebruik de zoekbox om de bibliotheekcatalogus te doorzoeken. Klik op

Nadere informatie

Hoe gebruik ik de publiekscatalogus?

Hoe gebruik ik de publiekscatalogus? Hoe gebruik ik de publiekscatalogus? De catalogus van onze bibliotheek kunt u raadplegen in de bibliotheek of via www.bibliotheekrijssenholten.nl. Als u thuis via de website de catalogus wilt raadplegen

Nadere informatie

Dienstreglement Openbare Bibliotheek Brugge

Dienstreglement Openbare Bibliotheek Brugge Dienstreglement Openbare Bibliotheek Brugge WELKOM WELKOM Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de filialen en de digitale diensten. De adressen, telefoonnummers en openingstijden van de hoofdbibliotheek

Nadere informatie

Wegwijs in de bib. Bibliotheek Maldegem. Bibliotheek Maldegem. Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen

Wegwijs in de bib. Bibliotheek Maldegem. Bibliotheek Maldegem. Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen Wegwijs in de bib Bibliotheek Maldegem Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen centraal staan. Je kan er niet alleen terecht voor een goed boek of een leuke film, je kan ook aanschuiven

Nadere informatie

Welkom in de Bib!

Welkom in de Bib! Welkom in de Bib! www.houthalen-helchteren.be/bibliotheek O v openingsuren september t.e.m. juni juli - augustus 9-12 en 14-19 uur 9-12 en 14-19 uur 9-12 uur 9-13 uur 9-12 en 14-19 uur 9-13 uur 9-12 en

Nadere informatie

Openbare Bibliotheek. Overijse. Gebruikersgids

Openbare Bibliotheek. Overijse. Gebruikersgids Openbare Bibliotheek Overijse Gebruikersgids WELKOM! Welkom in de gemeentelijke openbare bibliotheek van Overijse! Prentenboeken voor peuters, keimooie kinderboeken, toffe boeken voor tieners, spannend

Nadere informatie

Hoe gebruik ik de publiekscatalogus?

Hoe gebruik ik de publiekscatalogus? Hoe gebruik ik de publiekscatalogus? De catalogus van onze bibliotheek kun je raadplegen in de bibliotheek of via www.bibliotheekrijssenholten.nl. Als je thuis via de website de catalogus wilt raadplegen

Nadere informatie

brugge.be OVERAL TAAL Overal Taal tentoonstelling en activiteiten 18 februari - 17 maart 2015 Hoofdbibliotheek Biekorf - Kuipersstraat Brugge

brugge.be OVERAL TAAL Overal Taal tentoonstelling en activiteiten 18 februari - 17 maart 2015 Hoofdbibliotheek Biekorf - Kuipersstraat Brugge brugge.be OVERAL TAAL Overal Taal tentoonstelling en activiteiten 18 februari - 17 maart 2015 Hoofdbibliotheek Biekorf - Kuipersstraat 3-8000 Brugge OVERAL TAAL Brugge is een diverse stad. Dit hoor je

Nadere informatie

SCHOOLJAAR 2012-2013

SCHOOLJAAR 2012-2013 SCHOOLJAAR 2012-2013 Bibliotheek Pittem, Broeders Maristenstraat 2, 8740 Pittem t 051 46 03 76 bibliotheek@pittem.be Boeken spelen in het leven van kinderen een belangrijke rol: om iets bij te leren, voor

Nadere informatie

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem School & BIB Openbare bibliotheek Zedelgem Rondleidingen Tijdens een rondleiding maken leerlingen kennis met het aanbod van de bibliotheek. Voor elke onderwijsgraad is er een eigen programma dat is afgestemd

Nadere informatie

De Bib. Brengt bijeen.

De Bib. Brengt bijeen. brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK De Bib. Brengt bijeen. Beter Nederlands leren of andere talen en culturen ontdekken, het kan allemaal. De Openbare Bibliotheek Brugge heeft veel in huis. Ook

Nadere informatie

Hoe gebruik ik de publiekscatalogus?

Hoe gebruik ik de publiekscatalogus? Hoe gebruik ik de publiekscatalogus? De catalogus van onze bibliotheek kunt u raadplegen in de bibliotheek of via www.bibliotheekwierden.nl. Als u thuis via de website de catalogus wilt raadplegen kiest

Nadere informatie

SECUNDAIR ONDERWIJS #bibenschool

SECUNDAIR ONDERWIJS #bibenschool SECUNDAIR ONDERWIJS #bibenschool #inhoud rondleidingen en workshops rondleidingen workshops educatieve materialen als lezen moeilijker gaat meer leestips nog meer... 3 3 4 5 7 7 9 RONDLEIDINGEN EN WORKSHOPS

Nadere informatie

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST INTRO Bijna zeven miljoen boeken, miljarden pagina s, honderden miljarden woorden, beelden en ideeën. Eeuwen van onderzoek en werk om ze te begrijpen,

Nadere informatie

Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst.

Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst. Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst. 1 SNEL ZOEKEN Maar ook uitgebreid. Gebruik de zoekbox om de bibliotheekcatalogus te doorzoeken. Klik op uitgebreid

Nadere informatie

20/11/2015 HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? INHOUD SESSIE

20/11/2015 HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? INHOUD SESSIE HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? Stieve Van der Bruggen 1 INHOUD SESSIE 1) Google 2) Wikipedia 3) Waarom de bibliotheek? 4) Efficiënt opzoeken via LIMO 5) Enkele nuttige databanken 6) Enkele oefeningen +

Nadere informatie

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS!

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! schooljaar 2017-2018 ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! Ons GRATIS AANBOD voor kleuterscholen & lagere scholen van Boortmeerbeek en Haacht www.habobib.bibliotheek.be - Facebook: HaBoBIB Ook in schooljaar 2017-2018

Nadere informatie

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE BIBLIOTHEEK KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK FILIAAL SCHARPOORD HEIST FILIAAL WESTKAPELLE Welkom! De bibliotheek is een open huis. Iedereen is welkom en kan ter plaatse gratis gebruik maken

Nadere informatie

Wat is Mijn Bibliotheek 3 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 4. Via het Portaal van jouw bibliotheek 4 Via de catalogus van jouw bibliotheek 4

Wat is Mijn Bibliotheek 3 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 4. Via het Portaal van jouw bibliotheek 4 Via de catalogus van jouw bibliotheek 4 1 Inhoudstafel Wat is Mijn Bibliotheek 3 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 4 Via het Portaal van jouw bibliotheek 4 Via de catalogus van jouw bibliotheek 4 Aan de slag met Mijn bibliotheek 5 Aanmelden

Nadere informatie

WWW.BOEKENZOEKER.ORG

WWW.BOEKENZOEKER.ORG WWW.BOEKENZOEKER.ORG HANDLEIDING VOOR LEERKRACHTEN EN BIBMEDEWERKERS Iedereen houdt van andere boeken. Voor iedereen is er wel een boek dat past, of je nu van romantiek of spanning, science fiction of

Nadere informatie

Handleiding Gopress Krantenarchief

Handleiding Gopress Krantenarchief Handleiding Gopress Krantenarchief Versie 10 september 2013, aangepast voor Zoutleeuw Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 Links... 1 Hoe kan je het Gopress Krantenarchief raadplegen?... 1 In de bibliotheek...

Nadere informatie

MIJN BIBLIOTHEEK. Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK. Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! oktober 2015

MIJN BIBLIOTHEEK. Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK. Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! oktober 2015 MIJN BIBLIOTHEEK Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK oktober 2015 Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! Waarom heb ik een Mijn Bibliotheek account nodig? Wil je de uitleentermijn verlengen,

Nadere informatie

Stadsbibliotheek Tienen Grote Markt Tienen

Stadsbibliotheek Tienen Grote Markt Tienen Stadsbibliotheek Tienen Grote Markt 3-3300 Tienen 016 80 56 70 bibliotheek@tienen.be www.tienen.be/bibliotheek www.facebook.com/bibliotheektienen In dit document vind je alle info om snel aan de slag te

Nadere informatie

Handleiding Gopress Krantenarchief

Handleiding Gopress Krantenarchief Handleiding Gopress Krantenarchief Versie 10 september 2013 Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 Links... 1 Hoe kan je het Gopress Krantenarchief raadplegen?... 1 In de bibliotheek... 1 Thuis of elders?... 2

Nadere informatie

Jouw klas in de bib.

Jouw klas in de bib. SCHOOLJAAR 2019-2020 Jouw klas in de bib. Ons gratis aanbod voor het kleuter- en lager onderwijs in Haacht en Boortmeerbeek. Workshops, auteursbezoeken en lezingen op maat van kinderen en leerkrachten.

Nadere informatie

Handleiding Gopress Krantenarchief

Handleiding Gopress Krantenarchief Handleiding Gopress Krantenarchief Versie 18 maart 2014 Stadsbibliotheek Tienen Hoe kan je het Gopress Krantenarchief raadplegen? In de bibliotheek Het Gopress Krantenarchief is een doorzoekbaar digitaal

Nadere informatie

1 Handleiding LIMO Faculteit Architectuur KU Leuven, campus Sint-Lucas Brussel

1 Handleiding LIMO Faculteit Architectuur KU Leuven, campus Sint-Lucas Brussel 1 Handleiding LIMO Faculteit Architectuur KU Leuven, campus Sint-Lucas Brussel 1. Toegang tot LIMO Om optimaal gebruik te kunnen maken van het zoekpotentieel van Limo moet je ervoor zorgen dat je verbonden

Nadere informatie

DE BIBLIOTHEEK BIJ JE THUIS. Verlengen, reserveren.via internet

DE BIBLIOTHEEK BIJ JE THUIS. Verlengen, reserveren.via internet DE BIBLIOTHEEK BIJ JE THUIS Verlengen, reserveren.via internet Ga naar www.geraardsbergen.be Vrije tijd, Bibliotheek 1. CATALOGUS RAADPLEGEN Selecteer Catalogus om te weten te komen of we een werk hebben.

Nadere informatie

Stadsbibliotheek Tienen Grote Markt Tienen

Stadsbibliotheek Tienen Grote Markt Tienen Stadsbibliotheek Tienen Grote Markt 3-3300 Tienen 016 80 56 70 tienen@bibliotheek.be www.tienen.be/bibliotheek www.facebook.com/bibliotheektienen In dit document vind je alle info om snel aan de slag te

Nadere informatie

De Bib nieuwe stijl 10 10 10

De Bib nieuwe stijl 10 10 10 De Bib nieuwe stijl 10 10 10 De Bib nieuwe stijl 10 10 10 Vanaf eind 2012 wordt de bibliotheek aan het Heymanplein grondig verbouwd. Toch wachten het stadsbestuur en het bibteam niet om de bibliotheek

Nadere informatie

Maak overal werk van het achterwerk

Maak overal werk van het achterwerk brugge.be maak overal werk van het achterwerk 1. Zeebrugge 3. Lissewege 2. Zwankendamme 4. Dudzele Eerste-hulp-bij-hondenpoep-box Maak overal werk van het achterwerk 5. Sint-Pieters 6. Sint-Jozef 7. Koolkerke

Nadere informatie

Steeds tot uw dienst.

Steeds tot uw dienst. Steeds tot uw dienst. En plotseling Talen leren is iets dat iedereen kan doen, een leven lang. Je bent nooit te oud of te jong om een taal te leren! Uw redenen om een taal te leren: stond ik met mijn mond

Nadere informatie

Boekenzoeker.org: 15+

Boekenzoeker.org: 15+ Boekenzoeker.org: 15+ Een handleiding voor leerkrachten en bibliotheekmedewerkers 1. Een introductie De Boekenzoeker is een boekenadviessite voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar oud. www.boekenzoeker.org

Nadere informatie

Wegwijs in Gopress. Handleiding voor de registratie op en het gebruik van deze databank

Wegwijs in Gopress. Handleiding voor de registratie op en het gebruik van deze databank Wegwijs in Gopress Handleiding voor de registratie op en het gebruik van deze databank Laatst bijgewerkt: 4 december 2018 Gopress is een databank met daarin een grote collectie aaan Vlaamse kranten en

Nadere informatie

17/02/2017 HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? INHOUD SESSIE

17/02/2017 HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? INHOUD SESSIE HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? Stieve Van der Bruggen 2016-2017 1 INHOUD SESSIE 1) Google 2) Wikipedia 3) Waarom de bibliotheek? 4) Efficiënt opzoeken via LIMO 5) Enkele nuttige databanken 6) Nuttige plaatsen

Nadere informatie

Tienen. Bibliotheek WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips

Tienen. Bibliotheek WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips Bibliotheek Tienen WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips Collectie Informatie en media (op het gelijkvloers) Informatieve boeken (reisgidsen, kookboeken, tuinboeken ) Films, tv-reeksen, documentaires

Nadere informatie

Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden. Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be. mei 2011

Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden. Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be. mei 2011 Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden mei 2011 Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be Fijn om je als lid welkom te heten! Onze bibliotheek telt zo n 14.000 actieve leden. Evenveel

Nadere informatie

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem School & BIB Openbare bibliotheek Zedelgem Rondleidingen Tijdens een rondleiding maken leerlingen kennis met het aanbod van de bibliotheek. Voor elke onderwijsgraad is er een eigen programma dat is afgestemd

Nadere informatie

Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs

Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs Omdat élk kind kennis zou kunnen maken met de bibliotheek voorziet Bibliotheek De Krook een uitgebreid

Nadere informatie

Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: tevredenheid over de bibliotheek

Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: tevredenheid over de bibliotheek Vragenlijst onderzoek 2016-1 Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: tevredenheid over de bibliotheek Geachte heer/mevrouw [ACHTERNAAM], Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan het volgende onderzoek

Nadere informatie

Laat u verrassen en INSPIREREN!

Laat u verrassen en INSPIREREN! Laat u verrassen en INSPIREREN! De Nieuwe Bibliotheek De bibliotheek is tegenwoordig zo veel meer dan alleen boek-uitleen. Boeken blijven en ze blijven belangrijk, maar media als cd s, dvd s, cd-roms,

Nadere informatie

DE BIB VOOR JOUW SCHOOL

DE BIB VOOR JOUW SCHOOL DE BIB VOOR JOUW SCHOOL 2017 2018 BIBLIOTHEEK GENK Stadsplein 3 3600 Genk T 089 65 35 35 www.bibliotheekgenk.be bibliotheek@genk.be www.facebook.com/bibliotheekgenk JEUGDAFDELING T 089 65 35 63 jeugdbib@genk.be

Nadere informatie

Inhoud. Welkom in de bib 3 Hoe werkt de bib? 4 Lid worden 4 Lenen, verlengen en reserveren 5 Je kaart blokkeert indien je 5

Inhoud. Welkom in de bib 3 Hoe werkt de bib? 4 Lid worden 4 Lenen, verlengen en reserveren 5 Je kaart blokkeert indien je 5 Inhoud Welkom in de bib 3 Hoe werkt de bib? 4 Lid worden 4 Lenen, verlengen en reserveren 5 Je kaart blokkeert indien je 5 Collectie 6 Fysieke collectie 6 Digitale collectie 6 De digitale bibliotheek 8

Nadere informatie

Leerkrachten. Kleuters. Basisonderwijs. Secundair onderwijs. Maatwerk. Contact. Bibliotheek Lede

Leerkrachten. Kleuters. Basisonderwijs. Secundair onderwijs. Maatwerk. Contact. Bibliotheek Lede Leerkrachten Kleuters Basisonderwijs Secundair onderwijs Maatwerk Contact Bibliotheek Lede Samenwerken met scholen is voor onze bibliotheek een belangrijke opdracht en heeft er toe geleid dat heel veel

Nadere informatie

2/03/2018 HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? INHOUD SESSIE

2/03/2018 HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? INHOUD SESSIE HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? Stieve Van der Bruggen Bibliothecaris campus Turnhout en Vorselaar 2017-2018 1 INHOUD SESSIE 1) Efficiënt opzoeken via LIMO 2) Enkele nuttige databanken 3) Nuttige plaatsen

Nadere informatie

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen?

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen? Ui UIT-DATABANK Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken Handleiding Vragen? shari.platteeuw@co7.be UiT-databank: what s in a name? Als erfgoedvereniging is het van belang

Nadere informatie

Bibliotheek Malle het leven van A tot Z

Bibliotheek Malle het leven van A tot Z bibliotheek Bibliotheek Malle het leven van A tot Z www.malle.be o n z e b i b l i o t h e k e n h o e w e r k t o n z e b i b l i o t h e e k Hoofdbibliotheek Westmalle Sint-Jozeflei 26 03-309.93.50 malle@bibliotheek.be

Nadere informatie

16/02/2016 HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? INHOUD SESSIE

16/02/2016 HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? INHOUD SESSIE HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? Stieve Van der Bruggen 1 INHOUD SESSIE 1) Google 2) Wikipedia 3) Waarom de bibliotheek? 4) Efficiënt opzoeken via LIMO 5) Enkele nuttige databanken 6) Enkele oefeningen +

Nadere informatie

ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM

ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM Ontdek onze bibliotheek! Als alles tegenslaat, En niets nog baat, Ga dan naar de bib. Vrij naar Stephen King Word lid van de bib en lees elke dag gratis de krant, drink een

Nadere informatie

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST INTRO No furniture so charming as books, verkondigde de Engelse schrijver Sydney Smith twee eeuwen geleden. Boeken hebben we in de Koninklijke Bibliotheek

Nadere informatie

Instructiefiche Mijn Bibliotheek voor scholen [Schooljaar ]

Instructiefiche Mijn Bibliotheek voor scholen [Schooljaar ] 1 Instructiefiche Mijn Bibliotheek voor scholen [Schooljaar 2015-2016] Mijn Bibliotheek is het online overzicht van uw lidmaatschap bij de bibliotheek. Via Mijn Bibliotheek bekijkt en verlengt u geleende

Nadere informatie

Hoe werkt de bib? Lid worden. Lid worden. Materialen lenen en kopiëren. Mijn bibliotheek: reserveren, verlengen, digitale collecties

Hoe werkt de bib? Lid worden. Lid worden. Materialen lenen en kopiëren. Mijn bibliotheek: reserveren, verlengen, digitale collecties Hoe werkt de bib? Home > Hoe werkt de bib? Lid worden Materialen lenen en kopiëren Mijn bibliotheek: reserveren, verlengen, digitale collecties Verlies en beschadiging Aankoopsuggestie Internet in de bib

Nadere informatie

via de online catalogus?

via de online catalogus? BIBLIOTHEEK TORHOUT Handleiding BOEKENPAKKETTEN Torhoutse basisscholen 1. SELECTIE MAKEN Hoe vraag ik een boekenpakket aan via de online catalogus? 1) Ga naar Google en tik 'Catalogus Torhout'. Klik daarna

Nadere informatie

1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede.

1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede. Dienstreglement van de Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Lede 1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede.be 1.1.

Nadere informatie

BiblioNu in het digitale tijdperk. Inleiding. www.biblionu.nl. Onderwerpen in deze brochure: BiblioNu op internet

BiblioNu in het digitale tijdperk. Inleiding. www.biblionu.nl. Onderwerpen in deze brochure: BiblioNu op internet Inleiding Naar aanleiding van vragen van de commissie over de voorbereiding van BiblioNu op de lopende en voortschrijdende digitale ontwikkelingen bied ik u hierbij een kort overzicht aan van de huidige

Nadere informatie

De Bib nieuwe stijl

De Bib nieuwe stijl De Bib nieuwe stijl 10 10 10 De Bib nieuwe stijl 10 10 10 Vanaf eind 2012 wordt de bibliotheek aan het Heymanplein grondig verbouwd. Toch wachten het stadsbestuur en het bibteam niet om de bibliotheek

Nadere informatie

Er was eens. in 2012

Er was eens. in 2012 Er was eens in 2012 Hoe het allemaal begon Bibliotheekweek 2012 met website ww.bibstevanhetland.be Verwendag met de interactieve brunch XXL vooraf brainstorm met wat willen we te weten komen, waaruit

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK WEVELGEM SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL

BIBLIOTHEEK WEVELGEM SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL Op woensdag 13 mei is auteur Christophe Vekeman de boekengast van de bibliotheek. Tijdens een gemoedelijke babbel gaat hij in op de leeservaringen van het publiek. Christophe

Nadere informatie

surf ik bib? hoe naar mijn in een wip Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! Surf naar www.ovinob.be

surf ik bib? hoe naar mijn in een wip Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! Surf naar www.ovinob.be Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! hoe surf ik in een wip naar mijn bib? Surf naar www.ovinob.be Op www.ovinob.be kan je zien wat er aanwezig is in je bibliotheek of in andere Oost-Vlaamse

Nadere informatie

Module 5. Hoe informatiebronnen zoeken met LIMO? www.thomasmore.be/bibliotheek

Module 5. Hoe informatiebronnen zoeken met LIMO? www.thomasmore.be/bibliotheek www.thomasmore.be/bibliotheek Module 5 Hoe informatiebronnen zoeken met LIMO? Gebaseerd op module 3 van de tutorials informatievaardigheden van Bibliotheek Letteren - K.U.Leuven Module 5 In deze module

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school

BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school Inhoud Inleiding...3 Contact...4 Klasuitleen - BibliotheekinspectieBrigade...5 Speciale lidkaarten voor leerkrachten...6 Kamishibai...7 Bibradspel...8

Nadere informatie

Aanbod onderwijs 2015/2016

Aanbod onderwijs 2015/2016 Aanbod onderwijs 2015/2016 Pagina LEESBEVORDERING EN TAALONTWIKKELING Lezen is van groot belang voor de ontwikkeling van het kind en zijn schoolprestaties. Met ons enthousiasme en expertise voor taal,

Nadere informatie

Glossarium e-boeken in de bib

Glossarium e-boeken in de bib e-boeken in de bib Glossarium In dit document is de terminologie vastgelegd voor het e-boeken in de bib-project. Het doel van deze lijst is: consistente woordenschat bij sectorcommunicatie over het project

Nadere informatie

Mijn. Ontdek. Bibliotheek

Mijn. Ontdek. Bibliotheek Mijn Ontdek Bibliotheek 1 Inhoudstafel Wat is Mijn Bibliotheek 4 Goed om weten 4 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 5 Via het portaal van jouw bibliotheek 5 Via catalogus van jouw bibliotheek 5 Aan de slag

Nadere informatie

Werken met Bibliotheek.net

Werken met Bibliotheek.net Werken met Bibliotheek.net Gebruikershandleiding versie 1.0 Uitgever: Stenvert Systems & Service B.V. Postbus 593 3800 AN Amersfoort Nederland Telefoon: 033 457 0199 Fax: 033 457 0198 E mail: info@stenvert.nl,

Nadere informatie

Rapportage onderzoek digitale bibliotheek een onderzoek onder klanten naar de digitale dienstverlening van de bibliotheek. Regiobibliotheek Z-O-U-T

Rapportage onderzoek digitale bibliotheek een onderzoek onder klanten naar de digitale dienstverlening van de bibliotheek. Regiobibliotheek Z-O-U-T Rapportage onderzoek digitale bibliotheek een onderzoek onder klanten naar de digitale dienstverlening van de bibliotheek Regiobibliotheek Z-O-U-T Inhoud Beschrijving onderzoeksresultaten 3 Aanbevelingen

Nadere informatie

BiblioMemo Handleiding voor de leerkracht Groep 5

BiblioMemo Handleiding voor de leerkracht Groep 5 BiblioMemo Handleiding voor de leerkracht Groep 5 Colofon Cubiss Tilburg, 2009 Het spel BiblioMemo is een product van NBD/Biblion en is ontwikkeld in samenwerking met Cubiss. Samenstelling: José Peijen,

Nadere informatie

Hieronder vallen alle leners die actief lid zijn van de bibliotheek van 1 januari 2013 tot en met 31 december 2013

Hieronder vallen alle leners die actief lid zijn van de bibliotheek van 1 januari 2013 tot en met 31 december 2013 OPENBARE BIBLIOTHEEK LENDELEDE A. Dassonvillelaan 5 8860 Lendelede tel 051/30.06.15 fax 051/32.28.62 bibliotheek@lendelede.be www.lendelede.be/bibliotheek JAARVERSLAG 2013 Lendelede 24 februari 2014 1)

Nadere informatie

Dé specialist voor uw schoolmediatheek. Innovatie Kennis Kwaliteit Vernieuwing Inspiratie

Dé specialist voor uw schoolmediatheek. Innovatie Kennis Kwaliteit Vernieuwing Inspiratie Dé specialist voor uw schoolmediatheek Innovatie Kennis Kwaliteit Vernieuwing Inspiratie NBD Biblion biedt een compleet pakket producten en diensten die bijdragen aan een efficiënte en moderne bedrijfsvoering

Nadere informatie

Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be

Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 11.02.2015 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Gaston

Nadere informatie

Google reader is een gratis nieuwslezer waar je je RSS-feeds kan raadplegen en beheren.

Google reader is een gratis nieuwslezer waar je je RSS-feeds kan raadplegen en beheren. GOOGLE READER Google reader is een gratis nieuwslezer waar je je RSS-feeds kan raadplegen en beheren. AANMELDEN BIJ EEN NIEUWSLEZER Maak een google account aan. [zie stap-voor-stapgids google account aanmaken]

Nadere informatie

DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST

DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST Gebruik deze checklist om te beslissen welke kanalen je zal gebruiken op je school om zowel leerlingen als collega s te informeren en motiveren over Zuiddag. Deze checklist bestaat

Nadere informatie

BOVENBOUW - GROEP 6, 7 EN 8

BOVENBOUW - GROEP 6, 7 EN 8 Op zoek in de bibliotheek Lessen Groep 6 gaat op zoek naar de verschillende genres en materialen in de bibliotheek. Op ipads maken de kinderen kennis met de BibliotheekWise-App. Verder ontdekken ze de

Nadere informatie

Educatie, 1 e jaars, studiejaar 2017/2018

Educatie, 1 e jaars, studiejaar 2017/2018 Educatie, 1 e jaars, studiejaar 2017/2018 1. Het Mediacentrum heeft een website met een schat aan informatie, 24/7 bereikbaar. 2. In de Catalogus vind je de materialen die in de collectie van het Mediacentrum

Nadere informatie

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 1 ... De webbrowser, onze surfplank door het wereldwijde web. Deze iconen tonen aan voor wie het document is

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 1 ... De webbrowser, onze surfplank door het wereldwijde web. Deze iconen tonen aan voor wie het document is 1... De webbrowser, onze surfplank door het wereldwijde web. Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen 1,. Een browser bevat verschillende hulpmiddelen

Nadere informatie

lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37

lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37 lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37 lenen en inzien_folder_a5_def.indd 2 11-04-11 12:37 lenen & inzien Bibliotheek Den Haag heeft veel te bieden, maar u zult vooral plezier

Nadere informatie

My Educaplay: Hoe werkt het?

My Educaplay: Hoe werkt het? 2015 My Educaplay: Hoe werkt het? www.educaplay.com Shana Bonny en Lara Den Baes VIVES Hogeschool Brugge My Educaplay: hoe werkt het? 1. Startpagina Opm. 1 Opm. 3 Opm. 4 Opm. 5 Opm. 6 Opm. 7 Opm. 8 Opmerkingen:

Nadere informatie

Digitale WEEK PROGRAMMA Bibliotheek. Onderwijsstraat 17, Blankenberge T

Digitale WEEK PROGRAMMA Bibliotheek. Onderwijsstraat 17, Blankenberge T Digitale WEEK PROGRAMMA 2018 V.U. Ivan De Clerck, burgemeester, J.F. Kennedyplein 1, 8370 Blankenberge Bibliotheek Onderwijsstraat 17, Blankenberge T 050 636 650 www.blankenberge.be Beste, Van 19 oktober

Nadere informatie

Overleg bib Ham TOELICHTING DIGITALE TOOLS. dinsdag 21 maart 2017 E-BOEKENEXPERIMENT PROJECTEN CULTUURCONNECT SOCRATIVE FUNDELS GOPRESS

Overleg bib Ham TOELICHTING DIGITALE TOOLS. dinsdag 21 maart 2017 E-BOEKENEXPERIMENT PROJECTEN CULTUURCONNECT SOCRATIVE FUNDELS GOPRESS Overleg bib Ham dinsdag 21 maart 2017 TOELICHTING DIGITALE TOOLS E-BOEKENEXPERIMENT PROJECTEN CULTUURCONNECT SOCRATIVE FUNDELS GOPRESS E-BOEKENEXPERIMENT Start juni 2017: Kick off Voorjaar: 3 denkdagen

Nadere informatie

De Leesrace: leesbevordering in een hogere versnelling

De Leesrace: leesbevordering in een hogere versnelling Tine Kuypers Stichting Lezen Vlaanderen Contact: tinekuypers@stichtinglezen.be De Leesrace: leesbevordering in een hogere versnelling 1. Inleiding De Leesrace is een leesbevorderingsproject dat zich in

Nadere informatie

Welkom in de bib van Brecht

Welkom in de bib van Brecht Welkom in de bib van Brecht Inhoud 04 Drie locaties 05 Lid worden 06 Hoe werkt onze bib 08 Reglement & tarieven 09 Collectie 11 Meer dan boeken 13 Online catalogus & Mijn Bibliotheek 14 Een jaar lang activiteiten

Nadere informatie

Kennismaking mediatheek. inloggen mediatheeksite catalogus A tot Z tijdschriftenlijst Lucas printen startfg.hu.nl

Kennismaking mediatheek. inloggen mediatheeksite catalogus A tot Z tijdschriftenlijst Lucas printen startfg.hu.nl Kennismaking mediatheek inloggen mediatheeksite catalogus A tot Z tijdschriftenlijst Lucas printen startfg.hu.nl Augustus 2012 INLOGGEN LEZEN Gebruikersnaam en wachtwoord Je gebruikersnaam is gelijk aan

Nadere informatie

Schoolonline: Handleiding voor ouders

Schoolonline: Handleiding voor ouders Schoolonline: Handleiding voor ouders Schoolonline is een online softwarepakket voor scholen. Ouders hebben ook toegang tot deze website zodat zij informatie over hun kind of de school online kunnen raadplegen.

Nadere informatie

Conversie procedure. Bibliotheek.net

Conversie procedure. Bibliotheek.net Conversie procedure Bibliotheek.net (stappenplan voor de Klikwereld mediatheek) Uitgever: Stenvert Systems & Service B.V. Postbus 593 3800 AN Amersfoort Nederland E mail: helpdesk@stenvert.nl Internet:

Nadere informatie