Spa. Fabrikantenanalyse. Lara Zeegers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Spa. Fabrikantenanalyse. Lara Zeegers 11-11-2011"

Transcriptie

1 Spa Fabrikantenanalyse Lara Zeegers

2 Inhoudsopgave Spadel... 3 Vestigingen... 5 Markt... 6 Marktpositie... 6 Doelgroep... 6 Positionering en onderscheidende reclameboodschap... 7 Assortiment... 8 Kernassortiment... 8 Beargumenteerde keuze van het kernassortiment... 9 Prijs Concrete winkelprijzen van kernassortiment en prijsniveau ten opzichte van concurrenten Promotiemiddelen Distributie Schappositie Overige informatie Bronnen... 14

3 Spadel Spadel is het moederbedrijf van Spa. Ze zijn met mineraalwaters marktleider in de Benelux. Er werken ongeveer 730 medewerkers bij Spadel. Missie Bestaansreden: Het water en de mens, het beste van de natuur, dicht bij u. Engagement: Wij verbinden ons ertoe u uw hele leven lang altijd weer op de meest natuurlijke wijze aan uw behoeften aan hydratering en verlangen naar verfrissing te voldoen. Verantwoordelijkheid:Toegevoegde waarde voor iedereen creëren om het voortbestaan van de onderneming te garanderen.onze impact op het milieu steeds meer beperken en de natuur beschermen om kwaliteitsvolle dranken voor de komende generaties te garanderen. Luisteren naar alle stakeholders om, samen, een duurzaam bedrijf in een duurzame wereld te bouwen. Waarden: Passie - Proximiteit - Vooruitgang Openheid. Historie In 1583 werd het Spa-water gebotteld en naar Frankrijk geëxporteerd. In 1624 word er door de prinsen van Luik verboden om leidingwater te mengen met water uit de Spa-bronnen. De Spa-waters worden vanaf de 18de eeuw ook uitgevoerd naar de Verenigde Staten. Dankzij een bottelingsproces kan het water gedurende een periode van drie weken bewaard blijven, waardoor ook in de loop der jaren langere reizen mogelijk werden. In 1889 is de eerste wettelijke beschermingsgordel van 34,6 ha rond de bron van Peter De Grote te Spa. In 1925 is het Startschot voor de Spa-lijn van fris- en limonadedranken op basis van natuurlijk mineraalwater. In 1942 is de intrede van Bru-Chevron binnen Spa Monopole. In 1980 wordt Spadel opgericht. In 2009 winnen de mineraalwaters van Spa de 1ste Europese Prijs Kwaliteit Mineraalwater uitgereikt door het Europees Centrum voor Onderzoek naar Mineraalwaters te midden van watermerken. Spadel en Duurzame Ontwikkeling.

4 Spadel heeft drie merken, Spa, Bru, Wattwiller en Brecon Carreg. Bru water ondergaat geen enkele chemische behandeling. Dit water dat uit het hart van de Ardense bossen komt, wordt voorgesteld door een hert, symbool van kracht en vrijheid. Bru is het exclusieve mineraalwater. Het word gedronken bij gastronomische maaltijden, omdat het water van Bru licht en zacht is, laat het gerechten en wijnen beter tot hun recht komen zonder de smaakherinnering te veranderen Wattwiller Watwiller wordt vooral in Frankrijk verkocht. In 2010 veranderde de bron van het mineraalwater Wattwiller, met het begin van de exploitatie van de Artesia-bron. Uit deze bron ontspringt uiterst zuiver water, altijd met nul nitraten en met een bijzonder laag zoutgehalte. Dankzij het lage gehalte aan mineralen kon de positionering van Wattwiller uitgebreid worden tot mineraalwater aanbevolen voor babyvoeding. Dankzij zijn laag zoutgehalte kon Wattwiller een partnerschap afsluiten met de FRHTA, een stichting voor het onderzoek tegen arteriële hypertensie. Zo onderstreept Wattwiller de kwaliteit van zijn water dat ideaal is voor hyponatriumhoudende diëten.

5 Brecon Carreg Dit mineraalwater wordt vooral in het Verenigd Koninkrijk verkocht waar de bron ook is. Bij dit mineraalwater wordt er vooral op gezondheid gericht omdat overgewicht natuurlijk veel voorkomt in het Verenigd Koninkrijk. Zij geven ook gezondheidstips op de website hoe je met water je leven kunt verbeteren. Steeds meer Britten kiezen voor natuurlijk mineraalwater omdat ze op zoek zijn naar zuiverheid, kwaliteit en veiligheid. De natuurlijke mineraalwaters Brecon Carreg zijn trots op hun Welshe identiteit en vertegenwoordigen het beste wat Wales en in het bijzonder het brongebied Brecon Beacons te bieden hebben. Brecon Carreg heeft in 2010 het label Green Dragon Environmental Standard (niveau 3) gekregen. Dit Welsh initiatief kent certificaten toe voor een efficiënt milieubeheer. In veel promotie hebben zij deze zin gebruikt, met de bedoeling dat het makkelijk is om 2 liter vocht per dag binnen te krijgen: Water is so simple, so basic to health, vitality and beauty that it's amazing that some of us need to be persuaded to drink as much as we should. Vestigingen Spadel heeft in Europa een aantal vestigingen. Er is een algemene vestiging in Brussel. De vestiging van Bru en de algemene vestiging voor Spa ligt ook in Belgie. Wattwiller ligt in Frankrijk en Brecon Carreg in het Verenigd Koningrijk. Tenslotte is er nog een Spadel Nederland vestiging in Made.

6 Markt Marktpositie Spa Reine heeft voor het thuisverbruik van de waters een marktaandeel van 40,4%, voor de buitenhuisconsumptie bedraagt het marktaandeel van 46,2% in Nederland. Hiermee verkrijgt Spa ook de positie als marktleider op beide vlakken. Spa Fruit (bruisend) heeft een marktaandeel van 6,3%. Op de markt van limonades is Spa Fruit niet de marktleider. Als we naar de markt van mineraalwaters kijken kunnen zijn dit de grootste concurrenten van Spa Reine: - Evian De mineraalwaters van Evian worden gewonnen uit de Franse Alpen. Evian is een onderdeel van Danone en heeft een marktaandeel in Europa van 12,9% - Bar-le-Duc Het mineraalwater van Bar-le-Duc wordt gewonnen op de Utrechtse Heuvelrug. Het merk is een onderdeel van United Soft Drinks, onder dit moederbedrijf valt onder andere het sportdrankje AA. Bar-le-Duc heeft een marktaandeel van een kleine 20% in Nederland. Doelgroep Omdat Spa meerdere waters heeft hoort ook bij elk product een net andere doelgroep. Spa Reine en Spa Bruisend Dit zijn de gewone mineraalwaters. Spa Reine richt zich onder andere op de doelgroep jonge moeders. In de promotie wordt aangegeven dat Spa Reine uiterst goed gemixt kan worden met babyvoeding. De doelgroep zorgt goed voor zichzelf en de omgeving. De Spa Bruisend lijn is laatst ook begonnen met een nieuwe promotiecampagne dat de Spa voor elk moment op de dag is en voor verfrissing zorgt op bijvoorbeeld het werk, de trein of een feestje. Dit spreekt vooral de doelgroep 18 tot en met 45 jaar aan. Spa Fruit / Spa Citron Met deze limonadelijn van Spa wordt er vooral op de doelgroep gericht die gezond wilt leven. Het beste water uit de Spa bron in combinatie met puur fruitsap. De doelgroep is jong en geniet van het leven. Ze zijn druk bezig met werk, studie en feestjes. Het gaat ook om het individu. Zoals de reclame zegt: Ieder zijn eigen smaak, allemaal Spa Fruit.

7 Positionering en onderscheidende reclameboodschap Spa had vroeger de slogan Het zuivere water. Dit hebben ze veranderd naar Het zuiverende water. Van 'zuiver' naar 'zuiverend' is slechts een paar letters verschil, maar toch is deze belofte in de merkbeleving een hele stap. Hiermee wordt niet vertelt wat het water is, maar wat het water doet. Met deze boodschap is het marktaandeel gestegen met 0,6%. Deze boodschap geeft aan dat het helpt je leven gezond en zuiver te maken. Die slogan is weer een beetje aangepast naar zuiverheid die voor je zorgt, dit geeft spa het zorgzame karakter. Spa geeft om de mens. Hieronder is ook een tabel te vinden waar consumenten op hebben gestemd als de merken die zij het meest zouden missen. Hierbij staat Spa op de tweede plek.

8 Assortiment Kernassortiment Spa Reine Dit product uit het assortiment wordt ook wel Spa Blauw genoemd. Dit is het mineraalwater zonder koolzuur. Het is onder andere zeer geschikt voor babyvoeding vanwege het lage zoutgehalte. Hieronder is een afbeelding met de formaten waar Spa Reine in komt. Het eerste flesje heeft een inhoud van 33cl, vooral geschikt voor kinderen. Het tweede flesje is het meest gangbare formaat, 50cl. De derde is een sportfles van 75cl. De vierde en de vijfde afbeelding zijn flessen van 1L, 1,5L en 2L. De laatste afbeelding zijn glazen flesjes die vooral in de horeca te vinden zijn. De formaten variëren van 25cl, 50cl en 1L. Spa Bruisend Dit mineraalwater is zoals Spa Reine maar dan met koolzuur toegevoegd. Dit assortiment bestaat uit licht bruisend, ofwel Spa Marie Henriette en de volgende variant Spa Rood wat intens bruisend is en de officiële naam Spa Barisart draagt. Dit assortiment heeft dezelfde formaten zoals hierboven beschreven bij Spa Reine. Er is wel een toevoeging van een blikje Spa Barisart van 33cl. De glazen variant van Spa Marie Henriette bestaat niet in het formaat van 25cl.

9 Spa Fruit Spa Fruit bestaat uit koolzuurvrije- en koolzuurhoudende drank. Het is een combinatie van het zuivere water van Spa met puur fruitsap. De volgende smaken zitten in het assortiment voor de koolzuurvrije lijn van Spa; Bosvruchten, Sinaasappel Peer, Kers Appel, Bosvruchten Light, Tropisch Fruit, Witte Druif Appel, Appel Perzik en Citroen Limoen Light. Deze sappen zijn ook in kleine pakjes verkrijgbaar om bijvoorbeeld aan kinderen mee naar school te geven. In de koolzuurhoudende Spa Fruit limonades zijn er de volgende smaken: Forest Fruit, Orange Passionfruit, Lemon Cactus, Apple, Orange, Raspberry en Pink Grapefruit. In de variatie Spa Citron is er de originele en de Citron Mint. Beargumenteerde keuze van het kernassortiment Spa heeft een uitgebreide lijn van mineraalwaters en limonades. Natuurlijk hebben zij de mineraalwaters zoals de consument gewend is, maar ook een uitgebreide lijn limonades zodat er voor iedereen wel een smaak bij zit. Ook hebben zij vooral de mineraalwaters in zoveel mogelijk formaten gemaakt zodat er voor elke activiteit wel een handige formaat fles bestaat.

10 Prijs Concrete winkelprijzen van kernassortiment en prijsniveau ten opzichte van concurrenten. Albert Heijn Nettorama Spa Reine 1,5L 0,57 Koolzuurvrij 1,5L 0,80 Koolzuurvrij fles 1,5L Spa Reine 1,5L 0,51 Pak 2L 0,45 0,59 Spa Barisart 1,5L 0,57 Bruisend (koolzuur) 1,5L Spa Barisart 0,5L 0,54 0,47 Spa Marie Henriette 1,5 L 0,74 Spa Marie Henriette 1,5L 0,71 Spa Reine Sportdop 0,75L 0,69 Evian Sportdop 0,75L 0,97 Spa Reine 6 flessen 1,5L 3,42 Bar-le-Duc 6 pakken 2L 2,82 Spa Citron/Fruit koolzuur 1,5L 1,06 Bar-le-Duc Citroen 1,5L 0,58 Spa Citron/Fruit koolzuur 1,5L 0,99 Spa Fruit koolzuurvrij 1,5L 1,04 Spa Fruit koolzuurvrij 1,5L 0,99 Spa Reine/Barisart 0,5L 0,33 Evian 0,5L 0,53 Spa Reine 0,5L 0,30 Hier is goed te zien dat Albert Heijn een uitgebreider assortiment heeft. Nettorama heeft Evian helaas niet in haar assortiment. Een korte conclusie die hieruit getrokken kan worden; Albert Heijn is duurder dan Nettorama maar heeft wel een uitgebreider assortiment. Bar-le-Duc is de goedkoopste aanbieder en Evian de duurste. Spa zit daar tussenin maar heeft wel het uitgebreidste assortiment.

11 Promotiemiddelen Spa Nederland voert intensieve campagnes om haar merken onder de aandacht te brengen. Op TV, in magazines en op Internet met social media en websites. Spa maakt vooral gebruik van televisie commercials en radio reclame. Vaak hebben ze ook posters in bushokjes en banners op websites. Ook op nu.nl heeft een grote banner gestaan van de actie van Spa en Unicef. Deze nieuwe promotiecampagne van Spa houdt in voor elke liter Spa die je koopt, wordt 1 kind in Burkina Faso voorzien van een dag schoon water. Banners: Poster:

12 Distributie Spa kent een intensieve distributie. Er wordt ook gebruik gemaakt van de pull strategie, de vraag van klanten. Water hoort bij een van de eerste levensbehoeftes dus Spa maakt eigenlijk alleen promotie dat het gezond is om genoeg te drinken en voor de naamsbekendheid. De vraag van de consument naar water blijft. De distributie wordt gezien als een lang of indirect kanaal. De flesjes Spa worden aan de bron gebotteld en gaan vanaf de fabrikant naar de groothandel, daarna naar de detailhandel waar het flesje uiteindelijk uitkomt bij de consument. Sinds 2004 zorgt de fabriek van Spa Monopole voor het riviertransport tussen Luik en Antwerpen van afgewerkte producten die bestemd zijn voor de grote uitvoer. De verkooppunten van Spa zijn vooral supermarkten maar is ook veel in horeca te krijgen. Verder natuurlijk bij bijvoorbeeld benzinestations, in automaten, bij tabakswinkels enz. Schappositie Ik heb de schappositie bekeken bij Nettorama en Albert Heijn. Hieronder volgt een fotoverslag. Bij Nettorama is Spa vooral op ooghoogte geplaatst, of net onder ooghoogte. De pakken en flessen zijn snel te vinden. De concurrent Bar-le-Duc is op de onderste afbeelding helemaal onderin het vak te vinden. In een supermarkt van de Albert Heijn staan de producten van Spa vooral op- en boven ooghoogte geplaatst. De 0,5L flesjes staan beneden ooghoogte. De concurrent Evian Staat op ooghoogte en Bar-le-Duc wederom onderin het schap. Nettorama: Albert Heijn:

13 Overige informatie Milieu SPA, een pionier op het vlak van milieubescherming, beschermt zijn bronnen al sinds Sindsdien is die zone blijven uitbreiden. Met een oppervlakte van hectare (dezelfde oppervlakte van voetbalvelden) bezit SPA nu een van de grootste natuurbeschermingszones in Europa. In 1967 kwam Spa met het Water- en Bosbeheer een modus vivendi overeen dat het mogelijk maakte de bosbouw flink aan banden te leggen. Al heel lang neemt SPA maatregelen om zijn milieuprestatie te verbeteren. Op 20 jaar tijd verminderde de fabriek van SPA Monopole zijn CO2-uitstoten met 40 %. Bovendien wordt 89 % van het industriële afval van de fabriek van Spa Monopole gesorteerd en gerecycleerd. Soortnaam In Nederland is spa grotendeels gebruikt als een generieke naam van mineraalwater. Als men in bijvoorbeeld een restaurant bruisend mineraalwater wil bestellen vraagt men doorgaans om "een spa rood", waarmee wordt bedoeld dat diegene water van het merk Spa verwacht, of dat het Spa is dat wordt geserveerd. Soortgelijke gewoonten is onder andere in Frankrijk ("orangina" als je het merk sinas bedoelt) en in het Verenigd Koninkrijk ("coke" voor cola). Hofleverancier Spa is leverancier voor het Belgische en Nederlands hof.

14 Bronnen Spa Reine commercial Spa Fruit commercial Spa Bruisend commercial

Verdiepingsbijeenkomst KIDV 25 september Stefan De Clercq

Verdiepingsbijeenkomst KIDV 25 september Stefan De Clercq Verdiepingsbijeenkomst KIDV 25 september 2014 Stefan De Clercq 1 Inhoud presentatie Spadel in vogelvlucht CSR strategie en ambities Duurzaam verpakkingsmanagement bij Spadel Learnings uit de praktijk 2

Nadere informatie

PERSDOSSIER NEDERLAND

PERSDOSSIER NEDERLAND PERSDOSSIER NEDERLAND De mens en het water, het beste van de natuur dicht bij u Informatie: Jean-Benoît Schrans Directeur Communicatie SPADEL Tel. : 32 2 702.38.40 GSM: 32 497 511 575 Mail: jb.schrans@spawater.com

Nadere informatie

FOCUS ON CATEGORY: FRISDRANKEN EN SAPPEN

FOCUS ON CATEGORY: FRISDRANKEN EN SAPPEN FOCUS ON CATEGORY: FRISDRANKEN EN SAPPEN Deze catalogus betreft de uitgave 2010-2011. Niets van de uitgave 2010-2011 mag worden overgenomen of gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

Nadere informatie

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2012

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2012 GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2012 Gereglementeerde informatie 31 augustus 2012 16u30 CET Omzet van 101,5 miljoen euro daalt met 1,5% in de markten die een heropleving kennen maar die zeer concurrentieel

Nadere informatie

Mineraal- en bronwater in Nederland. Natuurzuiver, gezond en verantwoord

Mineraal- en bronwater in Nederland. Natuurzuiver, gezond en verantwoord Mineraal- en bronwater in Nederland Natuurzuiver, gezond en verantwoord Mineraal- en bronwaters zijn Uniek: Van constante kwaliteit en samenstelling Afkomstig uit wettelijk beschermde en zuivere bronnen

Nadere informatie

Wateronderzoekers : leerlingen van 5TQB - Institut des Filles de Marie

Wateronderzoekers : leerlingen van 5TQB - Institut des Filles de Marie Wateronderzoekers : leerlingen van 5TQB - Institut des Filles de Marie Oppervlaktewater: Vaak vervuild, moet dus behandeld worden Grondwater: Beter beschermd dus zuiverder behalve bij vervuiling van de

Nadere informatie

WETEN OVER WATER Spa Wateronderzoek 2014

WETEN OVER WATER Spa Wateronderzoek 2014 WETEN OVER WATER Spa Wateronderzoek 2014 ONDERZOEKSMETHODE EN STEEKPROEFSAMENSTELLING Marktonderzoeksinstituut TNS/NIPO heeft in juni 2014 in opdracht van Spadel - gespecialiseerd in het bottelen en commercialiseren

Nadere informatie

Spadel in het kort. Onze bestaansreden. Ons engagement. Onze verantwoordelijkheid. Onze Waarden. Structuur van de Groep 99,99%

Spadel in het kort. Onze bestaansreden. Ons engagement. Onze verantwoordelijkheid. Onze Waarden. Structuur van de Groep 99,99% j a a r v e r s l a g 2 0 1 0 Spadel in het kort De Groep Spadel is gespecialiseerd in het bottelen en commercialiseren van natuurlijk mineraalwater en een ruim gamma frisdranken. Ze beschikt over vier

Nadere informatie

NATIONAAL WATER ONDERZOEK 2015 Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van water

NATIONAAL WATER ONDERZOEK 2015 Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van water NATIONAAL WATER ONDERZOEK 2015 Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van water JORIS DE JONGH CAROLINE VAN TEEFFELEN AMSTERDAM, AUGUSTUS 2015 2 INHOUDSOPGAVE VOORAF AANLEIDING EN DOEL

Nadere informatie

1) The Coca Cola Company

1) The Coca Cola Company 2 Inhoudsopgave 1) The Coca Cola company Pagina 4 2) Missie, Visie & Kernwaarden Pagina 5 3) Het Assortiment Pagina 6 3.1 Coca Cola Regular Pagina 7 3.2 Coca Cola Light Pagina 8 3.3 Coca Cola Zero Pagina

Nadere informatie

Drinkwaters. De les ná G-kracht. In deze les gaat het over:

Drinkwaters. De les ná G-kracht. In deze les gaat het over: De les ná G-kracht Drinkwaters In deze les gaat het over: Welke rol water speelt voor onze gezondheid Welke soorten drinkwater er zijn Hoe je water het best kunt drinken en serveren Opdracht 1: Ben jij

Nadere informatie

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2011 EEN MOEILIJK JAAR 2011 ONDANKS EEN GOEDE EERSTE SEMESTER

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2011 EEN MOEILIJK JAAR 2011 ONDANKS EEN GOEDE EERSTE SEMESTER 1 Brussel, 31 augustus 2011 Gereglementeerde informatie 31 augustus 2011 17.30 u. CET GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2011 EEN MOEILIJK JAAR 2011 ONDANKS EEN GOEDE EERSTE SEMESTER Spadel zet haar investeringsstrategie

Nadere informatie

1. Checklist: analyse van het drankenaanbod in het secundair onderwijs.

1. Checklist: analyse van het drankenaanbod in het secundair onderwijs. 1. Checklist: analyse van het drankenaanbod in het secundair onderwijs. Met deze checklist kan je het aanbod dranken op jouw school in kaart brengen. Duid aan welke dranken de school aanbiedt. Vul voor

Nadere informatie

GROEP SPADEL : HALFJAARCIJFERS 2010

GROEP SPADEL : HALFJAARCIJFERS 2010 EMBARGO TOT 26 AUGUSTUS 2010 17u00 Brussel, 26 augustus 2010. Gereglementeerde informatie 26 augustus 2010 17u00 CET GROEP SPADEL : HALFJAARCIJFERS 2010 Lichte daling van het bedrijfsresultaat ten opzichte

Nadere informatie

LES VOOR G-KRACHT. Drinkwater Dit water is gebotteld leidingwater waar koolzuurgas al dan niet wordt aan toegevoegd en chloor wordt uitgefilterd.

LES VOOR G-KRACHT. Drinkwater Dit water is gebotteld leidingwater waar koolzuurgas al dan niet wordt aan toegevoegd en chloor wordt uitgefilterd. LES VOOR G-KRACHT DRINKWATERS Ons lichaam bestaat voor 70% uit water. Dagelijks scheiden we 2,5 liter uit langs de gekende wegen. We zouden ongeveer 1,5 l water moeten drinken per dag en daarbij nemen

Nadere informatie

Marketingplan. HAK Appelmoes. Opdrachtgever: Datum: 05/01/2010. Dhr. H.H. van Nieuwenhuijze. Inge van Wanrooij Caroline Krouwel

Marketingplan. HAK Appelmoes. Opdrachtgever: Datum: 05/01/2010. Dhr. H.H. van Nieuwenhuijze. Inge van Wanrooij Caroline Krouwel Appelmoes Opdrachtgever: Plaats: Tilburg Datum: 05/01/2010 Docent: Groep 13: Dhr. H.H. van Nieuwenhuijze Marianne Sebregts Inge van Wanrooij Caroline Krouwel Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Analyse...

Nadere informatie

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2017

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2017 Gereglementeerde informatie 28 augustus 2017 17u40 CET GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2017 FORSE STIJGING VAN HET BEDRIJFSRESULTAAT MEDE DOOR DE OVERNAME VAN DEVIN AD EN DE BIJZONDER GUNSTIGE WEERSOMSTANDIGHEDEN

Nadere informatie

Water met een smaakje

Water met een smaakje Water met een smaakje Workshop voor alle ouders in Kanaleneiland Voorwoord Ruim een kwart van de kinderen in de wijk Kanaleneiland is te zwaar. Overgewicht onder jonge kinderen van 4 tot 12 jaar is een

Nadere informatie

Koelkastplan Hoge kwaliteit koelkasten Keuze uit glasdeurkoelkast of backbarkoeler Flexibele invulling Gratis 1 e inlading A-merk producten

Koelkastplan Hoge kwaliteit koelkasten Keuze uit glasdeurkoelkast of backbarkoeler Flexibele invulling Gratis 1 e inlading A-merk producten Koelkastplan 2018 Hoge kwaliteit koelkasten Keuze uit glasdeurkoelkast of backbarkoeler Flexibele invulling Gratis 1 e inlading A-merk producten Het FOOX Koelkastplan 2018 Voorwoord Voor u ligt weer een

Nadere informatie

LANCERING VAN INNOVATIES

LANCERING VAN INNOVATIES GROEP SPADEL: JAARRESULTATEN 2016 Gereglementeerde informatie 28 maart 2017 17u00 CET STIJGING VAN DE OMZET. DALING VAN HET BEDRIJFSRESULTAAT ALS GEVOLG VAN DE LANCERING VAN INNOVATIES Omzet van 250,4

Nadere informatie

1. Checklist: analyse van het drankenaanbod in het secundair onderwijs

1. Checklist: analyse van het drankenaanbod in het secundair onderwijs 1. Checklist: analyse van het drankenaanbod in het secundair onderwijs Met deze checklist kan je het aanbod dranken op jouw school in kaart brengen. Duid aan welke dranken de school aanbiedt. Vul voor

Nadere informatie

Checklist analyse van het drankenaanbod in het basisonderwijs

Checklist analyse van het drankenaanbod in het basisonderwijs Checklist analyse van het drankenaanbod in het basisonderwijs Met deze checklist kan je het aanbod dranken op jouw school in kaart brengen. Duid aan welke dranken de school aanbiedt. Vul voor de beschikbare

Nadere informatie

Checklist. in het secundair onderwijs

Checklist. in het secundair onderwijs Checklist analyse van het drankenaanbod in het secundair onderwijs Met deze checklist kan je het aanbod dranken op jouw school in kaart brengen. Duid aan welke dranken de school aanbiedt. Vul voor de beschikbare

Nadere informatie

Behoefteonderzoek Mentos

Behoefteonderzoek Mentos Behoefteonderzoek Mentos Deskresearch 1A Het bedrijf FMO gaat een behoefteonderzoek uitvoeren voor het bedrijf Mentos. Mentos heeft verschillende producten in het assortiment. Ze hebben verschillende snoeprollen

Nadere informatie

1. Checklist: analyse van het drankenaanbod in het basisonderwijs

1. Checklist: analyse van het drankenaanbod in het basisonderwijs 1. Checklist: analyse van het drankenaanbod in het basisonderwijs Met deze checklist kan je het aanbod dranken op jouw school in kaart brengen. Duid aan welke dranken de school aanbiedt. Vul voor de beschikbare

Nadere informatie

1. Checklist: analyse van het drankenaanbod in het basisonderwijs.

1. Checklist: analyse van het drankenaanbod in het basisonderwijs. 1. Checklist: analyse van het drankenaanbod in het basisonderwijs. Met deze checklist kan je het aanbod dranken op jouw school in kaart brengen. Duid aan welke dranken de school aanbiedt. Vul voor de beschikbare

Nadere informatie

1. Checklist: analyse van het drankenaanbod in het basisonderwijs

1. Checklist: analyse van het drankenaanbod in het basisonderwijs 1. Checklist: analyse van het drankenaanbod in het basisonderwijs Met deze checklist kan je het aanbod dranken op jouw school in kaart brengen. Duid aan welke dranken de school aanbiedt. Vul voor de beschikbare

Nadere informatie

Layvish Live life, drink Layvish. Naam: Klas: 3B

Layvish Live life, drink Layvish. Naam: Klas: 3B Layvish Live life, drink Layvish Naam: Klas: 3B 1 Voorwoord Het project is een beetje moeizaam verlopen, maar het is uiteindelijk met succes voltooid. Wij hebben dit project met plezier gemaakt. Het was

Nadere informatie

Appelsap. 1 KH portie. 51 kcal / 215 kj. 115 ml ± 1 halfvol glas GI = 44

Appelsap. 1 KH portie. 51 kcal / 215 kj. 115 ml ± 1 halfvol glas GI = 44 Dranken Dranken Voldoende drinken is belangrijk voor de algemene gezondheid. Bekijken we aandachtig de voedingsdriehoek dan is het duidelijk dat drank een belangrijk onderdeel is. Als volwassenen moeten

Nadere informatie

Project Alcohol 2014

Project Alcohol 2014 Project Alcohol 2014 Naam: Jong geleerd is oud gedaan!!!! Laat je niet Naam: F L s E s E N Klas:!!! 1 Inleiding De carnaval komt eraan. Een feest dat gevierd moet worden. Maar is het feestje van plezier

Nadere informatie

Inleiding Thijs Jasperse 1 Het is tijd voor paprika! 2 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 26 augustus a.s. 5

Inleiding Thijs Jasperse 1 Het is tijd voor paprika! 2 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 26 augustus a.s. 5 Inhoud Inleiding Thijs Jasperse 1 Het is tijd voor paprika! 2 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 26 augustus a.s. 5 Gaat het de goede kant op? Nu halverwege de maand juli kunnen we vaststellen

Nadere informatie

Passie, nabijheid, vooruitgang en openheid onze waarden

Passie, nabijheid, vooruitgang en openheid onze waarden Jaarverslag 2012 Passie, nabijheid, vooruitgang en openheid onze waarden Inhoudstafel 3 Kerncijfers 4 Boodschap van de Voorzitter en de Gedelegeerd Bestuurder 6 Hulde aan voorzitter en stichter Guy Jacques

Nadere informatie

GROEP SPADEL: JAARRESULTATEN 2012

GROEP SPADEL: JAARRESULTATEN 2012 EMBARGO TOT 27 MAART 2013-16.30 u. GROEP SPADEL: JAARRESULTATEN 2012 Gereglementeerde informatie 27 maart 2013 16.30 u. CET Stijging van de omzet met 0,7% tot 198,2 miljoen euro in de heroplevende, maar

Nadere informatie

POSITIONEREN! MIKE SCHEFFEL! STEFAN VAN REES! STEIN VAN DER VALK!

POSITIONEREN! MIKE SCHEFFEL! STEFAN VAN REES! STEIN VAN DER VALK! POSITIONEREN! MIKE SCHEFFEL! STEFAN VAN REES! STEIN VAN DER VALK! Bron: Positioneren door Rik Riezenbos en Jaap van der Grinten - Creative marketing DCMD02 HRO! OUD! Een goed product verkoopt zichzelf!

Nadere informatie

Fris innoveert. Vooraf. Les 1 Sleutel 2F

Fris innoveert. Vooraf. Les 1 Sleutel 2F Fris innoveert Vooraf Onderwerp: Fris innoveert Strategie: Voorspellen CLIB-niveau van de tekst: 82/8 (2F) MI-tip: laat de studenten een onderzoek doen naar het drinkgedrag in de klas. Let op: in deze

Nadere informatie

introduceren het concept: Écht vers, zuiver en koel water uit de tap; zowel plat als bruisend

introduceren het concept: Écht vers, zuiver en koel water uit de tap; zowel plat als bruisend en introduceren het concept: Écht vers, zuiver en koel water uit de tap; zowel plat als bruisend Waarom is water een hot item Water is de basis van alle leven Water is een oplosser en een transporteur

Nadere informatie

http://www.kuurwater.nl/gebruik.html

http://www.kuurwater.nl/gebruik.html http://www.kuurwater.nl/gebruik.html Overgewicht, vermoeidheid, veel zitten, stress, dat zijn problemen die vaak te maken hebben met het leven van vandaag. De hydroxydase kuur kan u helpen deze problemen

Nadere informatie

Inhoudstafel. 3 Kerncijfers. 4 Nieuw logo Spadel. 5 Woord van de Voorzitter. 6 Voornaamste feiten. 8 Boodschap van de Algemene Directie

Inhoudstafel. 3 Kerncijfers. 4 Nieuw logo Spadel. 5 Woord van de Voorzitter. 6 Voornaamste feiten. 8 Boodschap van de Algemene Directie jaarverslag 2011 Inhoudstafel 3 Kerncijfers 4 Nieuw logo Spadel 5 Woord van de Voorzitter 6 Voornaamste feiten 8 Boodschap van de Algemene Directie 10 Spadel in het kort 13 Onze producten 16 Human Resources

Nadere informatie

GROEP SPADEL: JAARRESULTATEN 2017

GROEP SPADEL: JAARRESULTATEN 2017 Gereglementeerde informatie 22 maart 2018 17u40 CET GROEP SPADEL: JAARRESULTATEN 2017 STERKE STIJGING VAN HET BEDRIJFSRESULTAAT DOOR DE OVERNAME VAN DEVIN AD Sterke omzetstijging (+15,5%) en bedrijfsresultaat

Nadere informatie

Coca-Cola Watermeloen

Coca-Cola Watermeloen Coca-Cola Watermeloen Naam: Klas: 3B Docent: Y. Azoubairi Vak: Economie Datum: 15-10-2018 Inhoudsopgave: Inleiding Doelgroep Marketingsstrategie Communicatiemiddelen Begroting Slot Inleiding: Wij heb en

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013. Voor alle dagelijkse hydratatiemomenten

JAARVERSLAG 2013. Voor alle dagelijkse hydratatiemomenten JAARVERSLAG 2013 Voor alle dagelijkse hydratatiemomenten 2 SPADEL JAARVERSLAG 2013 titel_hoofdstuk Inhoudstafel 3 4 Kerncijfers 6 Voorwoord 8 Voornaamste feiten 2013 10 Uitvoerend Comité 11 Spadel in het

Nadere informatie

Prijslijst Water Concepts Benelux - 2014

Prijslijst Water Concepts Benelux - 2014 Product Aantal flesjes Prijs per stuk Mineraalwater uit de bron van Radnor Hills, Verenigd Koninkrijk De RH flesjes zijn voorzien van een watervast kunststof gelamineerd etiket RH 33 cl. gewone dop 252

Nadere informatie

Experience Design water, water, water.

Experience Design water, water, water. Opdracht 1 water, water, water. CMD 3b Freek Murk 0814805 Welk water is het lekkerst? De test om het water Ik wil graag onderzoeken hoe mensen hun ogen gebruiken. Ik wil graag weten wat een merk doet met

Nadere informatie

Assemblée générale Algemene vergadering

Assemblée générale Algemene vergadering Assemblée générale 9-6 - 2016 Algemene vergadering 1.1 Rapport annuel du Groupe Spadel et Rapport de Gestion du Conseil d Administration sur l exercice social de Spadel S.A. clôturé au 31 décembre 2015.

Nadere informatie

Your Brand Punica Rodney de Grave 0777221 06-11-2010

Your Brand Punica Rodney de Grave 0777221 06-11-2010 Your Brand Punica Rodney de Grave 0777221 06-11-2010 Product/Merk Analyse Punica Achtergrond; Punica is een van oorsprong Duitse fruitdrank die wordt geproduceerd door PepsiCo. De drank was in de jaren

Nadere informatie

GROEP SPADEL: JAARRESULTATEN 2009

GROEP SPADEL: JAARRESULTATEN 2009 GROEP SPADEL: JAARRESULTATEN 2009 Brussel, 30 maart 2010 Gereglementeerde informatie 30 maart 2010 16u30 CET Stijging van het bedrijfsresultaat ondanks een moeilijke marktomgeving Daling van de netto omzet

Nadere informatie

Eric Sleeuwits en Chantal van der Wijk

Eric Sleeuwits en Chantal van der Wijk Dankwoord Allereerst wil ik alle mensen bedanken die mij hebben geholpen bij het schrijven van dit boek en de mensen die mij in de tussentijd gesteund hebben. Zoals mijn collega s, ouders en vriendin.

Nadere informatie

VEILIG DRINKWATER, OVERAL IN DE WERELD! Ideaal voor op reis, outdoor, sport, vrije tijd en alledaags leven 99.9% VAN BACTERIEN, VIRUSSEN EN MEER*...

VEILIG DRINKWATER, OVERAL IN DE WERELD! Ideaal voor op reis, outdoor, sport, vrije tijd en alledaags leven 99.9% VAN BACTERIEN, VIRUSSEN EN MEER*... VEILIG DRINKWATER, OVERAL IN DE WERELD! Ideaal voor op reis, outdoor, sport, vrije tijd en alledaags leven 99.9% VAN BACTERIEN, VIRUSSEN EN MEER*... GEMAKKELIJK TOEGANG TOT WATER Beekjes, sloten, rivieren

Nadere informatie

Feestje. b(r)ouwen! Bavariactie. Fijne. Carnaval! Leverperiode 7 feb t/m 25 feb Jaargang 10, nr. 1

Feestje. b(r)ouwen! Bavariactie. Fijne. Carnaval! Leverperiode 7 feb t/m 25 feb Jaargang 10, nr. 1 Feestje b(r)ouwen! L I E S H O U T H O L L A N D Bavariactie Fijne Carnaval! Leverperiode 7 feb t/m 25 feb Jaargang 10, nr. 1 Chocomel Vol 12 x Appelsientje Sinaasappelsap, Appel-Troebel Multifruit, Zontomaat

Nadere informatie

17 FEBRUARI T/M 1 MAART 2016. seizoensbasics. damesvest. Ook in blauw. S t/m XL. 35.- 28.- hema.be

17 FEBRUARI T/M 1 MAART 2016. seizoensbasics. damesvest. Ook in blauw. S t/m XL. 35.- 28.- hema.be 17 FEBRUARI T/M 1 MAART 2016 seizoensbasics damesvest Ook in blauw. S t/m XL. 35.- 28.- damesskinny Ook in donkerblauw. 36 t/m 46. 17.50 damesblouse S t/m XL. 22.50 2 oogschaduw Wet & Dry Nat aanbrengen

Nadere informatie

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2018

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2018 GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2018 Gereglementeerde informatie 4 september 2018 17h40 CET Groei met 6,5 % van het zakencijfer hoofdzakelijk te danken aan de integratie van het Bulgaarse filiaal Devin

Nadere informatie

NATIONAAL FRISDRANK ONDERZOEK 2015 Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van frisdrank

NATIONAAL FRISDRANK ONDERZOEK 2015 Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van frisdrank NATIONAAL FRISDRANK ONDERZOEK 2015 Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van frisdrank JORIS DE JONGH CAROLINE VAN TEEFFELEN AMSTERDAM, APRIL 2015 INHOUDSOPGAVE VOORAF AANLEIDING EN

Nadere informatie

Boutique Dairy, Good Heavens divine drinking yogurt.

Boutique Dairy, Good Heavens divine drinking yogurt. 5. In dit deel van het verslag beschrijft men de vergelijking tussen het nieuwe product met de vergelijkbare probiotische producten. Ieder projectlid heeft ongeveer twee tot vier producten vergeleken op

Nadere informatie

NATIONAAL FRISDRANK ONDERZOEK 2017

NATIONAAL FRISDRANK ONDERZOEK 2017 NATIONAAL FRISDRANK ONDERZOEK 2017 Een kwantitatief onderzoek naar het gebruik en de waardering van frisdrank CAROLINE VAN TEEFFELEN JEROEN HERMANS JORIS DE JONGH AMSTERDAM, APRIL 2017 INHOUDSOPGAVE VOORAF

Nadere informatie

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2016

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2016 GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2016 Gereglementeerde informatie 30 augustus 2016 17u00 CET Omzetstijging van 4,6% op de dynamische markten die hun groei verderzetten Bedrijfsresultaat (EBIT) daalt met

Nadere informatie

STAP 1: ANALYSE. Achtergrond van het bedrijf

STAP 1: ANALYSE. Achtergrond van het bedrijf STAP 1: ANALYSE Achtergrond van het bedrijf Coca-Cola bestaat in Nederland uit twee bedrijven: Coca-Cola Nederland maakt deel uit van The Coca-Cola Company, eigenaar van de merken, verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Inhoudstafel. 4 Kerncijfers. 6 Voorwoord. 8 Uitvoerend Comité - Raad van Bestuur. 10 Voornaamste feiten 2014. 12 Spadel in het kort.

Inhoudstafel. 4 Kerncijfers. 6 Voorwoord. 8 Uitvoerend Comité - Raad van Bestuur. 10 Voornaamste feiten 2014. 12 Spadel in het kort. Inhoudstafel 4 Kerncijfers 6 Voorwoord 8 Uitvoerend Comité - Raad van Bestuur 10 Voornaamste feiten 2014 12 Spadel in het kort 14 Onze merken 16 People @ Spadel 18 Industriële activiteiten 20 Marktactiviteiten

Nadere informatie

Ordening in de supermarkt. Michelle van Wijhe TH1C

Ordening in de supermarkt. Michelle van Wijhe TH1C Ordening in de supermarkt Michelle van Wijhe TH1C De Inhoudsopgave: De inleiding Pagina 3 Hoofdstuk 1: Levering van producten Pagina 4 Hoofdstuk 2: Winkelwagens en looproutes Pagina 5 Hoofdstuk 3: Boven

Nadere informatie

Frisdranken & Sappen

Frisdranken & Sappen Frisdranken & Sappen Inhoud Frisdranken en Sappen FRISDRANKEN COCA-COLA 4 PEPSI 6 DR. PEPPER 6 RAAK 7 SISI 7 FANTA 7 WATER SPA 18 CHAUDFONTAINE 18 SOURCY 20 PENAQUA 21 EVIAN 21 BAR-LE-DUC 21 ORANGINA

Nadere informatie

Natuurlijk mineraalwater en bronwater: 242 km² beschermde waterzones in België, voor het behoud van de natuurlijke bronnen

Natuurlijk mineraalwater en bronwater: 242 km² beschermde waterzones in België, voor het behoud van de natuurlijke bronnen Persbericht Brussel, 16 maart 2012 Wereldwaterdag 22 maart 2012 Natuurlijk mineraalwater en bronwater: 242 km² beschermde waterzones in België, voor het behoud van de natuurlijke bronnen Beschermde impluviumzone

Nadere informatie

Marcomplan ZZPPS Merkant. Communicatie. Het Marcomplan. Wat, waarom en hoe

Marcomplan ZZPPS Merkant. Communicatie. Het Marcomplan. Wat, waarom en hoe Marcomplan ZZPPS Merkant Communicatie Het Marcomplan Wat, waarom en hoe Inleiding: in het kort de theorie Marketing Product (dienst) Plaats (distributie) Prijs Personeel Promotie (verkoop, PR, reclame)

Nadere informatie

INHOUD INLEIDING...7 EEN AANTAL TIPS VOORDAT JE AAN DE SLAG GAAT...8

INHOUD INLEIDING...7 EEN AANTAL TIPS VOORDAT JE AAN DE SLAG GAAT...8 water opmk 190x190.indd 3 INHOUD INLEIDING...7 EEN AANTAL TIPS VOORDAT JE AAN DE SLAG GAAT...8 Granny Smith-appel + limoen...12 Ananas + kokosnoot + kokoswater...14 Venkel + tijm + komkommer...16 Rood

Nadere informatie

NATIONAAL WATERONDERZOEK 2016

NATIONAAL WATERONDERZOEK 2016 NATIONAAL WATERONDERZOEK 2016 Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van water in opdracht van FWS CAROLINE VAN TEEFFELEN JORIS DE JONG TESSA DE KRUIJK AMSTERDAM, 2016 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Nutricia biedt meer. Persoonlijk advies van Nutricia Medische Voedingsservice

Nutricia biedt meer. Persoonlijk advies van Nutricia Medische Voedingsservice Nutricia biedt meer Persoonlijk advies van Nutricia Medische Voedingsservice Misschien heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen of behoefte aan meer informatie. Uw arts of diëtist kan u meer informatie

Nadere informatie

PRODUCT. Sinds 1921 CATALOGUS

PRODUCT. Sinds 1921 CATALOGUS PRODUCT Sinds 1921 CATALOGUS Beste klant, Siebrand, een bijzonder familiebedrijf, is opgericht in 1921. Wij zijn trots op de rijke historie die wij als bedrijf hebben. Het Siebrand-imago wordt gekenmerkt

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE KB 2009 minitoets bij opdracht 8

handel en verkoop CSPE KB 2009 minitoets bij opdracht 8 handel en verkoop CSPE KB 2009 minitoets bij opdracht 8 Naam kandidaat variant d Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). - Geef verbeteringen aan volgens de voorbeelden

Nadere informatie

Jongeren en alcohol. peiling Leids JongerenPanel. Colofon. Serie Statistiek 2011 / 17

Jongeren en alcohol. peiling Leids JongerenPanel. Colofon. Serie Statistiek 2011 / 17 Jongeren en alcohol peiling Leids JongerenPanel Colofon Serie Statistiek 2011 / 17 Gemeente Leiden Afdeling Strategie en Onderzoek, BOA Sociaal en Economisch Beleid, SEB Postbus 9100, 2300 PC Leiden E-mail:

Nadere informatie

HEMA gaat Bric Brac. Barrie Vredeveld 0821540 CMD4D Minor Innovation by Media & Design

HEMA gaat Bric Brac. Barrie Vredeveld 0821540 CMD4D Minor Innovation by Media & Design HEMA gaat Bric Brac Barrie Vredeveld 0821540 CMD4D Minor Innovation by Media & Design De HEMA in Rusland Rusland maakt deel uit van de zogenaamde BRIClanden, ook wel de Grote Vier genoemd. Samen met Brazilië,

Nadere informatie

De veranderende markt

De veranderende markt De veranderende markt 1 De veranderende markt Vanaf 2000 is de detailhandel sterk veranderd door de opkomst van de computer. Als verkoper kun je de kennis over de geschiedenis en de toekomst van de detailhandel

Nadere informatie

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2015

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2015 GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2015 Gereglementeerde informatie 24 augustus 2015 16u30 CET Stijging van het operationeel resultaat (EBIT) met bijna 6%, dankzij een toegenomen verkoop en de algemene beheersing

Nadere informatie

NATIONAAL FRISDRANK ONDERZOEK 2011 Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van frisdrank

NATIONAAL FRISDRANK ONDERZOEK 2011 Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van frisdrank NATIONAAL FRISDRANK ONDERZOEK 2011 Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van frisdrank KJELL MASSEN MSc. FERNANDO MCDOUGAL MSc. AMSTERDAM, AUGUSTUS 2011 NATIONAAL FRISDRANK ONDERZOEK

Nadere informatie

HAAL HET FRIS NU OOK VOORDELIG BINNEN!

HAAL HET FRIS NU OOK VOORDELIG BINNEN! Editie 11 / 17 Geldig voor leveringen van t/m november 17 HET WORDT AL AARDIG FRIS BUITEN, HAAL HET FRIS NU OOK VOORDELIG BINNEN! Frisdrank in krat Diverse soorten, cl 1017 10177 10187 11797 11808 334

Nadere informatie

WINKELCENTRUM VALKENBURG

WINKELCENTRUM VALKENBURG WINKELCENTRUM VALKENBURG Behoefte inventarisatie LOKAAL Wat betekent lokale marketing voor jou? DOEL Welke doelstelling heb je de komende periode oplet gebied van lokale marketing? MIDDELEN Welke middelen

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE KB 2009 minitoets bij opdracht 8

handel en verkoop CSPE KB 2009 minitoets bij opdracht 8 handel en verkoop CSPE KB 2009 minitoets bij opdracht 8 Naam kandidaat variant b Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). - Geef verbeteringen aan volgens de voorbeelden

Nadere informatie

Project 4 Campagne. Whitney Cheung. Onderzoeksverslag. Uitgeverij Media College Amsterdam 2011. Whitney Cheung IV1B

Project 4 Campagne. Whitney Cheung. Onderzoeksverslag. Uitgeverij Media College Amsterdam 2011. Whitney Cheung IV1B Naam: Whitney Cheung Klas: IV1B Project: Campagne Datum: 6 Maart 2010 Whitney Cheung Onderzoeksverslag Uitgeverij Media College Amsterdam 2011 2 Voorwoord Dit voorwoord heb ik geschreven in het kader van

Nadere informatie

Bonus Rapport : De GodenDrank

Bonus Rapport : De GodenDrank Bonus Rapport : De GodenDrank De Godendrank Om iedere dag optimaal te beginnen Katjaa Callens Copyright 2009. Alle rechten voorbehouden. www.wegmetdiekilos.com Denk aub eventjes aan het milieu voor je

Nadere informatie

Bladzijde 2 - In het magazijn

Bladzijde 2 - In het magazijn Bladzijde 2 - In het magazijn 1. Wat is een supermarkt? dat is een super leuke winkel dat is een grote winkel waar je veel eten kunt kopen 2. Hoe komt het eten en drinken in de supermarkt? met een vracht-wagen

Nadere informatie

Op krachten komen met medische drinkvoeding

Op krachten komen met medische drinkvoeding Op krachten komen met medische drinkvoeding Uw arts of diëtist heeft u geadviseerd om medische drinkvoeding te gebruiken. In deze brochure vindt u hier meer informatie over. Op krachten blijven is belangrijk

Nadere informatie

Smaakvolle wijnen Origineel maatwerk Bijpassend glaswerk Uniek wijnkelderbeheer Verrassende thema gifts Creatieve relatiegeschenken

Smaakvolle wijnen Origineel maatwerk Bijpassend glaswerk Uniek wijnkelderbeheer Verrassende thema gifts Creatieve relatiegeschenken Smaakvolle wijnen Origineel maatwerk Bijpassend glaswerk Uniek wijnkelderbeheer Verrassende thema gifts Creatieve relatiegeschenken Exclusieve kerstpakketten Persoonlijke service www.wineinspiration.nl

Nadere informatie

De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint

De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint Inhoud Inleiding De kracht van social media Wanneer komt social media van pas? Social

Nadere informatie

news geldig bij bezorging van 20 maart t/m 03 april 2013 www.ab-inbevbars.nl 9+1 Jupiler Pilsener Krat 24 x 25 cl 13.53

news geldig bij bezorging van 20 maart t/m 03 april 2013 www.ab-inbevbars.nl 9+1 Jupiler Pilsener Krat 24 x 25 cl 13.53 news geldig bij bezorging van 20 maart t/m 03 april 2013 www.ab-inbevbars.nl 9+1 Jupiler Pilsener Krat 24 x 25 cl 13.53 wijn 20 maart t/m 03 april Tip: Aspergewijn! Cuvée Trimbach Elzas, Frankrijk 7.70

Nadere informatie

HEERLIJKE HOT DRINKS. Warme margemakers in een handomdraai

HEERLIJKE HOT DRINKS. Warme margemakers in een handomdraai HEERLIJKE HOT DRINKS Warme margemakers in een handomdraai Een warm onthaal! Het seizoen van koud bier, gekoelde wijn en verfrissende frisdrank is voorbij. De hoogste tijd dus om na te denken over hoe je

Nadere informatie

GROEP SPADEL: JAARRESULTATEN 2010

GROEP SPADEL: JAARRESULTATEN 2010 Brussel, 29 maart 2011. Gereglementeerde informatie 29 maart 2011 16u30 CET GROEP SPADEL: JAARRESULTATEN 2010 Spadel consolideert zijn leiderspositie ondanks een licht daling van de omzet Het operationeel

Nadere informatie

HORECA TOPPERS. Mexicano, nu extra voordelig! Mexicano Voordeelpack 40x135 gram 22.

HORECA TOPPERS.   Mexicano, nu extra voordelig! Mexicano Voordeelpack 40x135 gram 22. HORECA Jaargang 19 - Nummer 5 Acties geldig van 6 t/m 18 mei 2019 S www.vanaltenawijchen.nl Mexicano, nu extra voordelig! Mexicano Voordeelpack 40x135 gram 22. 95 Coca Cola Regular 24x0.5 liter- PET. Coca

Nadere informatie

Youth Today: hoe communiceer je best naar jongeren toe?

Youth Today: hoe communiceer je best naar jongeren toe? Youth Today: hoe communiceer je best naar jongeren toe? Wat betekent het om jong te zijn in 2015? Waarin verschillen de jongeren van vandaag met die van het vorige decennium? Één constante: jongeren leven

Nadere informatie

Op krachten blijven. korte uitleg over medische drinkvoeding

Op krachten blijven. korte uitleg over medische drinkvoeding Op krachten blijven korte uitleg over medische drinkvoeding Op krachten blijven is belangrijk... Een fit en sterk lichaam is belangrijk voor uw algehele gezondheid en helpt u onafhankelijk en mobiel te

Nadere informatie

Bied uw gasten keuze met een breed assortiment

Bied uw gasten keuze met een breed assortiment Bied uw gasten keuze met een breed assortiment Vier Voordelen van Vrumona voor u Een perfecte service richting uw gasten staat bij u centraal. Daarom is het belangrijk om samen te werken met een toe leverancier

Nadere informatie

Bedrijfsresultaat boekt verlies als gevolg van een moeilijk jaar en niet-recurrente elementen 1. Kerncijfers

Bedrijfsresultaat boekt verlies als gevolg van een moeilijk jaar en niet-recurrente elementen 1. Kerncijfers Brussel, 30 maart 2009. Gereglementeerde informatie 30 maart 2009 16u30 CET GROEP SPADEL : JAARRESULTATEN 2008 Bedrijfsresultaat boekt verlies als gevolg van een moeilijk jaar en niet-recurrente elementen

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE KB 2009 minitoets bij opdracht 8

handel en verkoop CSPE KB 2009 minitoets bij opdracht 8 handel en verkoop CSPE KB 2009 minitoets bij opdracht 8 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). - Geef verbeteringen aan volgens de voorbeelden

Nadere informatie

Rapportage enquête Leidse winkeliers over openstelling op zondag

Rapportage enquête Leidse winkeliers over openstelling op zondag Rapportage enquête Leidse winkeliers over openstelling op zondag Strategie en Onderzoek, september 2013 Inleiding Begin september 2013 is onder Leidse winkeliers een enquête gehouden over de openstelling

Nadere informatie

Drink u gezond voor 0,006 Euro per glas BasischAktiefWater

Drink u gezond voor 0,006 Euro per glas BasischAktiefWater Drink u gezond voor 0,006 Euro per glas BasischAktiefWater BasischAktiefWater is de meest voordelige en eenvoudige manier om uw gezondheid te ondersteunen. We hebben voor u uitgerekend hoe duur nu eigenlijk

Nadere informatie

1. Je woont in... persoonlijke voetafdruk. Ruimte. een appartement of een klein huis met 1 à 2 slaapkamers? (+/- 80m²) 2

1. Je woont in... persoonlijke voetafdruk. Ruimte. een appartement of een klein huis met 1 à 2 slaapkamers? (+/- 80m²) 2 1. Je woont in... een appartement of een klein huis met 1 à 2 slaapkamers? (+/- 80m²) 2 een groot appartement of een huis met 3 à 4 slaapkamers? (+/- 120m²) 3 een groot huis met meer dan 4 slaapkamers?

Nadere informatie

6+3 OPEN GRATIS. op zaterdag 1 november van 8u30 tot 12u00 PAK. /pak bij aankoop van een promopak. 5,55 /kg promo.

6+3 OPEN GRATIS. op zaterdag 1 november van 8u30 tot 12u00 PAK. /pak bij aankoop van een promopak. 5,55 /kg promo. Voor onze prijzen hoeft u niet bang te zijn! OPEN op zaterdag 1 november van 8u3 tot 12u Boerenworsten (Pak 6+3 gratis) 1,8kg Promo 6+3 De goedkoopste en snelste boodschappen van uw regio 5 99 5,55 /kg

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

Dit bestand niet correct? Meld misbruik op www.saxionstudent.nl. Saxionstudent.nl Blok1

Dit bestand niet correct? Meld misbruik op www.saxionstudent.nl. Saxionstudent.nl Blok1 Inleiding Dit verslag is geschreven in het kader voor het project Desk & Fieldresearch. Het project is voor het eerste studiejaar van de opleiding Commerciële Economie, aan Saxion Hogeschool te Enschede.

Nadere informatie

De beste apparatuur voor al uw frisse dranken

De beste apparatuur voor al uw frisse dranken De beste apparatuur voor al uw frisse dranken Vier Voordelen van Vrumona voor u Een perfecte service richting uw gasten staat bij u centraal. Daarom is het belangrijk om samen te werken met een toe leverancier

Nadere informatie

Om deze hoofdvraag te kunnen beantwoorden ga ik eerst een aantal deelvragen onderzoeken en beantwoorden.

Om deze hoofdvraag te kunnen beantwoorden ga ik eerst een aantal deelvragen onderzoeken en beantwoorden. Praktische-opdracht door een scholier 1695 woorden 25 januari 2006 6,6 92 keer beoordeeld Vak M&O Inleiding IKEA, wie kent het bedrijf niet. Bijna iedereen is er ooit wel eens geweest en heeft er wel iets

Nadere informatie

Een pak melk moet meer rendement opleveren! 10-10-2014 Symposium 3D Schets Melkveehouderij

Een pak melk moet meer rendement opleveren! 10-10-2014 Symposium 3D Schets Melkveehouderij 1. Jumbo Hollak 2. Rendement supermarkt 2013 3. Melk in de supermarkt 4. Rendement maken op melk 1. Jumbo Hollak 1993 850 m2 verkoop oppervlakte 35 parkeerplaatsen 40 medewerkers 8000 artikelen 2014 1400

Nadere informatie

Look! Inspire : De schaduw kant van verslavende middelen Daan Hermans G&I 1B

Look! Inspire : De schaduw kant van verslavende middelen Daan Hermans G&I 1B Look! Inspire : De schaduw kant van verslavende middelen Daan Hermans G&I 1B 1 Inhoudsopgave Inleiding.. 3 Tijdlijn verzameling..4 week 1 & 2..4 week 3 & 4..5 week 5 & 6..6 week 7...7 De verwerkingskeuze....7

Nadere informatie

Concepten en producten voor elk moment van de dag

Concepten en producten voor elk moment van de dag Concepten en producten voor elk moment van de dag 8u00 20u28 14u08 Ontbijt Meeting Kamer 8u00 Ontbijt Ontbijt Friesland Foods heeft een ruim aanbod aan producten die kunnen bijdragen tot een meer kwalitatieve

Nadere informatie