DIGITALE workflow. p o r t a l. Integrated WorkFlow

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DIGITALE workflow. p o r t a l. Integrated WorkFlow"

Transcriptie

1 DIGITALE workflow integrated workflowiwf p o r t a l Integrated WorkFlow

2 Inhoudsopgave Algemene uitleg 3 Bevestiging van uw account 5 Wachtwoord wijzigen 6 Uitnodiging tot uploaden 7 Inloggen op uw project 8 Bestand uploaden 9 uitnodiging voor OLP-softproof 14 Controleren en aanpassen 15 Alle pagina s akkoord geven 28 Het bewerkte bestand printen 29 Integrated Workflow

3 IWF (Integrated WorkFlow) 3 Voor u ligt de workflowhandleiding van de toekomst, IWF (Integrated WorkFlow). IWF is voor grafisch professionals die prima in staat zijn cpdf (Certified-PDF ) zelf te produceren en indien nodig aan te passen. Na akkoord op de opdrachtbevestiging, plaatst u de cpdf met behulp van IWF rechtstreeks in ons proces wanneer u dat wilt, zonder dat op dat moment contact met ons nodig is. Nadat het bestand is geplaatst en verzonden, ontvangt u volledig automatisch via een uitnodiging met een link om het drukgerede high-res bestand, dat door ons proces drukgereed is gemaakt, te beoordelen en te fiatteren. We gebruiken ook hiervoor de OLP 1) methode. Veiliger, sneller en eenvoudiger voor alle betrokkenen. Voordelen van IWF met OLP samengevat: Nadat de opdracht bevestigd is kunt u zonder overleg met ons op dat moment het gehele aanleverproces zelf beheren. Dat betekent direct tijdwinst. Uploaden via IWF kan 24 uur, zeven dagen per week terwijl u toch enige tijd later (na uploaden van het bestand) een ontvangt ter controle. Indien tijdens controle blijkt dat er correcties moeten worden uitgevoerd, dan verwisselt u de pagina zelf en het proces herhaalt zich totdat u tevreden bent en het systeem aangeeft dat het bestand druktechnisch in orde is. Uiteraard kunt u ook ons vragen het probleem op te lossen. U geeft uw correcties dan aan op digitale gele briefjes IWF werkt op basis van drukvelindeling. Katernen die akkoord zijn kunnen al geproduceerd worden zodat niet gewacht hoeft te worden op een actueel katern. Dat betekent korte doorlooptijden. Geen datatransport via , dus geen extra belasting van uw netwerk. integrated workflowiwf p o r t a l Integrated Workflow

4 4 Versieverwisselingen zijn onmogelijk omdat er maar één bestand bestaat. U hoeft geen kopieën van afgekeurde PDF s meer te bewaren. Controle op kleurscheidingen is eenvoudig. U kunt in de OLP-softproof bladeren zodat u de 2/1 pagina s naast elkaar kunt beoordelen. U bekijkt uw proef always from everywhere. Toegang tot internet is de enige voorwaarde. U heeft geen speciale software nodig om de OLP te bekijken. Zodra u akkoord geeft komt de file per drukvel in de wachtrij van onze plaatbelichter of printer. 1) Zie voor de uitgebreide beschrijving van OLP-softproof de ommezijde van dit boekje Kortom, met de nieuwe IWF voor professionals geven we u extra comfort, besparen we tijd en bieden we optimale zekerheid van een foutloos proces.

5 Bevestiging van uw account 5 Het aanmaken van een account en het wijzigen van het wachtwoord is eenmalig. Vanaf dat moment is het mogelijk om in te loggen.

6 Wachtwoord wijzigen 6 Op deze plaats is het wachtwoord te wijzigen. Tip: kopieer het wachtwoord uit de mail en plak dit in dit venster. Hierna kan de de link gesloten worden. Er volgt een mail van Schrijen-Lippertz met het verzoek het bestand te uploaden.

7 Uitnodiging tot uploaden 7 Inloggen om de job te uploaden.

8 Inloggen op uw project 8 Inloggen door middel van gebruikersnaam en wachtwoord.

9 Bestand uploaden 9 In dit venster van IWF staan bij wijze van voorbeeld 12 lege pagina s klaar om te vullen met een cpdf bestand. U selecteert het juiste bestand door er naartoe te navigeren (browsen)

10 Bestand uploaden 10 Na het selecteren van het juiste bestand laadt IWF het bestand in bovenstaand venster.

11 Bestand uploaden 11 Sleep het bestand op pagina 1 van de lege pagina s. Het programma plaatst nu de pagina s in de volgorde van het PDF bestand. Mocht er een andere volgorde nodig zijn dan is dit alleen mogelijk door alle pagina s als losse PDF te uploaden. Dan kunnen de bestanden een voor een geplaatst worden.

12 Bestand uploaden 12 Na het plaatsen van alle pagina s in de juiste volgorde, verzendt u de pagina s naar Schrijen-Lippertz door op verzenden te klikken

13 Bestand uploaden 13 Bij het versturen van de pagina s naar Schrijen-Lippertz volgt deze mededeling. De pagina s zijn nu verstuurd en worden door Schrijen-Lippertz verwerkt. Het programma kan nu gesloten worden, er volgt een mail van Schrijen-Lippertz als de eerste en alle pagina s klaarstaan om goedgekeurd te worden.

14 uitnodiging voor OLP-softproof 14 IWF meldt dat alle pagina s klaar staan om te controleren en goed te keuren.

15 Controleren en aanpassen 15 Het icoon met de blauwe bril geeft aan dat de pagina s nog gecontroleerd moeten worden.

16 Controleren en aanpassen 16 Het clipbord symbool geeft aan dat er een Pitstop rapport is. Dit rapport betreft het hele document. Het rapport geeft aan of er eventueel afwijkingen zijn in het cpdf document die dienen te worden aangepast.

17 Controleren en aanpassen 17 Correctiepagina: Een nieuwe door de klant gecorrigeerde losse pagina is te plaatsen door deze opnieuw te uploaden. Sleep de pagina naar de gewenste positie.

18 Controleren en aanpassen 18 Het symbool geeft aan dat er 12 pagina s klaar staan ter controle. Er is nog geen pagina goedgekeurd. Verstuur de pagina opnieuw. Er volgt van Schrijen-Lippertz een mail dat de pagina klaar staat ter controle.

19 Controleren en aanpassen 19 Het programma staat op dit moment in de pagina voorvertoon modus. In deze modus laat het programma alle pagina s zien.

20 Controleren en aanpassen 20 Door op het blader symbool te klikken is het mogelijk om de brochure per twee pagina s tegelijk door te bladeren. Naast controle op de volgorde, krijgt de klant een totaalbeeld van de naast elkaar liggende pagina s.

21 Controleren en aanpassen 21 Het icoon PDF voorvertoning niet gebruiken. Hiermee komt de gehele originele PDF terug over het Web. Dit bestand is relatief groot. Het heeft geen doel om het bestand op te halen het staat namelijk al op de harde schijf.

22 Controleren en aanpassen 22 Door middel van het softproof icoon kan per pagina worden gecontroleerd.

23 Controleren en aanpassen 23 In het tabblad Pagina Boxes kunnen de boxen afzonderlijk worden bekeken. Door op het softproof icon te klikken is het mogelijk om in diverse tabbladen controles uit te voeren.

24 Controleren en aanpassen 24 In het tabblad Channels kunnen de keurscheidingen afzonderlijk worden bekeken. Met de gereedschappen bovenin de balk kan men bijvoorbeeld meten, vergroten en diverse andere zaken controleren.

25 Controleren en aanpassen 25 Door op het duim-omhoog-symbool te klikken geeft men de pagina met een gele balk eronder akkoord.

26 Controleren en aanpassen 26 Na goedkeuring komt er een reminder op het scherm. Door op Ga verder te klikken is de pagina definitief akkoord en gaat deze het produktie proces in. Er volgt van Apogee Portal geen bevestiging meer dat de pagina s in bewerking zijn.

27 Controleren en aanpassen 27 Links in het venster staat nu het aantal goedgekeurde pagina s. Na goedkeuring van alle pagina s staat er boven iedere pagina een groene duim.

28 Alle pagina s akkoord geven 28 In het menu onder het wiel is het mogelijk om alle pagina s tegelijk te selecteren en goed te keuren.

29 Het bewerkte bestand printen 29 In het menu onder het wiel is het mogelijk om de door IWF bewerkte bestanden te downloaden. Dit low-res PDF bestand kan gebruikt worden om te printen, bijvoorbeeld ter controle.

DIGITALE workflow OLP. OnLine Proofing

DIGITALE workflow OLP. OnLine Proofing DIGITALE workflow OLP OnLine Proofing OnLine Proofing Inhoudsopgave Algemene uitleg E-mail uitnodiging voor OLP-softproof 5 Inloggen op uw project 6 Controleren 7 Alle pagina s ineens akkoord geven Het

Nadere informatie

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers.

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. De contactpersoon bij uw organisatie, meldt u aan in het systeem van NS door het invullen van uw persoonlijke gegevens en email-adres. Op dit email

Nadere informatie

DRUKPORTAL HANDLEIDING VERSIE 3 - SEP.2014

DRUKPORTAL HANDLEIDING VERSIE 3 - SEP.2014 INHOUD 1 E-mail: Account is aangemaakt 4 2 Uw gebruikersnaam eventueel aanpassen 5 3 Controleer je systeem 7 3.1 Klik in het inlogscherm op de link Controleer mijn systeem 7 3.2 Resultaat systeem check

Nadere informatie

Instructie. Apogee Portal 7

Instructie. Apogee Portal 7 Instructie Apogee Portal 7 versie 2.0-28 februari 2012 Inhoudsopgave 1 Systeem controle + Inloggen Systeem controle... 3 Uitleg icoontjes... 3 Acrobat voorkeuren aanpassen... 4 2 3 Inloggen... 4 Jobs openen...

Nadere informatie

DRUKPORTAL HANDLEIDING VERSIE 1 - JAN.2014. Korte instructie2.indd 1 17-3-2014 13:16:36

DRUKPORTAL HANDLEIDING VERSIE 1 - JAN.2014. Korte instructie2.indd 1 17-3-2014 13:16:36 Korte instructie2.indd 1 17-3-2014 13:16:36 INHOUD 1 E-mail: Account is aangemaakt 4 2 Uw gebruikersnaam eventueel aanpassen 5 3 Controleer je systeem 7 3.1 Klik in het inlogscherm op de link Controleer

Nadere informatie

Welkom bij al Printing WebCenter

Welkom bij al Printing WebCenter Welkom bij al Printing WebCenter al Printing WebCenter is een online programma voor het beoordelen van uw proeven op een gebruiksvriendelijke manier. Wij hopen dat deze service van al Printing kan bijdragen

Nadere informatie

Handleiding. self service adverteren in print.

Handleiding. self service adverteren in print. Handleiding self service adverteren in print. Met onze online tool maak je in drie simpele stappen een advertentie drukklaar. Gereed voor de krant van morgen. Kies een ontwerp. Bewerk de inhoud. En lever

Nadere informatie

Hoofdstuk 4. Hoofdstuk 5. Hoofdstuk 6. Hoofdstuk 8

Hoofdstuk 4. Hoofdstuk 5. Hoofdstuk 6. Hoofdstuk 8 Handleiding Inhoud: 1 Inleiding... 2 2 Inloggen... 3 3 Dashboard (beginpagina)... 4 4 Offertes... 6 4.1 Een offerte goedkeuren... 8 5 Facturen... 9 5.1 Factuur betalen met ideal... 11 6 Drukproeven...

Nadere informatie

Invoice Portal. Handleiding

Invoice Portal. Handleiding Invoice Portal Handleiding Inhoud Invoice Portal... 3 Activerings e-mail... 3 Account activeren... 4 Inloggen Invoice Portal... 4 Facturenscherm... 5 Selectiemogelijkheden... 6 Enkelvoudige downloads...

Nadere informatie

HANDLEIDING APPRENTICE (voor leerlingen)

HANDLEIDING APPRENTICE (voor leerlingen) (voor leerlingen) Inhoudsopgave 1. Inloggen 3 2. Overzicht Dashboard 4 - Naar je werkstuk 4 3. De werkstukpagina 5 - Kolom rechts: 6 Agenda 6 Berichten 7 Tools: 8 - Stappenplan 8 - Logboek 9 - Bronnenlijst

Nadere informatie

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina.

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina. Welkom bij SalarOnline Van uw accountant heeft u een link per e-mail ontvangen. Zodra u op de link klikt krijgt u een wizard. In deze wizard moet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en subdomein opgeven. Op

Nadere informatie

Bestanden bewaren met SkyDrive

Bestanden bewaren met SkyDrive Bestanden bewaren met SkyDrive Wat is SkyDrive? Met SkyDrive (www.skydrive.live.com) kun je bestanden opslaan op een beveiligde, gratis website. De bestanden kun je overal ter wereld weer downloaden. De

Nadere informatie

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken Handleiding Speakap De VVCZ maakt gebruik van een netwerk van Speakap om informatie en ervaringen te delen. Met Speakap kunt u: nieuwsberichten van de VVCZ ontvangen in groepen specifieke onderwerpen bespreken

Nadere informatie

Handleiding klantenportaal De Kok.

Handleiding klantenportaal De Kok. Handleiding klantenportaal De Kok. U hebt gekozen voor het digitaal aangifte doen via onze Portal. Wat houdt dit nu in?. Als eerste zullen wij u een mailbericht sturen met daarin het wachtwoord en een

Nadere informatie

Handleiding Faxdiensten

Handleiding Faxdiensten Handleiding Faxdiensten Auteur: Marketing Datum: 01-10-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 12 Nummer: 1018 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Beheer E-Fax IN- en E-Fax OUT-diensten... 4 3. E-Fax-overzicht...

Nadere informatie

Snel aan de slag met Remote Access

Snel aan de slag met Remote Access Snel aan de slag met Remote Access bestanden uploaden en proeven controleren handleiding april 2016 1 Stap 1 - inloggen Via email of telefoon bent u geïnformeerd over een gereedstaande order. U hebt van

Nadere informatie

Inhoud. Instructie Taken uitvoeren in het Supplier Portal. Handleiding Vendorlink

Inhoud. Instructie Taken uitvoeren in het Supplier Portal. Handleiding Vendorlink Handleiding Vendorlink Inhoud Quick reference card: Inloggen op het Supplier Portal... 2 Stap 1: Een wachtwoord instellen... 3 Stap 2: Inloggen op het Supplier Portal... 5 Quick reference card:... 6 Stap

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

Insite in 3 stappen. Inloggen. Bestanden Uploaden. http://insite.habodacosta.nl

Insite in 3 stappen. Inloggen. Bestanden Uploaden. http://insite.habodacosta.nl Inloggen De eerste stap is om verbinding met onze webportal Insite te maken. Dit kan via een webbrowser zoals Safari, Google Chrome, Firefox of Internet Explorer ons adres van onze Insite server in te

Nadere informatie

Snel aan de slag met Remote Access

Snel aan de slag met Remote Access Snel aan de slag met Remote Access bestanden uploaden en proeven controleren handleiding september 2014 1 Stap 1 - inloggen Via email of telefoon bent u geïnformeerd over een gereedstaande order. U hebt

Nadere informatie

Handleiding Speciaal voor vraagouders

Handleiding Speciaal voor vraagouders Handleiding Speciaal voor vraagouders Let op: Zie je dit balkje in deze handleiding? Dan hebben wij een tip voor je. Ohw. Wachtwoord kwijt of vergeten? Dan kun je deze resetten door in het inlogscherm

Nadere informatie

Drukportaal INSTRUCTIE

Drukportaal INSTRUCTIE Drukportaal INSTRUCTIE v1 - okt-017 Het activeren van uw account 1 Het activeren van uw account Bij het indelen van een order voor de drukportaal worden een aantal mails verstuurd. In de order wordt bepaald

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor organisators

Handleiding website SVNL voor organisators Handleiding website SVNL voor organisators Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015 Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015...Controleer uw gegevens Standmedewerkers 2014 registreren voor PROVADA 2015 Foto s uploaden en status PROVADA Afsprakenmodule aanpassen Nieuwe standmedewerkers

Nadere informatie

Stappenplan gebruik enquêtetool

Stappenplan gebruik enquêtetool Bijlage 2 Stappenplan gebruik enquêtetool Bij patiënteninbreng bij de totstandkoming van wetenschapsagenda s 1 Inloggen De enquêtetool is bereikbaar vanaf elke computer met een internetaansluiting en uitsluitend

Nadere informatie

NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet

NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet Deze handleiding geeft een uitgebreide uitleg over het online aanvragen en bestellen van 3D geprinte producten bij 3D Worknet. Registreren

Nadere informatie

Handleiding werknemer urenportal

Handleiding werknemer urenportal Inleiding urenregistratie Voor het registreren van uren via de urenportal volgt hieronder een instructie. Door middel van je internetbrowser kun je gebruik maken van de urenportal via: toponline.nocore.nl

Nadere informatie

Handleiding klantenportaal De Kok.

Handleiding klantenportaal De Kok. Handleiding klantenportaal De Kok. U hebt gekozen voor het digitaal aangifte doen via onze Portal. Wat houdt dit nu in?. Als eerste zullen wij u een mailbericht sturen met daarin het wachtwoord en een

Nadere informatie

( v e r s i e w e r k n e m e r s )

( v e r s i e w e r k n e m e r s ) H andleiding P - services D igitaal ( v e r s i e w e r k n e m e r s ) Wat kunt u in de digitale omgeving van P-services? Als werknemer kunt u in deze beveiligde omgeving alle informatie terugvinden over

Nadere informatie

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0 Klanthandleiding Digitale Services Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Systeemeisen/Inloggen... 3 1.1 Systeemeisen... 3 1.2 Inloggen... 3 2 Algemeen... 4 3 Dashboard... 5 3.1 Algemeen... 5 3.2 Taken... 5 3.2.1

Nadere informatie

Advertentie Portal Sanoma Gebruikershandleiding

Advertentie Portal Sanoma Gebruikershandleiding Advertentie Portal Sanoma Gebruikershandleiding Advertentie Portal Sanoma Gebruikershandleiding Pagina 1 van 18 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. ADVERTENTIE AANLEVEREN VIA ADVERTENTIE PORTAL... 4 2.1. Locatie

Nadere informatie

Aan de slag met jouw teamsite!

Aan de slag met jouw teamsite! Aan de slag met jouw teamsite! Toegang tot een teamsite Maak een teamsite aan Gebruikers uitnodigen voor mijn teamsite Een document uploaden Meerdere documenten tegelijk uploaden Toegang tot een teamsite

Nadere informatie

Opgelet: Reclame is onvermijdbaar daardoor kan dit alles gratis.

Opgelet: Reclame is onvermijdbaar daardoor kan dit alles gratis. 1. Website: SiKuFoto = www.fotosite.be Foto s op de site kunnen via het bestuur, na controle, geplaatst worden door mij. Er kan ook een nieuwsbrief verstuurd worden naar SiKuFoto leden Fotogalerij waar

Nadere informatie

Handleiding online orders

Handleiding online orders Handleiding online orders Versie 2.0 11-09-2011 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1 Gebruikersnaam...3 1.2 Wachtwoord...3 1.3 Ik heb nog geen account...3 1.4 Inloggegevens vergeten...4 1.5 Openingstijden online...4

Nadere informatie

Evaluatie adviesgesprek

Evaluatie adviesgesprek Evaluatie adviesgesprek Het verkrijgen van de uitnodigingen. Opzet De enquêtes worden uitgevoerd m.b.v. de online mogelijkheden op tevreden.nl. Elke apotheek heeft hier zijn eigen account en kan ook zelf

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Uitzend Software Diensten BV UBplusOnline Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Versie 2.00 april 2013 Inhoudsopgave H1. Welkom bij UBplusOnline 1.1 Wat is UBplusOnline 3 1.2 Contactgegevens

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

Welkom bij SalarOnline

Welkom bij SalarOnline 1 Welkom bij SalarOnline Dit is het stappenplan van SalarOnline. In dit stappenplan vindt u de werkwijze van de meest gebruikte functies van SalarOnline. Indien u vragen of problemen heeft met de werking

Nadere informatie

( v e r s i e o p d r a c h t g e v e r s )

( v e r s i e o p d r a c h t g e v e r s ) H andleiding P - services D igitaal u renbriefjes ( v e r s i e o p d r a c h t g e v e r s ) Wat kunt u in de digitale omgeving van P-services? Als opdrachtgever kunt u in deze beveiligde omgeving informatie

Nadere informatie

Inschrijven via My.ORWEJA.nl - 1

Inschrijven via My.ORWEJA.nl - 1 Inschrijven via My.ORWEJA.nl Online inschrijven voor wedstrijden is vanaf 2013 mogelijk via Orweja.nl en My.ORWEJA.nl; het online wedstrijdenregistratiesysteem van ORWEJA. Voordat u zich kunt inschrijven

Nadere informatie

Verjaardagsservice Louwers & Partners

Verjaardagsservice Louwers & Partners Verjaardagsservice Louwers & Partners Inloginstructie online portal Verjaardagsservice Per email zullen wij een loginnaam en wachtwoord toesturen waarmee je in kan loggen op https://securewebregistrations.net/louwers/login

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding Porta

Gebruikers- handleiding Porta Gebruikers- handleiding Porta Inleiding Met de applicatie Porta op ons extranet kunnen gegevensbestanden tussen het CAK en ketenpartners uitgewisseld worden. In deze handleiding is beschreven hoe u dit

Nadere informatie

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen?

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Stap 1: Klik in de footer van je website op Inloggen onder de titel Admin Area Stap 2: Typ volgende gegevens in om in te loggen: Gebruikersnaam: agentennummer

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding Versie: maart 2008

Handleiding Versie: maart 2008 Handleiding Versie: maart 2008 Gebruikersnaam Wachtwoord : : Inhoud Inloggen Beheerscherm 3 Opties in het menu 3 Instellingen 4 Groepen 5 Toevoegen 6 Aanpassen 6 Verwijderen 7 Abonnees 8 Toevoegen 9 Aanpassen

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW HANDLEIDING MIJN DE LEEUW Inhoudsopgave Inloggen... 3 Gebruikersnaam of Wachtwoord vergeten?... 3 Startscherm "Tabblad mijn gegevens":... 4 Tabbladen... 5 Mijn

Nadere informatie

Cliënthandleiding Aangifte service. Versie 6.0

Cliënthandleiding Aangifte service. Versie 6.0 Cliënthandleiding Aangifte service Versie 6.0 Inhoudsopgave 1 Inloggen/systeemeisen... 3 1.1 Systeemeisen...3 1.2 Inloggen op het portaal...3 2 Aangifte Service... 4 2.1 Inleiding...4 2.2 Het aangifte

Nadere informatie

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken.

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken. Start je eigen team! Motiveer je medewerkers, collega s, sportmaatjes of vrienden om ook dementievriendelijk te worden door ze uit te nodigen om een gratis online training te volgen door middel van het

Nadere informatie

HANDLEIDING FOCWA.TEVREDEN.NL

HANDLEIDING FOCWA.TEVREDEN.NL HANDLEIDING FOCWA.TEVREDEN.NL Inhoudsopgave Introductie tevredenheidsonderzoek... 3 Inloggen Focwa.tevreden.nl... 3 Onderzoeken uitvoeren Per e-mail... 6 Onderzoeken uitvoeren Per e-mail per groep... 7

Nadere informatie

belangrijke informatie aanleveren bestanden & prinect portal

belangrijke informatie aanleveren bestanden & prinect portal belangrijke informatie aanleveren bestanden & prinect portal Beste klant, In dit document vindt u een aantal praktische tips voor het drukgereed aanleveren, het controleren en goedkeuren van uw bestanden

Nadere informatie

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 HANDLEIDING onderzoekaccount serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 Inhoudsopgave Inloggen serviceapotheek.tevreden.nl... 3 Dashboard... 3 Rapportcijfers... 4 Toon...

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Invulinstructie Afmelden Overige Betrokkene(n) BI. Een toelichting bij het formulier om Overige Betrokkene(n) BI af melden

Invulinstructie Afmelden Overige Betrokkene(n) BI. Een toelichting bij het formulier om Overige Betrokkene(n) BI af melden Invulinstructie Een toelichting bij het formulier om Overige Betrokkene(n) BI af melden Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier 4 2 Gegevens aanvrager 5 2.1 Wat moet u hier invullen? 5 3 Betrokkene(n)

Nadere informatie

Digitaal aanvragen Vierjarige regeling in het kader van het Kunstenplan 2017-2020

Digitaal aanvragen Vierjarige regeling in het kader van het Kunstenplan 2017-2020 Digitaal aanvragen Vierjarige regeling in het kader van het Kunstenplan 2017-2020 Inhoudsopgave Account aanmaken voor het aanvragen van Vierjarige subsidie 2017-2020... 2 Het aanvraagformulier openen...

Nadere informatie

Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie

Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie Handleiding Handleiding ouderportaal Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie Beste ouder(s)/verzorger(s), Met ingang van juni 2013 krijgen de ouders van leerlingen op

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

Handleiding mijn.intertraining.nl

Handleiding mijn.intertraining.nl TSA Group Delft bv Handleiding mijn.intertraining.nl Gebruikershandleiding Datum: 25-5-2016 Versie: 0.1-A Dit document beschrijft het gebruik van het klantenportal van Intertraining. Inhoud 1 Inleiding...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING DOCENTEN

GEBRUIKERSHANDLEIDING DOCENTEN DOCENTEN INLEIDING Beste docent, Bedankt voor het downloaden van de Ephorus Gebruikershandleiding. Als u vragen heeft, neemt u dan contact op met de Ephorus key user binnen uw onderwijsinstelling. U vindt

Nadere informatie

Handleiding invoeren dienstendeclaraties via de webportal

Handleiding invoeren dienstendeclaraties via de webportal Handleiding invoeren dienstendeclaraties via de webportal Via de website van SBOH (Pagina Formulieren onder uw opleidingspagina) of via URL: portal.sboh.nl kunt u inloggen op de beveiligde webportal van

Nadere informatie

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0 voor zorginstellingen Versie 2: 5 juni 2018 Inhoud 1 Inloggen indien u nieuw bent op het portal... 2 2 Inloggen indien u zich in tijdvak 1 al geregistreerd heeft... 6 3

Nadere informatie

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. 1 Inhoud Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.... 1 Het registratieproces...

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX)

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

Prokx Payrolling BV. Flexonline

Prokx Payrolling BV. Flexonline Prokx Payrolling BV Handleiding Virtuele Vestiging Flexonline Afbeelding 1: Website Prokx Payrolling 1 Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 1. Inloggen op de Virtuele Vestiging pagina 4 2. Module Plaatsingen

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

Het instellen van je eigen laptop

Het instellen van je eigen laptop Het instellen van je eigen laptop 2018 2019 Inhoud Inleiding... 2 Windows instellen en account aanmaken... 3 OneDrive Instellen... 11 OneDrive koppelen aan Office... 14 Deze handleiding is van toepassing

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Inleiding Beste VO contactpersoon, Voor u ligt de handleiding DDD voor het VMBO. Het gebruik van het DDD wijst zoveel mogelijk voor zich. Toch willen we het DDD ondersteunen

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Werkinstructie. Ga naar www.merces.nl Klik op de groene button Mijn Merces

Werkinstructie. Ga naar www.merces.nl Klik op de groene button Mijn Merces Doelstelling: Voor de eerste keer inloggen Mijn Merces en het aanmaken van een persoonlijk wachtwoord. Daarnaast willen wij u in het kort uitleggen hoe u het portaal dient te gebruiken. Begin Tip! Ga naar

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

MijnFlynth Quickstart

MijnFlynth Quickstart MijnFlynth Quickstart MijnFlynth is uw persoonlijke, veilige en snelle toegang tot de online diensten van Flynth. Via MijnFlynth communiceert en werkt u eenvoudig samen met uw adviseur. MijnFlynth bestaat

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes invullen. - rapportages. Persoonlijk. - loonstroken. 1 16-1-2012 12:24:54 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje aanbieden 7 5 Rapportage

Nadere informatie

Handleiding aanpassen verzendadres Google mail

Handleiding aanpassen verzendadres Google mail Handleiding aanpassen verzendadres Google mail SOML Inhoudsopgave 1 Verzendadres aanpassen 3 2 Tot slot 10 Bijlage 11 IT-Workz B.V. - Pagina 2 van 12 1 Verzendadres aanpassen Door de nieuwe werkomgeving

Nadere informatie

Inlogprocedure Comvio SBC Online

Inlogprocedure Comvio SBC Online Inlogprocedure Comvio SBC Online Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u gebruik kunt maken van Comvio SBC. Bestemming Dit document is bestemd voor klanten van Comvio b.v. Versie 1.0 Juli

Nadere informatie

Handleiding Myflex. myflex.nl

Handleiding Myflex. myflex.nl myflex.nl Handleiding Myflex Welkom bij Myflex Myflex is actief als onafhankelijke Managed Service Provider (MSP) en verzorgt het totale inhuurproces en de inkoopadministratie voor haar opdrachtgevers.

Nadere informatie

Cliëntenhandleiding PwC.digitaleservices. versie 5.12

Cliëntenhandleiding PwC.digitaleservices. versie 5.12 Cliëntenhandleiding PwC.digitaleservices versie 5.12 Inhoudsopgave 1 Ondersteuning/systeemeisen...3 1.1 Systeemeisen...3 1.2 Ondersteuning...3 2 PwC.digitaleservices...4 2.1 Inleiding...4 2.2 Aangifte

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes - rapportages. Persoonlijk. - facturen. - layout. 1 16-1-2012 14:30:41 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje goed of afkeuren 7 5

Nadere informatie

HANDLEIDING DECLARATIETOOL SPORTVERENIGING

HANDLEIDING DECLARATIETOOL SPORTVERENIGING HANDLEIDING DECLARATIETOOL SPORTVERENIGING Sportverenigingen kunnen de kosten van VOG s die zijn aangevraagd voor hun vrijwilligers in 2012 vergoed krijgen. Dit geldt alleen wanneer een vrijwilliger voldoet

Nadere informatie

TT-Transfer. Handleiding veilig bestanden uitwisselen met TT-Transfer

TT-Transfer. Handleiding veilig bestanden uitwisselen met TT-Transfer Handleiding veilig bestanden uitwisselen met TT-Transfer Om gebruik te kunnen maken van TT-Transfer, dient u eerst een account aan te vragen. U doet dit door middel van een registratieverzoek. Wij krijgen

Nadere informatie

Handleiding Portal #01 2016

Handleiding Portal #01 2016 Handleiding Portal #01 2016 Introductie Algemeen n Aanleveren digitale drukgerede bestanden in PDF-format U kunt aanleveren via onze digitale Aanleverportal; het voordeel hiervan is dat de pagina direct

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

ROULARTA InSite GEBRUIKERSHANDLEIDING

ROULARTA InSite GEBRUIKERSHANDLEIDING ROULARTA InSite GEBRUIKERSHANDLEIDING b 3 4 5. Geef het volgende adres in in uw webbrowser: http://insite.roularta.be (zorg er tevens voor dat u de meest recente versie van Java hebt - via Systeemdiagnose

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

HANDLEIDING WWW.MARKETINGBANK.NL. Versie 1.0 2012

HANDLEIDING WWW.MARKETINGBANK.NL. Versie 1.0 2012 HANDLEIDING WWW.MARKETINGBANK.NL Versie 1.0 2012 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Inloggen 4 3. Drie typen campagnematerialen 5 A. Algemeen campagne materiaal zoals banners en films (niet personaliseren

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor gemeenten

Handleiding website SVNL voor gemeenten Handleiding website SVNL voor gemeenten Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

Eenvoudig en snel bestellen

Eenvoudig en snel bestellen Eenvoudig en snel bestellen Handleiding webshop Inhoud 1. Inloggen blz. 3 1. Menu overzicht blz. 4 2. Bestellen blz. 6 1. Navigeren door categorieën blz. 6 2. Zoekbalk blz. 7 3. Bestellen op SKU blz. 8

Nadere informatie

Uitleg schermen online software MBCP

Uitleg schermen online software MBCP Uitleg schermen online software MBCP Als eerst gaat u naar de website www.bouwprijzen-software.nl. Hier krijgt u de onderstaande pagina te zien. Vervolgens kunt u inloggen doormiddel van uw e-mail adres

Nadere informatie

Klanthandleiding. Versie 2.0

Klanthandleiding. Versie 2.0 Klanthandleiding Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. SYSTEEMEISEN/INLOGGEN... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 INLOGGEN... 3 2. ALGEMEEN... 4 3. DASHBOARD... 5 3.1 ALGEMEEN... 5 3.2 UW TAKEN... 5 3.3 TAKEN... 6 3.3.1

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Versie 3 http://evaluatie.q-keurmerk.nl/ 1 Inhoudsopgave 1. Als aanbieder registreren... 3 2. Inloggen... 4 3. Cursus laten evalueren... 5 1. Inloggen als aanbieder

Nadere informatie

handleiding voor systeem het Management Drives Management Drives systeem Handleiding

handleiding voor systeem het Management Drives Management Drives systeem Handleiding handleiding voor het Management Drives systeem Management Drives systeem Handleiding Met het Management Drives systeem kunt u onder andere Management Drives vragenlijsten versturen, ontvangen en deze zowel

Nadere informatie

Inloginstructie epraktijk

Inloginstructie epraktijk Inloginstructie epraktijk Voor het inloggen op epraktijk is Java niet langer vereist. Het enige wat u nodig heeft is een recente versie van één van de volgende internetbrowsers: Internet Explorer Firefox

Nadere informatie