Zie je de kastanjes aan de bomen? Zie je alle eikels op het mos? Nu is het herfst, de blaad'ren vallen. Nu is het herfst, in ieder bos!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zie je de kastanjes aan de bomen? Zie je alle eikels op het mos? Nu is het herfst, de blaad'ren vallen. Nu is het herfst, in ieder bos!"

Transcriptie

1 18 oktober 2013 schooljaar 2013/2014 nr. 4 Groep 1 en 2 naar het Panbos Op donderdag 17 oktober zijn de groepen 1 en 2 naar het Panbos geweest. Gelukkig ging het deze keer wel door. We wilden eigenlijk een week eerder, maar toen regende en hagelde het zelfs. We zijn over de herfst aan het werk en nu konden we in het Panbos zien dat het ook echt herfst is. Zie je de kastanjes aan de bomen? Zie je alle eikels op het mos? Nu is het herfst, de blaad'ren vallen. Nu is het herfst, in ieder bos! We hadden er wel honger van gekregen. Op school kwamen ouders heerlijke pannenkoeken brengen. We hebben ervan gesmuld! Alle ouders die mee geholpen hebben: hartelijk dank! Groep 1-2 In groep 1a-2a komen er na de herfstvakantie twee nieuwe leerlingen bij: Lisa Zwanenburg en Nick Heemskerk. Alle twee zijn ze al een middagje bij ons in de groep op bezoek geweest. Het was heel gezellig met deze nieuwe vriendjes erbij! Met een uitnodiging aan een ballon gingen ze aan het eind van de middag weer naar huis. Nu eerst 4 jaar worden en dan... mogen ze naar... DE BASISSCHOOL! In groep 1b/2b is Jari de Jong erbij gekomen. Vandaag is Ruben Harrison 4 jaar geworden. Hij komt ook bij ons in groep 1b/2b. We hopen dat deze jongens het naar hun zin hebben bij ons.

2 Groep 3 en 4 Vorige week vrijdag stapten de groep 3 en de groep 4-ers van de Oranjeschool vol goede moed in de auto s. Ze gingen appels plukken op de Olmenhorst. Gelukkig had iedereen laarzen of oude schoenen aan. Zou de regen nog stoppen? Heerlijk stampend in alle plassen en glijdend door de modder werden we rondgeleid door de boomgaard. En nee hoor, de regen stopte niet en ook de appels werden nat van de bomen geplukt. Daarna was er wel een droog plekje om de appels te wegen en verse appelsap te drinken. Terug op school had iedereen zin om gauw de appels mee naar huis te nemen en er een heerlijke warme appeltaart van te maken. Al met al was het een natte, maar ook gezellige morgen. De ouders die de kinderen hebben gereden: hartelijk dank daarvoor! Groep 4 Gisteren keken de kinderen van groep 4 even vreemd op een Engelssprekende meneer met meester Den Hartog in de klas! De man ging ook praten met de juf, in het Engels. Wat vreemd.. Het raadsel werd snel opgelost. Na de herfstvakantie krijgt groep 4 er een nieuwe leerling bij: Adrian Panasiuk. Tja, een vreemde naam, dat klopt. Adrian komt oorspronkelijk uit Polen en heeft een aantal jaren in Ierland gewoond. Hij kent geen woord Nederlands. Dus dat wordt voor hem heel erg wennen. De kinderen en de juffrouws van groep 4 gaan hun best doen dat zo goed mogelijk te laten verlopen. Er zullen vast dingen anders gaan dan de kinderen gewend zijn. Dat is een mooie uitdaging! Wanneer alles volgens plan verloopt, is Adrian de maandag na de herfstvakantie direct aanwezig. We hopen, dat hij zich snel thuis voelt. Ziekenhuis Het was even schrikken. Tjeerd ligt in het ziekenhuis voor een blinde darm operatie. Gelukkig hoorden we van moeder dat het al snel beter ging. Woensdag is hij thuis gekomen. Hij moet wel nog flink aansterken. De leerlingen van de groep hebben dan ook voor de benodigde vitamientjes gezorgd. Samen met de meester hebben ze dat donderdag bij hem bezorgd. Word weer helemaal gezond Tjeerd, dan zien we je na de vakantie vast weer op school!

3 Groep 8 Dode hoek De kinderen van groep 8 hebben een poosje geleden voorlichting gehad over de dode hoek bij vrachtwagens en bussen. Het was een leuke onderbreking van de lessen, maar zeker ook leerzaam! Nu is natuurlijk de uitdaging wat de leerlingen gezien en gehoord hebben in het verkeer toe te passen.. Huisvesting De afgelopen dagen is er in het schoolgebouw weer van alles gebeurd. We hebben de laatste materialen opgeruimd. De aula is ingericht. Diverse whiteborden en posters zijn opgehangen, kasten geplaatst, enzovoort. In de nieuwe entree hangt een nieuwe prijzenkast, een cadeau van groep 8 vorig schooljaar. Het speellokaal is leeg en wordt goed schoongemaakt. Ook krijgt de vloer een behandeling. Na de herfstvakantie is het speellokaal dan weer volledig bruikbaar. Wat zullen we daarvan genieten! Als team kiezen we voor de lokalen nu nog mooie gekleurde prikborden of iets dergelijks. In de lokalen en andere ruimten vervangen we de (vaak kapotte) afvalbakken door exemplaren die kunnen worden afgesloten. En op heel veel plaatsen staan binnenkort stevige bakken om oud papier in te kunnen verzamelen. Tijdens de vakantie wordt ook gewerkt aan de telefoons. Hopelijk zijn we daarna weer prima bereikbaar. JOGG Sanne Schaap is student aan de opleiding Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam. Zij doet onderzoek naar de belevingsachtergronden van kinderen en hun ouder(s) in het licht van JOGG. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Doel van dit alles is het percentage kinderen met overgewicht of obesitas terug te brengen via een in de praktijk bewezen methode (EPODE). Momenteel loopt Sanne Schaap haar afstudeerstage bij de gemeente Katwijk, afdeling samenleving (sectie sport). De gemeente Katwijk werkt aan een plan van aanpak met betrekking tot JOGG te Katwijk. Voor dit project gaat Sanne een onderdeel van het sociaal marketingplan schrijven. Met deze opdracht op de achtergrond, wil zij op onze school ouders van kinderen interviewen via een schriftelijke vragenlijst. Binnenkort zal Sanne op het schoolplein één op één interviews met ouders afnemen met betrekking tot het voedings- en beweegkader van uw kind(eren). Deze interviewsessies zijn voor u vrijblijvend. Wanneer u niet wil deelnemen, is dat spijtig voor het onderzoek, maar geen enkel bezwaar.

4 Meeleven Gelukkig zijn er bij familie Van den Oever positieve ontwikkelingen te melden. De vader van Annoa, Rebecca en Ruth is binnenkort een aantal uren per dag thuis bij zijn gezin. Muzieklessen Vandaag is voor de groepen 1 t/m 4 de laatste muziekles van een echte muziek juf. Ze is vijf keer in de groepen geweest. We hebben liedjes geleerd en daarbij allerlei spelletjes gedaan. We mochten ook instrumenten gebruiken. Het was heel leuk. Kwaliteitsgesprek Vorige week donderdag zijn twaalf ouders een uur lang intensief met elkaar in gesprek geweest over onderwerpen die bij kwaliteitszorg horen. Zeker zes mensen gaven daarnaast aan niet te kunnen, maar dat eigenlijk wel te hebben gewild. Blijkbaar voorzag dit gesprek in een behoefte. Het was in ieder geval voor de school heel nuttig. Het gesprek ging over verschillende onderwerpen. Deze zijn als bespreek- of verbeterpunten naar voren gekomen in het rapport waarin de antwoorden op vragenlijsten van het kwaliteitszorgsysteem zijn samengevat. Deze onderwerpen zijn de volgende: Er wordt regelmatig aan mij gevraagd of ik tevreden ben met de school. De school vraagt in voldoende mate naar de mening van ouders over de school. De leraren grijpen snel in als er ruzie is. De schoolleiding gaat op een adequate wijze om met incidenten. De school staat goed bekend. De inhoud van het gesprek wordt eerst in het team besproken. Ook de medezeggenschapsraad (MR) wordt hierbij betrokken. De MR heeft onlangs ook een aantal onderwerpen genoemd die voor verbetering vatbaar zijn. Na bespreking in het team informeer ik u verder over de ontwikkelingen. Eén ding is wel duidelijk: veel van de gemaakte opmerkingen hebben te maken met communicatie. We proberen zeker onze winst te doen met de aangeleverde punten. De ouders die aanwezig waren bij het gesprek: hartelijk bedankt voor uw bijdrage! Tijdens dit schooljaar staan nog twee gesprekken gepland. Ik hoop u daar tijdig over te informeren. Lijnbaltoernooi Komende maandag spelen kinderen uit groep 7 en 8 mee met het lijnbaltoernooi in de Boorsmazaal. De spelers wensen we veel succes!

5 Luizencontrole Dinsdag 29 oktober is er weer luizencontrole. Wilt u hier rekening mee houden door de kinderen met schoon gewassen haren en niet al te ingewikkelde kapsels naar school te laten komen? Ontruimingsoefening Vorige week hebben we de eerste ontruimingsoefening gehouden. Voor het eerst in het nieuwe gebouw. Op zich is de oefening goed verlopen. Wel moeten we nieuwe afspraken en een nieuw ontruimingsplan gaan maken, omdat het gebouw is uitgebreid met nieuwe ruimten. Binnenkort gaan de bedrijfshulpverleners (BHV-ers) op cursus om hun diploma actueel te houden. Ook hebben we overleg met een instantie die ons helpt met het opstellen van een plan en het organiseren van ontruimingen. Juf Zwijnenburg en juf Nijgh treden toe tot het korps van school-bhv-ers. Deze uitbreiding is nodig om op elke dag minimaal twee bhv-ers te hebben. Onderzoek Als bijlage bij deze nieuwsbrief is een brief over het onderzoek Ieder kind heeft recht op een veilig thuis gevoegd. Ouderbijdrage Na de herfstvakantie ontvangt u een brief over de ouderbijdrage. U weet wellicht, dat deze bijdrage vrijwillig is. De school betaalt daar dingen mee waarvoor geen subsidie wordt ontvangen. Een paar voorbeelden: excursies, boeken voor Kerst in de kleutergroepen, afscheid groep 8 en cadeautjes voor Sinterklaas. Het is erg fijn, wanneer u indien mogelijk de bijdrage voldoet. Meer informatie volgt dus na de vakantie. Oud papier Na de herfstvakantie kunt u uw oud papier bij ons op school kwijt! In de schuur naast de school aan de kant van de Schoolstraat staat een heel grote container die elke maandag wordt geleegd. Doordat de gemeente Katwijk subsidie verstrekt aan de inzamelaar, krijgen we steeds een beetje geld op de schoolrekening bijgeschreven. En dat kunnen we goed gebruiken! Een paar spelregels zijn: het papier - goed gebundeld of in doos aanleveren; - neerzetten tussen de schuur en de fietsenbeugels; - brengen kan dinsdag t/m vrijdag onder schooltijd. Hopelijk hebben we elke week een propvolle container!

6 Personeel We zijn blij, dat meester Van Vliet zijn werk de afgelopen weken heeft kunnen oppakken. Na de herfstvakantie is de meester weer volledig aan het werk. Afgelopen maandag hebben we bij onze weekopening stil gestaan bij Psalm 118 die spreekt over verlossing en dankbaarheid daarvoor. Vanaf dinsdag 29 oktober tot de kerstvakantie is juf Nijgh elke dinsdag in groep 1b-2b aan het werk. Juf Borsje is dan tot de kerstvakantie op deze dag niet aan het werk. Deze week was juf Van der Plas voor het grootste deel ziek. Hopelijk knapt ze snel weer op en kan de juf na de vakantie weer aan het werk. Trakteren Nu alle groepen in hetzelfde gebouw bivakkeren, hebben we nagedacht over het trakteren door jarige kinderen. Daarbij is belangrijk storingen van lessen zo veel mogelijk te beperken. Maar ook willen we de jarigen op school een leuke dag laten beleven. Daarom is de voorlopige afspraak: tussen 10:30 en 11:00 uur trakteren de kinderen in de eigen groep. Zij kiezen zelf voor andere groepen door de hele school. Bijvoorbeeld voor de groep waarin broertjes of zusjes of vrienden en vriendinnen zitten. We doen dit tot de kerstvakantie. Daarna kijken we of we hier gewoonte van maken of we toch moeten nadenken over andere manieren. Vakantie De eerste periode van het schooljaar zit er al weer op. De afgelopen zeven weken zijn omgevlogen. t Was een drukke tijd, vooral door de actiedag waar we overigens met veel plezier op terugkijken. Hopelijk hebben alle (nieuwe) leerlingen hun plekje in de groep gevonden en is iedereen goed gewend aan een nieuwe groep. Volgende week is het herfstvakantie. U en jullie allen een fijne week gewenst. D.V. maandag 28 oktober staan de schooldeuren weer open. Vakantie Bijbel Club In de herfstvakantie is er weer Vakantie Bijbel Club. Waar? Het Anker, Voorstraat Wanneer? Donderdag 24 oktober van 10:00 12:00 uur Wie? Alle kinderen van 4 12 jaar Wat? 4-8 jaar: Bijbelverhaal, knutselen, poppenkast 8-12 jaar: Bijbelverhaal, krantenknipselquiz

7 Vervangingen In de week na de herfstvakantie staan de volgende vervangingen gepland: - Woensdag 30 oktober vervangt juf Timmers juf Boerman. - Dezelfde dag vervangt juf Van der Plas juf Zwijnenburg. - Donderdag 31 oktober ben ik zelf (deels) afwezig. - Vrijdagmiddag 1 november vervangt juf Meerkerk juf Klok. Zending De afgelopen weken is bijna 300,- bij elkaar gebracht. Het eerste half jaar sparen we voor een doel van de Gereformeerde Zendingsbond (GZB): schoolschriften en pennen voor kansarme kinderen in Zimbabwe. In Zimbabwe leven zo n 1,6 miljoen weeskinderen! Eén op de drie kinderen heeft één of beide ouders verloren, meestal aan aids. Heel veel kinderen moeten daarom al op jonge leeftijd voor zichzelf zorgen. Ze zijn arm en kunnen het schoolgeld niet of nauwelijks betalen. Voor schriften, pennen en potloden is er geen geld. De meeste scholen hebben nauwelijks lesboeken. Daarom moet bijna alle lesstof worden overgeschreven van het bord. Zonder schriften en pennen leren kinderen weinig op school. De afgelopen jaren hebben Teuni de Jonge en Huibke ten Hove duizenden kinderen kunnen helpen. Inmiddels werken GZB ers Mark en Annemarie Horst op de zendingspost Morgenster. Zij willen dit mooie project graag voortzetten. Op de vier scholen in de omgeving van Morgenster zullen zo n arme (wees)kinderen worden geholpen met schriften, pennen en potloden. Het streefbedrag is 3.000,-. De teller staat nu op 378,-. Er is dus nog genoeg nodig! Helpt u en helpen jullie allemaal mee?

8 In de herfst verdort het gras, de bloemen vallen af en de vogels die er waren, vliegen naar een ander land. Maar het woord van onze God houdt eeuwig stand. De hemel en de aarde, het licht van zon en maan Alles wat er is geschapen, zal op een dag vergaan. Maar het woord van onze God houdt eeuwig stand. 't Is de rots waarop wij bouwen. Wij bouwen niet op zand. Wie het woord van God vertrouwen, zijn veilig in Zijn hand. Want het woord van onze God houdt eeuwig stand! Met vriendelijke groet, namens de collega s, L. den Hartog directeur De volgende nieuwsbrief verschijnt D.V. vrijdag

9 Bijlage nieuwsbrief nr Beste ouder/ verzorger, Middels deze brief wil ik u uitnodigen om deel te nemen aan het onderzoek ieder kind heeft recht op een veilig thuis, dat wordt uitgevoerd door de Universiteit Leiden. Nederland staat bekend als een land waar vrijwel alle kinderen in een veilige en stimulerende omgeving opgroeien, en vrijwel altijd erg gelukkig zijn. Met dit onderzoek willen we nagaan hoe de thuissituatie van kinderen in Nederland er uitziet en hoe kinderen thuis opgroeien. Wij willen zo een helder beeld krijgen van de opvoedingssituatie van kinderen. Dit kan ons helpen om adviezen te ontwikkelen voor gezinnen waar de opvoeding van kinderen iets moeilijker verloopt. Aan die gezinnen willen we laten zien hoe de meeste gezinnen in Nederland erin slagen om een veilige en stimulerende omgeving voor hun kinderen te scheppen. We gaan bij een groot aantal gezinnen in Nederland een interview afnemen over de thuissituatie van kinderen. Wij hopen dat u ook aan dit onderzoek wilt meedoen. Als u deelneemt, zullen wij een afspraak met u maken om langs te komen voor een interview. Deelname aan dit onderzoek duurt tussen de 60 en 120 minuten, en is geheel anoniem. Uw deelname is voor ons heel belangrijk, en het is een bijdrage aan het ontwikkelen van programma s voor kinderen gericht op het verbeteren van hun leefsituatie. Om ook op een andere manier kinderen te helpen, zullen wij voor ieder gezin dat meedoet aan dit onderzoek één euro doneren aan de doe een wens stichting. U kunt deelnemen door een te sturen naar onderstaand adres. Vermeld hierbij uw naam, telefoonnummer en . Wij zullen uw naam en telefoonnummer alleen gebruiken om een afspraak met u te maken over deelname aan dit onderzoek. Wij zullen uw naam en telefoonnummer nooit doorgeven aan anderen. Wij zullen u alleen vragen mee te doen aan dit onderzoek, en u niet lastigvallen met verzoeken voor verder onderzoek. Indien u besluit deel te nemen zullen wij contact met u opnemen om een afspraak te maken. Hoogachtend, Dr. Mitch van Geel Désirée Serné (student-onderzoeker) Marieke Hermsen (student-onderzoeker) Mail: m.c.hermsen@umail.leidenuniv.nl

10 Bijlage nieuwsbrief nr Complimenten geven, da s pas echt opvoeden Opvoeden & Zo start op 30 oktober in Leiden Aandacht geven. Complimenten geven. Grenzen stellen. Negeren. Apart zetten. De belangrijkste opvoedingsvaardigheden die je leert tijdens de CJG cursus Opvoeden & Zo. Want hoe meer positieve aandacht voor je kind, hoe minder problemen en hoe minder je als politieagent hoeft op te treden. Opvoeden van kinderen is leuk, maar kan ook wel eens lastig zijn. Het is niet altijd even makkelijk om consequent en goed te reageren in opvoedsituaties. Wat doe je, als je kind niet wil luisteren?, of om het gezellig aan tafel te houden, of hoe kan je je kind helpen als hij gepest wordt? Volg de CJG cursus Opvoeden & Zo! In deze cursus leer je hoe en wanneer je welke opvoedvaardigheid kunt gebruiken. Je krijgt praktische informatie, bijvoorbeeld over prijzen/belonen, nee zeggen en apart zetten. Door middel van praktische opdrachten leer je de theorie thuis om te zetten in de praktijk. Er is volop de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en de vaardigheden op het terrein van belonen en grenzen stellen te oefenen. Tips worden ook op folders uitgereikt. Opvoeden & Zo is bedoeld voor vaders en moeders met kinderen van 4 tot 12 jaar. Opvallend is dat ouders die de cursus hebben gevolgd aangeven dat de sfeer in huis aanzienlijk is verbeterd. Het is een echte doe-cursus: er is geen leeswerk. Kortom een cursus die goed te volgen is, voor iedereen. De cursus start op woensdag 30 oktober ( uur) in het Centrum voor Jeugd en gezin te Leiden. Alle ouders met kinderen van 4-12 jaar zijn van harte welkom. Er zijn nog plaatsen vrij. Kosten 35,- per persoon. (Ouder)paren krijgen 10% korting. Voor meer informatie en aanmelding kijk op Like CJG cursus op Facebook! Meer informatie en aanmelding CJG cursussen Website: info@cjgcursus.nl Telefoon:

11 Bijlage nieuwsbrief nr

12 Ontluikende geletterdheid bij jonge kinderen Ontluikende geletterdheid. Een moeilijke term, waarover de laatste decennia van alles geschreven is en waarvoor verschillende methodes zijn ontwikkeld. Maar eigenlijk is het niet zo ingewikkeld. Bewustwording en plezier, daar draait het om. Kinderen worden geboren met een vermogen om taal te leren. Dat leren van mondelinge taal gaat vanzelf en in een hoog tempo. Wel moet het kind voldoende taalaanbod krijgen, een goed gehoor en en goed functionerend spraakapparaat hebben, en een gezonde interesse ontwikkelen voor de wereld om zich heen. Vanuit hun natuurlijke nieuwsgierigheid ontdekken kinderen in de loop van de taalontwikkeling ook letters: geschreven taal. En daar ontluikt de geletterdheid: het kind wordt zich bewust van geschreven tekens en de functie daarvan. Maar eigenlijk begint de ontwikkeling van geletterdheid al veel eerder: kinderen bekijken plaatjes, spelen met boekjes en bladeren die door, beleven plezier aan voorlezen, ontdekken spelenderwijs letters van hun naam. Kinderen die zich spelenderwijs bewust worden van geschreven taal, en die ervaren hoe leuk letters en boeken kunnen zijn, zijn in het voordeel. Een kind dat een goede taalontwikkeling doormaakt en daarbij spelenderwijs gericht raakt op geschreven taal, heeft betere onderwijskansen. Het is niet zo dat een kind vanuit de fase van ontluikende geletterdheid vanzelf leert lezen en schrijven. Net als bij zwemmen gaat het bij lezen en schrijven om vaardigheden die echt moeten worden aangeleerd. Rond zes, zeven jaar zijn bijna alle kinderen toe aan leren lezen en schrijven. Soms ook wat later, soms ook al veel eerder. Het stimuleren van ontluikende geletterdheid draait om bewustwording en vooral plezier. Een voorwaarde voor de ondersteuning van die ontluikende geletterdheid is een talige omgeving waarin zinvol speelgoed en vooral een gevarieerd aanbod aan goede (prenten) boeken te vinden is. De interactie tussen ouder en kind speelt hierbij een belangrijke rol. Maar stimuleren mag geen oefenen worden, het moet altijd op een speelse manier gebeuren! Ontwikkeling van geletterdheid: imitatie leesactiviteit ouder Tip: Gedigitaliseerde prentenboeken zijn een verrijking van het bestaande materiaal. Ze brengen jonge kinderen op een interactieve manier in aanraking met boeken. Bijv. App Het muizenhuis en Muis en olifant. Logopedische dienst, Gemeente Katwijk

Jonge Ouder Academie Over dit onderwerp is een bijlage toegevoegd. 1 november 2013 schooljaar 2013/2014 nr. 5

Jonge Ouder Academie Over dit onderwerp is een bijlage toegevoegd. 1 november 2013 schooljaar 2013/2014 nr. 5 1 november 2013 schooljaar 2013/2014 nr. 5 Dankdag Volgende week woensdag 6 november is het de landelijke dankdag. Danken lijkt een begrip, dat steeds minder voorkomt. Zeker in tijden van financieel en

Nadere informatie

Facebook Weet u het nog? Op https://www.facebook.com/actiedagoranjeschoolkatwijkaanzee kunt u de school en wat daar gebeurt volgen!

Facebook Weet u het nog? Op https://www.facebook.com/actiedagoranjeschoolkatwijkaanzee kunt u de school en wat daar gebeurt volgen! 10 februari 2014 schooljaar 2013/2014 nr. 11 Aanmelden Over een poosje starten de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Om het aantal groepen te bepalen is het belangrijk te weten kinderen op hoeveel

Nadere informatie

24 januari 2014 schooljaar 2013/2014 nr. 10

24 januari 2014 schooljaar 2013/2014 nr. 10 24 januari 2014 schooljaar 2013/2014 nr. 10 Aanmelden Over een poosje starten de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar al. Om het aantal groepen te bepalen is het belangrijk te weten kinderen op hoeveel

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van:

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van: NASCHOOLSE DAGBEHANDELING Figaro Welkom! Binnenkort kom je kennismaken op Figaro. In dit boekje leggen we je alvast wat dingen uit. Het boekje is gemaakt voor kinderen die hier voor de eerste keer komen,

Nadere informatie

april ma cito herfstleerlingen gr t/m 14-4 project vr nieuwsbrief 16 cito herfstleerlingen groep 1

april ma cito herfstleerlingen gr t/m 14-4 project vr nieuwsbrief 16 cito herfstleerlingen groep 1 11 maart 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 14 Agenda maart zo 20-3-16 kerk schooldienst do 24-3 16 Nieuwsbrief 15 vr 25-3-16 Goede Vrijdag ma 28-3-16 Tweede Paasdag april ma 4-4-16 cito herfstleerlingen gr.

Nadere informatie

de Oehoe de Tamboerijn

de Oehoe de Tamboerijn de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2015-2016, nr. 6 2015

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Hierbij ontvangt u van mij een samenvatting van de uitkomsten van de tevredenheidsmeting, die begin november is afgenomen. We hebben deze in het team en met de MR

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1 Aug. 2013 Vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, De kop is er af! Vol enthousiasme zijn we gestart. Hopelijk heeft u dat ook zo ervaren.. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen, een nieuwe juf/meester

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Gevonden voorwerpen Tijdens de 10-minutenavonden van volgende week liggen in de aula gevonden voorwerpen. Wat er woensdag nog ligt, voeren we af.

Gevonden voorwerpen Tijdens de 10-minutenavonden van volgende week liggen in de aula gevonden voorwerpen. Wat er woensdag nog ligt, voeren we af. 21 november 2014 schooljaar 2014/2015 nr. 6 Gevonden voorwerpen Tijdens de 10-minutenavonden van volgende week liggen in de aula gevonden voorwerpen. Wat er woensdag nog ligt, voeren we af. Groep 1 en

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Gedragsregel De komende twee weken staat de volgende gedragsregel centraal:

Gedragsregel De komende twee weken staat de volgende gedragsregel centraal: 18 januari 2017 Zendingsdoel: Clubmiddagen in Suriname Zowel in Klein-Powakka als in Paramaribo worden wekelijks zondagsscholen en clubs georganiseerd. Tijdens de clubmiddagen ontvangt kinderwerkster Annelies

Nadere informatie

Vossenjacht KinderBoekenWeek

Vossenjacht KinderBoekenWeek Vossenjacht Kinderboekenweek Vandaag hadden we de afsluitende vossenjacht voor de KBW Kinder Boeken- Week. Gelukkig hebben we de afgelopen week nog een groot aantal aanmeldingen van ouders gehad die deze

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Wegwijzer

Nieuwsbrief De Wegwijzer JAARG ANG 4 NUMMER 3 Nieuwsbrief De Wegwijzer medewerkers 3 november 2015 De kracht van de leraar In dit nummer: 1 De kracht van de leraar 2 Nieuws van de school 2 Schoolregels. Helpt u mee! 3 Nieuws uit

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Vanuit groep 1 en 2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter k Cijfers Engels Gezond Spreekavond Actie IRS Telefoonnummer Dierendag Speelgoedmiddag

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Om te onthouden maandagmiddag 9 november : unit 1 naar Papierazzi

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 30 oktober 2015. Een eerste week na de herfstvakantie, waarbij

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Geachte ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief oktober 2015

Geachte ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief oktober 2015 CBS De Bron/ Christinaplaats Christinaplaats 1 3223XE Hellevoetsluis Telefoonnummer 0181 313638 E- mail: info@cbsdebron.vcodekring.nl Website: www.cbs-debrug.nl Nieuwsbrief oktober 2015 Geachte ouders/

Nadere informatie

15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8

15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8 Van de directie Voor u ligt de laatste Lijstereens van 2014. Een hele dikke, want naast

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL 7.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken 1 2 3 Badria vindt Nederlands moeilijk. De juf komt op huisbezoek.

Nadere informatie

Uniek-nieuws 9 N I E U W S B R I E F. Indien de directeur niet aanwezig is, kunt u terecht bij: maandag, dinsdag en donderdag: juf Marjolijn

Uniek-nieuws 9 N I E U W S B R I E F. Indien de directeur niet aanwezig is, kunt u terecht bij: maandag, dinsdag en donderdag: juf Marjolijn N I E U W S B R I E F Uniek-nieuws 9 Nummer 8 1 april 2016 Volgende op 15 april 2016 Beste ouders / verzorgers en jongens en meisjes, Ik ben altijd vrolijk als ik op school kom, want het is zo ontzettend

Nadere informatie

Maandag gymspullen mee!

Maandag gymspullen mee! Nog een paar dagen en dan is de vakantie alweer voorbij. Op maandag 3 september gaan de kinderen weer naar school. Het team van de Aquamarijn heeft er dan al de eerste werkweek opzitten. Een werkweek waarin

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen +

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen + > vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik JEUGDIGEN Heb jij seksueel misbruik meegemaakt of iemand in jouw gezin, dan kan daarover praten helpen. Het kan voor jou erg verwarrend zijn hierover te praten,

Nadere informatie

Samenwerken om er voor te zorgen dat iedereen succesvol is. Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de locatie de Boomgaard

Samenwerken om er voor te zorgen dat iedereen succesvol is. Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de locatie de Boomgaard INFOBULLETIN Oktober 2013 Samenwerken om er voor te zorgen dat iedereen succesvol is. Hoogvliet, 26 september 2013 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de locatie de Boomgaard Kinderboekenweek

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Weesp, 9 september 2016

Weesp, 9 september 2016 Weesp, 9 september 2016 Inhoud - Start nieuwe schooljaar - Nieuw schoolrooster - Informatieavonden - Reminder studiedag 25 september - Schoolgids - Uitbreiding kindgesprekken - Het grote project - Aanmelden

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016

NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016 NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016 In deze nieuwsbrief: Ouderbijdrage en schoolreisgeld (herhaling) Schoolreisje groepen 3 en 4 Avondvierdaagse Kaarten in Actie Klussers gevraagd Nieuwsbrief Vreedzame School

Nadere informatie

Over dit thema werken wij: Herfst. (25 oktober 12 november 2010) Deze bijbelvertellingen hopen wij te horen

Over dit thema werken wij: Herfst. (25 oktober 12 november 2010) Deze bijbelvertellingen hopen wij te horen Over dit thema werken wij: Herfst (25 oktober 12 november 2010) Deze bijbelvertellingen hopen wij te horen Dinsdag Woensdag Donderdag Week 43: Week 44: Week 45: De schenker en de Het tweede bezoek Mozes

Nadere informatie

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders,

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders, Rups-nieuwtje Best, september 2014 Beste ouders, Dit is het eerste rups-nieuwtje van dit schooljaar. Voor sommige kinderen was onze klas al bekend terrein. Voor anderen is het nieuw om naar school te gaan

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Vanuit de ouderraad.

Vanuit de ouderraad. Juni 2013 Vakantie Wat gaat een jaar toch snel voorbij! Een jaar waarbij weer veel is gebeurd. We hebben met z'n allen hard gewerkt en we mogen trots zijn op onze leerlingen, het personeel en de school.

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Kalender 02-02: Facultatieve oudergesprekken Open middag 08-02: Mr vergadering Koffiemiddag 14.15 15.00u

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 19 12 e jaargang Vrijdag 19 juni 2015 Bedankavond hulpouders

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

plastraining voor kinderen adviezen voor ouders

plastraining voor kinderen adviezen voor ouders plastraining voor kinderen adviezen voor ouders Uw kind start met een plastraining op de polikliniek Kindergeneeskunde van het OLVG. Uw kind volgt de training omdat hij problemen heeft met zijn blaas.

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), En daar is hij dan...de laatste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Wat is de tijd weer voorbij gevlogen. Een nieuwsbrief waarbij ik nog even stil wil staan bij het afscheid

Nadere informatie

Welkom op school. Nieuws vanuit de directie. Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186

Welkom op school. Nieuws vanuit de directie. Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186 Nieuwsbrief 13 17 april schooljaar 2013-2014 AGENDA Dinsdag 6 mei 1 e lesdag na de meivakantie

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Nieuwsbrief d.d. 19 september 2013 Uw hulp gevraagd Kent u ouders bij ons in de wijk met jonge kinderen?

Nadere informatie

Op het Prikbord. Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer www.wegwijzerzeist.nl

Op het Prikbord. Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer www.wegwijzerzeist.nl Op het Prikbord Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer www.wegwijzerzeist.nl Prikbord 15, 17 juni 2014 Kind op maandag: Help, ik ben boos! Saul weet dat God hem als koning heeft verworpen. Hij is onzeker en heeft

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Pors. Silvan 15 maart

Nieuwsbrief 1 / 2. Pors. Silvan 15 maart Nieuwsbrief 1 / 2 Pors Silvan 15 maart Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Welkom! Verjaardag juf Pors Letters oefenen Snuffelstage Meerwaarde Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2018-2019 26 november t/m 07 december Agenda: Ma - Groep 1-2 start met het thema: Feest (Sinterklaasfeest) Di - Wo - Actie Happy Kids wordt afgesloten 8 kinderen brengen de dozen naar Manna

Nadere informatie

Emily van der Plas, Marit Remmelzwaal en Annemarijn van Duijn uit groep 5 bedachten allerlei ideeën. Uiteindelijk zijn zij koekjes gaan verkopen.

Emily van der Plas, Marit Remmelzwaal en Annemarijn van Duijn uit groep 5 bedachten allerlei ideeën. Uiteindelijk zijn zij koekjes gaan verkopen. Agenda 3 juli 2015 schooljaar 2014/2015 nr. 19 Juli ma 6-7-15 Inloopmiddag rapporten Schoonmaakavond Zwemwedstrijden groep 7 (middag) di 7-7-15 Zomerfeest groep 1-8 (?) Afscheidsavond groep 8 wo 8-7-15

Nadere informatie

Thuis is meer dan een huis!

Thuis is meer dan een huis! Thuisboekje Kerk- School- Gezin Themaweek 19-25 januari 2015 Thuis is meer dan een huis! Beste ouders/ verzorgers, In de week van 19-25 januari is er op alle christelijke scholen in Putten aandacht voor

Nadere informatie

Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Start thema Goede Voornemens

Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Start thema Goede Voornemens JANUARI 2015 VEENSTRAAT 2 7776 BE SLAGHAREN TEL: 0523 681892 WWW.SBODEVONDER.NL Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Belangrijke Data: 19 DECEMBER

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief:

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015 In deze nieuwsbrief: Wist je dat... Thema's en cursussen in maart Lezersvraag: "Moet ik mijn zoon verplichten met andere kinderen te spelen?" Mamatijd Moeders

Nadere informatie

Jouw avontuur met de Bijbel

Jouw avontuur met de Bijbel Nieske Selles-ten Brinke Jouw avontuur met de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen

Nadere informatie

Groeten van groep 3 en juf Anne Sophie en juf Marleen

Groeten van groep 3 en juf Anne Sophie en juf Marleen Nieuws uit groep 3 Wij zitten nu acht weken in groep 3! Dat is wel heel wat anders hoor dan de kleuterschool. We moeten nu echt hard werken; lezen, rekenen, schrijven en nog veel meer! De eerste weken

Nadere informatie

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers,

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers, Berkenblad nr. 10 27 januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het tiende Berkenblad van het school jaar 2014-2015! Vanaf vandaag ontvangt u onze nieuwsbrief alleen nog via de mail! Zo besparen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 5 december Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 5 december Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 5 december 2016 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Glazen potten! Wennen / starten Letter P Gezond eten TAAL THUIS! Voorlezen Bijlage: boekentip Bijlage: Jarig! Voor alle

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Leren van elkaar. Agenda

Leren van elkaar. Agenda Agenda Donderdag 5 februari - Schoonmaakmiddag gr 1-8 - Nieuwsbrief 8 Vrijdag 13 februari Weeksluiting met ouders gr 3/4 05-02-2015 Nr. 8 2014-2015 Leren van elkaar Beste ouders, verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71. Biddag

Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71. Biddag Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71 Agenda Project Landen 2-12 maart 2015 Ledenvergadering 26 maart 2015 Grote Rekendag 25 maart 2015 Paasviering s middags op 2 april 2015 Koningsspelen 24

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Mooie shirtjes! Prachtig toch, de nieuwe sporttenues? Met veel dank aan de ouderrraad! Inleiding

Mooie shirtjes! Prachtig toch, de nieuwe sporttenues? Met veel dank aan de ouderrraad! Inleiding NIEUWSBRIEF 12/16 mei 2014 Inleiding Na een mooie, welverdiende vakantie is iedereen op De Dijck weer begonnen aan de laatste periode van tien weken. Een periode waarin de leerlingen van de groepen 7 zich

Nadere informatie

22 oktober 2015, Wetenswaardigheid 4. Beste ouders en verzorgers, lieve kinderen,

22 oktober 2015, Wetenswaardigheid 4. Beste ouders en verzorgers, lieve kinderen, 22 oktober 2015, Wetenswaardigheid 4 Beste ouders en verzorgers, lieve kinderen, Het project raar maar waar was erg geslaagd. De kinderen hebben genoten van alle leuke, andere lessen op school en ook buiten

Nadere informatie

28 mei 2014 schooljaar 2013/2014 nr. 18

28 mei 2014 schooljaar 2013/2014 nr. 18 28 mei 2014 schooljaar 2013/2014 nr. 18 Vooraf Wij werden afgelopen maandag opgeschrikt door een overlijdensbericht van een leerling op de Brugghenschool. Een jongen uit groep 2 laat zijn plaats in de

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 4 Datum: 9-10-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben op de Waterkant een intensieve, soms ook wat emotionele week achter de rug. In deze Info kunnen jullie lezen over

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

De kinderpagina is dit keer van groep 3, en de pagina over Plan Nederland komt van groep 6/7

De kinderpagina is dit keer van groep 3, en de pagina over Plan Nederland komt van groep 6/7 OEC. BASISSCHOOL t Prisma locatie Overwhere GASINJETSTRAAT 1-3 1442 WN PURMEREND TEL 0299 421982 Email:locatieoverwhere@prismapurmerend.nl Website : www. prismapurmerend.nl Wat vindt u onder andere in

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

Infootje cursusjaar 2014-2015 nr. 25 week 10

Infootje cursusjaar 2014-2015 nr. 25 week 10 Infootje cursusjaar 2014-2015 nr. 25 week 10 Godsdienstige vorming Het thema van deze week is: Niet mogen meedoen. Soms kun je niet meedoen, soms mag je niet meedoen. Van je bezorgde ouders mag je niet

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 Agenda voor de komende weken: 08-02-2013 Carnaval 18-02 t/m 22-2 Voorjaarsvakantie Hoofdluiscontrole Aanstaande maandag is er een hoofdluiscontrole.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 november 2013 Beste kinderen, ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief 7 november 2013 Beste kinderen, ouders/verzorgers, Beste kinderen, ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de tweede nieuwsbrief van dit schooljaar met belangrijke informatie over de Blokpoelschool. De nieuwsbrief wordt ook op de website www.blokpoelschool.nl

Nadere informatie

Ria Massy. De taart van Tamid

Ria Massy. De taart van Tamid DE TAART VAN TAMID Ria Massy De taart van Tamid De taart van Tamid 1 Hallo broer! Hallo Aziz! roept Tamid. Zijn hart klopt blij. Aziz belt niet zo dikwijls. Hij woont nog in Syrië. Bellen is moeilijk in

Nadere informatie

Met vriendelijke groet namens het team van OBS Uniek, Hanneke de Vries. Personele zaken: Gelukkig is er niets te melden over zieke leerkrachten.

Met vriendelijke groet namens het team van OBS Uniek, Hanneke de Vries. Personele zaken: Gelukkig is er niets te melden over zieke leerkrachten. 14-10-2016 Volgende op: 11-11-2016 Nr 06 Beste ouders / verzorgers en jongens en meisjes, Na een schitterende nazomer rollen we zomaar de herfst in. De temperatuur daalt, de dagen worden zichtbaar korter

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Agenda

Agenda WEEKBRIEF 20 t/m 24 november 2017 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Agenda Maandag 20 november BOKSLESSEN, groep

Nadere informatie