REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VOOR GEBOUW 904 AANVULLEND OP HET UGENT LABO- EN WERKPLAATSREGLEMENT Versie:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VOOR GEBOUW 904 AANVULLEND OP HET UGENT LABO- EN WERKPLAATSREGLEMENT Versie: 2012-08-29"

Transcriptie

1 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VOOR GEBOUW 904 AANVULLEND OP HET UGENT LABO- EN WERKPLAATSREGLEMENT Versie: Algemeen 1. Elke vakgroepvoorzitter is als lid van de hiërarchische lijn verantwoordelijk voor de goede opvolging van het RIO. 2. Elk van de diensten/vakgroepen werkzaam in gebouw 904 (BIL, EA04, EA14 en EA15) moet voldoen aan de Belgische wetgeving aangaande welzijn en milieu. Voorschriften van de Universitaire overheid moeten nageleefd worden, inclusief het UGent labo- en werkplaatsreglement. De bepalingen in dit reglement van inwendige orde zijn aanvullend op het UGent Labo- en werkplaatsreglement. 3. In het gebouw geldt een totaal rookverbod. 4. Het gebruik van audiovisuele apparatuur (bv. radio s) is enkel toegestaan in de ateliers en werkplaatsen, en enkel indien dit geen overlast meebrengt. 5. Het goed huisvaderschap van de proefhal wordt bekostigd door de vakgroep EA Het goed huisvaderschap voor het onderhoud van de atelier machines wordt bekostigd door EA04. (zie punt 37) Opslag 7. Materiaal, hulpstukken proefopstellingen en producten worden gestockeerd in daarvoor voorziene opslagzones. Nooduitgangen, elektrische verdeelborden en blusmiddelen moet steeds bereikbaar blijven. 8. Opslag van gevaarlijke stoffen gebeurt steeds in de conforme opslagruimten en veiligheidskasten. Reglementering hierbij inzake veilige verpakking, correcte etikettering, het beschikbaar zijn van MSDS (material safety data sheets), enz. wordt strikt toegepast. 9. Afval mag enkel worden gestockeerd in geschikte recipiënten in de afvallokalen. Afvalbeheer 10. De diensten/vakgroepen in het gebouw stellen elk een afvalverantwoordelijke aan. Deze zijn samen verantwoordelijk voor een correct afvalbeheer en treden eveneens op als lokaalverantwoordelijken voor de afvallokalen. 11. De verschillende afvalstromen dienen correct gescheiden te worden. Met olie of vet gecontamineerd materiaal moet afzonderlijk ingezameld worden. Schroot en spanen mogen niet gemengd worden met de andere afvalstromen. 12. Kosten m.b.t. afvalbeheer en verwerking worden gedragen door de verschillende diensten a rato van hun afvalstromen.

2 Orde en netheid 13. Droog slijpen in werkplaatsen en de proefhal zijn in de regel verboden met uitzondering van het laslokaal. Er mag in geen geval geslepen worden in de buurt van ontvlambare PMGE of brandbare materialen. Wanneer slijpen onvermijdelijk is, dienen maatregelen genomen te worden om stofvrij en veilig te werken. 14. Laswerkzaamheden dienen te gebeuren in het laslokaal. Indien bij uitzondering op andere plaatsen in het gebouw gelast wordt, moet er lokaal afzuiging voorzien worden. In geen geval mag er gelast worden in de buurt van ontvlambare PMGE of brandbare materialen. 15. Houtbewerking dient in het lokaal houtbewerking te gebeuren. Indien dit bij uitzondering op andere plaatsen in het gebouw gebeurt, moeten maatregelen genomen worden om stofvrij te werken. Het lokaal houtbewerking dient steeds opgeruimd te worden na de activiteiten. Het hout dient correct en veilig gestapeld te worden. 16. Het aanmaken van mortel en beton dient te gebeuren in de betonzaal, het cementlokaal of de zaal met de grote mortelmenger. Het betonneren gebeurt naargelang de proefstukafmetingen in de proefhal of aanverwante werkplaatsen. Het aanmaken en het betonneren gebeurt met netheid en opkuis. De nodige maatregelen worden hierbij genomen om proefvloer en proefopstellingen te vrijwaren van betonspatten. 17. Ateliermachines en de vloer daarrond worden na gebruik in nette toestand achtergelaten. Machines, onderdelen, toebehoren en meetgereedschappen worden steeds tegen corrosie beschermd na gebruik. 18. Alle gereedschappen worden op het einde van de dag weggeborgen. Beschadigde gereedschappen worden apart gehouden en gemeld aan één van de atelierverantwoordelijken. Deze beschadigde gereedschappen worden niet meer gebruikt. 19. Bij gebreken of defecten aan de machines worden deze in een veilige toestand gebracht en wordt één van de atelierverantwoordelijken gewaarschuwd, in die volgorde. 20. Er mogen slechts aan toestellen of energievoorzieningen herstelwerkzaamheden verricht worden indien deze op een reglementaire wijze spanningsloos gesteld zijn. 21. Olielekken moeten onmiddellijk afgebakend en opgeruimd worden met daartoe voorzien absorptiemateriaal. Het lek dient zo snel mogelijk hersteld te worden. 22. Vrachtwagens en andere voertuigen mogen zich enkel tijdelijk in de centrale hal en buitenopslag begeven voor het laden en lossen van goederen. Sleutels van deze voertuigen moeten omwille van de veiligheid in het contact blijven. Parkeren, ook van dienstvoertuigen, mag enkel buiten het gebouw op de voorziene parkeerplaatsen. Veiligheid en gezondheid 23. Bij aankoop van nieuwe machines, toestellen en persoonlijke beschermingsmiddelen dient het voorkomingsbeleid te worden toegepast.

3 24. Het dragen van loshangende kledij, niet samengebonden haren en werkschorten is verboden voor personeelsleden die machines bedienen. Het dragen van ringen aan de vingers of loshangende kettingen is verboden. 25. Met hekwerk afgebakende zones in de werkplaatsen of de proefhal mogen bij werking van de toestellen nooit betreden worden. De afgebakende zones zijn vastgelegd conform de risicoanalyses op het niveau van de werkposten. 26. Machines en proefopstellingen mogen enkel gebruikt worden door opgeleide personen. 27. Het gebruik van heftrucks, elektrische stapelaars en portaalkranen is enkel toegelaten voor personen die daartoe de nodige specifieke opleiding hebben (namenlijst geafficheerd in gang kleedruimtes) gevolgd en jaarlijks gezondheidstoezicht veiligheidsfunctie kregen. Elke vakgroep zorgt voor de nodige specifieke opleiding (heftruck, elektrische stapelaar, rolbrug, ) en vraagt het specifiek gezondheidstoezicht veiligheidsfunctie aan voor nieuwe werknemers. Voor gebruik van heftrucks of rolbruggen door externen is daarenboven schriftelijke toelating noodzakelijk door de werkplaatsverantwoordelijken. 28. Persoonlijke beschermingsmiddelen moeten correct gedragen worden op basis van de resultaten van de aangebrachte pictogrammen op lokalen / of toestellen. Veiligheidsschoenen zijn steeds verplicht in alle laboruimten en werkplaatsen 29. Helmen zijn verplicht te dragen bij: in de zones waar montagewerkzaamheden op hoogte gebeuren (waaronder het bouwen van grote proefopstellingen), deze zones dienen tijdens de werkzaamheden duidelijk gesignaleerd te worden het uitvoeren van belastingsproeven tot breuk in belastingsframes andere dan de vast opgestelde proefmachines. bij alle werkzaamheden waarbij zich gevaar kan voordoen van vallende voorwerpen, stootgevaar... voor bezoekers in het kader van rondleidingen en het bijwonen van belastingsproeven tot breuk dient de proefverantwoordelijke in te schatten of er helmen dienen gedragen te worden. 30. Helmen of stootpetten zijn verplicht bij het betreden van de kelder onder de proefvloer van de proefhal. 31. De diensten/vakgroepen in het gebouw stellen lokaalverantwoordelijken aan (zie het UGent labo- en werkplaatsreglement). Deze zijn samen verantwoordelijk voor het onderhoud en de herstellingen van de gezamenlijk gebruikte lokalen, en ieder op zich is verantwoordelijk voor de aparte lokalen. 32. Maandelijks vergaderen de atelierverantwoordelijken om de planning op te stellen. Tevens worden hierbij de onderhoudstaken van gemeenschappelijke lokalen (proefhal, ateliers, ) en machines verdeeld. De planning voorziet steeds in voldoende ruimte voor ad-hoc en kleine werken, die niet een week op voorhand

4 inplanbaar zijn, doch van dringende aard zijn voor de goede voortgang van de activiteiten van de betrokken diensten. 33. Alle gebreken of schade aan lokalen en aan het gebouw worden aan de betreffende lokaalverantwoordelijken of het diensthoofd gemeld die het doorgeven aan de betrokken directies. De beschadigde of gebrekkige zone wordt veilig afgebakend tot die hersteld is. 34. De diensten/vakgroepen in het gebouw verlenen hun medewerking aan de EIP (Eerste Interventieploeg), EHBO en andere initiatieven op het vlak van veiligheid. Werkplaats metaalbewerking 35. Labo Magnel, LMO, vakgroep EA04 en BIL stellen elk een lokaalverantwoordelijke werkplaats metaalbewerking aan, hierna atelierverantwoordelijken genoemd. Samen zijn deze verantwoordelijk voor de werking en het onderhoud van het atelier. 36. Bij elk gebruik van de machines of apparatuur moet het dagelijks onderhoud en smering uitgevoerd worden door de gebruiker. Werkingskosten 37. Werkingskosten van het atelier worden door EA04 gedragen. Metaalbewerking en lasatelier Klein gereedschap, zoals standaard boren, standaard sleutel sets, draaipakketjes, Specifiek gereedschap, zoals grote boren, grote steeksleutels, Onderhouds- en kleine herstellingskosten aan machines mechanicawerkplaats en lastoestellen Verbruiksgoederen m.b.t. machines mechanicawerkplaats en lastoestellen, zoals snijplaatjes freeskoppen, lasmateriaal, Volgende kostenposten vallen buiten de werkingskosten van het atelier: Belangrijke herstellingskosten (boven 10% van geraamde nieuwprijs) worden ad-hoc bekeken. Beproevingsbanken en dergelijke maken geen onderwerp uit van deze afspraak. Vorkheftrucks Alle kosten van BIL wordt via Soete geregeld. 38. Grondstoffen (staal, RVS, Alu etc.) voor productie in het atelier worden door iedere partner afzonderlijk aangekocht en gemerkt. Regels in verband met accreditatie 39. Elke partner respecteert de kwaliteitsvereisten van de andere partners die al dan niet in het kader van een accreditatie uitgewerkt zijn. Waar nodig worden kwaliteitsvereisten door de verschillende diensten op elkaar afgestemd, door de betrokken kwaliteitsverantwoordelijken. 40. Alle medewerkers garanderen vertrouwelijkheid van informatie rechtstreeks of onrechtstreeks verkregen tijdens de werkzaamheden in het gebouw. Indien het

5 kwaliteitssysteem van één van de partners dit vereist, ondertekenen de medewerkers van de andere partners eveneens een geheimhoudingsverklaring. 41. Alle medewerkers staan mede in voor de toegangscontrole van het laboratorium. Buitendeuren, en deuren naar de inkomhall van het gebouw worden steeds gesloten.

Als je aan het werk bent ben je ook afhankelijk van je collega s. Zie je een onveilige situatie dan wijs je je collega daar ook op.

Als je aan het werk bent ben je ook afhankelijk van je collega s. Zie je een onveilige situatie dan wijs je je collega daar ook op. Algemeen Dit document is aanvullend op het labo- en werkplaatsreglement (zie www.ugent.be/laboreglement) en op het reglement van inwendige orde (RIO zie de webiste van het labo). Zorg dat je eerst het

Nadere informatie

Werken met derden. - Werknemers van derden mogen geen informatie over de installaties en (product-)processen aan derden meedelen.

Werken met derden. - Werknemers van derden mogen geen informatie over de installaties en (product-)processen aan derden meedelen. Werken met derden 1 Veiligheidsafspraken 1.1 Verplichtingen van de werknemers van de derde Werknemers van de derde die werkzaamheden komen uitvoeren in AIM Recycling NV dienen steeds te zorgen voor hun

Nadere informatie

VEILIGHEIDSTIPS VOOR JOBSTUDENTEN

VEILIGHEIDSTIPS VOOR JOBSTUDENTEN Bijlage Safety Flash - 2017 / 03 VEILIGHEIDSTIPS VOOR JOBSTUDENTEN Ik zorg ervoor dat mijn werkpost proper en ordelijk is. Ik zet alles na gebruik terug op zijn plaats. Ik hou alle doorgangen vrij en ik

Nadere informatie

Werkplaatsreglement Eerste graad

Werkplaatsreglement Eerste graad Werkplaatsreglement Eerste graad 1ste graad: 1ste leerjaar A en B Industriële wetenschappen Mechanica - Elektriciteit Bouw- en Houttechnieken Nijverheid Art G.0 Belangrijke aandachtspunten Om het gsm-misbruik

Nadere informatie

WERKPLAATSREGLEMENT ELEKTRICITEIT ELEKTRONICA 501, 138,139

WERKPLAATSREGLEMENT ELEKTRICITEIT ELEKTRONICA 501, 138,139 WERKPLAATSREGLEMENT ELEKTRICITEIT ELEKTRONICA 501, 138,139 Dit is het werkplaatsreglement dat door elke leerling moet gekend zijn en gerespecteerd worden. Het is dus wenselijk om dit document in het begin

Nadere informatie

Algemeen Ziekenhuis Vesalius Studenten- Stagiairs

Algemeen Ziekenhuis Vesalius Studenten- Stagiairs W E R K P O S T F I C H E In uitvoering van het KB van 03.05.1999 betreffende de bescherming van de jongeren op het werk en de omzendbrief van 12.01.2004 betreffende het gezondheidstoezicht van stagiairs

Nadere informatie

Algemeen Ziekenhuis Vesalius Studenten- Stagiairs

Algemeen Ziekenhuis Vesalius Studenten- Stagiairs W E R K P O S T F I C H E In uitvoering van het KB van 03.05.1999 betreffende de bescherming van de jongeren op het werk en de omzendbrief van 12.01.2004 betreffende het gezondheidstoezicht van stagiairs

Nadere informatie

Algemeen Ziekenhuis Vesalius Studenten- Stagiairs

Algemeen Ziekenhuis Vesalius Studenten- Stagiairs W E R K P O S T F I C H E In uitvoering van het KB van 03.05.1999 betreffende de bescherming van de jongeren op het werk en de omzendbrief van 12.01.2004 betreffende het gezondheidstoezicht van stagiairs

Nadere informatie

WERKPLAATSREGLEMENT HOUT VTI 2

WERKPLAATSREGLEMENT HOUT VTI 2 WERKPLAATSREGLEMENT HOUT VTI 2 Dit is het nieuwe werkplaatsreglement dat door elke leerling moet gekend zijn en gerespecteerd worden. Het is dus wenselijk om dit document in het begin van het nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Bouwplaatsreglement. Definities:

Bouwplaatsreglement. Definities: Bouwplaatsreglement Definities: - Dossier veiligheid en De synthese van alle documenten in verband met veiligheid en gezondheid: gezondheid, door alle tussenkomende partijen samengebracht: opdrachtgever,

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE Artikel 1 Op de Stedelijke Basisschool Staakte, Hoogstraat 192 9160 Lokeren, wordt volgende ruimte ter beschikking gesteld

Nadere informatie

WERKPLAATSREGLEMENT MECHANICA VTI 1

WERKPLAATSREGLEMENT MECHANICA VTI 1 WERKPLAATSREGLEMENT MECHANICA VTI 1 Dit is het nieuwe werkplaatsreglement dat door elke leerling moet gekend zijn en gerespecteerd worden. Het is dus wenselijk om dit document in het begin van het nieuwe

Nadere informatie

FV nr. 18: Datum : Revisie : 3 VERKEERSREGLEMENT Blz. : 1 van 7

FV nr. 18: Datum : Revisie : 3 VERKEERSREGLEMENT Blz. : 1 van 7 VERKEERSREGLEMENT Blz. : 1 van 7 1. DOEL. Het verzekeren van een veilig en vlot verkeer binnen de omheining van de LO-fabriek. 2. BEPALINGEN. 2.1. Fabriekswegen. De fabriekswegen zijn met volle lijn weergegeven

Nadere informatie

Het kader van het Welzijn op het Werk Toelichting bij de wet van 4 augustus 1996

Het kader van het Welzijn op het Werk Toelichting bij de wet van 4 augustus 1996 Het kader van het Welzijn op het Werk Toelichting bij de wet van 4 augustus 1996 Welzijnsdag 12 november 2012 1 Inhoudsopgave Korte schets wetgeving De risicoanalyse Preventiemaatregelen Rolverdeling in

Nadere informatie

Het veiligheidsplan: Onderaanneming Betontrappen Geerts bvba

Het veiligheidsplan: Onderaanneming Betontrappen Geerts bvba Het veiligheidsplan: Onderaanneming Betontrappen Geerts bvba Het veiligheids- en gezondheidsplan heeft betrekking op de werken in opdracht van Bolcmans nv Het veiligheids- en gezondheidsplan bevat: - Projectgebonden

Nadere informatie

Task Safety Requirements General Requirements NL. Approved by: HSSE Manager

Task Safety Requirements General Requirements NL. Approved by: HSSE Manager Page 1 of 7 A. INLEIDING ALGEMENE EISEN Voor elke werf of werkplaats van KPNWE, ongeacht welk taak men uitvoert, gelden steeds algemene regels op het vlak van gezondheid, veiligheid, beveiliging en milieu

Nadere informatie

SECTORAAL BEROEPSPROFIEL

SECTORAAL BEROEPSPROFIEL SECTORAAL BEROEPSPROFIEL MAGAZIJNIER VRACHTWAGENS Datum uitgave: november 2011 ASBL EDUCAM VZW Avenue J. Bordetlaan 164, Bruxelles 1140 Brussel T 02 778 63 30 F 02 779 11 32 Magazijnier vrachtwagens Situering

Nadere informatie

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van de Gemeentelijke sporthal: Poletsestraat 59 9690 Kluisbergen Artikel 2 De infrastructuur

Nadere informatie

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Goedgekeurd op 27 juni 2012 door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Hervastgesteld op 26 februari 2013 door de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

Verkeersreglement. E.M. Treur en Zn. BV

Verkeersreglement. E.M. Treur en Zn. BV Verkeersreglement E.M. Treur en Zn. BV Versie 1 Januari 2012 Inhoudsopgave 1. Doel/toepassingsgebied 2. Definities 3. Verantwoordelijkheden 4. Maatregelen 4.1 Algemeen 4.2 Toelating tot het besturen van

Nadere informatie

ABESCO ACTIVITEITEN SITUATIES PREVENTIEMAATREGELEN INSTRUCTIES RISICO'S ALGEMENE RISICO S

ABESCO ACTIVITEITEN SITUATIES PREVENTIEMAATREGELEN INSTRUCTIES RISICO'S ALGEMENE RISICO S ACTIVITEITEN SITUATIES RISICO'S PREVENTIEMAATREGELEN INSTRUCTIES ALGEMENE RISICO S Orde en netheid - val van personen op de begane grond - de niet onmiddellijk te gebruiken materialen en gereedschappen

Nadere informatie

Reglement veiligheidsregels voor derden.

Reglement veiligheidsregels voor derden. Reglement veiligheidsregels voor derden. 1 Inleiding Dit reglement is bedoeld voor derden die geen werknemer zijn van het ziekenhuis, maar werken in ziekenhuis in het kader van een opdracht. Dit reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 09.01.2014 Doel HUISHOUDELIJK REGLEMENT NOODOPVANGVOORZIENINGEN OCMW BEERSEL 1. De noodopvang wil een onmiddellijk onderkomen bieden aan Beerselaars die plotseling

Nadere informatie

SECTORAAL BEROEPSPROFIEL

SECTORAAL BEROEPSPROFIEL SECTORAAL BEROEPSPROFIEL VERWERKER AEEA (AFGEDANKTE ELEKTRISCHE EN ELEKTRONISCHE APPARATEN Datum uitgave: 2015 ASBL EDUCAM VZW Avenue J. Bordetlaan 164, Bruxelles 1140 Brussel T 02 778 63 30 F 02 779 11

Nadere informatie

6S Puntenlijst Productie

6S Puntenlijst Productie 6S Puntenlijst Productie Een lijst met 6S vragen voor productie omgevingen. Per vraag kunnen punten gegeven worden. Aan het einde wordt de totaal score voor de werkplek opgesteld. 1 Onderwerp Vraag Score

Nadere informatie

Oproep tot mededinging

Oproep tot mededinging Oproep tot mededinging 2018.225 Verkoop van Rollend Materieel Wagen - Gent Contents Art.1 Art.2 Art.3 Art.4 Art.5 Art.6 Beknopte beschrijving...2 Offerte...2 Bezichtiging...2 Ophaling...2 Technische fiche...3

Nadere informatie

Kom verder. Huisregels & veiligheidsvoorschriften. Practicumruimten Industrieel Product Ontwerpen. Kom verder. Saxion

Kom verder. Huisregels & veiligheidsvoorschriften. Practicumruimten Industrieel Product Ontwerpen. Kom verder. Saxion Kom verder Huisregels & veiligheidsvoorschriften Practicumruimten Industrieel Product Ontwerpen Kom verder. Saxion. - 1 - Inhoud Voorwoord 3 1. Voordat je aan de slag gaat 4 2. Veiligheid 4 3. Aan de slag

Nadere informatie

Werkhuisreglement : Werkplaats Mechanica / Lassen

Werkhuisreglement : Werkplaats Mechanica / Lassen Werkhuisreglement : Werkplaats Mechanica / Lassen Doel van het reglement : - Het opmaken van een reglementering specifiek voor de afdeling als aanvulling op het bestaande schoolreglement. - Bekomen van

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE VERHUIZER

ONTHAALBROCHURE VERHUIZER ONTHAALBROCHURE INLEIDING TAKEN We vinden het fijn dat jij bij ons bedrijf komt werken en geven je graag informatie mee met betrekking tot Veiligheid, Milieu en Kwaliteitszorg binnen onze organisatie omdat

Nadere informatie

Welzijn en opleidingen

Welzijn en opleidingen Welzijn en opleidingen De wetgeving over het welzijn op het werk verplicht werkgevers de nodige maatregelen te nemen om het welzijn van de werknemers te bevorderen tijdens de uitvoering van hun werk. Een

Nadere informatie

Oproep tot mededinging

Oproep tot mededinging Oproep tot mededinging 2017.210 Verkoop van Rollend Materieel Werkplaats : Stockem Contents Art.1 Art.2 Art.3 Art.4 Art.5 Art.6 Art.7 Art.8 Beknopte beschrijving...2 Offerte...2 Bezichtiging...2 Asbest...2

Nadere informatie

-1- Over welke domeinen gaat de V&G-wetgeving? -1- Voor wie geldt de V&Gwetgeving? -1- Noem de twee vormen van overleg.

-1- Over welke domeinen gaat de V&G-wetgeving? -1- Voor wie geldt de V&Gwetgeving? -1- Noem de twee vormen van overleg. -1- Noem de groepen signaleringsborden. -1- Noem de twee vormen van overleg. -1- Noem de verschillende vormen van markeringen. -1- Over welke domeinen gaat de V&G-wetgeving? -1- Voor wie geldt de V&Gwetgeving?

Nadere informatie

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Algemene voorwaarden: 1. Domein Diesterweg, Acacialaan z/n, 2920 Kalmthout wordt ter beschikking

Nadere informatie

1. ORGANISATIE VAN DE PREVENTIE EN BESCHERMING

1. ORGANISATIE VAN DE PREVENTIE EN BESCHERMING Bijlage IV : Bouwplaatsreglement 1. ORGANISATIE VAN DE PREVENTIE EN BESCHERMING 1.1. De veiligheidscoördinator (VC) heeft de leiding over de coördinatie van de veiligheid en gezondheid voor het geheel

Nadere informatie

Risico s in de bouwsector. Wat is volgens ondernemers in de bouw het grootste risico in de sector?

Risico s in de bouwsector. Wat is volgens ondernemers in de bouw het grootste risico in de sector? Wat is volgens ondernemers in de bouw het grootste risico in de sector? Personeel!! Risico s in de bouwsector Verkrijgbaarheid materialen / Stijging bouwkosten Mijn ervaring: Ga het gesprek aan vanuit

Nadere informatie

-2- Noem voorbeelden van orde en netheid (good housekeeping). -2- Bij welke werkzaamheden kan een aanvullende werkvergunning nodig zijn?

-2- Noem voorbeelden van orde en netheid (good housekeeping). -2- Bij welke werkzaamheden kan een aanvullende werkvergunning nodig zijn? -2- Bij welke werkzaamheden kan een aanvullende werkvergunning nodig zijn? -2- Noem voorbeelden van orde en netheid (good housekeeping). -2- Noem enkele gevaren op het werk. -2- Noem werkzaamheden of omstandigheden

Nadere informatie

Veiligheid, gezondheid en welzijn op school. Onthaaldocument voor onderwijzend en ondersteunend personeel, stagiairs en interimarissen.

Veiligheid, gezondheid en welzijn op school. Onthaaldocument voor onderwijzend en ondersteunend personeel, stagiairs en interimarissen. Sint-Jan Berchmansinstituut Kleine Hemmenweg 4-4A 3520 Zonhoven Tel: 011/55 99 90 info@sjbzonhoven.be Veiligheid, gezondheid en welzijn op school Onthaaldocument voor onderwijzend en ondersteunend personeel,

Nadere informatie

Huurvoorwaarden en reglement Welzijnsstichting Kerverland ten behoeve van de Huiskamer van Waarder

Huurvoorwaarden en reglement Welzijnsstichting Kerverland ten behoeve van de Huiskamer van Waarder Huurvoorwaarden en reglement Welzijnsstichting Kerverland ten behoeve van de Huiskamer van Waarder 1. Dit document is opgesteld door de Welzijnsstichting Kerverland te Waarder, ingeschreven bij de Kamer

Nadere informatie

WERKPLAATSREGLEMENT HOUT VTI 1

WERKPLAATSREGLEMENT HOUT VTI 1 WERKPLAATSREGLEMENT HOUT VTI 1 Dit is het nieuwe werkplaatsreglement dat door elke leerling moet gekend zijn en gerespecteerd worden. Het is dus wenselijk om dit document in het begin van het nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Paviljoen Maria

Huishoudelijk reglement. Paviljoen Maria Paviljoen Maria Huishoudelijk reglement Paviljoen Maria Gegevens Paviljoen Maria Gegevens bewoner Naam: Adres: Geboortedatum: Gsm bewoner: Contactgegevens ouders: (naam, adres, telefoon) Beste bewoner,

Nadere informatie

Homespotreglement S.W.V. Plankenkoorts 30 september 2014

Homespotreglement S.W.V. Plankenkoorts 30 september 2014 Homespotreglement S.W.V. Plankenkoorts 30 september 2014 Inhoud: Artikel 1: Stallingsruimte Artikel 2: Shaperuimte Artikel 3: Chill-/vergaderruimte Artikel 4: Homespotsetje Artikel 5: Sleutelsysteem en

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KS

GEBRUIKERSHANDLEIDING KS GEBRUIKERSHANDLEIDING KS150.2450 Geachte klant, U hebt een product van KS Tools via Beneparts BVBA gekocht. Bedankt voor uw aankoop en vertrouwen. In deze gids vindt u al het nodige terug voor een veilig

Nadere informatie

Oproep tot mededinging

Oproep tot mededinging Oproep tot mededinging 2017.138 Verkoop van Rollend Materieel Werkplaats : Schaarbeek Contents Art.1 Art.2 Art.3 Art.4 Art.5 Art.6 Art.7 Art.8 Beknopte beschrijving...2 Offerte...2 Bezichtiging...2 Asbest...2

Nadere informatie

www.bradyeurope.com Verbod VEILIGHEIDSSIGNALERING

www.bradyeurope.com Verbod VEILIGHEIDSSIGNALERING Het verbodsteken is een veiligheidsteken dat een handeling waardoor gevaar zou kunnen ontstaan, verbiedt. Het verbodsteken is altijd cirkelvormig en heeft een rode rand met een rode dwarsstreep. De achtergrond

Nadere informatie

Arbodocument/ Aanvraag-uitzenddocument

Arbodocument/ Aanvraag-uitzenddocument Arbodocument/ Aanvraag-uitzenddocument Opdrachtgever Naam Adres Plaats Contactpersoon Telefoon E-mailadres Uitzendkracht wordt te werk gesteld te: Afdeling uzk Functie uzk Omschrijving werkzaamheden/specifieke

Nadere informatie

Beroep op Mededinging MIT

Beroep op Mededinging MIT Beroep op Mededinging 2018.05 MIT Verkoop van ongeveer 192 wielen, met rollagers en assen In CW Salzinnes, voor verschroting. Tussen 17.08.2018 en 16.08.2019 Contenu 1. BEKNOPTE OMSCHRIJVING... 2 2. OFFERTE...

Nadere informatie

1. Organisatie veiligheid, gezondheid en milieu:

1. Organisatie veiligheid, gezondheid en milieu: 1. Organisatie veiligheid, gezondheid en milieu: De veiligheidscoördinator heeft op de werf de leiding over de coördinatie van veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu voor het geheel van de werkzaamheden.

Nadere informatie

1 De organisatie van het beleid met betrekking tot de BVH

1 De organisatie van het beleid met betrekking tot de BVH ERKENNINGSVOORWAARDE BEWOONHAARHEID VEILIGHEID HYGIËNE CONTROLELIJST VLAAMSE ONDERWIJSINSPECTIE Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15-1210 Brussel 02 553 88 50 www.onderwijsinspectie.be 1 De

Nadere informatie

Toolboxmeeting; Persoonlijke beschermingsmiddelen

Toolboxmeeting; Persoonlijke beschermingsmiddelen Toolboxmeeting; Persoonlijke beschermingsmiddelen PBM (Persoonlijke Beschermings Middelen) is een verzamelnaam voor allerlei hulpmiddelen die je kunt gebruiken om jezelf te beschermen tegen gevaar. PBM

Nadere informatie

De doelstellingen van de Arbowet zijn: het verbeteren van de veiligheid en gezondheid van medewerkers

De doelstellingen van de Arbowet zijn: het verbeteren van de veiligheid en gezondheid van medewerkers 1. Wetgeving 1.1 Arbowet In januari 2007 is de Arbowet 2007 van kracht geworden. Het begrip Arbo staat voor Arbeidsomstandigheden en heeft betrekking op Veiligheid, Gezondheid en Welzijn (VGW). De Arbowet

Nadere informatie

Opleiding: BESTUURDER HEFTRUCK

Opleiding: BESTUURDER HEFTRUCK Opleiding: BESTUURDER HEFTRUCK De bestuurder heftruck verplaatst en stapelt goederen over korte afstanden, zowel binnen als buiten. Hij laadt en lost externe transportmiddelen. Hij voorziet de heftruck

Nadere informatie

SPECIFIEK GEBRUIKSREGLEMENT GANGEN, KLEEDCABINES, VERGADERZALEN EN ANDERE LOCATIES IN SPORTPUNT 2 ZWEVEGEM

SPECIFIEK GEBRUIKSREGLEMENT GANGEN, KLEEDCABINES, VERGADERZALEN EN ANDERE LOCATIES IN SPORTPUNT 2 ZWEVEGEM 1 SPECIFIEK GEBRUIKSREGLEMENT GANGEN, KLEEDCABINES, VERGADERZALEN EN ANDERE LOCATIES IN SPORTPUNT 2 ZWEVEGEM Voor de toepassing van dit specifiek gebruiksreglement gangen, kleedcabines, vergaderzalen en

Nadere informatie

Algemeen. Labo- en werkplaatsreglement

Algemeen. Labo- en werkplaatsreglement PITO STABROEK Provinciale Middenschool & Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs Algemeen Labo- en werkplaatsreglement Auteur Eigenaar Datum Pagina 1 van 7 Inhoud 1 Wetgeving...3 2 Doelstelling...3

Nadere informatie

Autoherstelwerkplaatsen. Alles wat u nodig hebt om uw garage schoon, veilig en efficiënt te houden

Autoherstelwerkplaatsen. Alles wat u nodig hebt om uw garage schoon, veilig en efficiënt te houden Autoherstelwerkplaatsen Alles wat u nodig hebt om uw garage schoon, veilig en efficiënt te houden Verbeter uw werkplaats De oplossingen van Nederman dragen bij tot: Veilige en ergonomische werkplaatsen

Nadere informatie

RISICOANALYSE ATELIER

RISICOANALYSE ATELIER RISICOANALYSE ATELIER Activiteit Arbeidsmiddelen Identificatie risico's Preventiemaatregelen Risico-evaluatie orde en netheid in het atelier A. W B E R struikelen doorgangen en machines vrij houden 0,5

Nadere informatie

Algemeen Ziekenhuis Vesalius Studenten- Stagiairs

Algemeen Ziekenhuis Vesalius Studenten- Stagiairs W E R K P O S T F I C H E In uitvoering van het KB van 03.05.1999 betreffende de bescherming van de jongeren op het werk en de omzendbrief van 12.01.2004 betreffende het gezondheidstoezicht van stagiairs

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET OUDE SCHOOLGEBOUW VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET OUDE SCHOOLGEBOUW VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET OUDE SCHOOLGEBOUW VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE Artikel 1 Op de Stedelijke Basisschool Staakte, Hoogstraat 192 9160 Lokeren, wordt volgende ruimte ter beschikking

Nadere informatie

Werk- en veiligheidsvoorschriften

Werk- en veiligheidsvoorschriften Werk- en veiligheidsvoorschriften Werken in opdracht van SDW Versie 1.0: 04-12-2013 1. Inleiding Als werkgever is SDW verantwoordelijk voor het arbeidsomstandighedenbeleid op basis van de Arbowet. SDW

Nadere informatie

SECTORAAL BEROEPSPROFIEL

SECTORAAL BEROEPSPROFIEL SECTORAAL BEROEPSPROFIEL MAGAZIJNIER PERSONENWAGENS EN LICHTE BEDRIJFSVOERTUIGEN Datum uitgave: november 2011 ASBL EDUCAM VZW Avenue J. Bordetlaan 164, Bruxelles 1140 Brussel T 02 778 63 30 F 02 779 11

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT. Uitgave: februari 2018

INTERN REGLEMENT. Uitgave: februari 2018 INTERN REGLEMENT Uitgave: februari 2018 Veiligheid: Artikel 1; Badgesysteem voor poort en deur: 1 Enkel indien een vereniging bezoekers verwacht mag de aanwezigheid gemeld worden op het aanwezigheidsbord,

Nadere informatie

Immaculata Instituut

Immaculata Instituut Immaculata Instituut 2015-2016 Reglement voor labo Fysica, Biologie en Chemie Voorschriften bij het werken in het labo 1 Algemene voorschriften 1.1 Bij het betreden van het labo is het gebruik van een

Nadere informatie

Verhuur- en retributiereglement Gemeentelijke sporthal

Verhuur- en retributiereglement Gemeentelijke sporthal Verhuur- en retributiereglement Gemeentelijke sporthal Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van de Gemeentelijke sporthal: Poletsestraat 59 9690 Kluisbergen Artikel

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0150) Verwerker afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA) (m/v)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0150) Verwerker afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA) (m/v) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0150) Verwerker afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA) (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Verwerker afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA) (m/v) 1.2

Nadere informatie

WERKEN IN BESLOTEN RUIMTEN BRON: ARBOUW

WERKEN IN BESLOTEN RUIMTEN BRON: ARBOUW WERKEN IN BESLOTEN RUIMTEN BRON: ARBOUW Inleiding Werken in besloten ruimten brengt specifieke risico s voor de veiligheid en gezondheid met zich mee. Er is kans op dodelijke ongevallen, verwondingen en

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEWONERS VALCKEBURG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEWONERS VALCKEBURG Huishoudelijk Reglement Versie datum 24/01/2013 HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEWONERS VALCKEBURG 1. Voorwoord Er wordt gevraagd om deze richtlijnen zo goed mogelijk in acht te nemen om het samenleven zo aangenaam

Nadere informatie

Arbeidsveiligheid. Arbeidsveiligheid

Arbeidsveiligheid. Arbeidsveiligheid voor werknemers 66 Sirk Sekuur incompany: focus op veilig gedrag 67 Veilig omgaan met chemische producten 68 Gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen 69 Veilig werken in besloten ruimten en opleiding

Nadere informatie

Oproep tot mededinging

Oproep tot mededinging Oproep tot mededinging 2018.091 Verkoop van Rollend Materieel Werkplaats : Cuesmes Contents Art.1 Art.2 Art.3 Art.4 Art.5 Art.6 Beknopte beschrijving...2 Offerte...2 Bezichtiging...2 Ophaling...2 Technische

Nadere informatie

Bijlage 1 Toelating voor het uitvoeren van handelingen. Toelating voor het uitvoeren van specifieke handelingen of werken

Bijlage 1 Toelating voor het uitvoeren van handelingen. Toelating voor het uitvoeren van specifieke handelingen of werken Pagina 1 B I J Z O N D E R E W E R K T O E L A T I N G Bijlage 1 Toelating voor het uitvoeren van handelingen Toelating voor het uitvoeren van specifieke handelingen of werken Dit document geldt als toelating

Nadere informatie

3.12 Persoonlijke beschermingsmiddelen In te vullen door het bedrijf Persoonlijke beschermingsmiddelen

3.12 Persoonlijke beschermingsmiddelen In te vullen door het bedrijf Persoonlijke beschermingsmiddelen _Voorbeeld_ Huishoudelijkreglement 1. Inleiding Met deze uitgave van ons huishoudelijk reglement willen wij gespecificeerd aangeven waaraan men zich moet houden bij het uitvoeren van alle bedrijfsactiviteiten

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED AUTO

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED AUTO Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED AUTO Opleiding Bestuurder interne transportmiddelen BO AU 309 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 17 Inhoud 1 Opleiding... 3 1.1 Relatie opleiding referentiekader...

Nadere informatie

Richtlijn voor Aannemers

Richtlijn voor Aannemers INHOUDSTAFEL 1. Algemeen...2 1.1 Inleiding...2 1.2 Codes...2 1.3 Definities...2 2. Veiligheidsvoorschriften en algemene richtlijnen...3 3. Regels betreffende voedselveiligheid...5 4. Referenties...5 Opgesteld

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN LOKALEN IN KUNSTACADEMIE TER BEUKEN

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN LOKALEN IN KUNSTACADEMIE TER BEUKEN REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN LOKALEN IN KUNSTACADEMIE TER BEUKEN Artikel 1 In de Kunstacademie Ter Beuken, gelegen te 9160 Lokeren Groendreef 8, worden volgende ruimten ter beschikking gesteld voor gebruik:

Nadere informatie

SECTORAAL BEROEPSPROFIEL

SECTORAAL BEROEPSPROFIEL SECTORAAL BEROEPSPROFIEL DEPOLLUEERDER PERSONENWAGENS EN LICHTE BEDRIJFSVOERTUIGEN Datum uitgave: 2015 ASBL EDUCAM VZW Avenue J. Bordetlaan 164, Bruxelles 1140 Brussel T 02 778 63 30 F 02 779 11 32 info@educam.be

Nadere informatie

Circulaire ETIKETTERING VAN CHEMISCHE PRODUCTEN

Circulaire ETIKETTERING VAN CHEMISCHE PRODUCTEN Etikettering van chemische producten PRINCIPE Sinds 1 juni 2015 heeft de CLP-verordening (wat staat voor Classifying, Labelling and Packaging ) officiële benaming: Verordening (EG) nr. 1272/2008 van de

Nadere informatie

MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN

MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN 25 NOVEMBER 1998. - Koninklijk besluit tot wijziging van de artikelen 79, 80, 85, 96, 104, 126 en 131 van het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties ALBERT II,

Nadere informatie

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas Algemeen werkplaatsreglement opleiding MAGAZIJNMEDEWERKER 2015-2016 Inleiding - VTS 3 wil kwaliteitsvol en vooral veilig onderwijs bieden. Daarom is het nodig dat elke leerling een goede werkhouding ontwikkelt.

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE OP DE SPORTSITE DE ZANDLOPER GEËXPLOITEERD DOOR TMVW TE LIERDE

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE OP DE SPORTSITE DE ZANDLOPER GEËXPLOITEERD DOOR TMVW TE LIERDE REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE OP DE SPORTSITE DE ZANDLOPER GEËXPLOITEERD DOOR TMVW TE LIERDE HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN I.1. ALGEMEEN Artikel 1 Onder sport geëxploiteerd door TMVW te Lierde wordt

Nadere informatie

V.C.A. belang voor de industrie. Koen Bollaerts Nationaal Adviseur Preventie & Kwaliteit Antwerpen 27 oktober 2009

V.C.A. belang voor de industrie. Koen Bollaerts Nationaal Adviseur Preventie & Kwaliteit Antwerpen 27 oktober 2009 V.C.A. belang voor de industrie Koen Bollaerts Nationaal Adviseur Preventie & Kwaliteit Antwerpen 27 oktober 2009 Koen Bollaerts Veiligheidskundige niveau 1 15 jaar ervaring met veiligheid en kwaliteit

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement VvE Neerstraat 109 t/m 191 te s-hertogenbosch Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Toegang en orde... 4 3 Geluidshinder... 5 4 Energie... 6 5 Huisdieren... 7 6 Gebruik gemeenschappelijke ruimten... 8 7 Gebruik

Nadere informatie

Algemeen Ziekenhuis Vesalius Studenten- Stagiairs

Algemeen Ziekenhuis Vesalius Studenten- Stagiairs W E R K P O S T F I C H E In uitvoering van het KB van 03.05.1999 betreffende de bescherming van de jongeren op het werk en de omzendbrief van 12.01.2004 betreffende het gezondheidstoezicht van stagiairs

Nadere informatie

Veiligheidsvoorschriften Werken met Derden

Veiligheidsvoorschriften Werken met Derden In de Wet van 4 augustus 1996 betreffende het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk - B.S. 18/09/96 Hoofdstuk IV worden de te nemen maatregelen door opdrachtgevers en ondernemingen van

Nadere informatie

SECTORAAL BEROEPSPROFIEL

SECTORAAL BEROEPSPROFIEL SECTORAAL BEROEPSPROFIEL DEMONTEUR PERSONENWAGENS EN LICHTE BEDRIJFSVOERTUIGEN Datum uitgave: 2015 ASBL EDUCAM VZW Avenue J. Bordetlaan 164, Bruxelles 1140 Brussel T 02 778 63 30 F 02 779 11 32 info@educam.be

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van M.S.G.O. III te Hasselt

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van M.S.G.O. III te Hasselt Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Algemene risicoanalyse voor de werkpost : Tafelcirkelzaagmachine Versie 99/1 Blz. 3/5

Algemene risicoanalyse voor de werkpost : Tafelcirkelzaagmachine Versie 99/1 Blz. 3/5 Algemene risicoanalyse voor de werkpost : Tafelcirkelzaagmachine Versie 99/1 Blz. 1/5. Risico voorkoming. Schade voorkoming. Risico beperking. Schade beperking 1 Algemeen V Risico's eigen aan het werken

Nadere informatie

INWENDIG REGLEMENT BETREFFENDE DE SPORTHAL TER BEKE

INWENDIG REGLEMENT BETREFFENDE DE SPORTHAL TER BEKE INWENDIG REGLEMENT BETREFFENDE DE SPORTHAL TER BEKE A. UITBATING Art. 1 De sporthal Ter Beke is gevestigd in de Bekestraat 16 te Oudenburg en staat onder het beheer van de v.z.w. Sport en Recreatie Oudenburg.

Nadere informatie

Beknopte checklist Events

Beknopte checklist Events Onderstaande checklist wil een hulpmiddel zijn voor het optimaliseren van de veiligheid tijdens uw evenement. De opgenomen zaken kaderen onder andere in: o De wet welzijn op het werk (CODEX)- oa wetgeving

Nadere informatie

MeerMagazijn. magazijninrichting nieuw & gebruikt. Palletstelling - demontage instructie. magazijninrichting nieuw & gebruikt

MeerMagazijn. magazijninrichting nieuw & gebruikt. Palletstelling - demontage instructie. magazijninrichting nieuw & gebruikt pagina 1 van 9 versie: 2017/1 Inhoud 1 Werkzaamheden... 3 2 Voorbereiding en levering materialen.... 3 3 Installatie-methode... 4 3.1 Ophalen van materialen.... 4 3.2 Demontage palletstelling... 4 3.3

Nadere informatie

Halogeen lampenset. Bestnr.: 55 03 43 - wit 55 00 38 - chroom 55 00 52 - titaan. Omwille van het milieu 100% recyclingpapier

Halogeen lampenset. Bestnr.: 55 03 43 - wit 55 00 38 - chroom 55 00 52 - titaan. Omwille van het milieu 100% recyclingpapier G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 55 03 43 - wit 55 00 38 - chroom 55 00 52 - titaan Halogeen lampenset Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden.

Nadere informatie

Type functie DMC code 34 : elektromecanicien

Type functie DMC code 34 : elektromecanicien Type functie DMC code 34 : elektromecanicien o.a.: onderhoudstechnicus van technische installaties (industriële machines, thermische installaties, koelinstallaties), koeltechnicus, liftentechnicus, garagehouder

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEWONERS VALCKEBURG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEWONERS VALCKEBURG Huishoudelijk Reglement Versie datum 23/05/2016 Eigenaar: Rico HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEWONERS VALCKEBURG 1. Voorwoord Er wordt gevraagd om deze richtlijnen zo goed mogelijk in acht te nemen om het samenleven

Nadere informatie

Aanvoer goederen zoals grondstoffen, lege emballage, etc. Controle goederen: juist product, juist aantal, kwaliteit etc.

Aanvoer goederen zoals grondstoffen, lege emballage, etc. Controle goederen: juist product, juist aantal, kwaliteit etc. INLEIDING: De processen bij DPG BV zijn m.n. verdeeld in aanvoer van goederen, opslag, productie, vullen verpakkingen, intern transport en het klaar maken voor verzenden. Daarnaast vinden er een aantal

Nadere informatie

Blokzijltcl installatietechniek B.V.

Blokzijltcl installatietechniek B.V. Bedrijfsnaam: Onderwerp: B.V. Locatie van uitvoering: Datum van uitvoering: Uitgevoerd door: Tijdsduur van de Toolboxmeeting: Zijn er onveilige situaties / handelingen voorgevallen in de afgelopen periode?

Nadere informatie

Volledige golfterrein (huidig 9-holes)

Volledige golfterrein (huidig 9-holes) Informatie-uitwisseling met contractor (aannemer) m.b.t. Welzijn, Milieu en Duurzaamheid Inrichting/locatie: Golf Puyenbroeck Opdrachtgever Provinciebestuur Oost-Vlaanderen Doel van de informatie-uitwisseling:

Nadere informatie

Verbodstekens. Een voorbeeld: VEILIGHEIDSSIGNALISATIE

Verbodstekens. Een voorbeeld: VEILIGHEIDSSIGNALISATIE Verbodstekens Het verbodsteken verbiedt een handeling waardoor gevaar zou kunnen ontstaan. Het verbodsteken is altijd cirkelvormig en heeft een rode rand met een rode dwarsstreep. De achtergrond is wit

Nadere informatie

Task Safety Requirements Sampling

Task Safety Requirements Sampling Page 1 of 6 A. INTRODUCTIE Bij het behandelen van stalen bestaat de kans op incidenten. Alleen een nauwgezette opvolging van de juiste procedures, het aanwenden van de gepaste arbeidsmiddelen en het correct

Nadere informatie

Veiligheidsvoorlichting

Veiligheidsvoorlichting Veiligheidsvoorlichting Iedereen die bij en voor E.ON Benelux werkt moet er alles aan doen om alle ongevallen en dus letsel en schade te voorkomen moet er alles aan doen om milieu-incidenten en dus schade

Nadere informatie

Procedure. P023-Omgaan met gevaarlijke stoffen

Procedure. P023-Omgaan met gevaarlijke stoffen Procedure P023-Omgaan met gevaarlijke stoffen Procesbeschrijving Doel Toepassingsgebied Proceseigenaar Procescoördinator Versiedatum Procesinformatie Dit proces is er omdat het gebruik van gevaarlijke

Nadere informatie

WMD-actieplan (afgewerkte acties voorbije werkjaar voor rapportering aan de provincieraad)

WMD-actieplan (afgewerkte acties voorbije werkjaar voor rapportering aan de provincieraad) Campus Henleykaai A10 A10/09 PHTI - praktische handvatten voor omgaan met agressie reductie stress - bevorderen welzijn leerkrachten jap2011-2012 afgewerkt 13126 Overzicht voor 'doelstellingnr' = A10 (1

Nadere informatie

Ziekenhuis Maas en Kempen vzw Medewerkers - Stagiairs

Ziekenhuis Maas en Kempen vzw Medewerkers - Stagiairs R I S I C O F A C T O R E N -- W E R K P O S T F I C H E Verpleegkundigen spoed en MUG in uitvoering van het KB van 03.05.1999 betreffende de bescherming van de jongeren op het werk en de omzendbrief van

Nadere informatie

Paritair leercomité 330 OPLEIDINGSPROGRAMMA GROOTKEUKENMEDEWERKER 12 maanden

Paritair leercomité 330 OPLEIDINGSPROGRAMMA GROOTKEUKENMEDEWERKER 12 maanden Paritair leercomité 330 OPLEIDINGSPROGRAMMA GROOTKEUKENMEDEWERKER 12 maanden Toelichting: Op dit formulier worden de competenties hernomen die binnen de opleiding tot grootkeukenmedewerker worden. Bij

Nadere informatie