Financieel jaarverslag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Financieel jaarverslag 2014-2015"

Transcriptie

1 Financieel jaarverslag

2 Voor u ligt het financieel jaarverslag van het bestuursjaar Dit verslag bestaat uit de begroting en de realisatie voor het afgelopen boekjaar, plus een korte toelichting over de behaalde resultaten. 1. Toelichting op de realisatie per post 1.1 Uitgaven Brandstof: De kosten voor de brandstof zijn veel lager uitgevallen dan vorig jaar (vorig jaar waren de gerealiseerde kosten 3039,34, dit jaar 1649,90. Dit komt deels doordat er minder gereden is dit jaar (15095 km tegen 22231km) en omdat de brandstof prijs zo n 20% gedaald is t.o.v. afgelopen jaar. Overig vervoer: Hier vallen allerlei kosten over aan vervoer die niet direct de kosten van het vervoersmiddel zijn, maar wel noodzakelijk waren om het showteam op locatie te krijgen. Dit jaar is een keer schade gereden aan een scooter die niet van de stichting was. Ook valt hier onder: tol, vermaak aan boord (cd s) en een overnachting die noodzakelijk was voor het leveren van een externe show aan ASML. Vloeibare Stikstof: Deze post is niet anders uitgevallen dan verwacht. We hebben hier iets minder geld aan uitgegeven dan begroot omdat we iets minder shows hebben gegeven dan vorig jaar. Boetes Vervoer: Hier vallen boetes onder voor te hard rijden en voor te weinig betaalde parkeerbelasting. Kosten Vervoersmiddel: Hier vallen alle kosten onder die gemaakt zijn aan ons vervoersmiddel. Dit zijn de wegenbelasting, de APK keuring, de verzekering en het huren van een busje wanneer er twee shows tegelijk ingepland waren. Verbruiksgoederen: Dit zijn o.a. de kosten voor de ingrediënten voor het ijs maken en overige goederen die nodig zijn voor het uitvoeren van de shows. M&O: Materiaal en onderhoud heeft wat geld uitgegeven aan materiaal, gereedschap en vooral de ontwikkeling van de nieuwe Human Levitatorshow. DUSC: DUSC heeft enkele uitjes georganiseerd, waaronder ons jaarlijkse kerstdiner en het paasontbijt, beiden open voor alle vrijwilligers. WebCie: De WebCie is verantwoordelijk voor het onderhouden van en bouwen aan de ICT-systemen van de stichting. Onder deze kosten vallen vergoede versnaperingen tijdens programmeermiddagen. Trainingen / Rinomiddagen: Hieronder vallen de kosten direct gemaakt voor het organiseren van de trainingsmiddagen en de Rinomiddagen. Voorheen werden ook de borrels die gehouden werden op deze middagen onder deze post geboekt, waardoor het bedrag nu wat laag uitkomt. Dit jaar is er ook geen betaalde sprekerstrainer uitgenodigd, wat een groot deel van het verschil verklaart. Werving Studenten: Hieronder vallen allerlei wervingsactiviteiten, zoals het geven van gratis shows bij studievereniging De Leidsche Flesch om studenten enthousiast te maken voor de stichting. Ook valt hier een wervende borrel onder.

3 Werving Bedrijven: Dit was bedoeld voor de werving van klanten voor externe shows. Het bleek echter lastig om dit te doen en de methodes die we vonden kosten geen geld. Bijzondere Reiskosten / Conferenties: Dit jaar zijn er tweemaal vrijwilligers op reis gegaan om de stichting te vertegenwoordigen: een keer naar Tsjechië (ESF s Show Sciences) en naar Spanje (voor EPS s Young Minds) Overlegweekend: Dit jaar hebben we het overlegweekend georganiseerd op de universiteit in plaats van dat we hiervoor een huisje hebben afgehuurd. Borrels: Hieronder valt de eindejaars borrel van de stichting. Vrijwilligersvergoeding: Dit jaar is er meer uitgegeven aan vrijwilligersvergoeding dan vorig jaar (toen was het 6515,-) maar minder dan begroot. Dit komt doordat het vorig jaar niet altijd lukte om een volledig vrijwilligersteam op show te sturen. Achteraf bleek ook dat niet altijd de vrijwilligersvergoedingen volledig waren uitgekeerd voor Administratief en Ondersteunend: Dit is een post voor allerlei kosten, zoals de kosten voor het internetbankieren en de webhosting voor onze website. Deze was hoog inbegroot omdat er vorig jaar heel veel uitgaven onder deze post werden geboekt. Afschrijving Materiaal: De waardevermindering op onze inventaris. Vervallen debiteuren: Dit zijn uitgaven aan het opschonen van onze debiteurenadministratie, waar nog wat debiteuren instonden waarvan de tegoeden hoogstwaarschijnlijk niet zouden worden uitgekeerd. Bestuursbezoldiging, Bestuursuitjes & Administratieve Boetes: Inbegroot staat voor de bestuursgelden een bedrag van 2000,- bruto p.p. per jaar. Dit jaar ben ik zelf () ongeveer een maand afwezig geweest door persoonlijke omstandigheden, waarna ik nog een tijd niet in staat was om als penningmeester te functioneren. Hierdoor is er besloten om 2 maanden bestuursbezoldiging niet uit te keren. Dit ook doordat er door mijn afwezigheid een paar administratieve boetes zijn opgelopen waarvoor gecompenseerd dient te worden. Bestuursuitjes zijn kosten gemaakt door het bestuur gezamenlijk aan bijvoorbeeld avondeten. Vorig jaar; boetes & niet betaalde rekeningen: Er zijn volgend jaar een aantal kosten gemaakt die niet goed geadministreerd waren. Verder zijn er wat boetes binnengekomen dit jaar voor fouten die vorig jaar gemaakt zijn. Dotaties bestuursbezoldiging en vervoersonderhoud: Dit jaar is er gedoteerd voor kosten aan bestuursbezoldigingen voor volgend jaar en voor kosten aan reparaties en vervoersonderhoud voor komende jaren om de kosten over de boekjaren beter te verdelen. 1.2 Inkomsten Inkomsten scholen: Dit jaar zijn er minder schoolshows gegeven dan vorig jaar. Hier bovenop komt dat shows die vorig jaar als schoolshow de boekhouding in zijn gegaan dit jaar als externe show zijn geboekt, doordat het hier ging om shows voor scholen met een commercieel doel.

4 Inkomsten interne evenementen: Dit zijn vergoedingen voor Rino-shows op open dagen of bij lezingen binnen de universiteit. Hieronder vallen ook shows die gegeven zijn aan studievereniging De Leidsche Flesch. Inkomsten externe evenementen: Dit jaar heeft de stichting veel meer binnengehaald aan externe evenementen (vorig jaar bedroeg dit 2161,32) doordat we hier actiever naar gezocht hebben en doordat er dit jaar meer druk is gezet op bedrijven om meer te betalen dan scholen. Liquidaties bestuursbezoldiging, voorzieningen: Dit zijn inkomsten uit het liquideren van reserveringen van afgelopen jaren. Vorig jaar: Dit jaar is er geld binnengekomen wat eigenlijk vorig jaar in de boekhouding had moeten staan. Rente Spaarrekening: De rente op onze spaarrekening is een beetje onder het begrote bedrag doordat we dit jaar meer geld op de betaalrekening hebben gehouden om problemen te voorkomen zoals saldotekort op onze betaalrekening. Verkoop Vesten: Dit jaar heeft de stichting een nieuwe voorraad vesten aangeschaft. Hiervoor betalen vrijwilligers. De vesten zijn ingeboekt als bezit van de stichting, dus de kosten staan voor de inkoop van de vesten staan onder afschrijvingen materiaal. Donaties: Dit jaar hebben we drie donaties gekregen: 350 van dhr. Peter Kes, 5000 van stichting Fysica en 400 van de EPS. 1.3 Resultaat Dit jaar heeft de stichting een positief resultaat geboekt bedragende 258,42. Dit komt vooral doordat er actief is gelet op alle kosten en doordat het ten tijde van het maken van de begroting nog onduidelijk was wat de kosten zouden zijn voor een jaar waarin veel dingen anders liepen dan in het jaar Toelichting op de eindbalans per post 2.1 Activa Inventaris: De inventaris is in waarde gestegen. Dit komt grotendeels door de aanschaf van nieuwe elektronica en een nieuwe supergeleider. Bankrekening, spaarrekening: De girale tegoeden van de stichting zijn lichtelijk geslonken omdat er nu meer waarde zit in inventaris, kas en de debiteurenrekening. Kas: Dit jaar ligt er iets meer in kas dan voorheen. Dit komt doordat er dit jaar meer contanten binnen zijn gekomen doordat vrijwilligers vaker met contanten zijn gaan storten voor hun streeplijstsaldo en doordat we weinig afrekenen met contant geld.

5 Debiteuren, te ontvangen: Debiteuren zijn veelal scholen, die vaak pas in het nieuwe schooljaar facturen gaan betalen door hun financieringscyclus. Te ontvangen bestaat uit een tweede deel van de donatie van stichting Fysica die beloofd is om binnen te komen na de afsluiting van het boekjaar. Voorziening Onderhoud Vervoersmiddelen: Deze voorziening is toegenomen in waarde omdat er aan ons vervoersmiddel weinig reparatiekosten zijn geweest afgelopen jaar. Voorziening bestuursbezoldiging: Voor aankomend jaar is er wat geld gereserveerd voor het betalen van de bestuursbezoldiging de eerste maanden, voordat er nieuwe inkomsten gaan zijn uit shows. Crediteuren: Dit bedrag is flink hoger dan vorig jaar omdat veel van de uitkeringen aan vrijwilligers pas gedaan zijn na de sluiting van het boekjaar. Dit is gedaan omdat enige correcties die gedaan zouden kunnen worden bij de eind jaarlijkse kascontrole nog invloed zouden kunnen hebben op uit te keren bedragen. Streeplijst: Deze post omvat de cumulatieve waarde van de voorraad en de gestorte tegoeden van vrijwilligers. Penningmeester

6 Realisatie d.d Begroot Realisatie UITGAVEN Uitvoering shows , ,47 Brandstof 3.500, ,90 Overig vervoer 250,00 341,78 Vloeibare Stikstof 3.000, ,07 Boetes Vervoer - 250,17 Kosten Vervoersmiddel 1.145, ,72 Verbruiksgoederen 3.000, ,83 Commissies 900,00 904,21 M&O 400,00 394,46 DUSC 500,00 489,25 WebCie - 20,50 Werving, opleiding en PR 3.400, ,27 Trainingen / Rinomiddagen 1.250,00 342,69 Werving Studenten 250,00 601,71 Werving Bedrijven 500,00 - Bijzondere reiskosten / conferenties 500,00 838,49 Overlegweekend 500,00 243,72 Borrels 400,00 223,66 Vergoedingen 8.500, ,00 Vrijwilligers 8.500, ,00 Algemeen 4.000, ,49 Administratief en ondersteunend 1.500,00 576,68 Afschrijving materiaal 2.500, ,47 Vervallend debiteuren - 48,34 Bestuursbezoldiging , ,00 Bestuursbezoldiging , ,00 Bestuursuitjes - 38,00 Administratieve Boetes - 311,00 Vorig Jaar ,76 Boetes, niet betaalde rekeningen ,76 Dotaties 500, ,00 Dotatie bestuursbezoldiging ,00 Dotatie vervoersonderhoud 500,00 500,00 TOTAAL , ,20 Begroot Tussentijdse realisatie INKOMSTEN Inkomsten shows , ,50 Scholen , ,00 Interne evenementen 1.500, ,00 Externe evenementen 5.000, ,50 Liquidaties 2.161, ,32 Liquidatie bestuursbezoldiging 2.161, ,32 Liquidatie voorziening brandstof overlegweekend - 90,00 Vorig Jaar - 450,00 Belastingdienst teruggave - 450,00 Overige inkomsten 500, ,80 Rente spaarrekening 150,00 123,60 Verkoop Vesten - 367,20 Donaties 350, ,00 TOTAAL , ,62 Begroot Tussentijds Resultaat RESULTAAT Toename / afname winstreserve ,59 258,42

7 Balans d.d Activa Passiva Vaste Activa Eigen Vermogen Inventaris 5.423,79 Winstreserve ,89 Vlottende Activa Voorzieningen Bankrekening 4.703,89 Onderhoud vervoermiddelen 1.000,00 Spaarrekening 4.336,10 Bestuursbezoldigingen 2.000,00 Kas 285,66 Vreemd Vermogen Debiteuren 9.614,11 Crediteuren 2.644,85 Te Ontvangen 2.000,00 Streeplijst 77,81 Totaal ,55 Totaal ,55 Eindbalans d.d Activa Passiva Vaste Activa Eigen Vermogen Inventaris 7.258,01 Winstreserve ,47 Voorraad streeplijst 88,56 Voorzieningen Vlottende Activa Onderhoud vervoermiddelen 500,00 Bankrekening 201,38 Bestuursbezoldigingen 3.872,32 Spaarrekening ,10 Benzine overlegweekend 90,00 Kas 29,74 Debiteuren 5.958,66 Vreemd Vermogen Debiteuren streeplijst 223,17 Crediteuren 1.283,58 Te ontvangen 1.056,00 Crediteuren streeplijst 123,25 Overlopende Passiva 300,00 Totaal ,62 Totaal ,62

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2016-2017 door Inleiding Voor u ligt het financieel verslag van Stichting Rino. Het bestaat uit een realisatie van het boekjaar 2016-2017, inclusief de twee begrotingen die voor

Nadere informatie

Stichting Hack42 Financieel jaarverslag 2012

Stichting Hack42 Financieel jaarverslag 2012 Stichting Hack42 Financieel jaarverslag 2012 24 december 2013 Voorzitter: Klaartje Bruyn Secretaris: Peter-Paul van Gemerden Penningmeester: Reinder de Haan Inhoud Inhoud...2 Inleiding...2 Jaarrekening...3

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014

Financieel Jaarverslag 2014 Financieel Jaarverslag 2014 Samenvatting Het boekjaar 2014 werd afgesloten met een groot exploitatieresultaat. Enerzijds komt dat doordat de inkomsten groeiden vanwege een sterke toename in het aantal

Nadere informatie

STICHTING NEDERLANDS GEREFORMEERD JEUGDWERK

STICHTING NEDERLANDS GEREFORMEERD JEUGDWERK STICHTING NEDERLANDS GEREFORMEERD JEUGDWERK JAARREKENING 2014 EN BEGROTING 2015 INHOUDSOPGAVE Balans 3 Exploitatierekening 4 Toelichting op de balans 5 Toelichting op de exploitatierekening 7 Begroting

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2015 Stichting Voedselbank De Bilt

Financieel jaarverslag 2015 Stichting Voedselbank De Bilt Financieel jaarverslag 2015 Stichting Voedselbank De Bilt Algemeen De begroting van 2015 gaf een somber beeld van onze financiële situatie voor dat jaar en voor de toekomst. Het probleem is dat de Voedselbank

Nadere informatie

Eigen vermogen Eigen vermogen 11.380,75 Eigen vermogen totaal 11.380,75 Verlies 8.755,55 TOTAAL 51.951,02 51.951,02

Eigen vermogen Eigen vermogen 11.380,75 Eigen vermogen totaal 11.380,75 Verlies 8.755,55 TOTAAL 51.951,02 51.951,02 Balans Vereniging 17-12-2011 Omschrijving Debet Credit Liquide middelen Kas 126,11 ING Girorekening 1.528,90 ING Plusrekening 14.075,00 Liquide middelen totaal 15.730,01 Vorderingen Debiteuren 2.571,00

Nadere informatie

WESP wil een veilige plek bieden aan jongeren om te ontmoeten en activiteiten te organiseren vanuit de kerngedachte van het RK-geloof.

WESP wil een veilige plek bieden aan jongeren om te ontmoeten en activiteiten te organiseren vanuit de kerngedachte van het RK-geloof. Algemene gegevens De vereniging draagt de naam Rooms Katholieke Jongerenvereniging Wortel en Stam Principe. Bij afkorting ook genaamd RK Jongerenvereniging WESP of WESP. Postadres: Dorpsstraat 26 2712

Nadere informatie

JAARVERSLAG. voedselbank-oss

JAARVERSLAG. voedselbank-oss JAARVERSLAG Pagina 1 van 10 BEZITTINGEN EN SCHULDEN PER 31 DECEMBER ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Machines en installaties Inventaris en inrichting Computers Vervoermiddelen Financiële vaste

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2014

FINANCIEEL VERSLAG 2014 FINANCIEEL VERSLAG 2014 De financiële positie van het Museum Voorschoten sluit in het boekjaar 2014 met een lager resultaat dan in 2013. Ten opzichte van de begroting voor 2014 is wel een beter resultaat

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2016 Stichting Voedselbank De Bilt

Financieel jaarverslag 2016 Stichting Voedselbank De Bilt Financieel jaarverslag 2016 Stichting Voedselbank De Bilt Algemeen De begroting van 2016 gaf een negatief resultaat van onze jaarrekening voor dit jaar. Ook voor de toekomst blijft dit een jaarlijks terugkerend

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014. Nederlandse Go Bond

Financieel jaarverslag 2014. Nederlandse Go Bond Financieel jaarverslag 2014 Nederlandse Go Bond Balans Na voorgestelde resultaatbestemming. Bedragen in euro. ACTIVA 31 december 2014 1 januari 2014 31 december 2013 na bestemming resultaat na bestemming

Nadere informatie

Stichting Ga JAARREKENING 2014

Stichting Ga JAARREKENING 2014 Stichting Ga JAARREKENING 2014 STICHTING GA Amersfoort, juni 2015 Voor u ligt de jaarrekening 2014 van Stichting Ga. Onze doelstelling hebben we dit jaar ingevuld door verder te investeren in het opbouwen

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2017-2018 Dit financiële jaarverslag heeft betrekking op het boekjaar van 1 september 2017 tot en met 31 augustus 2018. Dit afgelopen boekjaar heeft Taskforce QRS in totaal 42.163,73

Nadere informatie

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde saldo bestemming)

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde saldo bestemming) STICHTING CHRIST S HOPE NEDERLAND, Zwolle 1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde saldo bestemming) Vaste Active 31 december 2015 31 december 2014 Materiele vaste activa 1.143 3.192 1.143 3.192

Nadere informatie

Balans per 31.12.2014. Activa 2014 2013 Passiva 2014 2013

Balans per 31.12.2014. Activa 2014 2013 Passiva 2014 2013 Jaarrekening Stichting Vrienden van het Barlaeus Gymnasium 2014 Balans per 31.12.2014 Activa 2014 2013 Passiva 2014 2013 Saldo betaalrekening 2.676,02 5,11 Kapitaal 33.308,19 38.429,26 Saldo rentemeerrekening

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014

Financieel jaarverslag 2014 Financieel jaarverslag 2014 2014 was wederom een financieel goed maar uitdagend jaar voor de Stichting Roeivalidatie. Door nieuwe investeringen, de verdere stijging van de kosten van huisvesting, de daling

Nadere informatie

Financieel verslag 2012 Vereniging Wereldwerkgroep Elst. (Wereldwinkel Elst) Vereniging Wereldwerkgroep Elst (Wereldwinkel Elst) Pagina 1 van 8

Financieel verslag 2012 Vereniging Wereldwerkgroep Elst. (Wereldwinkel Elst) Vereniging Wereldwerkgroep Elst (Wereldwinkel Elst) Pagina 1 van 8 Financieel verslag Vereniging Wereldwerkgroep Elst (Wereldwinkel Elst) Vereniging Wereldwerkgroep Elst (Wereldwinkel Elst) Pagina 1 van 8 Balans per Activa Ref. Vaste Activa Materiële vaste activa 1 Inventaris

Nadere informatie

STICHTING NEDERLANDS GEREFORMEERD JEUGDWERK

STICHTING NEDERLANDS GEREFORMEERD JEUGDWERK STICHTING NEDERLANDS GEREFORMEERD JEUGDWERK JAARREKENING 2015 EN BEGROTING 2016 INHOUDSOPGAVE Balans 3 Exploitatierekening 4 Toelichting op de balans 5 Toelichting op de exploitatierekening 7 Begroting

Nadere informatie

Stichting Vogelopvangcentrum Midden-Nederland

Stichting Vogelopvangcentrum Midden-Nederland Stichting Vogelopvangcentrum Midden-Nederland FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 1 Inhoudsopgave Balans en jaarrekening Balans pagina 3 Balans pagina 4 Jaarrekening pagina 5 Jaarrekening pagina 6 Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs p/a De Ontmoeting 49 3823 HH Amersfoort

Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs p/a De Ontmoeting 49 3823 HH Amersfoort Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs p/a De Ontmoeting 49 3823 HH Amersfoort T 06 244 34 397 E info@vluchtelingenambassadeurs.nl W www.vluchtelingenambassadeurs.nl Balans en winst & verliesrekening per

Nadere informatie

Staat van Baten en Lasten 2014

Staat van Baten en Lasten 2014 Boekhouding IVN 2014 - Staat van Baten en Lasten Rubrieken Begroot Actueel Verschil Inkomsten 8 Omzetrekeningen / Verkoop 801 Ledenbijdragen Volwassenen 4.616,00 4.725,65 109,65 802 Ledenbijdragen Jeugd

Nadere informatie

Stichting Gezonde Gronden - Jaarrekening 2012. 31 december 2012 31 december 2011 ACTIVA

Stichting Gezonde Gronden - Jaarrekening 2012. 31 december 2012 31 december 2011 ACTIVA 1.1 Balans per 31 december 2012 (Na resultaatbestemming) 31 december 2012 31 december 2011 ACTIVA Materiële vaste activa Inventaris en apparatuur (1) 6.944 3.708 Vervoersmiddelen (2) 870 1.160 7.814 4.868

Nadere informatie

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2014 Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Balans per 31 december 2014 Activa Vaste Activa 2014 Materiële vaste activa Herenwaard 23 1 Vlottende

Nadere informatie

Stichting Ga JAARREKENING 2013

Stichting Ga JAARREKENING 2013 Stichting Ga JAARREKENING 2013 STICHTING GA Amersfoort, juni 2014 Voor u ligt de jaarrekening 2013 van Stichting Ga. Onze doelstelling hebben we dit jaar vormgegeven door verschillende zendelingen te ondersteunen,

Nadere informatie

Jaarrekening Inhoud: Stichting De Verborgen Bron Uilenweg AB LELYSTAD

Jaarrekening Inhoud: Stichting De Verborgen Bron Uilenweg AB LELYSTAD Jaarrekening 2017 Uilenweg 2 8245 AB LELYSTAD Inhoud: Balans Winst- en Verliesrekening Toelichting op de Balans Toelichting op de Winst- en Verliesrekening Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming)

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2011

Financieel jaarverslag 2011 Financieel jaarverslag 2011 St de Hand te Utrecht 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Balans 2011... 4 3 Staat van baten en lasten 2011... 5 4 Toelichting op Balans en Staat van baten en lasten... 6 JAARVERSLAG

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering

Algemene Leden Vergadering Algemene Leden Vergadering Financiële stukken Afrekening 2018 Hendrik Meuwese NEDERLANDSE HYDROLOGISCHE VERENIGING FINANCIEEL JAAROVERZICHT 2018 EXPLOITATIEREKENING Ontvangsten Uitgaven Ledencontributies

Nadere informatie

Stichting Ga JAARREKENING 2015

Stichting Ga JAARREKENING 2015 Stichting Ga JAARREKENING 2015 STICHTING GA Amersfoort, juni 2016 Voor u ligt de jaarrekening 2015 van Stichting Ga. Onze doelstelling hebben we dit jaar ingevuld door verder te investeren in het opbouwen

Nadere informatie

Algemene Tennis Club Dronten JAARREKENING 2015

Algemene Tennis Club Dronten JAARREKENING 2015 Algemene Tennis Club Dronten JAARREKENING 2015 Algemene Tennis Club Dronten RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2015 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1. Opdracht 1. 2. Algemeen 1. JAARREKENING 2015 Balans per 31

Nadere informatie

Activa % verschil over

Activa % verschil over Boekhouding BALANS 1-1- 31-12- % verschil over Activa 1-1- 31-12- % verschil over 1000 Contanten (Kas) 6.762,97 8.611,94 27,3% 1005 Inhoud Kaartjes kassa 100,00 105,00 5,0% 1010 Betaalrekening ING 529,65

Nadere informatie

In hoofdstuk 3 wordt de vermogenspositie van de stichting besproken. Tevens wordt de ontwikkeling van het vermogen in 2016 toegelicht.

In hoofdstuk 3 wordt de vermogenspositie van de stichting besproken. Tevens wordt de ontwikkeling van het vermogen in 2016 toegelicht. Financieel jaarverslag fractie GroenLinks Wageningen 2016 Frans de Bree Penningmeester Stichting Fractieassistentie PSP/PPR Wageningen 16 april 2017 1. Inleiding De Stichting Fractieassistentie PSP/PPR

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting No Guts No Glory 2011

Jaarrekening Stichting No Guts No Glory 2011 2011 Opgesteld op 8-2-2012 door penningmeester: Erik Borgonjen Gecontroleerd op 19-2-2012 door Kascommissaris: Hanneke Landman 1 Inhoudsopgave 2011...1 Inleiding...3 Resultatenrekening...4 Balans...5 Toelichting

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014. van het. Koninklijk Wiskundig Genootschap

Financieel Jaarverslag 2014. van het. Koninklijk Wiskundig Genootschap Financieel Jaarverslag 2014 van het Koninklijk Wiskundig Genootschap Financieel verslag 2014 en begroting 2015 Woord vooraf Het jaarverslag over 2014 is op dezelfde manier tot stand gekomen als dat over

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 Nijkerk, 16 april 2015 Versie 1.0 Balans NVBT Balans NVBT per 31-12-2014 Activa 31-12-2014 31-12-2013 Passiva 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa 0 0 Eigen Vermogen

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER 2014 2014 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA materiële vaste activa inventaris winkel 20.242 13.511

BALANS PER 31 DECEMBER 2014 2014 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA materiële vaste activa inventaris winkel 20.242 13.511 VERENIGING VRIENDEN VAN MUSEON EN OMNIVERSUM FINANCIEEL VERSLAG 2014 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 2014 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA materiële vaste activa inventaris winkel 20.242 13.511 financiële vaste activa

Nadere informatie

Staat van Baten en Lasten 2016

Staat van Baten en Lasten 2016 Boekhouding IVN 2016.xlsx - Staat van Baten en Lasten Rubrieken Begroot Actueel Verschil Inkomsten Staat van Baten en Lasten 2016 8 Omzetrekeningen / Verkoop 801 Ledenbijdragen Volwassenen 6.721,00 6.406,50-314,50

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2015 Balans per 31 december 2015 Activa 2015 2014 Vaste activa Materiële vaste activa Herenwaard 23 1 1 Vlottende activa Vorderingen en overlopende

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014

Financieel Jaarverslag 2014 Financieel Jaarverslag 2. Voorwoord 3. Balans Activa 4. Balans Passiva 5. Toelichting op de balans 6. Investeringen en afschrijvingen 7. Exploitatierekening baten 8. Exploitatierekening lasten 9. Begroting

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2016 Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Balans per 31 december 2016 Activa 2016 2015 Vaste activa Materiële vaste activa Herenwaard 23 1

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014

Financieel jaarverslag 2014 Financieel jaarverslag 2014 St De Hand Utrecht Statutair gevestigd in Utrecht Fiscaal gevestigd in De Meern Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Balans 2014... 4 3 Staat van baten en lasten 2014... 5 4 Toelichting

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 Amos Powered by Yuki Pagina 1 van 10 Afgedrukt:

JAARVERSLAG 2016 Amos Powered by Yuki Pagina 1 van 10 Afgedrukt: JAARVERSLAG Pagina 1 van 10 BEZITTINGEN EN SCHULDEN PER 31 DECEMBER ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Inventaris en inrichting Financiële vaste activa Vorderingen op deelnemingen Langlopende effecten

Nadere informatie

In hoofdstuk 3 wordt de vermogenspositie van de stichting besproken. Tevens wordt de ontwikkeling van het vermogen in 2014 toegelicht.

In hoofdstuk 3 wordt de vermogenspositie van de stichting besproken. Tevens wordt de ontwikkeling van het vermogen in 2014 toegelicht. Financieel jaarverslag fractie GroenLinks Wageningen 2014 Frans de Bree Penningmeester Stichting Fractieassistentie PSP/PPR Wageningen 7 april 2015 1. Inleiding De Stichting Fractieassistentie PSP/PPR

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

Algemene Tennis Club Dronten JAARREKENING 2016

Algemene Tennis Club Dronten JAARREKENING 2016 Algemene Tennis Club Dronten JAARREKENING 2016 Algemene Tennis Club Dronten RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2016 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1. Opdracht 1. 2. Algemeen 1. JAARREKENING 2016 Balans per 31

Nadere informatie

Stichting Dorpshuis Het Trefpunt. Kerkbuurt 90, 1156 BM Marken. Jaarrekening 2018

Stichting Dorpshuis Het Trefpunt. Kerkbuurt 90, 1156 BM Marken. Jaarrekening 2018 Jaarrekening 2018 INHOUD Balans per 31 december 2018 3 Winst- en verliesrekening over 2018 5 Toelichting 6 2 BALANS PER 31 DECEMBER 2018 (x 1,-) ACTIVA VASTE ACTIVA MATERIELE VASTE ACTIVA Inventaris 1

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag. Stichting Scouting Zeeland. Kandeelstraat GB Terneuzen IBAN NL23INGB

Financieel Jaarverslag. Stichting Scouting Zeeland. Kandeelstraat GB Terneuzen IBAN NL23INGB Financieel Jaarverslag Stichting Scouting Zeeland 2017 Jaarverslag Regio Scouting Zeeland De stichting Scouting Regio Zeeland (SRZ) heeft een goed jaar achter de rug. Richting de toekomst heeft SRZ een

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2013

Financieel jaarverslag 2013 Financieel jaarverslag 2013 St De Hand Utrecht Statutair gevestigd in Utrecht Fiscaal gevestigd in De Meern Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Balans 2013... 4 3 Staat van baten en lasten 2013... 5 4 Toelichting

Nadere informatie

Boslaan CH Zeist Jaarrekening 2016

Boslaan CH Zeist  Jaarrekening 2016 Boslaan 15 3701 CH Zeist www.antroposana.nl Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Algemene toelichting 4 Waarderingsgrondslagen 4 Algemeen 4 Grondslagen van resultaatbepaling 4 Algemeen 4 Afschrijvingen

Nadere informatie

Stichting Beheer Badhuis te Amsterdam

Stichting Beheer Badhuis te Amsterdam JAARREKENING 2013 BALANS STAAT VAN BATEN EN LASTEN SPECIFICATIE BALANS SPECIFICATIE BATEN EN LASTEN SPECIFICATIE PROJECTEN Amsterdam, 28-3-2014 mw. D. Schram SCHRAMs AK - Noorderstraat 73b - 1017 TT -

Nadere informatie

Machines en inventarissen ,14 Gereedschappen 265,22 Inventaris moestuin 2.550,01 Vervoersmiddelen 9.671,21

Machines en inventarissen ,14 Gereedschappen 265,22 Inventaris moestuin 2.550,01 Vervoersmiddelen 9.671,21 Jaarcijfers 2017 Onze accountant heeft op 12 juni 2018 verklaring afgegeven over de juistheid van de cijfers en het rapport zonder op- of aanmerkingen goedgekeurd. BALANS PER 31 DECEMBER 2017 ACTIVA 31-12-2017

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014 Penningmeester: Mark Post

Financieel jaarverslag 2014 Penningmeester: Mark Post Financieel jaarverslag 2014 Penningmeester: Mark Post Het financiële jaar van de stichting loopt van 1 januari tot 31 december. Het bestuursjaar begint in maart, vandaar dat dit in dit jaarverslag niet

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Tilburg te Water

Jaarrekening Stichting Tilburg te Water Jaarrekening 2018 Stichting Tilburg te Water 12-2-2019 Algemeen De stichting is op 12 december 2008 opgericht. De stichting heeft haar zetel in Tilburg en heeft ten doel: het bevorderen van het contact

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Vereniging Newschool.nu Sudburyschool Harderwijk. Financieel jaarverslag Vereniging Newschool.

Financieel Jaarverslag Vereniging Newschool.nu Sudburyschool Harderwijk. Financieel jaarverslag Vereniging Newschool. Financieel Jaarverslag 2016-2017 Vereniging Newschool.nu Sudburyschool Harderwijk 2016-2017 1 Algemeen 1 Aanbieding jaarrekening Jaarrekening Vereniging Newschool.nu 2016-2017, goedgekeurd in de schoolmeeting

Nadere informatie

Hoe houd je grip op de financiën van je onderneming. Door : Paul Thonen en Raimond Nuijen

Hoe houd je grip op de financiën van je onderneming. Door : Paul Thonen en Raimond Nuijen Hoe houd je grip op de financiën van je onderneming Door : Paul Thonen en Raimond Nuijen Starterscafe 19 februari Opening Starter van de maand Workshop: Hoe houd je grip op de financiën van je onderneming

Nadere informatie

Vorderingen (2) Debiteuren 25.947 23.609 Pensioenen 1.244 - Overlopende activa 18.213 7.088 45.404 30.697

Vorderingen (2) Debiteuren 25.947 23.609 Pensioenen 1.244 - Overlopende activa 18.213 7.088 45.404 30.697 Balans per 31 december 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (na winstbestemming) 31 december 2014 31 december 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa (1) Machines en inventaris 18.985 14.171 VLOTTENDE

Nadere informatie

JOVD Amsterdam e.o. Postbus 70268 1007KG AMSTERDAM. Financieel jaarverslag 2014/2015

JOVD Amsterdam e.o. Postbus 70268 1007KG AMSTERDAM. Financieel jaarverslag 2014/2015 JOVD Amsterdam e.o. Postbus 70268 1007KG AMSTERDAM Financieel jaarverslag 2014/2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Balans per 01/09/2015 en toelichting Hoofdstuk 3: Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Uitwerkingen PDB Financiering met resultaat hoofdstuk 4

Uitwerkingen PDB Financiering met resultaat hoofdstuk 4 Opgave 4.1 Balans 1 januari jaar 3 1 Vaste activa Eigen vermogen 178.500 Gebouw 150.000 Bedrijfsauto s 48.000 Lang vreemd vermogen Inventaris 16.000 214.000 Hypotheek 80.000 Vlottende activa Voorraad goederen

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2018 Balans per 31 december 2018 Activa 2018 2017 Vaste activa Materiële vaste activa Herenwaard 23 1 1 Vlottende activa Vorderingen en overlopende

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting No Guts No Glory 2012

Jaarrekening Stichting No Guts No Glory 2012 2012 Opgesteld op 28-3-2013 door penningmeester: Erik Borgonjen Gecontroleerd op 01-4-2013 door Kascommissaris: Hanneke Landman 1 Inhoudsopgave 2012...1 Inleiding...3 Toelichting op de cijfers van 2012...4

Nadere informatie

Een lening met een onroerend goed als onderpand. 5. Waarom is het handig een boekhouding bij te houden (noem 2 redenen).

Een lening met een onroerend goed als onderpand. 5. Waarom is het handig een boekhouding bij te houden (noem 2 redenen). Sectie economie 2012-2013 1 Antwoorden opgave 1 1. Wat zijn crediteuren? Leveranciers op rekening 2. Wat zijn debiteuren? Afnemers op rekening 3. Wat is een hypotheek? Een lening met een onroerend goed

Nadere informatie

Inhoudsopgave BLZ 2-9

Inhoudsopgave BLZ 2-9 Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave BLZ 1. Algemeen 3 2. De jaarrekening 4 3. Balans 5 4. Resultatenrekening 6 5. Toelichting op de balans 7 6. Toelichting op de resultatenrekening 8 7. Begroting 9 2-9 1. Algemeen

Nadere informatie

Stichting Ga JAARREKENING 2016

Stichting Ga JAARREKENING 2016 Stichting Ga JAARREKENING 2016 STICHTING GA Amersfoort, juni 2017 Voor u ligt de jaarrekening 2016 van Stichting Ga. Onze doelstelling hebben we dit jaar ingevuld door verder te investeren in het opbouwen

Nadere informatie

Jaarrekening 2012 van Stichting De Recycling Westland

Jaarrekening 2012 van Stichting De Recycling Westland Jaarrekening 2012 van Stichting De Recycling Westland Balans 31-12-2012 31-12-2011 31-12-2012 31-12-2011 1100 Bank 5.717,26 15.170,76 100 Eigen vermogen 340.402,78 313.097,71 1150 Spaarrekening 95.000,00

Nadere informatie

Jaarrekening december 2015 Benchmarkperiode 31 december om 15:39 uur

Jaarrekening december 2015 Benchmarkperiode 31 december om 15:39 uur Jaarrekening 2015 Rapportageperiode 31 december 2015 Benchmarkperiode 31 december 2014 Printdatum 24-06-2016 om 15:39 uur Voorblad 0 0 Inhoud Algemeen 2 Resultaatvergelijking 4 Financiële positie 6 Jaarrekening

Nadere informatie

BROEDERSCHAPSHUIS SCHOORL

BROEDERSCHAPSHUIS SCHOORL JAARREKENING 2012 St. DOOPSGEZIND BROEDERSCHAPSHUIS SCHOORL h.o.d.n. DOPERSDUIN versie 29-apr-2013 Activa 2012 2011 2010 Vaste activa 1.241.186 1.144.416 1.166.703 Vlottende activa beleggingen 8.373 8.638

Nadere informatie

Tennis Vereniging Voerendaal Verslag boekjaar 2015

Tennis Vereniging Voerendaal Verslag boekjaar 2015 Tennis Vereniging Voerendaal Verslag boekjaar 2015 Januari 2016 TV Voerendaal V&W per 30/11/2015 Opmerkingen: Inkomsten kantine zonder "toewijzing" gratis consumpties Aangepaste opzet lasten per commissie/budget

Nadere informatie

Financiële verantwoording Stichting Kinderdroomwens te Nijmegen

Financiële verantwoording Stichting Kinderdroomwens te Nijmegen Financiële verantwoording Stichting Kinderdroomwens te Nijmegen 1. Verantwoording Volgens artikel 13 lid 2 van de akte van oprichting d.d. 12 april 2005 is het bestuur verplicht van de vermogenstoestand

Nadere informatie

JAARVERSLAG Publicatie verslag. Bladel, 30 december 2013 Mevr. J. Clemens, Penningmeester

JAARVERSLAG Publicatie verslag. Bladel, 30 december 2013 Mevr. J. Clemens, Penningmeester JAARVERSLAG 2012 Publicatie verslag. Bladel, 30 december 2013 Mevr. J. Clemens, Penningmeester EHBO-Vereniging Bladel is opgericht op 20 november 1955. Aangesloten bij de koepelorganisatie Vereniging EHBO

Nadere informatie

Branchevereniging Bewindvoerders WSNP Jaarrekening 2011

Branchevereniging Bewindvoerders WSNP Jaarrekening 2011 1. Voorblad 2. Beginbalans 3. Exploitatieoverzicht 4. Eindbalans na resultaatverdeling 5. Toelichting op exploitatieoverzicht 6. Toelichting op eindbalans na resultaatverdeling 7. Voorzieningen / Projectsubsidies

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Vereniging Newschool.nu Sudburyschool te Harderwijk

Financieel Jaarverslag Vereniging Newschool.nu Sudburyschool te Harderwijk Financieel Jaarverslag 2015-2016 Vereniging Newschool.nu Sudburyschool te Harderwijk 2015-2016 1 Algemeen 1 Aanbieding jaarrekening Jaarrekening vereniging Newschool.nu 2015-2016, goedgekeurd in de schoolmeeting

Nadere informatie

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 -

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 - Bijlage 4.2 bij rapport d.d. 30 september 2013 4.2 GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER () A C T I V A 31-12- 31-12- VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014

Financieel jaarverslag 2014 Financieel jaarverslag 2014 en de begroting voor het jaar 2015 VERENIGING DIERENAMBULANCE GRONINGEN "D.A.G." Friesestraatweg 199a, 9743 AC Groningen www.dierenambulance-groningen.nl BALANS 2014 Activa

Nadere informatie

Baten en lasten 2013

Baten en lasten 2013 Baten en lasten 2013 Monsterse Reddingsbrigade Jaarcijfers 2013 Uitgaven Begroting 2013 Def. 2013 Ten laste van veiligheid 2013 Ten laste van vereniging 2013 01 Exploitatie gebouw 28.650 26.127 13.204

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht. Jaarverslag Publicatie verslag. Eersel, 27 juni 2015 D. Bekkers penningmeester

Balans en resultatenoverzicht. Jaarverslag Publicatie verslag. Eersel, 27 juni 2015 D. Bekkers penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2014 Publicatie verslag. Eersel, 27 juni 2015 D. Bekkers penningmeester EHBO vereniging Eersel Opgericht 5 april 1951 Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO

Nadere informatie

STICHTING HISTORISCH MUSEUM EDE

STICHTING HISTORISCH MUSEUM EDE STICHTING HISTORISCH MUSEUM EDE JAARREKENING 2016 INHOUDSOPGAVE Aanbiedingsbrief 2 Balans 3 Baten en lasten 4 Specificatie baten 5 Specificatie lasten 6 Specificatie lasten 2 7 Toelichting 8 Verklaring

Nadere informatie

Balans Golfclub De Haenen per

Balans Golfclub De Haenen per Balans Golfclub De Haenen per 31-12-2017 31-12-2017 31-12-2016 31-12-2017 31-12-2016 Activa Passiva Vaste Activa Eigen vermogen 128.828 131.028 Materiële vaste activa 1.136 4.931 1.136 4.931 Voorzieningen

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2006. JongerenWerkGroep voor Sterrenkunde

Financieel Jaarverslag 2006. JongerenWerkGroep voor Sterrenkunde Financieel Jaarverslag 2006 JongerenWerkGroep voor Sterrenkunde Breda, 9 mei 2007 Geachte lezer, beste JWG er, Dit is het financieel jaarverslag van de JWG over het jaar 2006. Het is ook het laatste verslag

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER ACTIVA 2013 2012 PASSIVA 2013 2012

BALANS PER 31 DECEMBER ACTIVA 2013 2012 PASSIVA 2013 2012 BALANS PER 31 DECEMBER ACTIVA 2013 2012 PASSIVA 2013 2012 Vaste activa Eigen vermogen Inventaris 10.233,00 13.838,00 Verenigingsvermogen 14.497,00 17.085,00 Levende have 8.844,00 9.717,00 Uitbreiding gebouw

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG VAN DE PENNINGMEESTER MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE GOLFBREKER SCHOOLJAAR 2014-2015

FINANCIEEL JAARVERSLAG VAN DE PENNINGMEESTER MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE GOLFBREKER SCHOOLJAAR 2014-2015 FINANCIEEL JAARVERSLAG VAN DE PENNINGMEESTER MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE GOLFBREKER SCHOOLJAAR 2014-2015 Boekjaar Dit verslag gaat over een boekjaar van 1 augustus 2014 t/m 31 augustus 2015. Er is een maand

Nadere informatie

Financiële verantwoording Stichting Kinderdroomwens te Nijmegen

Financiële verantwoording Stichting Kinderdroomwens te Nijmegen Financiële verantwoording Stichting Kinderdroomwens te Nijmegen 1. Verantwoording Volgens artikel 13 lid 2 van de akte van oprichting d.d. 12 april 2005 is het bestuur verplicht van de vermogenstoestand

Nadere informatie

JAARREKENING 2017 GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH

JAARREKENING 2017 GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH JAARREKENING GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH De jaarrekening bestaat uit: De exploitatierekening over Een toelichting bij de exploitatierekening De balans per 31 december Een toelichting bij

Nadere informatie

HalfjaarJaarverslag Enschedese Headbangers Organisatie

HalfjaarJaarverslag Enschedese Headbangers Organisatie HalfjaarJaarverslag Enschedese Headbangers Organisatie maart 2013 - november 2013 Enschedese Headbangers Organisatie Gronausevoetpad 165 7533 VG Enschede contact@enschedeseheadbangers.nl www.enschedeseheadbangers.nl

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE JAARREKENING

INHOUDSOPGAVE JAARREKENING Jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE JAARREKENING Balans 1 Resultaat 2 Grondslagen van waardering en resultaat bepaling 3 Toelichting activa 4 Toelichting passiva 5 Toelichting opbrengsten 7 Toelichting subsidies

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2016/2017

Financieel jaarverslag 2016/2017 Financieel jaarverslag 2016/2017 Dit financiële jaarverslag heeft betrekking op het boekjaar van 21 juni 2016 tot en met 1 september 2017. Dit boekjaar sluit niet aan op het boekjaar 2015/2016, welke liep

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2014-2015

Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2014-2015 Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2014-2015 Lisette van der Eerden-Mooij Inhoudsopgave 1 Introductie 3 2 Realisatie schooljaar 2014-2015 4 2.1 Inkomsten 4 2.1.1 Ouderbijdrage 4 2.1.2 Overige

Nadere informatie

Op Uw verzoek hebben wij de jaarrekening samengesteld van "Stichting Idee-fixe over het jaar 2012.

Op Uw verzoek hebben wij de jaarrekening samengesteld van Stichting Idee-fixe over het jaar 2012. Administratiekantoor Ton van der Meer Tulpenstraat 75, 4818 GT Breda telefoon 076-5300455 telefax 076-5300456 ING Bank 1213223 KvK Breda 20041835 beconnummer 313506 Aan het Bestuur van de Stichting Idee-fixe

Nadere informatie

Balans en Jaarrekening 2016

Balans en Jaarrekening 2016 Balans en Jaarrekening 2016 We hebben 2016 afgesloten met een positief resultaat. Dit is mede te danken aan de afspraken die wij met de gemeenten in Gooi en Vechtstreek hebben kunnen maken. We hopen in

Nadere informatie

De kosten voor het parkeren van de vliegtuigen zijn nagenoeg gelijk gebleven.

De kosten voor het parkeren van de vliegtuigen zijn nagenoeg gelijk gebleven. Toelichting op de Verlies en Winstrekening van 2015 Overzicht Variabele kosten opbrengsten Variabele kosten 22.642 Variabele opbrengsten - 22.715 Positief resultaat 73 Overzicht Vaste kosten opbrengsten

Nadere informatie

de basis van bedrijfsadministratie

de basis van bedrijfsadministratie hoofdstuk 1 de basis van bedrijfsadministratie In het eerste hoofdstuk wordt inzicht gegeven in het voeren van een administratie. Hierbij worden de basisbegrippen zoals de balans, resultatenrekening en

Nadere informatie

Balans per 31 december 2015

Balans per 31 december 2015 Balans per 31 december 2015 (voor verwerken resultaatbestemming) Actief Vaste activa Materiële vaste activa 1] 3.857 5.149 3.857 5.149 Vlottende activa Voorraden 2] 0 11.881 Vorderingen 3] 244 1.096 Overlopende

Nadere informatie

Verenigde Ondernemers Scheepvaartkwartier

Verenigde Ondernemers Scheepvaartkwartier TUSSENTIJDSE BALANS PER 31 DECEMBER ACTIVA VLOTTENDE ACTIVA Vorderingen Debiteuren Overige vorderingen Overlopende activa Liquide middelen Betaalrekeningen Spaarrekeningen TOTAAL VLOTTENDE ACTIVA 871,00

Nadere informatie

Toelichting bij de jaarrekening 2007

Toelichting bij de jaarrekening 2007 Toelichting bij de jaarrekening 2007 De jaarrekening 2007 sluit met een positief saldo van 61.886. De begroting 2007 ging uit van een positief resultaat van 15.265. Hierna volgt een toelichting op het

Nadere informatie

EHBO - Liessel. Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2013. Publicatie verslag. Liessel, 26 februari 2014. T. Smits Penningmeester

EHBO - Liessel. Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2013. Publicatie verslag. Liessel, 26 februari 2014. T. Smits Penningmeester EHBO - Liessel Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2013 Publicatie verslag. Liessel, 26 februari 2014. T. Smits Penningmeester EHBO vereniging Liessel Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord

Nadere informatie

Jaarrekening Jaarrekening St. Vrienden van de Kerk Oudendijk Oudendijk. Rapport inzake jaarrekening per 31 december 2013

Jaarrekening Jaarrekening St. Vrienden van de Kerk Oudendijk Oudendijk. Rapport inzake jaarrekening per 31 december 2013 Jaarrekening 2013 Oudendijk Rapport inzake jaarrekening per 31 december 2013 17 juli 2014 1 Inhoud Oudendijk Pag Jaarrekening Balans per 31 december 2013 3 Winst- en verliesrekening over 2013 4 Toelichting

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2012. Versie 27 augustus 2013, definitief

Financieel Jaarverslag 2012. Versie 27 augustus 2013, definitief Financieel Jaarverslag 2012 Versie 27 augustus 2013, definitief Inhoud VOORWOORD BALANS TOELICHTING OP DE BALANS RESULTATEN TOELICHTING RESULTATEN BESTUURSVERKLARING 3 4 5 6 7 8 Pagina 2 van 8 Voorwoord

Nadere informatie

Financiële verantwoording Stichting Kinderdroomwens te Nijmegen

Financiële verantwoording Stichting Kinderdroomwens te Nijmegen Financiële verantwoording Stichting Kinderdroomwens te Nijmegen 1. Verantwoording Volgens artikel 13 lid 2 van de akte van oprichting d.d. 12 april 2005 is het bestuur verplicht van de vermogenstoestand

Nadere informatie

Jaarrekening 2012 Fragiele X Vereniging Nederland

Jaarrekening 2012 Fragiele X Vereniging Nederland Prinsenbeek 11 maart 2013 Jaarrekening 2012 Fragiele X Vereniging Nederland Jaarrekening over 1 januari 2012 t/m 31 december 2012 Fragiele X Vereniging Nederland Amersfoort INHOUDSOPGAVE Balans 3 Winst

Nadere informatie

Balans 2013. Toelichting op balans 2014 (ten opzichte van de 2013) Vaste activa

Balans 2013. Toelichting op balans 2014 (ten opzichte van de 2013) Vaste activa Balans Activa Passiva Vaste activa Eigen Vermogen Banen en toebehoren 194.593 228.948 Eigen Vermogen 102.793 92.704 Clubhuis 18.127 27.295 Resultaat boekjaar -13.563 10.089 Inventaris 1.950 1.844 89.230

Nadere informatie

STICHTING HISTORISCH MUSEUM EDE JAARREKENING Aanbiedingsbrief 2. Balans 3. Baten en lasten 4. Specifieke lasten 2 7.

STICHTING HISTORISCH MUSEUM EDE JAARREKENING Aanbiedingsbrief 2. Balans 3. Baten en lasten 4. Specifieke lasten 2 7. STICHTING HISTORISCH MUSEUM EDE JAARREKENING 2015 INHOUDSOPGAVE Aanbiedingsbrief 2 Balans 3 Baten en lasten 4 Specificatie baten 5 Specificatie lasten 6 Specifieke lasten 2 7 Toelichting 8 Beoordelingsverklaring

Nadere informatie

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 5 DEEL 1

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 5 DEEL 1 HOOFDSTUK 5 DEEL 1 Opgave 1 a. Noem enkele redenen om begrote kosten en opbrengsten te budgetteren. 1. Er is een toetsing mogelijk tussen de begrote uitgaven/ontvangsten en de werkelijke uitgaven en ontvangsten.

Nadere informatie