BACHELOR. ergotherapie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BACHELOR. ergotherapie"

Transcriptie

1 BACHELOR ergotherapie

2 Wil jij de levenskwaliteit verbeteren van mensen met ontwikkelingsstoornissen, psychische problemen of lichamelijke moeilijkheden? En ben je bovendien contactvaardig en een creatief denker? Dan is de opleiding Bachelor in de ergotherapie jou op het lijf geschreven. Benieuwd naar wat een ergotherapeut precies doet? In deze folder vind je concrete voorbeelden. Bachelor in de ergotherapie is een veelzijdige opleiding met veel tewerkstellingsmogelijkheden. De nood aan ergotherapeuten is groot. Enerzijds streven steeds meer mensen naar levenskwaliteit via een actieve levensstijl. Anderzijds veroudert de bevolking en groeit de aandacht voor gezondheids- en welzijnsbevordering. 2

3 Toekijken hoe moeizaam sommige handelingen gaan, daar had ik het in het begin het moeilijkst mee. Vaak leer je mensen met veel geduld dingen aan die je veel sneller zelf voor hen zou kunnen doen. Maar de bedoeling is net dat ze het ook zelf kunnen als je er niet bent.

4 Waarom deze opleiding? De modulaire opbouw maakt de opleiding flexibel. Meteen na elke module is er een evaluatie. Het opleidingsprogramma is actueel, competentiegericht en flexibel. Als student leer je het dagdagelijkse handelen van je cliënt te doorgronden. We geven je ruimte om na te denken over fundamentele vragen. Zo kan je groeien tot een professionele zorgverstrekker die iedere cliënt naar zelfstandig handelen toe coacht. Via buitenlandse stagemogelijkheden en internationaal gerichte keuzevakken, zetten we de deuren van de wereld voor je open. Onderzoek wijst het uit: wie bij ons afstudeert, vindt vlot de weg naar de arbeidsmarkt. Een ergotherapeut tracht echt tijd te maken om met de mensen te praten. Dat kan lang niet elke zorgverlener vandaag nog zeggen.

5 Hoe ziet de opleiding eruit? In de eerste schijf (=jaar) focust de opleiding op de gezonde mens en komen de verschillende taken van de ergotherapeut aan bod bij kinderen, volwassenen en ouderen. De tweede schijf behandelt het verstoorde menselijk handelen (bijvoorbeeld door ziekte, trauma ) en richt zich op de verschillende beroepsrollen die je kan aannemen in het werkveld: diagnosticus, behandelaar, adviesverlener, manager, coach en onderzoeker. In de derde schijf staan stage, klinisch redeneren en bachelorproef (eindwerk) centraal. Daarnaast krijg je de kans om via keuzetrajecten je opleiding te verbreden of te verdiepen. Ergotherapie is een combinatie van met mensen werken en creatief denken. Als beide je aanspreken is dit een fantastische opleiding.

6 Een persoonsgerichte en actieve opleiding In de opleiding Bachelor in de ergotherapie aan de Arteveldehogeschool gaan we samen op pad. Er is veel aandacht voor jou als persoon. Wij ondersteunen je graag bij jouw professionele en persoonlijke groei. Trajectcoaching gebeurt individueel en is uitdrukkelijk voorzien doorheen het opleidingsprogramma. Via diverse aantrekkelijke onderwijswerkvormen leer je met plezier zelfstandig werken en studeren. Aan de slag als ergotherapeut Als ergotherapeut kom je terecht in het ruime werkveld van de gezondheidszorg: in algemene en gespecialiseerde ziekenhuizen, woon- en zorgcentra, revalidatiecentra, medisch-pedagogische instituten, dagverblijven, psychiatrische centra, scholen voor buitengewoon onderwijs, beschutte woonvormen... Of je kan aan de slag als zelfstandige ergotherapeut. Je kiest zelf of je wilt werken met ouderen, kinderen of volwassenen.

7 De ergotherapeut aan het werk: vier voorbeelden Eefje (6) heeft moeite met lezen en schrijven, bij rekenen draait ze getallen om. Samen met een ergotherapeut traint ze haar ruimtelijk inzicht en leert ze links en rechts onderscheiden. Een stresserende job groeide Ahmed (4) boven het hoofd. Hij belandde in een depressie. Samen met de ergotherapeut zoekt Ahmed naar activiteiten die hem ontspannen. Later werken ze samen aan een evenwichtsplan dat een herval moet vermijden. Marie (82) kwam na een val in het ziekenhuis terecht. Omdat ze graag terug naar huis wil, biedt de ergotherapeut haar hulpmiddelen en tips aan om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen. Na een werkongeval heeft bouwvakker Jos (7) onvoldoende kracht in beide armen. De ergotherapeut geeft spierversterkende oefeningen en adviseert waar nodig omtrent aanpassingen in zijn thuis- en werksituatie.

8 Tijdens mijn laatste jaar ergotherapie, liep ik stage bij het Centre for Child Studies and Development in Kathmandu, Nepal. Later richtte ik daar een opvangtehuis voor kinderen op. In het begin werden er acht kinderen opgevangen, nu al zesentwintig! Na mijn opleiding ergotherapie studeerde ik internationale politiek aan de Universiteit Gent. Mijn interesse voor internationale politiek was aangewakkerd door mijn stage in Nepal. Daarna trok ik naar Venetië voor de European Master in Human Rights and Democratisation. Ook die opleiding heb ik gekozen omwille van mijn ervaringen in Nepal. Dit leidde mij dan weer naar de delegatie van de Europese Unie bij de Verenigde Naties in New York, waar ik een half jaar kon meedraaien in het mensenrechtenteam. Het ene volgt op het andere, en alles is begonnen met een stage als student ergotherapie. Ik ben er mijn docenten eeuwig dankbaar voor! Julie Seynaeve, programmabeheerder Regio Grote Meren bij de ngo Caraes

9 9 opleidingsprogramma bachelor in de ergotherapie Onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Raadpleeg de meest recente informatie altijd op eerste schijf module opleidingsonderdeel SP Klinisch onderwijs: attitude- en kijkstage 5 Attitude- en kijkstage 4 Reflectie over de klinische setting Inzicht in het beroep Inleidende begrippen in de ergotherapie 4 Zelfmanagement Psychologie Methodologie van het wetenschappelijk onderzoek Creatieve expressie Definiëren van het menselijk handelen 9 Occupational science en handelingsanalyse Normale ontwikkeling Functionele anatomie van de romp m.i.v. cytologie Psychologie van de levensloop 2 Assessment van het menselijk handelen Onderzoeksinstrumenten Assessment 2 Religie, Zingeving en Levensbeschouwing Methodisch werken als ergotherapeut: inleiding 6 Occupational science en behandeling Doelen bepalen 2 Toepassing op het methodisch werken Evidence based plannen als behandelaar: inleiding 9 Plannen van de behandeling Functionele anatomie van het bovenste en onderste lidmaat Algemene en klinische psychologie Menselijk handelen en ergotherapie 2 De ergotherapeut als diagnosticus: inleiding De ergotherapeut als behandelaar: inleiding 4 De ergotherapeut als adviesverlener/coach: inleiding 5 De ergotherapeut als manager/onderzoeker: inleiding Evidence based en methodisch werken als adviesverlener: inleiding De ergotherapeut als adviesverlener Functionele anatomie (splanchnologie) Evidence based en methodisch werken als coach: inleiding Occupational science en coaching De ergotherapeut als coach Sociale psychologie Sociologie Wetenschappelijke ingesteldheid: inleiding Neuro-anatomie m.i.v. de zintuigen Statistiek Wetenschappelijk redeneren Management en kwaliteitszorg: inleiding Beroeps- en organisatiemanagement Persoonlijk management Beroepsprofilering (miv diversiteit) Onderwijscontacturen Het aantal onderwijscontacturen is beperkt tot maximaal 2 uur per week. Zo hou je voldoende tijd over om lesinhouden te verwerken en taken uit te voeren versie /0

10 tweede schijf module opleidingsonderdeel SP 6 De ergotherapeut als diagnosticus: verdieping Een ergotherapeutische hulpvraag definiëren Assessment van het verstoorde menselijk handelen Beroepsvisie, taken en middelen van de ergotherapeut 7 De ergotherapeut als behandelaar: verdieping Methodisch werken als ergotherapeut: verdieping Evidence based plannen als behandelaar: verdieping De ergotherapeut als adviesverlener/coach: verdieping Evidence based en methodisch werken als adviesverlener: verdieping Profilering als ergotherapeut: verdieping 9 De ergotherapeut als manager/onderzoeker: verdieping Wetenschappelijke ingesteldheid: verdieping Management en kwaliteitszorg: verdieping 0 De ergotherapeut in de klinische setting Klinisch onderwijs: inleidings- en verdiepingsstage Reflectie over de klinische setting: verdieping Creatieve expressie: verdieping Stage: inleiding in het therapeutisch handelen Stage: verdieping in het therapeutisch handelen Studiepunten Studiepunten geven aan hoe zwaar een opleidingsonderdeel (= vak ) weegt binnen een opleiding. Het geeft je een idee hoeveel uur je moet werken aan een opleidingsonderdeel in één academiejaar. Eén studiepunt is goed voor 25 à 0 uur inzet (naar de les gaan, studeren, taken maken en groepsopdrachten). Het is de bedoeling dat je de studiepunten waarvoor je inschrijft, omzet in credits of creditbewijzen. Deze credits tonen aan dat je een bepaald opleidingsonderdeel beheerst. Om credits voor een opleidingsonderdeel te behalen moet je 0 op 20 scoren. Een bacheloropleiding bevat 80 studiepunten. Standaard betekent dit gemiddeld 60 studiepunten jaarlijks, over een traject van drie jaar. Semestersysteem Een academiejaar bestaat uit twee semesters. Er komen meerdere modules per semester aan bod. Elke module wordt afgerond met een toetsweek. Een aantal opleidingsonderdelen loopt over het volledige academiejaar.

11 derde schijf module opleidingsonderdeel SP Integratie van het therapeutisch handelen 2 Professionalisering van het therapeutisch handelen KeuzeOLOD Klinisch redeneren*: integratie van het therapeutisch handelen binnen de fysieke revalidatie KeuzeOLOD Klinisch redeneren*: integratie van het therapeutisch handelen binnen de gerontologie en geriatrie KeuzeOLOD Klinisch redeneren*: integratie van het therapeutisch handelen binnen de geestelijke gezondheidszorg KeuzeOLOD Klinisch redeneren*: integratie van het therapeutisch handelen binnen de ontwikkelingsproblematiek Interdisciplinair (samen)werken in de gezondheidszorg Basis Differentiatie Bachelorproef: gezondheidszorg Klinisch onderwijs: integratie- en professionaliseringsstage Stage: integratie van het therapeutisch handelen Stage: professionalisering van het therapeutisch handelen KeuzeOLOD Klinisch redeneren*: professionalisering van het therapeutisch handelen binnen de fysieke revalidatie KeuzeOLOD Klinisch redeneren*: professionalisering van het therapeutisch handelen binnen de gerontologie en geriatrie KeuzeOLOD Klinisch redeneren*: professionalisering van het therapeutisch handelen binnen de geestelijke gezondheidszorg KeuzeOLOD Klinisch redeneren*: professionalisering van het therapeutisch handelen binnen de ontwikkelingsproblematiek Professionele ontwikkeling Professionalisering Creatieve expressie: integratie KeuzeOLOD: professionele verdieping KeuzeOLOD: professionele verbreding Bachelorproef: ergotherapiespecifiek Maatschappelijke tendensen in de ergotherapie OLOD = opleidingsonderdeel * = De student doorloopt voor het keuzeolod Klinisch redeneren alle vier de interventiedomeinen: in semester 5 kiest de student voor twee interventiedomeinen, in semester 6 voor de twee overige domeinen.

12 Anderstalige trajecten Verruim je horizon en kies voor een anderstalig traject. Je kunt bij iedere opleiding van de Arteveldehogeschool een aantal opleidingsonderdelen in het Engels volgen gedurende een semester. Nederlandstalige en internationale studenten zitten samen in een groep. Je krijgt les van onze eigen docenten en van internationale gastdocenten. Een uitgelezen kans om je Engels bij te spijkeren, jezelf te profileren en een internationaal netwerk uit te bouwen. Zin om verder te studeren? Zo n 0 procent van onze studenten studeert verder. Je kunt aan de Arteveldehogeschool via een verkort traject een tweede professioneel bachelordiploma behalen. De Arteveldehogeschool biedt daarnaast nog andere mogelijkheden om je kennis te verdiepen: bachelor-nabacheloropleidingen, postgraduaten en bijscholingen, bv. Bachelor na bachelor in de creatieve therapie en postgraduaat Autismespectrumstoornissen. Binnen de Associatie Universiteit Gent vind je talloze bachelor-, master- en vervolgopleidingen die aansluiten bij jouw diploma. Zo kan je via een schakelprogramma doorstromen naar een master Gezondheidsvoorlichting en bevordering. Meer info op De master in de Ergotherapeutische wetenschappen wordt interuniversitair ingericht. Check ook en voor mogelijkheden in heel Vlaanderen. 2

13 denk. doe. word. Aan de Arteveldehogeschool denk én doe je. In al onze opleidingen combineer je theorie en praktijk. Je bouwt competenties op vanuit een stevige wetenschappelijke basis. Die pas je vervolgens toe in realistische praktijksituaties. We coachen jou om het beste te halen uit jouw talent. Zo word jij: een uitstekende professional, die elke dag groeit. Sterk diploma Heel wat van onze opleidingen zijn door de Vlaamse Hogescholenraad aangeduid als de beste in hun vakgebied (zie evaluatieorgaan, publicaties). Met een diploma van de Arteveldehogeschool zien werkgevers jou graag komen. 97% van onze afgestudeerden is aan de slag binnen het jaar na het afstuderen. Studeer je liever verder? Je bachelordiploma is een prima opstap naar een master of andere vervolgopleiding. ARTEVELDEHOGESCHOOL Actie! Vanaf de eerste week vlieg je erin. Je gaat vaak zelf aan de slag via praktijkopdrachten, rollenspelen, groepswerk Stages en bachelorproef, in eigen land of internationaal, laten je volop proeven van the real thing. Alle opleidingen werken met een semestersysteem zodat je de studielast kan spreiden. Studentenvoorzieningen Financiële zorgen of vragen over je statuut? Emotionele kopbrekens? Zoek je een kot, een fiets of sport en cultuur? Eén adres: de dienst studentenvoorzieningen. Check OPleidingen aan de Arteveldehogeschool bachelor - bedrijfsmanagement - officemanagement - communicatiemanagement - journalistiek - grafische en digitale media - sociaal werk - pedagogie van het jonge kind - kleuteronderwijs - lager onderwijs - secundair onderwijs - ergotherapie - logopedie en audiologie - podologie - verpleegkunde - vroedkunde bachelor na bachelor - creatieve therapie - buitengewoon onderwijs - oncologische verpleegkunde - schoolontwikkeling - zorgverbreding en remediërend leren postgraduaten en bijscholingen

14 ARTEVELDEHOGESCHOOL Volgens de statistieken is Gent de grootste studentenstad van Vlaanderen. Volgens ons is Gent gewoon de wijste stad van de wereld! Cultuur, uitgaan of sport: mogelijkheden zat, of je nu op kot zit of dagelijks pendelt. Gent is vlot bereikbaar met de trein en heeft een dicht netwerk van bussen en trams. Het is ook een heuse fietsstad. Coaching op maat Natuurlijk is het in de eerste plaats jouw inzet die je studiesucces bepaalt. Maar we staan klaar om je daarbij te coachen. Waar mogelijk kiezen we voor onderwijs in kleine groepen, met aanspreekbare lesgevers, zodat jij je snel thuis voelt. Je krijgt een trajectcoach die je individueel begeleidt tijdens je studieloopbaan. Via trainingen (wiskunde, spelling, taalvaardigheid, omgaan met stress ) kan je je competenties bijspijkeren. Bijzondere studenten krijgen onze bijzondere aandacht. Ben jij topsporter of student-ondernemer? Of combineer je werken en studeren, heb je een leerstoornis of een beperking? Dan kan je aanspraak maken op een bijzonder statuut. Omdat we vinden dat élke student, ongeacht zijn of haar vooropleiding, afkomst, beperking, financiële situatie kansen verdient om het beste uit zichzelf te halen. studentenleven Het studentenleven aan de Arteveldehogeschool draait op volle toeren. Kom samen met je vrienden uit je kot voor de Student Kick-Off, de Nacht van het Examen, het filmfestival Gent, de Night of the Proms, de jaarlijkse kerstmarkt voor het goede doel, een fuif, een quiz, een openluchtfilm Begint het al te kriebelen? Lid van de Associatie Universiteit Gent De Arteveldehogeschool behoort tot de Associatie Universiteit Gent, een samenwerkingsverband van vier partners: UGent, Arteveldehogeschool, Hogeschool Gent en Howest. Dat biedt jou heel wat voordelen. Onze studieprogramma s zijn afgestemd om vlot door te stromen naar een aanvullende opleiding. 4

15 INdividueel studiekeuzeadvies Twijfel je over welke opleiding bij je past? De dienst studieadvies maakt graag tijd voor een individueel gesprek. Bel of mail studieadvies@arteveldehs.be. infomomenten en proefstuderen Snuif de sfeer op tijdens de infodagen, de proefstudeerlessen of de speciale infosessie voor ouders en begeleiders. De data van de infodagen vind je op de achterkant van deze brochure. Inschrijven Vanaf de eerste infodag (5 februari 204) kan je je registreren via het web. Dit verbindt je tot niets, maar je spaart tijd bij je definitieve inschrijving achteraf. Om je in te schrijven, vanaf vrijdag 27 juni 204, meld je je persoonlijk aan en betaal je je inschrijvingsgeld (ca. 600 euro voor een voltijdse inschrijving). Voor data, openingsuren en een overzicht van de documenten die je bij inschrijving nodig hebt, check Meer info over de Arteveldehogeschool vind je in onze algemene brochure of op > Campus KantieNberg Kies je voor Bachelor in de ergotherapie, dan kom je terecht op campus Kantienberg. Onze grootste en nieuwste campus ligt in hartje Gent. Naast een reeks specifieke praktijklokalen vind je er een up-to-date mediatheek en een studentenresto met een gevarieerd en gezond aanbod. 5

16 Academiejaar Bachelor in de ergotherapie Arteveldehogeschool Voetweg Gent info.ergotherapie@arteveldehs.be info Infodagen telkens van 0 tot 7 uur op de campus: 5 februari 26 april 28 juni 0 augustus 204 Infosessie voor ouders en begeleiders zaterdag februari 204 om 0.00 uur op campus Kantienberg Proefstuderen Ontdek wat studeren aan de Arteveldehogeschool is: kom proefstuderen met de huidige studenten! v.u. Johan Veeckman, algemeen directeur Arteveldehogeschool vzw, Hoogpoort 5, 9000 Gent

BACHELOR. ergotherapie

BACHELOR. ergotherapie BACHELOR ergotherapie Wil jij de levenskwaliteit verbeteren van mensen met ontwikkelingsstoornissen, psychische problemen of lichamelijke moeilijkheden? En ben je bovendien contactvaardig en een creatief

Nadere informatie

BACHELOR. pedagogie van het jonge kind

BACHELOR. pedagogie van het jonge kind BACHELOR pedagogie van het jonge kind Ben je geboeid door de ontwikkeling van kinderen tot 12 jaar? Opvoeding en gezinnen fascineren je? Ben je sociaal vaardig en wil je met dit talent mensen ondersteunen

Nadere informatie

BACHELOR. lager onderwijs

BACHELOR. lager onderwijs BACHELOR lager onderwijs Wil jij lesgeven aan kinderen? Je inzetten voor hun ontwikkeling? Jongens en meisjes sleutels aanreiken voor hun toekomst? Kortom: wil jij als leraar het verschil maken? Start

Nadere informatie

zorgverbreding en remediërend leren

zorgverbreding en remediërend leren BACHELOR NA BACHELOR zorgverbreding en remediërend leren Zoek je een bacheloropleiding die je ondersteunt in de zorg op maat van ieder kind in het basis- of secundair onderwijs? Wil je kwaliteitsvol inspelen

Nadere informatie

BACHELOR. pedagogie van het jonge kind

BACHELOR. pedagogie van het jonge kind BACHELOR pedagogie van het jonge kind Opvoeding en gezinnen fascineren je? Ben je geboeid door de ontwikkeling van kinderen tot 12 jaar? Ben je sociaal vaardig en wil je met je talent mensen ondersteunen

Nadere informatie

BACHELOR. journalistiek

BACHELOR. journalistiek BACHELOR journalistiek Heb je een open blik en een prima taalgevoel? Wil je feiten kennen en vertalen naar een publiek? Ben je kritisch voor anderen én voor jezelf? Kan je flexibel functioneren, ook onder

Nadere informatie

OR podologie CHEL A B

OR podologie CHEL A B BACHELOR podologie Aan de slag als podoloog? Dat is werken met voeten, actief zijn in de wereld van sport en beweging, en hulp bieden aan heel diverse doelgroepen, van baby s tot bejaarden. Jij beslist.

Nadere informatie

buitengewoon onderwijs

buitengewoon onderwijs BACHELOR NA BACHELOR buitengewoon onderwijs Zoek je ondersteuning in de zorg op maat van ieder kind in het buitengewoon onderwijs? Wil je kwaliteitsvol inspelen op de specifieke onderwijsbehoeften van

Nadere informatie

zorgverbreding en remediërend leren

zorgverbreding en remediërend leren BACHELOR NA BACHELOR zorgverbreding en remediërend leren Wil je je specialiseren in zorg op maat van ieder kind in het basis- of secundair onderwijs? Wil je kwaliteitsvol inspelen op de specifieke onderwijsbehoeften

Nadere informatie

BACHELOR. ergotherapie

BACHELOR. ergotherapie BACHELOR ergotherapie Welkom! Onze troeven Iets voor jou? Feiten en cijfers Je opleiding Praktijk, stage en bachelorproef Opleidingsprogramma 206-207 Internationale ervaringen Je job Verder studeren na

Nadere informatie

BACHELOR. kleuteronderwijs

BACHELOR. kleuteronderwijs BACHELOR kleuteronderwijs Wil je samen met kinderen hun omgeving ontdekken en leren begrijpen? Ben je speels en creatief? Wil jij je vol enthousiasme inzetten voor elk kind? Dan vormen jij en de opleiding

Nadere informatie

BACHELOR. kleuteronderwijs

BACHELOR. kleuteronderwijs BACHELOR kleuteronderwijs Heb je zin om samen met kinderen hun omgeving te ontdekken en te leren begrijpen? Ben je speels en creatief? Wil jij je inzetten voor elk kind? Dan is de opleiding Bachelor in

Nadere informatie

BACHELOR. sociaal werk

BACHELOR. sociaal werk BACHELOR sociaal werk Je gaat voor mensen? Je wil het verschil maken? Je houdt van veelzijdigheid en je actief inzetten? Ga voor Bachelor in het sociaal werk, ga voor engagement! Met Bachelor in het sociaal

Nadere informatie

BACHELOR. communicatiemanagement

BACHELOR. communicatiemanagement BACHELOR communicatiemanagement Heb jij een uitgesproken mening over hoe een bedrijf, organisatie of overheid jou aanspreekt? Ben jij diegene die niet wegzapt tijdens de reclameblokken? Vraag jij je al

Nadere informatie

BACHELOR. verpleegkunde

BACHELOR. verpleegkunde BACHELOR verpleegkunde Wil je gaan voor een wetenschappelijke opleiding met zicht op werkzekerheid? Heb je vooral heel veel zin om als verpleegkundige professioneel zorg te dragen voor mensen? Dan ben

Nadere informatie

BACHELOR. lager onderwijs

BACHELOR. lager onderwijs BACHELOR lager onderwijs Wil jij lesgeven aan kinderen? Je inzetten voor hun ontwikkeling en hun toekomst mee vormgeven? Kortom: wil jij als leraar het verschil maken? Start de opleiding Bachelor in het

Nadere informatie

buitengewoon onderwijs

buitengewoon onderwijs BACHELOR NA BACHELOR buitengewoon onderwijs Wil je je specialiseren in zorg op maat voor kinderen in het buitengewoon onderwijs? Wil je kwaliteitsvol inspelen op de specifieke onderwijsbehoeften van iedere

Nadere informatie

BACHELOR. vroedkunde

BACHELOR. vroedkunde BACHELOR vroedkunde Ben je gefascineerd door het ontstaan van nieuw leven, het geboorteproces en wat daarop volgt? Ben je geboeid door het ouderschap? Heb je interesse in exacte wetenschap en wil je verantwoordelijkheid

Nadere informatie

BACHELOR. sociaal werk

BACHELOR. sociaal werk BACHELOR sociaal werk Je gaat voor mensen? Je wil het verschil maken? Je houdt van veelzijdigheid en je actief inzetten? Ga voor sociaal werk, ga voor engagement! Het programma is breed, praktijkgericht

Nadere informatie

BACHELOR. journalistiek

BACHELOR. journalistiek BACHELOR journalistiek Heb je een open blik en een prima taalgevoel? Wil je feiten kennen en vertalen naar een publiek? Is journalistiek voor jou méér dan een goed verslag of artikel? En ben je kritisch

Nadere informatie

VERDER STUDEREN NA JE BACHELORDIPLOMA 2015-2016

VERDER STUDEREN NA JE BACHELORDIPLOMA 2015-2016 VERDER STUDEREN NA JE BACHELORDIPLOMA 2015-2016 ZIN OM VERDER TE STUDEREN? Meer dan 45% van de studenten aan de Arteveldehogeschool studeert succesvol verder. Je hebt heel wat mogelijkheden: Je kan een

Nadere informatie

creatieve therapie BACHELOR BACHELOR beeldende therapie danstherapie dramatherapie muziektherapie

creatieve therapie BACHELOR BACHELOR beeldende therapie danstherapie dramatherapie muziektherapie BACHELOR NA BACHELOR creatieve therapie beeldende therapie danstherapie dramatherapie muziektherapie Wil jij als professionele zorgverstrekker met je cliënten op een (ver)nieuwe(nde) manier creatief-therapeutisch

Nadere informatie

BACHELOR. logopedie en audiologie

BACHELOR. logopedie en audiologie BACHELOR logopedie en audiologie Wil jij logopedist of audioloog worden? Je verdiepen in communicatiestoornissen of gehoorproblemen? Droom je van een communicatiegericht beroep? Ga voor Bachelor in de

Nadere informatie

BACHELOR BACHELOR. schoolontwikkeling

BACHELOR BACHELOR. schoolontwikkeling BACHELOR NA BACHELOR schoolontwikkeling Je wil veranderingsprocessen in je school of scholengemeenschap begeleiden met kennis van zaken? Kies dan voor de Bachelor na bachelor in het onderwijs: schoolontwikkeling.

Nadere informatie

VERDER STUDEREN NA JE BACHELORDIPLOMA

VERDER STUDEREN NA JE BACHELORDIPLOMA VERDER STUDEREN NA JE BACHELORDIPLOMA 2014-2015 Folder-verder studeren_2014.indd 1 10/03/14 12:10 ZIN OM VERDER TE STUDEREN? Meer dan 45% van de studenten aan de Arteveldehogeschool studeert succesvol

Nadere informatie

BACHELOR BACHELOR. schoolontwikkeling

BACHELOR BACHELOR. schoolontwikkeling BACHELOR NA BACHELOR schoolontwikkeling Wil je veranderingsprocessen in je school of scholengemeenschap begeleiden met kennis van zaken? Kies dan voor de Bachelor na bachelor in het onderwijs: schoolontwikkeling.

Nadere informatie

Academiejaar 2014/2015. bachelor. ergotherapie. ergotherapie. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2014/2015. bachelor. ergotherapie. ergotherapie. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2014/2015 bachelor ergotherapie ergotherapie Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor ergotherapie ergotherapie Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze hogeschool is

Nadere informatie

BACHELOR. officemanagement. management assistant event- en projectmanagement medical management assistant

BACHELOR. officemanagement. management assistant event- en projectmanagement medical management assistant BACHELOR officemanagement management assistant event- en projectmanagement medical management assistant Je houdt van plannen, organiseren en zelf problemen aanpakken? Je hebt een talenknobbel en je kan

Nadere informatie

BACHELOR BACHELOR. creatieve therapie. beeldende therapie danstherapie dramatherapie muziektherapie

BACHELOR BACHELOR. creatieve therapie. beeldende therapie danstherapie dramatherapie muziektherapie BACHELOR NA BACHELOR creatieve therapie beeldende therapie danstherapie dramatherapie muziektherapie Wil jij als professionele zorgverstrekker met je cliënten op een (ver)nieuwe(nde) manier creatief-therapeutisch

Nadere informatie

BACHELOR. verpleegkunde

BACHELOR. verpleegkunde BACHELOR verpleegkunde Zoek je een praktijkgerichte wetenschappelijke opleiding met zicht op werkzekerheid? Heb je vooral heel veel zin om als verpleegkundige professioneel zorg te dragen voor mensen?

Nadere informatie

BACHELOR. sociaal werk

BACHELOR. sociaal werk BACHELOR sociaal werk Je gaat voor mensen? Je wil het verschil maken? Je houdt van veelzijdigheid en je actief inzetten? Ga voor Bachelor in het sociaal werk, ga voor engagement! Met Bachelor in het sociaal

Nadere informatie

BACHELOR NA BACHELOR. schoolontwikkeling

BACHELOR NA BACHELOR. schoolontwikkeling BACHELOR NA BACHELOR schoolontwikkeling Welkom bij Schoolontwikkeling! Waarom deze opleiding? Organisatie Getuigenissen Opleidingsprogramma Wat is schoolontwikkeling? Tewerkstelling Toelatingsvoorwaarden

Nadere informatie

POST- GRADUAAT. professionele coach

POST- GRADUAAT. professionele coach POST- GRADUAAT professionele coach POSTGRADUAAT PROFESSIONELE COACH Je wil coaching inzetten als een krachtig instrument om resultaten te verbeteren, en communicatie en samenwerking te optimaliseren? Je

Nadere informatie

BACHELOR. communicatiemanagement

BACHELOR. communicatiemanagement BACHELOR communicatiemanagement Heb jij een uitgesproken mening over de communicatie van bedrijven, organisaties of overheden? Is een reclameblok op tv voor jou meer fascinatie dan irritatie? Ben je benieuwd

Nadere informatie

BACHELOR IN DE ERGOTHERAPIE VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2014-2015

BACHELOR IN DE ERGOTHERAPIE VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2014-2015 BACHELOR IN DE ERGOTHERAPIE VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 204-205 Inleiding 2 2 Instelling: UgenT 3 2. Revalidatie wetenschappen en kinesitherapie: schijf 3 2.2 Revalidatie wetenschappen en kinesitherapie:

Nadere informatie

Academiejaar 2014/2015. bachelor. verpleegkunde. verpleegkunde. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2014/2015. bachelor. verpleegkunde. verpleegkunde. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2014/2015 bachelor verpleegkunde verpleegkunde Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor verpleegkunde verpleegkunde Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze hogeschool

Nadere informatie

BACHELOR. logopedie en audiologie

BACHELOR. logopedie en audiologie BACHELOR logopedie en audiologie Wil jij logopedist of audioloog worden? Je verdiepen in communicatiestoornissen of gehoorproblemen? Droom je van een communicatiegericht beroep? Ga voor Bachelor in de

Nadere informatie

BACHELOR. ergotherapie

BACHELOR. ergotherapie BACHELOR ergotherapie Welkom! Onze troeven Iets voor jou? Feiten en cijfers Je opleiding Praktijk, stage en bachelorproef Opleidingsprogramma 207-208 Internationale ervaringen Je job Verder studeren na

Nadere informatie

business event management

business event management POST- GRADUAAT business event management Organiseer jij bedrijfsgebonden evenementen? Of werk je eraan mee? Of wil jij je carrière heroriënteren naar de organisatie van business events? Heb je minimaal

Nadere informatie

NA JE BACHELORDIPLOMA. verder studeren en bijleren

NA JE BACHELORDIPLOMA. verder studeren en bijleren NA JE BACHELORDIPLOMA verder studeren en bijleren 2017-2018 Verder studeren en bijleren na je bachelordiploma Overzichtsschema Tweede bachelordiploma Afstandsleren Bijkomende afstudeerrichting, onderwijsvak

Nadere informatie

BACHELOR NA BACHELOR. creatieve therapie

BACHELOR NA BACHELOR. creatieve therapie BACHELOR NA BACHELOR creatieve therapie Welkom bij Creatieve therapie! Iets voor jou? Organisatie Studiegeld Voor wie? Studieduurverkorting Aanmeldingsprocedure Opleidingsprogramma 2016-2017 Tewerkstelling

Nadere informatie

BACHELOR. ergotherapie

BACHELOR. ergotherapie BACHELOR ergotherapie Welkom! Onze troeven Iets voor jou? Feiten en cijfers Je opleiding Praktijk, stage en bachelorproef Opleidingsprogramma 2017-2018 Internationale ervaringen Je job Verder studeren

Nadere informatie

Academiejaar 2015/2016. bachelor. ergotherapie. ergotherapie. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2015/2016. bachelor. ergotherapie. ergotherapie. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2015/2016 bachelor ergotherapie ergotherapie Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor ergotherapie ergotherapie Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze

Nadere informatie

Verkorte trajecten bachelor in de ergotherapie

Verkorte trajecten bachelor in de ergotherapie Verkorte trajecten bachelor in de ergotherapie Academiejaar 2016 2017 Bachelor in de orthopedagogie, Bachelor in het sociaal werk, Bachelor in de toegepaste psychologie, Bachelor in de gezinswetenschappen,

Nadere informatie

business event management

business event management POST- GRADUAAT business event management Organiseer jij bedrijfsgebonden evenementen of werk je eraan mee? Wil je je carrière heroriënteren naar de organisatie van business events? Heb je minimaal een

Nadere informatie

Infodagen 2016. Telkens van 10 tot 17 uur op campus Kantienberg. www.arteveldehogeschool.be/infodagen. zaterdag 25 juni.

Infodagen 2016. Telkens van 10 tot 17 uur op campus Kantienberg. www.arteveldehogeschool.be/infodagen. zaterdag 25 juni. BACHELOR podologie Welkom! Onze troeven Iets voor jou? Feiten en cijfers Je opleiding Praktijk, stage en bachelorproef Opleidingsprogramma 2016-2017 Internationale ervaringen Je job Verder studeren na

Nadere informatie

BACHELOR NA BACHELOR. buitengewoon onderwijs

BACHELOR NA BACHELOR. buitengewoon onderwijs BACHELOR NA BACHELOR buitengewoon onderwijs Welkom Dubbele focus Waarom deze opleiding? Opleidingsprogramma 2016-2017 Organisatie Onze leerlijnen Toelatingsvoorwaarden Zin om nog verder te studeren? De

Nadere informatie

A r t e v e l d e h o g e s c h o o l? verder studeren. werken. wegwijzer. K a t h o l i e k H o g e r O n d e r w i j s G e n t 2 0 0 8

A r t e v e l d e h o g e s c h o o l? verder studeren. werken. wegwijzer. K a t h o l i e k H o g e r O n d e r w i j s G e n t 2 0 0 8 A r t e v e l d e h o g e s c h o o l? verder studeren werken wegwijzer K a t h o l i e k H o g e r O n d e r w i j s G e n t 2 0 0 8 Beste student Nog even en je sleept de welverdiende beloning voor een

Nadere informatie

NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 BACHELOR ERGOTHERAPIE ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN

NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 BACHELOR ERGOTHERAPIE ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN NIEUWE CAMPUS ACADEMIEJAAR 2017/2018 BACHELOR ERGOTHERAPIE ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN BACHELOR ERGOTHERAPIE Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze hogeschool is niet gemakkelijk.

Nadere informatie

EDUCATIEVE BACHELOR SECUNDAIR ONDERWIJS. leraar gezondheidsopvoeding

EDUCATIEVE BACHELOR SECUNDAIR ONDERWIJS. leraar gezondheidsopvoeding 2019 2020 EDUCATIEVE BACHELOR SECUNDAIR ONDERWIJS leraar gezondheidsopvoeding EEN GEZONDE GEEST IN EEN GEZOND LICHAAM IS EEN KORTE DOCH VOLLEDIGE BESCHRIJVING VAN EEN GELUKKIGE TOESTAND IN DEZE WERELD

Nadere informatie

Academiejaar 2016/2017. bachelor. ergotherapie. ergotherapie. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2016/2017. bachelor. ergotherapie. ergotherapie. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen NIEUWE CAMUS Academiejaar 2016/2017 bachelor ergotherapie ergotherapie Artesis lantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor ergotherapie ergotherapie Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze hogeschool

Nadere informatie

communicatiemanagement

communicatiemanagement BACHELOR communicatiemanagement afstandsonderwijs Werken en tegelijk een diploma Communicatiemanagement behalen? Het kan! 2 Je expertise in de communicatiebranche verder uitbouwen? Je carrière over een

Nadere informatie

INFODAGEN 10 MAART 21 APRIL 30 JUNI 5 SEPTEMBER BACHELOR. ergotherapie

INFODAGEN 10 MAART 21 APRIL 30 JUNI 5 SEPTEMBER BACHELOR. ergotherapie 2018 2019 INFODAGEN 10 MAART 21 APRIL 30 JUNI 5 SEPTEMBER BACHELOR ergotherapie ERGOTHERAPIE IETS VOOR JOU? WIE BEN JIJ? Je legt vlot contact en je kan goed overweg met heel uiteenlopende persoonlijkheden.

Nadere informatie

grafische en digitale media

grafische en digitale media BACHELOR grafische en digitale media crossmedia-ontwerp grafimediabeleid grafimediatechnologie multimediaproductie Kun jij je geen leven zonder het web voorstellen en vind je de iphone ook de beste uitvinding

Nadere informatie

bachelor in de verpleegkunde

bachelor in de verpleegkunde Academiejaar 2014/2015 Werk en behaal je diploma via een brugprogramma bachelor in de verpleegkunde Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Werk en behaal je diploma via een brugprogramma Omdat jij je wilt

Nadere informatie

EDUCATIEVE BACHELOR SECUNDAIR ONDERWIJS. leraar islamitische godsdienst

EDUCATIEVE BACHELOR SECUNDAIR ONDERWIJS. leraar islamitische godsdienst EDUCATIEVE BACHELOR SECUNDAIR ONDERWIJS leraar islamitische godsdienst 2019 2020 HET ISLAMONDERWIJS VORMT STUDENTEN DIE OPEN-MINDED ZIJN EN DE DIVERSITEIT IN DE MAATSCHAPPIJ ALS EEN VERRIJKING BESCHOUWEN

Nadere informatie

Verkort traject. Bachelor in de. verpleegkunde voor vroedkundigen

Verkort traject. Bachelor in de. verpleegkunde voor vroedkundigen NIEUWE CAMUS Academiejaar 2015/2016 studeren combineren Bachelor in de verpleegkunde Verkort traject bachelor in de verpleegkunde voor vroedkundigen Artesis lantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor in de

Nadere informatie

POSTGRADUAAT. Business event management

POSTGRADUAAT. Business event management POSTGRADUAAT Business event management Welkom bij Business Event Management! Waarom deze opleiding? Brede managementopleiding Navorming Opleidingsprogramma Aan de slag Een opleiding met oog voor de praktijk

Nadere informatie

BACHELOR NA BACHELOR. zorgverbreding en remediërend leren

BACHELOR NA BACHELOR. zorgverbreding en remediërend leren BACHELOR NA BACHELOR zorgverbreding en remediërend leren Welkom! Dubbele focus Waarom deze opleiding? Bewijs van pedagogische bekwaamheid Extra vergoeding Opleidingsprogramma 2017-2018 Trajecten Onze leerlijnen

Nadere informatie

BACHELOR NA BACHELOR. creatieve therapie INFODAGEN 10 MAART 21 APRIL 30 JUNI 5 SEPTEMBER MUZIEKTHERAPIE DANSTHERAPIE DRAMATHERAPIE BEELDENDE THERAPIE

BACHELOR NA BACHELOR. creatieve therapie INFODAGEN 10 MAART 21 APRIL 30 JUNI 5 SEPTEMBER MUZIEKTHERAPIE DANSTHERAPIE DRAMATHERAPIE BEELDENDE THERAPIE INFODAGEN 10 MAART 21 APRIL 30 JUNI 5 SEPTEMBER BACHELOR NA BACHELOR creatieve therapie MUZIEKTHERAPIE DANSTHERAPIE DRAMATHERAPIE BEELDENDE THERAPIE 2018 2019 CREATIEVE THERAPIE IETS VOOR JOU? WIE BEN

Nadere informatie

BACHELOR IN DE VERPLEEGKUNDE VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2013 2014

BACHELOR IN DE VERPLEEGKUNDE VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2013 2014 BACHELOR IN DE VERPLEEGKUNDE VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2013 2014 1 Inleiding 2 2 Instelling : Universiteit 3 2.1 Opleiding PSYCHOLOGIE 3 2.2 Opleiding REVAKI 4 3 instelling Hogeschool 5 3.1 Opleiding

Nadere informatie

BACHELOR. sociaal werk

BACHELOR. sociaal werk BACHELOR sociaal werk Welkom! Onze troeven Iets voor jou? Feiten en cijfers Je opleiding Praktijk, studiereis, project en stage Opleidingsprogramma 2016-2017 Internationale ervaringen Je job Verder studeren

Nadere informatie

BACHELOR OFFICEMANAGEMENT. management assistant afstandsleren

BACHELOR OFFICEMANAGEMENT. management assistant afstandsleren BACHELOR OFFICEMANAGEMENT management assistant afstandsleren #feitenencijfers 80 % 40 % van onze alumni combineerde deze studie met een fulltime job én een gezin Wat na deze opleiding? 30 % kiest voor

Nadere informatie

BACHELOR. officemanagement. management assistant event- en projectmanagement medical management assistant

BACHELOR. officemanagement. management assistant event- en projectmanagement medical management assistant BACHELOR officemanagement management assistant event- en projectmanagement medical management assistant Hou je van plannen en organiseren? Ben je een geboren probleemoplosser? Heb je een talenknobbel en

Nadere informatie

BACHELOR SECUNDAIR ONDERWIJS. leraar islamitische godsdienst

BACHELOR SECUNDAIR ONDERWIJS. leraar islamitische godsdienst BACHELOR SECUNDAIR ONDERWIJS leraar islamitische godsdienst 2018 2019 HET ISLAMONDERWIJS VORMT STUDENTEN DIE OPEN-MINDED ZIJN EN DE DIVERSITEIT IN DE MAATSCHAPPIJ ALS EEN VERRIJKING BESCHOUWEN Malik Al

Nadere informatie

zorgverbreding en remediërend leren

zorgverbreding en remediërend leren INFODAGEN 10 MAART 21 APRIL 30 JUNI 5 SEPTEMBER BACHELOR NA BACHELOR ONDERWIJS 2018 2019 zorgverbreding en remediërend leren BACHELOR NA BACHELOR ZORGVERBREDING EN REMEDIËREND LEREN IETS VOOR JOU? WIE

Nadere informatie

BACHELOR NA BACHELOR. buitengewoon onderwijs

BACHELOR NA BACHELOR. buitengewoon onderwijs BACHELOR NA BACHELOR buitengewoon onderwijs Welkom Dubbele focus Toelatingsvoorwaarden Waarom deze opleiding? Bewijs van pedagogische bekwaamheid Extra vergoeding voor leraren Opleidingsprogramma 2017-2018

Nadere informatie

BACHELOR. mondzorg. MOZ.indd 1 16/09/15 10:52

BACHELOR. mondzorg. MOZ.indd 1 16/09/15 10:52 BACHELOR mondzorg MOZ.indd 1 16/09/15 10:52 Welkom! Onze troeven Iets voor jou? Feiten en cijfers Je opleiding Leerlijnen, praktijk, stage en bachelorproef Opleidingsprogramma 2016-2017 Internationale

Nadere informatie

Verkort traject. Bachelor in de. verpleegkunde voor vroedvrouwen

Verkort traject. Bachelor in de. verpleegkunde voor vroedvrouwen NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2016/2017 studeren combineren Bachelor in de verpleegkunde Verkort traject bachelor in de verpleegkunde voor vroedvrouwen Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor in de

Nadere informatie

creatieve therapie DRAMATHERAPIE BEELDENDE THERAPIE MUZIEKTHERAPIE DANSTHERAPIE

creatieve therapie DRAMATHERAPIE BEELDENDE THERAPIE MUZIEKTHERAPIE DANSTHERAPIE INFODAGEN 23 FEBRUARI 27 APRIL 29 JUNI 4 SEPTEMBER BACHELOR NA BACHELOR creatieve therapie DRAMATHERAPIE BEELDENDE THERAPIE MUZIEKTHERAPIE DANSTHERAPIE 2019 2020 BACHELOR NA BACHELOR CREATIEVE THERAPIE

Nadere informatie

Bachelor na bachelor in de

Bachelor na bachelor in de Bachelor na bachelor in de creatieve therapie beeldende therapie dans- en bewegingstherapie dramatherapie Lid van de Associatie Universiteit Gent muziektherapie Wil je als professionele zorgverstrekker

Nadere informatie

INFODAGEN 10 MAART 21 APRIL 30 JUNI 5 SEPTEMBER. BACHELOR IN HET ONDERWIJS lager onderwijs. verkort traject

INFODAGEN 10 MAART 21 APRIL 30 JUNI 5 SEPTEMBER. BACHELOR IN HET ONDERWIJS lager onderwijs. verkort traject 018 019 INFODAGEN 10 MAART 1 APRIL 30 JUNI 5 SEPTEMBER BACHELOR IN HET ONDERWIJS lager onderwijs verkort traject LERAAR LAGER ONDERWIJS IETS VOOR JOU? WIE BEN JIJ? Je hebt al een bachelor- of masterdiploma,

Nadere informatie

INFODAGEN 10 MAART 21 APRIL 30 JUNI 5 SEPTEMBER BACHELOR NA BACHELOR ONDERWIJS. schoolontwikkeling

INFODAGEN 10 MAART 21 APRIL 30 JUNI 5 SEPTEMBER BACHELOR NA BACHELOR ONDERWIJS. schoolontwikkeling INFODAGEN 10 MAART 21 APRIL 30 JUNI 5 SEPTEMBER BACHELOR NA BACHELOR ONDERWIJS schoolontwikkeling 2018 2019 BACHELOR NA BACHELOR SCHOOL- ONTWIKKELING IETS VOOR JOU? WIE BEN JIJ? Je wil veranderingsprocessen

Nadere informatie

voedings- en dieetkunde

voedings- en dieetkunde Academiejaar 2014/2015 bachelor voedings- en dieetkunde voedings- en dieetkunde Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor voedingsen dieetkunde voedings- en dieetkunde Je ideale opleiding kiezen uit

Nadere informatie

Academiejaar 2015/2016. bachelor. verpleegkunde. verpleegkunde. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2015/2016. bachelor. verpleegkunde. verpleegkunde. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2015/2016 bachelor Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze hogeschool is niet gemakkelijk. Waarop moet je letten? De cursussen?

Nadere informatie

OFFICE MANAGEMENT VERKORTE TRAJECTEN. Event- en Projectmanagement Management Assistant Medical Management Assistant

OFFICE MANAGEMENT VERKORTE TRAJECTEN. Event- en Projectmanagement Management Assistant Medical Management Assistant Arteveldehogeschool Opleiding Office Management Campus Kantienberg Voetweg 66 9000 Gent trajectbeheerofm@arteveldehs.be VERKORTE TRAJECTEN OFFICE MANAGEMENT Event- en Projectmanagement Management Assistant

Nadere informatie

Indeling hoger onderwijs

Indeling hoger onderwijs achelor & master Sinds enkele jaren is de structuur van het hoger onderwijs in België afgestemd op die van andere Europese landen. Hierdoor kan je makkelijker switchen tussen hogescholen en universiteiten

Nadere informatie

INFORMATIEBUNDEL VERKORTE TRAJECTEN. Bachelor PEDAGOGIE VAN HET JONGE KIND. Arteveldehogeschool

INFORMATIEBUNDEL VERKORTE TRAJECTEN. Bachelor PEDAGOGIE VAN HET JONGE KIND. Arteveldehogeschool INFORMATIEBUNDEL VERKORTE TRAJECTEN Bachelor PEDAGOGIE VAN HET JONGE KIND Arteveldehogeschool Informatiebundel verkorte trajecten 1 201-201 Arteveldehogeschool INLEIDING Wil je graag starten in de opleiding

Nadere informatie

Lichamelijke Opvoeding

Lichamelijke Opvoeding Academiejaar 2014/2015 bachelor onderwijs Secundair Onderwijs Lichamelijke Opvoeding Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen bachelor onderwijs Secundair Onderwijs Lichamelijke Opvoeding Je ideale opleiding

Nadere informatie

INFODAGEN 23 FEBRUARI 27 APRIL 29 JUNI 4 SEPTEMBER BACHELOR. ergotherapie

INFODAGEN 23 FEBRUARI 27 APRIL 29 JUNI 4 SEPTEMBER BACHELOR. ergotherapie 2019 2020 INFODAGEN 23 FEBRUARI 27 APRIL 29 JUNI 4 SEPTEMBER BACHELOR ergotherapie BACHELOR ERGOTHERAPIE IETS VOOR JOU? WIE BEN JIJ? Je legt vlot contact en je kan goed overweg met heel uiteenlopende persoonlijkheden.

Nadere informatie

BACHELOR. secundair onderwijs

BACHELOR. secundair onderwijs BACHELOR secundair onderwijs Ben je geboeid door jongeren in volle ontwikkeling? Wil je een professionele begeleider van jongeren worden? Wil jij als enthousiaste leraar leerlingen inwijden in je vakgebied?

Nadere informatie

INFODAGEN 10 MAART 21 APRIL 30 JUNI 5 SEPTEMBER BACHELOR. verpleegkunde

INFODAGEN 10 MAART 21 APRIL 30 JUNI 5 SEPTEMBER BACHELOR. verpleegkunde 2018 2019 INFODAGEN 10 MAART 21 APRIL 30 JUNI 5 SEPTEMBER BACHELOR verpleegkunde VERPLEEGKUNDE IETS VOOR JOU? WIE BEN JIJ? Je bent empathisch, sociaal en ondernemend. Je houdt van samenwerken in een team.

Nadere informatie

BACHELOR OFFICEMANAGEMENT. medical management assistant afstandsleren

BACHELOR OFFICEMANAGEMENT. medical management assistant afstandsleren BACHELOR OFFICEMANAGEMENT medical management assistant afstandsleren Een intensieve periode waarin ik zeer veel heb bijgeleerd: theoretische kennis, praktische vaardigheden en inzicht in mezelf. Ik ben

Nadere informatie

VERKORTE BACHELOR VERPLEEGKUNDE NA VROEDKUNDE PXL-HEALTHCARE WERKEN & STUDEREN

VERKORTE BACHELOR VERPLEEGKUNDE NA VROEDKUNDE PXL-HEALTHCARE WERKEN & STUDEREN VERKORTE BACHELOR VERPLEEGKUNDE NA VROEDKUNDE PXL-HEALTHCARE 2018-2019 WERKEN & STUDEREN WELKOMSTWOORD ALGEMEEN DIRECTEUR Hogeschool PXL is een warme en kwaliteitsvolle hogeschool: ondernemend, netwerkend,

Nadere informatie

grafische en digitale media

grafische en digitale media BACHELOR grafische en digitale media Crossmedia-ontwerp Grafimediabeleid Grafimediatechnologie Multimediaproductie Kan jij je geen leven voorstellen zonder het web? Vind je de iphone de beste uitvinding

Nadere informatie

Wat na je bacheloropleiding aan Hogeschool PXL?

Wat na je bacheloropleiding aan Hogeschool PXL? Wat na je bacheloropleiding aan Hogeschool PXL? n Bachelor in de agro- en biotechnologie 2 Beste PXL-student, Als (bijna) kersverse professionele bachelor zoek je misschien een geschikte overgang naar

Nadere informatie

buitengewoon onderwijs

buitengewoon onderwijs INFODAGEN 10 MAART 21 APRIL 30 JUNI 5 SEPTEMBER BACHELOR NA BACHELOR ONDERWIJS buitengewoon onderwijs 2018 2019 BACHELOR NA BACHELOR BUITENGEWOON ONDERWIJS IETS VOOR JOU? WIE BEN JIJ? Een leraar, logopedist,

Nadere informatie

INFORMATIEBUNDEL VRIJSTELLINGEN SWITCH-trajecten. Bachelor in het onderwijs: KLEUTERONDERWIJS. Arteveldehogeschool

INFORMATIEBUNDEL VRIJSTELLINGEN SWITCH-trajecten. Bachelor in het onderwijs: KLEUTERONDERWIJS. Arteveldehogeschool INFORMATIEBUNDEL VRIJSTELLINGEN SWITCH-trajecten Bachelor in het onderwijs: KLEUTERONDERWIJS Arteveldehogeschool Vrijstellingen SWITCH-trajecten OKO 1 2016-2017 Arteveldehogeschool INLEIDING Wil je graag

Nadere informatie

Buitengewoon onderwijs

Buitengewoon onderwijs Academiejaar 2014/2015 Bachelor na bachelor Buitengewoon onderwijs Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor na bachelor Buitengewoon onderwijs Een bachelor na bachelor aan onze hogeschool is niet

Nadere informatie

VERKORTE TRAJECTEN. Management Assistant Afstandsleren Medical Management Assistant Afstandsleren

VERKORTE TRAJECTEN. Management Assistant Afstandsleren Medical Management Assistant Afstandsleren Arteveldehogeschool Opleiding Office Management Campus Kantienberg Voetweg 66 9000 Gent trajectbeheerofm@arteveldehs.be VERKORTE TRAJECTEN OFFICE MANAGEMENT Management Assistant Afstandsleren Medical Management

Nadere informatie

Bijzondere beroepstitel:

Bijzondere beroepstitel: 2012 2013 Bijzondere beroepstitel: Verpleegkundige gespecialiseerd in de intensieve zorg en spoedgevallenzorg Hogeschool West-Vlaanderen Departement Rijselstraat 5 8200 Brugge T 050 38 12 77 Wouter.Decock@howest.be

Nadere informatie

Keuze bacheloropleiding:

Keuze bacheloropleiding: Aanmeldingsformulier toelating op basis van buitenlands diploma voor Nederlandstalige bacheloropleiding of bachelor na bacheloropleiding AJ 2017 2018 (Niet van toepassing voor Vlaamse studenten met een

Nadere informatie

Lean Six Sigma Black Belt

Lean Six Sigma Black Belt POST- GRADUAAT Lean Six Sigma Black Belt Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van bedrijfsprocessen? Wil je graag aan de slag met procesverbeteren binnen je bedrijf? Laat je onderdompelen in Lean Six

Nadere informatie

Werken en tegelijk een diploma Communicatiemanagement behalen? Het kan!

Werken en tegelijk een diploma Communicatiemanagement behalen? Het kan! BACHELOR communicatiemanagement studeren en werken Werken en tegelijk een diploma Communicatiemanagement behalen? Het kan! 2 Je expertise in de communicatiebranche verder uitbouwen? Je carrière over een

Nadere informatie

BACHELOR OFFICEMANAGEMENT. management assistant afstandsleren

BACHELOR OFFICEMANAGEMENT. management assistant afstandsleren BACHELOR OFFICEMANAGEMENT management assistant afstandsleren . #feitenencijfers Overweeg je je carrière over een andere boeg te gooien? Heb je er altijd van gedroomd alsnog je diploma te behalen? Weerhield

Nadere informatie

VERKORTE TRAJECTEN OFFICE MANAGEMENT

VERKORTE TRAJECTEN OFFICE MANAGEMENT Arteveldehogeschool Opleiding Office Management Campus Kantienberg Voetweg 66 9000 Gent info@officemanagement.be VERKORTE TRAJECTEN OFFICE MANAGEMENT Event- en Projectmanagement Management Assistant Medical

Nadere informatie

INFODAGEN 23 FEBRUARI 27 APRIL 29 JUNI 4 SEPTEMBER EDUCATIEVE BACHELOR. lager onderwijs

INFODAGEN 23 FEBRUARI 27 APRIL 29 JUNI 4 SEPTEMBER EDUCATIEVE BACHELOR. lager onderwijs 2019 2020 INFODAGEN 23 FEBRUARI 27 APRIL 29 JUNI 4 SEPTEMBER EDUCATIEVE BACHELOR lager onderwijs rt o k r ve ct e j a tr LERAAR LAGER ONDERWIJS IETS VOOR JOU? WIE BEN JIJ? Je hebt al een bachelor- of masterdiploma,

Nadere informatie

Verder studer e n. Zoek de zeven verschillen: bachelor en master

Verder studer e n. Zoek de zeven verschillen: bachelor en master Verder studer e n Zoek de zeven verschillen: bachelor en master Alles over bachelors en masters Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Beleidsdomein Onderwijs Vorming www.hogeronderwijsregister.be Awel,

Nadere informatie

Master in de journalistiek

Master in de journalistiek BRUSSEL t Master in de journalistiek Faculteit Sociale Wetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook

Nadere informatie

BACHELOR. vroedkunde

BACHELOR. vroedkunde BACHELOR vroedkunde Welkom! Onze troeven Iets voor jou? Feiten en cijfers Je opleiding Praktijk, stage en bachelorproef Opleidingsprogramma 2016-2017 Internationale ervaringen Je job Verder studeren na

Nadere informatie