HET CONCERTGEBOUW N.V. JAARREKENING 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HET CONCERTGEBOUW N.V. JAARREKENING 2011"

Transcriptie

1 HET CONCERTGEBOUW N.V. JAARREKENING 2011

2 Inhoud JAARVERSLAG VAN DE DIRECTIE 3 Inleiding 4 Terugblik Verwachting Personeel en Organisatie 11 VERSLAG VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN AAN DE AANDEELHOUDERS VAN HET CONCERTGEBOUW N.V. 12 GECONSOLIDEERDE JAARREKENING Geconsolideerde balans per 31 december 2011 (voor voorgestelde resultaatbestemming) 14 Geconsolideerde winst- en verliesrekening over Geconsolideerd kasstroomoverzicht over Toelichting op de geconsolideerde balans en winst- en verliesrekening 17 ENKELVOUDIGE JAARRREKENING HET CONCERTGEBOUW N.V. 36 Enkelvoudige balans per 31 december 2011 (voor voorgestelde resultaatbestemming) 37 Enkelvoudige winst- en verliesrekening over Toelichting op de enkelvoudige balans en winst- en verliesrekening 39 OVERIGE GEGEVENS 43 CONTROLEVERKLARING 45 NEVENFUNCTIES DIRECTIELEDEN HET CONCERTGEBOUW N.V. 46 Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (2)

3 JAARVERSLAG VAN DE DIRECTIE Omtrent de toestand van Het Concertgebouw N.V. en de met Het Concertgebouw N.V. geconsolideerde Stichting Comité voor het Concertgebouw en hun handelingen in het boekjaar Uitgebracht in de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 21 juni 2012 in Het Concertgebouw te Amsterdam. Raad van Commissarissen Het Concertgebouw N.V.: Dr. A.H.G. Rinnooy Kan, voorzitter Mr. G.V.H. Doeksen Mevr. Mr. L.Y. Gonçalves-Ho Kang You Prof. Drs. V. Halberstadt, vice-voorzitter Mevr. Drs. C.M.L. Hijmans van den Bergh Drs. Ir. J. van der Veer Dr. G.J. Wijers Bestuur Stichting Comité voor Het Concertgebouw Mevr. Mr. L.Y. Gonçalves-Ho Kang You Prof. Dr. L.J. Gunning-Schepers Mr. C.P.A.J. Leenaars Dr. A.H.G. Rinnooy Kan Prof. Mr. J.W. Winter Directie Het Concertgebouw N.V. Mr. S.A. Reinink, voorzitter Mevr. Drs. G.A. Zantinge Directie Stichting Comité voor het Concertgebouw Mr. S.A. Reinink, voorzitter Mevr. Drs. G.A. Zantinge Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (3)

4 Inleiding Het Concertgebouw N.V. kent een heldere missie: Mensen verrijken met muziek die optimaal profiteert van de unieke kwaliteiten van Het Concertgebouw. Statutair heeft Het Concertgebouw N.V. de volgende doelstelling: het stichten, in stand houden en exploiteren van een gebouw te Amsterdam, in hoofdzaak geschikt tot het geven van concertuitvoeringen; het organiseren van concerten en het zonodig daartoe in stand houden van een orkest; het verrichten van alle handelingen, welke in de ruimste zin met het voorafgaande verband houden en daaraan bevorderlijk kunnen zijn, zulks met inbegrip van het deelnemen in of op andere wijze financieel belang verwerven in andere vennootschappen en ondernemingen met een soortgelijk of aanverwant doel. Na de scheiding in 1952 tussen Het Concertgebouw en het, later Koninklijk, Concertgebouworkest, werd Het Concertgebouw een bedrijf dat zijn concertzalen uitsluitend verhuurde aan organisaties die (klassieke) muziek op het podium presenteerden. Voor de Kleine Zaal bestond een traditie voor een beperkt aantal eigen series, maar als verhuurorganisatie had Het Concertgebouw nauwelijks invloed op de programmering. Om de programmering te kunnen verdiepen en verbreden, werd in 1988 de Stichting Comité voor Het Concertgebouw (SCC) opgericht, die sindsdien voor een aanzienlijke uitbreiding van de programmering en het aantal concerten in Het Concertgebouw heeft zorg gedragen. Naast de SCC kent Het Concertgebouw een groot aantal zaalhuurders, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO), het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO), Stichting KAM, de NTR ZaterdagMatinee, Riaskoff Concertmanagement, diverse Amsterdamse amateurgezelschappen en vele anderen. Zij dragen allen bij aan de programmering van Het Concertgebouw. De akoestiek van de Grote en Kleine Zaal van Het Concertgebouw is alom geroemd. Vanwege de volgens velen superieure akoestiek wordt Het Concertgebouw beschouwd als één van de drie mooist klinkende zalen ter wereld voor symfonische muziek (naast de Musikverein in Wenen en de Symphony Hall in Boston). Het gebouw raakte echter, na de formele scheiding tussen gebouw en orkest, in verval. Eind jaren 70 dreigde zelfs faillissement en sluiting. Vanaf de jaren 80 is het gebouw grondig gerenoveerd. Daarna zijn stelselmatig alle ruimtes in het gebouw hernieuwd, waarbij we verwachten dat we vanaf 2013 in het gehele gebouw hetzelfde hoge kwaliteitsniveau kunnen realiseren. Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (4)

5 Terugblik 2011 De laatste jaren vindt ongeveer 50% van alle bezoeken aan klassieke concerten in Nederland plaats in Het Concertgebouw. In 2011 heeft Het Concertgebouw bezoekers mogen verwelkomen ( in 2010) Een lichte daling ten opzichte van 2010, die voor het grootste deel wordt verklaard door een geplande daling in het aantal activiteiten in de Grote Zaal, alsook door een kleiner aantal deelnemers aan educatieprojecten in het kalenderjaar Wanneer we de aantallen leerlingen meten per seizoen is geen afwijkend beeld te zien. Het totale aantal concerten, educatie- en overige activiteiten bleef nagenoeg gelijk en bedroeg 908 in 2011 (916 in 2010). In 2011 is een resultaat gerealiseerd voor Het Concertgebouw N.V. geconsolideerd ten bedrage van negatief (2010: negatief) en enkelvoudig (2010: ). Het eigen vermogen per ultimo 2011 bedraagt geconsolideerd (2010: ) en enkelvoudig (2010: ). Jubileumemissie Ter gelegenheid van het aanstaande 125-jarig jubileum in 2013 hebben de besturen van Het Concertgebouw N.V. en Het Concertgebouw Fonds in gezamenlijkheid een uitzonderlijk besluit genomen. Om het gebouw - een muzikaal monument van wereldklasse - door te geven aan de volgende generaties heeft Het Concertgebouw N.V. besloten een gelimiteerd aantal aandelen uit te geven, waarvan certificaten van aandeel (Jubileumaandelen) worden aangeboden aan het publiek, indien zij een gift doen van aan Het Concertgebouw Fonds. Met deze gift kan men genieten van een exclusief Muzikaal Dividend en het voorrecht verkrijgen tot inschrijving op de Jubileumemissie waarmee men één van de certificaten van aandeel kan verwerven. De jubileumaandeelhouders maken het door hun gift mogelijk een endowmentfonds te vormen binnen Het Concertgebouw Fonds, waardoor continuïteit van schenkingen ten behoeve van renovatie en educatie uit dit fonds in de toekomst gewaarborgd blijven. Op 11 april 2012 zal de inschrijvingsperiode eindigen, waarna vastgesteld kan worden hoeveel certificaten van aandelen beschikbaar kunnen worden gesteld. Programmering Het Concertgebouw mag zich rekenen tot de absolute wereldtop. Dit betreft de kwaliteit van de zalen, (gevarieerde) programmering en het serviceniveau naar het publiek en musici. Er bestaan weinig zalen van dit niveau waar zo n brede programmering te beluisteren is: van kamermuziek en symfonische muziek tot jazz- en wereldmuziek en dat met een hoge kwaliteit en frequentie. Alles is erop gericht dit zo te houden en waar mogelijk verder te verbeteren. We willen de veelzijdigheid van ons programma van hoge kwaliteit handhaven. Er is bij de gemeente Amsterdam wederom geen subsidie aangevraagd voor de Stichting Comité voor Het Concertgebouw (SCC) die de Eigen Programmering verzorgt. Wij trachten deze exploitatie zelf te financieren middels kaartverkoop- en sponsorinkomsten. Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (5)

6 De SCC heeft in (2010: 275) concerten georganiseerd. De Eigen Programmering van Het Concertgebouw bood een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod van concerten in In dit aanbod is conform het staande artistieke beleid het accent gelegd op Sterren, Traditie, Actualiteit, Inspiratie en Reliëf. Sterren: Onder de vele sterren die de Grote en Kleine Zaal aandeden bevonden zich Bernard Haitink, die begon aan zijn indrukwekkende Beethovencyclus met het Chamber Orchestra of Europe. Valery Gergiev en het Orkest van het Mariinski Theater zetten de zaal in vuur en vlam met twee concerten. Janine Jansen gaf een bijzonder concert in april met o.a. Le carnaval des animaux van Saint-Saëns op het programma. Thomas Hampson, die dit jaar de Concertgebouw Prijs kreeg, gaf een prachtig Mahler-recital in juni. Nog meer Mahler kwam van Sir Simon Rattle en zijn Berliner Philharmoniker die een magnifieke Derde symfonie ten gehore brachten. Murray Perahia opende het seizoen met de Academy of St. Martin-in-the-Fields. In de Kleine Zaal waren de concerten van Alexandre Tharaud, Veronika Eberle en Christianne Stotijn onbetwiste hoogtepunten, evenals het Weekend met het Belcea Kwartet. Vermeldenswaardig was verder het recital van de recent overleden Gustav Leonhardt, dat uiteindelijk zijn laatste concert in Het Concertgebouw bleek te zijn. Ook tijdens de RobecoZomerconcerten in juli en augustus waren klinkende namen te horen zoals Jaap van Zweden, Simone Lamsma, Quirine Viersen, Enrico Pace en Eric Vloeimans. Traditie: Natuurlijk waren er de vertrouwde series in de Grote en Kleine Zaal die traditioneel goed bezocht worden (zoals Wereldberoemde Symfonieorkesten, Het Romantisch Soloconcert, Strijkkwartetten en de Vocale Series). Ook werden de belangrijkste feestdagen van het jaar, zoals Kerstmis en Pasen, gemarkeerd met bijzondere concerten zoals een jazzy kerstconcert door het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en een concert door het wereldberoemde koor van King s College uit Cambridge. Actualiteit: Nieuwe muziek en verrassende concertformats maken een belangrijk onderdeel uit van de programmering. Dit jaar zorgden met name de serie Tracks en de lancering van de lichtklassiekserie Concertgebouw Classics voor een aantal belangrijke innovaties die aansluiten bij de huidige tijdgeest. Ook leverde Het Concertgebouw een aandeel in de innovatieve serie AAA van het Koninklijk Concertgebouworkest. Inspiratie: Bij de totstandkoming van de Eigen Programmering wordt in toenemende mate contact gezocht met het publiek. Wat hoort men graag, wat mist men nog en hoe zorgen we dat Het Concertgebouw een gebouw blijft waar iedereen zich thuis voelt en waar een divers aanbod van muziek te beluisteren is? Reliëf: Ieder seizoen heeft zijn eigen kleur/reliëf. Een belangrijk onderdeel van de Eigen Programmering in 2011 was het Brasil Festival Amsterdam, dat in oktober 2011 plaatsvond: een initiatief van Het Concertgebouw dat zich over de hele stad uitbreidde doordat meer dan 20 Amsterdamse culturele instellingen bij dit thema aanhaakten. Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (6)

7 Het festival werd tijdens een spectaculaire carnavalsoptocht op het Museumplein geopend door HKH Prinses Máxima. Dit was het startpunt van vele bruisende Braziliaanse concerten in de Grote en Kleine Zaal. Voor het KCO stond 2011 in het teken van de afronding van de in 2009 ingezette Mahlercyclus en de voortzetting van de in 2010 ingezette interdisciplinaire AAA-serie, waarin nieuwe wegen worden gezocht om het publiek in contact te brengen met eigentijdse muziek. Ook het Nederlands Philharmonisch Orkest, de NTR ZaterdagMatinee en Stichting KAM zorgden voor veel mooie concerten. Op 8 juni 2011 ontving de zanger Thomas Hampson, die dit jaar schitterde in een prachtig Mahlerrecital, de Concertgebouw Prijs. De Concertgebouw Prijs, die voor de zesde keer werd uitgereikt, is bestemd voor een musicus die, of een ensemble dat, over een langere periode een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het artistieke profiel van Het Concertgebouw. Thomas Hampson is uitgegroeid tot een van de grootste baritons van zijn generatie, met name met het repertoire van Gustav Mahler. In 1995 maakte Hampson tijdens het Mahler Feest een onvergetelijke indruk. Sindsdien is hij een vaste gast in Het Concertgebouw, en.in het seizoen stelde hij een Carte Blanche-serie samen. Arthur en Lucas Jussen ontvingen op 8 juni 2011 de Young Talent Award, die voor de eerste maal werd uitgereikt. Arthur en Lucas Jussen treden al sinds hun jonge jaren met veel succes op in de Kleine en Grote Zaal van Het Concertgebouw. Het Concertgebouw hoopt met de toekenning van de Deutsche Bank Young Talent Award de ontwikkeling van hun internationale carrière te ondersteunen. Op 6 december 2011 werd de Concertgebouw Jazz Award uitgereikt aan jazz-zangeres Dianne Reeves. Zij wordt beschouwd als een van de belangrijkste jazz-zangeressen van dit moment. De viervoudige Grammy Award-winnares experimenteerde met allerlei vocale genres tot ze definitief voor de jazz koos, en hield hier een stem aan over die werkelijk alles aankan. Vrijkaartenbeleid De SCC hanteert een zeer terughoudend beleid ten aanzien van vrijkaarten. Slechts voor die concerten, waar een week voorafgaand aan de concertdatum nog ruim voldoende kaarten beschikbaar zijn, wordt een beperkt contingent kaarten vrijgegeven aan medewerkers van Het Concertgebouw. Muziekeducatie en -participatie Het Concertgebouw voelt zich in hoge mate verantwoordelijk voor een goede muziekeducatie van kinderen maar ook voor een actieve participatie van zoveel mogelijk mensen m.b.t. de activiteiten in Het Concertgebouw. Daarmee bouwt Het Concertgebouw aan een breed draagvlak binnen de Nederlandse samenleving. Om dit te bereiken heeft Het Concertgebouw een uitgebreid educatie- en participatieprogramma opgezet. Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (7)

8 Het Concertgebouw zet hier haar uitgebreide faciliteiten, expertise en de contacten met de uitvoerende orkesten, ensembles en musici in. In het kalenderjaar 2011 hebben (2010: ) leerlingen, afkomstig uit primair en voortgezet onderwijs, deelgenomen aan onze educatieprojecten. De verschillen in bezoekersaantallen voor de educatieve projecten ten opzichte van kalenderjaar 2010 worden beïnvloed door een seizoenspatroon. Het aantal kinderen dat jaarlijks Het Concertgebouw bezoekt in het kader van een educatief programma is stabiel. De educatie activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van Het Concertgebouwfonds. In nauwe samenwerking met de Amsterdamse Stadsdelen realiseert Het Concertgebouw een speciaal aanbod voor binnenschoolse muziekeducatie. De zes muziekvakdocenten van Het Concertgebouw, die allen professioneel geschoold zijn en de scholen drie of meerdere dagen bezoeken, richten zich op het overbrengen van muzikale vaardigheden op de leerkrachten zodat zij zelfstandig muzieklessen kunnen geven. In 2011 werden er 121 scholen en in totaal leerkrachten gecoacht. Dit naar grote tevredenheid van de deelnemende scholen/instellingen. In 2011 is besloten de voorziening nog voort te zetten tot 1 augustus Het is nu nog onduidelijk wat hierna gaat gebeuren. Voortzetting van deze voorziening behoeft aparte financiering, buiten de Kunstenplansubsidie. We pleiten ervoor om deze voorziening in stand te houden en te overwegen om de voorziening bij Het Concertgebouw te beleggen. Amateurkunst Het Concertgebouw heeft van oudsher een grote betrokkenheid bij het amateurveld. Zo heeft Het Concertgebouw in 2011 de Grote Zaal 16 keer (2010: 16 keer) verhuurd aan amateurgezelschappen tegen een aangepast tarief. De amateurverenigingen zijn inmiddels geïnformeerd dat het amateurtarief in verband met de bezuinigingen binnen afzienbare termijn gelijk zal worden aan het tarief voor culturele verhuringen. Enkele verenigingen hebben aangekondigd dat zij in dat geval de Grote Zaal in Het Concertgebouw niet meer kunnen huren. Voor veel mensen maakt muziek niet automatisch deel uit van hun culturele ontwikkeling. Het Concertgebouw wil in deze leemte voorzien door activiteiten te ontwikkelen die kinderen (buitenschools) en volwassenen in staat stellen actief deel te nemen aan een muzikale activiteit. Het programma Tempel zonder Drempel richt zich op die mensen uit de samenleving waarvoor cultuurparticipatie binnen een formele setting niet automatisch onderdeel van hun leven uitmaakt en op amateurmusici. Het Concertgebouw zet de kennis en vaardigheden van professionele musici in ten behoeve van amateurmusici. Hiervoor zijn in totaal vier programma s ontwikkeld, waaronder de open dag: Het Concertgebouw Open. In de aanloop naar deze open dag volgen diverse amateurgezelschappen, op uitnodiging van Het Concertgebouw, workshops ter voorbereiding op en verdieping van de uitvoering. Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (8)

9 Daarnaast biedt Het Concertgebouw die dag haar podia aan aan alle amateurmusici uit Amsterdam. Musici kunnen zich aanmelden via de website en door middel van een selectie wordt een afspiegeling van de stad tijdens Het Concertgebouw Open gepresenteerd. In 2011 vond Het Concertgebouw Open plaats op 25 juni. Corporate partner Deutsche Bank Op 16 december 2010 maakten Deutsche Bank en Het Concertgebouw N.V. bekend dat zij een exclusief partnership aan zijn gegaan voor een periode van ten minste 5 jaar. Daarmee verbindt Deutsche Bank zich tevens als corporate partner aan het 125-jarig jubileum van Het Concertgebouw in Het partnership tussen Het Concertgebouw en Deutsche Bank richt zich met name op de bijzondere activiteiten die Het Concertgebouw sinds tien jaar ontwikkelt op het gebied van educatie en participatie. De Deutsche Bank Young Talent Award is in 2011 voor het eerst uitgereikt, aan Arthur en Lucas Jussen. De missie van Deutsche Bank, Passion to Perform, sluit naadloos aan bij die van Het Concertgebouw: Mensen verrijken met de mooiste muziek. Het corporate partnership stelt Deutsche Bank in staat haar wens tot het uitdragen van maatschappelijke verantwoordelijkheid verder vorm te geven. Het Digitale Concertgebouw Dankzij een eenmalige bijzondere bijdrage van de BankGiro Loterij aan Het Concertgebouw Fonds konden we in 2011 starten met de voorbereidingen om in 2012 het Digitale Concertgebouw te kunnen lanceren. Middels streamingtechnologie willen we wereldwijd zoveel mogelijk mensen bereiken met superieure HD-registraties van wat er in en om Het Concertgebouw gebeurt. Om streaming mogelijk te maken is geïnvesteerd in een opnamestudio en -apparatuur, zal de bekabelingsinfrastructuur moeten worden aangepast en zal verder geïnvesteerd moeten worden in de verlichting in de diverse zalen. Middels Digital Signage (gebruik van schermen) willen we (toekomstige) bezoekers in en om Het Concertgebouw zo goed mogelijk informeren wat er in het gebouw gebeurt, met als doel verkoopbevordering en verbetering van de service/informatieverstrekking aan het publiek. Hiertoe zal fors geïnvesteerd moeten worden in displays, monitors, software en bekabeling. Renovatie en groot onderhoud In 2010 zijn we gestart met de voorbereidingen voor renovatie van de Julianafoyer, Beatrixfoyer en Spiegelzaal, alsook de toiletten naast de Spiegelzaal. Merkx en Girod heeft een definitief ontwerp uitgewerkt en aanbestedingsstukken samengesteld op grond waarvan meerdere partijen zijn uitgenodigd een prijs te vormen voor de vereiste renovatie. Eind februari 2011 is gestart met de renovatie van de Spiegelzaalomgeving, welke eind april is afgerond. Deze renovatie is mogelijk gemaakt dankzij financiering door de Provincie Noord-Holland en Het Concertgebouw Fonds. Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (9)

10 Het Concertgebouw N.V. heeft sinds 1990 een voorziening groot onderhoud opgebouwd om de noodzakelijke renovatie- en onderhoudswerkzaamheden aan het monument te kunnen financieren. Uit het in 2009 opnieuw opgestelde meerjarig onderhoudsplan bleek dat de voorziening was gebaseerd op inmiddels achterhaalde aannames. Dit betekent dat in de komende jaren, conform de richtlijnen voor de jaarverslaggeving, de oormerking van de onderhoudsprojecten zal wijzigen. Bijdragen van derden Wij ontvingen naast financiële steun van de Vereniging Vrienden van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest ook de jaarlijkse bijdrage ten behoeve van renovatie en educatie van onze vaste subsidiënt, de gemeente Amsterdam. De provincie Noord-Holland heeft bijgedragen aan de renovatie van het Spiegelzaalgebied. De Amsterdamse Stadsdelen hebben het programma voor binnenschoolse muziekeducatie gefinancierd. Ook hebben de giften van vele gulle schenkers, via Het Concertgebouw Fonds, in hoge mate bijgedragen aan de verwezenlijking van onze doelstellingen betreffende de grote renovatie- en investeringsprojecten, educatieprojecten en de investeringen in nieuw en jeugdig publiek. Wij noemen in dit verband opnieuw de bijdragen van de VandenEnde Foundation en de BankGiro Loterij. Cultural Governance De statuten van Het Concertgebouw schrijven de aanwezigheid van een Bestuur en Raad van Commissarissen voor, waardoor Het Concertgebouw is georganiseerd volgens de principes genoemd in het Raad van Toezicht-model. De principes en best practices van het Cultural Governance model worden nageleefd. Gelieerde rechtspersonen Er hebben zich geen significante wijzigingen voorgedaan in de aan Het Concertgebouw N.V. gelieerde rechtspersonen. Wijzigingen in de directie Mevrouw A.H. Hogenstijn, artistiek directeur van Het Concertgebouw, heeft haar functie neergelegd per 1 februari Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Kleine Zaal is op donderdag 10 februari 2011 afscheid van haar genomen. De heer P.C. van Diepen heeft in de periode van 1 januari 2011 tot 1 juli 2011 deel uitgemaakt van de directie van Het Concertgebouw in de functie van directeur Marketing, Communicatie en Verkoop. Om gezondheidsredenen heeft hij zijn functie neergelegd. De ontstane vacature is niet opnieuw op directieniveau ingevuld. Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (10)

11 Verwachting 2012 Voor Het Concertgebouw N.V. is de verwachting dat de kosten op een vergelijkbaar niveau zullen zijn met de situatie van eind We houden er rekening mee dat door de huidige economische crisis de sponsor inkomsten lager zullen uitvallen. Bovendien bestaat het risico dat de bezoekersaantallen zullen dalen als gevolg van de economische crisis en de prijsverhogingen die wij genoodzaakt zijn door te voeren. De directie zal acties ondernemen om de continuïteit van de exploitatie veilig te stellen. Wij verwachten geen significante veranderingen in de financieringsstructuur. Personeel en Organisatie Op 31 december 2011 waren er 337 medewerkers (210: 334) in dienst. Dit betreft 167 medewerkers (2010: 161) met vast overeengekomen werktijden en 170 afroepmedewerkers (2010: 173), waarvan 59% vrouwen en 41% mannen. Omgerekend in fulltime equivalent betreft het 140 fte met vast overeengekomen werktijden en 54 fte als afroepmedewerker. Het ziekteverzuimpercentage, exclusief zwangerschapsverlof, bedroeg over ,03% (2010: 4,1%). Het traditionele Nieuwjaarspersoneelsfeest werd gehouden op donderdag 13 januari 2011 op locatie De Zuidpool Amsterdam. Directie Het Concertgebouw N.V. Mr. S.A. Reinink, voorzitter Mevr. Drs. G.A. Zantinge Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (11)

12 VERSLAG VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN AAN DE AANDEELHOUDERS VAN HET CONCERTGEBOUW N.V. De Raad van Commissarissen is in het verslagjaar vijf keer bijeen geweest. Onderwerpen van gesprek vormden onder andere (de voorbereiding van ) de aandelenemissie, voortgang in uitvoering van de strategische agenda voor de periode 2010 tot 2013, corporate en cultural governance, artistiek beleid, scenarioplanning rekening houdend met de effecten van de in het regeringsakkoord opgenomen bezuinigingen in de culturele sector, organisatorische inrichting van het Concertgebouw NV, plannen betreffende het jubileum in 2013 alsook de plannen inzake renovatie. De raad van Commissarissen wordt geadviseerd door een aantal commissies, te weten een Financiële, Sociale en Artistieke Commissie, waarin specifieke onderwerpen worden voorbereid. De volgende leden van de Raad van Commissarissen maken deel uit van voornoemde commissies. Mevrouw Drs. C.M.L. Hijmans van den Bergh, Mr. G.V.H. Doeksen, Mr. C.P.A.J. Leenaars en Dr. G.J. Wijers hebben zitting in de Financiële Commissie en mevrouw Mr. L.Y. Gonçalves-Ho Kang You heeft zitting in de Sociale Commissie en in de Artistieke Commissie. De Raad van Commissarissen stelt met genoegen vast dat er ondanks het lastige financiële klimaat en rekening houdend met de door de overheid opgelegde maatregelen (BTW verhoging) in 2011 opnieuw goede prestaties zijn geleverd, dankzij de inzet en motivatie van alle medewerkers. De Raad van Commissarissen heeft grote waardering voor de gerealiseerde prestaties. Overeenkomstig artikel 16 lid 2 van de statuten biedt de Raad van Commissarissen u de balans per 31 december 2011 aan, en de winst- en verliesrekening over het boekjaar 2011 benevens de toelichting als door de Wet voorgeschreven. Deze jaarrekening is opgemaakt door de Directie, en door de Raad van Commissarissen goedgekeurd. Ten bewijze daarvan is de jaarrekening ondertekend door de Directie en alle leden van de Raad van Commissarissen. De jaarrekening gaat vergezeld van de controleverklaring van de accountant, die ingevolge artikel 16 lid 3 van de statuten door de vennootschap is aangesteld. De Raad van Commissarissen stelt voor: - de jaarrekening van Het Concertgebouw N.V. over het boekjaar 2011 vast te stellen overeenkomstig het voorstel; - de Directie en de Raad van Commissarissen décharge te verlenen voor het door hen gevoerde beleid dan wel het gehouden toezicht daarop; - geen dividend vast te stellen en uit te keren, ingevolge artikel 17 van de statuten. Amsterdam, 27 april 2012 Namens de Raad van Commissarissen Dr. A.H.G. Rinnooy Kan, voorzitter Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (12)

13 GECONSOLIDEERDE JAARREKENING 2011 Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (13)

14 Geconsolideerde balans per 31 december 2011 (voor voorgestelde resultaatbestemming) Geconsolideerde balans per 31 december 2011 (voor voorgestelde resultaatbestemming) 31 december december 2010 ACTIVA Vaste activa Immateriële vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Voorraden Vorderingen Liquide middelen PASSIVA Groepsvermogen 7 Gestort en opgevraagd kapitaal Wettelijke reserves Overige reserves Onverdeelde winst (60.644) ( ) Voorzieningen Kortlopende schulden Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (14)

15 Geconsolideerde winst- en verliesrekening over 2011 Realisatie 2011 Realisatie 2010 Netto omzet Overige bedrijfsopbrengsten Subsidie Gemeente Amsterdam Som der bedrijfsopbrengsten Directe inkoopkosten Lonen en salarissen Pensioenlasten Sociale lasten Afschrijvingen op materiële vaste activa Overige bedrijfskosten Som der bedrijfslasten Andere rentebaten en soortgelijke opbrengsten Resultaat uit gewone bedrijfsvoering (60.644) ( ) voor belastingen Belastingen resultaat uit gewone bedrijfsvoering 0 0 Netto resultaat (60.644) ( ) Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (15)

16 Geconsolideerd kasstroomoverzicht over Kasstroom uit operationele activiteiten Resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening voor belastingen en financieel resultaat ( ) ( ) Aanpassingen voor: Afschrijvingen op immateriële en materiële vaste activa Bruto mutatie voorzieningen Verandering in werkkapitaal: Vorderingen ( ) Voorraden (18.314) Kortlopende schulden ( ) Kasstroom uit bedrijfsoperaties Ontvangen rente Betaalde rente Kasstroom uit operationele activiteiten Kasstroom uit investeringsactiviteit Investering ( ) ( ) Desinvestering ( ) ( ) Afname geldmiddelen (79.221) Mutatie geldmiddelen: Geldmiddelen per 1 januari Afname geldmiddelen (79.221) Geldmiddelen per 31 december Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (16)

17 Toelichting op de geconsolideerde balans en winst- en verliesrekening 1 Algemeen Vestigingsplaats De statutaire vestigingsplaats van Het Concertgebouw N.V. is op het Concertgebouwplein 2-10, 1071 LN Amsterdam. Consolidatie Groepsverhoudingen Bij Het Concertgebouw N.V. en de Stichting Comité voor het Concertgebouw (SCC) is sprake van een eenheid van Bestuur wat leidt tot een consolidatie van desbetreffende rechtspersonen. Vanuit Het Concertgebouw N.V. is er sprake van een overheersende zeggenschap doordat er twee directieleden van Het Concertgebouw N.V. directie over de SCC voeren. Aan het hoofd van deze Groep staat Het Concertgebouw N.V. te Amsterdam. De cijfers van de SCC zijn opgenomen in de geconsolideerde jaarrekening van Het Concertgebouw N.V. Aangezien de SCC een stichting is, betreft de consolidatie de optelling van balans en resultatenrekening waarbij onderlinge transacties alsmede onderlinge vorderingen en schulden worden geëlimineerd. In de consolidatie zijn begrepen: Het Concertgebouw N.V., Amsterdam (100%) Stichting Comité voor het Concertgebouw, Amsterdam (100%) In de cijfers van de SCC is het samenwerkingsverband met de AVRO opgenomen betreffende het Zondagochtendconcert. In dit samenwerkingsverband draagt de SCC voor 50% het financiële risico. De activiteiten zijn proportioneel geconsolideerd in de jaarrekening op basis van een 50% belang. In de consolidatie worden opgenomen de financiële gegevens van entiteiten, haar groepsmaatschappijen en andere rechtspersonen, waarop zij een overheersende zeggenschap kan uitoefenen of waarover zij de centrale leiding heeft. Activiteiten De activiteiten van Het Concertgebouw N.V. en de Stichting Comité voor het Concertgebouw bestaan voornamelijk uit: het instandhouden en exploiteren van een gebouw te Amsterdam hoofdzakelijk voor het verhuren van het gebouw voor concertuitvoeringen; Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (17)

18 het organiseren en produceren van concerten/evenementen met een algemeen cultureel belang welke niet door derden in het Concertgebouw of elders in Nederland zouden worden georganiseerd. Toelichting op het geconsolideerde kasstroomoverzicht Het kasstroomoverzicht is opgesteld volgens de indirecte methode. De geldmiddelen in het kasstroomoverzicht bestaan uit de liquide middelen. Ontvangen en betaalde rente zijn opgenomen onder de kasstroom uit operationele activiteiten. Schattingen Bij toepassing van de grondslagen en regels voor het opstellen van de jaarrekening vormt de leiding van Het Concertgebouw N.V. zich verschillende oordelen en maakt schattingen die essentieel kunnen zijn voor de in de jaarrekening opgenomen bedragen. Grondslagen voor waardering van activa en passiva Algemeen De geconsolideerde jaarrekening is opgesteld in overeenstemming met de wettelijke bepalingen van Titel 9 Boek 2 BW en de stellige uitspraken van de Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving, uitgegeven door de Raad voor de Jaarverslaggeving. De jaarrekening is opgesteld in euro s. Activa en passiva worden in het algemeen gewaardeerd tegen de verkrijgings- of vervaardigingsprijs of de actuele waarde. Indien geen specifieke waarderingsgrondslag is vermeld, vindt waardering plaats tegen de verkrijgingsprijs. In de balans, de winst- en verliesrekening en het kasstroomoverzicht zijn referenties opgenomen, waarmee wordt verwezen naar de toelichting. Vergelijking met voorgaand jaar De gehanteerde grondslagen van waardering en van resultaatbepaling zijn ongewijzigd gebleven ten opzichte van het voorgaande jaar. Vreemde valuta Activa en passiva in vreemde valuta worden omgerekend in de functionele valuta tegen de koers per balansdatum. De uit de afwikkeling en omrekening voortvloeiende koersverschillen komen ten gunste of ten laste van de winst- en verliesrekening, tenzij hedge-accounting wordt toegepast. Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (18)

19 Immateriële vaste activa De immateriële vaste activa zijn gewaardeerd tegen verkrijgingsprijs onder aftrek van afschrijvingen. Er wordt rekening gehouden met bijzondere waardeverminderingen; dit is het geval als de boekwaarde van het actief (of van de kasstroomgenererende eenheid waartoe het behoort) hoger is dan de realiseerbare waarde ervan. Computersoftware Gekochte softwarelicenties worden geactiveerd tegen de verkrijgingsprijs en afgeschreven over de geschatte toekomstige gebruiksduur. Uitgaven samenhangend met onderhoud van softwareprogramma s en uitgaven van onderzoek worden verantwoord in de winst- en verliesrekening. Materiële vaste activa Voor zover niet gefixeerd, worden materiële vaste activa gewaardeerd op verkrijgingsprijs, verminderd met lineair berekende afschrijvingen gebaseerd op de verwachte toekomstige gebruiksduur. Met op balansdatum verwachte duurzame waardeverminderingen wordt rekening gehouden. Vervangingsinvesteringen waar tegenover gelijke bijdragen en/of subsidies staan worden gepresenteerd als investering en worden in het zelfde jaar in zijn geheel afgeschreven. In de winst- en verliesrekening is de eenmalige afschrijving opgenomen bij afschrijvingen en de bijdrage gepresenteerd onder overige bedrijfsopbrengsten. Voor de toekomstige kosten van groot onderhoud aan de bedrijfsgebouwen is een voorziening voor groot onderhoud gevormd. De toevoeging aan de voorziening wordt bepaald op basis van het geschatte bedrag van het groot onderhoud en de periode die telkens tussen de werkzaamheden van groot onderhoud verloopt. Per balansdatum wordt beoordeeld of er aanwijzingen zijn dat een actief aan een bijzondere waardevermindering onderhevig kan zijn. Indien dergelijke indicaties aanwezig zijn wordt de realiseerbare waarde van het actief vastgesteld. Van een bijzondere waardevermindering is sprake als de boekwaarde van een actief hoger is dan de realiseerbare waarde; de realiseerbare waarde is de hoogste van de opbrengstwaarde en de bedrijfswaarde. Voorraden De voorraden betreffen de aanwezige horeca- en cd-voorraad. De voorraden worden gewaardeerd tegen verkrijgingsprijs onder aftrek van een eventuele voorziening voor het risico van incourantheid of, indien van toepassing, tegen lagere opbrengstwaarde. Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (19)

20 Vorderingen Vorderingen worden bij eerste verwerking opgenomen tegen de reële waarde van de tegenprestatie, gewoonlijk de nominale waarde. Handelsvorderingen worden na de eerste verwerking gewaardeerd tegen geamortiseerde kostprijs. Een voorziening wordt getroffen op de vorderingen op grond van verwachte oninbaarheid. Liquide middelen Liquide middelen bestaan uit kas, banktegoeden en deposito s met een looptijd korter dan twaalf maanden en staan ter vrije beschikking. Liquide middelen worden gewaardeerd tegen nominale waarde. Voorzieningen Algemeen Voorzieningen worden gevormd voor in rechte afdwingbare of feitelijke verplichtingen die op de balansdatum bestaan, waarbij het waarschijnlijk is dat een uitstroom van middelen noodzakelijk is en waarvan de omvang op betrouwbare wijze is te schatten. De voorzieningen worden gewaardeerd tegen de beste schatting van de bedragen die noodzakelijk zijn om de verplichtingen per balansdatum af te wikkelen. De voorzieningen worden gewaardeerd tegen de reële waarde van de uitgaven die naar verwachting noodzakelijk zijn om de verplichtingen af te wikkelen, tenzij anders vermeld Onderhoudsvoorziening De voorziening groot onderhoud is bestemd om het grote onderhoud aan het gebouw over de jaren te egaliseren en is gebaseerd op de geprognosticeerde onderhoudskosten Personeelsvoorzieningen Voorziening jubilea, Langdurig zieken De voorzieningen worden opgenomen voor verwachte lasten gedurende het dienstverband. Overige voorzieningen De overige voorzieningen worden opgenomen tegen nominale waarde van de voor de afwikkeling van de voorziening naar verwachting noodzakelijke uitgaven. Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (20)

21 Latente belastingvorderingen en verplichtingen De belasting over het resultaat wordt berekend door toepassing van het geldende tarief op het resultaat van het boekjaar, waarbij rekening wordt gehouden met permanente verschillen tussen de winstberekening volgens de jaarrekening en volgens de fiscale winstberekening. Deze verschillen worden verwerkt in de belasting over het resultaat uit gewone bedrijfsvoering. Het eventuele hieruit voortvloeiende latente belastingvorderingen wordt verwerkt afhankelijk van de waarschijnlijkheid van toekomstige fiscale winsten. Aangezien het niet de verwachting is, dat op de middellange termijn fiscale winsten worden gerealiseerd, is geen latente belastingvordering opgenomen. Leasing Operationele leasing Leasecontracten waarbij een geheel of nagenoeg geheel deel van de voor- en nadelen verbonden aan de eigendom niet bij de groep ligt, worden verantwoord als operationele leasing. Verplichtingen uit hoofde van operationele leasing worden, rekening houdend met ontvangen vergoedingen van de lessor, op lineaire basis verwerkt in de winst- en verliesrekening over de looptijd van het contract. 2 Grondslagen voor bepaling van het resultaat Algemeen Het resultaat wordt bepaald als verschil tussen de opbrengstwaarde van de geleverde prestaties en de kosten en andere lasten over het jaar. De resultaten op de transacties worden verantwoord in het jaar waarin zij zijn gerealiseerd en verliezen zodra zij voorzienbaar zijn. Het resultaat bij eenmalige evenementen wordt in aanmerking genomen nadat het evenement heeft plaatsgevonden; bij een serie van evenementen worden directe kosten en opbrengsten aan de respectievelijke evenementen toegerekend en indirecte kosten pro-rata toegerekend. Opbrengstverantwoording Onder bedrijfsopbrengsten wordt verstaan de aan derden in rekening gebrachte bedragen voor de in het verslagjaar geleverde goederen en diensten, exclusief omzetbelasting. De diensten worden geacht geleverd te zijn nadat de betreffende muziekuitvoering heeft plaatsgevonden. Donaties en bijdragen met een bestemming worden verantwoord in het jaar waarop zij betrekking hebben, indien er sprake is van een vrije bestemming dan worden desbetreffende baten verantwoord in het jaar van ontvangst. Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (21)

22 Kosten De kosten worden bepaald op historische basis en toegerekend aan het verslagjaar waarop zij betrekking hebben. Directe inkoopkosten Onder directe inkoopkosten wordt verstaan de inkoop betreffende de buffetten en catering alsmede de honoraria van de gecontracteerde artiesten. Personeelsbeloningen Periodiek betaalbare beloningen Lonen, salarissen en sociale lasten worden op grond van de arbeidsvoorwaarden verwerkt in de winst- en verliesrekening voor zover ze verschuldigd zijn aan werknemers. Pensioenen Het Concertgebouw heeft een tweetal pensioenregelingen, waaronder een toegezegde bijdrageregeling en een bedrijfstakpensioen, zijnde het Pensioenfonds voor Horeca en Catering. Voor de toegezegde bijdrageregeling betaalt Het Concertgebouw op verplichte, contractuele of vrijwillige basis premies aan de verzekeringsmaatschappij. De salarisgrondslag is op middenloon. De indexatie van 1% is in 2011 ook toegepast voor de inactieven. Behalve de betaling van premies heeft Het Concertgebouw geen verdere verplichtingen uit hoofde van deze pensioenregelingen. De premies worden verantwoord als personeelskosten als deze verschuldigd zijn. Vooruitbetaalde premies worden opgenomen als overlopende activa indien dit tot een terugstorting leidt of tot een vermindering van toekomstige betalingen. De vennootschap heeft de toegezegd-pensioenregeling bij het bedrijfstakpensioenfonds in de jaarrekening verwerkt volgens de verplichtingenbenadering. Overheidssubsidies Exploitatiesubsidies worden als bate verantwoord in de winst- en verliesrekening in het jaar waarop de door de overheid afgegeven beschikking betrekking heeft. Subsidies met betrekking tot investeringen in materiële vaste activa worden in mindering gebracht op het desbetreffende actief en als onderdeel van de afschrijvingen verwerkt in de winst- en verliesrekening. Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (22)

23 Afschrijvingen Immateriële en materiële vaste activa worden vanaf het moment van ingebruikneming afgeschreven over de verwachte toekomstige gebruiksduur van het actief. Afschrijvingen vinden plaats volgens de lineaire methode op basis van de verwachte toekomstige gebruiksduur. Bij bepaling van de afschrijvingswaarde wordt rekening gehouden met de restwaarde. Voor zover vaste activa niet gefixeerd zijn, vinden afschrijvingen plaats op basis van de verkrijgingswaarde. Over terreinen en bedrijfsgebouwen wordt niet afgeschreven. Indien een schattingswijziging plaatsvindt van de verwachte toekomstige gebruiksduur worden de toekomstige afschrijvingen aangepast. Dit is in het onderhavige verslagjaar niet aan de orde geweest. Voor investeringen waar een directe bijdrage van derden tegenover staat wordt de betreffende investering in hetzelfde jaar in zijn geheel afgeschreven. Financiële baten en lasten Rentebaten en rentelasten Rentebaten en rentelasten worden tijdsevenredig verwerkt, rekening houdend met de effectieve rentevoet van de betreffende activa en passiva. Bij de verwerking van de rentelasten wordt rekening gehouden met de verantwoorde transactiekosten op de ontvangen leningen. Belastingen De belasting over het resultaat wordt berekend over het resultaat voor belastingen in de winsten verliesrekening, na aftrek van het gebruik van fiscaal compensabele verliezen uit voorgaande boekjaren (voor zover niet opgenomen in de latente belastingvorderingen) en vrijgestelde winstbestanddelen en na bijtelling van niet-aftrekbare kosten. Hierbij worden de thans geldende belastingtarieven gehanteerd. Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (23)

24 Financiële instrumenten en risicobeheersing Kredietrisico Het Concertgebouw.heeft geen significante concentraties van kredietrisico. Verhuringen vinden plaats aan afnemers die voldoen aan de kredietwaardigheidstoets van de onderneming. De krediettermijn is in principe 30 dagen. De liquide middelen staan uit bij banken die minimaal een AA-rating hebben. Liquiditeitsrisico Het Concertgebouw.maakt geen gebruik van kredietfaciliteiten. Valutarisico Het Concertgebouw beschikt niet over vorderingen in schulden in vreemde valuata en loopt daarmee geen valutarisico. Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (24)

25 3 Immateriële en materiële vaste activa Materiële en Immateriële vaste activa Materiëel Materiëel Materiëel Immateriëel Bedrijfsgebouwen en terreinen Bedrijfsgebouwen Andere vaste bedrijfsmiddelen Website Totaal Stand per 1 januari 2011 Aanschafprijs Cum. Afschrijvingen Boekwaarde Mutaties in boekwaarde Investeringen Afschrijvingen ( ) (623) (44.793) ( ) Stand per 31 december 2011 Aanschafprijs Cum. Afschrijvingen Boekwaarde Afschrijvingspercentage 0% 10-20% 10-33% 50% Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (25)

26 In de investeringen en afschrijvingen op Bedrijfsgebouwen zijn voor posten opgenomen die in 2011 door Het Concertgebouw Fonds ( ) en de Provincie Noord- Holland ( ) zijn gesubsidieerd. Dit betreft de renovatie van Spiegelzaal, Beatrix- en Julinana Foyer, gezamenlijk voor , en de aanschaf van opnameapparatuur ten behoeve van toekomstige streaming- en narrowcastingactiviteiten ten bedrage van Met ingang van het boekjaar 1980/1981 wordt over de waarde van de bedrijfsgebouwen en terreinen op de boekwaarde per 1 september 1980, niet meer afgeschreven. De boekwaarde heeft geen relatie met de economische waarde van Het Concertgebouw. Gezien de unieke functie van Het Concertgebouw is het niet mogelijk een economische waarde vast te stellen. In 1988 is een totale renovatie van Het Concertgebouw voltooid, waarvan de kosten door derden zijn gefinancierd. Ter egalisatie van de kosten ten behoeve van groot onderhoud is uit dien hoofde een voorziening gevormd. Sinds 2010 worden de door derden gefinancierde renovaties en aanschaffingen geactiveerd en gelijktijdig voor het schenkingsgedeelte direct afgeschreven in het betreffende boekjaar. De verzekerde waarde volgens de uitgebrachte taxatierapporten, welke jaarlijks door de verzekeraar wordt geïndexeerd, bedraagt: Taxatiewaarde per ultimo 2011 (index taxatiejaar 2007) het hoofd- en kantoorgebouw en trafohuis (taxatiejaar 2011) het orgel (taxatiejaar 2003) de schilderijen (taxatiejaar 2011) de inventaris Het Concertgebouw valt onder Monumentenzorg, waardoor er enerzijds restricties zijn ten aanzien van eventuele gewenste veranderingen en anderzijds mogelijkheden ten aanzien van subsidies die verkregen kunnen worden voor verbeteringen aan het gebouw. 4 Voorraden 31 december 31 december Horeca Merchandising en CD s Totaal Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (26)

27 5 Vorderingen Totaal Loopti jd Totaal Loopti jd > 1 jaar > 1 jaar Debiteuren Belastingen en premies Overige vorderingen Overlopende activa Het debiteurensaldo van is inclusief een voorziening dubieuze debiteuren ter hoogte van (2010: ). Onder de post overige vorderingen ad is een vordering ten bedrage van (2010: ) opgenomen betreffende een bijdrage van Stichting Het Concertgebouw Fonds bestemd voor de educatie- en renovatie en jubileum 2013-projecten tijdens het onderhavige boekjaar. 6 Liquide middelen Onder de liquide middelen zijn deposito s begrepen ad (2010: ) met een looptijd tot maximaal 12 maanden. De liquide middelen staan ter vrije beschikking. De volgende deposito s zijn opgenomen per 31 december 2011: Kwartaaldeposito De interest vergoeding ultimo 2011 bedroeg 2,0% over het spaarbedrag van een looptijd van minimaal drie maanden. Jaardeposito De interest vergoeding ultimo 2011 bedroeg 2,2% over het spaarbedrag van een looptijd van minimaal 1 jaar. De deposito vervalt per 1 juli Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (27)

28 7 Groeps vermogen Het verloop van het groeps vermogen kan als volgt worden toegelicht: Gestort en opgevraagd Wettelijke Overige Onverdeelde kapitaal reserves reserves winst Totaal 1 januari ( ) Toevoeging resultaat ( ) Overige Dotaties/(Onttrekkingen) 0 (44.793) Resultaat (60.644) (60.644) 31 december (60.644) Conform de richtlijnen is voor de investering in de website in 2010 een wettelijke reserve gevormd. Deze reserve zal gedurende de afschrijvingsperiode van 2 jaar worden aangehouden ter hoogte van de boekwaarde van het immaterieel vast actief. Verschillen in het eigen vermogen en het resultaat tussen de enkelvoudige en geconsolideerde jaarrekening: Eigen vermogen volgens geconsolideerde jaarrekening Af: positieve vermogenswaarde van de geconsolideerde deelnemingen Bij: niet-gerealiseerde gecumuleerde intercompany-resultaten 0 0 Afrondingsverschil (3) (4) Eigen vermogen volgens enkelvoudige jaarrekening Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (28)

29 8 Voorzieningen Het verloop van de voorzieningen is als volgt: Groot onderhoud Langdurig zieken Jubilea Totaal 1 januari Dotaties Onttrekkingen (62.090) (67.797) (10.442) ( ) 31 december In 2010 was een voorziening opgenomen voor openstaande vakantiedagen ter hoogte van Deze post is in 2011 opgenomen onder Overige schulden en is het vergelijkende cijfer voor 2010 overeenkomstig verplaatst. Voorziening groot onderhoud De voorziening groot onderhoud is bestemd om het grote onderhoud aan het gebouw over de jaren te egaliseren. De looptijd van de voorziening groot onderhoud bedraagt tussen de 2 en 10 jaar. De gepresenteerde voorziening is geheel voor de periode langer dan 1 jaar. Overige personeelsvoorzieningen: De voorziening voor langdurig arbeidsongeschikten is gevormd op basis van het actuele ziekteverzuim. Het Concertgebouw N.V. is eigen-risico drager. De voorziening is voor de periode korter dan 1 jaar. De voorziening voor jubilea is berekend op basis van een model, waarin rekening is gehouden met de huidige werknemers populatie, alsook de gemiddelde duur van de dienstverbanden. De voorziening is voor voor een periode korter dan 1 jaar. Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (29)

30 9 Kortlopende schulden 31 december december 2010 Crediteuren Overige belastingen en premies sociale verzekeringen Overige schulden Overlopende passiva De post overlopende passiva bestaat uit ontvangen recettes in 2011 die betrekking hebben op producties in het boekjaar De kortlopende schulden hebben een verwachte looptijd korter dan 1 jaar. De overige schulden zijn als volgt te specificeren: 31 december 31 december Nog te ontvangen facturen Vooruitontvangen sponsoring en Businessclubgelden Vooruitontvangen subsidie (Provincie) Nog te betalen salarissen en honoraria Ontvangen borgstellingen Overig Verstrekte zekerheden Er zijn geen zekerheden verstrekt. Het Concertgebouw N.V. Jaarrekening 2011 (30)

Publicatierapport 2017 Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord N.V. Alkmaar 2 mei 2018

Publicatierapport 2017 Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord N.V. Alkmaar 2 mei 2018 Publicatierapport 2017 Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord N.V. Alkmaar 2 mei 2018 Geconsolideerde jaarrekening Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord NV, Alkmaar 2 Geconsolideerde balans per 31

Nadere informatie

ANBI Publicatie Stichting DOB Ecology, Amsterdam

ANBI Publicatie Stichting DOB Ecology, Amsterdam ANBI Publicatie 2017 Stichting DOB Ecology, Amsterdam Inhoud Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2017 (na voorgestelde resultaatbestemming) 4 Staat van baten en lasten over 2017 5 Algemene grondslagen

Nadere informatie

ANBI Publicatie Stichting DOB Ecology, Amsterdam

ANBI Publicatie Stichting DOB Ecology, Amsterdam ANBI Publicatie 2018 Stichting DOB Ecology, Amsterdam Inhoud Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2018 (na voorgestelde resultaatbestemming) 4 Staat van baten en lasten over 2018 5 Algemene grondslagen

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting De Nijensteen, Heerde

Financieel verslag Stichting De Nijensteen, Heerde Financieel verslag 2015 Stichting De Nijensteen, Heerde Inhoud Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming) 4 Staat van baten en lasten over 2015 5 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

ANBI Publicatie Stichting De Nijensteen, Heerde

ANBI Publicatie Stichting De Nijensteen, Heerde ANBI Publicatie 2017 Stichting De Nijensteen, Heerde Inhoud Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2017 (na voorgestelde resultaatbestemming) 4 Staat van baten en lasten over 2017 5 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

ANBI Publicatie Stichting DOB Equity, Amsterdam

ANBI Publicatie Stichting DOB Equity, Amsterdam ANBI Publicatie 2017 Stichting DOB Equity, Amsterdam Inhoud Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2017 (na voorgestelde resultaatbestemming) 4 Staat van baten en lasten over 2017 5 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

Publicatiestukken van 19 november 2014 t/m 31 december 2015

Publicatiestukken van 19 november 2014 t/m 31 december 2015 Publicatiestukken van 19 november 2014 t/m 31 december 2015 Deze publicatiestukken zijn ontleend aan de jaarrekening van 19 november 2014 t/m 31 december 2015, welke is vastgesteld en goedgekeurd in de

Nadere informatie

Stichting Sprint Schiedam Westvest BW Schiedam. Jaarrekening 2016

Stichting Sprint Schiedam Westvest BW Schiedam. Jaarrekening 2016 Westvest 26 3111 BW Schiedam INHOUDSOPGAVE Pagina Accountantsrapportage 2 Samenstellingsverklaring 3 Algemeen 4 Financieel Verslag Bestuursverslag 6 Jaarstukken 2016 Balans per 31 december 2016 8 Staat

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Waga Winschoten. Fin verslag Stichting Waga 2018.xlsx

Financieel verslag Stichting Waga Winschoten. Fin verslag Stichting Waga 2018.xlsx Financieel verslag 2018 Stichting Waga Winschoten Pagina 1 Inhoud Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2017 3 Staat van baten en lasten 2017 4 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Educatief en Cultureel Centrum Maaslanden Zijpendaalstraat PS Nijmegen. Jaarrekening 2016

Stichting Educatief en Cultureel Centrum Maaslanden Zijpendaalstraat PS Nijmegen. Jaarrekening 2016 Stichting Educatief en Cultureel Centrum Maaslanden Zijpendaalstraat 3 6535 PS Nijmegen INHOUDSOPGAVE Pagina Accountantsrapportage Samenstellingsverklaring 4 Voorwoord 4 Jaarstukken 2016 Jaarrekening 5

Nadere informatie

Financieel Verslag 2014 Stichting Mama Watoto

Financieel Verslag 2014 Stichting Mama Watoto Financieel Verslag 214 Stichting Mama Watoto 1 Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 214 5 Winst-en-verliesrekening over 214 7 Toelichting op de balans en winst- en verliesrekening 1 Overige gegevens

Nadere informatie

Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: Vinc Vastgoed Management I B.V. inzake. tussentijds bericht per 30 juni 2011

Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: Vinc Vastgoed Management I B.V. inzake. tussentijds bericht per 30 juni 2011 Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: inzake tussentijds bericht per 30 juni 2011 25 augustus 2011 Barendrecht INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 30 juni 2011 2 Winst- en verliesrekening over

Nadere informatie

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken mei 2018

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken mei 2018 STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK Rapport inzake jaarstukken 2017 7 mei 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Balans per 31 december 2017 2 2 Staat van baten en lasten over 2017 3 3 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

Moyee Nederland B.V. te Amsterdam. Rapport inzake de balans en winst-en-verliesrekening over de periode van tot en met

Moyee Nederland B.V. te Amsterdam. Rapport inzake de balans en winst-en-verliesrekening over de periode van tot en met te Rapport inzake de balans en winst-en-verliesrekening over de periode van 01-01-2017 tot en met 31-12-2017 Inhoudsopgave Pagina Balans per 31 december 2017 3 Winst-en-verliesrekening over 2017 5 Grondslagen

Nadere informatie

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken augustus 2017

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken augustus 2017 STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK Rapport inzake jaarstukken 2016 15 augustus 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Balans per 31 december 2016 2 2 Staat van baten en lasten over 2016 3 3 Grondslagen voor

Nadere informatie

Vinc Vastgoed Management I B.V. gevestigd te Rotterdam

Vinc Vastgoed Management I B.V. gevestigd te Rotterdam #ORG=saa#VES=rdm#PAP=vbl Vinc Vastgoed Management I B.V. gevestigd te Rotterdam Financieel verslag over het boekjaar 1-1-2014 / 30-6-2014 #ORG=saa#VES=rdm#PAP=vlg Vinc Vastgoed Management I B.V., Rotterdam

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Mauritshuis te s-gravenhage

Stichting Vrienden van het Mauritshuis te s-gravenhage BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na verwerking van het resultaat) ACTIEF 31.12.2016 31.12.2015 MATERIËLE VASTE ACTIVA 5.184.551 4.292.292 VOORRADEN 362.102 439.375 VORDERINGEN EN OVERLOPENDE ACTIVA 175.528

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Mauritshuis te s-gravenhage

Stichting Vrienden van het Mauritshuis te s-gravenhage BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na verwerking van het resultaat) ACTIEF 31.12.2017 31.12.2016 VASTE ACTIVA MATERIËLE VASTE ACTIVA 5.129.418 5.184.551 VLOTTENDE ACTIVA VOORRADEN 345.610 362.102 VORDERINGEN

Nadere informatie

De Veste Vermogensbeheer B.V. te Breda. Kamer van Koophandel Inschrijfnummer JAARREKENING 2017

De Veste Vermogensbeheer B.V. te Breda. Kamer van Koophandel Inschrijfnummer JAARREKENING 2017 JAARREKENING 2017 BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na resultaatbestemming) ====================== 31-12-2017 ---------------- 31-12-2016 ---------------- activa: IMMATERIËLE VASTE ACTIVA 5.375 MATERIËLE VASTE

Nadere informatie

Stichting Educatief en Cultureel Centrum Maaslanden Zijpendaalstraat PS Nijmegen. Jaarrekening 2015

Stichting Educatief en Cultureel Centrum Maaslanden Zijpendaalstraat PS Nijmegen. Jaarrekening 2015 Stichting Educatief en Cultureel Centrum Maaslanden Zijpendaalstraat 3 6535 PS Nijmegen INHOUDSOPGAVE Pagina Accountantsrapportage Samenstellingsverklaring 4 Voorwoord 4 Jaarstukken 2015 Jaarrekening 5

Nadere informatie

Stichting Zorgboerderij Den Hoet. gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de Jaarrekening 2014

Stichting Zorgboerderij Den Hoet. gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de Jaarrekening 2014 Stichting Zorgboerderij Den Hoet gevestigd te Utrecht Rapport inzake de Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2014 3 Staat van baten en lasten over 2014 5 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV Jaarbericht Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV 2014 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. Jaarrekening 3 2.1 Balans per 31-12-2014 (voor winstbestemming) 3 2.2 Winst en verliesrekening over 2014 4 2.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Stichting Schiedamse Theaters Stadserf DZ Schiedam

Stichting Schiedamse Theaters Stadserf DZ Schiedam Stadserf 1 3112 DZ INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarverslag 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 2 Staat van baten en lasten over 2015 3 Kasstroomoverzicht 2015 4 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na resultaatbestemming) ====================== IMMATERIËLE VASTE ACTIVA

BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na resultaatbestemming) ====================== IMMATERIËLE VASTE ACTIVA JAARREKENING 2016 BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na resultaatbestemming) ====================== 31-12-2016 ---------------- 31-12-2015 ---------------- activa: IMMATERIËLE VASTE ACTIVA 5.375 6.875 MATERIËLE

Nadere informatie

Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat WD OMMEN Publicatiebalans 2016

Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat WD OMMEN Publicatiebalans 2016 Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat 49 7731 WD OMMEN Publicatiebalans 2016 Vastgesteld op de bestuursvergadering d.d. 22 juni 2018. Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat

Nadere informatie

STICHTING MUSEUM VAN DE TWINTIGSTE EEUW KRENTENTUIN DG HOORN PUBLICATIERAPPORT 2016

STICHTING MUSEUM VAN DE TWINTIGSTE EEUW KRENTENTUIN DG HOORN PUBLICATIERAPPORT 2016 STICHTING MUSEUM VAN DE TWINTIGSTE EEUW KRENTENTUIN 24 1621 DG HOORN PUBLICATIERAPPORT 2016 Handelsregister Kamer van Koophandel Nederland, dossiernummer 41235850 Het RSIN-nummer is 801310830. INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Stichting Piloot met Missie Gouda

Jaarrekening 2016 Stichting Piloot met Missie Gouda Jaarrekening 2016 Stichting Piloot met Missie Gouda Mei 2017 (vaststelling jaarrekening) Stichting Piloot met Missie, Gouda Pagina 1 van 6 Inhoud Balans per 31 december 2016 3 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Luxor Theater Rotterdam. Jaarrekening 2014. (Verkort)

Luxor Theater Rotterdam. Jaarrekening 2014. (Verkort) Luxor Theater Rotterdam Jaarrekening 2014 (Verkort) 3.1 Balans per 31 december 2014 31-12-2014 31-12-2013 Activa Ref. Vaste Activa Materiële vaste activa 3.4.5 382.354 97.234 382.354 97.234 Vlottende activa

Nadere informatie

VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP. Rapport inzake jaarstukken 2010

VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP. Rapport inzake jaarstukken 2010 VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP Rapport inzake jaarstukken 2010 INHOUDSOPGAVE Pagina RAPPORT 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsrapport 3 3 Resultaat 4 4 Financiële positie 6 JAARREKENING 1 Balans per

Nadere informatie

STICHTING NATIONAAL DIERENPARK DE HAZEN TE AMERONGEN. Rapport inzake de jaarrekening juni2018

STICHTING NATIONAAL DIERENPARK DE HAZEN TE AMERONGEN. Rapport inzake de jaarrekening juni2018 I STICHTING NATIONAAL DIERENPARK DE HAZEN TE AMERONGEN BERG Rapport inzake de jaarrekening 2017 27juni2018 l JAARREKENING 2017 --------------------------------------------------~, ~- Balans per 31 december

Nadere informatie

HALFJAARBERICHT 2013 1 januari 30 juni 2013

HALFJAARBERICHT 2013 1 januari 30 juni 2013 HALFJAARBERICHT 2013 1 januari 30 juni 2013 Oyens & Van Eeghen Beheer B.V. Zuidplein 124 1077 XV AMSTERDAM INHOUD 1 INLEIDING 1 1.1 Algemeen 1 1.2 Doelstelling 1 1.3 Directie 1 1.4 Wft-vergunning 1 2 HALFJAARCIJFERS

Nadere informatie

Finquiddity Vermogensbeheer B.V., Hilversum Nummer kamer van koophandel: Gegenereerd op 10:40 25 mei 2016

Finquiddity Vermogensbeheer B.V., Hilversum Nummer kamer van koophandel: Gegenereerd op 10:40 25 mei 2016 31/12/2015 31/12/2014 Balans Balans voor of na resultaatbestemming Na Activa Vaste activa Materiële vaste activa 2.130 13.323 Vaste activa 2.130 13.323 Vlottende activa Vorderingen 781.596 683.707 Liquide

Nadere informatie

123WatEenSite C. van de PC Teststraat 1 3351 ZZ Alblasserdam

123WatEenSite C. van de PC Teststraat 1 3351 ZZ Alblasserdam C. van de PC Teststraat 1 3351 ZZ Alblasserdam INHOUDSOPGAVE Pagina Accountantsrapportage 3 Voorwoord 4 Resultaten 5 Financiële positie 7 Ondertekening van de accountantsrapportage 9 Jaarstukken 2008 Jaarrekening

Nadere informatie

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV Jaarbericht Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Algemeen... 2 2. Jaarrekening... 3 2.1 Balans per 31 12 2015 (voor winstbestemming)... 3 2.2 Winst en verliesrekening

Nadere informatie

De Veste B.V. te Breda. Kamer van Koophandel Inschrijfnummer JAARREKENING 2018

De Veste B.V. te Breda. Kamer van Koophandel Inschrijfnummer JAARREKENING 2018 JAARREKENING 2018 BALANS PER 31 DECEMBER 2018 (na resultaatbestemming) 31 december 2018 31 december 2017 ACTIVA Materiële vaste activa 62.290 94.446 Financiële vaste activa 31.212 70.986 Vaste activa 93.502

Nadere informatie

Stichting Cinema Enkhuizen gevestigd te Hoorn. Rapport inzake de Jaarrekening 2017

Stichting Cinema Enkhuizen gevestigd te Hoorn. Rapport inzake de Jaarrekening 2017 Stichting Cinema Enkhuizen gevestigd te Hoorn Rapport inzake de Jaarrekening 2017 Inhoudsopgave Jaarrekening Pagina Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2015

Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2015 Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Algemeen... 2 2. Jaarrekening... 3 2.1 Balans per 31 12 2015 (voor winstbestemming)... 3 2.2 Winst en verliesrekening over 2015...

Nadere informatie

Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister

Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Classificatie van de rechtspersoon

Nadere informatie

Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: Vinc Vastgoed Management I B.V. inzake. tussentijds bericht per 1 juli 2010

Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: Vinc Vastgoed Management I B.V. inzake. tussentijds bericht per 1 juli 2010 Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: inzake tussentijds bericht per 1 juli 2010 7 juli 2010 Barendrecht INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 1 juli 2010 2 Winst- en verliesrekening over de periode

Nadere informatie

Stichting ENUM Nederland Arnhem

Stichting ENUM Nederland Arnhem Stichting ENUM Nederland Arnhem Jaarverslaggeving over 2013 Statutaire vestigingsplaats: Arnhem Feitelijk adres en vestigingsplaats: Meander 501, Arnhem 1 Inhoud Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2013

Nadere informatie

Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: Vinc Vastgoed Management I B.V. inzake. tussentijds bericht per 30 juni 2012

Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: Vinc Vastgoed Management I B.V. inzake. tussentijds bericht per 30 juni 2012 Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: inzake tussentijds bericht per 30 juni 2012 28 augustus 2012 Barendrecht INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 30 juni 2012 2 Winst- en verliesrekening over

Nadere informatie

ANBI Publicatie Stichting DOB Equity, Amsterdam

ANBI Publicatie Stichting DOB Equity, Amsterdam ANBI Publicatie 2016 Stichting DOB Equity, Amsterdam Inhoud Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2016 (na voorgestelde resultaatbestemming) 4 Staat van baten en lasten over 2016 5 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

Stichting Ankh Antwoordkerk Kruisnetlaan 200 3192 KD Hoogvliet Rotterdam. Jaarrekening 2014

Stichting Ankh Antwoordkerk Kruisnetlaan 200 3192 KD Hoogvliet Rotterdam. Jaarrekening 2014 Antwoordkerk Kruisnetlaan 200 3192 KD Hoogvliet Rotterdam INHOUDSOPGAVE Pagina Rapportage Samenstellingsverklaring 4 Voorwoord 5 Resultaten 6 Ondertekening van de rapportage 7 Jaarstukken 2014 Jaarrekening

Nadere informatie

J A A R STUKKEN 2014. Pertax BV Ede

J A A R STUKKEN 2014. Pertax BV Ede J A A R STUKKEN 2014 Pertax BV Ede Opmaakdatum: 21 mei 2015 Jaarstukken 2014 - Jaarrekening - Overige gegevens Opmaakdatum: 21 mei 2015 1 Jaarrekening - Balans - Winst-en-verliesrekening - Toelichting

Nadere informatie

Stichting ENUM Nederland Arnhem

Stichting ENUM Nederland Arnhem Stichting ENUM Nederland Arnhem Jaarverslaggeving over 2015 Statutaire vestigingsplaats: Arnhem Feitelijk adres en vestigingsplaats: Meander 501, Arnhem 1 Inhoud Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2015

Nadere informatie

Vaste activa Materiële vaste activa 4 Inventaris 585.400 Transportmiddelen 4 99.600 3 Apparatuur 4 342.500 4 1.027.500 7

Vaste activa Materiële vaste activa 4 Inventaris 585.400 Transportmiddelen 4 99.600 3 Apparatuur 4 342.500 4 1.027.500 7 Balans per 31 december 2012 (na voorgestelde resultaatbestemming) Activa 31 december 2012 31 december 2011 Ref Vaste activa Materiële vaste activa 4 Inventaris 585.400 Transportmiddelen 4 99.600 3 Apparatuur

Nadere informatie

SOCIAAL EDUCATIEF KUNST EN VOLKS ACADEMIE TE DEN HAAG. Rapport inzake jaarstukken 2016

SOCIAAL EDUCATIEF KUNST EN VOLKS ACADEMIE TE DEN HAAG. Rapport inzake jaarstukken 2016 SOCIAAL EDUCATIEF KUNST EN VOLKS ACADEMIE TE DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Algemeen 2 FINANCIEEL VERSLAG 1 Bestuursverslag over 2016 4 JAARREKENING

Nadere informatie

Stichting ENUM Nederland

Stichting ENUM Nederland Stichting ENUM Nederland Jaarverslaggeving over 2016 Rechtsvorm: Stichting Statutaire vestigingsplaats: Arnhem Feitelijk adres en vestigingsplaats: Meander 501, Arnhem KvK Arnhem: 09163163 1 Inhoud Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Else Amersfoort Jaarrekening Kortlopende schulden 5 (p.15) Totaal passiva

Stichting Else Amersfoort Jaarrekening Kortlopende schulden 5 (p.15) Totaal passiva BALANS (na voorstel saldoverdeling) (in euro's) 31 december 31 december ref. (pag.) 2016 2015 ACTIVA Materiële vaste activa 1 (p.11) 1.672 2.448 Financiële vaste activa 2 (p.11) 5.354.817 5.442.457 Vlottende

Nadere informatie

SynVest Fund Management B.V. Hogehilweg 5-Z 1101 CA AMSTERDAM. Publicatiebalans 2015

SynVest Fund Management B.V. Hogehilweg 5-Z 1101 CA AMSTERDAM. Publicatiebalans 2015 Hogehilweg 5-Z 1101 CA AMSTERDAM Publicatiebalans 2015 Vastgesteld door de Algemene Vergadering d.d. 29 juni 2016. Hogehilweg 5-Z 1101 CA AMSTERDAM Publicatiebalans 2015 Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Stichting Beheer Warenar Kerkstraat HE Wassenaar

Stichting Beheer Warenar Kerkstraat HE Wassenaar Kerkstraat 75 2242 HE INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 31 december 2016 1 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 2 Toelichting op de balans per 31 december 2016 6 A BALANS PER 31 DECEMBER 2016

Nadere informatie

Inmaxxa BV te Naarden Halfjaarbericht 2010 28 juli 2010

Inmaxxa BV te Naarden Halfjaarbericht 2010 28 juli 2010 Inmaxxa BV te Naarden Halfjaarbericht 2010 28 juli 2010 Inmaxxa BV Halfjaarbericht 2010 1 Inhoudsopgave Algemeen 3 Jaarverslag van de directie 4 Halfjaarbericht over de periode 1 januari 2010 tot en met

Nadere informatie

Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister

Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Classificatie van de rechtspersoon

Nadere informatie

Vereniging onderwijshuisvesting voortgezet onderwijs Breda en omstreken in coöperatief verband met uitsluiting van aansprakelijkheid (U.A.

Vereniging onderwijshuisvesting voortgezet onderwijs Breda en omstreken in coöperatief verband met uitsluiting van aansprakelijkheid (U.A. Financieel verslag 2012 Building Breda Vereniging onderwijshuisvesting voortgezet onderwijs Breda en omstreken in coöperatief verband met uitsluiting van aansprakelijkheid (U.A.) Breda Inhoud Algemeen

Nadere informatie

Stichting Cinema Oostereiland gevestigd te Hoorn. Rapport inzake de Jaarrekening 2017

Stichting Cinema Oostereiland gevestigd te Hoorn. Rapport inzake de Jaarrekening 2017 Stichting Cinema Oostereiland gevestigd te Hoorn Rapport inzake de Jaarrekening 2017 Inhoudsopgave Jaarrekening Pagina Balans per 31 december 2017 1 Staat van baten en lasten over 2017 3 Grondslagen van

Nadere informatie

burgundy street bv (VOORHEEN HET GEGEVEN PAARD BV) financieel verslag juni 2018

burgundy street bv (VOORHEEN HET GEGEVEN PAARD BV) financieel verslag juni 2018 burgundy street bv (VOORHEEN HET GEGEVEN PAARD BV) financieel verslag 2017 5 juni 2018 Inhoudsopgave BESTUURSVERSLAG 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2017 5 Toelichting op de balans 6 Overige gegevens

Nadere informatie

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2016 van : Samenwerkend U.A., Inhoudsopgave Pagina 1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2016 I: Balans per 31 december 2016 3 II: Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

RAPPORT. Stichting Expertise en Logeercentrum Friesland te Hardegarijp. Inzake Jaarrekening 2013. Uitgebracht aan

RAPPORT. Stichting Expertise en Logeercentrum Friesland te Hardegarijp. Inzake Jaarrekening 2013. Uitgebracht aan RAPPORT Inzake Jaarrekening 2013 Uitgebracht aan Stichting Expertise en Logeercentrum Friesland te Hardegarijp 1.1 BALANS PER 31 DECEMBER 2013 (na verwerking van het resultaat) ACTIVA 31 december 2013

Nadere informatie

Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat WD OMMEN Publicatiebalans 2014

Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat WD OMMEN Publicatiebalans 2014 Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat 49 7731 WD OMMEN Publicatiebalans 2014 Vastgesteld op de bestuursvergadering d.d. 30 december 2016. Kingdom Ministries De heer A. van der Laak

Nadere informatie

STICHTING MUSEUM VAN DE TWINTIGSTE EEUW KRENTENTUIN DG HOORN PUBLICATIERAPPORT 2017

STICHTING MUSEUM VAN DE TWINTIGSTE EEUW KRENTENTUIN DG HOORN PUBLICATIERAPPORT 2017 STICHTING MUSEUM VAN DE TWINTIGSTE EEUW KRENTENTUIN 24 1621 DG HOORN PUBLICATIERAPPORT 2017 Handelsregister Kamer van Koophandel Nederland, dossiernummer 41235850 Het RSIN-nummer is 801310830. INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Balans per 31 december 2015 (na bestemming van het resultaat over het boekjaar) (bedragen in euro s) Materiële vaste activa 4.670

Balans per 31 december 2015 (na bestemming van het resultaat over het boekjaar) (bedragen in euro s) Materiële vaste activa 4.670 Balans per 31 december 2015 (na bestemming van het resultaat over het boekjaar) (bedragen in euro s) Activa 2015 Materiële vaste activa 4.670 Financiële vaste activa 33.885 Vorderingen 114.437 Overlopende

Nadere informatie

Halfjaarverslag Brand New Day Vermogensopbouw NV

Halfjaarverslag Brand New Day Vermogensopbouw NV Halfjaarverslag 2010 Brand New Day Vermogensopbouw NV Inhoud Halfjaarverslag Balans per 30 juni 2010 2 Winst- en verliesrekening over de periode 1 januari 2010 tot en met 30 juni 2010 3 Toelichting op

Nadere informatie

SPECIALISTERREN B.V. KOBALTWEG CE UTRECHT PUBLICATIERAPPORT 2016

SPECIALISTERREN B.V. KOBALTWEG CE UTRECHT PUBLICATIERAPPORT 2016 SPECIALISTERREN B.V. KOBALTWEG 11 3542CE UTRECHT PUBLICATIERAPPORT 2016 Handelsregister Kamer van Koophandel voor Woerden, dossiernummer 24396392. Vastgesteld door de algemene vergadering d.d. 14 augustus

Nadere informatie

NE-iT Hosting B.V. De Tienden 26c 5674 TB NUENEN. Publicatierapport Handelsregister Kamer van Koophandel voor Brabant, dossiernummer

NE-iT Hosting B.V. De Tienden 26c 5674 TB NUENEN. Publicatierapport Handelsregister Kamer van Koophandel voor Brabant, dossiernummer NE-iT Hosting B.V. De Tienden 26c 5674 TB NUENEN Publicatierapport 2016 Handelsregister Kamer van Koophandel voor Brabant, dossiernummer 17254018. Vastgesteld door de algemene vergadering d.d. 17 mei 2017

Nadere informatie

JAARVERSLAGGEVING 2015 VAN STICHTING SPIRIT OF GAMBO TE DEN HAAG

JAARVERSLAGGEVING 2015 VAN STICHTING SPIRIT OF GAMBO TE DEN HAAG JAARVERSLAGGEVING 2015 VAN STICHTING SPIRIT OF GAMBO TE DEN HAAG INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Opdracht 3 2 Algemeen 4 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2015 5 2 Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Stichting Marthas Institute for Performing Arts gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de Jaarrekening 1 september 2016 tot en met 31 augustus 2017

Stichting Marthas Institute for Performing Arts gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de Jaarrekening 1 september 2016 tot en met 31 augustus 2017 gevestigd te Rapport inzake de Jaarrekening 1 september 2016 tot en met 31 augustus 2017 INHOUDSOPGAVE PAGINA 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 augustus 2017 2 1.2 Staat van baten en lasten over de periode

Nadere informatie

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken mei 2016

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken mei 2016 STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK Rapport inzake jaarstukken 2015 12 mei 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2015 4 2 Staat van baten en lasten over 2015 5 3 Grondslagen

Nadere informatie

Stichting GIST / GIST Foundation. Jan van Goyenkade HR AMSTERDAM. Jaarrekening 2015

Stichting GIST / GIST Foundation. Jan van Goyenkade HR AMSTERDAM. Jaarrekening 2015 Stichting GIST / GIST Foundation Jan van Goyenkade 6 1075 HR AMSTERDAM Jaarrekening 2015 30 juni 2016 Stichting GIST / GIST Foundation Jan van Goyenkade 6 1075 HR AMSTERDAM Jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

SynVest Fund Management B.V. gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de Publicatiebalans 2016 Vastgesteld door de Algemene Vergadering d.d.

SynVest Fund Management B.V. gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de Publicatiebalans 2016 Vastgesteld door de Algemene Vergadering d.d. SynVest Fund Management B.V. gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de Publicatiebalans 2016 Vastgesteld door de Algemene Vergadering d.d. 26 juni 2017 Inhoudsopgave 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2016

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2016 Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Jaarverslag 2016 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2016 3 1.2 Staat van baten en lasten over 2016 5 1.3 Grondslagen

Nadere informatie

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2015 van : Samenwerkend U.A., Inhoudsopgave Pagina 1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2015 I: Balans per 31 december 2015 3 II: Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Stichting Openhaard Taandersplein CN Rotterdam. Rapport Inzake Jaarstukken 2016/2017

Stichting Openhaard Taandersplein CN Rotterdam. Rapport Inzake Jaarstukken 2016/2017 Stichting Openhaard Taandersplein 1 3027 CN Rotterdam Rapport Inzake Jaarstukken 2016/2017 INHOUDSOPGAVE Pagina Accountantsrapportage 3 Algemeen 4 Jaarstukken 2016-2017 Jaarrekening 5 Balans per 31 juli

Nadere informatie

Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat ZZ HENGELO. Jaarrekening 2017

Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat ZZ HENGELO. Jaarrekening 2017 Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat 7 7556 ZZ HENGELO Jaarrekening 2017 Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat 7 7556 ZZ HENGELO Jaarrekening

Nadere informatie

IBUS FONDSEN BEHEER B.V. JAARVERSLAG 2011. Krijgsman 6 - Postbus 8010-1180 LA AMSTELVEEN Telefoon 020-7559000 - Fax 020-7559090

IBUS FONDSEN BEHEER B.V. JAARVERSLAG 2011. Krijgsman 6 - Postbus 8010-1180 LA AMSTELVEEN Telefoon 020-7559000 - Fax 020-7559090 IBUS FONDSEN BEHEER B.V. JAARVERSLAG 2011 Krijgsman 6 - Postbus 8010-1180 LA AMSTELVEEN Telefoon 020-7559000 - Fax 020-7559090 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARVERSLAG 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2011

Nadere informatie

Publicatierapport 2017

Publicatierapport 2017 Kruisweg 22-24 2011 LC HAARLEM Publicatierapport 2017 Handelsregister Kamer van Koophandel voor Amsterdam, dossiernummer 34080682 Vastgesteld door de algemene vergadering d.d. 26 april 2018 Inhoudsopgave

Nadere informatie

STICHTING DE BOOMGAARD TE NAARDEN JAARREKENING 2013

STICHTING DE BOOMGAARD TE NAARDEN JAARREKENING 2013 STICHTING DE BOOMGAARD TE NAARDEN JAARREKENING 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring 2 3 Algemeen 3 4 Financiële positie 4 5 Fiscale positie 4 1 JAARVERSLAG

Nadere informatie

Financieel verslag 2014

Financieel verslag 2014 Financieel verslag 2014 Inhoud Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2014 3 Winst- en verliesrekening 2014 4 Toelichting op de balans en winst- en verliesrekening 5 Overige gegevens 11 Statutaire regeling

Nadere informatie

ROTTERDAMS OOGHEELKUNDIG ONDERZOEK STICHTING (ROOS) TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken januari 2017

ROTTERDAMS OOGHEELKUNDIG ONDERZOEK STICHTING (ROOS) TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken januari 2017 ROTTERDAMS OOGHEELKUNDIG ONDERZOEK STICHTING (ROOS) TE ROTTERDAM Rapport inzake jaarstukken 2014 29 januari 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2014 4 2 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

SynVest Fund Management B.V. gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de publicatiebalans 2018

SynVest Fund Management B.V. gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de publicatiebalans 2018 gevestigd te Rapport inzake de publicatiebalans 2018 Vastgesteld door de Algemene Vergadering d.d. 24 juni 2019 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2018 4 1.2 Grondslagen van

Nadere informatie

J A A R STUKKEN Pertax BV Ede

J A A R STUKKEN Pertax BV Ede J A A R STUKKEN 2016 Pertax BV Ede Opmaakdatum: 30 maart 2017 Jaarstukken 2016 - Jaarrekening - Overige gegevens Opmaakdatum: 6 april 2017 1 Jaarrekening - Balans - Winst-en-verliesrekening - Toelichting

Nadere informatie

Stichting Steunfonds KansPlus gevestigd te Houten

Stichting Steunfonds KansPlus gevestigd te Houten gevestigd te Houten Rapport inzake de Jaarrekening 2012 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Accountantsrapport 1.1 Opdracht 2 1.2 Algemeen 3 1.3 Resultaten 4 1.4 Financiële positie 5 2. Jaarrekening 2.1 Balans per

Nadere informatie

STICHTING MUSEUM VAN DE TWINTIGSTE EEUW KRENTENTUIN DG HOORN PUBLICATIERAPPORT 2015

STICHTING MUSEUM VAN DE TWINTIGSTE EEUW KRENTENTUIN DG HOORN PUBLICATIERAPPORT 2015 STICHTING MUSEUM VAN DE TWINTIGSTE EEUW KRENTENTUIN 24 1621 DG HOORN PUBLICATIERAPPORT 2015 Handelsregister Kamer van Koophandel Nederland, dossiernummer 41235850 Het RSIN-nummer is 801310830. INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Handelsregister Kamer van Koophandel te Woerden, dossiernummer

Handelsregister Kamer van Koophandel te Woerden, dossiernummer Publicatierapport 2017 Coöperatie Coöperatief Ondernemers Platform Veluwe U.A. ERMELO Handelsregister Kamer van Koophandel te Woerden, dossiernummer 57197911 Vastgesteld door de Vergadering van de ledenraad

Nadere informatie

JAARREKENING 2016 STICHTING REIS MET JE HART

JAARREKENING 2016 STICHTING REIS MET JE HART JAARREKENING STICHTING REIS MET JE HART 1 BALANS PER 31 DECEMBER (na verwerking van het verlies) 31 december 31 december ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) 27.731 27.897 Vlottende activa 27.731

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK

FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK JAARREKENING 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (na resultaatbestemming) 31 december 2014 31 december 2013 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: JAARRAPPORT 2015 ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: (Verkort)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: JAARRAPPORT 2015 ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: (Verkort) ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: JAARRAPPORT 2015 ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: (Verkort) 3. JAARREKENING 2015 3.1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 31-12-2015

Nadere informatie

ACTIVA. Materiële vaste activa Inventaris

ACTIVA. Materiële vaste activa Inventaris 2.1 Balans per 31 december 2017 (Na resultaatbestemming) 31-12-2017 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Inventaris 156.226 156.226 Vlottende activa Voorraden Gereed product en handelsgoederen 10.303

Nadere informatie

Stichting Praemium Erasmianum Amsterdam. Financieel publicatieverslag 2016

Stichting Praemium Erasmianum Amsterdam. Financieel publicatieverslag 2016 Stichting Praemium Erasmianum Amsterdam Financieel publicatieverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. JAARREKENING 1.1 Balans per 31 december 2016 1 1.2 Staat van baten en laten over 2016 3 1.3 Grondslagen

Nadere informatie

CTOUCH Europe B.V. Het Schakelplein GR Eindhoven. Publicatierapport 2015

CTOUCH Europe B.V. Het Schakelplein GR Eindhoven. Publicatierapport 2015 CTOUCH Europe B.V. Het Schakelplein 20 5651 GR Eindhoven Publicatierapport 2015 Handelsregister Kamer van Koophandel voor Eindhoven, dossiernummer 17175918 Vastgesteld door de Algemene Vergadering van

Nadere informatie

Financieel verslag 2015

Financieel verslag 2015 Financieel verslag 2015 Inhoud Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2015 3 Winst- en verliesrekening 2015 4 Toelichting op de balans en winst- en verliesrekening 5 Overige gegevens 10 Statutaire regeling

Nadere informatie

Ophorst Van Marwijk Kooy Vermogensbeheer N.V. Gouda

Ophorst Van Marwijk Kooy Vermogensbeheer N.V. Gouda Ophorst Van Marwijk Kooy Vermogensbeheer N.V. Gouda Rapport inzake de tussentijdse cijfers per 30 juni 2016 Inhoudsopgave Pagina Tussentijdse cijfers 1 Balans per 30 juni 2016 3 2 Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

IBUS Fondsen Beheer B.V. Jaarverslag 2013

IBUS Fondsen Beheer B.V. Jaarverslag 2013 IBUS Fondsen Beheer B.V. INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG 4 JAARREKENING Balans per 31 december 2013 5 Winst- en verliesrekening over 2013 6 Kasstroomoverzicht 7 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

SynVest Fund Management B.V. Hogehilweg 5 1101 CA AMSTERDAM. Publicatiebalans 2014

SynVest Fund Management B.V. Hogehilweg 5 1101 CA AMSTERDAM. Publicatiebalans 2014 Hogehilweg 5 1101 CA AMSTERDAM Publicatiebalans 2014 Vastgesteld door de Algemene Vergadering d.d. 15-07-2015. Hogehilweg 5 1101 CA AMSTERDAM Publicatiebalans 2014 Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Financieel verslag 2015/2016 Stichting Foundation for the Advancement of the Study of International Taxation 's-gravenhage

Financieel verslag 2015/2016 Stichting Foundation for the Advancement of the Study of International Taxation 's-gravenhage V1 Financieel verslag 2015/2016 Stichting Foundation for the Advancement of the Study of International Taxation 's-gravenhage INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 augustus 2016 3 1.2

Nadere informatie

Stichting Merkaz. Utrecht. Financieel verslag 2012

Stichting Merkaz. Utrecht. Financieel verslag 2012 Stichting Merkaz Utrecht Financieel verslag 2012 Inhoudsopgave Pagina Jaarverslag Financiële positie 3 Meerjarenoverzicht 4 Kengetallen 4 Jaarrekening Balans per 31 december 2012 6 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Kringloopcentrum Spullenhulp, SOEST inzake de jaarrekening 2011

Stichting Kringloopcentrum Spullenhulp, SOEST inzake de jaarrekening 2011 , SOEST inzake de jaarrekening 2011 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING Balans per 31 december 2011 2 Winst- en verliesrekening over 2011 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Toelichting op

Nadere informatie

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2014

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2014 Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Jaarverslag 2014 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2014 3 1.2 Staat van baten en lasten over 2014 5 1.3 Grondslagen

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Cardo

Jaarrekening Stichting Cardo Jaarrekening 2015 Stichting Cardo 2 van 16 Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2015 3 2. Resultatenrekening over 2015 4 3. Kengetallen 5 4. Kasstroomoverzicht over 2015 6 5. Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Stichting Instituut Fondsenwerving. gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de Jaarrekening 2014

Stichting Instituut Fondsenwerving. gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de Jaarrekening 2014 Stichting Instituut Fondsenwerving gevestigd te Utrecht Rapport inzake de Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina Bestuursverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 5 Staat van baten en lasten over

Nadere informatie

Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2016

Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2016 Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Algemeen... 2 2. Jaarrekening (x 1.000)... 3 2.1 Balans per 31 12 2016 (voor winstbestemming)... 3 2.2 Winst en verliesrekening

Nadere informatie