MINI-MAG VISIE OP HET WEB - SOCIAL MEDIA - MOBIEL - TIPS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MINI-MAG VISIE OP HET WEB - SOCIAL MEDIA - MOBIEL - TIPS"

Transcriptie

1 BLIKWEBUITGAVE 2012 MINI-MAG VISIE OP HET WEB - SOCIAL MEDIA - MOBIEL - TIPS

2 Visie op het web Wij hopen u met dit mini-magazine op een leuke wijze kennis te laten maken met de huidige ontwikkelingen op het internet en binnen ons dynamische vakgebied. In dit magazine vindt u artikelen, social media tips en verdere informatie over onze bedrijven. Uiteraard horen wij graag uw feedback via of op Veel leesplezier namens de teams van Webtechniek & webstudio MM +31 (0) (0) Delen? Het magazine en de links uit de artikelen zijn digitaal beschikbaar op

3 Nederland mobiel Het gebruik van mobiel internet stijgt als een speer. Ruim 36% van het internetverkeer gaat tegenwoordig via een mobiel medium, waarvan rond de 20% van het internetgebruik via een mobiele telefoon gaat, aldus het CBS. De verwachting is zelfs dat in 2014 internet meer gebruikt zal worden op een mobiel medium dan op een desktop computer. Het grootste aandeel van apparaten die mobiel internet gebruiken, wordt door de ipad tablet ingenomen. Waarom een mobiele website? De meeste websites zijn nog niet geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Te groot voor een mobiel scherm, daardoor onleesbaar en het laden duurt soms te lang. Bovendien zijn de omstandigheden van de bezoeker anders wanneer ze uw website mobiel gebruiken: men is bijvoorbeeld onderweg en zoekt gericht en snel naar relevante informatie. Als u uw klanten tevreden wilt houden en de informatie en mogelijkheid om u te contacteren wilt blijven bieden, is het van belang dat uw website geschikt is voor mobiele apparaten. 6,6 miljoen nederlanders internetten mobiel. Responsive webdesign Er is een nieuwe trend in het vak van webdesign ontstaan die het via technische oplossingen mogelijk maakt om uw website op een gebruiksvriendelijke manier op ieder type scherm te tonen. De ontwerper en maker van de website kan tegenwoordig rekening houden met diverse schermgroottes en zo de layout van uw website optimaliseren.

4 webstudio MM Webstudio MM is een creatief webbureau dat zich bezighoudt met (concept)ontwikkeling van websites en mobiele applicaties. Reeds 6 jaar actief (voorheen als MediaMedics) in de snel veranderende internetwereld. De kracht van webstudio MM ligt in het creatief meedenken in de beginfase van projecten. Door gedegen kennis van het vak kan webstudio MM het juiste advies op maat geven met betrekking tot het ontwikkelen en in de markt zetten van uw onderneming of initiatief. Het web is de spil rondom de activiteiten en diensten van webstudio MM. Ontwerpen en ontwikkelen van websites is door de jaren heen expertise geworden. Het multidisciplinaire team van webstudio MM bestaat uit ontwerpers en ontwikkelaars met hart voor het vak die de digitale ontwikkelingen op de voet volgen. Zo is bijvoorbeeld de invloed van het gebruik van diverse sociale media tegenwoordig niet meer te negeren. Ook voor uw onderneming valt er een hoop voordeel te behalen uit de juiste aanpak op dit gebied. Webstudio MM heeft een sociale media expert in huis bij wie u terecht kan voor een sociale mediastrategie op maat. Ook de massale adoptie van smartphones en mobiel internetgebruik heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Webstudio MM kan ook op mobiel gebied de juiste strategie en toepassingen voor u ontwikkelen.

5 De snelweg online Webtechniek heeft voor het transportbedrijf Post-Kogeko een nieuwe functionaliteit gerealiseerd in hun al eerder ontwikkelde personeelsportal. De boordcomputers van het grote wagenpark van Post-Kogeko worden dagelijks uitgelezen en deze informatie wordt verwerkt tot individuele rapportages voor de chauffeurs. In deze rapportage krijgt de chauffeur inzicht in zijn eigen rijstijl en rijgedrag. Mede door dit inzicht en de bijbehorende gedragsverandering is het mogelijk om grote besparingen te realiseren op het gebied van brandstofverbruik en CO2 uitstoot. Via de webportal krijgt de chauffeur een beeld van zijn prestaties. Deze prestaties vergelijken wij met een norm die afhankelijk is van het type vervoer en de gemiddelde rijsnelheid. Aandachtspunten zijn accelereren, gebruik van cruise control, stationair draaien, remgedrag, harde remmingen, hoge toeren en uitrollen. Een mooi voorbeeld om offline verzamelde gegevens te koppelen en online aan te bieden aan de gebruikers. Dit resulteert dan weer in een verandering van gedrag en mogelijkheden tot efficiency, besparing of klanttevredenheid.

6 Sociaal internet strategie De social media websites hebben een gigantisch bereik. Door hier slim en goed mee om te gaan kunt u ook uw diensten onder de aandacht brengen. Echter voordat u aan de slag gaat met allerlei social media sites hier een aantal strategische vragen: 1. Wie is mijn doelgroep? 2. Waar bereik ik die? 3. Welk taalgebruik hanteer Ik? 4. Welke van de social media sites ga ik inzetten? 5. Op welke manier ga ik die inzetten? 6. Hoe ga ik om met eventuele negatieve berichtgeving? En dan de meest belangrijke vraag: 7. Hoe ga ik de gebruikers van de social media site overtuigen om mijn organisatie te volgen?

7 LinkedIn update Tips & trucs Wist u dat u tegenwoordig uw producten kunt aanmaken binnen de LinkedIn bedrijven functionaliteit? En dat u deze producten kunt laten beoordelen door uw klanten? Maak gebruik van deze mogelijkheden en promoot uw producten ook op dit sterke zakelijke netwerk. Zoekmachine-optimalisatie Zorg dat uw website actueel blijft, dat houdt hem interessant voor de bezoeker EN de zoekmachines. Gebruik de mogelijkheid voor het aangeven van keywords per pagina. Zorg dat keywords maar 1 of 2 keer per website voorkomen, natuurlijk op de juiste pagina. Gebruik ook niet meer dan 8 keywords per pagina.

8 Meedenken en innoveren Conceptontwikkeling Creatief meedenken, juist in de beginfase van uw project, is de voornaamste toegevoegde waarde van webstudio MM. In een brainstorm gaan we gezamenlijk terug naar de essentie om de juiste vragen beantwoord te krijgen die leiden tot een effectieve internetstrategie. Dankzij onze multidisciplinaire achtergrond kunnen we vaak een verrassende en innovatieve bijdrage leveren. Ons team bestaat uit specialisten op het gebied van internetcommunicatie, social media, zoekmachine-optimalisatie en gebruiksvriendelijkheid. Uw ideeën vertaald naar een effectief concept. Ontwerp Onze ontwerpers zijn van vele markten thuis. Altijd oog voor detail zonder het grote geheel te verliezen, zodat het concept krachtig boven water blijft. Ons ontwerpwerk loopt uiteen van een eenvoudige webomgeving tot aan gebruiksinterfaces van complete webapplicaties.

9 Innovatie is voor bedrijven en de economie zo belangrijk dat we in Nederland tegenwoordig een ministerie hebben voor Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Mobiele apps De massale adoptie van smartphones en mobiel internetgebruik heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Mobiele websites en smartphone apps zijn tegenwoordig belangrijke media geworden om uw klanten te bereiken. Wij volgen de trends en kunnen ook op mobiel gebied voor u de juiste strategie en toepassingen ontwikkelen. Een app kan een goede meerwaarde leveren aan uw reeds bestaande online dienstverlening. Doordat uw diensten overal mobiel beschikbaar worden. Uiteraard kunnen ook specifieke telefoonfuncties zoals locatiebepaling (GPS) en fotocamera worden geïntegreerd in de apps. We hebben ervaring in het ontwikkelen van apps voor iphone & ipad (ios) en Android gestuurde telefoons en tablets. powered by webstudio MM

10 Social media integratie Social Media sites zijn op vele manieren te integreren in een website. Zo duiken al regelmatig de share en deel-linkjes op. Ook twitterberichten worden steeds vaker opgenomen in websites. Integratie is een zeer geschikte manier om een website interactiever te maken voor de bezoekers en tegelijkertijd een groter bereik te realiseren. Om effectief te communiceren zijn voldoende volgers nodig, deze moeten zich aangetrokken voelen voordat ze zich aanmelden. Hier twee creatieve campagnes met het doel nieuwe volgers aan te trekken ter inspiratie. Foursquare special here campagne op taxi s Nederland heeft momenteel 11,6 miljoen social media gebruikers.

11 Old Spice Smell like a man social media campagne Een doordachte social media campagne waarbij de acteur uit de vele virale advertentievideo s in real-time reageerde op Twitter en Facebook. Dit resulteerde in meer dan 236 miljoen Youtube video views, Twitter volgers in slechts 2 dagen, een groei van 800% Facebook interactie en meer dan 1,5 miljoen Facebook fans.

12 Google+, een gemiste kans of een ruwe diamant? Eind juni 2011 heeft supergigant Google een nieuw sociaal netwerk gelanceerd: Google+. Dit netwerk was aanvankelijk alleen toegankelijk op uitnodiging en is sinds september 2011 voor iedereen opengesteld. Het aantal gebruikers bleef lange tijd laag maar is nu met een geschat aantal van ruim 60 miljoen toch aanzienlijk hoog te noemen. Lees verder op Het nieuwe online magazine met visie op het web

13 Uitgelicht: online samenwerken Steeds vaker ontpoppen online spontane initiatieven van individuen zich tot projecten die bijdragen op een schaal waarvan men vroeger niet durfde te dromen. De talloze voorbeelden tonen vooruitstrevendheid en ook een bereidheid veranderingen te omarmen. Ter illustratie van deze mooie ontwikkelingen een aantal inspirerende lezingen waarin de onderliggende intenties mooi naar voren komen. Lees verder op

14 Webbased applicaties Webtechniek projecten Tool voor het nieuwe (samen)werken Werken op afstand is een niet te stoppen ontwikkeling. Het maakt dat uw werknemers prettiger en met meer verantwoordelijkheid aan hun projecten werken. Natuurlijk moeten wel de juiste randvoorwaarden worden gerealiseerd. Met Webtechniek projecten beschikt u over een online projectomgeving waarin alle projectleden (in- en extern) kunnen samenwerken. Van het delen van documenten tot het uitwisselen van kennis. Natuurlijk kunnen ook online vergaderingen via ons systeem georganiseerd worden. Per jaar worden in Nederland meer dan 78 miljoen online bestellingen gedaan met een gemiddelde waarde van 115 euro. Nieuwsbrief module marketing voor uw bedrijf marketing is nog steeds groeiende. Met de nieuwsbriefmodule van Webtechniek bent u in staat om zelf eenvoudig en snel nieuwsbrieven te versturen aan uw klanten en prospects. Dit resulteert in meer omzet en aandacht voor uw producten. Uiteraard is de module zo opgebouwd dat aan de laatste antispam wetgevingseisen wordt voldaan. De module geeft u ook inzicht in het lees- en klikgedrag van de ontvangers van uw mailing.

15 Vacature Beheer Systeem Brengt structuur in uw recruitment proces Met onze webbased software beheert u eenvoudig uw openstaande vacatures en sollicitaties. De sollicitant kan online zijn gegevens invoeren en een CV achterlaten. Kandidaten kunnen worden beheerd, afgewezen of uitgenodigd. De software is procesgestuurd en daardoor goed en efficient in uw organisatie door te voeren. Het brengt structuur in uw recruitment proces. De rechten- en toegangsstructuur maakt het mogelijk om meerdere afdelingen elk een eigen beheer te laten uitvoeren. Er is direct inzicht in de openstaande vacatures en de doorlooptijd. Het systeem is natuurlijk ook te integreren in uw website. Webtechniek heeft nog veel meer Software as a service (SAAS) oplossingen. Het voordeel van een SAAS oplossing is dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over updates en back-ups. Wij leveren de service; u ervaart het gemak. Allemaal online dus overal direct beschikbaar. De toekomst begint nu. powered by Webtechniek

16 Social media valkuilen 1. Teveel berichten Wanneer er teveel berichten per dag geplaatst worden kunnen vrienden en/of followers geïrriteerd raken en de interesse verliezen. De meeste bedrijven plaatsen 1 tot 2 berichten per dag. Het herhalen van hetzelfde bericht is zelden nuttig. Uiteraard zijn er uitzonderingen hierop te bedenken: van nieuws en media bedrijven wordt juist verwacht dat ze regelmatiger berichten plaatsen. Aan de andere kant, als in maart het laatste bericht nog steeds Gelukkig Nieuwjaar is, worden er kansen verspeeld. 2. Niet reageren Wanneer iemand een vraag stelt of iets plaatst waar een reactie op verwacht wordt, reageer dan ook. Houdt uw account dus goed in de gaten en blijf niet alleen maar nieuwe berichten de wereld in sturen. 3. Geen rekening houden met privacy Bedenk dat alles dat u plaatst ook door (bijna) iedereen te lezen is. Zodra uw bericht online staat kunnen gebruikers het doorsturen en delen. Dus ook hier geldt: eerst denken dan doen.

17 4. Geen rekening houden met de doelgroep Elk social media heeft zo zijn eigen doelgroep en functie. Via Twitter kunt u best eens een tweet van een baaldag de wereld in sturen, maar op LinkedIn is het allemaal wat zakelijker en worden dat soort berichten minder gewaardeerd. 5. Reclame Gebruik social media niet alleen maar voor reclame voor uw producten of diensten. Denk bijvoorbeeld eens aan een referentie. Laat klanten uw producten promoten en bespreken, dat geeft uw producten een sociale meerwaarde.

18 De toekomst van zoeken? Zoekmachineoptimalisatie is continu aan verandering onderhevig. Een expert kan aan de optimalisatie van een website zien uit welke periode (hou oud) deze is. Doordat grote zoekmachines continu hun systemen aanpassen, veranderen ook de inzichten hoe hierop in te spelen steeds. Vindbaarheid is dus niet een eenmalige investering. Het in Nederland nog grotendeels ongebruikte en onbekende Google+ (het tegenantwoord van Google op Facebook en andere social media sites) gaat echter in de toekomst een grote invloed uitoefenen op de zoekresultaten. Gebruikers van Google (met een account op Google+) kunnen de resultaten in de zoekmachine waarderen. Dit gebeurt door de +1 knop aan te klikken. Hoe meer vrienden in uw netwerk een zoekresultaat positief waarderen hoe hoger dit resultaat in de zoekresultaten zal terugkomen. Deze ontwikkeling staat nog in de kinderschoenen maar het lijkt verstandig hier nu al op in te spelen. Ondanks dat Google+ in Nederland als social media site de strijd lijkt te gaan verliezen is het een niet te onderschatten onderdeel van de toekomstige zoekmachine-optimalisatie. Bijna 95% van de gebruikers van internet in Nederland zoeken met de zoekmachine van Google.

19 Mobiele apps Apps op smartphones zijn specifieke toepassingen die geïnstalleerd dienen te worden en gebruik maken van de mogelijkheden van het apparaat, denk hierbij aan de camera functie, GPS of pushberichten. Ook de populariteit van apps groeit enorm in Nederland. Van alle smartphonegebruikers downloadt 70% regelmatig apps: iedere week worden er ons land 13 miljoen apps gedownload. Waarom een app? Voor u als ondernemer liggen er veel kansen op het gebied van mobiele apps. Door het aanbieden van een app kunt u de mogelijkheden van interactie met uw klanten drastisch vergroten, doordat er gebruik gemaakt kan worden van bepaalde functionaliteiten van het apparaat. Ook is een app vaak iets sneller dan een website. Indien uw website meerdere complexe functionaliteiten biedt, is het de moeite waard een app te overwegen.

20 Interview met Annelies van Strand West in Utrecht over gekleurdesnoeren.nl in de Kleurrijk editie van ons online magazine Afgelopen jaar is in Nederland weer 10% meer uitgegeven in webshops. Verkoopt u al online? Laat ons meedenken over uw mogelijkheden. Nederland loopt in de wereld voorop in het gebruik van twitter, op de voet gevolgd door Brazilie en Lees onze nieuwste infosheets over sociaal internet en mobiel internet op Vanavond nadenken over gastcollege over zoekmachine optimalisatie en marketing op de Haagse Hogeschool

21 E-commerce Online verkopen kent al jaren een snel groeiende trend en het is al duidelijk dat de top hierin nog lang niet is bereikt. Echter het aantal bedrijven dat online verkoopt is aanzienlijk toegenomen en een goede strategie en dienstverlening is dan ook steeds belangrijker. Alle aspecten van websites en applicaties komen aan bod bij online verkopen. Online marketing, Social Media (zowel als communicatiekanaal maar ook zeer geschikt als verkoopkanaal), zoekmachine-optimalisatie en uiteraard koppelingen naar orderen administratiesystemen. Er komt dus nogal wat kijken als u met een webshop wilt beginnen. Gelukkig kunt u ook rustig starten en langzaam groeien naar een volwassen status van uw webshop. Maar denkt u in elk geval goed na over de gewenste toekomstige situatie. De meeste online verkopen betreffen reizen, telecom en kleding.

22 Webtechniek Webtechniek houdt zich al meer dan 12 jaar bezig met het ontwikkelen van koppelingen tussen bestaande of nieuwe informatie en het wereldwijde web. Webtechniek levert websites, intranet, extranet, webshops, content management, beheer en webbased oplossingen voor uw informatiebehoeften. Ons team draagt met grote precisie en gedegen vakkenis technische oplossingen voor het internet aan en ontwikkelt met veel aandacht en plezier internetgerelateerde programma s. Met een fascinatie voor vernieuwing en daardoor de digitale marktontwikkelingen altijd een aantal stappen vooruit. Niet alleen voor de ontwikkeling van nieuwe toepassingen, maar ook voor de aanpassing of het beheer van uw bestaande weboplossing. Het begint met meedenken en meedoen vanuit onze kant. Daarbij helpen wij u de bedrijfsprocessen te optimaliseren en gaat u besparen op tijd en middelen. Uiteindelijk is het resultaat simpel en kan iedereen er mee werken. Laat dus voortaan de techniek het werk doen.

23 Eckhart online Eckhart creëert en realiseert bijzondere interieurs voor zakelijke en particuliere opdrachtgevers met een frisse Hollandse nuchterheid. Eckhart is Hofleverancier van Hare Majesteit de Koningin der Nederlanden. Webstudio MM verzorgt al jaren de online aanwezigheid van Eckhart met extra aandacht voor de hoogwaardige uitstraling. Dankzij de samenwerking met webstudio MM loopt Eckhart voorop in de markt met creatieve social media acties. Het online succes is te danken aan de intensieve samenwerking in een vroegtijdig stadium van nieuwe projecten.

24

DVB MEDIA kan uw bedrijf helpen om betere resultaten te bereiken met behulp van internet.

DVB MEDIA kan uw bedrijf helpen om betere resultaten te bereiken met behulp van internet. DVB MEDIA kan uw bedrijf helpen om betere resultaten te bereiken met behulp van internet. WEBSHOPS WEBDESIGN SOCIALE MEDIA ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE INTERNET MARKETING MICROSOFT OFFICE 365 WWW.DVBMEDIA.NL

Nadere informatie

mobile recruitment solutions

mobile recruitment solutions mobile recruitment solutions 1OP DE 5 zoekt via een smartphone naar een nieuwe baan. Bent u klaar voor de mobiele sollicitant? Wat krijgt uw kandidaat te zien als hij of zij deze op een smartphone bekijkt?

Nadere informatie

DVB MEDIA helpt u aan online succes!

DVB MEDIA helpt u aan online succes! DVB MEDIA helpt u aan online succes! WEBSHOPS WEBDESIGN SOCIAL MEDIA ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE INTERNETMARKETING MOBIELE APPS WWW.DVBMEDIA.NL Voor een complete internetstrategie 030-75 55 310 DVB MEDIA

Nadere informatie

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer 01/05 Websites Nederland over Mobile marketing Mabelie Samuels internet marketeer 02/05 Mobile marketing Kunt u zich uw eerste mobiele telefoon nog herinneren? Die van mij was een Motorola, versie onbekend,

Nadere informatie

PRESTATIESITE WEBPAKKET

PRESTATIESITE WEBPAKKET PRESTATIESITE WEBPAKKET PRESTATIESITE Wij hebben al onze ervaring gebruikt om een gestandaardiseerd webpakket te ontwikkelen met een lay-out welke de focus heeft op leads en new business. Op deze wijze

Nadere informatie

Presenteert de workshop Social Media

Presenteert de workshop Social Media Presenteert de workshop Social Media Juice BV Canadabaan 18 5388 RT NISTELRODE 0412-611453 info@juicebv.nl www.facebook.com/juicebv www.twitter.com/juicebv Wat doen wij? Onze klanten 1 Onze klanten Onze

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Whitepaper 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Als jouw organisatie e-mail en social media behandelt als twee parallelle

Nadere informatie

Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft.

Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft. Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft. Webtechniek is gespecialiseerd in technische oplossingen voor internet en applicaties. Sinds 2000 is het

Nadere informatie

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES WHITEPAPER RESPONSIVE WEBSITES Wat is een Responsive website? Voordelen van een Responsive website? Hoe start je met een Responsive website? INTRODUCTIE Met het downloaden van deze whitepaper kunnen we

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

MOBILE De mogelijkheden van mobile apps

MOBILE De mogelijkheden van mobile apps MOBILE De mogelijkheden van mobile apps Gemak dient de mens INHOUD Apps zorgen voor gebruikersgemak 2 The future is mobile 3 De groei van apps 4 Verwachting = nieuwe standaard 4 Van website naar mobiel

Nadere informatie

Praktische social media tips voor bedrijven!

Praktische social media tips voor bedrijven! Praktische social media tips voor bedrijven! Inhoud: Pagina Voorwoord 2 Wat is social media? 3 Hoe werkt het? 4 De mogelijkheden voor bedrijven 5 Als online vorm van mond-tot-mond reclame 7 Internet optimalisatie

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Hoe haalt u voordeel uit sociale media in uw bedrijf?

Hoe haalt u voordeel uit sociale media in uw bedrijf? Van spielerei tot veelzijdig instrument Hoe haalt u voordeel uit sociale media in uw bedrijf? INHOUD 2 Van spielerei tot veelzijdig instrument 2 Tien manieren waarop uw bedrijf voordeel haalt uit sociale

Nadere informatie

Nieuwe website? Best4u helpt je op weg

Nieuwe website? Best4u helpt je op weg Nieuwe website? Best4u helpt je op weg Optimaal online presteren begint voor jou als ondernemer bij een goede website. Je wilt een mooi design, passende functionaliteiten, overtuigende teksten en je publiek

Nadere informatie

Social media pakketten

Social media pakketten Social media pakketten Social media Vergroot uw netwerk en vindbaarheid door de inzet van social media Bij Social media denkt u direct aan Facebook, Twitter, Linkedin, Youtube en Pinterest. Leuk, maar

Nadere informatie

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies IBAN: NL57ABNA0479025207 Inleiding: Wij hebben uw website op diverse facetten geanalyseerd en hier een bondig rapport voor geschreven. Door het uitvoeren van onderstaande

Nadere informatie

TOP AANBOD. Online Marketing

TOP AANBOD. Online Marketing TOP AANBOD Online Marketing Éen aanspreekpunt voor al uw marketing activiteiten! TAOM is gespecialiseerd in online marketing & zorgt ervoor dat uw bedrijf op een heldere, krachtige en duidelijke manier

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

Vanwege het belang van een goede positionering in de zoekmachines maakt dit standaard onderdeel uit van alle door Webstijl ontwikkelde websites.

Vanwege het belang van een goede positionering in de zoekmachines maakt dit standaard onderdeel uit van alle door Webstijl ontwikkelde websites. In webstijl layout / briefpapier Shortlist vooraf, pagina 1 (webstijl opmaak) Link naar website en nieuwsbrief voor meer tips. 3 product actions op pag 1. met de zaak logo bij webactief. 10 internet marketing

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

Mobiele internet strategie

Mobiele internet strategie Mobiele internet strategie Waar staan we? Reduitlaan 33 Unit 2.09 4814 DC Breda +31 (0)76 888 00 88 info@e-sites.nl www.e-sites.nl BTW 1387489189 KvK 1891618948 Bank 1894894561 Inhoud Inleiding... 3 Wees

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling E-Commerce E-Commerce: Snelst groeiende omzet: De omzet via internet groeit spectaculair. Zowel consumenten als bedrijven weten steeds beter hun weg te vinden op internet. Internet biedt veel voordelen:

Nadere informatie

Content Strategie. Hoorcollege 2 9 september 2013

Content Strategie. Hoorcollege 2 9 september 2013 Content Strategie Hoorcollege 2 9 september 2013 Agenda HC2 Communicatie Basisprincipes content Content en platformen Content en SEO Owned, earned, paid media 2 3 4 5 6 Overtuigen en shared meaning Hoe

Nadere informatie

Probeer nu GRATIS. Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap

Probeer nu GRATIS. Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap Probeer nu GRATIS Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap Opensignage eenvoudig uw doelgroep informeren Zoekt u een eenvoudige manier om uw doelgroep te informeren via een beeldschermennetwerk?

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV

Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV Second screen breekt definitief door Het aantal bezitters van ipads en andere tablets is per december 2011 gestegen tot 1.7 miljoen Nederlanders (14%

Nadere informatie

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel!

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel! Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl 50 tips voor uw webwinkel! Inhoudsopgave 1. Webshop / layout... 4 2. Goede menu structuur... 4 3. USP s zichtbaar... 4 4. Een perfecte homepage?... 4

Nadere informatie

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Social media keuzes Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Wie zijn wij? Lieke Muller Linda Krijns Online marketingbureau Liber Media helpt kleine ondernemers met opzetten

Nadere informatie

Mediakit 2016 editie

Mediakit 2016 editie Mediakit 2016 editie Wij maken technologie begrijpelijk Contactgegevens Informatie over verkoop, traffic, redactie en de uitgever 2016 Titels: AndroidPlanet.nl iphoned.nl Smartphone.nl www.androidplanet.nl

Nadere informatie

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Zoekmachine optimalisatie Trends 2011 SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Een woord vooraf Bronnen: bruceclay.com, searchengineland.com, frankwatching.com, marketingfacts.nl, dutchcowboys.nl,

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Handleiding. RSS reader Feedly

Handleiding. RSS reader Feedly Handleiding RSS reader Feedly Wat is Feedly en waarom gebruiken? 3 Hoe aanloggen? 3 Hoe informatie toevoegen aan Feedly 4 Berichten lezen & delen 8 Hoe Feedly organiseren 10 2 Wat is Feedly en waarom gebruiken?

Nadere informatie

Even kijken waar wij staan?

Even kijken waar wij staan? Even kijken waar wij staan? Het is nieuw omarmen of verwerpen? Het is wel een beetje eng! Ik heb geen zin om via Facebook te vernemen dat iemand een moeilijke stoelgang heeft. Privé is Privé en dat blijft

Nadere informatie

UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK ONLINE... NOORD-HOLLANDSE GOUDA MET HET RODE ZEGEL

UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK ONLINE... NOORD-HOLLANDSE GOUDA MET HET RODE ZEGEL UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK... EEN PAAR CIJFERS. 80% van de Belgen is nu aanwezig op het internet, binnenkort zal dit 90% zijn. Het aantal mobiele gebruikers is de voorbije 2 jaar verdubbeld. 60%

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat Hot Pink Media blijft zich als online blogger/influencers netwerk met een bereik van 8,6 miljoen per maand continue ontwikkelen. Met de lancering van het mannenlabel & ons travel channel verbreed Hot Pink

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

Het Mobiele Web Waarom is dit belangrijk voor het mkb en in het bijzonder voor uw bedrijf

Het Mobiele Web Waarom is dit belangrijk voor het mkb en in het bijzonder voor uw bedrijf Het Mobiele Web Waarom is dit belangrijk voor het mkb en in het bijzonder voor uw bedrijf OpJeFoon om uw klanten te bereiken: altijd en overal. Bent u klaar voor het Mobiele Web? Technologie ontwikkelt

Nadere informatie

CaseMaster CRM Customer Relationship Management

CaseMaster CRM Customer Relationship Management CaseMaster CRM Customer Relationship Management CaseMaster CRM Meer omzet uit uw bestaande of nieuwe relaties halen of een klantprofiel samenstellen doormiddel van een analyse op het aankoopgedrag en vervolg

Nadere informatie

Social Media, de basis

Social Media, de basis 1 Social Media, de basis Inhoud Doelstellingen Social Media Vormen van Social Media Tools social media Eigenschappen van de doelgroep Trends en ontwikkelingen Astrid Schiepers, www.donnadioggi.nl 2 Waarom

Nadere informatie

Praktische Social Media Tips 8 december 2011

Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Leon Tindemans Wie ben ik? Time To Market Leon Tindemans Oktober 2010 Herwijnen @TTMCommunicatie in/ttmcommunicatie user/ttmcommunicatie 1 Diverse klanten Al

Nadere informatie

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Opkomst van Social Media verandert klant contact Trend Beschrijving Consequenties Gebruik Social Media Ruim 70% van de

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

Ameland binnen handbereik

Ameland binnen handbereik Ameland binnen handbereik Gauke Pieter Sietzema Hoofd ontwikkeling, SEO specialist & Sterc partner Hendrik Jan Hofstede Strateeg & internetmarketeer & Sterc partner VVV Ameland mobile - Ameland binnen

Nadere informatie

INBOUND MARKETING STRATEGIE

INBOUND MARKETING STRATEGIE Webinar INBOUND MARKETING STRATEGIE voor GROEI! Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

Rotary in Nederland & Social Media. Wat is het? Wat kan ik ermee? Hoe meld ik me aan?

Rotary in Nederland & Social Media. Wat is het? Wat kan ik ermee? Hoe meld ik me aan? Rotary in Nederland & Social Media Wat is het? Wat kan ik ermee? Hoe meld ik me aan? 16 Juli 2011 Rotary in Nederland (RiN) & Sociale Media Rotary in Nederland 7 Districten, 500 Rotary Clubs, 20,000 Rotarians

Nadere informatie

Hoe bedrijven social media gebruiken

Hoe bedrijven social media gebruiken Hoe bedrijven social media gebruiken SMO_214 Powered by Pondres Onderzoek Rob van Bakel Auteurs Milou Vanmulken Sjors Jonkers Beste lezer, Ook in 214 publiceren Pondres en MWM2 het Social Media Onderzoek.

Nadere informatie

Start je eigen webwinkel en verleg je ambities. Maak gebruik van talloze mogelijkheden waar je bijzonder weinig voor betaalt. Vanaf 12,95 per maand

Start je eigen webwinkel en verleg je ambities. Maak gebruik van talloze mogelijkheden waar je bijzonder weinig voor betaalt. Vanaf 12,95 per maand Vanaf 12,95 per maand Start je eigen webwinkel en verleg je ambities Maak gebruik van talloze mogelijkheden waar je bijzonder weinig voor betaalt. www.ccvonline.be Welkom bij BiedMeer Powered by Waar e-commerce

Nadere informatie

laat mobiele websites en apps voor u werken

laat mobiele websites en apps voor u werken 8 laat mobiele websites en apps voor u werken juni 2012 www.multimove.nl Mobiele website of app? Bedenk wat u uw websitebezoeker wilt bieden en maak dan een keuze. Deze Paper helpt u op weg! 2 introductie

Nadere informatie

De toekomst is mobiel Mobiele portals op basis van responsive design

De toekomst is mobiel Mobiele portals op basis van responsive design white paper Heeft ú al een ecm systeem? 4 april 2013 Bas Fockens, directeur Datacon BV De toekomst is mobiel Mobiele portals op basis van responsive design Door de komst van de smartphone en tablets is

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Webinar SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

Uitgangspunten Crossretail

Uitgangspunten Crossretail Uitgangspunten Crossretail Crossretail is geen kant en klare succesoplossing. U bent mede verantwoordelijk voor het slagen hiervan. Vandaag proberen wij u handvatten aan te reiken om dit te bewerkstelligen.

Nadere informatie

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden?

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Webinar Social Media Marketing Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie

Nadere informatie

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing Frankwatching Volledige automatisering e-mailmarketing Efficiënte promotie van nieuwe artikelen via e-mail CMS Koppeling bespaart een uur werk per nieuwsbrief Customized content door uitgebreide segmentatie

Nadere informatie

Werken bij Release Kwartaal 1 2014

Werken bij Release Kwartaal 1 2014 Werken bij Release Kwartaal 1 2014 Introductie: Met veel plezier kondigen wij hierbij de eerste kwartaal release van ons CMS op Wordpress van 2014 aan. In deze nieuwe release zitten vele nieuwe functionaliteiten

Nadere informatie

Publishing & Printing Company B.V.

Publishing & Printing Company B.V. STAPPENPLAN WEBSITE Versie 1.3 Publishing & Printing Company B.V. Weth. Sangersstraat 38 (0)46-437 73 11 KVK 140.41959 6191 NA Beek web@pp-company.nl BTW NL 0085.52.861.B01 Algemene voorwaarden www.pp-company.nl

Nadere informatie

WHITEPAPER INBOUND MARKETING

WHITEPAPER INBOUND MARKETING WHITEPAPER INBOUND MARKETING TeamForce Web Solutions BV Energieweg 47 4906 CG Oosterhout Nederland Postbus 6015 4900 HA Oosterhout Nederland Tel. +31 (0)162 468190 Fax +31 (0)162 468199 E mail:info@teamforce.com

Nadere informatie

M201107. Mix and Match. Het gebruik van digitale media in het MKB. drs. R van der Poel

M201107. Mix and Match. Het gebruik van digitale media in het MKB. drs. R van der Poel M201107 Mix and Match Het gebruik van digitale media in het MKB drs. R van der Poel Zoetermeer, maart 2011 Mix and Match Ondernemers moeten goed voor ogen houden welke doelstellingen zij met digitale media

Nadere informatie

Om Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zakelijk goed te kunnen inzetten, organiseren wij de onderstaande 3 workshops.

Om Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zakelijk goed te kunnen inzetten, organiseren wij de onderstaande 3 workshops. Social media zijn niet meer weg te denken in de huidige wereld. De ontwikkelingen gaan razend snel en de mogelijkheden zijn onbegrensd. We hebben allemaal wel een Facebook, Twitter of Linkedin account.

Nadere informatie

Foursquare handleiding voor de Groenteman

Foursquare handleiding voor de Groenteman Foursquare handleiding voor de Groenteman In deze speciale Foursquare handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist

Nadere informatie

Beheer zelf uw wervingsactiviteiten

Beheer zelf uw wervingsactiviteiten Beheer zelf uw wervingsactiviteiten > Recruitment Technologie > Applicant Tracking > Webbased HR Software EEN COMPLEET E-RECRUITMENT SYSTEEM HR Organizer by Echoweb Moorselsteenweg 83 1933 Zaventem 02

Nadere informatie

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Student Recruitment 2.0 Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Inleiding Inhoudsopgave Ben jij op zoek naar jong talent? Zorg dan dat je up-to-date bent en vind de beste afstudeerders van top-universiteiten.

Nadere informatie

Extra Maak een Twitter zoekprofiel

Extra Maak een Twitter zoekprofiel Extra Maak een Twitter zoekprofiel De youtube links in deze workshop zijn openbare youtube video s en kunnen misschien niet meer werken als de eigenaar de video heeft verwijderd. De verdere inhoud van

Nadere informatie

Ga voor maximaal online resultaat

Ga voor maximaal online resultaat N Ga voor maximaal online resultaat 1 Welke resultaten wil jij behalen? D MEER OFFERTE AANVRAGEN & MEER VERKOOP H MEER MERKBELEVING & MEER NAAMSBEKENDHEID A MEER GROEI & MEER INNOVATIE Wil jij ook meer

Nadere informatie

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES Bazoon PREMIUM Inbound Marketing Bazoon SERVICES Inbound Marketing meer traffic, meer leads, meer klanten Bedrijven zoeken naar meer efficiency en effectiviteit in marketing. Er is een verschuiving waar

Nadere informatie

WHAT S HAPPENING 2013

WHAT S HAPPENING 2013 WHAT S HAPPENING 2013 INTERNETGEBRUIK PASSIEF INTERNETGEBRUIK Welkom bij dit onderzoek. Eerst willen we je wat vragen over jouw internetgebruik. Geef van de volgende zaken aan in hoeverre jij dit wel/niet

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Wat gaan we doen. Online trends Website ontwikkeling Online boeken Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Van AllSolutions QX2 naar AllSolutions10

Van AllSolutions QX2 naar AllSolutions10 Van AllSolutions QX2 naar AllSolutions10 Pagina 1 van 11 Inhoud 1. AllSolutions10 gelanceerd... 3 Responsive... 3 Design... 3 2. AllSolutions10 activeren... 4 3. Aangepaste bovenkant... 5 4. Uw website

Nadere informatie

PLANON APPS. Voor Facility - en Service Management op uw smartphone

PLANON APPS. Voor Facility - en Service Management op uw smartphone PLANON APPS Voor Facility - en Service Management op uw smartphone Een innovatieve specialist met dertig jaar ervaring in het IWMS-domein Een partner die door Gartner wordt erkend als marktleider Integraal

Nadere informatie

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt.

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe$Krijg$Je$Meer$Zichtbaarheid$Via$Social$Media Inhoudsopgave Introductie! 3 Welke Sociale Netwerken?! 6 Twitter! 7 Facebook! 10 Linkedin! 12 Youtube!

Nadere informatie

Heerlijk Wonen marketing

Heerlijk Wonen marketing Heerlijk Wonen marketing Succesvol toepassen van online marketing Lambert van der Plas - Adyta Wat doet Adyta? Adyta adviseert, assisteert en dirigeert online marketing strategieën voor kleine tot middelgrote

Nadere informatie

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Tweezijdige marketing Van oudsher gebruiken organisaties verschillende marketingtechnieken om hun producten of diensten onder de aandacht van potentiële

Nadere informatie

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat!

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! Social media en content marketing gaan tegenwoordig hand in hand. Waar Facebook veel gebruikt wordt voor B2C-marketing, is LinkedIn juist meer geschikt

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

+ Inspelen op mobiel internet. + Klanten effectief bereiken. + Content beheer. + Scherpe tarieven en korte implementatietijd

+ Inspelen op mobiel internet. + Klanten effectief bereiken. + Content beheer. + Scherpe tarieven en korte implementatietijd Winkelcentrum App + Inspelen op mobiel internet Nederland telt nu ruim 8 miljoen smartphones en dat aantal groeit hard. Ook bij uw klanten. + Klanten effectief bereiken Uw klanten nemen aankoopbeslissingen

Nadere informatie

31-10-2012. Agenda WIE IS WEBMONNIK.NL? WIE IS WEBMONNIK.NL? Wat gaan we doen? WIE IS WEBMONNIK.NL?

31-10-2012. Agenda WIE IS WEBMONNIK.NL? WIE IS WEBMONNIK.NL? Wat gaan we doen? WIE IS WEBMONNIK.NL? WIE IS WEBMONNIK.NL? Eigenaar online marketingbureau Webmonnik.nl Online marketeer Auteur en trainer Doel: bedrijven succesvoller maken met behulp van online marketing Zowel strategisch als operationeel

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

Check je sociale media

Check je sociale media Check je sociale media Succesvol zakelijk communiceren via sociale netwerken Heidi Aalbrecht Eric Tiggeler Pyter Wagenaar Sdu Uitgevers, Den Haag 5 Inhoud 1 Inleiding Wat zijn sociale media en wat kun

Nadere informatie

ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN.

ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN. ZAKELIJK TWITTEREN KUN JE GEBRUIKEN VOOR VERSCHILLENDE DOELEN. In de eerste plaats om in contact te komen met anderen met dezelfde interesses. Twitter is erg geschikt om snel met elkaar van gedachten te

Nadere informatie

Social Media Marketing

Social Media Marketing Social Media Marketing Get Social But, How? And Where? Tom Zoethout KvK Netwerkevent 23 nov 09 2 1 Moet je sociaal meedoen op het internet? 3 Social Media Marketing Quiz Wat weet ik eigenlijk al over Social

Nadere informatie

Het succesvolle all-in-one online platform voor bedrijven en organisaties.

Het succesvolle all-in-one online platform voor bedrijven en organisaties. Het succesvolle all-in-one online platform voor bedrijven en organisaties. Klaar voor de toekomst Synergie Komt uit het Grieks: (synergia = samenwerking). Het beschrijft de situatie waarin het effect van

Nadere informatie

Beheer zelf uw wervingsactiviteiten

Beheer zelf uw wervingsactiviteiten Beheer zelf uw wervingsactiviteiten > Recruitment Technologie > Applicant Tracking > Webbased HR Software EEN COMPLEET E-RECRUITMENT SYSTEEM HR Organizer by Echoweb Spoorwegstraat 5 bus 3 1933 Zaventem

Nadere informatie

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners?

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Stelling Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Tim Cosson Internet Strateeg Eigenaar mindworkz 26 jaar oud Woon samen Voetbal Geloof in samenwerken 1.Wat is social media? 2.Welke doelen

Nadere informatie

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015 KBP Relatiedag Digitale trends en ondernemen met Social Media 17 september 2015 FACEBOOK LINKEDIN TWITTER OPLEIDING EVENTS ONLINE CAMPAGNES EVENTS Social Media Training & Advies Social Media Expert Businesscoach

Nadere informatie

Laat uw bedrijf groeien

Laat uw bedrijf groeien Laat uw bedrijf groeien 02 Over ons Yoapp ontwikkelt apps van hoge kwaliteit die uw organisatie naar een hoger niveau brengen. Hierdoor bieden wij u de complete mobiele oplossing voor uw bedrijf. De app

Nadere informatie

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers Welkom #fanfactor @anneraaymakers 10 redenen om Facebook zakelijk in te zetten Content Profiel en pagina Apps en Tabs Fans en Likes Adverteren en promoten Interactie Wedstrijden en Betrokkenheid acties

Nadere informatie

MARKTONDERZOEK. Content By Creative ArtWorks BV. Pagina 6 van 18

MARKTONDERZOEK. Content By Creative ArtWorks BV. Pagina 6 van 18 MARKTONDERZOEK De markt waarin The Webstarter zich bevindt is de markt van webdevelopment & webdesign. Veel bedrijven hebben al een website, maar je hebt altijd starters, bedrijven die toe zijn aan een

Nadere informatie

WSI Social Media Strategy Kit v1.1

WSI Social Media Strategy Kit v1.1 Socialemedia succesverhalen, modellen, checklists, middelenen en bronnen EenStarters Handleiding voorhet Lancerenvan een SocialeMedia Strategie voor Uw Bedrijf INHOUD Introductie: WSI Social Media Strategy

Nadere informatie

WebCit. kruip in de huid van uw doelgroep! ?WebCit

WebCit. kruip in de huid van uw doelgroep! ?WebCit ?WebCit kruip in de huid van uw doelgroep! Inleiding De zorg in Nederland verandert. Aan de ene kant wordt dit veranderingsproces gedreven door financiële prikkels voortkomende uit een veranderend zorgstelsel.

Nadere informatie