MINI-MAG VISIE OP HET WEB - SOCIAL MEDIA - MOBIEL - TIPS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MINI-MAG VISIE OP HET WEB - SOCIAL MEDIA - MOBIEL - TIPS"

Transcriptie

1 BLIKWEBUITGAVE 2012 MINI-MAG VISIE OP HET WEB - SOCIAL MEDIA - MOBIEL - TIPS

2 Visie op het web Wij hopen u met dit mini-magazine op een leuke wijze kennis te laten maken met de huidige ontwikkelingen op het internet en binnen ons dynamische vakgebied. In dit magazine vindt u artikelen, social media tips en verdere informatie over onze bedrijven. Uiteraard horen wij graag uw feedback via of op Veel leesplezier namens de teams van Webtechniek & webstudio MM +31 (0) (0) Delen? Het magazine en de links uit de artikelen zijn digitaal beschikbaar op

3 Nederland mobiel Het gebruik van mobiel internet stijgt als een speer. Ruim 36% van het internetverkeer gaat tegenwoordig via een mobiel medium, waarvan rond de 20% van het internetgebruik via een mobiele telefoon gaat, aldus het CBS. De verwachting is zelfs dat in 2014 internet meer gebruikt zal worden op een mobiel medium dan op een desktop computer. Het grootste aandeel van apparaten die mobiel internet gebruiken, wordt door de ipad tablet ingenomen. Waarom een mobiele website? De meeste websites zijn nog niet geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Te groot voor een mobiel scherm, daardoor onleesbaar en het laden duurt soms te lang. Bovendien zijn de omstandigheden van de bezoeker anders wanneer ze uw website mobiel gebruiken: men is bijvoorbeeld onderweg en zoekt gericht en snel naar relevante informatie. Als u uw klanten tevreden wilt houden en de informatie en mogelijkheid om u te contacteren wilt blijven bieden, is het van belang dat uw website geschikt is voor mobiele apparaten. 6,6 miljoen nederlanders internetten mobiel. Responsive webdesign Er is een nieuwe trend in het vak van webdesign ontstaan die het via technische oplossingen mogelijk maakt om uw website op een gebruiksvriendelijke manier op ieder type scherm te tonen. De ontwerper en maker van de website kan tegenwoordig rekening houden met diverse schermgroottes en zo de layout van uw website optimaliseren.

4 webstudio MM Webstudio MM is een creatief webbureau dat zich bezighoudt met (concept)ontwikkeling van websites en mobiele applicaties. Reeds 6 jaar actief (voorheen als MediaMedics) in de snel veranderende internetwereld. De kracht van webstudio MM ligt in het creatief meedenken in de beginfase van projecten. Door gedegen kennis van het vak kan webstudio MM het juiste advies op maat geven met betrekking tot het ontwikkelen en in de markt zetten van uw onderneming of initiatief. Het web is de spil rondom de activiteiten en diensten van webstudio MM. Ontwerpen en ontwikkelen van websites is door de jaren heen expertise geworden. Het multidisciplinaire team van webstudio MM bestaat uit ontwerpers en ontwikkelaars met hart voor het vak die de digitale ontwikkelingen op de voet volgen. Zo is bijvoorbeeld de invloed van het gebruik van diverse sociale media tegenwoordig niet meer te negeren. Ook voor uw onderneming valt er een hoop voordeel te behalen uit de juiste aanpak op dit gebied. Webstudio MM heeft een sociale media expert in huis bij wie u terecht kan voor een sociale mediastrategie op maat. Ook de massale adoptie van smartphones en mobiel internetgebruik heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Webstudio MM kan ook op mobiel gebied de juiste strategie en toepassingen voor u ontwikkelen.

5 De snelweg online Webtechniek heeft voor het transportbedrijf Post-Kogeko een nieuwe functionaliteit gerealiseerd in hun al eerder ontwikkelde personeelsportal. De boordcomputers van het grote wagenpark van Post-Kogeko worden dagelijks uitgelezen en deze informatie wordt verwerkt tot individuele rapportages voor de chauffeurs. In deze rapportage krijgt de chauffeur inzicht in zijn eigen rijstijl en rijgedrag. Mede door dit inzicht en de bijbehorende gedragsverandering is het mogelijk om grote besparingen te realiseren op het gebied van brandstofverbruik en CO2 uitstoot. Via de webportal krijgt de chauffeur een beeld van zijn prestaties. Deze prestaties vergelijken wij met een norm die afhankelijk is van het type vervoer en de gemiddelde rijsnelheid. Aandachtspunten zijn accelereren, gebruik van cruise control, stationair draaien, remgedrag, harde remmingen, hoge toeren en uitrollen. Een mooi voorbeeld om offline verzamelde gegevens te koppelen en online aan te bieden aan de gebruikers. Dit resulteert dan weer in een verandering van gedrag en mogelijkheden tot efficiency, besparing of klanttevredenheid.

6 Sociaal internet strategie De social media websites hebben een gigantisch bereik. Door hier slim en goed mee om te gaan kunt u ook uw diensten onder de aandacht brengen. Echter voordat u aan de slag gaat met allerlei social media sites hier een aantal strategische vragen: 1. Wie is mijn doelgroep? 2. Waar bereik ik die? 3. Welk taalgebruik hanteer Ik? 4. Welke van de social media sites ga ik inzetten? 5. Op welke manier ga ik die inzetten? 6. Hoe ga ik om met eventuele negatieve berichtgeving? En dan de meest belangrijke vraag: 7. Hoe ga ik de gebruikers van de social media site overtuigen om mijn organisatie te volgen?

7 LinkedIn update Tips & trucs Wist u dat u tegenwoordig uw producten kunt aanmaken binnen de LinkedIn bedrijven functionaliteit? En dat u deze producten kunt laten beoordelen door uw klanten? Maak gebruik van deze mogelijkheden en promoot uw producten ook op dit sterke zakelijke netwerk. Zoekmachine-optimalisatie Zorg dat uw website actueel blijft, dat houdt hem interessant voor de bezoeker EN de zoekmachines. Gebruik de mogelijkheid voor het aangeven van keywords per pagina. Zorg dat keywords maar 1 of 2 keer per website voorkomen, natuurlijk op de juiste pagina. Gebruik ook niet meer dan 8 keywords per pagina.

8 Meedenken en innoveren Conceptontwikkeling Creatief meedenken, juist in de beginfase van uw project, is de voornaamste toegevoegde waarde van webstudio MM. In een brainstorm gaan we gezamenlijk terug naar de essentie om de juiste vragen beantwoord te krijgen die leiden tot een effectieve internetstrategie. Dankzij onze multidisciplinaire achtergrond kunnen we vaak een verrassende en innovatieve bijdrage leveren. Ons team bestaat uit specialisten op het gebied van internetcommunicatie, social media, zoekmachine-optimalisatie en gebruiksvriendelijkheid. Uw ideeën vertaald naar een effectief concept. Ontwerp Onze ontwerpers zijn van vele markten thuis. Altijd oog voor detail zonder het grote geheel te verliezen, zodat het concept krachtig boven water blijft. Ons ontwerpwerk loopt uiteen van een eenvoudige webomgeving tot aan gebruiksinterfaces van complete webapplicaties.

9 Innovatie is voor bedrijven en de economie zo belangrijk dat we in Nederland tegenwoordig een ministerie hebben voor Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Mobiele apps De massale adoptie van smartphones en mobiel internetgebruik heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Mobiele websites en smartphone apps zijn tegenwoordig belangrijke media geworden om uw klanten te bereiken. Wij volgen de trends en kunnen ook op mobiel gebied voor u de juiste strategie en toepassingen ontwikkelen. Een app kan een goede meerwaarde leveren aan uw reeds bestaande online dienstverlening. Doordat uw diensten overal mobiel beschikbaar worden. Uiteraard kunnen ook specifieke telefoonfuncties zoals locatiebepaling (GPS) en fotocamera worden geïntegreerd in de apps. We hebben ervaring in het ontwikkelen van apps voor iphone & ipad (ios) en Android gestuurde telefoons en tablets. powered by webstudio MM

10 Social media integratie Social Media sites zijn op vele manieren te integreren in een website. Zo duiken al regelmatig de share en deel-linkjes op. Ook twitterberichten worden steeds vaker opgenomen in websites. Integratie is een zeer geschikte manier om een website interactiever te maken voor de bezoekers en tegelijkertijd een groter bereik te realiseren. Om effectief te communiceren zijn voldoende volgers nodig, deze moeten zich aangetrokken voelen voordat ze zich aanmelden. Hier twee creatieve campagnes met het doel nieuwe volgers aan te trekken ter inspiratie. Foursquare special here campagne op taxi s Nederland heeft momenteel 11,6 miljoen social media gebruikers.

11 Old Spice Smell like a man social media campagne Een doordachte social media campagne waarbij de acteur uit de vele virale advertentievideo s in real-time reageerde op Twitter en Facebook. Dit resulteerde in meer dan 236 miljoen Youtube video views, Twitter volgers in slechts 2 dagen, een groei van 800% Facebook interactie en meer dan 1,5 miljoen Facebook fans.

12 Google+, een gemiste kans of een ruwe diamant? Eind juni 2011 heeft supergigant Google een nieuw sociaal netwerk gelanceerd: Google+. Dit netwerk was aanvankelijk alleen toegankelijk op uitnodiging en is sinds september 2011 voor iedereen opengesteld. Het aantal gebruikers bleef lange tijd laag maar is nu met een geschat aantal van ruim 60 miljoen toch aanzienlijk hoog te noemen. Lees verder op Het nieuwe online magazine met visie op het web

13 Uitgelicht: online samenwerken Steeds vaker ontpoppen online spontane initiatieven van individuen zich tot projecten die bijdragen op een schaal waarvan men vroeger niet durfde te dromen. De talloze voorbeelden tonen vooruitstrevendheid en ook een bereidheid veranderingen te omarmen. Ter illustratie van deze mooie ontwikkelingen een aantal inspirerende lezingen waarin de onderliggende intenties mooi naar voren komen. Lees verder op

14 Webbased applicaties Webtechniek projecten Tool voor het nieuwe (samen)werken Werken op afstand is een niet te stoppen ontwikkeling. Het maakt dat uw werknemers prettiger en met meer verantwoordelijkheid aan hun projecten werken. Natuurlijk moeten wel de juiste randvoorwaarden worden gerealiseerd. Met Webtechniek projecten beschikt u over een online projectomgeving waarin alle projectleden (in- en extern) kunnen samenwerken. Van het delen van documenten tot het uitwisselen van kennis. Natuurlijk kunnen ook online vergaderingen via ons systeem georganiseerd worden. Per jaar worden in Nederland meer dan 78 miljoen online bestellingen gedaan met een gemiddelde waarde van 115 euro. Nieuwsbrief module marketing voor uw bedrijf marketing is nog steeds groeiende. Met de nieuwsbriefmodule van Webtechniek bent u in staat om zelf eenvoudig en snel nieuwsbrieven te versturen aan uw klanten en prospects. Dit resulteert in meer omzet en aandacht voor uw producten. Uiteraard is de module zo opgebouwd dat aan de laatste antispam wetgevingseisen wordt voldaan. De module geeft u ook inzicht in het lees- en klikgedrag van de ontvangers van uw mailing.

15 Vacature Beheer Systeem Brengt structuur in uw recruitment proces Met onze webbased software beheert u eenvoudig uw openstaande vacatures en sollicitaties. De sollicitant kan online zijn gegevens invoeren en een CV achterlaten. Kandidaten kunnen worden beheerd, afgewezen of uitgenodigd. De software is procesgestuurd en daardoor goed en efficient in uw organisatie door te voeren. Het brengt structuur in uw recruitment proces. De rechten- en toegangsstructuur maakt het mogelijk om meerdere afdelingen elk een eigen beheer te laten uitvoeren. Er is direct inzicht in de openstaande vacatures en de doorlooptijd. Het systeem is natuurlijk ook te integreren in uw website. Webtechniek heeft nog veel meer Software as a service (SAAS) oplossingen. Het voordeel van een SAAS oplossing is dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over updates en back-ups. Wij leveren de service; u ervaart het gemak. Allemaal online dus overal direct beschikbaar. De toekomst begint nu. powered by Webtechniek

16 Social media valkuilen 1. Teveel berichten Wanneer er teveel berichten per dag geplaatst worden kunnen vrienden en/of followers geïrriteerd raken en de interesse verliezen. De meeste bedrijven plaatsen 1 tot 2 berichten per dag. Het herhalen van hetzelfde bericht is zelden nuttig. Uiteraard zijn er uitzonderingen hierop te bedenken: van nieuws en media bedrijven wordt juist verwacht dat ze regelmatiger berichten plaatsen. Aan de andere kant, als in maart het laatste bericht nog steeds Gelukkig Nieuwjaar is, worden er kansen verspeeld. 2. Niet reageren Wanneer iemand een vraag stelt of iets plaatst waar een reactie op verwacht wordt, reageer dan ook. Houdt uw account dus goed in de gaten en blijf niet alleen maar nieuwe berichten de wereld in sturen. 3. Geen rekening houden met privacy Bedenk dat alles dat u plaatst ook door (bijna) iedereen te lezen is. Zodra uw bericht online staat kunnen gebruikers het doorsturen en delen. Dus ook hier geldt: eerst denken dan doen.

17 4. Geen rekening houden met de doelgroep Elk social media heeft zo zijn eigen doelgroep en functie. Via Twitter kunt u best eens een tweet van een baaldag de wereld in sturen, maar op LinkedIn is het allemaal wat zakelijker en worden dat soort berichten minder gewaardeerd. 5. Reclame Gebruik social media niet alleen maar voor reclame voor uw producten of diensten. Denk bijvoorbeeld eens aan een referentie. Laat klanten uw producten promoten en bespreken, dat geeft uw producten een sociale meerwaarde.

18 De toekomst van zoeken? Zoekmachineoptimalisatie is continu aan verandering onderhevig. Een expert kan aan de optimalisatie van een website zien uit welke periode (hou oud) deze is. Doordat grote zoekmachines continu hun systemen aanpassen, veranderen ook de inzichten hoe hierop in te spelen steeds. Vindbaarheid is dus niet een eenmalige investering. Het in Nederland nog grotendeels ongebruikte en onbekende Google+ (het tegenantwoord van Google op Facebook en andere social media sites) gaat echter in de toekomst een grote invloed uitoefenen op de zoekresultaten. Gebruikers van Google (met een account op Google+) kunnen de resultaten in de zoekmachine waarderen. Dit gebeurt door de +1 knop aan te klikken. Hoe meer vrienden in uw netwerk een zoekresultaat positief waarderen hoe hoger dit resultaat in de zoekresultaten zal terugkomen. Deze ontwikkeling staat nog in de kinderschoenen maar het lijkt verstandig hier nu al op in te spelen. Ondanks dat Google+ in Nederland als social media site de strijd lijkt te gaan verliezen is het een niet te onderschatten onderdeel van de toekomstige zoekmachine-optimalisatie. Bijna 95% van de gebruikers van internet in Nederland zoeken met de zoekmachine van Google.

19 Mobiele apps Apps op smartphones zijn specifieke toepassingen die geïnstalleerd dienen te worden en gebruik maken van de mogelijkheden van het apparaat, denk hierbij aan de camera functie, GPS of pushberichten. Ook de populariteit van apps groeit enorm in Nederland. Van alle smartphonegebruikers downloadt 70% regelmatig apps: iedere week worden er ons land 13 miljoen apps gedownload. Waarom een app? Voor u als ondernemer liggen er veel kansen op het gebied van mobiele apps. Door het aanbieden van een app kunt u de mogelijkheden van interactie met uw klanten drastisch vergroten, doordat er gebruik gemaakt kan worden van bepaalde functionaliteiten van het apparaat. Ook is een app vaak iets sneller dan een website. Indien uw website meerdere complexe functionaliteiten biedt, is het de moeite waard een app te overwegen.

20 Interview met Annelies van Strand West in Utrecht over gekleurdesnoeren.nl in de Kleurrijk editie van ons online magazine Afgelopen jaar is in Nederland weer 10% meer uitgegeven in webshops. Verkoopt u al online? Laat ons meedenken over uw mogelijkheden. Nederland loopt in de wereld voorop in het gebruik van twitter, op de voet gevolgd door Brazilie en Lees onze nieuwste infosheets over sociaal internet en mobiel internet op Vanavond nadenken over gastcollege over zoekmachine optimalisatie en marketing op de Haagse Hogeschool

21 E-commerce Online verkopen kent al jaren een snel groeiende trend en het is al duidelijk dat de top hierin nog lang niet is bereikt. Echter het aantal bedrijven dat online verkoopt is aanzienlijk toegenomen en een goede strategie en dienstverlening is dan ook steeds belangrijker. Alle aspecten van websites en applicaties komen aan bod bij online verkopen. Online marketing, Social Media (zowel als communicatiekanaal maar ook zeer geschikt als verkoopkanaal), zoekmachine-optimalisatie en uiteraard koppelingen naar orderen administratiesystemen. Er komt dus nogal wat kijken als u met een webshop wilt beginnen. Gelukkig kunt u ook rustig starten en langzaam groeien naar een volwassen status van uw webshop. Maar denkt u in elk geval goed na over de gewenste toekomstige situatie. De meeste online verkopen betreffen reizen, telecom en kleding.

22 Webtechniek Webtechniek houdt zich al meer dan 12 jaar bezig met het ontwikkelen van koppelingen tussen bestaande of nieuwe informatie en het wereldwijde web. Webtechniek levert websites, intranet, extranet, webshops, content management, beheer en webbased oplossingen voor uw informatiebehoeften. Ons team draagt met grote precisie en gedegen vakkenis technische oplossingen voor het internet aan en ontwikkelt met veel aandacht en plezier internetgerelateerde programma s. Met een fascinatie voor vernieuwing en daardoor de digitale marktontwikkelingen altijd een aantal stappen vooruit. Niet alleen voor de ontwikkeling van nieuwe toepassingen, maar ook voor de aanpassing of het beheer van uw bestaande weboplossing. Het begint met meedenken en meedoen vanuit onze kant. Daarbij helpen wij u de bedrijfsprocessen te optimaliseren en gaat u besparen op tijd en middelen. Uiteindelijk is het resultaat simpel en kan iedereen er mee werken. Laat dus voortaan de techniek het werk doen.

23 Eckhart online Eckhart creëert en realiseert bijzondere interieurs voor zakelijke en particuliere opdrachtgevers met een frisse Hollandse nuchterheid. Eckhart is Hofleverancier van Hare Majesteit de Koningin der Nederlanden. Webstudio MM verzorgt al jaren de online aanwezigheid van Eckhart met extra aandacht voor de hoogwaardige uitstraling. Dankzij de samenwerking met webstudio MM loopt Eckhart voorop in de markt met creatieve social media acties. Het online succes is te danken aan de intensieve samenwerking in een vroegtijdig stadium van nieuwe projecten.

24

Team 8 Jeroen Wijdenes Menno Kayser Yiri Huijzen Jim Perk. Hogeschool van Amsterdam Commerciële economie Semester 7-2010. E-commerce.

Team 8 Jeroen Wijdenes Menno Kayser Yiri Huijzen Jim Perk. Hogeschool van Amsterdam Commerciële economie Semester 7-2010. E-commerce. Team 8 Jeroen Wijdenes Menno Kayser Yiri Huijzen Jim Perk Hogeschool van Amsterdam Commerciële economie Semester 7-2010 E-commerce 30 maart, 2010 Doel van de site Inhoud Inleiding... 3 Managementsamenvatting...

Nadere informatie

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC)

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC) Marketing op sociale netwerken Emmauscollege 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Hoofdstuk 1: Waar(om) adverteren?... 5 Waarom adverteren op sociale netwerken?... 5 Kiezen van het juiste

Nadere informatie

THE RULES OF ENGAGEMENT

THE RULES OF ENGAGEMENT Exact Online THE RULES OF ENGAGEMENT Een introductie in de wereld van Engagement marketing www.exactonline.nl 02 THE RULES OF ENGAGEMENT WELKOM IN EEN NIEUW MARKETING TIJDPERK De opkomst van internet heeft

Nadere informatie

Personal Branding. Ontwikkel uw online persoonlijkheid. Alex van Ginneken

Personal Branding. Ontwikkel uw online persoonlijkheid. Alex van Ginneken Personal Branding Ontwikkel uw online persoonlijkheid Alex van Ginneken Van dezelfde auteur: - Internet marketing, Word online marktleider in uw branche - E-mail marketing, Opzetten van succesvolle e-mail

Nadere informatie

LOCATIES A-side media is gevestigd in Mijdrecht. Ideaal gelegen in de randstad, tussen Amsterdam, Utrecht en Schiphol.

LOCATIES A-side media is gevestigd in Mijdrecht. Ideaal gelegen in de randstad, tussen Amsterdam, Utrecht en Schiphol. OVER A-SIDE MEDIA OPRICHTING A-side media is opgericht in 2001 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een fullservice internetbureau. Wij profileren ons als allround mediabedrijf en staan bekend om

Nadere informatie

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU ui j e D e w e t s a a gn cc u rs!! es inhoud Wie zijn wij? ICt Waarborg Logo en huisstijl Websites Webshop Starterspakketen A-B-C-D Backup en support

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen

Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen Inhoudsopgave 1 Managementsamenvatting 4 2 Belang van CRM 5 Definitie CRM 5 Klantcontact en CRM 5 De klantrelatie centraal 5 Van spreadsheet naar CRM software

Nadere informatie

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert Social citymarketing Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Door: Fabian Savert Titel: Social Citymarketing Ondertitel: Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Auteur: Fabian Savert

Nadere informatie

Inkijkexemplaar. Social Media voor het MBO EDUFOCUS. Home Contact Blog. Inbound. Samen. Ontdek de mogelijkheden van de Social Media.

Inkijkexemplaar. Social Media voor het MBO EDUFOCUS. Home Contact Blog. Inbound. Samen. Ontdek de mogelijkheden van de Social Media. EDUFOCUS Home Contact Blog Ontdek Ontdek de mogelijkheden van de Social Media. Social Media voor het Samen Werk samen en deel je ervaringen. Inbound MBO Doe Ontdek aan de hand van opdrachten hoe Social

Nadere informatie

Bereik uw achterban via social media

Bereik uw achterban via social media Anders Bereik uw achterban via social media Social mediagids voor het betrekken van burgers Gendeles estrum es ut elitia Auteur: Brechtje Walburgh Schmidt, Marjoke Verschelling, Karin Sok Redactie: Tekstburo

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

Addemdum. Veel leesplezier toegewenst! Inge Harts. Praktisch rapport Online Reputatie Management 2

Addemdum. Veel leesplezier toegewenst! Inge Harts. Praktisch rapport Online Reputatie Management 2 Addemdum Dit praktisch rapport over Online Reputatie Management is medio 2008 uitgebracht, na een langdurig onderzoek naar het wat, maar vooral hoe van Online Reputatie Management. Inmiddels hebben veel

Nadere informatie

W AT I S M O G E L I J K M E T O T Y S E E N C O M P L E E T O V E R Z I C H T V A N M O D U L E S E N F U N C T I O N A L I T E I T E N

W AT I S M O G E L I J K M E T O T Y S E E N C O M P L E E T O V E R Z I C H T V A N M O D U L E S E N F U N C T I O N A L I T E I T E N W AT I S M O G E L I J K M E T O T Y S E E N C O M P L E E T O V E R Z I C H T V A N M O D U L E S E N F U N C T I O N A L I T E I T E N OTYS Recruiting Technology helpt u met kandidaat tracking, communicatie

Nadere informatie

BEST PRACTICE E-MUSIC. Hoe kunnen artiesten apps succesvol inzetten?

BEST PRACTICE E-MUSIC. Hoe kunnen artiesten apps succesvol inzetten? Hoe kunnen artiesten apps succesvol inzetten? Onderwijsinstelling: Opleiding: Blok: Uitgevoerd door: Hogeschool Utrecht Communicatiemanagement New Media Management: Strategy APPS2BFAMOUS Anne-Marije Winters

Nadere informatie

Voor leiders die willen bijblijven

Voor leiders die willen bijblijven Voor leiders die willen bijblijven Een bundel artikelen van Leaders Online, over leiderschap in een dynamische wereld. 2012-2013 Welkom Dit is een bundel van artikelen van Leaders Online. Deze artikelen

Nadere informatie

Bereid je voor op het internet van de toekomst

Bereid je voor op het internet van de toekomst Bereid je voor op het internet van de toekomst whitepaper Project De toekomst van het internet: de API Auteur Bernie van Hegelsom bernie.van.hegelsom@freshheads.com Producent Freshheads BV Aantal pagina

Nadere informatie

Het internet als marketingtool

Het internet als marketingtool Het internet als marketingtool L. Hauben & R. Van Goolen Met medewerking van W. Bogaert & Fruitsnacks Leuven, september 2010 1 Kort voorwoord Vanuit het GROEI.kans! project werd de vraag gesteld om een

Nadere informatie

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates...

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates... Inhoud Introductie... 3 Waarom Facebook?... 5 2. Adverteer met Facebook... 14 3.Starten met Facebook... 18 4. Facebook Status Updates... 29 5.Opbouwen & Versterken van uw Bedrijf... 34 6. Overzicht - Facebook

Nadere informatie

Waarom voor e-sites kiezen? Expert review. Hoe gaat e-sites te werk? Portfolio. Een succesvolle webshop. Over e-sites. Wat zeggen klanten over ons?

Waarom voor e-sites kiezen? Expert review. Hoe gaat e-sites te werk? Portfolio. Een succesvolle webshop. Over e-sites. Wat zeggen klanten over ons? Een succesvolle webshop Waarom een webshop openen? Waarom voor e-sites kiezen? Hoe gaat e-sites te werk? Fingerspitz Expert review Wat zeggen klanten over ons? Portfolio Over e-sites 1. Een succesvolle

Nadere informatie

Internet Marketing. Word online marktleider in uw branche. Alex van Ginneken

Internet Marketing. Word online marktleider in uw branche. Alex van Ginneken Internet Marketing Word online marktleider in uw branche Alex van Ginneken 1 Van dezelfde auteur: - Internet Marketing, Word online marktleider in uw branche - E-mail Marketing, Opzetten van succesvolle

Nadere informatie

Effectieve Internetmarketing in 8 stappen

Effectieve Internetmarketing in 8 stappen Effectieve Internetmarketing in 8 stappen Als u dit ebook leest, bent u waarschijnlijk een marketingprofessional of een ondernemer die het belang van Internet marketing onderkent. U merkt dat traditionele

Nadere informatie

Handreiking. Social media en de JGZ. Een wereld vol kansen

Handreiking. Social media en de JGZ. Een wereld vol kansen Handreiking Social media en de JGZ Een wereld vol kansen Colofon Titel Social media en de JGZ. Een wereld vol kansen. Een uitgave van NCJ, februari 2012 Auteurs Krijn Pons, Robert Kroon, Alares Marcel

Nadere informatie

facebook voor B2B Een praktisch e-book met een eenvoudig stappenplan, handige tips en voorbeelden uit de praktijk.

facebook voor B2B Een praktisch e-book met een eenvoudig stappenplan, handige tips en voorbeelden uit de praktijk. Geschreven door Robbert van den Heuvel Driek Geurtsen Barbara Kremers Jos Veldwijk Grafisch ontwerp door Kwiek Ontwerp Een praktisch e-book met een eenvoudig stappenplan, handige tips en voorbeelden uit

Nadere informatie

Whitepaper. Social Media Strategie in 12 stappen. facebook.com/marketingmonday. Door Richard van Hooijdonk

Whitepaper. Social Media Strategie in 12 stappen. facebook.com/marketingmonday. Door Richard van Hooijdonk Whitepaper Social Media Strategie in 12 stappen Door Richard van Hooijdonk facebook.com/marketingmonday 2 Stappenplan Inhoud Management Samenvatting 4 Social Media Cycle: in 12 stappen naar een strategie

Nadere informatie

Mobiele internet strategie

Mobiele internet strategie Mobiele internet strategie Waar staan we? Reduitlaan 33 Unit 2.09 4814 DC Breda +31 (0)76 888 00 88 info@e-sites.nl www.e-sites.nl BTW 1387489189 KvK 1891618948 Bank 1894894561 Inhoud Inleiding... 3 Wees

Nadere informatie

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Het geheim van een succesvolle makelaar Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Marketing voor Makelaars 2 / 41 Over de auteur Ik heet en ik ben off- en online ondernemer, spreker en trainer.

Nadere informatie

Dossier. zoekmachinemarketing

Dossier. zoekmachinemarketing Dossier zoekmachinemarketing Voorwoord Branchevereniging IAB Nederland verbindt, inspireert en ontwikkelt de interactieve branche. Momenteel hebben 179 exploitanten, advertentienetwerken, internetbureaus,

Nadere informatie

Praktijkinfo. Sociale Media Datum: februari 2011. Wat zijn sociale media? Pagina >> 3. Zakelijke voordelen Pagina >> 7. Kernvoorwaarden voor gebruik

Praktijkinfo. Sociale Media Datum: februari 2011. Wat zijn sociale media? Pagina >> 3. Zakelijke voordelen Pagina >> 7. Kernvoorwaarden voor gebruik Pagina 1/14 Sociale Media februari 2011 Praktijkinfo Sociale Media Datum: februari 2011 Sociale media staan volop in de belangstelling. Maar wat zijn het en waarom zou een ondernemer er wel of juist niet

Nadere informatie