ŠkodaOctavia Supplement - voor voertuigen met LPG-aandrijving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ŠkodaOctavia Supplement - voor voertuigen met LPG-aandrijving"

Transcriptie

1 SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia Supplement - voor voertuigen met LPG-aandrijving 01/2011

2 Aanvulling - voor wagens op LPG (autogas) 1 Aanvulling - voor wagens op LPG (autogas) Dit document vormt een aanvulling op het instructieboekje van de OCTAVIA uitgave 05.10, hierna instructieboekje genoemd. Gegevens in deze aanvulling hebben voorrang op de gegevens in het instructieboekje. Meeruitvoeringen zijn voorzien van het symbool *. Wij wensen u een goede reis. Škoda Auto a.s. LPG als brandstof LPG is een alternatieve brandstof voor motorvoertuigen. Het bestaat uit een mengsel van propaan en butaan en een klein deel hogere koolwaterstoffen. Doorslaggevend voor de huidige aandacht voor LPG zijn de strenge wettelijke eisen aangaande uitlaatgasemissies van motorvoertuigen. In vergelijking met andere fossiele brandstoffen behoort LPG tot de minst milieubelastende brandstoffen. Veiligheid en LPG In de LPG-tank bevindt zich een elektromagnetische klep die automatisch wordt gesloten bij afgezette motor, uitgeschakeld contact en tijdens het rijden op benzine. Een elektromagnetische hoofdafsluitklep onderbreekt de LPG-toevoer naar de motorruimte bij niet-draaiende motor of bij het rijden op benzine. Een overdrukklep in de LPG-tank met leidingen naar buiten voorkomt dat gas het interieur van de wagen kan binnendringen. Alle bevestigingspunten en materialen zijn toegespitst op de hoogst mogelijke veiligheid. Belangrijke aanwijzingen ATTENTIE! Bij het rijden op LPG dienen de nationale wettelijke voorschriften in acht te worden genomen. Indien u gas ruikt of een storing aan het LPG-systeem vermoedt: direct van LPG naar benzine omschakelen, de wagen zo ver mogelijk van het voorbijrijdende verkeer stilzetten en het contact uitschakelen, de gevarendriehoek op de voorgeschreven afstand plaatsen - hierbij de nationale wettelijke voorschriften in acht nemen, sigaretten direct doven en andere vonk- of brandgevaarlijke voorwerpen uit de wagen verwijderen of deze uitschakelen, alle portieren openen, om de wagen zo snel mogelijk te luchten, de mechanische afsluitklep sluiten bladzijde 2, Sluiten van de mechanische afsluitklep, de rit voortzetten op benzine en zo snel mogelijk een specialist opzoeken. Bij het parkeren van de wagen in een afgesloten ruimte (bijvoorbeeld een garage) controleren of deze goed geventileerd is. Op deze manier wordt eventueel weglekkend LPG verdund. Het is verboden garages of vergelijkbare ruimten in te rijden waar een uitdrukkelijk verbod geldt voor wagens op LPG. LPG is zwaarder dan lucht, blijft op de grond hangen, is onzichtbaar en vormt in een bepaalde verhouding met lucht een explosief mengsel. Bij het tanken van LPG en bij onderhoudswerkzaamheden aan de wagen is roken en open vuur verboden. Bij wagens met interieurvoorverwarming: De interieurvoorverwarming uitschakelen. De inhoud van de LPG-tank mag alleen worden afgetapt in een speciale tank of in de open lucht, waar geen ontstekingsgevaar voor het afgetapte gas bestaat. Het aftappen mag alleen worden uitgevoerd met inachtneming van de

3 2 Kwaliteit en verbruik van LPG ATTENTIE! Vervolg betreffende veiligheidsvoorschriften, door een specialist die over overeenkomstig geschoold personeel beschikt. De tanks mogen niet worden blootgesteld aan de inwerking van warmtebronnen. In geval van een ongeval of brand altijd het contact uitschakelen! Aanwijzing Let ook op de aanwijzingen en waarschuwingen op het informatiedisplay. De LPG-installatie regelmatig door een specialist volgens het Serviceplan laten controleren bladzijde 6, Servicewerkzaamheden. In landen waarin geen Škoda-servicenetwerk aanwezig is, adviseren wij uitsluitend op benzine te rijden. Kwaliteit en verbruik van LPG De kwaliteitseisen aan LPG zijn binnen Europa vastgelegd in de norm EN 589 waardoor een probleemloos grensoverschrijdend gebruik mogelijk is. Er wordt onderscheid gemaakt tussen winter-lpg en zomer-lpg. Winter-LPG heeft een hoger aandeel propaan. Dit kan tot gevolg hebben dat uw wagen met winter-lpg een hoger verbruik heeft dan met zomer-lpg. Het verbruik is bij gelijkblijvende rijstijl ca. 10 tot 15 % hoger dan op benzine. Sluiten van de mechanische afsluitklep Afb. 1 LPG-tank/sluiten van de mechanische afsluitklep De mechanische afsluitklep als volgt sluiten indien u gas ruikt of een storing aan het LPG-systeem vermoedt. De bouten van de afdekking A van de multifunctionele klep afb. 1 losdraaien en de afdekking verwijderen. De mechanische afsluitklep sluiten afb. 1 - rechts door hem tot de aanslag in pijlrichting te draaien. Afdekking A weer aanbrengen. De bouten aanbrengen en tot de aanslag vastdraaien. Meer aanwijzingen, zie bladzijde 1, Belangrijke aanwijzingen.

4 Adapters voor LPG-vulopening 3 Adapters voor LPG-vulopening Er zijn adapters noodzakelijk om LPG te tanken, omdat de vulkoppelingen van de LPG-pompinstallaties niet universeel zijn. LPG tanken De LPG-vulopening voor het tanken van LPG zit achter de tankklep naast de benzinevulopening. Afb. 3 LPG tanken Afb. 2 Adapters voor LPG-vulopening Uw wagen kan met één resp. twee adapters voor de LPG-vulopening zijn uitgerust. Zie het volgende overzicht afb. 2: Adapter ACME A1, Adapter Dish-Coupling A2. Adapter Euronozzle A3, Adapter Bajonet A4, De vulsystemen verschillen per land. Aangezien tankstations in het buitenland niet altijd over de noodzakelijke adapter voor uw LPG-installatie beschikken, adviseren wij een betreffende adapter aan te schaffen voordat u naar het buitenland gaat. Controleer of de adapter op uw LPG-installatie past De motor afzetten voordat LPG wordt getankt. Laat u bij de eerste keer tanken resp. bij het tanken bij een u onbekend tankstation helpen door het personeel van het tankstation. Altijd de gebruiksaanwijzing op de LPG-pompinstallatie lezen en opvolgen. LPG-tank openen In het midden van het linkergedeelte van de tankklep drukken. De dop van de LPG-vulopening A1 verwijderen afb. 3. LPG tanken Op de LPG-vulopening A1 de betreffende adapter A2 draaien. Bij het tanken de gebruiksaanwijzing van de LPG-pompinstallatie opvolgen. LPG-tank sluiten Adapter A2 verwijderen. Dop A1 op de LPG-vulopening draaien. De tankklep sluiten tot deze vergrendelt. De LPG-tank in de uitsparing voor het reservewiel bevat ca. 55 liter. De effectieve inhoud bedraagt, afhankelijk van de buitentemperatuur, maximaal 44 liter LPG.

5 4 LPG-voorraadmeter Tijdens het tanken van LPG ontstaan geluiden. Dit is normaal. ATTENTIE! Bij het tanken van LPG is roken en open vuur verboden - gevaar voor explosie! Bij wagens met interieurvoorverwarming: De interieurvoorverwarming uitschakelen. Ondeskundig tanken of ondeskundige omgang met LPG kan brand, een explosie en verwondingen tot gevolg hebben. LPG is explosief en zeer brandgevaarlijk. Het kan zware verbrandingen en andere verwondingen veroorzaken. De motor afzetten en het contact uitschakelen voordat LPG wordt getankt. De mobiele telefoon en zendapparatuur tijdens het tanken altijd volledig uitschakelen. Door elektromagnetische straling kunnen vonken ontstaan die brand kunnen veroorzaken. Tijdens het tanken van LPG niet in de wagen stappen. Wanneer u in uitzonderingsgevallen in de wagen moet stappen, het portier sluiten bij het verlaten van de wagen en een metalen oppervlak aanraken, voordat u de vulkoppeling weer aanraakt. Hierdoor voorkomt u elektrostatische ontlading die vonkvorming tot gevolg kan hebben. Hierdoor kan tijdens het tanken van LPG brand worden veroorzaakt. Na het verwijderen van de vulkoppeling kan een geringe hoeveelheid LPG ontsnappen. Bij contact met de huid bestaat kans op bevriezingsverschijnselen. Aanwijzing De LPG-vuldruk kan binnen enkele landen bij verschillende LPG-pompinstallaties onderling afwijken. Als de druk te laag is, kan het voorkomen dat bij het voltanken de vulklep niet sluit. Het niet sluiten van de vulklep is hoorbaar aan een klapperend geluid bij de tank. In dit geval het LPG-tanken handmatig beëindigen. Dit effect is geen storing in de LPG-installatie van uw wagen. LPG-voorraadmeter Afb. 4 Instrumentenpaneel Voorraadmeter voor LPG De voorraadmeter A afb. 4 in het instrumentenpaneel informeert u over de resterende LPG-voorraad in de LPG-tank. Het controlelampje AB geeft aan dat de wagen op LPG rijdt. Als de reservevoorraad LPG wordt bereikt, wordt u met de melding Please refuel with LPG. (LPG tanken a.u.b.) op het display van het instrumentenpaneel hierover geïnformeerd. De wagen schakelt automatisch over op benzine als de LPG-tank leeg is. Aanwijzing Het LPG-vulniveau in de LPG-tank kan tijdens het rijden door massatraagheidskrachten veranderen. Hierdoor kan kortstondig een andere LPG-hoeveelheid in de tank worden aangegeven. Als de wagen direct na het tanken voor lange tijd geparkeerd werd, kan het gebeuren dat de naald van de voorraadmeter A afb. 4 bij het opnieuw starten niet exact hetzelfde vulniveau aangeeft als direct na het tanken. Het gaat hierbij niet om een lekkage van het systeem, maar om een door de techniek veroorzaakte drukreductie in de LPG-tank na een afkoelperiode direct na het tanken.

6 Multifunctie-indicatie (boordcomputer) 5 Multifunctie-indicatie (boordcomputer) De volgende informatie op de multifunctie-indicatie heeft alleen betrekking op de actuele bedrijfsstand (LPG of benzine): actueel brandstofverbruik, gemiddeld brandstofverbruik, actieradius. Rijden op LPG Wagens op LPG kunnen gebruik maken van LPG dat voldoet aan de norm EN 589 of van loodvrije benzine die voldoet aan de norm EN 228. De LPG-tank bevindt zich in de reservewielkuip onder de bagageruimtebodem. Motor starten De motor start altijd op benzine, ook als de wagen in de LPG-modus is geparkeerd. Automatisch omschakelen van benzine naar LPG Afb. 5 LPG-schakelaar Het omschakelen van benzine naar LPG gebeurt automatisch na een systeemcontrole als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan: voldoende LPG in de LPG-tank, de motor is op bedrijfstemperatuur (het controlelampje in het instrumentenpaneel dooft), het motortoerental tijdens het rijden is hoger dan /min. Als aan deze voorwaarden wordt voldaan, schakelt het systeem automatisch om naar LPG. In het instrumentenpaneel brandt het controlelampje. Automatisch omschakelen van LPG naar benzine De wagen schakelt automatisch om van LPG naar benzine als aan een van de volgende voorwaarden wordt voldaan, bij het starten van de motor, bij een lege LPG-tank, als de buitentemperatuur lager is dan -10 C, bij een systeemstoring in de LPG-installatie. Het controlelampje in het instrumentenpaneel dooft. Handmatig omschakelen van benzine naar LPG Door op de toets GAS te drukken, kan bij draaiende motor en rijdende wagen handmatig worden omgeschakeld tussen benzine en LPG afb. 5. Als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan, schakelt de wagen om van benzine naar LPG: er wordt op de toets GAS gedrukt, voldoende LPG in de LPG-tank, koelvloeistoftemperatuur van de wagen hoger dan +30 C, motortoerental tijdens het rijden hoger dan /min. In het instrumentenpaneel brandt het controlelampje. Handmatig omschakelen van LPG naar benzine Het omschakelen vindt plaats door op de toets GAS te drukken. Het controlelampje in het instrumentenpaneel dooft. Rijden op benzine Wanneer u regelmatig korte afstanden rijdt, adviseren wij op benzine te rijden om problemen met het benzinesysteem te voorkomen. Voorzichtig! Aangezien de motor altijd op benzine start, moet in de benzinetank altijd voldoende benzine aanwezig zijn.

7 6 Koelvloeistoftemperatuur Aanwijzing Bij veel stadsverkeer, met name bij lage buitentemperaturen, rijdt de wagen vaker op benzine dan op LPG. Daardoor kan de benzinetank sneller worden leeggereden dan de LPG-tank. Koelvloeistoftemperatuur Het controlelampje brandt, zolang de motor niet op bedrijfstemperatuur is. Hoge motortoerentallen, volgas en zware motorbelasting vermijden. Servicewerkzaamheden Elke km Afdekking en vulopening voor LPG (autogas): Toestand controleren, zo nodig reinigen en O-ringen controleren. Gasslangen: Visuele controle op beschadiging. Filter van de LPG-installatie (autogasinstallatie): vervangen. Elke km Olieverontreiniging en andere vervuiling van de verdamper: controleren. Elke km Papierfilter op de verdamper: vervangen. Elke 10 jaar LPG-tank vervangen. Aanwijzing De voorwaarden voor het vervangen van de LPG-tank zijn vastgelegd in de nationale wettelijke voorschriften - de verantwoordelijke importeur of een specialist kan u meer vertellen over de in uw land geldende voorwaarden.

8 Technische gegevens 7 Technische gegevens 1,6 l/75 (72) kw - EU5 Motor Vermogen kw bij 1/min 75/5600 (72/5600) a) Maximaal koppel Nm bij 1/min 148/3800 (144/3800) a) a) Op LPG. Rijprestaties OCTAVIA M5 Maximumsnelheid km/h 190/186 a) a) Op LPG. COMBI M5 188/184 a) Acceleratie km/h s 12,8/13,0 a) 12,9/13,1 a) Brandstofverbruik (in l/100 km) en CO 2 -emissie (in g/km) Stadsverkeer 9,8/12,3 a) Buitenwegen 5,7/7,3 a) Gecombineerd 7,2/9,2 a) CO 2 -emissie - gecombineerd 168/149 a) a) Op LPG.

9 8 Technische gegevens Gewichten (in kg) OCTAVIA M5 Maximaal toelaatbaar gewicht /1920 a) Leeggewicht bedrijfsklaar Laadvermogen /650 a) Laadvermogen bij gebruik van de trekhaak /575 a) COMBI M5 Maximaal toegestaan gewicht per as (in kg) - voor-/achteras 930/1040 (900/1150) a) 930/1060 (900/1150) a) a) Voertuigen van de categorie N1. Škoda Auto werkt voortdurend aan de verdere ontwikkeling van alle modellen en typen. Wij vragen u om begrip, dat om deze reden wijzigingen van de leveringsomvang in de vorm, uitvoering en techniek mogelijk zijn. De gegevens over leveringsomvang, uiterlijk, maten, gewichten, brandstofverbruik, normen en functies van de wagen komen overeen met de stand van de informatie op het moment van het ter perse gaan van deze brochure. Sommige uitrustingen worden pas op een later tijdstip geïntroduceerd (informatie hierover is verkrijgbaar bij geautoriseerde Škoda Servicepartners) of worden alleen in bepaalde markten aangeboden. Uit de gegevens, afbeeldingen en beschrijvingen in dit instructieboekje kunnen geen aanspraken worden afgeleid. Nadruk, reproductie of vertaling, ook van gedeelten, is zonder schriftelijke toestemming van Škoda Auto niet toegestaan. Škoda Auto behoudt zich uitdrukkelijk alle rechten op grond van het auteursrecht voor. Wijzigingen voorbehouden. Uitgegeven door: ŠKODA AUTO a.s. ŠKODA AUTO a.s. 2010

10 Dodatek Návodu k obsluze Octavia holandsky S Z EE

ŠkodaFabia ŠkodaRoomster SUPPLEMENT VOOR INSTRUCTIEBOEKJE

ŠkodaFabia ŠkodaRoomster SUPPLEMENT VOOR INSTRUCTIEBOEKJE ŠkodaFabia ŠkodaRoomster SUPPLEMENT VOOR INSTRUCTIEBOEKJE Technische wijzigingen 11/2010 SIMPLY CLEVER Inleiding 1 Inleiding Dit document vormt een aanvulling op het instructieboekje van de FABIA uitgave

Nadere informatie

De Caddy Van en Maxi Van

De Caddy Van en Maxi Van De Caddy Van en Maxi Van De Caddy Van en Maxi Van De Caddy EcoFuel en Caddy BiFuel. Kostenbewuste ondernemers zoeken doorgaans een bedrijfsvoertuig dat niet alleen op korte termijn maar ook op lange termijn

Nadere informatie

ŠkodaOctavia SUPPLEMENT VOOR INSTRUCTIEBOEKJE

ŠkodaOctavia SUPPLEMENT VOOR INSTRUCTIEBOEKJE SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia SUPPLEMENT VOOR INSTRUCTIEBOEKJE Technische wijzigingen 11/2009 Inleiding 1 Inleiding Elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP)* Dit supplement is een aanvulling op het instructieboekje

Nadere informatie

De Caddy en Caddy Maxi

De Caddy en Caddy Maxi De Caddy en Caddy Maxi Naast de zuivere diesel- of benzinemodellen zijn de Caddy en de Caddy Maxi als optie ook verkrijgbaar als modelvarianten Caddy EcoFuel en Caddy BiFuel. Met deze alternatieve aandrijvingsvarianten

Nadere informatie

Technische Gegevens Transporter 6 Pick-Up

Technische Gegevens Transporter 6 Pick-Up Technische Gegevens Transporter 6 Pick-Up MJ2019 Stand: 1-3-2019 Transporter Pick-up Euro 6 Brandstofverbruik/ CO₂- uitstoot. Brandstofverbruik (l/100 km) en Motor/ Model 2.0 TDI BMT 2.0 TDI 75kW 62kW

Nadere informatie

Technische Gegevens Transporter 6 Gesloten Bestelwagen

Technische Gegevens Transporter 6 Gesloten Bestelwagen Technische Gegevens Transporter 6 Gesloten Bestelwagen MJ2019 Stand: 1 Maart 2019 Transporter Bestelwagen Brandstofverbruik/ CO₂- uitstoot. Brandstofverbruik (l/100 km) en gemiddelde CO2-emissie (g/km)

Nadere informatie

CNG: aardgas als autobrandstof. Een selectie van vragen en antwoorden

CNG: aardgas als autobrandstof. Een selectie van vragen en antwoorden CNG: aardgas als autobrandstof Een selectie van vragen en antwoorden s.a. D'Ieteren nv Marketing, Training & Direct Sales Creation & Copywriting november 2014 Inhoud 2 De auto op aardgas Waarom op aardgas

Nadere informatie

Technische specificaties modeljaar De Transporter Chassis en Pick-up

Technische specificaties modeljaar De Transporter Chassis en Pick-up Technische specificaties modeljaar 2017 De Transporter Chassis en Pick-up Brandstofverbruik/CO 2 -uitstoot Transporter Pick-up EU6 Motor/ Model 62 kw voorwielaandrijving 75 kw voorwielaandrijving 84 kw

Nadere informatie

Technische specificaties per 1 augustus De Caddy

Technische specificaties per 1 augustus De Caddy Technische specificaties per 1 augustus 17 De Caddy Brandstofverbruik/CO 2 -uitstoot Caddy Motor 2.0 TDI BMT 55kW 2.0 TDI BMT 75kW 2.0 TDI BlueMotion 75 kw 2.0 TDI BMT 75kW 6 DSG 2.0 TDI BMT kw 4MOTION

Nadere informatie

Technische Gegevens Multivan 6

Technische Gegevens Multivan 6 Technische Gegevens Multivan 6 MJ2018 Stand: 17 mei 2017 Multivan Euro 6 ₂ Brandstofverbruik/ CO - uitstoot. Brandstofverbruik (l/100 km) en e CO2-emissie (g/km) met handgeschakelde versnellingsbak, tankinhoud

Nadere informatie

Technische specificaties modeljaar De Transporter Kombi

Technische specificaties modeljaar De Transporter Kombi Technische specificaties modeljaar 2017 De Transporter Kombi Brandstofverbruik/CO 2 -uitstoot Motor/ Model 62 kw/84 Pk 75 kw/102 Pk 84 kw/114 Pk 110 kw/1 Pk 110 kw/1 Pk 4MOTION 1 kw/204 Pk 1 kw/204 Pk

Nadere informatie

Technische gegevens per 5 maart De Caddy

Technische gegevens per 5 maart De Caddy Technische gegevens per 5 maart 2019 De Caddy verbruik/co ₂-uitstoot. Caddy verbruik (l/100 km) en e CO2-emissie (g/km), tankinhoud circa 55 L Motor 2.0 TDI BMT 55kW 2.0 TDI BMT 75kW 2.0 TDI BlueMotion

Nadere informatie

Technische specificaties modeljaar De Multivan

Technische specificaties modeljaar De Multivan Technische specificaties modeljaar 2017 De Multivan Brandstofverbruik/CO 2 -uitstoot Motor/ Model 75 kw/102 Pk 84 kw/114 Pk 110 kw/1 Pk 110 kw/1 Pk 4MOTION 1 kw/204 Pk 1 kw/204 Pk 4MOTION 2.0 TSI BMT 110

Nadere informatie

Technische Gegevens Multivan 6

Technische Gegevens Multivan 6 Technische Gegevens Multivan 6 MJ2018 Stand: 17 mei 2017 Multivan Euro 6 ₂ Brandstofverbruik/ CO - uitstoot. Brandstofverbruik (l/100 km) en e CO2-emissie (g/km) met handgeschakelde versnellingsbak, tankinhoud

Nadere informatie

ŠkodaYETI SUPPLEMENT VOOR INSTRUCTIEBOEKJE

ŠkodaYETI SUPPLEMENT VOOR INSTRUCTIEBOEKJE SIMPLY CLEVER ŠkodaYETI SUPPLEMENT VOOR INSTRUCTIEBOEKJE Technische wijzigingen 11/2010 Inleiding 1 Inleiding Achterbank Dit document vormt een aanvulling op het instructieboekje van de YETI uitgave 05.10,

Nadere informatie

Technische specificaties per maart De nieuwe Crafter Bestelwagen

Technische specificaties per maart De nieuwe Crafter Bestelwagen Technische specificaties per maart 2017 De nieuwe Crafter Bestelwagen Brandstofverbruik/CO 2 -uitstoot Motor/ Model 75kW FWD 103kW FWD 103kW FWD 8-AUT 103kW 4MOTION 130kW FWD 130kW FWD 8-AUT 130kW 4MOTION,

Nadere informatie

Technische specificaties per november De nieuwe Amarok

Technische specificaties per november De nieuwe Amarok Technische specificaties per november 2016 De nieuwe Amarok Brandstofverbruik/CO 2 -uitstoot Motor/ Model 4 MOTION permanent 3.0l V6 TDI BMT 150kW 8-Aut 3.0l V6 TDI BMT 165kW 8-Aut Stadsrit 8,6 8,6 Buitenweg

Nadere informatie

Technische specificaties modeljaar De Transporter Dubbele Cabine

Technische specificaties modeljaar De Transporter Dubbele Cabine Technische specificaties modeljaar 17 De Transporter Dubbele Cabine Brandstofverbruik/CO 2 -uitstoot Motor/ Model 62 kw voorwielaandrijving 75 kw voorwielaandrijving 84 kw voorwielaandrijving 1 kw voorwielaandrijving

Nadere informatie

BMW Motorrad. BMW maakt rijden geweldig. Handleiding. HP voetsteunenset

BMW Motorrad. BMW maakt rijden geweldig. Handleiding. HP voetsteunenset BMW Motorrad BMW maakt rijden geweldig Handleiding HP voetsteunenset Algemene aanwijzingen z Inleiding Wij zijn blij dat u voor de HP voetsteunenset van BMW Motorrad hebt gekozen. Afkortingen en symbolen

Nadere informatie

Technische specificaties per januari De nieuwe Amarok

Technische specificaties per januari De nieuwe Amarok Technische specificaties per januari 2018 De nieuwe Amarok Brandstofverbruik/CO 2 -uitstoot Motor 3.0l V6 TDI BMT 120 kw 6-hand achter 3.0l V6 TDI BMT 120 kw 6-hand 4MOTION inschakelbaar 3.0l V6 TDI BMT

Nadere informatie

ŠkodaSuperb SUPPLEMENT VOOR INSTRUCTIEBOEKJE

ŠkodaSuperb SUPPLEMENT VOOR INSTRUCTIEBOEKJE SIMPLY CLEVER ŠkodaSuperb SUPPLEMENT VOOR INSTRUCTIEBOEKJE Technische wijzigingen 11/2010 Inleiding 1 Inleiding Dvd-voorbereiding* Dit document vormt een aanvulling op het instructieboekje van de SUPERB

Nadere informatie

ŠKODA Octavia INSTRUCTIEBOEKJE

ŠKODA Octavia INSTRUCTIEBOEKJE ŠKODA Octavia INSTRUCTIEBOEKJE Inleiding U heeft gekozen voor een Škoda. Hartelijk dank voor uw vertrouwen. Met uw nieuwe Škoda krijgt u een wagen in uw bezit met de modernste techniek en talrijke uitrustingen,

Nadere informatie

Technische specificaties per maart De nieuwe Crafter Chassis en Pick-up

Technische specificaties per maart De nieuwe Crafter Chassis en Pick-up Technische specificaties per maart 2017 De nieuwe Crafter Chassis en Pick-up Brandstofverbruik/CO 2 -uitstoot Pick-up Motor/ Model 75kW FWD 103kW FWD 103kW FWD 8-AUT 130kW FWD 130kW FWD 8-AUT Pick-up enkele

Nadere informatie

S 500 PLUG-IN HYBRID.

S 500 PLUG-IN HYBRID. S 500 PLUG-IN HYBRID. Z n sterkste kracht: efficiëntie. Met de S 500 PLUG-IN HYBRID legt Mercedes-Benz wederom nieuwe maatstaven aan op technologiegebied. Daarbij zijn onovertroffen comfort, voortreffe

Nadere informatie

Technische specificaties

Technische specificaties Technische specificaties OPEL Mokka. November 2014 Technische specificaties Opel Mokka. Buitenafmetingen in mm Lengte 4.278 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 2.038 / 1.802 Hoogte (leeggewicht)

Nadere informatie

CNG: aardgas als autobrandstof. Een selectie van vragen en antwoorden

CNG: aardgas als autobrandstof. Een selectie van vragen en antwoorden CNG: aardgas als autobrandstof Een selectie van vragen en antwoorden s.a. D'Ieteren nv Marketing, Training & Direct Sales Creation & Copywriting november 2014 Inhoud 2 De auto op aardgas > > Waarom op

Nadere informatie

604_38_063 ALFA MITO JTD NL :07 Pagina 1 ALFA MiTo S E R V I C E

604_38_063 ALFA MITO JTD NL :07 Pagina 1 ALFA MiTo S E R V I C E ALFA MiTo S E R V I C E Dit supplement vormt een aanvulling op de informatie in het instructieboekje waarbij dit supplement geleverd wordt. Voor de onderwerpen die in dit supplement niet worden behandeld,

Nadere informatie

Technische Gegevens Crafter 2 Bestelwagen

Technische Gegevens Crafter 2 Bestelwagen Technische Gegevens Crafter 2 Bestelwagen MJ2018 Stand: 19 april 2018 Brandstofverbruik en CO 2 -uitstoot Brandstofverbruik (l/100 km) en gemiddelde CO 2 -emissie (g/km) Aandrijving FWD 4MOTION RWD Enkel

Nadere informatie

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Fabia Instructieboekje

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Fabia Instructieboekje SIMPLY CLEVER ŠKODA Fabia Instructieboekje Voorwoord U heeft gekozen voor een ŠKODA. Hartelijk dank voor uw vertrouwen. Met uw nieuwe ŠKODA krijgt u een wagen in uw bezit met de modernste techniek en

Nadere informatie

CNG: aardgas als autobrandstof. Een selectie van vragen en antwoorden

CNG: aardgas als autobrandstof. Een selectie van vragen en antwoorden CNG: aardgas als autobrandstof Een selectie van vragen en antwoorden s.a. D'Ieteren nv Marketing, Training & Direct Sales Creation & Copywriting november 2014 Inhoud 2 De auto op aardgas Waarom op aardgas

Nadere informatie

Technische specificaties per april De Caddy

Technische specificaties per april De Caddy Technische specificaties per april 16 De Caddy Brandstofverbruik/CO 2 -uitstoot Caddy Motor/ Model 55 kw 75 kw 2.0 TDI BlueMotion 75 kw 75 kw DSG kw 4MOTION 1 kw 1 kw DSG 1 kw DSG 4MOTION Gesloten Bestelwagen

Nadere informatie

TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL ZAFIRA.

TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL ZAFIRA. TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL ZAFIRA. Per 1 juni december 2017 2014 BUITENAFMETINGEN in mm Lengte 4.657 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 1,884 / 2,118 Hoogte (leeggewicht) 1.687 Wielbasis

Nadere informatie

Technische specificaties

Technische specificaties Technische specificaties OPEL Meriva. 19 mei 2014 Buitenafmetingen in mm Lengte 4.300 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 1994/1915 Hoogte (leeggewicht) 1.615 Wielbasis 2.644 Spoorbreedte,

Nadere informatie

OPEL Corsa Van. Technische specificaties juni 2012

OPEL Corsa Van. Technische specificaties juni 2012 OPEL Corsa Van. Technische specificaties juni 2012 Technische specificaties Opel Corsa Van. 3-deurs Buitenafmetingen in mm Lengte 3.999 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 1.944 / 1.713

Nadere informatie

TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL KARL.

TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL KARL. TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL KARL. 26 november 2016 5-deurs ROCKS Buitenafmetingen in mm Lengte 3.675 3.674 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 1.876 / 1.698 1.876 / 1.698 Hoogte (leeggewicht)

Nadere informatie

Aroma Perfection System. www.krups.com

Aroma Perfection System. www.krups.com Aroma System www.krups.com a d b Aroma System c d Aroma Control Timer e h j k m l f i System 1 2 3 Aroma System Aroma 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Nederlands Beschrijving a b c d e f g h i Deksel Waterreservoir

Nadere informatie

S 500 PLUG-IN HYBRID. 14% bijtelling

S 500 PLUG-IN HYBRID. 14% bijtelling S 500 PLUG-IN HYBRID. 4% bijtelling Z n sterkste kracht: efficiëntie. Met de S 500 PLUG-IN HYBRID legt Mercedes-Benz wederom nieuwe maatstaven aan op technologiegebied. Daarbij zijn onovertroffen comfort,

Nadere informatie

Technische specificaties

Technische specificaties Technische specificaties OPEL Astra. Januari 2015 Buitenafmetingen in mm 5-deurs Sports Sedan Sports Tourer Lengte 4.419 4.658 4.698 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 2.013 / 1.831 2.013

Nadere informatie

Finnik Autorapport Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Greenl. Bns

Finnik Autorapport Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Greenl. Bns 5-XLJ-15 Finnik Autorapport Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Greenl. Bns Deze Skoda Octavia Combi komt uit 2014, werd geleverd van 01-01-2014 tot 30-06-2015 en kostte toen 29.380,-. Deze originele Nederlandse

Nadere informatie

Crux TM. Canister mounted stove for outdoor use SWE OPTIMUS CLEVER COOKING SINCE 1899

Crux TM. Canister mounted stove for outdoor use SWE OPTIMUS CLEVER COOKING SINCE 1899 Crux TM Canister mounted stove for outdoor use OIMUS CLEVER COOKING SINCE 1899 Figure [1] Figure [2] O-ring Art. No. 8017867 Figure [3] Figure [4] Figure [5] Figure [6] Nederlands Dit kooktoestel is ontworpen

Nadere informatie

Design Pro Line Plus 2.0 TFSI quattro 185(252) kw(pk) S tronic Prijs: ,00

Design Pro Line Plus 2.0 TFSI quattro 185(252) kw(pk) S tronic Prijs: ,00 Audi A5 Sportback Design Pro Line Plus 2.0 TFSI quattro 185(252) kw(pk) S tronic Prijs: 53.900,00 Audi Code AQW31AT6 www.audi.nl/aqw31at6 Overzicht Audi Audi A5 Sportback Design Pro Line Plus 2.0 TFSI

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Vloeistof stand kachels BINAR-5S BINAR-5S diesel BINAR-5S.24 diesel

Gebruiksaanwijzing Vloeistof stand kachels BINAR-5S BINAR-5S diesel BINAR-5S.24 diesel NL Gebruiksaanwijzing Vloeistof stand kachels BINAR-5S BINAR-5S diesel BINAR-5S.24 diesel 1 Beste klanten, Bedankt voor uw keuze! We hebben alles gedaan om te zorgen dat dit product voldoet aan uw eisen

Nadere informatie

TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL INSIGNIA.

TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL INSIGNIA. TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL INSIGNIA. Per 1 januari 2016 4-deurs Sedan 5-deurs Hatchback Sports Tourer Country Tourer BUITENAFMETINGEN in mm Lengte 4.842 4.842 4.920 4.913 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte

Nadere informatie

F I A T P U N T O 1. 4 T - J E T 1 2 0 603.83.400 NL s u p p l e m e n t

F I A T P U N T O 1. 4 T - J E T 1 2 0 603.83.400 NL s u p p l e m e n t F I A T P U N T O 1. 4 T - J E T 1 2 0 603.83.400 NL s u p p l e m e n t Dit supplement vormt een aanvulling op de informatie in het instructieboekje waarbij dit supplement geleverd wordt. INHOUD OPKRIKKEN

Nadere informatie

CONSUMENTENPRIJSLIJST OPEL CASCADA.

CONSUMENTENPRIJSLIJST OPEL CASCADA. CONSUMENTENPRIJSLIJST OPEL CASCADA. Per 1 januari 2017 BUITENAFMETINGEN in mm Lengte 4.696 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 2.020/1.839 Hoogte (leeggewicht) 1.443 Maximale hoogte bij

Nadere informatie

802/13 LEGIC/815 ½ LEGIC

802/13 LEGIC/815 ½ LEGIC OMEGA LEGIC 815DK F LEGIC 815DK II LEGIC 802/13 LEGIC/815 ½ LEGIC De informatie en gegevens in deze documentatie kunnen zonder voorafgaande aankondiging worden gewijzigd. Zonder uitdrukkelijke toestemming

Nadere informatie

Technische specificaties

Technische specificaties Technische specificaties OPEL Insignia OPC. December 2012 BUITENAFMETINGEN IN MM 4-deurs 5-deurs Sports Tourer Lengte 4.830 4.830 4.908 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 2.084 / 1.856

Nadere informatie

TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL

TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL Mokka. 12 november 2015 Mokka Buitenafmetingen in mm Lengte 4.278 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 2.038 / 1.802 Hoogte (leeggewicht) 1.647 Wielbasis 2.555

Nadere informatie

ContiComfortKit Handleiding

ContiComfortKit Handleiding Inleiding Dankzij de ContiComfortKit blijft u ook met een lekke band mobiel. De combinatie van een compressor met een afdichtmiddel maakt het mogelijk om snijbeschadigingen tot ongeveer 6 mm lang doeltreffend

Nadere informatie

TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL

TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL Corsa. 19 november 2015 3-deurs 5-deurs Buitenafmetingen in mm Lengte 4.021 4.021 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 1.944 / 1.775 1.944 / 1.775 Hoogte (leeggewicht)

Nadere informatie

X Veiligheidsgordel 3 Verklikkerlicht brandt (met waarschuwingstoon) bij ingeschakelde ontsteking: Gordel omdoen, zie pagina 33.

X Veiligheidsgordel 3 Verklikkerlicht brandt (met waarschuwingstoon) bij ingeschakelde ontsteking: Gordel omdoen, zie pagina 33. Instrumenten verklikkerlichten De verklikkerlichten die hier staan vermeld, zijn niet in alle auto s aanwezig. Deze beschrijving geldt voor alle instrumentenuitvoeringen. X Veiligheidsgordel 3 Verklikkerlicht

Nadere informatie

Bedieningshandleiding

Bedieningshandleiding Bedieningshandleiding 259 petroleum-ruimteverwarmingstoestel Met dubbele tank voor extra veiligheid 1-1 EIGENSCHAPPEN: 1. Door de dubbele brandstoftank is gewaarborgd dat geen brandstof kan uitlopen, ook

Nadere informatie

Technische specificaties

Technische specificaties Technische specificaties OPEL Insignia. Juni 2013 Technische specificaties Opel Insignia. 4-deurs 5-deurs Sports Tourer Buitenafmetingen in mm Lengte 4.842 4.842 4.913 2.084 / 1.858 2.084 / 1.858 2.084

Nadere informatie

OPEL Astra Classic. Technische specificaties Juli 2012

OPEL Astra Classic. Technische specificaties Juli 2012 OPEL Astra Classic. Technische specificaties Juli 2012 Buitenafmetingen in mm 5-deurs Lengte 4.249 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 2.033 / 1.804 Hoogte (leeggewicht) 1.460 Wielbasis

Nadere informatie

BEWAAR ZORGVULDIG BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE HANDLEIDING AUTOGASSYSTEEM. instructieboek / onderhoudsschema / garantie

BEWAAR ZORGVULDIG BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE HANDLEIDING AUTOGASSYSTEEM. instructieboek / onderhoudsschema / garantie BEWAAR ZORGVULDIG BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE HANDLEIDING AUTOGASSYSTEEM instructieboek / onderhoudsschema / garantie inleiding Gefeliciteerd met uw keuze voor het Landi Renzo Autogassysteem! Dit technisch

Nadere informatie

Tekst lezen en vragen stellen

Tekst lezen en vragen stellen Tekst lezen en vragen stellen 1. Om een tekst goed te begrijpen is het erg belangrijk om een tekst actief te lezen. In de uitleg lees je hoe je dat moet doen. Als je actief leest, dan: - controleer je

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi

Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi Deze Skoda Octavia Combi komt uit 2014 en kostte toen 28.300. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2014 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die

Nadere informatie

Technische specificaties

Technische specificaties Technische specificaties OPEL Zafira. November 2013 Buitenafmetingen in mm Lengte 4.467 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 2.025 / 1.801 Hoogte (leeggewicht) (zonder / met dakrails) 1.635

Nadere informatie

2. Motor\Trionic T7 LEV (B2... Storingzoeken, storingcodes - P...

2. Motor\Trionic T7 LEV (B2... Storingzoeken, storingcodes - P... P0455 Tankontluchting. Groot lek in systeem. Storingssymptoom CHECK ENGINE brandt. De motor stinkt eventueel naar benzine. Boorddiagnosesysteem (OBDII) Diagnosetype: - Eenmaal per rijcyclus. De diagnose

Nadere informatie

Finnik Autorapport Skoda Citigo 1.0 Grt. Drive

Finnik Autorapport Skoda Citigo 1.0 Grt. Drive 3-THN-60 Finnik Autorapport Skoda Citigo 1.0 Grt. Drive Deze Skoda Citigo komt uit 2014, werd geleverd van 01-01-2014 tot 30-06-2014 en kostte toen 11.469,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat

Nadere informatie

Service-informatie Olieverversingskit voor automatische ZFtransmissie

Service-informatie Olieverversingskit voor automatische ZFtransmissie Verbrandingsgevaar door contact met hete olie. Licht tot middelzware verwondingen mogelijk. Draag een veiligheidsbril. Draag veiligheidshandschoenen. Draag beschermende kleding. Materiële schade mogelijk

Nadere informatie

TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL ZAFIRA TOURER.

TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL ZAFIRA TOURER. TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL ZAFIRA TOURER. Per 10 december juli 2015 2014 BUITENAFMETINGEN in mm Lengte 4,657 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 1,884 / 2,118 Hoogte (leeggewicht) 1,687

Nadere informatie

CONSUMENTENPRIJSLIJST OPEL INSIGNIA.

CONSUMENTENPRIJSLIJST OPEL INSIGNIA. CONSUMENTENPRIJSLIJST OPEL INSIGNIA. Per 1 januari 2017 4-deurs Sedan 5-deurs Hatchback Sports Tourer Country Tourer BUITENAFMETINGEN in mm Lengte 4,842 4,842 4,920 4,913 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte

Nadere informatie

Finnik Autorapport DFSK K-serie K01H 1.3 CNG

Finnik Autorapport DFSK K-serie K01H 1.3 CNG VP-430-H Finnik Autorapport DFSK K-serie K01H 1.3 CNG Deze DFSK K-serie komt uit 2015, werd geleverd van 01-01-2013 tot 31-03-2017 en kostte toen 25.672,-. Deze originele Nederlandse bedrijfswagen staat

Nadere informatie

Finnik Autorapport Skoda Octavia Combi 1.9 TDI Ambiente

Finnik Autorapport Skoda Octavia Combi 1.9 TDI Ambiente 26-ZK-PG Finnik Autorapport Skoda Octavia Combi 1.9 TDI Ambiente Deze Skoda Octavia Combi komt uit 2008, werd geleverd van 01-07-2006 tot 31-12-2009 en kostte toen 27.219,-. Deze originele Nederlandse

Nadere informatie

NL ESP-Systeem

NL ESP-Systeem 603.83.515 NL ESP-Systeem ESP-SYSTEEM (Electronic Stability Program) Dit systeem bewaakt de stabiliteit van de auto als de wielen hun grip verliezen, waardoor de auto beter op koers blijft. De werking

Nadere informatie

F I A T P U N T O 530.03.475 NL L P G

F I A T P U N T O 530.03.475 NL L P G F I A T P U N T O 530.03.475 NL L P G In deze bijlage wordt de uitvoering Fiat Punto LPG (Benzine-LPG) behandeld. Voor alles dat niet in dit supplement wordt vermeld, wordt verwezen naar het bijgevoegde

Nadere informatie

Technische specificaties

Technische specificaties Technische specificaties OPEL Insignia. November 2014 Buitenafmetingen in mm 4-deurs 5-deurs Sports Tourer Lengte 4.842 4.842 4.913 (* 4.920) Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 2.084 /

Nadere informatie

Voortgang CO 2 reductie

Voortgang CO 2 reductie Voortgang CO 2 reductie Introductie A. Hak wil in 2020 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd volgens ISO 14001 en

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (NL)

GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Lees de handleiding goed door vóór gebruik en bewaar hem goed voor later gebruik. Mill HT600 Gebruiksaanwijzing Belangrijke veiligheidsinformatie Wanneer u elektrische

Nadere informatie

ŠKODA CONNECT Online-diensten

ŠKODA CONNECT Online-diensten ŠKODA CONNECT Online-diensten Deze brochure is bedoeld voor een snelle kennismaking met de ŠKODA Connect diensten. Onderwerpen in deze brochure ŠKODA Connect online-diensten 1 Registratie, activering van

Nadere informatie

VIESMANN. Bedieningsaanwijzing ANALOGE SCHAKELKLOK. voor de gebruiker van de installatie. voor Vitodens 100. 5588 587 B/fl 03/2008 Bewaren a.u.b.!

VIESMANN. Bedieningsaanwijzing ANALOGE SCHAKELKLOK. voor de gebruiker van de installatie. voor Vitodens 100. 5588 587 B/fl 03/2008 Bewaren a.u.b.! Bedieningsaanwijzing voor de gebruiker van de installatie VIESMANN voor Vitodens 100 ANALOGE SCHAKELKLOK 03/2008 Bewaren a.u.b.! Voor uw veiligheid Volg deze veiligheidsaanwijzingen nauwkeurig op ter voorkoming

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi

Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi Deze Skoda Octavia Combi komt uit 2014 en kostte toen 31.920. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2014 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die

Nadere informatie

Finnik Autorapport Fiat Grande Punto V Dynamic

Finnik Autorapport Fiat Grande Punto V Dynamic HR-861-X Finnik Autorapport Fiat Grande Punto 1.4-16V Dynamic Deze Fiat Grande Punto komt uit 2008, werd geleverd van 01-07-2007 tot 31-01-2008 en kostte toen 15.980,-. Deze geïmporteerde personenauto

Nadere informatie

Handleiding: Rupsdumper roterende kipbak.

Handleiding: Rupsdumper roterende kipbak. Handleiding: Rupsdumper roterende kipbak. Veiligheidsvoorzieningen Beschermingsvoorzieningen mogen alleen worden verwijderd resp. geopend na stilstand van de dumper met geactiveerde parkeerrem, uitschakelen

Nadere informatie

Technische specificaties per 1 februari De nieuwe Crafter Chassis en Pick-up

Technische specificaties per 1 februari De nieuwe Crafter Chassis en Pick-up Technische specificaties per 1 februari 2018 De nieuwe Crafter Chassis en Pick-up Brandstofverbruik/CO 2 -uitstoot Pick-up Aandrijving FWD 4MOTION RWD Enkel lucht RWD Dubbel lucht Motor 75 kw 103 kw 130

Nadere informatie

Technische specificaties

Technische specificaties Technische specificaties OPEL Zafira Tourer. November 2015 Buitenafmetingen in mm Zafira Tourer Lengte 4.656 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 2.099 / 1.928 Hoogte (leeggewicht) 1.685

Nadere informatie

TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL ASTRA.

TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL ASTRA. TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL ASTRA. Per 16 juli 2015 4-deurs Sports Tourer BUITENAFMETINGEN in mm Lengte 4.658 4.698 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 2,013 / 1,814 2,013 / 1,814 Hoogte

Nadere informatie

De oorspronkelijke versie van deze opgave is na het correctievoorschrift opgenomen.

De oorspronkelijke versie van deze opgave is na het correctievoorschrift opgenomen. Toelichting bij Voorbeeldopgaven Syllabus Nieuwe Scheikunde HAVO De opgave is een bewerking van de volgende CE-opgave: LPG 2007-2de tijdvak De oorspronkelijke versie van deze opgave is na het correctievoorschrift

Nadere informatie

Handleiding Quick start

Handleiding Quick start Handleiding Quick start Geachte klant, Hartelijk dank dat u heeft gekozen voor de mobiele telefoon General Mobile Discovery. Deze quick start handleiding is bedoeld om de belangrijkste functies van het

Nadere informatie

Technische specificaties

Technische specificaties Technische specificaties OPEL Antara. Mei 2014 Technische specificaties Opel Antara. Buitenafmetingen in mm Lengte 4.596 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 2.085 / 1.850 Hoogte (leeggewicht)

Nadere informatie

Motoro liën en oliefilter vervangen 2.0

Motoro liën en oliefilter vervangen 2.0 Motoro liën en oliefilter vervangen 2.0 Motorolie: Interval: Oliefilter: Motorolie: 3.000 km. 25.465.00 2 liter 10W40 Versnellingsbak en cardanolie: Interval: 10.000 km Differentieel olie: 1 liter 80W90

Nadere informatie

Finnik Autorapport Chevrolet Matiz 0.8 Style

Finnik Autorapport Chevrolet Matiz 0.8 Style 89-ZJ-RG Finnik Autorapport Chevrolet Matiz 0.8 Style Deze Chevrolet Matiz komt uit 2008, werd geleverd van 01-09-2006 tot 31-05-2008 en kostte toen 11.213,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat

Nadere informatie

MOTORCODE - CARROSSERIEVERSIE

MOTORCODE - CARROSSERIEVERSIE F I A T D U C A T O 2. 0 M u l t i j e t 2 E u r o 6 MOTORCODE - CARROSSERIEVERSIE Versie Motorcode 250A2000 De volgende carrosserieversiecode en sleutel zijn een voorbeeld dat voor alle carrosserieversiecodes

Nadere informatie

Handleiding Plextalk PTN1. Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1

Handleiding Plextalk PTN1. Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1 Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1 1 DAISYSPELER PLEXTALK PTN1 Korte inleiding: Wij hopen dat u plezier zult beleven aan het beluisteren van de digitale boeken. Dit document beschrijft de hoofdfuncties

Nadere informatie

aardgas tank ik bij DATS 24 www.dats24.be CNG aardgas voor voertuigen De slimme ecomobiele toekomst is vandaag Transitiebrandstof

aardgas tank ik bij DATS 24 www.dats24.be CNG aardgas voor voertuigen De slimme ecomobiele toekomst is vandaag Transitiebrandstof CNG aardgas voor voertuigen CNG betekent letterlijk samengeperst natuurlijk gas en is eenvoudigweg de samengeperste variant van het aardgas dat we kennen voor huishoudelijk gebruik. CNG is al een tijdje

Nadere informatie

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING!

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! Algemene informatie over onderhoud aan accu's Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! De accu's vevatten bijtend zuur. De werkzaamheden moeten daarom met de grootste zorg en met geschikte

Nadere informatie

Inleiding. Inhoudsopgave. Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe comfort-bedieningselement!

Inleiding. Inhoudsopgave. Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe comfort-bedieningselement! Inleiding Inhoudsopgave Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe comfort-bedieningselement! Deze handleiding geldt voor voertuigen met een voorbereiding mobiele telefoon ET5 (geen netwerk) in combinatie

Nadere informatie

Crux Lite Piezo TM Elektra FE Cook System TM

Crux Lite Piezo TM Elektra FE Cook System TM Crux Lite TM Crux Lite Piezo TM Elektra FE Cook System TM Canister mounted stove for outdoor use EN FR DE NL DK SWE NO FI IT ES PT PL CZ OPTIMUS clever COOKING SINCE 1899 RU Figure [1] Figure [2] Figure

Nadere informatie

CONSUMENTENPRIJSLIJST. Technische specificaties OPEL ASTRA.

CONSUMENTENPRIJSLIJST. Technische specificaties OPEL ASTRA. CONSUMENTENPRIJSLIJST Technische specificaties OPEL ASTRA. Per 51 januari maart 2014 2018 5-deurs Sports Tourer BUITENAFMETINGEN in mm Lengte 4370 4702 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels

Nadere informatie

Technische specificaties

Technische specificaties Technische specificaties OPEL ADAM. 20 Juni 2015 Buitenafmetingen in mm ADAM Lengte 3.698 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 1.966 / 1.807 Hoogte (leeggewicht) 1.484 Wielbasis 2.311 Spoorbreedte,

Nadere informatie

Technische specificaties

Technische specificaties Technische specificaties OPEL Astra GTC. Januari 2015 Buitenafmetingen in mm Lengte 4.466 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 2.020 / 1.840 Hoogte (leeggewicht) 1.482 Wielbasis 2.695 Spoorbreedte,

Nadere informatie

Informatieblad voor het gebruik van gasflessen en toebehoren

Informatieblad voor het gebruik van gasflessen en toebehoren Informatieblad voor het gebruik van gasflessen en toebehoren Hallo, mag ik mij even voorstellen? Sinds jaar en dag maak ik deel uit van jullie gezin en toch schijnen sommigen me nog niet goed te kennen.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (NL)

GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Lees de handleiding goed door vóór gebruik en bewaar hem goed voor later gebruik Mill HT5512 Gebruiksaanwijzing Belangrijke veiligheidsinformatie Wanneer u elektrische

Nadere informatie

instructieboekje EUROM GS5000 Infraroodstraler op gas

instructieboekje EUROM GS5000 Infraroodstraler op gas instructieboekje EUROM GS5000 Infraroodstraler op gas 2 HARTELIJK DANK Hartelijk dank dat u voor de EUROM GS5000 kachel gekozen hebt. U hebt daarmee een goede keus gemaakt! Wij hopen dat hij tot uw volle

Nadere informatie

TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL

TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL TECHNISCHE SPECIFICATIES OPEL Mokka X. 29 juni 2017 Buitenafmetingen in mm Mokka X Lengte 4.275 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 2.038 / 1.802 Hoogte (leeggewicht) 1.658 Wielbasis 2.555

Nadere informatie

Finnik Autorapport Ford Mondeo Wagon 1.6 Atlantic

Finnik Autorapport Ford Mondeo Wagon 1.6 Atlantic TV-GB-48 Finnik Autorapport Ford Mondeo Wagon 1.6 Atlantic Deze Ford Mondeo Wagon komt uit 1998, werd geleverd van 25-06-1998 tot 30-07-1999 en kostte toen 18.677,-. Deze originele Nederlandse personenauto

Nadere informatie

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING!

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! Algemene informatie over onderhoud aan accu's Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! De accu's bevatten bijtend zuur. De werkzaamheden moeten daarom met de grootste zorg en met geschikte

Nadere informatie

Technische specificaties

Technische specificaties Technische specificaties OPEL Cascada. December 2013 Technische specificaties Opel Cascada. Buitenafmetingen in mm Lengte 4.696 Max. lengte tijdens de dakopening 4.760 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte

Nadere informatie

Nieuwe OPEL Combo. Technische specificaties. Nieuwe Opel Combo Gesloten bestel L1 H1 L1 H2 L2 H1. Motoren voor de nieuwe Opel Combo Gesloten Bestel

Nieuwe OPEL Combo. Technische specificaties. Nieuwe Opel Combo Gesloten bestel L1 H1 L1 H2 L2 H1. Motoren voor de nieuwe Opel Combo Gesloten Bestel Nieuwe OPEL Combo Technische specificaties Gesloten bestel L1 H1 L1 H2 L2 H1 Motoren voor de nieuwe Opel Combo Motoren kw pk Roetfilter (DPF) Start/Stop 1.4i ecoflex 70 95 n.v.t. 1.3 CDTI ecoflex 66 90

Nadere informatie