Luminis. Oplossingen met meerwaarde

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Luminis. Oplossingen met meerwaarde"

Transcriptie

1

2

3 Luminis Oplossingen met meerwaarde Internet is niet meer weg te denken en biedt eindeloze mogelijkheden. Bedrijven zijn er steeds meer op ingesteld. Ze verankeren internet verregaand in hun bedrijfsprocessen. Of nog sterker: de organisatie wordt ingericht op de kansen die internet biedt. Die kansen liggen voor het grijpen, maar dat vergt een doordachte aanpak. Internet heeft een revolutie ontketend. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Wat internet allemaal gaat brengen? Luminis wacht het antwoord op die vraag niet af; liever geven we zelf actief vorm aan de toekomst. Onze uitgebreide technologische kennis combineren we met de innovatiekracht en zakelijke expertise van bedrijven die hun vak verstaan. Samen maken we het verschil. Interprise Luminis brengt het beste van twee werelden bijeen. Hoogwaardige internettechnologie en uw enterprise komen samen: interprise noemen we dat. Luminis slaat niet alleen een brug, we maken ook de vertaalslag. Naar concrete, onderscheidende ideeën waarmee bedrijven op internet hun winst boeken. Van website tot app, van systeem tot digitale stunt. De snelweg naar succes op internet heet Luminis. Altijd online, niet meer gebonden aan één computer. Interactie op het web wordt steeds rijker; internet is overal. Luminis beschouwt internet niet als een middel; we zien het als drager en katalysator van al uw ondernemende beslissingen. Uw winst ligt binnen handbereik. Is internet onderdeel van uw strategie? Dan is Luminis uw partner. Luminis is niet zomaar een leverancier van technologie en ICT-oplossingen. Onze visie leidt tot een aanpak die verder reikt: internet en uw enterprise smelten samen tot interprise. De kansen liggen voor het grijpen: the interprise is your momentum. U wilt uw interprise up and running maken? Luminis heeft de technologische expertise in huis. Onze kennis over hoogwaardige tools en de allernieuwste ontwikkelingen houden we voortdurend actueel. Die voorsprong werkt in uw voordeel: wat we vandaag bedenken, kunnen we ook meteen realiseren. Onze slagkracht, uw resultaat. Onderscheidende, innovatieve ICT-toepassingen: oplossingen die werkelijk meerwaarde opleveren. Meer hits, exposure, omzet en rendement; doeltreffende aanwezigheid op social media en netwerksites. Luminis begeleidt ideeën van plan tot praktijk: van brainstorm tot implementatie. Wat er allemaal mogelijk is? Bekijk de cases om een indruk te krijgen.

4 Referenties

5 Klant Nedap Energy Project My PowerRouter Gebruikers Consumenten De PowerRouter is een intelligent systeem om gebruik te maken van zelfvoorzienende energiebronnen zoals zonnecellen, windenergie en grid. Het energiesysteem is ontworpen om de onafhankelijkheid te bevorderen. Betrouwbaarheid is ook belangrijk: in alle omstandigheden genereert de PowerRouter een stabiele output. Help ons verder met het bedenken en ontwikkelen van de User Interfaces die centraal staan in onze producten, zodat we ook op dat gebied onderscheidend zijn. De PowerRouter is in tegenstelling tot de systemen van de concurrent (hub) een router die slim met energiestromen om kan gaan. Dit moet in de (web) interface terugkomen. Wireframes, Mood-boards, schermschetsen, interactieontwerp, styleguide en een prototype voor werkende dashboard widgets. Luminis heeft de interfaces ontwikkeld en heeft na de conceptuele fase ook de implementatie gedaan.

6

7 Klant Monuta Project Sterrenherdenkingsboom Gebruikers Consumenten Rondom de kerstdagen hebben veel Nederlanders extra moeite met het verlies van een dierbare. Daarom kun je in de Sterrenherdenkingsboom een ster hangen ter herinnering aan die persoon. Dit kan op verschillende locaties in Nederland. Online kun je ook een ster hangen in een digitale boom als persoonlijke herinnering aan jouw dierbare. Moderniseer de bestaande website, pas de functionaliteit aan en plaats nieuwe content. Om de website beter onder de aandacht te brengen, zijn er nieuwe banners nodig in de stijl van de website. Flash, website met een interactief element. In een korte periode is de stijl van de website Sterrenherdenkingsboom aangepast, net als de content. Dankzij een uitgebreide testfase kan de website grote bezoekersaantallen aan.

8 Klant RTL Nieuws Project RTLNieuws 365 App Gebruikers Consumenten RTL Nieuws heeft een nieuwe nieuws-app voor de ipad gelanceerd: de RTLNieuws 365 App. Het is de eerste echte digitale krant van Nederland. Dagelijks krijg je in beeld en geluid het laatste nieuws uit binnen- en buitenland gepresenteerd en alles over sport, showbizz en lifestyle. Ontwikkel een Content Management Systeem (CMS) waarmee het redactieteam van RTL Nieuws 365 zelf content kan schrijven en publiceren op de App. Verzorg het projectmanagement. Het project omvat diverse onderdelen zoals design, techniek, redactie, sales en marketing. Er zijn diverse partijen bij betrokken. CMS voor nieuws-app. Het project is gerealiseerd in nauwe samenwerking met Egeniq, die de App heeft ontwikkeld. De inhoud van de App wordt beheerd met het CMS-systeem dat Luminis heeft gerealiseerd. Hierbij wordt content geïmporteerd vanuit de back-end-systemen van RTL. Het redactie kan via het CMS content schrijven en publiceren. In de eerste week van de livegang is de App al meer dan keer gedownload. Nieuws

9 Klant VectorFabrics Project VFAnalyst Gebruikers Software- en hardwareontwikkelaars VectorFabrics ontwikkelt de VFSoftware product suite. Daarmee worden software- en hardwareontwikkelaars in staat gesteld om een optimale balans te vinden tussen software-performance en kosten van de hardware. VectorFabrics wil deze software via internet als dienst aanbieden aan hun klanten. Help ons verder met het bedenken en ontwikkelen van User Interfaces voor VFAnalyst, een eerste product uit de VFSofwtare suite, waarmee innerlijke structuren van de embedded software grafisch kunnen worden weergegeven. Zoek daarbij naar een webtechnologie die krachtig genoeg is om de complexe grafische structuren weer te geven en die ook een goed uitziende gebruikersinterface kan opleveren. Wireframes, schermschetsen, interactieontwerp, styleguide en prototype. Na de conceptuele fase heeft Luminis ook meegeholpen met de implementatie van het systeem. VectorFabrics

10 Klant Quote Project iphone Eetgids Gebruiker Consumenten Quote wil hun website uitbreiden met een Eetgids en deze vergezellen van een gratis iphone Eetgids variant. In de eerste versie van de iphone app komen 250 restaurants. Daarnaast is er behoefte aan een serieuze partner om toekomstige implementaties uit te kunnen voeren. Bedenk, op basis van de stijl van de Quote-website, de nieuwe Quote iphone Eetgids. Zorg dat je ons kunt overtuigen van het nut van deze app (cijfers en gevoel). In deze app moet plaats zijn voor meerdere categorieën en reclamemogelijkheden. Wireframe, schermschetsen en een werkende app in de Apple app-store. Quote serveert de allerbeste restaurants in de Quote eetgids, die ook als iphone app gratis te downloaden is in de App-store. De app is inmiddels meer dan keer gedownload en geïnstalleerd. Restaurants willen er graag bij horen en daarmee heeft Quote een nieuwe marketingtool in handen. Traffic naar de Quote-website is aantoonbaar toegenomen.

11 Klant Peek Traffic Project Dach Configurator Gebruikers Verkeerskundigen Peek ontwikkelt en integreert hoogwaardige verkeerssystemen die de doorstroming bevorderen, de veiligheid vergroten en het leefmilieu verbeteren. Ontwikkel een nieuwe configurator om verkeerslichten op verkeerspleinen op een gebruiksvriendelijke manier te kunnen configureren. Peek gunde deze opdracht aan Luminis op basis van een eerdere geslaagde samenwerking, de geboden visie en de praktijkgerichte benadering. Nieuwe componentgebasseerde software-architectuur, nieuw interactie- en visueel ontwerp en de implementatie. Luminis pakte de uitdaging op en ontwikkelde een DACH Configurator. De oplossing betreft een op OSGi gebaseerde applicatie. Op basis van de ontwikkelkennis van Luminis, de ondersteunende tooling van Atlassian en interaction design gecombineerd met requirements analyse. De DACH Configurator heeft een eenduidige indeling. Ook zijn grote delen herbruikbaar voor andere landen. Het is een gebruiksvriendelijke tool die laagdrempeliger is en beter ondersteunt bij het dagelijkse werk. De geboden inzichtelijkheid en de ondersteuning bij het gebruik zijn zoals Peek dit verlangt.

12 Klant BNN Project 3 op Reis App Gebruikers Consumenten BNN zendt het programma 3 op Reis uit. De omroep wilde voor dit programma een App, die op zo veel mogelijk platformen beschikbaar is, dus via de AppStore voor de ipad, de Android Market voor de Android phone en tablet, Google TV en in de Samsung Apps Store voor de Samsung TV. Tegelijkertijd wil BNN zo veel mogelijk voordeel hebben van het single source-principe, waarbij de code één keer wordt ontwikkeld en beheerd, waarna deze op alle ondersteunde platforms werkt. Ontwikkel de App voor zo veel mogelijk platformen, met voordelen van het single source-principe. Android App, ipad App, Samsung App en Google TV App. Luminis heeft het Luminis Apps4All-concept ontwikkeld. Dit maakt het mogelijk ook nieuwe appstore-initiatieven van bijvoorbeeld Panasonic of LG te ondersteunen zonder een hele nieuwe app te ontwikkelen. De oplossing is gebaseerd op HTML5 en CSS3. Luminis heeft door deze aanpak veel kennis opgedaan van de verschillende devices en het proces van aanbieden aan de verschillende stores. De apps werden ontwikkeld volgens het principe van responsive design. Dit houdt in dat de grootte en de positie van de verschillende elementen binnen een pagina wordt bepaald door de browser. Hierdoor is de app in staat om te werken op schermen van verschillende resoluties en beeldverhoudingen. De app zal goed reageren als de gebruiker zijn tablet kantelt.

13

14 Klant Promedas Project Prototype voor medisch diagnosesysteem Gebruikers Medisch specialisten Radboud Universiteit Nijmegen en het UMC Utrecht hebben een wetenschappelijke applicatie ontwikkeld, die op basis van het elektronisch patiëntendossier (EPD) en invoer van medischstatistische gegevens een diagnose kan stellen. Hiermee wordt de medisch specialist ondersteund bij complexe besluitvorming. Uniek in deze applicatie is dat deze diagnose verder kijkt dan de specialisatie van de specialist en terug te redeneren is. Ook stelt het systeem vast wat een volgende, logische en economische stap is om de diagnose met een nog hogere betrouwbaarheid vast te stellen. Ontwikkel een nieuwe gebruikersinterface. De gebruikersgroepen van deze applicatie zijn geen doorgewinterde IT-ers. Belangrijk is dat gebruikers zonder al te veel training aan de slag kunnen met de applicatie. Ook moet de applicatie toepasbaar zijn op ziekenhuis-pc-systemen, die vaak niet tot de allernieuwste behoren. Gebruiksvriendelijke interface. Op basis van het wetenschappelijk prototype is een gebruikersinterface ontwikkeld als prototype met behulp van Adobe Catalyst, in voorbereiding op de implementatie in Adobe Flex/Air. PROMEDAS

15 Klant Stichting Binnenstad Arnhem Project Arnhem App Gebruikers Consumenten De gemeente Arnhem wil ook virtueel een gastvrij visitekaartje afleveren aan bewoners en bezoekers. Daartoe is de Arnhem App bedacht. Deze geeft bezoekers van Arnhem de mogelijkheid om te kijken wat er in Arnhem te doen is op het gebied van uitgaan, winkelen, musea en cultuur. Maak Arnhem, behalve fysiek, ook virtueel bereikbaar via smartphone of tablet. iphone App, Android App, ipad App en CMS. Luminis heeft in samenwerking met diverse lokale organisaties en de Stichting Binnenstad Arnhem een uitgebreide en informatieve GPS-gestuurde app ontwikkeld. Deze zeer uitgebreide Arnhem App is op Hemelvaartsdag 2011 geïntroduceerd en telde toen ruim points of interest, waaronder nagenoeg alle ondernemers binnen detailhandel, horeca en dienstverlening en algemene locaties in de Arnhemse binnenstad. De app biedt ook een flink aantal locaties in de rest van de stad en zelfs buiten Arnhem, plus een serie aantrekkelijke wandelroutes, alle evenementen, algemene zaken en een (navigatie)kaart. Ook vinden gebruikers een GPS-gestuurde zoekfunctie.

16 Klant Nedap Healthcare Project io Me Gebruikers Zorgprofessionals Nedap Healthcare biedt zorginstellingen een aantal hardware-oplossingen, zoals de io TouchPro en io Smart. Deze bieden echter geen mogelijkheden om uren te registreren. Een voor de hand liggende oplossing is een webtoepassing die io TouchPro en io Smart aanvult. Zo kan Nedap een manier bieden om vanuit de organisatie met zorgprofessionals te communiceren. Dat is iets wat Nedap gratis wil aanbieden om meer klanten te krijgen. Ontwerp een webtoepassing die voor een doelgroep van 50-plussers gemakkelijk is te gebruiken. Belangrijkste taken voor de gebruiker zijn uren registreren (inzien en wijzigen), planning bekijken en nieuws vanuit de organisatie lezen (een push naar de medewerker). Als de toepassing draait bij de eerste klanten (zorginstellingen) en er een tijdje mee is gewerkt, dan worden reacties gepeild en waar nodig wordt de toepassing aangepast en uitgebreid. Flowchart, schermschetsen, visueel ontwerp. Een gebruiksvriendelijke toepassing die binnen enkele weken bij eindgebruikers draait, er simpel uitziet, maar toch genoeg functionaliteit bevat om klanten te trekken. Tijdens het schetsen in de eerste fase zijn weerbericht, gewerkte uren (totaal ipv per dag) en een zoekfunctie meegenomen in de eerste versie die live is gegaan. Later zijn andere functies toegevoegd, zoals chat, verjaardagen, eigen plaatjes toevoegen (Hyves) en een smoelenboek. Het product is een duidelijke aanvulling die voor veel nieuwe klanten heeft gezorgd.

17

18 Klant RTD Het Dorp Project iserve Gebruikers Chronisch zieken en mensen met een beperking RTD Het Dorp in Arnhem maakt hoogwaardige technische hulpmiddelen en aanpassingen op het gebied van mobiliteit, armondersteuning, communicatie, omgevingsbesturing en computerbediening. Eén van die hulpmiddelen is de HomeServant: een oplossing waarmee mensen met een ernstige lichamelijke beperking in staat zijn om hun omgeving te bedienen. De oplossing is echter gebaseerd op verouderde technologie en het beheer is kostbaar. Ontwikkel, samen met ons, de opvolger van de HomeServant, op basis van gangbare technologie. Android App en software voor Hardware modules. Luminis en RTD Het Dorp hebben samen de iserve ontwikkeld. Het hart van de iserve is een app die draait op een tablet-pc. Door middel van speciale, op de gebruiker aangepaste hardware kan de gebruiker deze app bedienen. De app stuurt vervolgens allerlei apparaten in de omgeving aan. Zo kunnen mensen met een enkele knop de deuren van hun woning openen, verlichting in- en uitschakelen, video- en audioapparatuur bedienen en telefoneren. De iserve wordt voor iedere gebruiker volledig op maat geconfigureerd. Als het nodig is kan de configuratie op afstand worden aangepast. De iserve werkt met hardware die op de consumentenmarkt verkrijgbaar is.

19 Klant Belastingdienst Project Complexiteitsreductie Gebruikers Particulieren en bedrijven De Belastingdienst wil een andere rol gaan vervullen. Hierbij staat inzicht van eigen gegevens (bedrijf en particulier) op een dagelijkse basis centraal. De huidige systemen moeten minder complex worden, om gegevens sneller bij de aanvrager af te kunnen leveren. De Belastingdienst wil voorinvullen, waarbij vooral particulieren (en in mindere mate bedrijven) die gegevens kunnen controleren en eventueel aanvullen. Dat lijkt op de situatie bij een bank: je kunt positief of negatief staan. Er zijn genoeg ideeën over complexiteitsreductie, maar het is onduidelijk hoe zoiets vanuit particulieren of bedrijven wordt aangestuurd en hoe de communicatie dan zal zijn. Casus Zelfstandig ondernemer Jan Polderman Tijdslijn (met variant OB "auto" afrekenen) 10 januari februari april 2012 Sessie 1 Sessie 2 Sessie 2a Sessie 3 Sessie 3a Jan bij KVK Jan meldt PolderAdvies aan SMS naar Jan Jan controleert wijzigingen SMS naar Jan Jan controleert wijziging SMS naar Jan Jan bekrachtigt de feiten Begeleid het proces om tot complexiteitsreductie te komen. Datgene wat wordt opgeleverd, Aanmelden door aanmelding van PolderAdvies bij KVK) (door aanschaf van de auto 99-ZZ-BD) Auto (door aanbreken einde van bekrachtigingsperiode) Afrekenen kan meteen als test dienen om te kijken of het bedachte systeem flexibel genoeg is en of de PolderAdvies bij KVK Auto + afrekenen Afrekenen - Auto complexiteit is gereduceerd, zodat er sneller kan worden opgeleverd. Jan Polderman PolderAdvies Conceptsessies met beleidsmakers en de wireframes die hieruit volgen. Er zijn twee scenario s uitgewerkt: het overlijden van Henk en het opstarten van een bedrijf. Deze wireframes zijn (door een andere partij) omgezet in schermen en worden gebruikt in een Proof of Concept bij de vestiging die sterfgevallen behandelt.

20 Klant Nedap Light Control Project Senzafil Gebruikers Ondernemers met grote bedrijfshallen Voor grotere bedrijfshallen (zoals Praxis, vliegtuighallen, etc.) heeft Nedap Light Controls een draadloos systeem ontworpen om lampen te kunnen bedienen. Senzafil biedt volledige, draadloze controle bij het dimmen, in- en uitschakelen van verlichting op afstand. Het is mogelijk om aanzienlijk op de energiekosten te besparen door lampen te dimmen. Nedap kan lampen van verschillende leveranciers als enige tot 50 procent dimmen zonder flikkeringen in de lamp. Daarbij blijven de lampen het daglicht goed benaderen. Ontwerp een User Interface waarmee we het verschil kunnen benadrukken. Ons concept is anders dan dat van concurrenten, maar dat is niet te zien in de software. We willen graag in de User Interface het verschil maken omdat we denken dat we daarmee anders zijn en makkelijker systemen kunnen verkopen. Zorg voor een werkende versie (prototype) die we op de belangrijkste beurs kunnen tonen (tijdsbestek van 2 maanden, inclusief ontwerp en bouw). Begeleiden en vastleggen projectstart, schermschetsen voor server- en clientsoftware. Het eerste prototype is (werkend) op de beurs getoond. Dat zorgde voor veel positieve reacties (150 leads per dag). De software is op locatie makkelijk te bedienen. Ook van afstand is te bekijken hoe de installatie draait. Door het gebruik van draadloze sensoren en datamining kan worden aangetoond welke gangen het minst worden bezocht, zodat hier actie op kan worden ondernomen.

21

22 Klant Monuta Project Website en Uitvaartontwerper Gebruikers Consumenten Als uitvaartverzorger én uitvaartverzekeraar biedt Monuta een totaalpakket van producten en diensten die met uitvaart te maken hebben. Zo kun je, om te beginnen, bij Monuta uitvaartwensen vastleggen in de Uitvaartontwerper. En op het moment dat het nodig is, zorgt Monuta als uitvaartverzorger dat uitvaartwensen worden uitgevoerd. Zet de website en Uitvaartontwerper om naar HTML en een nieuw CMS-systeem. De bestaande website bevalt goed, maar het CMS erachter niet. Omdat er in de Uitvaartontwerper in vorm en functie ook aanpassingen gemaakt moeten worden en Flash niet meer gewenst is, moet deze toepassing naar HTML worden omgezet. HTML vanwege vindbaarheid, landingspages en onderhoudbaarheid. Beide producten moeten worden omgezet naar een nieuw CMS, liefst Open Source. Website met CMS. Binnen een korte en overzichtelijke periode is zijn beide producten omgezet naar een nieuw CMS (Alfresco). Na een uitgebreide testperiode is de website zonder problemen live gegaan. Monuta is onafhankelijk van de leverancier om de website goed te kunnen onderhouden.

23

24 Klant VanDerLande Industries Project Manual Coding System Gebruikers Medewerkers bagageafhandeling VanDerLande Industries ontwerpt, implementeert en onderhoudt bagageafhandelingssystemen voor allerlei luchthavens, van groot tot klein. Deze band-, tub- en/of railoplossingen combineren operationele effectiviteit, korte verbindingstijden en hoge transporteerbaarheid. Soms gaat er wat mis. Wanneer labels niet meer door het systeem worden herkend, moeten labels met de hand worden gescand. Als een label ontbreekt, moet een keuze worden gemaakt bij welke zending het bagagestuk hoort. De medewerker die deze taak vervult, heeft gemiddeld 6, met een maximum van 12 seconden nodig. Ontwerp een sturende applicatie, waarbij de user interface een paar uitzonderingssituaties kent en de gebruiker maximaal wordt ondersteund. Wireframes, persona s, schermschetsen en een werkende applicatie Luminis heeft binnen 6 weken een overzichtelijke applicatie gemaakt die stabiel functioneert in een bedrijfskritische omgeving. De applicatie ondersteunt de gebruikers goed en zorgt ervoor dat er minder fouten worden gemaakt. Naast het ontwerp heeft Luminis ook de implementatie verzorgd.

25 Klant Nedap Healthcare Project io TouchPro Gebruikers Thuiszorgwerkers Nedap Healthcare wil mobiele technologie gebruiken om de hulp aan huis te verbeteren. Alle cliënten van de organisatie krijgen een zorgpas. De verzorger kan deze pas uitlezen met de IO TouchPro. Dit speciale NFC-mobieltje communiceert met het centrale systeem om het begin- en eindtijdstip van de visite te registreren en patiëntgegevens op te halen. Wanneer de zorgverlener zijn eigen pasje bij de telefoon houdt, laadt het mobieltje automatisch de thuishulpapplicatie. Ontwikkel een makkelijke en goed te gebruiken telefoonapplicatie voor thuiszorgwerkers. De doelgroep bevat veel 50-plussers, waarvan de helft nooit een mobiele telefoon in de handen heeft gehad. Daarnaast is de vraag: hoe zien de schermen er dan uit en hoe gaat de workflow? In een al lopend project komen de ontwikkelaars niet verder dan het tonen van een pas. Dat kan anders, mede omdat het een stand-alone applicatie is, waar legio vrijheden zijn omtrent vormgeving. Flowchart, schermschetsen, Mobiele thuishulpapplicatie. De IO TouchPro verlicht het werk van de thuiszorgmedewerkers door het bewerkelijke tijdschrijven te automatiseren en actuele cliëntgegevens online toegankelijk te maken. Na afloop van het bezoek kan de thuishulp op het mobieltje aangeven wat hij heeft gedaan. Daarna leest hij nogmaals de patiëntenpas uit, om vervolgens de registratie te stoppen. Het bewerkelijke tijdschrijven behoort hiermee tot het verleden. Bovendien heeft zowel de hulpverlener als de zorginstelling nu altijd online inzage in de gemaakte uren en de nodige gegevens.

26

27 Nieuwsgierig geworden naar de kracht van Luminis? Kijk voor meer werk en informatie op of bel Luminis Groep B.V. Prins Willem Alexanderlaan ST Apeldoorn

Stageopdrachten 2013/2014

Stageopdrachten 2013/2014 Stageopdrachten 2013/2014 Stageopdrachten Inleiding Onderzoeksgebieden Advanced Marketing met Dynamics AX Agile en Dynamics CRM Application Life Cycle Management voor Dynamics CRM Azure en BizTalk 2013

Nadere informatie

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU ui j e D e w e t s a a gn cc u rs!! es inhoud Wie zijn wij? ICt Waarborg Logo en huisstijl Websites Webshop Starterspakketen A-B-C-D Backup en support

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT APPLICATIE FUNCTIONALITEITEN

ONDERZOEKSRAPPORT APPLICATIE FUNCTIONALITEITEN ONDERZOEKSRAPPORT APPLICATIE FUNCTIONALITEITEN In opdracht van HU en Rabobank Utrecht, Oktober 2012 Het team David Hutten info@davidhutten.nl y INHOUDSOPGAVE 06 41 40 42 90 Debriefing Pag. 4 Vincent Wielders

Nadere informatie

Terugblik 2010-2012. Vooruitblik op de toekomst

Terugblik 2010-2012. Vooruitblik op de toekomst Terugblik 2010-2012 Vooruitblik op de toekomst Inhoudsopgave Voorwoord 3 Voorwoord 1. Aan welk toekomstbeeld is gewerkt? 5 1.1 Toekomstbeeld 6 1.2 Wenkend perspectief voor bibliotheekleden (en andere gebruikers)

Nadere informatie

W AT I S M O G E L I J K M E T O T Y S E E N C O M P L E E T O V E R Z I C H T V A N M O D U L E S E N F U N C T I O N A L I T E I T E N

W AT I S M O G E L I J K M E T O T Y S E E N C O M P L E E T O V E R Z I C H T V A N M O D U L E S E N F U N C T I O N A L I T E I T E N W AT I S M O G E L I J K M E T O T Y S E E N C O M P L E E T O V E R Z I C H T V A N M O D U L E S E N F U N C T I O N A L I T E I T E N OTYS Recruiting Technology helpt u met kandidaat tracking, communicatie

Nadere informatie

TriageExpert kan scha delast voor werkgever enorm beperken

TriageExpert kan scha delast voor werkgever enorm beperken magazine VCD zomer 2010 23e jaargang nummer 2 Laboratorium voor Infectieziekten Rekencentrum verhuist naar VCD KDE Energy KDE Energy voert centrale rapportagehub in Biblionet Groningen VCD Business Intelligence

Nadere informatie

5 jaar Bibliotheekinnovatie Wat heeft de BNL-periode 2010-2014 gebracht?

5 jaar Bibliotheekinnovatie Wat heeft de BNL-periode 2010-2014 gebracht? 5 jaar Bibliotheekinnovatie Wat heeft de BNL-periode 2010-2014 gebracht? Den Haag mei 2015 Stichting Bibliotheek.nl 5 jaar Bibliotheekinnovatie Wat heeft de BNL-periode 2010-2014 gebracht? 1. Introductie

Nadere informatie

Bereid je voor op het internet van de toekomst

Bereid je voor op het internet van de toekomst Bereid je voor op het internet van de toekomst whitepaper Project De toekomst van het internet: de API Auteur Bernie van Hegelsom bernie.van.hegelsom@freshheads.com Producent Freshheads BV Aantal pagina

Nadere informatie

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Het geheim van een succesvolle makelaar Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Marketing voor Makelaars 2 / 41 Over de auteur Ik heet en ik ben off- en online ondernemer, spreker en trainer.

Nadere informatie

Informatieset Uw ICT, altijd en overal

Informatieset Uw ICT, altijd en overal Informatieset Uw ICT, altijd en overal Tendenz ICT is aangesloten bij: Wie zijn wij? TendenZ ICT is uw ervaren ICT-partner die u adviseert, ondersteunt en volledig kan ontzorgen op het gebied van al uw

Nadere informatie

Media Logistics biedt kijk in de keuken via klantportal

Media Logistics biedt kijk in de keuken via klantportal m tec Magazine van Magnus, editie 2012 Enterprise mobility business@your fingertips GVB zet nieuw documentmanagementsysteem soepel op de rails Media Logistics biedt kijk in de keuken via klantportal SAP

Nadere informatie

BEST PRACTICE E-MUSIC. Hoe kunnen artiesten apps succesvol inzetten?

BEST PRACTICE E-MUSIC. Hoe kunnen artiesten apps succesvol inzetten? Hoe kunnen artiesten apps succesvol inzetten? Onderwijsinstelling: Opleiding: Blok: Uitgevoerd door: Hogeschool Utrecht Communicatiemanagement New Media Management: Strategy APPS2BFAMOUS Anne-Marije Winters

Nadere informatie

Afstudeeropdrachten Altran Intelligent Systems

Afstudeeropdrachten Altran Intelligent Systems Versie: 17.6 Status: Final Auteur: Richard Holleman Dit document is gepubliceerd door: Altran B.V. Eindhoven, Nederland Commentaar en suggesties kunnen worden gestuurd naar: Altran B.V. Postbus 80060 5600

Nadere informatie

Internet Marketing. Word online marktleider in uw branche. Alex van Ginneken

Internet Marketing. Word online marktleider in uw branche. Alex van Ginneken Internet Marketing Word online marktleider in uw branche Alex van Ginneken 1 Van dezelfde auteur: - Internet Marketing, Word online marktleider in uw branche - E-mail Marketing, Opzetten van succesvolle

Nadere informatie

CRM in uw Internet Marketing Strategie. Automatisch klantrelaties opbouwen. Alex van Ginneken

CRM in uw Internet Marketing Strategie. Automatisch klantrelaties opbouwen. Alex van Ginneken CRM in uw Internet Marketing Strategie Automatisch klantrelaties opbouwen Alex van Ginneken 1 Van dezelfde auteur: - Internet marketing, Word online marktleider in uw branche - E-mail marketing, Opzetten

Nadere informatie

Deze bijlage valt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van Reflex Uitgeverij Digitaal Leven en Werken

Deze bijlage valt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van Reflex Uitgeverij Digitaal Leven en Werken Deze bijlage valt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van Reflex Uitgeverij Digitaal Leven en Werken Digitaal werken, flexibel leven pagina 4 Werken in de wolken pagina 9 Hoe duurzaam kan ICT

Nadere informatie

microsoft DYNAMICS i erp wijzer 2009

microsoft DYNAMICS i erp wijzer 2009 microsoft DYNAMICS i erp wijzer 2009 Microsoft Dynamics ERP is er ook voor u. Samen met onze gekwalificeerde partners bieden we de juiste oplossing voor uw branche. VOORWOORD De ontwikkelingen in de wereld

Nadere informatie

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK.

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK. Herziene editie 2014-2015 Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden ebook HET GROTE WEBINAR HANDBOEK DEEL DIT ebook INHOUDSOPGAVE 1 IK GELOOF IN WEBINARS Verhalen uit de praktijk Pagina 4

Nadere informatie

THE RULES OF ENGAGEMENT

THE RULES OF ENGAGEMENT Exact Online THE RULES OF ENGAGEMENT Een introductie in de wereld van Engagement marketing www.exactonline.nl 02 THE RULES OF ENGAGEMENT WELKOM IN EEN NIEUW MARKETING TIJDPERK De opkomst van internet heeft

Nadere informatie

Onze performance is met het datawarehouse aantoonbaar verbeterd

Onze performance is met het datawarehouse aantoonbaar verbeterd Maart 2012 Jaargang 25 #5 HEALTHCARE SPECIAL Diaconessenhuis Leiden kiest overtuigd voor Vidaví Dé ERP-oplossing voor de zorg Betere infrastructuur en minder beheerskosten Elker Jeugd- en Opvoedhulp Symposium

Nadere informatie

Gemeente zoekt app. Door: Brechtje de Leij

Gemeente zoekt app. Door: Brechtje de Leij Gemeente zoekt app Door: Brechtje de Leij De vraag is mobiel een hype of hip hoeven we eigenlijk vandaag de dag niet meer te stellen. Ga maar eens de trein in, of observeer de wachtende medemens. Iedereen

Nadere informatie

Handreiking. Social media en de JGZ. Een wereld vol kansen

Handreiking. Social media en de JGZ. Een wereld vol kansen Handreiking Social media en de JGZ Een wereld vol kansen Colofon Titel Social media en de JGZ. Een wereld vol kansen. Een uitgave van NCJ, februari 2012 Auteurs Krijn Pons, Robert Kroon, Alares Marcel

Nadere informatie

Scriptie onderzoeksemester

Scriptie onderzoeksemester Scriptie onderzoeksemester Auteurs Opdrachtgever Hugo Zonderland esser-emmerik Document Opdrachtgever Scriptie onderzoeksemester esser-emmerik Herman Versteegt herman@esser-emmerik.nl Wouter van Emmerik

Nadere informatie

Nieuwe strategie en huisstijl Unit4

Nieuwe strategie en huisstijl Unit4 Het innovatieplatform van Unit4 Accountancy mei 2015, jaargang 10 E-NOVATION4U Flynth zet in op excellente basisdienstverlening Al na de eerste aangifte met Unit4 Fiscaal Gemak efficiencyvoordeel Nieuwe

Nadere informatie

Effectieve Internetmarketing in 8 stappen

Effectieve Internetmarketing in 8 stappen Effectieve Internetmarketing in 8 stappen Als u dit ebook leest, bent u waarschijnlijk een marketingprofessional of een ondernemer die het belang van Internet marketing onderkent. U merkt dat traditionele

Nadere informatie

Werken waar en wanneer je maar wilt. Siemens OpenScape. Voor communicatie en samenwerking

Werken waar en wanneer je maar wilt. Siemens OpenScape. Voor communicatie en samenwerking Werken waar en wanneer je maar wilt Siemens OpenScape Voor communicatie en samenwerking Werken waar en wanneer u maar wilt Spin in uw eigen communicatieweb Het begrip het nieuwe werken is geaccepteerd

Nadere informatie

Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie

Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie In het begin van een nieuw jaar wordt vaak aandacht besteed aan ontwikkelingen en trends die hun stempel gaan drukken op 2014.

Nadere informatie

BUSINESS PROCESS LEARNING. Solution paper. Geïntegreerd en flexibel leren gekoppeld aan het werkproces

BUSINESS PROCESS LEARNING. Solution paper. Geïntegreerd en flexibel leren gekoppeld aan het werkproces BUSINESS PROCESS LEARNING Solution paper Geïntegreerd en flexibel leren gekoppeld aan het werkproces Inhoud 1 De kracht van Business Process Learning 3 1.1 Visie 3 1.2 Onderbouwing visie 4 2 Beschrijving

Nadere informatie