Luminis. Oplossingen met meerwaarde

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Luminis. Oplossingen met meerwaarde"

Transcriptie

1

2

3 Luminis Oplossingen met meerwaarde Internet is niet meer weg te denken en biedt eindeloze mogelijkheden. Bedrijven zijn er steeds meer op ingesteld. Ze verankeren internet verregaand in hun bedrijfsprocessen. Of nog sterker: de organisatie wordt ingericht op de kansen die internet biedt. Die kansen liggen voor het grijpen, maar dat vergt een doordachte aanpak. Internet heeft een revolutie ontketend. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Wat internet allemaal gaat brengen? Luminis wacht het antwoord op die vraag niet af; liever geven we zelf actief vorm aan de toekomst. Onze uitgebreide technologische kennis combineren we met de innovatiekracht en zakelijke expertise van bedrijven die hun vak verstaan. Samen maken we het verschil. Interprise Luminis brengt het beste van twee werelden bijeen. Hoogwaardige internettechnologie en uw enterprise komen samen: interprise noemen we dat. Luminis slaat niet alleen een brug, we maken ook de vertaalslag. Naar concrete, onderscheidende ideeën waarmee bedrijven op internet hun winst boeken. Van website tot app, van systeem tot digitale stunt. De snelweg naar succes op internet heet Luminis. Altijd online, niet meer gebonden aan één computer. Interactie op het web wordt steeds rijker; internet is overal. Luminis beschouwt internet niet als een middel; we zien het als drager en katalysator van al uw ondernemende beslissingen. Uw winst ligt binnen handbereik. Is internet onderdeel van uw strategie? Dan is Luminis uw partner. Luminis is niet zomaar een leverancier van technologie en ICT-oplossingen. Onze visie leidt tot een aanpak die verder reikt: internet en uw enterprise smelten samen tot interprise. De kansen liggen voor het grijpen: the interprise is your momentum. U wilt uw interprise up and running maken? Luminis heeft de technologische expertise in huis. Onze kennis over hoogwaardige tools en de allernieuwste ontwikkelingen houden we voortdurend actueel. Die voorsprong werkt in uw voordeel: wat we vandaag bedenken, kunnen we ook meteen realiseren. Onze slagkracht, uw resultaat. Onderscheidende, innovatieve ICT-toepassingen: oplossingen die werkelijk meerwaarde opleveren. Meer hits, exposure, omzet en rendement; doeltreffende aanwezigheid op social media en netwerksites. Luminis begeleidt ideeën van plan tot praktijk: van brainstorm tot implementatie. Wat er allemaal mogelijk is? Bekijk de cases om een indruk te krijgen.

4 Referenties

5 Klant Nedap Energy Project My PowerRouter Gebruikers Consumenten De PowerRouter is een intelligent systeem om gebruik te maken van zelfvoorzienende energiebronnen zoals zonnecellen, windenergie en grid. Het energiesysteem is ontworpen om de onafhankelijkheid te bevorderen. Betrouwbaarheid is ook belangrijk: in alle omstandigheden genereert de PowerRouter een stabiele output. Help ons verder met het bedenken en ontwikkelen van de User Interfaces die centraal staan in onze producten, zodat we ook op dat gebied onderscheidend zijn. De PowerRouter is in tegenstelling tot de systemen van de concurrent (hub) een router die slim met energiestromen om kan gaan. Dit moet in de (web) interface terugkomen. Wireframes, Mood-boards, schermschetsen, interactieontwerp, styleguide en een prototype voor werkende dashboard widgets. Luminis heeft de interfaces ontwikkeld en heeft na de conceptuele fase ook de implementatie gedaan.

6

7 Klant Monuta Project Sterrenherdenkingsboom Gebruikers Consumenten Rondom de kerstdagen hebben veel Nederlanders extra moeite met het verlies van een dierbare. Daarom kun je in de Sterrenherdenkingsboom een ster hangen ter herinnering aan die persoon. Dit kan op verschillende locaties in Nederland. Online kun je ook een ster hangen in een digitale boom als persoonlijke herinnering aan jouw dierbare. Moderniseer de bestaande website, pas de functionaliteit aan en plaats nieuwe content. Om de website beter onder de aandacht te brengen, zijn er nieuwe banners nodig in de stijl van de website. Flash, website met een interactief element. In een korte periode is de stijl van de website Sterrenherdenkingsboom aangepast, net als de content. Dankzij een uitgebreide testfase kan de website grote bezoekersaantallen aan.

8 Klant RTL Nieuws Project RTLNieuws 365 App Gebruikers Consumenten RTL Nieuws heeft een nieuwe nieuws-app voor de ipad gelanceerd: de RTLNieuws 365 App. Het is de eerste echte digitale krant van Nederland. Dagelijks krijg je in beeld en geluid het laatste nieuws uit binnen- en buitenland gepresenteerd en alles over sport, showbizz en lifestyle. Ontwikkel een Content Management Systeem (CMS) waarmee het redactieteam van RTL Nieuws 365 zelf content kan schrijven en publiceren op de App. Verzorg het projectmanagement. Het project omvat diverse onderdelen zoals design, techniek, redactie, sales en marketing. Er zijn diverse partijen bij betrokken. CMS voor nieuws-app. Het project is gerealiseerd in nauwe samenwerking met Egeniq, die de App heeft ontwikkeld. De inhoud van de App wordt beheerd met het CMS-systeem dat Luminis heeft gerealiseerd. Hierbij wordt content geïmporteerd vanuit de back-end-systemen van RTL. Het redactie kan via het CMS content schrijven en publiceren. In de eerste week van de livegang is de App al meer dan keer gedownload. Nieuws

9 Klant VectorFabrics Project VFAnalyst Gebruikers Software- en hardwareontwikkelaars VectorFabrics ontwikkelt de VFSoftware product suite. Daarmee worden software- en hardwareontwikkelaars in staat gesteld om een optimale balans te vinden tussen software-performance en kosten van de hardware. VectorFabrics wil deze software via internet als dienst aanbieden aan hun klanten. Help ons verder met het bedenken en ontwikkelen van User Interfaces voor VFAnalyst, een eerste product uit de VFSofwtare suite, waarmee innerlijke structuren van de embedded software grafisch kunnen worden weergegeven. Zoek daarbij naar een webtechnologie die krachtig genoeg is om de complexe grafische structuren weer te geven en die ook een goed uitziende gebruikersinterface kan opleveren. Wireframes, schermschetsen, interactieontwerp, styleguide en prototype. Na de conceptuele fase heeft Luminis ook meegeholpen met de implementatie van het systeem. VectorFabrics

10 Klant Quote Project iphone Eetgids Gebruiker Consumenten Quote wil hun website uitbreiden met een Eetgids en deze vergezellen van een gratis iphone Eetgids variant. In de eerste versie van de iphone app komen 250 restaurants. Daarnaast is er behoefte aan een serieuze partner om toekomstige implementaties uit te kunnen voeren. Bedenk, op basis van de stijl van de Quote-website, de nieuwe Quote iphone Eetgids. Zorg dat je ons kunt overtuigen van het nut van deze app (cijfers en gevoel). In deze app moet plaats zijn voor meerdere categorieën en reclamemogelijkheden. Wireframe, schermschetsen en een werkende app in de Apple app-store. Quote serveert de allerbeste restaurants in de Quote eetgids, die ook als iphone app gratis te downloaden is in de App-store. De app is inmiddels meer dan keer gedownload en geïnstalleerd. Restaurants willen er graag bij horen en daarmee heeft Quote een nieuwe marketingtool in handen. Traffic naar de Quote-website is aantoonbaar toegenomen.

11 Klant Peek Traffic Project Dach Configurator Gebruikers Verkeerskundigen Peek ontwikkelt en integreert hoogwaardige verkeerssystemen die de doorstroming bevorderen, de veiligheid vergroten en het leefmilieu verbeteren. Ontwikkel een nieuwe configurator om verkeerslichten op verkeerspleinen op een gebruiksvriendelijke manier te kunnen configureren. Peek gunde deze opdracht aan Luminis op basis van een eerdere geslaagde samenwerking, de geboden visie en de praktijkgerichte benadering. Nieuwe componentgebasseerde software-architectuur, nieuw interactie- en visueel ontwerp en de implementatie. Luminis pakte de uitdaging op en ontwikkelde een DACH Configurator. De oplossing betreft een op OSGi gebaseerde applicatie. Op basis van de ontwikkelkennis van Luminis, de ondersteunende tooling van Atlassian en interaction design gecombineerd met requirements analyse. De DACH Configurator heeft een eenduidige indeling. Ook zijn grote delen herbruikbaar voor andere landen. Het is een gebruiksvriendelijke tool die laagdrempeliger is en beter ondersteunt bij het dagelijkse werk. De geboden inzichtelijkheid en de ondersteuning bij het gebruik zijn zoals Peek dit verlangt.

12 Klant BNN Project 3 op Reis App Gebruikers Consumenten BNN zendt het programma 3 op Reis uit. De omroep wilde voor dit programma een App, die op zo veel mogelijk platformen beschikbaar is, dus via de AppStore voor de ipad, de Android Market voor de Android phone en tablet, Google TV en in de Samsung Apps Store voor de Samsung TV. Tegelijkertijd wil BNN zo veel mogelijk voordeel hebben van het single source-principe, waarbij de code één keer wordt ontwikkeld en beheerd, waarna deze op alle ondersteunde platforms werkt. Ontwikkel de App voor zo veel mogelijk platformen, met voordelen van het single source-principe. Android App, ipad App, Samsung App en Google TV App. Luminis heeft het Luminis Apps4All-concept ontwikkeld. Dit maakt het mogelijk ook nieuwe appstore-initiatieven van bijvoorbeeld Panasonic of LG te ondersteunen zonder een hele nieuwe app te ontwikkelen. De oplossing is gebaseerd op HTML5 en CSS3. Luminis heeft door deze aanpak veel kennis opgedaan van de verschillende devices en het proces van aanbieden aan de verschillende stores. De apps werden ontwikkeld volgens het principe van responsive design. Dit houdt in dat de grootte en de positie van de verschillende elementen binnen een pagina wordt bepaald door de browser. Hierdoor is de app in staat om te werken op schermen van verschillende resoluties en beeldverhoudingen. De app zal goed reageren als de gebruiker zijn tablet kantelt.

13

14 Klant Promedas Project Prototype voor medisch diagnosesysteem Gebruikers Medisch specialisten Radboud Universiteit Nijmegen en het UMC Utrecht hebben een wetenschappelijke applicatie ontwikkeld, die op basis van het elektronisch patiëntendossier (EPD) en invoer van medischstatistische gegevens een diagnose kan stellen. Hiermee wordt de medisch specialist ondersteund bij complexe besluitvorming. Uniek in deze applicatie is dat deze diagnose verder kijkt dan de specialisatie van de specialist en terug te redeneren is. Ook stelt het systeem vast wat een volgende, logische en economische stap is om de diagnose met een nog hogere betrouwbaarheid vast te stellen. Ontwikkel een nieuwe gebruikersinterface. De gebruikersgroepen van deze applicatie zijn geen doorgewinterde IT-ers. Belangrijk is dat gebruikers zonder al te veel training aan de slag kunnen met de applicatie. Ook moet de applicatie toepasbaar zijn op ziekenhuis-pc-systemen, die vaak niet tot de allernieuwste behoren. Gebruiksvriendelijke interface. Op basis van het wetenschappelijk prototype is een gebruikersinterface ontwikkeld als prototype met behulp van Adobe Catalyst, in voorbereiding op de implementatie in Adobe Flex/Air. PROMEDAS

15 Klant Stichting Binnenstad Arnhem Project Arnhem App Gebruikers Consumenten De gemeente Arnhem wil ook virtueel een gastvrij visitekaartje afleveren aan bewoners en bezoekers. Daartoe is de Arnhem App bedacht. Deze geeft bezoekers van Arnhem de mogelijkheid om te kijken wat er in Arnhem te doen is op het gebied van uitgaan, winkelen, musea en cultuur. Maak Arnhem, behalve fysiek, ook virtueel bereikbaar via smartphone of tablet. iphone App, Android App, ipad App en CMS. Luminis heeft in samenwerking met diverse lokale organisaties en de Stichting Binnenstad Arnhem een uitgebreide en informatieve GPS-gestuurde app ontwikkeld. Deze zeer uitgebreide Arnhem App is op Hemelvaartsdag 2011 geïntroduceerd en telde toen ruim points of interest, waaronder nagenoeg alle ondernemers binnen detailhandel, horeca en dienstverlening en algemene locaties in de Arnhemse binnenstad. De app biedt ook een flink aantal locaties in de rest van de stad en zelfs buiten Arnhem, plus een serie aantrekkelijke wandelroutes, alle evenementen, algemene zaken en een (navigatie)kaart. Ook vinden gebruikers een GPS-gestuurde zoekfunctie.

16 Klant Nedap Healthcare Project io Me Gebruikers Zorgprofessionals Nedap Healthcare biedt zorginstellingen een aantal hardware-oplossingen, zoals de io TouchPro en io Smart. Deze bieden echter geen mogelijkheden om uren te registreren. Een voor de hand liggende oplossing is een webtoepassing die io TouchPro en io Smart aanvult. Zo kan Nedap een manier bieden om vanuit de organisatie met zorgprofessionals te communiceren. Dat is iets wat Nedap gratis wil aanbieden om meer klanten te krijgen. Ontwerp een webtoepassing die voor een doelgroep van 50-plussers gemakkelijk is te gebruiken. Belangrijkste taken voor de gebruiker zijn uren registreren (inzien en wijzigen), planning bekijken en nieuws vanuit de organisatie lezen (een push naar de medewerker). Als de toepassing draait bij de eerste klanten (zorginstellingen) en er een tijdje mee is gewerkt, dan worden reacties gepeild en waar nodig wordt de toepassing aangepast en uitgebreid. Flowchart, schermschetsen, visueel ontwerp. Een gebruiksvriendelijke toepassing die binnen enkele weken bij eindgebruikers draait, er simpel uitziet, maar toch genoeg functionaliteit bevat om klanten te trekken. Tijdens het schetsen in de eerste fase zijn weerbericht, gewerkte uren (totaal ipv per dag) en een zoekfunctie meegenomen in de eerste versie die live is gegaan. Later zijn andere functies toegevoegd, zoals chat, verjaardagen, eigen plaatjes toevoegen (Hyves) en een smoelenboek. Het product is een duidelijke aanvulling die voor veel nieuwe klanten heeft gezorgd.

17

18 Klant RTD Het Dorp Project iserve Gebruikers Chronisch zieken en mensen met een beperking RTD Het Dorp in Arnhem maakt hoogwaardige technische hulpmiddelen en aanpassingen op het gebied van mobiliteit, armondersteuning, communicatie, omgevingsbesturing en computerbediening. Eén van die hulpmiddelen is de HomeServant: een oplossing waarmee mensen met een ernstige lichamelijke beperking in staat zijn om hun omgeving te bedienen. De oplossing is echter gebaseerd op verouderde technologie en het beheer is kostbaar. Ontwikkel, samen met ons, de opvolger van de HomeServant, op basis van gangbare technologie. Android App en software voor Hardware modules. Luminis en RTD Het Dorp hebben samen de iserve ontwikkeld. Het hart van de iserve is een app die draait op een tablet-pc. Door middel van speciale, op de gebruiker aangepaste hardware kan de gebruiker deze app bedienen. De app stuurt vervolgens allerlei apparaten in de omgeving aan. Zo kunnen mensen met een enkele knop de deuren van hun woning openen, verlichting in- en uitschakelen, video- en audioapparatuur bedienen en telefoneren. De iserve wordt voor iedere gebruiker volledig op maat geconfigureerd. Als het nodig is kan de configuratie op afstand worden aangepast. De iserve werkt met hardware die op de consumentenmarkt verkrijgbaar is.

19 Klant Belastingdienst Project Complexiteitsreductie Gebruikers Particulieren en bedrijven De Belastingdienst wil een andere rol gaan vervullen. Hierbij staat inzicht van eigen gegevens (bedrijf en particulier) op een dagelijkse basis centraal. De huidige systemen moeten minder complex worden, om gegevens sneller bij de aanvrager af te kunnen leveren. De Belastingdienst wil voorinvullen, waarbij vooral particulieren (en in mindere mate bedrijven) die gegevens kunnen controleren en eventueel aanvullen. Dat lijkt op de situatie bij een bank: je kunt positief of negatief staan. Er zijn genoeg ideeën over complexiteitsreductie, maar het is onduidelijk hoe zoiets vanuit particulieren of bedrijven wordt aangestuurd en hoe de communicatie dan zal zijn. Casus Zelfstandig ondernemer Jan Polderman Tijdslijn (met variant OB "auto" afrekenen) 10 januari februari april 2012 Sessie 1 Sessie 2 Sessie 2a Sessie 3 Sessie 3a Jan bij KVK Jan meldt PolderAdvies aan SMS naar Jan Jan controleert wijzigingen SMS naar Jan Jan controleert wijziging SMS naar Jan Jan bekrachtigt de feiten Begeleid het proces om tot complexiteitsreductie te komen. Datgene wat wordt opgeleverd, Aanmelden door aanmelding van PolderAdvies bij KVK) (door aanschaf van de auto 99-ZZ-BD) Auto (door aanbreken einde van bekrachtigingsperiode) Afrekenen kan meteen als test dienen om te kijken of het bedachte systeem flexibel genoeg is en of de PolderAdvies bij KVK Auto + afrekenen Afrekenen - Auto complexiteit is gereduceerd, zodat er sneller kan worden opgeleverd. Jan Polderman PolderAdvies Conceptsessies met beleidsmakers en de wireframes die hieruit volgen. Er zijn twee scenario s uitgewerkt: het overlijden van Henk en het opstarten van een bedrijf. Deze wireframes zijn (door een andere partij) omgezet in schermen en worden gebruikt in een Proof of Concept bij de vestiging die sterfgevallen behandelt.

20 Klant Nedap Light Control Project Senzafil Gebruikers Ondernemers met grote bedrijfshallen Voor grotere bedrijfshallen (zoals Praxis, vliegtuighallen, etc.) heeft Nedap Light Controls een draadloos systeem ontworpen om lampen te kunnen bedienen. Senzafil biedt volledige, draadloze controle bij het dimmen, in- en uitschakelen van verlichting op afstand. Het is mogelijk om aanzienlijk op de energiekosten te besparen door lampen te dimmen. Nedap kan lampen van verschillende leveranciers als enige tot 50 procent dimmen zonder flikkeringen in de lamp. Daarbij blijven de lampen het daglicht goed benaderen. Ontwerp een User Interface waarmee we het verschil kunnen benadrukken. Ons concept is anders dan dat van concurrenten, maar dat is niet te zien in de software. We willen graag in de User Interface het verschil maken omdat we denken dat we daarmee anders zijn en makkelijker systemen kunnen verkopen. Zorg voor een werkende versie (prototype) die we op de belangrijkste beurs kunnen tonen (tijdsbestek van 2 maanden, inclusief ontwerp en bouw). Begeleiden en vastleggen projectstart, schermschetsen voor server- en clientsoftware. Het eerste prototype is (werkend) op de beurs getoond. Dat zorgde voor veel positieve reacties (150 leads per dag). De software is op locatie makkelijk te bedienen. Ook van afstand is te bekijken hoe de installatie draait. Door het gebruik van draadloze sensoren en datamining kan worden aangetoond welke gangen het minst worden bezocht, zodat hier actie op kan worden ondernomen.

21

22 Klant Monuta Project Website en Uitvaartontwerper Gebruikers Consumenten Als uitvaartverzorger én uitvaartverzekeraar biedt Monuta een totaalpakket van producten en diensten die met uitvaart te maken hebben. Zo kun je, om te beginnen, bij Monuta uitvaartwensen vastleggen in de Uitvaartontwerper. En op het moment dat het nodig is, zorgt Monuta als uitvaartverzorger dat uitvaartwensen worden uitgevoerd. Zet de website en Uitvaartontwerper om naar HTML en een nieuw CMS-systeem. De bestaande website bevalt goed, maar het CMS erachter niet. Omdat er in de Uitvaartontwerper in vorm en functie ook aanpassingen gemaakt moeten worden en Flash niet meer gewenst is, moet deze toepassing naar HTML worden omgezet. HTML vanwege vindbaarheid, landingspages en onderhoudbaarheid. Beide producten moeten worden omgezet naar een nieuw CMS, liefst Open Source. Website met CMS. Binnen een korte en overzichtelijke periode is zijn beide producten omgezet naar een nieuw CMS (Alfresco). Na een uitgebreide testperiode is de website zonder problemen live gegaan. Monuta is onafhankelijk van de leverancier om de website goed te kunnen onderhouden.

23

24 Klant VanDerLande Industries Project Manual Coding System Gebruikers Medewerkers bagageafhandeling VanDerLande Industries ontwerpt, implementeert en onderhoudt bagageafhandelingssystemen voor allerlei luchthavens, van groot tot klein. Deze band-, tub- en/of railoplossingen combineren operationele effectiviteit, korte verbindingstijden en hoge transporteerbaarheid. Soms gaat er wat mis. Wanneer labels niet meer door het systeem worden herkend, moeten labels met de hand worden gescand. Als een label ontbreekt, moet een keuze worden gemaakt bij welke zending het bagagestuk hoort. De medewerker die deze taak vervult, heeft gemiddeld 6, met een maximum van 12 seconden nodig. Ontwerp een sturende applicatie, waarbij de user interface een paar uitzonderingssituaties kent en de gebruiker maximaal wordt ondersteund. Wireframes, persona s, schermschetsen en een werkende applicatie Luminis heeft binnen 6 weken een overzichtelijke applicatie gemaakt die stabiel functioneert in een bedrijfskritische omgeving. De applicatie ondersteunt de gebruikers goed en zorgt ervoor dat er minder fouten worden gemaakt. Naast het ontwerp heeft Luminis ook de implementatie verzorgd.

25 Klant Nedap Healthcare Project io TouchPro Gebruikers Thuiszorgwerkers Nedap Healthcare wil mobiele technologie gebruiken om de hulp aan huis te verbeteren. Alle cliënten van de organisatie krijgen een zorgpas. De verzorger kan deze pas uitlezen met de IO TouchPro. Dit speciale NFC-mobieltje communiceert met het centrale systeem om het begin- en eindtijdstip van de visite te registreren en patiëntgegevens op te halen. Wanneer de zorgverlener zijn eigen pasje bij de telefoon houdt, laadt het mobieltje automatisch de thuishulpapplicatie. Ontwikkel een makkelijke en goed te gebruiken telefoonapplicatie voor thuiszorgwerkers. De doelgroep bevat veel 50-plussers, waarvan de helft nooit een mobiele telefoon in de handen heeft gehad. Daarnaast is de vraag: hoe zien de schermen er dan uit en hoe gaat de workflow? In een al lopend project komen de ontwikkelaars niet verder dan het tonen van een pas. Dat kan anders, mede omdat het een stand-alone applicatie is, waar legio vrijheden zijn omtrent vormgeving. Flowchart, schermschetsen, Mobiele thuishulpapplicatie. De IO TouchPro verlicht het werk van de thuiszorgmedewerkers door het bewerkelijke tijdschrijven te automatiseren en actuele cliëntgegevens online toegankelijk te maken. Na afloop van het bezoek kan de thuishulp op het mobieltje aangeven wat hij heeft gedaan. Daarna leest hij nogmaals de patiëntenpas uit, om vervolgens de registratie te stoppen. Het bewerkelijke tijdschrijven behoort hiermee tot het verleden. Bovendien heeft zowel de hulpverlener als de zorginstelling nu altijd online inzage in de gemaakte uren en de nodige gegevens.

26

27 Nieuwsgierig geworden naar de kracht van Luminis? Kijk voor meer werk en informatie op of bel Luminis Groep B.V. Prins Willem Alexanderlaan ST Apeldoorn

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer 01/05 Websites Nederland over Mobile marketing Mabelie Samuels internet marketeer 02/05 Mobile marketing Kunt u zich uw eerste mobiele telefoon nog herinneren? Die van mij was een Motorola, versie onbekend,

Nadere informatie

Alfresco Document Management

Alfresco Document Management Pagina 1 van 6 Alfresco Document Management Efficiënter kunnen (samen)werken, altijd en overal kunnen beschikken over de benodigde informatie en geen zorgen hoeven maken over IT en back-up? Lagere kosten

Nadere informatie

MOBILE De mogelijkheden van mobile apps

MOBILE De mogelijkheden van mobile apps MOBILE De mogelijkheden van mobile apps Gemak dient de mens INHOUD Apps zorgen voor gebruikersgemak 2 The future is mobile 3 De groei van apps 4 Verwachting = nieuwe standaard 4 Van website naar mobiel

Nadere informatie

Een gebruiksvriendelijk dashboard voor leerlingen en docenten

Een gebruiksvriendelijk dashboard voor leerlingen en docenten UXkids case study: Een gebruiksvriendelijk dashboard voor leerlingen en docenten Keywords: Muiswerk, Oefensoftware, User tests, Focusgroepen, Usability, UX, Leerlingen 13-15 jaar, Docenten. Het onderwijslandschap

Nadere informatie

Stappenplan. De ontwikkeling van een interface doorloopt bij Studio Wolf vier stappen. Deze stappen verduidelijken de weg naar het eindresultaat.

Stappenplan. De ontwikkeling van een interface doorloopt bij Studio Wolf vier stappen. Deze stappen verduidelijken de weg naar het eindresultaat. Stappenplan Een interface is in principe alles wat de communicatie tussen de gebruiker en de computer bepaalt of vorm geeft. Het is het deel van de website of webapplicatie dat de interactie met de gebruiker

Nadere informatie

Marlin Family. Marlin

Marlin Family. Marlin PCA Mobile PCA Mobile Organisatie PCA Mobile BV maakt deel uit van de Mobile Solution Group en biedt met ruim 40 enthousiaste collega s een veelomvattend pakket van innovatieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Factsheet Enterprise Mobility

Factsheet Enterprise Mobility Factsheet Enterprise Mobility www.vxcompany.com Informatie willen we overal, altijd en op elk device beschikbaar hebben. Privé, maar zeker ook zakelijk. Met het gebruik van mobile devices zoals smartphones

Nadere informatie

Wat is social media nou eigenlijk?

Wat is social media nou eigenlijk? Social media Wat is social media nou eigenlijk? Social media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud

Nadere informatie

Quartz Dashboard. Productinformatie. Quartz is onderdeel van Minerall, the automation suite

Quartz Dashboard. Productinformatie. Quartz is onderdeel van Minerall, the automation suite Productinformatie Quartz is onderdeel van Minerall, the automation suite Inhoud 1...1 2 Hoe werkt Quartz?...3 2.1 Configuratie...3 2.2 Quartz devices en datapoints...4 2.3 Dashboards bouwen...5 2.4 Gebruikersrollen

Nadere informatie

Publishing & Printing Company B.V.

Publishing & Printing Company B.V. STAPPENPLAN WEBSITE Versie 1.3 Publishing & Printing Company B.V. Weth. Sangersstraat 38 (0)46-437 73 11 KVK 140.41959 6191 NA Beek web@pp-company.nl BTW NL 0085.52.861.B01 Algemene voorwaarden www.pp-company.nl

Nadere informatie

Innovatieve oplossingen in de zorg

Innovatieve oplossingen in de zorg Innovatieve oplossingen in de zorg Zoekt u E-Health oplossingen die op korte termijn inzetbaar zijn binnen het primaire zorgproces? Of die uw medewerkers ontlasten in de dagelijks registratieverplichtingen?

Nadere informatie

Event menu Minigids event app

Event menu Minigids event app Event menu Minigids event app Hoe en waarom een mobiele evenementen app? Introductie De evenementenbranche verandert. Een evenement is niet langer een ad hoc activiteit. Het is een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase Mobiel Datanose Op dit moment is mobiel datanose niet goed gedaan; je krijgt gewoon de site te zien zoals je het te zien krijgt op pc's of laptops. Maar vaak heb je het probleem dat je op je mobiel moet

Nadere informatie

De alles-in-1 Zorgapp

De alles-in-1 Zorgapp De alles-in-1 Zorgapp Tevreden cliënten en medewerkers Impact van zorgapps op de zorgverlening Meerwaarde van zorgapps in het zorgproces De rol van de zorgverlener verandert in rap tempo door nieuwe technologie

Nadere informatie

Probeer nu GRATIS. Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap

Probeer nu GRATIS. Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap Probeer nu GRATIS Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap Opensignage eenvoudig uw doelgroep informeren Zoekt u een eenvoudige manier om uw doelgroep te informeren via een beeldschermennetwerk?

Nadere informatie

De voordelen van Drupal

De voordelen van Drupal Drupal is een open source Content Management System (CMS). Daarnaast kun je Drupal zien als een framework, dit betekent dat je modules (oftewel mini-applicaties) kunt implementeren in je installatie van

Nadere informatie

Ameland binnen handbereik

Ameland binnen handbereik Ameland binnen handbereik Gauke Pieter Sietzema Hoofd ontwikkeling, SEO specialist & Sterc partner Hendrik Jan Hofstede Strateeg & internetmarketeer & Sterc partner VVV Ameland mobile - Ameland binnen

Nadere informatie

HomeWizard FEATURE GUIDE

HomeWizard FEATURE GUIDE HomeWizard FEATURE GUIDE HomeWizard zorgt voor meer comfort en veiligheid in huis. Draadloze, koppelbare rookmelders geven alarm en versturen een push-bericht zodra er rook gedetecteerd wordt. De HomeWizard

Nadere informatie

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein.

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. Fibaro is een complete en krachtige oplossing voor het monitoren, beheren en intelligent automatiseren

Nadere informatie

Simacan Connect verwerkt en harmoniseert verschillende databronnen, zodat deze te gebruiken zijn met eigen databronnen.

Simacan Connect verwerkt en harmoniseert verschillende databronnen, zodat deze te gebruiken zijn met eigen databronnen. Integratie van verkeersinformatie in logistieke processen Simacan, onderdeel van de OVSoftware Groep (www.ovsoftware.nl), richt zich op het verwerken, beschikbaar maken en inzichtelijk maken van grote

Nadere informatie

Bedrijventelefoonboek.nl

Bedrijventelefoonboek.nl Bedrijventelefoonboek.nl Informatie voor bedrijven In deze brochure wordt kort uitgelegd welke functionaliteiten het Bedrijventelefoonboek uw onderneming te bieden heeft. In Nederland zoeken elke dag gemiddeld

Nadere informatie

Bedrijf. Merk. Activiteit. Opvallen. Logo. Ontwerp. Samenhang. Verkoop. Succes. Uw klanten en leden zijn. interactief!

Bedrijf. Merk. Activiteit. Opvallen. Logo. Ontwerp. Samenhang. Verkoop. Succes. Uw klanten en leden zijn. interactief! Bedrijf Ontwerp Merk Logo Activiteit Samenhang Opvallen Verkoop Succes Uw klanten en leden zijn interactief! Reclamebureau Schetskamer staat u graag bij in het ontwikkelen van een interactieve app. Hoe

Nadere informatie

Onderzoeksvaardigheden 2

Onderzoeksvaardigheden 2 Performance van Phonegap Naam: Datum: april 2012 Studentnummer: 0235938 Opleiding: CMD Docenten: Pauline Krebbers Modulecode: MEDMO101DT Modulenaam: Onderzoeksvaardigheden 2 / Media & Onderzoek Inhoudsopgave

Nadere informatie

Brochure. Oplossingen die werken!

Brochure. Oplossingen die werken! Brochure Kersten RTD maken méér mogelijk Iedereen wil graag zo gewoon mogelijk bewegen, wonen, werken en communiceren. Voor mensen met een (lichamelijke) beperking, chronisch zieken en ouderen is dat

Nadere informatie

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE 10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE Is uw website aan vernieuwing toe? Pas deze tips toe en haal meer uit je website De laatste jaren zien we grote veranderingen op het gebied van webdesign.

Nadere informatie

Het beste idee van Nederland

Het beste idee van Nederland School: Bedrijf: Titel project: 1. De opdracht Opdrachtgever De opdrachtgever is Manon Vos-Vlamings, docente Human Technology/Industrieel product ontwerpen aan de Hanzehogeschool in Groningen. Situatie

Nadere informatie

Het beste idee van Nederland

Het beste idee van Nederland Het beste idee van Nederland 1. DE OPDRACHT Opdrachtgever De opdrachtgever is Manon Vos-Vlamings, docente Human Technology/Industrieel product ontwerpen aan de Hanzehogeschool in Groningen. Situatie Bekend

Nadere informatie

DVB MEDIA kan uw bedrijf helpen om betere resultaten te bereiken met behulp van internet.

DVB MEDIA kan uw bedrijf helpen om betere resultaten te bereiken met behulp van internet. DVB MEDIA kan uw bedrijf helpen om betere resultaten te bereiken met behulp van internet. WEBSHOPS WEBDESIGN SOCIALE MEDIA ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE INTERNET MARKETING MICROSOFT OFFICE 365 WWW.DVBMEDIA.NL

Nadere informatie

Release notes Argo 7. Interactieve LMS interface. Nieuwe interface voor lesmodules

Release notes Argo 7. Interactieve LMS interface. Nieuwe interface voor lesmodules Release notes Argo 7 Argo 7 heeft een interactief web design. Het is optimaal afgestemd op de grote diversiteit aan computerbeeldschermen, van grootbeeld desktops en notebooks tot tablets en smart phones.

Nadere informatie

5 tips om uw bedrijfswebsite beter voor u te laten werken

5 tips om uw bedrijfswebsite beter voor u te laten werken wat is de status van uw bedrijfswebsite? 5 tips om uw bedrijfswebsite beter voor u te laten werken vragen, voorbeelden en oplossingen LUIT.nl 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Een bedrijfswebsite moet gewoon

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

Your View on Business

Your View on Business ANY2INFO PRESENTER Your View on Business On your favorite device Any2info ontwerpt en configureert, met een standaard applicatie, maatwerk datasets, appformulieren en dashboards voor jouw kijk op zaken.

Nadere informatie

DÉ TOOL VOOR ONLINE VIDEOVERGADEREN VIA DE CLOUD

DÉ TOOL VOOR ONLINE VIDEOVERGADEREN VIA DE CLOUD OZMO s videoconferentie oplossing DÉ TOOL VOOR ONLINE VIDEOVERGADEREN VIA DE CLOUD OZMO cloud video conferentie voor elk bedrijf dat efficiënter wil werken OZMO levert de beste en meest gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Nefit ModuLine Easy. Nefit houdt Nederland warm. Easy De slimste thermostaat

Nefit ModuLine Easy. Nefit houdt Nederland warm. Easy De slimste thermostaat Nefit ModuLine Easy Nefit houdt Nederland warm Easy De slimste thermostaat Nefit Easy De slimme thermostaat die verder gaat Nefit Easy is de eerste slimme thermostaat die alleen maar voordelen heeft. U

Nadere informatie

COMBINEER BETROUWBAARHEID MET ONGEËVENAARDE BESPARINGEN

COMBINEER BETROUWBAARHEID MET ONGEËVENAARDE BESPARINGEN COMBINEER BETROUWBAARHEID MET ONGEËVENAARDE BESPARINGEN Nedap Luxon maakt ledverlichting nog zuiniger en echt duurzaam Slim licht brandt alleen wanneer het nodig is Wanneer u denkt aan energiebesparing

Nadere informatie

Your story, delivered

Your story, delivered Your story, delivered Wat is een webinar? Een webinar is een live online presentatie die vanaf elke locatie door duizenden deelnemers tegelijkertijd kan worden gevolgd. U betrekt uw deelnemers met interactieve

Nadere informatie

SharePoint 2010 versus 2013

SharePoint 2010 versus 2013 Whitepaper SharePoint 2010 versus 2013 Is een upgrade noodzakelijk? T +31 418 57 07 00, F +31 418 57 07 50 Inleiding Microsoft komt met een echt sociaal samenwerkingsplatform dat past bij de eisen en wensen

Nadere informatie

Ervaar het Beste van Online. In-Store.

Ervaar het Beste van Online. In-Store. Ervaar het Beste van Online. In-Store. AOPEN maakt gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT met als doel de digitale communicatie binnen een winkelomgeving te versterken. Door samen te

Nadere informatie

laat mobiele websites en apps voor u werken

laat mobiele websites en apps voor u werken 8 laat mobiele websites en apps voor u werken juni 2012 www.multimove.nl Mobiele website of app? Bedenk wat u uw websitebezoeker wilt bieden en maak dan een keuze. Deze Paper helpt u op weg! 2 introductie

Nadere informatie

Drempelvrij samenwerken

Drempelvrij samenwerken Drempelvrij samenwerken Start ook met drempelvrij samenwerken. Door kennis en informatie te delen op een platform dat aan de webrichtlijnen voldoet kun je met heel Nederland samenwerken. In deze whitepaper

Nadere informatie

Stadgenoot. Online dienstverlening Woningcorporatie Stadgenoot afgestemd op de doelgroep. Involvit 2014. Sirikit Huibers.

Stadgenoot. Online dienstverlening Woningcorporatie Stadgenoot afgestemd op de doelgroep. Involvit 2014. Sirikit Huibers. Online dienstverlening Woningcorporatie Stadgenoot afgestemd op de doelgroep Stadgenoot is één van de grootste woningcorporaties van Nederland en is huisbaas voor zo n 65.000 bewoners in Amsterdam. Stadgenoot

Nadere informatie

WESTPOINTDIGITAL MOBILE APPS DEVELOPMENT

WESTPOINTDIGITAL MOBILE APPS DEVELOPMENT WESTPOINTDIGITAL MOBILE APPS DEVELOPMENT MOBILE APPS TEAM Ons team bestaat uit slimme, samenwerkende innovatieve mensen die geïnspireerd zijn uw business op verschillende manieren te verbeteren. Onze ontwikkelaars

Nadere informatie

Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem

Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem BLOOM is een klantverwijssysteem ontwikkeld op basis van de laatste technologieën en behoeftes uit de markt. Bloom is een krachtig, slim en gebruiksvriendelijk klantverwijssysteem

Nadere informatie

Mobiele internet strategie

Mobiele internet strategie Mobiele internet strategie Waar staan we? Reduitlaan 33 Unit 2.09 4814 DC Breda +31 (0)76 888 00 88 info@e-sites.nl www.e-sites.nl BTW 1387489189 KvK 1891618948 Bank 1894894561 Inhoud Inleiding... 3 Wees

Nadere informatie

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware INTEGRATIE CONTINUE INNOVATIE WORKFLOW ONDERSTEUNING ABECON-CONSULTANCY OVER ABECON Microsoft Dynamics Nieuwe kansen in een veranderende media wereld Standaard

Nadere informatie

Qsuite in een mobiele applicatie. Geschikt voor telefoon en tablet

Qsuite in een mobiele applicatie. Geschikt voor telefoon en tablet Qsuite in een mobiele applicatie Geschikt voor telefoon en tablet Er is geen stoppen meer aan Het internetgebruik in de wereld neemt iedere dag toe. IT is overal,. Internet is steeds meer, vaker en sneller

Nadere informatie

gastcollege HvA, Iskander Smit, 26 mei 2009 ONTWERPEN VOOR MOBIEL INTERNET

gastcollege HvA, Iskander Smit, 26 mei 2009 ONTWERPEN VOOR MOBIEL INTERNET gastcollege HvA, Iskander Smit, 26 mei 2009 ONTWERPEN VOOR MOBIEL INTERNET agenda! korte intro Info.nl! onze visie op mobiel! ontwerpen voor mobiel! voorbeelden van deliverables! 3 tips voor goed design

Nadere informatie

Mobiliteit van de manager vraagt om nieuwe toepassingen Procesgegevens nu ook inzichtelijk en overzichtelijk op je ipad

Mobiliteit van de manager vraagt om nieuwe toepassingen Procesgegevens nu ook inzichtelijk en overzichtelijk op je ipad Mobiliteit van de manager vraagt om nieuwe toepassingen Procesgegevens nu ook inzichtelijk en overzichtelijk op je ipad Insurance Government Automotive Finance Energy Healthcare Logistics Mobiliteit van

Nadere informatie

Leerscenario Kata-App (werktitel) Raymond Stoops Hogeschool Utrecht. Analyse. Inleiding. Doelstellingen

Leerscenario Kata-App (werktitel) Raymond Stoops Hogeschool Utrecht. Analyse. Inleiding. Doelstellingen Leerscenario Kata-App (werktitel) Raymond Stoops Hogeschool Utrecht Analyse Inleiding Bij het beoefenen van karate zijn er meerdere trainingsvormen. Een individuele trainingsvorm is de kata, waar een vast

Nadere informatie

Allévo. Op weg naar de ultieme BYOD organisatie met informatie op maat!

Allévo. Op weg naar de ultieme BYOD organisatie met informatie op maat! Op weg naar de ultieme BYOD organisatie met informatie op maat! In 2012 heeft Allévo met behulp van Involvit haar twee websites én het intranet vervangen. Daarnaast heeft Allévo ook de eerste verkennende

Nadere informatie

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Een eenvoudige en toegankelijke oplossing Thinking Portfolio is een snel te implementeren software applicatie. Een krachtig web-based hulpmiddel

Nadere informatie

Welcome simplicity. DE EVOLUTIE VAN DOMOTICA

Welcome simplicity. DE EVOLUTIE VAN DOMOTICA Welcome simplicity. DE EVOLUTIE VAN DOMOTICA Eén enkele App voor het eenvoudig koppelen van apparaten en voor het bedienen van alle functies in het domoticasysteem MyHOME_Up. GEEN CONFIGURATIE GEEN SOFTWARE.

Nadere informatie

Inschrijving RBB-AWARD 2017

Inschrijving RBB-AWARD 2017 Organisatie: Kamer van Koophandel Contactpersoon voor de RBB over deze good practice: Anneloes Brand E-mail adres: anneloes.brand@kvk.nl Mobiele telefoon: 06 5511 6315 Akkoord lid Raad van Participanten

Nadere informatie

INTERACTIE. In de Appendix vindt u de wireframes.

INTERACTIE. In de Appendix vindt u de wireframes. Het concept Het grootste en belangrijkste museum van Nederland, het Rijksmuseum, heeft de plaatsing van vijf grote mediazuilen in de foyer op de planning staan. Om deze reden hebben zij ons ingeschakeld

Nadere informatie

Social Media. De definitie

Social Media. De definitie Social Media De definitie Sociale media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Hoofdkenmerken

Nadere informatie

Remcoh Mobile Device beheer. Remcoh legt uit

Remcoh Mobile Device beheer. Remcoh legt uit Remcoh Mobile Device beheer Remcoh legt uit White Paper Middels deze white paper informeert en adviseert Remcoh u over slim beheer van mobiele apparaten en toegang daarmee tot uw bedrijfsgegevens. Waarom

Nadere informatie

Tijdbesparing in de zorg met apps

Tijdbesparing in de zorg met apps De alles-in-1 Zorgapp Efficiënt en veilig Tijdbesparing in de zorg met apps Zorgapps maken al het coördinerende en administratieve werk eenvoudiger en efficiënter zodat tijd overblijft Moderne technologie

Nadere informatie

Smartphones. Figuur 1 Our Mobile Planet, 2012

Smartphones. Figuur 1 Our Mobile Planet, 2012 Smartphones Het aandeel smartphones en tablets groeit hard in Nederland. De grafiek hieronder laat al zien dat in 2012 de penetratie van smartphones met 10% is toegenomen. Figuur 1 Our Mobile Planet, 2012

Nadere informatie

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor.

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor. Q&A HBO GO Versie: 0 Versie: 1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Algemeen Instellingen Problemen oplossen

Nadere informatie

Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem

Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem BLOOM is een klantverwijssysteem ontwikkeld op basis van de laatste technologieën en behoeftes uit de markt. Bloom is een krachtig, slim en gebruiksvriendelijk klantverwijssysteem

Nadere informatie

MARKTONDERZOEK. Content By Creative ArtWorks BV. Pagina 6 van 18

MARKTONDERZOEK. Content By Creative ArtWorks BV. Pagina 6 van 18 MARKTONDERZOEK De markt waarin The Webstarter zich bevindt is de markt van webdevelopment & webdesign. Veel bedrijven hebben al een website, maar je hebt altijd starters, bedrijven die toe zijn aan een

Nadere informatie

USABILITY VOOR HET WEB EN MOBIELE APPARATEN PETER KASSENAAR

USABILITY VOOR HET WEB EN MOBIELE APPARATEN PETER KASSENAAR USABILITY VOOR HET WEB EN MOBIELE APPARATEN PETER KASSENAAR WELKOM AGENDA Introductie Korte algemene inleiding Usability Usability voor mobiele apparaten Vragen - afsluiting INTRODUCTIE Peter Kassenaar;

Nadere informatie

VASP Geavanceerde management- en controlesoftware. World leaders in process control.

VASP Geavanceerde management- en controlesoftware. World leaders in process control. VASP Geavanceerde management- en controlesoftware World leaders in process control. Integrale beheersing van uw gehele proces Binnen veel industriële en commerciële processen zijn de juiste omgevingscondities

Nadere informatie

Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau

Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau KICKSTARTERS We lanceren binnen twee maanden een nieuw digitaal platform waarmee u in hoog tempo business value genereert. De digitale transformatie is in volle gang. Consumenten

Nadere informatie

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is 7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE En waarom dat voor u van belang is WHITEPAPER 2016 Een landing page is misschien wel het belangrijkste element in uw online marketingcampagne. Het is

Nadere informatie

Nieuwe website? Best4u helpt je op weg

Nieuwe website? Best4u helpt je op weg Nieuwe website? Best4u helpt je op weg Optimaal online presteren begint voor jou als ondernemer bij een goede website. Je wilt een mooi design, passende functionaliteiten, overtuigende teksten en je publiek

Nadere informatie

ANOUK ROUMANS TO CODE OR NOT TO CODE.

ANOUK ROUMANS TO CODE OR NOT TO CODE. ANOUK ROUMANS ANOUK ROUMANS TO CODE OR NOT TO CODE. 00 HOOFDVRAAG 00 HOOFDVRAAG Is het relevant voor een UX-designer om development kennis te hebben op gebied van apps? 00 INHOUDSOPGAVE 00 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Opkomst van Social Media verandert klant contact Trend Beschrijving Consequenties Gebruik Social Media Ruim 70% van de

Nadere informatie

Het Mobiele Web Waarom is dit belangrijk voor het mkb en in het bijzonder voor uw bedrijf

Het Mobiele Web Waarom is dit belangrijk voor het mkb en in het bijzonder voor uw bedrijf Het Mobiele Web Waarom is dit belangrijk voor het mkb en in het bijzonder voor uw bedrijf OpJeFoon om uw klanten te bereiken: altijd en overal. Bent u klaar voor het Mobiele Web? Technologie ontwikkelt

Nadere informatie

Zarafa Email en Agenda

Zarafa Email en Agenda Pagina 1 van 6 Zarafa Email en Agenda Altijd en overal kunnen beschikken over je email, een up-to-date agenda en al je contactpersonen? Direct een mailtje terug kunnen sturen? Een nieuwe afspraak kunnen

Nadere informatie

HAKAPERO. Marketing Software VS Marketing Automatisering

HAKAPERO.  Marketing Software VS Marketing Automatisering Email Marketing Software VS Marketing Automatisering Wij merken in ons dagelijks werk dat er veel verwarring bestaat hoe email marketing zich verhoudt met marketing automatisering. Het blijkt dat veel

Nadere informatie

Factsheet APPS Mirabeau

Factsheet APPS Mirabeau Factsheet APPS Mirabeau APPS Mirabeau We ontwikkelen native apps die ontworpen zijn vanuit de behoefte van de consument. De consument van vandaag en morgen brengt meer en meer tijd door op mobiele devices.

Nadere informatie

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet Exact Online Uw financiële cockpit op internet Eenvoudig online boekhouden Een onderneming staat of valt met haar financiële beleid. Met inzicht in de omzet, winst en cashflow nu en in de toekomst. Een

Nadere informatie

De nieuwe generatie Toegangsbeheer.

De nieuwe generatie Toegangsbeheer. De nieuwe generatie Toegangsbeheer. Toekomstgericht Toegangsbeheer. Software eigenschappen. Simpel en visueel. Simpel betekent niet basis, het betekent dat het product correct werd ontworpen. Het systeem

Nadere informatie

Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft.

Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft. Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft. Webtechniek is gespecialiseerd in technische oplossingen voor internet en applicaties. Sinds 2000 is het

Nadere informatie

Digitalisering van een familiebedrijf.

Digitalisering van een familiebedrijf. Digitalisering van een familiebedrijf. Geschreven in september 2014, onder webshop. De opdracht Gassan Diamonds is al bijna zeventig jaar een begrip op het gebied van diamanten en juwelen. Met winkels

Nadere informatie

Nieuwe dimensies in gebruikerservaring en design

Nieuwe dimensies in gebruikerservaring en design Nieuwe dimensies in gebruikerservaring en design Vanaf Planon Accelerator 6.0 en Planon Software Suite Release 2014 Een innovatieve specialist met dertig jaar ervaring in het IWMSdomein Een partner die

Nadere informatie

Webuniversum. www.vlaanderen.be

Webuniversum. www.vlaanderen.be Webuniversum www.vlaanderen.be 1 Webuniversum doelstelling Onze primaire focus is de Vlaamse overheid en lokale besturen. Federale diensten worden maximaal meegenomen Burger kijkt naar de overheid, los

Nadere informatie

Location Based Media

Location Based Media Location Based Media Introductie met 7scenes Minor Create Your Future Nieuwe Media 2028 Studiejaar 2011-2012 Inhoud 1 Inleiding en uitleg opdracht... 3 1.1 Wat gaan we doen?... 3 1.2 Over 7scenes... 3

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 2 Inleiding Lancom biedt haar klanten reeds sinds 2007 de mogelijkheid om te gaan werken van uit een Cloud model waarbij de servers in een datacenter van Lancom

Nadere informatie

COMFORTABEL, VEILIG EN DUURZAAM WONEN? MAAK HET JEZELF GEMAKKELIJK! SLIM WONEN IRIS

COMFORTABEL, VEILIG EN DUURZAAM WONEN? MAAK HET JEZELF GEMAKKELIJK! SLIM WONEN IRIS 1 COMFORTABEL, VEILIG EN DUURZAAM WONEN? MAAK HET JEZELF GEMAKKELIJK! Zorgeloos op vakantie? IRIS houdt een oogje in het zeil en waarschuwt je bij ongewone activiteiten in en om je huis. Jouw woning, jouw

Nadere informatie

Grote Beer 123 3067 TR Rotterdam

Grote Beer 123 3067 TR Rotterdam Persoonlijke gegevens Geboortedatum Burgerlijke staat Nationaliteit Rijbewijs Robert de Pijper 01031982 Ongehuwd Nederlandse Ja Adres Postcode Woonplaats Grote Beer 123 3067 TR Rotterdam Telefoon Email

Nadere informatie

WHITEPAPER IN 5 MINUTEN. 09. ibeacons

WHITEPAPER IN 5 MINUTEN. 09. ibeacons WHITEPAPER IN 5 MINUTEN A P R I L 2 0 1 4 09. ibeacons ibeacons vormen een nieuwe manier waarop apparaten met elkaar kunnen communiceren; met verrassende toepassingen. Bij Oberon zijn we altijd op zoek

Nadere informatie

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Slimmer samenwerken met SharePoint Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Workflows, forms, reports en data WAAROM KIEZEN VOOR K2? Of u nu workflows moet maken voor items in SharePoint

Nadere informatie

Januari 2011 nl. Diagnose Informatie Systeem

Januari 2011 nl. Diagnose Informatie Systeem Januari 2011 nl Diagnose Informatie Systeem Inhoud Introductie Voordelen Het systeem in het kort Kosten Demonstratie Introductie DiagnoseIS is een interactief platform voor het afnemen, scoren en rapporteren,

Nadere informatie

1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE

1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE 1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE Het is een misvatting om te denken dat een webshop die ontwikkeld is als desktopsite, ook goed werkt voor mobiele gebruikers. Integendeel, je moet de website optimaliseren

Nadere informatie

Your view on business On your favorite device

Your view on business On your favorite device ANY2INFO OVER ONS Your view on business On your favorite device Any2info is een ICT-onderneming gespecialiseerd in de ontwikkeling van standaard software waarmee mobiele bedrijfsapps kunnen worden gebouwd

Nadere informatie

iprova Suite Systeemeisen iprova 5 Hosting

iprova Suite Systeemeisen iprova 5 Hosting iprova Suite Systeemeisen iprova 5 Hosting Let op Dit document bevat de systeemeisen voor versie 5.0 van de iprova Suite. Door nieuwe ontwikkelingen kunnen de systeemeisen voor iprova wijzigen. Controleer

Nadere informatie

Business Workflow innovaties in SAP S/4 HANA

Business Workflow innovaties in SAP S/4 HANA Business Workflow innovaties in SAP S/4 HANA Op dit moment vindt er wereldwijd een technologie gebaseerde bedrijfsrevolutie plaats die op het eerste gezicht geen grenzen kent. Met zeer grote snelheid worden

Nadere informatie

Banken en verzekeraars zijn niet onderscheidend genoeg

Banken en verzekeraars zijn niet onderscheidend genoeg Banken en verzekeraars zijn niet onderscheidend genoeg Werk aan de winkel wat betreft openheid, onderscheidingsvermogen en communicatiekanalen from Accenture and Microsoft 1 Werk aan de winkel wat betreft

Nadere informatie

Nefit ModuLine Easy. Nefit houdt Nederland warm. Easy De slimste thermostaat

Nefit ModuLine Easy. Nefit houdt Nederland warm. Easy De slimste thermostaat Nefit ModuLine Easy Nefit houdt Nederland warm Easy De slimste thermostaat Nefit Easy De slimme thermostaat die verder gaat Nefit Easy is de eerste slimme thermostaat die alleen maar voordelen heeft. U

Nadere informatie

Alfresco Document Management

Alfresco Document Management Pagina 1 van 7 Alfresco Document Management Efficiënter (samen)werken, altijd en overal beschikken over de benodigde informatie en geen zorgen hoeven maken over IT en back-up? Lagere kosten en minder hoofdbrekens

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MobiDM

Gebruikershandleiding MobiDM Gebruikershandleiding MobiDM Gebruikershandleiding voor versie 3.6.2 Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE 1. DE MOBIDM PORTAL.... 2 1.1. INLOGGEN... 2 1.2. WACHTWOORD VERGETEN?... 2 2. TOESTELBEHEER.... 3 2.1. OS-AFHANKELIJKE

Nadere informatie

The Courseware Company BV Postbus 394 3500 AJ UTRECHT Tel: 030 2399 090 Fax: 030 2399 091 www.courseware.nl BTW: 80.63.88.407.B.

The Courseware Company BV Postbus 394 3500 AJ UTRECHT Tel: 030 2399 090 Fax: 030 2399 091 www.courseware.nl BTW: 80.63.88.407.B. Articulate Studio 13 PRO Algemeen Maak snel e-learningmodules, quizzen en andere interactieve content met een auteurstool waarmee je meteen aan de slag kunt! Onderdelen Studio PRO Articulate Studio PRO

Nadere informatie

Tilburg Studentenstad

Tilburg Studentenstad Tilburg Studentenstad Je doet een bestuursjaar of bent lid van een commissie bij een Tilburgse studentenorganisatie. Dan wil je iets betekenen voor je vereniging. Misschien wil je jouw vereniging nog meer

Nadere informatie

bezoekers eenvoudig informeren Narrowcasting software

bezoekers eenvoudig informeren Narrowcasting software bezoekers eenvoudig informeren Narrowcasting software is een geregistreerd product van Webova Nederland. VERSIE 1.8 AUGUSTUS 2015 INHOUDSOPGAVE Wat is Narrowcasting Wat is Controlscreen? Voor wie is Controlscreen?

Nadere informatie

Th!nk mobile. Op Zig logisch. Menno Ouweneel Marketingmanager. Twitter: mouweneel Skype: menno_ouweneel

Th!nk mobile. Op Zig logisch. Menno Ouweneel Marketingmanager. Twitter: mouweneel Skype: menno_ouweneel Th!nk mobile Op Zig logisch Menno Ouweneel Marketingmanager Twitter: mouweneel Skype: menno_ouweneel Mobiele telefoons zullen de desktop computer passeren als het meestgebruikte apparaat voor internettoegang,

Nadere informatie

Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: 10-10-2013, RV

Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: 10-10-2013, RV Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: 10-10-2013, RV ICT invulling nieuwe raad (v.a. 19 maart 2014) Uitgangspunt: ICT voor de nieuwe raad staat op 1 februari 2014, zodat de oplossingen

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013: Social networking

Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013: Social networking Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013: Social networking Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013 Rapportnummer 2013-022 Datum 20-11-2013 Samensteller Ineke Radstaat-Koopmans Offerte ingediend bij Prins

Nadere informatie