Handleiding Azuretour mei Dit is de handleiding voor gebruikers en poule - beheer de rs van het AzureTour Tour de France spel.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Azuretour mei 2014. Dit is de handleiding voor gebruikers en poule - beheer de rs van het AzureTour Tour de France spel."

Transcriptie

1 Handleiding Azuretour mei 2014 Handleiding AzureTour Dit is de handleiding voor gebruikers en poule - beheer de rs van het AzureTour Tour de France spel.

2 Inhoudsopgave De AzureTour in het kort... 3 Registreren... 4 Invoeren persoonlijke gegevens... 4 Kies je ploeg... 5 Een nieuwe poule starten... 5 Nodig een collega uit... 6 De puntentelling... 7 Punten per etappe... 7 Punten voor klassementen... 7 Spelen om geldprijzen... 7 De website... 8 Dashboard... 8 Klassementen... 8 Mijn Team... 8 Een team samenstellen... 9 Reserve renners Uw team aanpassen Renners Spelregels Poules Apps Beheer Prijzengeld instellen Aanmeldingen Toelaten of Afwijzen Beheerder toevoegen of wisselen Apps De App downloaden Aanmelden bij de App Android Windows Phone Apple ios AzureTour Account aanmaken Twitter AzureTour Support Spelvoorwaarden... 18

3 De AzureTour in het kort AzureTour is een gratis Tour de France spel dat ieder jaar beschikbaar wordt gesteld door Delta-N. AzureTour draait volledig in de cloud en stelt je in staat om eenvoudig een interne Tour de France poule op te zetten met vrienden of collega s. Binnen een poule kan gekozen worden om volgens de eenvoudige regels of de geavanceerde regels te spelen. Het verschil is, dat je volgens de geavanceerde regels drie extra renners mag selecteren waarmee je tijdens de Tour kunt wisselen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid drie keer een Joker in te zetten. Op kun je tijdens de Tour de France de scores van je team en je poule volgen via diverse klassementen op het dashboard. Er is ook een gratis App beschikbaar voor het volgen van je scores. Zowel voor Windows Phone, Android als iphone. Hiermee krijg je gedurende de Tour de France dagelijks je positie in jouw poule op je telefoon of tablet.

4 Registreren Aanmelden voor het AzureTour-spel kan op met één van onderstaande accounttypes. Facebook Windows Live ID (Hotmail) Google (Gmail) Delta-N Account (voor medewerkers Delta-N) AzureTour Account Het is ook mogelijk om een specifiek AzureTour Account aan te maken voor je deelname aan de AzureTour. Kijk voor meer uitleg hierover bij AzureTour Account aanmaken. Belangrijk: als u zich eenmaal hebt geregistreerd, moet u zich elke volgende keer met hetzelfde accounttype en account aanmelden om verder te kunnen met deze deelname. U kunt dus meerdere keren meedoen of in meerdere Poules deelnemen, mits u maar voor elke deelname een apart account gebruikt. Figure 1: Inlog scherm Azuretour Invoeren persoonlijke gegevens Nadat je voor de eerste keer inlogt dien je een aantal gegevens m.b.t. je deelname aan te vullen. Je kunt de Naam waarmee je meespeelt en je adres hier ingeven (en eventueel aanpassen). Zorg voor een unieke naam, zodat je jezelf eenvoudig terugvindt in de klassementen. Het adres waarmee je meespeelt, mag ook je zakelijke adres zijn en hoeft dus niet hetzelfde te zijn als bijvoorbeeld het adres van je Hotmail-account waarmee je je aanmeldt op AzureTour. Het wijzigen van deze gegevens is niet van invloed op je inloggegevens.

5 Figuur 2: Invoeren van persoonsgegevens tijdens registratieproces Vervolgens selecteer je de poule waarin je mee wil spelen. Staat jouw bedrijf of poule er nog niet tussen, dan kun je eenvoudig een nieuwe poule opstarten. Het is ook mogelijk om op een later moment een poule te selecteren. Dit kun je doen op de pagina Profiel. Op deze profielpagina kun je ook later je deelnamenaam aanpassen. Je adres kun je na het voltooien van dit registratieproces NIET meer wijzigen. Figuur 3: Kiezen van Poule tijdens registratieproces Klik op Registreer om de registratie te voltooien. Kies je ploeg Nadat je het registratieproces doorlopen hebt, wordt je automatisch doorgestuurd naar de pagina Mijn Team om een team samen te stellen. De eerste keer dat u deze pagina bezoekt ziet u een korte uitleg. Klik op Wijzig je team om een team samen te stellen. Ga naar het hoofdstuk Mijn team voor uitleg over het samenstellen of wijzigen van uw team. Een nieuwe poule starten Tijdens het registratieproces is het ook mogelijk om zelf direct een nieuwe poule te starten. Selecteer in de tabel de optie Start een nieuwe poule. Er verschijnen extra velden waarin je een naam en logo van de poule kunt ingeven. Je wordt automatisch beheerder van de nieuwe poule en dient ook een telefoonnummer in te geven waarop Delta-N je eventueel kan bereiken. Heb je geen logo bij de hand, dan kun je het logo ook op een later moment nog ingeven of veranderen.

6 Figuur 4: Scherm voor het maken van een nieuwe Poule Eenvoudig of geavanceerd Als beheerder kun je aangeven of je de eenvoudige versie wilt spelen van AzureTour, of de geavanceerde versie. In de geavanceerde versie kun je 3 extra renners selecteren en dagelijks wisselen binnen je selectie. Tevens kun je 3 jokers toewijzen. Lees verder bij Mijn team. Nadat je op Registreer geklikt hebt wordt de nieuwe poule aangemaakt en verschijnt je logo in het overzicht met poules. Er verschijnt ook een extra tabblad beheer van waaruit je je poule kunt beheren. In het Beheer scherm kun je ook opgeven of je een Poule speelt met of zonder prijzenpot. Kijk voor meer informatie hierover in het hoofdstuk Beheer. Zodra de poule is aangemaakt is het zaak om zoveel mogelijk collega s of vrienden uit te nodigen en te enthousiasmeren om zich in te schrijven voor je poule. Nodig een collega uit Op iedere pagina vindt je een button waarmee je een collega of vriend kunt uitnodigen om deel te nemen. Hiermee kun je meerdere personen tegelijkertijd uitnodigen. Gebruik ; om adressen van elkaar te scheiden. Figure 5: Button om eenvoudig collega s uit te nodigen Vul de gevraagde gegevens in en druk op Verstuur. De ontvanger krijgt per een uitnodiging met een link om deel te nemen aan AzureTour. Het uitnodigen van een collega of vriend kan zolang de Tour de France nog niet is gestart.

7 Figuur 6: Scherm om collega of vriend uit te nodigen De puntentelling De renners die je hebt geselecteerd in je team kunnen punten voor je verdienen. Hieronder wordt de puntentelling uitgelegd. Punten per etappe Je kunt iedere koersdag punten verdienen, wanneer renners uit jouw team in de top 10 van de rituitslag eindigen. Heb je de etappewinnaar in je team, dan verdien je 10 punten. Voor de nummer 2 krijg je 9 punten, de nummer 3 levert 8 punten op enz. Speel je in een advanced poule dan verdien je alleen punten met de renners die je die dag in je dagopstelling hebt opgenomen. Punten eindklassement Daarnaast zijn er bonuspunten te verdienen met het eindklassementen van de gele, de groene en de bolletjes trui. Deze klassementen worden na afloop van de Tour de France opgemaakt. Gedurende het verloop van de Tour de France toont het dashboard wel een voorlopig klassement op basis van de stand op dat moment. - Met het eindklassement (gele trui) zijn 30 punten voor de winnaar, 27 punten voor de nummer 2, 24 punten voor de nummer 3, enz. - Voor de eindklassementen in het puntenklassement (groene trui) en het bergklassement (bolletjes trui) zijn 20 punten te verdienen met de nummer 1, 18 punten met de nummer 2, 16 punten met de nummer 3, enz. Speel je in een advanced poule dan verdien je in deze klassementen punten op basis van je gehele selectie.

8 Spelen om geldprijzen Om het spel nog leuker en spannender te maken is het mogelijk om onderling om een klein geldbedrag te spelen. De beheerder van de poule kan hier op de beheerpagina een inleg voor instellen, waarna AzureTour automatisch berekent wie welk bedrag wint. Van de totale inleg wordt 70% verdeeld op basis van de dagprijzen en 30% op basis van het eindklassement. Een rekenvoorbeeld : Indien je een inleg van 5,- afspreekt en er zijn 20 deelnemers, bedraagt de totale pot 100,-. Dat is 70 voor 21 ritten, oftewel er is 3.33 per etappe te winnen. Dit lijkt niet veel, maar binnen 2 dagen kun je als deelnemer je inleg er weer uit hebben. De overige 30 gaat naar de deelnemers die de meeste punten hebben verzameld met de eindklassementen. De verdeling is als volgt: 15 voor de nummer 1, 10 voor de nummer 2 en 5 naar de nummer 3. Indien meerdere deelnemers op een gelijk aantal eindigen, wordt het totaal van de prijs evenredig verdeeld. De website Op vindt je alle informatie en functionaliteit die voor je deelname aan het spel van belang is. Hieronder vindt je per pagina een uitleg. Dashboard De pagina Dashboard toont vanaf het moment dat de Tour gestart is een overzicht van de belangrijkste informatie. De top 10 van jouw poule, jouw eigen team en de stand in de poule competitie. Op deze pagina is ook informatie over de etappes beschikbaar, zoals een routekaartje van de etappe en de uitslag van verreden etappes. Standaard wordt de meest recente etappe getoond, maar je kunt terug of vooruit navigeren om andere etappes te bekijken. Het dashboard bevat ook een overzicht van AzureTour-tweets. Klassementen De pagina klassementen toont een uitgebreid overzicht van de klassementen. Zoals de complete stand in jouw poule inclusief (indien van toepassing) het prijzengeld per deelnemer. De top 10 in de klassementen van de truien, alle deelnemende Nederlandse renners en de meest gekozen renners. Mijn Team

9 Op deze pagina kun je jouw ploeg samenstellen waarmee je meespeelt met AzureTour. Jouw renners verdienen punten voor jou in het spel. Hoe meer punten, des te hoger je staat in het totaal klassement. Kijk hier voor meer informatie over de puntentelling. De pagina Mijn Team toont zolang de Tour nog niet gestart is, het team met de door jou geselecteerde renners. Tot een uur voor de start kun je hier wijzigingen in aan brengen. Een team samenstellen Gebruik de button Wijzig uw team om een team samen te stellen. Je stelt je team samen door op iedere positie een renner te selecteren. Je doet dit door in de drop down-lijst een renner te selecteren. Er zijn geen beperkingen, behalve dat iedere renner maar één keer gekozen kan worden. Figuur 8: Scherm om renners te selecteren

10 Figure 9: Pagina Mijn Team voordat de Tour gestart is, met een volledig ingevuld team. De vinkjes geven aan welke 12 renners in de dagselectie voor de eerstvolgende etappe zitten.. Vanaf het moment dat de Tour gestart is, toont de pagina Mijn Team een overzicht waarin je per etappe kunt zien welke van je renners punten behaald hebben. Figure 10: Pagina 'Mijn Team' toont nadat de Tour gestart is je team met de scores per renner per dag. Reserve renners Afhankelijk van of er binnen uw poule volgens de eenvoudige of geavanceerde regels gespeeld wordt, kiest een deelnemer 12 of 15 renners. Eenvoudig Als binnen uw poule volgens de eenvoudige regels gespeeld wordt, selecteert u 12 renners. U speelt de gehele Tour met deze renners. Valt een renner uit tijdens de Tour, dan heeft u een renner minder die punten voor u kan behalen. Geavanceerd Als binnen uw poule volgens de geavanceerde regels gespeeld wordt, selecteert u 15 renners. Voor iedere etappe kunt u hieruit 12 renners selecteren die punten voor u kunnen behalen. Alle 15 renners in uw selectie kunnen voor u punten behalen in de eindklassementen voor de gele, groene- en bolletjestrui.

11 Vergeet niet uw team op te slaan door op Opslaan button te klikken. Indien u als deelnemer uw teamselectie heeft opgeslagen, wordt u na inloggen voortaan automatisch naar het dashboard verwezen. Uw team aanpassen Tot één uur voor de start van de Tour de France kunt u onbeperkt renners wisselen. Na één uur voor de start van de Tour de France is het niet meer mogelijk uw selectie aan te passen. Als er dan een renner uitvalt, dan kan deze niet meer worden vervangen door een andere renner. Speelt u volgens de geavanceerde regels, dan kunt u binnen wel binnen uw selectie dagelijks wisselen. Wisselen Binnen de geavanceerde regels selecteert iedere deelnemer 15 renners, waarvan hij/zij er iedere etappe 12 kan opstellen. Wisselen kan via de knop Teamsamenstelling on je team. Wisselen kan van 20:00 s-avonds tot aan tot 8:00 uur s-ochtends voorafgaand aan iedere etappe. Wissel je niet, dan blijven dezelfde 12 renners in je dagselectie. Jokers Deelnemers aan het geavanceerde spel kunnen drie keer een joker inzetten. Punten die door de geselecteerde renners in de geselecteerde etappes behaald zijn, worden dan verdubbeld. Het aanwijzen van Jokers kan via de knop onderaan de pagina Mijn team. Belangrijk: In de aanloop naar de Tour bevat de rennerslijst de voorlopige selecties van de verschillende ploegen. De definitieve Tour-selecties van de wielerteams worden vaak pas vlak voor de Tour de France bekend gemaakt. Dat betekent dat het mogelijk is dat door jou in je team opgenomen renners toch niet blijken te starten in de Tour De France. Controleer daarom zelf regelmatig het door jou samengestelde team in de dagen voor de tour start!

12 Renners De pagina Renners toont een overzicht van de 22 deelnemende ploegen met de renners. Tijdens de Tour de France uitgevallen renners worden in de applicatie duidelijk gemarkeerd. Figuur 11: Voorbeeld van uitgevallen renner tijdens de Tour de France Spelregels Op deze pagina kun je een beknopte versie van de spelregels vinden. Deze korte uitleg is vooral gericht op de puntentelling. Poules Deze pagina toont een overzicht van de logo s van alle deelnemende poules. Heb je als poule nog geen logo toegevoegd, dan is deze poule voor nieuwe deelnemers wel te kiezen via de selectielijst, maar is de poule niet zichtbaar in het logo-overzicht. Apps De app is in 2015 volledig vernieuwd, waardoor deze veel meer mogelijkheden biedt het spel goed te volgen. De App is beschikbaar voor ios, Android en Windows Phone en te downloaden in de betreffende App stores. Zoek op Azure Tour Poule. De apps zijn ook te downloaden vanaf het tabblad Apps op www. Azuretour.nl.

13 Vanaf deze pagina kun je tevens het AzureTour bureaublad achtergrond in diverse formaten downloaden. Profiel Op deze profielpagina kun je als deelnemer je persoonlijke gegevens zien en (zolang de AzureTour nog niet gestart is) wijzigen. Als deelnemer kun je: je deelname naam wijzigen; van poule wisselen; een bericht sturen naar de poulebeheerder. Als beheerder van een poule kun je: je deelname naam wijzigen; je telefoonnummer wijzigen; de keuze maken voor geavanceerd spel Figuur 12: Scherm met de gegevens van uw deelname Beheer Als beheerder van een poule hebt u de beschikking over het extra tabblad BEHEER. Op deze pagina kunt u de naam en het logo van uw poule wijzigen. Tevens kun je als beheerder hier de inleg instellen en de deelnemers beheren. Prijzengeld instellen Als beheerder kun je de inleg per deelnemer instellen (een bedrag tussen 0 en 25 euro). De applicatie gebruikt het ingestelde bedrag om het gewonnen prijzengeld per deelnemer te berekenen

14 en in de klassementen te tonen. Het inleggen en uitbetalen van prijzengeld dien je binnen uw eigen poule te regelen. Aanmeldingen Toelaten of Afwijzen Tevens heb je op deze pagina als beheerder inzicht in de deelnemers aan jouw poule. Iedere deelnemer die zich aanmeldt voor jouw poule kun je hier Toelaten of Afwijzen. Figuur 13: Overzicht van de deelnemers aan uw Poule Toelaten is noodzakelijk om een deelnemer mee te laten doen in uw poule en op te laten nemen in de berekeningen en klassementen. Eventueel kun je ook besluiten een deelnemer af te wijzen. Deze deelnemer ontvangt een notificatie per van de afwijzing en kan zich vervolgens voor een andere Poule aanmelden. Indien je een deelnemer toelaat verandert zijn deelnemerstatus in je overzicht in Toegelaten. Wijs je een deelnemer af, dan verdwijnt deze uit uw lijst. Je ziet als beheerder van iedere deelnemer ook de teamstatus, compleet of niet-compleet. Alleen deelnemers die bij aanvang van de AzureTour een teamstatus compleet hebben, spelen daadwerkelijk mee in het spel. Deelnemers die enkele dagen voor de start van de Tour een teamstatus Niet compleet hebben kun je hierdoor gericht een herinnering sturen. Als poule beheerder ontvang je een notificatie van iedere nieuwe deelnemer die zich aanmeldt, zodat je naar het beheerscherm kunt gaan om de deelnemer toe te laten. Beheerder toevoegen of wisselen Als beheerder kun je andere deelnemers (nadat ze zijn toegelaten) ook beheerder maken door op het blauwe plusje in de kolom beheerder te klikken. De betreffende deelnemer krijgt per een notificatie dat er beheerrechten zijn toegekend en kan nu ook andere deelnemers toelaten of afwijzen. De nieuw toegevoegde beheerder kan nu ook de oorspronkelijke beheerder zijn beheerrechten afnemen door op het rode kruisje in de kolom beheerder te klikken. Op deze manier is het mogelijk om van beheerder te wisselen.

15 Apps Voor het volgen van de AzureTour is er een gratis App beschikbaar voor Windows, Android en iphone. Hiermee krijgt u gedurende de Tour de France dagelijks uw positie in uw AzureTour poule op uw telefoon of tablet. De App downloaden De gratis App is te downloaden in de volgende App stores. Klik op één van onderstaande links, of zoek op Azure Tour Poule in de store van jouw device: Google Play Windows Phone Store itunes App Store Met deze App blijf je als deelnemer eenvoudig op de hoogte van de dagelijkse stand van zaken met betrekking tot je deelname. De App toont gedurende de Tour de France dagelijks je gescoorde punten, je positie in de klassementen en de eventueel gewonnen geldbedragen. Na afloop van iedere etappe krijg je automatisch een notificatie op je telefoon of tablet als de uitslagen zijn bijgewerkt en uw nieuwe puntenaantal en positie bekend zijn. (Controleer via de instellingen van de app of notificaties niet uitgeschakeld zijn.) Aanmelden bij de App Om de App te gebruiken dien je aangemeld en te zijn als deelnemer aan de AzureTour. Log in dat geval in met je credentials waarmee je deelneemt. Ben je nog niet geregistreerd als deelnemer, klik dan in de App op de button Ga naar AzureTour om je als deelnemer te registreren. Wisselen en jokers Speel je binnen je poule de geavanceerde spel-variant, dan kun je via de App ook wisselen en jokers inzetten. Op de Team pagina zie je voor iedere renner in jouw selectie een rood of groen balkje. De 12 renners met een groen balkje gaan in de eerstvolgende etappe voor jou van start. De 3 renners met een rood balkje kunnen in die betreffende etappe geen punten voor je halen. Door op deze pagina een renner aan te raken verandert de kleur van het balkje van rood naar groen, of andersom. Tot 8:00 uur s- Ochtends kun je op de dag van een etappe wissels uitvoeren door binnen je selectie naar wens renners eruit te halen en toe te voegen. Hebe je 12 groene renners, dan kun je je team weer opslaan.

16 Multi platform App Voor de ontwikkeling van de App is gebruik gemaakt van nieuwe technieken die het mogelijk maakt om een App te ontwikkelen die op alle drie de belangrijke mobiele platformen werkt. Kijk hier voor meer informatie over de ontwikkeling van de App. AzureTour Account aanmaken Indien je niet aan AzureTour wilt deelnemen met een je Facebook, Google- of Microsoft account kun je ook eenvoudig een AzureTour Account aanmaken. Figure 17: Link om een account aan te maken voor deelname aan AzureTour Stap 1: Ga naar en klik op nieuw account registreren. Figure 18: inlogscherm voor AzureTour accounts Stap 2: Klik op Nieuw account aanmaken en vul de getoonde velden in volgens de instructies. Het is belangrijk een geldig adres te gebruiken. Op dit adres ontvang je een bevestigingsmail met een link. Figure 89: Bevestigings met link om account te activeren Stap 3: Klik op deze link om je account te activeren. Je krijgt de melding dat je account succesvol geactiveerd is en kunt terug naar om in te loggen met je AzureTour-account. Figure 20: Melding van succesvolle activatie account.

17 Azuretour Account inloggegevens vergeten? Bent je je gebruikersnaam of het wachtwoord van je AzureTour Account vergeten? Klik dan in het inlogscherm op de link Inloggegevens vergeten. Je hebt hier de mogelijkheid om je wachtwoord opnieuw in te stellen op basis van je gebruikersnaam of je gebruikersnaam op te vragen op basis van je adres. Figure 20: Inlogscherm met link om 'vergeten' inloggegevens op te vragen. Twitter Het is mogelijk om AzureTour te volgen of zelf informatie te delen via Twitter. op Twitter voor interessante nieuwtjes over gebeurtenissen in de (Azure) Tour. Je kunt AzureTour eenvoudig volgen door op Follow te klikken op het Dashboard. Deel nieuwtjes met je mede-deelnemers door de hashtag #azuretour te gebruiken. Tweets met deze hashtag worden ook automatisch getoond op het Dashboard van AzureTour. AzureTour Support Heb je ondanks deze handleiding vragen over de werking van de AzureTour of ervaar je problemen? Neem dan contact op met de beheerder van je poule. Ben je zelf beheerder en kom je ergens niet uit, dan kun je contact opnemen met onze supportafdeling via Spelvoorwaarden Ga naar voor actuele informatie over de spelvoorwaarden, inclusief de wet op kansspelen. Delta-N kan niet aansprakelijk worden gesteld voor invoerfouten bij het verwerken van inschrijvingen of wijzigingen. Deelname is alleen geldig bij volledige en correcte opgave van gegevens. Over de uitslag, het klassement en de prijzen wordt niet gecorrespondeerd. Bij geschillen beslist Delta-N. De door Delta-N genomen beslissingen zijn bindend. Delta-N behoudt zich het recht voor om aanstootgevende teksten in poule-namen en teamnamen zonder overleg te wijzigen of te verwijderen. Deelname aan het spel impliceert aanvaarding van de spelregels, spelvoorwaarden. Veel plezier toegewenst met de AzureTour van Delta-N. Het Delta-N Tour de France-spel draait volledig in de cloud (Microsoft Azure). Kijk hier voor meer informatie over Microsoft Azure:

Handleiding AzureTour

Handleiding AzureTour Handleiding AzureTour Dit is de handleiding voor gebruikers en poule-beheerders van het AzureTour Tour de France spel. Inhoudsopgave De AzureTour in het kort... 3 Registreren... 4 Invoeren persoonlijke

Nadere informatie

Talk2Fans App Handleiding

Talk2Fans App Handleiding 2016 Talk2Fans App Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Downloaden Talk2Fans app... 2 2.1 Android... 2 2.2 IOS... 3 3. Nieuwe registratie... 5 4. Eerste keer aanmelden... 6 5. Hoofdfuncties binnen de app... 8 5.1

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Starthandleiding voor administrator

Starthandleiding voor administrator Deze starthandleiding is bedoeld voor administrators van sportclubs die Team-in-Touch willen gaan gebruiken. Met deze handleiding kunt u een eerste begin maken met het beheren van uw teams, de clubinformatie

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Medewerker handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Bridge Systems BV

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Bridge Systems BV Bridgemate App Informatie voor spelers Bridge Systems BV Bridgemate app Informatie voor spelers Pagina 2 Inhoud Inleiding... 3 De Bridgemate app downloaden... 3 App opstarten en account aanmaken... 4 Inloggen

Nadere informatie

Resultaten tellen Aanmelden

Resultaten tellen Aanmelden Instructie digitaal aanbesteden Registratie Deze aanbesteding zal in digitale vorm plaatsvinden middels een speciaal daartoe ingerichte online account van de opdrachtgever. U hoeft voor deelname niets

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Handleiding app Sportlinked

Handleiding app Sportlinked Handleiding app Sportlinked Inhoud App installeren en downloaden... 2 Account aanmaken... 2 Menu... 5 Persoonlijke instellingen... 6 Team(s) als favoriet instellen... 6 Privacy instellingen aanpassen...

Nadere informatie

SchoolWapps handleiding voor ouders

SchoolWapps handleiding voor ouders SchoolWapps handleiding voor ouders Met SchoolWapps blijft u op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen van uw kind en de school. Bekijk de website op uw telefoon of tablet of maak gebruik van de SchoolApp

Nadere informatie

Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie.

Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie. Welkom bij Yoobi Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie. De Yoobi webversie is beschikbaar via je browser

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

LegManager Mobile Handleiding

LegManager Mobile Handleiding LegManager Mobile Handleiding Handleiding LegManager Mobile 1 1. Inhoud 1. INHOUD... 2 2. PROGRAMMAVEREISTEN... 3 a. Vragen, opmerkingen en suggesties... 3 b. Welke tablet/ipad of smartphone/iphone kan

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Handleiding Postersite EHBO Santpoort.

Handleiding Postersite EHBO Santpoort. Handleiding Postersite EHBO Santpoort. Inhoud: 1. Account aanmaken 2. Inloggen 3. Account gegevens wijzigen 4. Aan en afmelden evenementen 5. Overige tabbladen 6. Problemen 1. Account aanmaken Wanneer

Nadere informatie

HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders

HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders www.chainels.com info@chainels.com Molengraaffsingel 12 2629JD Delft 015-3642667 Het platform Chainels De Chainels App 1. Inloggen 1.1 Waar kan ik

Nadere informatie

PersoneelsSysteem. Handleiding

PersoneelsSysteem. Handleiding PersoneelsSysteem Handleiding Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 1.1 Account activeren 3 1.2 Inloggen 3 1.3 Wachtwoord vergeten 3 1.4 Uitloggen 3 2. Dashboard 4 3.1 Wachtwoord wijzigen 4 3.2 E-mailadres wijzigen

Nadere informatie

HANDLEIDING Leren in een digitale leeromgeving

HANDLEIDING Leren in een digitale leeromgeving HANDLEIDING Leren in een digitale leeromgeving Hoofdstuk 1 Klaar voor de start Hoe kan ik leren? mijn.capabel.nl - blz 1 van 10 Capabel Onderwijs Groep, 2014 Inhoud Inhoud... 2 1 Inleiding... 3 2 Inloggen

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

3. Een scherm met persoonlijke gegevens verschijnt. Vul de gegevens aan en druk vervolgens op Bevestigen.

3. Een scherm met persoonlijke gegevens verschijnt. Vul de gegevens aan en druk vervolgens op Bevestigen. HANDLEIDING MYWELLNESS Aanmaken MyWellness account 1. Geef uw e-mail adres door aan uw instructeur of stuur e-mail naar info@bewegingscentrumdrachten.nl 2. U ontvangt een activatie e-mail van Bewegingscentrum

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. Hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl.

Nadere informatie

Handleiding (Verzender Ontvanger)

Handleiding (Verzender Ontvanger) Handleiding (Verzender Ontvanger) Anachron B.V. Steven Nijholt & Maarten Wiggers 28-02-2014 Version: 1.1 Status: Released Inhoud 1. Over dit document... 3 1.1 List of changes... 3 1.2 Scope... 3 2. Registratie...

Nadere informatie

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015 HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015 Inhoud 1 Waarom schouwen? 2 De App downloaden 3 Inloggen en opstarten 4 De schouwroutes 5 Een locatie beoordelen 6 Resultaten bekijken Extra informatie Ter

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

HANDLEIDING TOOLS4EVER ISUPPORT ONLINE WEBOMGEVING

HANDLEIDING TOOLS4EVER ISUPPORT ONLINE WEBOMGEVING HANDLEIDING TOOLS4EVER ISUPPORT ONLINE WEBOMGEVING Inhoudsopgave 1. Belangrijkste spelregels... 3 2. Contact met tools4ever international support... 4 isupport webomgeving... 4 Eerste maal inloggen...

Nadere informatie

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net Beste ROB-Net gebruiker, Eerder hebben wij u geïnformeerd over het nieuwe eigen inlogportaal van ROB-Net, te vinden op https://login.rob-net.nl. Dit inlogportaal is voor de gebruikers van ROB-Net gratis.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Inhoud 1 Bezoeker aanmelden via uw persoonlijke pagina op internet... 3 1.1 Introductie persoonlijke pagina... 3 1.2 Aanmelden

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Handleiding Zelfservice Cloud voor Workspace365 Versie april 2014

Handleiding Zelfservice Cloud voor Workspace365 Versie april 2014 Handleiding Zelfservice Cloud voor Workspace365 Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Zelfservice Cloud 4 2.1 Inloggen op Zelfservice Cloud 4 2.2 Rechten kopen of wijzigen

Nadere informatie

KORTE HANDLEIDING. Activeer

KORTE HANDLEIDING. Activeer Activeer Activeer Activeer 1. Activeer BUSiNeSS cloud A. Dienst activeren : u krijgt binnen de 2 uur een bevestigingsemail "BASE business Cloud : Notificatie" B. Ga naar https://cdashboard. basebusiness.be

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

Spelregels en uitleg Wielermanager Scorito.com

Spelregels en uitleg Wielermanager Scorito.com Spelregels en uitleg Wielermanager Scorito.com 1. Vooraf 1.1 Drie grote wielerrondes Wielermanager wordt door Scorito.com aangeboden voor de drie grote wielerrondes: Giro d Italia, Tour de France, La Vuelta

Nadere informatie

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord Handleiding myworkandme Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord 22 juli 2013 Inhoudsopgave 1. Nieuwe gebruiker? Je profiel activeren... 3 1.1 Klik op de link in de activatiemail... 3 1.2 Geef je e-mailadres

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren Inhoud Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren LET OP! Vul alleen uw gegevens in wanneer de adresregel begint met dit https://www.mijnnvd.nl. Alleen dan weet u zeker dat u inlogt

Nadere informatie

DWF Handleiding voor Teams

DWF Handleiding voor Teams Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Handleiding autorisatie Zaken Doen DUO.nl Versie voor beheerders

Handleiding autorisatie Zaken Doen DUO.nl Versie voor beheerders Handleiding autorisatie Zaken Doen DUO.nl Versie voor beheerders DUO Versie 1.1 13 januari 2016 Inhoud 1. AUTORISATIE 3 2. AANSTELLEN BEHEERDER 4 2.1 SCHEMATISCHE WEERGAVE 4 2.2 REGISTRATIEPROCES BIJ ENTREE

Nadere informatie

Handleiding. Webtoepassingen. Juli/2014. Vzw Stijn Breugelweg Overpelt

Handleiding. Webtoepassingen. Juli/2014. Vzw Stijn Breugelweg Overpelt Handleiding Webtoepassingen Juli/2014 Vzw Stijn Breugelweg 200 3900 Overpelt Inhoudsopgave 1. AANMELDEN... 1 1.1. Authenticatiekeuze... 1 1.2. Aanmelden met identiteitskaart... 1 1.2.1. Kaartlezer installeren...

Nadere informatie

Handleiding Mail versturen met jouw Scouting.nl e-mailadres

Handleiding Mail versturen met jouw Scouting.nl e-mailadres Handleiding Mail versturen met jouw Scouting.nl e-mailadres Inhoudsopgave Inhoud Inleiding... 3 Veel gestelde vragen... 4 2.1 Wat is een Scouting.nl e-mailadres?... 4 2.2 Wanneer kan ik een Scouting e-mailadres

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Werkmans en Social Media

Werkmans en Social Media Werkmans en Social Media Handleiding aanmelden social media, 2016 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 2 Aanmelden LinkedIn... 3 Aanmelden Twitter... 7 Aanmelden Facebook... 9 1 VOORWOORD Voor u ligt de handleiding

Nadere informatie

Q-global Handleiding AWMA-2 NL

Q-global Handleiding AWMA-2 NL Q-global Handleiding AWMA-2 NL Inhoud AANMELDEN... 3 Q-GLOBAL ACCOUNT ACTIVEREN... 3 UITLEGSCHERM... 3 STARTPAGINA... 4 AANMAKEN NIEUWE CLIËNT... 4 INVULLEN GEGEVENS... 5 GEGEVENS NIEUWE CLIËNT AANPASSEN...

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

MijnOffice365 Beheerdershandleiding.

MijnOffice365 Beheerdershandleiding. MijnOffice365 Beheerdershandleiding. Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. 1504046-2662 Inhoud. Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken.

Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken. Beste leerling, Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken. Stap 1: Activatie van je persoonlijke

Nadere informatie

KALB Salarisadviseurs. Handleiding Online Salarisportal. Werknemer Login Loonstrookviewer

KALB Salarisadviseurs. Handleiding Online Salarisportal. Werknemer Login Loonstrookviewer KALB Salarisadviseurs Handleiding Online Salarisportal Werknemer Login Loonstrookviewer Pagina 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 HET AANMAKEN VAN UW INLOG ACCOUNT... 3 INLOGGEN OP DE SALARISPORTAL...

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice

Nadere informatie

ESJ Salarisadviesbureau. Handleiding. Online Salarisportal. Werknemer Login. Loonstrookviewer

ESJ Salarisadviesbureau. Handleiding. Online Salarisportal. Werknemer Login. Loonstrookviewer ESJ Salarisadviesbureau Handleiding Online Salarisportal Werknemer Login Loonstrookviewer Inhoudsopgave - het aanmaken van uw inlog account 02 - een eerste keer inloggen 03 - uw salarisspecificatie inzien

Nadere informatie

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Inhoudsopgave 1 Bestellen... 3 1.1 De schoolgegevens invullen... 3 1.2 AmbraSoftbeheerder...

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Handleiding Inloggen in SIRO

Handleiding Inloggen in SIRO Handleiding Inloggen in SIRO Binnenkort wordt de inlogprocedure van SIRO gewijzigd. Dit betekent dat u voortaan bij het inloggen een extra authenticatiestap moet uitvoeren via Google Authenticator. Zo

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 Inhoudsopgave 1 Enterprise Drive installeren...3 2 Enterprise Drive voor de eerste maal opstarten...3 3 Deelnemen aan Spaces (Een uitnodiging

Nadere informatie

SOMtoday voor leerlingen

SOMtoday voor leerlingen SOMtoday voor leerlingen 1. ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY Op Altra College wordt gebruik gemaakt van het leerling-informatiesysteem SOM. Hierin wordt alles geregistreerd wat je mentor(-en) en docenten nodig

Nadere informatie

Stagerage Versie 3 zomer 2011

Stagerage Versie 3 zomer 2011 Stagerage Versie 3 zomer 2011 Algemene bewerkingen BlueBased B.V (2011) Auteur: Jeroen IJzerman Inleiding In deze handleiding worden de algemene taken behandeld, die voor alle rollen gelden. De rollen

Nadere informatie

Handleiding Skydrive: werken met verschillende personen aan een JALdocument

Handleiding Skydrive: werken met verschillende personen aan een JALdocument Handleiding Skydrive: werken met verschillende personen aan een JALdocument 1 VOORAF Indien je beschikt over een Windows LIVE ID (je hebt momenteel al een Hotmail, Gmail of Livemailaccount), ga dan onmiddellijk

Nadere informatie

Wat is itslearning..?

Wat is itslearning..? Wat is itslearning..? Met itslearning heb je via internet altijd toegang tot bijvoorbeeld je huiswerk, interessante informatie en studiewijzers. Ook kun je via itslearning communiceren, samenwerken met

Nadere informatie

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving)

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Versie oktober 2005 Peter Boon Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoofdpagina... 4 Inloggen als gast... 6 Inloggen als gebruiker/leerling... 9 Mijn profiel...

Nadere informatie

Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie.

Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie. Welkom bij Yoobi Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie. De Yoobi webversie is beschikbaar via je browser

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor organisators

Handleiding website SVNL voor organisators Handleiding website SVNL voor organisators Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Vooraf 5 1.2 Wat is Mijn.PvdA.nl? 5 1.3 Inloggen op Mijn.PvdA.nl 5

Nadere informatie

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties Handleiding Verenigingen en Organisaties Wij heten u hartelijk welkom bij, het platform waar de verbinding wordt gelegd tussen burgers, instellingen, bedrijven en verenigingen op een eenvoudige en gebruikersvriendelijke

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl;

Nadere informatie

Instructie registratie & digitaal aanbieden

Instructie registratie & digitaal aanbieden Instructie registratie & digitaal aanbieden Registratie Om deel te kunnen nemen aan een tender, dient u uw organisatie éénmalig te registreren op het Negometrix platform. Het platform van Negometrix is

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Abakus Compleet app activeren

Handleiding Abakus. Abakus Compleet app activeren Handleiding Abakus Abakus Compleet app activeren Abakus Compleet Pagina 1 / 8 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Abakus Compleet app instellen in Abakus Compleet... 4 Gebruikersbeheer... 4 Medewerker Stamgegevens...

Nadere informatie

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. 1 Inhoud Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.... 1 Het registratieproces...

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten 1/13 Groene Hart Diagnostisch Centrum (GHDC) Bleulandweg 3 2803 HG Gouda Telefoon: 0182-570237 E-mail: zelfmeten@ghdc.nl www.trombosedienstgouda.nl

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS

HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS Bent u een nieuwe gebruiker? Als u surft naar medewerker.mydranouter.be komt u op deze pagina. Als u zich al eens eerder hebt ingeschreven op MyDranouter, kan u met die gegevens

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Account activeren

Hoofdstuk 1: Account activeren Smartschool voor ouders Hoofdstuk 1: Account activeren Instellen van je wachtwoord Stap 1 Surf naar https://sintlievenscollege.smartschool.be, door dit adres in te tikken

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio OUDER

HANDLEIDING scoolfolio OUDER HANDLEIDING Inleiding Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 5 Mappen aanmaken pagina 6 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 7 Een foto bestand bekijken pagina 9 Een niet-foto bestand bekijken

Nadere informatie

Handleiding voor de mobiele apps

Handleiding voor de mobiele apps Handleiding voor de mobiele apps Onderstaande handleiding beschrijft hoe u de drie verschillende apps op uw mobiele telefoon kunt downloaden. Zorg ervoor dat u hetzelfde e-mailadres voor alle drie de apps

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Online urenregistratie Versie 1.4 Release 26-07-2013 I Inhoudsopgave Deel I voor werknemers 1 Deel II App 7 voor werknemers 1 1 voor werknemers Met Multicraft Online is het mogelijk om 24 uur per dag online

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice ICT-diensten... 4 2.2

Nadere informatie

Inleiding...2. 1. MyUnifiedPost: verschillende inboxen...3. 2. De standaard MyUnifiedPost-inbox van het reisagentschap...4

Inleiding...2. 1. MyUnifiedPost: verschillende inboxen...3. 2. De standaard MyUnifiedPost-inbox van het reisagentschap...4 Manual MyBTN Inhoud Inleiding...2 1. MyUnifiedPost: verschillende inboxen...3 2. De standaard MyUnifiedPost-inbox van het reisagentschap...4 2.1 De standaard inbox openen...4 2.2 De inbox...5 2.3 Labels

Nadere informatie

App tutorial. De snelste route naar de top met FMP360 online!

App tutorial. De snelste route naar de top met FMP360 online! App tutorial De snelste route naar de top met FMP360 online! Aan de slag met de app De app van FMP360 Online is het gereedschap van de buitendienst medewerker. Alle informatie die betrekking heeft op een

Nadere informatie

DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers

DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers De DB Alerts app voor Android is volledig vernieuwd. Naast de bekende functionaliteiten uit de vorige versie (bekijken van waarnemingen en het invoeren

Nadere informatie

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen.

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen. Over de FollowHub De FollowHub helpt u bij het plannen en onthouden van dagelijkse activiteiten. U kunt de app voor uzelf gebruiken of voor een familielid, kennis of cliënt. U plant bijvoorbeeld een afspraak

Nadere informatie

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo voor aanbieders (Versie 26 augustus 2014) 1 Inhoud Wat is het Resultaatmeetsysteem?... 3 Cliënten stimuleren mee te doen... 4 Over de handleiding... 4 Deel I

Nadere informatie

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s http://anbi.federatiecultuur.nl 1 Inhoud Introductie... 3 Registreren... 4 Organisatie toevoegen... 6 Organisatie wijzigen... 8 Wachtwoord

Nadere informatie

Thuiszorg Meest gestelde vragen over

Thuiszorg Meest gestelde vragen over Veilig medicijngebruik en verbeterde therapietrouw Thuiszorg Meest gestelde vragen over CareXS Medicatiezorg Inhoudsopgave: Cliënten 1. Hoe maak ik een nieuwe cliënt aan? Pagina 4 2. Hoe kan ik een cliënt

Nadere informatie

Handleiding TROPAZ - APP voor Android Trombosedienst Leiden

Handleiding TROPAZ - APP voor Android Trombosedienst Leiden Handleiding TROPAZ - APP voor Android Trombosedienst Leiden Algemene inleiding en informatie De Tropaz-app van de trombosedienst Leiden is alleen beschikbaar voor patiënten die onder behandeling zijn bij

Nadere informatie

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 Inhoud Inhoud... 2 Maak een nieuwe gebruiker aan... 3 Registreer een machine... 8 Nieuwe tellerstand doorgeven... 11 Nieuwe bestelling

Nadere informatie