Handleiding Azuretour mei Dit is de handleiding voor gebruikers en poule - beheer de rs van het AzureTour Tour de France spel.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Azuretour mei 2014. Dit is de handleiding voor gebruikers en poule - beheer de rs van het AzureTour Tour de France spel."

Transcriptie

1 Handleiding Azuretour mei 2014 Handleiding AzureTour Dit is de handleiding voor gebruikers en poule - beheer de rs van het AzureTour Tour de France spel.

2 Inhoudsopgave De AzureTour in het kort... 3 Registreren... 4 Invoeren persoonlijke gegevens... 4 Kies je ploeg... 5 Een nieuwe poule starten... 5 Nodig een collega uit... 6 De puntentelling... 7 Punten per etappe... 7 Punten voor klassementen... 7 Spelen om geldprijzen... 7 De website... 8 Dashboard... 8 Klassementen... 8 Mijn Team... 8 Een team samenstellen... 9 Reserve renners Uw team aanpassen Renners Spelregels Poules Apps Beheer Prijzengeld instellen Aanmeldingen Toelaten of Afwijzen Beheerder toevoegen of wisselen Apps De App downloaden Aanmelden bij de App Android Windows Phone Apple ios AzureTour Account aanmaken Twitter AzureTour Support Spelvoorwaarden... 18

3 De AzureTour in het kort AzureTour is een gratis Tour de France spel dat ieder jaar beschikbaar wordt gesteld door Delta-N. AzureTour draait volledig in de cloud en stelt je in staat om eenvoudig een interne Tour de France poule op te zetten met vrienden of collega s. Binnen een poule kan gekozen worden om volgens de eenvoudige regels of de geavanceerde regels te spelen. Het verschil is, dat je volgens de geavanceerde regels drie extra renners mag selecteren waarmee je tijdens de Tour kunt wisselen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid drie keer een Joker in te zetten. Op kun je tijdens de Tour de France de scores van je team en je poule volgen via diverse klassementen op het dashboard. Er is ook een gratis App beschikbaar voor het volgen van je scores. Zowel voor Windows Phone, Android als iphone. Hiermee krijg je gedurende de Tour de France dagelijks je positie in jouw poule op je telefoon of tablet.

4 Registreren Aanmelden voor het AzureTour-spel kan op met één van onderstaande accounttypes. Facebook Windows Live ID (Hotmail) Google (Gmail) Delta-N Account (voor medewerkers Delta-N) AzureTour Account Het is ook mogelijk om een specifiek AzureTour Account aan te maken voor je deelname aan de AzureTour. Kijk voor meer uitleg hierover bij AzureTour Account aanmaken. Belangrijk: als u zich eenmaal hebt geregistreerd, moet u zich elke volgende keer met hetzelfde accounttype en account aanmelden om verder te kunnen met deze deelname. U kunt dus meerdere keren meedoen of in meerdere Poules deelnemen, mits u maar voor elke deelname een apart account gebruikt. Figure 1: Inlog scherm Azuretour Invoeren persoonlijke gegevens Nadat je voor de eerste keer inlogt dien je een aantal gegevens m.b.t. je deelname aan te vullen. Je kunt de Naam waarmee je meespeelt en je adres hier ingeven (en eventueel aanpassen). Zorg voor een unieke naam, zodat je jezelf eenvoudig terugvindt in de klassementen. Het adres waarmee je meespeelt, mag ook je zakelijke adres zijn en hoeft dus niet hetzelfde te zijn als bijvoorbeeld het adres van je Hotmail-account waarmee je je aanmeldt op AzureTour. Het wijzigen van deze gegevens is niet van invloed op je inloggegevens.

5 Figuur 2: Invoeren van persoonsgegevens tijdens registratieproces Vervolgens selecteer je de poule waarin je mee wil spelen. Staat jouw bedrijf of poule er nog niet tussen, dan kun je eenvoudig een nieuwe poule opstarten. Het is ook mogelijk om op een later moment een poule te selecteren. Dit kun je doen op de pagina Profiel. Op deze profielpagina kun je ook later je deelnamenaam aanpassen. Je adres kun je na het voltooien van dit registratieproces NIET meer wijzigen. Figuur 3: Kiezen van Poule tijdens registratieproces Klik op Registreer om de registratie te voltooien. Kies je ploeg Nadat je het registratieproces doorlopen hebt, wordt je automatisch doorgestuurd naar de pagina Mijn Team om een team samen te stellen. De eerste keer dat u deze pagina bezoekt ziet u een korte uitleg. Klik op Wijzig je team om een team samen te stellen. Ga naar het hoofdstuk Mijn team voor uitleg over het samenstellen of wijzigen van uw team. Een nieuwe poule starten Tijdens het registratieproces is het ook mogelijk om zelf direct een nieuwe poule te starten. Selecteer in de tabel de optie Start een nieuwe poule. Er verschijnen extra velden waarin je een naam en logo van de poule kunt ingeven. Je wordt automatisch beheerder van de nieuwe poule en dient ook een telefoonnummer in te geven waarop Delta-N je eventueel kan bereiken. Heb je geen logo bij de hand, dan kun je het logo ook op een later moment nog ingeven of veranderen.

6 Figuur 4: Scherm voor het maken van een nieuwe Poule Eenvoudig of geavanceerd Als beheerder kun je aangeven of je de eenvoudige versie wilt spelen van AzureTour, of de geavanceerde versie. In de geavanceerde versie kun je 3 extra renners selecteren en dagelijks wisselen binnen je selectie. Tevens kun je 3 jokers toewijzen. Lees verder bij Mijn team. Nadat je op Registreer geklikt hebt wordt de nieuwe poule aangemaakt en verschijnt je logo in het overzicht met poules. Er verschijnt ook een extra tabblad beheer van waaruit je je poule kunt beheren. In het Beheer scherm kun je ook opgeven of je een Poule speelt met of zonder prijzenpot. Kijk voor meer informatie hierover in het hoofdstuk Beheer. Zodra de poule is aangemaakt is het zaak om zoveel mogelijk collega s of vrienden uit te nodigen en te enthousiasmeren om zich in te schrijven voor je poule. Nodig een collega uit Op iedere pagina vindt je een button waarmee je een collega of vriend kunt uitnodigen om deel te nemen. Hiermee kun je meerdere personen tegelijkertijd uitnodigen. Gebruik ; om adressen van elkaar te scheiden. Figure 5: Button om eenvoudig collega s uit te nodigen Vul de gevraagde gegevens in en druk op Verstuur. De ontvanger krijgt per een uitnodiging met een link om deel te nemen aan AzureTour. Het uitnodigen van een collega of vriend kan zolang de Tour de France nog niet is gestart.

7 Figuur 6: Scherm om collega of vriend uit te nodigen De puntentelling De renners die je hebt geselecteerd in je team kunnen punten voor je verdienen. Hieronder wordt de puntentelling uitgelegd. Punten per etappe Je kunt iedere koersdag punten verdienen, wanneer renners uit jouw team in de top 10 van de rituitslag eindigen. Heb je de etappewinnaar in je team, dan verdien je 10 punten. Voor de nummer 2 krijg je 9 punten, de nummer 3 levert 8 punten op enz. Speel je in een advanced poule dan verdien je alleen punten met de renners die je die dag in je dagopstelling hebt opgenomen. Punten eindklassement Daarnaast zijn er bonuspunten te verdienen met het eindklassementen van de gele, de groene en de bolletjes trui. Deze klassementen worden na afloop van de Tour de France opgemaakt. Gedurende het verloop van de Tour de France toont het dashboard wel een voorlopig klassement op basis van de stand op dat moment. - Met het eindklassement (gele trui) zijn 30 punten voor de winnaar, 27 punten voor de nummer 2, 24 punten voor de nummer 3, enz. - Voor de eindklassementen in het puntenklassement (groene trui) en het bergklassement (bolletjes trui) zijn 20 punten te verdienen met de nummer 1, 18 punten met de nummer 2, 16 punten met de nummer 3, enz. Speel je in een advanced poule dan verdien je in deze klassementen punten op basis van je gehele selectie.

8 Spelen om geldprijzen Om het spel nog leuker en spannender te maken is het mogelijk om onderling om een klein geldbedrag te spelen. De beheerder van de poule kan hier op de beheerpagina een inleg voor instellen, waarna AzureTour automatisch berekent wie welk bedrag wint. Van de totale inleg wordt 70% verdeeld op basis van de dagprijzen en 30% op basis van het eindklassement. Een rekenvoorbeeld : Indien je een inleg van 5,- afspreekt en er zijn 20 deelnemers, bedraagt de totale pot 100,-. Dat is 70 voor 21 ritten, oftewel er is 3.33 per etappe te winnen. Dit lijkt niet veel, maar binnen 2 dagen kun je als deelnemer je inleg er weer uit hebben. De overige 30 gaat naar de deelnemers die de meeste punten hebben verzameld met de eindklassementen. De verdeling is als volgt: 15 voor de nummer 1, 10 voor de nummer 2 en 5 naar de nummer 3. Indien meerdere deelnemers op een gelijk aantal eindigen, wordt het totaal van de prijs evenredig verdeeld. De website Op vindt je alle informatie en functionaliteit die voor je deelname aan het spel van belang is. Hieronder vindt je per pagina een uitleg. Dashboard De pagina Dashboard toont vanaf het moment dat de Tour gestart is een overzicht van de belangrijkste informatie. De top 10 van jouw poule, jouw eigen team en de stand in de poule competitie. Op deze pagina is ook informatie over de etappes beschikbaar, zoals een routekaartje van de etappe en de uitslag van verreden etappes. Standaard wordt de meest recente etappe getoond, maar je kunt terug of vooruit navigeren om andere etappes te bekijken. Het dashboard bevat ook een overzicht van AzureTour-tweets. Klassementen De pagina klassementen toont een uitgebreid overzicht van de klassementen. Zoals de complete stand in jouw poule inclusief (indien van toepassing) het prijzengeld per deelnemer. De top 10 in de klassementen van de truien, alle deelnemende Nederlandse renners en de meest gekozen renners. Mijn Team

9 Op deze pagina kun je jouw ploeg samenstellen waarmee je meespeelt met AzureTour. Jouw renners verdienen punten voor jou in het spel. Hoe meer punten, des te hoger je staat in het totaal klassement. Kijk hier voor meer informatie over de puntentelling. De pagina Mijn Team toont zolang de Tour nog niet gestart is, het team met de door jou geselecteerde renners. Tot een uur voor de start kun je hier wijzigingen in aan brengen. Een team samenstellen Gebruik de button Wijzig uw team om een team samen te stellen. Je stelt je team samen door op iedere positie een renner te selecteren. Je doet dit door in de drop down-lijst een renner te selecteren. Er zijn geen beperkingen, behalve dat iedere renner maar één keer gekozen kan worden. Figuur 8: Scherm om renners te selecteren

10 Figure 9: Pagina Mijn Team voordat de Tour gestart is, met een volledig ingevuld team. De vinkjes geven aan welke 12 renners in de dagselectie voor de eerstvolgende etappe zitten.. Vanaf het moment dat de Tour gestart is, toont de pagina Mijn Team een overzicht waarin je per etappe kunt zien welke van je renners punten behaald hebben. Figure 10: Pagina 'Mijn Team' toont nadat de Tour gestart is je team met de scores per renner per dag. Reserve renners Afhankelijk van of er binnen uw poule volgens de eenvoudige of geavanceerde regels gespeeld wordt, kiest een deelnemer 12 of 15 renners. Eenvoudig Als binnen uw poule volgens de eenvoudige regels gespeeld wordt, selecteert u 12 renners. U speelt de gehele Tour met deze renners. Valt een renner uit tijdens de Tour, dan heeft u een renner minder die punten voor u kan behalen. Geavanceerd Als binnen uw poule volgens de geavanceerde regels gespeeld wordt, selecteert u 15 renners. Voor iedere etappe kunt u hieruit 12 renners selecteren die punten voor u kunnen behalen. Alle 15 renners in uw selectie kunnen voor u punten behalen in de eindklassementen voor de gele, groene- en bolletjestrui.

11 Vergeet niet uw team op te slaan door op Opslaan button te klikken. Indien u als deelnemer uw teamselectie heeft opgeslagen, wordt u na inloggen voortaan automatisch naar het dashboard verwezen. Uw team aanpassen Tot één uur voor de start van de Tour de France kunt u onbeperkt renners wisselen. Na één uur voor de start van de Tour de France is het niet meer mogelijk uw selectie aan te passen. Als er dan een renner uitvalt, dan kan deze niet meer worden vervangen door een andere renner. Speelt u volgens de geavanceerde regels, dan kunt u binnen wel binnen uw selectie dagelijks wisselen. Wisselen Binnen de geavanceerde regels selecteert iedere deelnemer 15 renners, waarvan hij/zij er iedere etappe 12 kan opstellen. Wisselen kan via de knop Teamsamenstelling on je team. Wisselen kan van 20:00 s-avonds tot aan tot 8:00 uur s-ochtends voorafgaand aan iedere etappe. Wissel je niet, dan blijven dezelfde 12 renners in je dagselectie. Jokers Deelnemers aan het geavanceerde spel kunnen drie keer een joker inzetten. Punten die door de geselecteerde renners in de geselecteerde etappes behaald zijn, worden dan verdubbeld. Het aanwijzen van Jokers kan via de knop onderaan de pagina Mijn team. Belangrijk: In de aanloop naar de Tour bevat de rennerslijst de voorlopige selecties van de verschillende ploegen. De definitieve Tour-selecties van de wielerteams worden vaak pas vlak voor de Tour de France bekend gemaakt. Dat betekent dat het mogelijk is dat door jou in je team opgenomen renners toch niet blijken te starten in de Tour De France. Controleer daarom zelf regelmatig het door jou samengestelde team in de dagen voor de tour start!

12 Renners De pagina Renners toont een overzicht van de 22 deelnemende ploegen met de renners. Tijdens de Tour de France uitgevallen renners worden in de applicatie duidelijk gemarkeerd. Figuur 11: Voorbeeld van uitgevallen renner tijdens de Tour de France Spelregels Op deze pagina kun je een beknopte versie van de spelregels vinden. Deze korte uitleg is vooral gericht op de puntentelling. Poules Deze pagina toont een overzicht van de logo s van alle deelnemende poules. Heb je als poule nog geen logo toegevoegd, dan is deze poule voor nieuwe deelnemers wel te kiezen via de selectielijst, maar is de poule niet zichtbaar in het logo-overzicht. Apps De app is in 2015 volledig vernieuwd, waardoor deze veel meer mogelijkheden biedt het spel goed te volgen. De App is beschikbaar voor ios, Android en Windows Phone en te downloaden in de betreffende App stores. Zoek op Azure Tour Poule. De apps zijn ook te downloaden vanaf het tabblad Apps op www. Azuretour.nl.

13 Vanaf deze pagina kun je tevens het AzureTour bureaublad achtergrond in diverse formaten downloaden. Profiel Op deze profielpagina kun je als deelnemer je persoonlijke gegevens zien en (zolang de AzureTour nog niet gestart is) wijzigen. Als deelnemer kun je: je deelname naam wijzigen; van poule wisselen; een bericht sturen naar de poulebeheerder. Als beheerder van een poule kun je: je deelname naam wijzigen; je telefoonnummer wijzigen; de keuze maken voor geavanceerd spel Figuur 12: Scherm met de gegevens van uw deelname Beheer Als beheerder van een poule hebt u de beschikking over het extra tabblad BEHEER. Op deze pagina kunt u de naam en het logo van uw poule wijzigen. Tevens kun je als beheerder hier de inleg instellen en de deelnemers beheren. Prijzengeld instellen Als beheerder kun je de inleg per deelnemer instellen (een bedrag tussen 0 en 25 euro). De applicatie gebruikt het ingestelde bedrag om het gewonnen prijzengeld per deelnemer te berekenen

14 en in de klassementen te tonen. Het inleggen en uitbetalen van prijzengeld dien je binnen uw eigen poule te regelen. Aanmeldingen Toelaten of Afwijzen Tevens heb je op deze pagina als beheerder inzicht in de deelnemers aan jouw poule. Iedere deelnemer die zich aanmeldt voor jouw poule kun je hier Toelaten of Afwijzen. Figuur 13: Overzicht van de deelnemers aan uw Poule Toelaten is noodzakelijk om een deelnemer mee te laten doen in uw poule en op te laten nemen in de berekeningen en klassementen. Eventueel kun je ook besluiten een deelnemer af te wijzen. Deze deelnemer ontvangt een notificatie per van de afwijzing en kan zich vervolgens voor een andere Poule aanmelden. Indien je een deelnemer toelaat verandert zijn deelnemerstatus in je overzicht in Toegelaten. Wijs je een deelnemer af, dan verdwijnt deze uit uw lijst. Je ziet als beheerder van iedere deelnemer ook de teamstatus, compleet of niet-compleet. Alleen deelnemers die bij aanvang van de AzureTour een teamstatus compleet hebben, spelen daadwerkelijk mee in het spel. Deelnemers die enkele dagen voor de start van de Tour een teamstatus Niet compleet hebben kun je hierdoor gericht een herinnering sturen. Als poule beheerder ontvang je een notificatie van iedere nieuwe deelnemer die zich aanmeldt, zodat je naar het beheerscherm kunt gaan om de deelnemer toe te laten. Beheerder toevoegen of wisselen Als beheerder kun je andere deelnemers (nadat ze zijn toegelaten) ook beheerder maken door op het blauwe plusje in de kolom beheerder te klikken. De betreffende deelnemer krijgt per een notificatie dat er beheerrechten zijn toegekend en kan nu ook andere deelnemers toelaten of afwijzen. De nieuw toegevoegde beheerder kan nu ook de oorspronkelijke beheerder zijn beheerrechten afnemen door op het rode kruisje in de kolom beheerder te klikken. Op deze manier is het mogelijk om van beheerder te wisselen.

15 Apps Voor het volgen van de AzureTour is er een gratis App beschikbaar voor Windows, Android en iphone. Hiermee krijgt u gedurende de Tour de France dagelijks uw positie in uw AzureTour poule op uw telefoon of tablet. De App downloaden De gratis App is te downloaden in de volgende App stores. Klik op één van onderstaande links, of zoek op Azure Tour Poule in de store van jouw device: Google Play Windows Phone Store itunes App Store Met deze App blijf je als deelnemer eenvoudig op de hoogte van de dagelijkse stand van zaken met betrekking tot je deelname. De App toont gedurende de Tour de France dagelijks je gescoorde punten, je positie in de klassementen en de eventueel gewonnen geldbedragen. Na afloop van iedere etappe krijg je automatisch een notificatie op je telefoon of tablet als de uitslagen zijn bijgewerkt en uw nieuwe puntenaantal en positie bekend zijn. (Controleer via de instellingen van de app of notificaties niet uitgeschakeld zijn.) Aanmelden bij de App Om de App te gebruiken dien je aangemeld en te zijn als deelnemer aan de AzureTour. Log in dat geval in met je credentials waarmee je deelneemt. Ben je nog niet geregistreerd als deelnemer, klik dan in de App op de button Ga naar AzureTour om je als deelnemer te registreren. Wisselen en jokers Speel je binnen je poule de geavanceerde spel-variant, dan kun je via de App ook wisselen en jokers inzetten. Op de Team pagina zie je voor iedere renner in jouw selectie een rood of groen balkje. De 12 renners met een groen balkje gaan in de eerstvolgende etappe voor jou van start. De 3 renners met een rood balkje kunnen in die betreffende etappe geen punten voor je halen. Door op deze pagina een renner aan te raken verandert de kleur van het balkje van rood naar groen, of andersom. Tot 8:00 uur s- Ochtends kun je op de dag van een etappe wissels uitvoeren door binnen je selectie naar wens renners eruit te halen en toe te voegen. Hebe je 12 groene renners, dan kun je je team weer opslaan.

16 Multi platform App Voor de ontwikkeling van de App is gebruik gemaakt van nieuwe technieken die het mogelijk maakt om een App te ontwikkelen die op alle drie de belangrijke mobiele platformen werkt. Kijk hier voor meer informatie over de ontwikkeling van de App. AzureTour Account aanmaken Indien je niet aan AzureTour wilt deelnemen met een je Facebook, Google- of Microsoft account kun je ook eenvoudig een AzureTour Account aanmaken. Figure 17: Link om een account aan te maken voor deelname aan AzureTour Stap 1: Ga naar en klik op nieuw account registreren. Figure 18: inlogscherm voor AzureTour accounts Stap 2: Klik op Nieuw account aanmaken en vul de getoonde velden in volgens de instructies. Het is belangrijk een geldig adres te gebruiken. Op dit adres ontvang je een bevestigingsmail met een link. Figure 89: Bevestigings met link om account te activeren Stap 3: Klik op deze link om je account te activeren. Je krijgt de melding dat je account succesvol geactiveerd is en kunt terug naar om in te loggen met je AzureTour-account. Figure 20: Melding van succesvolle activatie account.

17 Azuretour Account inloggegevens vergeten? Bent je je gebruikersnaam of het wachtwoord van je AzureTour Account vergeten? Klik dan in het inlogscherm op de link Inloggegevens vergeten. Je hebt hier de mogelijkheid om je wachtwoord opnieuw in te stellen op basis van je gebruikersnaam of je gebruikersnaam op te vragen op basis van je adres. Figure 20: Inlogscherm met link om 'vergeten' inloggegevens op te vragen. Twitter Het is mogelijk om AzureTour te volgen of zelf informatie te delen via Twitter. op Twitter voor interessante nieuwtjes over gebeurtenissen in de (Azure) Tour. Je kunt AzureTour eenvoudig volgen door op Follow te klikken op het Dashboard. Deel nieuwtjes met je mede-deelnemers door de hashtag #azuretour te gebruiken. Tweets met deze hashtag worden ook automatisch getoond op het Dashboard van AzureTour. AzureTour Support Heb je ondanks deze handleiding vragen over de werking van de AzureTour of ervaar je problemen? Neem dan contact op met de beheerder van je poule. Ben je zelf beheerder en kom je ergens niet uit, dan kun je contact opnemen met onze supportafdeling via Spelvoorwaarden Ga naar voor actuele informatie over de spelvoorwaarden, inclusief de wet op kansspelen. Delta-N kan niet aansprakelijk worden gesteld voor invoerfouten bij het verwerken van inschrijvingen of wijzigingen. Deelname is alleen geldig bij volledige en correcte opgave van gegevens. Over de uitslag, het klassement en de prijzen wordt niet gecorrespondeerd. Bij geschillen beslist Delta-N. De door Delta-N genomen beslissingen zijn bindend. Delta-N behoudt zich het recht voor om aanstootgevende teksten in poule-namen en teamnamen zonder overleg te wijzigen of te verwijderen. Deelname aan het spel impliceert aanvaarding van de spelregels, spelvoorwaarden. Veel plezier toegewenst met de AzureTour van Delta-N. Het Delta-N Tour de France-spel draait volledig in de cloud (Microsoft Azure). Kijk hier voor meer informatie over Microsoft Azure:

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios NotuBiz Trias III K.P. v.d. Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail:

Nadere informatie

PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1

PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1 PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1 Inhoudsopgave Achtergrond informatie over de navigatie binnen PerfectView... 4 A... 6 Aanhef & Adressering... 6 Activiteiten... 6 Toelichting verkoopactiviteiten...

Nadere informatie

Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool

Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool 2014 Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool Met deze handleiding helpen wij jou om onze website www.carpool.be te gebruiken. We doorlopen met jou de registratie, de matching en het

Nadere informatie

Handleiding SpinOffice CRM April 2013

Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Als nieuwe gebruiker van SpinOffice CRM is het van belang een goed beeld te hebben van de mogelijkheden van onze slimme applicatie. SpinOffice voegt een centraal adressenbestand

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

Algemene Handleiding & Handleiding Betalen

Algemene Handleiding & Handleiding Betalen Algemene Handleiding & Handleiding Betalen & HANDLEIDING BETALEN Inhoud ALGEMENE HANDLEIDING... 3 HANDLEIDING BETALEN...29 VERSIE 3.1, 6 AUGUSTUS 2015 2 Algemene Handleiding VERSIE 3.1, 6 AUGUSTUS 2015

Nadere informatie

Handleiding gebruik ZorgSucces

Handleiding gebruik ZorgSucces Handleiding gebruik ZorgSucces Titel: Handleiding gebruik ZorgSucces Code: HgZS Versie: versie 1.3 Datum: maandag 14 feb 2011 PAT Learning Solutions, Tilburg Behoudens uitzondering door de wet geregeld,

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

Functioneel Ontwerp. Klant : Netvlies Project : Intern project: CRM-systeem Versie : 0.1 Datum : 06-05-2010

Functioneel Ontwerp. Klant : Netvlies Project : Intern project: CRM-systeem Versie : 0.1 Datum : 06-05-2010 Functioneel Ontwerp Klant : Netvlies Project : Intern project: CRM-systeem Versie : 0.1 Datum : 06-05-2010 Documentbeheer In dit hoofdstuk wordt bijgehouden wat de meest actuele versie van het F.O. is

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

Algemene Handleiding Zakelijk & Handleiding Zakelijk Betalen

Algemene Handleiding Zakelijk & Handleiding Zakelijk Betalen Algemene Handleiding Zakelijk & Handleiding Zakelijk Betalen ALGEMENE HANDLEIDING ZAKELIJK & HANDLEIDING ZAKELIJK BETALEN Inhoud ALGEMENE HANDLEIDING ZAKELIJK... 3 HANDLEIDING ZAKELIJK BETALEN...24 VERSIE

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. Handleiding KNVB Uitslagen en Programma Widget

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. Handleiding KNVB Uitslagen en Programma Widget KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Handleiding KNVB Uitslagen en Programma Widget KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Versiebeheer Versie Datum Omschrijving 1.0 Juli 2011

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Introductie Maestro

Hoofdstuk 1 Introductie Maestro Maestro Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Introductie Maestro 2 1.1 Versies 3 1.2 Kosten 3 1.3 Hoe neemt de school Maestro in gebruik 4 1.4 Is Maestro veilig? 4 1.5 Oriëntatie en support 4 Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat

Nadere informatie

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4)

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de Cloud-oplossingen

Nadere informatie

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

Inhoud 1 Inleiding... 1 Linkbuilding Tool... 4 Werken met een gratis Basic Account van Linkbuilding Tool... 6

Inhoud 1 Inleiding... 1 Linkbuilding Tool... 4 Werken met een gratis Basic Account van Linkbuilding Tool... 6 Inhoud 1 Inleiding... 1 1.1 Marktanalyse... 1 1.2 Website promotie door adverteren... 1 1.3 Zelfstandig je website promoten... 1 1.4 Google en Linkbuilding... 2 2 Linkbuilding Tool... 4 2.1 Linkbuilding

Nadere informatie

Urenregistratie en Facturatie

Urenregistratie en Facturatie Urenregistratie en Facturatie 2008-2011 Copyright Asperion Hosting BV 2008-2011 Copyright Asperion Pagina 2 van 49 Doel van dit document De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING (JULI 2015) V4.1-020-PUB

GEBRUIKERSHANDLEIDING (JULI 2015) V4.1-020-PUB GEBRUIKERSHANDLEIDING (JULI 2015) V4.1-020-PUB 1 INLEIDING Emma ondersteunt mensen met medicatie bij het tijdig innemen van de medicatie door hierover een herinnering te sturen op de smartwatch en/of smartphone.

Nadere informatie

TimeWriter Standard. Handleiding

TimeWriter Standard. Handleiding TimeWriter Standard Handleiding XSO; xbase Software Ontwikkeling Lytsedyk 16 9036ML Menaldum 088-0011800 www.timewriter5.nl 2015 xbase Software Ontwikkeling Inhoudsopgave Inleiding..........................................................5.......Platform.......................................................................6.

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

PostNL Checkout BiedMeer handleiding

PostNL Checkout BiedMeer handleiding PostNL Checkout BiedMeer handleiding PostNL Checkout BiedMeer handleiding Datum Versie 08 januari 2013 v2.0 Inhoudsopgave 1 PostNL Checkout 3 1.1 PostNL Checkout en MijnPakket.nl 3 1.2 BiedMeer en PostNL

Nadere informatie

Omniwize. Handleiding

Omniwize. Handleiding Omniwize Handleiding www.omniwize.net Handleiding Omniwize pag. 1 Handleiding Omniwize... 1 1. Omniwize... 5 1.1 De modules... 5 1.1.1 Agenda... 5 1.1.2 Rapport... 5 1.1.3 Leerlingen... 5 1.2 Het gebruik

Nadere informatie

Handleiding. alexioncrm. alexion. s o f t w a r e

Handleiding. alexioncrm. alexion. s o f t w a r e Handleiding alexioncrm alexion s o f t w a r e INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 6 Missie... 6 Inleiding... 6 Doelstellingen... 7 Support via Hulp op Afstand... 8 1 Basis Alexion CRM... 9 1.1

Nadere informatie

Handleidingen 1.0 SugarCRM

Handleidingen 1.0 SugarCRM Handleidingen 1.0 SugarCRM SugarCRM Handleidingen 1.0 SugarCRM In dit document vind je de handleidingen voor SugarCRM zoals aangeboden door ECM2. I. Inleiding 1 1. Inleiding 3 1.1. Adresgegevens... 3 2.

Nadere informatie

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is!

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is! Handleiding Net-Book 5 Net-Book Internet zoals het bedoeld is! Colofon Leverancier: Become-IT Herderlaan 8 3851 BD ERMELO Telefoon: 0341-470068 Internet: http://www.become-it.nl Ondersteuning: Per e-mail:

Nadere informatie

Inhoud... 1. 1 Aanmelden... 2 1.1 Aanmelden...2 1.2 Abonnement opzeggen...2. 2 Inloggen... 3

Inhoud... 1. 1 Aanmelden... 2 1.1 Aanmelden...2 1.2 Abonnement opzeggen...2. 2 Inloggen... 3 Handleiding 7x24.nl Algemeen In deze handleiding kunt informatie vinden over de algemene werkwijze van de site van 7x24.nl. Aspecten als aanmelden, informatie en de helpdesk komen hier aan de orde. Inhoud

Nadere informatie

Deel 1 Kennismaking. Docent: Jos Nys. (september 2010)

Deel 1 Kennismaking. Docent: Jos Nys. (september 2010) Deel 1 Kennismaking Docent: Jos Nys (september 2010) Inhoud 1. Wat is een CMS?... 3 2. Wat is?... 4 3. WampServer installeren... 9 4. downloaden en installeren...11 5. Front end back end... 13 6. Het Navigatiemenu...

Nadere informatie

Verkopen via bol.com. Handleiding voor zakelijke verkopers. Versie 3.1

Verkopen via bol.com. Handleiding voor zakelijke verkopers. Versie 3.1 Verkopen via bol.com Handleiding voor zakelijke verkopers Versie 3.1 Welkom als verkoper bij bol.com Via bol.com bereikt u op eenvoudige wijze miljoenen mogelijke klanten. U kunt nieuwe en unieke artikelen

Nadere informatie