Hierbij ontvangt u een gewaarmerkt exemplaar van de jaarrekening 2012, voorzien van onze beoordelingsverklaring d.d. 22 mei 2013.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hierbij ontvangt u een gewaarmerkt exemplaar van de jaarrekening 2012, voorzien van onze beoordelingsverklaring d.d. 22 mei 2013."

Transcriptie

1 Postbus 1074 I 6501 BB Nijmegen T Aan het bestuur van Stichting Voedselbank Nijmegen Van Schaeck Mathonsingel AR NIJMEGEN vwgnijllof registeraccountants b.v. Datum 22 mei 2013 nze referentie Behandeld door drs. J.W.M. Peeters/MLi Betreft toestemming openbaarmaking beoordelingsverklaring 2012 Geacht bestuur, Hierbij ontvangt u een gewaarmerkt exemplaar van de jaarrekening 2012, voorzien van onze beoordelingsverklaring d.d. 22 mei Tevens zenden wij u één los exemplaar van bovengenoemde verklaring. Wij bevestigen u akkoord te gaan met het opnemen van deze verklaring in exemplaren van de jaarrekening 2012, die overeenkomen met het bijgevoegde gewaarmerkte exemplaar. Wij hebben één exemplaar van de beoordelingsverklaring voorzien van een originele handtekening. Dit exemplaar is ten behoeve van uw eigen archief. De overige zeven exemplaren van de beoordelingsverklaring zijn voorzien van de naam van onze accountantspraktijk en de naam van de accountant, echter zonder persoonlijke handtekening. Wij verzoeken u bij openbaarmaking van de beoordelingsverklaring gebruik te maken van de exemplaren van de beoordelingsverklaring die niet zijn voorzien van een persoonlijke handtekening. Wij bevestigen u ermee akkoord te gaan dat het afschrift van onze beoordelingsverklaring zonder persoonlijke handtekening, zoals opgenomen in de verige gegevens van bijgaande - door ons gewaarmerkte - stukken, wordt openbaar gemaakt, mits de opgemaakte jaarrekening ongewijzigd wordt vastgesteld in een Algemene Bestuursvergadering en de vaststelling dient te worden genotuleerd. penbaarmaking van de beoordelingsverklaring is slechts toegestaan tezamen met deze jaarrekening. Graag ontvangen wij één getekende jaarrekening retour. Info.Nijmegen@vwgnijhof.nl HR Beconnummer p al onze diensten zijn van toepassing onze algemene voorwaarden welke zijn gedeponeerd ter griffie van de Rechtbank te Anihem onder nummer 2010/39 Via SRA International lid van INAA GRUP (international network of accountants and auditors)

2 vwgnijhof Indien u deze jaarrekening en de verklaring opneemt op internet, dient u te waarborgen dat de jaarrekening goed is afgescheiden van andere informatie op de internetsite. Afscheiding kan bijvoorbeeld plaatsvinden door de jaarstukken in niet-bewerkbare vorm als een afzonderlijk bestand op te nemen of door een waarschuwing op te nemen indien de lezer de jaarrekening verlaat ("u verlaat de beveiligde, door de accountant gecontroleerde jaarrekening"). verigens wijzen wij erop dat, indien tot de Algemene Bestuursvergadering omstandigheden blijken die aanpassing van de jaarrekening noodzakelijk maken, een dergelijke aanpassing nog voor de Algemene Bestuursvergadering openbaar moet worden gemaakt op grond van het bepaalde in artikel 2:362 lid 6 en artikel 2:392 lid 1 letter g BW. Uiteraard vervalt in die situatie onze bovengenoemde toestemming. Wij vertrouwen erop u hiermee van dienst te zijn geweest. iachte; Bij lagen: 1 x gewaarmerkte j aarrekening lx ondertekende beoordelingsverklaring 7x 'was getekend' beoordelingsverklaring behorende bij de openbaar te maken jaarrekening ingebonden in de jaarrekening

3 Postbus BB Nijmegen T BERDELINGSVERKLARING Aan: het bestuur van Stichting Voedselbank Nijmegen vwgnijllof registeraccountants b.v. pdracht Wij hebben de in dit rapport opgenomen jaarrekening 2012 van Stichting Voedselbank Nijmegen te Nijmegen beoordeeld. Het bestuur van de stichting is verantwoordelijk voor het opmaken van de jaarrekening in overeenstemming met in Nederland algemeen aanvaardbare grondslagen voor financiële verslaggeving. Het is onze verantwoordelijkheid een beoordelingsverklaring inzake de jaarrekening te verstrekken. Werkzaamheden Wij hebben onze beoordeling verricht in overeenstemming met Nederlands recht, waaronder Standaard 2400, "pdrachten tot het beoordelen van financiële overzichten". De in dit kader uitgevoerde werkzaamheden bestonden in hoofdzaak uit het inwinnen van inlichtingen bij fiinctionarissen van de stichting en het uitvoeren van cijferanalyses met betrekking tot de financiële gegevens. Door de aard en de omvang van onze werkzaamheden kunnen deze slechts resulteren in een beperkte mate van zekerheid omtrent de getrouwheid van de jaarrekening. Deze mate van zekerheid is lager dan die welke aan een controleverklaring kan worden ontleend. Conclusie p grond van onze beoordeling is ons niets gebleken op basis waarvan wij zouden moeten concluderen dat de jaarrekening geen getrouw beeld geeft van de grootte en de samenstelling van het vermogen van Stichting Voedselbank Nijmegen per 31 december 2012 en van het resultaat over 2012 in overeenstemming met in Nederland algemeen aanvaardbare grondslagen voor financiële verslaggeving. Nijmegen, 22 mei 2013 mail: Info.Nijmegen@vwgnijhof.ni HR ST Beconnummer p al onze diensten zijn van toepassing onze algemene voorwaarden welke zijn gedeponeerd ter griffie van de Rechtbank te Arnhem onder nummer 2010/39 Via SRA International lid van INAA GRUP (international netwerk of accountants and auditors)

4 stichting Voedselbank Nijmegen INHUDSPGAVE REKENING EN VERANTWRDING biz Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 3 Balans per 31 december Staat van baten en lasten Toelichting op de balans 6 Toelichting op staat van baten en lasten 7 verige gegevens 9 Voor waarrrt^kkin^sdfteleinden VWGNijhof regetensifcountants 22 mei 20f2 Paraaf:

5 Het bestuur van Stichting Voedselbank Nijmegen te Nijmegen Heeft in de vergadering van de rekening en verantwoording over het boekjaar 2012 vastgesteld. De balans heeft een totaaltelling van en een vermogen van De staat van baten en lasten geeft een totaaltelling van ,- en een positief saldo van ,- Functie naam handtekening Voorzitter Secretaris Penningmeester Inlichtingen over deze rekening en verantwoording kan geven: A.F.M. Janssen telefoon : Voor waarme^kingsjteleinden VWGNijhof rëgik^accountants 22 mei 20) Paraaf:

6 stichting Voedselbank Nijmegen WAARDERINGSGRNDSLAGEN EN RESULTAATBEPALING Algemene grondslagen De jaarrekening is opgemaakt op basis van historische kostprijs. De waardering van activa en passiva geschiedt, voorzover niet anders is vermeld, tegen geamortiseerde kostprijs. Winsten worden toegerekend aan de periode waarin ze zijn gerealiseerd. Verliezen worden verantwoord in het jaar waarin ze voorzienbaar zijn. Materiële vaste activa De afschrijvingen zijn berekend volgens de lineaire methode op basis van de economische levensduur. Vorderingen Vorderingen worden gewaardeerd op nominale waarde, eventueel onder aftrek van noodzakelijk geachte voorzieningen voor oninbaarheid. Egalisatiereserve De egalisatiereserve is bestemd voor het opvangen van de schommelingen in kosten die zich niet elk jaar of zich niet elk jaar in dezelfde mate voordoen. Een overschot resp. tekort in een bepaald jaar wordt toegevoegd resp. onttrokken aan deze reserve. Bestemmingsreserve Deze reserve is gevormd conform bestuursbesluit en heeft een beperkte bestedingsmogelijkheid (opvang continuiteitsrisico). Bestemmingsfonds vervanging en uitbreiding Dit fonds wordt gevormd door donaties van derden waarbij de bestemming van deze gelden door de donateurs uitdrukkelijk zijn aangegeven (geoormerkte gelden). Uitputting uit dit fonds kan alleen conform de doelstelling Voor waanqwking^oeleinden VWGNijhof règfs^accountants 22 mei Paraaf:

7 stichting Voedselbank Nijmegen BALANS ACTIVA MATERIËLE VASTE ACTIVA installaties vervoermiddelen VRDERINGEN P KRTE TERMIJN 894 LIQUIDE MIDDELEN kas rabo rek. crt rabo spaarrek PASSIVA VERMGEN egalisatiereserve bestemmingsreserve continuïteit bestemmingsfonds vervanging en uitbreiding SCHULDEN P KRTE TERMIJN vooruitontvangen bedragen nog te betalen kosten Voor wakrmïr-kingsdoeleinden VWGNijhofK ^ghferaccountants 22 m4^aöl3 Paraaf...

8 stichting Voedselbank Nijmegen STAAT VAN BATEN EN LASTEN BATEN giften subsidies bijdrage voedselbank nederland overige inkomsten LASTEN afschrijvingskosten huisvestingskosten kosten wijkaccommodaties kosten koel/bestelbussen kleine aanschaffingen en onderhoud aankoop voeding / fruit overige kosten exploitatieresultaat dotatie aan bestemmingsfonds dotatie aan bestemmingsreserve exploitatieresultaat na resultaatbestemming Voor w3(^a VWGNijh 22 mei Paraaf: X)eleinden 'raccounlants

9 stichting Voeciselbanl< Nijmegen TELICHTING P BALANS Materiële vaste activa De installatie betreft een koelcelinstallatie. De vervoermiddelen betreffen 1 koelbus en 1 bestelbus. Afschrijving 25% per jaar. boekwaarde 1-1 investering 2012 afschrijving 2012 boekwaarde installatie vervoermiddelen Vorderingen op korte termijn Dit betreft de nog te ontvangen rente 2012 van de spaarrekening bij de Rabobank. Liquide middelen De Rabo Bedrijfsspaarrekening verstrekt een rente van 1,4% ( situatie ). Egalisatiereserve 2012 Het verloop is als volgt: stand 1 januari resultaatbestemming vrijval vanuit bestemmingsfonds De bestemmingsreserve continuïteit betreft een reservering conform bestuursbesluit, ter continuering van de exploitatie van de voedselbank bij opdrogen inkomsten. Het betreft de verwachte exploitatiekosten van een jaar, met een maximum van Het bestemmingsfonds vervanging en uitbreiding wordt gevoed door geoormerkte giften van bedrijven, instellingen en particulieren. De vrijval loopt gelijk met de afschrijvingskosten van de geoormerkte investenng. Het verloop van dit fonds is als volgt: stand 1 januari resultaatbestemming vrijval saldo 31 december , Schulden op korte termijn De vooruitontvangen bedragen hebben betrekking op ontvangen giften ultimo van het jaar en welke bestemd zijn voor het volgende jaar. De nog te betalen kosten zijn als volgt nader te specificeren : Gemeente Nijmegen inzake kosten wijkaccomodaties nog te betalen kosten inzake koel en bestelbus Nuon inzake gas en electra aankoop fruit nog te betalen bureaukosten overige , ,171 Voor waarm VWGNijhofregt. 22 mei Paraaf: einden 'countants

10 Stichting Voedselbank Nijmegen NIET IN DE BALANS PGENMEN VERPLICHTINGEN Huurverplichting De Stichting huurt een pand aan de 3e Walstraat 73 te Nijmegen. De jaarhuur bedraagt Voor waaiffnerkinasdaeleinden VWGNijhojx^^t^^countants 22 mei: Paraaf

11 stichting Voedselbank Nijmegen TELICHTING STAAT VAN BATEN EN LASTEN BATEN Giften Deze post is als volgt nader te specificeren: sponsoring bedrijven giften kerken, stichtingen e.d. giften particulieren Subsidie Dit betreft een door de gemeente Nijmegen verstrekte budgetsubsidie ter dekking van de huurkosten van de loods. Bijdrage Voedselbank Nederland In 2011 heeft Voedselbank Nijmegen zich aangesloten bij Stichting Voedselbank Nederland en ontvangt uit dien hoofde deze bijdrage verige inkomsten De specificatie is als volgt: ontvangen erfenis rente bank verkoop non-food terugontvangen energiebelasting LASTEN Afschrijvingskosten Deze post is als volgt te specificeren: afschrijving koelinstallatie afschrijving koel- en bestelbus Huisvestingskosten Deze post is als volgt opgebouwd: huur loods gas, water en electra verzekering en heffingen gemeente afvalverwijdering overige Kosten wijkaccommodaties ontmoetingskerk Meijhorst Hatert Daalsehof De driesprong Kosten koel- en bestelbus verzekering en belasting onderhoud benzine/diesel Voor waan VWGNijhof 22 mei Paraaf s^eleinden accountants

12 stichting Voedselbanl< Nijmegen Kleine aanschaffingen en onderhoud l<leine aanschaffingen onderhoud Aankoop voeding en fruit Hieronder zijn verantwoord de aanschaf van vers fruit en andere verse produkten n.a.v. geoormerkte giften door donateurs. Tevens is hier de aankoop van voedingsmiddelen voor de Kerst verantwoord. verige kosten De specificatie is als volgt: kosten vrijwilligers telefoonkosten kosten website drukkosten 474 1,233 bankkosten portokosten kantoorkosten overige kosten mutatie bestemmingsfonds / bestemmingsreserve Voor toelichting wordt verwezen naar de toelichting bij de betreffende balansrekeningen. Voor waam^rkingsdoeleinden VWGNijhofreg^raccountants 22 mei Paraaf:

13 stichting Voedselbank Nijmegen VERIGE GEGEVENS STATUTAIRE REGELING MTRENT DE RESULTAATBESTEMMING In de statuten is geen bepaling opgenomen die voorschriften geeft omtrent de bestemming van het resultaat. VRSTEL RESULTAATBESTEMMING Met betrekking tot het positieve exploitatiesaldo over 2012 ad is het voorstel aan het bestuur een bedrag van toe te voegen aan het bestemmingsfonds vervanging en uitbreiding en een bedrag van aan de bestemmingsreserve continuïteit. Het verschil ad negatief wordt onttrokken aan de egalisatiereserve. Dit voorstel is reeds in de balans venwerkt. BERDELINGSVERKLARING p de volgende pagina is de beoordelingsverklaring opgenomen. 10 Voor waarvierking idoeleinden VWGNijhof \sistei acjountants 22 meixw Paraaf: /\S

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE. blz REKENING EN VERANTWOORDING

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE. blz REKENING EN VERANTWOORDING Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE REKENING EN VERANTWOORDING blz Voorwoord 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 4 Balans per 31 december 2013 5 Staat van baten en lasten 2013 6

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE REKENING EN VERANTWOORDING

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE REKENING EN VERANTWOORDING Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE REKENING EN VERANTWOORDING Voorwoord 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 4 Balans per 31 december 2014 5 Staat van baten en lasten 2014 6 Toelichting

Nadere informatie

Voorwoord 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 4 Balans per 31 december Staat van Baten en Lasten

Voorwoord 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 4 Balans per 31 december Staat van Baten en Lasten Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE REKENING EN VERANTWOORDING Voorwoord 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 4 Balans per 31 december 2015 5 Staat van Baten en Lasten 2015 6 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE REKENING EN VERANTWOORDING

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE REKENING EN VERANTWOORDING Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE REKENING EN VERANTWOORDING Voorwoord 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 4 Balans per 31 december 2016 5 Staat van Baten en Lasten 2016 6 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Corantijn Utrechtseweg 73 3818 EB Amersfoort. Rapport inzake de jaarrekening 2009

Stichting Corantijn Utrechtseweg 73 3818 EB Amersfoort. Rapport inzake de jaarrekening 2009 Utrechtseweg 73 3818 EB Amersfoort Rapport inzake de jaarrekening 2009 Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport Beoordelingsverklaring 1 Algemeen 2 Resultaten 3 Financiële positie 4 Staat van herkomst en

Nadere informatie

vwgnijllof Rapport aan het Bestuur van Stichting Actiefonds Mijnen Ruimen, Nijmegen registeraccountants b.v.

vwgnijllof Rapport aan het Bestuur van Stichting Actiefonds Mijnen Ruimen, Nijmegen registeraccountants b.v. vwgnijllof registeraccountants b.v. Rapport aan het Bestuur van Stichting Actiefonds Mijnen Ruimen, Nijmegen inzake jaarrekening 2013 vwgnijhof Inhoudsopgave Rapport 1 Beoordelingsverklaring 1 2 Algemeen

Nadere informatie

Rapport Stichting Steunfonds Hospice Groep Haarlem Haarlem. Inzake de jaarrekening 2013

Rapport Stichting Steunfonds Hospice Groep Haarlem Haarlem. Inzake de jaarrekening 2013 Rapport Stichting Steunfonds Hospice Groep Inzake de jaarrekening 2013 Inhoudsopgave Pagina 1. Accountantsrapport 1.1 Opdracht 3 1.2 Beoordelingsverklaring 3 1.3 Algemeen 4 1.4 Resultaten 5 2. Bestuursverslag

Nadere informatie

Stichting Manege voor Gehandicapten Amsterdam, Amsterdam Rapport inzake jaarstukken 2013

Stichting Manege voor Gehandicapten Amsterdam, Amsterdam Rapport inzake jaarstukken 2013 Stichting Manege voor Gehandicapten Amsterdam, Amsterdam Rapport inzake jaarstukken 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina Accountantsrapportage 1 1. Opdracht 2 2. Resultaat 3 3. Vermogenspositie Jaarstukken 2013 Jaarrekening

Nadere informatie

RAPPORT. inzake de jaarrekening 2014 van. Stichting Tsjernobyl-Gehandicapten Hattem. te Hattem

RAPPORT. inzake de jaarrekening 2014 van. Stichting Tsjernobyl-Gehandicapten Hattem. te Hattem RAPPORT inzake de jaarrekening 2014 van Stichting Tsjernobyl-Gehandicapten te Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 1.1 Samenstellingsverklaring 2 1.2 Algemeen 3 2. Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2014 2 Staat van baten en lasten over 2014 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de Balans per 31 december 2014 5 Toelichting op

Nadere informatie

IP e VAN ZWOL 1 WIJ NTJ ES ACCOUNTANTS & BELASTINGADVISEURS STICHTING DIERGENEESKUNDE IN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

IP e VAN ZWOL 1 WIJ NTJ ES ACCOUNTANTS & BELASTINGADVISEURS STICHTING DIERGENEESKUNDE IN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING IP e VAN ZWOL 1 WIJ NTJ ES Rapport: Uitgebracht aan: STICHTING DIERGENEESKUNDE IN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING te UTRECHT Inzake: Financieel verslag 2012 Van Zwol Wijntjes Accountants en Adviseurs B.V. Amsterdamseweg

Nadere informatie

Stichting "Hulp aan Roemenië" Touwslagersbaan 30j 6602 AL WIJCHEN

Stichting Hulp aan Roemenië Touwslagersbaan 30j 6602 AL WIJCHEN Stichting "Hulp aan Roemenië" Touwslagersbaan 30j 6602 AL WIJCHEN JAARREKENING 2014 Wijchen, 19 mei 2015 Geacht bestuur, Ingevolge de door u verstrekte opdracht tot het samenstellen van de jaarstukken

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o.

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

vwgnijllof registeraccountants b.v. Rapport aan het Bestuur van Stichting Mijn Liefste Wens Nijmegen

vwgnijllof registeraccountants b.v. Rapport aan het Bestuur van Stichting Mijn Liefste Wens Nijmegen vwgnijllof registeraccountants b.v. Rapport aan het Bestuur van Nijmegen inzake jaarre]

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o.

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden over 2015

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden over 2015 Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2015 INHOUDSOPGAVE Financieel verslag Pagina Balans per 31 december 2015 1 Staat van baten en lasten over 2015 3 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

vwgnijhof Rapport inzake de jaarrekening 2014 Stichting Regenboog Gala registeraccountants b.v.

vwgnijhof Rapport inzake de jaarrekening 2014 Stichting Regenboog Gala registeraccountants b.v. vwgnijhof registeraccountants b.v. Rapport inzake de jaarrekening 2014 Stichting Regenboog Gala INHOUDSOPGAVE Pagina VERSLAG VAN DE ACCOUNTANT 1 Beoordelingsverklaring van de onafhankelijke accountant

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten Financieel verslag Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina Financieel verslag Balans per 31 december 2013 1 Staat van baten en lasten over 2013 3 Grondslagen

Nadere informatie

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH Jaarrekening Stichting CHAVAH 2015 1 Inhoudsopgave BESTUURSVERSLAG 3 JAARREKENING 2015 6 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 7 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2014-15 8 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE JAARREKENING 2015

Nadere informatie

Stichting Corantijn Utrechtseweg EB Amersfoort. Rapport inzake de jaarrekening 2010

Stichting Corantijn Utrechtseweg EB Amersfoort. Rapport inzake de jaarrekening 2010 Utrechtseweg 73 3818 EB Amersfoort Rapport inzake de jaarrekening 2010 Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport Beoordelingsverklaring 1 Algemeen 2 Resultaten 3 Financiële positie 4 Staat van herkomst en

Nadere informatie

Stichting Voedselbank voor Oss en Omgeving Financieel jaaroverzicht over 2012

Stichting Voedselbank voor Oss en Omgeving Financieel jaaroverzicht over 2012 Financieel jaaroverzicht over 2012 Nuland, 17 juni 2013 Geacht Bestuur van de, Bijgaand ontvangt u de jaarrekening van de betreffende het boekjaar 2012, Tot het geven van een nadere toelichting zijn wij,

Nadere informatie

Jaarrekening en accountantsrapport. Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten

Jaarrekening en accountantsrapport. Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten Jaarrekening en accountantsrapport Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina Financieel verslag Balans per 31 december 2014 1 Staat van baten en lasten over 2014

Nadere informatie

Jaarstukken 2012 Stichting Folkingestraat Synagoge Groningen

Jaarstukken 2012 Stichting Folkingestraat Synagoge Groningen Jaarstukken 2012 Stichting Folkingestraat Synagoge Groningen Inhoudsopgave Pagina Rapport 1 Beoordelingsverklaring 1 2 Algemeen 1 3 Resultaat 2 4 Financiële positie 3 Jaarrekening 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening 2013

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening 2013 Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT. Rapport inzake jaarstukken maart 2019

NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT. Rapport inzake jaarstukken maart 2019 NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT Rapport inzake jaarstukken 2018 13 maart 2019 INHOUDSOPGAVE Pagina BEOORDELINGSVERKLARING 1 Opdracht 4 2 Algemeen 5 3 5 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Oase Arnhem Bethaniënstraat 1-3 6826 TA ARNHEM. Jaarrekening 2014

Oase Arnhem Bethaniënstraat 1-3 6826 TA ARNHEM. Jaarrekening 2014 Bethaniënstraat 1-3 6826 TA ARNHEM Jaarrekening 2014 Bethaniënstraat 1-3 6826 TA ARNHEM Jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Rapport 1.1 Samenstellingsverklaring 2 1.2 Algemeen 4 1.3 Resultaatvergelijking

Nadere informatie

Stichting Voedselbank voor Oss en Omgeving Financieel jaaroverzicht over 2013

Stichting Voedselbank voor Oss en Omgeving Financieel jaaroverzicht over 2013 Financieel jaaroverzicht over 2013 Nuland, 30 juni 2013 Geacht Bestuur van de, Bijgaand ontvangt u de jaarrekening van de betreffende het boekjaar 2013, Tot het geven van een nadere toelichting zijn wij,

Nadere informatie

Hierbij doen wij u onze controleverklaring d.d. 29 juni 2016 bij de jaarrekening 2015 toekomen.

Hierbij doen wij u onze controleverklaring d.d. 29 juni 2016 bij de jaarrekening 2015 toekomen. Aan de Raad van Toezicht en het Bestuur van Vereniging Christelijk Voortgezet Onderwijs te Zutphen Postbus 4018 7200 BA ZUTPHEN 30 juni 2016 drs. W.W.L.A. Wentink 088 288 24 65 3114098740/2016.057073/MD

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Bijna Thuis Huis Nuenen JAARREKENING 2016

Stichting Vrienden van het Bijna Thuis Huis Nuenen JAARREKENING 2016 JAARREKENING 2016 Inhoudsopgave Bestuursverslag 2 Balans per 31 december 2016 3 Exploitatierekening over 2016 4 Toelichting behorende tot de jaarrekening 5 Overige gegevens 7 1 Bestuursverslag Het bestuur

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Bijna Thuis Huis Nuenen JAARREKENING 2018

Stichting Vrienden van het Bijna Thuis Huis Nuenen JAARREKENING 2018 JAARREKENING 2018 Inhoudsopgave Bestuursverslag 2 Balans per 31 december 2018 3 Exploitatierekening over 2018 4 Toelichting behorende tot de jaarrekening 5 Overige gegevens 7 1 Bestuursverslag In oktober

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden. over 2018

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden. over 2018 Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina Financieel verslag Balans per 31 december 2018 1 Staat van baten en lasten over 2018 3 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

Stichting Sociaal/Medische Hulpverlening aan Oost-Europa. Jaarrekening 2012

Stichting Sociaal/Medische Hulpverlening aan Oost-Europa. Jaarrekening 2012 Stichting Sociaal/Medische Hulpverlening aan Oost-Europa Jaarrekening 2012 INHOUDSOPGAVE JAARREKENING Pagina 1. Balans per 31 december 2012 1 2. Staat van baten en lasten over 2012 2 3. Grondslagen voor

Nadere informatie

Stichting De Doelen Steunfonds Kruisstraat CT Rotterdam. Jaarverslag 2018

Stichting De Doelen Steunfonds Kruisstraat CT Rotterdam. Jaarverslag 2018 Stichting De Doelen Steunfonds Kruisstraat 2 3012 CT Rotterdam Jaarverslag 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Algemeen 2 2 Resultaat 3 3 Fiscale positie 3 4 Opdracht 4 5 Beoordelingsverklaring

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u 15 exemplaren van de jaarrekening over het boekjaar 2013 van Stichting Folkingestraat Synagoge.

Hierbij ontvangt u 15 exemplaren van de jaarrekening over het boekjaar 2013 van Stichting Folkingestraat Synagoge. Aan de directie van Stichting Folkingestraat Synagoge Lokveenweg 2 9751 CJ HAREN Datum 17 juni 2014 Kenmerk Betreft Jaarrekening 2013 Geachte bestuursleden, Hierbij ontvangt u 15 exemplaren van de jaarrekening

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u 15 exemplaren van de jaarrekening over het boekjaar 2014 van Stichting Folkingestraat Synagoge.

Hierbij ontvangt u 15 exemplaren van de jaarrekening over het boekjaar 2014 van Stichting Folkingestraat Synagoge. Aan het bestuur van de Stichting Folkingestraat Synagoge Lokveenweg 2 9751 CJ HAREN Datum 8 juni 2015 Kenmerk Betreft Jaarrekening 2013 Geachte bestuursleden, Hierbij ontvangt u 15 exemplaren van de jaarrekening

Nadere informatie

MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.:

MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.: MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.: 0315-685640 Fax: 0315-327300 Banknummer: 36.38.53.545 Nijverheidsweg 13B Gironummer: 1183103 7071 CH Commerz Bank Emmerich: Kto-nr.: 753115100

Nadere informatie

Rapport Stichting Steunfonds Hospice Groep Haarlem Haarlem. Inzake de jaarrekening 2015

Rapport Stichting Steunfonds Hospice Groep Haarlem Haarlem. Inzake de jaarrekening 2015 Rapport Stichting Steunfonds Hospice Groep Inzake de jaarrekening 2015 Inhoudsopgave Pagina 1. Accountantsverslag 1.1 Opdracht 3 1.2 Beoordelingsverklaring 3 1.3 Algemeen 5 1.4 Resultaten 5 2. Bestuursverslag

Nadere informatie

Jaarrekening en accountantsrapport. Stichting Tot Behoud van Alphens Erfgoed

Jaarrekening en accountantsrapport. Stichting Tot Behoud van Alphens Erfgoed Jaarrekening en accountantsrapport Stichting Tot Behoud van Alphens Erfgoed over 2014 --dit document is elektronisch gewaarmerkt-- INHOUDSOPGAVE Pagina Accountantsrapport Samenstellingsverklaring 1 Algemeen

Nadere informatie

RAPPORT. Jaarrekening 2014 Stichting Voedselbank Walcheren te Middelburg

RAPPORT. Jaarrekening 2014 Stichting Voedselbank Walcheren te Middelburg RAPPORT Jaarrekening 2014 Stichting Voedselbank Walcheren te Middelburg INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsverklaring 3 3 Algemeen 4 4 Resultaat 5 5 Financiële positie

Nadere informatie

Stichting Voedselbank voor Oss en Omgeving Financieel jaaroverzicht over 2014

Stichting Voedselbank voor Oss en Omgeving Financieel jaaroverzicht over 2014 Financieel jaaroverzicht over 2014 Nuland, 23 januari 2015 Geacht Bestuur van de, Bijgaand ontvangt u de jaarrekening van de betreffende het boekjaar 2014, Tot het geven van een nadere toelichting zijn

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Inloophuis Gelderse Vallei. "Toon Hermans Huis Ede"

Jaarrekening Stichting Inloophuis Gelderse Vallei. Toon Hermans Huis Ede Jaarrekening 2017 "Toon Hermans Huis Ede" INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarverslag Statutaire naam, vestigingsplaats en rechtsvorm 3 Omschrijving van de doelstelling 3 Samenstelling van bestuur 3 Jaarrekening

Nadere informatie

Rapportage Stichting Vrienden van Convivio

Rapportage Stichting Vrienden van Convivio Rapportage 2017 Stichting Vrienden van Convivio Rapport inzake Jaarrekening 2017 Stichting Vrienden van Convivio Inhoud Algemeen Balans per 31-12-2017 Rekening van baten en lasten over jan-dec 2017 Grondslagen

Nadere informatie

STICHTING PRESENT WOERDEN TE WOERDEN. Jaarrekening 2013

STICHTING PRESENT WOERDEN TE WOERDEN. Jaarrekening 2013 STICHTING PRESENT WOERDEN TE WOERDEN Jaarrekening 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring 2 3 Algemeen 4 4 Resultaat 4 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

4. Financieel jaarverslag 2018

4. Financieel jaarverslag 2018 4. Financieel jaarverslag 2018 4.1. Verslag van de penningmeester Inkomsten De inkomsten uit subsidie zijn in 2018 ruim 18.000 euro lager geweest dan begroot, maar dit werd meer dan gecompenseerd door

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid van OAMKB Het is onze verantwoordelijkheid om de door u verstrekte opdracht uit te voeren in overeenstemming

Verantwoordelijkheid van OAMKB Het is onze verantwoordelijkheid om de door u verstrekte opdracht uit te voeren in overeenstemming Sjoerd Lemstra QC Raadhuislaan 30 KvK: 59630817 sjoerd.lemstra@oamkb.nl 5341 GM Oss BTW nr.: NL058179720B01 Telefoon : 06 533 75 609 www.oamkb.nl/sjoerdlemstra IBAN: NL38ABNA0614101735 Oss, 16 april 2016

Nadere informatie

Jaarrekening 1 januari 2012 tot en met 31 december 2012 Stichting Hospice Dronten

Jaarrekening 1 januari 2012 tot en met 31 december 2012 Stichting Hospice Dronten Jaarrekening 1 januari 2012 tot en met 31 december 2012 Stichting Hospice Dronten Accountants Belastingadviseurs Jaarrekening 1 januari 2012 tot en met 31 december 2012 14 februari 2013 Stichting Hospice

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum gevestigd te Den Haag

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum gevestigd te Den Haag Accountantsrapport 2014 22 mei 2015 Nummer Kamer van Koophandel: 27274471 Datum: Opgesteld door: 22 mei 2015 J.J. Spaans Aantal exemplaren: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Accountantsrapport Opdracht

Nadere informatie

STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem. Rapport inzake de jaarrekening 2017

STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem. Rapport inzake de jaarrekening 2017 STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem Rapport inzake de jaarrekening 2017 Inhoudsopgave Blz. RAPPORT Opdracht 2 Algemene gegevens 3 JAARREKENING Grondslagen voor de financiële verslaggeving 4

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Stichting Actieve Senioren 'S-HERTOGENBOSCH

Jaarrekening 2016 Stichting Actieve Senioren 'S-HERTOGENBOSCH Jaarrekening 2016 Stichting Actieve Senioren 'S-HERTOGENBOSCH Inhoudsopgave Accountantsrapport Pagina Beoordelingsverklaring 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2016 6 Staat van baten en lasten over

Nadere informatie

Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2.

Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2. Samenstellingsrapport Inzake: Jaarrekening 2018 INHOUDSOPGAVE: Blz. Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2. FINANCIEEL VERSLAG 1. Balans per 31 december 2018 3. 2. Grondslagen van de

Nadere informatie

Stichting Gate 48 te Amsterdam JAARREKENING 2015

Stichting Gate 48 te Amsterdam JAARREKENING 2015 Stichting Gate 48 te Amsterdam JAARREKENING 2015 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2015 INHOUDSOPGAVE INLEIDING Pagina 1. Samenstellingsverklaring 1 2. Algemeen 1 3. Financiering 2 4. Resultaat 3 5.

Nadere informatie

STICHTING BIJ-1 TE 'S-GRAVENHAGE Rapport inzake jaarstukken 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina BESTUURSVERSLAG 1 Algemeen 2 2 Resultaat 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2013 5 2 Winst-en-verliesrekening

Nadere informatie

Stichting Cultuurfonds Ede gevestigd te Ede. Rapport inzake de jaarrekening 16 mei 2017 tot en met 31 december 2017

Stichting Cultuurfonds Ede gevestigd te Ede. Rapport inzake de jaarrekening 16 mei 2017 tot en met 31 december 2017 Stichting Cultuurfonds Ede gevestigd te Ede Rapport inzake de jaarrekening 16 mei 2017 tot en met 31 december 2017 Inhoudsopgave Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT Beoordelingsverklaring 1 Algemeen 3 Resultaten

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Vereniging ICOM-Nederland. p/a Heeghtakker 86 5625 SW Eindhoven

Jaarrekening 2014. Vereniging ICOM-Nederland. p/a Heeghtakker 86 5625 SW Eindhoven Jaarrekening 2014 Vereniging ICOM-Nederland p/a Heeghtakker 86 5625 SW Eindhoven 1 mei 2015 Inhoud: Pagina ALGEMEEN Samenstellingsverklaring 2 Algemene gegevens 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2014

Nadere informatie

Jaarrapport 2014 van De Jan Braam Stichting te Zevenaar

Jaarrapport 2014 van De Jan Braam Stichting te Zevenaar Jaarrapport 2014 van De Jan Braam Stichting te Zevenaar INHOUDSOPGAVE Pagina Accountantsrapport 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Algemeen 3 Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2014 5 4 Staat van baten

Nadere informatie

Es huis REGISTERACCOUNTANTS

Es huis REGISTERACCOUNTANTS Es huis REGISTERACCOUNTANTS Stichting Vrienden van De Klup Twente T.a.v. het bestuur Berlagelaan 2 7606 ST ALIVIELO Institutenweg 41 7521 PH Enschede Postbus 474 7500 AL.Enschede Tel. (053) 431 SS 65 Fax

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Bijna Thuis Huis Nuenen JAARREKENING 2017

Stichting Vrienden van het Bijna Thuis Huis Nuenen JAARREKENING 2017 JAARREKENING 2017 Inhoudsopgave Bestuursverslag 2 Balans per 31 december 2017 3 Exploitatierekening over 2017 4 Toelichting behorende tot de jaarrekening 5 Overige gegevens 7 1 Bestuursverslag Het bestuur

Nadere informatie

Pink Fee. Bureau voor financieel en organisatie advies. Stichting Het Dagelijks Bestaan Jaarrekening 2012/2013

Pink Fee. Bureau voor financieel en organisatie advies. Stichting Het Dagelijks Bestaan Jaarrekening 2012/2013 Pink Fee Bureau voor financieel en organisatie advies Stichting Het Dagelijks Bestaan Jaarrekening 2012/2013 Inhoudsopgave Pagina Opdracht 3 Balans per 31 augustus 2013 4 Winst- en verliesrekening over

Nadere informatie

Activa Materiële vaste activa Vorderingen Omzetbelasting Overige vorderingen en Overlopende activa

Activa Materiële vaste activa Vorderingen Omzetbelasting Overige vorderingen en Overlopende activa te BALANS PER 31 DECEMBER 2012 (2011) (Na voorgestelde resultaatbestemming) Activa 2012 2011 Vaste Activa Materiële vaste activa -- -- Vlottende Activa Vorderingen Omzetbelasting 801 808 Overige vorderingen

Nadere informatie

MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.:

MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.: MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.: 0315-685640 Fax: 0315-327300 Banknummer: 36.38.53.545 Nijverheidsweg 13B Gironummer: 1183103 7071 CH Commerz Bank Emmerich: Kto-nr.: 753115100

Nadere informatie

Het Algemeen Bestuur van de Gemeentschappelijke Regeling Meerstad t.a.v. de heer J.J. Boersma Postbus 13 9620 AA SLOCHTEREN

Het Algemeen Bestuur van de Gemeentschappelijke Regeling Meerstad t.a.v. de heer J.J. Boersma Postbus 13 9620 AA SLOCHTEREN Ernst & Young Accountants LLP Leonard Springerlaan 17 9727 KB Groningen Postbus 997 9700 AZ Groningen Tel.: +31 (0) 88-407 1000 Fax: +31 (0) 88-407 2505 www.ey.nl Het Algemeen Bestuur van de Gemeentschappelijke

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

Stichting Purmerendse Voedselbank Reigerpark AC PURMEREND JAARRAPPORT 2013

Stichting Purmerendse Voedselbank Reigerpark AC PURMEREND JAARRAPPORT 2013 JAARRAPPORT 2013 Inhoudsopgave Pagina Accountantsverslag 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring 2 3 Financiële positie 3 Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2013 5 2 Staat van baten en lasten over 2013

Nadere informatie

STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem. Rapport inzake de jaarrekening 2015

STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem. Rapport inzake de jaarrekening 2015 STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem Rapport inzake de jaarrekening 2015 Inhoudsopgave Blz. RAPPORT Opdracht 2 Algemene gegevens 3 JAARREKENING Grondslagen voor de financiële verslaggeving 4

Nadere informatie

Jaarrekening 2018 Stichting Toon Hermans Huis Parkstad Heerlen

Jaarrekening 2018 Stichting Toon Hermans Huis Parkstad Heerlen Jaarrekening 2018 Stichting Toon Hermans Huis Parkstad Heerlen Toon Hermans Huis Parkstad 2018 1 I. VOORWOORD Oprichting van de stichting De stichting is op 26 maart 2002 opgericht waarbij aan haar de

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Wijchen & Beuningen Kruisbergseweg DD WIJCHEN. Jaarrekening 2018

Stichting Voedselbank Wijchen & Beuningen Kruisbergseweg DD WIJCHEN. Jaarrekening 2018 Kruisbergseweg 54 6601DD WIJCHEN Jaarrekening 2018 Inhoudsopgave 1. Jaarrekening Pagina 1.1 Balans per 31 december 2018 2 1.2 Staat van baten en lasten over 2018 4 1.3 Kasstroomoverzicht over 2018 5 1.4

Nadere informatie

Stichting De Dex Foundation

Stichting De Dex Foundation JAARVERSLAG 2014 Inhoudsopgave Pagina Rapport 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Algemeen 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 5 Staten van baten & lasten over 2014 7 Grondslagen voor waardering van

Nadere informatie

RAPPORT. Jaarrekening 2015 Stichting Voedselbank Walcheren te Middelburg

RAPPORT. Jaarrekening 2015 Stichting Voedselbank Walcheren te Middelburg RAPPORT Jaarrekening 2015 Stichting Voedselbank Walcheren te Middelburg INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsverklaring 3 3 Algemeen 4 4 Resultaat 5 5 Financiële positie

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 STICHTING STADSPIJPERS VAN 's-hertogenbosch FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 INHOUDSOPGAVE Algemeen 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2 Exploitatierekening 3 Toelichting algemeen 4 Toelichting op de balans

Nadere informatie

HET BESTUUR VAN STICHTING DE EIJKELKAMP FOUNDATION Niiverheidsstraat 3D.69B? EM Giesbeek BETREFT: FINANCIEEL VERSLAG

HET BESTUUR VAN STICHTING DE EIJKELKAMP FOUNDATION Niiverheidsstraat 3D.69B? EM Giesbeek BETREFT: FINANCIEEL VERSLAG HET BESTUUR VAN Niiverheidsstraat 3D.69B? EM Giesbeek BETREFT: FINANCIEEL VERSLAG 2015-1 - RAPPORT BETREFFENDE FINANCIEEL VERSLAG 2015 INHOUDSOPGAVE PAGINA Algemeen 1. Statutaire doelstelling 3. 2. Bestuur

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Algemene gegevens 2. Resultatenanalyse 3. Financiële positie 4. Fiscale positie 6. Balans per 31 december 2013 7

Inhoudsopgave 1. Algemene gegevens 2. Resultatenanalyse 3. Financiële positie 4. Fiscale positie 6. Balans per 31 december 2013 7 INHOUDSOPGAVE Rapport Inhoudsopgave 1 Algemene gegevens 2 Resultatenanalyse 3 Financiële positie 4 Fiscale positie 6 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 7 Winst- en verliesrekening over 2013 9 Grondslagen

Nadere informatie

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2015 van : Samenwerkend U.A., Inhoudsopgave Pagina 1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2015 I: Balans per 31 december 2015 3 II: Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Stichting Educatief en Cultureel Centrum Maaslanden. Jaarrekening 2018

Stichting Educatief en Cultureel Centrum Maaslanden. Jaarrekening 2018 Stichting Educatief en Cultureel Centrum Maaslanden INHOUDSOPGAVE Pagina Accountantsrapportage Samenstellingsverklaring 3 Algemeen 4 Jaarstukken 2018 Jaarrekening 5 Balans per 31 december 2018 6 Staat

Nadere informatie

VERKORTE JAARREKENING Stichting Voedselbank Waalwijk Waalwijk Balans per 31 december 2015 Staat van baten en lasten over 2015

VERKORTE JAARREKENING Stichting Voedselbank Waalwijk Waalwijk Balans per 31 december 2015 Staat van baten en lasten over 2015 VERKORTE JAARREKENING 2015 Stichting Voedselbank Balans per 31 december 2015 Staat van baten en lasten over 2015 Toelichting op de Staat van baten en lasten over 2015 Stichting Voedselbank pag. 2 van het

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarrekening 2017

Rapport inzake de jaarrekening 2017 Kruisbergseweg 54 6601DD WIJCHEN Rapport inzake de jaarrekening 2017 Inhoudsopgave 1. Jaarrekening Pagina 1.1 Balans per 31 december 2017 2 1.2 Staat van baten en lasten over 2017 4 1.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

JAARREKENING 2014. Stichting Rechtswinkel Amsterdam

JAARREKENING 2014. Stichting Rechtswinkel Amsterdam 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Algemeen 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2014 5 2 Staat van baten en lasten 2014 6 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Maculadegeneratie Vereniging Nederland Utrecht Jaarrekening 2014

Maculadegeneratie Vereniging Nederland Utrecht Jaarrekening 2014 Maculadegeneratie Vereniging Nederland Utrecht Jaarrekening 2014 Culemborg, 5 maart 2015 Rapport betreffende de jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE Pag. Voorwoord 1. JAARREKENING 2014 Samenstellingsverklaring

Nadere informatie

Stichting Geert Groote Huis Statutair gevestigd te Deventer

Stichting Geert Groote Huis Statutair gevestigd te Deventer Stichting Geert Groote Huis Statutair gevestigd te Deventer Rapport inzake de jaarrekening boekjaar 2013 Inhoudsopgave Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT Samenstellingsverklaring 2 Algemeen 3 Resultaten 3 Financiële

Nadere informatie

Stichting Hartsvrienden Rescar Maastricht

Stichting Hartsvrienden Rescar Maastricht Maastricht Rapportage inzake Jaarstukken 2014 12 Augustus 2015 Pagina 1 van 15 INHOUD Bladnummer Accountantsrapportage 3 Samenstellingsverklaring 4 Algemeen 5 Opbrengsten-ontwikkeling 5 Financiële positie

Nadere informatie

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht te Utrecht Rapport inzake jaarstukken 2014 SAMENGEVATTE JAARREKENING 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (na winstbestemming) 31 december 2014 31 december 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa

Nadere informatie

Jaarrekening en accountantsrapport. Stichting Tot Behoud van Alphens Erfgoed

Jaarrekening en accountantsrapport. Stichting Tot Behoud van Alphens Erfgoed Jaarrekening en accountantsrapport Stichting Tot Behoud van Alphens Erfgoed over 2016 --dit document is elektronisch gewaarmerkt-- INHOUDSOPGAVE Pagina Accountantsrapport Samenstellingsverklaring van de

Nadere informatie

Stichting Martinikerk Groningen Martinikerkhof 3 9712 JG Groningen Rapport inzake de jaarrekening 2014

Stichting Martinikerk Groningen Martinikerkhof 3 9712 JG Groningen Rapport inzake de jaarrekening 2014 Martinikerkhof 3 9712 JG kerkelijk bureau Protestantse Gemeente te, 14 juli 2015 AdV/PGG Inhoudsopgave Pagina 1. Rapport kerkelijk bureau PGG 1.1 Opdracht 2 1.2 Algemeen 2 1.3 Resultaten 3 1.4 Financiële

Nadere informatie

rapporteer Financieel jaarrapport 2012 Stichting Vrienden Toon Hermans Huis Amersfoort

rapporteer Financieel jaarrapport 2012 Stichting Vrienden Toon Hermans Huis Amersfoort rapporteer Financieel jaarrapport 2012 Stichting Vrienden Toon Hermans Huis Amersfoort INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarverslag 1.1 Jaarverslag bestuur 6 2. Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2012 8 2.2

Nadere informatie

KOENEN EN COB. Stichting tot Steun van NIHS Limburg te Maastricht. Accountantsrapport 2012

KOENEN EN COB. Stichting tot Steun van NIHS Limburg te Maastricht. Accountantsrapport 2012 te Maastricht Accountantsrapport 2012 Duitsepoort 13 Postbus 1722 NL-6201 BS Maastricht Aan het bestuur van T +31 (0)43 32190 80 F +3I (O)43 325 36 46 Bergerstraat 140 www.koenenenco.nl 6226 BE MAASTRICHT

Nadere informatie

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten. Rapport inzake jaarbericht 2015

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten. Rapport inzake jaarbericht 2015 STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten Rapport inzake jaarbericht 2015 7 april 2016 Inhoud Blad Jaarbericht 2015 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2015 4 Overzicht inkomsten en uitgaven 2015 5 Toelichting

Nadere informatie

FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2015

FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2015 FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2015 Stichting Toon Hermans Huis Roermond Balans per 31 december 2015 Activa Passiva Materiele vaste activa Stichtingsvermogen 180.094 55.446

Nadere informatie

PATIENTENVERENIGING CRPS NIJMEGEN JAARREKENING 2018

PATIENTENVERENIGING CRPS NIJMEGEN JAARREKENING 2018 PATIENTENVERENIGING CRPS NIJMEGEN JAARREKENING 2018 INHOUD Samenstellingsverklaring 1 Algemene toelichting bij de jaarrekening 2 Balans per 31 december 3 Staat van baten en lasten 4 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Stichting Seinpost Slinge (kerkelijk) Het bestuur Middelharnisstraat GJ ROTTERDAM. Jaarrekening 2017

Stichting Seinpost Slinge (kerkelijk) Het bestuur Middelharnisstraat GJ ROTTERDAM. Jaarrekening 2017 Stichting Seinpost Slinge (kerkelijk) Het bestuur Middelharnisstraat 153 3086 GJ ROTTERDAM Jaarrekening 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Rapport 1.1 Opdrachtbevestiging 2 1.2 Algemeen 3 1.3 Resultaatvergelijking

Nadere informatie

Rapportage le halfjaar 2016 Stichting Vrienden van Convivio

Rapportage le halfjaar 2016 Stichting Vrienden van Convivio Rapportage le halfjaar 216 Stichting Vrienden van Convivio Rapport inzake le halfjaar 216 Stichting Vrienden van Convivio Inhoud Algemeen Balans per 3juni 216 Rekening van baten en lasten over jan-juni

Nadere informatie

RAPPORT 2015 STICHTING A.C.N.S. PROJECTHULP OCHTEN

RAPPORT 2015 STICHTING A.C.N.S. PROJECTHULP OCHTEN RAPPORT 2015 STICHTING A.C.N.S. PROJECTHULP 1 INHOUD Pagina. ACCOUNTANTSRAPPORT 1. Opdracht 3. FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 31 december; 4. 2. Staat van baten en lasten; 6. 3. Grondslagen

Nadere informatie

Stichting "Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem. Jaarrekening 2015 Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE.

Stichting Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem. Jaarrekening 2015 Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE. Stichting "Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem Jaarrekening 2015 Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE Jaarrekening Stichting "Kledingbank Arnhem e.o." gevestigd te Arnhem

Nadere informatie

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2016 van : Samenwerkend U.A., Inhoudsopgave Pagina 1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2016 I: Balans per 31 december 2016 3 II: Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012

STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012 STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012 De financiële verantwoording van de Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum bestaat uit de volgende onderdelen:

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u een gewaarmerkt exemplaar van de jaarstukken 2014, voorzien van onze onafhankelijke controleverklaring d.d. 11 mei 2015.

Hierbij ontvangt u een gewaarmerkt exemplaar van de jaarstukken 2014, voorzien van onze onafhankelijke controleverklaring d.d. 11 mei 2015. Ernst & Young Accountants LLP Tel: +31 88407 1000 Van der Nootstraat 2 Fax: +31 88 407 33 55 8913 HV Leeuwarden, Netherlands ey.com Building a better Postbus 727 8901 BM Leeuwarden, Netherlands Gemeenteraad

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Stichting Predik Het Woord

Jaarrekening 2016 Stichting Predik Het Woord Jaarrekening 2016 Stichting Predik Het Woord Opgericht 17 november 1986 Statutair gevestigd te Rhenen Balans 31 december 2016 met vergelijkende cijfers 31 december 2015 van Stichting Predik Het Woord.

Nadere informatie

FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2016

FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2016 FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2016 Stichting Toon Hermans Huis Roermond Balans per 31 december 2016 Activa Passiva Materiele vaste activa Stichtingsvermogen 183.014 180.094

Nadere informatie

Stichting Charlotte s'jacob Fonds. Financieel jaarverslag

Stichting Charlotte s'jacob Fonds. Financieel jaarverslag Stichting Charlotte s'jacob Fonds Financieel jaarverslag 2017 INHOUDSOPGAVE PAGINA 1 ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Beoordelingsverklaring 3 2 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2017 5 2 Staat van Baten en Lasten

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid van OAMKB Het is onze verantwoordelijkheid om de door u verstrekte opdracht uit te voeren in overeenstemming

Verantwoordelijkheid van OAMKB Het is onze verantwoordelijkheid om de door u verstrekte opdracht uit te voeren in overeenstemming Sjoerd Lemstra QC Raadhuislaan 30 KvK: 59630817 sjoerd.lemstra@oamkb.nl 5341 GM Oss BTW nr.: NL058179720B01 Telefoon : 06 533 75 609 www.oamkb.nl/sjoerdlemstra IBAN: NL38ABNA0614101735 Oss, 19 januari

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 Stichting Actieve Senioren 'S-HERTOGENBOSCH

Jaarrekening 2017 Stichting Actieve Senioren 'S-HERTOGENBOSCH Jaarrekening 2017 Stichting Actieve Senioren 'S-HERTOGENBOSCH Inhoudsopgave Accountantsrapport Pagina Beoordelingsverklaring 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2017 6 Staat van baten en lasten over

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 3

FINANCIEEL VERSLAG 3 Kersenstraat 28 2321 HR LEIDEN JAARREKENING 2014 INHOUD Blz VOORWOORD 2 FINANCIEEL VERSLAG 3 1 Kersenstraat 28 2321 HR LEIDEN HAAG Leiden, 29 oktober 2015 Geacht Bestuur, Hiermede brengen wij u rapport

Nadere informatie