Organigram RKAV Volendam Seizoen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Organigram RKAV Volendam Seizoen 2012-13"

Transcriptie

1 Organigram RKAV Volendam Seizoen Dagelijks bestuur Secretaris Penningmeester Voorzitter Algemene Zaken Sponsoring & Facilitaire Zaken Nicole Greuter-de Wit Edwin Tuijp Hein Nieuweboer Willem Taalen Coen Jonkerman Commissies Ondersteunende taken P&R/Website Sponsoring Toernooien Evenementen Wedstrijdsecretariaat Ledenadministratie Gebouwbeheer Kantinebeheer Johan Steur e.a. Nico Tol e.a. Ron van Houdt Nicole Greuter-de Wit Coen Jonkerman Carolien Schokker Henk de Geus Klaas Leeflang Jeugd selectieteams Jeugd breedteteams Scouting Hoofd Jeugdopleiding Technisch A-D Technisch E-M Vacant Jaap Schilder Jan van Mechelen (Groep-) Jan Tuijp (Groep-) Algemeen A-B Algemeen E Technisch A-D Technisch E-F Hein Schilder Erwin Posthumus Harry Zuurveld Jan Visscher Algemeen C Algemeen F Hoofdtrainer A Hoofdtrainer E 2e jaars Alex Koopmans Martin de Boer Jack Klepper Jeroen Barendse Algemeen D Algemeen M Hoofdtrainer B Hoofdtrainer E 1e jaars Bart van Bockel Ferdinand de Boer Charles van Altena Hoofdtrainer C Marco v. Meeteren Hoofdtrainer D Marcel Mol Hoofdtrainer F 2e jaars Bjorn van der Gaag Hoofdtrainer F 1e jaars Jeugd keepers Peter van Essen Jeugd meiden Klaas Leeflang (A-D) Erwin Posthumus (E-F) Cor Mooijer Tom Koning Senioren Algemeen A-D Vacant Algemeen E-F Nico Zwarthoed Hoofdtrainer selectieteams Edwin Keizer (zaterdag) Ronald Dooijeweerd (zondag) Hugo Hoogeveen (dames) Technisch selectieteams Richard Karregat Hans de Vries Algemeen breedteteams Tom Koning (zaterdag) Henk de Geus (zondag)

2 Dagelijks bestuur Secretaris Penningmeester Voorzitter Algemene Zaken Sponsoring & Facilitaire Zaken De secretaris is verantwoordelijk Het opzetten van het vergaderschema en agenda van het bestuur. Het onderhouden van contacten richting de KNVB o.a. afhandelen van strafzaken en bezoeken van regio-vergaderingen. Het zorg dragen voor beschikbaarheid van de benodigde vergaderinformatie. Het versturen van uitnodigingen voor bestuur- en ledenvergaderingen. Het notuleren van bestuur- en ledenvergaderingen. Het verzorgen en verspreiden van verenigingscorrespondentie. Archiveren van verenigingscorrespondentie en informatie. De penningmeester is Het op een correcte wijze onderhouden van de financiële Het opstellen van jaarstukken en begroting alsmede verslag doen daarvan tijdens de algemene ledenvergadering (minimaal 1x per jaar). Het beheer van de algemene financiële middelen van de vereniging. Het correct en tijdig afhandelen van alle financiële zaken. Het adviseren bij het behandelen van investeringsvoorstellen en overige uitgaven. Het doen van de noodzakelijke betalingen namens de vereniging. De voorzitter is verantwoordelijk Het leiding geven aan het bestuur. Het zorgen voor en controleren van de taakverdeling binnen het bestuur. Het bevorderen van de eenheid binnen het bestuur. Het verantwoording afleggen aan de algemene ledenvergadering. Het stimuleren van het verenigingsleven. Het medeverantwoordelijk dragen voor het opstellen en uitvoeren van het beleid. Het zorgdragen, samen met overige bestuursleden, voor het goed functioneren van bestuur en vereniging. Het toezien op naleving van statuten, huishoudelijk reglement evenals op de dagelijkse gang van zaken binnen de vereniging. Het voorzitten van de algemene bestuursvergaderingen en ledenvergaderingen. Het vertegenwoordigen als eerst aangewezene de vereniging bij officiële gelegenheden zoals o.a. huldigingen, jubilea, recepties en treedt daar op als woordvoerder namens de vereniging. Het voeren als eerst aangewezene van overleg en onderhandelingen met externe instanties, zoals de (lagere) overheid, tenzij anders overeengekomen door een bestuursbesluit. Het voeren van een vrijwilligersbeleid. Het bestuurslid Algemene Zaken is verantwoordelijk voor de onderhoud van gebouwen en terreinen, georganiseerde evenementen en de veiligheid in de gebouwen en rondom wedstrijden. Het bestuurslid Facilitaire Zaken & Sponsoring is bestuurlijk verantwoordelijk voor de aanschaf en onderhoud van materialen (kleding, ballen etc.) en het sponsorbeleid van de vereniging.

3 Commissies P&R/Website Sponsoring Toernooien Evenementen Deze commissie heeft als taak om de vereniging te promoten, zowel intern en extern. Actuele informatie over wat zich afspeelt binnen de vereniging en waarvan het belangrijk is dat de leden, sponsors etc. daar kennis van hebben, dient ook bij die personen terechtkomen. Dat kan o.a. via de RKAV website, de NIVO, sponsorbrieven of de jaarlijkse presentatiegids. De eigen RKAV website wordt gebruikt als interne en externe informatiebron over de vereniging. Het websitebeheer is verantwoordelijk voor het zo actueel mogelijk houden van het verenigingnieuws, wedstrijdschema s, uitslagen, wedstrijdverslagen en clubinformatie. Deze commissie heeft als doel middelen te verwerven ter ondersteuning van de exploitatie en ten behoeve van kwaliteitsverbeteringen binnen de RKAV. Hiertoe verwerft, bindt en onderhoudt zij de sponsorrelaties van de RKAV Volendam. Deze commissie is verantwoordelijk voor andere verenigingen betreffende toernooien. Het inschrijven op toernooien van RKAV teams in overleg met algemeen coördinatoren. Het bijhouden van de toernooiagenda. Het organiseren (o.a. werven van deelnemers) van toernooien op het RKAV-complex. Deze commissie is verantwoordelijk voor de bevordering van de sfeer en saamhorigheid binnen de vereniging en om de binding met de vereniging te versterken. Daarnaast onderneemt het evenementen en activiteiten (loterij etc.) die leiden tot extra inkomsten voor de vereniging.

4 Ondersteunende taken Wedstrijdsecretariaat Ledenadministratie Gebouwbeheer Kantinebeheer De wedstrijdsecretaris is Het onderhouden van de contacten met wedstrijdsecretarissen van andere verenigingen. Het verzorgen van de afhandeling (communicatie) bij afgelastingen van de wedstrijden. Het opgeven van teams bij KNVB met de gewenste aanvangstijden. Onderhouden van contacten met de KNVB met betrekking tot wedstrijdplanning. Het aanstellen van de scheidsrechters. Het coördineren van vervoer naar uitwedstrijden. Het indelen van de velden en kleedkamers op wedstrijddagen. Het invullen wedstrijdformulieren en opsturen aan de KNVB. De ledenadministratie is inzake de RKAV leden Opvoeren / uitschrijven van spelers of medewerkers in het RKAV ledenbestand. Sturen van bevestigingsbrieven (melding dat in- of uitschrijving is verwerkt). Informeren van de algemeen coördinator inzake in- en uitschrijvingen. Aan- of afmelden van de desbetreffende speler of medewerker bij de KNVB (via Sportlink) Het actueel houden (bv. adresen andere wijzigingen) van de leden Het innen van de vastgestelde contributies. Het innen van door KNVB opgelegde boetes aan leden. Het aanvragen en distribueren van KNVB spelerspassen. Periodiek informeren van de penningmeester betreffende de status van de leden Het zorgdragen voor een ordentelijk gebruik van het gebouw, inventaris en speelmateriaal. De beheerder is voor leden en vrijwilligers het eerste aanspreekpunt als het om beheer gerelateerde zaken gaat. Hij zorgt voor het technisch en sociaal beheer op het complex. Door zijn aanwezigheid op het complex weet de beheerder goed wat er op het complex speelt en kan hij hier ook snel op reageren. De inzet van de beheerder draagt essentieel bij aan een optimaal sportklimaat. De kantinebeheerder draagt zorg voor de bezetting van de kantine (bar- en keukendiensten) en het bijhouden van de voorraden drank, snacks, snoep enz. Tevens is hij bevoegd tot het doen van inkopen om deze voorraden op peil te houden en beheert hij de kantine kalender.

5 Jeugd selectieteams Hoofd Jeugdopleiding Scouting Algemeen Technisch (Hoofd-)trainer Hoofd Jeugdopleiding is verantwoordelijk voor de bewaking van de uitvoering van het technisch jeugdplan. Hij dient het technisch kader bestaande uit verschillende technisch coördinatoren en (hoofd-) trainers te sturen en begeleiden waardoor het voetbal op hoger niveau wordt gebracht zowel individueel als per team. In zijn hoedanigheid legt hij verantwoording af aan het bestuur en is specifiek Het in samenwerking met de technisch coördinatoren opzetten van het technisch jeugdbeleid. Het (samen met anderen) werven van technisch kader. Het aanstellen en evalueren van technisch kader. Het ondersteunen en aansturen van de technisch coördinatoren. Het organiseren en coördineren van de interne scouting. Het mede bepalen, in samenwerking met de technisch coördinatoren en hoofdtrainers, van de indelingen van de selectieteams. Het opstellen en bewaken van een opleidingsplan voor het technisch kader. Het beheren van het spelervolgsysteem. De Scouting Coordinator houdt zich, samen met een aantal interne scouts, tijdens het lopende seizoen bezig met zoeken naar talentvolle spelers die de vaardigheden bezitten om als selectiespeler te fungeren. Hiervoor bezoeken de interne scouts vooral wedstrijden en soms ook trainingen van de breedteteams. Gedurende het seizoen worden de breedteteams meerdere malen bezocht waardoor er een algemene indruk verkregen wordt van de spelers in dat team. De Algemeen houdt zich bezig met het organisatorische gedeelte van de jeugdopleiding. Hierbij gelden de volgende specifieke verantwoordelijkheden: Het zorgdragen voor aanleveren samenstellen mapjes spelerspassen (vanaf D-Pupillen) en ledenlijst. Het zorgdragen voor uitgifte mapjes spelerspassen (vanaf D-Pupillen) en de ledenlijsten. Het zorg dragen voor een volledige lijst met trainers en coaches e.a. ten behoeve van Het leveren van een bijdrage aan het samenstellen van het (nood) trainingsschema. Het regelen van oefenwedstrijden. Het bespreken van de aanvragen voor toernooien met de technisch coördinatoren en (hoofd-)trainers. Het zorgdragen, in samenwerking met hoofdtrainers, voor schaduw programma in winterstop en bij afkeuringen. naar de wedstrijdsecretaris. De Technisch geeft, tezamen met (hoofd-) trainers, uitvoering aan het technisch beleid. Het doen (laten) uitvoeren van het selectiebeleid. (o.a. regelen onderlinge selectiewedstrijden, mede samenstellen selectieteams). Het overleggen met (hoofd-) trainers en coaches. interne scouting. Het gebruiken en bijhouden van het spelervolgsysteem. Een hoofdtrainer is verantwoordelijk Het coachen en begeleiden van het 1e selectieteam op wedstrijddagen. Het mede samenstellen van de overige selectieteams. Het instrueren en begeleiden van trainers/coaches van de overige selectieteams. Een trainer werkt volgens het technisch jeugdbeleid. Binnen de kaders van dit beleid is hij verantwoordelijk voor de training van zijn team(s). Hij streeft ernaar de voetbalcapaciteiten van de spelers op zowel technisch, tactisch als mentaal gebied te bevorderen.

6 Jeugd breedteteams Algemeen A-D Algemeen E-M Technisch A-D Technisch E-M (Groeps-)trainer Voor de Algemeen gelden de volgende specifieke verantwoordelijkheden: Het bespreken van de aanvragen voor toernooien met de coaches. Het zorgdragen voor aanleveren samenstellen mapjes spelerspassen en ledenlijst. Het zorg dragen voor uitgifte mapjes spelerspassen en de ledenlijsten. Het zorg dragen voor een volledige lijst met trainers en coaches e.a. ten behoeve van Het leveren van een bijdrage aan het samenstellen van het (nood) trainingsschema. naar de wedstrijdsecretaris. De Algemeen houdt zich bezig met het organisatorische gedeelte van de onderlinge competities. Hierbij gelden de volgende specifieke verantwoordelijkheden: teamindelingen aan het begin van het seizoen. Het maken van de wedstrijdplanning. Het verzamelen en het administreren van de uitslagen en standen. Het redigeren van ingezonden wedstrijdverslagen. Het zorg dragen voor de publicatie (programma, uitslagen, stand en wedstrijdverslagen) op de web site (eventueel in samenwerking met de webmaster) en in de NIVO. voor coaches/ouders/leden. De Technisch geeft, tezamen met trainers uitvoering aan het technisch beleid. Het overleggen met trainers en coaches. interne scouting. De Technisch geeft, tezamen met trainers uitvoering aan het technisch beleid. Het overleggen met trainers. interne scouting en algemeen/technisch kader van de selectieteams. De groepstrainers zijn verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de training voor een bepaalde groep. Deze kent de volgende verantwoordelijkheden: Stelt de inhoud van de training vast, op basis van de richtlijnen van de technisch coördinator. Stuurt de trainers in zijn groep aan. Is het eerste aanspreekpunt voor trainers binnen zijn groep voor problemen rond de training. Een trainer werkt volgens het technisch jeugdbeleid. Binnen de kaders van dit beleid is hij verantwoordelijk voor de training van zijn team(s). Hij streeft ernaar de voetbal-capaciteiten van de spelers op zowel technisch, tactisch als mentaal gebied te bevorderen.

7 Jeugd keepers Jeugd meiden Senioren Hoofdtrainer Selectieteams Technisch Selectieteams Algemeen Breedteteams De keeperscoördinator geeft, tezamen met de keepertrainers uitvoering aan het technisch beleid met betrekking tot de keepers. Het doen (laten) uitvoeren van het selectiebeleid. Het overleggen met trainers. interne scouting. Het gebruiken en bijhouden van het spelervolgsysteem. De meidencoördinator houdt zich bezig met het technische en organisatorische gedeelte van het meidenvoetbal. Hierbij gelden de volgende specifieke verantwoordelijkheden: Het zorgdragen voor aanleveren spelerspassen, spelerslijsten, trainers en coaches. Het leveren van een bijdrage aan het samenstellen van het (nood) trainingsschema. Het regelen van oefenwedstrijden. naar de wedstrijdsecretaris. Het doen (laten) uitvoeren van het selectiebeleid. Het overleggen met trainers en coaches. Binnen zijn aandachtsgebied is de hoofdtrainer is verantwoordelijk Het trainen en samenstellen van de 1 e selectieteams. Het coachen en begeleiden van het 1 e selectieteam op wedstrijddagen. Het mede samenstellen van het 2 e selectieteam. Het instrueren van trainers van het 2 e selectieteam. Deze coördinator onderhoudt contacten met de (hoofd-)trainers en spelers van de seniorenselecties betreffende voetbaltechnische- en tactische zaken. De volgende verantwoordelijkheden gelden hierbij specifiek: Adviseren van het bestuur bij het aanstellen van (hoofd-)trainers Beoordelen van de (hoofd-) trainers. In overleg met (hoofd-)trainers de teamselecties vaststellen. Beoordelen van spelers op technisch/tactisch, mentaal en sociaal vlak. Het begeleiden van de doorstroming van jeugdspelers naar de seniorenselecties. De Algemeen houdt zich bezig met het organisatorische gedeelte van de seniorenteams (niet zijnde selectie). De volgende verantwoordelijkheden gelden hierbij specifiek: voor coaches aangaande hulpmiddelen en faciliteiten en tevens beheer en uitgifte van kleding. Het zorg dragen voor aanleveren samenstellen mapjes spelerspassen en ledenlijst. Het zorg dragen voor uitgifte mapjes spelerspassen en de ledenlijsten. Het zorg dragen voor een volledige lijst met trainers, leiders en vlaggers ten behoeve van Het leveren van een bijdrage aan het samenstellen van het (nood) trainingsschema. voor de coaches van de verschillende teams.

Sportclub Deventer. Organisatie Sportclub Deventer

Sportclub Deventer. Organisatie Sportclub Deventer Organisatie Sportclub Deventer Doel: Invulling geven aan een nieuwe organisatie, met heldere verdeling van taken en verantwoordelijkheden, die past bij de fase waarin Sportclub Deventer zich bevindt en

Nadere informatie

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter.

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter. Bestuur VV SWEEL Voorzitter Wedstrijd Secretariaat Secretaris Financiën Faciliteiten Beheerder Commercieel Technische coördinator Senioren Voetbalzaken Jeugd Technisch coördinator Jeugd Missie Visie Wedstrijd

Nadere informatie

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE TECHNISCHE COMMISSIE 5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN Is lid van het hoofdbestuur; Is verantwoordelijk voor het totale voetbaltechnische beleid binnen

Nadere informatie

Jeugdplan BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD. van Henk Brink. telefoon versienummer 0.

Jeugdplan BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD. van Henk Brink. telefoon versienummer 0. van Henk Brink telefoon 06-57326712 e-mail henkpetra@ziggo.nl versienummer 0.1 datum 30-8-2017 ons kenmerk Jeugdplan 2017-2018 BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD Jeugdplan 2017-2018 Aanleiding

Nadere informatie

Flying Petrels Functie- en taakomschrijvingen

Flying Petrels Functie- en taakomschrijvingen Flying Petrels Functie- en taakomschrijvingen Voorzitter Voorzitten en algemene leiding dagelijks bestuur (DB) (incl. vergaderingen) Voorzitten Algemene Leden Vergadering (ALV) Communicatie van en naar

Nadere informatie

Organisatie Jeugdafdeling

Organisatie Jeugdafdeling van Henk Brink telefoon 06-57326712 e-mail jeugd@vvroden.nl versienummer 1.0 datum 9-9-2018 ons kenmerk Organisatie Jeugdafdeling 2018-2019 BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD Organisatie Jeugdafdeling

Nadere informatie

Functies en taken van de diverse functionarissen binnen de vereniging. Onderhouden van externe contacten met KNBSB, gemeente Assen en HVA

Functies en taken van de diverse functionarissen binnen de vereniging. Onderhouden van externe contacten met KNBSB, gemeente Assen en HVA Voorzitter: Leiden van bestuursvergaderingen Onderhouden van externe contacten met KNBSB, gemeente Assen en HVA Overzicht houden en (mede)ondertekenen van financiële transacties Onderhouden van de communicatielijnen

Nadere informatie

BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV

BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV Kartrekker bij het ontwikkelen / innoveren van het technisch beleid Aanspreekpunt binnen de vereniging m.b.t. opleiding en vorming op voetbaltechnisch gebied

Nadere informatie

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4 Blauw Wit bestaat uit een bestuur en een aantal commissies. Inhoud 1 Bestuur 2 1.1 Voorzitter: 2 1.2 Vice voorzitter: 2 1.3 Penningmeester: 2 1.4 Secretaris 2 1.5 Wedstrijdsecretariaat 3 1.6 Hoofd Technische

Nadere informatie

STRUCTUUR DIO AFDELING KORFBAL: Taken, rollen, verantwoordelijkheden (versie per ) BESTUUR. Voorzitter Secretaris Penningmeester Korfbalzaken

STRUCTUUR DIO AFDELING KORFBAL: Taken, rollen, verantwoordelijkheden (versie per ) BESTUUR. Voorzitter Secretaris Penningmeester Korfbalzaken STRUCTUUR DIO AFDELING KORFBAL: Taken, rollen, verantwoordelijkheden (versie per 24.01.13) ORGANOGRAM BESTUUR Voorzitter Secretaris Penningmeester Korfbalzaken MEEWERKENDE VOORLIEDEN Club van 25 Ledenadm.

Nadere informatie

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal 1 Voorzitter 1. Vertegenwoordigen van de vereniging ten opzichte van derden. 2. Zorg voor de algemene organisatie van bestuur en commissies. 3. Zorg voor toepassing

Nadere informatie

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bestuur schaakclub Purmerend Vastgesteld door het bestuur: 09-01-2010 Versie: aanvulling voor seizoen 2014 2015 Aangepast: 31-08-2014 TBV bestuursleden SCP

Nadere informatie

Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen. Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum. April 2016

Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen. Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum. April 2016 Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum April 2016 SECTOR PRESTEREN De coördinator sector presteren is verantwoordelijk voor het op correcte

Nadere informatie

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bestuur schaakclub Purmerend Vastgesteld door het bestuur: 09-01-2010 Versie: aanvulling voor seizoen 2015 2016 Aangepast: 2-11-2015 1 van 14 gemaakt op: 2-11-2015

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Oosterhout, oktober 2006 Inhoudsopgave Pag. Voorwoord 3 Jeugdcommissie 4 Secretariaat 4 Penningmeester 5 Kascommissie 5 Publiciteitscommissie 6 Scheidsrechters

Nadere informatie

Taakverdeling & Verantwoordelijkheden. Handbalvereniging H.M.C.

Taakverdeling & Verantwoordelijkheden. Handbalvereniging H.M.C. Taakverdeling & Verantwoordelijkheden Handbalvereniging H.M.C. Inhoud HET BESTUUR... 3 Voorzitter... 3 Secretaris... 3 Penningmeester... 4 Bestuurslid Technische Zaken... 4 Bestuurslid Accommodatiebeheer...

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit:

Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit: Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit: 1. Voorzitter 2. Secretaris 3. Wedstrijdsecretaris 4. Coördinator jeugd trainers 5. Coördinator minipupillen 6. Coördinator F teams 7. Coordinator

Nadere informatie

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB kent vrijwilligers die voor hun werkzaamheden niet betaald worden. De ervaring is dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden. Wil je als vereniging

Nadere informatie

Beleid en organisatie s.v.oostburg

Beleid en organisatie s.v.oostburg Beleid en organisatie s.v.oostburg 2017-2018 1 Inhoudsopgave: - Beleid s.v. Oostburg + Uitvoering blz. 3 - Organisatie + Vacatures blz. 4 - Taken en takenverdeling blz. 5 2 Beleid s.v.oostburg - zorgen

Nadere informatie

Dit document bevat de functie omschrijvingen van de diverse bestuursfuncties en commissies.

Dit document bevat de functie omschrijvingen van de diverse bestuursfuncties en commissies. Taakomschrijvingen Dit document bevat de functie omschrijvingen van de diverse bestuursfuncties en commissies. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@budoclub-horst.nl of telefonisch: 06-513951685.

Nadere informatie

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR Penningmeester Technische Commissie (TC) Activiteiten Commissie (AC) Commissie Communicatie & Publiciteit (CC&P) Algemene Zaken (AZ) TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

Nadere informatie

Hoofdtrainer selectie (per selectiegroep) Selectietrainer + trainer overig team (per team)

Hoofdtrainer selectie (per selectiegroep) Selectietrainer + trainer overig team (per team) 2. De structuur 2.1 Organisatie De organisatie van de jeugdopleiding als volgt opgebouwd. De organisatorische aspecten zijn de verantwoordelijkheid van de jeugdcommissie. De jeugdcommissie valt onder het

Nadere informatie

Volendam Voetbal Academie

Volendam Voetbal Academie Welkom spelers, ouders, bestuur RKAV Volendam en FC Volendam, trainers en coördinatoren. 14 08 2014 RKAV Volendam en de FC Volendam gaan Voetbalkennis bundelen Doelstellingen : De ACADEMIE gaat structureel

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden BESTUURSFUNCTIES Taken en verantwoordelijkheden Voorzitter Secretaris Penningmeester Commissie Wedstrijdzaken Technische Commissie Jeugdcommissie Interne Coördinator Mei 2012 VOORZITTER De taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Taakverdeling en Verantwoordelijkheden Goodflooring-HMC Raamsdonksveer. Taakverdeling & Verantwoordelijkheden Handbalvereniging Goodflooring-H.M.C.

Taakverdeling en Verantwoordelijkheden Goodflooring-HMC Raamsdonksveer. Taakverdeling & Verantwoordelijkheden Handbalvereniging Goodflooring-H.M.C. Taakverdeling & Verantwoordelijkheden Handbalvereniging Goodflooring-H.M.C. 1 Inhoudsopgave HET BESTUUR... 3 Voorzitter... 3 Secretaris... 4 Penningmeester... 5 Bestuurslid Technische Zaken... 6 Bestuurslid

Nadere informatie

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Voorzitter van de technische commissie Leiding geven aan de technische commissie. Functieomschrijvingen Lid van het bestuur. Dus mede verantwoordelijk voor algemene gang van zaken. De voorzitter van de

Nadere informatie

Vacatures Vrijwilligers

Vacatures Vrijwilligers Vacatures Vrijwilligers V rijwilligers Xenios 1 juni 2015 V o l u me 1, Issu e 1 Zonder vrijwilligers geen hockey! Wij zijn ontzettend blij met alle vrijwilligers die het elke week weer mogelijk maken

Nadere informatie

NIEUWE ORGANISATIESTRUCTUUR V.V. TREKVOGELS (25 JUNI 2013)

NIEUWE ORGANISATIESTRUCTUUR V.V. TREKVOGELS (25 JUNI 2013) NIEUWE ORGANISATIESTRUCTUUR V.V. TREKVOGELS (25 JUNI 2013) 1 Vastgesteld in ALV Trekvogels op 25 juni 2013 2 Inhoudsopgave 1. Organogram... 4 2. Algemene Vergadering... 5 3. Vertrouwenscommissie... 5 4.

Nadere informatie

Plan van aanpak. Commissie zaterdag-/zondag lagere senioren, zaal en 35+

Plan van aanpak. Commissie zaterdag-/zondag lagere senioren, zaal en 35+ Plan van aanpak Commissie zaterdag-/zondag lagere senioren, zaal en 35+ Hoogeveen, december 2015 Inhoudsopgave 1. ORGANIGRAM COMMISSIE... 2 2. BESTUUR COMMISSIE... 3 3. TECHNISCHE COMMISSIE ZATERDAG...

Nadere informatie

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5 Vrijwilligersboek Inhoudsopgave 1 Voorwoord 3 2 Algemene informatie 4 3 Bestuursfuncties 5 3.1 Voorzitter 6 3.2 Secretaris 7 3.3 Penningmeester 8 3.4 Scheidsrechters coördinator 9 3.5 Sponsoring 10 3.6

Nadere informatie

VOETBALVERE IGI G ROCKA JE

VOETBALVERE IGI G ROCKA JE VOETBALVERE IGI G ROCKA JE Aangesloten bij de K.N.V.B. opgericht 28 november 1930 H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E T ------------------------------------------------------------ van de voetbalvereniging

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3 BESTUURLIJKE STRUCTUUR

HOOFDSTUK 3 BESTUURLIJKE STRUCTUUR HOOFDSTUK 3 BESTUURLIJKE STRUCTUUR INLEIDING In dit hoofdstuk wordt de taakverdeling in elk bestuur beschreven. De taakomschrijving per bestuurslid is in de bijlagen opgenomen. De bevoegdheden op hoofdlijnen

Nadere informatie

Ook iets doen voor VVO?

Ook iets doen voor VVO? Ook iets doen voor VVO? #meervrijwilligers Vrijwilligerswerk In Nederland doen heel veel mensen vrijwilligerswerk, maar steeds minder mensen zetten zich in voor de lokale voetbalclub. Dat heeft onder meer

Nadere informatie

Structuur Jeugdafdeling sv Die Haghe

Structuur Jeugdafdeling sv Die Haghe Structuur Jeugdafdeling sv Die Haghe Vastgesteld door het bestuur en de jeugdcommissie, januari 2010 ALGEMEEN De eerste van de gestelde randvoorwaarden ter realisering van de doelstellingen is een goede

Nadere informatie

1 DAGELIJKS BESTUUR. Algemeen

1 DAGELIJKS BESTUUR. Algemeen 1 DAGELIJKS BESTUUR Het dagelijks bestuur is verantwoordelijk voor het totale gevoerde beleid voor de RKSV Groesbeekse Boys vastgelegd in de statuten en het huishoudelijk reglement. De leden van het dagelijks

Nadere informatie

Taak- en functieomschrijvingen v.v. Zwaluwen

Taak- en functieomschrijvingen v.v. Zwaluwen Taak- en functieomschrijvingen v.v. Zwaluwen ------------- Organogram Algemene Leden Vergadering 1 Voorzitter (dagelijks bestuur) a Websitebeheerder 2 Secretaris (dagelijks bestuur) a Ledenadminstratie

Nadere informatie

Organisatiestructuur vv Baarlo

Organisatiestructuur vv Baarlo 6 oktober 2016 Inhoudsopgave 1. Organigram 2. Bestuur Dagelijks Bestuur Algemeen Bestuur 2.1 Taken voorzitter 2.2 Taken Penningmeester 2.3 Taken Secretaris 2.4 Taken Vertegenwoordiger Technische Commissie

Nadere informatie

Functie-omschrijvingen technische zaken

Functie-omschrijvingen technische zaken Functie-omschrijvingen technische zaken AFDELING SENIOREN Functie 1.5.1 Bestuurslid Technische zaken senioren - Is lid van het hoofdbestuur. - Geeft sturing aan de afdeling senioren mannen/vrouwen. - Fungeert

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV)

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Commissie Opleiding en Vorming weergegeven. 5.1 HOOFDTAAK De hoofdtaak van de Commissie Opleiding en Vorming

Nadere informatie

Samenstelling: Hoofdbestuur s.v. Grol. Datum:

Samenstelling: Hoofdbestuur s.v. Grol. Datum: Samenstelling: Hoofdbestuur s.v. Grol Datum: Januari 2016 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1 HANDBOEK EN S.V. GROL... 8 1.1 HANDBOEK... 8 1.2 SPORTVERENIGING GROL... 8 1.3 BELEID... 8 HOOFDSTUK 2 ORGANOGRAM, STATUTEN,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

RKVV Roosendaal checklist leiders / trainers

RKVV Roosendaal checklist leiders / trainers 1 RKVV Roosendaal checklist leiders / trainers We hopen dat deze lijst helpt om alle leiders en trainers veel plezier te laten beleven aan hun belangrijke taak bij onze club. Mocht je vragen of opmerkingen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3 BESTUURLIJKE STRUCTUUR

HOOFDSTUK 3 BESTUURLIJKE STRUCTUUR HOOFDSTUK 3 BESTUURLIJKE STRUCTUUR INLEIDING In dit hoofdstuk wordt de taakverdeling in elk bestuur beschreven. De taakomschrijving per bestuurslid is in de bijlagen opgenomen. De bevoegdheden op hoofdlijnen

Nadere informatie

Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Uitgangspunten vrijwilligersbeleid... 3 3. Organisatie... 3 A. De Algemene Ledenvergadering (ALV)... 4 B. Het bestuur...

Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Uitgangspunten vrijwilligersbeleid... 3 3. Organisatie... 3 A. De Algemene Ledenvergadering (ALV)... 4 B. Het bestuur... René Tang & Patrick Folmer Status: concept 17-maart 2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Uitgangspunten vrijwilligersbeleid... 3 3. Organisatie... 3 A. De Algemene Ledenvergadering (ALV)... 4 B. Het bestuur...

Nadere informatie

Buitengewone ledenvergadering ASV de Dijk

Buitengewone ledenvergadering ASV de Dijk Buitengewone ledenvergadering ASV de Dijk Amsterdam, 15 juni 2011 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen jaarlijkse ledenvergadering d.d. 21 januari 2011 4. Voordracht bestuurslid

Nadere informatie

Taakverdeling & Verantwoordelijkheden Handbalvereniging Goodflooring-H.M.C.

Taakverdeling & Verantwoordelijkheden Handbalvereniging Goodflooring-H.M.C. Taakverdeling & Verantwoordelijkheden Handbalvereniging Goodflooring-H.M.C. 1 Inhoudsopgave HET BESTUUR... 3 Voorzitter... 3 Secretaris... 4 Penningmeester... 5 Bestuurslid Technische Zaken... 6 Bestuurslid

Nadere informatie

Bestuursplan v.v. O.F.B.

Bestuursplan v.v. O.F.B. AANLEIDING Om een vereniging te kunnen leiden is er een plan nodig. In dit bestuursplan leggen we vast welke taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden er horen bij de bestuursleden, commissies en overige

Nadere informatie

Overzicht vrijwilligerstaken VCS

Overzicht vrijwilligerstaken VCS Overzicht vrijwilligerstaken VCS In dit overzicht is terug te lezen welke vrijwilligerstaken er binnen VCS zijn en wat ze globaal inhouden. Dit maakt het overdragen van taken eenvoudiger en zorgt ervoor

Nadere informatie

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie.

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie. Samenstelling, werkwijze en taken Jeugdcommissie 1) Algemeen De Jeugdcommissie is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het gehele jeugdvoetbal van de vereniging. De Jeugdcommissie moet vooral

Nadere informatie

Bijlage 2 Taken en Verantwoordelijkheden

Bijlage 2 Taken en Verantwoordelijkheden Bijlage 2 Taken en Inhoud Inleiding... 3 Voorzitter... 4 Secretaris... 5 Penningmeester... 6 Voorzitter Jeugdcommissie... 7 Voorzitter Technische commissie... 8 Technische Commissie... 9 Jeugdcommissie...

Nadere informatie

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Trainer Senioren team Functieomschrijvingen Het doel van de functie is het trainen van seniorploegen anders dan de selectie. Valt onder het bestuurslid technische commissie. Traint één of meerdere senior

Nadere informatie

Structuur VOREO 2012-2013

Structuur VOREO 2012-2013 Structuur VOREO 2012-2013 In dit document is de structuur van volleybalvereniging VOREO vastgelegd, is de bemensing van bestuur en commissies weergegeven en zijn de taken omschreven. Naast het bestuur

Nadere informatie

Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal

Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal 1 Inleiding Het bevorderen van het spelplezier van onze spelers, van jong tot oud, staat binnen UVV Voetbal voorop. Binnen de mogelijkheden van onze vereniging streven wij

Nadere informatie

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Waarom een regelement? Plezier beleven aan de sport is het uitganspunt van handbal vereniging WPK/Westlandia, iedereen moet plezier hebben in zijn/haar activiteit,

Nadere informatie

Voorzitter Als voorzitter heb je op hoofdlijnen inzicht in alle zaken die belangrijk zijn voor de vereniging en geef je sturing aan de vereniging.

Voorzitter Als voorzitter heb je op hoofdlijnen inzicht in alle zaken die belangrijk zijn voor de vereniging en geef je sturing aan de vereniging. Conquesto bestuur Samenstelling: 1 voorzitter 1 penningmeester 1 secretaris 1 voorzitter jeugdcommissie 1 voorzitter recreatiecommissie 1 voorzitter competitiecommissie senioren Het bestuur wordt ondersteund

Nadere informatie

Vacatures Baronie seizoen 2015/2016 versie 2 juli Bestuursleden Bestuurslid Financiën: Bestuurslid verenigingszaken Voetbalzaken

Vacatures Baronie seizoen 2015/2016 versie 2 juli Bestuursleden Bestuurslid Financiën: Bestuurslid verenigingszaken Voetbalzaken Vacatures Baronie seizoen 2015/2016 versie 2 juli Bent u op zoek naar een uitdagende en leuke invulling van uw vrije tijd. Wij hebben voldoende uitdagingen. We gaan graag met u in gesprek om te kijken

Nadere informatie

Beleidsplan VC-Argos

Beleidsplan VC-Argos Beleidsplan VC-Argos 2017-2022 Bart Haerkens VC-Argos 1-8-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding, missie en visie... 1 2. Beleidsthema 1: Samenwerking... 2 3. Beleidsthema 2: De organisatie... 3 4. Beleidsthema

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

Kick off V.O.C. jeugdvoetbal September 2018 Jeugdvoetbal- en technische commissie

Kick off V.O.C. jeugdvoetbal September 2018 Jeugdvoetbal- en technische commissie Kick off V.O.C. jeugdvoetbal 2018-2019 3 September 2018 Jeugdvoetbal- en technische commissie Agenda Opening Seizoenen in cijfers Jeugdvoetbalorganisatie Jeugdvoetbal - organisatorisch Jeugdvoetbal - technisch

Nadere informatie

Informatie-/ouderavond over de jeugdvan. F-league, F-groep en E-groep D-groep en C-groep

Informatie-/ouderavond over de jeugdvan. F-league, F-groep en E-groep D-groep en C-groep Informatie-/ouderavond over de jeugdvan F-league, F-groep en E-groep D-groep en C-groep Welkom Niek Klomp Voorzitter Jeugdcommissie mede namens Algemeen Bestuur Jeugdcommissie Commissie Ledenbeleid Technische

Nadere informatie

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom!

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Webversie presentatie 21 maart 2013 Agenda 19.30 19.40 Welkom 19.40 20.20 Presentatie 20.20 21.00 Vragen en antwoorden 21.00 Sluiting Aanleiding tot de herinrichting

Nadere informatie

Algemene Vergadering. Bestuur

Algemene Vergadering. Bestuur Algemene Vergadering Kas Bestuur 1 Voorzitter (René) Penningmeester (Wierd) Secretaris / Vice Voorzitter (Henk) Wedstrijd secretaris Redactie Website / informatievoorz. Consul Ondersteunende afdeling Sportafdeling

Nadere informatie

Voorlichting ouders F teams. 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams

Voorlichting ouders F teams. 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams Voorlichting ouders F teams 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams 1 Agenda Welkom en voorstelrondje Wedstrijdzaken en website Ledenadministratie Waarden en Normen Commissiekamer Technisch beleid Kleding

Nadere informatie

Om die reden heeft het bestuur besloten om een beleidsplan vrijwilligersbeleid op te stellen.

Om die reden heeft het bestuur besloten om een beleidsplan vrijwilligersbeleid op te stellen. Vrijwilligers beleid voetbalvereniging TOP 63 Inhoud 1. Inleiding 2. Visie op vrijwilligerswerk 3. Uitgangspunten voor vrijwilligersbeleid 4. Wat verwacht de club van een vrijwilliger? 5. Wat mag de vrijwilliger

Nadere informatie

Bijeenkomst Jeugdleiders en jeugdtrainers. Woensdag 13 december 2017

Bijeenkomst Jeugdleiders en jeugdtrainers. Woensdag 13 december 2017 Bijeenkomst Jeugdleiders en jeugdtrainers Woensdag 13 december AGENDA Opening welkom Visie Medisch beleid Missie RESPECT Rol leider / trainer; wanneer succesvol? Visie nieuwe Jeugdbestuur Visie Technische

Nadere informatie

Invulling Commissies HRC 14

Invulling Commissies HRC 14 Invulling Commissies HRC 14 Naast het gebruikelijke hoofdbestuur hebben we ervoor gekozen om de structuur van voetbalvereniging HRC 14 op te bouwen uit een aantal commissies. Het hoofdbestuur is verantwoordelijk

Nadere informatie

Informatieavond teamleiders

Informatieavond teamleiders Agenda 14 december Informatieavond teamleiders 2017-2018 28 juni 2017 Jeugdcoordinatie Sigrid Verleun (voorzitter en JO8) Esther Tessemaker (JO9) Wouter Koopman (JO11) Serge Noordover (JO13) Jacqueline

Nadere informatie

Algemene Vergadering. Bestuur

Algemene Vergadering. Bestuur Algemene Vergadering Kascommissie Bestuur 1 Voorzitter (René) Penningmeester (Wierd) Secretaris / Vice Voorzitter (Henk) Wedstrijd secretaris Redactie Website / informatievoorz. Consul Ondersteunende afdeling

Nadere informatie

JEUGDOPLEIDINGSPLAN 2018 TECHNISCH JEUGDCOORDINATOR

JEUGDOPLEIDINGSPLAN 2018 TECHNISCH JEUGDCOORDINATOR JEUGDOPLEIDINGSPLAN 2018 TECHNISCH JEUGDCOORDINATOR SVN BTB/Consultancy 2018 Prestatie-indicatoren en hoofdtaken Prestatie-indicatoren Hoofdtaken Bezetting technisch kader Groei jeugdafdeling Gestreefd

Nadere informatie

Voetbaltechnisch beleidsplan senioren 2012 2015 VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN SENIOREN 2012 2015

Voetbaltechnisch beleidsplan senioren 2012 2015 VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN SENIOREN 2012 2015 VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN SENIOREN 2012 2015 Inleiding Door het aanstellen van een Bestuurslid Voetbaltechnische Zaken (BVZ) tijdens de Algemene Leden Vergadering van september 2009 is door de vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen

Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen Vrijwilligersfuncties, versie maart 2018 1 Inhoud Wat kunt u doen bij onze club? Activiteitencommissie Afdelingscoördinator jeugd Communicatie / redactie Coördinator

Nadere informatie

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

Bestuur Flash. Technische Commissie Carin Houwing voorzittter. Wedstrijdsecretaris Claudia van der Zwaag. Ellin Pelgrim.

Bestuur Flash. Technische Commissie Carin Houwing voorzittter. Wedstrijdsecretaris Claudia van der Zwaag. Ellin Pelgrim. Bestuur Flash Voorzitter Andries Barla Website Nieuwsbrief Secretaris Ledenadministratie Hillegonda Kruid Penningmeester Bert Huisman (interium) Wedstrijdsecretaris Claudia van der Zwaag Technische Commissie

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 3.0

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 3.0 Taken en verantwoordelijkheden Bestuur ETV de Helster Versie 3.0 Inleiding De taken van de bestuursleden zijn gebaseerd op de organisatiestructuur van de vereniging en de taak verdeling binnen het bestuur.

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys

Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys Beheerder: Eigenaar Schrijver Beheerder Algemeen Bestuur Algemeen Bestuur Vrijwilligerscommissie Versie 1.3 Datum 6-7-2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding...

Nadere informatie

BIJLAGE 3.1 HOOFDBESTUUR 3.1.1 TAAKOMSCHRIJVING VOORZITTER HOOFDBESTUUR

BIJLAGE 3.1 HOOFDBESTUUR 3.1.1 TAAKOMSCHRIJVING VOORZITTER HOOFDBESTUUR BIJLAGE 3.1 HOOFDBESTUUR 3.1.1 TAAKOMSCHRIJVING VOORZITTER HOOFDBESTUUR 1. Is lid van het hoofdbestuur 2. Is lid van het dagelijks bestuur 3. Is verantwoordelijk voor de algemene leiding, vertegenwoordiging

Nadere informatie

Plaats van TopHockey binnen HOD

Plaats van TopHockey binnen HOD Plaats van TopHockey binnen HOD 1 Hockey Technisch Bestuur (algemeen overzicht) Het hockey technisch bestuur (HTB) is verantwoordelijk voor het opstellen en handhaven van de hockey technische doelstellingen

Nadere informatie

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Communicatieplan R.K.V.V. St. Odiliënberg www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Inhoud: 1. Inleiding... 3 2. Doelgroepen... 4 3. Communicatiemiddelen... 5 4. Interne en externe

Nadere informatie

Organigram DEV-Arcen. Bestuur

Organigram DEV-Arcen. Bestuur Organigram DEV-Arcen Bestuur Vertrouwens- en klachtencommissie PR/Sponsor Technische Accommodatie Activiteiten Vrijwilligers Leden Financiën Veteranen Senioren Jeugd Organigram DEV-Arcen Bestuur Commissies

Nadere informatie

Voorzitter. PR Technische zaken accommodatie. Samenstelling bestuur MHC Liberty

Voorzitter. PR Technische zaken accommodatie. Samenstelling bestuur MHC Liberty Samenstelling bestuur MHC Liberty MHC Liberty is bezig met een transformatie proces. In 2012 is het plan Liberty 2020 opgesteld en in gang gezet. Een onderdeel daarvan is het herstructureren van de club

Nadere informatie

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 CONCEPT Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 JEUGDBESTUUR sv ENTER November 2012 Binden en Groeien Jeugdbestuur sv Enter 1 Inleiding Recent heeft

Nadere informatie

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie 3.0 1 september 2014

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie 3.0 1 september 2014 Organisatiestructuur & Functiebeschrijvingen Versie 3.0 1 september 2014 Organigram GTV Zwieps Algemene Leden Vergadering Kascommissie Algemeen Bestuur Dagelijks Bestuur Voorzitter Penningmeester Secretaris

Nadere informatie

Technisch beleidsplan v.v. G.D.C. versie Seizoen Technisch Beleidsplan GDC

Technisch beleidsplan v.v. G.D.C. versie Seizoen Technisch Beleidsplan GDC Technisch Beleidsplan GDC 1 Inhoudsopgave. Technisch beleidsplan v.v. G.D.C. versie 2014-2017 1. Voorwoord Pag. 2 2. Technische commissie Pag. 3 2.1 Uitgangspunten TC Pag. 4 2.2 Organisatiestructuur TC

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys

Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys - Beheerder: Eigenaar Schrijver Beheerder Algemeen Bestuur Algemeen Bestuur Vrijwilligerscommissie Versie 2.2 Datum 6 maart 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1

Nadere informatie

Organisatie Be Quick `28

Organisatie Be Quick `28 Organisatie Be Quick `28 Taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden Algemene Ledenvergadering (ALV) Hoofdbestuur Benoemt de leden van het (hoofd)bestuur; Schorst en ontslaat de leden van het bestuur;

Nadere informatie

Info avond ouders jeugd SV Marken Donderdag 27 september 2018

Info avond ouders jeugd SV Marken Donderdag 27 september 2018 Info avond ouders jeugd SV Marken Donderdag 27 september 2018 - Opening door Jan Peereboom - Presentatie Jeugdcommisie - Bedrijf SV Marken gerund door vrijwilligers / commissies - Vacatures - Kantinecommissie

Nadere informatie

VOORBEREIDING op een seizoen

VOORBEREIDING op een seizoen PROCEDURE VOORBEREIDING op een seizoen Procedure van elftal evaluatie binnen een seizoen en de voorbereiding naar een nieuw seizoen. 1 Jeugdplan SV Hoofddorp/jan10 Inhoudsopgave: De voorbereiding op het

Nadere informatie

De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter

De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. HOOFDBESTUUR: 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter 1. Secretaris 1. Penningmeester 6. Bestuurders Werkgroepen:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van SV Nootdorp

Huishoudelijk Reglement van SV Nootdorp Huishoudelijk Reglement van SV Nootdorp Het huishoudelijk reglement van SV Nootdorp is een verzameling van regels en bepalingen ter ondersteuning van de statuten van SV Nootdorp. Het huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Administratie doorstroom nieuwe vorderingskaarten Leszwemmen Secretaris Plus Leszwemmen Coordinator Plus Leszwemmen Gecertificeerd trainer ABC Plus

Administratie doorstroom nieuwe vorderingskaarten Leszwemmen Secretaris Plus Leszwemmen Coordinator Plus Leszwemmen Gecertificeerd trainer ABC Plus Afdeling Ondersteunende rol Gewicht Westrijdzwemmen Wedstrijdsecretariaat plus Westrijdzwemmen Ploegleider basis Westrijdzwemmen Coach/teambegeleider basis Westrijdzwemmen Official basis Westrijdzwemmen

Nadere informatie

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren)

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) DOELSTELLING Kwaliteitsverbetering in de (jeugd)opleiding en doorstroming naar de senioren Balans vinden en bewaken tussen recreatief en prestatief

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van volleybal

Huishoudelijk Reglement van volleybal Huishoudelijk Reglement van volleybal Geplaatst op 20 december 2017 door ineke Chris Huishoudelijk Reglement Irene Volleybal, Bilthoven Vastgesteld d.d. 29 november 2017. Waar in dit reglement hij staat,

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Beleidsplan Het beleidsplan is een vastlegging hoe de vereniging zou moeten functioneren en wat de doelstellingen zijn op korte en langere termijn. Het bestuur evalueert de vastleggingen

Nadere informatie

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie januari 2018

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie januari 2018 Organisatiestructuur & Functiebeschrijvingen Versie 5.0 1 januari 2018 Organigram GTV Zwieps Algemene Leden Vergadering Kascommissie Algemeen Bestuur Dagelijks Bestuur Voorzitter Penningmeester Secretaris

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 1.3

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 1.3 Taken en verantwoordelijkheden Bestuur ETV de Helster Versie 1.3 Inleiding De taken van de bestuursleden zijn gebaseerd op de organisatiestructuur van de vereniging en de taak verdeling binnen het bestuur.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan

Technisch Beleidsplan Technisch Beleidsplan 2012-2015 1 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Prestatiegericht voetbal 4 2.1 Doelstelling 4 2.2 Selectiecriteria 4 2.3 Trainingsopkomst 4 2.4 Ontwikkeling en doorstroming 4 2.5 Elftal onder

Nadere informatie

Waar deze avond voor is bedoeld.

Waar deze avond voor is bedoeld. Welkom Waar deze avond voor is bedoeld. -Wij willen informeren -Wij willen enthousiasmeren -Wij willen feedback krijgen -Wij willen met een goed gevoel naar huis gaan Gezamenlijke jeugdafdeling Hoe ziet

Nadere informatie