FAQ 100% GESUBSIDIEERD TRAININGSAANBOD. Voor bedrijven en medewerkers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FAQ 100% GESUBSIDIEERD TRAININGSAANBOD. Voor bedrijven en medewerkers"

Transcriptie

1 FAQ 100% GESUBSIDIEERD TRAININGSAANBOD Voor bedrijven en medewerkers

2 FAQ 100% gesubsidieerd trainingsaanbod Vragen vanuit de bedrijven 1. Hoe kan ik deelnemen? Het 100% gesubsidieerd trainingsaanbod staat open voor werknemers die in (tijdelijke) dienst zijn van organisaties die gevestigd zijn op Schiphol en/of actief zijn in de luchtvaart. Om deel te nemen dient u het aanmeldformulier ondertekend te sturen naar Luchtvaart College Schiphol (LCS). Na verwerking bij LCS kunt u uw werknemers inschrijven voor een training. Werknemers kunnen zich dan ook zelf inschrijving voor een training. 2. Wat zijn de voorwaarden om mee te doen? De voorwaarden zijn: - Ondertekening akkoordverklaring/aanmeldformulier. - Alleen werknemers die in (tijdelijke) dienst zijn van een organisatie die gevestigd is op Schiphol en/of actief is in de luchtvaart kunnen worden aangemeld voor het 100% gesubsidieerd trainingsaanbod van LCS. - Werknemers volgen de training altijd tijdens werktijd. - De subsidie over het loonverlet van de werknemer wordt overgedragen aan het Sectorfonds Luchtvaart ter medebekostiging van de training. - De werkgever levert loonstroken van de cursist(en) aan (t.b.v. loonverlet). - Eind van het kalenderjaar levert de werkgever een jaarloonstaat van de cursist(en) aan op verzoek van het Sectorfonds Luchtvaart, ter definitieve onderbouwing van het loonverlet. Bekijk het aanmeldformulier voor meer informatie rondom de algemene voorwaarden. 3. Als ik deelneem moet ik dan aan alle trainingen deelnemen? Nee, u kunt gewoon een keuze maken. Uw medewerkers kunnen die keuze via de portal ook zelf direct maken. 4. Aan welke trainingen kan ik deelnemen? U kunt altijd van het gehele aanbod gebruikmaken. Alleen als achter de opleiding 100% gesubsidieerd staat, is deze volledig gesubsidieerd. 5. Moet ik de training bij/op de locatie van LCS volgen? U kunt de training ook op andere locaties volgen. Zelfs op uw eigen bedrijfslocatie. Het Bestuur van het Sectorfonds Luchtvaart heeft LCS gevraagd om dit te coördineren. 6. Kan ik de training ook in company (groepstarief) laten plaatsvinden? Ja, dat kan. Neem hierover contact op met LCS. 7. Is ook maatwerk mogelijk? Ja, dat kan. Neem hierover contact op met LCS.

3 8. Is er ook een training mogelijk waar alleen mijn eigen medewerkers aan kunnen deelnemen? Ja, dat is mogelijk. Hierover kunt u contact opnemen met LCS. Bij grote deelnemersaantallen kunt u mogelijk alleen rechtstreeks van de subsidie gebruikmaken, en niet via het 100% gesubsidieerd trainingsaanbod. 9. Met hoeveel mensen kan ik maximaal deelnemen? Het Bestuur heeft geen maximum gesteld, maar behoudt zich wel het recht voor om het aantal deelnemers in te perken. Het 100% gesubsidieerd trainingsaanbod is primair bedoeld voor MKB-bedrijven, maar ook grotere bedrijven mogen meedoen met (voor hen) kleinere aantallen cursisten. Mocht bij een bedrijf het aantal cursisten naar de mening van het Bestuur van het Sectorfonds Luchtvaart te groot worden, dan zal zij dat via LCS op een zo kort mogelijke termijn laten weten. U kunt dan altijd nog van de opleiding gebruikmaken, en hier ook subsidie voor krijgen. U betaalt dan de reguliere opleidingsfactuur, en krijgt achteraf de subsidie hiervoor terug. U maakt in dat geval op dezelfde manier gebruik van de subsidie als bijvoorbeeld KLM en Schiphol Group. 10. Is er een grens aan het aantal deelnemers en kosten? Ja, er is een grens. Het Sectorfonds Luchtvaart heeft een budget van 50 k EUR beschikbaar gesteld om opleidingen 100% gesubsidieerd uit te voeren. Deze 50k EUR is beschikbaar gesteld tijdens de pilotperiode (1 oktober tot en met 31 december 2015). Als het budget bereikt wordt of als alle opleidingen bij een (te) beperkt aantal bedrijven plaats lijkt te vinden, heeft het Sectorfonds Luchtvaart het recht om de 100% gesubsidieerde mogelijkheid per direct op te schorten. De bedoeling is dat na de eerste pilot nieuw budget komt, afhankelijk van het verloop. Uiteraard zullen we hier bekendheid aan geven. 11. Kan ik een training toevoegen? Als een training aan ons aanbod ontbreekt, horen wij dat graag. Binnen de mogelijkheden van de subsidieregeling zullen wij proberen de training te gaan toevoegen. Niet alle trainingen komen voor subsidie in aanmerking. ARBO-verplichte trainingen zijn bijvoorbeeld uitgesloten, en ook opleidingen voor de Ondernemingsraad of Personeelsvertegenwoordiging. Ook herhalingstrainingen komen niet voor subsidie in aanmerking en ook kennismakingsbijeenkomsten van nieuwe medewerkers met het bedrijf. 12. Tot wanneer kan ik cursisten laten deelnemen? Hierover kunt u informatie verkrijgen bij LCS. 13. Kan het met terugwerkende kracht? Het 100% gesubsidieerd trainingsaanbod werkt niet met terugwerkende kracht. Wel kunt u mogelijk rechtstreeks voor subsidie in aanmerking komen. Neem daarover contact op met Jeroen.Stolk@SectorfondsLuchtvaart.nl. 14. Welke factoren bepalen of een training doorgaat? Voornamelijk dat het minimum aantal deelnemers is bereikt.

4 15. Mijn cursus staat niet ingepland, kom ik op een wachtlijst? In de opleidingsportal heeft u de mogelijkheid om u op een wachtlijst te laten plaatsen. 16. Mijn medewerkers gaan naar de cursus buiten werktijd, kan dat? Ja, dat kan. Alleen kunt u dan geen gebruik maken van het 100% gesubsidieerd trainingsaanbod. U ontvangt van ons een reguliere opleidingsfactuur. 17. Kunnen ook medewerkers buiten een vestiging van Schiphol zich aanmelden? Ja, dat kan. Zolang het medewerkers zijn die in de luchtvaart werken. Dat kan dus ook op andere luchthavens zijn, of in de luchtvaartindustrie. 18. Kan ik medewerkers aanmelden die niet in de luchtvaart werken? Ja, dat kan. Alleen kunt u dan geen gebruik maken van het 100% gesubsidieerd trainingsaanbod. U ontvangt van ons een reguliere opleidingsfactuur. 19. Wat gebeurt er als een medewerker de training niet kan afronden? Zolang het om incidentele gevallen gaat is dat geen probleem. Zeker in geval van overmacht. Als medewerkers aanhoudend hun training niet afronden, behoudt het Bestuur van het Sectorfonds Luchtvaart zich het recht toe om opleidingen en/of werkgevers uit het 100% gesubsidieerd aanbod te halen. 20. Hoe werkt de betaling? Als u aan alle voorwaarden voldoet, krijgt u voor de opleiding geen factuur en hebben wij van u ook geen betaling nodig. Het Sectorfonds Luchtvaart betaalt alle externe kosten uit de subsidie over de opleidingsfactuur en over het loonverlet van de cursisten. Loonverlet zijn de loonkosten van de cursisten tijdens de opleiding. Om die kosten te kunnen onderbouwen hebben we volgens de subsidieregeling loonstroken en jaarloonstaten nodig. Ook is een bewijs nodig dat de opleiding tijdens werktijd is gedaan. Anders is er geen sprake van loonverlet, en heeft het Sectorfonds Luchtvaart niet voldoende subsidie om de externe trainingskosten te kunnen betalen. 21. Ontvang ik een factuur? U ontvangt alleen een factuur als u niet aan de administratieve eisen voldoet. Ook als u zich niet heeft aangemeld voor het 100% gesubsidieerd trainingsaanbod ontvangt u een factuur. 22. Kan ik nog een naheffing verwachten als de subsidie niet wordt goedgekeurd? U kunt alleen een naheffing verwachten als u niet aan de administratieve eisen voldoet. Bijvoorbeeld als u aan het einde van het jaar niet op verzoek daartoe van het Sectorfonds Luchtvaart een jaarloonstaat inlevert. Uiteraard zal het Sectorfonds Luchtvaart niet zomaar een factuur naar u toesturen, maar eerst contact met u opnemen.

5 23. Wat gebeurt er als het budget op is? Als het budget op is, stoppen de nieuwe aanmeldingen onder het 100% gesubsidieerd trainingsaanbod. U kunt dat zien bij de nieuwe aanmelding en u kunt dan wel tegen de reguliere betaling alsnog de opleiding volgen. Aanmeldingen die nog voor de budgetuitputting binnenkomen worden gewoon 100% gesubsidieerd. Het Bestuur van het Sectorfonds Luchtvaart onderzoekt eind november hoe het 100% gesubsidieerd trainingsaanbod is verlopen. Afhankelijk daarvan zal het Sectorfonds Luchtvaart nieuw budget beschikbaar stellen, waarbij zij ook de mening van het Agentschap SZW zal meenemen. Als het budget op dreigt te raken, zal LCS contact met u opnemen. 24. Kan ik nog extra kosten verwachten voor deelneming? Van onze kant zijn er geen extra kosten. Kosten voor lunch, reis, verblijf en parkeren zijn altijd volledig voor eigen rekening van de cursist of de werkgever. 25. Welk bedrag is gesubsidieerd? Alle trainingskosten, leermiddelen, leslokalen, inzet van medewerkers en ook de deelname van cursisten. 26. Komen de reiskosten en de lunchkosten van mijn deelnemer ook in aanmerking voor subsidie? Neen. Deze zijn altijd voor eigen rekening van de cursist of de werkgever, dat geldt ook voor het parkeergeld. 27. Waar hebben jullie de loonstroken voor nodig? Loonstroken en jaarloonstaten zijn vanuit de subsidieregeling vereist om het werknemerschap van de cursist aan te tonen en om de hoogte van het subsidiabele uurtarief te kunnen betalen. 28. Hoe gaan jullie om met de bescherming van de gegevens inzake de loonstroken? Loonstroken en jaarloonstaten zijn nodig vanwege de subsidieregeling. LCS en het Sectorfonds Luchtvaart betrachten de grootst mogelijke zorgvuldigheid ten aanzien van deze documenten en alle verwerkte gegevens. Bedoeld is dat beide organisaties periodiek hierop getoetst gaan worden. 29. Waarom doet KLM en Schiphol Group niet mee? Het 100% gesubsidieerd trainingsaanbod is vooral bedoeld voor MKB-bedrijven. Omdat KLM en Schiphol Group veel cursisten hebben, maken zijn rechtstreeks van de subsidie gebruik. Dat wil zeggen dat zij zelf het subsidierisico dragen, waar dat bij de MKB-bedrijven bij het Sectorfonds Luchtvaart ligt. Voorwaarde hierbij wel is dat de deelnemende bedrijven aan het 100% gesubsidieerd trainingsaanbod aan alle voorwaarden voldoen. 30. Ik wil net als KLM en Schiphol Group zelf de subsidies ontvangen, kan dat? Ja, dat kan. In dat geval kunt u contact opnemen met Jeroen.Stolk@SectorfondsLuchtvaart.nl

6 31. Wat is LCS? Luchtvaart College Schiphol is een initiatief van Schiphol Group, KLM en het ROC van Amsterdam. Met vernieuwende werk- en leerprogramma s werkt LCS aan duurzame werkgelegenheid in de luchtvaart. LCS is een netwerkorganisatie en verbindt de bedrijven op Schiphol, diverse leerinstellingen en de gemeentes rondom de luchthaven. Samen ontwikkelt en organiseert LCS vernieuwende leerprogramma's met de praktijk op de luchthaven als uitgangspunt. 32. Wat is het Sectorplan Luchtvaart? Sectorplan Luchtvaart is een Plan van Aanpak van werkgevers en vakbonden in de luchtvaartsector, met als doel om de werkgelegenheid en arbeidsmarkt te versterken. Het Sectorplan Luchtvaart is geschreven op de subsidieregeling Cofinanciering Sectorplannen van het Ministerie van SZW. Voor de periode 16 augustus 2013 tot en met 19 juni 2017 heeft het Ministerie van voor de luchtvaartsector ongeveer 11 mio euro beschikbaar gesteld voor het Sectorfonds Luchtvaart. Deze subsidie wordt nu ondermeer gebruikt om opleidingen 100% gesubsidieerd aan te bieden. 33. Wat is het Sectorfonds Luchtvaart? Het Sectorfonds Luchtvaart is een stichting waarin drie vakbonden en drie werkgevers(organisaties) in de luchtvaartsector zijn verenigd. Te weten: FNV, CNV en De Unie van vakbondszijde en KLM, Schiphol Group en ACN. Het Sectorfonds Luchtvaart is in 2007 door het Ministerie van SZW erkend om subsidieaanvragen voor de luchtvaartsector in te dienen. Het Sectorfonds Luchtvaart is de penvoerder van het Sectorplan Luchtvaart. 34. Ik heb een klacht, wat moet ik doen? Op de website van het Sectorfonds Luchtvaart vindt u de procedure die u kunt volgen. 35. Kan ik mij ook weer afmelden voor het 100% gesubsidieerd trainingsaanbod? Ja, dat kan. Neem in dat geval contact op met Jeroen.Stolk@SectorfondsLuchtvaart.nl.

7 Vragen vanuit de medewerker 1. Mijn bedrijf doet nog niet mee, kan ik toch aan een gesubsidieerde cursus deelnemen? In principe kunt u altijd deelnemen aan een opleiding. 100% gesubsidieerd of niet. Als uw bedrijf / werkgever niet meedoet, zal er wel een opleidingsfactuur van toepassing zijn. 2. Waar heeft u mijn loonstrook voor nodig? In het 100% gesubsidieerd trainingsaanbod gebruiken we de subsidie over de loonkosten van de cursisten tijdens de opleiding om de opleidingen te kunnen bekostigen. De loonkosten moeten volgens de subsidieregeling aan de hand van loonstroken en jaarloonstaten op een voorgeschreven manier worden vastgesteld. Wij vinden het vervelend om de loonstroken te moeten opvragen, maar de subsidie vereist het. Uiteraard gaan we met de grootst mogelijke zorgvuldigheid met uw gegevens om. 3. Waarom moet ik de training tijdens werktijd doen? Dat is nodig omdat loonkosten alleen subsidiabel zijn tijdens werktijd. Alleen dan zijn er immers loonkosten. Vandaar de voorwaarde vanuit het 100% gesubsidieerd trainingsaanbod. Overigens mag u ook altijd de opleiding volgen buiten werktijd. Alleen zal er dan wel een factuur voor de trainingskosten voor u of uw werkgever zijn. 4. Wat betekent het als ik de training buiten mijn werktijd volg? Dat betekent dat wij de trainingskosten alsnog bij de opdrachtgever in rekening moeten brengen. 5. Hoe weten jullie dat ik de training onder werktijd volg? Hiertoe vragen wij per deelnemer op de presentielijst een verklaring waarin dit wordt aangegeven. Daarna vragen wij ook de werkgever om een bevestiging. 6. Wat betekent het als ik op de wachtlijst kom? Indien u zich inschrijft op de wachtlijst voor een bepaalde training dan zal LCS op basis van het aantal inschrijvingen voor die training een trainingsdatum gaan vaststellen. U wordt hiervan automatisch op de hoogte gesteld. Mocht het aantal deelnemers niet binnen een afzienbare tijd het minimale aantal bereikt hebben dan zal LCS ook contact met u opnemen. 7. Als de training niet doorgaat, vervalt dan de subsidie? Als de training niet doorgaat, neemt LCS contact met u op. Als het voor u mogelijk en wenselijk is om aan een andere sessie van dezelfde opleiding deel te nemen, vervalt de subsidie niet. Als u besluit om geen gebruik meer te maken van de opleiding, komt die subsidie voor anderen beschikbaar en vervalt de subsidie voor u. 8. Wat is LCS? Zie antwoord 31 bij Vragen vanuit bedrijven. 9. Wat is het Sectorplan? Zie antwoord 32 bij Vragen vanuit bedrijven.

8 10. Wat is het Sectorfonds? Zie antwoord 33 bij Vragen vanuit bedrijven. 11. Hoe zit het met de reis- en parkeerkosten? Die zijn voor uw eigen rekening. Net als lunchkosten en dergelijke. 12. Ik heb een klacht, wat moet ik doen? Op de website van het Sectorfonds Luchtvaart vindt u de procedure die u kunt volgen.

REGLEMENT LOONKOSTENSUBSIDIE. Stimuleren mobiliteit en voorkomen van werkloosheid van werknemers ouder dan 55 jaar

REGLEMENT LOONKOSTENSUBSIDIE. Stimuleren mobiliteit en voorkomen van werkloosheid van werknemers ouder dan 55 jaar REGLEMENT LOONKOSTENSUBSIDIE Stimuleren mobiliteit en voorkomen van werkloosheid van werknemers ouder dan 55 jaar Maatregel 2 in het kader van het sectorplan bouw & infra (versie 7-3-2014) Inhoudsopgave

Nadere informatie

FAQ Subsidieregeling Jong en Oud

FAQ Subsidieregeling Jong en Oud FAQ Subsidieregeling Jong en Oud Aanvraag Vraag 1 Hoe is de aanvraagprocedure voor de subsidieregeling Jong en Oud ingericht? 2 Tot welke datum kan een aanvraag worden ingediend? 3 Kan ook voor indienstneming

Nadere informatie

REGLEMENT LOONKOSTENSUBSIDIE. Realiseren banen voor (langdurig) werklozen tot 55 jaar. Maatregel 5 in het kader van het sectorplan bouw & infra

REGLEMENT LOONKOSTENSUBSIDIE. Realiseren banen voor (langdurig) werklozen tot 55 jaar. Maatregel 5 in het kader van het sectorplan bouw & infra REGLEMENT LOONKOSTENSUBSIDIE Realiseren banen voor (langdurig) werklozen tot 55 jaar Maatregel 5 in het kader van het sectorplan bouw & infra (versie 7-3-2014) Inhoudsopgave Artikel 1 Definities... 2 Artikel

Nadere informatie

Regeling Masterclass Mobiliteit en brede inzetbaarheid (Mobri)

Regeling Masterclass Mobiliteit en brede inzetbaarheid (Mobri) Regeling Masterclass Mobiliteit en brede inzetbaarheid (Mobri) Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie bij woningcorporaties, heeft het FLOW-bestuur in afstemming met sociale partners besloten dat zij

Nadere informatie

REGLEMENT LOONKOSTENSUBSIDIE. Realiseren van leerwerkplekken (bbl-2 en bbl-3) voor jongeren tot 27 jaar

REGLEMENT LOONKOSTENSUBSIDIE. Realiseren van leerwerkplekken (bbl-2 en bbl-3) voor jongeren tot 27 jaar REGLEMENT LOONKOSTENSUBSIDIE Realiseren van leerwerkplekken (bbl-2 en bbl-3) voor jongeren tot 27 jaar Maatregel 4 in het kader van het sectorplan bouw & infra (versie 1-1-2015) Inhoudsopgave Artikel 1

Nadere informatie

Aanvraag sectorplan subsidie voor BBL-opleiding

Aanvraag sectorplan subsidie voor BBL-opleiding Aanvraag sectorplan subsidie voor BBL-opleiding Met dit formulier kunt u subsidie aanvragen voor een BBL-opleiding voor de instroom van nieuw intredende werknemers. Dit document bestaat uit vier delen:

Nadere informatie

GEBRUIK JE SCHOLINGSPOTJE

GEBRUIK JE SCHOLINGSPOTJE GEBRUIK JE SCHOLINGSPOTJE ZORG DAT JE BIJ BLIJFT Als vakman weet u hoe belangrijk het is om de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en technieken. Ook FNV Bouw vindt het belangrijk dat u bij blijft.

Nadere informatie

UITVOERINGSOVEREENKOMST

UITVOERINGSOVEREENKOMST UITVOERINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. Zorg aan Zet, arbeidsmarktorganisatie voor Zorg en Welzijn in Limburg, hoofdaanvrager regionale sectorplan zorg hierna te noemen: (de) aanvrager, 2. Arbeidsorganisatie..

Nadere informatie

DUURZAAM VOORUIT Deelplan voor bibliotheken uit Sectorplan Cultuur

DUURZAAM VOORUIT Deelplan voor bibliotheken uit Sectorplan Cultuur DUURZAAM VOORUIT Deelplan voor bibliotheken uit Sectorplan Cultuur Den Haag, 2015 DUURZAAM VOORUIT Deelplan voor bibliotheken uit Sectorplan Cultuur De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) heeft

Nadere informatie

1118ZP75583. Sectorfonds Luchtvaart Postbus 75583 1118ZP LUCHTHAVEN SCHIPHOL

1118ZP75583. Sectorfonds Luchtvaart Postbus 75583 1118ZP LUCHTHAVEN SCHIPHOL > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Sectorfonds Luchtvaart Postbus 75583 1118ZP LUCHTHAVEN SCHIPHOL 1118ZP75583 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Sectorplan FCB

Algemene Voorwaarden Sectorplan FCB Algemene Voorwaarden Sectorplan FCB I II III IV V VI Algemeen Te vergoeden kosten en hoogte van de vergoeding Indiening van de aanvraag Behandeling van de aanvraag Afhandeling van de vergoeding Slotbepalingen

Nadere informatie

UITVOERINGSOVEREENKOMST. 1. Werkgeversvereniging.., hoofdaanvrager regionale sectorplan zorg hierna te noemen: (de) aanvrager,

UITVOERINGSOVEREENKOMST. 1. Werkgeversvereniging.., hoofdaanvrager regionale sectorplan zorg hierna te noemen: (de) aanvrager, UITVOERINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. Werkgeversvereniging.., hoofdaanvrager regionale sectorplan zorg hierna te noemen: (de) aanvrager, 2. Arbeidsorganisatie.. gevestigd te (..), hierna te noemen:

Nadere informatie

REGLEMENT LOONKOSTENSUBSIDIE. Behoud kennisoverdracht door leermeesters ouder dan 55 jaar. Maatregel 3 in het kader van het sectorplan bouw & infra

REGLEMENT LOONKOSTENSUBSIDIE. Behoud kennisoverdracht door leermeesters ouder dan 55 jaar. Maatregel 3 in het kader van het sectorplan bouw & infra REGLEMENT LOONKOSTENSUBSIDIE Behoud kennisoverdracht door leermeesters ouder dan 55 jaar Maatregel 3 in het kader van het sectorplan bouw & infra (versie 31-3-2014) Inhoudsopgave Artikel 1 Definities...

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT OVEREENKOMST VAN OPDRACHT De Stichting Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds Voortgezet Onderwijs, Voion, hierna ook te noemen Opdrachtgever, statutair gevestigd te Utrecht, voor het ondertekenen van deze overeenkomst

Nadere informatie

Procedure ESF-subsidie Stichting Opleidingsfonds MITT

Procedure ESF-subsidie Stichting Opleidingsfonds MITT Procedure ESF-subsidie Stichting Opleidingsfonds MITT Opleiden met ESF-subsidie in de mode-, interieur-, textiel-, en tapijtbranche! De MITT branches zijn door technologische ontwikkelingen voortdurend

Nadere informatie

1. Werkgevers en vakbonden willen jou meer betrekken bij het cao-overleg. Dat vind ik..

1. Werkgevers en vakbonden willen jou meer betrekken bij het cao-overleg. Dat vind ik.. CNV Unie ledenenquête kunststof- en rubberindustrie oktober 2015 1. Werkgevers en vakbonden willen jou meer betrekken bij het cao-overleg. Dat vind ik.. Onzin, daar hebben we vakbonden voor Ben benieuwd

Nadere informatie

TIEN MAATREGELEN OM VAKMANSCHAP TE BEHOUDEN EN TE VERSTERKEN. Maak er gebruik van, het kan u geld opleveren! www.sectorplanbouwinfra.

TIEN MAATREGELEN OM VAKMANSCHAP TE BEHOUDEN EN TE VERSTERKEN. Maak er gebruik van, het kan u geld opleveren! www.sectorplanbouwinfra. TIEN MAATREGELEN OM VAKMANSCHAP TE BEHOUDEN EN TE VERSTERKEN Maak er gebruik van, het kan u geld opleveren! www.sectorplanbouwinfra.nl Sectorplan Bouw & Infra 2013-2015 Het Sectorplan Bouw & Infra 2013-2015

Nadere informatie

Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015

Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015 Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015 Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang, heeft het

Nadere informatie

Procedure ESF-subsidie O&A fonds SZS

Procedure ESF-subsidie O&A fonds SZS Procedure ESF-subsidie O&A fonds SZS Opleiden met ESF-subsidie in de SZS-branche! De SZS branche is door technologische ontwikkelingen voortdurend in beweging. De activiteiten, de projecten en het scholingsaanbod

Nadere informatie

In het Sectorplan Bouw & Infra zijn vijf subsidieregelingen opgenomen voor werkgevers (maatregel 2 t/m 6).

In het Sectorplan Bouw & Infra zijn vijf subsidieregelingen opgenomen voor werkgevers (maatregel 2 t/m 6). Subsidieregelingen sectorplan In het Sectorplan Bouw & Infra zijn vijf subsidieregelingen opgenomen voor werkgevers (maatregel 2 t/m 6). Maatregel 2: Stimuleren mobiliteit en voorkomen van werkloosheid

Nadere informatie

Europese subsidie voor scholing van werkenden in de havensector!

Europese subsidie voor scholing van werkenden in de havensector! ESF-spelregels 2011-2012 Stichting 631/634 Europese subsidie voor scholing van werkenden in de havensector! De havensector is door technologische ontwikkelingen voortdurend in beweging. De activiteiten,

Nadere informatie

Regeling Scholing Jeugdzorg

Regeling Scholing Jeugdzorg Regeling Scholing Jeugdzorg Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang heeft het FCB-bestuur in afstemming met sociale partners besloten

Nadere informatie

Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld?

Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld? Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld? Toekomstplannen. Een andere woning, een verre reis of kinderen die gaan studeren. Je hebt uitdagend werk, een inkomen en ambities. Je moet

Nadere informatie

Regeling Scholing Kinderopvang per 1 juli 2015

Regeling Scholing Kinderopvang per 1 juli 2015 Regeling Scholing Kinderopvang per 1 juli 2015 Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang, heeft het FCB-bestuur in afstemming met

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1A 2513 AA s-gravenhage

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1A 2513 AA s-gravenhage Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1A 2513 AA s-gravenhage Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Telefoon

Nadere informatie

ESF-spelregels 2011 Stichting O&O fonds voor de Uitvaartbranche (SOVU) Europese subsidie voor scholing van werkenden in de uitvaartsector!

ESF-spelregels 2011 Stichting O&O fonds voor de Uitvaartbranche (SOVU) Europese subsidie voor scholing van werkenden in de uitvaartsector! ESF-spelregels 2011 Stichting O&O fonds voor de Uitvaartbranche (SOVU) Europese subsidie voor scholing van werkenden in de uitvaartsector! SOVU is één van de fondsen die de staatssecretaris van SZW heeft

Nadere informatie

Verwachte bijdragepercentages van het brutoloon

Verwachte bijdragepercentages van het brutoloon Dit heeft mogelijk financiële gevolgen. Om dit op te vangen is de PAWW ontwikkeld. Dit is de private uitkering die ingaat na afloop van je wettelijke WW- of loongerelateerde WGA. Met de PAWW komt de duur

Nadere informatie

Handleiding Administratieve Organisatie en Interne Controle (AOIC)

Handleiding Administratieve Organisatie en Interne Controle (AOIC) Handleiding Administratieve Organisatie en Interne Controle (AOIC) Algemene aanmeld- en facturatieprocedure Aanmelden 1. De werkgever vallend onder de sector Kartonnage en flexibele Verpakkingen (aanvrager)

Nadere informatie

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Werk

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Werk Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Werk Tijdelijke stimuleringsregeling regulier maken 10.000 ID-banen Informatie voor werkgevers Een reguliere baan voor 10.000 ID-werknemers Van 1 maart

Nadere informatie

FAQ (veel gestelde vragen) Bustijden: Gebruik de zoekfunctie ctrl f om snel je vraag te kunnen vinden. B usbegeleider :

FAQ (veel gestelde vragen) Bustijden: Gebruik de zoekfunctie ctrl f om snel je vraag te kunnen vinden. B usbegeleider : FAQ (veel gestelde vragen) Gebruik de zoekfunctie ctrl f om snel je vraag te kunnen vinden. B usbegeleider : Wie begeleidt mij bij het overstappen? De busbegeleider helpt je overstappen. Als je extra ondersteuning

Nadere informatie

Regeling leervouchers loopbaanontwikkeling

Regeling leervouchers loopbaanontwikkeling Regeling leervouchers loopbaanontwikkeling Looptijd: 1 maart 2017 tot en met 31 december 2018 Aanbod voor werknemers metalektrobedrijven A+O wil werknemers van metalektrobedrijven ondersteunen bij het

Nadere informatie

OSR - Specifiek. Artikel 1. Definities

OSR - Specifiek. Artikel 1. Definities OSR - Specifiek Uitgangspunten OSR-Specifiek is een tijdelijke regeling, waarin de voorheen bestaande tijdelijke regeling OSR Duurzaam is opgegaan. OSR-Specifiek gaat in per 1 januari 2013 en geldt tot

Nadere informatie

Regeling Kwalificerende opleidingen

Regeling Kwalificerende opleidingen Regeling Kwalificerende opleidingen Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie bij woningcorporaties, heeft het FLOW-bestuur in afstemming met sociale partners besloten dat zij meer wil doen om werkgevers

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT. Gilde-BT

Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT. Gilde-BT Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT Gilde-BT Versie 2.1 Datum 16-07-2015 Inhoud Inleiding...2 Registeren...3 Beheren van uw accountgegevens...5 Algemene documenten uploaden...6 Het cursusaanbod...7

Nadere informatie

Uitvoeringsreglement Opscholingsregeling BPV sectorplan

Uitvoeringsreglement Opscholingsregeling BPV sectorplan Uitvoeringsreglement Opscholingsregeling BPV sectorplan Uitgangspunten Op 14 mei 2014 heeft de minister van SZW het sectorplan 2013RCSP20112 werkgelegenheid en vakmanschap in de Technische Installatiesector

Nadere informatie

Sectorplan VVT, GHZ en GGZ

Sectorplan VVT, GHZ en GGZ Sectorplan VVT, GHZ en GGZ Mobiliteitstrajecten Van-Werk-Naar-Werk-Trajecten Juli 2014 PUBLIEKE ZAAK inleiding In dit document lichten sociale partners verenigd in het Samenwerkings - verband VVT-GHZ-GGZ

Nadere informatie

Aanmeldingsformulieren Duurzame inzetbaarheid

Aanmeldingsformulieren Duurzame inzetbaarheid Aanmeldingsformulieren Duurzame inzetbaarheid Voor aanvragen van een Loopbaanscan d.d. 11 juni 2015 1/8 Waarom een loopbaanscan? Hoe houdt u uw bedrijf flexibel en uw medewerkers gemotiveerd? Door te investeren

Nadere informatie

OSR Duurzaam. Uitgangspunten

OSR Duurzaam. Uitgangspunten OSR Duurzaam Uitgangspunten De onderstaande regeling gaat in per 1 januari 2012 en geldt uitsluitend tijdens de kalenderjaren 2012 en 2013. Deze tijdelijke regeling is een aanvulling op de reguliere OSR

Nadere informatie

Begeleiding (leerling-)werknemer door 55+ sectorplan

Begeleiding (leerling-)werknemer door 55+ sectorplan THEMA 2 BEHOUD VAKKRACHTEN MAATREGEL 4 Begeleiding sectorplan Doel Deze maatregel vloeit voort uit het Sectorplan voor de Technische Installatiebranche (2013RCSP20112 werkgelegenheid en vakmanschap in

Nadere informatie

Algemene bepalingen en gebruiksvoorwaarden Pagina 1

Algemene bepalingen en gebruiksvoorwaarden Pagina 1 ALGEMENE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN VOOR GEBRUIKERS CA-ICT biedt het webportal www.caict-esf.nl aan Gebruikers aan onder toepasselijk verklaring van de volgende bepalingen en voorwaarden. Lees deze overeenkomst

Nadere informatie

1. Kan ik als lid van KNBLO-NL (via vereniging of individueel) meedoen aan Via Vierdaagse?

1. Kan ik als lid van KNBLO-NL (via vereniging of individueel) meedoen aan Via Vierdaagse? Meest gestelde vragen: 1. Kan ik als lid van KNBLO-NL (via vereniging of individueel) meedoen aan Via 2. Ik ben onlangs lid geworden van KNBLO-NL (via vereniging of individueel). Is er een manier om toch

Nadere informatie

Uitvoeringsreglement Instroomregeling BPV sectorplan

Uitvoeringsreglement Instroomregeling BPV sectorplan Uitvoeringsreglement Instroomregeling BPV sectorplan Uitgangspunten Op 14 mei 2014 heeft de minister van SZW het sectorplan 2013RCSP20112 werkgelegenheid en vakmanschap in de Technische Installatiesector

Nadere informatie

Toelichting Duurzame Inzetbaarheid

Toelichting Duurzame Inzetbaarheid Toelichting Duurzame Inzetbaarheid In deze toelichting leest u meer over de aanvraagprocedure van de ESF-subsidie voor Duurzame Inzetbaarheid. Ook leest u hierin wat wij van u verwachten en wat u van het

Nadere informatie

Aanmeldingsformulieren Boekondernemer van de Toekomst losse moduledag(en) Op weg naar een vitale toekomst

Aanmeldingsformulieren Boekondernemer van de Toekomst losse moduledag(en) Op weg naar een vitale toekomst Aanmeldingsformulieren Boekondernemer van de Toekomst losse moduledag(en) Op weg naar een vitale toekomst Volg nu losse moduledagen uit het BOvdT programma! Voor iedereen die niet het 7-daagse Boekondernemer

Nadere informatie

Handleiding Colland subsidie BBL ers

Handleiding Colland subsidie BBL ers Handleiding Colland subsidie BBL ers Organisaties in de cumelasector die de cao-leo toepassen met werknemers die een BBL opleiding volgen op niveau 1,2 of 3 komen in aanmerking voor loonkostensubsidie.

Nadere informatie

Begeleiding (leerling-)werknemer door 55+ sectorplan

Begeleiding (leerling-)werknemer door 55+ sectorplan THEMA 2 BEHOUD VAKKRACHTEN MAATREGEL 4 Begeleiding sectorplan Doel Deze maatregel vloeit voort uit het Sectorplan voor de Technische Installatiebranche (2013RCSP20112 werkgelegenheid en vakmanschap in

Nadere informatie

Regeling Toekomstgerichte Scholing FLOW

Regeling Toekomstgerichte Scholing FLOW Regeling Toekomstgerichte Scholing FLOW Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie bij woningcorporaties, heeft het FLOW-bestuur in afstemming met sociale partners besloten dat zij meer wil doen om werkgevers

Nadere informatie

REGLEMENT LOOPBAANCHECK

REGLEMENT LOOPBAANCHECK REGLEMENT LOOPBAANCHECK 2015-2016 Definitief vastgesteld op 2 december 2014 Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsbepaling blz. 03 Artikel 2 Algemeen blz. 04 Artikel 3 Doelgroep blz. 05 Artikel 4 Aanvraag loopbaancheck/scholing

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding preventiemedewerker

Informatieblad. Opleiding preventiemedewerker Informatieblad Opleiding preventiemedewerker Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving)

Nadere informatie

Toelichting ESF op Rijopleidingen voor bedrijven

Toelichting ESF op Rijopleidingen voor bedrijven Toelichting ESF op Rijopleidingen voor bedrijven Inhoudsopgave Inleiding.. pagina 2 Belangrijkste kenmerken. pagina 3 Voorwaarden voor de werkgever pagina 5 Het waarmerken van documenten.. pagina 6 Stappenplan

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding coördinator/hoofd BHV

Informatieblad. Opleiding coördinator/hoofd BHV Informatieblad Opleiding coördinator/hoofd BHV Waarom kiezen voor ccb groep? in 3 dagen uw diploma Coördinator / Hoofd BHV behalen interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen ruime

Nadere informatie

STIMULERINGSREGELING VERNIEUWENDE HR-PROJECTEN

STIMULERINGSREGELING VERNIEUWENDE HR-PROJECTEN arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo STIMULERINGSREGELING VERNIEUWENDE HR-PROJECTEN Zestor is opgericht door sociale partners in het hbo: Het is toegestaan om (delen van) de informatie uit dit rapport

Nadere informatie

Schakelzoneprogramma Universiteit van Amsterdam Tentaminering Inhoudsopgave

Schakelzoneprogramma Universiteit van Amsterdam Tentaminering Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Aanmelden algemeen 2 Aanmelden in Nederland en Vlaanderen 3 Aanmelden in het buitenland 4 Afmelden 5 Verdere verloop procedure na aanmelding 6 Extra tentamenkans 7 Laatste tentamenmogelijkheid

Nadere informatie

Stappen tijdens een reorganisatieproces. Hoe gaat een reorganisatie in zijn werk?

Stappen tijdens een reorganisatieproces. Hoe gaat een reorganisatie in zijn werk? Stappen tijdens een reorganisatieproces Hoe gaat een reorganisatie in zijn werk? STAP 1 Het voornemen tot reorganisatie Iedere reorganisatie begint met het plan om te gaan reorganiseren. Dit plan komt

Nadere informatie

Infosessie oproep 307. Opleidingen in bedrijven 20/02/2015

Infosessie oproep 307. Opleidingen in bedrijven 20/02/2015 Infosessie oproep 307 Opleidingen in bedrijven 20/02/2015 Oproep 307 Kader Wat Wie Hoe Wanneer Kader ESF Vlaanderen ESF = Europees Sociaal Fonds Subsidieagentschap in het domein Werk en Sociale Economie

Nadere informatie

Een kopie/kopieën van uw diploma(s) meesturen.

Een kopie/kopieën van uw diploma(s) meesturen. 4. Vooropleiding (zo volledig mogelijk invullen) Vmbo met diploma ja nee jaar diploma: Leerweg theoretische leerweg gemengde leerweg kaderberoepsgerichte leerweg basisberoepsgerichte leerweg leerwerktraject

Nadere informatie

Wie kan subsidie aanvragen? Iedere rechtspersoon of natuurlijke persoon kan LEF subsidie aanvragen, mits ingeschreven in de Kamer van Koophandel.

Wie kan subsidie aanvragen? Iedere rechtspersoon of natuurlijke persoon kan LEF subsidie aanvragen, mits ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Veelgestelde vragen LEF 6 nov 2015 Waarom een Lokaal Economisch Fonds? De gemeente stimuleert de economie en werkgelegenheid in Utrecht. Het Lokaal Economische Fonds, met een budget van 8 miljoen euro,

Nadere informatie

Handleiding Training Ontwikkeladvies Leidinggevenden

Handleiding Training Ontwikkeladvies Leidinggevenden Handleiding Training Ontwikkeladvies Leidinggevenden Voor u ligt de handleiding voor loopbaanadviseurs van de Training Ontwikkeladvies Leidinggevenden. Hierin vindt u alle relevante informatie met betrekking

Nadere informatie

ook in de toekomst gezond en vitaal

ook in de toekomst gezond en vitaal Kartonnage en Flexibele Verpakkingen: ook in de toekomst gezond en vitaal Sectorplan 2015-2016 Een miljoen euro beschikbaar voor projecten om vakmanschap te behouden en te versterken. Doe mee en maak er

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1856 24 februari 2011 Recreatie Sociaal Fonds 2011/2012 Verbindendverklaring gewijzigde CAO-bepalingen MINISTERIE VAN

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst AMIF aanvraagtijdvak 2017

Voorlichtingsbijeenkomst AMIF aanvraagtijdvak 2017 Voorlichtingsbijeenkomst AMIF aanvraagtijdvak 2017 Hieronder volgt een overzicht van de vragen die zijn gesteld door de aanwezigen tijdens de Voorlichtingsbijeenkomst AMIF op 17 februari 2017. Vraag 1:

Nadere informatie

Deeltijd-WW, en nu? Wat u moet weten als u een uitkering krijgt

Deeltijd-WW, en nu? Wat u moet weten als u een uitkering krijgt Deeltijd-WW, en nu? Wat u moet weten als u een uitkering krijgt Werk boven uitkering UWV stimuleert mensen om aan het werk te gaan en ondersteunt ze daarbij. Is werken niet mogelijk, dan verstrekt UWV

Nadere informatie

Van Marcke College Training Planner

Van Marcke College Training Planner Van Marcke College Training Planner Handleiding voor de klant 1. Inleiding Beste klant, Vanaf 15-7-2015 lanceert Van Marcke College zijn Training Planner. Via dit platform kun je online je eigen opleidingsplan

Nadere informatie

Begeleiding (leerling-)werknemer door 55+ sectorplan

Begeleiding (leerling-)werknemer door 55+ sectorplan THEMA 2 BEHOUD VAKKRACHTEN MAATREGEL 4 Begeleiding (leerling-)werknemer door 55+ sectorplan Doel Deze maatregel vloeit voort uit het Sectorplan voor de Technische Installatiebranche (2013RCSP20112 werkgelegenheid

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling. Maatregel 7. Sectorplan Procesindustrie

Uitvoeringsregeling. Maatregel 7. Sectorplan Procesindustrie Uitvoeringsregeling Maatregel 7 Loopbaancheck Sectorplan Procesindustrie Uitvoeringsregeling Sectorplan Procesindustrie maatregel 7 vs 2 12-6-14 1/6 Inhoud 1 Algemeen... 3 1.1 Doel Uitvoeringsregeling...

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI)

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Informatieblad Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Waarom kiezen voor ccb groep? In 1,5 dagen uw diploma Beheerder brandmeldinstallatie behalen interactief lesprogramma met veel ruimte voor

Nadere informatie

ONLINE BIEDEN 7 JUNI 2010

ONLINE BIEDEN 7 JUNI 2010 ONLINE BIEDEN M E T I N G A N G V A N 7 JUNI 2010 De rijksoverheid biedt steeds meer diensten aan via internet. Ook Domeinen Roerende Zaken (DRZ) haakt aan op de mogelijkheden die internet biedt. Niet

Nadere informatie

DEEL A: Specifieke bepalingen voor incompanytrainingen:

DEEL A: Specifieke bepalingen voor incompanytrainingen: Algemene voorwaarden 1. Definities 1.1 De Academie voor Praten met Kinderen: opleidingsinstituut dat training en opleiding verzorgt, zowel incompany als op basis van open inschrijving. De Academie voor

Nadere informatie

Regeling bedrijfsfitness

Regeling bedrijfsfitness IBN stelt bedrijfsfitness ter beschikking aan bijna alle medewerkers. Als u wilt weten of u mee kunt doen aan bedrijfsfitness, volgt u de stappen die hieronder zijn aangegeven. Kan ik mee doen aan bedrijfsfitness?

Nadere informatie

1.3 Algemene voorwaarden van Opdrachtgever gelden niet, tenzij deze schriftelijk door BDA Opleidingen zijn aanvaard.

1.3 Algemene voorwaarden van Opdrachtgever gelden niet, tenzij deze schriftelijk door BDA Opleidingen zijn aanvaard. Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden BDA Dak- en Gevelopleidingen Artikel 1 Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en op alle overeenkomsten tot het verrichten

Nadere informatie

Regeling cofinanciering sectorplannen

Regeling cofinanciering sectorplannen Regeling cofinanciering sectorplannen Informatiebijeenkomst Actieteam Kernteam Sectorplannen Ministerie SZW Inhoud presentatie 1. Aanleiding 2. Doel en tijdpad 3. Kernpunten 4. Ruimte voor maatwerk en

Nadere informatie

Er geldt een minimumleeftijd van 18 jaar om het webportal te gebruiken. Als u jonger bent dan 18 jaar, mag u dit webportal niet gebruiken.

Er geldt een minimumleeftijd van 18 jaar om het webportal te gebruiken. Als u jonger bent dan 18 jaar, mag u dit webportal niet gebruiken. ALGEMENE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN VOOR GEBRUIKERS SOBB biedt het webportal www.particulierebeveiliging.com/esf aan Gebruikers aan onder toepasselijk verklaring van de volgende bepalingen en voorwaarden.

Nadere informatie

Is een intekenlijst afdoende bewijs bij de organisatie van een evenement?

Is een intekenlijst afdoende bewijs bij de organisatie van een evenement? Vraag 1: Is een intekenlijst afdoende bewijs bij de organisatie van een evenement? Antwoord: Een getekende presentielijst is een beter bewijs. Overigens is dit wel afhankelijk van het soort evenement.

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Partij(en) te anderer zijde: FNV Horecabond, CNV Bedrijvenbond en ABVA/KABO FNV.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Partij(en) te anderer zijde: FNV Horecabond, CNV Bedrijvenbond en ABVA/KABO FNV. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5198 2 april 2010 Recreatie Sociaal Fonds 2010/2012 Verbindendverklaring gewijzigde CAO-bepalingen MINISTERIE VAN SOCIALE

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 22991 5 december 2012 Recreatie Sociaal Fonds 2012 Verbindendverklaring gewijzigde CAO-bepalingen MINISTERIE VAN SOCIALE

Nadere informatie

Sectorplan Kappersbranche Checklist. a. Documenten ten behoeve van controle account: b. Documenten ten behoeve van controle declaratie:

Sectorplan Kappersbranche Checklist. a. Documenten ten behoeve van controle account: b. Documenten ten behoeve van controle declaratie: Sectorplan Kappersbranche Checklist Deze checklist bevat de vereisten die zijn gesteld aan documenten die moeten worden geüpload, om in aanmerking te komen voor tegemoetkoming in scholingskosten vanuit

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding herhaling ploegleider BHV

Informatieblad. Opleiding herhaling ploegleider BHV Informatieblad Opleiding herhaling ploegleider BHV Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving)

Nadere informatie

SOOB-ESF Toelichting werkwijze

SOOB-ESF Toelichting werkwijze SOOB-ESF Toelichting werkwijze Voor werkgevers 2010 Tip: bewaar dit exemplaar bij uw administratie Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3 2. Belangrijkste kenmerken pag. 4 3. Stappenplan ESF-subsidie pag. 5

Nadere informatie

Schakelzoneprogramma Universiteit Utrecht Tentaminering Inhoudsopgave

Schakelzoneprogramma Universiteit Utrecht Tentaminering Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Aanmelden algemeen 2 Aanmelden in Nederland en Vlaanderen 3 Aanmelden in het buitenland 4 Afmelden 5 Verdere verloop procedure na aanmelding 6 Extra tentamenkans 7 Laatste tentamenmogelijkheid

Nadere informatie

OSR-Reglement. Uitvoeringsregeling Ontwikkelingsstimulering (OSR)

OSR-Reglement. Uitvoeringsregeling Ontwikkelingsstimulering (OSR) OSR-Reglement Uitvoeringsregeling Ontwikkelingsstimulering (OSR) Inhoudsopgave Uitgangspunten 3 Artikel 1. Definities 4 Artikel 2.Voorwaarden voor tegemoetkoming ontwikkelingsstimulering 5 Artikel 3.Individuele

Nadere informatie

LOOPBAANREGELING THEATER & DANS TIJDELIJK REGLEMENT INZAKE SUBSIDIECRITERIA

LOOPBAANREGELING THEATER & DANS TIJDELIJK REGLEMENT INZAKE SUBSIDIECRITERIA LOOPBAANREGELING THEATER & DANS TIJDELIJK REGLEMENT INZAKE SUBSIDIECRITERIA Ten behoeve van de deelname van opdrachtnemers/zelfstandigen zonder personeel aan het Sectorplan Cultuur 1 januari 2015-31 december

Nadere informatie

VERANTWOORDING SECTORPLAN IN EEN NOTENDOP

VERANTWOORDING SECTORPLAN IN EEN NOTENDOP VERANTWOORDING SECTORPLAN IN EEN NOTENDOP Datum: 28-5-2014 Betreft: Memo t.b.v. sectorplannen Regio Plus Deze memo bevat basale richtlijnen voor de administratieve vastlegging en verantwoording van kosten

Nadere informatie

De ondergetekenden: OVERWEGENDE DAT:

De ondergetekenden: OVERWEGENDE DAT: Overeenkomst inzake de uitvoering van maatregelen in het kader van de Regeling cofinanciering sectorplannen, SectorplanVO met projectnummer: 2014RCSP20147 De ondergetekenden: De Stichting Arbeidsmarkt

Nadere informatie

Schakelzoneprogramma Universiteit Utrecht Tentaminering

Schakelzoneprogramma Universiteit Utrecht Tentaminering Inhoudsopgave 1 Aanmelden algemeen 2 Aanmelden in Nederland en Vlaanderen 3 Aanmelden in het buitenland 4 Afmelden 5 Verdere verloop procedure na aanmelding 6 Extra tentamenkans 7 Laatste tentamenmogelijkheid

Nadere informatie

PATIËNTENINFORMATIE TRACING. Registratie van real time continue glucose monitoring in Nederland (TRACING)

PATIËNTENINFORMATIE TRACING. Registratie van real time continue glucose monitoring in Nederland (TRACING) PATIËNTENINFORMATIE TRACING Registratie van real time continue glucose monitoring in Nederland (TRACING) Geachte heer/mevrouw, Bij de behandeling van uw diabetes gebruikt u op dit moment de real time continue

Nadere informatie

Aanvraag subsidie mobiliteit / duurzame inzetbaarheid sectorplan 2014 2015

Aanvraag subsidie mobiliteit / duurzame inzetbaarheid sectorplan 2014 2015 Aanvraag subsidie mobiliteit / duurzame inzetbaarheid sectorplan 2014 2015 Met dit formulier kunt u subsidie aanvragen voor trajecten zoals die in het sectorplan Grafimedia zijn opgenomen: begeleidingstrajecten

Nadere informatie

Protocol detachering medewerkers naar Nayak Aircraft services 2015

Protocol detachering medewerkers naar Nayak Aircraft services 2015 Protocol detachering medewerkers naar Nayak Aircraft services 2015 Regional Jet Center BV., gevestigd en kantoorhoudende op de luchthaven Schiphol, gemeente Haarlemmermeer (hierna RJC) en De Unie, gevestigd

Nadere informatie

Samen aan de slag voor het onderwijs van morgen. Praktische en financiële ondersteuning voor werkgevers in het primair onderwijs

Samen aan de slag voor het onderwijs van morgen. Praktische en financiële ondersteuning voor werkgevers in het primair onderwijs Samen aan de slag voor het onderwijs van morgen Praktische en financiële ondersteuning voor werkgevers in het primair onderwijs Ondersteuning door samen te werken Samen aan de slag voor het onderwijs van

Nadere informatie

Convenant omzetten gesubsidieerde arbeid naar reguliere banen in de kinderopvang

Convenant omzetten gesubsidieerde arbeid naar reguliere banen in de kinderopvang Convenant omzetten gesubsidieerde arbeid naar reguliere banen in de kinderopvang 1. Inleiding In het Strategisch Akkoord is afgesproken dat gemeenten vanaf 2003 op het reïntegratiebudget een bedrag van

Nadere informatie

Aanvraag subsidie ESF 2010-2011

Aanvraag subsidie ESF 2010-2011 Aanvraag subsidie ESF 2010-2011 Met dit formulier kunt u subsidie aanvragen voor opleidingen die door het A&O Fonds Grafimediabranche zijn geselecteerd. Dit document bestaat uit vier delen: - Algemene

Nadere informatie

Subsidieaanvraagformulier Subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015

Subsidieaanvraagformulier Subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015 Versie 07-05-2015 Subsidieaanvraagformulier Subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015 (voor het invullen aub eerst het gehele formulier doornemen) Raadhuisplein 2 Postbus 500 3850 AM Ermelo t

Nadere informatie

OSR -Reglement Uitvoeringsregeling Ontwikkelingsstimulering (OSR) Uitgangspunten

OSR -Reglement Uitvoeringsregeling Ontwikkelingsstimulering (OSR) Uitgangspunten OSR -Reglement Uitvoeringsregeling Ontwikkelingsstimulering (OSR) Uitgangspunten De OSR biedt mogelijkheden voor werknemers om cursussen/trainingen te volgen met een financiële tegemoetkoming van OTIB.

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding reanimatie & AED

Informatieblad. Opleiding reanimatie & AED Informatieblad Opleiding reanimatie & AED Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) ruime

Nadere informatie

Wat is het generatiepact

Wat is het generatiepact Generatiepact Emmen Ben je 60 jaar of ouder? En overweeg je om minder te gaan werken? Dan is het Generatiepact wellicht iets voor jou. Met deze regeling kun je minder uren gaan werken, waarbij de gemeente

Nadere informatie

BESTE MEDEWERKER. CHECKLIST OPDRACHTGEVER. AANVULLENDE VEREISTEN. Heeft u alle benodigde gegevens toegevoegd? Check het aan de hand van deze lijst:

BESTE MEDEWERKER. CHECKLIST OPDRACHTGEVER. AANVULLENDE VEREISTEN. Heeft u alle benodigde gegevens toegevoegd? Check het aan de hand van deze lijst: INSCHRIJFSET. BESTE MEDEWERKER. CHECKLIST OPDRACHTGEVER. Allereerst feliciteren wij u met uw nieuwe baan. Om u als medewerker te kunnen inschrijven verzoeken wij u de bijgesloten inschrijfset in te vullen.

Nadere informatie

FAQ Startende leraren

FAQ Startende leraren FAQ Startende leraren Vraag 1 Waarom mag je maximaal drie jaar van de PABO zijn afgestudeerd om in aanmerking te komen voor Vierslagleren? 2 Welke mogelijkheden zijn er voor leraren die net buiten de regeling

Nadere informatie

Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom?

Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom? Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom? Het ministerie van VWS heeft wee websites in het leven geroepen die hierover uitgebreid informatie geven www.dezorgverandertmee.nl en www.hoeverandertmijnzorg.nl

Nadere informatie

1. Regeling Regeling cofinanciering sectorplannen 2015

1. Regeling Regeling cofinanciering sectorplannen 2015 > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Stichting SF BIKUDAK Postbus 637 1000EE AMSTERDAM 1000EE637 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag www.agentschapszw.nl

Nadere informatie

Deeltijd-ww: wat betekent dat? Antwoorden op de meest gestelde vragen over de regeling deeltijd-ww tot behoud van vakkrachten

Deeltijd-ww: wat betekent dat? Antwoorden op de meest gestelde vragen over de regeling deeltijd-ww tot behoud van vakkrachten Bezuidenhoutseweg 60 postbus 90405 2509 LK Den Haag tel. 070-3499 577 fax 070-3499 796 e-mail: j.mooren@stvda.nl Aflevering 1, 21 april 2009 1 Deeltijd-ww: wat betekent dat? Antwoorden op de meest gestelde

Nadere informatie