Betaalde applicaties Freemium Advertenties Sponsoring Mobile Ad Network Promotie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Betaalde applicaties Freemium Advertenties Sponsoring Mobile Ad Network Promotie"

Transcriptie

1

2 PROBLEEMSTELLING Op het moment van schrijven bevinden zich meer dan één miljoen applicaties in de App Store van Apple. Dit aantal blijft alsmaar groeien. Steeds meer bedrijven willen een applicatie ontwikkeld hebben voor hun eigen doeleinden en houden zich ook bezig met het ontwikkelen van games. Een voorbeeld hiervan is FIFA Dit is een zeer bekend spel onder de computer en console spelers. Ontwikkelaar EA Sports heeft ervoor gezorgd dat dit spel op Smart Phone en Tablet beschikbaar kwam. Waar liggen de kansen van Game ontwikkelaars om zoveel mogelijk winst te behalen? Roleplayinggames bestaan al sinds eind jaren 60. Het idee achter een roleplayinggame is dat de speler in een denkbeeldige wereld zit, waarin hij als personage een verhaal vertelt. Denk bijvoorbeeld maar aan een held die zich in een verhaal verder ontwikkelt en steeds sterker wordt. Eén van de bekendste roleplayinggames is Dungeons & Dragons. Bij dit spel is het de bedoeling dat de Game Master het verhaal leidt. Andere spelers kunnen door middel van een aantal dobbelstenen te werpen het verhaal weer aanpassen. In 1972 werd het eerste computerspel ooit uitgebracht. Door deze ontwikkeling werd er door steeds meer mensen gefocust op het ontwikkelen van spelletjes voor de computer. In het jaar 1997 werd de term massive multiplayer online roleplayinggame ontwikkeld. Dit betekent dat spelers over de hele wereld samen een spel kunnen spelen en invloed kunnen uitoefenen op de afloop van het verhaal. Ieder heeft zijn eigen karakter die een ontwikkeling doormaakt en invloed heeft op het spel. In 2008 gaven spelers in Europa hier gemiddeld 1,4 miljard dollar aan uit. In 2007 werd de iphone op de markt geïntroduceerd. Deze Smart Phone zorgde voor een grote verandering in de wereld van spel ontwikkelaars. Op de iphone bevindt zich namelijk een App Store. Dit is een winkel waarbij klanten programma s kunnen aanschaffen voor hun iphone. Dit zijn programma s die door ontwikkelaars over de hele wereld gemaakt kunnen worden. Door de stijgende populariteit van de Smart Phone zijn steeds meer spelontwikkelaars zich gaan richten op de App Store. Dit zorgde voor een grote verandering in het bedrijfsleven. Zo heeft applicatieontwikkeling gezorgd voor ongeveer banen over de hele wereld (Mobile- Cowboys, 2012)

3 Van de één miljoen applicaties die in de App Store te vinden zijn, is er gemiddeld 60% gratis te downloaden. De overige 40% van de App Store is tegen betaling te downloaden (Apple itunes App Store Metrics, Statistics and Numbers for iphone Apps,2014). Bij concurrent Google is ongeveer 80% van alle applicaties in de Google Play Store gratis te downloaden (Comparison of free and paid Android apps, 2014). Door gebruik te maken van een creditcard, automatische incasso of een gift card, kunnen deze applicaties worden aangeschaft. Binnen de App Store is een aantal verschillende verdienmodellen. (Michael Johnston, 17 September 2013) Betaalde applicaties Door met een creditcard, automatische incasso of een gift card te betalen kunnen applicaties worden aangeschaft. Wereldwijd ligt het gemiddeld bedrag van een betaalde applicatie op 75 cent (Apple itunes App Store Metrics, Statistics and Numbers for iphone Apps, 2014). Freemium Freemium is een vorm waarbij de applicatie gratis kan worden gedownload. Om meer voortgang in een spel te kunnen boeken kunnen er bepaalde voorwerpen worden aangeschaft om sterker te worden of sneller door het spel te komen. Deze extra s zijn aan te schaffen via een creditcard of automatische incasso. Dit wordt ook wel in-app aankopen genoemd. Advertenties Een andere vorm van inkomsten is om advertenties binnen de applicatie te plaatsen. Bedrijven betalen een maandelijks bedrag aan de ontwikkelaar om binnen zijn applicatie reclame te kunnen maken. Om te kunnen genieten van een reclameloze applicatie, is er vaak een mogelijkheid om deze voor een eenmalige bedrag te laten verdwijnen uit de applicatie. Sponsoring Door middel van sponsoring kunnen er advertenties worden geplaatst in een applicatie. Dit lijkt op adverteren, maar bij sponsering is er sprake van een veel nauwere samenwerking in de applicatie tussen ontwikkelaar en bedrijf. Bij deze vorm komt het vaak voor dat de advertentie verwerkt wordt in de applicatie. Mobile Ad Network Veel spelontwikkelaars hebben geen contacten met vaste advertentiemaatschappijen. Als alternatief kan men zich aansluiten bij een advertentienetwerk. Dit netwerk plaatst tegen een vergoeding advertenties binnen de applicatie. Als ontwikkelaar heb je geen invloed op de soort advertenties binnen de applicatie. Promotie Een andere vorm van inkomsten is promotie. Als er door een ontwikkelaar een applicatie wordt gepubliceerd, is het lastig om deze in de spotlights te krijgen omdat er al veel applicaties zijn. Er zijn bedrijven die het mogelijk maken om tegen betaling een applicatie te promoten. Deze bedrijven zorgen voor reviews en geven positieve beoordelingen. Hierdoor komt de applicatie hoger in de ranglijsten te staan waardoor de kans groter is dat de applicatie zal worden gedownload.

4 In 2013 is er door het bedrijf Distimo een onderzoek gedaan naar de omzet binnen de App Store. Hieruit kwam naar voren dat in het begin van 2013 er 77 procent van de totale omzet werd gegenereerd door in-app aankopen (freemium). In November bedroeg dit percentage zelfs 92 procent. Ook bleek dat het aandeel betaalde applicaties nog maar 4 procent van de gehele markt in beslag nam. De applicatie waar het meest aan wordt uitgegeven is Clash of Clans. (Publication: 2013 Year in Review, 2013) Clash of Clans is een roleplayinggame waarbij je een eigen middeleeuwse stad ontwikkelt die bewoond wordt door bloeddorstige krijgers en magiërs. Door gebruik te maken van een internetconnectie kan je jezelf toewijzen aan één van de clans in het spel. Als je eenmaal in een clan zit, kunnen spelers troepen uitlenen die ingezet kunnen worden om andere spelers buiten de Clan om aan te vallen. Zo kunnen er trofeeën en buit worden gewonnen. Clash of Clans is een freemium. Zo biedt Clash of Clans de mogelijkheid om extra strijdkrachten aan te schaffen. Een bekende speler van Clash of Clans is George Yao. Hij is bekend geworden onder de naam Jorge Yao. George was de eerste speler met meer dan trofeeën in Clash of Clans. Van Januari 2013 tot en met Juni 2013 heeft hij zijn plek bovenaan de ranglijst kunnen behouden. Hij zag de leden van North 44 (een speciale clan waar je alleen in terecht kan komen op uitnodiging) als zijn familie (Master of His Virtual Domain, 2013). Dit is ook een van de redenen dat George Yao zoveel heeft uitgegeven aan Clash of Clans. Op een gegeven moment gaf George zelfs 250 euro per week uit, alleen om aan de top te kunnen blijven. Dit ter illustratie hoeveel er te halen is binnen een freemium. Eén van de belangrijkste elementen in een roleplayinggame is het samen kunnen spelen met andere mensen. Samen kun je meer progressie maken binnen het spel en houd je het spel interessant. Ook is het van belang om regelmatig toevoegingen aan het spel te doen om spelers langer geïnteresseerd te houden.

5 Zoals eerder beschreven is er ontzettend veel geld te verdienen met een freemium applicatie. Eén van de redenen waarom mensen sneller geneigd zijn om een gratis applicatie te downloaden is dat applicaties niet tastbaar zijn. Het lijkt of de applicatie niet bestaat. Ook al klinkt dit heel onlogisch, mensen hebben het idee dat de applicatie niet echt van hen is. Ook al is het niet tastbaar, men draagt het altijd bij zich net zoals sleutels of een portemonnee. Daarnaast denken mensen dat er een groot risico zit aan het downloaden van betaalde applicaties terwijl men dat gevoel niet heeft bij gratis applicaties. Voordat mensen een applicatie aanschaffen lezen zij eerst reviews, kijken naar screenshots of vragen bij vrienden na hoe de applicatie hen bevalt. Het klinkt misschien gek, maar ook al kost een applicatie 5 cent, toch zijn mensen sneller geneigd om een gratis applicatie te downloaden. (The REAL Reason Why People Won t Pay for Apps, 2013) De manier om mensen sneller een applicatie te laten downloaden is om hen deze eerst te laten proberen. Mensen raken geïnteresseerd, worden enthousiast en willen betalen voor meer. Op 26 Februari 2012 is er een test uitgevoerd door Thomas Carter (Free vs Paid Apps - Which Makes More Money, 2012). Thomas had als eerste een spel uitgebracht waarvoor hij 99 cent in rekening bracht. Na een week tijd werd de applicatie minder gedownload. Na 9 dagen besloot Thomas de applicatie gratis te maken met in-app aankopen en plotseling steeg het aantal downloads weer. Bovendien wilde men maar al te graag betalen om vooruitgang in het spel te boeken. Daarnaast kreeg de applicatie sneller positieve beoordelingen waardoor deze nog meer werd gedownload.

6 CONCLUSIE Het traditionele verdienmodel waarbij spelers van tevoren iets moeten afrekenen en dan pas kunnen spelen, begint te verdwijnen. Mensen vinden het prettig om eerst iets te kunnen proberen in plaats van er direct geld aan uit te geven. Mensen worden bij applicaties, waarbij men moet betalen, tegengehouden door het feit dat de applicatie niet tastbaar is en het idee dat er een risico aan gebonden is. Heeft men eenmaal een applicatie geprobeerd en is men hier enthousiast over, dan wil men er maar al te graag geld aan uitgeven. Ook zullen door positieve reacties meer spelers geïnteresseerd raken. Daarom is voor het ontwikkelen van een roleplayinggame voor iphone, een freemium de meest verstandige keuze. Doordat Clash of Clans als freemium is opgezet, heeft het zo n groot succes kunnen worden.

7 BRONVERMELDING De geschiedenis en groei van Apps (Infographic). (2013, Maart 15). Geraadpleegd December 12, 2013, op 148Apps.biz Apple itunes App Store Metrics, Statistics and Numbers for iphone Apps. (2014, Januari 5). Geraadpleegd Januari 5, 2014, op 148Apps.biz Apple itunes App Store Metrics, Statistics and Numbers for iphone Apps. (2014, Januari 5). Geraadpleegd Januari 5, 2014, op Johnston, M. (2013, September 17). 101 Ways to Make Money with Your iphone, Android or Mobile App MonetizePros. Geraadpleegd December 10, 2013, op blog/2013/101-ways-to-make-money-with-your-iphone-android-or-mobile-app/ Beat the Streak MLB.com: Fantasy. (n.d.). Geraadpleegd December 17, 2013, op com/mlb/fantasy/bts/y2013/splash_index.jsp 92 procent App Store-omzet afkomstig van freemium apps - iphoneclub.nl. (December 18, 2013). Geraadpleegd December 19, 2013, op Publication: 2013 Year in Review Blog Distimo. (2013, December 17). Geraadpleegd December 31, 2013, op Clash of Clans kampioen gaf 250 dollar per week uit - iphoneclub.nl. (2013, December 25). Geraadpleegd December 31, 2013, op Master of His Virtual Domain - NYTimes.com. (2013, December 21). Geraadpleegd December 31, 2013, op r=0 The REAL Reason Why People Won t Pay for Apps Philter Design Studios. (2012, April 13). Geraadpleegd December 10, 2013, op

8 BRONVERMELDING Wooldridge, D., & Schneider, M. (2010). The business of iphone app development: Making and marketing apps that succeed ; [developer success in the itunes App Store]. Comparison of free and paid Android apps. (2014, Januari 5). Geraagdpleegd January 5, 2014, op Free vs Paid Apps - Which Makes More Money? iphone App Marketing. (2012, Februari 26). Geraadpleegd December 17, 2013, op

App creation made simple!

App creation made simple! App creation made simple! VAN PRINT NAAR APPS Pieter van der Kruijf Accountmanager @ LayerGloss In m n functie als Accountmanager binnen LayerGloss spreek ik veel klanten, waaronder veel uitgevers, die

Nadere informatie

Examen HAVO. Voorbeeldopgaven Chris. Bedrijfseconomie, ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid

Examen HAVO. Voorbeeldopgaven Chris. Bedrijfseconomie, ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid Examen HAVO 2017 Voorbeeldopgaven Chris Bedrijfseconomie, ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid Voorbeeldopgave nieuwe programma onderdelen bij Bedrijfseconomie, ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid

Nadere informatie

Even kijken waar wij staan?

Even kijken waar wij staan? Even kijken waar wij staan? Het is nieuw omarmen of verwerpen? Het is wel een beetje eng! Ik heb geen zin om via Facebook te vernemen dat iemand een moeilijke stoelgang heeft. Privé is Privé en dat blijft

Nadere informatie

NIEUW ONLINE VERDIENMODELLEN ONLINE GELD VERDIENEN VOOR ONDERNEMERS. Dennis Looijenga - Dennis Zwier - Ramon Boxelaar - Rick Brink

NIEUW ONLINE VERDIENMODELLEN ONLINE GELD VERDIENEN VOOR ONDERNEMERS. Dennis Looijenga - Dennis Zwier - Ramon Boxelaar - Rick Brink ONLINE VERDIENMODELLEN ONLINE GELD VERDIENEN VOOR ONDERNEMERS NIEUW Dennis Looijenga - Dennis Zwier - Ramon Boxelaar - Rick Brink INHOUDSOPGAVE Inleiding Blz. t/m. Content (blogging) Blz. 5 t/m. Diensten

Nadere informatie

05. App Store Optimalisatie

05. App Store Optimalisatie WHITEPAPER IN 5 MINUTEN O K T O B E R 2 0 1 2 05. App Store Optimalisatie Introductie Het aantal apps in de diverse app stores is enorm. Apple heeft nu 700.000 apps, in de Google Play Store zijn het er

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: APPS EN INSTELLINGEN PLAY STORE

AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: APPS EN INSTELLINGEN PLAY STORE PLAY STORE PLAY STORE Naast de apps die standaard al bij aankoop van je smartphone of tablet op je apparaat staan, zijn er nog duizenden apps die je zelf kunt kiezen, en op je smartphone of tablet kunt

Nadere informatie

Patrick Venendaal 1553805. Creative Industries

Patrick Venendaal 1553805. Creative Industries Naam: Cursus: Coördinator: Docent: Patrick Venendaal 1553805 Entrepreneurship Creative Industries Aljan de boer Mark Nutzel Inhoudsopgave Het idee... 3 De doelgroep... 3 Introductie... 3 Wat wordt er getest...

Nadere informatie

Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! www.travel.builders

Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! www.travel.builders Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! Hoe kunnen we op een moderne manier langer in contact blijven met onze klanten en hen verrassen tijdens de klantenreis? 2 grote kansen voor reisorganisaties

Nadere informatie

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer 01/05 Websites Nederland over Mobile marketing Mabelie Samuels internet marketeer 02/05 Mobile marketing Kunt u zich uw eerste mobiele telefoon nog herinneren? Die van mij was een Motorola, versie onbekend,

Nadere informatie

Ran De Coninck, Carlo D Angolo en Thomas Lauwereins. Hoe ontwerp ik een app?

Ran De Coninck, Carlo D Angolo en Thomas Lauwereins. Hoe ontwerp ik een app? Ran De Coninck, Carlo D Angolo en Thomas Lauwereins Hoe ontwerp ik een app? Bart Calis Arteveldehogeschool 2015-2016 Crossmedia Technologie Productieproces van een app (met voor- en nadelen) 1. Voor men

Nadere informatie

CLOUD COMPUTING Falco, Goan & Wouter CURSUSAVOND. Teach-IT

CLOUD COMPUTING Falco, Goan & Wouter CURSUSAVOND. Teach-IT CLOUD COMPUTING Falco, Goan & Wouter CURSUSAVOND Teach-IT 1. INHOUDSTAFEL 1. INHOUDSTAFEL 1 2. Inleiding 3 2.1. Wat is een Cloud? 3 2.2. Voordelen? 3 2.3. Nadelen? 4 2.4. Wie gebruikt voornamelijk clouds?

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

Colofon. Apps, Alles over uitgeven op mobiel en tablet. Dirkjan van Ittersum ISBN: 978-90-79055-10-4

Colofon. Apps, Alles over uitgeven op mobiel en tablet. Dirkjan van Ittersum ISBN: 978-90-79055-10-4 Colofon Titel Apps, Alles over uitgeven op mobiel en tablet Auteur Dirkjan van Ittersum ISBN: 978-90-79055-10-4 Uitgever InCT Postbus 33028 3005 EA Rotterdam www.inct.nl uitgever@inct.nl Vormgeving en

Nadere informatie

Talk2Fans App Handleiding

Talk2Fans App Handleiding 2016 Talk2Fans App Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Downloaden Talk2Fans app... 2 2.1 Android... 2 2.2 IOS... 3 3. Nieuwe registratie... 5 4. Eerste keer aanmelden... 6 5. Hoofdfuncties binnen de app... 8 5.1

Nadere informatie

Gratis adverteren voor app publishers

Gratis adverteren voor app publishers HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM - INTERACTIEVE MEDIA - CONTENT & COMMUNICATIE Gratis adverteren voor app publishers Afstudeerscriptie Harm Verbiest - 538092 8/13/2012 Deze afstudeerscriptie is geschreven voor

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: APPS EN INSTELLINGEN APP STORE

AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: APPS EN INSTELLINGEN APP STORE APP STORE APP STORE Naast de apps die standaard al bij aankoop van je iphone of ipad op je apparaat staan, zijn er nog duizenden apps die je zelf kunt kiezen, en op je iphone of ipad kunt zetten. Met dit

Nadere informatie

Taco Schallenberg Acorel

Taco Schallenberg Acorel Taco Schallenberg Acorel Inhoudsopgave Introductie Kies een Platform Get to Know the Jargon Strategie Bedrijfsproces Concurrenten User Experience Marketing Over Acorel Introductie THE JARGON THE JARGON

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: APPS EN INSTELLINGEN APP STORE

AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: APPS EN INSTELLINGEN APP STORE APP STORE APP STORE Naast de apps die standaard al bij aankoop van je iphone of ipad op je apparaat staan, zijn er nog duizenden apps die je zelf kunt kiezen, en op je iphone of ipad kunt zetten. Met dit

Nadere informatie

Hieronder vindt u het doelgroep- en marktonderzoek dat ik heb gedaan voor de Samsung Vision.

Hieronder vindt u het doelgroep- en marktonderzoek dat ik heb gedaan voor de Samsung Vision. Van: Aan: Jeroen Egelmeers Noord 8 5446 XA Wanroij Studio Eidos t.a.v. de heer Van Heur Von Flotowlaan 1 5653 AD Eindhoven Wanroij, 10 januari 2012 Betreft: Doelgroep- en Marktonderzoek Beste heer Van

Nadere informatie

INHAALOPDRACHT 2 DIPLO ON TOUR

INHAALOPDRACHT 2 DIPLO ON TOUR INHAALOPDRACHT 2 DIPLO ON TOUR SOFYAN N. V. SAYD MM1A ALGEMENE INFORMATIE OVER HET PROJECT Mad Decent is de naam van de in Los Angeles gevestigde platenlabel aan het hoofd Wesley Pentz, beter bekend als

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. De opdracht 3. 2. De dienst 4 Naam Slogan Missie & Visie Behoefte die wordt vervuld:

Inhoudsopgave. 1. De opdracht 3. 2. De dienst 4 Naam Slogan Missie & Visie Behoefte die wordt vervuld: !! Shannen Koning Inhoudsopgave 1. De opdracht 3 2. De dienst 4 Naam Slogan Missie & Visie Behoefte die wordt vervuld: 2.1 Omschrijving van de dienst (gebruik van de 5 W) 5, 6, 7 Wie Wat Waar Wanneer Waarom

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Country factsheet - April 2016. België

Country factsheet - April 2016. België Country factsheet - April 2016 België Inhoud Inleiding 3 Wat kopen de Belgische klanten online? 4 Populaire betaalmethodes 4 Populaire leveringsmethodes 5 Populaire online platformen 5 Over de grenzen

Nadere informatie

Er bestaat een langdurige rivaliteit tussen

Er bestaat een langdurige rivaliteit tussen 2.1 Kiezen tussen platforms: ios of Android Er bestaat een langdurige rivaliteit tussen de platforms Android en ios. Er bestaat onenigheid over dat Apple buitensporige controle uitoefent over de App Store.

Nadere informatie

Uitwerking Case Social media-kanalen

Uitwerking Case Social media-kanalen Uitwerking Case Social media-kanalen Naam: Lorianne Hooijmans & Dennis Langeveld Docent: Isolde Sprenkels Groep: B13 1. Facebook Facebook kent de meeste gebruikers op social media. De gebruikers gebruiken

Nadere informatie

enterprise; development; operations; CA Technologies; DevOps; management; agility; software delivery life cycle; SDLC; CA

enterprise; development; operations; CA Technologies; DevOps; management; agility; software delivery life cycle; SDLC; CA Asset 1 van 7 De kloof dichten tussen Dev en Ops Gepubliceerd op 12 may 2014 Hoe verbetert u de software delivery life cycle? DevOps wordt gezien als de volgende stap in Agility. In deze paper leest u

Nadere informatie

APPS. Presentatie

APPS. Presentatie APPS Presentatie 2010-10-18 1 INLEIDING In principe heeft het vrij weinig uitleg nodig, want we de meeste onder ons zijn er wel mee bekend. Een applicatie is een klein stukje software dat draait op een

Nadere informatie

Lucky Gamblerss. Connecting Vibes: Promotieplan. Project groep: Lucky Gamblers Datum: 26 oktober 2011. Kellyann Myers 0844413. Jeffrey Saija 0847763

Lucky Gamblerss. Connecting Vibes: Promotieplan. Project groep: Lucky Gamblers Datum: 26 oktober 2011. Kellyann Myers 0844413. Jeffrey Saija 0847763 Connecting Vibes: Promotieplan Project groep: Lucky Gamblers Datum: 26 oktober 2011 Jeffrey Kellyann Connecting Vibes Lucky Gamblerss Wim Rieneke Kellyann Myers 0844413 Jeffrey Saija 0847763 Rieneke Honders

Nadere informatie

Door deel te nemen aan deze evaluatie van help je de ontwikkelaars uit te zoeken hoe ze alle informatie best weergeven.

Door deel te nemen aan deze evaluatie van help je de ontwikkelaars uit te zoeken hoe ze alle informatie best weergeven. Dit is een prototype van een applicatie waarop je evaluaties en onderzoeken kan vinden die jouw hulp nodig hebben. Je kan er ook je eigen evaluatie of onderzoek plaatsen. Door deel te nemen aan deze evaluatie

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

Wanneer je de Apps installeert via de Ipad, vergeet ze dan zeker niet te synchroniseren via itunes met je pc of omgekeerd.

Wanneer je de Apps installeert via de Ipad, vergeet ze dan zeker niet te synchroniseren via itunes met je pc of omgekeerd. Interessante Apps voor de ipad! Wat zijn Apps? Apps = Applications (toepassingen) Applicaties voor mobiele telefoons (iphone) en tablets (ipad) met internetverbinding. Deze Apps zijn verkrijgbaar via de

Nadere informatie

Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising

Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising De mogelijkheden van Facebook Advertising binnen de totale online marketingstrategie. Facebook Advertising Met 8,9 miljoen Facebook-gebruikers

Nadere informatie

Wij hebben met veel plezier aan dit boek geschreven en hopen dat we je er verder mee helpen. Heel veel leesplezier!

Wij hebben met veel plezier aan dit boek geschreven en hopen dat we je er verder mee helpen. Heel veel leesplezier! INLEIDING Google AdWords is een zeer krachtig advertentieplatform. Bijna geen enkel ander advertentienetwerk kan tippen aan AdWords. De vele functies maken het mogelijk om je doelgroep heel gericht te

Nadere informatie

Team Elske Fontein Jantine van Dijk Gerline Bax Jordy Houtman Gido Mudde. Project Right To Play

Team Elske Fontein Jantine van Dijk Gerline Bax Jordy Houtman Gido Mudde. Project Right To Play Team Elske Fontein Jantine van Dijk Gerline Bax Jordy Houtman Gido Mudde Project Right To Play Datum 27 februari 2009 INHETKORT Het is van belang om nieuwe donateurs aan te trekken om zo sportprojecten

Nadere informatie

Guy Coenen. 10 Tips om online geld te verdienen met freelance thuiswerk

Guy Coenen. 10 Tips om online geld te verdienen met freelance thuiswerk Guy Coenen 10 Tips om online geld te verdienen met freelance thuiswerk 2015 Inleiding Hoe kun je van huis uit geld verdienen met je computer? Wat zijn de beste manieren om freelance bij te verdienen? In

Nadere informatie

Aan de slag met de ipad ios 7.X.X

Aan de slag met de ipad ios 7.X.X Aan de slag met de ipad ios 7.X.X Situering Desktop Computer Laptop Notebook Tablets Smartphone Tablets Windows 8 Android Mac ios voor ipad en ipad mini Windows 8 (Microsoft) Opvolger van MS Surface RT

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

1. Fotobewerking met Aviary

1. Fotobewerking met Aviary 11 1. Fotobewerking met Aviary Een foto die u vroeger moest weggooien, omdat deze niet goed belicht of scheef was, kunt u met fotobewerkingsprogramma s op de computer corrigeren. Maar ook voor een tablet

Nadere informatie

s Werelds eerste social media platform met een RevShare programma.

s Werelds eerste social media platform met een RevShare programma. s Werelds eerste social media platform met een RevShare programma. Het FutureNet idee FutureNet s start Nieuw design 2012 2014 2015 FUTUREADPRO START APRIL 2016 ONLINE ADVERTEREN - POTENTIEEL Online adverteer

Nadere informatie

7 Fouten Die U Zou Kunnen Maken

7 Fouten Die U Zou Kunnen Maken 7 Fouten Die U Zou Kunnen Maken Waar Uw Baas Een Enorme Hekel Aan Heeft! En Waarom Dat Belangrijk Voor U Is Copyright Route4Me Inc. U Zou Kunnen Denken Dat Dit Niet Direct Met U Te Maken Heeft Het succes

Nadere informatie

Diesel Online. Ex a m e n o p d r a c h t. Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management. Interactieve Communicatie

Diesel Online. Ex a m e n o p d r a c h t. Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management. Interactieve Communicatie Ex a m e n o p d r a c h t Interactieve Communicatie Diesel Online Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management Interactieve Communicatie De heer Jesse Wynants I n l e i d i n g Het

Nadere informatie

Handleiding Installatie Mobiele Token

Handleiding Installatie Mobiele Token Handleiding Installatie Mobiele Token Versie: 1.1 Datum: 31-12-2014 Inhoud Uitleg... 3 Installatie Digipass for Mobile ES App... 4 Installatie op een Apple apparaat... 4 Installatie op een Android apparaat...

Nadere informatie

S werelds eerste social media platform met het RevShare programma

S werelds eerste social media platform met het RevShare programma S werelds eerste social media platform met het RevShare programma Het FutureNetidee 2012 FutureNet s start 2014 FUTUREADPRO START APRIL 2016 ONLINE ADVERTEREN De markt van online adverteren is ontwikkelt

Nadere informatie

Handleiding ASN Mobiel Bankieren

Handleiding ASN Mobiel Bankieren Handleiding ASN Mobiel Bankieren Versie januari 2016 Heeft u toegang tot ASN Online Bankieren? Dan kunt u de App ASN Mobiel Bankieren downloaden en installeren op uw iphone, ipad, Android-toestel of Windows

Nadere informatie

Bart ter Steege bart.ter.steege@jungleminds.nl 06 8128 7569. The Mobile Mindmap

Bart ter Steege bart.ter.steege@jungleminds.nl 06 8128 7569. The Mobile Mindmap Titel Nationale project, Vakdag 10 maart Dialogue 2010 &/ Klantnaam Digital Marketing 2010 Titel The Mobile projectmindmap Bart ter Steege bart.ter.steege@jungleminds.nl 06 8128 7569 Best of Mobile Best

Nadere informatie

belang van je personal branding

belang van je personal branding Het efficiënt combineren van social media in het belang van je personal branding 2 Het merk JIJ! getting social Personal branding is een van de nieuwe mogelijkheden van social media en internet. Personal

Nadere informatie

Whitepaper Mobile commerce

Whitepaper Mobile commerce Whitepaper Mobile commerce Inhoudsopgave INLEIDING... 2 WAT IS M-COMMERCE?... 3 VAN E-COMMERCE NAAR M-COMMERCE... 3 HUIDIGE RESULTATEN... 4 THE NEXT STEP... 4 MOBILE FAST CHECKOUT... 5 MEER WETEN?... 5

Nadere informatie

Secret Society. Onderzoek omtrent de huidige vraag naar een tool zoals Secret Society en potentiële concurrenten. 1CDM1B,BLOK 1 Stan Scheerder

Secret Society. Onderzoek omtrent de huidige vraag naar een tool zoals Secret Society en potentiële concurrenten. 1CDM1B,BLOK 1 Stan Scheerder Secret Society Onderzoek omtrent de huidige vraag naar een tool zoals Secret Society en potentiële concurrenten 1CDM1B,BLOK 1 Stan Scheerder Connecting Vibes Inhoudsopgave Secret Society... 1 Smartphone

Nadere informatie

Case 2 start-ups. 21 maart 2015 Gemaakt door: - Bertje van Loo - Dennis Langeveld - Lorianne Hooijmans Groep 13. Case 2 Start-ups groep 13 1-8

Case 2 start-ups. 21 maart 2015 Gemaakt door: - Bertje van Loo - Dennis Langeveld - Lorianne Hooijmans Groep 13. Case 2 Start-ups groep 13 1-8 Case 2 start-ups 21 maart 2015 Gemaakt door: - Bertje van Loo - Dennis Langeveld - Lorianne Hooijmans Groep 13 Case 2 Start-ups groep 13 1-8 Inhoud Interne analyse... 3 Peerby... 3 Over Peerby... 3 Lean

Nadere informatie

Microsoft; applicaties; ontwikkelaar; developer; apps; cloud; app; azure; cloud computing; DevOps; microsoft azure

Microsoft; applicaties; ontwikkelaar; developer; apps; cloud; app; azure; cloud computing; DevOps; microsoft azure Asset 1 van 7 Over het bouwen van cloudoplossingen Gepubliceerd op 24 february 2015 Praktische handleiding voor ontwikkelaars die aan de slag willen met het maken van applicaties voor de cloud. Zij vinden

Nadere informatie

LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS. Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting. Tijd: 5 minuten

LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS. Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting. Tijd: 5 minuten LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting Tijd: 5 minuten Doel: Aan het einde van deze les weet je wat WordPress is en kun je benoemen

Nadere informatie

Augmented Reality in Aurasma

Augmented Reality in Aurasma Handleiding Augmented Reality in Aurasma Fontys Educatief Centrum - Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven Versie 2.0 Oktober 2015 Colofon Fontys Educatief Centrum Postbus 347, 5600 AH Eindhoven Telefoon 08850

Nadere informatie

Wat is social media nou eigenlijk?

Wat is social media nou eigenlijk? Social media Wat is social media nou eigenlijk? Social media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud

Nadere informatie

Wat zou je willen? Extra inkomen. Part-time of full-time werken. Meer tijd met vrienden en familie. Werken met producten van topkwaliteit

Wat zou je willen? Extra inkomen. Part-time of full-time werken. Meer tijd met vrienden en familie. Werken met producten van topkwaliteit FIRST LOOK Wat zou je willen? Extra inkomen Part-time of full-time werken Meer tijd met vrienden en familie Werken met producten van topkwaliteit Werken in teams met enthousiaste, positieve mensen Reizen

Nadere informatie

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel WEBSHOP Geld verdienen met een online winkel Agenda 1. Online kansen 2. Waarom u en waarom nu? 3. Webwinkel starten 4. Aan de slag! 2 Online kansen 3 Online kansen Online consumentenbestedingen in miljarden

Nadere informatie

Handleiding ipad. Handleiding voor het gebruik van een ipad voor de gemeente Gouda

Handleiding ipad. Handleiding voor het gebruik van een ipad voor de gemeente Gouda Handleiding ipad Handleiding voor het gebruik van een ipad voor de gemeente Gouda Inleiding Een ipad is geen computer, maar een tablet. Dit betekent dat de gebruikersvriendelijkheid voorop staat, maar

Nadere informatie

Klik op, De menubalk wordt toegevoegd aan het venster. U kunt nu een reservekopie maken:

Klik op, De menubalk wordt toegevoegd aan het venster. U kunt nu een reservekopie maken: Erratum ios 6 1 1.9 ipad veilig loskoppelen Het loskoppelen van de ipad verloopt op dezelfde manier. De ipad wordt alleen op een andere plek in het venster getoond. In het venster met uw muziek ziet u

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

MARKTONDERZOEK. Content By Creative ArtWorks BV. Pagina 6 van 18

MARKTONDERZOEK. Content By Creative ArtWorks BV. Pagina 6 van 18 MARKTONDERZOEK De markt waarin The Webstarter zich bevindt is de markt van webdevelopment & webdesign. Veel bedrijven hebben al een website, maar je hebt altijd starters, bedrijven die toe zijn aan een

Nadere informatie

SimpledCard is de zakelijke betaaloplossing van nu.

SimpledCard is de zakelijke betaaloplossing van nu. SimpledCard is de zakelijke betaaloplossing van nu. Met een simpele oplossing verlossen we u van papierwerk, talloze bankrekeningen, creditcards, contant geld en losse bonnetjes. Herkent u zich in één

Nadere informatie

LegManager Mobile Handleiding

LegManager Mobile Handleiding LegManager Mobile Handleiding Handleiding LegManager Mobile 1 1. Inhoud 1. INHOUD... 2 2. PROGRAMMAVEREISTEN... 3 a. Vragen, opmerkingen en suggesties... 3 b. Welke tablet/ipad of smartphone/iphone kan

Nadere informatie

Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013: Social networking

Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013: Social networking Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013: Social networking Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013 Rapportnummer 2013-022 Datum 20-11-2013 Samensteller Ineke Radstaat-Koopmans Offerte ingediend bij Prins

Nadere informatie

Mobiele internet strategie

Mobiele internet strategie Mobiele internet strategie Waar staan we? Reduitlaan 33 Unit 2.09 4814 DC Breda +31 (0)76 888 00 88 info@e-sites.nl www.e-sites.nl BTW 1387489189 KvK 1891618948 Bank 1894894561 Inhoud Inleiding... 3 Wees

Nadere informatie

Foursquare handleiding voor de Groenteman

Foursquare handleiding voor de Groenteman Foursquare handleiding voor de Groenteman In deze speciale Foursquare handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Internet Marketing Plan

Internet Marketing Plan Internet Marketing Plan Bedrijf Door Datum : : : Stap 1 Wat is je jaarlijks marketingbudget? Welk deel daarvan gaat naar online? En volgend jaar? Stap 2. Je website Hoe goed in je website in de ogen van

Nadere informatie

Food Court. Gemaakt door: 11040785 Luna de Veer 10983783 Mikail Çoban 10778934 Bozana Miletic 11058900 Kennet Botan

Food Court. Gemaakt door: 11040785 Luna de Veer 10983783 Mikail Çoban 10778934 Bozana Miletic 11058900 Kennet Botan Food Court Gemaakt door: 11040785 Luna de Veer 10983783 Mikail Çoban 10778934 Bozana Miletic 11058900 Kennet Botan Facilitator Tegenwoordig is het steeds lastiger om gezond te eten. De meeste producten

Nadere informatie

Wie Arthur Kerckhaert Akkerbouwer Artagri AppsforFarming

Wie Arthur Kerckhaert Akkerbouwer Artagri AppsforFarming Wie Arthur Kerckhaert Akkerbouwer Artagri AppsforFarming Welkom! Arthur Kerckhaert Wat Apps voor de agrarische sector Slimme oplossingen bieden adhv data Waar Nederland en internationaal Presentatie Smartphones

Nadere informatie

Internet. Provider. Gebruikers. ADSL De verbinding kan via een kabel of draadloos SBM 2015

Internet. Provider. Gebruikers. ADSL De verbinding kan via een kabel of draadloos SBM 2015 Als gevolg van het niet op tijd inrichten van het leslokaal het slecht funktioneren van Wife en De veelheid van de onderwerpen Verliep les 2 moeizaam. Les 2 gaan we dunnetjes over doen zodat we allemaal

Nadere informatie

Wat kan B2B leren van B2C

Wat kan B2B leren van B2C Wat kan B2B leren van B2C De 8 belangrijkste learnings over e-commerce en online marketing Dylan Mouthaan & Martijn Stomphorst 17-09-2015 Agenda Totale ontwrichting B2B commerce? Waarom online verkopen?

Nadere informatie

Privacy instellingen in ios 9! Dit zijn de privacy instellingen van ios 9 die je moet weten.

Privacy instellingen in ios 9! Dit zijn de privacy instellingen van ios 9 die je moet weten. Privacy instellingen in ios 9! Dit zijn de privacy instellingen van ios 9 die je moet weten. 1 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 Waarom hebben we dit gemaakt?... 3 De instellingen en de gevolgen

Nadere informatie

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Windows Phone 1. Controleer of uw Windows Phone toestel verbonden is met het internet. Indien dit niet het geval is dient u uw mobiele internetverbinding

Nadere informatie

Grootheden worden reuzen

Grootheden worden reuzen ING Investment Office Publicatiedatum: 7 april 2017, 16:45 uur Beleggen in mobiele toepassingen Grootheden worden reuzen De populairste mobiele toepassingen ( apps ) - zoals en YouTube - zijn in handen

Nadere informatie

Whitepaper: Klaar om te winnen met Mobile?

Whitepaper: Klaar om te winnen met Mobile? Whitepaper: Klaar om te winnen met Mobile? Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 Klaar om te winnen met Mobile? De invloed van mobile op de conversie wordt door veel bedrijven nog altijd

Nadere informatie

CURSUS APPLICATIE ONTWERPEN. 2012 Excel With Business

CURSUS APPLICATIE ONTWERPEN. 2012 Excel With Business van hun app verkocht. 1.0 Inleiding Van Angry Birds tot Doodle Jump, veel ontwikkelaars van apps die nu miljonair zijn, zijn begonnen in hun slaapkamer. Ze hadden niet veel geld, maar wel ruwweg een idee

Nadere informatie

Social Media Marketing

Social Media Marketing Social Media Marketing Get Social But, How? And Where? Tom Zoethout KvK Netwerkevent 23 nov 09 2 1 Moet je sociaal meedoen op het internet? 3 Social Media Marketing Quiz Wat weet ik eigenlijk al over Social

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Communicatiedoelgroep

Communicatiedoelgroep Communicatiedoelgroep Onze primaire doelgroep zijn jongere rolstoelgebruikers, maar we willen ons ook richten op: -Ouders/Verzorgers van de rolstoelgebruikers -Vrienden van de rolstoelgebruikers -Familie

Nadere informatie

Kom ook naar het Internet Marketing Summit op 10 & 11 Maart a.s. in Maarssen!

Kom ook naar het Internet Marketing Summit op 10 & 11 Maart a.s. in Maarssen! Kom ook naar het Internet Marketing Summit op 10 & 11 Maart a.s. in Maarssen! In 1 weekend ontdek je de nieuwste ontwikkelingen en strategieën op het gebied van Internet Marketing en Business Building.

Nadere informatie

Vraag je je af via welke platformen en devices je de consument kunt bereiken? En hoe? Zes marketingtrends.

Vraag je je af via welke platformen en devices je de consument kunt bereiken? En hoe? Zes marketingtrends. Vraag je je af via welke platformen en devices je de consument kunt bereiken? En hoe? Zes marketingtrends. Door: Patricia Redsicker Bron/voor u gelezen: www.marketingonline.nl Volgens het Infinite Dial

Nadere informatie

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what?. Keuzes maken Wanneer je een computer wilt aanschaffen denk je tegenwoordig niet meteen meer aan de desktop. De desktop is een "grote"

Nadere informatie

Google AdWords (SEA)

Google AdWords (SEA) Door op de juiste zoekwoorden te adverteren met Google Adwords kunt u uw business en enorme boost geven! In 9 pagina s wat Google AdWords is en waarom het zo belangrijk is. Inhoudsopgave Voorblad. Pagina

Nadere informatie

Informaticabeheer Generation Development Technical Paper (Developing the next generation for you)

Informaticabeheer Generation Development Technical Paper (Developing the next generation for you) Informaticabeheer Generation Development Technical Paper (Developing the next generation for you) Auteurs: Mattijs Eggermont, Brent Alleweireldt, Cedric Cornelis, Nick Cornelis, Jasper Deblieck en Jordy

Nadere informatie

Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website

Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website Inleiding Ik schrijf dit plan vanwege het feit dat ik een eenmansbedrijf op wil gaan starten in de webdesign branche en dit omdat ik de laatste

Nadere informatie

Digitale Fundels in de bib

Digitale Fundels in de bib Digitale Fundels in de bib Digitale Fundels in de bib Deze gebruiksaanwijzing is geoptimaliseerd voor het lezen op een scherm. Je kunt deze gebruiksaanwijzing printen, maar het is mogelijk dat hierdoor

Nadere informatie

Case Startup: Fosbury

Case Startup: Fosbury Case Startup: Fosbury Goderie, K ; Hafti Y ; Hack, S INHOUD 1. Het bedrijf... 3 1.1 Historie... 3 1.2 Online Bedrijfsmodel... 3 1.3 Verdienmodel... 3 1.4 Doelgroep... 4 1.5 Financiële ontwikkelingen...

Nadere informatie

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet!

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! 30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 Voordat je de tips gaat lezen Dit ebook is een verzameling van tips voor je Facebook

Nadere informatie

Varkensgames. Haalbaarheid van een alternatief verdienmodel

Varkensgames. Haalbaarheid van een alternatief verdienmodel Varkensgames Haalbaarheid van een alternatief verdienmodel Gé Backus en Angela van der Sanden (Connecting Agri&Food) Michiel en Marijke Nooijen (Vair Varkenshuis) Erp, 17-04-2014 Inhoud Doel Focusgroepen

Nadere informatie

DONKEYMAILS HANDLEIDING

DONKEYMAILS HANDLEIDING DONKEYMAILS HANDLEIDING Inleiding Donkeymails bestaat al sinds 2005 en heeft een betrouwbare Nederlandse webmaster. Zelf verdien ik tot wel $0,30 met Donkeymails per dag, met het linkspel ($0,50 per 1000

Nadere informatie

De ontwikkeling en toepassing van games voor gezondheid. Een verkenning van de Nederlandse situatie in internationaal perspectief

De ontwikkeling en toepassing van games voor gezondheid. Een verkenning van de Nederlandse situatie in internationaal perspectief De ontwikkeling en toepassing van games voor gezondheid Een verkenning van de Nederlandse situatie in internationaal perspectief HKU, Applied Games R&D programma Lector Jeroen van Mastrigt In opdracht

Nadere informatie

Ontwikkelen voor Android. Het waarom, het hoe en het wat - Sander Tuit

Ontwikkelen voor Android. Het waarom, het hoe en het wat - Sander Tuit Ontwikkelen voor Android Het waarom, het hoe en het wat - Sander Tuit Over mij Mede-oprichter Androidworld Ontwikkelaar Androidworld-app @SanderTuit op Twitter, +SanderTuit op Google+ Over Androidworld

Nadere informatie

WHAT S HAPPENING 2013

WHAT S HAPPENING 2013 WHAT S HAPPENING 2013 INTERNETGEBRUIK PASSIEF INTERNETGEBRUIK Welkom bij dit onderzoek. Eerst willen we je wat vragen over jouw internetgebruik. Geef van de volgende zaken aan in hoeverre jij dit wel/niet

Nadere informatie

Business Challenge 2015

Business Challenge 2015 Business Challenge 2015 1 Mr. Erik Doornbos Joost Geurtsen De juiste antwoorden zijn in het ORANJE genoteerd 2 Vraag 1 Welke prominent zei ooit als eerste: Data Is The New Oil A. Neelie Kroes (Eurocommissaris

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Productieplan. 3

Inhoudsopgave. Productieplan. 3 Safien Pinas 1 Inhoudsopgave Productieplan. 3 2 Voorwoord Voor dit project heb ik een applicatie (app) bedacht die studenten helpen om na hen opleiding aan een baan te komen. Het is niet zomaar een APP,

Nadere informatie

Waarmaken van Leibniz s droom

Waarmaken van Leibniz s droom Waarmaken van Leibniz s droom Artificiële intelligentie Communicatie & internet Operating system Economie Computatietheorie & Software Efficiënt productieproces Hardware architectuur Electronica: relais

Nadere informatie

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 Inhoudsopgave 1 Enterprise Drive installeren...3 2 Enterprise Drive voor de eerste maal opstarten...3 3 Deelnemen aan Spaces (Een uitnodiging

Nadere informatie

Xbox Live Gold Xbox Giftcard. Online Retail Toolkit Juni 2014

Xbox Live Gold Xbox Giftcard. Online Retail Toolkit Juni 2014 Xbox Live Gold Xbox Giftcard Online Retail Toolkit Juni 2014 Inhoud 03 Xbox Live Logo s 04 SKU informatie 05 Xbox Live Gold-lidmaatschap 06 Xbox Giftcards 07 Xbox Live-functies 08 Xbox Live vergelijking

Nadere informatie

Presenteert de workshop Social Media

Presenteert de workshop Social Media Presenteert de workshop Social Media Juice BV Canadabaan 18 5388 RT NISTELRODE 0412-611453 info@juicebv.nl www.facebook.com/juicebv www.twitter.com/juicebv Wat doen wij? Onze klanten 1 Onze klanten Onze

Nadere informatie