ClimaRad EPMaX. Energie. besparen én binnenklimaat. Duurzaam. Gezond. Comfortabel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ClimaRad EPMaX. Energie. besparen én binnenklimaat. Duurzaam. Gezond. Comfortabel"

Transcriptie

1 ClimaRad EPMaX EPC score tot 0,20 E. I. score tot 0,27 Duurzaam Gezond Comfortabel Energie een gezond besparen én binnenklimaat

2 Altijd gezonde lucht in huis! ClimaRad 2.0 ClimaRad Fan Zorggebouw Renovatieflat

3 Exacte ventilatie met het nieuwe ClimaRad EPMaX systeem Met het ClimaRad EPMaX ventilatiesysteem, bestaande uit een ClimaRad 2.0 in combinatie met één of meerdere ClimaRad Fans, beschikt u over één van de meest geavanceerde ventilatiesystemen die momenteel op de markt beschikbaar zijn. ClimaRad EPMaX systeem De ClimaRad 2.0 (decentrale wtw) in de woon/ slaapkamer en de ClimaRad Fan (decentrale afzuigventilator) werken draadloos samen. De ClimaRad 2.0 zorgt voor een perfect binnenklimaat in het woonvertrek op basis van warmteterugwinning, CO2 en luchtvochtigheidssturing (RV). De ClimaRad Fan (in badkamer, toilet en/of keuken) verzorgt de ventilatie wanneer men hier aanwezig is of wanneer de luchtvochtigheid te hoog wordt. Wanneer de ventilatielucht in deze ruimtes wordt afgevoerd kan de ClimaRad 2.0 extra toevoer van verse ventilatielucht verzorgen zodat de ventilatie altijd in balans blijft. ClimaRad Fan ClimaRad 2.0 Ventilatie is exact geworden; de techniek past zich aan de mens aan! Exact ventileren staat het dichtst bij het gevoelsleven van de bewoner en levert tegelijkertijd een maximaal comfort,zonder overbodige techniek, kanalen en tochtende raamroosters. De techniek moet zich anno 201 aanpassen aan de mens en niet andersom! Warme ruimtes (woonkamer/keuken): Warmteterugwinning belangrijk Tochtklachten onacceptabel, roosters niet gewenst CO sturing belangrijk (sterk wisselende vervuiling) 2 Lucht toe- en afvoer via decentrale WTW Climarad CR Woonkamer/keuken ClimaRad 2.0 Decentrale ventilatie met warmteterugwinning Het hart van het EPMaX concept is de ClimaRad 2.0. Deze platte, decentrale, wtw-unit is voorzien van slimme sensoren waarmee te allen tijde het best haalbare binnenklimaat wordt bereikt. Warmteterugwinning is belangrijk om energiezuinig te ventileren én om de ventilatielucht comfortabel naar binnen te brengen. Dat wil zeggen zonder tochtklachten zoals dat met ouderwetse raamroosters wel het geval is. In de praktijk betekent dit dat al vele duizenden woningen een ClimaRad in de woonkamer hebben. Badkmr. Sl.kmr.2 Sl.kmr. 1 Toevoer via (ZR) roosters ClimaRad Fan Koelere ruimtes (slaapkamers): Warmteterugwinning minder noodzakelijk Roosters kunnen volstaan De koude ruimtes in een woning kunnen volstaan met raamroosters. De benodigde afvoer via de natte ruimtes kan vanaf nu op dezelfde intelligente manier als in de woonkamer. Hiervoor is de ClimaRad Fan familie ontworpen. Deze ClimaRad afzuigfans ventileren naar keuze de badkamer, het toilet en/of de keuken op een fluisterstille manier, waarbij sensoren automatisch bepalen of,en hoeveel geventileerd wordt. ClimaRad BV zet hiermee als systeemleverancier de toon voor exacte ventilatie.

4 Voorbeelden N.B. Elke woning is anders; neem daarom altijd contact op met ClimaRad B.V. om uw specifieke project te laten adviseren! Principe eengezinswoning Keuken 12 De ClimaRad 2.0 in de woonkamer en de ClimaRad Fans werken draadloos samen. De ClimaRad 2.0 zorgt voor een perfect binnenklimaat in het woonvertrek op basis van warmteterugwinning, CO 2- en luchtvochtigheidsturing (RV). Woonkamer CR Toilet Badkamer De ClimaRad Fan in de badkamer verzorgt de ventilatie van de badkamer wanneer men hier aanwezig is of wanneer de luchtvochtigheid te hoog wordt en zorgt voor de doorspoeling van de slaapvertrekken. De ClimaRad Fan in het toilet verzorgt de ventilatie van het toilet wanneer men hier aanwezig is en eventueel ook de doorspoeling van de slaapvertrekken. Wanneer tijdens de nachtelijke uren een laag CO 2-niveau in de woonkamer wordt gemeten, dan worden de slaapkamers op basis van de bouwbesluiteisen geventileerd. Optioneel kan gekozen worden voor separate CO -sensor(en) in (een van) de slaapvertrekken. 2 Woonkamer / Principe zorgwoning (CareVent) De ClimaRad 2.0 in de woon-/slaapkamer en de ClimaRad Fan werken draadloos samen. De ClimaRad 2.0 zorgt voor een perfect binnenklimaat in het woonvertrek op basis van warmteterugwinning, CO 2- en luchtvochtigheidssturing (RV). Badkamer Woonkamer / De ClimaRad Fan in de badkamer verzorgt de ventilatie van de badkamer wanneer men hier aanwezig is of wanneer de luchtvochtigheid te hoog wordt. Wanneer de badkamer ventilatielucht afvoert, zorgen de ClimaRads voor de toevoer van ventilatielucht. Daarnaast kunnen de ClimaRad 2.0 en de ClimaRad Fan middels een knop voor zomernachtventilatie zorgen en kan standaard een minimale basisventilatie worden ingesteld. Voor meer informatie: zie de informatie op betreffende het ClimaRad CareVent systeem. Principe studentenwoning (StudyVent) Badkamer De ClimaRad 2.0 in de woon-/slaapkamer en de ClimaRad Fan werken draadloos samen. De ClimaRad 2.0 zorgt voor een perfect binnenklimaat in het woonvertrek op basis van warmteterugwinning, CO2- en luchtvochtigheidssturing (RV). Woonkamer / slaapkamer De ClimaRad Fan in de badkamer verzorgt de ventilatie van de badkamer wanneer men hier aanwezig is of wanneer de luchtvochtigheid te hoog wordt. Wanneer de badkamer ventilatielucht afvoert, zorgt de ClimaRad 2.0 voor de toevoer van ventilatielucht.daarnaast kunnen de ClimaRad 2.0 en de ClimaRad Fan middels een knop voor zomernachtventilatie zorgen. CR Optioneel kan een recirculatiekap in de keuken worden geïnstalleerd om vet en geuren gericht af te voeren. Voor meer informatie: zie de informatie op betreffende het ClimaRad StudyVent systeem.

5 Systeem Componenten: ClimaRad B-Fan Voor de ventilatie van de badkamer is de ClimaRad B-Fan de oplossing. De fan zal door middel van een aanwezigheids- en luchtvochtigheidssensor automatisch ventileren. Door middel van tijdsturing en CO2-meting worden de slaapvertrekken s nachts conform het bouwbesluit geventileerd. De fan kan rechtstreeks naar buiten of op een afvoerkanaal worden aangesloten en heeft automatische zomer-/wintertijd aanpassing. ClimaRad T-Fan De T-Fan is ontwikkeld voor de ventilatie van het toilet. Deze vraaggestuurde fan reageert op de aanwezigheid van een persoon en zal dan volledig automatisch 25 m /h gaan afzuigen. Vervolgens zal de fan 10 minuten nadraaien. De T-Fan kan rechtstreeks naar buiten uitblazen of kan worden aangesloten op een individueel of gezamenlijk afvoerkanaal. Door de hoge opvoerhoogte en het compacte design heeft u een volledige ontwerpvrijheid. ClimaRad 2.0 De ClimaRad 2.0 is voorzien van twee ventilatoren, een warmtewisselaar en een intelligente regeling. De ventilatoren zorgen voor de toevoer en de afvoer van ventilatielucht rechstreeks door de gevel. De warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit zeer energiezuinig plaatsvindt en dat er geen tochtklachten ontstaan. De ingebouwde sensoren zorgen ervoor dat altijd een perfect binnenklimaat gehandhaafd blijft.door o.a.het CO 2-aandeel in de ruimte te meten en daarmee de ventilatoren aan te sturen, past het toestel het ventilatiedebiet automatisch aan op de daadwerkelijke luchtkwaliteit. Energiebesparing wordt daarmee op een unieke manier gekoppeld aan een gegarandeerd goede kwaliteit van het binnenklimaat. ClimaRad K-Fan Voor de keuken is de ClimaRad K-Fan ontwikkeld. Deze fan kan met en zonder een afzuigkap worden toegepast. De fan verzorgt de afvoer van kookdampen. De fan wordt standaard geleverd met een draadloze standenschakelaar. De fan kan buiten de laag-, middenen hoogstand ook in een automatische stand worden gezet om op basis van luchtvochtigheid vraaggestuurd te ventileren. De maximale capaciteit in hoogstand is 150 m /h. ClimaRad MiniBox Om meerdere ruimten af te zuigen wordt de ClimaRad MiniBox ontwikkeld. Deze box is voorzien van een flexibel ophangsysteem en aansluitstukken voor meerdere afvoerkanalen. Naast elkaar gelegen ruimten kunnen zodoende efficiënt worden afgezogen. De uiterst compacte ClimaRad MiniBox is vanaf najaar 201 leverbaar. Zo werkt ClimaRad Ga naar voor uitgebreide informatie over ClimaRad, of scan de qr-code hiernaast en beleef hoe ClimaRad werkt!

6 De nieuwe ClimaRad Fan 210 Vochtsensor Afdekkap ,4 Aanwezigheidssensor (PIR) 99 5,5 Breekstukjes t.b.v. kabeldoorvoer Terugslagklep 90º draaibaar Achter- c.q. zij-invoer 18 Afdichtingspurschuim 18 Stuurprint wereldklok RF zender/ontvanger ClimaRad EPMaX: EPC score tot 0,20 E.I. score tot 0,27 én een gezond binnenklimaat! Slimme ventilatie! De ClimaRad Fan is de intelligentste afzuigventilator ter wereld. Hij denkt, stuurt aan en communiceert draadloos met zijn grote broer de ClimaRad 2.0. Samen vormen ze een ongeëvenaarde tandem voor een zorgeloze, energiezuinige en gezonde woning! Bewoner onafhankelijk De ClimaRad Fan is een uitgekiende aanvulling op de ClimaRad 2.0. Niet alleen de woonkamer, maar ook de natte ruimte krijgt hiermee een 100% perfect binnenklimaat. En dat op de meest eenvoudige manier! De ClimaRad Fan meet RV en is voorzien van een ingebouwde klok. De ingebouwde aanwezigheidssensor(pir) schakelt de fan van laagstand (bijv. 5 m /h) naar hoogstand (bijv. 50 m /h). Afschakelen kan op basis van tijd of op basis van bereikte RV. Door draadloos z n acties door te geven aan het ClimaRad basistoestel, weet de laatste wanneer extra lucht moet worden toegevoerd. De ClimaRad Fan heeft een fraai design en voldoet aan de nieuwste geluidseisen. De hoogglans behuizing is gemaakt van slagvaste en recyclebareabs.

7 Specificaties ClimaRad Fan: Algemeen Debiet max (instelbaar) Max druk Materiaal IP klasse Geluidproductie Aansluiting Type ventilator Opgenomen vermogen stand-by Opgenomen vermogen gemiddeld Opgenomen vermogen piek Afmetingen lxbxh Montage mogelijkheden Kleur Diameter aansluiting (kanaal) Gewicht zie grafiek zie grafiek Slagvast ABS, hoogglans (db) bij 20m /h 29 (db) bij 50m /h 20V, randaarde EC (gelijkstroom), n-regelbaar x210x122 Plafond of muur RAL 9016 ø100 1,9 db db W W W mm mm Kg Specificatie per Fan type Badkamer Fan Keuken Fan Toilet Fan Artikel nummer Sensoren intern Luchtvochtigheid - Sensoren intern Sensoren extern Aanwezigheid (PIR) CO 2 optie - optie optie Tijdmodule Verbonden met wereldklok Frankfurt - - Via RF met ClimaRad 2.0 Communicatie d.m.v. eenmalig pairen Externe sturing Terugslagklep RF 4 Standenschakelaar ingebouwd optie optie P [Pa] fs Druk/Volumestroomdiagram CR Fan n= 100 (160 m /h) n= 2250 (125 m/h) n= 1750 (80 m /h) n= 1200 (50 m /h) volumestroom [m /h]

8 Duurzaam ClimaRad B.V. Lübeckstraat EE Oldenzaal Nederland Gezond Comfortabel [T] +1 (0) [F] +1 (0) [E] [W]

Productinformatie. catalogus

Productinformatie. catalogus Productinformatie catalogus toevoer van schone en voorverwarmde buitenlucht toevoer van buitenlucht afvoer naar buiten afvoer van gebruikte (vervuilde) lucht Decentrale warmteterugwinning Decentrale warmteterugwinning

Nadere informatie

Productinformatie. catalogus

Productinformatie. catalogus Productinformatie catalogus toevoer van schone en voorverwarmde buitenlucht toevoer van buitenlucht afvoer naar buiten afvoer van gebruikte (vervuilde) lucht Decentrale warmteterugwinning Decentrale warmteterugwinning

Nadere informatie

Productinformatie. catalogus

Productinformatie. catalogus Productinformatie catalogus toevoer van schone en voorverwarmde buitenlucht toevoer van buitenlucht afvoer naar buiten afvoer van gebruikte (vervuilde) lucht Decentrale warmteterugwinning Decentrale warmteterugwinning

Nadere informatie

Een binnenklimaat dat bij u past Comfortabel wonen met energiebesparende ventilatie-oplossingen

Een binnenklimaat dat bij u past Comfortabel wonen met energiebesparende ventilatie-oplossingen Een binnenklimaat dat bij u past Comfortabel wonen met energiebesparende ventilatie-oplossingen wonen De ClimaRad ventilatie-oplossingen zorgen voor tochtvrije woonruimten, waarbij geluid van buiten binnen

Nadere informatie

Een binnenklimaat dat bij u past Comfortabel wonen met energiebesparende ventilatie-oplossingen

Een binnenklimaat dat bij u past Comfortabel wonen met energiebesparende ventilatie-oplossingen Een binnenklimaat dat bij u past Comfortabel wonen met energiebesparende ventilatie-oplossingen wonen De ClimaRad ventilatie-oplossingen zorgen voor tochtvrije woonruimten, waarbij buitengeluid binnen

Nadere informatie

Scholen. Gezonde. lucht. Duurzaam. Gezond. Comfortabel

Scholen. Gezonde. lucht. Duurzaam. Gezond. Comfortabel Scholen Duurzaam Gezond Comfortabel Gezonde op school lucht ClimaRad SVS (School Ventilatie Systeem) Met het ClimaRad SVS wordt een volledig frisse school gerealiseerd. Uiteraard frisse klaslokalen, maar

Nadere informatie

Uw binnenklimaat goed verzorgd Energiebesparende ventilatie-oplossingen voor een comfortabel binnenklimaat

Uw binnenklimaat goed verzorgd Energiebesparende ventilatie-oplossingen voor een comfortabel binnenklimaat Uw binnenklimaat goed verzorgd Energiebesparende ventilatie-oplossingen voor een comfortabel binnenklimaat zorg ClimaRad is een zeer intelligente ventilatieoplossing, die een goede kwaliteit van binnenlucht

Nadere informatie

Renovatie. Energie. EPA score tot 0,37! besparen èn binnenklimaat

Renovatie. Energie. EPA score tot 0,37! besparen èn binnenklimaat Renovatie EPA score tot 0,37! 1 Energie een gezond besparen èn binnenklimaat Muurdoorvoer jaren 30 woningen jaren 80 woningen ClimaRad Woningrenovatie met aandacht voor duurzame energie, comfort en gezondheid

Nadere informatie

GEZONDE LUCHT OP SCHOOL

GEZONDE LUCHT OP SCHOOL GEZONDE LUCHT OP SCHOOL KINDEREN HEBBEN RECHT OP GEZONDE BINNENLUCHT! Gezonde lucht op school Wist u dat het binnenklimaat in bijvoorbeeld gevangenissen vele malen beter is dan in een schoolgebouw? Onderzoeken

Nadere informatie

ComfoFan CO 2 -systeem. Koeling Ventilatie Filtering

ComfoFan CO 2 -systeem. Koeling Ventilatie Filtering -systeem Verwarming Koeling Ventilatie Filtering - systeem nog eenvoudiger ventileren Voor een optimaal binnenklimaat is continue ventilatie onontbeerlijk. Hiervoor wordt verse buitenlucht toegevoerd en

Nadere informatie

Uw binnenklimaat goed verzorgd Energiebesparende ventilatie-oplossingen voor een comfortabel binnenklimaat

Uw binnenklimaat goed verzorgd Energiebesparende ventilatie-oplossingen voor een comfortabel binnenklimaat Uw binnenklimaat goed verzorgd Energiebesparende ventilatie-oplossingen voor een comfortabel binnenklimaat zorg is een zeer intelligente ventilatieoplossing, die per ruimte een goede kwaliteit van binnenlucht

Nadere informatie

Voor echt gezond ventileren! EPC winst 0,22. Het OxyGreen CO 2

Voor echt gezond ventileren! EPC winst 0,22. Het OxyGreen CO 2 EPC winst 0,22 Voor echt gezond ventileren! Het OxyGreen -vraaggestuurd ventilatiesysteem is een combinatie van Rucon OxyGreen vraaggestuurde afzuiging en Aralco OxyGreen zelfregelende toevoerroosters.

Nadere informatie

Intelli Air Valve (iav)

Intelli Air Valve (iav) Intelli Air Valve (iav) Slimme regelklep met CO 2 - of vochtmeting NIEUW Compacte oplossing voor collectieve wooneenheden Snelle & eenvoudige installatie én onderhoud Ø 125 mm & Ø 160 mm Centrale of zonale

Nadere informatie

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen.

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen. DUCO at HOME De standaard voor woningventilatie Bij Duco Ventilation & Sun Control staat de gezondheid van de bewoners op de eerste plaats. Het Duco Comfort System en het DucoTronic System bieden de garantie

Nadere informatie

GEZONDE LUCHT OP SCHOOL

GEZONDE LUCHT OP SCHOOL GEZONDE LUCHT OP SCHOOL KINDEREN HEBBEN RECHT OP GEZONDE BINNENLUCHT! Gezonde lucht op school Wist u dat het binnenklimaat in bijvoorbeeld gevangenissen vele malen beter is dan in een schoolgebouw? Onderzoeken

Nadere informatie

Duco. www.atc-ventilation.be

Duco. www.atc-ventilation.be Duco www.atc-ventilation.be Duco Ducobox Classic ventilator pagina 3 Duco Comfort System pagina 4 Duco Comfort Plus System pagina 6 Duco Tronic System pagina 9 Duco Tronic Plus System pagina 11 Ducobox

Nadere informatie

Brink Renovent. www.atc-ventilation.be

Brink Renovent. www.atc-ventilation.be Brink Renovent www.atc-ventilation.be Renovent A B Brink Renovent Excellent 180 pagina 3 A+ A Brink Renovent Excellent 300/400/450 pagina 7 A+ A pagina 11 Brink Renovent Sky Brink Renovent Excellent 180

Nadere informatie

Itho Daalderop QualityFlow. optimaal. binnenklimaat

Itho Daalderop QualityFlow. optimaal. binnenklimaat Itho Daalderop QualityFlow optimaal binnenklimaat QualityFlow De revolutionaire luchtdistributie voor optimale ventilatie QualityFlow is een geavanceerd woningventilatiesysteem dat gebruik maakt van centrale

Nadere informatie

Compact-10. De meest compacte ventilator voor woningbouw

Compact-10. De meest compacte ventilator voor woningbouw Compact-10 De meest compacte ventilator voor woningbouw COMPACTLINE Compact-10 Vraaggestuurde woonhuisventilator * * BESPAAR ENERGIE COMPACT * Met 2 CO 2 sensoren. EEN BUITENGEWOON BINNENKLIMAAT IS ONS

Nadere informatie

Nieuwbouw. Energie. EPC reductie tot 0,34! besparen èn binnenklimaat

Nieuwbouw. Energie. EPC reductie tot 0,34! besparen èn binnenklimaat Nieuwbouw EPC reductie tot 0,34! Energie een gezond besparen èn binnenklimaat ClimaRad Sensa in combinatie met vloerverwarming Muurdoorvoer zorgwoningen nieuwbouw ClimaRad Nieuwbouwwoningen met aandacht

Nadere informatie

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen.

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen. DUCO at HOME De standaard voor woningventilatie Bij Duco Ventilation & Sun Control staat de gezondheid van de bewoners op de eerste plaats. Het Duco Reno System, Duco Comfort System en DucoTronic System

Nadere informatie

Itho Daalderop QualityFlow. optimaal. binnenklimaat

Itho Daalderop QualityFlow. optimaal. binnenklimaat Itho Daalderop QualityFlow optimaal binnenklimaat QualityFlow De revolutionaire luchtdistributie voor optimale ventilatie QualityFlow is een geavanceerd woningventilatiesysteem dat gebruik maakt van centrale

Nadere informatie

Gezonde, frisse lucht in huis

Gezonde, frisse lucht in huis Een buitengewoon binnenklimaat VENTILATIE VOOR WONINGBOUW Gezonde, frisse lucht in huis EEN HELDERE KIJK OP VENTILATIE Heerlijk, continu frisse lucht in mijn werkkamer. Zo kan ik goed geconcentreerd thuis

Nadere informatie

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen.

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen. DUCO at HOME De standaard voor woningventilatie Bij Duco Ventilation & Sun Control staat de gezondheid van de bewoners op de eerste plaats. Het Duco Comfort System en het DucoTronic System bieden de garantie

Nadere informatie

Sensorgestuurde, natuurlijke ventilatie. Vent-O-System CO2. Een optimaal binnenklimaat zonder omkijken

Sensorgestuurde, natuurlijke ventilatie. Vent-O-System CO2. Een optimaal binnenklimaat zonder omkijken Sensorgestuurde, natuurlijke ventilatie Vent-O-System CO2 Een optimaal binnenklimaat zonder omkijken Vent-O-System CO 2 -gestuurd Ventileren zonder onnodig energieverlies maar ook met een permanent optimale

Nadere informatie

Zo eenvoudig kan ventileren zijn. Gebruiksvriendelijk Comfortabel Geluidsarm Energiezuinig Optimaal binnenklimaat

Zo eenvoudig kan ventileren zijn. Gebruiksvriendelijk Comfortabel Geluidsarm Energiezuinig Optimaal binnenklimaat Zo eenvoudig kan ventileren zijn Gebruiksvriendelijk Comfortabel Geluidsarm Energiezuinig Optimaal binnenklimaat Gezond en efficiënt ventileren Voor een gezond binnenklimaat is het noodzakelijk dat er

Nadere informatie

de stilste woonhuisventilator

de stilste woonhuisventilator MVS-15 de stilste woonhuisventilator HOOGSTE EPC WINST MVS-15 SssTil 90 Bespaar energie maanden GARANTIE Vraaggestuurd ventileren. MVS-15; de stilste en zuinigste in alle ventilator standen! Een buitengewoon

Nadere informatie

Ontmoet de stille kracht van ons complete ventilatiesysteem

Ontmoet de stille kracht van ons complete ventilatiesysteem Ontmoet de stille kracht van ons complete ventilatiesysteem Powered by DYKA AIR powered by Duco Vanaf nu hoeft u voor de levering van complete ventilatiesystemen nog maar één naam te onthouden: DYKA AIR.

Nadere informatie

BUVA EcoStream WTW-unit. Een revolutionair, intelligent en modulair balansventilatiesysteem. dat gebruik maakt van warmteterugwinning.

BUVA EcoStream WTW-unit. Een revolutionair, intelligent en modulair balansventilatiesysteem. dat gebruik maakt van warmteterugwinning. BUVA EcoStream WTW-unit Een revolutionair, intelligent en modulair balansventilatiesysteem dat gebruik maakt van warmteterugwinning. De BUVA EcoStream WTW-unit maakt warmteterugwinning toegankelijk voor

Nadere informatie

Warmteterugwinunit Renovent Excellent

Warmteterugwinunit Renovent Excellent Warmteterugwinunit Renovent Excellent Goede ventilatie draagt bij aan het wooncomfort en de gezondheid. Gebruikers stellen steeds hogere eisen aan goede ventilatiemogelijkheden in alle jaargetijden. Ook

Nadere informatie

MVS-15. de zuinigste en stilste woonhuisventilator

MVS-15. de zuinigste en stilste woonhuisventilator MVS-15 de zuinigste en stilste woonhuisventilator HOOGSTE EPC WINST MVS-15 90 BESPAAR ENERGIE MAANDEN GARANTIE Vraaggestuurd ventileren. MVS-15; de zuinigste en stilste EEN BUITENGEWOON BINNENKLIMAAT IS

Nadere informatie

Instructie Ventilatie

Instructie Ventilatie Instructie Ventilatie Type woning Bij de bouw van een woning wordt er rekening mee gehouden dat de woning geventileerd kan worden. Hierin is onderscheid te maken in 3 type woningen; woningen met luchtkanalen,

Nadere informatie

Vraaggestuurde ventilatie met warmteterugwinning. Combinatie VNV/WTW: optimaal rendement! Vraaggestuurde ventilatie op basis van CO 2

Vraaggestuurde ventilatie met warmteterugwinning. Combinatie VNV/WTW: optimaal rendement! Vraaggestuurde ventilatie op basis van CO 2 Duco WTW System Vraaggestuurde ventilatie met warmteterugwinning Combinatie VNV/WTW: optimaal rendement! Vraaggestuurde ventilatie op basis van CO 2 Maximale EPC-winst bij nieuwbouw Twee EPA-labels winst

Nadere informatie

Intelli Air Valve (iav)

Intelli Air Valve (iav) Intelli Air Valve (iav) Slimme regelklep met CO 2 - of vochtmeting NIEUW Compacte oplossing voor collectieve wooneenheden Snelle & eenvoudige installatie én onderhoud Centrale of zonale vraagsturing Sturing

Nadere informatie

PreSets Q-Stream en SmartStream woonhuisventilatoren

PreSets Q-Stream en SmartStream woonhuisventilatoren PreSets Q-Stream en SmartStream woonhuisventilatoren TOTAL CONTROL De stilste woonhuisventilatoren met de hoogste EPC-reductie BUVA SmartStream en Q-Stream: de stilste en energiezuinigste woonhuisventilatoren

Nadere informatie

Duco.

Duco. Duco www.sig-ventilation.be Duco B D E DucoBox Silent pagina 4 Duco Reno System pagina 6 Duco Comfort System pagina 9 B D E DucoBox Focus pagina 11 Duco Comfort Plus System pagina 13 Duco Duco Tronic System

Nadere informatie

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW)

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW) DOUBLE300 Voor een gezonder luchtklimaat De Double300 bestaat uit 1 unit die werkt op basis van een Fancoil met WTW (WarmteTerugWinning). De unit kan ventileren, direct verwarmen en eventueel koelen op

Nadere informatie

Natuurlijk ventileren DUCO AT HOME. een verademing! We inspire at

Natuurlijk ventileren DUCO AT HOME. een verademing! We inspire at Natuurlijk ventileren een verademing! HOME WAAROM & HOE VENTILEREN? DE STILSTE BOX + DE SLIMSTE VENTILATIE DE HOOGSTE -! > Basisventilatie > Doorvoerventilatie > Luchtafvoer > Ventilatieve koeling > Buitenzonwering

Nadere informatie

BaseFlow-systeem Productblad

BaseFlow-systeem Productblad BaseFlow-systeem Productblad Voorbeeld CVE ECO ventilatie-unit met RF-CO2-sensor 230V Voorbeeld CVE ECO ventilatie-unit met inbouw-co2-sensor Toepassing Voor een gezond binnenklimaat en het voorkomen van

Nadere informatie

Decoratieve radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder WHR 920

Decoratieve radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder WHR 920 Decoratieve radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder Warmteterugwin-unit voor wand- of plafondmontage Zehnder Warmteterugwin-unit voor wand- of

Nadere informatie

Warmteterugwinunit WHR 920

Warmteterugwinunit WHR 920 Belangrijke kenmerken Met name geschikt voor toepassing in bestaande bouw door compact ontwerp EPC-winst: 0.27 Hoog thermisch rendement Standaard voorzien van 100% bypass Luchtcapaciteit 210 m³/h - 200

Nadere informatie

BROCHURE. Balansventilatie met warmterecuperatie CODUMÉ HRU OROKO 325. Een gezond en comfortabel binnenklimaat. EPB conform. www.codume.

BROCHURE. Balansventilatie met warmterecuperatie CODUMÉ HRU OROKO 325. Een gezond en comfortabel binnenklimaat. EPB conform. www.codume. BROCHURE Balansventilatie met warmterecuperatie CODUMÉ HRU OROKO 325 Een gezond en comfortabel binnenklimaat. EPB conform www.codume.eu EEN VERFRISSEND GEZOND BINNEN- MILIEU, OPTIMAAL WOONCOMFORT EN OOK

Nadere informatie

Optimaal binnenklimaat

Optimaal binnenklimaat Itho Daalderop QualityFlow A + Optimaal binnenklimaat QualityFlow De revolutionaire luchtdistributie voor optimale ventilatie QualityFlow is een geavanceerd woningventilatiesysteem dat gebruik maakt van

Nadere informatie

OXYGEN. Brochure 2012-2013.NL

OXYGEN. Brochure 2012-2013.NL OXYGEN Brochure 0-03.NL DE ADEMENDE RADIATOR: Intelligent en hygiënisch ventileren Jaga Oxygen is geen traditionele ventilatie, maar een intelligent gestuurd en energiebesparend luchtverversingssysteem.

Nadere informatie

DECENTRALE VENTILATIE

DECENTRALE VENTILATIE 60 DECENTRALE VENTILATIE BROCHURE BELGIË/NEDERLAND 10/2017 DECENTRALE VENTILATIE-UNIT D60 FLUISTERSTIL TOPRENDEMENT Fluisterstil, energie-efficiënt én met het hoogste rendement van de markt. De decentrale

Nadere informatie

Niet lokaal Vraaggestuurd Natuurlijk Ventilatiesysteem Duco Ventilation & Sun Control Duco Comfort Plus System

Niet lokaal Vraaggestuurd Natuurlijk Ventilatiesysteem Duco Ventilation & Sun Control Duco Comfort Plus System dossier... - dd.... 1 00.00.00 Niet lokaal Vraaggestuurd Natuurlijk Ventilatiesysteem Duco Ventilation & Sun Control Duco Comfort Plus System volgnr. 1 Omschrijving: Het Duco Comfort Plus System ventileert

Nadere informatie

Warmteterugwinunit Zehnder WHR 920

Warmteterugwinunit Zehnder WHR 920 Belangrijke kenmerken Met name geschikt voor toepassing in bestaande bouw door compact ontwerp EPC-winst: 0.27 Hoog thermisch rendement Standaard voorzien van 100% bypass Luchtcapaciteit 210 m³/h - 200

Nadere informatie

Warmteterugwinapparaat ComfoD 550

Warmteterugwinapparaat ComfoD 550 Belangrijke kenmerken EPC winst tot 0,25 Beschikbaar in basis en luxe uitvoering Tegenstroomwisselaar 95% thermisch rendement Gelijkstroommotoren 50% besparing op energieverbruik Luchttoevoer en luchtafvoer

Nadere informatie

Zehnder ComfoFan Opti-Air Energiebesparende vraaggestuurde woonhuisventilatie

Zehnder ComfoFan Opti-Air Energiebesparende vraaggestuurde woonhuisventilatie Belangrijke kenmerken Hoofdcomponent van het vraaggestuurd ventilatiesysteem C van Zehnder - ComfoFan Opti- Air Intelligente vraagsturing via hygro-presence sensoren en/of CO2-sensoren (i.f.v. gekozen

Nadere informatie

Waarom ventileren? Duco s handleiding voor een gezond binnenklimaat

Waarom ventileren? Duco s handleiding voor een gezond binnenklimaat Waarom ventileren? Duco s handleiding voor een gezond binnenklimaat Waarom ventileren? Wie vandaag een huis (ver)bouwt, moet alles zo goed mogelijk luchtdicht maken. Dat wil zeggen dat alles perfect geïsoleerd

Nadere informatie

Waarom ventileren? Duco s handleiding voor een gezond binnenklimaat

Waarom ventileren? Duco s handleiding voor een gezond binnenklimaat Waarom ventileren? Duco s handleiding voor een gezond binnenklimaat Waarom ventileren? Wie vandaag een huis (ver)bouwt, moet alles zo goed mogelijk luchtdicht maken. Dat wil zeggen dat alles perfect geïsoleerd

Nadere informatie

INHOUD INLEIDING 3 MOTORLOZE DAMPKAP 4 BASISVENTILATIE 5 AQUITO 6 BREVA 60 7 BREVA 90 8 KONA 60 9 KONA 90 10 NOTUS 11 NOTUS TOUCH 12

INHOUD INLEIDING 3 MOTORLOZE DAMPKAP 4 BASISVENTILATIE 5 AQUITO 6 BREVA 60 7 BREVA 90 8 KONA 60 9 KONA 90 10 NOTUS 11 NOTUS TOUCH 12 Odormatic 1 INHOUD INLEIDING 3 MOTORLOZE DAMPKAP 4 BASISVENTILATIE 5 AQUITO 6 BREVA 60 7 BREVA 90 8 KONA 60 9 KONA 90 10 NOTUS 11 NOTUS TOUCH 12 TECHNISCHE GEGEVENS 13 2 INLEIDING De ODORMATIC motorloze

Nadere informatie

Vraaggestuurde ventilatie met warmteterugwinning. Combinatie VNV/WTW: optimaal rendement! Vraaggestuurde ventilatie op basis van CO 2

Vraaggestuurde ventilatie met warmteterugwinning. Combinatie VNV/WTW: optimaal rendement! Vraaggestuurde ventilatie op basis van CO 2 Duco WTW System Vraaggestuurde ventilatie met warmteterugwinning NEEM VOORSPRONG! A++ energielabel Combinatie VNV/WTW: optimaal rendement! Vraaggestuurde ventilatie op basis van CO 2 Twee sprongen in het

Nadere informatie

CI/SfB (57.7) 1st edition. Vraaggestuurde woonhuisventilatie: uitbreiding op het standaard systeem C

CI/SfB (57.7) 1st edition. Vraaggestuurde woonhuisventilatie: uitbreiding op het standaard systeem C CI/SfB (57.7) 1st edition Vraaggestuurde woonhuisventilatie: uitbreiding op het standaard systeem C Vent-Axia Sentinel Multivent Woonhuisventilatiesysteem gebaseerd op mechanische afvoer en natuurlijk

Nadere informatie

Goed ventileren in huis

Goed ventileren in huis Goed ventileren in huis Wist u dat de binnenlucht meestal viezer is dan de buitenlucht? Eén op de tien huizen heeft schimmel en in veel woningen is er meer fijnstof dan buiten. Daarom is ventileren zo

Nadere informatie

Niet lokaal Vraaggestuurd Natuurlijk Ventilatiesysteem Duco Ventilation & Sun Control Duco Comfort System

Niet lokaal Vraaggestuurd Natuurlijk Ventilatiesysteem Duco Ventilation & Sun Control Duco Comfort System dossier... - dd.... 1 00.00.00 Niet lokaal Vraaggestuurd Natuurlijk Ventilatiesysteem Duco Ventilation & Sun Control Duco Comfort System volgnr. 1 Omschrijving: De vraag naar ventilatie wordt bij het Duco

Nadere informatie

Natuurlijk ventileren DUCO AT HOME. een verademing! We inspire at

Natuurlijk ventileren DUCO AT HOME. een verademing! We inspire at Natuurlijk ventileren een verademing! HOME WAAROM & HOE VENTILEREN? MAXIMALE Epeil winst > Basisventilatie > Doorvoerventilatie > Luchtafvoer > Ventilatieve koeling > Buitenzonwering Waarom ventileren?

Nadere informatie

Warmteterugwinapparaat ComfoD 550

Warmteterugwinapparaat ComfoD 550 Belangrijke kenmerken Beschikbaar in basis en luxe uitvoering Tegenstroomwisselaar 95% thermisch rendement Gelijkstroommotoren 50% besparing op energieverbruik Luchttoevoer en luchtafvoer onafhankelijk

Nadere informatie

Een binnenklimaat dat werkt Productieve werkomgeving met energiebesparende ventilatie

Een binnenklimaat dat werkt Productieve werkomgeving met energiebesparende ventilatie Een binnenklimaat dat werkt Productieve werkomgeving met energiebesparende ventilatie werken De ClimaRad Comfort Solution meet en regelt het binnenklimaat per ruimte, zonder dat uw medewerkers hier iets

Nadere informatie

MaxiBox Installatiehandleiding

MaxiBox Installatiehandleiding 2016.001 MaxiBox Installatiehandleiding 2 ClimaRad montagehandleiding Copyright 2016 ClimaRad B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt worden

Nadere informatie

Itho Daalderop BaseFlow. optimaal. binnenklimaat

Itho Daalderop BaseFlow. optimaal. binnenklimaat Itho Daalderop BaseFlow optimaal binnenklimaat BaseFlow Een nieuwe variant in vraaggestuurde ventilatie Het BaseFlow woningventilatiesysteem is een automatisch vraaggestuurd ventilatiesysteem gebaseerd

Nadere informatie

Uw ventilatiesysteem: Decentrale ventilatie

Uw ventilatiesysteem: Decentrale ventilatie Uw ventilatiesysteem: Decentrale ventilatie Systeemopbouw: In één of meerdere vertrekken heeft u een decentrale ventilatieunit die voor de ventilatie van dat vertrek zorgt. In de overige vertrekken is

Nadere informatie

1 van VENTILATIE- EN LUCHTBEHANDELINGSINSTALLATIES VENTILATOREN

1 van VENTILATIE- EN LUCHTBEHANDELINGSINSTALLATIES VENTILATOREN 1 van 4 61 VENTILATIE- EN LUCHTBEHANDELINGSINSTALLATIES 61.43 VENTILATOREN 61.43.10-b VENTILATOR 0. VENTILATORBOX Fabrikaat: Duco Ventilation & Sun Control N.V. Type: DucoBox Silent (centraal geregelde

Nadere informatie

Comfortabel Ventileren. Duurzaam. Gezond. energiebesparend en gezond. Comfortabel,

Comfortabel Ventileren. Duurzaam. Gezond. energiebesparend en gezond. Comfortabel, Comfortabel Ventileren Duurzaam Gezond Comfortabel Comfortabel, energiebesparend en gezond ClimaRad bij Nieuwbouw ClimaRad bij Renovatie ClimaRad in scholen ClimaRad energiezuinig en gezond Unieke combinatie

Nadere informatie

> Stil: akoestisch geoptimaliseerd. > Slim: met of zonder gepatenteerd regelkleppensysteem. > Energiezuinig: afvoer op maat

> Stil: akoestisch geoptimaliseerd. > Slim: met of zonder gepatenteerd regelkleppensysteem. > Energiezuinig: afvoer op maat Nieuw! DucoBox De stilste en slimste box van Europa Conform 30 db eis Slim Energiezuinig Ontdek de 10 unieke voordelen van de nieuwe DucoBox! > Stil: akoestisch geoptimaliseerd > Slim: met of zonder gepatenteerd

Nadere informatie

Decentrale woningventilatie

Decentrale woningventilatie Decentrale woningventilatie VX Muurventilatoren 230V pagina 4 DX100B Muurventilatoren 230V pagina 7 LV100S/R Muurventilatoren 12V pagina 9 SAF LD(A) Muur- en plafondventilatoren 230V pagina 11 SSFC Doucheventilatoren

Nadere informatie

DucoBox NIEUW! De stilste én slimste box van Europa HOME OF OXYGEN. Ontdek de 10 unieke voordelen van de nieuwe DucoBox!

DucoBox NIEUW! De stilste én slimste box van Europa HOME OF OXYGEN. Ontdek de 10 unieke voordelen van de nieuwe DucoBox! NIEUW! DucoBox De stilste én slimste box van Europa Stil Slim Energiezuinig Ontdek de 10 unieke voordelen van de nieuwe DucoBox! > Stil: akoestisch geoptimaliseerd > Slim: met of zonder gepatenteerd regelkleppensysteem

Nadere informatie

De Home Supply Unit (HSU)

De Home Supply Unit (HSU) e ome Supply Unit (SU) Thermo Air is een Nederlands producent van hoogwaardige luchtbehandelingsproducten e ome Supply Unit (SU) e SU wordt net zoals een radiator op een CV-combiketel of stadsverwarming

Nadere informatie

INFORMATIE GIDS VOOR DOE HET ZELFVERS

INFORMATIE GIDS VOOR DOE HET ZELFVERS Ventileren Wat? Ventileren is verse lucht aanvoeren en vervuilde lucht, die schadelijke stoffen en geuren bevat, afvoeren. Ventileren is meer dan de kamer luchten door ramen en deuren even wijd open te

Nadere informatie

Warmteterugwinunit Zehnder WHR 918

Warmteterugwinunit Zehnder WHR 918 Belangrijke kenmerken Compacte afmetingen (558 x 680 x 299 mm) Energielabel A Sturing met meerdere sensoren energielabel A + Links/rechts uitvoering in één unit Voorzien van vier boven aansluitingen en

Nadere informatie

Warmteterugwinapparaat WHR 920

Warmteterugwinapparaat WHR 920 Belangrijke kenmerken Hoog thermisch rendement Standaard voorzien van 100% bypass Luchtcapaciteit 210 m³/h - 200 Pa Geschikt voor beperkte opstellingsruimte door compact ontwerp Wand- en plafondmontage

Nadere informatie

HRC EcoMax en MaxComfort De stilste en zuinigste balansventilatie voor woningbouw

HRC EcoMax en MaxComfort De stilste en zuinigste balansventilatie voor woningbouw HRC EcoMax en MaxComfort De stilste en zuinigste balansventilatie voor woningbouw HEALTHLINE HRC EcoMax en MaxComfort Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning HOOGSTE EPC WINST HRC BESPAAR ENERGIE

Nadere informatie

HRC EcoMax en MaxComfort De stilste en zuinigste balansventilatie voor woningbouw

HRC EcoMax en MaxComfort De stilste en zuinigste balansventilatie voor woningbouw HRC EcoMax en MaxComfort De stilste en zuinigste balansventilatie voor woningbouw HEALTHLINE HRC EcoMax en MaxComfort Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning HOOGSTE EPC WINST HRC BESPAAR ENERGIE

Nadere informatie

EPC-verlagende systemen

EPC-verlagende systemen EPC-verlagende systemen In de vier natuurlijke ventilatiesystemen die in deze brochure de revue passeren, passen we uitsluitend roosters toe van bewezen kwaliteit: n Bingo ventilatieroosters n BingoForte

Nadere informatie

Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning (wtw)

Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning (wtw) Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning (wtw) Onderhoud / storing Belangrijk: Maak 1x per maand de twee filters in de wtw-unit schoon en vervang ze minimaal 2 per jaar. Zowel voor het schoonmaken

Nadere informatie

Itho Daalderop OptimaFlow. Optimale ventilatie. met slimme sensoren

Itho Daalderop OptimaFlow. Optimale ventilatie. met slimme sensoren Itho Daalderop OptimaFlow D Optimale ventilatie met slimme sensoren OptimaFlow De állerbeste prijs/prestatie in één doos Goede en voldoende ventilatie is essentieel. Als het om ventilatie gaat is de centrale

Nadere informatie

1. Woningventilatie WARMTERECUPERATIE VENTO AIR PRINCIPE WARMTETERUGWINNING. Producten woningventilatie

1. Woningventilatie WARMTERECUPERATIE VENTO AIR PRINCIPE WARMTETERUGWINNING. Producten woningventilatie 1.2.4. WARMTERECUPERATIE VENTO AIR 1.2.4.1. PRINCIPE WARMTETERUGWINNING In dergelijk ventilatiesysteem onderscheidt men twee luchtstromen (luchttoevoer en luchtafvoer), dewelke elkaar kruisen in de warmtewisselaar

Nadere informatie

HANDLEIDING BIJ HET PLAATSEN VAN EEN ZELFBOUWPAKKET VENTILATIE

HANDLEIDING BIJ HET PLAATSEN VAN EEN ZELFBOUWPAKKET VENTILATIE 1 HANDLEIDING BIJ HET PLAATSEN VAN EEN ZELFBOUWPAKKET VENTILATIE INHOUDSTABEL Voorwoord p. 03 HOOFDSTUK 1: Healthbox II p. 05 HOOFDSTUK 2: Systeem C+ EVO II p. 11 HOOFDSTUK 3: SmartZone-principe p. 13

Nadere informatie

Installatie overzicht bij EPC-concepten

Installatie overzicht bij EPC-concepten Installatie overzicht bij EPC-concepten Dit boekje geeft een overzicht van de belangrijkste installaties zoals die nu op de markt aanwezig zijn. PelserHartman probeert u een zo volledig mogelijk overzicht

Nadere informatie

silent ventilation DE KRACHT VAN DE NATUUR IN DE WONING MET EEN BALANSVENTILATIESYSTEEM D400

silent ventilation DE KRACHT VAN DE NATUUR IN DE WONING MET EEN BALANSVENTILATIESYSTEEM D400 silent ventilation DE KRACHT VAN DE NATUUR IN DE WONING MET EEN BALANSVENTILATIESYSTEEM D400 De VASCO ventilatie-unit D400 en het EasyFlow luchtkanalensysteem dragen bij tot een uiterst stil balansventilatiesysteem

Nadere informatie

BUVA EcoStream WTW-unit

BUVA EcoStream WTW-unit Ontdek alles over de BUVA EcoStream BUVA EcoStream Hoog rendement Links/rechts omkeerbaar Actieve zone sturing Modulair uitbreidbaar Fluisterstil Energiezuinig App-bediend Autonoom Compact Voordelig BUVA

Nadere informatie

Ubiflux Vigor WTW. Zuivere kracht

Ubiflux Vigor WTW. Zuivere kracht Ubiflux Vigor WTW Zuivere kracht Ubiflux Vigor Nieuwe generatie ventilatie met warmteterugwinning Ubbink staat garant voor innovatieve systeemoplossingen die bijdragen aan een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Nadere informatie

1 van VENTILATIE- EN LUCHTBEHANDELINGSINSTALLATIES VENTILATOREN

1 van VENTILATIE- EN LUCHTBEHANDELINGSINSTALLATIES VENTILATOREN 1 van 4 61 VENTILATIE- EN LUCHTBEHANDELINGSINSTALLATIES 61.43 VENTILATOREN 61.43.10-b VENTILATOR 0. VENTILATORBOX Fabrikaat: Duco Ventilation & Sun Control N.V. Type: DucoBox Silent (centraal geregelde

Nadere informatie

Technische fiche Healthconnector

Technische fiche Healthconnector v01 - mei 2015 De RENSON Healthconnector regelt per lokaal de afgevoerde (verontreinigde) binnenlucht in gecentraliseerde ventilatiesystemen. Toepassingsgebied Geschikte oplossing om vraaggestuurde ventilatie

Nadere informatie

Warmteterugwinapparaat WHR 930

Warmteterugwinapparaat WHR 930 Belangrijke kenmerken EPC-winst tot 0,28! Hoog thermisch rendement Standaard voorzien van 100% bypass Luchtcapaciteit 380m³/h - 150Pa Flexibele filterinstelling Standaard met vorstvrij voorziening Met

Nadere informatie

1 van VENTILATIE- EN LUCHTBEHANDELINGSINSTALLATIES VENTILATOREN

1 van VENTILATIE- EN LUCHTBEHANDELINGSINSTALLATIES VENTILATOREN 1 van 5 61 VENTILATIE- EN LUCHTBEHANDELINGSINSTALLATIES 61.43 VENTILATOREN 61.43.19-a VENTILATOR 0. VENTILATORBOX Fabrikaat: Duco Ventilation & Sun Control N.V. Type: DucoBox Focus (zone-geregelde mechanische

Nadere informatie

Onzichtbaar ventileren en een gezond binnenklimaat

Onzichtbaar ventileren en een gezond binnenklimaat Onzichtbaar ventileren en een gezond binnenklimaat MISSIE: Movair stelt zich ten doel: Partijen in de bouw, aanbieders en vragers, in staat te stellen, op esthetisch verantwoorde wijze, een voor de bewoner

Nadere informatie

WTW of VNV? VNV! VRAAGGESTUURDE NATUURLIJKE VENTILATIE VNV

WTW of VNV? VNV! VRAAGGESTUURDE NATUURLIJKE VENTILATIE VNV WTW of VNV? VNV! VRAAGGESTUURDE NATUURLIJKE VENTILATIE VNV The Gree Duco werd in 006 bekroond met de prestigieuze Award van meest energiebewuste onderneming in Vlaanderen! Gezondheid, leefcomfort en energiezuinigheid

Nadere informatie

Decoratieve radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder ComfoAir E

Decoratieve radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder ComfoAir E Decoratieve radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder ComfoAir E Technische specificaties De serie voorziet in de perfecte balans tussen een economisch

Nadere informatie

COMAIR FLAT COMPACTE UNITS MET WARMTETERUGWINNING GESCHIKT VOOR PLAFONDMONTAGE

COMAIR FLAT COMPACTE UNITS MET WARMTETERUGWINNING GESCHIKT VOOR PLAFONDMONTAGE www.comair.nl COMAIR FLAT COMPACTE UNITS MET WARMTETERUGWINNING GESCHIKT VOOR PLAFONDMONTAGE COMAIR FLAT De Comair Flat range bestaat uit drie compacte WTW-units geschikt voor plafondmontage, met capaciteiten

Nadere informatie

Woningventilatie en renovatie

Woningventilatie en renovatie Woningventilatie en renovatie Bouwbesluit, bewoners en de praktijk Workshop Energie Nul73 Ir. H.J.J. (Harm) Valk Nieman Raadgevende Ingenieurs BV 19 mei 2015 Ventilatie Waarom ventileren? Kwaliteit en

Nadere informatie

HRC-225. De meest compacte balansventilatie voor woningbouw

HRC-225. De meest compacte balansventilatie voor woningbouw HRC-225 De meest compacte balansventilatie voor woningbouw HEALTHLINE HRC-225 Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning * NIEUW BESPAAR ENERGIE COMPACT * Bij het toepassen van 2 CO2 sensoren KLEIN

Nadere informatie

Warmteterugwinapparaat WHR 930

Warmteterugwinapparaat WHR 930 Belangrijke kenmerken EPC-winst tot 0,28! Hoog thermisch rendement Standaard voorzien van 100% bypass Luchtcapaciteit 380m³/h - 150Pa Flexibele filterinstelling Standaard vorstbeveiliging Met onderhoudsinstructie

Nadere informatie

DucoBox NIEUW! De stilste én slimste box van Europa HOME OF OXYGEN. Ontdek de 10 unieke voordelen van de nieuwe DucoBox!

DucoBox NIEUW! De stilste én slimste box van Europa HOME OF OXYGEN. Ontdek de 10 unieke voordelen van de nieuwe DucoBox! NIEUW! DucoBox De stilste én slimste box van Europa Stil Slim Energiezuinig Ontdek de 10 unieke voordelen van de nieuwe DucoBox! > Stil: akoestisch geoptimaliseerd > Slim: met boxsensoren of gepatenteerde

Nadere informatie

Ventilatie. Morten Sweegers Ekkersrijt AB Son en Breugel +31 (0)

Ventilatie. Morten Sweegers Ekkersrijt AB Son en Breugel +31 (0) Ventilatie Morten Sweegers Ekkersrijt 1007 5692 AB Son en Breugel +31 (0) 499 460620 info@ilt-bv.nl www.ilt-bv.nl Bedrijf Een gezond binnen klimaat is essentieel! Schadelijke binnenlucht moet het huis

Nadere informatie

adem gerust het innovatieve ventilatiesysteem

adem gerust het innovatieve ventilatiesysteem adem gerust het innovatieve ventilatiesysteem profi-air het innovatieve ventilatiesysteem Waarom ventileren: Door de steeds strengere normering rond het bouwen of renoveren van een woning, wordt er steeds

Nadere informatie

Een binnenklimaat dat werkt Productieve werkomgeving met energiebesparende ventilatie

Een binnenklimaat dat werkt Productieve werkomgeving met energiebesparende ventilatie Een binnenklimaat dat werkt Productieve werkomgeving met energiebesparende ventilatie werken De ClimaRad Comfort Solution meet en regelt het binnenklimaat per ruimte, zonder dat uw medewerkers hier iets

Nadere informatie

MVS-15RH Woonhuisventilatie

MVS-15RH Woonhuisventilatie Handleiding voor de gebruiker MVS-15RH Woonhuisventilatie Deze handleiding is bedoeld voor de gebruikers van het mechanisch ventilatiesysteem van het type MVS-15RH. Deze handleiding bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Gebruik van de WTW-installatie:

Gebruik van de WTW-installatie: Gebruik van de WTW-installatie: Voor een zorgeloos gebruik van de WTW-installatie hoeft u slechts het volgende in acht te nemen: Koken: Als u gaat koken dient u de bedieningsschakelaar boven het aanrecht

Nadere informatie

Advance, decentrale ventilatie met warmteterugwinning

Advance, decentrale ventilatie met warmteterugwinning Advance, decentrale ventilatie met warmteterugwinning Ventilatie warm EPC ve Balansventilatie zonder kanalen Decentrale ventilatie met de Advance als EPC verlagende oplossing Ventilatie met warmteterugwinning

Nadere informatie