Wireless Network Kit 11M WL-521. Installatiehandleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wireless Network Kit 11M WL-521. Installatiehandleiding"

Transcriptie

1 Wireless Network Kit 11M WL-521 Installatiehandleiding

2 Vereisten Kabelmodem of DSL/ADSL-modem. Standaard 10/100BaseT (UTP)-netwerkkabels met RJ45-stekkers. Pc's die gebruik maken van het netwerkprotocol TCP/IP. De draadloze router werkt samen met draadloze apparaten die voldoen aan de specificaties van de IEE b-norm. OPMERKING: Zorg ervoor dat de CardBus-adapter wordt geïnstalleerd vóórdat de draadloze router wordt geconfigureerd. Als de CardBus-adapter niet eerst wordt geconfigureerd, kan er geen verbinding worden gemaakt met de router. 1. De CardBus-adapter installeren Installeer de software voordat u de CardBus-adapter aan het systeem toevoegt! - Windows 98SE/ME Open het bestand "setup.exe", dat zich op de installatie-cd-rom bevindt Klik op "Next" ["Volgende"] om verder te gaan. Klik op "Next" ["Volgende"] om verder te gaan. Klik op "Next" ["Volgende"] om verder te gaan. Klik op "Finish" ["Voltooien"] om de installatie van de software te voltooien. Start nu de computer opnieuw op en steek de CardBus-adapter in. Windows zal de draadloze adapter nu automatisch detecteren en installeren. Ga verder met hoofdstuk 2. - Windows 2000 Open het bestand "setup.exe", dat zich op de installatie-cd-rom bevindt. Klik op "Next" ["Volgende"] om verder te gaan. Klik op "Next" ["Volgende"] om verder te gaan.

3 Klik op "Next" ["Volgende"] om verder te gaan Klik op "Finish" ["Voltooien"] om de installatie van de software te voltooien. Klik op "Yes" ["Ja"] in het scherm waarin staat dat er geen digitale handtekening is gevonden Start nu de computer opnieuw op en steek de CardBus-adapter in. Windows zal de draadloze adapter nu automatisch detecteren en installeren.

4 Klik op "Yes" ["Ja"] in het scherm waarin staat dat er geen digitale handtekening is gevonden. De draadloze adapter is nu geïnstalleerd. Ga verder met hoofdstuk 2. - Windows XP Open het bestand "setup.exe", dat zich op de installatie-cd-rom bevindt. Klik op "Next" ["Volgende"] om verder te gaan. Klik op "Next" ["Volgende"] om verder te gaan. Klik op "Next" ["Volgende"] om verder te gaan.

5 Klik op "Finish" ["Voltooien"] om de installatie van de software te voltooien. Klik op "Continue Anyway" ["Toch doorgaan"] in het scherm met de Windows Logo-test. Selecteer"Use AMD's Wireless Network Configuration Utility" en klik op "Apply" ["Toepassen"]. Start de computer opnieuw op. Nadat de computer opnieuw is opgestart, steekt u de draadloze CardBus-adapter in. Windows zal nu de draadloze adapter detecteren. Klik op "Next" ["Volgende"] om verder te gaan.

6 Klik op "Continue Anyway" ["Toch doorgaan"] in het scherm met de Windows Logo-test. Klik op "Finish" ["Voltooien"] om de installatie van de software te voltooien. De draadloze adapter is nu geïnstalleerd. Ga verder met hoofdstuk 2.

7 2. Pc configureren 2.1 TCP/IP configureren Windows 98/ME Klik met de rechter muisknop op "Network Neighbourhood" ["Netwerkomgeving"] op het bureaublad en selecteer "Properties" ["Eigenschappen"]. Het volgende venster wordt weergegeven: Windows 2000/XP Klik met de rechter muisknop op "My Network Places" ["Mijn netwerklocaties"] op het bureaublad en selecteer "Properties" ["Eigenschappen"]. Het volgende venster wordt weergegeven: Klik met de rechter muisknop op de LAN-verbinding van de juiste netwerkkaart en selecteer "Properties" ["Eigenschappen"]. o Indien de lijst op het scherm geen regel bevat zoals hierboven is geselecteerd ("TCP/IP -> netwerkkaart"), volg dan de onderstaande stappen om deze regel toe te voegen: Klik op de toets "Add" ["Toevoegen"] Dubbelklik op "Protocol" Selecteer "Microsoft" en daarna "TCP/IP" Klik op "OK"

8 Wacht enkele seconden, zodat TCP/IP kan worden toegevoegd. Klik daarna op "OK" om het scherm met netwerkeigenschappen af te sluiten. Start de pc opnieuw op. Selecteer de regel "TCP/IP -> naam netwerkkaart", zoals in het bovenstaande wordt getoond. Klik op de toets "Properties" ["Eigenschappen"], zodat een soortgelijk scherm verschijnt als hieronder wordt geïllustreerd: Controleer of de instelling "Obtain an IP address automatically" ["Automatisch een IP-adres verkrijgen"] is geselecteerd, zoals hierboven is geïllustreerd. De DHCP-server van de draadloze breedbandrouter kent nu een IP-adres toe aan de pc. Start de pc opnieuw op, zelfs wanneer u geen wijzigingen heeft doorgevoerd. 2.2 Internet-toegang Windows 98/ME/2000 Klik op de toets "Start" in de taakbalk van Windows en selecteer achtereenvolgens "Settings" ["Instellingen"], "Control Panel" ["Configuratiescherm"] en "Internet options" ["Internet-opties"]. Selecteer het tabblad "Connections" ["Verbindingen"] en klik op de toets "Settings" ["Instellingen"]. Selecteer "I want to configure my Internet connection manually" ["Ik wil mijn Internetverbinding handmatig instellen"] of "I want to make a connection via a LAN network" ["Ik wil verbinding maken via een LAN"] en klik op "Next" ["Volgende"]. Selecteer "I want to connect via a LAN network" ["Ik wil verbinding maken via een LAN"] en klik op "Next" ["Volgende"]. Zorg ervoor dat geen selectievakje in het scherm "Internet configuration for a LAN" ["Internetconfiguratie voor een LAN"] is geselecteerd. Ga verder met de stappen in de wizard tot de taak is voltooid. De configuratie is nu voltooid. Windows XP Klik op de toets "Start" in de taakbalk van Windows en selecteer achtereenvolgens "Settings" ["Instellingen"], "Control Panel" ["Configuratiescherm"] en "Internet options" ["Internet-opties. Selecteer het tabblad "Connections" ["Verbindingen"] en klik op de toets "Settings" ["Instellingen"]. Wanneer de "New Connection Wizard" ["wizard Nieuwe verbinding"] start, klikt u op "Next" ["Volgende"].

9 Selecteer "Connect to the Internet" ["Verbinding met het Internet maken"] en klik op "Next" ["Volgende"]. Selecteer "Setup my connection manually" ["Ik wil handmatig een verbinding instellen"] en klik op "Next" ["Volgende"]. Selecteer "Connect using a broadband connection that is always on" ["Verbinding maken via een permanente breedbandverbinding"] en klik op "Next" ["Volgende"]. Klik op "Finish" ["Voltooien"] om de installatie te voltooien en de wizard te sluiten. Klik op de toets "Start" in de taakbalk van Windows en selecteer achtereenvolgens "Settings" ["Instellingen"], "Control Panel" ["Configuratiescherm"] en "Internet options" ["Internet-opties. Selecteer het tabblad "Connections" ["Verbindingen"] en klik op de toets "LAN Settings" ["LAN-instellingen"]. Zorg ervoor dat geen van de selectievakjes in het venster met LAN-instellingen is aangevinkt. De configuratie is nu voltooid. 3. De draadloze adapter configureren Na het installeren van de software wordt het pictogram van het hulpprogramma voor configuratie van een draadloos netwerk in het systeemvak van de Windows-taakbalk weergegeven. Sitecom-hulpprogramma Voer de volgende stappen uit om de draadloze netwerkadapter te configureren: Dubbelklik op op het pictogram van het Sitecom-hulpprogramma. Klik op "Add" om een nieuw configuratieprofiel toe te voegen.

10 Bij Network name (SSID) vult u "Untitled" in. Klik op "Apply". Klik nu op "Hide". Zet de computer uit.

11 4. De draadloze router installeren 4.1 Fysieke installatie Controleer voordat u met de hardware-installatie van start gaat of de breedbandrouter en het kabel- of DSL-modem niet op een stroombron zijn aangesloten. Handhaaf de verbinding van het kabel- of DSL-modem met de kabelaansluiting respectievelijk de telefoonlijn. 1. Sluit de kabel- of DSL-modem aan op de WAN-poort op de draadloze router. Gebruik de kabel die bij de kabel- of DSL-modem werd geleverd. Indien er geen kabel werd bijgeleverd, gebruik dan een standaard netwerkkabel. 2. Zet de kabel- of DSL-modem aan. 3. Sluit de voedingsadapter aan op de draadloze router. Gebruik geen andere adapter dan de bijgeleverde adapter. 4. Controleer de LED-indicators: De LED-indicators Power, Internet en WLAN zouden moeten branden. Voor elke computer die is aangesloten via een LAN-kabel moet één van de LAN LED-indicators (10 of 100) branden. 4.2 Verbinding maken met de client-computer Zet de computer aan waarop de draadloze CardBus-adapter is geïnstalleerd. Wanneer de computer is opgestart moet het pictogram van het Sitecomhulpprogramma voor het draadloze netwerk groen zijn. Sitecom-hulpprogramma 1. Als het pictogram van het hulpprogramma, zoals hierboven, groen is, controleer dan of de verbinding naar behoren functioneert: o Dubbelklik op het pictogram van het hulpprogramma en klik op Network Status. o Controleer de volgende punten: De signaalsterkte en signaalkwaliteit moeten groter zijn dan 0. De Network Name (SSID) moet zijn: Untitled. Het netwerktype moet zijn: Infrastructure. Het IP-adres moet zijn: x (waarbij x=2..254).

12 2. Als het pictogram van het hulpprogramma er niet uitziet zoals op de bovenstaande afbeelding, volg dan deze instructies: o Dubbelklik op het pictogram van het hulpprogramma en klik op "Scan Now". o In het venster Network Profiles worden de beschikbare netwerken weergegeven. Selecteer het toepasselijke netwerk ("Untitled") en klik op "Connect Now". o Als er geen netwerken worden gevonden, controleer dan of de draadloze router wel is ingeschakeld en/of verklein de afstand tussen de computer en de router. Selecteer vervolgens nogmaals "Scan Now". 3. Ga verder met hoofdstuk 5 wanneer alle van de bovenstaande procedures zijn uitgevoerd.

13 5. Routerconfiguratie Start de web-browser (bv. Internet Explorer) en open de volgende pagina: Log in met gebruikersnaam "admin", vul geen wachtwoord in en klik op "OK". Het startscherm wordt geopend. Klik op "Setup". De wizard Setup zal nu worden weergegeven. Controleer of de modem is aangesloten en klik vervolgens op "Next". Selecteer het type Internetverbinding, bijvoorbeeld kabel of ADSL, en klik vervolgens op "Next". OPMERKING: Raadpleeg Bijlage A voor de instellingen van de meest gebruikte Internet Service Providers (ISP's) wanneer u de router gaat configureren.

14 5.1 Kabelinternet Typ de hostnaam en domeinnaam die u van uw ISP heeft gekregen in de toepasselijke velden. Bij sommige ISP's moet u ook het MAC-adres van de netwerkkaart invullen. Als u voor uw verbinding een gebruikersnaam en wachtwoord moet invoeren, kies dan PPPoE en ga verder met A. hieronder. Zo niet, kies dan None en ga verder met B. hieronder. A. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Schakel de selectievakjes "Connect automatically, as required" en "Disconnect after idle time" in. Klik daarna op "Next". Als uw ISP u een vast IP-adres heeft toegekend, typ dat dan in het veld Specified IP Address en vul daaronder ook het DNS-IP-adres in. Als u een dynamisch IP-adres heeft, kies dan de optie IP address is assigned automatically. Klik dan op "Next".

15 In dit scherm kunt u controleren of uw verbinding werkt. Klik op "Finish" om de installatie te voltooien. B. Als uw ISP u een vast IP-adres heeft toegekend, typ dat dan in het veld Specified IP Address en vul ook de andere velden in. Als u een dynamisch IP-adres heeft, kies dan de optie IP address is assigned automatically. Klik daarna op "Next". In dit scherm kunt u controleren of uw verbinding werkt. Klik op "Finish" om de installatie te voltooien.

16 5.2 xdsl-internet Als u eerst bij uw ISP moet inloggen om een Internetverbinding tot stand te brengen, selecteer dan PPPoE of PPTP en klik op"next". Als u geen gebruikersnaam en wachtwoord heeft om in te loggen, selecteer dan None en klik op "Next". - PPPoE Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Schakel de selectievakjes "Connect automatically, as required" en "Disconnect after idle time" in. Klik daarna op "Next". Als uw ISP u een vast IP-adres heeft toegekend, typ dat dan in het veld Specified IP Address en vul daaronder ook het DNS-IP-adres in. Als u een dynamisch IPadres heeft, kies dan de optie IP address is assigned automatically. Klik op "Next".

17 In dit scherm kunt u controleren of uw verbinding werkt. Klik op "Finish" om de installatie te voltooien. - PPTP Vul in het volgende scherm het veld PPTP server IP address in. U kunt ook uw gebruikersnaam en wachtwoord invullen. Schakel het selectievakje "Connect automatically, as required" in en verwijder het vinkje naast het selectievakje "Disconnect after idle time". Klik nu op "Next". Als uw ISP u een vast IP-adres heeft toegekend, typ dat dan in het veld Specified IP Address en vul daaronder ook het DNS-IP-adres in. Als u een dynamisch IPadres heeft, kies dan de optie IP address is assigned automatically. Klik op "Next".

18 In dit scherm kunt u controleren of uw verbinding werkt. Klik op "Finish" om de installatie te voltooien. 6. Geavanceerde opties 6.1 Instellingen voor het draadloze netwerk 1. Start de web-browser en open de volgende pagina: 2. Log in met gebruikersnaam "admin", vul geen wachtwoord in en klik op "OK. 3. Klik op "Wireless" (linksboven); het volgende venster wordt weergegeven. 4. In het veld "SSID" kunt u de naam van draadloze netwerk invoeren. LET OP: Deze SSID moet voor alle clients in het draadloze netwerk worden geconfigureerd! 5. Kies een kanaal. Dit kanaal zal automatisch worden overgenomen door de stations in het draadloze netwerk wanneer zij zijn geconfigureerd voor "Infrastructure". 6.2 WEP-encryptie Opmerking: U dient eerst WEP-encryptie in te schakelen voor de router alvorens u de draadloze netwerkadapter gaat configureren Routerconfiguratie 1. Als u gebruik wil maken van WEP-encryptie, klik dan op de toets "Configure WEP".

19 2. Kies bij WEP Data Encryption een waarde van "64 bit" of "128 bit", afhankelijk van het gewenste encryptieniveau. 3. Kies bij Authentication Type de optie "Open System". 4. Vul een encryptiesleutel in; zie de volgende tabel voor geldige encryptiesleutels. 64-bits 128-bits alfanumeriek 5 tekens A-Z & 0-9 hexadecimaal 10 tekens A-F & 0-9 alfanumeriek 13 tekens A-Z & 0-9 hexadecimaal 26 tekens A-F & U kunt ook encryptiesleutels aanmaken via Passphrase. Vul hier een woord en klik op Generate keys. Afhankelijk van de gekozen encryptiemethode zal de software nu een encryptiesleutel genereren van 13 tekens (64-bits encryptie) of 26 tekens (128-bits encryptie). 6. Maak een aantekening van deze sleutel en vul deze in voor alle draadloze stations om een veilige versleutelde verbinding op te zetten met de WL Draadloze netwerkadapter 1. Open het hulpprogramma om de draadloze netwerkadapter te configureren. 2. Selecteer het toepasselijke profiel in het venster Selected Profiles en klik op "Properties". 3. Schakel het selectievakje Data Encryption (WEP enabled) in om WEP-encryptie in te schakelen. 4. Typ de WEP-encryptiesleutel in het veld Network key. Dit moet dezelfde sleutel zijn als de sleutel die werd opgegeven voor de router, zoals werd beschreven in de vorige paragraaf (6.2.1.).

20 5. Selecteer bij "Key Format" de toepasselijke sleutelindeling (als deze nog niet is geselecteerd); deze moet ook overeenkomen met de instellingen van de router. 6. Klik op "Apply" om dit venster te sluiten en de wijzigingen door te voeren. 7. Klik op "Hide". 8. Start de computer opnieuw op. 9. De computer maakt opnieuw verbinding met het draadloze netwerk. Bijlage A - Instellingen van bekende ISP's Deze bijlage bevat de een lijst van Internet Service Providers (ISP's) die in Europa veelvuldig worden gebruikt en de toepasselijke instellingen voor de routerconfiguratie zoals wordt besproken in hoofdstuk 5. Nederland ADSL van KPN met PPTP-modem (Speedtouch Home) o.a.:freeler (Light/Comfort/Advanced), HCCNet, HetNet, InterNLnet (Lite), Planet Internet, Tiscali, XS4all (Lite/Basic/Fast), Zon (Lite/Basic/Extra) o o o o o o o Kies DSL/ADSL in de wizard Setup en klik op Next. Kies nu PPTP als methode voor het inloggen Klik op Next. Vul de volgende informatie in: Server IP Gebruikersnaam en wachtwoord Klik op Next Kies Specified IP address en vul de volgende informatie in: LAN IP Subnet Gateway Klik op Next en Finish. ADSL van KPN met router modem (Speedtouch 510(i), Sitecom DC-213) o.a.: HCCNet, HetNet, InterNLnet (lite), Planet Internet, Tiscali (Lite/Basic/Plus), XS4all (Lite/Basic/Fast), Zon (Lite/Basic/Extra) o Kies DSL/ADSL in de wizard Setup en klik op Next. o Kies als methode voor het aanmelden None o Selecteer IP-address is assigned automatically o Klik op Finish. BBNed ADSL o.a.: bart, Cistron, InterNLnet (flits), supersneladsl, XS4all (poweradsl) o Kies DSL/ADSL in de wizard Setup en klik op Next. o Kies als methode voor het aanmelden None o Selecteer IP-address is assigned automatically o Klik op Finish. BabyXL ADSL o.a. Demon, Tiscali (Start/Surf/Family/Live) o Kies DSL/ADSL in de wizard Setup en klik op Next. o Kies als methode voor het aanmelden None o Vul het MAC-adres in dat u van uw ISP heeft gekregen

21 o Klik op Finish. Chello/UPC/Zeelandnet/Quicknet o Kies Cable Modem in de wizard Setup en klik op Next. o Kies als methode voor het aanmelden None o Vul het MAC-adres in dat u van uw ISP heeft gekregen o Selecteer IP-address is assigned automatically. o Klik op internet o Kies Cable Modem in de wizard Setup en klik op Next. o Kies als methode voor het aanmelden None o Vul de hostnaam in die u van uw ISP heeft gekregen o Selecteer IP-address is assigned automatically. o Klik op Finish. Casema/Wanadoo (met Com21 modem) o Kies Cable Modem in de wizard Setup en klik op Next. o Kies als methode voor het aanmelden PPPoE. o Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in. o Selecteer IP-address is assigned automatically. o Klik op Finish. Casema Midi / Multi / Maxi / Mega (met Eurodocsis Motorola modem/geen gebruikersnaam & wachtwoord) o Kies Cable Modem in de wizard Setup en klik op Next. o Selecteer IP-address is assigned automatically. o Klik op Finish. België Telenet o Kies Cable Modem in de wizard Setup en klik op Next. o Kies als methode voor het aanmelden None o Vul de hostnaam in die u van uw ISP heeft gekregen o Selecteer IP-address is assigned automatically. o Klik op Finish. Skynet o Kies Cable Modem in de wizard Setup en klik op Next. o Kies als methode voor het aanmelden PPPoE. o Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in. o Selecteer IP-address is assigned automatically.

22 o Klik op Finish.

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding Wireless Network Broadband Router WL-114 In deze handleiding worden alleen de meest voorkomende situaties behandeld. Raadpleeg de volledige gebruikershandleiding op de cd-rom voor

Nadere informatie

Sweex Wireless Broadband Router 11G Het installeren van de hardware Het configureren van uw netwerkkaart onder Windows95 / Windows98 / Windows ME

Sweex Wireless Broadband Router 11G Het installeren van de hardware Het configureren van uw netwerkkaart onder Windows95 / Windows98 / Windows ME Sweex Wireless Broadband Router 11G Dit document behandelt stap-voor-stap het installeren en configureren van uw broadband router. Sommige onderdelen zijn onderverdeeld in verschillende blokken zoals voor

Nadere informatie

Handleiding NL pagina 2. Manual UK page 6. Network Settings

Handleiding NL pagina 2. Manual UK page 6. Network Settings Handleiding NL pagina 2 Manual UK page 6 Network Settings 2 NEDERLANDS Netwerkinstellingen Inhoudsopgave Netwerkinstellingen voor Windows 98 en ME... 2 Netwerkinstellingen voor Windows 2000 en XP... 3

Nadere informatie

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur)

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) Stap 1. 1. Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) 2. Sluit de adapter aan op de router en steek de stekker in het stopcontact.

Nadere informatie

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis Siemens SE551 Handleiding Flits Thuis Handleiding Siemens SE551 Flits Thuis Aansluiten Siemens SE551 Configuratie Siemens d.m.v. webinterface Instellen Gisgaset USB /PCMCIAdraadloze netwerk-adapter Aansluiten

Nadere informatie

Configuratie handleiding Gigaset SE505. Omschakelen naar de Nederlandse Taal. Overzicht van de stappen voor de installatie

Configuratie handleiding Gigaset SE505. Omschakelen naar de Nederlandse Taal. Overzicht van de stappen voor de installatie Configuratie handleiding Gigaset SE505 In deze handleiding leest u hoe u uw Gigaset SE505 configureert voor een verbinding te maken met het internet via een ADSL / Kabel breedband internet verbinding.

Nadere informatie

Gefeliciteerd met het winnen van de Alcatel Speedtouch Home, die is Upgraded naar een PRO versie.

Gefeliciteerd met het winnen van de Alcatel Speedtouch Home, die is Upgraded naar een PRO versie. Gefeliciteerd met het winnen van de Alcatel Speedtouch Home, die is Upgraded naar een PRO versie. Het modem is al ingesteld om te werken over het KPN netwerk, maar werkt waarschijnlijk ook op andere ADSL

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Voor uw ADSL Flits Connected by KPN abonnement. Type modem: P-2612 HNU-F3 Netwerk: KPN

Installatiehandleiding. Voor uw ADSL Flits Connected by KPN abonnement. Type modem: P-2612 HNU-F3 Netwerk: KPN Installatiehandleiding Voor uw ADSL Flits Connected by KPN abonnement Type modem: P-2612 HNU-F3 Netwerk: KPN Inhoudsopgave 1 Het aansluiten van de modem 2 De modem instellen 3 Het instellen van een beveiligde

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Configuratie Siemens SX762 Controleren van de aansluiting Wanneer u gebruik maakt van uw KPN telefoonlijn en u wilt hiermee bellen, dan gebruikt u de splitter. Het modem sluit u op dezelfde wijze aan als

Nadere informatie

150 MBIT DRAADLOZE ACCESS POINT ROUTER

150 MBIT DRAADLOZE ACCESS POINT ROUTER 150 MBIT DRAADLOZE ACCESS POINT ROUTER Snel installatiegids DN-70490 Inhoudsopgave Inhoud verpakking... Pagina 1 Netwerkverbindingen bouwen... Pagina 2 Netwerk instellen... Pagina 3 Inhoud verpakking Voordat

Nadere informatie

Wireless Utility. Complete handleiding

Wireless Utility. Complete handleiding Wireless Utility Complete handleiding 1. Installatie van software/hardware Installeer de software voordat u de wireless adapter op het systeem aansluit! Plaats de CD-ROM in uw computer. Het Sitecom-installatieprogramma

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding. Zyxel P-2612HW (Flits Thuis/Professioneel ADSL connected by KPN)

Installatie- en gebruikershandleiding. Zyxel P-2612HW (Flits Thuis/Professioneel ADSL connected by KPN) Installatie- en gebruikershandleiding Zyxel P-2612HW (Flits Thuis/Professioneel ADSL connected by KPN) Handleiding Zyxel P-2612HW (Flits Thuis/Professioneel ADSL connected by KPN) Inhoudsopgave 1 Het aansluiten

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Voor uw SurfSnelADSL abonnement

Installatiehandleiding. Voor uw SurfSnelADSL abonnement Installatiehandleiding Voor uw SurfSnelADSL abonnement Connected by KPN Type modem: P-2612 HNU-F3 Netwerk: KPN Inhoudsopgave 1 Het aansluiten van de modem 2 De modem instellen 3 Het instellen van een beveiligde

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SX762 (Flits ADSL connected by BBned) Wanneer u gebruik maakt van uw KPN telefoonlijn en u wilt hiermee bellen, dan gebruikt u de splitter. Het modem

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SX76x (SurfSnel ADSL connected by KPN) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die

Nadere informatie

A B C D E F. F: LED voor LAN-poort 4 G: Aansluitpunt voor netvoeding H: LAN-poort 4 I: LAN-poort 3 J: LAN-poort 2

A B C D E F. F: LED voor LAN-poort 4 G: Aansluitpunt voor netvoeding H: LAN-poort 4 I: LAN-poort 3 J: LAN-poort 2 Product informatie A B C D E F G H I J K L M A: Power-LED B: LED voor WAN-poort C: LED voor LAN-poort D: LED voor LAN-poort E: LED voor LAN-poort F: LED voor LAN-poort 4 G: Aansluitpunt voor netvoeding

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SX76x (Flits ADSL connected by KPN) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die met

Nadere informatie

Het configureren van uw netwerkkaart, computer en ADSL router voor volledig ADSL gebruik

Het configureren van uw netwerkkaart, computer en ADSL router voor volledig ADSL gebruik Het configureren van uw netwerkkaart, computer en ADSL router voor volledig ADSL gebruik Inleiding: Om gebruik te kunnen maken van onze ADSL Router moet u eerst uw computer gereed maken voor gebruik van

Nadere informatie

1. Controleren van de aansluiting op de splitter

1. Controleren van de aansluiting op de splitter Configuratie Copperjet 1616-2p (SurfSnel ADSL connected by BBned) 1. Controleren van de aansluiting op de splitter 2. Toegang tot de modem 3. Router installatie bij afname meerdere IP adressen (8, 16 of

Nadere informatie

Sweex Broadband Router 4 port 10/100 switch

Sweex Broadband Router 4 port 10/100 switch Sweex Broadband Router 4 port 10/100 switch Dit document behandelt stap-voor-stap het installeren en configureren van uw broadband router. Sommige onderdelen zijn onderverdeeld in verschillende blokken

Nadere informatie

Installatiehandleiding. voor uw Flits abonnement. Type modem: Siemens SX762 Netwerk: BBned

Installatiehandleiding. voor uw Flits abonnement. Type modem: Siemens SX762 Netwerk: BBned Installatiehandleiding voor uw Flits abonnement Type modem: Siemens SX762 Netwerk: BBned 1 Inhoudsopgave 1 Het aansluiten van uw modem 3 2 Het modem instellen 4 3 Het instellen van een beveiligde draadloze

Nadere informatie

Technische Informatie

Technische Informatie Het Beveiligen van een draadloos netwerk Het grootste Risico van een draadloos netwerk is dat het signaal in principe voor iedereen beschikbaar is. Anders dan bij een bekabeld netwerk, waar men een fysieke

Nadere informatie

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Nederlandse versie. LC000070 Sweex Wireless Broadband Router 11g

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Nederlandse versie. LC000070 Sweex Wireless Broadband Router 11g LC000070 Sweex Wireless Broadband Router 11g Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex Wireless Router 11g. Met behulp van deze router kunt u snel en efficiënt een draadloos

Nadere informatie

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM Inhoudsopgave Introductie van ESG103/ESG104 breedband routers......................... 1 Systeem vereisten.....................................................

Nadere informatie

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 0 2 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 T O E P A S S I N G M O G E L I J K H E D E N 4 H A R D W A R E I N S

Nadere informatie

USB 2.0 ETHERNET PRINTSERVER

USB 2.0 ETHERNET PRINTSERVER USB 2.0 ETHERNET PRINTSERVER DN-13014-3 DN-13003-1 Snel installatiegids DN-13014-3 & DN-13003-1 Voordat u begint, moet u de volgende items voorbereiden: Windows 2000/XP/2003/Vista/7 computer met printserver

Nadere informatie

Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Controleren van de aansluiting. Toegang tot de router. De Siemens SE565 configureren

Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Controleren van de aansluiting. Toegang tot de router. De Siemens SE565 configureren Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding. Zyxel P-2612HW (SurfSnel ADSL connected by BBned)

Installatie- en gebruikershandleiding. Zyxel P-2612HW (SurfSnel ADSL connected by BBned) Installatie- en gebruikershandleiding Zyxel P-2612HW (SurfSnel ADSL connected by BBned) Handleiding Zyxel P-2612HW (SurfSnel ADSL connected by BBned) Inhoudsopgave 1 Het aansluiten van uw Zyxel ADSL modem

Nadere informatie

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA WELKOM BIJ CAIWAY! In deze handleiding wordt het installeren van het Webstar modem voor gebruik op het internet met Windows XP en Windows Vista behandeld. Heeft u

Nadere informatie

Configuratie Siemens SE565 Flits ADSL (connected by BBned) Controleren van de aansluiting. Toegang tot de router. De Siemens SE565 configureren

Configuratie Siemens SE565 Flits ADSL (connected by BBned) Controleren van de aansluiting. Toegang tot de router. De Siemens SE565 configureren Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SE565 Flits ADSL (connected by BBned) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

Deze procedure beschrijft de handelingen die verricht moeten worden voor het verbinden van uw laptop met het wireless netwerk van de HU

Deze procedure beschrijft de handelingen die verricht moeten worden voor het verbinden van uw laptop met het wireless netwerk van de HU Inleiding Deze procedure beschrijft de handelingen die verricht moeten worden voor het verbinden van uw laptop met het wireless netwerk van de HU Doel Het doel van deze instructie is inzicht te geven in

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

Het installeren van de software.

Het installeren van de software. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Het installeren van de software.... 2 De Printserver Bekabeld Configureren... 8 Instellen van je IP adres... 10 Netwerk poorten configureren... 12 Een printer Toevoegen....

Nadere informatie

D-Link AirPlus G. Telenet WiFi Home Network

D-Link AirPlus G. Telenet WiFi Home Network D-Link AirPlus G Telenet WiFi Home Network 2 Telenet WiFi Home Network: je draadloze verbinding met het internet De installatie en beveiliging van WiFi Home Network is niet moeilijk en met deze installatiegids

Nadere informatie

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps Stel de Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid

Nadere informatie

Draadloos Netwerk 2,4 GHz. USB Adapter 54M WL-113. Handleiding voor snelle installatie

Draadloos Netwerk 2,4 GHz. USB Adapter 54M WL-113. Handleiding voor snelle installatie Draadloos Netwerk 2,4 GHz USB Adapter 54M WL-113 Handleiding voor snelle installatie Inleiding Deze draadloze adapter is een draadloze LAN adapter die voldoet aan IEEE 802.11g en draadloos networking volledig

Nadere informatie

hdmedia Draadloze configuratie EM4555

hdmedia Draadloze configuratie EM4555 2 E hdmedia Draadloze configuratie EM4555 hdmedia Draadloze installatie Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

TW100-S4W1CA Breedband Router (met 4-Poort Schakelaar) Snelle Installatie Gids

TW100-S4W1CA Breedband Router (met 4-Poort Schakelaar) Snelle Installatie Gids TW100-S4W1CA Breedband Router (met 4-Poort Schakelaar) Snelle Installatie Gids STAP 1: DE APPARATEN VERBINDEN Figuur 1 (ver.e) QIG-SS07232003 ** Schakel Uw DSL/Kabel Modem in. 1-1. Verbind de adapter met

Nadere informatie

Installatie van ST121g in combinatie met de SpeedTouch ST580 Wireless modem

Installatie van ST121g in combinatie met de SpeedTouch ST580 Wireless modem Installatie van ST121g in combinatie met de SpeedTouch ST580 Wireless modem 1 Verbinding tussen modem en PC Sluit het modem gedraad aan met behulp van de bij de ST580 meegeleverde ethernet kabel (geel).

Nadere informatie

Cistron Broadband ISDN/ADSL. Handleiding.

Cistron Broadband ISDN/ADSL. Handleiding. Cistron Broadband ISDN/ADSL Handleiding. 2002 Cistron Broadband BV. 1 Inhoudsopgave: Welkom Pagina 3 Inhoud Pagina 4 Benodigdheden Pagina 4 Voordat we beginnen Pagina 4 Fysieke aansluiting Pagina 5 Situatie

Nadere informatie

Instellingen voor de C100BRS4 met Chello kabel Internet.

Instellingen voor de C100BRS4 met Chello kabel Internet. Instellingen voor de C100BRS4 met Chello kabel Internet. Algemeen: Maak gebruik van de laatste firmware voor de C100BRS4 die beschikbaar is op http://www.conceptronic.net! Firmware versie 3.20C (beta version).

Nadere informatie

Linksys Wireless-G. Telenet WiFi Home Network

Linksys Wireless-G. Telenet WiFi Home Network Linksys Wireless-G Telenet WiFi Home Network 2 Telenet WiFi Home Network: je draadloze verbinding met het internet De installatie en beveiliging van WiFi Home Network is niet moeilijk en met deze installatiegids

Nadere informatie

DRAADLOZE 11N 300MBPS BREEDBAND ROUTER

DRAADLOZE 11N 300MBPS BREEDBAND ROUTER DRAADLOZE 11N 300MBPS BREEDBAND ROUTER Korte Installatiehandleiding DN-70591 INTRODUCTIE De DN-70591 is een gecombineerd product voor een bedrade/draadloze netwerkverbinding, specifiek ontworpen voor de

Nadere informatie

Handleiding: Skyport als Bridge instellen

Handleiding: Skyport als Bridge instellen Handleiding: Skyport als Bridge instellen Handleiding: Skyport als Bridge instellen... 1 Voorbereidingen... 2 Firmware update... 3 Instellen Bridge mode... 4 Testen... 7 Koldingweg 19-1 9723 HL Postbus

Nadere informatie

Instellingen voor de C100BRS4 met Wanadoo kabel Internet.

Instellingen voor de C100BRS4 met Wanadoo kabel Internet. Instellingen voor de C100BRS4 met Wanadoo kabel Internet. Algemeen: Maak gebruik van de laatste firmware voor de C100BRS4 die beschikbaar is op http://www.conceptronic.net! Use Firmware versie 3.20C or

Nadere informatie

WWW.EMINENT-ONLINE.COM. Handleiding EM4030

WWW.EMINENT-ONLINE.COM. Handleiding EM4030 WWW.EMINENT-ONLINE.COM NL Handleiding EM4030 Handleiding: EM4030 Rev. 1 Accesspoint 802.11g Waarschuwing: Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos apparaat in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties WWW.SWEEX.COM

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties WWW.SWEEX.COM LW140 Wireless Broadband Router 140 Nitro XM LW140UK Wireless Broadband Router 140 Nitro XM Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex Wireless Broadband Router 140 Nitro XM.

Nadere informatie

Sweex Wireless BroadBand Router + 4 poort switch

Sweex Wireless BroadBand Router + 4 poort switch Sweex Wireless BroadBand Router + 4 poort switch Management Web-Based Management Remote Management Toepassingsmogelijkheden Creëer een netwerk voor meerdere gebruikers, en deel het Internet in een handomdraai,

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps 802.11n niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht

Nadere informatie

SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging

SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging 1 Beveiligen 1.1 Draadloos netwerk beveiligen Over het algemeen zijn netwerken gevoeliger voor misbruik door derden dan computers die niet onderling zijn verbonden.

Nadere informatie

Draadloze verbinding beveiligen Zyxel Prestige 2602HW-61C/63C

Draadloze verbinding beveiligen Zyxel Prestige 2602HW-61C/63C Draadloze verbinding beveiligen Zyxel Prestige 2602HW-61C/63C 1. Draadloze netwerkverbinding beveiligen 2. Wanneer je gebruik maakt van een onbeveiligde netwerkverbinding is het voor een buitenstaander

Nadere informatie

Inhoud van de verpakking

Inhoud van de verpakking Inhoud van de verpakking Wireless-N-notebookadapter Cd-rom met installatiewizard Gebruikershandleiding (alleen Engelstalig) op cd-rom Installatiehandleiding 24, GHz Notebookadapter Wireless-N Wireless

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Alcatel Speedtouch 780WL Router

Gebruiksaanwijzing Alcatel Speedtouch 780WL Router Gebruiksaanwijzing Alcatel Speedtouch 780WL Router ten behoeve van Zakelijk ADSL van KPN Gebruikersaanwijzing Speedtouch 780 Router t.b.v. Zakelijk ADSL Pagina 1 Inhoud 1. Aansluiten van de router 3 2.

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Pagina 3 Pagina 4 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 6 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 9 Pagina 10 Pagina 10 Pagina 11 Pagina 12

Inhoudsopgave: Pagina 3 Pagina 4 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 6 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 9 Pagina 10 Pagina 10 Pagina 11 Pagina 12 ANNEX A en B Inhoudsopgave: Welkom Inhoud Voordat we beginnen Fysieke aansluiting Modem en PC Instellingen De modem Als bridge Als router De PC Windows 9x en Millennium Windows 2000 Windows XP Mac OS

Nadere informatie

gedeeld om dit zoveel wordt mogelijk door alle te aangesloten beperken. computers, noemt men dit wel een shared WEP-key.

gedeeld om dit zoveel wordt mogelijk door alle te aangesloten beperken. computers, noemt men dit wel een shared WEP-key. 1 Beveiligen SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging 1.1 Draadloos netwerk beveiligen Over het algemeen zijn netwerken gevoeliger voor misbruik door derden dan comput verbonden. Draadloze netwerken

Nadere informatie

Datum 15 juni 2006 Versie 1.0.6. Exchange Online. Handleiding voor gebruiker Release 1.0

Datum 15 juni 2006 Versie 1.0.6. Exchange Online. Handleiding voor gebruiker Release 1.0 Datum 1.0.6 Exchange Online Handleiding voor gebruiker Release 1.0 1.0.6 Inhoudsopgave 1 Instellingen e-mail clients 2 1.1 Gebruik via Outlook 2003 2 1.2 Gebruik via ActiveSync 15 1.3 Gebruik via andere

Nadere informatie

Provider instellingen:

Provider instellingen: Provider instellingen: 1. MxStream verbindingen voor Tiscali, HetNet, HCC-Net, XS4ALL, Planet Internet, Zonnet Lite & Basic, Wanadoo, Freeler ADSL en Netaffairs 2. KPN-Direct 3. Zonnet-Family, Zonnet Breedband,

Nadere informatie

Handleiding. Lokaal Outlook gebruiken

Handleiding. Lokaal Outlook gebruiken Handleiding versie: 22 maart 2013 Lokaal Outlook gebruiken (Cloud gebruikers) Toegang tot uw mail via Outlook op uw Windows computer Dit document biedt u een handleiding voor de meest voor de hand liggende

Nadere informatie

Configureren van de Wireless Breedband Router.

Configureren van de Wireless Breedband Router. Configureren van de Wireless Breedband Router. 1.1 Opstarten en Inloggen Activeer uw browser en de-activeer de proxy of voeg het IP-adres van dit product toe aan de uitzonderingen. Voer vervolgens het

Nadere informatie

- Als het Ethernet lampje niet oplicht, controleer dan of u de ethernetkabel op de (juiste) netwerkkaart van de pc en op het modem is aangesloten.

- Als het Ethernet lampje niet oplicht, controleer dan of u de ethernetkabel op de (juiste) netwerkkaart van de pc en op het modem is aangesloten. Controleren van de aansluiting Configuratie Copperjet 1616-2p (Flits ADSL connected by BBned) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows XP en Vista. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows XP en Vista. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de

Nadere informatie

Installatiehandleiding. WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps

Installatiehandleiding. WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps Installatiehandleiding WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps NL Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode In deze handleiding leest u stap voor stap hoe u uw Gembird WNP-RP-001 WiFi-repeater kunt instellen.

Nadere informatie

Alcatel Speedtouch 780WL Wi-Fi

Alcatel Speedtouch 780WL Wi-Fi Alcatel Speedtouch 780WL Wi-Fi Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Zakelijk ADSL van KPN Versie 1.1 Inhoudsopgave 1. Standaard inloggegevens van het draadloze netwerk... 4 2. Installatie Alcatel 110g PC

Nadere informatie

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista Installeer de C54PSERVU in Windows Vista In dit document wordt beschreven hoe u uw printer in combinatie met de Conceptronic C54PSERVU kan installeren in Windows Vista. 1. Printer installeren Voordat u

Nadere informatie

GEAVANCEERDE NETWERK BEWAKING- EN KOEPELCAMERA

GEAVANCEERDE NETWERK BEWAKING- EN KOEPELCAMERA GEAVANCEERDE NETWERK BEWAKING- EN KOEPELCAMERA INSTALLATIEGIDS Lees deze instructies voor gebruik zorgvuldig door en bewaar het voor later naslag. 1. OVERZICHT 1.1 Inhoud verpakking Netwerkcamera Installatiegids

Nadere informatie

Configuratie ADSL-verbinding Windows 95/98/98 Second Edition

Configuratie ADSL-verbinding Windows 95/98/98 Second Edition Configuratie ADSL-verbinding Windows 95/98/98 Second Edition OPGELET INDIEN U EEN ROUTER GEBRUIKT Deze handleiding behandelt de configuratie van een niet-permanente ADSL-verbinding (waarvoor een gebruikersnaam

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Met deze Wireless LAN Adapter kunt u gemakkelijk, snel en veilig

Nadere informatie

Het configureren van uw netwerkkaart, computer en ADSL router voor volledig ADSL gebruik

Het configureren van uw netwerkkaart, computer en ADSL router voor volledig ADSL gebruik Het configureren van uw netwerkkaart, computer en ADSL router voor volledig ADSL gebruik Inleiding: Om gebruik te kunnen maken van onze ADSL Router moet u eerst uw computer gereed maken voor gebruik van

Nadere informatie

4.5 Een IP camera toevoegen

4.5 Een IP camera toevoegen 4.5 Een IP camera toevoegen 4.5.1 De IP camera gebruiksklaar maken 1 Draai de antenne vast op de IP camera. 2 Sluit de adapterkabel aan op de IP camera. Steek hierna de stekker van de IP camera in het

Nadere informatie

Sweex Wireless BroadBand Router + 4 poort switch + printserver

Sweex Wireless BroadBand Router + 4 poort switch + printserver Sweex Wireless BroadBand Router + 4 poort switch + printserver Voordelen Internet Sharing - Wanneer u een breedband Internetverbinding heeft kunt u meerdere PC s tegelijk gebruik laten maken van het Internet.

Nadere informatie

EnGenius Snelle Installatie Gids

EnGenius Snelle Installatie Gids EnGenius Snelle Installatie Gids Voor uw EnGenius Wireless Access Point Inhoud van de verpakking Pak de doos uit en controleer de inhoud: EnGenius Wired Wireless Access Point Categorie 5 Ethernet-kabel

Nadere informatie

BUITEN IR-NETWERKCAMERA Serie

BUITEN IR-NETWERKCAMERA Serie BUITEN IR-NETWERKCAMERA Serie INSTALLATIEGIDS Lees deze instructies voor gebruik zorgvuldig door en bewaar het voor later naslag. 1. OVERZICHT 1.1 Inhoud verpakking Netwerkcamera Installatiesticker Installatiegids

Nadere informatie

Alcatel SpeedTouch 780WL Router

Alcatel SpeedTouch 780WL Router Alcatel SpeedTouch 780WL Router Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Zakelijk ADSL van KPN Versie 1.1 Inhoudsopgave 1. Aansluiten van de router... 4 2 Instellingen van Windows voor een Zakelijk ADSL-verbinding...

Nadere informatie

Het lokale netwerk configureren

Het lokale netwerk configureren Het lokale netwerk configureren Als u een lokaal netwerk wilt configureren, dient u eventueel de netwerkinstellingen van de PC s te configureren die via de router of het access point met elkaar moeten

Nadere informatie

USB 2.0 PRINTSERVER Snel installatiegids

USB 2.0 PRINTSERVER Snel installatiegids USB 2.0 PRINTSERVER Snel installatiegids DN-13006-1 Voordat u begint, moet u de volgende items voorbereiden: Eén Windows-gebaseerde PC met installatie-cd van de printserver Eén printer Eén printerkabel

Nadere informatie

Snelle installatiegids Installeer WLAN USB Adapter Driver voor Windows 98se, ME, 2000 en XP.

Snelle installatiegids Installeer WLAN USB Adapter Driver voor Windows 98se, ME, 2000 en XP. 73 Snelle installatiegids Deze installatiegids helpt u bij de installatie van de GW- 7200U wireless USB 2.0 adapter en de software. Om uw draadloze netwerkverbinding op te zetten moeten volgende stappen

Nadere informatie

Handleiding Cable Access

Handleiding Cable Access Handleiding Cable Access INHOUDSOPGAVE 1. INSTALLATIE... 3 1.1. Minimale systeemeisen... 3 1.2. Installatie kabelmodem... 3 2. CONFIGURATIE CABLE ACCESS... 4 2.1. Windows 98 & Me... 4 2.2. Windows 2000...

Nadere informatie

802.11b/g WLAN USB Adapter. met Wi-Fi Detector. Instructies voor een snelle installatie

802.11b/g WLAN USB Adapter. met Wi-Fi Detector. Instructies voor een snelle installatie CMP-WIFIFIND10 802.11b/g WLAN USB Adapter met Wi-Fi Detector Instructies voor een snelle installatie NEDERLANDS 802.11b/g WLAN USB Adapter met Wi-Fi Detector Instructies voor een snelle installatie *Hoe

Nadere informatie

Instellingen voor de C100BRS4 met Wanadoo kabel Internet.

Instellingen voor de C100BRS4 met Wanadoo kabel Internet. Instellingen voor de C100BRS4 met Wanadoo kabel Internet. Algemeen: Maak gebruik van de laatste firmware voor de C100BRS4 die beschikbaar is op http://www.conceptronic.net! Firmware versie 3.20C (beta

Nadere informatie

Nederlandse versie. LW310 Sweex Draadloze breedband router 300 Mbps

Nederlandse versie. LW310 Sweex Draadloze breedband router 300 Mbps Nederlandse versie LW310 Sweex Draadloze breedband router 300 Mbps Let op! Op de bijgeleverde Sweex CD-ROM vind je de Setup Wizard. Deze installatie procedure laat je stap voor stap zien hoe je de router

Nadere informatie

PC Card Adapter MiMoXR

PC Card Adapter MiMoXR Wireless Network 2,4 Ghz PC Card Adapter MiMoXR WL-150 Snelle Installatie Gids 1. Installatie van software en hardware Stap 1. Installeer de software voordat u de wireless adapter in het slot plugt 1.

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Werkinstructie Linksys WIFI

Werkinstructie Linksys WIFI Werkinstructie Linksys WIFI KPN Telecom Datum Titel 30-8-2004 Werkinstructie Linksys WIFI Wijzigingslog Versie datum Wijziging Auteur 0.01 30-08-2004 Document template toegepast voor Linksys WIFI Jan van

Nadere informatie

EM4544 R1 Draadloze router, Access Point en signaalversterker

EM4544 R1 Draadloze router, Access Point en signaalversterker EM4544 R1 Draadloze router, Access Point en signaalversterker 2 NEDERLANDS EM4544 R1 - Draadloze router, Access Point en signaalversterker Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 3 1.1 Inhoud van de verpakking...

Nadere informatie

USB 2.0 ETHERNET PRINT SERVER

USB 2.0 ETHERNET PRINT SERVER USB 2.0 ETHERNET PRINT SERVER Snel installatiegids DN-13003-2 Voordat u begint, moet u de volgende items voorbereiden: Windows 2000/XP/2003/Vista/7/8/10 computer met printserver installatie-cd Eén printer(non-gdi/capt)

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Pagina 4 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 9 Pagina 9 Pagina 9 Pagina 10 Pagina 11 Pagina 12

Inhoudsopgave: Pagina 4 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 9 Pagina 9 Pagina 9 Pagina 10 Pagina 11 Pagina 12 Inhoudsopgave: Welkom Inhoud Voordat we beginnen Fysieke aansluiting Software en Driver installatie De PC Windows 9x en Millennium Windows 2000 Windows XP Algemene gegevens van Cistron Modem Retour Formulier

Nadere informatie

VIGORPRO 5300 Dual WAN Security Firewall Snelstart Handleiding Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl e-mail: support@draytek.

VIGORPRO 5300 Dual WAN Security Firewall Snelstart Handleiding Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl e-mail: support@draytek. VIGORPRO 5300 Dual WAN Security Firewall Snelstart Handleiding Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl e-mail: support@draytek.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Verpakkingsinhoud /

Nadere informatie

Wi-Fi installatie. Inleiding

Wi-Fi installatie. Inleiding Wi-Fi installatie Inleiding De Solar Wi-Fi module is een data logging module. Met de functie plug & play kan de WiFi module eenvoudig informatie van uw PV-installatie verzamelen. Met de geïntegreerde Wi-

Nadere informatie

Sweex ADSL Modem + Router + 4 poorts 10/100 Switch ANNEX A

Sweex ADSL Modem + Router + 4 poorts 10/100 Switch ANNEX A Sweex ADSL Modem + Router + 4 poorts 10/100 Switch ANNEX A Voordelen Wireless Network - Deelt internet en bestanden in een handomdraai. Internet Sharing - Wanneer u een breedband Internetverbinding heeft

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne Inleiding NLEIDING De Nauticwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Wi-Fi Versterker

Gebruikershandleiding. Wi-Fi Versterker Gebruikershandleiding Wi-Fi Versterker De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2 INHOUD Introductie van de Wi-Fi versterker... 5 Inhoud van de verpakking... 5 Systeemvereisten... 6 Hardware Installatie...

Nadere informatie

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snelle Start Gids

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snelle Start Gids BIPAC-711C2 / 710C2 ADSL Modem / Router Snelle Start Gids Billion BIPAC-711C2/710C2 ADSL Modem / Router Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik van de ADSL Modem/Router,

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Nederlandse versie LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps. Met deze Wireless LAN Adapter

Nadere informatie

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Uw omvormer van Samil Power is uitgerust met een Wi-Fi module, waarmee u uw omvormer op afstand uit kunt lezen. Samil power biedt het programma V-IPlant

Nadere informatie

Windows 98 en Windows ME

Windows 98 en Windows ME Windows 98 en Windows ME In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-29 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-30 Andere installatiemethoden op pagina

Nadere informatie

Technote Ruckus Metroflex M2211

Technote Ruckus Metroflex M2211 Technote Ruckus Metroflex M2211 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Configuratie wizard optie 1... 3 1.2 Configuratie wizard optie 2... 3 2 Voorbereiding... 4 3 IP configuratie van de computer/notebook

Nadere informatie

EM4544 Draadloze router, Access Point en signaalversterker

EM4544 Draadloze router, Access Point en signaalversterker EM4544 Draadloze router, Access Point en signaalversterker 2 NEDERLANDS EM4544 - Draadloze router, Access Point en signaalversterker Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 3 1.1 Inhoud van de verpakking... 3

Nadere informatie