Gerjak Gebruiksaanwijzing

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gerjak Gebruiksaanwijzing"

Transcriptie

1 Gerjak Gebruiksaanwijzing. Versie 2015.

2 GEACHTE GERJAK KLANT Graag willen wij u veel plezier toewensen met uw nieuwe Gerjak tent. Wij stellen het zeer op prijs dat u met ons product van uw vrije tijd gaat genieten en wij staan voor u klaar om u zoveel mogelijk te adviseren op kampeergebied. Door middel van dit schrijven willen wij u graag een handje helpen met nuttige aanwijzingen en handige tips om u zo jarenlang plezier te laten beleven aan de GERJAK voortent. Een uitgebreide opbouwinstructie vindt u verderop in dit schrijven. Uw aankoopnota dient als garantiebewijs. Voordat u de eerste keer de voortent gaat opzetten raden wij u aan eerst alle meegezonden documentatie te lezen. De betreffende informatie kan u een eind op weg helpen. Het is raadzaam uw nieuwe voortent of luifel op te zetten en te controleren voordat U op vakantie gaat. Indien er dan nog vragen zijn neem gerust contact met ons op.

3 Inhoud : Passen en Meten Voor in gebruik name van uw Gerjak tent Click on Systeem Mega Stormbandclip Mega Stormbandset Trapspanner Robuusta afspanning Het gebruik van de ritsen Tie Down afspanningen Hoe bouw je simpel een frame op. Het opzetten van de tent Opzetten van een luifel Opbouwen van een uitbouw Onderhoud en Reiniging Condens Schimmel en Vlekken Slijtage van de Rits Raamfolie Onderhoud Garantie en reparatie Garantietermijn Garantiebepalingen Garantieprocedure

4 PASSEN EN METEN: Voor U overgaat tot de aanschaf van een voortent moet U de juiste omloopmaat weten van de caravan. Sommige caravanfabrikanten geven de omloopmaat van de caravan op in hun brochure. Hou er rekening mee dat deze maten vaak niet overeen komen met de maatvoering zoals voortentenproducenten hanteren. E.v.t. kunt U de maat opzoeken op de site van Gerjak onder het kopje Zoek de omloopmaat van uw caravan Dit zijn echter adviseringsmaten en aan deze lijst kunnen geen rechten worden verbonden. Vooral bij oudere caravans wil de omloopmaat nog wel eens afwijken van de originele opgegeven maat, veroorzaakt door e.v.t. doorgezakte vering, montage van een andere maat wielen etc. Het beste is om zelf de caravan na te meten. Zet de caravan waterpas. Draai de uitdraaisteunen zodanig uit zoals u ook op de camping doet. Meet nu zowel links als rechts 2 meter recht van de grond af naar boven. (Zie onderstaand plaatje) en plak op deze punten een stukje tape. Meet door de rail heen de afstand tussen deze twee punten en U heeft de dakmaat. Tel daar 4 meter bij op en u heeft de omloopmaat zoals Gerjak deze hanteert. Maten in cm: Omloop: Dakmaat:

5 VOOR IN GEBRUIKNAME VAN UW GERJAK TENT Heeft u de juiste tent/tentmaat? In de tent bevindt zich een label welke in de naad van het dak met de rail gestikt zit, waarop de naam en de maat van de betreffende tent vermeld staan. In de rubriek passen en meten kunt u lezen hoe u de omloopmaat van uw caravan kunt meten. Is de tent eenmaal door de rail gehaald, dan kan deze niet meer worden geruild. Is de caravanrail in orde? Om de pees van de voortent niet te beschadigen kunt u het beste voor gebruik van uw voortent de caravanrail onderzoeken op oneffenheden en scherpe uitsteeksels. Is alles aanwezig? Controleer of alle standaard benodigdheden zich in de geleverde dozen bevinden, zoals: Tent, frame, buisklemmen, tochtstrook, wielflap, gordijnen, pennenzak, Click on blokjes, tentzak, framezak.

6 Click on systeem. Al onze voortenten zijn voorzien van een dubbele pees. De dikste pees dient ervoor om de voortent door de caravan te schuiven. De extra pees dient om de Click on blokjes te bevestigen om het frame in te haken. Door middel van deze rail bent U elke keer weer vrij in de keuze waar u de dakliggers plaatst. Dit kan van belang zijn als U bijv. op een hellend terrein staat. In de ideale situatie worden de blokjes links en rechts op ongeveer cm van de grond geplaatst. Het blokje kunt U open knijpen (als een wasknijper) en bevestigen aan de rail. Daarna kunt U het blokje borgen door de schroef aan te draaien. Mega Stormbandclip. Onze tenten zijn voorzien van een clip om de megastormband (accessoire) aan te bevestigen. Deze clip zit compleet aan de tent, het vrouwtjes gedeelte zit aan de tent gestikt en het mannetjes gedeelte zit er in geschoven.

7 Megastormbandset (accessoire) De Megastormbandset bestaat uit 2 banden van 3 meter, 2 veren en 2 haringen. De banden kunnen eenvoudig bevestigd worden door ze door de clip te halen. Het mannetjesgedeelte van de clip bevind zich aan de tent dus wordt niet bij de Megastormbandset geleverd. Trapspanner De Gerjak tenten zijn bij de framestaanders (poten) voorzien van trapspanners. Door de poot hier in te zetten kunt U de tent superstrak opspannen in de hoogte.

8 Robuusta afspanning. Gerjak tenten zijn voorzien van stevige Robuusta afspannigsdriehoeken. Hierdoor kunt U uw tent strak afspannen. Geen geknoei meer met losse elastieken. In uw pennenzak vind U de bijbehorende blokjes en elastieken. Het gebruik van de ritsen. De Gerjak tenten zijn voorzien van ritsen met aan beide uiteinden een deelbaarheid. Hierdoor heb je de mogelijkheid om de ritsen zowel als deurrits te gebruiken en om een verandamogelijkheid te maken. Tie down afspanningen. De Gerjak tenten zijn op de buitenhoeken voorzien van z.g.n Tie down straps. Hierdoor kunt U de tent extra strak opzetten en de hoeken goed naspannen. Bij het opzetten is het dan ook wenselijk om eerst de hoeken af te spannen zodat je een vierkant krijgt en daarna de tussenliggende haringen af te spannen.

9 Hoe bouw je simpel een frame op. Veel mensen vinden een frame maar lastig en weten niet wat waar hoort. Het handigste is om de stokken uit de zak te halen en alle stokken stuk voor stuk te sorteren en soort bij soort te leggen. U zult zien dat dan van meer dan de helft van alle stokken al duidelijk is waar ze moeten zitten. U hebt pootdelen, deze zijn te herkennen aan het voetje onderaan de buis. Leg deze apart. U hebt dakliggers, deze zijn te herkennen aan de haak die aan de dakligger zit voor bevestiging aan de caravan. Leg deze ook apart. U hebt 3 hoekstukken, hier zitten de buizen al aan die in de breedte van de voortent zitten en de stokken die naar beneden gaan. ) Je hebt 2 x een zijhoekstuk en 1 x een midden hoekstuk. Leg deze apart. Als het goed is hebt U nu al meer dan de helft van de buizen herkend. Bij grotere maten voortenten (vanaf maat 900) hebt U extra tussendelen en/of staanders/ dakliggers. Hier zitten vaak klemmen aan om ze om het frame te bevestigen. Het handigste is om de tent op te bouwen en als laatste pas de extra dakliggers en staanders te plaatsen.

10 Het opzetten van de tent. 1. Zet Uw caravan waterpas. 2. Frame volgens tekening op de plaats leggen. 3 Controleer uw rail op oneffenheden om beschadigingen van uw voortent te voorkomen. 4 Haal eerst de uitritsbare wanden uit de tent. Dit vergemakkelijkt het doorvoeren van uw tent aanzienlijk doordat hij een stuk lichter wordt. 5 Trek nu de tent door de rail. Dit kan het best met twee mensen gedaan worden. Eén om de tent door de rail te trekken, de ander om het railkoord in de caravanrail te geleiden. 6 Trek de tent zover door de rail dat de daknaad (naad tussen dak en zijwand) links en recht op gelijke hoogte zit. 7 Bevestig nu de blokjes aan de rail voor de bevestiging van het frame. Voor beschrijving zie Click on Systeem 8 Plaats eerst de middenstaander. Zet deze in eerste instantie aan de onderkant schuin naar binnen toe zodat hij blijft staan. Daarna de middendakligger aanbrengen door de haak in het blokje te haken en de voorzijde in het middenhoekstuk te schuiven (nog niet afspannen). 9 De linkerhoekstaander plaatsen en de buizen van het middenhoekstuk en het zijhoekstuk in elkaar schuiven en borgen. (nog niet afspannen) Plaats de poot in de trapspanner. 10 De dakligger in de diepte aanbrengen, door deze met de haak in het blokje te haken en de voorzijde in het hoekstuk te schuiven. Daarna aan de andere kant hetzelfde herhalen. Als laatste de petluifelstokjes aan de voorzijde aanbrengen door ze in het hoekstuk te schuiven en te borgen. De petluifelstokjes zo ver uitspannen dat de dwarsliggers van het frame in de tent net niet tegen de voorwand drukt. Rits nu alle wanden in de tent en begin met afspannen. 11 Begin bij het afspannen eerst de beide achterhoeken aan de caravankant af te spannen en daarna de beide voorhoeken zodat er als het ware een vierkant ontstaat. Trek hiervoor de hoeken zover mogelijk naar buiten zodat er een rechte lijn ontstaat van hoek naar hoek. (dus niet de voorwand/zijwand rond naar buiten afspannen) Daarna de rest van de voortent afspannen. Om te voorkomen dat de ritsen bij de deuren loslopen is het het handigste om deze kruislings af te spannen. 12 Tochtstrook, wielflap en gordijnen aanbrengen.

11 Opzetten van een luifel Stokkenset Bij een luifel heb je verschillende mogelijkheden. Van een simpel dakluifeltje tot onze Serre die aan de voortent geritst kan worden. Een simpele dakluifel wordt meestal opgezet met een stokkenset, dit zijn 3 staanders waarvan er 2 dezelfde lengte hebben. Schuif eerst de luifel door de rail en plaats dan de langste stok in het midden en de andere links en rechts. Deze worden afgespannen met scheerlijnen. Een tip hierbij is om de scheerlijnen niet direct aan de haringen te bevestigen maar hier een rubber tussen te doen. Deze vangt dan de e.v.t. speling op waardoor de scheerlijn beter op spanning blijft. Luifelframe Onze luifelframe s zijn universeel. Dit houdt in dat U ze zowel kunt gebruiken als frame voor een luifel direct aan de caravan of voor een luifel vooraan de voortent. (Serre) Bij onze luifel frame s wordt een zakje geleverd waar 3 x een prop haak, 3 x een prop pen en 3 x een buisje met een klem zit. Deze kunt u naar wens achteraan de dakliggers bevestigen zodat U de keuze heeft waar U het frame voor gebruikt. Gebruikt U het frame voor een luifel aan de caravan dan kiest U voor de haak. Gebruikt U het frame voor een luifel aan de voortent dan kiest u voor de pen of de klem. De pen schuift U in de kopse kant van het petluifelstokje van de voortent.

12 Tip. Hebt U een luifelframe met haken die niet verwisselbaar zijn en U wilt dit frame gebruiken voor een luifel vooraan de voortent dan is het een mogelijkheid om buisklemmen aan het petluifelstokje te bevestigen en de wartel als haak te gebruiken. Vanaf omloopmaat 900 worden er extra tussendelen in de breedte en extra dakliggers bijgeleverd. Gebruikt U het luifelframe voor een luifel vooraan de voortent (Serre) dan dient U bij een maat vanaf 900 de extra dakliggers over dwars te gebruiken. U gebruikt dan aan beide uiteinden van deze dakliggers de klem. Het opbouwen van een luifel aan de caravan of aan de voortent gaat op dezelfde manier als een voortent. Het enige verschil zit hem in de hoekstukken. Een luifelframe is niet voorzien van petluifelstokjes.

13 Opbouwen van een uitbouw Bij de meeste van onze tenten bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een uitbouw. Deze kunnen zowel links als rechts van de tent worden geplaatst. De uitbouwtjes zijn voorzien van een afsluitbare ventilatieopening aan de kopse kant en ze zijn voorzien van een dubbele rits waardoor het mogelijk is om de bestaande wand van de voortent er weer in te ritsen zodat U een afgesloten ruimte kunt creëren. FRAME Uitbouw C 22x x x x x x700 B C x x600 19x600 22x1100 A 22x1000 A 22x x x1000 Zet eerst de voortent geheel op, inclusief de zijwand, en span hem geheel af. Als de tent staat rits u de zijwand eruit en ritst de uitbouw aan de voortent. Dit kan zowel links als rechts. Gebruik hiervoor 1 schuiver, en rits deze helemaal door tot aan de andere kant, dus niet zoals bij de zijwand de schuivers van beide zijden gebruiken. (I.v.m. het gebruik van zeer lange ritsen is het niet te voorkomen dat de naden van de voortent en de uitbouw niet op 1 lijn zitten) Het frame van de uitbouw dient men van binnenuit op te bouwen. Het frame is voorzien van 3 dakliggers met een knik. De dakligger met de grootste knik dient aan de zijde van de caravan te worden geplaatst Eerst de pootdelen in de staanders bevestigen (A) en de breedte buizen in de hoekstukken plaatsen. Dan het frame in zijn geheel in de uitbouw schuiven en zorgen dat de pennen op het frame door de zeilringen in het dak schuiven. Daarna nokligger B plaatsen. Tot slot liggers C plaatsen. Deze lopen iets schuin naar binnen toe. Er zitten twee ritsen in de uitbouw gestikt, deze zijn op de plaats waar de dakliggers komen niet op elkaar gestikt. De dakliggers moeten tussen deze twee ritsen door worden geplaatst zodat de zijwand weer in de tent kan worden geritst. Rits nu de bestaande wand erin en daarna kan men de uitbouw afspannen.

14 Onderhoud en Reiniging. Condens Condensvorming is een normaal verschijnsel dat in alle tenten voorkomt. Condens treedt vooral op wanneer buiten de tent een lagere temperatuur heerst dan binnen, waardoor het vocht in de lucht, kleding en adem zich op het doek afzet. Ook koken en gasverwarming veroorzaakt veel condens. Om condens zoveel mogelijk te beperken raden wij aan om de tent te voorzien van een grondzeil en zoveel mogelijk te ventileren. Bij langdurige afwezigheid is het e.v.t. mogelijk om de wielbakflap te verwijderen voor extra ventilatie. Het komt nogal eens voor dat condens wordt aangezien voor lekkage en de tent nodeloos terug wordt gestuurd naar de fabriek ter controle. Om dit zelf eenvoudig te testen kunt U de tent over een doos o.i.d. leggen, waardoor u een kuiltje in de tent kunt vormen en deze met water vullen. Dit laat U enkele uren staan en dan controleert U aan de onderkant of er water door heen gesijpeld is. Zo niet dan is het condens. Schimmel en vlekken: Door onvoldoende ventilatie kan er schimmelvorming ontstaan. Belangrijk is dat u uw tent droog opbergt, zodat er geen schimmel of vochtvlekken kunnen ontstaan. Indien u de tent toch nat moet opbreken, laat hem dan zo snel mogelijk weer drogen. Let er vooral op dat u de slikranden met een doek afneemt. Sinds een aantal jaren mogen bepaalde chemische middelen niet meer gebruikt worden bij de productie van tentdoek. Hierdoor is er een kans dat een schimmel zich in het materiaal nestelt. Schimmels komen o.a. voor in bomen en struiken, in houten vlonders en kunnen vrij komen bij het bakken en koken in een voortent. Ook bij gebruik van een gaskachel is de kans groter dat er een schimmel in de tent ontstaat. Het valt dus niet te achterhalen waar de schimmel daadwerkelijk vandaan komt. Gelukkig tast de schimmel het doek en de waterdichtheid van de tent niet aan en is het goed en eenvoudig te reinigen. De binnenzijde van het dak kan worden behandeld met een oplossing van één deel Glorix bleekmiddel en tien delen water. Met een plantensproeier aanbrengen en gewoon laten drogen. Nadat het tentdoek gedroogd is zult u vaststellen dat vlekjes verdwenen zijn.

15 Slijtage van de rits. Gaat een rits spontaan weer open nadat je hem dichtgeschoven hebt? Dan is de schuiver versleten. Je hoeft niet de hele rits te vervangen, alleen een andere schuiver zal het probleem oplossen. Eventueel een tijdelijke oplossing is om de schuiver iets dicht te knijpen, echter dit is een tijdelijke oplossing. Het vervangen van een schuiver is heel eenvoudig. Rits de wand eruit en schuif de te vervangen schuiver helemaal tot het eind. Hier kun je hem er zo afschuiven en e.v.t. vervangen voor een nieuwe. Let er wel op dat U de nieuwe schuiver op dezelfde manier monteert als dat de oude er af is gekomen. Er zit namelijk een voor en achterkant aan een schuiver. Raamfolie Raamfolie is een hoogtechnisch product. Het moet aan twee belangrijke voorwaarden voldoen: de hoogste soepelheid bij het opvouwen en een optimale transparantheid (doorzichtigheid) voor de gebruiker. Vanwege milieuwetgevingen is het tegenwoordig verboden om weekmakers met zware metalen product te verwerken. Helaas betekent dit een veranderde structuur van de folie, waardoor kleine glinsteringen kunnen voorkomen. Bovendien blijven vouwen in het materiaal duidelijker zichtbaar en kunnen er zelfs haarfijne "wondjes" in de folie ontstaan. Helaas is dit niet altijd te voorkomen. Raamfolie is een plastisch materiaal, hierdoor is het onvermijdelijk dat de weefstructuur van het tentdoek vaag te zien is in het folie. Er zit weekmaker in tentramen, daarom kunnen we geen 100% gelijkmatig doorzicht garanderen.

16 Onderhoud Het verlengen van de levensduur van Uw voortent heeft U deels zelf in de hand door de voortent op de juiste manier te onderhouden. Berg Uw tent altijd schoon en droog op en verwijder scheerlijnen en rubberringen. Seizoenkampeerders die in bosrijk gebied kamperen of die dicht aan zee staan lopen een verhoogd risico, dat de voortent eerder poreus wordt. Dit wordt veroorzaakt door vuil en sappen uit bomen of de zoute zeelucht. Gebruik bij het reinigen van de tent NOOIT fosfaat houdende zeep of andere reinigingsmiddelen! Gecoat doek : Te reinigen met lauw water en groene zeep waarna men met een zachte borstel het vuil kan verwijderen. All-Season : Regelmatig de droge tent met een zachte borstel schoonmaken. Lichte schimmelvlekken aan de binnenzijde van het tentdoek kunt u schoonmaken met een 1:10 chloor/water oplossing. Dit mengsel opbrengen met een vernevelaar en laten intrekken en opdrogen, niet gaan poetsen. Ramen : Behandel de ramen net zo als de voortent, dus niet afnemen met spiritus of andere schoonmaakmiddelen. Harsvlekken : Voorzichtig afschrapen en schoonmaken met lauw water en een zachte borstel. Frame : Zowel het standaard tentframe als alle andere metalen onderdelen zoals bijv. haringen, dienen net als de tent goed te worden onderhouden. Haal alle delen uit elkaar en verwijder eerst het vuil en zand waarna U de delen met autowas of vaseline behandeld. Aluminium frame heeft geen speciale behandeling nodig. Het is wel altijd noodzakelijk het frame schoon en droog op te ruimen.

17 Garantie en reparatie Garantietermijn De Gerjak voortenten worden geproduceerd uit de beste materialen. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat er een fout wordt gemaakt. Dit is heel vervelend en daarom geven wij voor een periode van 24 maanden garantie op onze producten, zelfs op ritsen en ramen. Echter, door de aard van het raammateriaal, kan geen 100% (gelijkmatig) doorzicht gegarandeerd worden. Garantie geld alleen voor materiaal en/of fabrieksfouten. Garantiebepalingen Garantie wordt gegeven op aantoonbare productie- en constructiefouten. Schade door invloeden van buitenaf vallen buiten de garantie. Kleurveranderingen door weers- en milieuomstandigheden vallen buiten de garantie. Garantie op de tent houdt in dat wij het recht hebben de tent te repareren, een tent wordt nooit omgeruild als reparatie mogelijk is. Polyester gecoat doek kan lichtpuntjes vertonen. Dit wil zeggen dat het pigment, dat voor de kleur van het doek zorgt, op die plek ontbreekt. De tent is op die plaatsen beslist niet lek of van mindere kwaliteit. Deze lichtpuntjes zijn geen reden voor reclamatie. Garenverdikking in het doek doen geen afbreuk aan de kwaliteit van de tent. Het is mogelijk, dat bij de eerste regenbuien de naden van het doek wat water doorlaten. Dit komt omdat het nieuwe garen de eerste paar keer als het nat wordt moet opzwellen, waarna de stikgaatjes dicht zullen trekken. Schimmel en weervlekken vallen niet onder garantie. Oorzaak hiervan is onvoldoende of geen ventilatie. Raamfolie is een plastisch materiaal, hierdoor is het mogelijk dat de weefstructuur van het tentdoek vaag te zien is in de folie. Er zit weekmaker in tentramen, daarom kunnen we geen 100% gelijkmatig doorzicht garanderen. Een te repareren tent dient schoon en droog ingeleverd te worden. Vervuilde en natte tenten kunnen door onze machines niet worden verwerkt en gaan ongerepareerd retour.

18 Garantieprocedure Heeft u een klacht over uw aankoop, dan verzoeken wij u hierover een mail te sturen naar info@gerjak.nl Beschrijf uw klacht duidelijk en voeg foto s bij van de problemen. Vergeet ook uw contactgegevens niet te vermelden. Gerjak zal zsm contact met U opnemen over de verdere afhandeling van de klacht. Onze reparatieperiode is in het najaar/winter, dus hou er rekening mee dat het niet mogelijk is om in het voorjaar reparaties te laten uitvoeren. Garantie op de tent houdt in dat wij het recht hebben de tent te repareren, Een tent wordt nooit omgeruild als reparatie mogelijk is. Stuur alleen de betreffende onderdelen op waar wat aan moet gebeuren. Bij vervangen van ritsen moeten beide delen waar de rits aan vastzit opgestuurd worden. Een halve rits vervangen gaat niet. Vrachtkosten zijn voor rekening van de eigenaar. Een te repareren tent dient schoon en droog ingeleverd te worden. Vervuilde en natte tenten kunnen door onze machines niet worden verwerkt en gaan ongerepareerd retour.

Gerjak Gebruiksaanwijzing 2015/2016

Gerjak Gebruiksaanwijzing 2015/2016 Gerjak Gebruiksaanwijzing 2015/2016. Gerjak Outdoor B.V. Zutphenseweg 6a 7418 AJ Deventer Tel: 0570-234011 Beste Gerjak klant, Graag willen wij u veel plezier toewensen met uw nieuwe Gerjak aanwinst. Wij

Nadere informatie

EEN VOORTENT OPZETTEN IN 10 STAPPEN

EEN VOORTENT OPZETTEN IN 10 STAPPEN EEN VOORTENT OPZETTEN IN 10 STAPPEN Een voortent opzetten is veel eenvoudiger dan het lijkt. Tenminste als je het op de juiste manier doet. In 10 stappen laten we zien hoe. STAP 1 1 Voorbereiding Stel

Nadere informatie

HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT

HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT Gefeliciteerd, u heeft een kwaliteitsproduct van Karsten Tenten B.V. aangeschaft. Om hieraan maximaal plezier te beleven, raden wij u aan om deze handleiding zorgvuldig te

Nadere informatie

HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT

HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT Type 2800 en 3600 Gefeliciteerd met uw Karsten Tunneltent, een ambachtelijk kwaliteitsproduct van Karsten Tenten B.V. Voor optimaal kampeerplezier raden wij u aan om deze

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING FLEXI

GEBRUIKERSHANDLEIDING FLEXI GEBRUIKERSHANDLEIDING FLEXI GEFELICITEERD! U heeft de keuze gemaakt voor een Combi-Camp. Dat betekent dat u oog heeft voor kwaliteit en duurzaamheid. Wij hopen dat u veel onbezorgde en geweldige vakanties

Nadere informatie

Kip Bosuil. Span als laatste alle tussenliggende afspanpunten af.

Kip Bosuil. Span als laatste alle tussenliggende afspanpunten af. Kip Bosuil 1. Plaats de Shelter op de gewenste plek en draai de pootjes uit, zorg ervoor dat de Shelter waterpas staat. 2. Leg een ondergrondzeil uit. 3. Rol het Kuipzeil uit op het ondergrondzeil. Haal

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING TUNDRA

GEBRUIKERSHANDLEIDING TUNDRA GEBRUIKERSHANDLEIDING TUNDRA GEFELICITEERD! U heeft de keuze gemaakt voor een Aart Kok tenttrailer. Dat betekent dat u oog heeft voor kwaliteit en duurzaamheid. Wij hopen dat u veel onbezorgde en geweldige

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing NL Handbuch DE

Gebruiksaanwijzing NL Handbuch DE Gebruiksaanwijzing NL Handbuch DE NL Van harte gefeliciteerd met uw nieuwe Goldcamp voortent of luifel. Graag maken wij van deze gelegenheid gebruik u veel kampeerplezier toe te wensen. Goldcamp is het

Nadere informatie

KARSTEN TENTEN BV HANDLEIDING OPPOMPBARE KARSTEN VOORTENTEN. Bezoekadres: De Factorij 9 1689 AK ZWAAG (gem. HOORN)

KARSTEN TENTEN BV HANDLEIDING OPPOMPBARE KARSTEN VOORTENTEN. Bezoekadres: De Factorij 9 1689 AK ZWAAG (gem. HOORN) HANDLEIDING OPPOMPBARE KARSTEN VOORTENTEN Bezoekadres: De Factorij 9 1689 AK ZWAAG (gem. HOORN) Postadres: Postbus 4184 1620 HD HOORN Expeditie adres: Dorpsstraat 111 1689 ES ZWAAG (gem. HOORN) T. 0229-237199

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 5. SERVICE EN GARANTIE...25 5.1 Inleiding...25 5.2 Afhandeling garantiegevallen...25 5.3 Garantie...25 TREFWOORDENLIJST...

INHOUDSOPGAVE. 5. SERVICE EN GARANTIE...25 5.1 Inleiding...25 5.2 Afhandeling garantiegevallen...25 5.3 Garantie...25 TREFWOORDENLIJST... GEBRUIKSAANWIJZING VOORWOORD Van harte gefeliciteerd met uw nieuwe Doréma voortent of luifel. Wij danken u hartelijk dat u voor Doréma hebt gekozen en wensen u veel kampeerplezier toe. U bent altijd verzekerd

Nadere informatie

Handleiding. Karsten Tunneltent

Handleiding. Karsten Tunneltent Handleiding Karsten Tunneltent Inhoud 1. Opzetten 2. Afbreken 3. Reparatie 4. Garantie 5. Algemene tips en onderhoud Handleiding Karsten Tunneltent Gefeliciteerd met uw eigen Karsten Tunneltent! Een ambachtelijk

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING TAIGA

GEBRUIKERSHANDLEIDING TAIGA GEBRUIKERSHANDLEIDING TAIGA AART KOK ADVENTURE GEBRUIKERSHANDLEIDING TAIGA Kenmerken van de Taiga: * Het chassisnummer is aangebracht op de zijkant van de dissel. * Maximaal toelaatbaar gewicht: 750 kg

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KAVANGO

GEBRUIKERSHANDLEIDING KAVANGO GEBRUIKERSHANDLEIDING KAVANGO GEFELICITEERD! U heeft de keuze gemaakt voor een Aart Kok tenttrailer. Dat betekent dat u oog heeft voor kwaliteit en duurzaamheid. Wij hopen dat u veel onbezorgde en geweldige

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KARIBA

GEBRUIKERSHANDLEIDING KARIBA GEBRUIKERSHANDLEIDING KARIBA GEFELICITEERD! U heeft de keuze gemaakt voor een Aart Kok tenttrailer. Dat betekent dat u oog heeft voor kwaliteit en duurzaamheid. Wij hopen dat u veel onbezorgde en geweldige

Nadere informatie

Opzetinstructie. Kip Shelter De Waard Luifel. 3. Rits nu de windschermen aan het dak gedeelte van de luifel.

Opzetinstructie. Kip Shelter De Waard Luifel. 3. Rits nu de windschermen aan het dak gedeelte van de luifel. Kip Shelter De Waard Luifel 3. Rits nu de windschermen aan het dak gedeelte van de luifel. 1. Trek de Pees van het windscherm door de tentrail aan de zijkant van de Shelter. Doe dit met beide windschermen.

Nadere informatie

TENCATE TENTDOEK. Tips & Informatie. www.tencateoutdoorfabrics.com

TENCATE TENTDOEK. Tips & Informatie. www.tencateoutdoorfabrics.com TENCATE TENTDOEK Tips & Informatie www.tencateoutdoorfabrics.com Onbezorgd kamperen Jaar in, jaar uit Eindelijk weer naar buiten. De geur van het groen snuiven, de grassprieten tussen onze tenen voelen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing en garantiebewijs TAGO INDIAN

Gebruiksaanwijzing en garantiebewijs TAGO INDIAN Gebruiksaanwijzing en garantiebewijs TAGO INDIAN Geachte Gerjak - Tago klant, Graag willen wij u veel plezier toewensen met de nieuwe Gerjak Tago vouwwagen. Wij stellen het zeer op prijs dat u met ons

Nadere informatie

Instructies om uw voortent juist te plaatsen en correct op te spannen (volgens handleiding DWT)

Instructies om uw voortent juist te plaatsen en correct op te spannen (volgens handleiding DWT) Instructies om uw voortent juist te plaatsen en correct op te spannen (volgens handleiding DWT) 1. Voorbereiding : Lees aandachtig de handleiding, leg een grondzeil of een bescherming op de grond en stel

Nadere informatie

30% 449.- Voortenten- & luifelcollectie 2016. www.goldcamp.nl KORTING. Voel je vrij met. Topper uit de collectie: Barbados 240 Ten Cate.

30% 449.- Voortenten- & luifelcollectie 2016. www.goldcamp.nl KORTING. Voel je vrij met. Topper uit de collectie: Barbados 240 Ten Cate. Voel je vrij met Topper uit de collectie: Barbados 240 Ten Cate. Van 642.- nu v.a 449.- Voortenten- & luifelcollectie 2016 www.goldcamp.nl KORTING OP DE ADVIESPRIJS Palermo 240 Vanaf 3 Algemeen: Zeer voordelige

Nadere informatie

Voeg de vloerdelen samen en zorg dat de inkepingen goed aansluiten.

Voeg de vloerdelen samen en zorg dat de inkepingen goed aansluiten. Montage instructie Tunni Vloer en basis Voeg de vloerdelen samen en zorg dat de inkepingen goed aansluiten. Plaats de bodem op een stabiele plaats, nadat u de onderkant van de bodem met lijnolie behandeld

Nadere informatie

Montage. handleiding. Maak de verpakking(en) per meubel open en sorteer de onderdelen. In de verpakking vindt u:

Montage. handleiding. Maak de verpakking(en) per meubel open en sorteer de onderdelen. In de verpakking vindt u: Montage handleiding Verpakking Naast de referentie van het meubel staat soms nog een getal op het verpakkingslabel. Dit betekent dat het gaat om één meubel wat is verpakt in meerdere pakketten, tezamen

Nadere informatie

Inleiding. In deze instructie wordt je duidelijk gemaakt hoe je een tent moet opzetten, afbreken, en hoe je met een tent om moet gaan.

Inleiding. In deze instructie wordt je duidelijk gemaakt hoe je een tent moet opzetten, afbreken, en hoe je met een tent om moet gaan. W W W. J O N G A R C E N. N L 1 Inleiding In deze instructie wordt je duidelijk gemaakt hoe je een tent moet opzetten, afbreken, en hoe je met een tent om moet gaan. De tenten die we vooral bij jong Arcen

Nadere informatie

ADVENTURE CAMPWERK DAKTENT HANDLEIDING

ADVENTURE CAMPWERK DAKTENT HANDLEIDING ADVENTURE CAMPWERK DAKTENT HANDLEIDING Pagina 1 van 8 Opbouw Pagina 2 van 8 Pagina 3 van 8 Pagina 4 van 8 Pagina 5 van 8 Daktent adapterplaatjes - Montage voorbeeld: Wanneer nodig? In sommige gevallen

Nadere informatie

Onze leveranciers: www.facebook.com/redazeilmakerij. Uw dealer: REDA Zeilmakerij Marchandweg 19. Ma. t/m Vrij: 8:30-17:00 3771 ML Barneveld Za:

Onze leveranciers: www.facebook.com/redazeilmakerij. Uw dealer: REDA Zeilmakerij Marchandweg 19. Ma. t/m Vrij: 8:30-17:00 3771 ML Barneveld Za: e i s s a P or Vo n e r e p Kam verkoopprijzen 2015 Onze leveranciers: www.facebook.com/redazeilmakerij REDA Zeilmakerij Marchandweg 19 Ma. t/m Vrij: 8:30-17:00 3771 ML Barneveld Za: Zie website T 0342

Nadere informatie

Versie Tips en informatie

Versie Tips en informatie Versie 2018 Tips en informatie TenCate Tentdoek Producten & Eigenschappen Onderhoud & Reiniging Duurzaamheid & Milieu Tips & Informatie Producten en eigenschappen Producten TenCate All Season Touring 100%

Nadere informatie

Weekender 2016. Keizer TentTrailer

Weekender 2016. Keizer TentTrailer Weekender 2016 Keizer TentTrailer Kies uw kleur Weekender TentTrailer Een uniek ontwerp voor iedereen die niet veel achter de auto of motor mag trekken en toch een snel opzetbare vouwwagen zoekt. Compact

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Apollo / Lux, Concorde & Savanne

Gebruiksaanwijzing Apollo / Lux, Concorde & Savanne GLOBETROTTER VAN HET VAKANTIELEVEN - een Deens kwaliteitsprodukt Gebruiksaanwijzing Apollo / Lux, Concorde & Savanne Inhoudsopgave: Inleiding... 3 Uw Camp-let aankoppelen aan de auto... 4 Opzetinstrukties...

Nadere informatie

Handleiding + Tips Opzetten en onderhoud van de vouwwagen Jamet Jametic 2008

Handleiding + Tips Opzetten en onderhoud van de vouwwagen Jamet Jametic 2008 Handleiding + Tips Opzetten en onderhoud van de vouwwagen Jamet Jametic 2008 (Vouwwagen met automatisch open-, en sluitsysteem) 1 Vouwwagen, Opzetinstructie van de wagen 1.1 Het plaatsen van de bakwagen

Nadere informatie

Handleiding. Vogelsuper. Pagina 1

Handleiding. Vogelsuper. Pagina 1 Pagina 1 Wil je een terrasoverkapping dan ben je op juist adres. De overkapping bestaat uit een houten onderbouw met daarop aluminium rails waarin de platen liggen. De platen zijn 16mm X structuur die

Nadere informatie

Opzetinstructie Partytent 4x8 PVC Premium

Opzetinstructie Partytent 4x8 PVC Premium Partytent 4x8 PVC Premium Partytentkopen.nl Opzetinstructie Partytent 4x8 PVC Premium - Partytentkopen.nl 2019 Duotent Gebruikershandleiding Inleiding: Gefeliciteerd met de aankoop van dit product van

Nadere informatie

Tips & tricks voor jarenlang plezier van je Sibley Bell tent

Tips & tricks voor jarenlang plezier van je Sibley Bell tent Tips & tricks voor jarenlang plezier van je Sibley Bell tent Graag geven we je nuttige informatie over het opzetten en een aantal tips om jarenlang plezier te hebben van de tent. Enjoy! En twijfel niet

Nadere informatie

Cocoon Aero Easy Wind Force Opzetinstructie

Cocoon Aero Easy Wind Force Opzetinstructie Cocoon Aero Easy Wind Force Opzetinstructie Versie 0.2-2015 Inhoud Enkele tips vooraf:...3 Trailer plaatsen en stellen...4 Uitvouwen...4 De luifel opzetten...5 Invouwen...6 Overige tips...8-2 - Enkele

Nadere informatie

Flex 150 Opzetinstructies

Flex 150 Opzetinstructies Hallo, Benodigdheden: Flex tenten kunnen op veel verschillende manieren opgezet worden. Er zijn maar 3 regels om Flex tenten op te zetten die je MOET volgen. Zorg ervoor dat jij en je team deze in gedachten

Nadere informatie

Instructie montage en gebruik van de huif

Instructie montage en gebruik van de huif Instructie montage en gebruik van de huif Van Raam Guldenweg 23 7051 HT Varsseveld Nederland Versie 19.06 Inhoud Deze gebruiksaanwijzing verschaft belangrijke informatie over de montage en het gebruik

Nadere informatie

Talen Polycarbonaat. Dakenopbouw uitleg. www.talen-polycarbonaat.nl

Talen Polycarbonaat. Dakenopbouw uitleg. www.talen-polycarbonaat.nl Talen Polycarbonaat Dakenopbouw uitleg 2015 www.talen-polycarbonaat.nl 1 Wil je een terrasoverkapping dan ben je op het juiste adres. Het bestaat uit een houten onderbouw. met daarop aluminium rails waar

Nadere informatie

Gebruik de DoggyRide Jogger-Stroller Set niet voordat u deze handleiding aandachtig heeft door gelezen.

Gebruik de DoggyRide Jogger-Stroller Set niet voordat u deze handleiding aandachtig heeft door gelezen. Gebruikershandleiding Original/Novel Jogger-Stroller Set Waarschuwing Gebruik de DoggyRide Jogger-Stroller Set niet voordat u deze handleiding aandachtig heeft door gelezen. Algemeen Gefeliciteerd met

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING FLEXI Tent&Trailer Comfort

GEBRUIKERSHANDLEIDING FLEXI Tent&Trailer Comfort GEBRUIKERSHANDLEIDING FLEXI Tent&Trailer Comfort GEFELICITEERD! U heeft de keuze gemaakt voor een Combi-Camp. Dat betekent dat u oog heeft voor kwaliteit en duurzaamheid. Wij hopen dat u veel onbezorgde

Nadere informatie

Tips: Lees de handleiding eerst door en ga pas daarna aan de slag.

Tips: Lees de handleiding eerst door en ga pas daarna aan de slag. Duo-Rolgordijn Montage- en Bedieningsinstructie Algemeen Dank voor uw aankoop bij MaatStudio.nl. Met een goede montage en gebruik zult u jarenlang plezier van uw aankoop beleven. Het is van belang onderstaande

Nadere informatie

Langere rails dienen te worden ondersteund om doorbuigen te voorkomen. Monteer de rail met 2 personen.

Langere rails dienen te worden ondersteund om doorbuigen te voorkomen. Monteer de rail met 2 personen. Lamelgordijnen Montage- en Bedieningsinstructie Dank voor uw aankoop bij MaatStudio.nl. Met een goede montage en gebruik zult u jarenlang plezier van uw aankoop beleven. Het is van belang onderstaande

Nadere informatie

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Inhoudsopgave Uw machine handmatig reinigen pagina 3 Storingen & oplossingen pagina 13 1. Schakel de machine uit. 2. Open beide kleppen aan de voorzijde. 3.

Nadere informatie

Aluminium Broeikas. extremshops.eu Grape 1.01 17-06-10. Model: Grape. Benodigd gereedschap

Aluminium Broeikas. extremshops.eu Grape 1.01 17-06-10. Model: Grape. Benodigd gereedschap Aluminium Broeikas Model: Grape Benodigd gereedschap extremshops.eu Grape.0 7-06-0 Instructies Voor het juiste gebruik, raden we u aan de opbouw van de structuur op basis van deze gids te maken en deze

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding A-2014.01 Multi Trampoline Lees voor het opzetten en gebruiken van het speeltoestel deze gebruikershandleiding zorgvuldig door. Bewaar deze gebruikershandleiding bij het speeltoestel.

Nadere informatie

Owl. Uil. www.kitepassion.nl

Owl. Uil. www.kitepassion.nl of Uil MATERIAAL ± 1,5 m 1 32 grams spinnakerdoek restjes witte en zwarte stof voor ogen en snavel 1 stuks RCF Ø 4 mm voor de spanner 1,50 m lang 1 stuks RCF Ø 4 mm voor de staander 1 m lang 1 stuks

Nadere informatie

Lichte inhaak arm (type CL) Geboute arm (type CB) Zware inhaak arm (type CH) Geklemde arm (type CP)

Lichte inhaak arm (type CL) Geboute arm (type CB) Zware inhaak arm (type CH) Geklemde arm (type CP) Montagehandleiding draagarmstellingen Type: Lichte inhaak arm (type CL) Geboute arm (type CB) Zware inhaak arm (type CH) Geklemde arm (type CP) Geachte klant, Bij de ontwikkeling van deze draagarmstelling

Nadere informatie

Stanza Terrasoverkapping Assemblage- en montagehandleiding

Stanza Terrasoverkapping Assemblage- en montagehandleiding Assemblage- en montagehandleiding * * A T T E N T I E * * AVZ kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele voorkomende fouten in deze handleiding, noch voor eventuele nadelige gevolgen die uit

Nadere informatie

Opzetinstructie Partytent 4x4 PVC Classic

Opzetinstructie Partytent 4x4 PVC Classic Partytent 1 4x4 PVC Classic Opzetinstructie Partytent 4x4 PVC Classic - Partytentkopen.nl 2019 Duotent Gebruikershandleiding Inleiding: Gefeliciteerd met de aankoop van dit product en veel plezier met

Nadere informatie

Montagevoorschrift voor CaesarStone keukenbladen

Montagevoorschrift voor CaesarStone keukenbladen Montagevoorschrift voor CaesarStone keukenbladen Dit vindt u in de montageset C D siliconenlijm t.b.v. koppeling (A) opvulrubber (B) schuursponsje (C) fles vloeibaar schuurmiddel (D) montagevoorschrift

Nadere informatie

GLOBETROTTER VAN HET VAKANTIELEVEN

GLOBETROTTER VAN HET VAKANTIELEVEN GLOBETROTTER VAN HET VAKANTIELEVEN - een Deens kwaliteitsprodukt Gebruiksaanwijzing Royal Inhoudsopgave: Inleiding... 3 Uw Camp-let aankoppelen aan de auto... 4 Opzetinstrukties... 5 De keuken... 10 Technische

Nadere informatie

Het reviseren gebeurt geheel op eigen risico. Lees de brochure eerst geheel door.

Het reviseren gebeurt geheel op eigen risico. Lees de brochure eerst geheel door. versie 05-02-2007 ---------- aanwijzingen reviseren zonder verwijderen van de afdekdop: ---------- Het reviseren gebeurt geheel op eigen risico. Lees de brochure eerst geheel door. 1. De unit vóór de revisie

Nadere informatie

Brighten Up Ø 25 cm (10 ) Ø 35 cm (14 ) Installatie instructie

Brighten Up Ø 25 cm (10 ) Ø 35 cm (14 ) Installatie instructie Brighten Up Ø 25 cm (10 ) Ø 35 cm (14 ) Installatie instructie TCL 09/10-04-1 ONDERDELENLIJST SOLATUBE Brighten Up Ø 25 cm (10 ) en Ø 35 cm (14 ) 1 2 3a 3b 4 5a 1. RayBender koepel 1 2. dakopstand 1 3.

Nadere informatie

Voeg de vloerdelen samen en zorg dat de inkepingen goed aansluiten.

Voeg de vloerdelen samen en zorg dat de inkepingen goed aansluiten. Montage instructie Tunni Vloer en basis Voeg de vloerdelen samen en zorg dat de inkepingen goed aansluiten. Plaats de bodem op een stabiele plaats, nadat u de onderkant van de bodem met lijnolie behandeld

Nadere informatie

Golfplatendak montage

Golfplatendak montage Golfplatendak montage SUNKIT Zonnestroomsysteem Administrator 7-10-2008 10:36 1/5 Algemeen Deze handleiding begeleidt u stap voor stap bij de montage van het SUNKIT zonneenergiesysteem. Lees voordat u

Nadere informatie

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Schuin dak

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Schuin dak Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Schuin dak Voorbereiding Veiligheid Het is mogelijk de zonnepanelen alleen te installeren, maar met hulp is het een stuk makkelijker en veiliger. De panelen

Nadere informatie

Gefeliciteerd met de aanschaf van uw SPINDER TOUR fietsendrager

Gefeliciteerd met de aanschaf van uw SPINDER TOUR fietsendrager Handleiding 01 Gefeliciteerd met de aanschaf van uw SPINDER TOUR fietsendrager 02 Gebruiksklaar maken van de SPINDER TOUR 1 2 C 3 B D 1 lvorens u de drager op de trekhaak kunt plaatsen dient u eerst de

Nadere informatie

Montagehandleiding terrasoverkappingen

Montagehandleiding terrasoverkappingen Montagehandleiding terrasoverkappingen Benodigde gereedschappen Hamer Rolmaat Waterpas Winkelhaak Stanleymes Stap 1: Indien breedte inkorten Stap 2: Indien breedte inkorten Stap 3: Indien breedte inkorten

Nadere informatie

Opblaasbare voortenten GEBRUIKSAANWIJZING

Opblaasbare voortenten GEBRUIKSAANWIJZING Opblaasbare voortenten GEBRUIKSAANWIJZING Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt en/of verveelvoudigd door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere

Nadere informatie

PADDY. Alternatief. www.kitepassion.nl Jan van Leeuwen

PADDY. Alternatief. www.kitepassion.nl Jan van Leeuwen PADDY Alternatief PADDY Deze markante vlieger is ontworpen door Willy Koch. Deze Duitse kunstenaar heeft al menige mooie vlieger ontworpen. In zijn ontwerpen gebruikt hij vaak het zo bekende vlechtwerk.

Nadere informatie

Installatie instructies

Installatie instructies Onderdelen klaarmaken De goot samenstellen normale gootkap Installatie instructies De nummer één veranda specialist in Nederland Goot profiel 100% Kwaliteits garantie Het hele jaar droog onder een aluminium

Nadere informatie

Opzetinstructie Partytent 6x12 PVC Premium

Opzetinstructie Partytent 6x12 PVC Premium Partytent 6x12 PVC Professional Partytentkopen.nl Opzetinstructie Partytent 6x12 PVC Premium - Partytentkopen.nl 2019 Duotent Gebruikershandleiding Inleiding: Gefeliciteerd met de aankoop van dit product

Nadere informatie

Houten Jaloezie Montage- en Bedieningsinstructie (ook geschikt voor kunststof jaloezie)

Houten Jaloezie Montage- en Bedieningsinstructie (ook geschikt voor kunststof jaloezie) Houten Jaloezie Montage- en Bedieningsinstructie (ook geschikt voor kunststof jaloezie) Dank voor uw aankoop bij MAATSTUDIO.NL. Met een goede montage en gebruik zult u jarenlang plezier van uw aankoop

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Pannendak montage SUNKIT ZONNESTROOMSYSTEEM VOOR MONTAGE OP PANNENDAK SUNKIT. Zonnestroomsysteem

Installatiehandleiding. Pannendak montage SUNKIT ZONNESTROOMSYSTEEM VOOR MONTAGE OP PANNENDAK SUNKIT. Zonnestroomsysteem Pannendak montage SUNKIT Zonnestroomsysteem Administrator 7-10-2008 15:18 1/5 Algemeen Deze handleiding begeleidt u stap voor stap bij de montage van het SUNKIT zonneenergiesysteem. Lees voordat u begint

Nadere informatie

VOORTENTEN & COMBI-LUIFELS

VOORTENTEN & COMBI-LUIFELS Getest ANWB KCK & COMBI-LUIFELS 2015 MILAAN Unico Milaan 280 champagne/zwart MILAAN 280 CHAMPAGNE/ZWART met aanritsbare petluifel Unico Milaan 280 met aanritsbare dakluifel Unico Milaan 280 champagne/zwart

Nadere informatie

Goede ideeën. Theo en Marja.

Goede ideeën. Theo en Marja. Goede ideeën We zijn inmiddels een paar maanden gebruiker/lid van de CC-Club en hebben in die tijd veel nuttige tips en oplossingen gelezen en uiteraard overgenomen. Onze CCC (2006) hebben we begin augustus

Nadere informatie

OPZETINSTRUCTIE Ω Windschermen Bevestigen (aanritsbaar windscherm): Ω Het windscherm wordt aan de luifelstok opgehangen onder de D ringen van de vaste

OPZETINSTRUCTIE Ω Windschermen Bevestigen (aanritsbaar windscherm): Ω Het windscherm wordt aan de luifelstok opgehangen onder de D ringen van de vaste OPZETINSTRUCTIE Ω Windschermen Bevestigen (aanritsbaar windscherm): Ω Het windscherm wordt aan de luifelstok opgehangen onder de D ringen van de vaste luifel van de tent (Afb. 1). Ω Daarna sluit u de rits

Nadere informatie

Montagevoorschrift voor Solid Glass keukenbladen

Montagevoorschrift voor Solid Glass keukenbladen Montagevoorschrift voor Solid Glass keukenbladen Dit vindt u in de montageset koppelset 1, bestaande uit 2 plastic boutklemmen, 1 bout, 1 schroef en 2 klemplaatjes (A) zuurvrije siliconenlijm t.b.v. koppeling

Nadere informatie

Stappenplan voor het plakken van een zonneband met streamer

Stappenplan voor het plakken van een zonneband met streamer Opletten! Deze handleiding is geen garantie dat het plakken goed gaat, er kunnen daarom ook geen rechten aan worden ontleent. Deze handleiding dient gebruikt te worden als leidraad. Dit is de manier waarop

Nadere informatie

Tip: Lees de handleiding eerst geheel door en ga pas daarna aan de slag.

Tip: Lees de handleiding eerst geheel door en ga pas daarna aan de slag. Houten Jaloezie Montage- en Bedieningsinstructie Dank voor uw aankoop bij MaatStudio.nl. Met een goede montage en gebruik zult u jarenlang plezier van uw aankoop beleven. Het is van belang onderstaande

Nadere informatie

5 m series premium. Gebruiksaanwijzing PVC Tent

5 m series premium. Gebruiksaanwijzing PVC Tent NL Gebruiksaanwijzing PVC Tent 1 NL Gebruiksaanwijzing Inleiding Gefeliciteerd met de aankoop van ons product. Onze klantenservice of de geautoriseerde dealer geven graag antwoord op al uw vragen en waardevolle

Nadere informatie

ACTIE PRIJZEN COLLECTIE 2015 30% De voordeligste voortenten van Nederland KORTING. Toscane. Doréma. Made by Doréma

ACTIE PRIJZEN COLLECTIE 2015 30% De voordeligste voortenten van Nederland KORTING. Toscane. Doréma. Made by Doréma PRIJZEN COLLECTIE 2015 De voordeligste voortenten van Nederland 30% KORTING Toscane Doréma Made by Doréma StarCamp en TenCate staan garant voor topkwaliteit Onder het label StarCamp presenteert Doréma

Nadere informatie

!Tip: Lees de handleiding eerst geheel door en ga pas daarna aan de slag.

!Tip: Lees de handleiding eerst geheel door en ga pas daarna aan de slag. Houten Jaloezie Montage- en Bedieningsinstructie Dank voor uw aankoop bij MAATSTUDIO.NL. Met een goede montage en gebruik zult u jarenlang plezier van uw aankoop beleven. Het is van belang onderstaande

Nadere informatie

Het bouwen van een Century zwembad

Het bouwen van een Century zwembad Het bouwen van een Century zwembad Stap 1 Het begint allemaal met het graven van het gat met daarin een mooie waterpas uitgelijnde vloer. Graaf het gat altijd wat groter dan de maat van het zwembad. Liefst

Nadere informatie

Alprokon Aluminium Dakreling

Alprokon Aluminium Dakreling Al 26.981538 Alprokon aluminium Alprokon Aluminium Dakreling Handleiding voor opbouw en gebruik Dakrandvalbeveiliging EN-13374 A Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Algemeen... 2 3. Hoofdbestanddelen en

Nadere informatie

versie 23-10-2004 01. Ik ga een standaard 4 inch ophangrand verkleinen. Een grotere ophangrand is eenvoudiger te verkleinen.

versie 23-10-2004 01. Ik ga een standaard 4 inch ophangrand verkleinen. Een grotere ophangrand is eenvoudiger te verkleinen. Beschrijving verkleining ophangrand: Benodigdheden: 1. Scherp Stanley mes. 2. Metalen liniaal op rechte metalen lat om langs te snijden. 3. Ondergrond om op te snijden. 4. standaard plakband. 5. schaar.

Nadere informatie

Inhoud. 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1

Inhoud. 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1 1 2 3 4 5 Inhoud 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter Gefeliciteerd

Nadere informatie

Lariks Douglas hout aanbouw met Polycarbonaatplaten dak

Lariks Douglas hout aanbouw met Polycarbonaatplaten dak Lariks Douglas hout aanbouw met Polycarbonaatplaten dak Stappenplan voor Lariks Douglas houten aanbouw met Polycarbonaatplaten dak. Product: https://gadero.nl/aanbouw-veranda-hout-met-helder-polycarbonaat/

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KAVANGO

GEBRUIKERSHANDLEIDING KAVANGO GEBRUIKERSHANDLEIDING KAVANGO GEFELICITEERD! U heeft de keuze gemaakt voor een Aart Kok tenttrailer. Dat betekent dat u oog heeft voor kwaliteit en duurzaamheid. Wij hopen dat u veel onbezorgde en geweldige

Nadere informatie

Handleiding. Metal stud wand. montage

Handleiding. Metal stud wand. montage Handleiding Metal stud wand montage Metal stud wand handleiding Hoe plaatst u een metal stud wand en waar moet u aan denken? Welke gereedschappen en materialen heeft u nodig? Wij leggen u in 7 stappen

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KARIBA

GEBRUIKERSHANDLEIDING KARIBA GEBRUIKERSHANDLEIDING KARIBA GEFELICITEERD! U heeft de keuze gemaakt voor een Aart Kok tenttrailer. Dat betekent dat u oog heeft voor kwaliteit en duurzaamheid. Wij hopen dat u veel onbezorgde en geweldige

Nadere informatie

PAINT PAD PRO GEBRUIKSAANWIJZING

PAINT PAD PRO GEBRUIKSAANWIJZING PAINT PAD PRO GEBRUIKSAANWIJZING Dank u voor de aanschaf van Paint Pad Pro, het systeem dat schilderen nu wel heel eenvoudig maakt omdat u diverse schildersmethodes kunt volgen en toch maar een stuk gereedschap

Nadere informatie

30% Kwaliteit hoeft niet duur te zijn! voortenten & luifels KORTING. Collectie Barbedos OP DE ADVIESPRIJS

30% Kwaliteit hoeft niet duur te zijn! voortenten & luifels KORTING. Collectie Barbedos OP DE ADVIESPRIJS Kwaliteit hoeft niet duur te zijn! voortenten & luifels Collectie 2014 30% KORTING OP DE ADVIESPRIJS Barbedos 240 Maat 2 van 627.- nu 439.- www.goldcamp.nl Algemeen: Zeer voordelige voortent met ongekend

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding SL-2013.01 roulettetafel Lees voor het opzetten en gebruiken van de roulette tafel deze gebruikershandleiding zorgvuldig door. Bewaar deze gebruikershandleiding bij de tafel. Handel

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie

8 m series premium. Gebruiksaanwijzing PVC Tent

8 m series premium. Gebruiksaanwijzing PVC Tent NL Gebruiksaanwijzing PVC Tent 1 NL Gebruiksaanwijzing Inleiding Gefeliciteerd met de aankoop van ons product. Onze klantenservice of de geautoriseerde dealer geven graag antwoord op al uw vragen en waardevolle

Nadere informatie

kluswijzer De dakgoot In 9 stappen een dakgoot plaatsen

kluswijzer De dakgoot In 9 stappen een dakgoot plaatsen kluswijzer De dakgoot In 9 stappen een dakgoot plaatsen De dakgoot Algemeen Programma Montage Vernieuwen Preventieve maatregelen algemeen Het regenwater loopt bij schuine daken vanuit de goot via de regenpijp

Nadere informatie

Stretchtenten Opbouw voorbeeld 2018

Stretchtenten Opbouw voorbeeld 2018 Stretchtenten Opbouw voorbeeld 2018 2 1. Inleiding De stretchtenten die Duotent QT fabriceert zijn van hoogwaardig rekbaar tentdoek. De rekbare stof maakt het mogelijk om een tent in verschillende vormen

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

Sunstock Holland. Assemblagehandleiding. Castor

Sunstock Holland. Assemblagehandleiding. Castor Sunstock Holland Assemblagehandleiding Castor Inhoud Handleiding Castor 3 Algemene informatie Castor 4 Assemblage-instructie Castor 9 Assemblage-instructie Castor, spie afdichting (optioneel) 1 Attentie:

Nadere informatie

Deel 01 : een raam plaatsen

Deel 01 : een raam plaatsen Bekijk ook de instructie video's op www.raamwinkel.be pagina 1 1. trek de beschermfolie van de buitenkant van het raam Tip: verwijder de rest van de folie pas op het einde, zo vermijd je beschadigingen

Nadere informatie

Angxelo Furnitures Pastoor van Weerdtstraat 19 5395 TG Teeffelen (Oss) T: 0412-481413 E: info@angxelo.com I: www.angxelo.com

Angxelo Furnitures Pastoor van Weerdtstraat 19 5395 TG Teeffelen (Oss) T: 0412-481413 E: info@angxelo.com I: www.angxelo.com Comfort, levensduur, uitstraling, kwaliteit. Zomaar wat woorden? Bij ons niet! Al deze eigenschappen zijn verwerkt in onze collectie. Door ons vanaf het ontwerp al bezig te houden met deze eigenschappen

Nadere informatie

Zonne-energie voor iedereen. Installatiehandleiding. zonnepaneelset camper, boot of caravan

Zonne-energie voor iedereen. Installatiehandleiding. zonnepaneelset camper, boot of caravan Zonne-energie voor iedereen Installatiehandleiding zonnepaneelset camper, boot of caravan Inhoud zonnepaneelset Hoekstukken set Zonnepaneel Montagekit Laadregelaar Connectorset mc4 Solar kabel Optioneel

Nadere informatie

Quiltstandaards. Montage beschrijving voor hand- en machinequiltraam. Inhoudsopgave

Quiltstandaards. Montage beschrijving voor hand- en machinequiltraam. Inhoudsopgave Quiltstandaards Loefzijde 26, 1316 ve Almere 036-5347690 of 06 14717048 info@meeuwmeubel.nl www.meeuwmeubel.nl Montage beschrijving voor hand- en machinequiltraam Inhoudsopgave 1. Het monteren van het

Nadere informatie

HET PLAATSEN VAN DUBBELE BEGLAZING :

HET PLAATSEN VAN DUBBELE BEGLAZING : HET PLAATSEN VAN DUBBELE BEGLAZING : Het plaatsen van dubbele beglazing moet voldoen aan bepaalde normen, zoals NEN3576 en NPR3577. Dit zijn normen ( eisen ) waarin precies omschreven wordt hoe dubbele

Nadere informatie

Bouwbeschrijving speed

Bouwbeschrijving speed Bouwbeschrijving speed Hier volgt een bouwbeschrijving van onze Speed. Het is aanbevolen om heel wat ervaring te hebben in het bouwen van vliegers. Ervaring van het maken van matrassen is een pré. Wanneer

Nadere informatie

klein kampeermateriaal

klein kampeermateriaal haringen & pennen Haring zand en sneeuw, halfrond, per 5. 50 cm x 1,25 mm. 6,95 Tentharing mammoet, per 2. 30 cm x 2 mm. 2,40 40 cm x 2 mm. 2,95 50 cm x 2 mm. 3,95 Tentharing halfrond, per 10. 18 cm x

Nadere informatie

Livorno Classic. Bologna Classic

Livorno Classic. Bologna Classic MAATWERK Waarom Maatwerk? Het is mogelijk om veel voortenten en luifels uit ons assortiment op maat te laten maken, u kunt deze voortenten en luifels geheel personaliseren qua kleur maar ook qua pasvorm.

Nadere informatie

Montage handleiding Veranda

Montage handleiding Veranda Montage handleiding Veranda Productinhoud 123polycarbonaat - van Doornik Trading v.o.f. - Montage handleiding Veranda - Versie 1, 4 december 2018 2 Overzichtsafbeelding 123polycarbonaat - van Doornik Trading

Nadere informatie

SCOUTISME 2015-16 RODEO TENTEN SINAAI (SINT-NIKLAAS) RODEO TENTEN E. Vercauteren. Keizerstraat 17 9112 SINAAI (ST-NIKLAAS)

SCOUTISME 2015-16 RODEO TENTEN SINAAI (SINT-NIKLAAS) RODEO TENTEN E. Vercauteren. Keizerstraat 17 9112 SINAAI (ST-NIKLAAS) SCOUTISME 2015-16 SINAAI (SINT-NIKLAAS) Ons adres sinds 2008 : E. Vercauteren U kunt enkel terecht na afspraak, ook op zaterdag!! tel 03/776.06.93 gsm : 0477/37.03.94 e-mail : info@rodeotenten.be website

Nadere informatie

Handleiding voor Zonweringen met Hele Cassette uit Hout. 1,5 tot 3,5m

Handleiding voor Zonweringen met Hele Cassette uit Hout. 1,5 tot 3,5m Handleiding voor Zonweringen met Hele Cassette uit Hout 1,5 tot 3,5m Netherlands Handleiding voor Zonweringen met Hele Cassette uit Hout Inhoud Benodigde gereedschappen Onderdelen Veiligheidsaanwijzingen

Nadere informatie

HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS

HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS In deze handleiding vindt u informatie om goed voorbereid aan de slag te gaan met het aanleggen van uw gazon met kunstgras van Mooi-Kunstgras.nl De Ondergrond Het is

Nadere informatie

EENVOUDIG INSTALLEREN

EENVOUDIG INSTALLEREN EENVOUDIG INSTALLEREN Solatube Installatie-instructies voor 74M DS Ø 74 cm Skyvault DE DAGLICHTPROFESSIONAL T +31 (0)318 69 38 20 WWW.SOLATUBE.NL v1.00 2016-06-25 Installatie in 7 stappen Stap 1 Plaats

Nadere informatie