Handleiding Storybuilder Bouw. bouwongeval.nl ongevallen eenvoudig online registreren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Storybuilder Bouw. bouwongeval.nl ongevallen eenvoudig online registreren"

Transcriptie

1 Handleiding Storybuilder Bouw bouwongeval.nl ongevallen eenvoudig online registreren

2 Inhoud Inleiding... 2 Opstarten... 3 Eerste keer inloggen... 3 Inloggen met account... 5 Inloggegevens vergeten... 6 Algemene instellingen... 7 Bedrijfsprofiel instellen... 7 Gebruikers toevoegen... 8 Projecten aanmaken Projecten aanpassen Storybuilder gebruiken Een melding doen als Melder Een melding doen en/of afhandelen als KAM- Coördinator Analyse Overzicht ongevallen Benchmark... 21

3 Inleiding Via bouwongeval.nl registreert u eenvoudig ongevallen en bijna- ongevallen. Met de gratis tool (Storybuilder Bouw) registreert u niet alleen, maar krijgt u door de slimme vraagstelling snel inzicht in de oorzaken van het ongeval. Directe adviezen en maatregelen helpen u om de veiligheid van uw bedrijf daadwerkelijk omhoog te brengen. U krijgt ook de mogelijkheid om desgewenst simpel en snel een melding te maken van het ongeval bij de Inspectie SZW, waarmee u voldoet aan de wetgeving (Artikel 9).

4 Opstarten Eerste keer inloggen Storybuilder Bouw kan alleen gebruikt worden door geregistreerde gebruikers. De eerste keer dat u zich aanmeldt bij de website, moet u zich daarom registreren. Arbouw maakt voor het inloggen in online instrumenten gebruik van Z login. Typ het adres in van Storybuilder Bouw: Heeft u nog geen account? Klik in de menubalk op account aanmaken, of het rode kader, om een nieuw account aan te maken. U komt in een scherm van Z login waarin u uw gegevens kunt invoeren. Klik op het rechter icoon. U krijgt vervolgens de invulpagina te zien om uw profiel in te vullen.

5 Vul alle gegevens in; Lees de gebruiksvoorwaarden van Z login en van Arbouw (rode woorden) en bevestig dat u hiermee akkoord gaat; Klik op de knop Verder. In uw mailbox ontvangt u een uitnodiging (zie afbeelding). Klik op de link om de aanvraag te bevestigen; Vul de gegevens in die worden gevraagd (naam, adres, etc.); U ontvangt een tweede mail om uw inloggegevens te verifiëren; Klik op e- mail adres valideren. Vanaf nu kunt u inloggen in Storybuilder Bouw. Als u problemen heeft bij het aanmaken van een account, neem dan contact op met Arbouw via info@arbouw.nl.

6 Inloggen met account Wanneer u zich heeft geregistreerd, kunt u gebruik maken van Storybuilder Bouw. Hieronder staat beschreven hoe u het programma kunt opstarten. Typ het adres in van Storybuilder Bouw: Klik op Inloggen. U komt nu op het volgende inlogscherm.

7 Typ uw gebruikersnaam en wachtwoord in; Klik op Inloggen. U komt in het startscherm van Storybuilder Bouw. Inloggegevens vergeten? Wanneer u uw wachtwoord of uw gebruikersnaam vergeten bent, kunt u deze opnieuw aanvragen. Klik daarvoor op de rode link Wachtwoord vergeten (zie afbeelding).

8 U komt dan op de site van Z login: Weet u uw gebruikersnaam nog, vul deze dan in. U ontvangt uw wachtwoord in de opgegeven mailbox. Weet u ook uw gebruikersnaam niet meer, dan kunt u dit online aanvragen door op de rode button hier te klikken. Algemene instellingen Bedrijfsprofiel instellen Het is mogelijk om het bedrijfslogo te plaatsen op Storybuilder. Klik in de horizontale menubalk op Bedrijfsprofiel (zie afbeelding).

9 Klik op de knop Bestand kiezen ; Selecteer een afbeelding (max. 100 pixels hoog en 200 pixels breed); Klik op Openen ; Klik op Instellen als Logo om de afbeelding in Storybuilder te plaatsen; Als u het logo wilt verwijderen, klik dan op Verwijderen. Gebruikers toevoegen Storybuilder Bouw kent twee soorten gebruikers: melders en KAM- coördinatoren. Bij kleinere bedrijven vervult de preventiemedewerker de functie van KAM- coördinator. Binnen een bedrijf kunnen meerdere KAM- coördinatoren en melders met Storybuilder Bouw werken. Melders hebben beperkte bevoegdheden. Ze kunnen ongevallen melden en zien alleen de eigen meldingen. KAM- coördinatoren hebben het overzicht over alle meldingen binnen het bedrijf, kunnen ongevalsmeldingen aanpassen en opvolgen, kunnen de benchmark inzien en kunnen gebruikers en projecten toevoegen. Klik op de knop Gebruikers. U ziet nu een overzicht van de gebruikers binnen uw bedrijf. De kolom Functie(s) laat zien welke bevoegdheden de gebruiker heeft. De laatste kolom toont of de gebruiker actief of inactief is. Melders die niet meer mogen melden worden door de KAM- coördinator inactief gemaakt. Melders verwijderen is niet mogelijk omdat deze gekoppeld moeten blijven aan ingevoerde ongevallen. Een inactief gemaakte melder kan geen ongevallen meer melden tot hij wederom actief is gemaakt. Het vinkje achter de eigen naam is altijd grijs.

10 Klik op de button Nieuwe gebruiker, en u krijgt een nieuw scherm te zien (zie afbeelding). Typ het e- mail adres van de nieuwe gebruiker; Vink aan welke functie de nieuwe gebruiker krijgt. Een melder kan alleen ongevallen melden. Een KAM- coördinator heeft alle bevoegdheden die het programma kent; Klik op Opslaan.

11 U ontvangt de volgende melding: In uw mailbox ontvangt u een uitnodiging om de nieuwe gebruiker te bevestigen (zie afbeelding). De nieuwe gebruiker klikt op Accepteer uitnodiging. Dan opent de webbrowser zich. Er zijn dan twee mogelijkheden: 1. De nieuwe gebruiker heeft al een Z login en heeft direct toegang tot Storybuilder Bouw; 2. De nieuwe gebruiker heeft nog geen Z login en moet deze aanmaken. (Zie Eerste keer inloggen.) Als u een gebruiker aanmaakt met de functie KAM- coördinator dient u zelf afspraken te maken over de wijze waarop met de rechten worden omgegaan. Denk aan de mogelijkheid die de KAM- coördinator heeft om meldingen aan te passen, bedrijfsgegevens te exporteren enz. Projecten aanmaken Een ongeval wordt binnen Storybuilder Bouw altijd gekoppeld aan een project. Als een ongeval plaats vindt op een project dat nog niet in Storybuilder Bouw is opgenomen, moet het project eerst worden aangemaakt. Deze handeling kan alleen uitgevoerd worden door gebruikers met de functie KAM- coördinator. Het is raadzaam om bij de start een project meteen op te nemen in Storybuilder Bouw. De melder kan dan, indien nodig, een ongeval meteen invoeren. Wanneer dit binnen uw bedrijf handiger is, kunt u in plaats van een project ook een bedrijfsonderdeel invoeren; Klik op Projecten (zie afbeelding).

12 Klik op nieuw project (zie afbeelding) Voer een projectnaam in; Selecteer één of meerdere gebruikers in de balk Gebruikers (een gebruiker is een melder of een KAM- Coördinator ). Als de juiste persoon er niet bij zit, moet u eerst een nieuwe gebruiker toevoegen door op de link onder de balk Gebruikers te klikken; Druk op Koppel om de gebruiker(s) aan het project te koppelen.

13 Klik op Opslaan. U komt nu terug in het projectenoverzicht. Projecten aanpassen Alleen gebruikers met de functie KAM- cöordinator kunnen projecten aanpassen. Klik in de horizontale menubalk op Projecten. U ziet nu het volgende scherm:

14 Klik op de dossiermap voor het project dat u wilt aanpassen; U komt in het projectscherm (zie voorbeeld). Pas de projectnaam aan door in het vak Projectnaam te klikken; Voeg een gebruiker toe door een naam te selecteren in de balk Gebruikers. Klik op Koppel om de gebruiker toe te voegen. Deze verschijnt dan in het overzicht Huidige gebruikers; Als u een gebruiker van het project af wilt halen, klikt u op het Ontkoppelteken in de laatste kolom van het overzicht Huidige gebruikers. De gebruiker verdwijnt dan uit het overzicht; Klik op Opslaan om de gemaakte wijzigingen vast te leggen. U komt terug in het projectenoverzicht. Storybuilder gebruiken Een melding doen als Melder Een ongevalsmelding kan alleen gedaan worden als: het project waar het ongeval is gebeurd in Storybuilder staat; de melder is gekoppeld aan het project. Alleen gebruikers met de functie KAM- coördinator kunnen projecten aanmaken en gebruikers koppelen aan het project. Meer uitleg hierover is te vinden in Projecten aanmaken. Als u een ongeval wilt registreren, dan neemt u de volgende stappen: Log in, en vul de benodigde informatie in. Een KAM- coördinator heeft andere bevoegdheden dan een Melder. Als u de functie Melder heeft, dan ziet u nu het volgende scherm:

15 Bedrijfsonderdeel (verplicht veld); Naam melder (verplicht veld): degene die het ongeval in eerste instantie heeft gerapporteerd; Telefoon melder (verplicht veld); Gegevens ongeval o Datum (verplicht veld) en tijd; Beschrijving ongeval (verplicht veld, maximaal 700 tekens). Formuleer kort en correct wat er is gebeurd (exacte werkplek, wat gebeurde er, waardoor); Getuigen: Noteer de gegevens van eventuele getuigen. In de opmerkingen kunt u aangeven wat de rol van de getuige was tijdens het ongeval, of bijvoorbeeld wat zijn functie is. Extra getuigen kunt u toevoegen door op de rode plus te drukken. Er verschijnt dan een extra invulvak. Let op: De verspreiding van de gegevens is zonder toestemming niet toegestaan. Verstrek de getuigen een terugkoppeling van hetgeen is vastgelegd; Betrokken arbeidsmiddelen (verplicht veld): Klik op de blauwe pijl om arbeidsmiddelen toe te selecteren of te verwijderen. U kunt meerdere arbeidsmiddelen selecteren. Onder Overige kunt u aangeven welke bouwmaterialen en of delen betrokken zijn; Materiële schade (verplicht veld) Dit is een schatting vooraf. De KAM- coördinator kan dit achteraf aanpassen. U kunt kiezen uit drie mogelijkheden: o Geen materiële schade o Geringe materiële schade (minder dan 1000 euro) o Mogelijk aanzienlijke materiële schade en/of milieuschade; Stagnatie werkzaamheden (Verplicht veld): Dit is een prognose. Ook dit kan achteraf door de KAM- coördinator worden aangepast. U kunt kiezen uit drie mogelijkheden: o Geen onderbreking of minder dan 1 uur o Onderbreking van minder dan 1 dag o Onderbreking van meer dan 1 dag; Als u alle gegevens heeft genoteerd, klikt u op de knop Ga verder ; Als de verplichte velden niet zijn ingevuld, wordt dit aangegeven.

16 Wat ging er mis? o Klik in de bovenste balk. Er verschijnt een globale lijst met typen ongevallen Afhankelijk van uw keuze verschijnen in de tweede balk specifiekere keuzemogelijkheden; Directe oorzaak: afhankelijk van uw voorgaande keuze worden mogelijke directe oorzaken getoond. U kunt hier meerdere oorzaken selecteren; Hoe kon het gebeuren?: selecteer een of meerdere veiligheidsfuncties die het ongeval hadden kunnen voorkomen; Vul het hele tabblad in, alle velden zijn verplicht. Klik vervolgens op Ga verder.

17 U komt terecht op het tabblad Slachtoffer (zie afbeelding). Ga met de muis op de rode tekst Gegevens slachtoffer staan en lees meer over privacy- aspecten; Vul het hele tabblad in. Alle velden zijn verplicht; Verwond deel van het lichaam : hier kunt u meerdere mogelijkheden selecteren; Geef bij Verzuim een inschatting. De KAM- coördinator kan dit later aanpassen; Als er meer dan één slachtoffer is, klikt u op Nieuw slachtoffer. Als alle slachtoffers zijn ingevuld klikt u op Ga verder ; Als u de status Melder heeft, ziet u onderstaand bericht en ontvangt u een mail op uw mailadres. In de mail zit een rapport van het ongeval dat u desgewenst kunt opslaan.

18 Een melding doen en/of afhandelen als KAM- Coördinator Een ongevalsmelding kan alleen gedaan worden als: het project waar het ongeval is gebeurd in Storybuilder staat; de melder is gekoppeld aan het project. Alleen gebruikers met de functie KAM- coördinator kunnen projecten aanmaken en gebruikers koppelen aan het project. Meer uitleg hierover is te vinden in Projecten aanmaken. Klik op Ongevallen in de horizontale menu balk. U krijgt een nieuw scherm te zien (zie afbeelding). Klik op de button Meld een nieuw ongeval. Het volgende scherm wordt zichtbaar:

19 De eerste drie tabbladen zijn hetzelfde als bij de melder. Meer uitleg hierover is te vinden in Een melding doen als Melder (Link naar Melding doen als melder). Tabblad 4 Hoe & waarom en Tabblad 5 Maatregelen zijn pas zichtbaar als tabbladen 1, 2 en 3 zijn ingevuld. Deze beide tabbladen kunnen alleen door de KAM- coördinator worden ingevuld. Selecteer een antwoord op de vraag: Deze barrière faalde omdat: ; Wanneer deze vraag is beantwoord, worden achterliggende oorzaken getoond. Vink de juiste achterliggende oorzaak in. In onderstaande tabel staat een toelichting bij de verschillende oorzaken. U ziet deze toelichting ook in het programma, door met de muis op de oorzaak te gaan staan. Achterliggende oorzaak Plannen en procedures Beschikbaarheid van mensen Competentie Communicatie/samenwerking Toelichting De plannen of procedures zijn niet aanwezig, onvoldoende of onjuist. Dit kunnen zijn RI&E, werkinstructies, procedures, hijsplannen, tekeningen, etc. Er is onvoldoende personeel aanwezig om de taken veilig te kunnen uitvoeren Er is onvoldoende kennis, ervaring en/of vaardigheden Er is sprake van tekortschietend overleg,

20 Tegenstrijdige belangen Motivatie/alertheid Ergonomie (van de werkplek/arbeidsmiddelen) Materieel (beschikbaarheid en kwaliteit arbeidsmiddelen) Onbekend miscommunicatie, onvoldoende samenwerking, onvoldoende overdracht van relevante informatie e.d. Er is sprake van concurrerende belangen (productie versus veiligheid, tijdsdruk) Onvoldoende alertheid op mogelijke gevaren, onvoldoende veiligheids- / risicobewustzijn Het ontwerp, de gebruikersinterface of de lay- out geeft een verhoogde kans op fouten Onvoldoende arbeidsmiddelen van geschikte kwaliteit (machines, hulpmiddelen, gereedschap, installatie, etc.). Klik op opslaan om de gegevens vast te leggen; Klik op de knop Ga verder. U komt nu in tabblad 5. In tabblad 5 legt u vast welke maatregelen u gaat nemen om in het vervolg soortgelijke ongevallen te voorkomen. Het eerste blok wordt automatisch gevuld door Storybuilder Bouw. Hierin staan voorstellen voor maatregelen. Dit zijn maatregelen die geformuleerd zijn naar aanleiding van standaardsituaties. Het kan zijn dat deze maatregelen voor uw situaties niet van toepassing zijn. Klik op de knop Kopieer naar eigen advies om de suggesties voor verbetermaatregelen over te nemen in uw eigen advies; In het blok Advies kunt u ook uw eigen advies formuleren; Klik op de knop Deel advies met gebruikers om uw advies op te laten nemen bij de suggesties voor verbetermaatregelen. Arbouw beoordeelt of het advies inderdaad nuttig is voor andere gebruikers; Beschrijf in het blok Opvolging wat er binnen het bedrijf is gedaan naar aanleiding van het ongeval en uw advies; In het blok Status kunt u aangeven wat de status is van de ongevalsmelding. Hierbij kunt u kiezen uit de volgende opties: o Advies uitgebracht; o Maatregel uitgevoerd; o Maatregel uitgevoerd en effectiviteit gecontroleerd; Klik op de knop Opslaan om alle gegevens van de ongevalsmelding op te slaan. U komt vervolgens terecht in het scherm waarin het overzicht van ongevallen is vermeld. Hierin ziet u het gemelde ongeval terug.

21 Analyse Overzicht ongevallen Alle ongevallen die binnen uw bedrijf zijn ingevoerd, zijn terug te zien op het overzicht van ongevallen. Klik op de button Ongevallen in de horizontale menubalk U ziet nu een overzicht van de ongevallen die in uw bedrijf gemeld zijn. Klik op de dossiermap in de eerste kolom om een ongevalsmelding te bekijken of te wijzigen; Klik op het PDF teken in de eerste kolom, om het ongeval op te slaan als PDF- file. U kunt het een filter toepassen op het overzicht, zodat u alleen meldingen ziet: o van een bepaald project; o met een bepaalde oorzaak; o van een bepaalde melder. De kolom Gemeld bij Inspectie SZW wordt aangevinkt als u dit ongeval heeft gemeld bij de Inspectie SZW. In de kolom Status is met een kleurcodering aangegeven of een ongeval gemeld is (rood), in behandeling is (oranje) of gereed (groen: maatregel uitgevoerd en effectiviteit gecontroleerd). Met de laatste kolom Gewist door bedrijf kunt u een ongeval verwijderen. Dit doet u door op de prullenbak te klikken.

22 Benchmark Alle ingevoerde ongevallen worden geanonimiseerd opgeslagen in de database van Storybuilder Bouw. Het is daardoor mogelijk om de eigen ongevallen te vergelijken met alle ongevallen die zijn ingevoerd in het programma. Klik op Benchmark in de horizontale menubalk. Er verschijnt een overzicht van ongevallen die ingevoerd zijn in Storybuilder Bouw (zie voorbeeld). Per ongeval zijn de volgende kenmerken weergegeven: o Scenario (wat ging er mis); o Barrière (waar ging het mis); o Ernst letsel; o Materiële schade. De laatste kolommen geven weer hoe vaak een combinatie tussen deze vier kenmerken is opgetreden in het eigen bedrijf (aantal (#) en percentage ten opzichte van het totaal aantal (%)) en in het landelijk totaal (#NL).

23 Arbouw Postbus AE Harderwijk T F info@arbouw.nl Voor vragen over arbeidsomstandigheden: Arbouw Infolijn

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding ouder login Maakt u gebruik van of wilt u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op PCBS De Kring, dan kunt u zich via de website

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school December 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Mobile Self Service iphone DeBlessurePraktijk

Mobile Self Service iphone DeBlessurePraktijk Mobile Self Service iphone DeBlessurePraktijk Datum : di 18 dec 12 Versie : 1.0 1 Inhoudsopgave 1.Algemeen... 3 2.App installatie... 4 3.Inloggen... 5 4.Hoofdmenu... 6 5.Agenda instellingen onderhouden...

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1 Handleiding planner Handleiding RoosterPlaats pagina 1 In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen een rooster kan maken. Voordat u kunt beginnen met het creëren van

Nadere informatie

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00

Nadere informatie

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s http://anbi.federatiecultuur.nl 1 Inhoud Introductie... 3 Registreren... 4 Organisatie toevoegen... 6 Organisatie wijzigen... 8 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding OK CV: ESS. Handleiding. Gebruiker: ESS. Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA.

Handleiding OK CV: ESS. Handleiding. Gebruiker: ESS. Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA. Handleiding Gebruiker: ESS Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA Pagina 1 Inhoudsopgave Introductie 3 Terminologie 3 Stap 1. Inloggen op FGO+ website 4 Stap 2: Inloggen

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Handleiding administrator

Handleiding administrator Handleiding administrator september 2016 Handleiding Administrator Als administrator van uw bedrijf, kunt u in de Administrator omgeving de accounts van uw kantoor beheren en rapporten uitdraaien. U vindt

Nadere informatie

Handleiding MijnUitkering

Handleiding MijnUitkering Handleiding MijnUitkering MijnUitkering is er voor: Het makkelijk en overzichtelijk invullen van uw Verslag Werk en Inkomen (VWI) (voorheen Inkomstenformulier) in MijnUitkering. Op onze nieuwe website

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Pagina 2 Inhoud Inloggen... 4 Standnaam en logo invoeren... 5 Invoeren van uw bedrijfsgegevens...

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Handleiding MedBIS Medeco Bestel en Informatie Systeem. MedBIS voor verzorgingshuis en apotheek

Handleiding MedBIS Medeco Bestel en Informatie Systeem. MedBIS voor verzorgingshuis en apotheek Handleiding MedBIS Medeco Bestel en Informatie Systeem MedBIS voor verzorgingshuis en apotheek Starten met MedBIS Voordat een verzorgingshuis kan starten met MedBIS is het van belang dat er overleg met

Nadere informatie

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl December 2017 Voor het plaatsen van vrijwilligersvacatures op MaastrichtDoet.nl dient u eenmalig een account aan te maken. Vervolgens kunt u onbeperkt inloggen

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor organisators

Handleiding website SVNL voor organisators Handleiding website SVNL voor organisators Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Juli 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account registreren

Nadere informatie

Nieuwsattendering van de gemeente Venray

Nieuwsattendering van de gemeente Venray Nieuwsattendering van de gemeente Venray Inhoudsopgave 1 Even vooraf... 2 2 Aanmaken persoonlijke pagina... 3 3 Aanmelden nieuwsbrief... 6 4 Abonnement wijzigen... 8 5 Uw gegevens wijzigen... 8 1 1 Even

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Pagina 1 Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten 1 Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Pagina 2 Inhoud Inloggen... 3 Stand naam en

Nadere informatie

Registratie Opleidingsregister

Registratie Opleidingsregister Registratie Opleidingsregister 1. Account aanmaken 2. Inloggen 3. Opleiding kiezen 4. Opleidingsinstelling kiezen 5. Dossier indienen 6. Betalen 7. Aanmelding dossier afronden 8. Opleidingsschema toevoegen

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online

Handleiding P&S Xtra Online Handleiding P&S Xtra Online Versie 2016 2 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Menu opties...

Nadere informatie

Mobile Self Service Android DeBlessurePraktijk

Mobile Self Service Android DeBlessurePraktijk Mobile Self Service Android DeBlessurePraktijk Datum : di 18 dec 12 Versie : 1.0 1 Inhoudsopgave 1.Algemeen... 3 2.App installatie... 4 3.Inloggen... 5 4.Hoofdmenu... 6 5.Agenda instellingen onderhouden...

Nadere informatie

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0 voor zorginstellingen Versie 2: 5 juni 2018 Inhoud 1 Inloggen indien u nieuw bent op het portal... 2 2 Inloggen indien u zich in tijdvak 1 al geregistreerd heeft... 6 3

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online

Handleiding P&S Xtra Online Handleiding P&S Xtra Online Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Selecteer werknemer...

Nadere informatie

HANDLEIDING WEB SHOP

HANDLEIDING WEB SHOP HANDLEIDING WEB SHOP 1 Registreren... 2 1.1 Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2 1.2 Persoonsgegevens... 2 1.3 Persoonsgegevens 2... 3 1.4 Eerste keer aanmelden... 4 2 Mijn profiel... 5 2.1 Mijn gegevens...

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Inleiding 2 Eerste keer opstarten 3 Beheren administraties 4 Kopieren rechten 1 6 Beheren groepen 7 Beheren gebruikers 10 Gebruikersrechten

Nadere informatie

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Voor Ambulante handelaren en niet leden HOB: Algemene opmerking gehele website: U kunt pas klikken op een tekst

Nadere informatie

Handleiding Plexus Portal

Handleiding Plexus Portal Handleiding Plexus Portal Update juni 2015 Belangrijke gegevens Het Collectebureau is bereikbaar tijdens kantoortijden via 033-3032661 (vanaf 29 juni 2015 tot eind november 2015) Of mail naar: collecte@alzheimer-nederland.nl

Nadere informatie

Installatie van de Arces applicatie. Win 7

Installatie van de Arces applicatie. Win 7 Win 7 26/09/2016 Dit document beschrijft hoe u de Arces software kunt installeren. Het benodigde installatiebestand kan worden gedownload op : https://www.arces.be/downloads/arces.exe Voorafgaand aan de

Nadere informatie

DWF Handleiding voor Teams

DWF Handleiding voor Teams Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

HANDLEIDING Online personeel en salaris

HANDLEIDING Online personeel en salaris HANDLEIDING Online personeel en salaris Inloggen op loket.nl Via https://online.loket.nl/vsp.prd.loket.new/ kunt u inloggen op de online applicatie van loket.nl. U komt op het onderstaande inlogscherm.

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank voor organisaties

Handleiding vacaturebank voor organisaties Handleiding vacaturebank voor organisaties Wilt u graag uw organisatie aanmelden voor onze vacaturebank? Weet u niet hoe u vacatures op onze website (www.mikado-vc.nl) kunt toevoegen? Of krijgt u een melding

Nadere informatie

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft.

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft. Hoofdstuk 1 Via een Intramed-web-applicatie kunnen patiënten zich via internet inschrijven bij uw praktijk. De patiënt opent de app en vult online een intake-vragenlijst in. Deze gegevens worden naar uw

Nadere informatie

Snelle start handleiding Boom testcentrum ggz

Snelle start handleiding Boom testcentrum ggz Snelle start handleiding Boom testcentrum ggz December 2015 Inhoud 1. Een account aanmaken 2 2. Een locatie toevoegen 4 3. Een medewerker toevoegen 5 4. Wachtwoord aanpassen 7 5. Credits aanschaffen 8

Nadere informatie

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00

Nadere informatie

Hoe maak ik mijn portfolio?

Hoe maak ik mijn portfolio? Hoe maak ik mijn portfolio? Handleiding bij het aanmaken en invullen van het eportfolio voor medewerkers in de meubel- en interieurbouwbranche Het eportfolio wordt beschikbaar gesteld door het Expertisecentrum

Nadere informatie

Handleiding. Smoelenboek Website St. Jansgemeente

Handleiding. Smoelenboek Website St. Jansgemeente Handleiding Smoelenboek Website St. Jansgemeente In deze handleiding vindt u uitleg over het aanmaken van een eigen profielpagina op de website van de St. Jansgemeente te Gouda. 1 Stappenplan registratie:

Nadere informatie

School: richt je school in Voor dat leerkrachten kunnen bestellen moet je school ingericht worden.

School: richt je school in Voor dat leerkrachten kunnen bestellen moet je school ingericht worden. School: richt je school in Voor dat leerkrachten kunnen bestellen moet je school ingericht worden. De leerkrachten moeten een correct e-mailadres hebben en een paswoord. je kan dit aanpassen van de lijst

Nadere informatie

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 2.1 Bedrijfsgegevens... 4 2.2 Persoonsgegevens... 5 2.3 Beroepsgegevens... 5

Nadere informatie

Handleiding voor gebruikers

Handleiding voor gebruikers December 2015 Postbus 19196 3001 BD Rotterdam Bezoekadres Kruisplein 25 3014 DB Rotterdam T 010-2066556 F 010 2130384 info@kennisid.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 1.1 Wat is... 1 1.2 Vragen over...

Nadere informatie

(Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen

(Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen Toegangsbeheer en instellingen (Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen Het grote voordeel van online werken is dat er meerdere gebruikers, tegelijk, in het programma kunnen werken. De beheerder van Scipio

Nadere informatie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie 6a Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie Datum Juni 2012 V3.0 Inhoudsopgave 1. Naar CareAssist internet urenregistratie 3 1.1 Toegang tot CareAssist internet urenregistratie 3 1.2 Toevoegen

Nadere informatie

Handleiding Mijn 65plus (HelloFlex)

Handleiding Mijn 65plus (HelloFlex) Account aanmaken Mijn 65plus (van softwareleverancier HelloFlex) is een online portal waar u onder andere de declaraties van uw uitzendkrachten kunt controleren en goedkeuren. Voor gebruik ontvangt u een

Nadere informatie

Instructie voor het accepteren van PayPal betalingen

Instructie voor het accepteren van PayPal betalingen Instructie voor het accepteren van PayPal betalingen Inleiding Om betalingen via PayPal in uw webshop te ontvangen dient u een zakelijk PayPal account te openen. Middels een zakelijk account kunnen namelijk

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE AGENDA GEMEENTE UTRECHT

HANDLEIDING ONLINE AGENDA GEMEENTE UTRECHT HANDLEIDING ONLINE AGENDA GEMEENTE UTRECHT BEWONERS WIJK LOMBOK Dank u wel voor het gebruik maken van de Online Agenda van Gemeente Utrecht. Via onze instructies helpen wij u digitaal een afspraak in te

Nadere informatie

HANDLEIDING MIJN.SCILDON.NL EENVOUDIG TOEGANG TOT AL ONZE PORTALEN

HANDLEIDING MIJN.SCILDON.NL EENVOUDIG TOEGANG TOT AL ONZE PORTALEN HANDLEIDING MIJN.SCILDON.NL EENVOUDIG TOEGANG TOT AL ONZE PORTALEN EERSTE KEER AANMELDEN GA NAAR MIJN.SCILDON.NL U komt op de inlogpagina van. Hier heeft u drie opties: 1 Meer info : als u hier op klikt,

Nadere informatie

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL SCHOUW INFORMATISERING B.V. 11-10-2018 HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL Schouw Informatisering B.V. behoudt zich het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde

Nadere informatie

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem HANDLEIDING Emjee ICT diensten Ticketsysteem Inhoud Snel aan de slag... 3 Wachtwoord opvragen... 3 Inloggen... 4 Ticket aanmaken... 4 Schermopbouw... 4 Inleiding... 5 Ticket maken of bellen?... 5 Inloggen...

Nadere informatie

Kaderledenwebsite gebruikershandleiding

Kaderledenwebsite gebruikershandleiding Kaderledenwebsite gebruikershandleiding In deze handleiding wordt uitgelegd op welke manier kaderleden gebruik kunnen maken van de kaderwebsite van FNV Bouw. Inleiding Door in de webbrowser naar https://kaderleden.fnvbouw.nl

Nadere informatie

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Handleiding Admin account Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Admin- & leerkrachtaccount Leerlingen toevoegen/wijzigen

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie)

Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie) Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie) Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Selecteer

Nadere informatie

HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders

HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders www.chainels.com info@chainels.com Molengraaffsingel 12 2629JD Delft 015-3642667 Het platform Chainels De Chainels App 1. Inloggen 1.1 Waar kan ik

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO Gebruikershandleiding Ouder Login TSO Gebruikershandleiding ouder login Gaat u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op de Hertog van Gelre, dan kunt u zich via de website van MAM's Kinderopvang registreren

Nadere informatie

Sociale Kaart Groningen

Sociale Kaart Groningen Sociale Kaart Groningen handleiding voor gebruikers & beheerders Versie 1.4 24 april 2018 socialekaartgroningen.nl is een product van Inhoud Handleiding... 3 Inloggen... 4 Uitloggen... 4 Wachtwoord aanpassen...

Nadere informatie

Handleiding RoosterPlaats

Handleiding RoosterPlaats Handleiding RoosterPlaats In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen weergegeven in de Wizard van RoosterPlaats een rooster kunt maken. Deze vijf stappen helpen u bij

Nadere informatie

RIVM - Peridos. Handleiding Instellen wachtwoord

RIVM - Peridos. Handleiding Instellen wachtwoord RIVM - Peridos Handleiding Instellen wachtwoord Datum: 9 februari 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. INLEIDING...3 2. INSTELLEN VAN HET WACHTWOORD...4 09-02-2011 Pagina 2 van 6 Inleiding 1. Inleiding

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Handleiding KampInfo op hit.scouting.nl. voor HIT Plaatsen

Handleiding KampInfo op hit.scouting.nl. voor HIT Plaatsen voor HIT Plaatsen Inleiding Dit document beschrijft heel kort de kampregistratie taken voor een HIT Plaats. Er zijn drie hoofdtaken: het wijzigen HIT Plaats gegevens; het toevoegen, wijzigen en verwijderen

Nadere informatie

HANDLEIDING. Versie 1.5

HANDLEIDING. Versie 1.5 HANDLEIDING Versie 1.5 Handleiding InZicht InZicht van VOC is het online hulpmiddel dat u helpt inzicht te hebben in het kennis- en opleidingsniveau van uw medewerkers. In deze handleiding nemen we u stapsgewijs

Nadere informatie

Handleiding Elektrocrack

Handleiding Elektrocrack Handleiding Elektrocrack Homepagina 2 Log in 3 Dashboard 4 Quiz aanmaken 5 Filter 6 Vragen 7 [i] Detail 8 Mijn Quiz 9 Dashboard 11 Documenten 12 Offline versie 13 Speel het spel 14 Spelvenster 15 Opties

Nadere informatie

Handleiding MijnUitkering

Handleiding MijnUitkering Handleiding MijnUitkering MijnUitkering is er voor: Het volledig online aanvragen van uw uitkering. U stuurt ook alle benodigde documenten online naar ons toe. Het makkelijk en overzichtelijk invullen

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Stap 0: Voorbereiding

Stap 0: Voorbereiding Welkom, Wat fijn dat je voor NT2+ van ThiemeMeulenhoff hebt gekozen! We helpen je graag op weg! Termen: Instituut Groepen Coördinator Docent Student Een onderwijsinstelling die uit een of meerdere groepen

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MySTEK. Voor bedrijven

Gebruikershandleiding MySTEK. Voor bedrijven Gebruikershandleiding MySTEK Inleiding: U heeft van STEK een brief gekregen met daarin inloggegevens voor MySTEK, de besloten omgeving op www.stek.nl. Deze inloggegevens zijn van het hoofdaccount. Voor

Nadere informatie

Handleiding website Rijnland Geschiedenis

Handleiding website Rijnland Geschiedenis Handleiding website Rijnland Geschiedenis De website Rijnlandgeschiedenis.nl biedt ruimte aan verenigingen om zelf informatie over hun vereniging toe te voegen en te beheren, waaronder een profiel van

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Handleiding SNF locatieregister Inhoudsopgave Toelichting locatieregister... 2 Wie maakt gebruik van het locatieregister?... 2 Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Wat is de link naar het locatieregister?...

Nadere informatie

Handleiding (Verzender Ontvanger)

Handleiding (Verzender Ontvanger) Handleiding (Verzender Ontvanger) Anachron B.V. Steven Nijholt & Maarten Wiggers 28-02-2014 Version: 1.1 Status: Released Inhoud 1. Over dit document... 3 1.1 List of changes... 3 1.2 Scope... 3 2. Registratie...

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Versie: 1.1 Datum: 18 juli 2013 Geschreven door: ict@padland.nl 2013 OBS t Padland. Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 Padland Startpagina...

Nadere informatie

Handleiding Aanvragen extra prestaties bij overeenkomst. Inleiding

Handleiding Aanvragen extra prestaties bij overeenkomst. Inleiding Handleiding Aanvragen extra prestaties bij overeenkomst Inleiding Met deze handleiding willen we u helpen bij het aanvragen van extra prestaties naast de preferente overeenkomst. We nemen u stap voor stap

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Voorwoord Welkom bij de handleiding van IP Marketing 3.0. Hier vindt u alle informatie over het gebruik van het vernieuwde

Nadere informatie

Handleiding Postersite EHBO Santpoort.

Handleiding Postersite EHBO Santpoort. Handleiding Postersite EHBO Santpoort. Inhoud: 1. Account aanmaken 2. Inloggen 3. Account gegevens wijzigen 4. Aan en afmelden evenementen 5. Overige tabbladen 6. Problemen 1. Account aanmaken Wanneer

Nadere informatie

Welkom in het sponsorprogramma van Bergh in het Zadel, door middel van deze handleiding willen wij u inzicht geven in ons nieuwe sponsorprogramma.

Welkom in het sponsorprogramma van Bergh in het Zadel, door middel van deze handleiding willen wij u inzicht geven in ons nieuwe sponsorprogramma. Welkom in het sponsorprogramma van Bergh in het Zadel, door middel van deze handleiding willen wij u inzicht geven in ons nieuwe sponsorprogramma. In de e mail heeft u de gegevens gekregen waarmee u kunt

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype Handleiding voor het installeren van en werken met Skype 1 Inhoudsopgave: Wat is Skype?... 3 Systeem-eisen Skype... 3 Skype installeren... 4 Skype account aanmaken... 7 Werken met Skype... 10 Skype verwijderen...

Nadere informatie

Handleiding Dutch Green Building Guide

Handleiding Dutch Green Building Guide Handleiding Dutch Green Building Guide Maart, 2017 Dutch Green Building Council Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Registreren voor een gebruikersaccount 4 2.1 Wachtwoord vergeten 5 2.2 Aanmelden voor de website

Nadere informatie

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Organisator Handleiding Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Contactpersoon: Martijn Faber Website: www.mrwebsites.nl E-mail: info@mrwebsites.nl 1 Inleiding Voor u ligt de handleiding voor organisatoren

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen?

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen? Handleiding data-export uit magister naar de uitstroommonitor Met behulp van deze handleiding informeren we u over de wijze waarop u gebruik kunt maken van een zogenaamde data-export uit Magister naar

Nadere informatie

Handleiding VO-MBO 2013. Handleiding Intergrip

Handleiding VO-MBO 2013. Handleiding Intergrip Handleiding VO-MBO 2013 Handleiding Intergrip Auteur: Helpdesk Intergrip Auteur: Helpdesk Intergrip Contact: 0318-86 00 52 / supervisor@intergrip.nl Contact: 0318-86 00 52 / supervisor@intergrip.nl Versiedatum:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding e-boekhouden.

Gebruikershandleiding e-boekhouden. Gebruikershandleiding e-boekhouden. Hoofdstuk 1 (pagina 2 t/m 5): - Inloggen - Wachtwoord aanvragen - Uitleg tabbladen Hoofdstuk 2 (pagina 5 t/m 10): - Overzicht van de ledenlijst - Ledenlijst inzien -

Nadere informatie