Gosselin Group bespaart op kosten dankzij IT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gosselin Group bespaart op kosten dankzij IT"

Transcriptie

1 Customer case Gosselin Group bespaart op kosten dankzij IT Sinds de samenwerking met Cheops kan Gosselin de IT-infrastructuur inzetten voor wat ze dient: het ondersteunen van de doelstellingen van het bedrijf. Vandaag zorgen een geoptimaliseerde IT-omgeving en een nauwgezet IT-beheer bij Gosselin voor een betere bedrijfscontinuïteit, een hogere beschikbaarheid en een gevoelige besparing op de ITbeheerskosten. Een aantal jaar geleden deden hoge directe en indirecte IT-kosten en de hoge risico s verbonden aan mogelijke downtime het Antwerpse bedrijf Gosselin Group beslissen om zijn infrastructuur grondig te updaten. Cheops, gespecialiseerd in proactief beheer van ITinfrastructuur, werd toen uitgekozen om degelijke oplossingen voor hun IT-pijnpunten te zoeken én te vinden.

2 2 ICT-uitdagingen Zo n zevenentwintig jaar geleden deden de eerste computers hun intrede bij de Gosselin Group, weet Toine Eggenhuizen, ICT Director van Gosselin Support Services. Uiteraard werd met de gestage groei van het bedrijf ook een up-to-date IT-omgeving onontbeerlijk. Anno 2010 ervoer Gosselin de nood om het beheer van de IT-infrastructuur verder te optimaliseren en de operationele kosten ervan te verlagen. Aanleiding hiervoor waren de hoge directe kosten per werkplek, de hoge indirecte kosten (bijvoorbeeld bij incidenten), en de risico s en gevolgen die verbonden zijn aan eventuele onbeschikbaarheid van de servers. Na een uitgebreide marktpeiling koos Gosselin voor een samenwerking met Cheops, specialist in Managed Services voor IT-beheer. De IT-optimalisatie bestond uit verschillende fases. Vanzelfsprekend hield Cheops tijdens die optimalisatie steeds rekening met de continuïteit en de efficiëntie van het bedrijf. Op verschillende terreinen werden oplossingen voorzien. Voorts stapte Gosselin over naar een proactief servicemodel van Cheops, waardoor IT-problemen maximaal vermeden kunnen worden. Een IT-infrastructuur die de bedrijfsdoelen ondersteunt Voor Gosselin is de IT-infrastructuur een cruciaal element in de bedrijfswerking. Cheops optimaliseerde verschillende componenten van die infrastructuur zodat die optimaal de noden en behoeften van het bedrijf ondersteunt. Virtualisatie Een eerste gevoelige verbetering van de IT bij Gosselin bestond uit een virtualisatie van het serverpark. Hierdoor kon Gosselin niet alleen de kosten drukken, maar eveneens genieten van een betere beschikbaarheid, efficiënter beheer en operationele flexibiliteit. Daar waar in het verleden 26 traditionele servers de gehele business ondersteunden, stapte Gosselin over naar 6 compacte en centraal beheerde blade servers, in combinatie met het VMwarevirtualisatieplatform. Optimale opslag Bij Gosselin was er ook dringend nood aan een beduidend hogere opslagcapaciteit. De opslagomgeving werd vernieuwd met 2 Dell Compellent-eenheden in een zogenaamde stretch cluster. Dat wil zeggen dat de servers en storage ontdubbeld zijn op twee locaties, waarbij elke site indien nodig helemaal onafhankelijk kan draaien. Het grote voordeel daarvan is dat de resources van beide sites optimaal kunnen worden gebruikt. De redundante site ondersteunt gewoon mee de productie maar biedt in geval van een calamiteit toch een veilige thuishaven aan de productieservers en alle data.

3 3 Veiliger verkeer Ook de systemen van de logistieke dienstverlener werden aangepakt. Zo werd een meer efficiënte verdedigingslijn tegen spam én virussen opgezet. Gosselin koos voor de Managed Security-dienst van Cheops. Dat is geen softwarepakket, maar een totaaloplossing die bestaat uit hardware, software en services. Zo hoeft Gosselin zelf geen investeringen in hardware en software te doen. Het prijskaartje blijft bovendien aantrekkelijk, omdat Cheops dagelijks grote hoeveelheden s voor meerdere klanten scant. Zo worden de kosten voor permanente innovatie en support gedeeld. Verder zorgde Cheops bij Gosselin voor een optimalisatie van de Microsoft Exchangeomgeving en een verbeterde archiveringsoplossing, die het mogelijk maakt om grote hoeveelheden bestanden en s te beheren en te bewaren. Virtuele desktops Gosselin heeft ervoor gekozen om over te stappen naar een virtuele desktopinfrastructuur van VMware. De meeste gebruikers maken in die opzet gebruik van een zogenaamde thin client, wat verschillende voordelen biedt. In de eerste plaats verloopt het beheer centraal, waardoor er meer controle is. Er staat geen data meer op de lokale pc s, waardoor bijvoorbeeld diefstal en computercrashes geen probleem meer vormen. Ook het gebruik van bedrijfsvreemde apparaten vormt geen risico meer. Een virtuele desktopomgeving is bovendien minder duur om te onderhouden, gaat langer mee en verbruikt minder energie. Gebruikers kunnen sneller opstarten en makkelijker vanop afstand werken. Voordelig licentiebeheer Op aanraden van Cheops evolueerde Gosselin van mixed OEM- en OLP-licenties naar een Open Value Subscription-licentieakkoord. Het beheer van de softwarelicenties wordt hierdoor eenvoudig herleid naar slechts één enkel licentieakkoord met volumekortingen, waarin ook de upgraderechten inbegrepen zijn. Hierdoor worden de softwarekosten van de Gosselin een stuk meer voorspelbaar, gemakkelijker te budgetteren en minder omvangrijk. Onder andere het MS Office-pakket kreeg op die manier een upgrade. Ook adviseerde Cheops Gosselin voor de meest voordelige licenties voor hun nieuwe virtuele omgeving. Een gezonde IT-infrastructuur dankzij proactief beheer De volledige omschakeling is intussen een feit, maar de samenwerking tussen Gosselin en Cheops blijft verder lopen. Onder het mom voorkomen is beter dan genezen biedt Cheops ook Managed Services aan. Dit modulaire systeem werkt proactief en laat Gosselin toe gemiddeld 30% op de IT-kosten te besparen. Gosselin opteerde voor de Gold Service Level Agreement (24/7 beschikbaarheid bij incidenten) en koos à la carte volgende bouwstenen uit de Managed Services:

4 4 Remote Server Monitoring Deze dienst biedt een ProActive Alerting System, dat de medewerkers van Cheops in staat stelt om het Gosselin-netwerk van op afstand te monitoren en onmiddellijk in te grijpen nog voor een incident in een probleem verandert. Hierdoor worden de downtime en bijhorende kosten tot een absoluut minimum beperkt. Periodiek server- en netwerkbeheer IT-vooruitgang is moeilijk bij te benen, netwerken worden steeds complexer en gespecialiseerde mensen zijn moeilijk te vinden. Daarom worden de deskundigen van Cheops ook ingezet om een deel van de dagelijkse IT-workload van Gosselin voor hun rekening te nemen. Uitvoeren van projecten, beheren van het netwerk, specifieke kennis toepassen en/of overdragen... Cheops zorgt ervoor. Backup Mail Service Tijdelijke onbeschikbaarheid van de mailserver kan nefaste gevolgen hebben voor een onderneming: belangrijke informatie gaat verloren, bestellingen lopen in het honderd en het bedrijfsimago kan er sterk onder lijden. Daarom koos Gosselin voor de Backup Mail Service van Cheops. Gedurende een eventuele onbeschikbaarheid van de eigen mailserver vangt Cheops de inkomende s op zodat geen enkel document verloren gaat. Zodra de eigen mailserver terug online is, worden de s automatisch doorgestuurd. Service Delivery Management Eens per kwartaal zitten de account manager en de system engineer van Cheops samen met Gosselin om de gerapporteerde incidenten te bekijken. Samen analyseren ze de belangrijkste pijnpunten en maken ze voorstellen om de IT-systemen in optimale conditie te houden. Een partnership in vertrouwen Gosselin was op zoek naar een competent IT-dienstenbedrijf waarmee je een persoonlijk en flexibel contact kunt hebben, zodat je je als bedrijf niet enkel een nummertje in de rij voelt, licht Toine Eggenhuizen, ICT Director van Gosselin Support Services, hun keuze voor Cheops toe. Je kunt zo n omschakeling van je IT-infrastructuur volledig uitbesteden, maar wij waren niet op zoek naar medewerking van een IT-bedrijf. We wilden eerder een doorgedreven samenwerking, een partnership waarbij onze eigen technische crew en de specialisten van Cheops als een echt team samenwerken. Uiteraard komt daar een heleboel brainstorming en planning bij kijken, maar het moet gezegd: dat is erg vlot verlopen.

5 5 Toine Eggenhuizen besluit: We hebben samen met Cheops een groeipad gecreëerd. We kunnen volop profiteren van de voordelen die het huidige systeem ons biedt: sneller en efficiënter werken, gemakkelijker te beheren servers, betrouwbare beveiliging van ons serverpark en verkeer enzovoort. Terwijl de functionaliteit piekt, dalen de operationele kosten, bijvoorbeeld door het betere beheer van licenties en het verminderde energieverbruik door de omschakeling naar blade servers. Je kunt dus wel stellen dat we met onze gloednieuwe IT-infrastructuur en optimaal IT-beheer de Gosselin-toekomst vol vertrouwen tegemoet zien! Voordelen van de oplossing van Cheops Virtualisatie Verlaging operationele kosten High availibility Eenvoudiger managen van servers Operationele flexibiliteit bij uitbreiding Optimale opslag Optimaal gebruik van resources Disaster recovery Geoptimaliseerde systemen Efficiënte verdedigingslijn tegen spam en virussen Optimale snelheid mailverkeer dankzij Managed Security Virtuele desktops Centraal beheer Veiliger werken, makkelijker werken op afstand Kostenbesparingen door beperkter onderhoud en langere levensduur Licentie-advies Garantie op meest voordelige licentieformule voor de IT-infrastructuur Datacentralisatie Centraal en eenvoudiger beheer Minder nood aan opslagcapaciteit Managed Services Kostenbesparing. De proactieve diensten van Cheops maken het mogelijk gemiddeld 30% op IT-kosten te besparen Modulair aanbod biedt flexibiliteit

6 6 Over Gosselin De Gosselin Group kan terugblikken op een lange geschiedenis. Wat in 1930 begon als een Belgisch familiebedrijf, groeide intussen uit tot een belangrijke speler in de internationale verhuis- en logistieke sector. Door de jaren heen kende het bedrijf een enorme evolutie en werden er steeds meer nevenactiviteiten aan het totaalpakket toegevoegd. Dit resulteerde in drie divisies die alle kerncompetenties van het bedrijf bevatten: Gosselin Moving, Gosselin Logistics en Gosselin Support, samen goed voor 700 werknemers, verspreid over 48 kantoren in 32 landen. Cheops Technology nv Prins Boudewijnlaan 49 B-2650 Edegem Belgium T F

Kiest u nu een ICT maatpak dat morgen ook nog exact past?

Kiest u nu een ICT maatpak dat morgen ook nog exact past? Kiest u nu een ICT maatpak dat morgen ook nog exact past? PerfICTion levert eigentijdse ICT oplossingen, die zich aanpassen aan de actuele behoefte van uw organisatie. Of het nu gaat om proactieve service

Nadere informatie

Time for change. Tijd voor een nieuwe kijk op uw IT. Moderner, Eenvoudiger, Veiliger, Beter. www.perfiction.be

Time for change. Tijd voor een nieuwe kijk op uw IT. Moderner, Eenvoudiger, Veiliger, Beter. www.perfiction.be Tijd voor een nieuwe kijk op uw IT Moderner, Eenvoudiger, Veiliger, Beter PerfICTion levert eigentijdse ICT oplossingen, die zich aanpassen aan de actuele behoefte van uw organisatie. Of het nu gaat om

Nadere informatie

RealDolmen, uw gids naar een private cloud in uw datacenter

RealDolmen, uw gids naar een private cloud in uw datacenter RealDolmen, uw gids naar een private cloud in uw datacenter De cloud begint in uw datacenter. Een exotisch begrip is de cloud al lang niet meer. Maar dat betekent nog niet dat iedereen dezelfde defi nitie

Nadere informatie

White paper: introductie van Cloud Computing

White paper: introductie van Cloud Computing White paper: introductie van Cloud Computing Introductie Cloud computing De explosieve groei van cloud oplossingen en diensten in de afgelopen periode is een situatie die vergelijkbaar is met de meeste

Nadere informatie

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server?

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Whitepaper Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Wanneer een kantoorserver moet worden vervangen, staat het management daarbij voor de keuze om op de traditionele manier te blijven

Nadere informatie

CONNECTING THE DOTS, CREATING CHEMISTRY. jaarverslag 2014

CONNECTING THE DOTS, CREATING CHEMISTRY. jaarverslag 2014 CONNECTING THE DOTS, CREATING CHEMISTRY jaarverslag 2014 1 4 CONNECTING THE DOTS, CREATING CHEMISTRY 2 0 1 4, het jaar van de chemie... tussen landen, tussen mensen INHOUDSTAFEL 1. VOORWOORD...4 2. KERNCIJFERS...8

Nadere informatie

Het Office dat u al kent. Met de mogelijkheden en flexibiliteit om uw bedrijf te laten groeien.

Het Office dat u al kent. Met de mogelijkheden en flexibiliteit om uw bedrijf te laten groeien. Het Office dat u al kent. Met de mogelijkheden en flexibiliteit om uw bedrijf te laten groeien. U hoeft geen waarzegger te zijn om de gedachten van uw klant te kunnen lezen. U heeft alleen de juiste tools

Nadere informatie

DIT DOSSIER WORDT GEPUBLICEERD DOOR MEDIAPLANET EN VALT NIET ONDER DE VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE REDACTIE VAN TRENDS IT-SOLUTIONS CLOUD COMPUTING

DIT DOSSIER WORDT GEPUBLICEERD DOOR MEDIAPLANET EN VALT NIET ONDER DE VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE REDACTIE VAN TRENDS IT-SOLUTIONS CLOUD COMPUTING DIT DOSSIER WORDT GEPUBLICEERD DOOR MEDIAPLANET EN VALT NIET ONDER DE VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE REDACTIE VAN TRENDS Business continuity Hou rekening met bedreigingen Exitproces Denk na over mogelijke uitstap

Nadere informatie

IN DE CLOUD TIPS OM EFFICIËNTER TE WERKEN ALLES WAT U NOG NIET WIST OVER OFFICE 365. Alleen maar voordelen voor de kmo

IN DE CLOUD TIPS OM EFFICIËNTER TE WERKEN ALLES WAT U NOG NIET WIST OVER OFFICE 365. Alleen maar voordelen voor de kmo Microsoft IN DE CLOUD Alleen maar voordelen voor de kmo ALLES WAT U NOG NIET WIST OVER OFFICE 365 Financiële verrassingen bij Office 365 zijn vandaag uit den boze. (Stageco) TIPS OM EFFICIËNTER TE WERKEN

Nadere informatie

UW WERKPLEK ONLINE IN DE CLOUD BESCHIKBAAR OP

UW WERKPLEK ONLINE IN DE CLOUD BESCHIKBAAR OP UW WERKPLEK ONLINE IN DE CLOUD BESCHIKBAAR OP UW WERKPLEK ONLINE IN DE CLOUD 2 Utica de Cloud provider 3 Werkplek Online 5 Mail Online 6 Utica Workspace 365 7 VoIP Online 11 Server Online 12 Backup Online

Nadere informatie

Outsourcing en Managed Services: ook op zoek naar de juiste maat?

Outsourcing en Managed Services: ook op zoek naar de juiste maat? Outsourcing en Managed Services: ook op zoek naar de juiste maat? DATABASE Uiteindelijk zijn we geïnteresseerd in de services, niet in de servers. Het is een filosofie die opgang maakt: bedrijven willen

Nadere informatie

Zijn uw bedrijf en zijn medewerkers voldoende beschikbaar?

Zijn uw bedrijf en zijn medewerkers voldoende beschikbaar? Zijn uw bedrijf en zijn medewerkers voldoende beschikbaar? Als bedrijfsleider wordt u dagelijks geconfronteerd met heel wat vragen over uw bedrijfsprocessen en onderliggende ICT-infrastructuur. Hoe lost

Nadere informatie

CHEOPS REPORT. DEEL 1 De cloud: 6 mythes & voor(oor)delen Til uw onderneming naar een hoger niveau.

CHEOPS REPORT. DEEL 1 De cloud: 6 mythes & voor(oor)delen Til uw onderneming naar een hoger niveau. CHEOPS REPORT DEEL 1 De cloud: 6 mythes & voor(oor)delen Til uw onderneming naar een hoger niveau. De cloud heeft vele voordelen. Zo kan je kosten besparen door schaalvoordelen, kosten beter spreiden en

Nadere informatie

IT: van kostenpost tot katalysator van productiviteit Whitepaper over de inzet van zakelijke full service IT stores

IT: van kostenpost tot katalysator van productiviteit Whitepaper over de inzet van zakelijke full service IT stores IT: van kostenpost tot katalysator van productiviteit Whitepaper over de inzet van zakelijke full service IT stores IT: van kostenpost tot katalysator van productiviteit 1 Inleiding Tien jaar geleden zaten

Nadere informatie

Whitepaper Productvergelijkingen cloud infrastructuur

Whitepaper Productvergelijkingen cloud infrastructuur Whitepaper Productvergelijkingen cloud infrastructuur Datum : 05-12-2012 Versie : 1.0 Copyright Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of op andere wijze openbaar

Nadere informatie

Desktop-as-a-Service: wel de lusten, niet de lasten

Desktop-as-a-Service: wel de lusten, niet de lasten White Paper Op Cloud gebaseerde online werkplekken vanaf iedere locatie op elk apparaat Desktop-as-a-Service: wel de lusten, niet de lasten Organisaties zijn op zoek naar meer flexibele en kosteneffectieve

Nadere informatie

Waarom Cloud BI? De negen belangrijkste voordelen van Software-as-a-Service Business Intelligence

Waarom Cloud BI? De negen belangrijkste voordelen van Software-as-a-Service Business Intelligence Waarom Cloud BI? De negen belangrijkste voordelen van Software-as-a-Service Business Intelligence Index: Management samenvatting 3 Waarom cloud BI? 4 1 Betere toegang, maximaal resultaat 4 2 Sneller rendement

Nadere informatie

Kiki koning. Irenestraat 62 6707 CX Wageningen Tel: +31(0)612266623 KvK: 11061326 BTW: NL081151780B01

Kiki koning. Irenestraat 62 6707 CX Wageningen Tel: +31(0)612266623 KvK: 11061326 BTW: NL081151780B01 In de cloud, het nieuwe werken Is uw bedrijf ook toe aan werken in de cloud? Bent u het beu dat programma s, data en bedrijfsdocumenten zich overal en nergens bevinden? ItsCloud neemt al deze zorgen van

Nadere informatie

kostenreductie Consolidatie + Virtualisatie = Dossier Cloud computing Business Magazine for top ICT Professionals Q1 / maart 2010 www.onemagazine.

kostenreductie Consolidatie + Virtualisatie = Dossier Cloud computing Business Magazine for top ICT Professionals Q1 / maart 2010 www.onemagazine. Business Magazine for top ICT Professionals Q1 / maart 2010 www.onemagazine.be Dossier Cloud computing Kris Vandaele, Corporate IT Manager Barry Callebaut Consolidatie + Virtualisatie = kostenreductie

Nadere informatie

Met actuele dossiers en een volledig software-overzicht 2014-2015. Editorial: Cloud P9

Met actuele dossiers en een volledig software-overzicht 2014-2015. Editorial: Cloud P9 Met actuele dossiers en een volledig software-overzicht 2014-2015 Editorial: P9 inhoud 4 Algemene informatie per vendor 6 License Online (LOL) 8 Editorial: 14 td.activate-here 16 ESD Renewal Portal 26

Nadere informatie

Informatieset Uw ICT, altijd en overal

Informatieset Uw ICT, altijd en overal Informatieset Uw ICT, altijd en overal Tendenz ICT is aangesloten bij: Wie zijn wij? TendenZ ICT is uw ervaren ICT-partner die u adviseert, ondersteunt en volledig kan ontzorgen op het gebied van al uw

Nadere informatie

ESC MATTERS MAGAZINE 2014/2015

ESC MATTERS MAGAZINE 2014/2015 ESC MATTERS MAGAZINE 2014/2015 CASE STORY : PLAY AV Samenwerking met ESC ruggengraat voor toekomstige groei bij audiovisueel bedrijf Play AV CASE STORY : RENSON ESC begeleidt invoering van Microsoft SharePoint

Nadere informatie

The Art of Backup. Interpolis DataParaat Glashelder in online backup 4. Backup innovaties

The Art of Backup. Interpolis DataParaat Glashelder in online backup 4. Backup innovaties Backup Magazine, Mei 2010 The Art of Backup Interpolis DataParaat Glashelder in online backup 4 Backup innovaties Virtual Drive voor Exchange recovery 14 Succes in Enterprise backup Interview met Ad Stekelenburg,

Nadere informatie

Succesvol aan de slag met Norman. Reseller Guide

Succesvol aan de slag met Norman. Reseller Guide Reseller Guide Succesvol aan de slag met Norman Om succesvol te kunnen verkopen is het belangrijk om te weten welke producten je verkoopt, wat ze doen en voor wie ze zijn bestemd. Om een goed beeld te

Nadere informatie

Waarom kiezen voor Cloud Computing?

Waarom kiezen voor Cloud Computing? Waarom kiezen voor Cloud Computing? De grootste verandering in de ICT sinds de opkomst van het internet 1 Een White Paper is een document dat uitgebreide, objectieve en relevante informatie biedt over

Nadere informatie

IT voor het MKB IT die aansluit op uw businessbehoefte geeft u de ruimte om te ondernemen

IT voor het MKB IT die aansluit op uw businessbehoefte geeft u de ruimte om te ondernemen September/Oktober 2014 IT voor het MKB IT die aansluit op uw businessbehoefte geeft u de ruimte om te ondernemen Veerman ICT Services B.V. Gewenten 4-4704 RD ROOSENDAAL Telefoonnummer 0165-56 19 53 Fax

Nadere informatie

Cloud computing in het onderwijs

Cloud computing in het onderwijs SURFnet Kennisnet Innovatieprogramma SURFnet bv Postbus 19035 3501 DA Utrecht Telefoon 030 2 305 305 Fax 030 2 305 329 admin@surfnet.nl www.surfnet.nl Stichting Kennisnet Postbus 778 2700 AT Zoetermeer

Nadere informatie

Een onafhankelijke special van Reflex Uitgeverij Cloud Computing

Een onafhankelijke special van Reflex Uitgeverij Cloud Computing Een onafhankelijke special van Reflex Uitgeverij Cloud Computing Een ontmoeting met de cloud Pagina 4 Trends in IT Pagina 6 Informatie achter slot en grendel Pagina 12 Glasvezel: hogesnelheidslijn voor

Nadere informatie

Built from the cloud up

Built from the cloud up smart business smart IT by icento jaargang 1 oktober 2012 Windows Server 2012 DirectAccess Vanaf afstand veilig data en applicaties benaderen op uw netwerk Windows Server 2012 Hyper-V 3.0 Efficient beheer

Nadere informatie

Vervang uw verouderde hardware

Vervang uw verouderde hardware Whitepaper Vervang uw verouderde hardware Dedicated of Cloud? Alles over virtualisatie. Wat is het, hoe werkt het en wat zijn de voordelen? INHOUD» Wat is virtualisatie?» Wat is een Virtual Server?» Besparen

Nadere informatie