Zon in de Kop! Wees slim en investeer in zonnepanelen. Zon in de Kop

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zon in de Kop! Wees slim en investeer in zonnepanelen. Zon in de Kop"

Transcriptie

1 Zon in de Kop Wees slim en investeer in zonnepanelen Zon in de Kop! Zon in de Kop is een samenwerkingsverband van de gemeenten met HVC, Ontwikkelingsbedrijf NHN, Millennium Comité Schagen en de Noordhollandse Energie Coöperatie.

2 Uw dak beschermt u tegen weer en wind. Maar u kunt er ook uw eigen stroom mee produceren. Het is namelijk de perfecte plek voor zonnepanelen. En dat zet zoden aan de dijk. Voor een duurzaam Nederland en in uw portemonnee. Want met dit aanbod van Zon in de Kop is groene stroom ook goedkope stroom. De toekomst is zonnig! Wassen, stofzuigen en verlichting. Elektriciteit is in ieder huishouden nodig. Per jaar gebruiken we zo n 3500 kwh per huishouden. Diezelfde hoeveelheid kunt u opwekken met circa 17 zonnepanelen op uw dak. Dat betekent dus dat u zelf kunt voorzien in uw complete elektriciteitsbehoefte. Met zonnepanelen draagt u niet alleen bij aan een schoner klimaat, u profiteert tegelijkertijd van lagere energiekosten. U hoeft dan immers geen stroom meer af te nemen van uw huidige leverancier. Reken maar uit wat dat scheelt op uw vaste lasten. Nu investeren betekent dus meteen besparen. Bij de productie van uw groene stroom komt geen CO 2 vrij. De zon en de panelen op uw dak doen al het werk. Zo kunt u dus op simpele wijze uw steentje bijdragen aan een duurzaam Nederland. En dat is belangrijk, want een duurzame samenleving bereiken we alleen maar als we het met z n allen doen. Redenen genoeg om u onder de noemer Zon in de Kop - een samenwerking van uw gemeente, HVC, Ontwikkelingsbedrijf NHN, Millennium Comité Schagen en de Noordhollandse Energie Coöperatie - een scherp geprijsd aanbod te doen voor een complete zonne-installatie. Hiermee heeft u alles in huis om op uw eigen dak groene stroom te produceren.

3 Zonnepanelen: een duurzame investering! Bent u huiseigenaar? Zon in de Kop biedt u een kans op verduurzaming van uw eigen energie. En dat levert weer voordeel voor het milieu en in uw portemonnee. Wij raden u aan niet meer te installeren dan u zelf verbruikt. Zo verdient u uw investering het snelst terug. Heeft u spaargeld? Een investering in zonnepanelen levert u een stuk meer op dan een spaar rekening. Wanneer u bijvoorbeeld investeert in zes panelen kunt u in 20 jaar een rendement van 5,95 procent op de investering behalen. Bent u ondernemer met een eigen bedrijfspand? Zon in de Kop biedt u een kans op verduurzaming van uw bedrijf. Zeker als u op jaarbasis niet meer verbruikt dan kwh, kunt u de investering in zonnepanelen snel terugverdienen. U kunt dan gebruik maken van gunstige fiscale regelingen als de Energie-investeringsaftrek en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Daarbij komt nog eens de blijvende besparing op uw energienota. Is uw dak geschikt? Uw dak is bij voorkeur gericht op het zuiden, maar oost en west kan ook. Alleen een dak op het noorden levert niet genoeg op. Het minimale oppervlak voor drie panelen is zes vierkante meter. Afhankelijk van de grootte van uw dak en uw energiebehoefte, kunt u een set aanschaffen van 3, 6, 9, 12 of 16 stuks, of kiezen voor een afwijkend aantal panelen. Zijn er specifieke omstandigheden op uw dak zoals een schoorsteen of dakraam? Dan komen wij langs voor een offerte op maat. Groene stroom De groene stroom is direct bruikbaar in uw woning of bedrijf. Wanneer u het even niet nodig heeft, levert u het tegen een vergoeding terug aan het energienet. Daarvoor krijgt u dezelfde prijs als u zou moeten betalen wanneer u het van het energiebedrijf zou afnemen, ca. 22 cent per kwh. De stroom die u zelf heeft gebruikt, wordt dus eigenlijk weggestreept tegen de zonnestroom die u opwekt. Door dit zogenaamde salderen betaalt u voor deze stroom per saldo niks. Uw energieleverancier saldeert niet meer dan u verbruikt en wettelijk tot een maximum van kwh. Produceert u toch meer energie, krijgt u een vergoeding van slechts circa zeven cent per kwh. Zo wil de rijksoverheid voorkomen dat consumenten massaal energie produ ceren en gaan verdienen aan zonne-energie. Het is daarom aan te raden niet meer te produceren dan u zelf verbruikt.

4 De zonne-installatie Onze panelen zijn van A-kwaliteit en gaan zeker 25 jaar mee. De prijzen zijn inclusief bevestigingsmateriaal voor op een plat of schuin dak, bekabeling en omvormer. De omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroom die uit de panelen komt, wordt omgezet in de wisselstroom die uit uw stopcontact komt. Een omvormer kunt u binnen ophangen. Ook de BTW en bezorging aan huis zijn inbegrepen. Aantal panelen, prijzen en vermogen geldig voor zowel een plat als schuin dak 3 stuks 1.259, Wp 6 stuks 2.631, Wp 9 stuks 3.639, Wp 12 stuks 4.513, Wp 16 stuks 5.813, Wp Prijzen gelden tot 16 september 2012 Tip: Wilt u prijzen vergelijken met andere aanbieders? Kijkt u dan goed of al deze onderdelen zijn meegenomen. Denkt u bij een vergelijking ook aan bijkomende kosten voor bijvoorbeeld montage en financiering. Doe de DakCheck op en bereken direct uw besparing!

5 Overstappen op zonne-energie? Doe de DakCheck! Met Zon in de Kop gaat uw overstap naar zonne-energie van een leien dakje. Op de facebookpagina kunt u met behulp van onze DakCheck precies berekenen wat uw eigen dak aan elektriciteit kan opleveren én wat dat bespaart op uw energierekening. Voorafgaand aan de installatie brengt u uw energieleverancier en netbeheerder op de hoogte. Zo gaat er niks mis met de verrekening van de verbruikte en geproduceerde energie. Via de facebookpagina kunt u online een offerte aanvragen. Hierbij wordt rekening gehouden met alle mogelijke bijkomende kosten. Deze hangen af van uw huidige installatie. Uw meterkast is altijd geschikt voor een set van drie panelen. U stopt dan slechts de stekker van de omvormer in het stopcontact. De stroom die door de panelen is geproduceerd, kunt u zo in uw woning gebruiken of wordt via de elektriciteitsmeter teruggeleverd. Bij een groter pakket zonnepanelen is een aparte groep in de meterkast nodig om de omvormer op aan te sluiten. Hiervoor dient u rekening te houden met maximaal 855 aan aanvullende kosten. In enkele gevallen kan het voorkomen dat uw elektriciteitsmeter niet geschikt is voor zonne-energie. Liander biedt dan een slimme meter aan tegen een gereduceerd tarief. De gegevens die u via de DakCheck invoert, zijn niet zichtbaar voor andere facebookgebruikers. U hoeft geen facebookaccount te hebben om een offerte aan te vragen via de DakCheck. Mocht u liever telefonisch een offerte willen aanvragen, neemt u dan contact op met de klantenservice van Zon in de Kop. De contactgegevens vindt u op de achterzijde van deze brochure. Indien u akkoord gaat met de offerte, is de zonne-installatie binnen vier weken bij u thuis. Wij kunnen deze voor u monteren, maar u kunt dit ook zelf doen. Houdt u er dan wel rekening mee dat bij montage van meer dan drie panelen een erkende installateur de aansluiting in de meterkast moet verzorgen. Installatiekosten voor dakmontage en elektrisch aansluiten schuin dak plat dak* aansluiting meterkast vanaf 4 panelen 3 stuks 1.019, ,65 6 stuks 1.168, ,85 853,23 maximaal 9 stuks 1.210, ,00 853,23 maximaal 12 stuks 1.359, ,25 853,23 maximaal 16 stuks 1.463, ,96 853,23 maximaal * Heeft u een plat dak, dan moet u rekening houden met het plaatsen van extra ballast om de panelen stevig te verankeren. De kosten hiervan zijn 95,- per 3 panelen, bij een dak van zes meter hoog. De hoeveelheid ballast is afhankelijk van de hoogte van het platte dak. De exacte kosten voor de ballast worden vermeld in uw offerte.

6 Beste inwoner of ondernemer, De gemeenten Harenkarspel, Schagen en Zijpe investeren in duurzame energie. De actie Zon in de Kop is hiervan een goed voorbeeld. De gemeenten stimuleren inwoners en ondernemers duurzaam te leven en ondernemen. Zo hebben de gemeenten de energiestrijd georganiseerd waarin bewoners geprikkeld worden tot energiebesparing. Ook bestuurders hebben meegedaan aan deze wedstrijd. Zij hebben allen ervaren dat het besparen van energie een bijzonder leuke uitdaging kan worden, wat tot heus fanatisme kan leiden. Energiebesparing is namelijk goed voor het milieu én voor de energierekening! Door het zelf opwekken van energie kan de energierekening nog meer dalen! en scholen. In de gemeente Zijpe kunnen particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VVE) een duurzaamheidslening aanvragen om hiermee energiebesparende en duurzame maatregelen in de eigen woning te financieren. Meer informatie hierover is te vinden op de website van deze gemeente. Wij zijn overtuigd: duurzaam handelen hoort en loont! Dus wees slim en investeer in zonnepanelen door gebruik te maken van dit interessante aanbod. Wij wensen u veel succes! Met vriendelijke groet, Wij willen het goede voorbeeld te geven. Zo kopen wij bijvoorbeeld voor eigen gebouwen en voorzieningen 100% groene stroom in van HVC. Andere projecten die op de agenda staan voor opwekking van energie door middel van zonnepanelen zijn huurwoningen, sporthallen R. Treur, wethouder Milieu gemeente Harenkarspel J. Beemsterboer, wethouder Economische Zaken gemeente Schagen H. Heddes, wethouder Milieu gemeente Schagen B. Blonk, wethouder Milieu gemeente Zijpe Zon in de Kop Powered by HVC Jadestraat 1 Onze klantenservice staat klaar voor al uw mogelijke 1812 RD Alkmaar vragen. Zo ondersteunen we u tijdens de aanschaf van Postbus 9199 uw nieuwe en schone energiebron op uw eigen dak GD Alkmaar Maar ook daarna blijft onze klantenservice beschikbaar T voor vragen over uw installatie. Want een zonnige E toekomst realiseren we samen, met Zon in de Kop! Colofon Zon in de Kop is een samenwerkingsverband van de gemeenten Schagen, Harenkarspel en Zijpe met HVC, Ontwikkelingsbedrijf NHN, Millennium Comité Schagen en de Noordhollandse Energie Coöperatie. mei 2012 Ontwerp: KEPCOM Creatieve Communicatie, Delft

Veelgestelde vragen over zonnepanelen. februari 2013

Veelgestelde vragen over zonnepanelen. februari 2013 Veelgestelde vragen over zonnepanelen februari 2013 Veelgestelde vragen over zonnepanelen april 2013 Inleiding Veelgestelde vragen over zonnepanelen Steeds meer mensen wekken zelf groene energie op met

Nadere informatie

Bevestiging en uiterlijk van de panelen

Bevestiging en uiterlijk van de panelen Brochure Zoek de zon op Hieronder vindt u informatie over zonnepanelen in het algemeen, en waar nodig toegespitst op het project... Zoek de zon op. Op de laatste pagina staat precies welke stappen u doorloopt

Nadere informatie

Antwoorden op veel gestelde vragen

Antwoorden op veel gestelde vragen Antwoorden op veel gestelde vragen Het plaatsen van zonnepanelen op een woning Zijn alle woningen geschikt voor zonnepanelen? Bijna alle woningen zijn geschikt, er is slechts een klein aantal voorwaarden.

Nadere informatie

Uitleg Zonnepanelen. Januari 2014

Uitleg Zonnepanelen. Januari 2014 Uitleg Zonnepanelen Januari 2014 www.groenzonnig.nl/houten houten@groenzonnig.nl 1 Deze uitleg over zonnepanelen is gebaseerd op de kennis die we hebben opgedaan bij de voorbereiding van vele informatieavonden

Nadere informatie

Geen geschikt dak en toch zonne-energie?

Geen geschikt dak en toch zonne-energie? Geen geschikt dak en toch zonne-energie? Zon Delen in Berkelland: een aantrekkelijke investering! Inleiding In deze brochure geven wij u meer informatie over het project. Voor wie het geschikt is, hoe

Nadere informatie

Persoonlijke offerte voor Dhr. S. Sent

Persoonlijke offerte voor Dhr. S. Sent Persoonlijke offerte voor Dhr. S. Sent Zonlaan 265 1234 AB Zelfstad 1 augustus 2014, s-hertogenbosch Geachte heer Sent, Hartelijk dank dat we u een aanbod op maat mogen doen voor Zelfstroom Alles-in-1

Nadere informatie

Zonnepanelen van Brusche Elektrotechniek

Zonnepanelen van Brusche Elektrotechniek Zonnepanelen van Brusche Elektrotechniek Inleiding Sinds 1957 is Brusche Elektrotechniek niet meer weg te denken uit het elektrotechnisch landschap van Oost-Nederland. Al meer dan 56 jaar staan we aan

Nadere informatie

Masterplan Zon-PV. Rendabele exploitatie van zonnepanelen

Masterplan Zon-PV. Rendabele exploitatie van zonnepanelen Masterplan Zon-PV Rendabele exploitatie van zonnepanelen 2 1. Inhoud 1. Inhoud 3 8. Particuliere woningeigenaren 49 2. Inleiding 5 8.1 Voorbeeld-business-case 49 3. Investering en exploitatie 9 8.2 Hindernissen

Nadere informatie

Onderzoek Zonnepanelen voor Huurders. Rapportage

Onderzoek Zonnepanelen voor Huurders. Rapportage Onderzoek Zonnepanelen voor Huurders Rapportage Amsterdam, september 2012 Onderzoek Zonnepanelen voor Huurders Rapportage Amsterdam, september 2012 Woonbond Kennis- en Adviescentrum Nieuwe Achtergracht

Nadere informatie

BRANDWEERGARAGE STEDE BROEC

BRANDWEERGARAGE STEDE BROEC BRANDWEERGARAGE STEDE BROEC JOUW ZONNEPANELEN OP HET DAK VAN DE BRANDWEER UITGANGSPUNTEN, ACHTERGROND EN CONCEPT Coöperatie Zonnecoöperatie West-Friesland (ZCWF) gaat duurzame energie produceren om mensen

Nadere informatie

ZONNEPANELENPROJECT WEZEP

ZONNEPANELENPROJECT WEZEP ZONNEPANELENPROJECT WEZEP Wezep krijgt zonnepanelen. MELD U DIRECT AAN VIA: ZONNEPLAN.NL/WEZEP Wij verdienen honderden euro s per jaar aan de zon. EINDELIJK. ZONNEPANELEN IN WEZEP! Deze maand start er

Nadere informatie

Zonnestroom en de Nederlandse wetgeving

Zonnestroom en de Nederlandse wetgeving Zonnestroom en de Nederlandse wetgeving Zonnestroom en de Nederlandse wetgeving 1 I Zonnestroom en de Nederlandse wetgeving 2 I Zonnestroom en de Nederlandse wetgeving Geachte lezer, Naar aanleiding van

Nadere informatie

Samenwerking met Greenchoice

Samenwerking met Greenchoice Samenwerking met Greenchoice Dit document is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld om initiatiefnemers te ondersteunen bij het starten van een

Nadere informatie

Informatiebrochure DE OPWEKKER. Investeer in windenergie en ontvang 10 jaar schone stroom

Informatiebrochure DE OPWEKKER. Investeer in windenergie en ontvang 10 jaar schone stroom 1 Informatiebrochure DE OPWEKKER Investeer in windenergie en ontvang 10 jaar schone stroom 2 Raedthuys Opwekker 3 Zeker van windstroom, nu én in de toekomst Je kunt niet leven van de wind is een vreemde

Nadere informatie

Geen geschikt dak en toch zonne-energie?

Geen geschikt dak en toch zonne-energie? Geen geschikt dak en toch zonne-energie? Zon Delen in Berkelland: een aantrekkelijke investering! Inleiding In deze brochure geven wij u meer informatie over het project. Voor wie het geschikt is, hoe

Nadere informatie

Winddelen windpark Burgervlotbrug

Winddelen windpark Burgervlotbrug Winddelen windpark Burgervlotbrug Voordelige stroom van je eigen windmolen Inhoudsopgave 1. Samenvatting 4 2. Hoe werkt het? 7 Het Winddelen-concept 7 Je eigen stukje windmolen 9 Je eigen stroom thuis

Nadere informatie

UITGAVE VAN GEMEENTE BREDA AFDELING MOBILITEIT EN MILIEU. Een kijkje in vijf Solar voorbeeldwoningen in Breda. Bewoners delen hun ervaringen

UITGAVE VAN GEMEENTE BREDA AFDELING MOBILITEIT EN MILIEU. Een kijkje in vijf Solar voorbeeldwoningen in Breda. Bewoners delen hun ervaringen UITGAVE VAN GEMEENTE BREDA AFDELING MOBILITEIT EN MILIEU 2013 Een kijkje in vijf Solar voorbeeldwoningen in Breda Bewoners delen hun ervaringen 2 VIJF SOLAR VOORBEELDWONINGEN IN BREDA Hagebeemd INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

ENERGIE IN EIGEN HAND

ENERGIE IN EIGEN HAND Zonne-energie voor bedrijven? ENERGIE IN EIGEN HAND De Stichting Beheer Bedrijvenpark Merm, heeft een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor bedrijven om d.m.v. aanbrengen van zonnepanelen op het

Nadere informatie

De slimme meter. Informatie over de nieuwe energiemeter

De slimme meter. Informatie over de nieuwe energiemeter De slimme meter Informatie over de nieuwe energiemeter De slimme meter in vogelvlucht Alle huishoudens in Nederland krijgen een nieuw soort energiemeter aangeboden: de zogenaamde slimme meter. Deze digitale

Nadere informatie

Gemeente Zoekt Zon. Datum: april 2015 Auteurs: Wilma Berends, Peter de Jong, Majid Himi Uitgave: Natuur & Milieu

Gemeente Zoekt Zon. Datum: april 2015 Auteurs: Wilma Berends, Peter de Jong, Majid Himi Uitgave: Natuur & Milieu Gemeente Zoekt Zon Gemeente Zoekt Zon Datum: april 2015 Auteurs: Wilma Berends, Peter de Jong, Majid Himi Uitgave: Natuur & Milieu 1 Voorwoord... 3 1. Strategische doelen en -keuzes... 4 1.1 De gemeente

Nadere informatie

Waarom zonnestroom? 21 maart 2013 1

Waarom zonnestroom? 21 maart 2013 1 Waarom zonnestroom? De zon is ruim voorradig. Je eigen stroom duurzaam zelf opwekken. Verwachte levensduur panelen ca. 30 jaar. Minder afhankelijk van de grote maatschappijen Minder invloed van wat ver

Nadere informatie

Welkom op de informatie avond over zonne-energie

Welkom op de informatie avond over zonne-energie WELKOM Welkom op de informatie avond over zonne-energie Samen hebben we de plicht om zuinig te zijn op onze aarde 15 maart 2012 PROGRAMMA Onderwerpen voor de pauze wie zijn we, waarom we hier zijn energiebewustzijn

Nadere informatie

Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! de zonne-energiesystemen van Centrosolar

Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! de zonne-energiesystemen van Centrosolar Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! de zonne-energiesystemen van Centrosolar Gratis energie van de zon Word uw eigen elektriciteitsleverancier De energie van de zon

Nadere informatie

Links van netbeheerders om de slimme meter aan te vragen (kies wie uw netwerkbeheerder is):

Links van netbeheerders om de slimme meter aan te vragen (kies wie uw netwerkbeheerder is): Uw slimme meter Iedereen krijgt gratis de komende jaren in plaats van een gewone energiemeter een zogenaamde slimme meter. Dat is een digitale energiemeter voor het gasverbruik en het elektriciteitsverbruik,

Nadere informatie

Salderen. Artikel 95c

Salderen. Artikel 95c Salderen Salderen is de regeling dat zonnestroom die aan het elektriciteitsnet wordt terugeleverd, mag worden verrekend met uit het net geïmporteerde stroom. Als U bijvoorbeeld 2400 kwh stroom afneemt

Nadere informatie

De slimme meter. Informatie over de nieuwe energiemeter

De slimme meter. Informatie over de nieuwe energiemeter De slimme meter Informatie over de nieuwe energiemeter De slimme meter in vogelvlucht Alle huishoudens in Nederland krijgen een nieuw soort energiemeter aangeboden: de zogenaamde slimme meter. Deze digitale

Nadere informatie

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u!

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u! energie besparen = woonlasten verlagen VRAGEN? Bent u geïnteresseerd in één van de mogelijkheden die in deze brochure zijn beschreven, heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de kosten? Vul dan het

Nadere informatie

Overstappen. Waarom overstappen?

Overstappen. Waarom overstappen? Overstappen Waarom overstappen? De meeste mensen stappen over naar een andere leverancier omdat zij hier flink wat geld mee kunnen besparen. Er bestaan namelijk grote verschillen in energietarieven van

Nadere informatie

Duurzaamheid is meer dan emotie het levert ook geld op

Duurzaamheid is meer dan emotie het levert ook geld op 1. Wat is het gemiddelde water-, elektra- en gasverbruik voor een huishouden en wat kost dat per jaar, per maand? Hoeveel betaalt u daarvan aan belasting? Bij een gemiddeld huishouden van 2,2 personen

Nadere informatie

Eemstroom ZonneBerg - Licht op het dak

Eemstroom ZonneBerg - Licht op het dak Eemstroom ZonneBerg - Licht op het dak Globaal denken, lokaal handelen Zonlicht voorziet de aarde van enorm veel energie: duurzame energie. De hoeveelheid zoninstraling en de daaruit te halen energie is

Nadere informatie