NIEUWSBRIEF RANDSTADSPOOR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF RANDSTADSPOOR"

Transcriptie

1 NUMMER 1, JANUARI 2003 NIEUWSBRIEF RANDSTADSPOOR Randstadspoor Utrecht/Eemland is een nieuw stadsgewestelijk railnetwerk voor de Utrechtse regio. Light-trainvoertuigen zullen reizigers een snelle, comfortabele en frequente verbinding bieden tussen de (stoptrein)stations. Randstadspoor Utrecht/Eemland is een samenwerkingsproject van Bestuur Regio Utrecht, Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht, Gemeente Amersfoort, Gewest Eemland, Rijkswaterstaat Directie Utrecht en ProRail.

2 Beste lezers, Voor u ligt de eerste nieuwsbrief Randstadspoor in een nieuwe reeks. Met deze nieuwsbrief willen de leden van de projectorganisatie Randstadspoor u snel en op maat informeren over de laatste ontwikkelingen rond Randstadspoor. Eerder verschenen al nieuwsbrieven over de verkenningsstudie Randstadspoor Utrecht. De nieuwsbrief Randstadspoor richt zich op de nieuwe fase die het project onlangs is ingegaan: de uitvoeringsfase. In deze nieuwsbrief laten we u kennismaken met de projectorganisatie Randstadspoor en haar activiteiten. Verder leest u de stand van zaken rond de deelbeschikkingen voor de infrastructuur, het station Utrecht Terwijde, de uitbreidingen in Houten, het project Benutten & Bouwen en de stationsformule. Ook in de toekomst houden we u op de hoogte van nieuws rond Randstadspoor. U zult circa vier maal per jaar de nieuwsbrief Randstadspoor ontvangen. Daarnaast kunt u met vragen altijd terecht bij het Projectbureau en ontmoeten we elkaar waarschijnlijk tijdens bijeenkomsten over Randstadspoor. Margreet de Zeeuw, projectmanager

3 RANDSTADSPOOR: HOE ZAT HET OOK ALWEER: Het concept van Randstadspoor is ontstaan uit de behoefte om beter in te spelen op de vervoersvraag in de Utrechtse regio. Randstadspoor maakt gebruik van de rond Utrecht aan te leggen 4-sporigheden en richt zich vooral op verplaatsingen tussen de tien en dertig kilometer. Het netwerk van Randstadspoor omvat drie corridors: Woerden - Geldermalsen/Tiel Breukelen - Driebergen - Rhenen Utrecht - Amersfoort - Vathorst (inclusief Utrecht - Hilversum en Utrecht - Baarn) MINDER OVERSTAPPEN Het vervoer binnen het stadsgewest neemt sterk toe. Randstadspoor speelt hierop in, samen met het Hoogwaardig Openbaar Vervoer. Utrecht Centraal is voor veel reizigers niet langer de eindbestemming, maar een overstapplaats. De treinen van Randstadspoor rijden na Utrecht Centraal verder naar plaatsen elders in de regio. Deze nieuwe doorgaande verbindingen zorgen ervoor dat reizigers minder hoeven over te stappen om op hun bestemming te komen. HOGERE FREQUENTIE EN MEER STATIONS Randstadspoor laat snelle light-trainvoertuigen rijden. Deze treinen komen in de plaats van de huidige stoptreinen en lijken meer op metrovoertuigen. Ze zullen bovendien vaker rijden dan de huidige stoptreinen en op meer stations stoppen. Dit wordt mogelijk door extra infrastructuur aan te leggen en doordat light-trainvoertuigen sneller kunnen optrekken en afremmen. De ontsluiting van de VINEX-locaties Houten-Zuid, Leidsche Rijn en Amersfoort Vathorst heeft prioriteit in de aanleg van Randstadspoor. HET CONCEPT: verplaatsingen binnen regio Utrecht/Eemland afstand 10 tot 30 km light train snel en frequent meer stations RANDSTADSPOOR: ORGANISATIE EN ACTIVITEITEN Het Projectbureau Randstadspoor vormt het hart van de projectorganisatie en coördineert alle activiteiten rond de realisering van het concept Randstadspoor. In 2003 concentreert het Projectbureau zich op: I. Het formuleren van een eindbeeld voor Randstadspoor (2011) met de bijbehorende fasering (welke frequenties op de corridors, welke verbindingen en welke stations); II. Het ontwikkelen van een integrale serviceformule voor Randstadspoor. Het Projectbureau levert een integraal programma van eisen met als onderdelen: dienstregeling, stations, materieel, et cetera. Prioriteit daarbinnen krijgt de uitwerking van het onderdeel nieuwe stations. III. Het communiceren over ontwikkelingen rond Randstadspoor met de betrokken partijen, met name de gemeenten.

4 INVESTERINGEN IN INFRASTRUCTUUR Randstadspoor maakt gebruik van de spooruitbreidingen die al zijn gepland en voorbereid tussen Woerden en Houten, en tussen Amsterdam en Utrecht. Daaraan moeten voor Randstadspoor echter een aantal specifieke voorzieningen worden toegevoegd, zoals stations en keervoorzieningen. De investeringen voor deze extra infrastructuur zijn al vastgelegd in het Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport (MIT) van het ministerie van Verkeer & Waterstaat. Daarmee is het geld gereserveerd, maar nog niet definitief beschikbaar. Om de infrastructuur daadwerkelijk te kunnen realiseren, zijn deelbeschikkingen nodig. ProRail maakt de aanvragen. KEERVOORZIENING NIJKERK Keervoorzieningen zijn wissels om de trein te kunnen keren en dus in de andere richting terug te laten rijden. De keervoorziening bij Nijkerk was mede nodig voor de bediening van station Amersfoort Vathorst (planning: 2004). De gemeenteraad van Nijkerk heeft in oktober besloten geen medewerking te verlenen aan de komst van een keervoorziening in Nijkerk. Reden is dat de gemeenteraad geen garantie van de rijksoverheid heeft gekregen voor de komst van station Nijkerk Corlaer. Nijkerk maakt daarom nu geen deel meer uit van Randstadspoor. KEERVOORZIENING AMERSFOORT Nu de voorziening niet in Nijkerk kan komen, wordt voortvarend gezocht naar een mogelijkheid voor een keervoorziening in Amersfoort, zonder de planning voor Vathorst in gevaar te brengen. DEELBESCHIKKINGEN Het project Randstadspoor wordt in delen geknipt en uitgewerkt in afzonderlijke deelbeschikkingen. In zo n deelbeschikking staat exact aangegeven welke voorziening gaat worden gebouwd en op welke locatie. Op deze wijze hoeft er niet te worden gewacht op het projectdeel met de langste doorlooptijd. ProRail heeft inmiddels de eerste vijf aanvragen voor deelbeschikkingen bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat ingediend: traject Utrecht - Amersfoort - Nijkerk: station Amersfoort Vathorst en waarschijnlijk een keervoorziening bij Vathorst (gebruiksmogelijkheid: vanaf 2004); traject Utrecht - Amsterdam: stations Maarssen Noord en Utrecht Zuilen en een keervoorziening bij Breukelen (gebruiksmogelijkheid vanaf 2006); traject Vleuten - Amsterdam Rijnkanaal: onder meer aanleg van een hoge transparante aarden baan, een verplaatst en vernieuwd station Vleuten, definitief station Utrecht Terwijde, onderdoorgangen bij Leidsche Rijn en een keervoorziening bij Woerden Molenvliet (gebruiksmogelijkheid: vanaf 2010); traject Lunetten - Houten Castellum: viersporigheid, verhogen spoorbaan in stadscentrum Houten, definitief station Houten-Zuid en een keervoorziening ten zuiden van station Houten Zuid; (gebruiksmogelijkheid: vanaf 2009); Vanaf januari 2001 wordt het tijdelijke station Houten Zuid reeds bediend met een tram. Geldermalsen: een keervoorziening (gebruiksmogelijkheid: vanaf 2005).

5 Het ministerie heeft een deel van deze aanvragen eind 2002 gehonoreerd, waarna met de uitvoering kon worden begonnen. De overige beschikkingsaanvragen worden naar verwachting in 2003 ingediend. RANDSTADSPOOR EN RIJKSBEGROTING Ten tijde van het opstellen van de rijksbegroting kunnen reserveringen (in het MIT) worden opgeheven of in de tijd worden verplaatst. Bij het opstellen van de begroting voor 2003 zijn een aantal spoorprojecten naar achteren geschoven. De middelen voor Randstadspoor zijn gehandhaafd. Er is daarom geen reden om aan te nemen dat de investeringen in Randstadspoor niet doorgaan of dat de deelbeschikkingen op zich laten wachten. UTRECHT TERWIJDE ProRail is begonnen met de bouw van een tijdelijk station Utrecht Terwijde (voorheen Leidsche Rijn West genoemd). Dit tijdelijk station is bijna gereed. NS heeft inmiddels een besluit genomen om vanaf december 2003 de stoptrein Utrecht-Leiden (2x per uur) bij dit station te laten stoppen. HOUTEN Na maanden van intensief overleg zijn de Gemeente Houten en ProRail overeengekomen op welke wijze de spoorverdubbeling in Houten kan worden vormgegeven. In Houten wordt de spoorbaan verbreed en hoger aangelegd dan de huidige 2 sporen. De wijze waarop dat gebeurt, bepaalt in grote mate de mogelijkheden voor de voorzieningen in het bestaande centrum. Daarom moest over veel projectonderdelen overeenstemming worden bereikt tussen de Gemeente Houten en ProRail. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een projectovereenkomst, die onlangs is ondertekend. De gemeente staat voor de opgave om het bestaande stadscentrum te vernieuwen én een tweede centrum in het VINEX-gebied te realiseren. Voor beide centra staan de uitstraling, het voorzieningenniveau en de bereikbaarheid centraal. ProRail staat voor de opgave de spoorbaan te verbreden van twee naar vier banen en de VINEX-locatie Houten-Zuid toegankelijk te maken door de aanleg van een tweede station. PROJECT BENUTTEN & BOUWEN In 2001 is het project Benutten & Bouwen gestart. Het project is een samenwerkingsverband van het ministerie van Verkeer & Waterstaat, ProRail en de vervoersbedrijven NS en Railion. Doel van het project is te komen tot een kwaliteitssprong op het landelijke spoorwegnet. In mei 2002 heeft de projectorganisatie haar rapport gepresenteerd. Daarin stelt zij voor om een corridorconcept in te voeren dat uiteindelijk leidt tot een verdubbeling van het vervoer van reizigers en goederen per spoor bij een punctualiteit van 95 procent. De projectorganisatie gaat daarbij uit van een investeringsbedrag van 13 tot 19 miljard euro tot 2020.

6 De komende maanden zal het corridorconcept van Benutten & Bouwen worden uitgewerkt voor het stadsgewestelijke vervoer. In drie bijeenkomsten onderzoekt de projectorganisatie Benutten & Bouwen samen met het Projectbureau Randstadspoor hoe de concepten van beide projecten goed op elkaar kunnen worden aangesloten. Daarna zullen deze bevindingen worden ingebracht in de politieke besluitvorming in het kabinet en Tweede Kamer. KWALITEIT EN UITSTRALING STATIONS RANDSTADSPOOR De uitstraling van stations is belangrijk voor de aantrekkelijkheid van het openbaar vervoer. Daarom wordt veel aandacht besteed aan de stations van Randstadspoor. Elk station moet er aantrekkelijk uitzien en herkenbaar zijn. Dat biedt de reizigers duidelijkheid. De rijksoverheid legt de stations aan in samenspraak met de betreffende gemeenten. ProRail heeft daarvoor een set normen opgesteld: het Basisstation. De rijksoverheid heeft deze normen overgenomen als kader voor nieuw te bouwen stations. Bestaande stations worden in overleg met de rijksoverheid aangepast. Het Projectbureau Randstadspoor wil de komende periode samen met de regionale overheden een formule ontwikkelen voor de stadsgewestelijke stations (oftewel de stoptreinstations) in de Randstad. De stations van Randstadspoor maken hiervan deel uit. Door in de hele Randstad dezelfde formule toe te passen, kunnen reizigers namelijk snel zien op wat voor soort station ze zich bevinden en dus wat ze er kunnen verwachten. BIJEENKOMSTEN Tijdens informatiebijeenkomsten in juli 2002 hebben wij de gemeenten bijgepraat over de ontwikkelingen rond Randstadspoor. Daar werd aangekondigd dat er bijeenkomsten zouden volgen over de uitstraling van de stations. Planning is een eerste bijeenkomst te houden in het voorjaar van Tijdens de bijeenkomst wil de projectorganisatie Randstadspoor de gemeenten informeren over de laatste stand van zaken en meer zicht krijgen op de ideeën en verwachtingen van de gemeenten en met hen nadenken over de formule voor de stations van Randstadspoor. MEER INFORMATIE Met vragen of suggesties bent u welkom bij het Projectbureau Randstadspoor: Margreet de Zeeuw (projectleider), telefoon Esther Bos (medewerker), telefoon Marieke Kuijer (medewerker), telefoon Of info@randstadspoor.nl Het Projectteam

7 PROJECTORGANISATIE (zie het organisatieschema): Het Bestuurlijk Overleg Randstadspoor (BORS), bestaande uit regionale bestuurders van het BRU, de Provincie Utrecht, Gemeente Amersfoort, Gemeente Utrecht en RWS en adviseurs van ProRail, stuurt de projectorganisatie aan via de Ambtelijke Stuurgroep. Het Projectbureau fungeert als spin in het web. Om voor afstemming op het gebied van de infrastructuur te zorgen, neemt de projectmanager Randstadspoor deel aan het voortgangsoverleg Vleugel/RSS van het rijk met ProRail. ORGANISATIESCHEMA RANDSTADSPOOR BORS Ambtelijke Stuurgroep Infra overleg RWS/DGP/Railned/RIB Projectbureau Bestuur Regio Utrecht Provincie Utrecht Gemeente Utrecht Gemeente Amersfoort o.l.v. Projectmanager Wg Communicatie BRU Prov. Utrecht Gem. Utrecht RIB Wg Productontwikkeling NS BRU Prov. Utrecht Railned RWS Projectmanager Gemeente Utrecht Wg Marktverkenning Railned BRU Prov. Utrecht RWS Adviseur: Goudappel Coffeng

8 COLOFON UITGAVE: Projectorganisatie Randstadspoor Postbus 14107, 3500 SE Utrecht TEKST: Projectbureau Randstadspoor/ Wezenberg Communicatie VORMGEVING: Pier 19, Utrecht

Randstadspoor: meer dan rails leggen. Specialisten buigen zich over financiering. Regio praat mee over dienstregeling NS

Randstadspoor: meer dan rails leggen. Specialisten buigen zich over financiering. Regio praat mee over dienstregeling NS De bouw van stations en spoorverbredingen in de regio Utrecht gaat door, dankzij het projectbesluit van de minister van Verkeer en Waterstaat. Nu zijn de regio en NS aan zet om afspraken te maken over

Nadere informatie

Randstadspoor is... snel openbaar vervoer

Randstadspoor is... snel openbaar vervoer BINNEN EEN MAAND DEFINTIEF BESLUIT RANDSTADSPOOR Groen licht in zicht Minister Peijs neemt op 2 juli een formeel projectbesluit over Rand-stadspoor. Dat betekent het definitieve groene licht voor de aanleg

Nadere informatie

Randstadspoor Utrecht - Breukelen een feit. Haalbaarheidsstudie Utrecht - Harderwijk

Randstadspoor Utrecht - Breukelen een feit. Haalbaarheidsstudie Utrecht - Harderwijk December 2008 IN DIT NUMMER Randstadspoor Utrecht - Breukelen een feit Randstadspoor Utrecht - Breukelen Haalbaarheidsstudie Utrecht - Harderwijk Breukelen heeft een belangrijke rol in het regionale openbaar

Nadere informatie

Huiswerkgroep onderzoekt groei

Huiswerkgroep onderzoekt groei Overleg nieuwe 2007-2010 De regio Utrecht overlegt de komende maanden met de spoorsector over de nieuwe van 2007-2010. De zit nu in de. Voorbereidingen Houten In juli 2004 kregen ProRail en gemeente Houten

Nadere informatie

Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad

Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad De spoorverbinding tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad (OV SAAL) is een

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/ per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Op dit moment

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Groningen Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Groningen

Nadere informatie

Spooruitbreiding Utrecht Centraal Leidsche Rijn

Spooruitbreiding Utrecht Centraal Leidsche Rijn Spooruitbreiding Utrecht Centraal Leidsche Rijn Spooruitbreiding Utrecht Centraal Leidsche Rijn Om een groei van het treinverkeer mogelijk te maken, werkt ProRail de komende jaren intensief aan de uitbreiding

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Groningen Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Groningen

Nadere informatie

1. Dienstregeling 2009: aanvullingen op het Ontwerp 2007

1. Dienstregeling 2009: aanvullingen op het Ontwerp 2007 NS Reizigers Aan de vertegenwoordigers van consumentenorganisaties in het LOCOV Directie Hoofdgebouw IV Laan van Puntenburg 100 Postbus 2025 3500 HA Utrecht Nederland www.ns.nl Datum Ons kenmerk Onderwerp

Nadere informatie

BESTUURSOVEREENKOMST BEREIKBAARHEIDSOFFENSIEF REGIO UTRECHT

BESTUURSOVEREENKOMST BEREIKBAARHEIDSOFFENSIEF REGIO UTRECHT BESTUURSOVEREENKOMST BEREIKBAARHEIDSOFFENSIEF REGIO UTRECHT PARTIJEN: Enerzijds: 1. De Minister van Verkeer en Waterstaat, handelend als bestuursorgaan en als vertegenwoordiger van De Staat der Nederlanden,

Nadere informatie

Blijdschap, trots, historisch moment...

Blijdschap, trots, historisch moment... Mei 2006 De business case Treindienst Breukelen-Utrecht had meer procestijd nodig om tot een afronding te komen. Daarom is de bijeenkomst Randstadspoor op 22 maart niet doorgegaan. Ondertussen hebben alle

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Geen goede weergave? Klik hier voor de nieuwsbrief op onze website. december 2016 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Planning van het project Het project PHS Meteren-Boxtel duurt meerdere

Nadere informatie

Aan de lezer datum 14 mei telefoon (010) betreft* Brochure Hoekse Lijn, Lightrail langs de Nieuwe Waterweg. Geachte heer, mevrouw,

Aan de lezer datum 14 mei telefoon (010) betreft* Brochure Hoekse Lijn, Lightrail langs de Nieuwe Waterweg. Geachte heer, mevrouw, STADSREGM, ^ ^ "^^" ROTTERDAM Aan de lezer datum 14 mei 2008 ons kenmerk 25673 steller» A - van Kapel telefoon (010) 4172862 uw kenmerk betreft* Brochure Hoekse Lijn, Lightrail langs de Nieuwe Waterweg

Nadere informatie

Overstappen op hoogwaardig OV. HOV-NET Zuid-Holland Noord

Overstappen op hoogwaardig OV. HOV-NET Zuid-Holland Noord Overstappen op hoogwaardig OV HOV-NET Zuid-Holland Noord Overstappen op hoogwaardig OV 2 Zuid-Holland biedt veel mogelijkheden om te wonen, werken en recreëren. Het is het economisch hart van Nederland

Nadere informatie

Lange termijn spooragenda

Lange termijn spooragenda BEDRIJFSVERTROUWELIJK CONCEPT Lange termijn spooragenda VHS bijeenkomst 25 februari 2014 1 Aanleiding Masterplan NS en ProRail 03-02-2012 : nieuwe, zware winterdag op het spoor 16-02-2012 : Commissie Kuiken

Nadere informatie

OV SAAL MLT. Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn

OV SAAL MLT. Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn OV SAAL MLT Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn Agenda Gespreksleider: Peter van de Geer 19.30 Welkom Peter van de Geer 19.40 19.55 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

Nadere informatie

ZwolleSpoort. Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte

ZwolleSpoort. Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte ZwolleSpoort Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte 150 jaar spoor in Zwolle Eerste trein juni 1864 Inhoudsopgave 150 jaar station Zwolle: animatie Vernieuwing station Zwolle Aanpassen sporen in

Nadere informatie

OV SAAL MLT. Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn

OV SAAL MLT. Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn OV SAAL MLT Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn Presentatie Klankbordgroep Cees de Vries regiodirecteur ProRail Inhoud: OV SAAL MLT in context Toelichting verkende

Nadere informatie

Reizen zonder spoorboekje. Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

Reizen zonder spoorboekje. Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Reizen zonder spoorboekje Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Reizen zonder spoorboekje Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Reizen zonder spoorboekje Zes intercity s en zes sprinters per uur in de drukste

Nadere informatie

Eindexamen aardrijkskunde vwo I

Eindexamen aardrijkskunde vwo I Migratie en mobiliteit Opgave 4 Migranten uit Afrika Gebruik de bronnen 12 en 13 van het bronnenboekje. Door scherp optreden van de Marokkaanse politie is het aantal geregistreerde pogingen om vanuit Marokko

Nadere informatie

Doorstroomstation Utrecht

Doorstroomstation Utrecht Doorstroomstation Utrecht Versie 1.0 Datum 14 mei 2013 Status Definitief 1 Colofon Bestuurskern DG Bereikbaarheid Plesmanweg 1-6 Den Haag Docnr. IenM/BSK-2013/87448.04 Auteur Ministerie IenM 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Agendapunt 4. Vergadering : Bestuurlijk Overleg Verkeer & Vervoer Datum : 12 april 2018 Onderwerp : Spoorcorridor Utrecht Harderwijk Bijlagen : 2

Agendapunt 4. Vergadering : Bestuurlijk Overleg Verkeer & Vervoer Datum : 12 april 2018 Onderwerp : Spoorcorridor Utrecht Harderwijk Bijlagen : 2 Agendapunt 4 Vergadering : Bestuurlijk Overleg Verkeer & Vervoer Datum : 12 april 2018 Onderwerp : Spoorcorridor Utrecht Harderwijk Bijlagen : 2 Ter informatie is het persbericht en de concept-brief aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Geldermalsen en omgeving

Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Geldermalsen en omgeving pagina 1 van 6 december 2015 Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Geldermalsen en omgeving Dit is de nieuwsbrief PHS Geldermalsen. In deze nieuwsbrief informeren wij u over de verdere uitwerking

Nadere informatie

Planstudie A27/A1. Informatieavonden in: Hollandsche Rading (26 april 2010) Groenekan (27 april 2010) Maartensdijk (15 juni 2010)

Planstudie A27/A1. Informatieavonden in: Hollandsche Rading (26 april 2010) Groenekan (27 april 2010) Maartensdijk (15 juni 2010) Planstudie A27/A1 Informatieavonden in: Hollandsche Rading (26 april 2010) Groenekan (27 april 2010) Maartensdijk (15 juni 2010) Een samenwerkingsverband dat werkt aan oplossingen voor de mobiliteitsproblematiek

Nadere informatie

Plan van aanpak Monitoring OV-visie Holland Rijnland

Plan van aanpak Monitoring OV-visie Holland Rijnland Plan van aanpak Projectnaam/ onderwerp: Status: vastgesteld, DB 12 december 2013 Naam auteur(s): Claudia de Kort en Iris de Bruyne 1. Inleiding/ aanleiding Het Algemeen Bestuur van Holland Rijnland heeft

Nadere informatie

wordt door Zuidasdok nog beter bereikbaar De feiten op een rijtje

wordt door Zuidasdok nog beter bereikbaar De feiten op een rijtje wordt door Zuidasdok nog beter bereikbaar De feiten op een rijtje Waarom Zuidasdok? Zuidasdok is een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland. Het project zorgt voor een betere bereikbaarheid

Nadere informatie

Winkelruimte in winkelcentrum DE VELDHOF.

Winkelruimte in winkelcentrum DE VELDHOF. Te huur Winkelruimte in winkelcentrum DE VELDHOF. Adres Molenpolder 92 te De Meern Historie De Leidsche Rijn De ontwikkeling en de ligging van De Meern zijn bepaald door de loop van de Leidsche Rijn. Rond

Nadere informatie

Referentieprojecten Grontmij: stationslocaties

Referentieprojecten Grontmij: stationslocaties Referentieprojecten Grontmij: stationslocaties OV-Terminal Den Haag Centraal Het huidig centraal station van Den Haag voldoet niet langer aan de eisen van een functioneel knooppunt van openbaar vervoer.

Nadere informatie

Dienstregeling 2012 Provincie Utrecht

Dienstregeling 2012 Provincie Utrecht Dienstregeling 2012 Provincie Utrecht 6 1 Afwijkende dienstregeling tijdens feestdagen en vakanties Op feestdagen en in de zomerperiode hanteert Connexxion een afwijkende dienstregeling. Een aantal lijnen

Nadere informatie

Utrecht maakt werk van station Lage Weide

Utrecht maakt werk van station Lage Weide Utrecht CS - Lunetten Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft de beschikking voor de spoor op het traject afgegeven. Een belangrijke stap voorwaarts voor Randstadspoor! Dat betekent dat de weg vrij

Nadere informatie

Business case Woerden Utrecht Centraal

Business case Woerden Utrecht Centraal December 2009 IN DIT NUMMER Randstadspoor gaat naar Harderwijk Randstadspoor gaat naar Harderwijk Business Case Woerden - Utrecht Centraal Ontwikkelingen SpoortA27 Station Breukelen blijft groeien Besluit

Nadere informatie

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Noord Hellendoorn Aan de raad Samenvatting: In september 2012 dient het NS-station verplaatst te zijn naar het centrum van Nijverdal. De stationsomgeving

Nadere informatie

IenM begroting 2015: inzetten op betere verbindingen in een schonere leefomgeving

IenM begroting 2015: inzetten op betere verbindingen in een schonere leefomgeving IenM begroting 2015: inzetten op betere verbindingen in een schonere leefomgeving 16 september 2014-15:25 Het ministerie van Infrastructuur en Milieu besteedt in 2015 9,2 miljard euro aan een gezond, duurzaam

Nadere informatie

Samenvatting reizigersconsultatie 2018 Maxim Meijers Syntus Utrecht

Samenvatting reizigersconsultatie 2018 Maxim Meijers Syntus Utrecht Maxim Meijers Syntus Utrecht 07-05-2018 Inleiding In 2018 heeft Syntus Utrecht voorafgaand aan het schrijven van het vervoerplan de Utrechtse reizigers en inwoners gevraagd om mee te denken over het OV

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE

SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE Pagina 1 van 5 Fractiesecretariaat Ad van Heuven Jachthoeve 9 3992 NT Houten advanheuven@planet.nl www.groenlinks.nl\lokaal\houten Zenden aan: gemeentehuis@houten.nl

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling. Besluit OV SAAL middellange termijn

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling. Besluit OV SAAL middellange termijn PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling onderwerp Besluit OV SAAL middellange termijn 1527727 Resistratienummer Datum 29 augustus 2013 Doel van deze mededeling: Auteur Provinciale Staten te informeren over het

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 19 septimber 2012 Wurklistnûmer : 04B Beliedsprogramma : Stêd en Plattelân Ôfdieling : S&P Behanneljend amtner : C. Dijkman Tastel : 5624 Registraasjenûmer : Primêr

Nadere informatie

2o lo,8f. 8ll0v. 2Íil1. ^^ rnfalb1g!fifl1. Aan de vertegenwoordigers van consumentenorganisaties in hetíocov

2o lo,8f. 8ll0v. 2Íil1. ^^ rnfalb1g!fifl1. Aan de vertegenwoordigers van consumentenorganisaties in hetíocov Aan de vertegenwoordigers van consumentenorganisaties in hetíocov l ^^ rnfalb1g!fifl1 8ll0v. 2Íil1 2o lo,8f rs IV Laan van Puntenburg 100 Postbus 2025 3500 HA Utrecht Nederland \ /ww.n5.nl Datum 16 november

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1998 1999 26 200 XII Vaststelling van de begroting van de uitgaven en de ontvangsten van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat (XII) voor het jaar 1999

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Geen goede weergave? Klik hier voor de nieuwsbrief op onze website. maart 2017 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Dit is de editie Vught van de nieuwsbrief PHS Meteren-Boxtel. In deze

Nadere informatie

Plan van aanpak Uitvoeringsprogramma OV Holland Rijnland

Plan van aanpak Uitvoeringsprogramma OV Holland Rijnland Plan van aanpak Uitvoeringsprogramma OV Holland Rijnland Projectnaam/ onderwerp: Uitvoeringsprogramma OV Holland Rijnland Status: concept Datum en versienr.: 14 november 2011, versie 1.1 Naam auteur(s):

Nadere informatie

betekent een voor de goederenvervoerders aanvaardbare gebruiksheffing voor de Betuweroute en het invoeren van een vergoeding voor het reserveren van

betekent een voor de goederenvervoerders aanvaardbare gebruiksheffing voor de Betuweroute en het invoeren van een vergoeding voor het reserveren van Aan: De projectorganisatie Dienstregeling spoor 2007 Per adres: De directie van de NS NS Hoofdkantoor De heer B. Meerstadt Postbus 2025 3500 HA Utrecht Datum: 22 november 2005 Ons kenmerk: 1145006 Onderwerp:

Nadere informatie

Notitie. 1 Aanleiding

Notitie. 1 Aanleiding Notitie Onderwerp: Masterplan Arenapark, oplegnotitie onderzoeken Projectnummer: 364083 Referentie: 20190401_Notitie_Onderzoeken_Def Datum: 01-04-2019 1 Aanleiding Het gebied Arenapark gaat vernieuwd en

Nadere informatie

MAGNEETTREIN ALS OPLOSSING VOOR GEBREKKIGE BRABANTSE MOBILITEIT

MAGNEETTREIN ALS OPLOSSING VOOR GEBREKKIGE BRABANTSE MOBILITEIT MAGNEETTREIN ALS OPLOSSING VOOR GEBREKKIGE BRABANTSE MOBILITEIT Artikel eerder geplaatst in e52 op 20 apr 2016 Tags: Het Zuidelijke Perspectief, magneettrein, Techniek, Vervoer Door Wouter van Gessel,

Nadere informatie

Aan de vertegenwoordigers van de Consumentenorganisaties in het Locov. Geachte vertegenwoordigers van de consumentenorganisaties,

Aan de vertegenwoordigers van de Consumentenorganisaties in het Locov. Geachte vertegenwoordigers van de consumentenorganisaties, NS Postbus 2025, 3500 HA Utrecht Aan de vertegenwoordigers van de Consumentenorganisaties in het Locov Commercie &Ontwikkeling Laan van Puntenburg 100 Postbus 2025 3500 HA Utrecht Nederland www.ns.nl Datum

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Een eenvoudig, robuust en duurzaam spoorsysteem. Jan Koning, 6 november 2013, KIVI NIRIA Jaarcongres, TU Eindhoven

Een eenvoudig, robuust en duurzaam spoorsysteem. Jan Koning, 6 november 2013, KIVI NIRIA Jaarcongres, TU Eindhoven Een eenvoudig, robuust en duurzaam spoorsysteem Jan Koning, 6 november 2013, KIVI NIRIA Jaarcongres, TU Eindhoven Spoor als ruggengraat voor duurzaam transport Mooie groeikansen voor spoor Ondanks crisis

Nadere informatie

Provincie Utrecht t.a.v. Gedeputeerde Staten Postbus TH Utrecht

Provincie Utrecht t.a.v. Gedeputeerde Staten Postbus TH Utrecht Provincie Utrecht t.a.v. Gedeputeerde Staten Postbus 803000 3508 TH Utrecht Betreft: vervangend vervoer de Uithoflijn tot december 2019; oplossingen het sardientjesvervoer In kopie aan: Qbuzz U-OV Syntus

Nadere informatie

Impuls voor de Veluwelijn Meer directe verbindingen Groningen en Leeuwarden Utrecht-Zwolle: elk kwartier een intercity

Impuls voor de Veluwelijn Meer directe verbindingen Groningen en Leeuwarden Utrecht-Zwolle: elk kwartier een intercity Impuls voor de Veluwelijn Meer directe verbindingen Groningen en Leeuwarden Utrecht-Zwolle: elk kwartier een intercity Notitie van het lid Slob lid van de fractie van de ChristenUnie in de Tweede Kamer

Nadere informatie

Adviesaanvraag dienstregeling 2017. Bijlage bij brief adviesaanvraag dienstregeling 2017

Adviesaanvraag dienstregeling 2017. Bijlage bij brief adviesaanvraag dienstregeling 2017 Adviesaanvraag dienstregeling 2017 Bijlage bij brief adviesaanvraag dienstregeling 2017 1 1. Inleiding 1.1 Kenmerken dienstregeling 2017 op hoofdlijnen NS is voornemens om per dienstregeling 2017 een nieuwe

Nadere informatie

P & R Naar een gezamenlijke strategie Projectplan

P & R Naar een gezamenlijke strategie Projectplan P & R Naar een gezamenlijke strategie Projectplan Datum 26 mei 2010 dsfgsdfgasdfg Kantoorgebouw Leeuwensteyn Jaarbeursplein 15, 3521 AM Utrecht Postbus 24051, 3502 MB Utrecht T 030 291 82 20 E secretariaat@ov-bureaurandstad.nl

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Rijnwoude vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord

Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Rijnwoude vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Rijnwoude vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord Ondergetekenden: 1. DE PROVINCIE ZUID-HOLLAND, te dezen krachtens artikel 176 Provinciewet en de machtiging

Nadere informatie

Onttrekking gelijkvloerse spoorwegovergang Sysselt te Ede aan de openbaarheid

Onttrekking gelijkvloerse spoorwegovergang Sysselt te Ede aan de openbaarheid Gemeenteraad ONTWERP raadsbesluit Onttrekking gelijkvloerse spoorwegovergang Sysselt te Ede aan de openbaarheid Zaaknummer De raad van de gemeente Ede: Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Ede Xx september

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst BrabantStad NS Groep N.V.

Samenwerkingsovereenkomst BrabantStad NS Groep N.V. Samenwerkingsovereenkomst BrabantStad NS Groep N.V. 7 oktober 2005 Samenwerkingsovereenkomst BrabantStad - NS Groep N.V. De hieronder aangegeven partijen De Provincie Noord-Brabant in haar hoedanigheid

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar Gemeenteraad Castricum 25 juni 2014 Robert de Jong (IenM) Inhoud presentatie Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Maatregelen

Nadere informatie

Voorstellen Vervoerplan Rail 2016

Voorstellen Vervoerplan Rail 2016 Voorstellen Vervoerplan Rail 2016 Voorstellen Vervoerplan Rail 2016 HTM Reizigers maart 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 2. HTM voorstellen 2016 5 2.1 Instroom Avenio 5 3. Frequentietabellen 7 3.1 Frequentietabellen

Nadere informatie

VVP 2005 VVP 2005 VVP 2005. De kaders voor het Verkeers- en Vervoerbeleid 2005-2015 van de gemeente Amersfoort

VVP 2005 VVP 2005 VVP 2005. De kaders voor het Verkeers- en Vervoerbeleid 2005-2015 van de gemeente Amersfoort 4 4 De kaders voor het Verkeers- en Vervoerbeleid 2005-2015 van de gemeente Amersfoort Bereikbaar en bewegen Voorwoord van H. Brink, Wethouder verkeer gemeente Amersfoort Hoe houden we Amersfoort bereikbaar

Nadere informatie

2.4 VAN VERVOERSSTROMEN NAAR NETWERKEN.

2.4 VAN VERVOERSSTROMEN NAAR NETWERKEN. HOOFDSTUK 2Benutten van spoor 2.1 INLEIDING In dit hoofdstuk wordt het nut en de noodzaak van de reactivering en uitbreiding van de huidige PON spoorlijn naar een verbinding verantwoord / onderbouwd. De

Nadere informatie

2009MME153. Verslag van de bijeenkomst ad hoc commissie Pakketstudies Bereikbaarheid van 19 oktober 2009

2009MME153. Verslag van de bijeenkomst ad hoc commissie Pakketstudies Bereikbaarheid van 19 oktober 2009 2009MME153 Verslag van de bijeenkomst ad hoc commissie Pakketstudies Bereikbaarheid van 19 oktober 2009 Aanwezig: J. Konijnenbelt (voorzitter), J. Ekkers (gedeputeerde), J. Benschop, F. Bersch, mw. U.

Nadere informatie

Dienstregeling 24 augustus 2015. Lunetten NS. Leidsche Rijn. Welkom bij

Dienstregeling 24 augustus 2015. Lunetten NS. Leidsche Rijn. Welkom bij Dienstregeling 24 augustus 2015 10 Lunetten NS Leidsche Rijn Welkom bij 10a van Lunetten naar Leidsche Rijn Utrecht, Station Lunetten Utrecht, Texel Utrecht, Brennerbaan Utrecht, Stelviobaan Utrecht, Lunettenbaan

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Geen goede weergave? Klik hier voor de nieuwsbrief op onze website. november 2016 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Dit is de speciale editie Vught van de nieuwsbrief PHS Meteren-Boxtel.

Nadere informatie

Antwoord 1 Ja. Schiedam Centrum is een van de regionale knooppunten, vergelijkbaar met stations als Rotterdam Blaak en Rotterdam Alexander:

Antwoord 1 Ja. Schiedam Centrum is een van de regionale knooppunten, vergelijkbaar met stations als Rotterdam Blaak en Rotterdam Alexander: > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

Informatieavond Maaslijn Spoorverbinding Roermond Nijmegen

Informatieavond Maaslijn Spoorverbinding Roermond Nijmegen Informatieavond Maaslijn Spoorverbinding Roermond Nijmegen 17 december 2015 18.30 20.00 u Hotel Asteria Welkom Hartelijk welkom Het programma start om 18.15 uur Informatieavond Maaslijn Spoorverbinding

Nadere informatie

Behoefte van de reiziger centraal

Behoefte van de reiziger centraal GVB Vervoerplan 2019 voor de dienstregeling van het jaar 2019 Behoefte van de reiziger centraal De start van de Noord/Zuidlijn is 22 juli 2018. We realiseren ons dat op moment van het uitbrengen van Vervoerplan

Nadere informatie

Resultaten enquête Uithoornlijn

Resultaten enquête Uithoornlijn Resultaten enquête Uithoornlijn Juni 2015 Resultaten enquête Uithoornlijn Inleiding De gemeente Uithoorn en de Stadsregio Amsterdam willen graag weten wat inwoners van Uithoorn belangrijk vinden aan het

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2012

Nieuwsbrief november 2012 Nieuwsbrief november 2012 Geachte lezer, Er is weer het nodige te melden sinds onze laatste nieuwsbrief van september. Van enkele lezers kregen wij commentaar dat onze nieuwsbrieven (te) lang zijn. Vandaar

Nadere informatie

Toiletten op regionale stations Uitwerking Motie 61 Provincie Gelderland

Toiletten op regionale stations Uitwerking Motie 61 Provincie Gelderland Plan van Aanpak Toiletten op regionale stations Uitwerking Motie 61 Provincie Gelderland Wat willen we bereiken? Provincie Gelderland wil in 2015 op alle regionale stations in Gelderland waar nog geen

Nadere informatie

Uitkomst besluitvorming Zwolle - Herfte

Uitkomst besluitvorming Zwolle - Herfte De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000 F 070-456 1111 Getypt door / paraaf H.C.

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Gouda vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord

Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Gouda vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Gouda vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord Ondergetekenden: 1. DE PROVINCIE ZUID-HOLLAND, te dezen krachtens artikel 176 Provinciewet en de machtiging

Nadere informatie

HERONTWIKKELING MOLENWAL

HERONTWIKKELING MOLENWAL STARTNOTITIE HERONTWIKKELING MOLENWAL (VOORMALIGE BUSREMISE) Maart 2011 Gemeente Oudewater Sector REV 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1 INLEIDING... 3 2 PLANGEBIED... 4 2.1 HET PLANGEBIED... 4 2.2 PROGRAMMA...

Nadere informatie

de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG

de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag Uw kenmerk 29893-119/2011D30312

Nadere informatie

6.11 UTRECHT / DE HAAR VEENENDAAL

6.11 UTRECHT / DE HAAR VEENENDAAL 6.10 EMPLACEMENT AUTOHANDEL PON Emplacement PON is nu alleen in gebruik bij autohandel PON. Deze autohandel heeft al aangegeven in de toekomst te willen beschikken over een extra spoor. In paragraag 6.9

Nadere informatie

Raymond Fasen Arjan ten Napel. Opbouw presentatie: Deel A: Stand van zaken van het project Deel B: Een Tramtrein op hoofdspoor?

Raymond Fasen Arjan ten Napel. Opbouw presentatie: Deel A: Stand van zaken van het project Deel B: Een Tramtrein op hoofdspoor? Raymond Fasen Arjan ten Napel Opbouw presentatie: Deel A: Stand van zaken van het project Deel B: Een Tramtrein op hoofdspoor? 1 Deel A: De stand van zaken 1. Terugblik: wat is ook al weer TVM? 2. Waar

Nadere informatie

Almere en Amsterdam Hyperbereikbaar via de Hollandse Brug. Samenvatting van een onderzoek naar de regionale OV-bereikbaarheid van Almere

Almere en Amsterdam Hyperbereikbaar via de Hollandse Brug. Samenvatting van een onderzoek naar de regionale OV-bereikbaarheid van Almere Pagina 1 Almere en Amsterdam Hyperbereikbaar via de Hollandse Brug Samenvatting van een onderzoek naar de regionale OV-bereikbaarheid van Almere Milieufederatie Flevoland Milieufederatie Noord- Holland

Nadere informatie

Regio* Utrecht. OVvisie

Regio* Utrecht. OVvisie Regio* Utrecht \) OVvisie Synthese: De regio gaat de komende 30 jaar verder met het ontwikkelen van een kwalitatief hoogwaardigov1 product en zal zich daarbij ichten op een kwal iteitssprong van het verbindend

Nadere informatie

Datum: 7 september 2009 Onderwerp: uitvraag nieuwe regionale fietsverbindingen voor woon-werkverkeer

Datum: 7 september 2009 Onderwerp: uitvraag nieuwe regionale fietsverbindingen voor woon-werkverkeer a > Retouradres Postbus 2090 2500 EX Den Haag adreslijst Plesmanweg -6 Postbus 2090 2500 EX Den Haag T +3 70 35 67 F +3 70 35 7467 www.verkeerenwaterstaat.nl Contactpersoon drs. A.J. Zinn T 070-35688 :

Nadere informatie

Betreft: Uw memo d.d. 26 mei 2014: frequentieverlaging lijn 31; routewijziging lijn 412

Betreft: Uw memo d.d. 26 mei 2014: frequentieverlaging lijn 31; routewijziging lijn 412 Qbuzz U-OV t.a.v. de heer D. Vervoort Europalaan 2a 3526 KS Utrecht Betreft: Uw memo d.d. 26 mei 2014: frequentieverlaging lijn 31; routewijziging lijn 412 Utrecht, 29 juli 2014 Geachte heer Vervoort,

Nadere informatie

Onderwerpen ter discussie met Gemeente Nijkerk

Onderwerpen ter discussie met Gemeente Nijkerk Onderwerpen ter discussie met Gemeente Nijkerk 1. Vergelijking tussen voorstelen van RWS en SHB&L voor Knooppunt Hoevelaken 2. Strategie Gem. Nijkerk en SHB&L t.o.v bereikbaarheid Hoevelaken (op- en afritten)

Nadere informatie

Informatieavond Hoekse Lijn

Informatieavond Hoekse Lijn Informatieavond Hoekse Lijn Vlaardingen 27 januari 2014 Programma 1. Introductie (Johan Dolman) 2. Stand van zaken (Johan Dolman) 3. Stations Vlaardingen a. Ontwerp (Marc Verheijen) b. Techniek (Frank

Nadere informatie

Flessenhalzen A4 en A12

Flessenhalzen A4 en A12 Flessenhalzen A4 en A12 Doel De regio s Amsterdam-Den Haag/Rotterdam-Utrecht beter met elkaar te verbinden en de doorstroming op de A4 en de A12 te verhogen via de aanleg van extra rijstroken op die delen

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

Spoorboekloos reizen in de Randstad - PHS. Vlot bewegen.veilig leven. Verkeer en Waterstaat.

Spoorboekloos reizen in de Randstad - PHS. Vlot bewegen.veilig leven. Verkeer en Waterstaat. Spoorboekloos reizen in de Randstad - PHS Vlot bewegen.veilig leven. Verkeer en Waterstaat. Spoorboekloos reizen in de Randstad Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Spoorboekloos reizen in de Randstad Er

Nadere informatie

EEN NIEUWE START VOOR DE HSL ZUID

EEN NIEUWE START VOOR DE HSL ZUID EEN NIEUWE START VOOR DE HSL ZUID Notitie Carla Dik-Faber Tweede Kamerfractie ChristenUnie 19 juni 2013 Een nieuwe start met de HSL-Zuid Met het besluit van NS en NMBS om te stoppen met de Fyra treinen

Nadere informatie

Voorstel aan Stadsregioraad nr

Voorstel aan Stadsregioraad nr Voorstel aan Stadsregioraad nr. 2010.001 datum 1 december 2009 portefeuillehouder(s) J. Walraven beleidsterrein(en) Openbaar vervoer onderwerp Realisatie station Westervoort samenvatting voorstel De ambitie

Nadere informatie

Bouwperiode Isabellastraat en Willem III laan

Bouwperiode Isabellastraat en Willem III laan Bouwperiode Isabellastraat en Willem III laan (bouw) tijdelijk spoor aan westkant tijdelijke overweg Loonsebaan (fietsers en voetgangers) bouw onderdoorgang Loonsebaan bouw 4e spoor mogelijke locatie bouwdepots

Nadere informatie

Kom in de stad. Werkatelier 18 april

Kom in de stad. Werkatelier 18 april Kom in de stad Werkatelier 18 april Gemeente Leiden Huib van der Kolk Peter Kors Catelijn Vencken 2 Opdracht GVVP Voorbereidingen nieuw plan: behoud en verbetering economische positie: hoogwaardig openbaar

Nadere informatie

Traject/station Wat Verbetering

Traject/station Wat Verbetering Bijlage 2 Verbeteringen in ontwerp dienstregeling 2007 In deel II en bijlage II van het besluit over de dienstregeling 2007 (kenmerk CC/PA/KK-342) hebben wij u een aantal verbeteringen in de dienstregeling

Nadere informatie

Informatieavond Hoekse Lijn

Informatieavond Hoekse Lijn Informatieavond Hoekse Lijn 17 februari 2014 Programma 1. Introductie/stand van zaken (Johan Dolman) 2. Stations a. Ontwerp (Marc Verheijen) b. Techniek (Frank Boerma) 3. Inrichting buitenruimte (Bas Wilmink)

Nadere informatie

April Werk aan de stad in april

April Werk aan de stad in april April 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk aan

Nadere informatie

Notitie dienstregelingontwikkeling en hoogfrequent spoor t.b.v. Locov 30 maart 2017

Notitie dienstregelingontwikkeling en hoogfrequent spoor t.b.v. Locov 30 maart 2017 Notitie dienstregelingontwikkeling en hoogfrequent spoor t.b.v. Locov 30 maart 2017 De consumentenorganisaties hebben op 14 maart kritisch geadviseerd over de uitwerking van de dienstregeling 2018, vooral

Nadere informatie

Procedure Tijdelijke buitengebruikname metrospoor

Procedure Tijdelijke buitengebruikname metrospoor Definitief Versie 1.0 Procedure Tijdelijke buitengebruikname metrospoor Versie 1.0 18 oktober 2012 Referentie: DB AMA 060 Henk Waling Directeur Eigendom & Beheer Versiebeheer Gewijzigd in de versie Versie

Nadere informatie

Leidsche Rijn. Kanaleneiland

Leidsche Rijn. Kanaleneiland Dienstregeling vanaf 14 december 2015 t/m 1 juli 2016 10 Leidsche Rijn Kanaleneiland Lunetten NS Welkom bij 10 van Lunetten naar Leidsche Rijn via Kanaleneiland Utrecht, Texel Utrecht, Brennerbaan Utrecht,

Nadere informatie

Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen

Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen 1 INHOUD Inleiding 3 Vijf oplossingen 4 Beoordelingskader 5 Vervolg 10 INFORMATIE EN CONTACT Voor informatie over de zuidelijke ringweg kunt u

Nadere informatie

Jaargang 2, Nummer 4, 20 november 2014

Jaargang 2, Nummer 4, 20 november 2014 Ministerie IenM - ProRail Bekijk de online versie Jaargang 2, Nummer 4, 20 november 2014 Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LVO) Inhoud Ondertekening bestuursovereenkomsten Ermelo en Groningen Inspirerende

Nadere informatie

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Afdeling grondgebied 26-0-205 INLEIDING Voor u ligt het projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen. 2 AANLEIDING PROJECT

Nadere informatie

ZwolleSpoort. Informatiebijeenkomst voor inwoners van Zwolle

ZwolleSpoort. Informatiebijeenkomst voor inwoners van Zwolle ZwolleSpoort Informatiebijeenkomst voor inwoners van Zwolle Welkom door Allart Maijers Projectmanager ZwolleSpoort Animatie 150 jaar spoor in Zwolle Eerste trein juni 1864 Inhoudsopgave 150 jaar station

Nadere informatie

Januari Werk aan de stad in januari

Januari Werk aan de stad in januari Januari 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk

Nadere informatie