7 Juli tot en met 16 Augustus 2014 Voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Computercursussen Blindtypen Photoshop WebDesign en meer.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "7 Juli tot en met 16 Augustus 2014 Voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Computercursussen Blindtypen Photoshop WebDesign en meer."

Transcriptie

1 7 Juli tot en met 16 Augustus 2014 Voor kinderen van 8 tot 14 jaar Computercursussen Blindtypen Photoshop WebDesign en meer.

2 Zomerschool Almere 2014 Ook dit jaar organiseert CompuCampus tijdens de zomervakantie Zomerschool Almere Van 7 juli 2014 tot en met 16 augustus 2014 bieden wij multimedia activiteiten voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Jongeren kunnen meerdere dagdelen in de week lessen volgen die ze leuk vinden. Creatief zijn op en met de computer is mogelijk bij Zomerschool Almere Computercursussen Zomerschool Almere 2014 biedt superleuke, leerzame cursussen waarmee kinderen een voorsprong kunnen krijgen op school. Compu Act Opleidingen Almere Compu Act Opleidingen Almere is het opleidingsinstituut in Flevoland dat zich richt op bedrijven en (gemeentelijke) instellingen. Als onderwijsinstelling hebben zij met hun eigen unieke lesmethodes alleen oog voor de individu. Deze staat daarom geheel centraal tijden het leerproces. Doel Zomerschool Almere 2014 Zomerschool Almere 2014 is bedoelt voor kinderen die tijdens de zomervakantie creatief willen zijn op en met de computer. Deze cursussen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen tot 14 jaar. Bij sommige cursussen wordt er na afloop een certificaat of diploma uitgereikt. Wat hen onderscheidt van andere is dat zij zelfs na het opleiden, ondersteuning bieden. Deze ondersteuning, een eigen Support Afdeling, is een uniek in de markt waarin wij ons bevinden. Zij zorgen er dus voor dat uw opgedane kennis op niveau blijft nadat u een cursus of opleiding heeft gevolgd bij Compu Act Opleidingen Almere.

3 Missie Het is onze missie om kinderen daadwerkelijk iets bij te brengen daar ICT steeds centraler komt te staan in de samenleving. kinderen op een jonge leeftijd de kans om zich creatief te uiten op met de computer. Onze lessen zijn geen chique substitutie voor kinderopvang. Zij worden gegeven door ervaren en geschoolde docenten. Groepsgrootte Cursussen De cursussen worden verzorgd in groepen van 6 kinderen. Dit zorgt automatisch voor een goede sfeer binnen de groep. Verder verhoogt het de creativiteit van een kind als deze in kleine groepen werkt. Digitaal Creatief Naast een voorsprong opbouwen op school wilt Zomerschool Almere 2014 kinderen digitaal prikkelen. Tegenwoordig zitten veel kinderen lang achter een computer, telefoon of tablet. Desondanks is het niveau en kennis onder de maat. Een gemiddelde kind weet niet hoe het netjes digitaal een werkstuk met het programma Microsoft Word moet maken. Of de gevaren van het internet. Om deze redenen en meer biedt Zomerschool Almere 2014 multimedia cursussen aan om de creativiteit achter de computer, telefoon of tablet te stimuleren. Tevens is het ook een mogelijkheid voor kinderen om kennis te maken met software of technieken die door professionals wordt gebruikt. Direct Starten Met de computercursussen zoals deze zijn weergeven op onze website kan er op elke gewenst moment in de zomervakantie worden gestart. Dit maakt dat je eerst op vakantie kan gaan om daarna met een leuke computercursus kan beginnen. Of net andersom. Kosten Alle computercursussen, tenzij anders aangegeven, zijn 99,--. Voorwaarde is wel dat je tijdens de zomervakantie moet inschrijven. Na de zomervakantie gelden de prijzen zoals deze zijn weergeven op CompuCampus. Voor informatie over de kosten en duur van een cursus, kunt u op de desbetreffende pagina lezen.

4 Cursus Blindtypen for Kids Met tien vingers blind typen? Met deze typecursus leren kinderen het razendsnel en op een superleuke manier! Leren typen was nog nooit zo leuk! Blind typen is een basisvaardigheid, net als een goed handschrift. Deze dien je dus op een jonge leeftijd te ontwikkelen. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat kinderen die blind en met tien vingers kunnen typen betere schoolresultaten halen. Waarom Blindtypen for Kids? Deze cursus is speciaal voor kinderen; Je leert typen met een blinde toetsenbord; In 10 weken snel blind typen; 2x in de week doelgericht trainen; Unieke online leeromgeving; Motiverende oefeningen; Het is leerzaam voor later; Je krijgt stap voor stap uitleg; Het is makkelijk te combineren met school; Na afloop een echt erkende diploma. De computercursus Blindtypen is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Het cursusmateriaal is ontwikkeld voor kinderen. Inhoud cursusmateriaal Week 1: Letters SDFJK Spatiebalk; Week 2: Letters AL [ENTER]; Week 3: Letters EHI [Punt] [Linker- Shift]; Week 4: Letters TNRO; Week 5: Letters CUVW [Rechter- Shift]; Week 6: Letters GXP Komma; Week 7: Letters QMYZB; Week 8: Letters Week 9: Letters &*(); Week 10: Examen. 10 weken 20 uren*. Betaling voor aanvang * Als uw kind aan het einde van de zomervakantie nog computerlessen over heeft, kunnen die gewoon voortgezet worden bij de lessen van CompuCampus. Houdt u er rekening mee dat de dagen en tijden anders kunnen zijn. Kosten cursus 99,--** incl. lesmateriaal. ** Bij betaling per factuur worden 5,50 administratiekosten in rekening gebracht. Bij contante betaling komen deze kosten te vervallen.

5 Cursus Digitaal Tekenen De cursus Digitaal Tekenen is leuk voor kinderen die het maken van logo s en het creëren van digitale effecten op internet interessant vinden. Inzicht in het tekenen van bijvoorbeeld gezichten is raadzaam. Dit is dan ook een cursus voor een gevorderde illustrator. Verder worden de vector-illustraties gereed gemaakt voor het web en of print. Waarom Digitaal Tekenen? Les van een ervaren docent; Deze cursus is speciaal voor kinderen; In 6 weken illusioneren; Het is een leuke hobby; Het is leerzaam voor later; Er is ruimte voor eigen creativiteit; Je krijgt stap voor stap uitleg; Het is makkelijk te combineren met school. De computercursus Digitaal Tekenen is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Het cursusmateriaal is ontwikkeld voor kinderen. Wel leren ze werken met software werken die door professionals wordt gebruikt. Inhoud cursusmateriaal Omgaan met de interface; Wat zijn Vector Lijn Afbeeldingen?; Nieuw document voor Print Web; Maken van selecties; Paden Tekenen; Werken met Tekst; Ontwerp een Logo; Effecten toepassen; Afdrukken Opslaan Exporteren. 6 weken 12 uren*. Betaling voor aanvang * Als uw kind aan het einde van de zomervakantie nog computerlessen over heeft, kunnen die gewoon voortgezet worden bij de lessen van CompuCampus. Houdt u er rekening mee dat de dagen en tijden anders kunnen zijn. Kosten cursus 99,--** incl. lesmateriaal. ** Bij betaling per factuur worden 5,50 administratiekosten in rekening gebracht. Bij contante betaling komen deze kosten te vervallen.

6 Cursus Flash Animatie De cursus Flash Animatie is geschikt voor kinderen die een duidelijke interesse hebben in digitale animatie en dit willen delen. De cursus leert kinderen hoe ze om moeten gaan met het programma en hoe ze deze dienen te beheersen. De animaties die gemaakt worden, worden internet klaar gemaakt door het in een HTML-pagina te plaatsen. Kortom, een leuke cursus voor de hobbyist. Waarom Flash Animatie? Les van een ervaren docent; Deze cursus is speciaal voor kinderen; In 6 weken Flash begrijpen; Het is een leuke hobby; Het is leerzaam voor later; Er is ruimte voor eigen creativiteit; Animaties kunnen online; Je krijgt stap voor stap uitleg; Het is makkelijk te combineren met school. De computercursus Flash Animatie is geschikt voor kinderen van 12 jaar. Het cursusmateriaal is ontwikkeld voor kinderen. Wel leren ze werken met software werken die door professionals wordt gebruikt. Inhoud cursusmateriaal Omgaan met de interface; Basis vormen ontwerpen; Werken met Lagen Tijd; Werken met Afbeeldingen; Werken met Tekst en Lettertype; Gebruiken van Symbolen; Ontwerp een Frame Animatie; Publiceer je Adobe Flash Content; Ontwerp een slideshow; Flash HTML5. 6 weken 12 uren*. Betaling voor aanvang * Als uw kind aan het einde van de zomervakantie nog computerlessen over heeft, kunnen die gewoon voortgezet worden bij de lessen van CompuCampus. Houdt u er rekening mee dat de dagen en tijden anders kunnen zijn. Kosten cursus 99,--** incl. lesmateriaal. ** Bij betaling per factuur worden 5,50 administratiekosten in rekening gebracht. Bij contante betaling komen deze kosten te vervallen.

7 Cursus Sterrenkunde Je kunt honderden soms duizenden sterren zien, afhankelijk van je locatie. Met het blote oog is dit al een indrukwekkende ervaring. Met een telescoop is het mogelijk de objecten aan de hemel honderden keren te vergroten. Kraters van de maan ontdekken of de prachtige ringen van Saturnus van dichtbij bekijken. In de cursus Sterrenkunde wordt je niet alleen de pracht van het heelal tentoongesteld maar je zult ook veel uitleg krijgen hoe dingen werken in de ruimte. Waarom sterrenkunde voor kids? Kennismaken met sterrenkunde; Extra uitdaging voor kinderen; Leren omgaan met een telescoop; Leren fotograferen met een telescoop; Het heelal op een leuke manier verkennen; Aan het einde van de cursus een certificaat. De cursus Sterrenkunde is geschikt voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar die houden van uitdagingen. Deze cursus is speciaal voor kinderen ontwikkeld. Kinderen leren werken met apparatuur die door professionals wordt gebruikt. Inhoud cursus sterrenkunde De aarde en de maan; De zon en haar planetenstelsel; De Melkweg en andere sterrenstelsels; Het universum als geheel; Werking van en omgang met een telescoop; De beginselen van Astro-fotografie. 3 dagen 21 uur*. Betaling voor aanvang *De cursus sterrenkunde is een aaneengesloten cursus. Gemiste lessen kunnen niet op een ander moment worden ingehaald. Kosten 199,-- incl. lesmateriaal en lunch.

8 Cursus Microsoft Powerpoint Met het programma Microsoft PowerPoint heb je alle middelen om een professionele presentatie te maken. Tijdens deze cursus Microsoft PowerPoint worden velen mogelijkheden uitgelegd en toegepast. De uiteindelijke presentatie kan afgedrukt worden op papier. Waarom Microsoft PowerPoint? Les van een ervaren docent; Deze cursus is speciaal voor kinderen; In 5 weken een jezelf presenteren; Het is leerzaam voor later; Er is ruimte voor eigen creativiteit; Je krijgt stap voor stap uitleg; Het is makkelijk te combineren met school. De computercursus Microsoft PowerPoint is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Het cursusmateriaal is ontwikkeld voor kinderen. Wel leren ze werken met software werken die door professionals wordt gebruikt. Inhoud cursusmateriaal Omgaan met de interface; Diavoorstelling Bekijken; Presentatie Maken; Tekst Invoegen Opmaken; Effecten Toepassen; Sjablonen Toepassen; Grafieken SmartArt Vormen; Afbeeldingen; Geluidsfragmenten; Videofragmenten; Hand-outs Notities; Tijdsindeling. 5 weken 10 uren*. Betaling voor aanvang * Als uw kind aan het einde van de zomervakantie nog computerlessen over heeft, kunnen die gewoon voortgezet worden bij de lessen van CompuCampus. Houdt u er rekening mee dat de dagen en tijden anders kunnen zijn. Kosten cursus 99,--** incl. lesmateriaal. ** Bij betaling per factuur worden 5,50 administratiekosten in rekening gebracht. Bij contante betaling komen deze kosten te vervallen.

9 Cursus Microsoft Word Microsoft Office Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma van dit moment. Om deze reden is het belang om er goed mee te werken. Werkstukken moeten nu digitaal ingeleverd worden. Leer met deze cursus hoe je dat gemakkelijk doet. Waarom Microsoft Word? Les van een ervaren docent; Deze cursus is speciaal voor kinderen; In 5 weken een werkstuk maken; Het is leerzaam voor later; Er is ruimte voor eigen creativiteit; Je krijgt stap voor stap uitleg; Het is makkelijk te combineren met school. De computercursus Microsoft Word is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Het cursusmateriaal is ontwikkeld voor kinderen. Wel leren ze werken met software werken die door professionals wordt gebruikt. Inhoud cursusmateriaal Omgaan met de interface; Werken met Lettertype; Letter Grootte Aanpassen; Opmaak kopiëren; Lettertype Toepassen Wijzigen; Teksten Typen Selecteren; Knippen Kopiëren Plakken; Invoegen Illustraties Afbeeldingen; Spellingscheck ; Werken met Watermerk; Opslaan Opslaan Als; Werkstuk Maken Opslaan. 5 weken 10 uren*. Betaling voor aanvang * Als uw kind aan het einde van de zomervakantie nog computerlessen over heeft, kunnen die gewoon voortgezet worden bij de lessen van CompuCampus. Houdt u er rekening mee dat de dagen en tijden anders kunnen zijn. Kosten cursus 99,--** incl. lesmateriaal. ** Bij betaling per factuur worden 5,50 administratiekosten in rekening gebracht. Bij contante betaling komen deze kosten te vervallen.

10 Cursus Photoshop for Kids Adobe Photoshop is hét professionele retoucheer- en beeldbewerkingsprogramma. Adobe Photoshop is ongeëvenaard als het gaat bewerken van afbeeldingen en het corrigeren van kleurenscans. Voor kinderen is leren werken met Photoshop een uitdagen. Met deze cursus leren ze niet alleen hoe ze bewerkingen kunnen toepassen, ze leren ook hoe ze zelf kunnen creëren. Waarom Photoshop for Kids? Les van een ervaren docent; Deze cursus is speciaal voor kinderen; Te gekke creaties maken; Het is een leuke hobby; Het is leerzaam voor later; Er is ruimte voor eigen creativiteit; Je krijgt stap voor stap uitleg; Het is makkelijk te combineren met school. De computercursus Photoshop for Kids is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Het cursusmateriaal is ontwikkeld voor kinderen. Wel leren ze werken met software werken die door professionals wordt gebruikt. Inhoud cursusmateriaal Omgaan met de interface; Paletten Menu opties; De Gereedschappen set; De Werkvensters Werkpaletten; Tool Snelle Selectie Toverstaf; Tool Lassogereedschappen; Laagstijlen; Tekst Toepassen; Bestanden Opslaan; Afdrukken plaatsen op Web. 6 weken 12 uren*. Betaling voor aanvang * Als uw kind aan het einde van de zomervakantie nog computerlessen over heeft, kunnen die gewoon voortgezet worden bij de lessen van CompuCampus. Houdt u er rekening mee dat de dagen en tijden anders kunnen zijn. Kosten cursus 99,--** incl. lesmateriaal. ** Bij betaling per factuur worden 5,50 administratiekosten in rekening gebracht. Bij contante betaling komen deze kosten te vervallen

11 Cursus WebDesign for Kids De cursus webdesign is één van de leukste cursussen. Steeds meer jongeren tussen de 10 tot 16 jaar willen een eigen site leren maken. Met deze cursus is het een mogelijkheid. De tijd achter de computer is dan leuk, leerzaam en doelgericht! Waarom Webdesign for Kids? Je krijgt les van een ervaren docent; Deze cursus is speciaal voor kinderen; In 6 weken ben je een junior webdesigner; Het is een leuke hobby; Het is leerzaam voor later; Er is ruimte voor eigen creativiteit; Je krijgt stap voor stap uitleg; Je website kan online worden gezet; Het is makkelijk te combineren met school. De computercursus WebDesign for Kids is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Het cursusmateriaal is ontwikkeld voor kinderen. Wel leren ze werken met software werken die door professionals wordt gebruikt. Inhoud cursusmateriaal Omgaan met de interface; Paletten Menu opties; Opzetten van een website; Creëren van een nieuwe pagina; Formatteren van tekst; Invoegen Illustratie Video; Aanmaken van hyperlinks; Uploaden naar het internet; Werken HTML CSS. 6 weken 12 uren*. Betaling voor aanvang * Als uw kind aan het einde van de zomervakantie nog computerlessen over heeft, kunnen die gewoon voortgezet worden bij de lessen van CompuCampus. Houdt u er rekening mee dat de dagen en tijden anders kunnen zijn. Kosten cursus 99,--** incl. lesmateriaal. ** Bij betaling per factuur worden 5,50 administratiekosten in rekening gebracht. Bij contante betaling komen deze kosten te vervallen.

12 Extra Informatie Extra Informatie Aanmelden Aanmelden voor een computercursus of bijles kan via U zult kort na de aanmelding een mail ontvangen met de beschikbare dagen en tijden. Als u heeft aangegeven wanneer het schikt wordt een factuur naar u verstuurd. Pas na ontvangst van de betaling is er een definitieve aanmelding. Beschikbaren Dagen Tijden Computercursussen Maandag Dinsdag Woensdag 12:00-14:00uur 14:00-16:00uur 12:00-14:00uur 14:00-16:00uur 12:00-14:00uur 14:00-16:00uur Vragen Overige Informatie Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze brochure? Op onze website hebben wij antwoord gegeven op de meeste gestelde vragen. Verder kunt u meer informatie vinden over: Algemene voorwaarden; Privacy beleid; Cookies Verwijderen. Website links Compu Act Opleidingen Almere CompuCampus

13

14 Zomerschool Almere 2014 De Steiger AE Almere T: E: W: ALMERE

CompuCampus Kids. Compu Campus

CompuCampus Kids. Compu Campus CompuCampus Kids Compu Campus Uitgave: CompuCampus Bezoekadres: De Steiger 74 1351 AE Almere Telefoon: 036 5468795 E-mail: info@compucampus.nl Internet: www.compucampus.nl Productie Vormgeving Tekst: CompuDesign

Nadere informatie

Week 1 Cursus Photoshop

Week 1 Cursus Photoshop Week 1 Cursus Photoshop Introductie Maak kennis met het programma Photoshop. 1 Week 1 Cursus Photoshop Inleiding De essentie van Photoshop Kennis maken met Photoshop Basis tools Een collage maken over

Nadere informatie

(591N) PowerPoint 2010 Modulair

(591N) PowerPoint 2010 Modulair (591N) PowerPoint 2010 Modulair Naast het standaard aanbod, biedt Cevora ook modulaire incompany-opleidingen van halve dagen aan. Binnen een incompany-opleiding zijn de inhouden van de verschillende standaardopleidingen

Nadere informatie

INHOUD POWERPOINT 2007

INHOUD POWERPOINT 2007 INHOUD POWERPOINT 2007 1 Introductie...1 1.1 Programma starten...1 1.1.1 Manier 1...1 1.1.2 Manier 2...1 1.2 Schermopbouw...1 1.3 Het lint...2 1.3.1 Het tabblad Start...2 1.3.2 Het tabblad Invoegen...2

Nadere informatie

School en computers. Paulusse BedrijfsOpleidingen

School en computers. Paulusse BedrijfsOpleidingen School en computers School en computers Computers zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Kinderen van nu spelen vaak al computerspelletjes voor ze naar groep 1 gaan. Op school nemen computers een

Nadere informatie

Auteur boek: Vera Lukassen. Ontwerp kaft: Hans Kappers Titel boek: PowerPoint 2010

Auteur boek: Vera Lukassen. Ontwerp kaft: Hans Kappers Titel boek: PowerPoint 2010 Auteur boek: Vera Lukassen Ontwerp kaft: Hans Kappers Titel boek: PowerPoint 2010 2011, Serasta Uitgegeven in eigen beheer info@serasta.nl Eerste druk: maart 2016 ISBN: 978-94-91998-25-6 Dit boek is gedrukt

Nadere informatie

Voor alle cursussen geldt Wijzigingen voorbehouden

Voor alle cursussen geldt Wijzigingen voorbehouden Locatie cursussen FNV Scholing FNV Scholing & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord 7, 5612 KB EINDHOVEN Postadres: p/a Gentiaanweg 8, 5643 CB EINDHOVEN Telefoon 06 1513 3287 (na 14.00 uur) E-mail:

Nadere informatie

Computeropleidingen mét een persoonlijke aanpak COMPUTEROPLEIDINGEN VOOR SENIOREN BEGINNERS GEVORDERDEN

Computeropleidingen mét een persoonlijke aanpak COMPUTEROPLEIDINGEN VOOR SENIOREN BEGINNERS GEVORDERDEN Computeropleidingen mét een persoonlijke aanpak COMPUTEROPLEIDINGEN VOOR SENIOREN BEGINNERS GEVORDERDEN Affligem Computeropleidingen 2011 2012 http://www.tvds.be Hoe inschrijven? Inschrijven kan ten laatste

Nadere informatie

Cursusgids - Gevorderden lessen

Cursusgids - Gevorderden lessen Titel Cursusgids - Gevorderden lessen Eerste druk November 2015 Auteur Fred Beumer Digitaal Leerplein Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein.nl Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016:

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016: Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor senioren. Onze

Nadere informatie

module Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: februari 2009

module Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: februari 2009 Europees Computer Rijbewijs module 6 PowerPoint 2007 2009 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: februari 2009 ISBN: 978 90 460 0494 4 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Handleiding bij de workshop Animatie in Microsoft PowerPoint Hoe maak je een animatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen

Handleiding bij de workshop Animatie in Microsoft PowerPoint Hoe maak je een animatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen Vorige keer hebben wij gesproken over het maken van een PowerPoint presentatie. Deze keer beginnen wij met de herhaling van de basis handelingen op de computer zoals: iets op je scherm aanwijzen iets op

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Programma Computer Cursussen

Programma Computer Cursussen Programma Computer Cursussen van september 2015 t/m januari 2016 versie 3 Voorwoord De Stichting Ontmoetingsruimte voor en door Ouderen in de Plantage-Weesperbuurt, kortweg SOOP, presenteert hier het programma

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 Basiskennis... 1-21 Muistechnieken... 1-21 Windows Verkenner... 1-22

Hoofdstuk 2 Basiskennis... 1-21 Muistechnieken... 1-21 Windows Verkenner... 1-22 Inhoudsopgave Module 1 Basisvaardigheden Hoofdstuk 1 De Fluent Interface... 1-7 Lint... 1-7 Backstage... 1-10 Knopafbeeldingen in het lint... 1-13 Werkbalk Snelle toegang... 1-14 Scherminfo... 1-14 Miniwerkbalk...

Nadere informatie

Inventarisatie Microsoft Office

Inventarisatie Microsoft Office Om te bepalen welke modules voor u wenselijk zijn verzoeken wij u onderstaande vragenlijst zo volledig mogelijk in te vullen. Voornaam + achternaam: E-mail: Telefoon (Optioneel): Werkgever: Wat is de aard

Nadere informatie

Computerlessen voorjaar 2014

Computerlessen voorjaar 2014 GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR SENIOREN Secretariaat : Astridplein 17, 9150 Bazel 03 740 04 08 - secretariaat.senior@gmail.com Informatie : http://users.telenet.be/kruibeke Voorzitter : Levien Foubert 03

Nadere informatie

Uitgave: CompuCampus. Bezoekadres: De Steiger 74 1351 AE Almere. Telefoon: 036 5468795 E-mail: info@compucampus.nl Internet: www.compucampus.

Uitgave: CompuCampus. Bezoekadres: De Steiger 74 1351 AE Almere. Telefoon: 036 5468795 E-mail: info@compucampus.nl Internet: www.compucampus. Bijles Compu Campus Uitgave: CompuCampus Bezoekadres: De Steiger 74 1351 AE Almere Telefoon: 036 5468795 E-mail: info@compucampus.nl Internet: www.compucampus.nl Productie Vormgeving Tekst: CompuDesign

Nadere informatie

Prezi in 3 uur. Presentaties maken in Prezi voor mensen met weinig tijd. Met praktische oefeningen! Ingrid Krüs

Prezi in 3 uur. Presentaties maken in Prezi voor mensen met weinig tijd. Met praktische oefeningen! Ingrid Krüs Prezi in 3 uur Presentaties maken in Prezi voor mensen met weinig tijd Met praktische oefeningen! Ingrid Krüs Uitgegeven door: Uitgeverij Inkiepedia, www.uitgeverijinkiepedia.nl Omslagontwerp: Ruud Vocking,

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. Interactieve multimedia

Cursus Onderwijs en ICT. Interactieve multimedia Cursus Onderwijs en ICT Jaargang 2, deel 17 (versie 1.0 NL 18-12-2010) Interactieve multimedia door Serge de Beer Inleiding Foto s, video en geluid zijn allemaal prachtige media om mee te leren. Maar nog

Nadere informatie

Opleidingscatalogus: Automatisering

Opleidingscatalogus: Automatisering Opleidingscatalogus: Automatisering t WEB Opleidingen, Adviezen & Hoofdvestiging: Zeppelinstraat 7 7903 BR Hoogeveen Tel: 0528-280888 Fax: 0528-280889 Website: www.tweb.nl E-mail: info@tweb.nl Opleidingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Blijf op de hoogte 9 Introductie Visual Steps 10 Wat heb je nodig? 10 Voorkennis 11 Hoe werk je met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Blijf op de hoogte 9 Introductie Visual Steps 10 Wat heb je nodig? 10 Voorkennis 11 Hoe werk je met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Blijf op de hoogte... 9 Introductie Visual Steps... 10 Wat heb je nodig?... 10 Voorkennis... 11 Hoe werk je met dit boek?... 11 De schermafbeeldingen... 12 De website en aanvullende

Nadere informatie

Sneltoesten in PowerPoint 2016 voor Mac

Sneltoesten in PowerPoint 2016 voor Mac Sneltoesten in PowerPoint 2016 voor Mac U kunt snel taken uitvoeren met sneltoetsen - een of meer toetsen die u op het toetsenbord indrukt om een taak te voltooien. Bijvoorbeeld, wanneer u met + P het

Nadere informatie

Microsoft Office 2003

Microsoft Office 2003 Computer Basis boek Microsoft Office 2003 Word, Excel en PowerPoint Korte inhoud Inhoudsopgave 7 Voorwoord 15 Deel 1 Werken in Office 2003 17 Deel 2 Word 2003 43 Deel 3 Excel 2003 117 Deel 4 PowerPoint

Nadere informatie

Programma Computer Cursussen

Programma Computer Cursussen Programma Computer Cursussen van februari t/m juni 2015 versie 1 Voorwoord De Stichting Ontmoetingsruimte voor en door Ouderen in de Plantage-Weesperbuurt, kortweg SOOP, presenteert hier het programma

Nadere informatie

Programma Computer Cursussen

Programma Computer Cursussen Programma Computer Cursussen van januari t/m juni 2016 versie 3 Voorwoord De Stichting Ontmoetingsruimte voor en door Ouderen in de Plantage-Weesperbuurt, kortweg SOOP, presenteert hier het programma voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Bonushoofdstukken...

Nadere informatie

In dit document vatten we de belangrijkste wijzigingen van november 2012 en januari 2013 samen.

In dit document vatten we de belangrijkste wijzigingen van november 2012 en januari 2013 samen. Nieuwe Versie Prezi 6 januari 2013 Online presentatietool Prezi heeft begin deze maand weer een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Na de nieuwe interface die november 2012 al werd gelanceerd, waarbij de

Nadere informatie

Hoofdstuk 16: Grafieken en diagrammen: hoe

Hoofdstuk 16: Grafieken en diagrammen: hoe Hoofdstuk 16: Grafieken en diagrammen: hoe 16.0 Inleiding Wanneer je de betekenis van een serie nummers in een presentatie wilt weergeven, zal je ondervinden dat een diagram de meest effectieve manier

Nadere informatie

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten Google Drive Deel 2 documenten I) Wat? 1) De meeste mensen bewerken teksten in de tekstverwerker Word van Microsoft Office. Het is echter ook mogelijk teksten op internet te bewerken en te bewaren. Het

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 8 Introductie Visual Steps 8 Meer over andere Office 2010 -programma s

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 8 Introductie Visual Steps 8 Meer over andere Office 2010 -programma s Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 8 Introductie Visual Steps... 8 Meer over andere Office 2010-programma s... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Bonushoofdstuk... 9 Toets

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 15 De website bij het boek 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 15 De website bij het boek 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 De website bij het boek... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 Uw voorkennis... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave - 3

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave - 3 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Stations, mappen en bestanden 9 1.1 Naar de verkenner 9 1.1.1 Beeld 9 1.1.2 Het actieve station 10 1.2 Structuur van een station 11 1.2.1 Mappen en bestanden 11 1.2.2 Bestanden

Nadere informatie

Programma Computer Cursussen

Programma Computer Cursussen Programma Computer Cursussen van februari t/m juni 2017 versie 1 Voorwoord De Stichting Ontmoetingsruimte voor en door Ouderen in de Plantage-Weesperbuurt, kortweg SOOP, presenteert hier het programma

Nadere informatie

Verschillen met PowerPoint 2007

Verschillen met PowerPoint 2007 1 Verschillen met PowerPoint 2007 In dit bestand krijg je een overzicht van de verschillen met versie 2007 van PowerPoint. Zie je in het boek iets wat op jouw computer niet kan, kijk dan hier om te zien

Nadere informatie

Uitleg schermen online software MBCP

Uitleg schermen online software MBCP Uitleg schermen online software MBCP Als eerst gaat u naar de website www.bouwprijzen-software.nl. Hier krijgt u de onderstaande pagina te zien. Vervolgens kunt u inloggen doormiddel van uw e-mail adres

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Europees Computer Rijbewijs. Module 6

Europees Computer Rijbewijs. Module 6 Europees Computer Rijbewijs Module 6 met PowerPoint 2010 (UK) Presentaties 2011 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: september 2011 ISBN: 978 90 460 0667 2 9 7 8 9 0 4 6 0 0 6 6 7 2 Alle

Nadere informatie

Het maken van een lesplan voor docenten

Het maken van een lesplan voor docenten Het maken van een lesplan voor docenten Afhankelijk van hoeveel materiaal u wilt gebruiken en hoeveel lesuren u beschikbaar heeft, kunt u besluiten om een lesplan op te stellen voor de studenten. Dit maakt

Nadere informatie

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016 Cursussen digitale vaardigheden januari - juni 2016 Een leven lang leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Beeld, Geluid en Actie!

Beeld, Geluid en Actie! Beeld, Geluid en Actie! Adobe in het onderwijs ICT Atelier - 1 - Inhoud 1.Inleiding 2. Doelen 2.1. Hoofddoel 2.2. Subdoel 2.3. Doelgroep 3.Materiaal 3.1. Software 3.2. Hardware 4.Programma 4.1. Data 4.2.

Nadere informatie

Week 3 Cursus Photoshop

Week 3 Cursus Photoshop Week 3 Cursus Photoshop Blenden / Mengen Lagen met elkaar mengen. 1 Week 3 Cursus Photoshop Inleiding Wat is het effect van mengen Hoe is het toe te passen? Oefening met mengen en effecten Blenden = Mengen

Nadere informatie

HANDLEIDING POWERPOINT 2010

HANDLEIDING POWERPOINT 2010 HANDLEIDING POWERPOINT 2010 Ella Wynants & Caroline Nijsmans THOMAS MORE KEMPEN Turnhout Inleiding Dit zijn allerlei handelingen die je vaker zult moeten gebruiken. Je weet al een manier om dit te doen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 15 De website bij het boek 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 15 De website bij het boek 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 De website bij het boek... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 Uw voorkennis... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Rolien de Haan Technologie Zorg en Welzijn 2013

Rolien de Haan Technologie Zorg en Welzijn 2013 Opdracht 2: Een zorgboerderij voor Angela Tijdsplanning: 6 lesuren Inleiding: Angela is een jongedame van 24 jaar, met een licht verstandelijke beperking. Ze woont nog thuis bij haar ouders in Nijverdal.

Nadere informatie

Tussentijds is er een pauze voor een kop koffie of een kop thee, welke bij de prijs is inbegrepen.

Tussentijds is er een pauze voor een kop koffie of een kop thee, welke bij de prijs is inbegrepen. 2014 Cursussen KBO Goirle verzorgt al sinds jaren computercursussen op velerlei gebied. In deze folder leest u welke cursussen er worden gegeven. Wanneer u een cursus gaat volgen worden de benodigde boeken

Nadere informatie

Onze Microsoft gecertificeerde unieke Excel e-learning cursussen zijn incl.:

Onze Microsoft gecertificeerde unieke Excel e-learning cursussen zijn incl.: Cursus Inhoud 15 Modules - 15 Vragen Onze Microsoft gecertificeerde unieke Excel e-learning cursussen zijn incl.: * Praktijkopdrachten met real-time feedback bij gemaakte fouten * Rijke interactieve multimedia

Nadere informatie

Tussentijds is er een pauze voor een kop koffie of een kop thee, welke bij de prijs is inbegrepen.

Tussentijds is er een pauze voor een kop koffie of een kop thee, welke bij de prijs is inbegrepen. 2015 Cursussen KBO Goirle verzorgt al sinds jaren computercursussen op velerlei gebied. In deze folder leest u welke er worden gegeven. Wanneer u een cursus gaat volgen worden de benodigde boeken en/of

Nadere informatie

Tussentijds is er een pauze voor een kop koffie of een kop thee, welke bij de prijs is inbegrepen.

Tussentijds is er een pauze voor een kop koffie of een kop thee, welke bij de prijs is inbegrepen. 2014-2015 Cursussen KBO Goirle verzorgt al sinds jaren computercursussen op velerlei gebied. In deze folder leest u welke cursussen er worden gegeven. Wanneer u een cursus gaat volgen worden de benodigde

Nadere informatie

Basistraining Freelance fotograaf

Basistraining Freelance fotograaf Basistraining Freelance fotograaf WELKOM Leuk dat u de folder van de Basistraining: freelance fotograaf heeft gedownload. Wij leren u in deze training alles wat u moet weten en op basis van waar in de

Nadere informatie

Microsoft PowerPoint Basics Hoe maak je een presentatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen

Microsoft PowerPoint Basics Hoe maak je een presentatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen Als je weet wat er komt, wat inhoud betreft, kijken bij maken van een spreekbeurt, kunnen we praten over jouw PowerPoint presentatie. Je hebt in de klas de basis handelingen op de computer al geleerd zoals:

Nadere informatie

Grafische Instructie. Adobe Illustrator. Adobe Apple Illustrator Pentool selectie openen vector zoom selecteren document

Grafische Instructie. Adobe Illustrator. Adobe Apple Illustrator Pentool selectie openen vector zoom selecteren document Logo uitwerking Adobe Apple Illustrator Pentool selectie openen vector zoom selecteren document Illustraties maken menu palletten muis aanwijzer dtp kleuren Copyright juni 2013 Wytse Kloosterman Gewone

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

MS Office 2010 cursussen

MS Office 2010 cursussen MS Office 2010 cursussen Inleiding Versie 18/11/2011 Dit document is bedoeld om inzicht te geven in de onderwerpen van MS Office cursussen die door CME Consultancy verzorgd kunnen worden. Tenzij anders

Nadere informatie

FOTOGRAFIE IN DE MAKELAARDIJ INCOMPANY TRAINING

FOTOGRAFIE IN DE MAKELAARDIJ INCOMPANY TRAINING FOTOGRAFIE IN DE MAKELAARDIJ INCOMPANY TRAINING VOORWOORD In het huidige digitale tijdperk wordt het steeds belangrijker om in de makelaardij optimaal te presenteren. Potentiële kopers beslissen steeds

Nadere informatie

2 Specificatie In deze tabel staat voor welk crebotraject de leereenheid is gemaakt Crebotraject code: 95314

2 Specificatie In deze tabel staat voor welk crebotraject de leereenheid is gemaakt Crebotraject code: 95314 LEEREENHEID Photoshop 2 Dit document bestaat uit twee onderdelen - Onderdeel Leereenheid - Onderdeel Onderwijsproduct 1 Naam leereenheid In deze tabel staat de naam en het type van de leereenheid Leereenheid

Nadere informatie

FrontPage 2000. Websites voor iedereen

FrontPage 2000. Websites voor iedereen FrontPage 2000 Websites voor iedereen Andy Camps, 2001 Inhoud 2 Inhoud Inhoud...2 Woord vooraf...7 Hoe met deze cursus werken?...8 1. Proloog webtechno, rauwkost...9 1.1. Internetadres...9 1.1.1. Domein

Nadere informatie

Deel 1 Werken in Office 2007 15. Deel 2 Aan de slag met Word 2007 45. Deel 3 Aan de slag met Excel 2007 131

Deel 1 Werken in Office 2007 15. Deel 2 Aan de slag met Word 2007 45. Deel 3 Aan de slag met Excel 2007 131 Computer Basis boek Office 2007 Word, Excel & PowerPoint Korte inhoud Inhoudsopgave 5 Voorwoord 13 Deel 1 Werken in Office 2007 15 Deel 2 Aan de slag met Word 2007 45 Deel 3 Aan de slag met Excel 2007

Nadere informatie

Technieken en nieuwe trends in presenteren

Technieken en nieuwe trends in presenteren Technieken en nieuwe trends in presenteren HA-8512-03 Dienst Curriculum & vorming Nascholing ICT Paul Decuypere - Joëlle Robberecht - Guy Willems 2018 Guimardstraat 1, 1040 Brussel Guimardstraat 1, 1040

Nadere informatie

Dit zijn onze nieuwe flyers, waarbij je de achterzijde zelf kan printen met jouw eigen informatie.

Dit zijn onze nieuwe flyers, waarbij je de achterzijde zelf kan printen met jouw eigen informatie. Dit zijn onze nieuwe flyers, waarbij je de achterzijde zelf kan printen met jouw eigen informatie. Bijgaand een aantal voorbeelden die je zou kunnen gebruiken. Lettertype van de voorzijde van de flyer

Nadere informatie

Overzicht modulefiches Webdesigner

Overzicht modulefiches Webdesigner Overzicht modulefiches Webdesigner Inhoud TSO 3 Websiteproductie 1... 2 TSO 3 Websiteproductie 2... 3 TSO 3 Project webdesign... 4 TSO 3 Digitale beeldverwerking... 5 Digitale beeldverwerking 1... 5 Interfacedesign...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Bonushoofdstukken...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 15 De website bij het boek 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 15 De website bij het boek 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 De website bij het boek... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 Uw voorkennis... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

COMPUTERCURSUS VOOR SENIOREN

COMPUTERCURSUS VOOR SENIOREN COMPUTERCURSUS VOOR SENIOREN COMPUTERCURSUSSEN VOOR SENIOREN duidelijk en leerzaam Welzijn Teylingen organiseert al ruim 10 jaar samen met Stichting SeniorWeb computercursussen. De cursussen worden gegeven

Nadere informatie

Inhoud Expertcursus. Word 2010 NL-NL

Inhoud Expertcursus. Word 2010 NL-NL Inhoud Expertcursus Word 2010 NL-NL Hoofdstuk 1 Inhoudsopgave en lijsten... 6-45 Inhoudsopgave genereren... 6-45 Inhoudsopgave bijwerken... 6-48 Inhoudsopgave opmaken... 6-49 Lijst van figuren en autorisaties...

Nadere informatie

Praktijkinstructie Tekstverwerking 1 (CSE12.1/CREBO:53139)

Praktijkinstructie Tekstverwerking 1 (CSE12.1/CREBO:53139) instructie Tekstverwerking 1 (CSE12.1/CREBO:53139) pi.cse12.1.v2 ECABO, 1 september 2003 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of gepubliceerd

Nadere informatie

Wanneer : eenmaal per 2 weken op woensdag van uur Startdata : 13 september 2017 en 17 januari Docent : Henk Meijer

Wanneer : eenmaal per 2 weken op woensdag van uur Startdata : 13 september 2017 en 17 januari Docent : Henk Meijer Er is een groot aanbod in computercursussen. De lesstof wordt zoveel mogelijk aangepast aan de wensen en het niveau van de deelnemers. Tijdens de lessen kunt u aangeven wat u wilt leren. Indien u een laptop

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Computercursussen. Ons aanbod dit najaar 2015:

Computercursussen. Ons aanbod dit najaar 2015: Computercursussen Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor

Nadere informatie

Powerpoint 2013 Snelstartgids

Powerpoint 2013 Snelstartgids Aan de slag Microsoft Powerpoint 2013 ziet er anders uit dan eerdere versies. Daarom hebben we deze handleiding samengesteld om de leercurve zo kort mogelijk te maken. Pagina 1 van 9 Aan de slag Wanneer

Nadere informatie

Computercursussen. In deze folder staat alle informatie over de computercursussen die gegeven worden bij Punt Welzijn. Senioren

Computercursussen. In deze folder staat alle informatie over de computercursussen die gegeven worden bij Punt Welzijn. Senioren Computercursussen In deze folder staat alle informatie over de computercursussen die gegeven worden bij Punt Welzijn Senioren Inhoudsopgave cursussen blz Inhoudsopgave... 3 Algemene informatie... 4 Basiscursus

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Les 3: Het diagram voor gevorderden

Les 3: Het diagram voor gevorderden Les 3: Het diagram voor gevorderden Aangezien het diagram en het tekstscherm met elkaar zijn verbonden zult u zien dat het diagram is veranderd na uw werk in het tekstscherm. In deze les maakt u uw diagram

Nadere informatie

Inhoud: Inleiding Paragraaf 1.1 Blz 2. Inleiding Paragraaf 2.2 Blz 3. Opgroeien met computers Blz 4,5,6. Computers op school Blz 7.

Inhoud: Inleiding Paragraaf 1.1 Blz 2. Inleiding Paragraaf 2.2 Blz 3. Opgroeien met computers Blz 4,5,6. Computers op school Blz 7. Inhoud: Inleiding Paragraaf 1.1 Blz 2. Inleiding Paragraaf 2.2 Blz 3. Opgroeien met computers Blz 4,5,6 Computers op school Blz 7. De toekomst en de pc Blz 8, 9 Nawoord Blz 10. Inleiding Paragraaf 1.1

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 15 De website bij het boek 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 15 De website bij het boek 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 De website bij het boek... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 Uw voorkennis... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 15 De website bij het boek 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 15 De website bij het boek 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 De website bij het boek... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 Uw voorkennis... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10 1. Je spreekbeurt voorbereiden 11 1.1 Een onderwerp kiezen... 12 1.2 Informatie verzamelen...

Nadere informatie

Inleiding. Meer informatie Digitaal Leerplein -

Inleiding. Meer informatie Digitaal Leerplein - Inleiding Deze catalogus bevat een overzicht van alle programma s uit het Digikundig Sollicitatie-pakket. Het Digikundig sollicitatie-pakket is de e-learningportal van Digitaal Leerplein; hét startpunt

Nadere informatie

Grafische Instructie. Adobe Illustrator. Adobe Apple Illustrator Pentool selectie openen vector zoom selecteren document

Grafische Instructie. Adobe Illustrator. Adobe Apple Illustrator Pentool selectie openen vector zoom selecteren document Logo uitwerking Adobe Apple Illustrator Pentool selectie openen vector zoom selecteren document Illustraties maken menu palletten muis aanwijzer dtp kleuren Copyright juni 2013 Wytse Kloosterman Gewone

Nadere informatie

Aan de slag. Zie meer opties Klik op deze pijl om meer opties te bekijken in een dialoogvenster.

Aan de slag. Zie meer opties Klik op deze pijl om meer opties te bekijken in een dialoogvenster. Aan de slag Microsoft PowerPoint 2013 ziet er anders uit dan eerdere versies, dus hebben we deze handleiding gemaakt, zodat u zo snel mogelijk aan de slag kunt. De benodigde opdrachten zoeken Klik op een

Nadere informatie

Aan de slag. Meer opties Klik op deze pijl om meer opties in een dialoogvenster te zien.

Aan de slag. Meer opties Klik op deze pijl om meer opties in een dialoogvenster te zien. Aan de slag Microsoft PowerPoint 2013 ziet er anders uit dan eerdere versies. Daarom hebben we deze handleiding samengesteld om de leercurve zo kort mogelijk te maken. Vinden wat u zoekt Klik op een linttabblad

Nadere informatie

Cursus Excel 2016 Basis

Cursus Excel 2016 Basis Cursus Excel 2016 Basis Lesvormen: In-company maatwerk, Open inschrijving (klassikale cursus), Individueel, Werkplekbegeleiding, Kosten: 299,- excl. BTW per deelnemer Duur: 1 dag, Taal: Nederlands, Engels,

Nadere informatie

PowerPoint: Presenteer je passie

PowerPoint: Presenteer je passie PowerPoint: Presenteer je passie pagina 1 2 3 4 5 6 totale cursus Wie aan PowerPoint denkt, denkt meestal aan een bedrijfspresentatie of een handleiding bij een referaat. Maar ook hobbyisten kunnen het

Nadere informatie

Inhoud training Microsoft Word

Inhoud training Microsoft Word Inhoud training Microsoft Word Basis & Gevorderd Word Basis Hoofdstuk 0 Basisvaardigheden o Indeling in schijven, mappen en bestanden o Beheren van bestanden en mappen o Bestanden opslaan o Bestanden openen

Nadere informatie

Programma. Najaar 2015. * Computercursussen en Presentaties *

Programma. Najaar 2015. * Computercursussen en Presentaties * Programma Najaar 2015 * Computercursussen en Presentaties * ALGEMENE INFORMATIE Cursussen: Onze lesruimte is in de bibliotheek van Mierlo, Dorpsstraat 113. Zelfstandig oefenen, onder begeleiding van een

Nadere informatie

Uitgeverij cd/id multimedia

Uitgeverij cd/id multimedia Computer Basis boek Office 2010 Word, Excel & PowerPoint Korte inhoud Inhoudsopgave 5 Voorwoord 13 Deel 1 Werken in Office 2010 15 Deel 2 Aan de slag met Word 2010 47 Deel 3 Aan de slag met Excel 2010

Nadere informatie

Microsoft Word 365. Kennismaken AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365

Microsoft Word 365. Kennismaken AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365 Microsoft Word 365 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

INHOUD. Ten geleide 13. 1 Het venster van PowerPoint 15

INHOUD. Ten geleide 13. 1 Het venster van PowerPoint 15 INHOUD Ten geleide 13 1 Het venster van PowerPoint 15 1.1 Inleiding 15 1.2 Het venster 15 1.2.1 De Officeknop/menutab Bestand 15 1.2.2 Werkbalk Snelle toegang 18 1.2.3 De titelbalk 19 1.2.4 Het lint 20

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel 1 Word 2010

Inhoudsopgave. Deel 1 Word 2010 Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Nieuwsbrief... 9 Introductie Visual Steps... 10 Wat heeft u nodig?... 10 Verschillende versies... 11 Uw voorkennis... 11 Hoe werkt u met dit boek?... 12 De volgorde van lezen...

Nadere informatie

Powerpoint. Inleiding

Powerpoint. Inleiding Powerpoint Inleiding PowerPoint is een programma waarmee je op een handige manier presentaties kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld tekst combineren met beeld en geluid en dit in de vorm van een serie dia

Nadere informatie

PowerPoint 2010 in 12 stappen

PowerPoint 2010 in 12 stappen Omschrijving Volledige progressieve training PowerPoint 2010 in 12 stappen (12 modules, 123 rubrieken) Duur 14:21 Inhoud 1. Leer PowerPoint kennen en maak uw eerste dia's Ontdek PowerPoint en voer uw eerste

Nadere informatie

PowerPoint Mijn naam is; Cees van Aarle

PowerPoint Mijn naam is; Cees van Aarle Mijn naam is; Cees van Aarle Boodschap / Doelgroep Wat vind je doelgroep belangrijk? Aandachtspunt; - waarin onderscheid je jezelf van de rest, - wat maakt je uniek? Hoe maak je dat anderen duidelijk,

Nadere informatie

Basistraining Freelance fotograaf

Basistraining Freelance fotograaf Basistraining Freelance fotograaf WELKOM Leuk dat u de folder van de Basistraining: freelance fotograaf heeft gedownload. Wij leren u in deze training alles wat u moet weten en op basis van waar in de

Nadere informatie

Computercursussen en workshops. Cursusoverzicht voorjaar 2012

Computercursussen en workshops. Cursusoverzicht voorjaar 2012 Computercursussen en workshops Cursusoverzicht voorjaar 2012 Op zoek naar een leuke cursus of workshop? Cursussen en workshops In dit informatieboekje vindt u alle cursussen en workshops van de bibliotheken

Nadere informatie

Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2007

Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2007 Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2007 1. Raster en hulplijnen Klik met rechter muisknop in een lege dia Klik in het afrolmenu op Raster en hulplijnen en stel onderstaande eigenschappen in 2.

Nadere informatie

Een eerste kennismaking

Een eerste kennismaking 27-2-2006 1 W erkstukken m a ken m et Po w erpo int Een eerste kennismaking PowerPoint is het presentatieprogramma van Microsoft waarmee we informatie, d.m.v. dia s, op een duidelijke manier kunnen presenteren.

Nadere informatie

Sneltoetsen in PowerPoint 2016 voor Windows

Sneltoetsen in PowerPoint 2016 voor Windows Sneltoetsen in PowerPoint 2016 voor Windows Hieronder een overzicht van veelgebruikte sneltoetsen in Microsoft PowerPoint. Deze sneltoetsen zijn van toepassing in vrijwel alle versies, waaronder PowerPoint

Nadere informatie