Gebruikersaccountbeheer (UAC)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruikersaccountbeheer (UAC)"

Transcriptie

1 Gebruikersaccountbeheer (UAC) Ook in Windows 7 is Gebruikersaccountbeheer (UAC) aanwezig. In Windows Vista is alleen de mogelijkheid om deze 'toestemmingen vensters' uit te schakelen. In Windows 7 is dit uitgebreid met een schuifbalk. Met de schuifbalk kun je zelf de strengheid van Gebruikersaccountbeheer bepalen, hier is er de keuze uit vier niveaus. Met het meest strenge niveau worden er altijd meldingen gegeven, bijvoorbeeld op het moment dat je bepaalde onderdelen van het configuratiescherm bekijkt of wijzigt; met Standaard worden er geen meldingen meer getoond op het moment dat je zelf wijzigingen aanbrengt maar alleen als programma's dit willen doen. Met het derde niveau verdwijnt het donkere venster rondom een melding maar worden er wel meldingen getoond op het moment dat programma's iets willen wijzigen en met het laatste niveau wordt Gebruikersaccountbeheer geheel uitgeschakeld. Op het moment dat een melding verschijnt staat hierin direct een link naar het UAC scherm waar je de strengheid kunt aanpassen.

2 Windows Media Center Binnen Windows 7 is standaard een Windows Media Center gadget opgenomen waarvan hieronder een screenshot. Verder is het nu bij het starten van Windows Media Center makkelijker om een onderdeel te kiezen als muziek, internet tv, foto's, video s etc.

3 Bibliotheken Nieuw in Windows 7 zijn de Bibliotheken, een nieuwe manier om bijvoorbeeld muziek en foto's te beheren. Bestanden worden gekoppeld aan een Bibliotheek en bevinden zich in principe niet fysiek in deze map maar staan op verschillende locaties, wat direct het grote verschil is met een reguliere map. Zo kunnen in een Bibliotheek bestanden voorkomen die in werkelijkheid opgeslagen staan op een externe schijf of op een andere partitie of andere computer. Op deze manier kun je eigen 'verzamelingen / sets' aanmaken met bijvoorbeeld alle vakantiefoto's, die dus in werkelijkheid op verschillende locaties. Je hebt dan op deze manier in één keer een overzicht van al deze foto's. Standaard bestaan in Windows 7 een viertal bibliotheken, te weten, Muziek, Video's, Afbeeldingen en Documenten. Je kunt ook eigen bibliotheken aanmaken.

4 Thuisgroepen In het Netwerkcentrum is een nieuwe optie te vinden, genaamd Thuisgroepen. Met een thuisgroep kan er snel een thuisnetwerk gecreëerd worden om zodoende makkelijk video's, foto's, printers en andere bestanden te kunnen delen. Een thuisgroep is eenvoudig aan te maken via het Netwerkcentrum. Echter moet daarvoor wel de netwerklocatie ingesteld staan op 'Thuisnetwerk' en niet op Particulier of Openbaar. Je kunt zelf bepalen wat je wel en wat je niet wilt delen qua bestanden en apparatuur. Andere computers moeten wel voorzien zijn van Windows 7 om zich aan te kunnen melden bij een thuisgroep. Standaard wordt een thuisgroep voorzien van een automatisch gegenereerd wachtwoord die later via de opties is te wijzigen naar een eigen gewenst wachtwoord. Verder geldt dat de thuisgroep ook beschikbaar is in Windows Verkenner. Als laatste kan een link naar de thuisgroepen ingeschakeld worden als item in het Menu Start..

5

6 Lettertypen Windows 7 bevat natuurlijk ook een map met lettertypen die is te vinden in de Windows map. Voorheen zag je in Windows Vista hier normale iconen bij de verschillende geïnstalleerde lettertypes. In Windows 7 worden in deze iconen voorbeelden van de lettertypes getoond met de letters 'ABG'. Nieuw is ook de onderscheid dat gemaakt wordt tussen een apart lettertype en een lettertypefamilie. Zodra je klikt op deze gegroepeerde lettertypes worden de bijbehorende lettertypen getoond, bijvoorbeeld in het geval van Arial waaronder meerdere lettertypen vallen. Een andere optie is hier om lettertypes te verbergen, daarmee verwijder je de lettertypen dus niet maar worden ze niet meer getoond in programma's. In totaal zijn er meer dan 40 nieuwe lettertypen toegevoegd aan Windows 7.

7 Paint, WordPad en de Rekenmachine Paint heeft in Windows 7 een flinke opknapbeurt gekregen evenals WordPad. Paint en WordPad zijn beide voorzien van de Ribbon interface vergelijkbaar met Office Vergeleken met de versie in Windows Vista zijn er diverse opties toegevoegd in Paint. Zo is het nu mogelijk om gebruik te maken van verschillende soorten Brushes en is het mogelijk om verschillende soorten Vormen in te voegen. Daarnaast is er een Liniaal toegevoegd, Rasterlijnen en de optie om over te schakelen naar volledig scherm. Via de opties is het nu eenvoudiger om een vast bestandsformaat te kiezen, standaard staat dit nu ingesteld op.png. WordPad is eveneens voorzien van de Ribbon interface met hierin de bekende opties zoals onder andere een knop om Paint te openen en zodoende snel een tekening in te voegen evenals de datum of een afbeelding. Net als bij Paint is het ook mogelijk om de Ribbon in te klappen. Nieuw is de mogelijkheid om in te zoomen en de ondersteuning voor het.docx formaat. Het.docx formaat is de standaard waarin Office Word 2007 bestanden worden opgeslagen. Deze kunnen dus ook worden geopend, en opgeslagen met WordPad. Echter ondersteuning voor het.doc formaat is er niet. Verder ondersteuning voor.odt (OpenDocument) bestanden.

8 Image bestanden Binnen Windows 7 is er nu ondersteuning toegevoegd voor het branden van image bestanden,.iso en.img, oftewel het 'Windowshulpprogramma voor het branden van schijfkopiebestanden'. Na het klikken met de rechtermuisknop op een image bestand is er een optie "Schijfkopie bestand branden". Na het klikken opent er een klein venster waarmee vervolgens gebrand kan worden. Op het moment dat je een herschrijfbare DVD gebruikt zal er eerst een melding verschijnen met de vraag of je de DVD eerst wil wissen.

9 Ontspanning Als eerste een nieuw pictogram voor Ontspanning. Onder ontspanning zijn de diverse bekende Windows (Vista) spellen aanwezig zoals FreeCell, Patience, Mijnenveger, Spider Solitaire, Purble Place, Hartenjagen, Chess Titans en Mahjong Titans, echter is hier Inkball, nieuw in Windows Vista weer komen te vervallen. Wel zijn de internetspellen zoals bekend in Windows XP weer nieuw leven in geblazen; deze ontbraken in Windows Vista. De internetspellen zoals die nu te vinden zijn in Windows 7 zijn Backgammon, Dammen en Spades. Mahjong Titans, Chess Titans en de internetspellen missen in de Starter versie en de Basic versie. Standaard zijn er geen spellen geïnstalleerd in de Professional versie zoals dat nu ook het geval is met Windows Vista Business. De spellen zijn echter wel via het Configuratiescherm toe te voegen. Nieuw is, dat statistieken per spel worden bijgehouden; deze worden getoond in de rechterbalk van het Ontspanningsvenster. Hier kun je dan snel bekijken hoe vaak een spel is gespeeld, hoe vaak er werd gewonnen etc. Als laatste is te zien of er een update beschikbaar is voor een geïnstalleerd spel met de mogelijkheid om deze te downloaden. Nieuw zijn ook de Spelproviders zoals spellenwebsite MSN Games.

10 Windows Media Player 12 Standaard beschikt Windows 7 over Windows Media Player 12. In de Media Player 12 is de optie "Rippen" verdwenen en is er een duidelijke scheiding gemaakt tussen de mediabibliotheek en het afspeelvenster. Afspeellijsten kunnen makkelijker beheerd worden vanuit het afspeelvenster en kan er eenvoudiger geschakeld worden tussen verschillende aangemaakte afspeellijsten. Ook kunnen de afspeellijsten net als in Windows Media Player 11 vanuit de mediabibliotheek beheerd worden. Verder de toevoeging van onder andere DivX en XviD ondersteuning. Met het beschikbaar komen van de Jump Lists en de mogelijkheid om via de thumbnail Media Player te bedienen is de geïntegreerde Media Speler in de taakbalk komen te vervallen. Daarnaast zal Windows Media Player 12 standaard.mov bestanden kunnen afspelen. Dit heeft tot gevolg dat hiervoor niet meer Apples QuickTime gebruikt hoeft te worden of een ander alternatief programma. Met Windows Media Player 12 kan er gestreamed worden via internet naar een andere computer in combinatie met een Live-account die dan gekoppeld wordt aan het Windows 7 gebruikersaccount. Media kan verder gedeeld worden via bijvoorbeeld een thuisgroep.

11

12 Internet Explorer 8 Standaard in Windows 7 is Internet Explorer 8 opgenomen die ook is te downloaden voor Windows Vista en Windows XP. Met Internet Explorer 8 introduceert Microsoft diverse nieuwe functionaliteiten en vernieuwingen waaronder de Privacy modus en de Web Slices. Windows Virtual PC en Windows XP Mode Windows 7 heeft gratis de beschikking over Windows Virtual PC en Windows XP Mode. Deze nieuwe functie is gebaseerd op Virtual PC en is alleen gratis beschikbaar voor Windows 7 Professional, Ultimate en Enterprise gebruikers. Virtual PC is een gratis programma van Microsoft, waarmee je eenvoudig Windows versies kunt simuleren binnen een bestaande Windows installatie. Windows Virtual PC in combinatie met Windows XP Mode voor Windows 7 gaat een stap verder en hiermee heb je de mogelijkheid om oudere software rechtstreeks vanuit Windows 7 te draaien. Configuratiescherm In het configuratiescherm is het nu mogelijk om de weergave te wijzigen met een drop down menu; ook is hier het uiterlijk enigszins vernieuwd. In het keuzemenu kun je kiezen uit de volgende weergaves: Categorie, Grote - en Kleine pictogrammen. Nieuw in het Configuratiescherm is de optie Referentiebeheer om onder andere gebruikersnamen en wachtwoorden op te slaan voor websites, servers en programma's, om zodoende eenvoudig in te kunnen loggen. Hierin wordt een eventueel gekoppeld Windows Live ID ook getoond. Alle gegevens kunnen geëxporteerd worden vanuit Referentiebeheer, zodat deze later eventueel weer hersteld kunnen worden. 'Locatiesensoren en andere sensoren' is eveneens nieuw in het Configuratiescherm. Windows 7 biedt ondersteuning voor allerlei sensoren als bewegingssensoren, lichtsensoren en GPS sensoren waarmee plaatsbepaling mogelijk is.

13

14 Biometrische apparaten In Windows 7 is er nog een nieuwe optie geïntroduceerd in het Configuratiescherm, genaamd Biometrische apparaten. Biometrische apparaten zijn bijvoorbeeld vingerafdruklezers om mee in te kunnen loggen, in plaats van het opgeven van een wachtwoord. De optie is niet in het configuratiescherm te zien als je niet beschikt over een vingerafdruklezer.

15 BitLocker Ook BitLocker, geïntroduceerd in Windows Vista, is weer aanwezig. Met BitLocker is het mogelijk om harde schijven te versleutelen. Nieuw in Windows 7 is hier de optie BitLocker To Go om bijvoorbeeld snel USB sticks of externe schijven te versleutelen. Via Computer kun je dan met de rechtermuisknop klikken op een USB stick, waarna je kunt kiezen voor Turn on BitLocker. Er opent dan een wizard om de stick de versleutelen met als laatste optie de mogelijkheid om een recoverybestand te maken voor het geval dat je het wachtwoord niet meer weet. Versleutelde stations kunnen standaard uitgelezen worden op een computer met Windows 7. Hiervoor kan ingesteld worden dat er geen wachtwoord is benodigd op het moment dat de stick wordt uitgelezen op de computer waarop deze vergrendeld is. Een versleutelde stick zal ook met behulp van een aanvullend programma uit te lezen zijn op Windows XP en Windows Vista. Het is

16 daarnaast ook mogelijk om bijvoorbeeld in Vista een vergrendelde stick in zijn geheel te formatteren. De data is dan uiteraard weg, maar de stick is vervolgens wel weer te gebruiken. Windows-onderdelen In Windows 7 bestaat de mogelijkheid om de browser Internet Explorer 8 uit te schakelen via het Configuratiescherm, Programma's, 'Windows onderdelen in of uitschakelen'. Op dezelfde manier kan de browser dan eventueel ook weer opnieuw ingeschakeld worden. Echter niet alleen Internet Explorer 8 kan uitgeschakeld worden, maar ook andere onderdelen als Windows Media Player 12, Windows Media Center, Windows Search, Windows Gadget Platform en Windows DVD maker. Defragmenteren Een ander punt is er met Defragmenteren. Ten opzichte van Windows Vista is Defragmentatie iets vernieuwd qua lay-out maar is nu ook de fragmentatie in procenten te zien per schijf. Dit is iets wat in voorgaande Windows versies nog niet te zien was.

17 Probleemstappenbeschrijving Nieuw in Windows 7 is de Probleemstappenbeschrijving. Een kleine tool die is te bereiken via Uitvoeren, psr.exe of te vinden is in de map 'C:\Windows\System32'. Met de Probleemstappenbeschrijving is het mogelijk om stappen op te nemen binnen Windows 7 als aanvulling voor bijvoorbeeld systeembeheerders bij het oplossen van een probleem. Zodra je klikt op Opname starten wordt elke stap die je doet met de muis opgenomen. Na het stoppen van de opname wordt er een zipbestand opgeslagen met daarin een MHTML bestand / rapport met de genomen stappen en screenshots. Tijdens het opnemen wordt alles wat je typt niet opgenomen, echter is er de optie om tijdens het opnemen commentaar in te voegen, wat weer terugkomt in het rapport. Extra s Microsoft heeft sinds de lancering van Windows Vista een aantal Extra s uitgebracht voor het besturingssysteem. Deze aanvullingen zijn alleen voor de Ultimate versie van Windows Vista en worden geïnstalleerd, zodra beschikbaar via het update centrum. Een voorbeeld van een aanvulling is de functie Dreamscene, een mogelijkheid om filmpjes in te stellen als bureaubladachtergrond. Deze aanvullingen zijn niet meer beschikbaar in de Ultimate versie van Windows 7. Windows Prestatie Index De Windows Prestatie index zoals deze werd geïntroduceerd in Windows Vista, is uitgebreid. De Prestatie Index is een totaalscore die Windows geeft aan de hardware van je PC; hoe hoger het getal, hoe beter je PC presteert. De totaalscore is een samenvattende score gebaseerd op vijf aparte onderdelen van je PC. De vijf onderdelen bestaan uit de processor, het geheugen (RAM), grafisch, grafische weergave voor spellen en de harde schijf. Er kan nu maximaal een score tot 7.9 worden toegekend.

18 Apparaten en printers Onder het Menu Start is het onderdeel Apparaten en printers opgenomen, waarmee een overzicht is te bekijken van onder andere printers maar ook andere eventueel geïnstalleerde apparaten zoals een telefoon, camera of gewoonweg de muis of een vingerafdruklezer. Door hier bijvoorbeeld een Printer te selecteren, komen in een aangepast venster nadere opties tevoorschijn. Voor bepaalde apparaten die ondersteund worden kan er aanvullende informatie van internet opgehaald worden, waarna er een afbeelding van het apparaat wordt getoond en wordt ook het venster met opties getoond met het logo van de fabrikant plus eventueel een link naar de website van de fabrikant of andere handige links. Nieuw is ook Locatie-afhankelijk Afdrukken. Dit houdt in dat je een standaard printer per netwerk in kunt stellen, met name bedoeld voor laptops. Op deze manier stel je dan per netwerk een standaardprinter in, die dan geactiveerd wordt op het moment dat je verbinding maakt met het netwerk.

19 Verwijderde onderdelen In Windows 7 zijn ook een aantal onderdelen komen te vervallen. Als eerste is Windows Sidebar, de extra taakbalk in Windows Vista komen te vervallen. In voorgaande Windows versies was er altijd een standaard mailprogramma aanwezig met Outlook Express en Windows Mail in Windows Vista, in Windows 7 is er geen mailprogramma meer aanwezig. Naast deze programma's zijn ook Windows Movie Maker, Windows Live Messenger, Windows Fotogalerie, Windows Agenda en Windows Contactpersonen verwijderd. Deze programma's worden vervangen door het gratis te downloaden Windows Live Essentials. Windows Live Essentials is de bundel met Windows Live Messenger, Windows Live Mail en andere soortgelijke programma's. Windows DVD Maker is nog wel aanwezig in Windows 7 evenals Windows Faxen en Scannen. Er zijn een aantal screensavers komen te vervallen. Dit zijn: Noorderlicht, Windows Energie en Windows Logo. Linten, Bubbels. Mystiek en 3D Tekst zijn nog wel aanwezig. Back-upcentrum Binnen het Back-upcentrum ook een nieuwe mogelijkheid om nu back-ups te maken van geselecteerde mappen, waar dit voorheen niet mogelijk was. Op deze manier kun je ook specifieke bestanden weer terugplaatsen uit de back-up. Hierbij heb je de keuze om een bestand op de originele locatie terug te plaatsen of op een andere locatie. Bij het maken van een back-up kan ook een netwerklocatie gekozen worden om de back-up op te slaan en kan er een tijdsschema ingesteld worden zoals dat ook mogelijk was in Vista. Hier is ook nog een optie Een systeemherstelschijf maken. Deze herstelschijf-optie verscheen al eerder in een bèta van Windows Vista Service Pack 1 maar verdween uiteindelijk in de definitieve versie.

20

21 Mapopties In de mapopties eveneens een aantal kleine nieuwe opties. Als eerste is de kop "Navigatiedeelvenster" nieuw en de kop taken is verdwenen, waaronder de opties "Klassieke Windows-mappen gebruiken", "Voorbeeld en filters weergeven". Bijvoorbeeld als je navigeert naar een locatie op je schijf met Windows Verkenner, zal nu niet meer standaard de boomstructuur links ook 'mee' uitklappen zoals dat wel gebeurt in Vista. Dit moet ingeschakeld worden via de Mapopties. Verder een nieuwe optie in het weergave menu die standaard is aangevinkt, "Beveiligde besturingssysteembestanden verbergen". Upgrade en Windows Anytime Upgrade Met Windows Anytime Upgrade kan een bestaande Windows versie, bijvoorbeeld Windows 7 Home Premium geüpgraded worden naar een uitgebreidere versie. Dit kon al in Windows Vista en deze optie is nu weer aanwezig. Omdat alle versies van Windows 7 in principe op de DVD staan kan het upgraden snel verlopen. Het upgraden duurt ongeveer 10 minuten na de aanschaf van een productsleutel. Het is daarbij niet mogelijk om te upgraden van een 32-bit versie naar een 64-bit versie, of andersom.

22 Een aantal laatste kleinigheidjes In Windows 7 is ondersteuning toegevoegd voor virtuele schijven en DirectX 11 is aanwezig. In Vista was het mogelijk om een alternatief opstartscherm in te schakelen. Op het moment dat je in Windows 7 deze stappen uitvoert wordt het opstartlogo geheel uitgeschakeld en zie je alleen een zwart scherm tijdens het opstarten. Verbinding met Extern Bureaublad / Remote Desktop is ook geheel vernieuwd met onder andere een nieuwe lay-out. Windows Fotogalerie is aanwezig in de vorm van Windows Photo Viewer, in feite een uitgeklede versie van Fotogalerie. Opties om afbeeldingen direct te bewerken zoals het bijsnijden en het verwijderen van rode ogen zijn er niet meer. Je kunt nog wel een foto roteren, mailen, branden, inzoomen en printen. In Windows Verkenner kan nu het zoekveld rechts boven in het venster vergroot worden, waardoor dan automatisch de adresbalk iets kleiner wordt. Programma s op een USB stick zullen in Windows 7 niet meer automatisch opstarten zoals in Vista en XP. CD's en DVD's zullen nog wel automatisch starten. Nieuw in Windows Verkenner is dat de geschiedenis van de adresbalk eenvoudig is te wissen via de rechtermuisknop en de optie 'Geschiedenis wissen'. Ook nieuw in Verkenner is een knop in de werkbalk om snel een nieuwe map aan te maken en een knop om een map toe te voegen aan een bibliotheek. De optie Lege Blu-ray disc is toegevoegd bij Auto Play. Net als in Windows Vista is er in Windows 7 ook de mogelijkheid om een programma in compatibiliteitsmodus te draaien. Nieuw toegevoegd in de lijst zijn Vista, Vista SP1, Vista SP2 en XP SP3. De functies Webfilter en Activiteitenrapportage onder Ouderlijk toezicht zijn komen te vervallen.

Versie 8.6.2 GEBRUIKERSHANDLEIDING

Versie 8.6.2 GEBRUIKERSHANDLEIDING Versie 8.6.2 GEBRUIKERSHANDLEIDING Copyright 1981-2015 Netop Business Solutions A/S. All Rights Reserved. Portions used under license from third parties. Please send any comments to: Netop Business Solutions

Nadere informatie

Microsoft Windows. Naam. 16-bit besturingssystemen

Microsoft Windows. Naam. 16-bit besturingssystemen Microsoft Windows Microsoft Windows is de naam van de besturingssystemen van Microsoft voor de personal computer. Het werd in 1985 gelanceerd en domineert sinds de introductie vanwindows 95 in 1995 de

Nadere informatie

Compad Bakkerij Support Handleiding

Compad Bakkerij Support Handleiding Compad Compad Bakkerij Support Handleiding Geldig tot en met: 8 augustus 2012 Latest Content: i:\handboek\compad bakkerij\compad bakkerij supportboek.docx Auteur: Carol Esmeijer, Compad Software Compad

Nadere informatie

KPN ÉÉN Software Integratie Outlook. Handleiding

KPN ÉÉN Software Integratie Outlook. Handleiding KPN ÉÉN Software Integratie Outlook Handleiding Inhoud 1. Inleiding 3 2. Installeren 4 3. Snel starten 5 3.1 Telefoonscherm 5 3.2 Preview venster 6 4. Bellen 7 4.1 Bellen met een telefoonnummer op papier

Nadere informatie

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail Online foto s delen Tja, dan zit de vakantie er weer (bijna) op. Genoten van de zon, lekker uitgerust, en alle mooie momenten vastgelegd met de camera. Misschien hebt u wel honderden foto's op een geheugenkaartje

Nadere informatie

T-MOBILE CLOUD Windows Handboek. Private Planet, Ltd.

T-MOBILE CLOUD Windows Handboek. Private Planet, Ltd. T-MOBILE CLOUD Windows Handboek Private Planet, Ltd. Copyright 2013 Private Planet Ltd. Sommige applicaties zijn niet beschikbaar in alle gebieden. De beschikbaarheid van de applicatie varieert. Bedrijfs-

Nadere informatie

Vodafone Mobile Broadband

Vodafone Mobile Broadband Gebruikershandleiding: Vodafone Mobile Broadband Gebruikershandleiding: Vodafone Mobile Broadband Inhoudsopgave Introductie 3 Systeemvereisten 3 Software downloaden en installeren 4 Standaard gebruik 7

Nadere informatie

HIPIN Desktop Integratie

HIPIN Desktop Integratie HIPIN Desktop Integratie Applicatie Integratie met HIP Telefonie Gebruikershandleiding Versie: 1.1 Datum: 18-11-2013 Pagina 2 van 21 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Installeren... 4

Nadere informatie

4 + ServiceCenter. 7 + Statusweergaven. 12 + Viruscontrole. 14 + Status. 19 + Back-up maken en herstellen. 26 + Herstel

4 + ServiceCenter. 7 + Statusweergaven. 12 + Viruscontrole. 14 + Status. 19 + Back-up maken en herstellen. 26 + Herstel G DATA Software Inhoudsopgave De eerste stappen 4 + ServiceCenter + Installatie SecurityCenter 7 + Statusweergaven + Licentie + Softwaremodule V irusbeveiliging 12 + Viruscontrole + Bestanden in quarantaine

Nadere informatie

Met Blackboard Learn Content Management kunnen gebruikers studiemateriaal, digitale inhoud en elektronische portfolio's beheren in een leeromgeving.

Met Blackboard Learn Content Management kunnen gebruikers studiemateriaal, digitale inhoud en elektronische portfolio's beheren in een leeromgeving. Content Management > Vereisten Content Management Deze onderwerpen zijn van toepassing op alle eindgebruikers van Content Collection en Blackboard Learn - Content Management, waaronder studenten, cursusleiders,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TiC Narrow Casting versie 3.2 TiC Narrow Casting versie 3.2 1 van 41 Inhoudsopgave Onderwerp Pagina Over TiC Narrow Casting 3 Contactgegevens 4 Systeemeisen 5 Ondersteunde bestandsformaten

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding // Mamut Business Software Installatiehandleiding Introductie Deze handleiding is bedoeld om de installatie en eerste opstart van Mamut Business Software te vereenvoudigen. De structuur van de handleiding

Nadere informatie

Deel 1 Kennismaking. Docent: Jos Nys. (september 2010)

Deel 1 Kennismaking. Docent: Jos Nys. (september 2010) Deel 1 Kennismaking Docent: Jos Nys (september 2010) Inhoud 1. Wat is een CMS?... 3 2. Wat is?... 4 3. WampServer installeren... 9 4. downloaden en installeren...11 5. Front end back end... 13 6. Het Navigatiemenu...

Nadere informatie

1 De onderdelen van TYPO3

1 De onderdelen van TYPO3 Nederlandse versie 1.03 Webredactie-MC@tudelft.nl 13 mei 2014 Inhoudsopgave 1 De onderdelen van TYPO3... 3 1.1 De basis... 3 1.1.1 Inloggen... 3 1.1.2 Het hoofdmenu... 3 1.1.3 Pagina-/ Bestandsboom...

Nadere informatie

Overstappen op Linux voor Windows gebruikers

Overstappen op Linux voor Windows gebruikers Overstappen op Linux voor Windows gebruikers Een stap voor stap installatie handleiding en introductie in Linux document versie 0.72_1 Op dit werk is de Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios NotuBiz Trias III K.P. v.d. Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail:

Nadere informatie

Tijdschrift van PCG Nr. 76/09 Jaargang 18 September 2010 PB NR. BC 30593 P 708864

Tijdschrift van PCG Nr. 76/09 Jaargang 18 September 2010 PB NR. BC 30593 P 708864 Tijdschrift van PCG Nr. 76/09 Jaargang 18 September 2010 V.U.: Wim Verbruggen Raketstraat 9000 GENT Afgiftekantoor Oudenaarde Verschijnt driemaandelijks PB NR. BC 30593 P 708864 Dag beste vrienden en vriendinnetjes

Nadere informatie

G DATA InternetSecurity. Gebruikshandleiding

G DATA InternetSecurity. Gebruikshandleiding G DATA InternetSecurity Gebruikshandleiding Bijlage Inhoudsopgave XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Algemeen... 5 G DATA ServiceCenter Tips ter bestrijding van virussen Systeemeisen Installatie... 10 Welkom Licentieovereenkomst

Nadere informatie

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is!

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is! Handleiding Net-Book 5 Net-Book Internet zoals het bedoeld is! Colofon Leverancier: Become-IT Herderlaan 8 3851 BD ERMELO Telefoon: 0341-470068 Internet: http://www.become-it.nl Ondersteuning: Per e-mail:

Nadere informatie

Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding

Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding I nho udso pg av e 1 Inleiding... 3 2 Zelfservice ICT-Diensten... 4 Toegang tot de Zelfservice ICT module... 4 Beginscherm Control Panel... 5 3

Nadere informatie

Handleiding. alexioncrm. alexion. s o f t w a r e

Handleiding. alexioncrm. alexion. s o f t w a r e Handleiding alexioncrm alexion s o f t w a r e INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 6 Missie... 6 Inleiding... 6 Doelstellingen... 7 Support via Hulp op Afstand... 8 1 Basis Alexion CRM... 9 1.1

Nadere informatie

3/05/2012. Een samenwerking tussen. * Bib Kortrijk. * Vormingplus Kortrijk. * Seniornet Vlaanderen

3/05/2012. Een samenwerking tussen. * Bib Kortrijk. * Vormingplus Kortrijk. * Seniornet Vlaanderen 3/05/2012 Een samenwerking tussen * Bib Kortrijk * Vormingplus Kortrijk * Seniornet Vlaanderen A. Deel 1 : info, uitleg en demo (van 10 tot 11 uur) 1. Wat zijn computerbestanden? 2. Soorten bestanden 3.

Nadere informatie

Computerhobbyclub Digital

Computerhobbyclub Digital Computerhobbyclub Digital De Computerhobbyclub DIGITAL stelt zich ten doel om te komen tot informatie-uitwisseling op computergebied. Hiertoe organiseert zij bijeenkomsten en ondersteunt activiteiten die

Nadere informatie

Inhoud. McAfee Internet Security 3

Inhoud. McAfee Internet Security 3 i Inhoud McAfee Internet Security 3 McAfee SecurityCenter... 5 SecurityCenter-functies... 6 SecurityCenter gebruiken... 7 SecurityCenter bijwerken... 13 Beveiligingsproblemen oplossen of negeren... 17

Nadere informatie

Nitro Reader 3 Gebruikershandleiding

Nitro Reader 3 Gebruikershandleiding Nitro Reader 3 Gebruikershandleiding In deze Gebruikershandleiding Welkom bij Nitro Reader 3 1 Het gebruik van deze handleiding 1 Snel de juiste informatie opzoeken 1 Zoeken op trefwoorden: 1 Online deelnemen

Nadere informatie

Een tekenprogramma voor elektriciens. Handleiding V1.5.40

Een tekenprogramma voor elektriciens. Handleiding V1.5.40 Een tekenprogramma voor elektriciens Handleiding V1.5.40 INHOUDSTABEL INHOUDSTABEL... 2 TRIKKER... 4 TRIKKER INSTALLEREN... 5 Installeren vanaf het Internet... 5 Demoversie Activeren... 8 DOCUMENT & ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5

LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5 LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5 Datum Versie 1-2-2011 1.0 LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5 1 1. Inleiding... 5 1.1. Functionaliteit CRM relatiebeheer...5 1.2. Single versus multi-user versie...6 2. De software

Nadere informatie

Windows 2000. Tips, Trucs en Achtergronden. Gino Damen 18 december 2001 Versie 1.8

Windows 2000. Tips, Trucs en Achtergronden. Gino Damen 18 december 2001 Versie 1.8 Windows 2000 Tips, Trucs en Achtergronden Gino Damen 18 december 2001 Versie 1.8 Inhoudsopgave Upgraden naar Windows 2000?... 1 De systeem eisen... 2 Hardware compatibiliteit... 2 Software compatibiliteit...

Nadere informatie

Handleiding. Copyright 2013 Bitdefender

Handleiding. Copyright 2013 Bitdefender Handleiding Copyright 2013 Bitdefender Bitdefender Total Security Handleiding Publication date 07/04/2013 Copyright 2013 Bitdefender Wettelijke bepaling Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van dit

Nadere informatie

bla bla Open-Xchange Server Gebruikershandleiding

bla bla Open-Xchange Server Gebruikershandleiding bla bla Open-Xchange Server Gebruikershandleiding Open-Xchange Server Open-Xchange Server: Gebruikershandleiding publicatie datum woensdag, 29. augustus 2012 v.6.20.7 Copyright 2006-2012 OPEN-XCHANGE Inc.,

Nadere informatie