Inhoud. Praktische info

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoud. Praktische info"

Transcriptie

1 VRIJE BASISSCHOOL Sint-Jan Balgerhoekstraat Wingene Tel. 0491/ Website: Inhoud Praktische info Inhoud Contactgegevens van de school Openingsuren: start en einde van de lessen Opvang... 2 Openingsuren... 2 Afspraken bij aankomst... 2 Afspraken bij vertrek... 3 Kostprijs opvang... 3 Aangepaste regeling Toegang tot de school Aankomst aan de school... 3 Afspraken voor auto s... 3 Afspraken voor fietsers... 3 Busvervoer Vertrek aan de school... 4 Vaste volgorde voor het verlaten van de school... 4 Afspraken voor auto s... 4 Aandacht voor een vaste vertrekregeling... 4 Busvervoer Eten op school... 5 Warme maaltijd... 5 Boterhammen... 5 Aandacht voor een vaste maaltijdregeling Info inzake geneesmiddelen op school Sportplaneten Zwemmen Schoolverzekering van de leerlingen....7 Verloop...7

2 1. Contactgegevens van de school VRIJE BASISSCHOOL Sint-Jan Balgerhoekstraat Wingene Tel. 0491/ Tijdens de bouwwerken aan onze school, verblijven we op een tijdelijke locatie in het centrum van Wingene: Parochiaal Centrum Keizerstraat Wingene 2. Openingsuren: start en einde van de lessen De lessen gaan door tijdens onderstaande momenten: voormiddag namiddag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag De leerkrachten voorzien elke morgen gratis opvang vanaf 8.20 uur. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is dit s middags vanaf uur. Kinderen die vroeger dan 8.20 of later dan op school zijn, sluiten aan bij de betaalde opvang. 3. Opvang Openingsuren s Morgens opent de opvang elke morgen de deuren vanaf uur. s Avonds is er opvang tot uur (behalve op woensdag). Uitzonderingen kunnen vooraf aangevraagd worden. Op woensdagen wordt na de lessen geen opvang op school voorzien. Kinderen die opvang nodig hebben, sluiten aan bij kinderopvang Duimelootje. De school brengt de kinderen zelf naar Duimelootje. Afspraken bij aankomst Kinderen worden door ouders afgezet bij de opvangverantwoordelijke. Het moment van aankomst wordt aangeduid met de handtekening van de ouders. Afwijken van deze afspraak wordt enkel toegestaan bij het invullen van een formulier aangepaste opvangregeling.

3 Afspraken bij vertrek Kinderen worden door ouders afgehaald bij de opvangverantwoordelijke. Het moment van vertrek wordt aangeduid met de handtekening van de ouders. Afwijken van deze afspraak wordt enkel toegestaan bij het invullen van een formulier aangepaste opvangregeling. Kostprijs opvang De prijs voor opvang wordt na advies van de schoolraad bepaald. De eerste schooldag worden deze prijzen meegedeeld. Aangepaste regeling Tijdens het verblijf in het Parochiaal Centrum wordt opvang voorzien aan de Christoffelzaal in Sint-Jan voor de kinderen die met de bus naar het Parochiaal Centrum (=de tijdelijke school) worden gebracht. Voor deze opvang gelden dezelfde openingsuren en afspraken. Enige afwijking: voor kinderen die s morgens tussen 8.10 uur en 8.20 uur aankomen aan de Christoffelzaal wordt niets aangerekend. 4. Toegang tot de school De enige toegang tot onze tijdelijke school in het Parochiaal Centrum is de poort aan de bib. s Morgens en s middags worden de kinderen ontvangen door de juf aan de poort. Eventuele vragen kunnen aan de juf gesteld worden. Indien nodig worden de ouders doorverwezen naar de pedagogisch directeur. Ouders van de jongste kleuters brengen hun kleuter naar de klas voor zachte landing. Andere ouders betreden het schoolterrein in principe niet. 5. Aankomst aan de school Afspraken voor auto s Tijdelijk: Auto s parkeren op het Gemeenteplein ter hoogte van de bib. Aandachtspunten voor ouders die hun kind met de wagen brengen: Zorg ervoor dat het kind kan uitstappen aan de kant van de school. Stop niet op het zebrapad of de verkeerstafel aan de schoolingangen, zodat fietsers en andere voetgangers ongehinderd binnen kunnen. Afspraken voor fietsers Tijdelijk: Fietsers stappen af aan de poort en parkeren hun fiets in de fietsenrekken naast het speelplein. Fietsen worden gesloten. Een reglementaire fiets bestaat uit : twee doeltreffende remmen een goed functionerende bel een goed functionerend wit of geel licht vooraan en een witte reflector vooraan een goed functionerend rood licht achteraan en een rode reflector achteraan een witte reflecterende strook aan weerszijden van elke band en/of minstens twee gele of oranje dubbelzijdige reflectoren per wiel gele of oranje reflectoren aan weerszijden van elk pedaal.

4 Een fietshelm beschermt het hoofd bij valpartijen en wordt voorzien door het oudercomité van onze school. Een fietsvlag en fluojasje laat het kind van ver opmerken. Zorg ervoor dat u de weg kent en aanleert waarlangs uw kind naar school fietst of wandelt. Dit hoeft niet noodzakelijk de kortste weg te zijn, wel de veiligste. Controleer regelmatig of uw kind deze route neemt! Busvervoer Tijdens het verblijf in het Parochiaal Centrum wordt gratis busvervoer naar de tijdelijke locatie voorzien. De bus vertrekt aan de Christoffelzaal, aan deze halte wordt ook opvang voorzien. De bus vertrekt een eerste keer om uur en een tweede keer om uur. Kinderen kunnen ook thuis afgehaald worden om naar school gevoerd te worden. Hiervoor is een abonnement nodig. De prijs van een abonnement wordt u meegedeeld bij de start van het schooljaar. 6. Vertrek aan de school Vaste volgorde voor het verlaten van de school De kinderen verlaten de school in deze volgorde: 1. De kinderen die met de bus naar Sint-Jan vertrekken worden door 1 juf naar de bus begeleid. 2. Fietsers 3. Voetgangers 4. Afgehaalden auto: ouders wachten aan het speelplein. Op woensdagmiddag wordt begeleiding naar Duimelootje voorzien. Afspraken voor auto s Aandachtspunten voor ouders die hun kind met de wagen brengen: Zorg ervoor dat het kind kan uitstappen aan de kant van de school. Stop niet op het zebrapad of de verkeerstafel aan de schoolingangen, zodat fietsers en andere voetgangers ongehinderd binnen kunnen. Haal uw kind persoonlijk af op de afgesproken plaats. Aandacht voor een vaste vertrekregeling Tijdens het verblijf in het Parochiaal Centrum is een goede organisatie van het verlaten van de school belangrijk. Omdat veel ouders gebruik maken van het busvervoer is duidelijke communicatie om alle kinderen op de juiste manier naar huis te laten vertrekken. Daarom gelden twee afspraken: 1. Aan de start van het schooljaar wordt een vaste vertrekregeling vastgelegd waar de ouders zich zo goed mogelijk aan houden. 2. Eenmalige of permanente wijzigingen aan de vaste vertrekregeling worden altijd telefonisch doorgegeven op het gsm-nummer 0491/ Busvervoer Tijdens het verblijf in het Parochiaal Centrum wordt gratis busvervoer naar de Christoffelzaal voorzien. Aan deze halte wordt ook opvang voorzien. Op maandag, dinsdag en donderdag vertrekt de bus een eerste keer om uur en een tweede keer om uur.

5 Op woensdag vertrekt de bus één enkele keer om uur. Op vrijdag vertrekt de bus een eerste keer om uur en een tweede keer om uur. Elke middag vertrekt een bus naar het Petoetertje op Sint-Jan. Kinderen kunnen ook naar huis gebracht worden met de bus. Hiervoor is een abonnement nodig. Deze prijzen worden bij het begin van het schooljaar kenbaar gemaakt. 7. Eten op school Warme maaltijd Warme maaltijden op school worden voorzien door DeliMeal. Het menu kan geraadpleegd worden op de website. Een warme maaltijd wordt aangerekend (maaltijd + reftergebruik + opvang) op de maandelijkse rekening. Deze prijzen worden bij het begin van het schooljaar kenbaar gemaakt. Boterhammen Uw kind brengt boterhammen mee van thuis. U kan bij ons soep bestellen bij deze maaltijd. De prijzen (soep + reftergebruik + opvang) worden bij het begin van het schooljaar kenbaar gemaakt. Aandacht voor een vaste maaltijdregeling Om eventuele misverstanden op de schoolrekening te vermijden, gelden twee afspraken: 1. Aan de start van het schooljaar wordt een vaste maaltijdregeling vastgelegd. Indien uw kind op school blijft eten, moet u kiezen tussen warme maaltijd of boterhammen (met soep). 2. Eenmalige of permanente wijzigingen worden slechts uitzonderlijk toegestaan door de directie. 8. Info inzake geneesmiddelen op school Uitsluitend personeelsleden die daartoe aangesteld zijn en daarmee schriftelijk ingestemd hebben, mogen toezicht houden op het nemen van geneesmiddelen door minderjarige leerlingen die op doktersvoorschrift op school bepaalde geneesmiddelen moeten nemen. Het formulier waarmee de ouders dit toezicht aanvragen, dient ondertekend te zijn door de ouders, de behandelende arts, de directeur en het toezichthoudend personeelslid. Let wel dat het deel aangeduid met in te vullen door de arts ook effectief door een arts wordt ingevuld. Zonder handtekening en stempel van de arts wordt dit formulier niet als geldig beschouwd en mag de school geen medicatie laten nemen op school. Indien de periode waarbinnen het medicijn moet worden ingenomen, langer duurt dan een trimester, dient bij het begin van een nieuw trimester een nieuw formulier te worden ingediend. Ook bij een wijziging van therapie of medicatie moet een nieuw formulier ingevuld worden. Op school worden geen medicijnen of placebo s verstrekt aan minderjarige leerlingen die klagen over pijn of ongemak. Indien een minderjarige leerling zich ziek meldt zal hij, overeenkomstig de gangbare procedure binnen de school en afhankelijk van de perceptie van de ernst van de situatie, hetzij rusten hetzij door de ouders of een ander bevoegd persoon afgehaald worden, het zij door de school aan de zorgen van een arts of de hulpdiensten (100 of 112) toevertrouwd worden. Een zieke leerling wordt nooit zonder begeleiding huiswaarts gestuurd.

6 9. Sportplaneten Voor alle kinderen van het lager onderwijs wordt er om de 14 dagen één volledige namiddag een Sportplaneet georganiseerd, in het sportcentrum van Wingene. Sportplaneet is de verzamelnaam voor de sportklassen verzorgd door de Gemeentelijke Sportdienst in combinatie met de sportlessen op school. Zo krijgen de leerlingen een groot gamma van verschillende sporten naast de klassieke sporten die door het leerplan worden opgegeven, maar ook recreatieve sporten als: trampolinespringen, hockey, dansen, kasteelvoetbal 1. Deze lessen worden gegeven door de eigen drie Wingense sportleerkrachten en een leerkracht vanuit de Wingense sportdienst. 2. Het gemeentebestuur vraagt uitdrukkelijk het volgende: De leerlingen mogen de sportvloer in de sporthal te Wingene enkel betreden met sportschoenen die voorzien zijn van bleke schoenzolen, zodat deze geen strepen nalaten op de sportvloer. 3. De turnzak van de leerlingen blijft niet op school hangen; na iedere les wordt deze terug meegenomen naar huis. In deze turnzak zitten volgende voorwerpen: sportschoenen (die men extra meekrijgt en dus NIET als vast schoeisel, draagt) een witte T-shirt (liefst van de school met het schoollogo) turnbroekje (zwart of blauw) witte sportsokken water en een droge koek Aandachtspunten: Gelieve alle kledij en schoenen te voorzien van naam en voornaam. Om hygiënische redenen vraagt de school: om sportsokken of andere (witte) kousen aan te trekken voor de lessen bewegingsopvoeding. Deze kousen zitten, net zoals de andere benodigdheden, in de turnzak. Na elke turnnamiddag nemen de kinderen hun sporttas mee naar huis, zodat deze kleding kan worden gewassen. om de onderhemdjes uit te trekken. De leerlingen nemen het zweet dan op in hun turntruitje en niet in hun onderhemdje, waar ze de hele dag nog mee moeten rondlopen. Leerlingen met een verkoudheid mogen het onderhemdje aanhouden, als de ouders in die zin een briefje voorleggen. Na de les trekken deze leerlingen een schoon onderhemdje aan. 4. De leerlingen worden in het begin van het schooljaar in klasgroepen verdeeld. 5. Deze sportnamiddag wordt als volgt ingedeeld: 13u.30 tot 14u.25: les 1 14u.25 tot 14u.35: pauze 14u.35 tot 15u.45: les 2 Tijdens de pauze nemen de leerlingen (in de zaal) hun tussendoortje. 6. Bij elke les worden de aanwezigheden van de leerlingen genoteerd en wordt de turnkleding van de kinderen gecontroleerd.

7 10. Zwemmen Het zwemmen voor de derde kleuters en lagere afdeling gaat om de twee weken door in de Alk te Wingene. De kosten worden verrekend via de maximumfactuur. Ook de 3de kleuterklassen gaan mee naar het zwembad voor watergewenning. Wij vragen -wat het zwemgerief betreft- de ouders uitdrukkelijk om: twee handdoeken mee te geven een badpak voor de meisjes een zwembroek (boven de knieën, geen zwemshort of broekzakken) voor de jongens. 11. Schoolverzekering van de leerlingen. Al onze leerlingen zijn verzekerd tegen ongevallen op school, overal waar zij onder toezicht van de leerkrachten staan. Alleen lichamelijke schade is door de verzekering gedekt. Voor materiële schade aan de schooleigendommen, aan de gebouwen of aan de bus, staan de ouders in. Hieronder valt ook de schade aan brillen, kleren, fiets en andere stoffelijke zaken. Wanneer een leerling een ernstig ongeval heeft op school, zal de directeur contact opnemen met de ouders. Zij kunnen dan een arts raadplegen. Wanneer de ouders niet bereikt worden, neemt de school contact op met een huisarts of met de spoedgevallendienst van het ziekenhuis. Ongevallen op school en de schoolverzekering:. KBC-verzekering (polisnummer: ) kantoor Jan HESPEL Oude Bruggestraat WINGENE tel.: 051/ De school heeft een verzekering afgesloten voor: Burgerlijke aansprakelijkheid van de school en de leerkrachten. Lichamelijke ongevallen van de leerlingen. Elke school is verzekerd voor ongevallen op school. De schoolverzekering is alleen geldig tijdens de gewone schooluren en op de gewone weg naar huis of omgekeerd. Zij komt ook tussen wanneer op vrije dagen of namiddag activiteiten door de school worden ingericht en begeleid. De schoolverzekering vergoedt het verschil tussen de totale kosten en de tussenkomst van uw eigen ziekenfonds. Dit omvat de medische en farmaceutische kosten (voor de verzekerde zelf). De schoolverzekering dekt geen stoffelijke schade of diefstal. Schade aan brillen wordt niet vergoed. Voor tanden bestaat een afzonderlijke regeling. De school is niet verantwoordelijk voor verloren, gestolen of beschadigde voorwerpen. Om verlies te voorkomen, vragen wij alle kledingstukken te voorzien van de naam. Een verloren of beschadigd boek van de school of (klas)bibliotheek moet vervangen of vergoed worden. Verloop 1. De school vult het formulier schadeaangifte lichamelijk ongeval in. 2. De ouders vullen op dit blad hun rekeningnummer in. 3. De ouders laten het formulier geneeskundig getuigschrift invullen door de arts die het kind behandelde.

8 4. Deze 2 documenten bezorgen de ouders aan het verzekeringskantoor van de school (zie adres hierboven). 5. De ouders betalen alle rekeningen (arts, apotheek ) 6. Bij afrekening met de mutualiteit, waar u reeds een gedeeltelijke teruggave ontvangt, vraagt u ook een briefje voor de schoolverzekering waarop de niet teruggegeven bedragen vermeld staan. Dit briefje moet bij afsluiten naar de verzekering worden opgestuurd. 7. Tenslotte gaat u naar de verzekering waar bij volledige afsluiting een getuigschrift van genezing (=afsluitingsformulier) wordt opgemaakt. Vergeet niet op dit formulier uw rekeningnummer te plaatsen zodat de verzekering het verschuldigde bedrag kan storten. Raadpleeg de directie bij problemen.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind 2 Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

een team met zorg voor een buitengewoon kind

een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school!

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

15 de jaargang nr. 29 vrijdag, 13 mei 2016

15 de jaargang nr. 29 vrijdag, 13 mei 2016 15 de jaargang nr. 29 vrijdag, 13 mei 2016 KS + LS-> Inschrijving BBQ schoolfeest Indien jullie nog wensen in te schrijven voor de BBQ, bezorg dan het inschrijvingsstrookje + het gepaste geld (tenzij je

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG BSGO! HET LAAR HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG Januari 2015 1. Algemene informatie 1.1 Organisator Huishoudelijk reglement: NASCHOOLSE KINDEROPVANG BASISSCHOOL HET LAAR BSGO! Het Laar Laarstraat

Nadere informatie

werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1

werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1 werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1 1. Algemene bepalingen 1.1 Organiserend bestuur en contactgegevens Gibbon vzw is een vereniging, opgericht met als doel de

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016

Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016 Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016 BS. DE PIJL Creatieve Basisschool in de CAMPUS ATHENEUM ANTWERPEN Pijlstraat 2 2060 Antwerpen TEL: 03/232 71 50 FAX: 03/232 52 98 DE.PIJL@ANTWERPEN.BE www.depijl.be

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1 Algemene bepalingen Organiserend bestuur en contactgegevens Vestigingen Contactpersonen

Inhoudsopgave 1 Algemene bepalingen Organiserend bestuur en contactgegevens Vestigingen Contactpersonen werkingsreglement 2 Inhoudsopgave 1 Algemene bepalingen... 5 1.1 Organiserend bestuur en contactgegevens... 5 1.1 Vestigingen... 5 1.2 Contactpersonen... 5 1.3 Openingsuren... 6 1.4 Bereikbaarheid in noodgevallen...

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PRAKTISCHE INFORMATIE 1. OPENINGSUREN Onze school is open van 7 u. s morgens tot 18. 30 u. s avonds. De lessen worden gegeven van 08.30 u. tot 12.05 u. in de voormiddag. In de namiddag voor de kleuters

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG September 2016 November 2017 Januari 2018 1. Algemene informatie 1.1 Organisator Huishoudelijk reglement: NASCHOOLSE KINDEROPVANG BASISSCHOOL HET LAAR GO! Basisschool

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE 1 ALGEMEEN - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nadere informatie

Basisschool De Wimpel. werkingsreglement. Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2016 Pagina 1

Basisschool De Wimpel. werkingsreglement. Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2016 Pagina 1 werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2016 Pagina 1 1. Algemene bepalingen 1.1 Organiserend bestuur en contactgegevens Gibbon vzw is een vereniging, opgericht met als doel de

Nadere informatie

Oudercomité en Vriendenkring

Oudercomité en Vriendenkring Oudercomité en Vriendenkring In Ons Kasteeltje hebben we een enthousiast oudercomité. De voorzitter is mevrouw Goedele Vanholme, telefoonnummer 0475/91 48 91. In de Wijkschool t Paradijs hebben we een

Nadere informatie

Regio, locatie en contactgegevens van onze school

Regio, locatie en contactgegevens van onze school Regio, locatie en contactgegevens van onze school De volgende gemeenten en deelgemeenten behoren geheel of gedeeltelijk tot de regio van onze school : Beringen, Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Paal, Koersel,

Nadere informatie

Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar

Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar 2015-2016 De voor- en naschoolse kinderopvang wordt georganiseerd door de VZW Ouderraad Pieter Vanhoudt Koersel en is enkel toegankelijk voor de schoolgaande

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Het gemeentebestuur van Londerzeel werkt samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw om in verschillende basisscholen de voor en naschoolse opvang

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw In opdracht van het gemeentebestuur van Machelen organiseert Infano vzw de vooren naschoolse kinderopvang in de school van uw kind. In deze brochure

Nadere informatie

BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELHUIS BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG DE SPEELBERG BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELPALEIS

BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELHUIS BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG DE SPEELBERG BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELPALEIS BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELHUIS BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG DE SPEELBERG BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELPALEIS GEMEENTE NIEL website: www.tspeelhuis.be HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het gemeentebestuur

Nadere informatie

BKO Nieuws. v.u. Simon De Boeck, schepen van gezin. 1 september? Wij zijn er klaar voor! En jij?

BKO Nieuws. v.u. Simon De Boeck, schepen van gezin. 1 september? Wij zijn er klaar voor! En jij? BKO Nieuws v.u. Simon De Boeck, schepen van gezin September 2017 1 september? Wij zijn er klaar voor! En jij? Gooik: Natalia & Vera Jeanne & Myriam Oetingen: Martine A, Hasine & Rita Kester: Martine R,

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT DEEL III SCHOOLEIGEN DEEL

SCHOOLREGLEMENT DEEL III SCHOOLEIGEN DEEL SCHOOLREGLEMENT DEEL III SCHOOLEIGEN DEEL Contact Directie: Begga Smets 016 53 37 98 begga@damiaanschool.be Secretariaat: Martine Van Loock (busvervoer) Marleen Vandromme (betalingen) Christel Eulaerts

Nadere informatie

Organisatie schooljaar

Organisatie schooljaar Organisatie schooljaar 2015-2016 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf

Nadere informatie

Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar

Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar 2014-2015 De voor- en naschoolse kinderopvang wordt georganiseerd door de VZW Ouderraad Pieter Vanhoudt Koersel en is enkel toegankelijk voor de schoolgaande

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO ALG 09 - /5-09-203 BO Hoofdzetel Locatie buitenschoolse opvang: Essen Kapellen Brecht Hofstraat 4 Kapelsestraat 37 Leopoldstraat 5 290 Essen 2950 Kapellen 2960 St Lenaarts 03/664.87.23 GSM 0470 0 80 55

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw In opdracht van het gemeentebestuur van Machelen organiseert Infano vzw de vooren naschoolse kinderopvang in de school van uw kind. In deze brochure

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Deel III

Schooljaar 2015-2016 Deel III Schooljaar 2015-2016 Deel III Welkom! Nieuw of reeds gekend, we gaan samen van start. 10 maanden samen zoeken! 38 weken proberen en opnieuw beginnen. 303 dagen met goede en kwade momenten samen! 1 Beste

Nadere informatie

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt Infoboekje Maastrichtersteenweg 23 3500 Hasselt 011 22 41 19 directie@hetkleineatheneum.be 1. Schooluren Kleuter: Voormiddag van: 8u45 tot 11u40 Namiddag van: 12u40 tot 15u15 Woensdag van: 8u45 tot 12u20

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang Schooljaar 2019-2020 2,5 tot 12 jarigen In opdracht van gemeente Dilbeek verzorgt Infano vzw de vooren naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan u meer informatie terugvinden.

Nadere informatie

Voor- en naschoolse kinderopvang

Voor- en naschoolse kinderopvang Voor- en naschoolse kinderopvang Geachte ouders, Naast het toezicht van de leerkrachten voorziet de school een bijkomende BETALENDE kinderopvang waar uw kind gebruik kan van maken. s morgens vanaf 6u30

Nadere informatie

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur Mariakerke, 1 september 2017 Beste ouder De grote vakantie ligt al weer achter ons en vol goede moed stappen we het nieuwe schooljaar in! Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten op te sommen.

Nadere informatie

INFOBROCHURE. Kleuterschool De Sprong. Burg. Philipslaan Maaseik. Voor kleuters van 5 tot 6 jaar

INFOBROCHURE. Kleuterschool De Sprong. Burg. Philipslaan Maaseik. Voor kleuters van 5 tot 6 jaar INFOBROCHURE Kleuterschool De Sprong Voor kleuters van 5 tot 6 jaar Burg. Philipslaan 78 3680 Maaseik Contactgegevens Directie Linde Verstappen Secretariaat Wannes Machiels Telefoon Telefoon 089/56.04.81

Nadere informatie

werkingsreglement September 2017

werkingsreglement September 2017 werkingsreglement September 2017 1. Algemene bepalingen 1.1 Organiserend bestuur en contactgegevens Gibbon vzw is een vereniging, opgericht met als doel de buitenschoolse opvang binnen basisscholen ressorterend

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

Engels in Shakespeare s Country Engels & gastgezin

Engels in Shakespeare s Country Engels & gastgezin Engels in Shakespeare s Country Engels & gastgezin E09 van zaterdag 4 juli tot donderdag 16 juli 2015 E20 van zaterdag 15 augustus tot donderdag 27 augustus 2015 Wat nemen we mee? Voor het beoefenen van

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang 2018 2019 2,5 tot 12 jarigen Infano vzw verzorgt de voor- en naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan u meer informatie terugvinden. Heeft u nog vragen, dan kan u

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Inlichtingen en afspraken September 2012 Kinderopvang Oki. Kruierij 2, 9473 TL de Groeve Tel. 06-83379849 E-mail: info@okikinderopvang.nl Website: www.okikinderopvang.nl. K.v.K.nr.

Nadere informatie

Wat elke Rozenberger weet... Informatie voor nieuwe leerlingen

Wat elke Rozenberger weet... Informatie voor nieuwe leerlingen Wat elke Rozenberger weet... Informatie voor nieuwe leerlingen Inhoud 1 Indeling van de schooldag 2 Praktische afspraken 2.1 Eten tijdens de middagpauze 2.2 Studie 2.3 Fietsers 2.4 Rozenbergfietsen 2.5

Nadere informatie

Inschrijvingen. Plaats: Hallo sportieveling, Jij bent ingeschreven voor het omnisportkamp KROKUS 2017: SUPERHELDEN! Je zal je geen minuut vervelen!

Inschrijvingen. Plaats: Hallo sportieveling, Jij bent ingeschreven voor het omnisportkamp KROKUS 2017: SUPERHELDEN! Je zal je geen minuut vervelen! Hallo sportieveling, Jij bent ingeschreven voor het omnisportkamp KROKUS 2017: SUPERHELDEN! Je zal je geen minuut vervelen! Lees aandachtig dit boekje, want hier vind je alles wat je moet weten over het

Nadere informatie

INHOUD. Stedelijke Basisschool de Vlieger

INHOUD. Stedelijke Basisschool de Vlieger INHOUD Inleidend woord van de directeur... 3 1. Pedagogisch project... 4 2. Schooluren... 5 3. Communicatie met de ouders... 6 4. Aanmelden en inschrijven... 7 5. Schooltoelage... 8 6. Ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE OPVANG GOOIK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE OPVANG GOOIK HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE OPVANG GOOIK Algemeen De opvang is een organisatie van het gemeentebestuur van Gooik en wordt ingericht voor kinderen van de eerste kleuterklas tot en met het zesde

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang 2018 2019 2,5 tot 12 jarigen In opdracht van de gemeente Londerzeel verzorgt Infano vzw de voor- en naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan u meer informatie terugvinden.

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Dinsdag, 1 september 2015 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

In opdracht van de school Sint-Victor te Alsemberg verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang.

In opdracht van de school Sint-Victor te Alsemberg verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang. Infobrochure schoolopvang Sint-Victor te Alsemberg In opdracht van de school Sint-Victor te Alsemberg verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang. In deze brochure vind je alvast meer informatie.

Nadere informatie

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL INFO EXTRA 12.06.2016 Beste ouders, Beste sympathisanten, SUCCES MET DE EXAMENS Omwille van de drukke maand juni verschijnt er vandaag een EXTRA-INFO. Mogen we vragen om de belangrijke rubrieken ZEKER

Nadere informatie

Administratieve fiches

Administratieve fiches Vrije Basisschool De Zonnebloem ude Diestsestraat 4, Waanrode Administratieve fiches (in te vullen bij het begin van elk schooljaar en af te geven aan de klastitularis) VRIJE BASISSCHL DE ZNNEBLEM UDE

Nadere informatie

Vrije Basisschool Spanjeschool - De Tassche. Arkorum 10 BIJLAGE. 5 de en 6 de leerjaar in Broederschool. schoolbrochure met schoolreglement

Vrije Basisschool Spanjeschool - De Tassche. Arkorum 10 BIJLAGE. 5 de en 6 de leerjaar in Broederschool. schoolbrochure met schoolreglement Vrije Basisschool Spanjeschool - De Tassche Arkorum 10 BIJLAGE 5 de en 6 de leerjaar in Broederschool schoolbrochure met schoolreglement 2 Beste ouders, De bouw- en verbouwingswerken aan de Spanjeschool

Nadere informatie

Bijlagen. GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan 20 1000 Brussel

Bijlagen. GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan 20 1000 Brussel Bijlagen GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan 20 1000 Brussel Toedienen van medicatie Beste ouder(s) De laatste jaren wordt steeds meer aan het schoolpersoneel gevraagd om medicatie

Nadere informatie

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel BuBaO Ten Desselaer Klein Park 4 3360 Lovenjoel 016 85 21 70 info@tendesselaer.be www.tendesselaer.be De eerste schooldag kunnen de kinderen vanaf 8.30 u. in de refter beneden terecht. Ouders, opvoeders

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE INHOUD 1 ALGEMEEN ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE 1. GEGEVENS VAN DE ORGANISATIE EN LOCATIE De voor- en naschoolse opvang van onze Gemeentelijke Basisschool gaat door in het schoolhuis,

Nadere informatie

PEERDSBOS KIDS & TIENERS ZOMER 2016

PEERDSBOS KIDS & TIENERS ZOMER 2016 PEERDSBOS KIDS & TIENERS ZOMER 2016 Peerdsbos? Peerdsbos is een groot speelplein gelegen in het groen in Brasschaat. Speelplein Peerdsbos heeft drie werkingen: kleuters (4-5 jaar), kids ( 6-12 jaar) en

Nadere informatie

Speelplaats. 1) Ik hoor de bel - Ik ga vlug naar de klas of naar mijn rij. - Ik sta stil en ik zwijg. - In de gang ben ik rustig.

Speelplaats. 1) Ik hoor de bel - Ik ga vlug naar de klas of naar mijn rij. - Ik sta stil en ik zwijg. - In de gang ben ik rustig. Speelplaats 1) Ik hoor de bel - Ik ga vlug naar de klas of naar mijn rij. - Ik sta stil en ik zwijg. - In de gang ben ik rustig. 2) Speeltijd - Ik blijf op de speelplaats. - Ik mag niet eten en drinken

Nadere informatie

Infobrochure Heilig Hart college Infano vzw

Infobrochure Heilig Hart college Infano vzw Infobrochure Heilig Hart college Infano vzw Vanaf dinsdag 1 september 2015 werkt GVBS Heilig-Hartcollege samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw voor de organisatie van de voor- en naschoolse

Nadere informatie

Schoolreglement specifiek gedeelte. Campus Wemmel Middenschool. www.campuswemmel.be. Frank.willems@ringscholen.be

Schoolreglement specifiek gedeelte. Campus Wemmel Middenschool. www.campuswemmel.be. Frank.willems@ringscholen.be Schoolreglement specifiek gedeelte Campus Wemmel Middenschool www.campuswemmel.be Zijp 14-16 Tel: 02/456 01 01 1780 Wemmel Frank.willems@ringscholen.be schooljaar 2015-2016 1 Principe: Schoolreglement

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Info ivm het schoolreglement

Info ivm het schoolreglement Info ivm het schoolreglement 2018-2019 Beste ouders, We zijn er ons van bewust dat het schoolreglement een erg lijvig document is met lange moeilijke wetteksten. Daarom hier voor jullie de belangrijkste

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement FLEXIBELE NASCHOOLSE OPVANG (SEPT. 2015) De kleuter-klim-op

Huishoudelijk reglement FLEXIBELE NASCHOOLSE OPVANG (SEPT. 2015) De kleuter-klim-op Huishoudelijk reglement FLEXIBELE NASCHOOLSE OPVANG (SEPT. 2015) De kleuter-klim-op Klim-op draaiend houden kan niet op onze handen alleen. Dit kan enkel door steun, begrip en vertrouwen van iedereen.

Nadere informatie

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE OUDERS

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE OUDERS ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE OUDERS tel. 089 867436 oogappel@kbaoneeroeteren.be 1. ALGEMEEN o Schooluren: van 08.45 uur tot 12.00 uur van 13.15 uur tot 15.35 uur o Alle spullen van uw kind zijn voorzien

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school Bijlagen bij de schoolbrochure 2017-2018 lagere school De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf

Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf Micha Zorgcoördinator Meester Patrick L.O. leerkracht Juf

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL Welkom Beste ouders, Liefste leerling, Welkom op onze school. De eerste schooldag op een nieuwe school is niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders een hele belevenis.

Nadere informatie

Engels in Wight Engels & gastgezin

Engels in Wight Engels & gastgezin Engels in Wight Engels & gastgezin E08 van dinsdag 12 juli tot woensdag 20 juli 2016 Ventnor E19 van zaterdag 13 augustus tot zaterdag 20 augustus 2016 Cowes Wat nemen we mee? Voor het beoefenen van sport

Nadere informatie

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud Jaarthema 2017-2018 De Lettertuin kleurt goud Beste ouders, Welkom in onze school! Onze school bestaat dit schooljaar 50-jaar en dit vieren we een heel jaar lang. Verdere info volgt nog! Begin-en einduren

Nadere informatie

INFOBOEKJE. Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat 19 9470 Denderleeuw tel. 053 67 06 10. info@kcd.be www.kcd.be

INFOBOEKJE. Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat 19 9470 Denderleeuw tel. 053 67 06 10. info@kcd.be www.kcd.be Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat 19 9470 Denderleeuw tel. 053 67 06 10 info@kcd.be Welkom op KCD! Hoe klein of hoe groot je ook bent, op onze school word je verwend! Dit wordt dan ook

Nadere informatie

De start van een nieuw schooljaar... een spannend moment!

De start van een nieuw schooljaar... een spannend moment! 1 Kessel, 1 september 2018 Beste ouders, De start van een nieuw schooljaar... een spannend moment! Voor onze peutertjes een eerste kennismaking met de school. Voor onze andere leerlingen nieuwsgierig uitkijken

Nadere informatie

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind Deel 8: Leefregels voor het schoolkind ( exemplaar ouders en kind) Inhoud 1. Taal 2. Te laat komen 3. Schoolpoort 4. Goeiedag 5. De speelplaats 6. Schoolgerei 7. Agenda 8. Kledij 9. Geld 10. Speelgoed

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Intern reglement leerlingen (Lager Onderwijs) De Bron

Intern reglement leerlingen (Lager Onderwijs) De Bron In de klas Intern reglement leerlingen (Lager Onderwijs) De Bron Ik en de school (-taken) - Ik praat in het schoolgebouw enkel Nederlands - Wanneer ik op school aankom, voor 08u30, ga ik onmiddellijk naar

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF Maandag 1 Geen school: Dag van de Arbeid Dinsdag 2 Les over verslavingen L6 Woensdag 3 Donderdag 4 Turnen L1-L2 Les afval

Nadere informatie

OMNISPORTKAMP ZOMER 2018 Lager onderwijs

OMNISPORTKAMP ZOMER 2018 Lager onderwijs OMNISPORTKAMP ZOMER 2018 Lager onderwijs Een programma boordevol met sport en spel Van maandag 2 juli tot en met donderdag 5 juli 2018 En/of uitstqp op vrijdag 6 juli 2018 #sportersbelevenmeer #laakdal

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong Beste ouders, De eerste schooldag zit er weeral op KALENDER Terug naar school 02.09.2013 Infoavond Wijk: 05.09.2013 18u00 Hoofdgebouw: 05.09.2013 19u00 Schoolteamvergadering 10.09.2013

Nadere informatie

Regio, locatie en contactgegevens van onze school

Regio, locatie en contactgegevens van onze school Regio, locatie en contactgegevens van onze school De volgende gemeenten en deelgemeenten behoren geheel of gedeeltelijk tot de regio van onze school : Beringen, Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Paal, Koersel,

Nadere informatie

Schooljaar HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG

Schooljaar HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG Schooljaar 2018-2019 HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG Inhoud Inhoud... 1 1. Algemeen... 2 2. Nederlands als voertaal... 2 3. Openingstijden... 2 4. Infofiche... 2 5. Beeldmateriaal...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEINWERKING LOVENDEGEM - T VEEPEE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEINWERKING LOVENDEGEM - T VEEPEE HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEINWERKING LOVENDEGEM - T VEEPEE ARTIKEL 1 ORGANISEREND BESTUUR De gemeentelijke speelpleinwerking wordt georganiseerd door het gemeentebestuur van Lovendegem. De uitvoering

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Buitenschoolse opvang Het Mini- Palet Tel: 0475/27.16.49 (Directie) Huishoudelijk reglement Verantwoordelijke(n): Directeur SFX : Dhr. Knockaert Carlos Pedagogisch directeur basisschool Het Palet en basisschool

Nadere informatie

Sportkampen Praktische informatie

Sportkampen Praktische informatie Sportkampen Praktische informatie Lostraat 48 2220 Heist-op-den-Berg tel 015 75 86 57 fax 015 75 86 51 sportheist@heist-op-den-berg.be www.heist-op-den-berg.be 1 2 Beste, Wij danken u voor uw inschrijving

Nadere informatie

Algemeen. Bereikbaar: GSM Opvang: 0496 / 760 832 E-mail opvang: opvanglozen@gmail.com Secretariaat school: 011 / 62 16 13

Algemeen. Bereikbaar: GSM Opvang: 0496 / 760 832 E-mail opvang: opvanglozen@gmail.com Secretariaat school: 011 / 62 16 13 De kostprijs Voor één kind bedraagt de prijs 2 per aangevangen uur en 1 per aangevangen half uur. Voor een gezin met meerdere kinderen gelijktijdig in de opvang bedraagt de prijs 1,50 per aangevangen uur

Nadere informatie

Sint-Catharinacollege Moerbeke-Viane-Galmaarden

Sint-Catharinacollege Moerbeke-Viane-Galmaarden Sint-Catharinacollege Moerbeke-Viane-Galmaarden scholengroepb@sintcatharinacollege.be Huishoudelijk Reglement binnenschoolse kinderopvang Gemeente Moerbeke 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement van de

Nadere informatie

Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open.

Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open. Ekeren, 1 september 2015 Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open. Voor vele kinderen en hun ouders is onze school geen onbekende meer.

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de kleuterschool Puur Natuur Sint-Pieters- Leeuw (Oudenaken)

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de kleuterschool Puur Natuur Sint-Pieters- Leeuw (Oudenaken) Infobrochure schoolopvang VZW Infano de kleuterschool Puur Natuur Sint-Pieters- Leeuw (Oudenaken) Vanaf 4 januari 2016 organiseert Infano vzw in opdracht van de gemeente en de basisschool Puur Natuur te

Nadere informatie

BKO Nieuws. Inhoud. Buitenschoolse kinderopvang Gooik Digitale nieuwsbrief Infofiches Scansysteem... 3

BKO Nieuws. Inhoud. Buitenschoolse kinderopvang Gooik Digitale nieuwsbrief Infofiches Scansysteem... 3 BKO Nieuws v.u. Simon De Boeck, schepen van gezin September 2018 Inhoud Buitenschoolse kinderopvang Gooik... 2 Digitale nieuwsbrief... 2 Infofiches... 2 Scansysteem... 3 Alleen naar huis? Iemand anders

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

In deze brochure kan u meer informatie terugvinden. Heeft u nog vragen, dan kan u contact opnemen met de volgende personen :

In deze brochure kan u meer informatie terugvinden. Heeft u nog vragen, dan kan u contact opnemen met de volgende personen : Infobrochure schoolopvang Destelbergen Infano vzw In opdracht van het gemeentebestuur van Destelbergen organiseert het centrum voor kinderopvang Infano vzw in alle basisscholen in de gemeente de voor -

Nadere informatie

INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT

INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Vestigingsplaats Het gemeentebestuur van Londerzeel organiseert de speelpleinwerking op volgende locatie: Terrein achter het gemeentelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste ouders, In de eerste nieuwsbrief van 2015 bezorgen wij jullie de nodige informatie i.v.m. de geplande activiteiten van de komende weken. Het schoolteam Agenda Vrijdag 30

Nadere informatie

Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016

Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016 Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016 1 Vakantiewerken Toetsen op vakantiewerken worden door ex-vijfdejaars (schooljaar 2014-15) afgelegd op maandag 1 september van 8.25 tot 10.05 uur in

Nadere informatie

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik infoavond Jaarplanning 2017-2018:(= onder voorbehoud) Er werd een voorlopige planning gemaakt van alle activiteiten die in de loop van het schooljaar plaatsvinden. Je kan deze planning raadplegen op de

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Sint-Lutgardisbasisschool Sint-Pieters- Leeuw

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Sint-Lutgardisbasisschool Sint-Pieters- Leeuw Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Sint-Lutgardisbasisschool Sint-Pieters- Leeuw Sinds 4 januari 2016 organiseert Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school. In deze brochure vind

Nadere informatie

Wat elke Rozenberger weet... Informatie voor nieuwe leerlingen

Wat elke Rozenberger weet... Informatie voor nieuwe leerlingen Wat elke Rozenberger weet... Informatie voor nieuwe leerlingen Inhoud 1 Indeling van de schooldag 2 Praktische afspraken 2.1 Eten tijdens de middagpauze 2.2 Studie 2.3 Fietsers 2.4 Rozenbergfietsen 2.5

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Het gemeentebestuur van Londerzeel werkt samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw om in verschillende basisscholen de voor en naschoolse opvang

Nadere informatie

Kimberly, Murat en Kevin.

Kimberly, Murat en Kevin. Kimberly, Murat en Kevin. 1 Kimberly had het moeilijk in het 1 ste leerjaar, Kevin begreep niet altijd de taal van zijn juf. Murat kon het tempo in het 2 de leerjaar niet meer aan. Kimberly, Kevin & Murat

Nadere informatie

INFO BOSKLASSEN. Dit jaar trekken we er met de doelgroep STOS weer op uit. We gaan op bosklassen.

INFO BOSKLASSEN. Dit jaar trekken we er met de doelgroep STOS weer op uit. We gaan op bosklassen. INFO BOSKLASSEN Antwerpen, 12 oktober 2017 Beste ouders, Dit jaar trekken we er met de doelgroep STOS weer op uit. We gaan op bosklassen. Graag geven we jullie al wat informatie mee. Wanneer? Van dinsdag

Nadere informatie

LAGER ONDERWIJS SPORT4FUN

LAGER ONDERWIJS SPORT4FUN OMNISPORTKAMP LAGER ONDERWIJS SPORT4FUN Van maandag 4 juli tot en met donderdag 4 juli 2019 Een programma boordevol met sport, spel en avontuur Meer info: Sport T.: 013 67 01 10 sport@laakdal.be Plaats

Nadere informatie