Dat u dagelijks overstelpt wordt met informatie, is ons allen welbekend.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dat u dagelijks overstelpt wordt met informatie, is ons allen welbekend."

Transcriptie

1 1 Beste ouders, Dat u dagelijks overstelpt wordt met informatie, is ons allen welbekend. Mogen wij echter op uw goede wil beroep doen en u vragen deze infobrochure, ontstaan in overleg met het hele schoolteam, even rustig door te nemen. Deze uitgave heeft in eerste instantie tot doel misverstanden omtrent schoolverloop en schoolorganisatie te vermijden. Vermits wij, net als u, het welzijn van uw kind beogen, denken wij dat deze infomap een nuttig instrument is om tot een goede samenwerking te komen. De Directie Het Schoolteam

2 2 1.Lesuren : van 08u25 tot 12u00 van 13u30 tot 15u25 De schoolpoort wordt opengesteld een kwartier voor aanvang van de lessen ( om 8u10 en om 13u15). Ouders die hun kinderen aan de school komen ophalen, mogen bij het openen van de poort enkele minuten voor het einde der lestijden op de speelplaats de leerlingen opvangen. Zij blijven wel vooraan op de speelplaats wachten. In het verleden hebben wij kunnen constateren dat er regelmatig leerlingen te laat op school aankwamen. Gelieve dit te voorkomen. 2.Rijen : Aan diegenen die kinderen aan de schoolpoort komen ophalen, wordt gevraagd om dit op een overzichtelijke manier te doen zodat de controle voor de schoolmedewerker ook optimaal kan verlopen. Blijf daarom bij het begin van de schoolpoort staan en neem de leerlingen bij de hand wanneer u de school verlaat. De kinderen mogen NIET afgehaald worden aan de klasdeur tenzij u de klasleerkracht wil spreken. De leerlingen die via de rijen de school verlaten, doen dit onder begeleiding van de leerkrachten. Deze begeleiden hun rij in volgende richtingen : Rij 1 : De kinderen worden begeleid via de Schoolweg tot aan de Jan Helmanstraat Rij 2 : De kinderen worden begeleid tot aan het begin van de Nieuwstraat Rij 3 : De kinderen worden begeleid tot aan de hoek Oud-Strijdersstraat en Overwinningsstraat Rij 4 : De leerlingen worden begeleid tot aan de hoek Kapellenboslaan en Dendermondsesteenweg Rij 5 : De leerlingen worden begeleid tot aan de parking in de E. Vanderveldestraat Rij 6 : Fietsers Aangezien onze school in een zeer drukke verkeersomgeving ligt, verzoeken wij de ouders, in het belang en de veiligheid van de kinderen, met bovenstaande gegevens rekening te houden en de kinderen bij voorkeur af te halen aan het eindpunt van de rij. In het kader van de verzekering die de school voor de leerlingen heeft, is het erg belangrijk dat de leerlingen bij het verlaten van de school zo snel mogelijk naar huis of een andere afgesproken plaats gaan. Enkel dan is hij of zij verzekert als er iets mocht gebeuren. Indien leerlingen na het verlaten van de school in de buurt van de school blijven hangen ( dit gebeurt vooral met oudere leerlingen die met de fiets komen ), zal de school maatregelen nemen opdat zij rechtstreeks naar huis zouden gaan.

3 3 3.Voor- en naschoolse opvang : Enkel mogelijk via de gemeentelijke Buitenschoolse Kinderopvang (BKO) in t Appelboompje, Boomsesteenweg 67 te Willebroek. Tel.03/ of via coördinator op gemeentehuis:0499/939778! Vooraf inschrijven!!! Voorschoolse opvang: De leerlingen kunnen er terecht vanaf 7 uur. Omstreeks 8u worden zij met een minibus naar school gebracht. Naschoolse opvang: van 15u30 tot 18u ( s woendags van 12u tot 18u) De leerlingen worden met een minibus naar de opvang gebracht. Het vervoer van en naar school gebeurt telkens onder begeleiding van personeel van BKO. 4.Middagmaaltoezicht : Leerlingen kunnen tijdens de middagpauze hun lunchpakket op school opeten. Deze mogelijkheid wordt geboden aan de kinderen waarvan de ouders hen onder de middagpauze niet zelf kunnen opvangen en aan de leerlingen die ver van de school af wonen. Om de regelmaat en orde op school en een rustige sfeer in de eetzaal te waarborgen, volgen hieronder enkele richtlijnen : - Communiceer duidelijk met de klasleerkracht wanneer de leerling in blijft eten en wanneer niet. -Leerlingen kunnen ook occasioneel op school blijven eten, mits schriftelijke verwittiging aan de klastitularis. -De ineters blijven de ganse middag op school en mogen om geen enkele reden de school verlaten, uitgezonderd op schriftelijk verzoek van één der ouders. -De drank voor het middageten wordt op school verstrekt. Er is keuze uit koffie, thee, melk, water ( niet bruisend) en soep. Voor de drank en het gebruik van de infrastructuur wordt per middagbeurt 0,60 ( voor melk en water ), 0,80 ( voor koffie en thee ) of 1 ( voor soep ) bijdrage gevraagd, via een ticket, dat de leerling in de klas afgeeft aan de leerkracht. Tickets kunnen 1x per week aangekocht worden, op een vaste weekdag: maandag De tickets worden steeds in veelvouden van 10 aangekocht. De leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor hun tickets op het moment dat zij deze van de klasleerkracht krijgen. Het is daarom geen overbodige luxe om hun naam met balpen op de tickets te schrijven. Zo zijn deze bij diefstal of wanneer ze verloren gaan makkelijk te traceren. Onder geen enkele voorwaarde kunnen leerlingen die blijven ineten s middags de toestemming krijgen om buiten de school eten te gaan kopen.

4 4 5.Zwembeurten : Onze leerlingen gaan zwemmen in het zwembad van het sportcomplex te Boom. De activiteit zwemmen maakt deel uit van het leerprogramma van de lagere school. Indien uw kind wegens omstandigheden ( ziekte, ongesteldheid, ) niet deelneemt aan de zwembeurt, dient u de klastitularis schriftelijk ( eventueel nota in agenda) te verwittigen. Het schoolbestuur heeft beslist de leerlingen van t Pleintje en t Lindeke gratis te laten zwemmen. 6. Gezondheidsproject Ieder schooljaar besteedt onze school heel wat aandacht aan de gezondheid van onze leerlingen. Zo organiseren wij in de loop van het schooljaar een fruitweek ( De leerlingen brengen geen tussendoortjes mee maar eten fruit ), gedurende het tweede trimester krijgt elke klas een gezond ontbijt aangeboden. Gedurende het schooljaar ontvangt u hierover verdere informatie. Verder vragen wij om aan uw kinderen iedere woensdag een stuk fruit als tussendoortje mee te geven in plaats van een koek. Op deze manier proberen wij het eten van fruit te bevorderen. Koeken zullen dan ook op woensdag mee terug naar huis gegeven worden. 7. Dranken op school Naast bovenstaande acties in het kader van het gezondheidsproject, krijgen de leerlingen bij het begin van het schooljaar een gratis gesigneerde drinkbus aangeboden die zij gratis met water kunnen vullen op school. Gedurende de loop van de dag mogen de leerlingen van deze bus drinken, ook in de klas. Het is dan ook verboden om zelf dranken, ook water, naar de school mee te brengen. 8.Spaarplan: Schoolreizen / Geïntegreerde WerkPeriodes(GWP) : Onze school organiseert geregeld geïntegreerde werkperiodes ( = meerdaagse uitstappen met overnachtingen ).Voor deze GWP s mag u maximum 405 betaald hebben per reguliere schoolloopbaan per kind. Op het einde van het schooljaar wordt voor sommige klassen een schoolreis ( 1 daguitstap) georganiseerd. Hierover ontvangt u meer informatie gedurende het schooljaar zelf. De totale bijdrage voor deze activiteiten kan in de loop van het schooljaar worden bijeen gespaard. De kinderen krijgen dan een spaarkaart waarop het gespaarde bedrag wordt genoteerd en opgeteld. U krijgt hierover nog meer specifieke informatie. In de loop van het schooljaar zijn nog andere leeruitstappen voorzien voor de verschillende leerjaren. Deze kunnen gratis zijn, maar voor bepaalde leeruitstappen wordt aan de ouders een bijdrage gevraagd voor de vervoerskosten en/of de inkomprijs. Meer informatie hierover vindt u in Bijlage F: Bijdrage ouders, bij het schoolreglement.

5 5 9.Schoolongeval / Schoolverzekering : De leerlingen zijn verzekerd voor ongevallen die zich voordoen : in de school ; tijdens uitstappen en schoolreizen ; tijdens openluchtklassen op weg van en naar de school. Tijdens de schooluren wordt door de school, indien nodig geacht, beroep gedaan op een geneesheer. - De ouders van de leerling betalen al de rekeningen van dokter en apotheker zelf ( bij de apotheker een briefje vragen, bestemd voor de verzekering!) - Al de bewijzen van betaling worden bij de mutualiteit binnengebracht, die een tussenkomst uitbetaalt. - De mutualiteit levert een bewijs af, bestemd voor de verzekering. Dit bewijs dient aan het secretariaat op school afgegeven te worden. - Het secretariaat stelt het dossier van het ongeval samen en stuurt dit door naar de verzekering. - De verzekering betaalt dan het bedrag ten laste terug aan de ouders. 10.Afwezigheden / Medisch attest :! Afwezigheden van meer dan 3 opeenvolgende kalenderdagen dienen door middel van een medisch attest gewettigd te worden! Bij elke andere afwezigheid volstaat een verklaring, ondertekend door één van de ouders of door de persoon die de leerling wettelijk of feitelijk onder zijn hoede heeft. Dit kan 4 keer, vanaf de 5 de keer is een medisch attest noodzakelijk!. OPGELET : NIEUW IN DE REGELGEVING : Een afwezigheid tijdens de week onmiddellijk vóór of onmiddellijk na de herfstde Kerst-, de krokus, de Paas- of de zomervakantie moet steeds gewettigd worden met een medisch attest. De attesten worden op school bewaard.

6 6 11.Leerplichtcontrole : Gewettigde afwezigheid : a) Kleuteronderwijs : Hier is geen leerplicht, dus dient de afwezigheid niet gewettigd te worden door een attest. Het is echter wenselijk dat de school geïnformeerd wordt omtrent de afwezigheid van de kleuter. De kleuters van de derde kleuterklas dienen wel 220 halve dagen per schooljaar aanwezig te zijn als één van de voorwaarden om de overstap naar het eerste leerjaar te maken. Leerplichtige kinderen in de kleuterschool, vallen onder de regels van het lager schoolkind. b) Lager onderwijs : Een lager schoolkind kan geldig afwezig zijn op school bij : - ziekte of ongesteldheid - zware of besmettelijke ziekte in de familie - overlijden van een familielid - toevallige moeilijkheden met het verkeer (vb. staking ; weersomstandigheden) - feestdagen verbonden aan de door de grondwet erkende levensbeschouwing 12.Contactavonden / Opvolging leerlingen: Op regelmatige tijdstippen worden in de school contactavonden georganiseerd om u op de hoogte te houden van de schoolvorderingen van uw kind. Deze zullen doorgaan op maandag, 21 oktober, maandag, 17 februari en maandag 23 juni. De school staat steeds open en de directie en de leerkrachten staan tot uw beschikking om alle zaken in verband met schoolaangelegenheden en/of eventuele problemen met u te bespreken. Gelieve hierbij wel rekening te houden dat leerkrachten met u kunnen overleggen op het moment dat zij geen opdracht hebben. Spreek met hen een moment af dat voor hen geschikt is. Tevens kan u, indien nodig de hulp inroepen van het medisch centrum of het C.L.B.-team. (Centrum voor leerlingenbegeleiding) Al deze contacten komen tot stand via bemiddeling van de schooldirectie en/of de zorgcoördinator. De controle van het agenda, de schriften en de huistaken, alsook het rapport, is een eenvoudig en doeltreffend middel om de schoolprestaties van uw kind op te volgen. 13.Rapportering : De rapporten worden meegegeven op volgende data : - Vrijdag 25 oktober Vrijdag 20 december Vrijdag 28 maart Vrijdag 27 juni 2014

7 7 14.Leefregels voor leerlingen : De leerlingen krijgen een uittreksel ( bijlage C) uit het «Schoolreglement van de basisscholen van het gemeenschapsonderwijs van Scholengroep Rivierenland» mee, waarin de leefregels die binnen onze school gelden, zijn opgenomen. Deze worden aan de ouders ter kennisgeving overgemaakt. 15.Keuze godsdienst / zedenleer : Bij aanvang van het schooljaar maken de ouders, door middel van een invulformulier, de keuze uit : - Katholieke godsdienst - Protestantse godsdienst - Islamitische godsdienst - Orthodoxe godsdienst - Israëlitische godsdienst - Anglikaanse godsdienst - Niet-Confessionele Zedenleer Tot uiterlijk 8 september (of tot 8 dagen na de inschrijving) kan deze keuze gewijzigd worden, zo niet blijft deze geldig tot het einde van dat schooljaar. Deze vakken worden onderwezen door leermeesters. 16.Benodigdheden Lichamelijke Opvoeding : -turnpantoffels -sportbroekje + T-shirt of maillot -turnzakje om alles in op te bergen (De turnzak wordt geschonken door de Oudervereniging aan de leerlingen van het 1 ste leerjaar en aan de nieuw ingeschreven leerlingen in andere leerjaren)! Gelieve de naam aan te brengen op het turngerief! 17. Kosteloosheid. In het kader van de wet op de kosteloosheid, krijgen de leerlingen van de school een aantal zaken die zij nodig hebben om de eindtermen te kunnen bereiken. Het gaat hier over potloden, gommen, pennen, latten, passers, Deze zaken worden op regelmatige basis vernieuwd gedurende de schoolloopbaan van uw kind. Indien echter blijkt dat deze zaken slijtage vertonen door een niet correct gebruik of door verlies, dient u als ouder zelf voor de vervanging van deze zaken te zorgen. 18. Verjaardagen. De verjaardagen van de leerlingen van een bepaalde klas zullen zoals vroeger nog steeds gevierd worden ( indien de leerling dat wenst ). De leerkrachten zullen de manier waarop ( en wanneer ) dit plaatsvindt met de jarige leerlingen van de klas bespreken. Gelieve ook hier in het achterhoofd te houden dat bij het geven van cadeautjes het gezondheidsprincipe een belangrijke rol kan spelen.

8 8 19. Bezoek aan de bib. Onze leerlingen krijgen driewekelijks de kans om in klasverband naar de bib te gaan. Op deze manier proberen wij het lezen ook buiten de klas te stimuleren. Toch moeten wij regelmatig constateren dat leerlingen hun boeken vergeten. Mogen wij aan u, ouders of voogd, vragen om deze zaken mee op te volgen. Let erop dat de boetes vanuit de bib soms erg hoog kunnen oplopen. 20. Koekjesdozen Vanaf dit schooljaar vragen wij dat de leerlingen hun koeken, die zij tijdens de speeltijd opeten, in een koekjesdoos meebrengen. Op deze manier proberen wij niet alleen de afvalberg binnen onze school te beperken maar ook het budget dat u aan koeken spendeert laag te houden. Koeken die u in grote verpakkingen aankoopt, zijn immers goedkoper en omdat ze niet individueel verpakt zijn, zorgen zij dus voor minder afval. 21. Brooddozen Leerlingen brengen vaak hun boterhammen mee in aluminiumfolie. Wanneer deze dan vallen of het folie scheurt, liggen deze boterhammen op de grond en in de brooddozenbak. Daarom durven wij te vragen dat iedere leerling die in blijft eten zijn of haar boterhammen meebrengt in een brooddoos. Indien u verkiest om deze alsnog in aluminiumfolie te verpakken, zal uw zoon of dochter het folie terug mee naar huis brengen waardoor u het, indien gewenst, nogmaals kan gebruiken. Op deze manier draagt u ook uw steentje bij tot het milieu. 22. Toiletbezoek Regelmatig constateren wij dat leerlingen het toiletbezoek gebruiken om even het klasgebeuren te ontlopen. Dit is niet alleen nefast voor henzelf, het stoort op dergelijke momenten de ganse klas. De leerlingen van de eerste graad ( eerste en tweede leerjaar ) kan de toestemming gegeven worden om het eerste lesuur na een pauze nog te gaan plassen, voor de leerlingen van de tweede en derde graad wordt dit niet meer toegestaan. Op deze manier hopen wij ertoe bij te dragen dat de leerlingen er ook zelf aan denken dat zij tijdens de verschillende pauzes naar het toilet moeten gaan. Uiteraard kunnen er op deze regel uitzonderingen gemaakt worden maar dan na voorlegging van een medisch getuigschrift of een schriftelijke mededeling van de ouder (-s). 23. Kledij en voorkomen 3 principes worden hierbij gehanteerd : Veiligheid, gezondheid en hygiëne. Wij verwachten dat de kinderen netjes en verzorgd naar school komen. Wij houden eraan dat zij gewone kledij dragen die past bij hun leeftijd ( geen korte topjes, provocerende kledij, geen hoge hakken, teenslippers, plateauschoenen of ander onveilig schoeisel ). Wij maken onderscheid tussen school-, sport- en strandkledij. Waardevolle sieraden laten wij thuis. Piercings zijn enkel toegelaten in de oren. Probeer ervoor te zorgen dat de kledij steeds voorzien is van een naam zodat deze bij verlies vlug terug aan de eigenaar overhandigd kunnen worden.

9 9 24. GSM en andere elektronische toestellen Het gebruik van GSM en andere elektronische toestellen ( MP3, MP4, ) door onze leerlingen op school is verboden. Deze dienen dus ook niet meegebracht te worden naar school. Indien u als ouder denkt dat dit toch om de één of andere reden noodzakelijk is, overlegt u hierover eerst met de directie. Indien leerlingen toch een GSM of andere elektronische toestellen meebrengen, ligt de verantwoordelijkheid steeds bij hen en kan de school nooit aansprakelijk gesteld worden voor schade of diefstal. 25. Straffen en belonen Naast de orde- en tuchtmaatregelen die binnen de scholengroep van toepassing zijn, heeft onze school, gezien het gedrag van bepaalde leerlingen, het noodzakelijk geacht, om een eigen intern ordereglement op te stellen. Wij vragen u dan ook om dit aandachtig te lezen : 1. Indien een kind de schoolregels aangaande zijn of haar gedrag overtreedt, wordt een nota, in fluo gemarkeerd, in zijn/haar agenda gezet. Deze dient zeker getekend te zijn door 1 van beide ouders. Indien deze niet door de ouders wordt getekend, zal de directie telefonisch contact opnemen met de ouders. 2. Bij een tweede in fluo gemarkeerde nota in zijn/haar agenda, zal ook een straf worden gegeven. Beiden moeten getekend worden door 1 van beide ouders. 3. Indien een derde in fluo gemarkeerde nota in zijn/haar agenda komt, zal de leerling moeten nablijven tot 16 u 30. De ouders zullen hiervan op de hoogte gesteld worden via een brief. 4. Leerlingen die moeten nablijven, dienen aan de schoolpoort worden opgehaald om 16.30u. tenzij anders vermeld in het agenda door de ouders. 5. Indien een leerling een regel zwaar overtreedt (onbeleefd tegenover leerkracht, ongepaste woordenschat tegenover leerkracht of medeleerling, ongepaste houding of vechten op school), zal er ineens een strafstudie worden gegeven. 6. Indien de leerling verschillende strafstudies toegewezen krijgt, zullen er verdere stappen worden ondernomen (oudergesprek op school, klassenraad, eventueel schorsing.) Uiteraard vragen alle voorgaande stappen dat de ouders dagelijks het agenda nakijken en tekenen.

10 10 Adres en tel. School : Lagere School t Pleintje A. Van Landeghemplein Willebroek Tel: 03/ Fax : 03/ website: Kleuterschool t Lindeke Lindenstraat Willebroek 03/ Adres en tel. C.L.B. Gemeenschapsonderwijs Scholengroep 6 : C.L.B. Gemeenschapsonderwijs E. Tinnelstraat Boom Tel. : 03/ Fax : 03/ Zetel Willebroek : E. Anseelestraat 2830 Willebroek Tel. : 03/

Dat u dagelijks overstelpt wordt met informatie, is ons allen welbekend.

Dat u dagelijks overstelpt wordt met informatie, is ons allen welbekend. 1 Beste ouders, Dat u dagelijks overstelpt wordt met informatie, is ons allen welbekend. Mogen wij echter op uw goede wil beroep doen en u vragen deze infobrochure, ontstaan in overleg met het hele schoolteam,

Nadere informatie

Dat u dagelijks overstelpt wordt met informatie, is ons allen welbekend.

Dat u dagelijks overstelpt wordt met informatie, is ons allen welbekend. 1 Beste ouders, Dat u dagelijks overstelpt wordt met informatie, is ons allen welbekend. Mogen wij echter op uw goede wil beroep doen en u vragen deze infobrochure, ontstaan in overleg met het hele schoolteam,

Nadere informatie

GO!BS t Pleintje August Van Landeghemplein Willebroek website: tel fax

GO!BS t Pleintje August Van Landeghemplein Willebroek   website:  tel fax 1 GO!BS t Pleintje August Van Landeghemplein 4 2830 Willebroek e-mail: info@pleintje.be website: www.pleintje.be tel. 03 886 66 66 fax 03 866 39 49 Infobrochure 2 3 Beste ouders, Dat u dagelijks overstelpt

Nadere informatie

Infobrochure. Infobrochure GO! BS t Pleintje Schooljaar

Infobrochure. Infobrochure GO! BS t Pleintje Schooljaar 1 Infobrochure GO! BS t Pleintje August Van Landeghemplein 4 2830 Willebroek e-mail: info@pleintje.be website: www.pleintje.be tel. 03 886 66 66 fax 03 866 39 49 2 3 Beste ouders, Dat u dagelijks overstelpt

Nadere informatie

GO! Kleuterschool 't Lindeke Infobrochure

GO! Kleuterschool 't Lindeke Infobrochure GO! Kleuterschool 't Lindeke Lindenstraat 9 2830 Willebroek tel. 03 886 60 83 e-mail: info@kleuterschooltlindeke.be website: www.kleuterschooltlindeke.be Infobrochure 1 Beste ouders, Dat u dagelijks overstelpt

Nadere informatie

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school!

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

Info ivm het schoolreglement

Info ivm het schoolreglement Info ivm het schoolreglement 2018-2019 Beste ouders, We zijn er ons van bewust dat het schoolreglement een erg lijvig document is met lange moeilijke wetteksten. Daarom hier voor jullie de belangrijkste

Nadere informatie

Onze school. Afdeling De Stap Pastorijstraat 60, 2590 Berlaar 03/ Afdeling Heikant Aarschotsebaan 60, 2590 Berlaar 015/24.57.

Onze school. Afdeling De Stap Pastorijstraat 60, 2590 Berlaar 03/ Afdeling Heikant Aarschotsebaan 60, 2590 Berlaar 015/24.57. Onthaalbrochure Beste ouders Van harte welkom in onze school! Het verheugt ons dat jullie voor het onderwijs en de opvoeding van jullie zoon / dochter een beroep doen op onze school. In deze brochure

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

Uittreksel verkorte versie schoolreglement

Uittreksel verkorte versie schoolreglement Uittreksel verkorte versie schoolreglement Beste ouders, Deze bijlage is een uittreksel, met de meeste praktische afspraken die op onze school toegepast worden, uit het volledige schoolreglement van onze

Nadere informatie

AFSPRAKENNOTA. 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken

AFSPRAKENNOTA. 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken AFSPRAKENNOTA 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken 1 Regelmatige leerling Een leerplichtige leerling die ingeschreven is in onze school moet, behoudens gewettigde afwezigheid, aanwezig zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Deel III

Schooljaar 2015-2016 Deel III Schooljaar 2015-2016 Deel III Welkom! Nieuw of reeds gekend, we gaan samen van start. 10 maanden samen zoeken! 38 weken proberen en opnieuw beginnen. 303 dagen met goede en kwade momenten samen! 1 Beste

Nadere informatie

Schoolinterne afspraken kleuterafdeling

Schoolinterne afspraken kleuterafdeling G E M E E N T E S C H O O L S I N T D E N I J S Dalestraat 40-8554 Zwevegem Sint-Denijs T 056 45 57 72 F 056 45 57 72 E < stdenijs@scarlet.be> Schoolinterne afspraken kleuterafdeling Samen leven, samen

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom en danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt!

Wij heten u van harte welkom en danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt! infobrochure Inhoud inhoud... 3 voorwoord... 4 schooluren... 5 ons aanbod... 5 leerplicht afwezigheden... 6 middagmalen... 7 facturatie... 7 aanwezigheid op school... 8 opvang buiten de schooluren...

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT DEEL III SCHOOLEIGEN DEEL

SCHOOLREGLEMENT DEEL III SCHOOLEIGEN DEEL SCHOOLREGLEMENT DEEL III SCHOOLEIGEN DEEL Contact Directie: Begga Smets 016 53 37 98 begga@damiaanschool.be Secretariaat: Martine Van Loock (busvervoer) Marleen Vandromme (betalingen) Christel Eulaerts

Nadere informatie

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind 2 Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE 1. GEGEVENS VAN DE ORGANISATIE EN LOCATIE De voor- en naschoolse opvang van onze Gemeentelijke Basisschool gaat door in het schoolhuis,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG September 2016 November 2017 Januari 2018 1. Algemene informatie 1.1 Organisator Huishoudelijk reglement: NASCHOOLSE KINDEROPVANG BASISSCHOOL HET LAAR GO! Basisschool

Nadere informatie

Intern reglement leerlingen (Lager Onderwijs) De Bron

Intern reglement leerlingen (Lager Onderwijs) De Bron In de klas Intern reglement leerlingen (Lager Onderwijs) De Bron Ik en de school (-taken) - Ik praat in het schoolgebouw enkel Nederlands - Wanneer ik op school aankom, voor 08u30, ga ik onmiddellijk naar

Nadere informatie

INFOBROCHURE. Basisschool De Sprong. Burg. Philipslaan 78 3680 Maaseik. Voor leerlingen van 7 tot 12 jaar. Basisschool De Sprong

INFOBROCHURE. Basisschool De Sprong. Burg. Philipslaan 78 3680 Maaseik. Voor leerlingen van 7 tot 12 jaar. Basisschool De Sprong INFOBROCHURE Voor leerlingen van 7 tot 12 jaar Burg. Philipslaan 78 3680 Maaseik Contactgegevens Directie Linde Verstappen Secretariaat Wannes Machiels Telefoon Telefoon 089/56.04.81 089/56.04.82 Email

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG BSGO! HET LAAR HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG Januari 2015 1. Algemene informatie 1.1 Organisator Huishoudelijk reglement: NASCHOOLSE KINDEROPVANG BASISSCHOOL HET LAAR BSGO! Het Laar Laarstraat

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school.

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Geachte ouders, Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Zoals vorige jaren heeft het team dit

Nadere informatie

Basisschool Hof van Nassau

Basisschool Hof van Nassau Basisschool Hof van Nassau Informatie en afspraken ouders Deel 3 GO! basisschool Hof van Nassau Zandpoortvest 9 2800 Mechelen T 015 20 32 36 F 015 20 59 69 bs.mechelen@g-o.be www.hofvannassau.be 1 Inhoud

Nadere informatie

1. Algemene bepalingen en organisatorische afspraken

1. Algemene bepalingen en organisatorische afspraken 1. Algemene bepalingen en organisatorische afspraken Regelmatige leerling Een leerplichtige leerling die ingeschreven is in onze school moet, behoudens wettige afwezigheid, aanwezig zijn in de school en

Nadere informatie

Schoolafspraken. voor. leerlingen 1-2-3

Schoolafspraken. voor. leerlingen 1-2-3 Schoolafspraken voor leerlingen 1-2-3 Wanneer kan ik in de school binnen? s Morgens om 8.00u. s Middags om 13.00u. Wanneer beginnen en eindigen de lessen? s Morgens starten we om 8.30u. s Middags stoppen

Nadere informatie

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud Jaarthema 2017-2018 De Lettertuin kleurt goud Beste ouders, Welkom in onze school! Onze school bestaat dit schooljaar 50-jaar en dit vieren we een heel jaar lang. Verdere info volgt nog! Begin-en einduren

Nadere informatie

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde Schooljaar 2018-2019 OKAN INFOBROCHURE OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers Oudenaarde 2 Sint-Catharinacollege Kleine Karmelietenstraat 3 9500 Geraardsbergen Telefoon: 054/43 30 82 - GSM: 0473 523991

Nadere informatie

Schoolinterne afspraken eerste leerjaar

Schoolinterne afspraken eerste leerjaar G E M E E N T E S C H O O L S I N T D E N I J S Dalestraat 40-8554 Zwevegem Sint-Denijs T 056 45 57 72 F 056 45 57 72 E < stdenijs@scarlet.be Schoolinterne afspraken eerste leerjaar Samen leven, samen

Nadere informatie

Speelplaats. 1) Ik hoor de bel - Ik ga vlug naar de klas of naar mijn rij. - Ik sta stil en ik zwijg. - In de gang ben ik rustig.

Speelplaats. 1) Ik hoor de bel - Ik ga vlug naar de klas of naar mijn rij. - Ik sta stil en ik zwijg. - In de gang ben ik rustig. Speelplaats 1) Ik hoor de bel - Ik ga vlug naar de klas of naar mijn rij. - Ik sta stil en ik zwijg. - In de gang ben ik rustig. 2) Speeltijd - Ik blijf op de speelplaats. - Ik mag niet eten en drinken

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE 1 ALGEMEEN - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nadere informatie

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind Deel 8: Leefregels voor het schoolkind ( exemplaar ouders en kind) Inhoud 1. Taal 2. Te laat komen 3. Schoolpoort 4. Goeiedag 5. De speelplaats 6. Schoolgerei 7. Agenda 8. Kledij 9. Geld 10. Speelgoed

Nadere informatie

Bijdrageregeling Basisschool Zwaneven

Bijdrageregeling Basisschool Zwaneven 1 1. De minister 1. Woordje vooraf Onze onderwijsminister wenst dat onderwijs voor alle ouders, ook voor diegenen die het minder breed hebben, zo betaalbaar mogelijk is. We kunnen dit enkel toejuichen.

Nadere informatie

een team met zorg voor een buitengewoon kind

een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen

Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen Het kleuterteam : Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen Juf Griet Juf Fabienne Juf Tilly Muizenklas Bijtjesklas Vlinderklas 4-jarigen

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL Welkom Beste ouders, Liefste leerling, Welkom op onze school. De eerste schooldag op een nieuwe school is niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders een hele belevenis.

Nadere informatie

10.10u Speeltijd. 5de lesuur 12.05u Middagpauze. 14.35u Speeltijd

10.10u Speeltijd. 5de lesuur 12.05u Middagpauze. 14.35u Speeltijd 1P 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Zoekspel 10.10u Speeltijd 3de lesuur Zoekspel 4de lesuur Zoekspel 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Bezinning kapel 7de lesuur Bundel / schoolagenda 14.35u Speeltijd

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PRAKTISCHE INFORMATIE 1. OPENINGSUREN Onze school is open van 7 u. s morgens tot 18. 30 u. s avonds. De lessen worden gegeven van 08.30 u. tot 12.05 u. in de voormiddag. In de namiddag voor de kleuters

Nadere informatie

INFORMATIE OVER DE SCHOOL Afsprakennota

INFORMATIE OVER DE SCHOOL Afsprakennota Stedelijke Basisschool Koekoekstraat 26 8793 Sint-Eloois-Vijve 056/60.65.85 info@vijve.be INFORMATIE OVER DE SCHOOL Afsprakennota 2014-2015 0 Afsprakennota. 1. Algemene regels 1.1 Regelmatige leerling

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD De tijd vliegt voorbij en zo zwaait onze schoolpoort na 2 maanden vakantie weer open. Wij hopen dat u, samen met uw gezin, heeft genoten van een fantastische en ontspannende

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2014-2015

Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2014-2015 Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2014-2015 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Jaarthema = Jij kleurt De Lettertuin Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien en juf. Hilde K1 : juf. Annick

Nadere informatie

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/ Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/538.54.52 www.bsgodebron.be bs.sint-gillis@rago.be Vestiging Besme Besmelaan 113 1190 Vorst 02/343.77.03 Inhoudstabel 1. Voorwoord 2. Voorstelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

INFOBROCHURE. Kleuterschool De Sprong. Burg. Philipslaan Maaseik. Voor kleuters van 5 tot 6 jaar

INFOBROCHURE. Kleuterschool De Sprong. Burg. Philipslaan Maaseik. Voor kleuters van 5 tot 6 jaar INFOBROCHURE Kleuterschool De Sprong Voor kleuters van 5 tot 6 jaar Burg. Philipslaan 78 3680 Maaseik Contactgegevens Directie Linde Verstappen Secretariaat Wannes Machiels Telefoon Telefoon 089/56.04.81

Nadere informatie

Leefregels. We hopen dat ook de ouders deze leefregels kunnen respecteren en willen meewerken aan de realisatie ervan.

Leefregels. We hopen dat ook de ouders deze leefregels kunnen respecteren en willen meewerken aan de realisatie ervan. Leefregels Samen leven, samen leren moet geleerd worden aan kinderen. Aansluitend bij ons pedagogsich project hebben we daarom met heel het team, schooleigen leefregels samengesteld. Als uitgangspunt nemen

Nadere informatie

- De klassen beginnen stipt om 8u.45 en 13u.15. Telaatkomers storen de beginactiviteit. WEES DUS TIJDIG AANWEZIG OP SCHOOL AUB.

- De klassen beginnen stipt om 8u.45 en 13u.15. Telaatkomers storen de beginactiviteit. WEES DUS TIJDIG AANWEZIG OP SCHOOL AUB. - De klassen beginnen stipt om 8u.45 en 13u.15. Telaatkomers storen de beginactiviteit. WEES DUS TIJDIG AANWEZIG OP SCHOOL AUB. - De lln mogen pas om 8u15 de speelplaats betreden. Indien de lln vroeger

Nadere informatie

Algemene informatie. Schoolreglement basisscholen van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap van Scholengroep Rivierenland

Algemene informatie. Schoolreglement basisscholen van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap van Scholengroep Rivierenland Schoolreglement basisscholen van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap van Scholengroep Rivierenland Uitbreidingsstraat 40 2850 Boom Telefoon: 03/844.20.22 e-mail: directeur@hetkrekeltje.be website:

Nadere informatie

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik infoavond Jaarplanning 2017-2018:(= onder voorbehoud) Er werd een voorlopige planning gemaakt van alle activiteiten die in de loop van het schooljaar plaatsvinden. Je kan deze planning raadplegen op de

Nadere informatie

Het schoolreglement: De okkernoot

Het schoolreglement: De okkernoot Het schoolreglement: De okkernoot 1. De uurregeling en voor en naschoolse opvang maandag dinsdag Woensdag donderdag Vrijdag 12.05 uur middagpauze middagpauze middagpauze middagpauze De directie en de leerkrachten

Nadere informatie

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE OUDERS

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE OUDERS ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE OUDERS tel. 089 867436 oogappel@kbaoneeroeteren.be 1. ALGEMEEN o Schooluren: van 08.45 uur tot 12.00 uur van 13.15 uur tot 15.35 uur o Alle spullen van uw kind zijn voorzien

Nadere informatie

Aanvulling schoolreglement

Aanvulling schoolreglement Aanvulling schoolreglement Schooljaar 2017-2018 Bijlage schoolreglement Schooljaar 2017-2018 [Geef hier de samenvatting van het document op. De samenvatting is een korte beschrijving van de inhoud van

Nadere informatie

Regio, locatie en contactgegevens van onze school

Regio, locatie en contactgegevens van onze school Regio, locatie en contactgegevens van onze school De volgende gemeenten en deelgemeenten behoren geheel of gedeeltelijk tot de regio van onze school : Beringen, Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Paal, Koersel,

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

e-mail directie administratie: directie.administratie@gbsreynaerdijn.be www.gbsreynaerdijn.be Beste ouders

e-mail directie administratie: directie.administratie@gbsreynaerdijn.be www.gbsreynaerdijn.be Beste ouders Gemeentelijke Basisschool Reynaerdijn Stationsstraat 18 9190 Stekene Kemzeke lid scholengemeenschap Sint-Gillis-Waas / Stekene / Waasmunster directie: 03/779.79.00 secretariaat: 03/779.44.81 de Paal: 03/770.69.39

Nadere informatie

INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT

INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Vestigingsplaats Het gemeentebestuur van Londerzeel organiseert de speelpleinwerking op volgende locatie: Terrein achter het gemeentelijk

Nadere informatie

Ben je ingeschreven in de kleuterklas, dan kom je in een boeiende wereld terecht.

Ben je ingeschreven in de kleuterklas, dan kom je in een boeiende wereld terecht. Welkom in De Luchtballon! Ben je ingeschreven in de kleuterklas, dan kom je in een boeiende wereld terecht. Kom je naar het eerste leerjaar, dan gaat een nieuwe wereld voor je open. Als je nieuw bent in

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur Mariakerke, 1 september 2017 Beste ouder De grote vakantie ligt al weer achter ons en vol goede moed stappen we het nieuwe schooljaar in! Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten op te sommen.

Nadere informatie

Ons ABC-boekje. Inhoud: A Adreswijziging M Materiaal. B Ballen Opvang. C CLB Overgang K3 1 e leerjaar. D Dagindeling P Pesten E Eetmaal Q

Ons ABC-boekje. Inhoud: A Adreswijziging M Materiaal. B Ballen Opvang. C CLB Overgang K3 1 e leerjaar. D Dagindeling P Pesten E Eetmaal Q Stedelijke Basisschool De Panda August Vermeylenstraat 2 9000 Gent Inhoud: Intern schoolreglement Ons ABC-boekje A Adreswijziging M Materiaal Afspraken Afvalstraatje Afwezigheden Medicatie Medisch onderzoek

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT VOOR ONZE KINDEREN SCHOOLJAAR 2014 2015. Met de medewerking van Kids Choice

SCHOOLREGLEMENT VOOR ONZE KINDEREN SCHOOLJAAR 2014 2015. Met de medewerking van Kids Choice SCHOOLREGLEMENT VOOR ONZE KINDEREN SCHOOLJAAR 2014 2015 Met de medewerking van Kids Choice Ons schoolreglement versie 2014-2015 In onze school zijn we samen met veel mensen. Om ervoor te zorgen dat alles

Nadere informatie

Leefregels. We hopen dat ook de ouders deze leefregels kunnen respecteren en willen meewerken aan de realisatie ervan.

Leefregels. We hopen dat ook de ouders deze leefregels kunnen respecteren en willen meewerken aan de realisatie ervan. Leefregels Samen leven, samen leren moet geleerd worden aan kinderen. Aansluitend bij ons pedagogisch project hebben we daarom met heel het team, schooleigen leefregels samengesteld. Als uitgangspunt nemen

Nadere informatie

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel. 016/

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel. 016/ BuBaO Ten Desselaer Klein Park 4 3360 Lovenjoel 016/852170 info@tendesselaer.be www.tendesselaer.be Op de eerste schooldag kunnen de kinderen op school terecht vanaf 8.30u. Ze mogen naar hun onthaalklas

Nadere informatie

SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Vestigingsplaats Het gemeentebestuur van Londerzeel organiseert de speelpleinwerking op volgende locatie: Terrein achter het gemeentelijk sportcomplex,

Nadere informatie

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN TOEZICHT NABEWAKING

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN TOEZICHT NABEWAKING 1 GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN Opening school (met toezicht) 8.00 u. Begin activiteit/lessen 8.40 u. Speeltijd 10.20 u. 10.35 u.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE INHOUD 1 ALGEMEEN ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1

Nadere informatie

Onze. schoolafspraken

Onze. schoolafspraken Onze schoolafspraken Schooljaar 2018-2019 1. Aankomen, aanwezigheid en verlaten van de school Ik kom naar school ten laatste 5 min voor aanvang van de lessen. De lessen starten om 8u30. Ik wacht nooit

Nadere informatie

Of u nu een nieuwe ouder bent, of al even meedraait op school, toch kunnen er nog vragen zijn over de school van uw kind(eren).

Of u nu een nieuwe ouder bent, of al even meedraait op school, toch kunnen er nog vragen zijn over de school van uw kind(eren). Stationsstraat 81 3370 Boutersem 016/73 34 29 www.godenotelaar.be email: directie.nobro@gmail.com bs.boutersem@gmail.com Belangrijke weetjes over onze school: Beste ouders, Of u nu een nieuwe ouder bent,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO ALG 09 - /5-09-203 BO Hoofdzetel Locatie buitenschoolse opvang: Essen Kapellen Brecht Hofstraat 4 Kapelsestraat 37 Leopoldstraat 5 290 Essen 2950 Kapellen 2960 St Lenaarts 03/664.87.23 GSM 0470 0 80 55

Nadere informatie

WELKOM. boekje van Basisschool Sint-Paulus Nieuw Gent

WELKOM. boekje van Basisschool Sint-Paulus Nieuw Gent WELKOM Het boekje van Basisschool Sint-Paulus Nieuw Gent Afspraken en Info Schooljaar 2018-2019 1 A Agenda - De schoolagenda vormt een schakel tussen de ouders en de school. Een agenda is een communicatiemiddel

Nadere informatie

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel BuBaO Ten Desselaer Klein Park 4 3360 Lovenjoel 016 85 21 70 info@tendesselaer.be www.tendesselaer.be De eerste schooldag kunnen de kinderen vanaf 8.30 u. in de refter beneden terecht. Ouders, opvoeders

Nadere informatie

Vrije Basisschool Spanjeschool - De Tassche. Arkorum 10 BIJLAGE. 5 de en 6 de leerjaar in Broederschool. schoolbrochure met schoolreglement

Vrije Basisschool Spanjeschool - De Tassche. Arkorum 10 BIJLAGE. 5 de en 6 de leerjaar in Broederschool. schoolbrochure met schoolreglement Vrije Basisschool Spanjeschool - De Tassche Arkorum 10 BIJLAGE 5 de en 6 de leerjaar in Broederschool schoolbrochure met schoolreglement 2 Beste ouders, De bouw- en verbouwingswerken aan de Spanjeschool

Nadere informatie

AFWEZIGHEDEN VAN LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS: wettelijke richtlijnen

AFWEZIGHEDEN VAN LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS: wettelijke richtlijnen AFWEZIGHEDEN VAN LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS: wettelijke richtlijnen Referenties: omzendbrieven BaO/2002/11 (Afwezigheden van leerlingen in het Basisonderwijs) BaO/2000/9 (Controle van de leerlingen

Nadere informatie

Schooljaar INFO-BROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde

Schooljaar INFO-BROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde Schooljaar 2017-2018 INFO-BROCHURE OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers Oudenaarde 2 Technisch Instituut Sint-Jozef Kleine Karmelietenstraat 3 9500 Geraardsbergen Telefoon: 054/43 30 82 - GSM: 0473

Nadere informatie

STEDELIJKE LAGERE SCHOOL t STELTJE Teekbroek 22 3272 Testelt 013/77.27.38 www.schoolsteltje.be

STEDELIJKE LAGERE SCHOOL t STELTJE Teekbroek 22 3272 Testelt 013/77.27.38 www.schoolsteltje.be STEDELIJKE LAGERE SCHOOL t STELTJE Teekbroek 22 3272 Testelt 013/77.27.38 www.schoolsteltje.be SCHOOLUREN LAGERE SCHOOL Maandag 9.00 u tot 12.10 u 13.10 u tot 15.50 u Dinsdag 9.00 u tot 12.10 u 13.10 u

Nadere informatie

Organisatie schooljaar

Organisatie schooljaar Organisatie schooljaar 2015-2016 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf

Nadere informatie

De schoolrekening. (Bijlage bij het schoolreglement) 1. Wat is gratis?

De schoolrekening. (Bijlage bij het schoolreglement) 1. Wat is gratis? (Bijlage bij het schoolreglement) De schoolrekening. I. Wat is gratis en wat dient betaald te worden? Het decreet basisonderwijs bepaalt dat aan u geen bijdragen kunnen gevraagd worden voor alles wat verband

Nadere informatie

INFOBROCHURE. Kleuterschool Het Sprongetje. Koningin Astridlaan Maaseik. Voor kleuters van 2,5 tot 4 jaar

INFOBROCHURE. Kleuterschool Het Sprongetje. Koningin Astridlaan Maaseik. Voor kleuters van 2,5 tot 4 jaar INFOBROCHURE Kleuterschool Het Sprongetje Voor kleuters van 2,5 tot 4 jaar Koningin Astridlaan 91 3680 Maaseik Contactgegevens Directie Linde Verstappen Secretariaat Wannes Machiels Telefoon Telefoon 089/56.04.81

Nadere informatie

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 W E L K O M Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 2 Welkom: vanaf 8.30 uur Ik word met de auto, met de fiets

Nadere informatie

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement schooljaar 2015-2016 1 Beste ouder, Ons schoolreglement bestaat uit verschillende delen. Het eerste deel bevat heel wat nuttige informatie en

Nadere informatie

WELKOM OP HET GIB. Gemeentelijk Instituut Brasschaat. JAAR : JAAR : u 9.00u 8.10u 9.00u u 9.50u 9.00u 9.

WELKOM OP HET GIB. Gemeentelijk Instituut Brasschaat. JAAR : JAAR : u 9.00u 8.10u 9.00u u 9.50u 9.00u 9. WELKOM OP HET GIB Gemeentelijk Instituut Brasschaat JAAR : 1 5 6 JAAR : 2 3 4 1 8.10u 9.00u 8.10u 9.00u 2 9.00u 9.50u 9.00u 9.50u SPEELTIJD SPEELTIJD 3 10.00u 10.50u 10.00u 10.50u 4 10.50u 11.40u 10.50u

Nadere informatie

Leefregels Angelus LEEFREGELS VAN HET ANGELUSINSTITUUT

Leefregels Angelus LEEFREGELS VAN HET ANGELUSINSTITUUT GVBS Angelusinstituut Roodebeeksesteenweg 586 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe Tel.: 02/770 28 40 Fax: 02/771 38 50 www.angelusinstituut.be directie@angelusinstituut.be secretariaat@angelusinstituut.be Leefregels

Nadere informatie

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL INFO EXTRA 12.06.2016 Beste ouders, Beste sympathisanten, SUCCES MET DE EXAMENS Omwille van de drukke maand juni verschijnt er vandaag een EXTRA-INFO. Mogen we vragen om de belangrijke rubrieken ZEKER

Nadere informatie

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 1 GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN Opening school (met toezicht) 8.00 u. Begin activiteit/lessen 8.40 u. Speeltijd 10.20 u. 10.35 u.

Nadere informatie

INFOBROCHURE. Kleuterschool Het Sprongetje. Koningin Astridlaan Maaseik. Voor kleuters van 2,5 tot 4 jaar

INFOBROCHURE. Kleuterschool Het Sprongetje. Koningin Astridlaan Maaseik. Voor kleuters van 2,5 tot 4 jaar INFOBROCHURE Kleuterschool Het Sprongetje Voor kleuters van 2,5 tot 4 jaar Koningin Astridlaan 91 3680 Maaseik Contactgegevens Directie Linde Verstappen Secretariaat Wannes Machiels Telefoon Telefoon 089/56.04.81

Nadere informatie

Kimberly, Murat en Kevin.

Kimberly, Murat en Kevin. Kimberly, Murat en Kevin. 1 Kimberly had het moeilijk in het 1 ste leerjaar, Kevin begreep niet altijd de taal van zijn juf. Murat kon het tempo in het 2 de leerjaar niet meer aan. Kimberly, Kevin & Murat

Nadere informatie

ZEER BELANGRIJK! Afspraken en regelgeving betreffende de leerplicht en afwezigheden.

ZEER BELANGRIJK! Afspraken en regelgeving betreffende de leerplicht en afwezigheden. ZEER BELANGRIJK! Afspraken en regelgeving betreffende de leerplicht en afwezigheden. BS De Eik Zonneveldweg 9, 3830 Wellen Tel: 012/67.24.40 Fax: 012/67.24.41 Beste ouders, Gelieve, in uw eigenbelang,

Nadere informatie

Schoolafspraken. voor leerlingen 1-2-3

Schoolafspraken. voor leerlingen 1-2-3 Schoolafspraken voor leerlingen 1-2-3 Inhoud Wanneer kan ik in de school binnen?... 3 Wanneer beginnen en eindigen de lessen?... 3 Wat doe ik met mijn materiaal als ik aankom?... 3 Wat moet ik doen als

Nadere informatie

Welkom! Hoofdschool. Wijkschool Sint-Pieter Sint-Pietersnieuwstraat 6, 9600 Ronse. Lorettestraat 190, 9600 Ronse Telefoon: 055 215 160

Welkom! Hoofdschool. Wijkschool Sint-Pieter Sint-Pietersnieuwstraat 6, 9600 Ronse. Lorettestraat 190, 9600 Ronse Telefoon: 055 215 160 Welkom! Hoofdschool Wijkschool Sint-Pieter Sint-Pietersnieuwstraat 6, 9600 Ronse Lorettestraat 190, 9600 Ronse Telefoon: 055 215 160 Telefoon: 055 239 075 Fax: 055 209 225 E-mail: info@basisschoolglorieux.be

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: onze school

Hoofdstuk 1: onze school Inhoud Hoofdstuk 1: onze school 1.1 contactgegevens 1.2 schoolbestuur 1.3 personeel 1.4 oudervereniging 1.5 pedagogisch project 1.6 scholengemeenschap Hoofdstuk 2: algemene bepalingen 2.1 inschrijving

Nadere informatie

Wetboek van Schatjesland

Wetboek van Schatjesland Wetboek van Schatjesland Als je aardig kan zijn Dan is dat reuzefijn Alsof een kleurig lint mij aan jou verbindt maar als je scheldt dan ben je geen held en liggen we overhoop in een dikke knoop die je

Nadere informatie

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze 1AT 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Schoolagenda 10.10u Speeltijd 3de lesuur Bezinning 4de lesuur Afspraken 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Zoekspel 7de lesuur Zoekspel 14.35u Speeltijd 8ste lesuur

Nadere informatie

Ben je ingeschreven in de kleuterklas, dan kom je in een boeiende wereld terecht.

Ben je ingeschreven in de kleuterklas, dan kom je in een boeiende wereld terecht. Welkom in De Luchtballon! Ben je ingeschreven in de kleuterklas, dan kom je in een boeiende wereld terecht. Kom je naar het eerste leerjaar, dan gaat een nieuwe wereld voor je open. Als je nieuw bent in

Nadere informatie

BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELHUIS BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG DE SPEELBERG BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELPALEIS

BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELHUIS BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG DE SPEELBERG BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELPALEIS BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELHUIS BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG DE SPEELBERG BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELPALEIS GEMEENTE NIEL website: www.tspeelhuis.be HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het gemeentebestuur

Nadere informatie

1.6.1 Vastleggen van rechten en plichten

1.6.1 Vastleggen van rechten en plichten 1.6. AFSPRAKEN AFDELING HEIDE 1.6.1 Vastleggen van rechten en plichten Onze maatschappij neemt meer en meer een streng juridisch geregelde vorm aan. Dat maatschappelijk verschijnsel manifesteert zich ook

Nadere informatie

directie administratie: Beste ouders

directie administratie:  Beste ouders Gemeentelijke Basisschool Reynaerdijn 9190 Stekene Kemzeke secretariaat: 03/779.44.81 e-mail directie administratie: directie.administratie@gbsreynaerdijn.be Beste ouders De schoolbel is getest, de boekentas

Nadere informatie