K&K. Deel 35: Hans Tuin

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "K&K. Deel 35: Hans Tuin"

Transcriptie

1 K&K Deel 35: Hans Tuin Welkom bij een nieuw seizoen K & K. Het voortzetten van deze rubriek hing aan een zijden draadje. Zoals jullie wellicht weten, is mede correspondent Ard K( remer) aan het eind van vorig seizoen vader geworden van dochter Gaby. Dit verheugende feit en andere drukke werkzaamheden hebben hem doen besluiten om terug te treden uit K & K. Ik Gerjan K(ok) wil hem hierbij nogmaals van harte feliciteren en hartelijk danken voor zijn bijdrage aan 34 afleveringen K & K. Toen had ik een probleem. Of stoppen of doorgaan. In mijn ogen kan doorgaan alleen maar met een "K". Op een donderdag in de kantine kwam de oplossing zichzelf aandienen. Broer Cor K (remer) kwam met het voorstel om de microfoon van Ard over te nemen en samen met mij deze rubriek voort te zetten. Uiteraard ben ik hier heel blij mee. We gaan dan ook proberen om het komende seizoen elke maand een nieuwe aflevering te publiceren. Het spits wordt dit seizoen afgebeten door Hans Tuin. De meesten van jullie zullen hem wel kennen. Hij is dan ook al weer aan zijn tweede seizoen begonnen als trainer van USV. Lees hieronder het eerste verslag van K & K in een nieuwe bezetting. Naam: Johan Pieter Tuin Bijnaam: Die heb ik niet Geboortedatum: Ik ben geboren op 23 maart 1958 Geboorteplaats: Zwolle Vrouw: Dat is Anita Waar heb je je vrouw leren kennen: In café de Kleine hier in Zwolle. Dat was tijdens mijn diensttijd in 1978 Wat dacht je toen je haar voor het eerst zag: Volgens mij dacht ik zoiets van" Dat lijkt me wel wat" Ik zat daar met een dienstmaat aan de bar en we raakten met twee vrouwen aan de praat. Daar was Anita er dus een van. Ik weet nog wel dat ik die avond behoorlijk had gedronken. Ik heb haar naar huis gebracht en een nieuwe afspraak gemaakt.

2 Kinderen: We hebben twee zonen. Bauke is geboren op 18 juni 1986 en Jeroen op 18 augustus Broers en zussen: Ik heb een oudere broer Berry (44) ; een jonger broertje Bennie(41). Hij is net als ik trainer. Hij traint s.v. Zalk. We spelen nog tegen hen in de voorbereiding. En ik heb nog een zus Jolanda ( 40). Huisdieren: We hebben Simba. Het is de duurste kat van de straat. We gaan geregeld met hem naar de dierenarts. Hij heeft namelijk astma. Als we s avonds in bed liggen en Simba ligt op de overloop, kun je haast niet slapen van het gehijg van die kat. Verder hebben de kinderen tropische vissen. Opleiding: Als vooropleiding heb ik de Mavo gedaan. Voor mijn werk heb ik diverse opleidingen gevolgd. Waaronder Ambi ( automatiseringscursussen) en het Praktijkdiploma Boekhouden. Deze laatste heb ik niet afgemaakt. Ook heb ik nog cursussen gevolgd met betrekking tot het besturingssysteem Unix, waar we bij Aberson mee werken. Werk: Ik ben begonnen in het Sophia Ziekenhuis in de spoelkeuken. Dit was een vakantiebaantje. Vervolgens ben ik in dienst geweest. Na mijn diensttijd kreeg ik een baan bij de ABN-AMRO. Ik moest daar dossiers opruimen. Via connecties bij Zwolse Boys kreeg ik een baan aangeboden bij Aberson hier in Zwolle. Ik moest dan wel voor de Boys komen spelen. Ik werk hier nu al weer ongeveer 20 jaar. Ik ben hoofd Facturering en ben veel bezig met automatisering. Heb je zelf ook gevoetbald: Jazeker. Ik ben begonnen in de jeugd van HTC. Hier heb ik tot mijn 11e jaar gespeeld. Toen ben ik naar de jeugd van PEC Zwolle gegaan. Dat speelde toen nog op het oude terrein van Zwolse Boys. Ik heb nog een aantal wedstrijden in het eerste van PEC gevoetbald. Ik was laatste man! Voorstopper. Ik speelde onder andere met Ron Jans. Op een gegeven moment werd mijn contract niet verlengd. Ik ben toen naar de Zwolse Boys gegaan. We werden het eerste jaar dat ik daar speelde al gelijk kampioen van de 1e Klasse. Een aantal jaren later werden we zelfs kampioen van de Hoofdklasse. Samen met nog een speler vonden wij dat iedereen evenveel moest gaan verdienen. Omdat het bestuur daar niet aan tegemoet wilde komen zijn we opgestapt. Ik ben toen naar ESC in Elburg gegaan. Dat speelde toen in de 3e Klasse. Twee jaar ben ik daar geweest. Hierna ben ik toch nog weer naar de Boys gegaan. Het speelde inmiddels weer 1e Klasse. Ook hier heb ik nog twee jaar gevoetbald. Waarom ben je trainer geworden: Bij Zwolse Boys was het de gewoonte, dat wanneer je daar speelde, je ook wat in de begeleiding van de jeugd deed. Ik ben toen de E's en D's gaan trainen. Ik vond het heel erg leuk om te doen. Dus ben ik toen oefenmeester 3 gaan volgen. Deze cursus had ik binnen 3 maand afgerond. In mijn ESC tijd heb ik vervolgens oefenmeester 2 gehaald. Ik mag nu clubs trainen tot en met de 2e Klasse. Welke clubs heb je allemaal getraind:

3 Ik ben begonnen bij het tweede van Genemuiden. Vervolgens Rouveen; Zwolse Boys en nu dus USV. Wat is je hoogte punt als trainer: Dat was het 3e jaar als trainer van Genemuiden. We moesten toen spelen om het kampioenschap. Verschrikkelijk veel publiek langs de kant. Jammer genoeg verloren we die wedstrijd. Het was een geweldig gemotiveerde groep. Ze hadden allemaal maar een doel en dat was het eerste. Kun je je nog een mooi moment herinneren: Dat waren de wedstrijd besprekingen bij de Zwolse Boys. Dat ging er nogal luxe aan toe. Eerst met z'n allen wat eten. Voor het eten werd er altijd even stilte gehouden voor degenen die daar behoefte aan hadden. Wanneer er nu nieuwe jongens bij de groep waren en ook echt hun ogen even dicht deden, kon het maar zo gebeuren dat in een tijd van een paar seconden je biefstuk van het bord was verdwenen. Ik geloof dat Popko Schuiterna toen ook bij ons speelde. Wie wordt er volgens jou kampioen van de 5e Klasse: Het afgelopen seizoen vond ik ABS de terechte kampioen. Voor het nieuwe seizoen zou ik het zo niet weten. Vooral de nieuwe ploegen ken ik niet zo goed. En je moet maar afwachten hoe de oude bekenden voor de dag komen. Wat ik zo gehoord heb is dat Zwolse Boys nog wel enige versterking heeft gekregen. Wat verwacht je van het eerste dit seizoen: Dat lig er een beetje aan. Als we blessure vrij kunnen starten en we lopen verder tegen weinig schorsingen en blessures aan, verwacht ik dat we zeker voor een periode moeten kunnen gaan. Een plaats bij de eerste vier ligt binnen onze mogelijkheden. We hebben echter een nadeel en dat is dat we maar moeilijk kunnen scoren. Hoogtepunt: Op sportief gebied was dat het kampioenschap met Zwolse Boys in de Hoofdklasse. We speelden toen voor man (Later op de avond kregen we de plakboeken te zien en daar stond toch duidelijk Als jullie straks de slechtste eigenschap lezen, snappen jullie wel waarom Hans heeft gezegd... red) Heel Zwolle stond toen op de kop. Een hoogtepunt uit mijn prive leven is toch echt de geboorte van mijn zonen. Dieptepunt: Dat was de degradatie met Zwolse Boys als trainer. We wonnen onze laatste wedstrijd met 6-1. Indien streekgenoot ZAC minimaal een punt zou halen in hun duel waren we veilig. In de laatste minuten heeft ZAC de wedstrijd nog met 3-2 verloren en degradeerden wij. Bewondering voor: Mensen die het maximale eruit halen in wat ze doen. Of dat nu op sportief gebied is of op school dat maakt niet uit. Ik noem het presteren naar eigen kunnen. Een goed voorbeeld is Lance Armstrong. Mooiste tenue: Ik vond het shirt van Argentinië tijdens de WK van 1978 geweldig mooi. En het shirt van Italië tijdens het EK hier in Nederland en België e.

4 Lelijkste tenue: Dat zou ik zo niet weten Favoriete andere sport: Ik tennis als recreant hier bij tennisvereniging TCI. Verder mag ik graag vissen en schaatsen. Ik vind eigenlijk alles mooi om te kijken behalve handbal; cricket en golf. Favoriete club: Ik heb geen uitgesproken favoriet. Wel vond ik Manchester United in het seizoen 98/99 heel goed. Dat jaar wonnen ze alles. Beste eigenschap: Ik ben eerlijk en kom mijn afspraken altijd na. Ook ben ik altijd op tijd. Slechtste eigenschap: Hiervoor moest Hans de telefoon pakken. Een telefoontje naar Anita leverde op dat Hans graag mag overdrijven en zeer slordig is in huis. En in het huishouden doet hij al helemaal niets. Hij heeft als zware taak het maaien van zeker 8m2 gazon eens in de twee weken. Waar kunnen we je voor wakker maken: Je kunt me nergens voor wakker maken Favoriete muziek: Ik heb een heel uitgebreide smaak. Zoals Joe Cocker, Phil Collins, Dire Straits, The Doors en The Beatles. Favoriete t.v. programma: Studio Sport; vroeger keek ik veel naar Cheers en Hill-Street Blues. Favoriete vakantieland: Dat is absoluut Frankrijk. Dit is geloof ik al het 13e jaar dat ik naar dit land ga. Vooral om het weer en om er te lopen. Elke keer ga ik naar een andere streek. De ene dag is voor mijzelf en de andere voor mijn gezin. Ik ga vaak alleen wandelen. Anita brengt mij dan ergens naar toe. Aan het eind van de dag komt ze me van een andere plek weer afhalen. Ik neem dan mijn rugzak mee met een boek erin. Ik ga dan onderweg lekker lezen op een terrasje. Lievelingsgerecht: Dat is Indisch eten door Anita gemaakt. Ze maakt dan altijd zoveel dat het genoeg is voor twee dagen. We hebben hier de gewoonte, dat wanneer ik met een elftal een van te voren bepaalde doelstelling haal ( bijv. een periode) we het eerste bij ons thuis uitnodigen om hier een Indische maaltijd te komen nuttigen. Met natuurlijk een biertje erbij. Politiek: Ik stem van huis uit PVDA Favoriete drank: Eigenlijk bier. In de winter drink ik nog wel eens berenburg. Ook drink ik wel whisky.

5 Mooiste vrouw behalve dan natuurlijk je eigen vrouw: Shania Twain en Danielle Overgaag. Wie nodig je niet uit op je verjaardag: Bijna iedereen is welkom. Alleen Ron Boszhard en de buurman zijn niet welkom. Wens of droom: Een wens van mij is dat ik graag een woning aan het water zou willen hebben. Wie zou je graag eens willen ontmoeten: Ik zou wel eens een dag met Willem van Hanegem op willen trekken. Het lijkt me zo'n eerlijke oprechte vent. Hij neemt nooit een blad voor de mond. Wat is je grootste blunder: Dat ik bij PEC Zwolle ben weggegaan ondanks dat ik geen contract meer had gekregen. Ik had in mezelf moeten investeren. Wat vind je van de vereniging USV in het algemeen en wat zijn de verschillen t.o. v. andere verenigingen waar je gewerkt hebt. Ik vind dat bij USV het gezellige boven het prestatieve staat. Bij andere verenigingen is het vaak moeten presteren. Daar wordt er dan ook alles aan gedaan om het eerste elftal zou optimaal mogelijk te laten presteren. De randvoorwaarden waren daar beter. Wat is er volgens jou afgelopen seizoen fout gegaan met USV1 en wat zou er moeten gebeuren om dit aankomend seizoen te voorkomen. Er zijn het afgelopen seizoen veel spelers geblesseerd geweest. Ook hadden we te maken met redelijk veel schorsingen. Ik vind het jammer dat we bijna altijd maar met 1 keeper trainden. Ook zou ik nog wel wat meer beleving willen zien op de training. Vind je dat USV ( bestuur; techn. comm) er genoeg aan doet om het eerste elftal goed te laten presteren. Als je echt hogerop wilt zul je toch ook weer die randvoorwaarden beter moeten stellen. Een goed teken is het dat we het komende seizoen met twee trainers voor de selectie staan. Hoe kijk je aan tegen het feit dat er weinig jeugd doorstroomt naar de selectie en hoe zou je dit kunnen veranderen: Ik vind dat je moet beginnen bij de basis. Dat zijn de D; E en F-pupillen. Je moet er voor zorgen dat je hier een goede trainer voor aanstelt. Daar heb je ontzettend veel gemak van als deze jongens dan richting de A- en B junioren gaan. Stel dat je voor 1 dag de baas in Nederland bent, wat zou je dan doen: Geen idee. Ik kan natuurlijk even Anita bellen zegt Hans. Pas toen kwam hij op het idee, dat indien hij baas was van Nederland hij ook eindelijk zijn vrouw de baas was. Als jij in de schoenen van Frank Rijkaard zou staan, wat had je dan anders gedaan om Nederland in de finale te krijgen: Ik had Peter van Vossen niet ingebracht: Ik had Van Hooijdonk erin gezet. Ook had ik

6 een verdediger opgeofferd voor een aanvaller. Want je zag dat op het moment dat Italië met 10 man kwam te spelen zij een voorhoede speler naar achteren schoof. In dat geval was ik gewoon met een aanvaller meer gaan spelen. Wat wil je verder nog kwijt: Volgens mij heb ik alles al wel verteld.

Een Bijzondere Broer of Zus

Een Bijzondere Broer of Zus Een Bijzondere Broer of Zus Informatiemap voor jongeren met een broer of zus met een handicap, chronische ziekte of psychische stoornis Uitgave: GGNet, regio Apeldoorn Team Preventie Postbus 2003 7230

Nadere informatie

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42.

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. Eén ding is nodig Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. We hebben met elkaar nagedacht over de wonderen die de Heere Jezus heeft gedaan toen Hij op de aarde was. Grote wonderen! Weet je t

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Het begin. De weg tot God. Wie is God eigenlijk?

Het begin. De weg tot God. Wie is God eigenlijk? Het begin Geloven in God - hoe begin je daarmee? Je hebt erover gehoord van anderen en mogelijk ken je mensen die in Hem geloven. Misschien ben je zelf tot de ontdekking gekomen dat een leven zonder God

Nadere informatie

Voetbal van dichtbij!

Voetbal van dichtbij! Voetbal van dichtbij! www.sallandvoetbal.nl Marco Onderberg (SV Heeten) Niels Wellenberg Bert Spies (Hoonhorst) Luuk Nijman (Wijhe 92) Verder o.a. interviews met Jurgen Nijenhuis, Richard Huis in t Veld

Nadere informatie

INTERVIEW MET DE PRINS VAN ORANJE EN PRINSES MÁXIMA IN DE AANLOOP NAAR DE TROONSWISSELING OP 30 APRIL 2013.

INTERVIEW MET DE PRINS VAN ORANJE EN PRINSES MÁXIMA IN DE AANLOOP NAAR DE TROONSWISSELING OP 30 APRIL 2013. INTERVIEW MET DE PRINS VAN ORANJE EN PRINSES MÁXIMA IN DE AANLOOP NAAR DE TROONSWISSELING OP 30 APRIL 2013. Koninklijke Hoogheden, we zijn hier in uw toekomstig werkpaleis. Over twee weken bent u Koning

Nadere informatie

Nieuwsbrief AV Holten

Nieuwsbrief AV Holten Nieuwsbrief AV Holten Om alle leden op de hoogte te houden van wat er zoal in onze club gebeurt, is er deze digitale nieuwsbrief van de AV Holten. Bestuur en pr coördinator streven ernaar om de nieuwsbrief

Nadere informatie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Beginnerslessen Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over vakantie. Een gesprek voeren over vrije tijd. Een vakantiehuisje huren Informatie vinden op het vliegveld.

Nadere informatie

Gemeente: hoe gaan wij om met vluchtelingen, armen, vreemden? o Die de afgelopen tijd soms letterlijk uit de boot vielen

Gemeente: hoe gaan wij om met vluchtelingen, armen, vreemden? o Die de afgelopen tijd soms letterlijk uit de boot vielen Kindervoorbeeld (na Schriftlezing) Jongens en meisjes, Schoolreisje, Efteling Juf heeft gezegd: let goed op elkaar Iedereen hoort erbij en mag meedoen! Maar groepje van 4, en eentje komt erbij o Niet de

Nadere informatie

Clubblad van Wieler Toer Club De Trappistentrappers Opgericht 10 april 1981 Bankrekeningnummer 16.05.25.535 Editie December 2013 jaargang 23 nr.

Clubblad van Wieler Toer Club De Trappistentrappers Opgericht 10 april 1981 Bankrekeningnummer 16.05.25.535 Editie December 2013 jaargang 23 nr. Clubblad van Wieler Toer Club De Trappistentrappers Opgericht 10 april 1981 Bankrekeningnummer 16.05.25.535 Editie December 2013 jaargang 23 nr. 2 BESTUUR Voorzitter: Frans van Saane, Berkenring 84, 4881

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

er straks voor mij? Wie Portretten van verzorgenden Hans Hoogerheide & Ad de Jongh

er straks voor mij? Wie Portretten van verzorgenden Hans Hoogerheide & Ad de Jongh zorgt Wie er straks voor mij? Portretten van verzorgenden Hans Hoogerheide & Ad de Jongh Wie zorgt er straks voor mij? 2008 Kavanah, Dwingeloo Niets uit deze uitgave mag worden gefotokopieerd, noch in

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Hoe kun je als leerkracht pesten in je klas voorkomen en bestrijden?

Hoe kun je als leerkracht pesten in je klas voorkomen en bestrijden? Waarom ik werd gepest? Ik was anders dan de rest. Had niks met roze en speelde nooit met poppen. Op de middelbare school werd het pesten zo erg dat ik in de pauzes niet meer de kantine in durfde. Als de

Nadere informatie

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND Inhoudsopgave Inleiding Praat mee met je rechten! Jonge vluchtelingen Kinderen in armoede Gehandicapte kinderen Jongeren in de jeugdzorg 1 Inleiding Dit is een rapport waarin jongeren in Nederland hun

Nadere informatie

Je zult eerst moeten ontdekken hoe leerlingen denken

Je zult eerst moeten ontdekken hoe leerlingen denken 1 54 NAW 5/13 nr. 1 maart 2012 Je zult eerst moeten ontdekken hoe leerlingen denken Nellie Verhoef Nellie Verhoef Faculteit Gedragswetenschappen, instituut ELAN Universiteit Twente Postbus 217 7500 AE

Nadere informatie

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige Wat betekent het om dyscalculie te hebben? Hoe uit zich dat in de praktijk? Waar loop je zoal tegenaan? Welke dingen zijn voor jou moeilijk waar andere mensen niet eens bij stil staan? Laura Schermer,

Nadere informatie

BIJSLUITER LEVEN MET HIV-MEDICATIE

BIJSLUITER LEVEN MET HIV-MEDICATIE BIJSLUITER LEVEN MET HIV-MEDICATIE LOTGENOTEN Roland (59) Toch ongelofelijk hé, wat die pillen doen pag.4 An (38) Met de therapietrouw gaat het denk ik wel lukken pag.7 Pieter (28) Door de medicatie voel

Nadere informatie

Ashra, de asielzoeker

Ashra, de asielzoeker Ashra, de asielzoeker Door J.M. Moret-Provily; Uitgever: jongerenblad Daniël/ Jeugdbond Mam, mam, daar komen ze weer. Met een klap gooit Ashra de deur van het huis open. Mam, mam, daar komen ze weer! Verschrikt

Nadere informatie

Ik verlangde ernaar opnieuw verliefd te worden op het vak, mijn vrouw en het leven

Ik verlangde ernaar opnieuw verliefd te worden op het vak, mijn vrouw en het leven 20-11-2014 Ik verlangde ernaar opnieuw verliefd te worden op het vak, mijn vrouw en het leven Vier jaar geleden aarzelde hij even of hij wel moest doorgaan in zijn vak. Na een korte periode van somberheid

Nadere informatie

Cliënten in beeld - deel 2. Dilemma s van burgers met een hulpvraag

Cliënten in beeld - deel 2. Dilemma s van burgers met een hulpvraag Cliënten in beeld - deel 2 Dilemma s van burgers met een hulpvraag COLOFON Cliënten in beeld - deel 2 Dilemma s van burgers met een hulpvraag Voorwoord Toen vorig jaar het boekje Cliënten in beeld - Portretten

Nadere informatie

De tekst hieronder is het ondertitelbestand wat iets leesbaarder is gemaakt. Veel zinnen zijn dus in de spreekvorm opgeschreven.

De tekst hieronder is het ondertitelbestand wat iets leesbaarder is gemaakt. Veel zinnen zijn dus in de spreekvorm opgeschreven. De tekst hieronder is het ondertitelbestand wat iets leesbaarder is gemaakt. Veel zinnen zijn dus in de spreekvorm opgeschreven. Doorbraken We bevinden ons nu in een serie genaamd: "verheffen van, het

Nadere informatie

De BVV-er. Het clubblad van RKVV Bergeijk. Seizoen 2014-2015, editie 1

De BVV-er. Het clubblad van RKVV Bergeijk. Seizoen 2014-2015, editie 1 www.rkvvbergeijk. n l De BVV-er Het clubblad van RKVV Bergeijk Seizoen 2014-2015, editie 1 Colofon Kopij kan worden ingeleverd via clubblad@rkvvbergeijk.nl of kan worden afgeleverd op het volgende adres:

Nadere informatie

Waarom dit boek? Niet lang na het overlijden van mijn ouders zaten mijn broer Jalbert en ik in de trein. Hij zuchtte vaak en diep, en begon

Waarom dit boek? Niet lang na het overlijden van mijn ouders zaten mijn broer Jalbert en ik in de trein. Hij zuchtte vaak en diep, en begon Waarom dit boek? Op verschillende momenten in mijn leven had ik graag willen weten dat ik niet de enige was met een broer met een handicap. En ik heb vaak met vragen rondgelopen over hoe andere brusjes

Nadere informatie

Jasmyne vertelt... Stelselwijziging jeugd Ambulante jeugdhulp. De situatie

Jasmyne vertelt... Stelselwijziging jeugd Ambulante jeugdhulp. De situatie www.voordejeugd.nl Stelselwijziging jeugd Jasmyne vertelt... Op een gegeven moment moest ik zelfs geld lenen om babymelk te kunnen kopen. Jasmyne (42) komt door drugsgebruik van haar man zwaar in de schulden.

Nadere informatie

Hoe een doener zich staande houdt in de wereld van denkers.

Hoe een doener zich staande houdt in de wereld van denkers. Hoe een doener zich staande houdt in de wereld van denkers. Ook dit boekje geeft je inzicht, ditmaal in de keuken van de realiteit. De hoe en waarom van het dagelijks leven. Natuurlijk kun je zelf de dingen

Nadere informatie

Oss, het magazine najaar 2012. Is er leven na MSD?

Oss, het magazine najaar 2012. Is er leven na MSD? 6 Tekst: Gert-Jan Van Zoggel, Wilma Willemse, Roel Kuilder Fotografie: Frank Zwinkels Is er leven na MSD? Het bericht van MSD om haar vestiging in Oss grondig te reorganiseren, sloeg in de zomer van 2010

Nadere informatie