Opleiding voor professionals. Opleiding Logosynthese Nederland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opleiding voor professionals. Opleiding Logosynthese Nederland"

Transcriptie

1 Opleiding voor professionals Opleiding Logosynthese Nederland 1

2 Opleiding Logosynthese Nederland 2 Opleiding Logosynthese Beste collega, Zoek je een nieuwe aanpak voor jouw werk als begeleider van mensen in veranderingsprocessen? Onze opleiding in Logosynthese kan je leven veranderen persoonlijk en professioneel. Je leert een nieuw model en nieuwe methoden om verandering op gang te brengen. Dat maakt je werk efficiënter en effectiever. De alledaagse druk in je praktijk neemt af en je cliënten werken actiever mee aan hun eigen genezing en ontwikkeling. Deze brochure geeft je alle informatie voor deze nieuwe start. Met hartelijke groeten uit het Zwitserse Rijndal, Willem Lammers Wat is Logosynthese? Logosynthese is een innovatief en compleet systeem voor persoonlijke ontwikkeling. Het bewijst dagelijks zijn waarde in de praktijk van coaching, counseling en psychotherapie. Logosynthese is een nieuwe loot aan de snel groeiende stam van de energetische en spirituele psychologie. Het model en de methode maken het mogelijk om mensen hun eigen missie te laten vinden, met de hulp van de eeuwenoude kracht van woorden, van het inzicht van 100 jaar psychoanalyse en van nieuwe ontdekkingen in de neurowetenschappen. Logosynthese is ingebed in een holistisch model van het menselijk bestaan en omvat diagnosestrategieën, veranderingsprincipes en speciale interventies. Goed opgeleide professionals kunnen de technieken gemakkelijk leren. Logosynthese is een uniek systeem voor begeleide verandering. Het model is ontstaan uit een waaier van ontwikkelingen van de afgelopen decennia. Goed opgeleide professionals vinden daarom vele aspecten van hun eigen denken en werken terug in de Logosynthese.

3 Opleiding Logosynthese Nederland 3 Logosynthese Lichaam, Geest, Essentie Mensen zijn meer dan lichaam en geest. Een ziel, een hoger zelf, een Essentie, is altijd al deel van de menselijke ervaring geweest. We ontwikkelen ons door ruimte en tijd heen en vormen onze wereld met de hulp van een creatieve intentie. Het leven krijgt betekenis door onze Essentie. Lichaam en geest zijn instrumenten om ons aardse bestaan vorm te geven. Vaak hebben we de neiging om ons met deze werktuigen te identificeren. We menen dan dat we onze emoties zijn, onze pijn, onze gedachten, of onze behoeften. We raken ervan overtuigd dat er verder niets is. Dan verliezen we het bewustzijn van onze ware natuur, onze Essentie, de enige echte reden van ons bestaan. De stroom van levensenergie wordt geblokkeerd, het leven verliest zijn zin en mensen lijden. Energiestructuren Als onze levensenergie niet stroomt, is ze stil, gebonden in structuren, die geactiveerd kunnen worden. Om ons in de wereld te oriënteren hebben we een balans nodig tussen stromende en stille energie. Als teveel energie in beweging is, worden we chaotisch. Als teveel van onze energie stil is of zelfs verstard kunnen we niet adequaat ageren en reageren. Dit evenwicht wordt beïnvloed door mensen en gebeurtenissen in ons leven. Energiestructuren kunnen dus ondersteunend of beperkend zijn. Ondersteunende structuren zijn bakens in een zee van indrukken. Bij beperkende structuren verliezen we onze keuzevrijheid en reageren we in vaste patronen. Het contact met onze Essentie maakt ons leven tot een stroom van energie. We nemen kansen en risico's in het hier-en-nu duidelijk waar en we stemmen ons leven daarop af. We zijn vol energie, in onze relaties en in ons werk.

4 Opleiding Logosynthese Nederland 4 Model, mechanisme Energiestructuren in de ruimte In de Logosynthese nemen we aan dat deze energiestructuren net zo driedimensionaal zijn als mensen, dieren en dingen. De subtiele energie van deze structuren kun je leren zien, horen, voelen, ruiken of zelfs proeven. De waarneming van mensen, objecten of gebeurtenissen kan leiden tot de opbouw van energetische structuren. De combinatie van al deze structuren vormt een landkaart voor de weg van je leven. Dit kan een landkaart met witte vlekken en omwegen zijn of een gedetailleerde afbeelding van je eigen plaats in de omringende wereld. Energiestructuren hebben de grootste invloed als ze zich in je onmiddellijke omgeving bevinden, in je persoonlijke ruimte. Deze structuren kunnen bedreigend of ondersteunend zijn en je kunt erop reageren met angst of met opluchting. Hoe werkt Logosynthese? Logosynthese brengt de stroom van je energie weer op gang via de volgende stappen: Identificatie van blokkades in de stroom van levensenergie: verstarde waarnemingen en reactiepatronen Lokalisering van deze energiestructuren in je lichaam en in je persoonlijke ruimte als triggers en reacties Het oplossen of neutraliseren van storende emoties, beelden en overtuigingen door de kracht van woorden, met de hulp van specifieke zinnen. Dit proces opent nieuwe mogelijkheden voor je denken, voelen en handelen. De voortgezette toepassing van de methode vergroot het bewustzijn voor je Essentie en je missie in dit leven. Logosynthese reduceert de impact van negatieve emoties, stress en angst. Ook ontstaat een unieke ruimte voor de spirituele dimensie van begeleide verandering: We zijn meer dan biologische machines of psychologische computers.

5 Opleiding Logosynthese Nederland 5 Programma, Logosynthese Basic De opleiding De opleiding tot Practitioner in Logosynthese staat open voor professioneel opgeleide coaches, counselors, psychiaters en psychotherapeuten, die een nieuw, elegant en effectief model voor begeleide verandering willen leren. Het curriculum omvat minstens vier driedaagse seminars, twee eenheden groeps- of individuele supervisie en een schriftelijk werkstuk. Je opleiding start met Logosynthese Basic, je neemt deel aan Logosynthese Live en aan minstens twee driedaagse thematische seminars. Tijdens de Practitionerseminars komen verschillende thema's aan de orde. Na Logosynthese Basic is de volgorde van de andere seminars niet van belang en je kunt de opleiding in je eigen tempo volgen. Het actuele programma vind je op pagina 10. Op pagina 12 vind je informatie over je mogelijkheden als Practitioner in Logosynthese. Logosynthese Basic In dit seminar leer je: - de achtergrond en geschiedenis van Logosynthese - de vier axioma's - de zeven stappen van de begeleide verandering - de metavragen - het gebruik van woorden als methode voor verandering in Logosynthese - de Logosynthese achthoek als model voor gezondheid en pathologie. Deze inhoud wordt overgebracht op een manier die dicht aansluit bij je persoonlijke ervaring en je achtergrond in de professionele begeleiding van mensen in ontwikkeling. Je leert de beginselen van Logosynthese voor zelf-coaching en voor de toepassing in je eigen praktijk. Het programma biedt veel mogelijkheden voor demonstraties en oefeningen in kleine groepen, als coach, als cliënt en als observator.

6 Opleiding Logosynthese Nederland 6 Seminars Logosynthese Live In dit seminar werk je met de hulp van de opleiders aan persoonlijke thema's: thema's die je misschien al een leven lang kent en die de ontplooiing van jezelf in de weg staan. Na elke ronde bespreekt de groep met de trainer alle aspecten van het actuele werk met Logosynthese filosofisch, theoretisch, strategisch en methodisch. Dit seminar laat zien hoe je met Logosynthese aan diepe, archaïsche thema s kunt werken. Een unieke methode, die we in dit seminar gebruiken is personal space mapping. Deze techniek is afgeleid van systemische opstellingen en maakt het mogelijk om gezins- en werksystemen af te beelden in de ruimte. Uitgaande van deze map kun je de starre energiestructuren neutraliseren, die met deze systemen verbonden zijn. Vaak werken we ook met time lines om de historische dimensie van actuele problemen zichtbaar te maken en te neutraliseren. De weg van de moed: Logosynthese met trauma en angst Belastende en pijnlijke gebeurtenissen zijn in het leven niet te voorkomen. Sommige mensen kunnen ze gemakkelijker verwerken dan anderen. Als de verwerking geblokkeerd is, spreken we van trauma. Niet verwerkte herinneringen uit het verleden leiden tot onnodige angst voor de toekomst, zelfs tot fobieën. In dit seminar leer je hoe je traumatische gebeurtenissen kunt neutraliseren en angsten voor de toekomst kunt verminderen met de hulp van Logosynthese. De weg van de wil: Logosynthese en het vinden van je missie Mensen worden geboren met een taak, een missie. Op onze weg maken we fouten en het is belangrijk om uit deze fouten te leren. Het zicht op onze missie kan verloren gaan als we onze fouten als falen beleven, met alle risico's voor een geforceerde houding met betrekking tot de toekomst. In dit seminar leer je om te gaan met ervaringen van falen en om fouten uit je verleden in een actuele context waar te nemen. Dat bevrijdt je levensenergie voor wat je werkelijk wilt.

7 Opleiding Logosynthese Nederland 7 Seminars, supervisie, opleiders De weg van de band: Logosynthese en de omgang met elkaar Het is niet goed dat mensen alleen zijn. Voor de vervulling van onze biologische en psychologische behoeften zijn we op elkaar aangewezen. Het hoort bij het leven dat we relaties met anderen opbouwen, dat deze banden verbroken worden en dat we afscheid nemen en opnieuw beginnen. We kunnen daarbij in nostalgie en ijdele hoop blijven steken, of we laten het verleden achter ons en zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Logosynthese biedt in dit proces op vele manieren steun en dit seminar laat zien hoe dat mogelijk is. Supervisie In de supervisie kun je thema's uit de toepassing van Logosynthese in je eigen praktijk inbrengen. Er is veel ruimte voor theorievragen en discussie. Ook leer je diagnostische instrumenten voor de indicatie en de precieze toepassing van Logosynthese in je werk. We bieden supervisie aan in individuele zittingen en in groepen. Een eenheid omvat één dag groepssupervisie of 1,5 uur individueel live met één van onze supervisoren of via Skype. Wie heeft het ontwikkeld? Dr. Willem Lammers heeft Logosynthese ontwikkeld. Willem is oorspronkelijk psychotherapeut en sociaal-psycholoog, gespecialiseerd in veranderingsprocessen voor mensen en organisaties. Willem is opleider en supervisor in transactionele analyse (TSTA). In 1987 heeft hij het Institut für Angewandte Sozialwissenschaften ias AG opgericht, in Bad Ragaz, Zwitserland, en in 2008 het Instituut voor Logosynthese. Willem heeft een praktijk voor psychotherapie, supervisie en coaching. Hij is als opleider in vele landen actief. In zijn instituut engageert hij zich al jaren voor de integratie van biologie, psychologie en spiritualiteit. Na zijn studie psychologie volgde hij opleidingen in hypnotherapie, bio-energetica, transactionele analyse, NLP en energetische psychologie. Logosynthese is het resultaat van dit jarenlange leerproces. Willem is de auteur van zes boeken en talrijke artikelen op zijn vakgebied.

8 Literatuur Opleiding Logosynthese Nederland 8 Wat kan ik lezen? Voordat je deelneemt aan Logosynthese Basic of Live, is het goed om één of meer van de volgende boeken te lezen: 1. Willem Lammers & Andrea Fredi (2010) Een stroom van energie. Je kunt dit kleine e-book downloaden via Dit e-book geeft een (zeer) korte inleiding in de toepassing van Logosynthese voor zelf-coaching. 2. Willem Lammers (2008). Logosynthesis Change through the Magic of Words. Dit boek behandelt de toepassing van Logosynthese in het werk met cliënten. Je kunt dit boek bestellen via Het is ook als e-book verkrijgbaar. 3. Willem Lammers (2010). Wonderen met woorden. Zelfcoaching met Logosynthese. Dit boek is een uitvoerige beschrijving van Logosynthese als instrument voor zelfcoaching. Je vindt dit boek in de boekhandel of je kunt het bestellen via Deze boeken zijn in meerdere talen beschikbaar.

9 Opleiding Logosynthese Nederland 9 Logosynthese internationaal Nederland: Instituut voor Logosynthese Informatie over details van de opleiding in Nederland vind je hier: info@logosynthese.nl, Brochure: Zwitserland: Institute for Logosynthesis President: Willem Lammers Bahnhofstrasse 38 CH-7310 Bad Ragaz info@logosynthesis.net, Programma s in het Duits: Programma in het Engels: Canada: Institute for Logosynthesis Logosynthesis Managing Director: Trish North 2936 Somerset Ave Halifax, Nova Scotia, B3L 3Z5, Canada Phone 001 (902) trish.north@logosynthesis.net België & Frankrijk: Therapeutia Brussel Logosynthesis Managing Director: Yves Wauthier-Freymann Institut Therapeutia Rue Felix Bovie, 25, B-1050 Ixelles +32 (0) info@therapeutia.com, Italy: Istituto di Logosintesi Logosynthesis Managing Director: Andrea Fredi Via Curti 5, CH-6900 Lugano info@logosintesi.it

NLP PRACTITIONER 2016

NLP PRACTITIONER 2016 2016 ERKEND, PRAKTIJKGERICHT EN VERBREDEND De erkende NLP Practitioner opleiding van ISEMI is praktijkgericht en verbredend. Het biedt een uitstekende structuur voor effectieve communicatie, persoonlijke

Nadere informatie

NLP PRACTITIONER 2015

NLP PRACTITIONER 2015 2015 ERKEND, PRAKTIJKGERICHT EN VERBREDEND De erkende NLP Practitioner opleiding van the Sphere is praktijkgericht en verbredend. Het biedt een uitstekende structuur voor effectieve communicatie, persoonlijke

Nadere informatie

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Zesdaagse, geaccrediteerde Masterclass voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. Start 30 maart 2012 Open Avond: 6 maart a.s. WAAROM EEN MASTERCLASS

Nadere informatie

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Inleiding Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Coaching met behulp van paarden geeft op het terrein van denken, doen en voelen veel beweging.om al die veranderingen

Nadere informatie

Wat is NLP en wat kan ik ermee?

Wat is NLP en wat kan ik ermee? Neuro Linguïstisch Programmeren jouw opleiding jouw training jouw coaching Wat is NLP en wat kan ik ermee? Persoonlijke ontwikkeling Echt veranderen Je dromen realiseren De beste versie van jezelf worden

Nadere informatie

Secure Base Systemisch Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van het systeem. Voorjaar 2016

Secure Base Systemisch Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van het systeem. Voorjaar 2016 Secure Base Systemisch Coachen Professioneel begeleiden in het perspectief van het systeem Voorjaar 2016 Huissen Ik ben wie ik ben. Een toeval onbevattelijk als elk toeval. Ik had toch andere voorouders

Nadere informatie

Een Introductie Dolf lf van der Haven

Een Introductie Dolf lf van der Haven Een Introductie Dolf van der Haven Agenda Wie ben ik (hier)? Vooroordelen Overzicht van NLP Whiteboard sessie Wie ben ik (hier)? Drs. Geofysica (1995) Network & System Consultant IBM Network Engineer MCI

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie. Voorjaar 2016

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie. Voorjaar 2016 Secure Base Coachen Professioneel begeleiden bij transitie Voorjaar 2016 Huissen In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen,

Nadere informatie

Je vindt geen vrede door de omstandigheden van je leven te veranderen, maar door te beseffen wie je ten diepste bent.

Je vindt geen vrede door de omstandigheden van je leven te veranderen, maar door te beseffen wie je ten diepste bent. Energetische Meditatie Je vindt geen vrede door de omstandigheden van je leven te veranderen, maar door te beseffen wie je ten diepste bent. - Eckhart Tolle - Wat is het? De grondlegger van Energetische

Nadere informatie

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Zesdaagse, geaccrediteerde Masterclass o.l.v. Annet van Laar, voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. Start: 14 februari 2014 Introductieworkshop:

Nadere informatie

Secure Base Docentschap. Je verbinden met jezelf en anderen

Secure Base Docentschap. Je verbinden met jezelf en anderen Secure Base Docentschap Je verbinden met jezelf en anderen 2018 Al sinds ik een kind was, had ik de instinctieve neiging tot ontwikkeling en groei. Voor mij is de functie en de plicht van mens-zijn de

Nadere informatie

Systemisch perspectief

Systemisch perspectief Systemisch perspectief Elk mens is deel van een systeem: gezin, familie, vrienden, werk, maatschappij. Ook de mensen die er niet meer zijn, hebben hierin hun plek. In ons thuisgezin vinden we de oorsprong

Nadere informatie

Op niveau 2 en 3 heeft de NOBCO (Nederlandse Orde van BeroepsCoaches) deze training 5 PE punten toegekend.

Op niveau 2 en 3 heeft de NOBCO (Nederlandse Orde van BeroepsCoaches) deze training 5 PE punten toegekend. Module 1 Coaching, kanker & vermoeidheid Vermoeidheid bij kanker is misschien wel de meest voorkomende klacht van mensen die kanker hebben (gehad). 80-90% van de patiënten herkent vermoeidheid gedurende

Nadere informatie

Professioneel begeleiden bij verlies. Deel 1

Professioneel begeleiden bij verlies. Deel 1 Professioneel begeleiden bij verlies Deel 1 2017 Elk begin is tenslotte niet meer dan een vervolg, en het boek der gebeurtenissen ligt altijd open in het midden. (Wyslawa Szymborska) Inhoud Bij het leven

Nadere informatie

C R E S c e n d o. Vanda V.J. Borgart Beeldend Creatief therapeut Pedagoog Psychosociaal Coach - Supervisor

C R E S c e n d o. Vanda V.J. Borgart Beeldend Creatief therapeut Pedagoog Psychosociaal Coach - Supervisor C R E S c e n d o Praktijk k voor Beeldende Psychotherapie - Pedagogische en Psychosociale Begeleiding - Coaching en Supervisie - Rouwverwerking - Competentieontwikkeling Vanaf 1995 is CREScendo een begrip

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van hechting 2015-2016

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van hechting 2015-2016 Secure Base Coachen Professioneel begeleiden in het perspectief van hechting 2015-2016 Huissen In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens

Nadere informatie

weekend workshop ONT-DEK de PERSOONLIJKE DEUR NAAR JE ESSENTIE

weekend workshop ONT-DEK de PERSOONLIJKE DEUR NAAR JE ESSENTIE weekend workshop ONT-DEK de PERSOONLIJKE DEUR NAAR JE ESSENTIE met lichaam en geest naar je essentie workshop begeleid door twee ervaren vakspecialisten Laurence Brian spiritueel lichaamswerker en Monique

Nadere informatie

Kijken achter het masker

Kijken achter het masker Kijken achter het masker Driedaagse bijscholing Karakterstructuren voor therapeuten en coaches Zoek je een bijscholing die jouw manier van werken als therapeut of coach verdiept? Zou je meer (praktisch)

Nadere informatie

Centrum Bergkristal Studieplan Deelopleiding Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor

Centrum Bergkristal Studieplan Deelopleiding Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor Centrum Bergkristal Studieplan Deelopleiding Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor Modules Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor 1. Psychologie en Psychopathologie 2. Sociale psychologie

Nadere informatie

Leer trefzeker beïnvloeden! www.learyacademy.nl

Leer trefzeker beïnvloeden! www.learyacademy.nl EA-Design EA-Design Leer trefzeker beïnvloeden! Welkom! Trefzeker beïnvloeden van communicatie met anderen leer je bij de Learyacademy. Lees over onze workshops, trainingen, ook online, opleidingen, boeken

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Secure Base Coachen Professioneel begeleiden bij transitie 2019-2020 In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen, lelie van

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Secure Base Coachen Professioneel begeleiden bij transitie 2019 In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen, lelie van het veld,

Nadere informatie

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP Heart Systems Nederland Geen betere plek om te ontsnappen aan alle hectiek dan in het sfeervolle pand van Heart Systems Nederland, gevestigd in een voormalige schuurkerk

Nadere informatie

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma Young Professional programma Voorbeeld van de opbouw van een YP programma 1 Flow van het programma: Het programma Intake (½ dag) Ik & mijn leiderschap (2 dagen groepsprogramma) Ik & de ander (2 dagen groepsprogramma)

Nadere informatie

Na de Master Practitioner kun je verder ontwikkelen tijdens de master classes NLP bij likewise Academy for NLP & Coaching

Na de Master Practitioner kun je verder ontwikkelen tijdens de master classes NLP bij likewise Academy for NLP & Coaching Na de Master Practitioner kun je verder ontwikkelen tijdens de master classes NLP bij likewise Academy for NLP & Coaching Vijf master classes Er zijn 5 master classes van 3 dagen, waarin menselijke ontwikkeling

Nadere informatie

EEN STROOM VAN ENERGIE

EEN STROOM VAN ENERGIE EEN STROOM VAN ENERGIE Inleiding Logosynthese Dr. Willem Lammers & Andrea Fredi Lees de disclaimer op pag. 27 voordat je de tekst leest. 2010 Instituut voor Logosynthese. Je mag dit e- book downloaden,

Nadere informatie

Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Vijfdaagse, geaccrediteerde masterclass voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. WAAROM EEN MASTERCLASS LICHAAMSWIJSHEID

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van hechting. Najaar 2015

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van hechting. Najaar 2015 Professioneel begeleiden in het perspectief van hechting Najaar 2015 Huissen In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen, lelie

Nadere informatie

Algemene informatie Atma Instituut. Het Atma Instituut... 3 Introductiedagen... 4 Trainingen... 5 Accreditaties en certificeringen...

Algemene informatie Atma Instituut. Het Atma Instituut... 3 Introductiedagen... 4 Trainingen... 5 Accreditaties en certificeringen... Algemene informatie Atma Instituut Het Atma Instituut... 3 Introductiedagen... 4 Trainingen... 5 Accreditaties en certificeringen... 6 2 Brochure: Algemene informatie Atma Instituut Het Atma Instituut

Nadere informatie

Module Docent contact uren Zelfstudie. Inleiding in de Bach bloesem 11 44 uur. Inleiding in de psychologie 11 44 uur

Module Docent contact uren Zelfstudie. Inleiding in de Bach bloesem 11 44 uur. Inleiding in de psychologie 11 44 uur Studieplan Holistische Basisopleiding Modules Holistische Basisopleiding Modules holistische basisopleiding Inleiding in de Bach bloesem Inleiding in de psychologie Inleiding in de healingstechnieken Inleiding

Nadere informatie

Workshop 19-2-2016 Gezond Werken en Het Nieuwe Bewustzijn. De stress de baas, Iden-ty Free Space Bert Schmitz Tjeu Scholtes

Workshop 19-2-2016 Gezond Werken en Het Nieuwe Bewustzijn. De stress de baas, Iden-ty Free Space Bert Schmitz Tjeu Scholtes Workshop 19-2-2016 Gezond Werken en Het Nieuwe Bewustzijn De stress de baas, Iden-ty Free Space Bert Schmitz Tjeu Scholtes De 1 daagse workshop `Gezond werken en het nieuwe bewustzijn` is bedoeld voor

Nadere informatie

Master opleiding Familie-opstellingen

Master opleiding Familie-opstellingen Master opleiding Familie-opstellingen Inleiding Familie-opstellingen is een vak in ontwikkeling. Meer en meer beseffen we dat de opsteller zijn of haar eigen instrument is. Meer en meer beseffen we hoe

Nadere informatie

NLP MASTER PRACTITIONER

NLP MASTER PRACTITIONER 2016 ERKEND, PRAKTIJKGERICHT EN VERDIEPEND De NLP Master Practitioner opleiding is een verdieping in je professionele ontwikkeling. In deze opleiding wordt je meester in communicatie- en gedragsverandering.

Nadere informatie

Transactionele Analyse. Begrijpen en beïnvloeden. Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse

Transactionele Analyse. Begrijpen en beïnvloeden. Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse Transactionele Analyse Begrijpen en beïnvloeden De Transactionele Analyse biedt een praktische, heldere theorie die door iedereen te begrijpen is. Het

Nadere informatie

Training Leer Balans Leven

Training Leer Balans Leven Training Leer Balans Leven In 5 maanden meer balans in je leven Wil je minder stress? Wil je meer werkplezier? Wil je jouw doelen effectiever bereiken? Wil je handiger communiceren? Wil je efficiënter

Nadere informatie

Module 1. Bewustwording.

Module 1. Bewustwording. Module 1. Bewustwording. Dag 3. Visioning Ontdek wat jouw ziel te zeggen heeft over jouw bestemming en werk. Je staat op het punt om te gaan luisteren naar de wijsheid van je ziel als het gaat over jouw

Nadere informatie

Van Egmond Coaching. Voor wie?

Van Egmond Coaching. Voor wie? Van Egmond Coaching Heb je behoefte aan iemand die goed kan luisteren, met je meedenkt, kritisch kijkt, ondersteunend is en je kan helpen bij het doorbreken van vastgelopen situaties? Zoek je voor je instelling

Nadere informatie

& Academie voor NLP. Business NLP Basics. Basisopleiding in Persoonlijke Effectiviteit

& Academie voor NLP. Business NLP Basics. Basisopleiding in Persoonlijke Effectiviteit & Business NLP Basics Basisopleiding in Persoonlijke Effectiviteit hovelingsjanse is de interdisciplinaire organisatie die meerwaarde biedt op het gebied van veranderen: door van dichtbij die verandering

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Secure Base Coachen Professioneel begeleiden bij transitie 2018 In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen, lelie van het veld,

Nadere informatie

Start 9 april Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties

Start 9 april Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties leergang hbo+ Start 9 april 2013 + Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties & Mensen die krachtig zijn, creëren krachtige organisaties. Deze leergang gaat hierover. Over de persoonlijke en professionele

Nadere informatie

Jaartraining System dynamics

Jaartraining System dynamics Deze jaartraining richt zich op ieder die zich wil bijscholen in de systemische manier van kijken en handelen met toepassingen in de verschillende levensdomeinen: familie, relatie, opvoeden, werk, helpen,...

Nadere informatie

Opleiding. systemische pedagogiek. Bert Hellinger Instituut Nederland

Opleiding. systemische pedagogiek. Bert Hellinger Instituut Nederland Opleiding systemische pedagogiek Bert Hellinger Instituut Nederland Inleiding Het systemisch fenomenologisch werk met opstellingen heeft in Nederland zo langzamerhand zijn plek gekregen. De opstellingen

Nadere informatie

Professioneel begeleiden bij verlies. Deel 1

Professioneel begeleiden bij verlies. Deel 1 Professioneel begeleiden bij verlies Deel 1 2018 Elk begin is tenslotte niet meer dan een vervolg, en het boek der gebeurtenissen ligt altijd open in het midden. (Wyslawa Szymborska) Inhoud Bij het leven

Nadere informatie

NCA Practitioner NCA Master Practitioner

NCA Practitioner NCA Master Practitioner NCA Practitioner NCA Master Practitioner Persoonlijke ontwikkeling volgens de regels van de kunst De cognitieve psychologie en de neurowetenschappen geven een precieze en nauwkeurige beschrijving van de

Nadere informatie

Beroepsopleiding 2015

Beroepsopleiding 2015 Beroepsopleiding 2015 School of Life is een gecertificeerd opleidingsinstituut voor toegepaste spiritualiteit en energetische Levenstherapie. De part-time beroepsopleiding van vier jaar, plus een stage

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID Frequent falen inzetten als tool voor innovatie, verandering en verbetering Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze

Nadere informatie

In dit webinar leer je:

In dit webinar leer je: In dit webinar leer je: Beter omgaan met de 2 GROOTSTE uitdagingen in je leven. Meer te VERTROUWEN en Beter in LOSLATEN Even voorstellen Marcel Sanders (1965) Master University Certificering (Anthony Robbins

Nadere informatie

Programma Instrument voor hulp 1 e jaar

Programma Instrument voor hulp 1 e jaar Programma Instrument voor hulp 1 e jaar 2017-2018 Blok 1 Instrumentschap, de basis van het werk als coach do 2 nov - vr 3 nov De basisprincipes en basishouding als coach leren kennen; aanwezig zijn in

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Secure Base Coachen Professioneel begeleiden bij transitie 2018 / 2019 In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen, lelie van

Nadere informatie

Inhoud Inleiding Een nieuw beroep, een nieuwe opleiding Een nieuwe start bouwt voort op het voorgaande Relaties aangaan Omgaan met gevoelens

Inhoud Inleiding Een nieuw beroep, een nieuwe opleiding Een nieuwe start bouwt voort op het voorgaande Relaties aangaan Omgaan met gevoelens Inhoud Inleiding 9 1 Een nieuw beroep, een nieuwe opleiding 11 1.1 Het beroep Social Work 11 1.2 Beelden over leren mentale modellen 15 1.3 Competentiegericht leren 16 1.4 Een open leerhouding 17 1.5 Leren

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Secure Base Coachen Professioneel begeleiden bij transitie 2017 In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen, lelie van het veld,

Nadere informatie

Emotionele Balans. Een aantal psychologische stromingen onderscheiden tot wel acht basis of kern emoties.

Emotionele Balans. Een aantal psychologische stromingen onderscheiden tot wel acht basis of kern emoties. Emotionele Balans Werken met kern emoties in hulpverlenings en coaching processen Achtergrond informatie 1 Als het hulpverlenings proces zich richt op gevoelens, zijn het vaak niet de eigenlijke gevoelens

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

Zorgen voor getraumatiseerde kinderen: een training voor opvoeders

Zorgen voor getraumatiseerde kinderen: een training voor opvoeders Zorgen voor getraumatiseerde kinderen: een training voor opvoeders Leony Coppens Carina van Kregten Symposium Pleegzorg 2014 Waar blijft het kind? 11 maart 2014 Wat gaan we vandaag doen? Wie zijn wij?

Nadere informatie

Van Egmond Coaching. Voor wie?

Van Egmond Coaching. Voor wie? Van Egmond Coaching Heb je behoefte aan iemand die goed kan luisteren, met je meedenkt, kritisch kijkt, ondersteunend is en je kan helpen bij het doorbreken van vastgelopen situaties? Zoek je voor jezelf

Nadere informatie

Zoektocht: voor een goed resultaat bij coaching weg is? DRUK -> pressure. Wat is het OMGEKEERDE. van. Druk = pressure. Professionele Ontwikkeling

Zoektocht: voor een goed resultaat bij coaching weg is? DRUK -> pressure. Wat is het OMGEKEERDE. van. Druk = pressure. Professionele Ontwikkeling Professionele Ontwikkeling voor Life Changing Coaches & Kinder- & Jongerencoaches Zoektocht: Hoe zorg ik ervoor dat die druk voor een goed resultaat bij coaching weg is? DRUK -> pressure Wat is het OMGEKEERDE

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

paardencoach Frederieke van der Lijn Buitenpost www.equinama.nl

paardencoach Frederieke van der Lijn Buitenpost www.equinama.nl Loop je steeds tegen dezelfde valkuilen aan? Ben je toe aan veranderingen of aan een volgende stap in je ontwikkeling? Wil je persoonlijke inzichten? Graag begeleiden mijn paarden Gio, Stanley en ikzelf

Nadere informatie

Hoe voer ik PMA gesprekken met mijn collega s, leerlingen, deelnemers?

Hoe voer ik PMA gesprekken met mijn collega s, leerlingen, deelnemers? Programma aanbod De PMA organisatie is een opleidingsinstituut, dat vanuit haar missie technieken, diensten en inzichten biedt die mensen helpen om over hun volledige potentieel te kunnen beschikken voor

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Secure Base Docentschap

Secure Base Docentschap Je effectief verbinden met jezelf en anderen Voorjaar 2017 Dominicanenklooster Huissen Onderwijs is de beweging van de duisternis naar het licht (Allan Bloom) Inhoud Het (professionele) leven van (startende)

Nadere informatie

De energetische essenties van jouw persoonlijkheid. Ontdek de oorsprong van jouw gedrag en ervaringen.

De energetische essenties van jouw persoonlijkheid. Ontdek de oorsprong van jouw gedrag en ervaringen. De energetische essenties van jouw persoonlijkheid. Ontdek de oorsprong van jouw gedrag en ervaringen. Je dagelijkse gedrag en keuzes komen voort uit 7 verschillende energieën die in jou aanwezig zijn.

Nadere informatie

Secure Base Docentschap. Je effectief verbinden met jezelf en anderen

Secure Base Docentschap. Je effectief verbinden met jezelf en anderen Secure Base Docentschap Je effectief verbinden met jezelf en anderen 2017 Onderwijs is de beweging van de duisternis naar het licht (Allan Bloom) Inhoud Het (professionele) leven van (startende) docenten

Nadere informatie

Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door:

Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door: Cursussen bij Dressuurstal (Website: www.cursustotaal.nl) Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door: Nel Koekkoek, sportpsycholoog, GZ- psycholoog BIG Marie-José Hulsman

Nadere informatie

Ontsnappen uit het zwarte gat

Ontsnappen uit het zwarte gat Ontsnappen uit het zwarte gat Van Verlatenheid tot Essentie Willem Lammers, 2012 Je bent meer dan alleen je lichaam. Je bent meer dan alleen een psychologische bundel functies die geest genoemd wordt.

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Imagination is more important than knowledge

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP Heart Systems Nederland Geen betere plek om te ontsnappen aan alle hectiek dan in het sfeervolle pand van Heart Systems Nederland, gevestigd in een voormalige schuurkerk

Nadere informatie

Ethische code mei 2018

Ethische code mei 2018 Inhoudsopgave 1. Ethisch beginsel... 2 2. Ethische Commissie... 2 3. Uitgangspunten Ethsche Code... 4 4. Overtreden van Ethische Code... 6 5. Beroepsethiek Smara Opleidingen... 6 1 ETHISCHE CODE Smara

Nadere informatie

Familie-opstellingen Professional

Familie-opstellingen Professional Familie-opstellingen Professional Verdiepingsopleiding Familieopstellingen Drie modulen van drie dagen Door Guni Baxa Nederlands In all things there is the potential of love And maybe it is our life s

Nadere informatie

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Voor wie? Waarom? Wat? Hoe? Voor Omdat leiding Ervaringsgerichte Door middel van leidinggevenden, geven, adviseren en coaching en werkvormen waarbij het adviseurs

Nadere informatie

Wij nodigen je uit! Kom naar onze Coachcafés

Wij nodigen je uit! Kom naar onze Coachcafés Wij nodigen je uit! Kom naar onze Coachcafés 2015-2016 Wij nodigen je uit! Kom naar onze Coachcafés Korte maar intensieve workshops, aan het einde van de dag, geleid door de experts op het vakgebied Natuurlijk

Nadere informatie

QUINTA ESSENTIA. 3-daagse workshop. rond persoonlijke vervulling, gezondheid en geluk

QUINTA ESSENTIA. 3-daagse workshop. rond persoonlijke vervulling, gezondheid en geluk QUINTA ESSENTIA 3-daagse workshop rond persoonlijke vervulling, gezondheid en geluk DE KERN VAN DE ZAAK Alleen geluk en welzijn zijn echt. Al het andere verbleekt. De ware juwelen van vervulling, geluk

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Groep 5. Najaar 2017

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Groep 5. Najaar 2017 Secure Base Coachen Professioneel begeleiden bij transitie Groep 5 Najaar 2017 Huissen In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen,

Nadere informatie

Een niet biologisch verklarings- en behandelmodel voor hardnekkige psychiatrische klachten

Een niet biologisch verklarings- en behandelmodel voor hardnekkige psychiatrische klachten Een niet biologisch verklarings- en behandelmodel voor hardnekkige psychiatrische klachten Maureen Oliver Lezing gehouden tijdens het symposium van de Vereniging voor Transpersoonlijke Psychiatrie op 20

Nadere informatie

4-daagse leergang EMBODIED LEARNING. Werken met lichaamsbewustzijn voor Leiders van de Toekomst door Paula Kolthoff

4-daagse leergang EMBODIED LEARNING. Werken met lichaamsbewustzijn voor Leiders van de Toekomst door Paula Kolthoff 4-daagse leergang EMBODIED LEARNING Werken met lichaamsbewustzijn voor Leiders van de Toekomst door Paula Kolthoff BEWEEG, BEWEGEN, BEWEGING Als leider, trainer of coach wil je mensen in beweging brengen.

Nadere informatie

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal Studiegids Opleidingscentrum Bergkristal Ontwikkel jezelf in jouw eigen unieke stijl Holistisch Natuurgeneeskundig Specialist Opleidingscentrum Bergkristal Adriana Visser J. Nagelhoutlaan 39 8574 SR Bakhuizen

Nadere informatie

Mindfulness op het Werk

Mindfulness op het Werk Mindfulness op het Werk CONTACTGEGEVENS Carucha Schwencke Praktijk voor Mediteren-in-eenvoud Marnixstraat 61 2518 PW Den Haag (070) 887 41 74 info@caruchaschwencke.nl www.caruchaschwencke.nl www.mediteren-in-eenvoud.org

Nadere informatie

Systeemdynamiek in organisaties Bert Hellinger Instituut, Nederland

Systeemdynamiek in organisaties Bert Hellinger Instituut, Nederland Systeemdynamiek in organisaties Bert Hellinger Instituut, Nederland Systeemdynamiek in organisaties In zes blokken van twee dagen en een blok van drie dagen kunnen deelnemers leren om zelfstandig organisatieopstellingen

Nadere informatie

Stress & Burn Out. ubeon Academy

Stress & Burn Out. ubeon Academy Stress & Burn Out ubeon Academy Programma Stress & Burn Out, twee thema s die tot voor kort taboe waren in vele werkomgevingen, vragen vandaag de dag extra aandacht. Naast opleidingen gericht op individuele

Nadere informatie

Dia s. Dia 1. Zorgen voor getraumatiseerde kinderen: een training voor opvoeders Welkom. Dia 2

Dia s. Dia 1. Zorgen voor getraumatiseerde kinderen: een training voor opvoeders Welkom. Dia 2 1 Welkom Wanneer kinderen of jongeren niet veilig in hun ouderlijk huis kunnen blijven, worden ze vaak tijdelijk bij familieleden, bij pleegouders of in andere vervangende opvoedingssituaties geplaatst.

Nadere informatie

Agenda Najaar 2015. De agenda voor het najaar 2015: Inloopspreekuur

Agenda Najaar 2015. De agenda voor het najaar 2015: Inloopspreekuur Agenda Najaar 2015 De agenda voor het najaar 2015: - Inloopspreekuur (wekelijks vanaf 28 augustus a.s.) - Coach- en counseling trajecten (op maat, doorlopend) - Familie- en organisatieopstellingen (maandelijks

Nadere informatie

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Amsterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

TRAINING LIFE CHANGING COACH

TRAINING LIFE CHANGING COACH TRAINING LIFE CHANGING COACH Infobrochure Eva Storm - Lazuli Training Ben jij klaar voor een Life Changing Experience? Gun je dat ook volwassenen, jong-volwassenen, jongeren deze experience? Dan is de

Nadere informatie

Systemisch Werken, wat is dat? Auteur: Emmely Faessen

Systemisch Werken, wat is dat? Auteur: Emmely Faessen Systemisch Werken, wat is dat? Auteur: Emmely Faessen Introductie Soms zijn er vragen waar je geen antwoord op hebt. Soms zijn er zaken waar je tegenaan loopt, waarvan je niet begrijpt waarom ze jou overkomen.

Nadere informatie

Certificeer jezelf als professionele Life Coach

Certificeer jezelf als professionele Life Coach Certificeer jezelf als professionele Life Coach Introductie XPAND ALS PARTNER VOOR JOUW LICENTIERING xpand heeft een veelvoud aan betekenissen: vooruitgang, groeien, rijpen, horizon verbreden, kennis verspreiden

Nadere informatie

Retraite in Frankrijk

Retraite in Frankrijk Retraite in Frankrijk Naar een Liefdevolle Volwassen Relatie! Van strijd naar helen Waarom systemische Relatie Retraite? Van 03 t/m 10 juli 2015 Relaties lijken onze levens te beheersen. Als we "alleen"

Nadere informatie

Minor NLP: Opleiding Technician en Practitioner

Minor NLP: Opleiding Technician en Practitioner Minor NLP: Opleiding Technician en Practitioner Faculteit Economie en Management Minor NLP: Opleiding Technician en Practitioner NLP NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren (Bandler en Grinder,

Nadere informatie

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN INHOUD De training is gebaseerd op 7 hoofdonderwerpen. De 7 sleutels tot positieve verandering: 1. Bevorder je positieve emoties 2. Denk positiever 3. Waardeer

Nadere informatie

Mindful Coachen Den Bosch tweejarige opleiding

Mindful Coachen Den Bosch tweejarige opleiding Mindful Coachen Den Bosch Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Beantwoord jij deze vragen met ja Heb jij

Nadere informatie

Deskundigheidsbevordering. Supervisie

Deskundigheidsbevordering. Supervisie Deskundigheidsbevordering Supervisie scholing_supervisie.indd Sec1:1 12-11-2007 04:38:47 Supervisie is een leermethode die wordt toegepast in mensgerichte beroepen als arts, psychotherapeut, leraar, maatschappelijk

Nadere informatie

Systemisch werken voor onderwijsprofessionals

Systemisch werken voor onderwijsprofessionals Systemisch werken voor onderwijsprofessionals Ze tje n o d ig? Nie u we in zich ten in je zelf? Waard e to evo e ge n aan gro ep sp ro ce ssen? Sy ste m isch werke n vo or o n d e rwijsp ro fe ssio n als

Nadere informatie

Secure Base Docentschap

Secure Base Docentschap Je effectief verbinden met jezelf en anderen Najaar 2017 Dominicanenklooster Huissen Onderwijs is de beweging van de duisternis naar het licht (Allan Bloom) Inhoud Het (professionele) leven van (startende)

Nadere informatie

Een stroom van energie

Een stroom van energie Een stroom van energie Inleiding Logosynthese Dr. Willem Lammers & Andrea Fredi Lees de disclaimer op pag. 28 voordat je de tekst leest. 2010 Instituut voor Logosynthese. Je mag dit e- book downloaden,

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 1. Inleiding en leeswijzer 2. Energie Psychologie 3. Gedachten jouw jouw 4. Verantwoordelijkheid

Inhoudsopgave Voorwoord 1. Inleiding en leeswijzer 2. Energie Psychologie 3. Gedachten jouw jouw 4. Verantwoordelijkheid Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Inleiding en leeswijzer 3 2. Energie Psychologie 7 3. Gedachten 10 Het zijn jouw gedachten die jouw wereld creëren 11 4. Verantwoordelijkheid 13 5. Persoonlijk Plan, jouw blauwdruk

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn studiejaar: 2016-2017 Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

In het afgelopen jaar heeft een groot aantal professionals de workshop Kennismaken met Oplossingsgericht Werken gevolgd.

In het afgelopen jaar heeft een groot aantal professionals de workshop Kennismaken met Oplossingsgericht Werken gevolgd. Beste nieuwsbrieflezer, Leuk dat je deze (korte) nieuwsbrief hebt geopend. Ik stel het erg op prijs dat je interesse hebt. Hierbij stel ik je in kennis van het workshopaanbod voor de komende periode. Heb

Nadere informatie

SCHATTEN VAN ADVOCATEN

SCHATTEN VAN ADVOCATEN SCHATTEN VAN ADVOCATEN PRAKTIJKOPLEIDINGEN VOOR DE ADVOCATUUR Vaardigheden in de praktijk Coachen in de praktijk Leidinggeven in de praktijk Teamwork in de praktijk SCHATTEN VAN ADVOCATEN Wij zijn er van

Nadere informatie