Enveloppen. nieuwe richtlijnen vanaf 1/1/2008

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Enveloppen. nieuwe richtlijnen vanaf 1/1/2008"

Transcriptie

1 Enveloppen nieuwe richtlijnen vanaf //008 Steenweg Deinze, 980 Nazareth Tel Fax ods@schaubroeck.be

2 Wijziging: Vanaf januari 008 gelden nieuwe bepalingen voor de afgiftes van gegroepeerde zendingen bij De Post. ) Een nieuwe indeling op basis van het formaat van brieven: o «Genormaliseerde zending» wordt «Small Format»; o «Niet-genormaliseerde zending» wordt «Large Format» ; o Introductie van «Special Format». ) Een envelop moet rechthoekig zijn met een verhouding L/B gelijk of groter dan,. Vierkante enveloppen zijn dus «Special Format». ) De voorzijde van de zendingen onder envelop komt overeen met de zijde waar het adres van de bestemmeling en de frankering staat. Dus de achterzijde van een enveloppe kan ook de voorzijde zijn als u daar frankeert en het adres plaatst. ) Enveloppen Small en Large format het adres van de afzender Het adres van de afzender moet binnen zone komen van maximum cm te meten vanaf de bovenkant of op de achterzijde. In de resterende zone onder de cm (zone ) mogen geen adresgegevens komen of zaken die op adresgegevens lijken zoals bv een nummer van cijfers (kan verwarring brengen met een postnummer voor de leesmachines). Een logo mag vermeld worden in de zones ter beschikking van de afzender (of mag er buiten komen). het adres van de bestemmeling wijziging: de gegevens van de bestemmeling en de frankering mogen op de achterzijde aangebracht worden. Dit heeft wel een meerprijs tot gevolg. o enveloppen zonder een adresvenster de zone voor het adres van de bestemmeling bevindt zich verplicht rechts met te respecteren afmetingen. o enveloppen met een adresvenster het adresvenster mag links en rechts met een voorkeur voor rechts met te respecteren afmetingen. indexatiezone De indexatiezone is verplicht blanco te laten bij voorkeur witte of lichtkleurige achtergrond. ) sluiting van de zending de zending moet volledig dicht zijn de zending mag niet gesloten worden met nietjes, paperclips of metalen oogjes. Indien één van de voorwaarden niet vervuld is wordt uw zending beschouwd als een zending «Special Format»! Formaten enveloppen - Small format: geen wijzigingen. - Large Format: Formaten mogen maximaal 0 mm hoog zijn. De A-formaten 60x0 mm en 7x6 mm blijven onveranderd. De A-formaten 0x0 mm en 0x0 mm vervallen. Zij worden vervangen door de formaten: - 9x mm (ook verkrijgbaar met venster rechts en links) - 0x0 mm (ook verkrijgbaar met venster rechts) - 0x0 mm De balg-enveloppen mogen maximaal cm dik zijn. - Special Format De zendingen die geen rechthoek, vierkant zijn en/of openingen hebben. De rechthoekige zendingen die niet beantwoorden aan de criteria van de andere formaten! Een zending die één van de maximumafmetingen overschrijdt of waarvan het gewicht hoger is dan kg, zal beschouwd worden als een Kilopost -zending! Belangrijk! Controleer of uw bestaande voorraad van enveloppen overeenstemt met de nieuwe bepalingen van de Post! Vanaf januari 008 gelden de nieuwe bepalingen!

3 SMALL FORMAT LAY-OUT VAN EEN ZENDING * De voorzijde van zendingen onder enveloppe komt overeen met de zijde waar het adres van de bestemmeling en frankering op staat. ENVELOPPEN ZONDER VENSTER Indien het adres niet in een venster verschijnt: 0 mm 70 mm 6 mm min 80 mm 00 mm max mm min 0 mm (90 mm min 6 mm max) 0 mm min 0 mm (0 mm min mm max) Zone voor het adres van de bestemmeling - Bevat het adreskader rechts op de zending min. 0 mm van de bovenkant min. mm van de onderkant Kader adres van de bestemmeling - In geval de POD-barcode zich in het adreskader bevindt: boven het adres voorafgegaan door de letter S - Lengte: max. mm - Breedte: max. 00 mm ten minste op mm van de rechterkant van de omslag, ten minste op mm van zone 6, op mm van zone en - Mogen zich ook in zone bevinden: boven het adres, met een witregel tussen: specifieke referentiegegevens (bijv. het lidnummer) - Witte of lichtkleurige achtergrond (donkere, blauwe en fluorescerende kleuren zijn uitgesloten) - Formaat: min. x 0 mm Frankeer- en afstempelzone - Zone van min. 0 x 80 mm in de rechterbovenhoek - Afmetingen van het frankeermerk: min. x 0 mm Zone ter beschikking van de afzender (retouradres of logo) - Zone voorzien voor de naam en het adres van de afzender in de linkerbovenhoek - Hoogte: max. 0 mm 6 Zone ter beschikking van de afzender - Geen enkel adres of venster mag hier verschijnen - Als de POD-barcode niet in het adreskader wordt afgedrukt, moet er een zelfklevende POD-barcode in zone 6 aangebracht worden * Uittreksel uit de brochure MassPost Kit van De Post. Drukkerij SCHAUBROECK is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten of wijzigingen in de tarifering.

4 ENVELOPPEN MET VENSTER Indien het adres in een venster verschijnt: 0 mm 70 mm 00 mm max 80 mm mm min 0 mm (90 mm min 6 mm max) 0 mm min 0 mm (0 mm min mm max) Zone ter beschikking van de afzender Mogen zich in geen geval in zone bevinden: - het retouradres - tekst of cijfers die verward kunnen worden met een adres - als de POD-barcode niet in de adreszone wordt afgedrukt, moet er een zelfklevende POD-barcode in zone aangebracht worden, links van het venster Adresvenster met adres van de bestemmeling - Lengte: max. mm - Breedte: max. 00 mm - Formaat: bij voorkeur rechthoekig bij voorkeur rechts op de zending ten minste op min. 0 mm van de bovenkant ten minste op mm van de rechterkant van de omslag ten minste op mm van zone 6 - de lange zijde van het venster is bij voorkeur evenwijdig aan de langste zijde van de omslag - Mogen zich ook in zone bevinden: boven het adres met een witregel tussen: specifieke referentiegegevens (bijv. het lidnummer) - In geval de barcode zich in het adreskader bevindt: boven het adres voorafgegaan door de letter S goed zichtbaar - Transparante folie verplicht - Het adres moet altijd zichtbaar blijven door het venster - Witte of lichtkleurige achtergrond (donkere, blauwe en fluorescerende kleuren zijn uitgesloten) - Formaat: min. x 0 mm Frankeer- en afstempelzone - Zone van min. 0 x 80 mm in de rechterbovenhoek - Afmetingen van het frankeermerk: min. x 0 mm Zone ter beschikking van de afzender (retouradres of logo) - Zone voorzien voor de naam en het adres van de afzender in de linkerbovenhoek - Hoogte: max. 0 mm - Optie: extra venster met transparante folie transparante folie verplicht formaat: bij voorkeur rechthoekig laat het gebruik van reclame toe positie: in zone of zone met mogelijkheid over te gaan in zone het adres van de afzender mag hier niet op verschijnen

5 LARGE FORMAT LAY-OUT VAN EEN ZENDING * De voorzijde van zendingen onder enveloppe komt overeen met de zijde waar het adres van de bestemmeling en frankering op staat. ENVELOPPEN ZONDER VENSTER Indien het adres niet in een venster verschijnt: 0 mm 80 mm min 6 00 mm max mm min 9 mm (90 mm min 0 mm max) 0 mm min mm (0 mm min 0 mm max) Horizontaal C-Formaat Zone voor het adres van de bestemmeling - Bevat het adreskader rechts op de zending min. 0 mm van de bovenkant mm van de onderkant (behalve voor een verticale Large format zending : mm van de onderkant) Kader adres van de bestemmeling - Lengte: max. mm - Breedte: max. 00 mm ten minste op mm van de rechterkant van de omslag ten minste op mm van zone 6 ten minste op mm van zone en - Specifieke referentiegegevens (bijv. het lidnummer en de barcode) mogen ook in zone staan: boven het adres, met een witregel tussen - Witte of lichtkleurige achtergrond (donkere, blauwe en fluorescerende kleuren zijn uitgesloten) - Formaat: min. x 0 mm voor de horizontale formaten, zone bevindt zich onder zone en loopt van de rechterkant van de omslag evenwijdig met de lange zijde voor de verticale formaten, zone bevindt zich in de hoek tegenover zone Frankeer- en afstempelzone - Zone van min. 0 x 80 mm in de rechterbovenhoek - Afmetingen van het frankeermerk: min. x 0 mm Zone ter beschikking van de afzender (retouradres of logo) - Zone voorzien voor de naam en het adres van de afzender - Hoogte: max. 0 mm 6 Zone ter beschikking van de afzender - Geen enkel adres of venster mag hier verschijnen * Uittreksel uit de brochure MassPost Kit van De Post. Drukkerij SCHAUBROECK is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten of wijzigingen in de tarifering.

6 ENVELOPPEN MET VENSTER Indien het adres in een venster verschijnt: Horizontaal 0 mm 80 mm min mm mm 00 mm max mm min 9 mm (90 mm min - 0 mm max) 0 mm min mm (0 mm min - 0 mm max) Zone ter beschikking van de afzender Mogen in geen geval in zone verschijnen: - het retouradres - tekst of cijfers die verward kunnen worden met een adres Adresvenster met adres van de bestemmeling - Lengte: max. mm - Breedte: max. 00 mm - Formaat: bij voorkeur rechthoekig bij voorkeur rechts op de zending ten minste op 0 mm van de bovenkant ten minste op mm van de rechterkant mm van de onderkant (behalve voor een verticale Large format zending : mm van de onderkant) - De lange zijde van het venster is bij voorkeur evenwijdig aan de langste zijde van de omslag (in het tegenovergestelde geval, volgt u het verticale Large format schema hierboven) - Mogen zich ook in zone bevinden: boven het adres met een witregel tussen: specifieke referentiegegevens (bijv. het lidnummer) onder of boven het adres, met een witregel tussen: uw eigen barcode - Transparante folie verplicht - Het adres moet altijd zichtbaar blijven door het venster - Witte of lichtkleurige achtergrond (donkere kleuren zijn uitgesloten) - Formaat: min. x 0 mm voor de horizontale formaten, zone bevindt zich onder zone en loopt van de rechterkant van de omslag evenwijdig met de lange zijde voor de verticale formaten: zone bevindt zich in de hoek tegenover zone Frankeer- en afstempelzone - Zone van min. 0 x 80 mm in de rechterbovenhoek - Afmetingen van het frankeermerk: min. x 0 mm Zone ter beschikking van de afzender (retouradres of logo) - Zone voorzien voor de naam en het adres van de afzender - Hoogte: max. 0 mm - Optie: extra venster met transparante folie transparante folie verplicht formaat: bij voorkeur rechthoekig er mag reclame op staan positie: in zone of zone met mogelijkheid over te gaan in zone het adres van de afzender mag hier niet op verschijnen

3. Aangetekende Zendingen

3. Aangetekende Zendingen 3. Aangetekende Zendingen >> Creatie Afmetingen, gewicht en dikte Lay-out van de zendingen Voorbereiding van uw zendingen Conditionering: in het algemeen Sorteeropties Afgifte Bijlagen Lijst 208 2 0 0

Nadere informatie

PARTIJEN DRUKWERK KLEINER DAN 500 STUKS WORDEN ALS LOSSE POST BUITENLAND VERWERKT TEGEN DE DAARVOOR GELDENDE TARIEVEN.

PARTIJEN DRUKWERK KLEINER DAN 500 STUKS WORDEN ALS LOSSE POST BUITENLAND VERWERKT TEGEN DE DAARVOOR GELDENDE TARIEVEN. DIRECT MAIL partijen België Aanlevervoorwaarden voor partijen direct mail met bestemming België Algemene voorwaarden De informatie in dit document is niet rechtsgeldig, en vormt slechts een uittreksel

Nadere informatie

MassPost gids. uw praktische gids voor elke grote afgifte

MassPost gids. uw praktische gids voor elke grote afgifte MassPost gids uw praktische gids voor elke grote afgifte wat zijn de grote inhoudelijke veranderingen in de MassPost Gids 2012? In sectie 1 Brieven: Meer gebruiksgemak voor Small formaat: De adresseringsregels

Nadere informatie

Aangetekende zendingen

Aangetekende zendingen Aangetekende zendingen Creatie Voorbereiding van uw zendingen 0 Afgifte Bijlage 2 Creatie. Afmetingen, gewicht & dikte.. Aangetekende SMALL Format-zendingen.2. Aangetekende LARGE Format-zendingen.3. Aangetekende

Nadere informatie

MassPost gids. uw praktische gids voor elke grote afgifte

MassPost gids. uw praktische gids voor elke grote afgifte MassPost gids uw praktische gids voor elke grote afgifte wat zijn de grote wat zijn inhoudelijk de grote veranderingen inhoudelijke veranderingen in de MassPost gids 2013? in de MassPost Gids 2012? In

Nadere informatie

Maak het u gemakkelijk: volg de MassPost Gids

Maak het u gemakkelijk: volg de MassPost Gids Maak het u gemakkelijk: volg de MassPost Gids >> Deze praktische gids toont u hoe u het best grote hoeveelheden zendingen afgeeft. Goed voorbereide zendingen kunnen immers sneller en tegen voordeligere

Nadere informatie

MassPost gids. uw praktische gids voor elke grote afgifte

MassPost gids. uw praktische gids voor elke grote afgifte MassPost gids uw praktische gids voor elke grote afgifte Wat zijn inhoudelijk de grote veranderingen in de MassPost gids 2014? In sectie 1 - Brieven De hoogte van de indexatiezone bedraagt 30mm (einde

Nadere informatie

3. De aangetekende zendingen

3. De aangetekende zendingen 3. De aangetekende zendingen Inhoudstafel 1. (Binnenlandse) aangetekende zendingen aanmaken... 1 1.1 Definitie & kenmerken van een aangetekende zending... 1 1.2 Afmetingen, gewicht & dikte... 2 1.2.1 Small

Nadere informatie

afgifte van dagbladen en tijdschriften

afgifte van dagbladen en tijdschriften 5. en Tijdschriften >> Beschrijving en te respecteren voorwaarden voor een geadresseerd dagblad Afmetingen, gewicht en dikte Lay-out van de zendingen Regels voor de voorbereiding van geadresseerde Al dan

Nadere informatie

3. De aangetekende zendingen

3. De aangetekende zendingen 3. De aangetekende zendingen Inhoudstafel 1. (Binnenlandse) aangetekende zendingen aanmaken... 1 1.1 Definitie & kenmerken van een aangetekende zending... 1 1.2 Afmetingen, gewicht & dikte... 2 1.2.1 Small

Nadere informatie

Waar moet u rekening mee houden? De richtlijnen in deze brochure gelden voor poststukken tót 3 kg en een maximale afmeting van 265 x 380 x 32 mm.

Waar moet u rekening mee houden? De richtlijnen in deze brochure gelden voor poststukken tót 3 kg en een maximale afmeting van 265 x 380 x 32 mm. Vormgeven van postzendingen U kunt door deze brochure bladeren door op de onderstreepte linkjes te klikken. Waar moet u rekening mee houden? De richtlijnen in deze brochure gelden voor poststukken tót

Nadere informatie

Vormgeven van poststukken

Vormgeven van poststukken Vormgeven van poststukken Waar moet u rekening mee houden? De richtlijnen in deze brochure gelden voor poststukken tót kg en een maximale afmeting van 80 x 6 x mm. U kunt door deze brochure bladeren door

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Dit document heeft uitsluitend betrekking op:

Algemene voorwaarden. Dit document heeft uitsluitend betrekking op: PERIODIEK partijen België Aanlevervoorwaarden voor partijen periodieken met bestemming België Algemene voorwaarden De informatie in dit document is niet rechtsgeldig, en vormt slechts een uittreksel van

Nadere informatie

Voorwaarden Vormgeven van poststukken

Voorwaarden Vormgeven van poststukken Voorwaarden Vormgeven van poststukken Waar moet u rekening mee houden? U kunt door deze voorwaarden bladeren door op de onderstreepte links te klikken. Postzegel niet nodig Inhoud Inleiding 2 Formaatindeling

Nadere informatie

Voorwaarden Vormgeven van poststukken

Voorwaarden Vormgeven van poststukken Voorwaarden Vormgeven van poststukken Waar moet u rekening mee houden? U kunt door deze voorwaarden bladeren door op de onderstreepte links te klikken. Postzegel niet nodig Inhoud Inleiding 2 Formaatindeling

Nadere informatie

5. Antwoord met port betaald door de afzender (MaxiResponse)

5. Antwoord met port betaald door de afzender (MaxiResponse) 5. Antwoord met port betaald door de afzender (MaxiResponse) Inhoudsopgave 1. Definitie en formules... 1 2. Webtool... 1 3. Technische kenmerken en lay-out... 2 3.1 MaxiResponse ECO... 2 3.2 MaxiResponse

Nadere informatie

Vormgeven van postzendingen. Praktische richtlijnen voor het vormgeven van automatisch verwerkbare post

Vormgeven van postzendingen. Praktische richtlijnen voor het vormgeven van automatisch verwerkbare post Vormgeven van postzendingen Praktische richtlijnen voor het vormgeven van automatisch verwerkbare post Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Algemeen 4 2. Enveloppen en andere verpakkingen vormgeven 5 3. Indelen

Nadere informatie

Periodiek partijen België

Periodiek partijen België Periodiek partijen België Aanlevervoorwaarden voor partijen periodieken met bestemming België Algemene voorwaarden De informatie in dit document is niet rechtsgeldig, en vormt slechts een uittreksel van

Nadere informatie

Pers. Bijlagen 34 Aanvraag uitreiking op dag +2 34 Verzoek tot goedkeuring of wijziging 35

Pers. Bijlagen 34 Aanvraag uitreiking op dag +2 34 Verzoek tot goedkeuring of wijziging 35 Pers pers 1 1. Beschrijving en te respecteren voorwaarden voor een geadresseerd tijdschrift en een geadresseerd dagblad 1 2. Afmetingen, gewicht & dikte 2 3. Lay-out van de zendingen 2 4. Regels voor de

Nadere informatie

Voorkeurtarieven 2016 voor bedrijven

Voorkeurtarieven 2016 voor bedrijven Voorkeurtarieven 2016 voor bedrijven Geldig vanaf 01.01.2016 Inhoud Brieven in hoeveelheden 3 1. Formaten 3 2. Clean Mail 5 Direct Mail en huis-aan-huiszendingen 6 1. Direct Mail 6 1.1. Definitie 6 1.2.

Nadere informatie

Handleiding Drukwerksysteem

Handleiding Drukwerksysteem Handleiding Drukwerksysteem 1 Handleiding CDA-drukwerksysteem Versie 12 juli 2013 Voor u ligt de handleiding voor het CDA-drukwerksysteem. In dit drukwerksysteem treft u formats aan voor het standaard

Nadere informatie

4. Taxipost. Internationale pakketten. bijlage afgifteborderel voor pakketten. producten & opties. voorbereiding & afgifte van uw zendingen

4. Taxipost. Internationale pakketten. bijlage afgifteborderel voor pakketten. producten & opties. voorbereiding & afgifte van uw zendingen 4. Taxipost >> Nationale pakketten producten & opties creatie voorbereiding & afgifte van uw zendingen Internationale pakketten producten & opties creatie voorbereiding & afgifte van uw zendingen bijlage

Nadere informatie

Outside the lines. Frankeerzegels. www.sidelines.eu info@sidelines.eu. U ontvangt frankeersets twv 0,77 (31 BEF) * Frankeer uw briefwisseling

Outside the lines. Frankeerzegels. www.sidelines.eu info@sidelines.eu. U ontvangt frankeersets twv 0,77 (31 BEF) * Frankeer uw briefwisseling Frankeerzegels 1 U ontvangt frankeersets twv 0,77 (31 BEF) * 2 Frankeer uw briefwisseling 3 Adres noteren - Klaar voor verzending * Afbeeldingen zijn indicatief geleverde zegels wijken af van deze voorbeelden

Nadere informatie

2. De geadresseerde zendingen

2. De geadresseerde zendingen 2. De geadresseerde zendingen Creatie - Small Format 1 Creatie - Large Format 12 Creatie - Special Format 24 Mail ID-technologie 28 Voorbereiding van uw zendingen - Conditionering 33 Voorbereiding van

Nadere informatie

Bijlage 2. Bijlage 2 van de Regeling verkeersregelaars 2009, zoals geldend op 19 december 2016 zie voor de vigerende tekst

Bijlage 2. Bijlage 2 van de Regeling verkeersregelaars 2009, zoals geldend op 19 december 2016 zie  voor de vigerende tekst Bijlage 2 De hes van de verkeersregelaar bestaat uit een fluorescerend gele bovenkant en een fluorescerend oranje onderkant. Het scheidingsvlak van deze kleuren bevindt zich ter hoogte van de onderkant

Nadere informatie

Drukwerksysteem www.cdadrukwerk.nl

Drukwerksysteem www.cdadrukwerk.nl Handleiding Drukwerksysteem Correspondentiedrukwerk www.cdadrukwerk.nl Handleiding CDA-drukwerksysteem, correspondentiedrukwerk Versie 7 oktober 2013 Voor u ligt de handleiding voor het CDA-drukwerksysteem.

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR AANLEVERING DRUKWERK

RICHTLIJNEN VOOR AANLEVERING DRUKWERK RICHTLIJNEN VOOR AANLEVERING DRUKWERK 1. LOSSE folderverspreiding Bladzijde 2 en 3 2. GESEALDE folderverspreiding Bladzijde 4 en 5 3. SEPARATE folderverspreiding Bladzijde 6 en 7 1. LOSSE folderverspreiding

Nadere informatie

Speciale afdrukmethoden en - materialen

Speciale afdrukmethoden en - materialen Speciale afdrukmethoden en - materialen In deze sectie komen de volgende onderwerpen aan de orde: Automatisch dubbelzijdig afdrukken zie pagina 16. Handmatig dubbelzijdig afdrukken zie pagina 19. Transparanten

Nadere informatie

De dienst voor afhaling, verwerking, frankering en verzending van de post

De dienst voor afhaling, verwerking, frankering en verzending van de post COLLECT & STAMP De dienst voor afhaling, verwerking, frankering en verzending van de post Gebruikersgids de post zorgt ervoor 1 OVERZICHT 1. InleidinG 1.1. Hoe werkt Collect & Stamp? 1.2. Wat hebt u nodig

Nadere informatie

tarieven 2011 * voor bedrijven wenst u meer informatie over onze oplossingen? * tarieven geldig vanaf 01.01.2011

tarieven 2011 * voor bedrijven wenst u meer informatie over onze oplossingen? * tarieven geldig vanaf 01.01.2011 wenst u meer informatie over onze oplossingen? ons commercieel team staat voor u klaar : 02 201 11 11 www.bpost.be V.U. Christian du Jardin, Muntcentrum, 1000 Brussel. RPR Brussel. OIP Code 250000002188.

Nadere informatie

Bijlage bij de handleiding BEL

Bijlage bij de handleiding BEL Frankeersysteem Bijlage bij de handleiding 2 PostBase Bijlage bij de handleiding Wat u beslist moet weten Deze bijlage is een aanvulling bij de handleiding voor het frankeersysteem PostBase. Dit document

Nadere informatie

Inhoudstafel IDENTIFICATIE VAN UW MEDEWERKERS EN BEZOEKERS IDENTIFICATIE VOOR UW EVENEMENTEN & CONFERENTIES DESKTOP PERFORATORS

Inhoudstafel IDENTIFICATIE VAN UW MEDEWERKERS EN BEZOEKERS IDENTIFICATIE VOOR UW EVENEMENTEN & CONFERENTIES DESKTOP PERFORATORS Inhoudstafel Identificatie van uw medewerkers en bezoekers Identificatie voor uw evenementen & conferenties IDENTIFICATIE VAN UW MEDEWERKERS EN BEZOEKERS Stevige badgehouders 1 kaart Stevige badgehouders

Nadere informatie

Pennen. omschrijving kleur verpakking. pen tops zwart, rood of blauw koker à 50 stuks. omschrijving kleur verpakking

Pennen. omschrijving kleur verpakking. pen tops zwart, rood of blauw koker à 50 stuks. omschrijving kleur verpakking kantoorartikelen Pennen Deze voordelige pen is in diverse kleuren verkrijgbaar. De stevige dop met clip beschermt de punt waardoor de pen altijd veilig is mee te nemen. pen tops zwart, rood of blauw koker

Nadere informatie

BESTEKTEKSTEN VOOR SEPTISCHE PUTTEN

BESTEKTEKSTEN VOOR SEPTISCHE PUTTEN BESTEKTEKSTEN VOOR SEPTISCHE PUTTEN RONDE SEPTISCHE PUTTEN TE PLAATSEN IN GESTABILISEERD ZAND SEPTISCHE PUT VAN 1.000 liter 2 SEPTISCHE PUT VAN 1.500 liter 2 SEPTISCHE PUT VAN 2.000 liter 2 SEPTISCHE PUT

Nadere informatie

Universeellader vullen

Universeellader vullen De universeellader is geschikt voor afdrukmedia van diverse formaten en soorten, zoals transparanten en enveloppen. Deze lade is handig als u enkelzijdig wilt afdrukken op papier met een briefhoofd, gekleurd

Nadere informatie

3M Traffic Safety Systems. Diamond Grade Contourmarkering. Zichtbaar beter. zichtbaar veiliger

3M Traffic Safety Systems. Diamond Grade Contourmarkering. Zichtbaar beter. zichtbaar veiliger 3M Traffic Safety Systems Diamond Grade Contourmarkering Zichtbaar beter zichtbaar veiliger Alles over de invoering van ECE Reglement 48 vanaf 10 juli 2011 Retroreflecterende contourmarkering Minder ongevallen

Nadere informatie

Pennen. omschrijving kleur verpakking prijs. pen tops zwart, rood of blauw koker à 50 stuks 6,35. prijs per verpakking.

Pennen. omschrijving kleur verpakking prijs. pen tops zwart, rood of blauw koker à 50 stuks 6,35. prijs per verpakking. kantoorartikelen Pennen Deze voordelige pen is in diverse kleuren verkrijgbaar. De stevige dop met clip beschermt de punt waardoor de pen altijd veilig is mee te nemen. pen tops zwart, rood of blauw koker

Nadere informatie

Geadresseerde pers. en te respecteren voorwaarden voor

Geadresseerde pers. en te respecteren voorwaarden voor Pers Geadresseerde pers 1. B eschrijving en te respecteren voorwaarden voor een geadresseerd tijdschrift en een geadresseerd dagblad 2. Afmetingen, gewicht & dikte 3. Lay-out van de zendingen 4. Regels

Nadere informatie

Grote volumes administratieve brieven Producten en tarieven 2012

Grote volumes administratieve brieven Producten en tarieven 2012 Grote volumes administratieve brieven Producten en tarieven 202 De bedoeling van dit document is u om de voornaamste kenmerken van de producten en tarieven 202 van toepassing op de behandeling en uitreiking

Nadere informatie

tarieven geldig vanaf 01.01.2009 bedrijven Geadresseerde commerciële zendingen Huis-aan-huis Taxipost-pakketten

tarieven geldig vanaf 01.01.2009 bedrijven Geadresseerde commerciële zendingen Huis-aan-huis Taxipost-pakketten tarieven geldig vanaf 01.01.2009 Voorkeurtarieven voor de bedrijven Geadresseerde commerciële zendingen Huisaanhuis Taxipostpakketten Geadresseerd reclamedrukwerk Definitie Formaten Tarieven Afgifte en

Nadere informatie

voorkeurtarieven * voor bedrijven Direct Mail huis-aan-huiszendingen pakketten

voorkeurtarieven * voor bedrijven Direct Mail huis-aan-huiszendingen pakketten voorkeurtarieven * voor bedrijven Direct Mail huis-aan-huiszendingen pakketten * tarieven geldig vanaf 01.01.2013 Direct Mail inhoud Direct Mail 3 1. definitie 3 2. formaten 4 3. tarieven 6 4. frankering

Nadere informatie

FOD Binnenlandse Zaken A.D. Civiele Veiligheid

FOD Binnenlandse Zaken A.D. Civiele Veiligheid MINISTERIEEL BESLUIT VAN 6 JULI 1998 HOUDENDE VASTSTELLING VAN DE UITERLIJKE KENMERKEN VAN DE VOERTUIGEN DIE INGEZET WORDEN IN DE DRINGENDE GENEESKUNDIGE HULPVERLENING. (B.S. 09.07.1998) De Vice-Eerste

Nadere informatie

Frankeermachine. Gebruikersgids

Frankeermachine. Gebruikersgids Frankeermachine Gebruikersgids 2 Inhoud 1. INLEIDING 1. Gebruikstoelating... 6 2. Identificatienummer van uw Frankeermachine... 6 3. Bevoorraden van de frankeerrekening... 7 2. AAN DE SLAG MET UW FRANKEERMACHINE

Nadere informatie

HP Color LaserJet CP1210-serie-printer

HP Color LaserJet CP1210-serie-printer HP Color LaserJet CP1210-serie-printer Handleiding voor papier en afdrukmateriaal Copyright en licentie 2007 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Verveelvoudiging, bewerking en vertaling

Nadere informatie

Beckers Printing Service Prijslijst 2008

Beckers Printing Service Prijslijst 2008 Beckers Printing Service Prijslijst 2008 Hiermee komen eerdere prijslijsten te vervallen. Zandvaart 3 1764 NJ Breezand Tel. 0223 521532 Fax 0223 522300 E-mail: info@beckersprint.nl www.beckersprint.nl

Nadere informatie

Voorkeurtarieven vanaf 01/01/2019 voor bedrijven

Voorkeurtarieven vanaf 01/01/2019 voor bedrijven Voorkeurtarieven vanaf 0/0/209 voor bedrijven Brieven in hoeveelheden Inhoud Brieven in hoeveelheden 3. Formaten 3 2. Clean Mail 5 Direct Mail en huis-aan-huiszendingen 6. Direct Mail 6.. Definitie 6.2.

Nadere informatie

HP Color LaserJet CM1312 MFP-serie Handleiding Papier en afdrukmateriaal

HP Color LaserJet CM1312 MFP-serie Handleiding Papier en afdrukmateriaal HP Color LaserJet CM1312 MFP-serie Handleiding Papier en afdrukmateriaal Copyright en licentie 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Verveelvoudiging, bewerking en vertaling zonder voorafgaande

Nadere informatie

Voorkeurtarieven vanaf 01/01/2018 voor bedrijven

Voorkeurtarieven vanaf 01/01/2018 voor bedrijven Voorkeurtarieven vanaf 0/0/208 voor bedrijven Brieven in hoeveelheden Inhoud Brieven in hoeveelheden 3. Formaten 3 2. Clean Mail 5 Direct Mail en huis-aan-huiszendingen 6. Direct Mail 6.. Definitie 6.2.

Nadere informatie

Retroreflecterende contourmarkering. Zichtbaar beter en veiliger.

Retroreflecterende contourmarkering. Zichtbaar beter en veiliger. Retroreflecterende contourmarkering. Zichtbaar beter en veiliger. Be noticed. Stand out from the crowd. Waarom retroreflecterende contourmarkering? Een derde van alle ongelukken met vrachtwagens doet zich

Nadere informatie

COVER - 8. Te adresseren pers (PostAbo) 8. Te adresseren pers (PostAbo)

COVER - 8. Te adresseren pers (PostAbo) 8. Te adresseren pers (PostAbo) COVER - (PostAbo) 8. Te adresseren pers (PostAbo) Inhoudstafel 1. Definitie en voorwaarden.... 1 1.1 De bijvoegsels... 1 2. Afmetingen, gewicht & dikte... 2 3. Lay-out van de zendingen... 2. Voorbereiding

Nadere informatie

Aanleverspecificaties Separaat Ongeseald

Aanleverspecificaties Separaat Ongeseald Aanleverspecificaties Separaat Ongeseald Specificaties van uw drukwerk Om uw folder goed te kunnen verwerken voldoet uw drukwerk aan de volgende specificaties: Maatvoeringen Minimaal Maximaal Lengte 150

Nadere informatie

DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN

DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN INTRO VOOR DE LEERKRACHT Nu uw leerlingen mooie brieven kunnen schrijven, en alles geleerd hebben over kaartjes (ontwerpen), moeten die natuurlijk

Nadere informatie

UITRUSTINGSVOORSCHRIFTEN. MARKERINGSBORDEN VRACHTWAGENS (m.u.v. trekkers en bussen) (ACHTERZIJDE)

UITRUSTINGSVOORSCHRIFTEN. MARKERINGSBORDEN VRACHTWAGENS (m.u.v. trekkers en bussen) (ACHTERZIJDE) AFBEELDING UITRUSTINGSVOORSCHRIFTEN MARKERINGSBORDEN VRACHTWAGENS (m.u.v. trekkers en bussen) (ACHTERZIJDE) Stijfheid van de plaat Volgens Annex 10 van het ECE 70 Reglement dient het bord te voldoen aan

Nadere informatie

Striping van de fietsen van de geïntegreerde politie, gestructureerd op twee niveaus

Striping van de fietsen van de geïntegreerde politie, gestructureerd op twee niveaus Striping van de fietsen van de geïntegreerde politie, gestructureerd op twee niveaus Normatieve technische benadering De materiële uitrusting die we hierna beschrijven valt onder de noemer striping van

Nadere informatie

MEETHANDLEIDING VOOR SHUTTERS MONTAGE OP DE DAG

MEETHANDLEIDING VOOR SHUTTERS MONTAGE OP DE DAG Met behulp van deze informatie kunt u uw shutters op de juiste manier opmeten. Druk dit document bij voorkeur in kleur af, zodat u goed kunt zien wat u moet MEETHANDLEIDING VOOR SHUTTERS MEETINSTRUCTIES

Nadere informatie

Webwinkel verzendmateriaal

Webwinkel verzendmateriaal Webwinkel verzendmateriaal Verzendverpakkingen & accessoires Verpakkingsmateriaal Opvulmateriaal Beschermfolie Sluitmateriaal Dozen enkele golf Verzendverpakkingen Golfkartonnen enkele golf dozen worden

Nadere informatie

In deze sectie komen de volgende onderwerpen aan de orde:

In deze sectie komen de volgende onderwerpen aan de orde: Phaser 6200-kleurenlaserprinter Laden In deze sectie komen de volgende onderwerpen aan de orde: Papier in de laden 1 tot en met 3 plaatsen zie pagina 2. Papier in de multifunctionele lade plaatsen zie

Nadere informatie

P R O M O T I E. Eén adres voor alle soorten drukwerk

P R O M O T I E. Eén adres voor alle soorten drukwerk Eén adres voor alle soorten drukwerk I n h o u d s o p gav e Huisstijldrukwerken 05-07 Briefpapier Enveloppen Visitekaartjes Promotioneel drukwerk 09-20 Flyers Posters Folders Magazines en Brochures Kaarten

Nadere informatie

De juiste manier om post te adresseren

De juiste manier om post te adresseren >> Een goed opgesteld adres is leesbaar, volledig, juist en ondubbelzinnig. Help ons u beter van dienst te zijn! Als u enkele zeer eenvoudige aanbevelingen opvolgt, kunnen wij uw post sneller en beter

Nadere informatie

FIETSMETINGEN BIJ WIELERWEDSTRIJDEN. Bronnen: UCI/KNWU

FIETSMETINGEN BIJ WIELERWEDSTRIJDEN. Bronnen: UCI/KNWU FIETSMETINGEN BIJ WIELERWEDSTRIJDEN Bronnen: UCI/KNWU Positie regels Plaats van het traditionele stuur Plaats van de stuur extensies Meting punt van de shifters Hoogte van het stuur extensies Positie van

Nadere informatie

inkijkexemplaar Ontwerp van de lamp Ontwerp

inkijkexemplaar Ontwerp van de lamp Ontwerp van de lamp. Communicatie via tekens. De Technische tekentaal.. Genormaliseerd papierformaat.. Letters en cijfers.. Tekengerei.. Stroomdiagram. De perspectieftekening 6.. Natuurlijk perspectief 6.. Isometrisch

Nadere informatie

8. Te adresseren pers (PostAbo)

8. Te adresseren pers (PostAbo) 8. Te adresseren pers (PostAbo) Inhoudstafel. Definitie en voorwaarden..... De supplementen... 2. Afmetingen, gewicht & dikte... 2 3. Lay-out van de zendingen... 2 4. Voorbereiding van de zendingen....

Nadere informatie

7. De geadresseerde pers

7. De geadresseerde pers 7. De geadresseerde pers Inhoudstafel 1. Definitie en voorwaarden.... 1 1.1 De supplementen... 1 2. Afmetingen, gewicht en dikte... 2 3. Lay-out van de zendingen... 3 3.1 Verplichte vermeldingen... 3 3.2

Nadere informatie

Voorwaarden aanleveren partijenpost

Voorwaarden aanleveren partijenpost Voorwaarden aanleveren partijenpost Inhoud Inleiding 3 Uw partijenpost bestaat uit Maximaal 5 postzakken 7 Brievenbuspakjes 9 Aangetekende poststukken 10 Partijenpost met orderformulier 11 Gesorteerde

Nadere informatie

Voorkeurtarieven 2015 voor bedrijven

Voorkeurtarieven 2015 voor bedrijven Voorkeurtarieven 205 voor bedrijven Geldig vanaf 0.0.205 Inhoud Brieven in hoeveelheden 3. Formaten 3 2. Clean Mail 5 Direct Mail en huis-aan-huiszendingen 6. Direct Mail 6.. Definitie 6.2. Formaten 6.3.

Nadere informatie

voorkeurtarieven 2014 voor bedrijven

voorkeurtarieven 2014 voor bedrijven voorkeurtarieven 2014 voor bedrijven Geldig vanaf 01.01.2014 inhoud Brieven in grote hoeveelheden 3 1. Formaten 2. Clean Mail 3 5 Direct Mail en huisaanhuiszendingen 6 1. Direct Mail 1.1. definitie 1.2.

Nadere informatie

Wiskunde Leerjaar 2 - Periode 1 Meetkunde

Wiskunde Leerjaar 2 - Periode 1 Meetkunde Wiskunde Leerjaar 2 - Periode 1 Meetkunde Vierhoeken Vierkant Rechthoek Parallellogram Ruit Trapezium Vlieger Vierhoek 1. Vierkant zijde zijde Een vierkant is een vierhoek met vier rechte hoeken én vier

Nadere informatie

Printen via de handmatige invoerlade (briefpapier, etiketten, etc.)

Printen via de handmatige invoerlade (briefpapier, etiketten, etc.) Directie ITS Information and Technology Services HANDLEIDING Printen via de handmatige invoerlade (briefpapier, etiketten, etc.) Deze handleiding beschrijft hoe je op een Xerox-Multifunctional via de handmatige

Nadere informatie

NEW. METRIC standard(mm).ipt. Dit staat bij PART

NEW. METRIC standard(mm).ipt. Dit staat bij PART Sleutelhanger tekenen met Inventor Inventor is een professioneel 3D tekenprogramma. Hiermee kun je dus allerlei voorwerpen tekenen van een eenvoudige tafel tot de motoronderdelen van een vliegtuig. Vandaag

Nadere informatie

Voorbeeld. Preview. Enveloppen NEN Formaten, vensters, indeling adreszijde en vouwwijzen

Voorbeeld. Preview. Enveloppen NEN Formaten, vensters, indeling adreszijde en vouwwijzen UDC 651.718 Enveloppen Formaten, vensters, indeling adreszijde en vouwwijzen van documenten NEN 1025 Envelopes - Sizes, windows, division of addresses and folding methods for documents 1 Onderwerp 1e druk,

Nadere informatie

Standaard salarisspecificaties in CashLonen aanwezig. Via het CashLonen programma worden de volgende salarisspecificaties standaard vervaardigd:

Standaard salarisspecificaties in CashLonen aanwezig. Via het CashLonen programma worden de volgende salarisspecificaties standaard vervaardigd: Layout salarisspecificatie Standaard salarisspecificaties in CashLonen aanwezig. Via het CashLonen programma worden de volgende salarisspecificaties standaard vervaardigd: Blanco papier. Blanco briefpapier.

Nadere informatie

Wat is een huisstijl? Waarom een huisstijl? Waarvoor staat de huisstijl van Turnclub De Zeester?

Wat is een huisstijl? Waarom een huisstijl? Waarvoor staat de huisstijl van Turnclub De Zeester? Huisstijlhandboek Turnclub De Zeester vzw 3 Een huisstijl Wat is een huisstijl? Een huisstijl is het geheel van richtlijnen en afspraken die beschrijven hoe een organisatie naar buiten treedt. Waarom een

Nadere informatie

Productbladen 16 June 2016

Productbladen 16 June 2016 Productbladen 16 June 2016 Inhoudsopgave SLEUTELHANGERS Sleutelhanger Curvo Sleutelhanger Flex Sleutelhanger Hard Sleutelhanger Helsinki Sleutelhanger Luna Sleutelhanger Open-It Sleutelhanger Quadro Sleutelhanger

Nadere informatie

Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College.

Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College. Collegekaart Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College. Vensters Voor we met deze eerste opdracht beginnen zorgen we ervoor dat de juiste Vensters

Nadere informatie

Enveloppen, folieverpakkingen, adressering. Richtlijnen voor Automatisch verwerkbare post

Enveloppen, folieverpakkingen, adressering. Richtlijnen voor Automatisch verwerkbare post Enveloppen, folieverpakkingen, adressering Richtlijnen voor Automatisch verwerkbare post Inhoudsopgave Automatische sortering: richtlijnen voor uw post 2 Gratis advies 2 Fysieke eigenschappen 3 Vorm 3

Nadere informatie

Frankeermachine Gebruikersgids

Frankeermachine Gebruikersgids Frankeermachine Gebruikersgids Inhoudsopgave Inleiding.... 3 Gebruikstoelating.... 3 Identificatienummer van uw machine.... 3 Bevoorraden van de frankeerrekening.... 3 Aan de slag met uw frankeermachine...

Nadere informatie

installeren als gevulde wand

installeren als gevulde wand Zenturo en Zenturo Super installeren als gevulde wand Bij de installatie van Zenturo en Zenturo Super als gevulde wand houdt u best rekening met enkele veiligheidsmaatregelen. Het toevoegen van vulling

Nadere informatie

Huisstijl van de Belgische federale overheid. charter voor het gebruik van het logo. be

Huisstijl van de Belgische federale overheid. charter voor het gebruik van het logo. be Huisstijl van de Belgische federale overheid charter voor het gebruik van het logo. be Op 7 juni 2002 belastte de Ministerraad de Eerste Minister en de Minister van Ambtenarenzaken met het op punt stellen

Nadere informatie

Eenvoudige afdruktaken

Eenvoudige afdruktaken Eenvoudige afdruktaken In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Papier plaatsen in Lade 1 (MPT) voor enkelzijdig afdrukken" op pagina 2-9 "Papier plaatsen in laden 2-5 voor enkelzijdig afdrukken"

Nadere informatie

2. Brailleren & schrijven brailleleesregels

2. Brailleren & schrijven brailleleesregels 2. Brailleren & schrijven brailleleesregels 900960 Brailleleesregel MobilLine Geavanceerde brailleleesregel, 40+2 braillekarakters. Bedieningstoetsen aan de voorzijde. Uitermate geschikt voor een notebook,

Nadere informatie

Wist u dat... u meer uit uw frankeermachine kunt halen?

Wist u dat... u meer uit uw frankeermachine kunt halen? Wist u dat... u meer uit uw frankeermachine kunt halen? Inhoud Veelgestelde vragen over mijn frankeermachine A. Aangetekende post 4 Brieven - aangetekende stukken 4 1. Waar kan ik aangetekende post naartoe

Nadere informatie

CODES Binnenformaat Type Kleur Verk.eenh. Aantal/pallet

CODES Binnenformaat Type Kleur Verk.eenh. Aantal/pallet HOE HET JUISTE FORMAAT VOOR UW OMSLAGEN BESTELLEN : 1- De lengte en breedte van het te verpakken product meten. 2- Bij elke afmeting de dikte van het product toevoegen. 3- Een bijkomende marge voorzien

Nadere informatie

Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto.

Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto. 1. Collegekaart Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto. Vensters Voor we met deze eerste opdracht beginnen zorgen we ervoor dat de juiste Vensters (Windows)

Nadere informatie

Technische fiche. Drukwerk specificaties Verpakking en conditionering Correct palletiseren Planning en aanlevering. huis-aan-huiscommunicatie

Technische fiche. Drukwerk specificaties Verpakking en conditionering Correct palletiseren Planning en aanlevering. huis-aan-huiscommunicatie Technische fiche Drukwerk specificaties Verpakking en conditionering Correct palletiseren Planning en aanlevering huis-aan-huiscommunicatie Drukwerk specificaties maximaal formaat Afmetingen De hoogte

Nadere informatie

Voorwaarden Vormgeven van poststukken

Voorwaarden Vormgeven van poststukken Voorwaarden Vormgeven van poststukken Waar moet u rekening mee houden? U kunt door deze voorwaarden bladeren door op de onderstreepte links te klikken. Postzegel niet nodig Inhoud Inleiding 2 Formaatindeling

Nadere informatie

HP Color LaserJet CP1510-serie-printer Handleiding voor papier en afdrukmateriaal

HP Color LaserJet CP1510-serie-printer Handleiding voor papier en afdrukmateriaal HP Color LaserJet CP1510-serie-printer Handleiding voor papier en afdrukmateriaal Copyright en licentie 2007 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Verveelvoudiging, bewerking en vertaling

Nadere informatie

Voorkeurtarieven voor bedrijven

Voorkeurtarieven voor bedrijven Tarieven geldig vanaf 01.01.2010 Voorkeurtarieven voor bedrijven > geadresseerde commerciële zendingen > huis-aan-huiszendingen > Taxipost-pakketten Geadresseerde commerciële zendingen 1. Definitie 2.

Nadere informatie

Bijlage bij de handleiding NLD

Bijlage bij de handleiding NLD Frankeersysteem Bijlage bij de handleiding 2 PostBase Bijlage bij de handleiding Wat u beslist moet weten Deze bijlage is een aanvulling bij de handleiding voor het PostBase frankeersysteem. Dit document

Nadere informatie

1. INLEIDING... 3 2. PERSPECTIEVEN... 4 3. PROJECTIEMETHODEN... 8 4. AANZICHTEN TEKENEN... 10 5. PERSPECTIEF TEKENEN... 14 6. BRONVERMELDING...

1. INLEIDING... 3 2. PERSPECTIEVEN... 4 3. PROJECTIEMETHODEN... 8 4. AANZICHTEN TEKENEN... 10 5. PERSPECTIEF TEKENEN... 14 6. BRONVERMELDING... 1. INLEIDING... 3 2. PERSPECTIEVEN... 4 3. PROJECTIEMETHODEN... 8 4. AANZICHTEN TEKENEN... 10 5. PERSPECTIEF TEKENEN... 14 6. BRONVERMELDING... 22 Leerplandoelstellingen Perspectieftekenen 9. De afgewerkte

Nadere informatie

PRIJSLIJST KAARTHOUDERS, CLIPS EN ACCESSOIRES

PRIJSLIJST KAARTHOUDERS, CLIPS EN ACCESSOIRES BADGEHOUDER, CONGRES BC-10 Congresbadgehouder voorzien van clip met speld. Inh. 55 x 89 mm. 0,39 0,35 0,32 0,30 0,29 0,28 0,25 BC-13 PVC Badgehouder, zacht, voor badgeclip, horizontaal. Inh. 55 x 89 mm.

Nadere informatie

Digitale postzegels. Wat zijn digitale postzegels? Zwitserland. Italië

Digitale postzegels. Wat zijn digitale postzegels? Zwitserland. Italië Digitale postzegels Als het gaat over de toekomst van het postzegelverzamelen hoor je vaak dat e-mail en andere moderne ontwikkelingen de postzegel overbodig zullen maken. Voor een deel zal dat zeker gebeuren;

Nadere informatie

Aanleveren grafisch materiaal

Aanleveren grafisch materiaal anleveren grafisch materiaal INLEGKRTEN PLUS NEDERLND (1/2) Zie kalenders. Elke levering van materiaal dient per taal en per editie op een aparte pallet te gebeuren, verplicht vergezeld van een verzendnota

Nadere informatie

MEETHANDLEIDING VOOR SHUTTERS DRIEDELIGE ERKER

MEETHANDLEIDING VOOR SHUTTERS DRIEDELIGE ERKER Met behulp van deze informatie kunt u uw shutters op de juiste manier opmeten. Druk dit document bij voorkeur in kleur af, zodat u goed kunt zien wat u moet opmeten. MEETHANDLEIDING VOOR SHUTTERS MEETINSTRUCTIES

Nadere informatie

packaging solutions Monsterzakken Met blokbodem. Bordrug enveloppen. Eenvoudig te sluiten door de zelfklevende strip.

packaging solutions Monsterzakken Met blokbodem. Bordrug enveloppen. Eenvoudig te sluiten door de zelfklevende strip. Monsterzakken Met blokbodem. Eenvoudig te sluiten door de zelfklevende strip. Uitstekend geschikt voor het verzenden van poststukken met extra volume. Formaat Aanvullende informatie Kleur Kwaliteit Gram

Nadere informatie

DE BINNENKANT VAN EEN TETRAËDER

DE BINNENKANT VAN EEN TETRAËDER Heb je je ooit afgevraagd hoe de binnenkant van een tetraëder eruitziet? Waarschijnlijk niet. In dit artikel gaan we een tetraëder die op een bepaalde manier is gesneden binnenstebuiten vouwen. door William

Nadere informatie

Het grootste assortiment kaarthouders,

Het grootste assortiment kaarthouders, Het grootste assortiment kaarthouders, congresbadgehouders, clips, jojo s en overige accessoires voor het zichtbaar dragen van ID-cards www.badgehouder.nl BADGEHOUDER.NL is dé leverancier van kaarthouders,

Nadere informatie

READER OEFENINGEN TIJDSCHRIFT

READER OEFENINGEN TIJDSCHRIFT READER OEFENINGEN TIJDSCHRIFT DIGITALE VORMGEVING MHBO-COMMUNICATIE EN MARKETING PERIODE 5 FONS GOOSEN MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING Informatie Lay-out tijdschrift Lay-out is schikken

Nadere informatie

Basisbegrippen 3D-tekenen.

Basisbegrippen 3D-tekenen. Basisbegrippen 3D-tekenen. Vroeger was het begrip 3D-tekenen onbestaande en tekende men gewoon in perspectief wanneer er een dieptezicht nodig was. Normaal werd er enkel in 2D getekend, dus enkel de aanzichten.

Nadere informatie

hülsta-homeoffice Programmabeschrijving hülsta-homeoffice

hülsta-homeoffice Programmabeschrijving hülsta-homeoffice hülsta-homeoffce Programmabeschrijving hülsta-homeoffce Het design van hülsta-homeoffce wordt gekenmerkt door een strakke lijnvoering, eenvoudige maar innovatieve vormgeving en de focussering op functionele

Nadere informatie