Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Internetch@rter - 2013"

Transcriptie

1

2 2 Autolei Wommelgem T F info@fvf.be V.U.: Kelly Schamphelaere Autolei Wommelgem Ontwerp: FVF

3 3 Inhoud 1. Voorwoord 2. voor de verzekeringsmakelaar 3. voor de verzekeringsmaatschappij 4. voor de softwareleverancier 5. voor Brocom

4 4 Voorwoord

5 1. Voorwoord 5 Het feit dat het internet een belangrijke rol speelt in de moderne samenleving staat al lang niet meer ter discussie. Het hoeft geen betoog dat het internet, en al de daaraan verbonden functionaliteiten, een onmiskenbare plaats innemen in het leven van de consument. De populariteit van smart phones en tablets, alsook de opkomst van allerhande sociale media en apps stimuleren het zogenaamde fenomeen multi-acces waarbij verwacht wordt dat actoren via verschillende wegen gevonden kunnen worden of toegankelijk kunnen zijn. Ook voor verzekeringen blijkt eenzelfde trend. De woorden gevonden worden/toegankelijk zijn krijgen een heel nieuwe dimensie. De wereld verandert. De Raad van Bestuur van FVF was dan ook van oordeel dat er nood was aan een vernieuwd internetcharter. Concreet bestaat het Internetcharter 2013, dat de oude versies vervangt, uit vier delen, namelijk het charter voor de verzekeringsmakelaar, het charter voor de verzekeringsmaatschappij, het charter voor de softwareleverancier en het charter voor Brocom. Per deel bestaat het internetcharter uit principes en/of aanbevelingen. De principes zijn normen waarvan de naleving verwacht wordt. Daarnaast zijn er aanbevelingen die FVF wenselijk acht en waarvan zij de naleving beschouwt als een goede praktijk. De lijst van principes en aanbevelingen is niet exhaustief, maar vormt een belangrijk raamwerk dat FVF vooropstelt in haar overleg binnen de sector. FVF roept alle betrokken marktspelers op om dit internetcharter te respecteren. Het biedt de verzekeringsmakelaar immers de mogelijkheid in een snel veranderende wereld zijn rol naar behoren te kunnen blijven spelen. Namens de Raad van Bestuur van FVF Freddy Boels - Voorzitter

6 6 voor de verzekeringsmakelaar

7 2. voor de verzekeringsmakelaar 7 FVF kan niet genoeg benadrukken dat de aanwezigheid op het internet voor de verzekeringsmakelaar onontbeerlijk is. Het internet mag immers niet aanzien worden als een bedreiging voor de verzekeringsmakelaar, maar juist als een opportuniteit. Het historische handelsmerk van een verzekeringsmakelaar, met name zijn persoonlijke contacteconomie, in combinatie met de technische ondersteuning van het internet, is een unieke troef voor elke verzekeringsmakelaar! De verzekeringsmakelaar moet mee een antwoord bieden aan de uitdagingen die het veranderde omgevingskader met zich meebrengt. In het zoekproces van de internaut naar verzekeringen staat de website van de verzekeringsmakelaar immers centraal. De website fungeert als virtuele deur naar het persoonlijk contact met de verzekeringsmakelaar. Principes De verzekeringsmakelaar beschikt over een website; De verzekeringsmakelaar respecteert de sectorale deontologische code. In dat verband verbindt hij er zich ondermeer toe: - De naam van de verzekeringsmaatschappij niet te misbruiken; - Zich van laster tegenover de verzekeringsmaatschappij te onthouden.

8 8 Aanbevelingen De verzekeringsmakelaar die items van een verzekeringsmaatschappij op zijn website wenst te plaatsen, wendt zich hiervoor tot de IBP-catalogus, voor zover het daar beschikbaar is; Indien de verzekeringsmakelaar een toepassing laat ontwikkelen door een eigen leverancier, wijst hij de ontwikkelaar op het bestaan van de sectornormering; De verzekeringsmakelaar, lid van FVF, vermeldt het distributielabel op zijn website.

9 9 voor de verzekeringsmaatschappij

10 10 3. voor de verzekeringsmaatschappij Het is geen fictie dat verzekeringsmaatschappijen zich meer en meer met internet gaan bezighouden. Zo organiseren verzekeringsmaatschappijen online campagnes (via banners, sociale media, ) waarbij geïnteresseerden worden aangetrokken naar een specifieke website. Het is cruciaal dat dergelijke initiatieven altijd met volle respect voor de verzekeringsmakelaar gebeuren. De verzekeringsmaatschappij treedt op als facilitator, waarbij haar online inspanningen gecombineerd moeten zijn met de persoonlijke contacteconomie van de verzekeringsmakelaar. ALGEMEEN KADER VOOR DE WEBSITE VAN DE VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJ Principes Website Op de homepage van de verzekeringsmaatschappij (ingeval een multibranche-onderneming, op de homepage verzekeringen ) staat een duidelijke en ondubbelzinnige verwijzing naar de verzekeringsmakelaar. Indien van toepassing, wordt duidelijk een onderscheid gemaakt tussen de verzekeringsmakelaar en de andere distributiekanalen. Zoekmotor Minimaal de verzekeringsmakelaar, lid van FVF, met een producentennummer bij een verzekeringsmaatschappij dient in de zoekmotor van de desbetreffende verzekeringsmaatschappij opgenomen te worden; De zoekmotor moet toegankelijk zijn, minimaal op de homepage (ingeval van een multibranche-onderneming op de homepage verzekeringen ).

11 11 De verzekeringsmakelaars zijn opzoekbaar in één globale zoekmotor. Voor een verzekeringsmaatschappij die werkt met diverse distributiekanalen, is één globale zoekmotor een optie, op voorwaarde dat er een duidelijke differentiatie bestaat inzake de hoedanigheid en de rol van de diverse distributiekanalen; De zoekresultaten worden at random weergegeven; De verzekeringsmaatschappij geeft blijk van een duidelijk engagement om de gegevens blijvend te actualiseren. Aanbevelingen Website De verzekeringsmaatschappij, aangesloten bij het operationeel platform Brocom, implementeert voor de consument een duidelijke verwijzing naar het distributielabel. Zoekmotor De zoekmotor staat in een vast frame waardoor deze in alle subpagina s van de verzekeringsmaatschappij zichtbaar blijft; Volgende gegevens kunnen per kantoor geconsulteerd worden: Naam en adres kantoor - Telefoon en fax - - URL Website 1 Distributielabel 2 - Aanduiding op Google maps. Om de zoekmotor te beschrijven, wordt aanbevolen om de volgende zin te gebruiken: Vind hier uw makelaar in verzekeringen. 1 Indien gekend 2 Indien van toepassing

12 12 BIJZONDER KADER VOOR LEAD GENERATION VIA EEN SPECIFIEKE WEBSITE VAN DE VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJ Een lead wordt als volgt gedefinieerd: een consument die uitdrukkelijk een verlangen aantoont voor een verzekeringsoplossing die voorwerp uitmaakt van de specifieke actie. Principes Algemeen Doelgerichte lead generation via een specifieke website respecteert te allen tijde de rol van de verzekeringsmakelaar; Een online campagne verwijst ondubbelzinnig en duidelijk naar (de rol van) de verzekeringsmakelaar, waarbij de internaut zijn bestaande verzekeringsmakelaar moet kiezen of, wanneer hij nog geen verzekeringsmakelaar heeft, een nieuwe verzekeringsmakelaar moet aanduiden (= doorgeven van een lead); De verzekeringsmaatschappij mag met betrekking tot lead generation bepaalde voorwaarden ( rights and duties ) opstellen voor de deelnemende verzekeringsmakelaar. Deze voorwaarden mogen evenwel geen afbreuk doen aan de taak en de onafhankelijkheid van de verzekeringsmakelaar. Zoekmotor De verzekeringsmakelaar, lid van FVF, met een producentennummer bij een verzekeringsmaatschappij dient in de zoekmotor op de specifieke website opgenomen te worden. De verzekeringsmakelaar moet steeds de mogelijkheid hebben zich uit te schrijven (opt-out).

13 13 Aanrekenen van een kost Een verzekeringsmaatschappij mag een kost aanrekenen bij het toewijzen van een lead aan de verzekeringsmakelaar, onder de volgende voorwaarden: - De kost moet een éénmalig en vast bedrag per lead zijn en mag niet gelieerd zijn aan de vergoeding van de verzekeringsmakelaar; - De kost voor een lead wordt aangerekend bij het doorsturen van een bepaalde lead naar de verzekeringsmakelaar. Mogelijkheid tot online-onderschrijving Via een specifieke (product)website kan een verzekeringsmaatschappij een product online door de consument laten onderschrijven, op voorwaarde dat: - De zaak toegewezen wordt aan een verzekeringsmakelaar - Een controle door de verzekeringsmakelaar bij het afsluiten van het onderliggend product te allen tijde mogelijk is.

14 14 voor de softwareleverancier

15 4. voor de softwareleverancier 15 De softwareleverancier is een onmisbare schakel in de ontwikkeling van functionele toepassingen. Dergelijke toepassingen (bv. portefeuilleconsultatie, ) komen de efficiëntie, de productiviteit en de klantenservice van de verzekeringsmakelaar ten goede en kunnen ondermeer mee inspelen op de verwachtingen van de consument van morgen. Principes Het respecteren van de sectornormering bij de ontwikkeling van nieuwe toepassingen is onontbeerlijk. Aanbevelingen Bij portefeuilleconsultatie is het aangewezen dat de verzekeringsmakelaar een maximale vrijheid behoudt om zijn klantentoegang te definiëren, en waar nodig te beperken. Het is aangewezen dat de verzekeringsmakelaar een segmentatiemogelijkheid in de breedte (welke klanten) en in de diepte (tot welk niveau) behoudt; De look and feel van de makelaarssite moet behouden blijven bij de ontwikkelingen van nieuwe toepassingen voor de website van de verzekeringsmakelaar; Wanneer de verzekeringsmakelaar een onderschrijvingsmodule gebruikt op zijn website, is het aangewezen dat er een automatische synchronisatie bestaat tussen de module en het beheerpakket.

16 16 voor Brocom

17 5. voor Brocom 17 Er is ook een rol weggelegd voor Brocom, het samenwerkingsplatform tussen de meeste verzekeringsmaatschappijen die met verzekeringsmakelaars werken en de makelaarsfederaties FVF en Feprabel. De basismissie van Brocom is de promotie van de rol en de meerwaarde van de verzekeringsmakelaar, en dit aan de hand van het distributielabel. Aanbevelingen Brocom is hét geschikte platform om generieke items aan te leveren voor de sectorale online-catalogus. De campagnes rond het distributielabel dienen tevens beschikbaar te zijn op de sectorale online-catalagus. Op die manier kan de verzekeringsmakelaar ook op zijn eigen website de campagnes versterken; Het portaal Makelaar in Verzekeringen heeft een centrale functie inzake de online positionering van de verzekeringsmakelaar. Het principe van at top of google moet verder gestimuleerd worden; Brocom zorgt voor de continuïteit van de weboplossing voor de verzekeringsmakelaar (IBP-site).

18 18 IBP-catalogus IBP-catalogus De sectorale online-catalogus creëert een online tunnel tussen de digitale items van een verzekeringsmaatschappij (voorwaarden, mini-sites, brochures, banners, ) en de inhoud van de website van de verzekeringsmakelaar. Elke verzekeringsmakelaar kan toegang hebben tot deze uitgebreide catalogus, waaruit hij in alle onafhankelijkheid items kan plukken om te integreren op zijn website. Deze unieke catalogus dient ook aan een aantal principes te beantwoorden. Principes De verzekeringsmakelaar blijft heer en meester van zijn eigen website. In alle onafhankelijkheid bepaalt hij zelf welke informatie, modules of tools op zijn website worden geplaatst; Elke verzekeringsmakelaar krijgt kosteloos toegang tot de beschikbare items van de catalogus; Een verzekeringsmakelaar, lid van FVF, met een producentnummer bij een verzekeringsmaatschappij dient de mogelijkheid te hebben om items uit de catalogus van die betreffende schappij te plaatsen op zijn verzekeringsmaatwebsite; De beschikbare items op de catalogus respecteren het principe van de centrale rol van de website van de verzekeringsmakelaar. In dat verband dient de internaut die op de website van de ver- zekeringsmakelaar een catalogus-item aanklikt te allen tijde terug terecht te komen op de website van de desbetreffende verzeke- ringsmakelaar. In geen geval mag een item een link bevatten naar een zoekmotor of een andere site; De items op de catalogus beantwoorden volledig aan de vereiste sectornormering; Onderschrijvingsmodules moeten ten volle rekening houden met de wezenlijke rol van de verzekeringsmakelaar. Indien een verzekeringsproduct bestaat uit onderdelen die elk afzonderlijk verkrijgbaar zijn bij diverse marktspelers, moet de onderschrijvingsmodule hiermee rekening houden.

19 Autolei Wommelgem - Wettig erkende beroepsvereniging RPR: Ontwerp: FVF

DIGITAAL CHARTER 2015 Standpunten FVF

DIGITAAL CHARTER 2015 Standpunten FVF DIGITAAL CHARTER 2015 Standpunten FVF DIGITAAL CHARTER 2015-1 Inhoud 1. Digitaal charter voor de verzekeringsmakelaar 2. Digitaal charter voor de verzekeringsmaatschappij 3. Digitaal charter voor de softwareleverancier

Nadere informatie

Digitaal charter 2018

Digitaal charter 2018 Digitaal charter 2018 Standpunten FVF MEER WAARDE VOOR MAKELAARS DIGITAAL CHARTER 2018-1 Inhoud 1. Digitaal charter voor de verzekeringsmakelaar 2. Digitaal charter voor de verzekeringsmaatschappij 3.

Nadere informatie

cvba BROCOM SERVICES : aankoopcentrale, IBP-website vzw BROCOM : 100% promotie makelarij (geen btw, geen vennootschapsbelasting)

cvba BROCOM SERVICES : aankoopcentrale, IBP-website vzw BROCOM : 100% promotie makelarij (geen btw, geen vennootschapsbelasting) BROCOM anno 2012 LVK 25 oktober 2012 Wat is BROCOM? De evolutie. 12/1994 oprichting cvba Oprichting uit nood aan differentiering ten tijde van multidistributie t ib & desintermediëring dië i Professionalisme,

Nadere informatie

'JE MAKELAAR, JE BESTE VERZEKERING' IN DE SPOTLIGHT!

'JE MAKELAAR, JE BESTE VERZEKERING' IN DE SPOTLIGHT! 'JE MAKELAAR, JE BESTE VERZEKERING' IN DE SPOTLIGHT! In augustus ging de nieuwe Brocom campagne officieel van start. Deze speelt meer dan ooit in op de toegevoegde waarde die de onafhankelijk verzekeringsmakelaar

Nadere informatie

Informatica en de Makelaar Dimitri Maes ICT Consultant

Informatica en de Makelaar Dimitri Maes ICT Consultant Informatica en de Makelaar Dimitri Maes ICT Consultant AGENDA Historiek Uitdagingen voor de makelaar en de ICT oplossingen Beheerspakket van de toekomst 2 Historiek 80 90 00 10 20 3 HISTORIEK GECONSOLIDEERDE

Nadere informatie

Brussel, 10 september _AdviesBBB_Toerisme_Vlaanderen. Advies. Oprichtingsdecreet Toerisme Vlaanderen

Brussel, 10 september _AdviesBBB_Toerisme_Vlaanderen. Advies. Oprichtingsdecreet Toerisme Vlaanderen Brussel, 10 september 2003 091003_AdviesBBB_Toerisme_Vlaanderen Advies Oprichtingsdecreet Toerisme Vlaanderen Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding...3 2. Krachtlijnen van het advies... 3 3. Advies...4 3.1.

Nadere informatie

Hoe beginnen? De vereisten en configuratie

Hoe beginnen? De vereisten en configuratie Hoe beginnen? De vereisten en configuratie Pagina 2 van 8 Inhoudsopgave 1. DE VEREISTEN... 4 2. CONFIGURATIE... 4 2.1. ALGEMEEN 1... 4 2.2. ALGEMEEN 2... 5 2.3. SMARTPHONE... 5 2.4. TOEGANG... 6 2.5. FORMULIEREN...

Nadere informatie

Service Agreement CloudOffice

Service Agreement CloudOffice Service Agreement CloudOffice Tussen u (de Klant ) en Telenet Gegevens van Telenet Telenet bvba Maatschappelijke zetel: Liersesteenweg 4, 2800 Mechelen, België BTW BE 0473.416.418 RPR Mechelen Hierna genoemd

Nadere informatie

Informatiebrochure voor de verzekeringsnemer

Informatiebrochure voor de verzekeringsnemer Informatiebrochure voor de verzekeringsnemer Uw bescherming wanneer u een verzekeringscontract afsluit in overeenstemming met de deontologische MiFiD-regels. Welkom bij Arces Arces is de beste verzekeringsmaatschappij

Nadere informatie

FVF zet 1.200ste lid in de kijker

FVF zet 1.200ste lid in de kijker Vrijuit federatie voor verzekerings- en financiële tussenpersonen 3 juli-augustus-september 2014 driemaandelijks tijdschrift V.U.: Kelly Schamphelaere Autolei 250 2160 Wommelgem Erkenning: P303450 Afzender:

Nadere informatie

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan Het Online Marketingplan Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan 1 Wil je een online marketingplan voor jouw organisatie beschrijven? In dit document vind je de opzet voor zo n plan.

Nadere informatie

Gebruik van VELO-PASS bij de fietshandelaar

Gebruik van VELO-PASS bij de fietshandelaar Gebruik van VELO-PASS bij de fietshandelaar Handleiding van de mobopro app Met mobopro stelt Autodialog NV een tool ter beschikking aan de Belgische fietsvakhandel onder de vorm van een mobiele app voor

Nadere informatie

Internet plan op maat

Internet plan op maat Internet plan op maat Uw Internet Plan: bouwen aan uw onderneming van morgen Bepalen - meten - verbeteren: - Doelstellingen - Doelgroepen - Communicatie mix Herkenbaar voor u? Kiezen voor DG Consult -

Nadere informatie

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 Dashboards in Google Analytics Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 2. Hoe stel je dashboards in?... 6 3. Praktische voorbeelden van dashboards... 12 4. Afsluitende tips... 26 Inleiding In Google Analytics

Nadere informatie

Dichterbij purpose door data & digitale intelligentie - stapje voor stapje -

Dichterbij purpose door data & digitale intelligentie - stapje voor stapje - Roel ter Brugge, 16 mei 2019 Dichterbij purpose door data & digitale intelligentie - stapje voor stapje - 1 2 wie is Independer? 3 onze missie meer mensen mee laten doen, door ze het heft in handen te

Nadere informatie

beste online marketing voor jouw kantoor.

beste online marketing voor jouw kantoor. Een review is de beste online marketing voor jouw kantoor. HOGERE OPBRENGSTEN LAGERE KOSTEN POSITIEVE EFFECTEN VOORWOORD INHOUD Je moet grondig je best doen om online goed gevonden te worden. Het internet

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor de communicatie van de Positieve Economie

Samenwerkingsovereenkomst voor de communicatie van de Positieve Economie Samenwerkingsovereenkomst voor de communicatie van de Positieve Economie Tussen enerzijds, V.Z.W. POSECO Maatschappelijke zetel : Vleurgatsesteenweg 90 1050 Brussel vertegenwoordigd door Dhr. Thierry Vandebroek,

Nadere informatie

Nu kunnen we beginnen met het opzoeken van producten. Hier zijn 5 mogelijkheden voor voorzien.

Nu kunnen we beginnen met het opzoeken van producten. Hier zijn 5 mogelijkheden voor voorzien. Aanmelden Ga naar onze website www.vanoirschot.be Klik op Inloggen. Geef uw klantnummer, gebruikersnaam en wachtwoord in. Deze gegevens zijn door ons aan u per mail verstrekt. Vergeet niet de vakjes profiel

Nadere informatie

Release notes release 2.16

Release notes release 2.16 Release notes release 2.16 Floxxium B.V. - Energieweg 60-62 - 3771 NA Barneveld - Telefoon: +31 (0)342 404 804 - Fax: +31 (0)342 404 826 www.floxxium.nl - info@floxxium.nl - Kamer van Koophandel: 08144801

Nadere informatie

Charter Flanders Food Faculty

Charter Flanders Food Faculty Charter Flanders Food Faculty Charter Flanders Food Faculty 1 / DE MISSIE VAN DE FLANDERS FOOD FACULTY De missie van de Flanders Food Faculty is het versterken van de associatie tussen Vlaanderen en lekker

Nadere informatie

Inbound marketing. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans

Inbound marketing. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans Inhoud 1. Inbound vs. outbound marketing 3 2. Wat is inbound marketing? 4 3. Marketing tijdens een recessie 6 4. Inbound marketing in 2012 7 Over de auteur: Dennis

Nadere informatie

Advies- en ingenieursbureaus DEONTOLOGISCHE CODE

Advies- en ingenieursbureaus DEONTOLOGISCHE CODE DEONTOLOGISCHE CODE 1. INLEIDING De gedragscode heeft tot doel: de kwaliteit van de dienstverlening, de onpartijdigheid, de sociale en milieugebonden verantwoordelijkheid, de eerlijke mededinging, de goede

Nadere informatie

GW Management Marketing Automation

GW Management  Marketing Automation 40 tips om meer e-mailadressen te verzamelen 1 Coupon of actie Geef een coupon met een bepaalde korting of actie weg in ruil voor het e-mailadres. 2 Facebook Ads Gebruik Facebook Ads om mailadressen te

Nadere informatie

Belangenconflicten :

Belangenconflicten : Belangenconflicten : 1. Algemeen kader : De zijn al jarenlange zorgen voor de makelaars in de verzekeringen. Ze zijn de vijanden van het vertrouwen dat in het midden staat van de relatie tussen de makelaar

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE VOOR DE VERZEKERINGSNEMER

INFORMATIEBROCHURE VOOR DE VERZEKERINGSNEMER INFORMATIEBROCHURE VOOR DE VERZEKERINGSNEMER Uw bescherming wanneer u een verzekeringscontract afsluit in overeenstemming met de deontologische MiFiD-regels. www.arces.be Welkom bij Arces Arces is de beste

Nadere informatie

Privacy- en cookiestatement

Privacy- en cookiestatement Inleiding M&S Media is het adres voor grafische vormgeving, het laten maken van je website en pakketten waarmee jij zelf websites of webwinkels kunt bouwen. We zijn eerlijk over privacy. Om onze producten

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Gezondheid"

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Gezondheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Gezondheid" SCSZG/17/093 AANBEVELING NR. 17/01 VAN 16 MEI 2017 BETREFFENDE DE ONVERENIGBAARHEID TUSSEN DE ROL VAN ZORGVERLENER MET

Nadere informatie

Affiliate marketing. Jan Pons

Affiliate marketing. Jan Pons Affiliate marketing Jan Pons Affiliate marketing Affiliate marketing is een manier van online marketing waarbij de website (adverteerder of merchant) de affiliate (uitgever/webmaster) betaalt voor elke

Nadere informatie

ALGEMENE ADVERTENTIEVOORWAARDEN INSTALLATEURSGIDS.NL Certigon B.V. Algemene voorwaarden

ALGEMENE ADVERTENTIEVOORWAARDEN INSTALLATEURSGIDS.NL Certigon B.V. Algemene voorwaarden ALGEMENE ADVERTENTIEVOORWAARDEN INSTALLATEURSGIDS.NL Certigon B.V. 1 Toepasselijkheid Algemene voorwaarden Voor het gebruik van de installeursgids.nl gelden uitsluitend de onderstaande algemene voorwaarden

Nadere informatie

De inzet van een TwitterStream pagina bij uw evenement

De inzet van een TwitterStream pagina bij uw evenement De inzet van een TwitterStream pagina bij uw evenement U organiseert een beurs, congres, reclamecampagne, seminar of ander evenement? Deze brochure beschrijft de verschillende mogelijkheden om een TwitterStream

Nadere informatie

Module 1 Marketing in de verzekeringsbranche

Module 1 Marketing in de verzekeringsbranche In een wereld waarin de klant steeds vaker koning is, worden bedrijven zich steeds meer bewust van de enorme waarde van het internet in de relatie met (potentiële) klanten. Ook in de financiële dienstverlening

Nadere informatie

Commerciële actie «Business & Modulis Easy» REGLEMENT

Commerciële actie «Business & Modulis Easy» REGLEMENT Commerciële actie «Business & Modulis Easy» REGLEMENT AG Insurance organiseert in de periode van 1 maart 2017 tot en met 30 september 2017 een commerciële actie, waarin de productie Business BOAR van de

Nadere informatie

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne E-BOOK 2017 1 Er zijn meerdere betaalde manieren om relevante bezoekers naar uw website te

Nadere informatie

Wat is BizforBiz.nl? BizforBiz- Het zakelijke internetplatform voor ondernemers

Wat is BizforBiz.nl? BizforBiz- Het zakelijke internetplatform voor ondernemers 1 Wat is BizforBiz.nl? Makelaars verkopen via Funda; Autobedrijven verkopen via Autotrader, Autotrack, Autoscout24, etc Andere bedrijven verkopen via..marktplaats?? Waarom is er geen zakelijk internetplatform

Nadere informatie

Rapportage Biebpanel. Digitale dienstverlening

Rapportage Biebpanel. Digitale dienstverlening Digitale dienstverlening Rapportage Biebpanel Samenvatting van de belangrijkste uitkomsten van het Biebpanel onderzoek naar de digitale dienstverlening, gehouden in oktober 2014. 31 januari 2015 Biebpanel:

Nadere informatie

Nieuwe versie veelgestelde vragen Beleid en procedures

Nieuwe versie veelgestelde vragen Beleid en procedures Nieuwe versie veelgestelde vragen Beleid en procedures We hebben het Beleid en procedures bijgewerkt. Deze updates zijn gepubliceerd en zijn vanaf 1 augustus 2018 van kracht. Vanaf 2 juli is de bijgewerkte

Nadere informatie

Installatie & Quick Start Installeer de Collaboration Factory en genereer een trail samenwerk omgeving binnen SharePoint

Installatie & Quick Start Installeer de Collaboration Factory en genereer een trail samenwerk omgeving binnen SharePoint Installatie & Quick Start Installeer de Collaboration Factory en genereer een trail samenwerk omgeving binnen SharePoint Datum: 28 jun. 17 Versie: 1.0 Document referentie: Collaboration Factory Installatie

Nadere informatie

Services en diensten Verkoop recreatiewoning

Services en diensten Verkoop recreatiewoning Services en diensten Verkoop recreatiewoning Uw recreatiewoning plaatsen Uw recreatiewoning plaatsen en verkopen via Vakantiehuiswinkel is: Eenvoudig Snel Geen kosten en zonder enige vorm van verplichting.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Welkom bij VHV Kompas 2 Hoe werkt VHV Kompas? 2 Uw accounts 4 Uw VHV Kompas account beheren 5

Inhoudsopgave Welkom bij VHV Kompas 2 Hoe werkt VHV Kompas? 2 Uw accounts 4 Uw VHV Kompas account beheren 5 Inhoudsopgave Welkom bij VHV Kompas 2 Hoe werkt VHV Kompas? 2 Een kleine greep uit de mogelijkheden van VHV- Kompas. 2 De hoofdpagina 2 De groepspagina en sectorpagina 4 Uw accounts 4 Uw VHV Kompas account

Nadere informatie

Kenmerken Nomadesk Software

Kenmerken Nomadesk Software Kenmerken Nomadesk Software DATABEVEILIGING Versleutelde lokale schijf Nomadesk creëert een veilige virtuele omgeving, een Vault, op uw lokale harde schijf. Alle mappen en bestanden opgeslagen op de Vault

Nadere informatie

e-benefits: overeenkomst voor het gebruik van de online diensten Versie aangeslotene - exemplaar voor AG Insurance

e-benefits: overeenkomst voor het gebruik van de online diensten Versie aangeslotene - exemplaar voor AG Insurance e-benefits: overeenkomst voor het gebruik van de online diensten Versie aangeslotene - exemplaar voor 1. Algemeen De online diensten worden aangeboden in het kader van het Employee Benefits plan dat de

Nadere informatie

Inhoud CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2

Inhoud CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2 CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2 Inhoud INLOGGEN CMS... 2 WELKOM SCHERM... 3 MODULES - CONTROL PANEL... 4 BEHEER - CONTROL PANEL... 5 GEBRUIKERSBEHEER - TOEVOEGEN... 6 GEBRUIKERSBEHEER

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

OpenIMS 4.2 Portaal Server

OpenIMS 4.2 Portaal Server OpenIMS 4.2 Portaal Server Inhoudsopgave 1 WAT IS EEN ENTERPRISE INFORMATIE PORTAAL?...3 1.1 BESPARINGEN...3 1.2 GERICHT OP EEN SPECIFIEKE DOELGROEP...3 2 OPENIMS PORTAAL SERVER (PS)...4 2.1 CENTRAAL BEHEER...4

Nadere informatie

SCHADEREGELING I.TOELICHTING

SCHADEREGELING I.TOELICHTING Afspraken bij schade II.doc SCHADEREGELING I.TOELICHTING Uit de Assuralia-enquête (vroeger BVVO) over het imago van de verzekering (Meta Qualitative Research/Significant, 2000) blijkt dat maatregelen die

Nadere informatie

Privacyverklaring. de Kredieter B.V. De Kredieter Privacy verklaring 1

Privacyverklaring. de Kredieter B.V. De Kredieter Privacy verklaring 1 Privacyverklaring de Kredieter B.V. De Kredieter Privacy verklaring 1 INLEIDING De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geeft regels ter bescherming van de privacy van consumenten. De AVG geeft

Nadere informatie

Vijf essentiële stappen in het moderne verkoopproces

Vijf essentiële stappen in het moderne verkoopproces Vijf essentiële stappen in het moderne verkoopproces Capelle aan den IJssel, 2 oktober 2014 Door: Wim van der Mark Programma - inhoud Inspelen op veranderend koopgedrag Vijf stappen in het moderne verkoopproces

Nadere informatie

Deze overeenkomst heeft tot doel de modaliteiten voor die toegangsmachtiging te regelen.

Deze overeenkomst heeft tot doel de modaliteiten voor die toegangsmachtiging te regelen. Pagina 1/5 Overeenkomst inzake het gebruik van DVV e-services Na kennis te hebben genomen van deze overeenkomst, gelieve de bepalingen ervan te aanvaarden door de ontbrekende gegevens in te vullen en dit

Nadere informatie

Hoge Raad voor Vrijwilligers over het EYAA 2012 (European Year of Active Ageing 2012)

Hoge Raad voor Vrijwilligers over het EYAA 2012 (European Year of Active Ageing 2012) Hoge Raad voor Vrijwilligers over het EYAA 2012 (European Year of Active Ageing 2012) De Hoge Raad voor Vrijwilligers (HRV) kijkt relatief tevreden terug op 2011, het Europees Jaar voor het Vrijwilligerswerk.

Nadere informatie

Hoe kunnen we de Vlaming inspireren en motiveren tot duurzame woonkeuzes?

Hoe kunnen we de Vlaming inspireren en motiveren tot duurzame woonkeuzes? Hoe kunnen we de Vlaming inspireren en motiveren tot duurzame woonkeuzes? Agenda Doel en aanpak Thuis in de Toekomst Mijlpalen in het project Rol lokale besturen We doen het samen Inhoud platform Communicatiemiddelen

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING / COOKIEVERKLARING

PRIVACYVERKLARING / COOKIEVERKLARING PRIVACYVERKLARING / COOKIEVERKLARING Op alle diensten die door Nieuwland Assurantiën worden geleverd zijn Algemene Leveringsvoorwaarden van toepassing. De tekst van deze voorwaarden zijn geplaatst op de

Nadere informatie

ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR NORMALISATIECOMMISSIES

ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR NORMALISATIECOMMISSIES ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR NORMALISATIECOMMISSIES Artikel 1 : Geldingskracht 1.1. Dit algemeen huishoudelijk reglement werd goedgekeurd door de Raad van Bestuur van het NBN tijdens zijn vergadering

Nadere informatie

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Opkomst van Social Media verandert klant contact Trend Beschrijving Consequenties Gebruik Social Media Ruim 70% van de

Nadere informatie

Social Media voor bedrijven in 6 praktische stappen

Social Media voor bedrijven in 6 praktische stappen Social Media voor bedrijven in 6 praktische stappen Veel bedrijven worstelen met de vraag hoe ze Social Media kunnen inzetten. Tegenwoordig is Social Media niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.

Nadere informatie

Process & IT: eerst KIEZEN maakt het DOEN daarna zoveel makkelijker

Process & IT: eerst KIEZEN maakt het DOEN daarna zoveel makkelijker Process & IT: eerst KIEZEN maakt het DOEN daarna zoveel makkelijker Wim Tindemans Manager Business Applications Business and Automation Solutions Egemin NV Agenda Probleemstelling Tegenstelling tussen

Nadere informatie

KMO-PARK SATENROZEN INLEIDING DE LOCATIE UW GROOTSTE TROEF

KMO-PARK SATENROZEN INLEIDING DE LOCATIE UW GROOTSTE TROEF KMO PARK SATENROZEN KMO-PARK SATENROZEN INLEIDING BVI.BE bouwt op een absolute toplocatie op de as Brussel - Antwerpen het KMO-park Satenrozen te Kontich. Het park bestaat uit 2 bedrijfsverzamelgebouwen

Nadere informatie

TEVREDEN MARKETING VOOR AL UW MARKETING DOELEINDEN!

TEVREDEN MARKETING VOOR AL UW MARKETING DOELEINDEN! TEVREDEN MARKETING VOOR AL UW MARKETING DOELEINDEN! WWW.TEVREDENMARKETING.NL Email: info@tevredenmarketing.nl - Tel: 020-261 9445 U kunt bij ons terecht voor o.a. de volgende diensten 1 Google Adwords

Nadere informatie

Livy Professional. De internetmakelaar

Livy Professional. De internetmakelaar De internetmakelaar pagina 2 De internetmakelaar pagina 3 werkt met Yes-co Open, een web based CRM systeem, waarvoor u geen installatie nodig heeft en kan werken vanaf iedere plek. Met Livy heeft u: Inzicht

Nadere informatie

Paul Rensen Verzekeringen

Paul Rensen Verzekeringen Privacy- en cookiebeleid Privacy beleid Paul Rensen Verzekeringen respecteert uw privacy en stelt alles in het werk om deze te beschermen. Hieronder leest u hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens. Persoonsgegevens

Nadere informatie

UNIEKE WEBSITE PER OBJECT

UNIEKE WEBSITE PER OBJECT online diensten voor makelaars BROCHURES OBJECTWEBSITES MOBIELE APPS UNIEKE WEBSITE PER OBJECT www.straatnaam+huisnummer.nl Bekijk live voorbeelden op homeshow.nl/voorbeelden OVER HOMESHOW Optimaal presenteren

Nadere informatie

Deelnamevoorwaarden Siemens campagne

Deelnamevoorwaarden Siemens campagne Deelnamevoorwaarden Siemens campagne The Insiders campagneperiode: oktober/november 2017 Inhoud Beschrijving van de campagne... 2 Registratie... 3 Waarborgsom per product... 3 Uitleg waarborgsom... 3 Duur

Nadere informatie

Site wettige erfgenamen

Site wettige erfgenamen Site wettige erfgenamen Begunstigingsclausule Wie een levensverzekering afsluit, moet in het contract één of meer begunstigden aanduiden. Met deze aanduiding geeft de verzekeringsnemer aan wie het kapitaal

Nadere informatie

UNIEKE WEBSITE PER OBJECT

UNIEKE WEBSITE PER OBJECT online diensten voor makelaars BROCHURES OBJECT WEBSITES MOBIELE APPS UNIEKE WEBSITE PER OBJECT www.straatnaam+huisnummer.nl Bekijk live voorbeelden op homeshow.nl/voorbeelden OVER HOMESHOW Optimaal presenteren

Nadere informatie

Joomla! 1.0 vs Joomla! 1.5

Joomla! 1.0 vs Joomla! 1.5 Joomla! 1.0 vs Joomla! 1.5 Met de komst van Joomla! 1.5 is de originele code van Mambo flink op de schop gegaan. Verbeteringen: Joomla! Administrator backend ondersteunt meerdere talen Ondersteuning voor

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Cookies! Meer uitleg vindt u hieronder in onze privacy verklaring.

Cookies! Meer uitleg vindt u hieronder in onze privacy verklaring. Cookies! Zoals bijna elke website maakt ook deze website gebruik van cookies, waarvan sommige al geplaatst kunnen zijn. Cookies kunnen nodig zijn voor het: Functioneren van de site Verzamelen van analytische

Nadere informatie

Release notes Argo 7. Interactieve LMS interface. Nieuwe interface voor lesmodules

Release notes Argo 7. Interactieve LMS interface. Nieuwe interface voor lesmodules Release notes Argo 7 Argo 7 heeft een interactief web design. Het is optimaal afgestemd op de grote diversiteit aan computerbeeldschermen, van grootbeeld desktops en notebooks tot tablets en smart phones.

Nadere informatie

Model Bureau DFO PRIVACYVERKLARING/COOKIEVERKLARING

Model Bureau DFO PRIVACYVERKLARING/COOKIEVERKLARING Model Bureau DFO PRIVACYVERKLARING/COOKIEVERKLARING Op alle diensten die door Bureau DFO worden geleverd zijn Algemene Leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de KvK

Nadere informatie

Deze handleiding geldt voor Joomla 3.x. In andere versies zijn kleine afwijkingen mogelijk. Copyright 2016 Websitebron.

Deze handleiding geldt voor Joomla 3.x. In andere versies zijn kleine afwijkingen mogelijk. Copyright 2016 Websitebron. Zeer beknopte handleiding Joomla Deze handleiding geldt voor Joomla 3.x. In andere versies zijn kleine afwijkingen mogelijk. Copyright 2016 Websitebron. Waarschuwingen vooraf Pas op: u kunt als eigenaar

Nadere informatie

/// Werkgroep Interbestuurlijke Samenwerking Leidraad Interbestuurlijke Samenwerking

/// Werkgroep Interbestuurlijke Samenwerking Leidraad Interbestuurlijke Samenwerking /// Nota /// Leidraad Interbestuurlijke Samenwerking Versie: 27/05/2019 BIJLAGE 1: LEIDRAAD INTERBESTUURLIJK SAMENWERKEN De leidraad vormt een belangrijk en evident hulpmiddel voor instanties van de lokale

Nadere informatie

TARIEVEN MAKELAARS / PROJECTONTWIKKELAARS

TARIEVEN MAKELAARS / PROJECTONTWIKKELAARS TARIEVEN MAKELAARS / PROJECTONTWIKKELAARS 2HB is een online platform voor 2 de verblijven in België met een overzicht van koopprojecten over heel België (Ardennen, Kust, Limburg, Kempen, en individuele

Nadere informatie

Datum van inwerkingtreding: 1 juni 2015. Privacybeleid mbt Bobbi Brown wedstrijd Smokey Eye Mascara op de Femmefab netwerk

Datum van inwerkingtreding: 1 juni 2015. Privacybeleid mbt Bobbi Brown wedstrijd Smokey Eye Mascara op de Femmefab netwerk Datum van inwerkingtreding: 1 juni 2015 Privacybeleid mbt Bobbi Brown wedstrijd Smokey Eye Mascara op de Femmefab netwerk Estee Lauder Companies B.V. ( wij/we, ons of onze ), Safariweg 50, Maarssen, 3605

Nadere informatie

ipad integratie in het onderhoud

ipad integratie in het onderhoud Maximo Comes To You ipad integratie in het onderhoud Door: Marcel Staring 2013 IBM Corporation Agenda 1. Waarom Mobiel Werken? 2. Wat houdt Mobiel Werken in? Praktisch Technisch 3. MAXIMO Mobiel vs. MAXIMO

Nadere informatie

Gebruiksregels en privacybeleid voor websites

Gebruiksregels en privacybeleid voor websites Gebruiksregels en privacybeleid voor websites Contents Algemeen... 3 Beperkte aansprakelijkheid... 3 Auteursrechten... 3 Privacyverklaring... 3 Verwerkte gegevens... 4 Algemeen... 4 Gebruik van persoonsgegevens...

Nadere informatie

DIS. Digital Information System

DIS. Digital Information System DIS Digital Information System Inhoud Digital Information System........................................ 4 ORGANI - Your Profit.................................................. 8 Digital Information

Nadere informatie

Update branche RI&E Waterschappen

Update branche RI&E Waterschappen Update branche RI&E Waterschappen 30 november 2015 IT&Care Contact Annabel Eigenhuis Accountmanager a.eigenhuis@itandcare.nl 040 260 1228 Mirella de Vries Product Owner en Informatieanalist m.de.vries@itandcare.nl

Nadere informatie

SAMENVATTING. Samenvatting. Voorstellen van de Europese Commissie

SAMENVATTING. Samenvatting. Voorstellen van de Europese Commissie Samenvatting 6 SAMENVATTING Samenvatting Voorstellen van de Europese Commissie Eind 2011 heeft de Europese Commissie twee nieuwe, elkaar aanvullende voorstellen voor Europese regelgeving gepresenteerd

Nadere informatie

SEO advies door www.egosys.be

SEO advies door www.egosys.be Hoe met uw website hoger te scoren in Google 1 Point Reclame bvba Stationsstraat 47 3680 Maaseik Inhoud 1. Werkwijze SEO advies... 3 2. SEO advies volgens de methode... 4 3. Algemene opmerkingen... 6 4.

Nadere informatie

DIGITALE MEDIAKIT 2019/2020 OVER SCHAATSEN.NL ALGEMENE CIJFERS. WEBSITE SCHAATSEN.NL (juli 2018/ juni 2019) SOCIAL MEDIA (juli 2019)

DIGITALE MEDIAKIT 2019/2020 OVER SCHAATSEN.NL ALGEMENE CIJFERS. WEBSITE SCHAATSEN.NL (juli 2018/ juni 2019) SOCIAL MEDIA (juli 2019) DIGITALE MEDIAKIT 2019/2020 OVER SCHAATSEN.NL Schaatsen.nl is een initiatief van de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB). Schaatsen.nl is hét platform voor alle schaatsliefhebbers. Van

Nadere informatie

Release notes. Kennys Prinsys

Release notes. Kennys Prinsys Release notes Kennys Prinsys 11.2.1 Inhoud 1 Samenvatting en installatie... 4 1.1 Systeemeisen voor optimaal gebruik nieuwe versie... 4 1.2 Installeren van de nieuwe versie... 4 2 Nieuwe functionaliteiten...

Nadere informatie

Isabel 6 configurator. Starten met Isabel 6. Goed begonnen is half gewonnen.

Isabel 6 configurator. Starten met Isabel 6. Goed begonnen is half gewonnen. Isabel 6 configurator Starten met Isabel 6. Goed begonnen is half gewonnen. 1 1. WAAROM DEZE GIDS? Voor u start met het opzetten van een Isabel 6-oplossing kunt u het best een duidelijk overzicht opstellen

Nadere informatie

e-benefits: overeenkomst voor het gebruik van de online diensten

e-benefits: overeenkomst voor het gebruik van de online diensten e-benefits: overeenkomst voor het gebruik van de online diensten Versie «aangeslotene» - exemplaar bestemd voor AG Insurance AG Insurance nv E. Jacqmainlaan 53, B-1000 Brussel RPR Brussel BTW BE 0404.494.849

Nadere informatie

PRIJS PER MAAND (exclusief 21 % BTW)

PRIJS PER MAAND (exclusief 21 % BTW) TARIEVEN MAKELAARS / PROJECTONTWIKKELAARS 2HB is een online platform voor 2 de verblijven in België met een overzicht van koopprojecten over heel België (Ardennen, Kust, Limburg, Kempen, en individuele

Nadere informatie

Gelieve de PFM-overeenkomst per E-mail terug te sturen naar uw Corporate Consultant of naar ons MyProximus Team: L3.L4.E-services@proximus.

Gelieve de PFM-overeenkomst per E-mail terug te sturen naar uw Corporate Consultant of naar ons MyProximus Team: L3.L4.E-services@proximus. Bijkomende informatie bij de PFM-overeenkomst Gelieve de PFM-overeenkomst per E-mail terug te sturen naar uw Corporate Consultant of naar ons MyProximus Team: L3.L4.E-services@proximus.net Wij vragen u

Nadere informatie

Deontologische code personeel

Deontologische code personeel Deontologische code personeel De kernwaarden van het intergemeentelijk samenwerkingsverband zijn: In vertrouwen/integer In samenwerking Complementariteit Resultaatsgericht/concreet Deze waarden nemen een

Nadere informatie

gebruiken en te integreren

gebruiken en te integreren Change Management 2 Bij iedere innovatie leren we stapsgewijs deze te gebruiken en te integreren Initiatie Leren & aanpassen Rationalisatie Absorptie Focus Starten Taak georiënteerd Doelen ipv technologie

Nadere informatie

Veel gestelde vragen. 2. Contact. 1. Voordelen voor DAK-leden

Veel gestelde vragen. 2. Contact. 1. Voordelen voor DAK-leden Veel gestelde vragen 1. Voordelen voor DAK-leden 2. Contact 3. Hoe werkt de vergelijker 4. De vergelijker in uw huisstijl 5. De verzekeraars 6. Provisie en kortingen 7. Deelnemersoverzichten en rekening

Nadere informatie

SKYLINE HYPOTHEKEN PRIVACYVERKLARING

SKYLINE HYPOTHEKEN PRIVACYVERKLARING SKYLINE HYPOTHEKEN PRIVACYVERKLARING 1 PRIVACYVERKLARING Skyline Hypotheken respecteert uw privacy en doet er alles aan om deze te beschermen. Hieronder leest u hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Adviseur op Maat

DIENSTENWIJZER. Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Adviseur op Maat DIENSTENWIJZER Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Adviseur op Maat Dienstenwijzer 2010.1. Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Pagina 1 van 5 Dienstenwijzer van: Goudzwaard

Nadere informatie

DIGITALE MEDIAKIT 2018/2019 OVER SCHAATSEN.NL ALGEMENE CIJFERS. WEBSITE SCHAATSEN.NL (juli 2017/ juni 2018) SOCIAL MEDIA (maart 2018)

DIGITALE MEDIAKIT 2018/2019 OVER SCHAATSEN.NL ALGEMENE CIJFERS. WEBSITE SCHAATSEN.NL (juli 2017/ juni 2018) SOCIAL MEDIA (maart 2018) DIGITALE MEDIAKIT 2018/2019 OVER SCHAATSEN.NL Schaatsen.nl is een initiatief van de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB). Schaatsen.nl is hét platform voor alle schaatsliefhebbers. Van

Nadere informatie

Clixmaster Studio & Social Media / Communities

Clixmaster Studio & Social Media / Communities 1/23 Clixmaster Studio & Social Media / Communities Version management Based on Clixmaster Studio R.5.2 Date Version Changed 16/02/2010 1.0 Final R5.1 16/04/2010 1.1 Revision R5.1 19/04/2010 1.2 Optimized

Nadere informatie

december magazine 2008

december magazine 2008 portimagazine december 2008 Editoriaal Beste makelaar, 3 Editoriaal 4 Twee nieuwe BRIO-producten BRIOstartup en BRIOclassic zien het levenslicht 6 Port-e-Mail Beheer uw e-mailverkeer vanop uw pda 7 Cyberrisico

Nadere informatie

Contentstrategie Werkgroep 7

Contentstrategie Werkgroep 7 Werkgroep 7 Agenda Metadata FTW (Content) Marketing Toetsing en beoordeling 2 Metadata FTW Wat is metadata informatie over informatie is het cement van content zorgt voor de structuur, context en betekenis

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/09/063 BERAADSLAGING NR 09/039 VAN 7 JULI 2009 MET BETREKKING TOT DE TOEGANG TOT DE KRUISPUNTBANKREGISTERS

Nadere informatie

portimagazine mei 2009 Assurnet

portimagazine mei 2009 Assurnet portimagazine mei 2009 Assurnet 3 Editoriaal Beste makelaar, Portima heeft twee taken. In 2008 hebben de makelaarsfederaties Onze eerste taak hebben we in 2000 van FVF en Feprabel ons samen met Brocom

Nadere informatie

TALENT TOP NAAR DE. Het. initiatief. voor. meer. vrouwen. naar. top

TALENT TOP NAAR DE. Het. initiatief. voor. meer. vrouwen. naar. top TALENT TOP NAAR DE initiatief voor meer vrouwen de top naar Het r de top HET CHARTER TALENT NAAR DE TOP Een gezonde M/V balans in organisaties levert veel op maar het wordt niet vanzelf realiteit. Er zijn

Nadere informatie

UNIT4 Multivers Extended Websolutions

UNIT4 Multivers Extended Websolutions UNIT4 Multivers Extended UNIT4 Multivers Extended Websolutions Flexfronted en themawebshops Webshops zijn als het ware een visitekaart van uw bedrijf. De wensen omtrent de grafische vormgeving zijn zo

Nadere informatie

25 redenen om te starten met social media - Sven Van Santvliet blogger op Hypoconnect - www.hypoconnect.be

25 redenen om te starten met social media - Sven Van Santvliet blogger op Hypoconnect - www.hypoconnect.be 25 redenen om te starten met social media Over de zin en onzin van social media is al veel geschreven. Waarom besteden wij er dan nog een whitepaper over? Omdat we ervan overtuigd zijn dat het een communicatiekanaal

Nadere informatie