TETTOIA. inspeelt op de noden van arts en patiënt en zich innovatief in de architectuur integreert.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TETTOIA. inspeelt op de noden van arts en patiënt en zich innovatief in de architectuur integreert."

Transcriptie

1 TETTOIA Medische verzorgingsunit die flexibel inspeelt op de noden van arts en patiënt en zich innovatief in de architectuur integreert.

2 Berekend economisch en met weldoend effect voor de mens TETTOIA denkt aan alles en iedereen Als medische verzorgingsunit moet TETTOIA de behoeften van verschillende doelgroepen vervullen. Het concept HUMANERGY BALANCE volgend, heeft ze rekening gehouden met de visuele, emotionele en biologische eisen van artsen en patiënten en tegelijk ook de milieugedachte in ere gehouden. Aan de behoeften naar een zacht feelgoodlicht voor de patiënt en een veilige werkverlichting voor de arts komt de verzorgingsunit tegemoet met een innoverende lichttechniek en met de mogelijkheid om snel en intuïtief om te schakelen tussen de verschillende visuele taken. Des te makkelijker de bediening voor patiënten en personeel, des te hoger het comfort en des te bewuster ook de omgang met energie. Het bijzondere aan TETTOIA daarbij is dat het onderzoekslicht via een eigen drukknop vlak aan het patiëntenbed kan worden bediend. Ongeacht of het verblindingvrije leeslicht nu al dan niet ingeschakeld is, voor de normconforme onderzoeksverlichting volstaat een korte druk op de knop. Vergeet de arts een keer het licht opnieuw uit te schakelen, dan keert het na een tijdje automatisch naar zijn oorspronkelijke positie terug. Zo ook reduceren de zeer moderne lampen het energieverbruik van het gehele TETTOIA-systeem. Gekoppeld aan een lichtmanagementsysteem zoals LUXMATE Emotion of Flexis kan de verzorgingsunit nog meer troeven uitspelen op gebied van energiebesparing.

3 TETTOIA VERBINDT 3

4 Goed bedacht TETTOIA biedt behaaglijkheid Zowel qua toepassing als qua architectuur ligt aan de basis van het design van TETTOIA een buitensporig grote wens naar flexibiliteit. Zo trekt het medische verzorgingssysteem lichttechnisch alle registers open zonder daarbij compromissen te sluiten op het vlak van vormgeving. Want architectonische accenten geven elk ziekenhuis en elke verzorgingskamer een meerwaarde. TETTOIA scoort daarbij niet alleen met haar esthetisch design, ze zorgt ook voor een behaaglijke atmosfeer. Niet voor niets kreeg deze innovatieve verzorgingsunit van Zumtobel een nieuw, karakteristiek designelement en een passende naam mee: TETTOIA staat in het Italiaans voor overdekking en schenkt als beschermend en direct stralende lichtluifel een stukje geborgenheid aan de patiënt. Deze lichtluifel biedt in zekere zin een veilige schuilhoek in een eerder koele omgeving. Een schuilhoek die licht is maar niet verblindt. Een schuilhoek die een beetje een thuisgevoel bezorgt en toch een intensieve medische verzorging veiligstelt. De innovatieve miniaturisering van het lamellenraster garandeert niet alleen een perfecte verblindingsbescherming en een homogene lichtverdeling in de ruimte, ze helpt bovendien om het volume van de verzorgingsunit aanzienlijk te reduceren. Ook de materiaalkeuze is doordacht: profiel en afdekking zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium, geëloxeerd of in een willekeurige RAL-kleur gelakt. De luifel is in elke willekeurige RAL-kleur verkrijgbaar. TETTOIA DESIGN NPK INDUSTRIAL DESIGN Het design van TETTOIA wil breken met het voor medische verzorgingssystemen zo typische lineaire karakter. De vraag naar een geïntegreerde, compacte vorm bracht ons tot de volgende oplossing: uit een eenvoudig, geometrisch basisframe ontstaat op vloeiende wijze een expressief element voor de directe verlichting

5 TETTOIA DESIGN 5

6 Een lichtvariant voor elke situatie TETTOIA houdt van afwisseling Kamerlicht Zoals het design het al verraadt, bestaat TETTOIA uit twee autonome lichtelementen waardoor er een grote handelingsvrijheid ontstaat. Als aanvulling op de indirecte kamerverlichting stuurt de luifel zijn licht rechtstreeks in de richting van de patiënt. Ofwel als comfortabel leeslicht, ofwel als normconform onderzoekslicht. Een korte druk op de artsknop die zich vlak boven het patiëntenbed bevindt en onmiddellijk verlicht een hoogwaardig onderzoekslicht het bed van de patiënt tot aan het voeteneind. Gelijkmatig helder en gelijkmatig verdeeld. Onderzoekslicht Eerste directlichtarmatuur met verblindingsbescherming in lengterichting Het extra kleine raster maakt een groot verschil. Zijn microlamellen zijn slechts enkele millimeters hoog, de onderlinge afstanden al even gering. Het resultaat is een perfect verblindingvrij licht dat weg van de wand en rechtstreeks op het werkvlak wordt gericht Als hoogwaardig onderzoekslicht of comfortabel leeslicht dat de patiënt in het naburige bed niet stoort. Deze kan volledig autonoom zijn eigen lichtscenario kiezen. Direct stralend onderzoekslicht: Het directe lichtelement van de TETTOIA verzorgingsunit kan optioneel met een TC-L-lamp tot 80 W worden uitgerust. Dit heeft het doorslaggevende voordeel dat het intense onderzoekslicht het hele oppervlak van het patiëntenbed bestrijkt en zo de veiligheid voor arts en patiënt verhoogt, terwijl de hantering zeer eenvoudig en praktisch is. Zelfs de uitschakeling gebeurt na 15 minuten volledig automatisch. En dan is er ook nog een overtuigende economische factor: voor onderzoeken zijn geen bijkomende armaturen noodzakelijk, wat de investerings- en onderhoudskosten aanzienlijk reduceert.

7 TETTOIA LICHTSFEREN 7 Leeslicht Oriëntatielicht Kamerlicht Het indirecte licht van TETTOIA met een speciale, prismatische afdekking voor de verblindingsbescherming in lengterichting zorgt zelfs in een ziekenkamer voor een behaaglijke sfeer. Het stroomt gelijkmatig over het hele vertrek, doet de kamer dieper lijken en beschermt de ogen vakkundig tegen een rechtstreekse inkijk in de lamp. Onderzoekslicht De onderzoeksverlichting kan ter plaatse geactiveerd worden op de momenten dat het nodig is met een korte druk op de knop vlak boven het bed van de patiënt. Artsen en verplegend personeel krijgen al snel een optimale arbeidsverlichting met een 100% direct aandeel. Los van kamerarchitectuur en kamerlicht kan zo het onderzoekslicht rechtstreeks op het bed van de patiënt worden gericht. Leeslicht Voor de patiënt is het TETTOIA leeslicht een kleine, persoonlijke luxe. Bladeren in tijdschriften of het lezen van boeken wordt minder vermoeiend, aan het bed geserveerde maaltijden zien er onder het licht gewoon smakelijker uit. Het belangrijkste detail schuilt echter aan de rand: de patiënt in het naburige bed wordt hierdoor helemaal niet gestoord. De innovatieve microlamellen zorgen met hun precieze lichtsturing voor een normconforme verblindingsbescherming en een aangename, private sfeer. Oriëntatielicht Een zacht, indirect stralend licht biedt een gevoel van veiligheid en oriëntatie aan het verplegend personeel tijdens de nachtelijke uren. Daarbij wordt de kamer via het plafond onopvallend verlicht, de nachtrust blijft absoluut gewaarborgd. Ontspannen lezen zonder de buren te storen.

8 Doordacht tot in het kleinste detail TETTOIA overtuigt Afdekking met prisma s: De zeer hoogwaardige, fijn gestructureerde afdekking met langsprisma s beschermt het oog tegen directe inkijk in de lamp en verdeelt het licht over de hele kamer. Ook grote twee- en meerpersoonskamers zijn voor TETTOIA geen enkel probleem. Mooi schuin: Schuine oppervlakken en doorlopende vormen zijn beter zichtbaar en efficiënter te reinigen. Dat spaart tijd en kosten uit. Schuine oppervlakken worden bovendien niet misbruikt om voorwerpen op te plaatsen. Zo omzeilt TETTOIA op elegante wijze het risico op warmtestuwing in het product. Automatische terugstelling van het onderzoekslicht: De arts mag na het onderzoek gerust vergeten om het onderzoekslicht uit te schakelen. Het wordt immers na 15 minuten automatisch uitgeschakeld en in de eerder ingestelde modus teruggesteld. Dat spaart energiekosten uit en voorkomt onnodige stress.

9 TETTOIA DETAILS 9 Vrije kleurkeuze: Basisframe en lichtluifel kunnen, los van elkaar, in elke willekeurige RAL-kleur gelakt worden. De ruimte voor kleuraccenten wordt nog groter met een bijkomende variant: het basisframe is ook in geëloxeerd aluminium verkrijgbaar. Vooraan bedienbare verzorgingscomponenten: Vooraan ingebouwde verzorgingsmodules kunnen direct, eenvoudig en veilig bediend worden een belangrijk voordeel bij noodgevallen, wanneer elke seconde telt. Bovendien blijven de voedingsstekkers voor de hele levensduur van het product veilig in hun verankering zitten, terwijl bij inbouw onderaan het gevaar bestaat dat door het eigen gewicht en de afnemende spankracht de voedingsstekkers van hun contacten loskomen. Weinig opvallende verzorgingscomponenten Wanneer men ervoor kiest de verzorgingscomponenten onderaan in te bouwen, heeft dit duidelijk esthetische voordelen. Onzichtbaar voor de patiënt, verhuist de hele verzorgingsthematiek naar de achtergrond, de sfeer in de kamer benadert die van een hotelkamer. Bij TETTOIA hebt u de keuze: een groot deel van de verzorgingstechniek kan uit het zicht en bepaalde componenten kunnen aan de voorzijde gemonteerd worden om geen risico te lopen en directe toegang te verzekeren.

10 TETTOIA Montage Voeding aan voorzijde Algemene informatie over de montage De montage moet volgens de aanwijzingen gebeuren en mag uitsluitend door technisch onderlegd vakpersoneel worden uitgevoerd. Afkortingen GO = bovenkant van toestel GU = onderkant van toestel MA = montageas OKFFB = bovenkant van afgewerkte vloer OK = bovenkant UK = onderkant WA = doorvoeropening Montage van medische gassen De door de leverancier van de medische gastechniek geleverde buizen voor de gasaansluiting in de buiskoker van de voedingsdoos inleggen en in de opnamebeugels van het opbouwsjabloon bevestigen. Montagestappen Onderaan weergegeven: voeding aan voorzijde rechts (voeding aan voorzijde links in spiegelbeeld): De montageas (MA) aanduiden De doorvoeropening tot stand brengen De elektrische leidingen invoeren, restlengte minstens 500 mm De voedingsdoos plaatsen De bevestigingspunten uit de systeemtekening overnemen De bevestigingsgaten boren en pluggen steken 1 Voedingsdoos voorzijde links, art. nr Voedingsdoos voorzijde rechts, art. nr a bevestigingsgaten voor gipskartonnen wanden b buiskoker c opbouwsjabloon d opnamebeugels 2 Buis voor gasaansluiting aan voorzijde (8x1 mm), art. nr (PE 2 stuks) 3 Speciale sleutel, art. nr MA 25 G3 (O 2) G2 G1 (Air) c 50 b a d GO 2 3 mind GO OKFFB GU MA GU MA UK WA OK WA 30 65

11 TETTOIA VOORBEREIDING TER PLAATSE 11 Voeding aan achterzijde Algemene informatie over de montage De montage moet volgens de aanwijzingen gebeuren en mag uitsluitend door technisch onderlegd vakpersoneel worden uitgevoerd. Afkortingen GO = bovenkant van toestel GU = onderkant van toestel MA = montageas OKFFB = bovenkant van afgewerkte vloer OK = bovenkant UK = onderkant WA = doorvoeropening Montage van medische gassen De door de leverancier van de medische gastechniek geleverde buizen voor de gasaansluiting in de buiskoker van de voedingsdoos inleggen en in de opnamebeugels van het opbouwsjabloon bevestigen. Daarvoor de betreffende opnamebeugel in functie van de specifieke voeding (rechts/links) naar boven buigen. Montagestappen Onderaan weergegeven: voeding aan achterzijde rechts (voeding aan achterzijde links in spiegelbeeld): De montageas (MA) aanduiden Doorvoeropening aanbrengen De elektrische leidingen invoeren, restlengte minstens 500 mm De voedingsdoos plaatsen, de vastzetbeugels laten uitsteken De bevestigingspunten uit de systeemtekening overnemen De bevestigingsgaten boren en pluggen steken 1 Voedingsdoos achterzijde met gas, art. nr Voedingsdoos achterzijde, art. nr a bevestigingsgaten voor gipskartonnen wanden b buiskokers c opbouwsjabloon d opnamebeugels 2 Buis voor gasaansluiting aan achterzijde (8x1 mm), art. nr (PE 2 stuks) 3 Speciale sleutel, art. nr MA OK WA b a 30 UK WA GO c 2 3 d OKFFB GU MA GO G1 (Air) G2 G3 (O2) GU MA

12 Planningsaanwijzingen Het verloop van een planning De veiligheidsrisico s die voortvloeien uit de verschillende fysische eigenschappen van de in ELGADUCT-verzorgingssystemen ondergebrachte energiesoorten, de talrijke aftakpunten binnen de diverse energiegroepen en de daaruit resulterende opslagdichtheid, vragen om een competente planning. Om deze rationeel te kunnen uitvoeren, biedt Zumtobel praktische ondersteuning. Fase 1 Met het ELGADUCT-planningsblad willen we de voorbereiding vergemakkelijken. Het garandeert de volledige invulling van alle voor de planning noodzakelijke technische gegevens. Fase 2 Zumtobel zet de gegevens van de planner om in tekeningen en schakelplannen voor de goedkeuringsprocedure. Fase 3 Na vrijgave van de documenten door de klant volgt de productie. Algemeen Projectgegevens Projectnaam: Straat: Postcode - plaats: Ordernummer: Verkoopkantoor: Behandeld door: Datum: Projectplanning Planningkantoor: Contactpersoon: Straat: Postcode - gemeente/stad: Telefoon: Fax: Planning van het aantal buizen De diameter van de buisleiding De volgende tabel toont het moet zo bemeten zijn dat de maximale aantal buizen in het voor de voeding van de aangesloten apparaten noodzakelijke gaskanaal. debieten bij een bedrijfsdruk van 5 ± 0,5 bar verzekerd zijn. Maximale aantal buizen in het gaskanaal Variant 1 Buitendiameter per buisstuk 8 mm Buitendiameter per buisstuk 12 mm Variant 2 Variant 3

13 Parameters TETTOIA TETTOIA PLANNINGSAANWIJZINGEN 13 Oppervlakteafwerking hoofdprofiel RAL Geëloxeerd in natuurkleur Oppervlakteafwerking lichtelement RAL Afdekking gastechniek Selectief aan gasaftakpunten Doorlopend over de hele lengte Pos. Aantal Model Kamer-Nr. GL (mm) A (mm) M (mm) M (mm) E (mm) Voeding* Opmerkingen * R = aan achterzijde; S = aan voorzijde Algemene verlichting en onderzoeksverlichting Voorschakelapparaten Opstelling Stroomkring Opmerkingen 39 W T16 49 W T16 54 W T16 Overzichtsverlichting TC 5W 1-lamps 2-lamps VVG EVG Aantal/bed Aantal/MVU* S S S Lees- en onderzoeksverlichting (UB) Voorschakelapparaten Opstelling Stroomkring Opmerkingen 1 x 24 W T16 1 x 80 W TC-L (max. 80 W) met 2-traps-UB-schakeling 1 x 80 W TC-L (max. 80 W) met intelligente UB-schakeling Stroomstootschakelaar met geïntegreerde voeding VVG EVG Aantal/bed Aantal/MVU* S S S Sterkstroom Merk/type Opstelling Stroomkring Opmerkingen Aantal/bed Aantal/MVU* vooraan onderaan vooraan onderaan Veiligheidscontactdoos 230 V/16 A Zumtobel standaard Veiligheidscontactdoos 230 V/16 A SV groen Zumtobel standaard Schakelaar uit/wissel 230 V/10 A Zumtobel standaard Drukknop 230 V/10 A Zumtobel standaard Equipotentiaalpennen (DIN 42801) Zumtobel standaard Bij doorlopende afdekking van gastechniek enkel inbouw vooraan mogelijk. Communicatie Merk/type Opstelling Extra Opmerkingen Aantal/bed Aantal/MVU* bestelling vooraan onderaan vooraan onderaan Communicatiestopcontact Diagnostische oproep Telefooncontactdoos Antennecontactdoos Doos voor elektronische gegevensverwerking Bij doorlopende afdekking van gastechniek enkel inbouw vooraan mogelijk. Gastechniek Merk/type Opstelling Extra Opmerkingen Aantal/bed Aantal/MVU* bestelling Zuurstof (buisstuk 8 mm) Perslucht (buisstuk 8 mm) Vacuüm (buisstuk 8 mm of 12 mm) * Medische verzorgingsunit

14 i n d u s t r i e en techniek s p o r t en vrije tijd Zumtobel is een internationaal toonaangevende aanbieder van globale lichtoplossingen in de meest uiteenlopende toepassingsdomeinen van een professionele gebouwverlichting: v e r k e e r s i n f r a s t r u c t u u r en parkeergarages k a n t o o r en COMMUNICATIE Industrie en techniek Kantoor en communicatie Vormingscentra en kennisoverdracht Presentatie en verkoop Hotels, gastronomie en wellness Kunst en cultuur Gezondheid & verzorging Sport en vrije tijd Verkeersinfrastructuur en parkeer garages Oriëntatie en veiligheid p r e s e n t a t i e en verkoop h o t e l s, g a s t r o n o m i e en wellness Door de combinatie van innovatie, technologie, design, emotie en energieefficiëntie realiseren wij unieke oplossingen voor de klant. Wij verenigen in het concept Humanergy Balance de ergonomisch beste lichtkwaliteit voor het welzijn van de mens met een verantwoorde omgang met de natuurlijke grondstoffen. k u n s t en cultuur G e z o n d h e i d & verzorging Eigen verkoopvestigingen in twintig landen en handelsvertegenwoordigingen in nog eens vijftig andere landen vormen een internationaal netwerk van specialisten en planningspartners voor gekwalificeerd lichtadvies, deskundige planningsondersteuning en een omvangrijke service. Het doel van de onderneming: Met licht willen we ervaringswerelden creëren, het werk verlichten, de communicatie en veiligheid bevorderen, waarbij we ons ten volle bewust zijn van onze verantwoordelijkheid voor het milieu.

15 Spots en stroomrails Modulaire lichtsystemen Down-/Uplights Inbouwarmaturen België N.V. Zumtobel Lighting S.A. Rijksweg 47 - KMO Zone Pullaar 2870 Puurs T +32/(0)3/ F +32/(0)3/ Luxemburg N.V. Zumtobel Lighting S.A. Rue de Luxembourg Bertrange - Luxembourg T +352/ F +352/ Headquarters Zumtobel Lighting GmbH Schweizer Strasse 30 Postfach Dornbirn, AUSTRIA T +43/(0)5572/390-0 F +43/(0)5572/ Opbouw- en pendelarmaturen Staan-, tafel-, wand- en LED-armaturen Nederland N.V. Zumtobel Lighting S.A. Zinkstraat AD Breda T +31/(0)76/ F +31/(0)76/ Lichtlijnen en individuele lichtbalken Halreflectorarmaturen N.V. Zumtobel Lighting S.A. Luzernestraat GM Nieuw Vennep T +31/(0)252/ F +31/(0)252/ Armaturen met een hogere beschermklasse Lichtmanagementsysteem Noodverlichting Medische verzorgingsunits Art. Nr NL 02/08 Zumtobel Lighting GmbH De technische inhoud weerspiegelt de stand op het moment van het ter perse gaan. Wijzigingen voorbehouden. Informeert U zich bij Uw bevoegd verkoopbureau. Milieubewust gedrukt op chloorvrij gebleekt papier. Gedrukt op Consort Royal.

16 TETTOIA Medische verzorgingsunit die flexibel inspeelt op de noden van arts en patiënt en zich innovatief in de architectuur integreert.

CONBOARD. Medisch verzorgingssysteem. transparant design het optimaal samengaan van architectuur en licht.

CONBOARD. Medisch verzorgingssysteem. transparant design het optimaal samengaan van architectuur en licht. CONBOARD Medisch verzorgingssysteem in een transparant design het optimaal samengaan van architectuur en licht. De weg naar het ziekenhuis is smal, zowel voor de architect als de ingenieur. Enerzijds wil

Nadere informatie

BELIA. Een individuele bedarmatuur als een vleugel: ideaal voor medisch gebruikte ruimtes met een huiselijke. met bijkomende verzorgingselementen.

BELIA. Een individuele bedarmatuur als een vleugel: ideaal voor medisch gebruikte ruimtes met een huiselijke. met bijkomende verzorgingselementen. BELIA Een individuele bedarmatuur als een vleugel: ideaal voor medisch gebruikte ruimtes met een huiselijke sfeer. Optioneel met bijkomende verzorgingselementen. Ideale lichtverhoudingen voor patiënt en

Nadere informatie

CRAYON. LED-downlight, rond en vierkant. Het economische alternatief.

CRAYON. LED-downlight, rond en vierkant. Het economische alternatief. CRAYON LED-downlight, rond en vierkant. Het economische alternatief. Ook geschikt voor overdekte buitenruimtes en vochtige lokalen: inbouwdownlight CRAYON rond en vierkant met beschermingsniveau IP 44.

Nadere informatie

HELISSA. Wand- en plafondarmaturen. Binnen én buiten een overtuigende verschijning in een eenvormig design. Update 08/2008

HELISSA. Wand- en plafondarmaturen. Binnen én buiten een overtuigende verschijning in een eenvormig design. Update 08/2008 HELISSA Wand- en plafondarmaturen Binnen én buiten een overtuigende verschijning in een eenvormig design. Update 08/2008 Binnen en buiten Een allroundtalent op elk vlak Effectvol en tegelijk energiebesparend:

Nadere informatie

LIGHT FIELDS evolution: LED-armatuurserie voor hoogwaardige verlichtingsprojecten

LIGHT FIELDS evolution: LED-armatuurserie voor hoogwaardige verlichtingsprojecten Persbericht LIGHT FIELDS evolution: LED-armatuurserie voor hoogwaardige verlichtingsprojecten LED-armatuurserie met perfecte lichtkwaliteit voor kantoren Voor moderne kantooromgevingen met zeer uiteenlopende

Nadere informatie

SHELF LIGHT. LED-verlichting voor rekken. Magneet-montage zonder gereedschap: de flexibele lichtbalk voor supermarkten.

SHELF LIGHT. LED-verlichting voor rekken. Magneet-montage zonder gereedschap: de flexibele lichtbalk voor supermarkten. SHELF LIGHT LED-verlichting voor rekken Magneet-montage zonder gereedschap: de flexibele lichtbalk voor supermarkten. Onzichtbaar Helder licht zet de producten perfect in het juiste licht. De filigrane

Nadere informatie

Licht creëert shoppingbelevenissen

Licht creëert shoppingbelevenissen Persbericht Licht creëert shoppingbelevenissen Zumtobel rust de nieuwe Spar vlaggenschipwinkel uit met een integrale LEDlichtoplossing. Voor de nieuwe markthal van winkelketen Spar in Boedapest heeft Zumtobel

Nadere informatie

Visuele kwaliteit Objecten verlichten

Visuele kwaliteit Objecten verlichten Museum Art & Cars Visuele kwaliteit Objecten verlichten De collectie telt meer dan 3000 expositiestukken en zorgvuldig uitgezochte verzamelstukken uit de automobielwereld. De afwisselende expositieobjecten

Nadere informatie

MICROS. De kleine helpers van alledag.

MICROS. De kleine helpers van alledag. De kleine helpers van alledag. Hotel Ramada, Berlij n / DE Interieurarchitectuur: PBN Planungsbüro Niehaus, Hildesheim / DE Lichtoplossing: LED-downlight PANOS INFINITY, downlight MICROS LED Maximale functionaliteit,

Nadere informatie

MAK DESIGN LABORATO- RIUM

MAK DESIGN LABORATO- RIUM MAK DESIGN LABORATO- RIUM Vooraf In de voormalige "studiecollectie" van het Museum voor Toegepaste Kunst (MAK) deden noch het expositieconcept, noch de ruimtes recht aan de grote verscheidenheid aan expositiestukken.

Nadere informatie

LIVIANO. Spot. Innovatief ecodesign in compact formaat

LIVIANO. Spot. Innovatief ecodesign in compact formaat LIVIANO Spot Innovatief ecodesign in compact formaat 4010 T-Mobile Store Berlij n/de Architectuur: Mutabor Design GmbH, Hamburg/DE Lichtoplossing: Spot LIVIANO, spot TEMPURA Aantrekkelij ke en effi - ciënte

Nadere informatie

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België tunablewhite De juiste lichtkleur speelt bij kunstwerken een bijzondere rol. Des te kouder de kleurtemperatuur, des te hoger is het beschadigingspotentieel

Nadere informatie

zumtobel.com/industriallighting

zumtobel.com/industriallighting APAG Parkeergarage Vriendelijk licht, betrouwbaar en efficiënt: LED-technologie en aanwezigheidssensoren vervullen de wensen van autobestuurders én uitbaters. Meer licht voor de klant, minder stroom voor

Nadere informatie

Persbericht Dornbirn, maart Licht in een nieuwe dimensie voor mens en milieu Zumtobel highlights op Light+Building

Persbericht Dornbirn, maart Licht in een nieuwe dimensie voor mens en milieu Zumtobel highlights op Light+Building Persbericht Dornbirn, maart 2012 Licht in een nieuwe dimensie voor mens en milieu Zumtobel highlights op Light+Building Zumtobel presenteert dit jaar tijdens Light+Building van 15 tot 20 april in Frankfurt

Nadere informatie

Zumtobel op de Biënnale Architettura 2014

Zumtobel op de Biënnale Architettura 2014 Persbericht Zumtobel op de Biënnale Architettura 2014 Innovatieve projectspecifieke lichtoplossingen voor twee centrale bijdragen Dornbirn, 6 juni 2014 Op 07 juni 2014 opent onder leiding van Rem Koolhaas

Nadere informatie

Shop in style. with CARDAN evolution

Shop in style. with CARDAN evolution CARDAN evolution 1 2 Shop in style with CARDAN evolution 3 De architectonische inbouwarmatuur CARDAN evolution combineert grote flexibiliteit met een onopvallend design. Daarmee stelt het product nieuwe

Nadere informatie

Visuele kwaliteit Objecten verlichten

Visuele kwaliteit Objecten verlichten Dresdner Zwinger Visuele kwaliteit Objecten verlichten De SUPERSYSTEM LED spots overtuigen met kleine afmetingen en een gering energieverbruik maar vooral met hun uitstekende lichtkwaliteit. De uitstekende

Nadere informatie

AXON. linked. LED-pendelarmatuur

AXON. linked. LED-pendelarmatuur AXON LED-pendelarmatuur De ongeëvenaard slanke indirect/directe armatuur verbindt maximale efficiëntie met het comfort van een haast verblindingvrije kantoorarmatuur. linked Alle bestelnummers van de PDF

Nadere informatie

ZBOX. Lichtmanagement

ZBOX. Lichtmanagement ZBOX Lichtmanagement Biedt perfect lichtcomfort in hotelkamers. Uitnodigend, eenvoudig te bedienen en makkelijk verstaanbaar voor hotelgasten uit de hele wereld. Optimaal lichtmanagement Overtuigende argumenten

Nadere informatie

highlights Productinnovaties en -aanvullingen

highlights Productinnovaties en -aanvullingen highlights Productinnovaties en -aanvullingen Editie 2/2018 Hoe bent u verbonden? De digitale revolutie biedt ontelbare verbindingsmogelijkheden. Het resultaat: ongekende interacties wat betreft snelheid,

Nadere informatie

Visuele kwaliteit en conserveringsaspecten Veilig ensceneren:

Visuele kwaliteit en conserveringsaspecten Veilig ensceneren: Museo del Duomo Visuele kwaliteit en conserveringsaspecten Veilig ensceneren: Zacht geaccentueerd licht onderstreept de plasticiteit van de diverse sculpturen. Een verlichting die harde schaduwen oplost,

Nadere informatie

Samenspel van vormen met talrijke facetten

Samenspel van vormen met talrijke facetten Persbericht Samenspel van vormen met talrijke facetten Lichtbollen voor de WIPO conferentiezaal in Genève Voor de nieuwe conferentiezaal van de Wereldorganisatie voor Intellectuele Eigendom (WIPO) heeft

Nadere informatie

Kardó. Eindeloos licht combineren

Kardó. Eindeloos licht combineren Kardó Eindeloos licht combineren CONCEPT Design: eer architectural design, België 2 - Kardó Kardó is een verlichtingssysteem dat toelaat de architectuur doorheen uw gebouw te volgen. Het strakke basisprofiel

Nadere informatie

RAIN Vochtbestendige balkarmatuur

RAIN Vochtbestendige balkarmatuur Vochtbestendige balkarmatuur www.zumtobelstaff.com Vochtbestendige balkarmatuur LICHTBALK VOOR VOCHTIGE RUIMTEN 3 Stofdicht en spatwatervast Midden in de nacht op een boerderij: een kalf wordt geboren.

Nadere informatie

Active Light Connecting with Nature

Active Light Connecting with Nature ONDARIA Active Light Connecting with Nature Creating Light Creates Inspiration Wanneer we licht op kantoor als een globaal licht- / ecosysteem bekijken, kan het bij werknemers voor meer welzijn zorgen.

Nadere informatie

Verlichtingsrenovatie. Lager energieverbruik, hogere lichtkwaliteit.

Verlichtingsrenovatie. Lager energieverbruik, hogere lichtkwaliteit. Verlichtingsrenovatie Lager energieverbruik, hogere lichtkwaliteit. Waarom de verlichting vervangen? Lager energieverbruik Om de schadelijke stijging van CO2-uitstoot in te perken, is een moderne verlichting

Nadere informatie

dim²save Energie besparen en het milieu beschermen met

dim²save Energie besparen en het milieu beschermen met 1 dim²save Energie besparen en het milieu beschermen met dim²save Life Cycle Assessment Dimbare armaturen zorgen voor besparingen op de juiste plaats Grondstof, productie, transport, recycling: 10% Werking:

Nadere informatie

E-LINE LED VAN OUD NAAR NIEUW IN 44 SECONDEN

E-LINE LED VAN OUD NAAR NIEUW IN 44 SECONDEN 2 VAN OUD NAAR NIEUW IN 44 SECONDEN 3 Industriële verlichtingsinstallaties bieden vaak een aanzienlijk verbeteringspotentieel op het gebied van energieefficiëntie en lichtkwaliteit. Hoewel een renovatie

Nadere informatie

EVIO. Pendelarmatuur met buitengewone eigenschappen: hout, eterniet en lichttechnische

EVIO. Pendelarmatuur met buitengewone eigenschappen: hout, eterniet en lichttechnische EVIO Pendelarmatuur met buitengewone eigenschappen: hout, eterniet en lichttechnische precisie. EVIO EN DE ARCHITECTUUR 3 Sobere kleuren, weinig en dus markante lijnen en indrukwekkende afwerkingsstructuren:

Nadere informatie

BETER ZIEN. LED-VERLICHTING IN DE INDUSTRIEHAL.

BETER ZIEN. LED-VERLICHTING IN DE INDUSTRIEHAL. BETER ZIEN. LED-VERLICHTING IN DE INDUSTRIEHAL. TAUREO EEN OVERSTAP DIE DE MOEITE WAARD IS. Als u het verlichtingssysteem in uw productiehallen, logistieke centra of magazijnen wilt vervangen, is het LEDlichtlijnsysteem

Nadere informatie

highlights Productinnovaties en -aanvullingen

highlights Productinnovaties en -aanvullingen highlights Productinnovaties en -aanvullingen Editie 1/2018 Productinnovaties en -aanvullingen Editie 1/2018 Active Light is een toonaangevend concept van Zumtobel dat licht gebruikt om de levenskwaliteit

Nadere informatie

ZORG EN GEZONDHEID LICHT VOOR KLINIEKEN EN PRAKTIJKEN

ZORG EN GEZONDHEID LICHT VOOR KLINIEKEN EN PRAKTIJKEN ZORG EN GEZONDHEID LICHT VOOR KLINIEKEN EN PRAKTIJKEN ONZE PASSIE LICHT VOOR MENSEN Terwijl u in alle rust voor uw patiënten zorgt, zorgen wij voor uw licht. Want lichtoplossingen van Derungs ondersteunen

Nadere informatie

X E N O S P O T S Y S T E E M

X E N O S P O T S Y S T E E M XENO Spotsysteem XENO Spotsysteem XENO SPOTSYSTEEM 3 XENO is de nieuwe, door de Franse ontwerper Jean-Michél Wilmotte geconcipieerde generatie spots voor een professionele lichtenscenering. De combinatie

Nadere informatie

Medilux. Medilux ETAP

Medilux. Medilux ETAP 1 2 : uw partner voor de gezondheidssector Onder de naam brengt een reeks producten voor de in rich ting van kamers in gezondheids- en zorginstellingen. om vat zowel verlichting als gecertificeerde systemen*

Nadere informatie

Vooraf. Achteraf. Langbein Museum, Hirschhorn DE Architectuur: Museumsreif, Bielefeld DE Lichtoplossing: modulair LED-lichtsysteem SUPERSYSTEM

Vooraf. Achteraf. Langbein Museum, Hirschhorn DE Architectuur: Museumsreif, Bielefeld DE Lichtoplossing: modulair LED-lichtsysteem SUPERSYSTEM Langbein Museum Vooraf De collectie antiquiteiten en naturalia, bijeengebracht in de 19 de eeuw door Carl Langbein, werd voor de herinrichting op ronduit eentonige wijze gepresenteerd. In de vele voorwerpen

Nadere informatie

Klinikum Offenbach. Rust en kracht. Persbericht Dornbirn, novembre 2010

Klinikum Offenbach. Rust en kracht. Persbericht Dornbirn, novembre 2010 Persbericht Dornbirn, novembre 2010 Klinikum Offenbach Rust en kracht B1 I Warme kleuren en licht zijn de centrale elementen bij de vormgeving van de kliniek in Offenbach. De façade zelf straalt reeds

Nadere informatie

De nieuwe standaard voor behandelbanken

De nieuwe standaard voor behandelbanken gymna-one.com De nieuwe standaard voor behandelbanken Uw professionalisme. Onze expertise. 2 gymna. ONE HOE UW PASSIE VORM KRIJGT KLEUREN Personaliseer het design van uw gymna.one. Kies een van de vijf

Nadere informatie

Energie-efficiënt samenspel van dag- en kunstlicht op kantoor

Energie-efficiënt samenspel van dag- en kunstlicht op kantoor Persbericht Dornbirn, februari 2012 Werken met een goed gevoel Energie-efficiënt samenspel van dag- en kunstlicht op kantoor Een stijgend aantal werknemers en de wens om de verschillende administratieve

Nadere informatie

Een grote stap voorwaarts op het vlak van planningsvrijheid Toewijzing van de functionaliteit wanneer er behoefte aan is

Een grote stap voorwaarts op het vlak van planningsvrijheid Toewijzing van de functionaliteit wanneer er behoefte aan is Dimming On Demand De armatuurtechnologie van de toekomst: intelligente armaturen bevrijden planners en investeerders van de verplichting om al voortijdig functionaliteiten vast te leggen. Deze kunnen snel

Nadere informatie

ELEEA Pendel- en opbouwarmatuur

ELEEA Pendel- en opbouwarmatuur ELEEA Pendel- en opbouwarmatuur De efficiënte oplossing voor een uitstekende lichtkwaliteit. ELEEA Licht dat laat werken Geconcentreerd werk vraagt om een hoge lichtkwaliteit. ELEEA biedt veelvuldige

Nadere informatie

Vermogen en diversiteit Zehnder Stana & Zehnder Stana Neo. Ventilatie

Vermogen en diversiteit Zehnder Stana & Zehnder Stana Neo. Ventilatie Vermogen en diversiteit Zehnder Stana & Zehnder Stana Neo Verwarming Koeling Ventilatie Luchtzuivering Als u op zoek bent naar een universele verwarmingsoplossing. Elk bouwproject is uniek. Daarom waardeert

Nadere informatie

Het unieke ergonomische ladderlaadsysteem voor elke opdracht.

Het unieke ergonomische ladderlaadsysteem voor elke opdracht. Het unieke ergonomische ladderlaadsysteem voor elke opdracht. ErgoRack wordt altijd bediend vanaf de grond. Dat minimaliseert de belasting op uw onderrug en schouders en voorkomt dat u zware lasten boven

Nadere informatie

P4Product Informatie LED Lichtlijn TAUREO

P4Product Informatie LED Lichtlijn TAUREO Om ons concept van intelligente lichtoplossingen voor o.a. de industrie te completeren, heeft onze fabriek met het nieuwe LED-lichtlijnsysteem Taureo het thema halverlichting aangenomen. Als modulair systeem

Nadere informatie

LINETIK. linked. Staande LED-armatuur. Indrukwekkend lichtcomfort in een expressief design.

LINETIK. linked. Staande LED-armatuur. Indrukwekkend lichtcomfort in een expressief design. LINETIK Staande LED-armatuur Indrukwekkend lichtcomfort in een expressief design. linked Alle bestelnummers van de PDF s hebben een link naar de online catalogus van Zumtobel. SPT Auditing en belastingsadvies,

Nadere informatie

Schone afvoeren. Oplossingen voor douchevloeren.

Schone afvoeren. Oplossingen voor douchevloeren. Schone afvoeren. Oplossingen voor douchevloeren. Minder hindernissen meer verkoop De nieuwste trend zijn douchevloeren, die heel wat nieuwe mogelijkheden bieden voor ontwerpers en installateurs. Geberit

Nadere informatie

AGILE 150 CS 80 MAGNEO MANET RS 120 RSP 80. Beslag voor glazen en houten schuifdeuren

AGILE 150 CS 80 MAGNEO MANET RS 120 RSP 80. Beslag voor glazen en houten schuifdeuren AGILE 150 CS 80 MAGNEO MANET RS 120 RSP 80 Beslag voor glazen en houten schuifdeuren AGILE 150 6 7 CS 80 MAGNEO 8 9 MANET 10 11 RS 120 12 13 RSP 80 14 15 3 MANET Ruimtes modern en op basis van eigen ideeën

Nadere informatie

Tot 50% energiereductie met bestaande armaturen.

Tot 50% energiereductie met bestaande armaturen. Energie sparen Energy Save Light E-S-L De Energy Save Light Set bestaat uit een onderhoudsvrije kortgesloten starter, een elektronisch energiesparend voorschakelapparaat en een beveiligingsadapter. Met

Nadere informatie

P4Product Informatie LED-loepverlichting

P4Product Informatie LED-loepverlichting (ook in ESD uitvoering) Een baanbrekende combinatie van efficiëntie, beweeglijkheid en zichtkwaliteit. De nieuwe valt op het eerste gezicht op door haar beperkte en moderne design. Echter, in het bijzonder

Nadere informatie

Bedwandgoten Panelen. Overige catalogi:

Bedwandgoten Panelen. Overige catalogi: Overige catalogi: Technische units Med. gassen Accessoires Verscheidenheid van onze producten toegespitst op high en medium care afdelingen, zoals IC, MC en OK. Technische wand panelen Pendels met meervoudige

Nadere informatie

NIEUWIGHEDEN SPIEGELKASTEN EN LICHTSPIEGELS

NIEUWIGHEDEN SPIEGELKASTEN EN LICHTSPIEGELS EDITION 400 21541 21551 21542 21552 NIEUWIGHEDEN SPIEGELKASTEN EN LICHTSPIEGELS 21543 21553 21541 / 21542 / 21543 geschikt voor wandinbouwmontage, instelbare verlichting van 2700 Kelvin (warm wit) tot

Nadere informatie

P E R S B E R I C H T

P E R S B E R I C H T De KEUCO ROYAL L1 spiegelkast heeft zijn draai gevonden Met de intuïtief bedienbare draaidimmer kiest u eenvoudig tussen drie ledverlichtingsstanden Bij de spiegelkast ROYAL L1 van KEUCO heeft men wat

Nadere informatie

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Als een ideale werking en een goed design elkaar innovatief aanvullen, hebben wij alles goed gedaan. Esthetische eisen vertalen in een goed design is één ding

Nadere informatie

IndiQuattro. Design met fantastische prestaties

IndiQuattro. Design met fantastische prestaties IndiQuattro Design met fantastische prestaties IndiQuattro De nieuwe IndiQuattro heeft een nieuwe slimline behuizing van 70 mm, biedt tot 70 % LOR, levert betere prestaties en is gemakkelijker te installeren

Nadere informatie

BESCHERMD TEGEN WIND EN INKIJK MET GLAS

BESCHERMD TEGEN WIND EN INKIJK MET GLAS BESCHERMD TEGEN WIND EN INKIJK MET GLAS DESIGN IS DOORSLAGGEVEND Wij wilden een bescherming tegen de wind en inkijk die modern en eenvoudig in het onderhoud is. Daarom kwamen een houten schutting of een

Nadere informatie

De Kandem EP 150 LED armaturen serie voor standaard systeemplafonds. Zichtbare kwaliteit. Meetbare energiebesparing.

De Kandem EP 150 LED armaturen serie voor standaard systeemplafonds. Zichtbare kwaliteit. Meetbare energiebesparing. De Kandem EP 150 LED armaturen serie voor standaard systeemplafonds. Zichtbare kwaliteit. Meetbare energiebesparing. De verschillende modellen en beschrijving. EP 150 LED. EP150MP-L EP150MP-S EP150MP4400

Nadere informatie

P E R S B E R I C H T

P E R S B E R I C H T ROYAL MIDAS van KEUCO: slim verlichtingsconcept voor de hele badkamer Met één druk op de knop het juiste licht Goede verlichting speelt een steeds belangrijkere rol en is van cruciaal belang voor een gezellige

Nadere informatie

2

2 2 www.lightronics.nl Architectonisch LED armatuur met een hoge efficiëntie en lange levensduur, speciaal voor in atriums en grote open ruimtes. Verkrijgbaar met een Satin Sparkle of opaal lichtkap. www.lightronics..nl

Nadere informatie

NIEUW LICHT PUUR LED Siella LED

NIEUW LICHT PUUR LED Siella LED NIEUW LICHT PUUR LED Siella LED 2 STERKE PERFORMANCE BIJMINIMALE HOOGTE De Siella LED is een inbouwarmatuur met een minimale inbouwhoogte, maar pakt toch uit met een volwaardig vermogen. Ze staat garant

Nadere informatie

highlights Productinnovaties en -aanvullingen

highlights Productinnovaties en -aanvullingen highlights Productinnovaties en -aanvullingen Voorjaar 2017 Productinnovaties en -aanvullingen Voorjaar 2017 De verandering van het natuurlijke licht door de dag heen heeft de mens al sinds mensenheugenis

Nadere informatie

FOTO S: Mark Seelen en Studio Ulli Würth

FOTO S: Mark Seelen en Studio Ulli Würth Berker TS Sensor berker TS Sensor FOTO S: Mark Seelen en Studio Ulli Würth EENVOUDIG BEDIENEN Met Berker TS Sensor beleeft u het schakelen opnieuw. Een lichte vingerdruk op het glasoppervlak, volstaat

Nadere informatie

MesoOptics voor topprestaties

MesoOptics voor topprestaties UM MesoOptics voor topprestaties MesoOptics Microtechnologie De microscopische structuur garandeert een gecontroleerde lichtverdeling. MesoOptics is een innovatieve technologie die nauwkeurige microstructuren

Nadere informatie

Zekerheid door eenvoud. Oplossingen voor douchevloeren.

Zekerheid door eenvoud. Oplossingen voor douchevloeren. Zekerheid door eenvoud. Oplossingen voor douchevloeren. Inloopdouches zijn de trend. Meer en meer klanten wensen een open ontwerp voor hun douchezone. Minder hindernissen meer verkoop De nieuwste trend

Nadere informatie

Innovatieve kantoorverlichting voor individuele behoeften

Innovatieve kantoorverlichting voor individuele behoeften Persbericht Innovatieve kantoorverlichting voor individuele behoeften Zumtobel toont op light+building adaptieve lichtoplossingen die beantwoorden aan de behoefte van de mens aan individualiteit Dornbirn,

Nadere informatie

Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving

Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving Tegenwoordig worden vrachtwagens niet enkel gebruikt om van A naar B te rijden, maar ook om werkzaamheden op lage snelheid

Nadere informatie

WANDVENTILATOREN WANDVENTILATOREN / ENKELE FLUX

WANDVENTILATOREN WANDVENTILATOREN / ENKELE FLUX WANDVENTILATOREN Eenvoudige en doelmatige ventilatie van vochtige ruimten vertrekken zoals keukens, badkamers, toiletten, wasruimten en rechtstreekse luchtafvoer naar de buitenzijde van het gebouw over

Nadere informatie

LED RUIMTEVERLICHTING

LED RUIMTEVERLICHTING ViVAA LED RUIMTEVERLICHTING 2 3 ViVAA. DE ZON VOOR DE RUIMTE. Zo gracieus, zo licht en zo fraai. Dat is de nieuwe ViVAA. Het armatuur past zich in elke ruimte harmonisch aan. Door de modernste LEDtechnologie

Nadere informatie

VHV Kantoorgebouwe in Hannover Werkplek met sfeer

VHV Kantoorgebouwe in Hannover Werkplek met sfeer Persbericht Dornbirn, april 2010 VHV Kantoorgebouwe in Hannover Werkplek met sfeer B1 In het imposante atrium van de VHV plaatsen de verlichte liftschachten extra accenten. Een architectuur die spaarzaam

Nadere informatie

De intelligente elektrische radiator Zehnder Fare LCD. Verwarming Koeling Ventilatie

De intelligente elektrische radiator Zehnder Fare LCD. Verwarming Koeling Ventilatie De intelligente elektrische radiator Zehnder Fare LCD Verwarming Koeling Ventilatie Luchtzuivering Als u esthetiek op prijs stelt. En intelligentie verlangt. U leeft graag gezond en comfortabel en u wenst

Nadere informatie

Smoke Alarm FERION 4000 O

Smoke Alarm FERION 4000 O Smoke Alarm FERION 4000 O nl Smoke Alarm Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Graphics 4 2 Inleiding 6 3 Montage 7 4 Onderhoud 9 5 Technische specificaties 10 6 Klantenservice 12 Bosch Sicherheitssysteme

Nadere informatie

individueel of in lijn worden gemonteerd en zijn verkrijgbaar als opbouw- of pendel - armatuur.

individueel of in lijn worden gemonteerd en zijn verkrijgbaar als opbouw- of pendel - armatuur. E7 E7 - Ledverlichting voor grote ruimtes E7 is een reeks individuele en lijnarmaturen met leds voor de verlichting van grote ruimtes. De reeks maakt gebruik van de LED+LENS -technologie van ETAP en biedt

Nadere informatie

Flare. Comfort en rendement met leds

Flare. Comfort en rendement met leds Flare Comfort en rendement met leds Flare Downlights en spots met ledtechnologie Flare, een uniek designconcept Mun* product design Flare is een compleet gamma van ronde downlights en spots. Zij verzekeren

Nadere informatie

Het pluspunt voor deuren. PORTEO. Deuren comfortabel openen en sluiten.

Het pluspunt voor deuren. PORTEO. Deuren comfortabel openen en sluiten. Het pluspunt voor deuren. PORTEO Deuren comfortabel openen en sluiten. PORTEO. Geeft deuren meer comfort. De PORTEO, de nieuwe comfortabele aandrijving van DORMA, opent en sluit deuren moeiteloos. Automatisch,

Nadere informatie

Domotica en communicatie Unica Wireless

Domotica en communicatie Unica Wireless Presentatie P104878 D17 Presentatie Scenario s Draadloos comfort is een gamma draadloze producten die gebruik maken van radiotechnologie (RF) om informatie uit te wisselen. Deze producten zijn uitermate

Nadere informatie

ALBRECHT JUNG GMBH & CO. KG

ALBRECHT JUNG GMBH & CO. KG De elegante techniek FLAT DESIGN INNOVATIE IN VORMGEVING Door de extreem vlakke vormgeving lijkt dit innovatieve ontwerp samen te smelten met de omgeving. Op subtiele wijze ontstaat zo een fraai aanzicht:

Nadere informatie

Een slimme manier om energieverbruik te reduceren

Een slimme manier om energieverbruik te reduceren Een slimme manier om energieverbruik te reduceren TALIS DE MARKT. Een slim idee talis bewegings- en aanwezigheidssensoren van Grässlin regelen verlichting door aanwezigheidsdetectie van mensen in de ruimte.

Nadere informatie

Lichtensceneringen aan gebouwen bepalen het nachtelijke stadsbeeld Nieuwe Zumtobel productportefeuille voor de verlichting van gevels

Lichtensceneringen aan gebouwen bepalen het nachtelijke stadsbeeld Nieuwe Zumtobel productportefeuille voor de verlichting van gevels Persbericht Dornbirn, december 2011 Lichtensceneringen aan gebouwen bepalen het nachtelijke stadsbeeld Nieuwe Zumtobel productportefeuille voor de verlichting van gevels In het licht van de architectonische,

Nadere informatie

Panel met verlichting, drukvlakschakelaar, Gebruiksaanwijzing

Panel met verlichting, drukvlakschakelaar, Gebruiksaanwijzing twee wandcontactdozen met randaarde en automatische snoeroproller twee wandcontactdozen met aardingspen (CEBEC) en automatische snoeroproller Art nr: 1334 xx Art nr: 1338 xx Beschrijving apparatuur Het

Nadere informatie

500 Serie Rookmelders De kunst van onzichtbare rookdetectie

500 Serie Rookmelders De kunst van onzichtbare rookdetectie 500 Serie Rookmelders De kunst van onzichtbare rookdetectie 1 2 Stevige bescherming, praktisch onzichtbaar Brandbeveiliging is van essentieel belang heden ten dage. Hotels, openbare gebouwen en particuliere

Nadere informatie

Duidelijke lijn voor de eengezinswoning

Duidelijke lijn voor de eengezinswoning Furtwangen, 11/04/2009 Afdrukken vrij van honorarium, bewijsexemplaar gevraagd 4555 aanslagen (zonder titel en foto-onderschriften) Fotovoorbeeld aan het einde van het document, drukgeschikte fotobestanden

Nadere informatie

BAIYILED EUROPE PRODUCT DATASHEET

BAIYILED EUROPE PRODUCT DATASHEET www.baiyiled.nl 2017-2018 BAIYILED EUROPE PRODUCT DATASHEET BAIYILED LSA LED Luminaires LSA Series 5W/10W/12W/18W/36W/28W/40W/56W Geniet van energiebesparing tot wel 70% en uitstekende helderheid en licht

Nadere informatie

3 fasen opbouwstroomrail - EUTRAC SCH

3 fasen opbouwstroomrail - EUTRAC SCH 66 3 fasen opbouwstroomrail - EUTRAC SCH Universele opbouw 3 fasen stroomrail. Profiel uit voorgevormd aluminium omvat een ingeschoven kunststofprofiel dat vier koperen geleiders van 2,5 mm 2 bevat. Vooringedrukte

Nadere informatie

K1 Inleiding DE NIEUWE STANDAARD IN NOODVERLICHTING

K1 Inleiding DE NIEUWE STANDAARD IN NOODVERLICHTING K1 K1 Inleiding DE NIEUWE STANDAARD IN NOODVERLICHTING Complete basisreeks: signage & lighting Slank, strak design Robuust Eenvoudige installatie & onderhoud Makkelijk besteld: 1 armatuur voor plafond-

Nadere informatie

3,5-5 m LEDOPLOSSING MET LAAG AG ENERGIEVERBRUIK VOOR RESIDENTIËLE ZONES. Muursteun. Rechte paal. Voetplaat. kio led

3,5-5 m LEDOPLOSSING MET LAAG AG ENERGIEVERBRUIK VOOR RESIDENTIËLE ZONES. Muursteun. Rechte paal. Voetplaat. kio led kio led inoa kio led 3,5-5 m LEDOPLOSSING MET LAAG AG ENERGIEVERBRUIK VOOR RESIDENTIËLE ZONES Muursteun De combinatie Kio LED + Consis werd ontworpen door Grandesign en valt op door zijn zuiverheid en

Nadere informatie

Attenzia. Lighting More space system

Attenzia. Lighting More space system LED s WORK Attenzia Lighting More space system Goed design wordt intuïtief herkend in zijn betekenis, functie en emotie. Georg Kaluza, designer van de Attenzia lampen Red Dot Award NOVUS Attenzia task

Nadere informatie

VERWARMEN/KOELEN VLOERVERWARMINGSSYSTEMEN PROFI. De voordelige vloerverwarmingssystemen flexibel, snel en eenvoudig te monteren

VERWARMEN/KOELEN VLOERVERWARMINGSSYSTEMEN PROFI. De voordelige vloerverwarmingssystemen flexibel, snel en eenvoudig te monteren VERWARMEN/KOELEN VLOERVERWARMINGSSYSTEMEN PROFI De voordelige vloerverwarmingssystemen flexibel, snel en eenvoudig te monteren Praktijkgericht maal drie: Uponor tackersysteem, Uponor noppenfoliesysteem,

Nadere informatie

Begeerlijk. Schoonheid en esthetiek spelen een onverminderd belangrijke rol in deze tijd.

Begeerlijk. Schoonheid en esthetiek spelen een onverminderd belangrijke rol in deze tijd. Begeerlijk Schoonheid en esthetiek spelen een onverminderd belangrijke rol in deze tijd. Luxura staat al jaren garant voor aantrekkelijk en modieus design dat in de gehele productlijn is terug te zien.

Nadere informatie

Vaatwerk- en Glazenspoelmachines. Voorlader EcoStar 430 F / 530 F Doorschuifautomaat EcoStar 545 D. Groep

Vaatwerk- en Glazenspoelmachines. Voorlader EcoStar 430 F / 530 F Doorschuifautomaat EcoStar 545 D. Groep Vaatwerk- en Glazenspoelmachines Voorlader EcoStar 430 F / 530 F Doorschuifautomaat EcoStar 545 D Groep EcoStar 430 F : Glazenspoelmachine van professionele klasse EcoStar 530 F : Het topmodel voor een

Nadere informatie

Werfix BVBA. Deze recentelijk ontwikkelde boormotor van Husqvarna is buitengewoon eenvoudig in gebruik.

Werfix BVBA. Deze recentelijk ontwikkelde boormotor van Husqvarna is buitengewoon eenvoudig in gebruik. 4.5 Boren Bij een efficiënte booruitrusting gaat het evenzeer om hanteerbaarheid en ergonomie als om capaciteit en geschiktheid voor diverse boortaken. Of je nu uit de hand boort of met behulp van een

Nadere informatie

ZBE-TERRA-BR, V0211_1, NL, wijzigingen voorbehouden

ZBE-TERRA-BR, V0211_1, NL, wijzigingen voorbehouden ZBE-TERRA-BR, V0211_1, NL, wijzigingen voorbehouden Zehnder Group Belgium nv/sa Stephenson Plaza - Blarenberglaan 3C/001 2800 Mechelen Belgium T +32 15 28 05 10 F +32 15 28 05 11 info@zehnder.be www.zehnder.be

Nadere informatie

Nieuw. Beslagsysteem voor volledig glazen schuifdeuren met onzichtbare bevestiging. HAWA-Puro 100 150. Octrooi aangevraagd

Nieuw. Beslagsysteem voor volledig glazen schuifdeuren met onzichtbare bevestiging. HAWA-Puro 100 150. Octrooi aangevraagd Nieuw Beslagsysteem voor volledig glazen schuifdeuren met onzichtbare bevestiging HAWA-Puro 100 150 Octrooi aangevraagd Schitterende perspectieven voor het creëren van transparante ruimten met het unieke,

Nadere informatie

GASGESTOOKTE DONKERE STRALINGSBUIZEN BLONDEAU INDUSTRIAL HEATING

GASGESTOOKTE DONKERE STRALINGSBUIZEN BLONDEAU INDUSTRIAL HEATING Bij verwarming door middel van gasgestookte donkere stralingsbuizen worden oppervlaktes verwarmd - geen volumes meer - zonder lucht- en / of stofverplaatsing. Dit biedt tal van mogelijkheden en voordelen,

Nadere informatie

Eersteklaslicht en hoge flexibiliteit

Eersteklaslicht en hoge flexibiliteit Persbericht Dornbirn, september 2010 Eersteklaslicht en hoge flexibiliteit Grootwarenhuis Globus spaart met zijn Zumtobel verlichting tot 30% energie uit B1 I De eerste indruk telt: het zachte, homogene

Nadere informatie

Aangenaam licht in een strak design

Aangenaam licht in een strak design 2 ETAP Aangenaam licht in een strak design Diffusorverlichting is een vaste waarde voor de algemene verlichting van kantoren en publieke gebouwen. Logisch, want diffusoren bieden een comfortabele en aangename

Nadere informatie

efficiëntie, comfort en gebruiksgemak

efficiëntie, comfort en gebruiksgemak UM UM efficiëntie, comfort en gebruiksgemak Dankzij de MesoOptics -technologie hebben de diffusoren van de UM-reeks een hoog rendement en breedstralende lichtverdeling. Voeg daarbij hun hedendaagse vormgeving

Nadere informatie

voor service en transport

voor service en transport Berlingo Jumpy Jumper CITROËN met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott Overtuigend in ieder detail Een gedraaide

Nadere informatie

Sensor-led-spot voor buitenshuis

Sensor-led-spot voor buitenshuis 58 Sensor-led-spot voor buitenshuis Power-led-spot XLed 10 XLed 25 XLed-SL 10 XLed-SL 25 Onmiddellijk op daglicht lijkend licht met moderne, hoge energie-efficiëntie. onderscheiden voor: innovatie design

Nadere informatie

Krachtig, veelzijdig, doordacht Zehnder Lateo & Zehnder Lateo Neo. Verwarming Koeling Ventilatie

Krachtig, veelzijdig, doordacht Zehnder Lateo & Zehnder Lateo Neo. Verwarming Koeling Ventilatie Krachtig, veelzijdig, doordacht Zehnder ateo & Zehnder ateo Neo Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Als u op zoek bent naar een oplossing voor alle gevallen. Ieder bouwproject is anders. Daarom waardeert

Nadere informatie

Besam IFD type EN, TF en TM

Besam IFD type EN, TF en TM Besam IFD type EN, TF en TM Industriële snelvouwdeuren Ideaal voor een snelle doorgang bij middelgrote tot grote entrees ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Verkrijgbaar in vele aantrekkelijke

Nadere informatie

Wij zijn voor ude optimale partner. Op locatie betekent voor ons overal. Ook bij u.

Wij zijn voor ude optimale partner. Op locatie betekent voor ons overal. Ook bij u. Wij zijn voor ude optimale partner. Op locatie betekent voor ons overal. Ook bij u. Planning Modernisering ja of nee, nu of later. Onze vakmensen geven u graag advies over de optimale oplossing voor uw

Nadere informatie

Efficiëntie betaalbaar gemaakt

Efficiëntie betaalbaar gemaakt GEBIED INDU LINE GEN2 Efficiëntie betaalbaar gemaakt De INDU LINE GEN2 biedt een robuust en efficiënt LEDalternatief voor armaturen voorzien van traditionele TL-buizen. Ontworpen om een langdurige oplossing

Nadere informatie