Inhoud. 2.1 Wat is een personenauto? Wat is een kampeerauto? Wat is een motorrijwiel? Eisen voor bestelauto s 5

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoud. 2.1 Wat is een personenauto? 5 2.2 Wat is een kampeerauto? 5 2.3 Wat is een motorrijwiel? 5 2.4 Eisen voor bestelauto s 5"

Transcriptie

1 Inhoud 1 Voor wie is deze brochure? 4 2 Wat zijn personenauto s en motorrijwielen? Wat is een personenauto? Wat is een kampeerauto? Wat is een motorrijwiel? Eisen voor bestelauto s 5 3 Wanneer moet u zelf aangifte van BPM doen? Wanneer krijgt u ook te maken met douanerechten en BTW? 8 4 Hoe doet u aangifte van BPM? Algemeen Speciale regeling voor ondernemers 11 5 Berekening van BPM Nettocatalogusprijs bepalen BPM-tarief toepassen Berekening BPM voor gebruikte personenauto s of gebruikte motorrijwielen 15 6 Bijzondere situaties Vrijstelling van BPM Teruggaaf van BPM 18 7 Heeft u nog vragen? 18 Bijlagen RDW-keuringsstations en BPM-aangiftepunten 19 3 belasting van personenauto s en motorrijwielen (bpm)

2 1 Voor wie is deze brochure? In deze brochure staat informatie voor iedereen die zelf aangifte moet doen voor de belasting van personenauto s en motorrijwielen (bpm). bpm is een belasting die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto of motorrijwiel op zijn naam laat registreren. Koopt u in Nederland een nieuwe personenauto of een nieuw motorrijwiel, dan worden de aangifte voor en de betaling van de bpm via de officiële importeur verzorgd. Als u zelf een personenauto of een motorrijwiel uit het buitenland haalt, als u een bestelauto ombouwt tot personenauto of als u in Nederland rijdt met een personenauto of motorrijwiel met een buitenlands kenteken, moet u zelf aangifte doen van bpm. Haalt u zelf een personenauto of motorrijwiel uit het buitenland, dan kunt u naast bpm te maken krijgen met de heffing van douanerechten en btw. Wanneer u hiermee te maken krijgt, leest u ook in deze brochure. 2 Wat zijn personenauto s en motorrijwielen? bpm is verschuldigd voor personenauto s en motorrijwielen. Voor bestelauto s die niet aan bepaalde eisen voldoen, is ook bpm verschuldigd. Hierna leest u wat onder een personenauto en een motorrijwiel wordt verstaan en aan welke eisen een bestelauto moet voldoen. 4 belasting van personenauto s en motorrijwielen (bpm)

3 2.1 Wat is een personenauto? Een personenauto is een motorrijtuig op drie of meer wielen met inbegrip van kampeerauto s, maar met uitzondering van: autobussen en bestelauto s; motorrijtuigen die niet zijn ingericht voor het vervoer van personen, met een toegestane maximum massa van meer dan 3500 kg (vrachtauto s). Let op! Kampeerauto s en omgebouwde bestelauto s worden als personenauto aangemerkt. 2.2 Wat is een kampeerauto? Een kampeerauto is een motorrijtuig dat voorzieningen bevat voor de overnachting, het verblijf en de verzorging van personen. Motorrijtuigen moeten aan bepaalde eisen voldoen om als kampeerauto te worden aangemerkt. Voor informatie over die eisen kunt u bellen met de BelastingTelefoon Douane Wat is een motorrijwiel? Een motorrijwiel is een motorrijtuig op twee wielen, eventueel voorzien van een zijspan. Trikes en quads worden ook als motorrijwiel aangemerkt. Bromfietsen zijn voor de bpm geen motorrijwielen. 2.4 Eisen voor bestelauto s Als een bestelauto niet aan bepaalde eisen voldoet, wordt deze voor de bpm als een personenauto beschouwd. Deze situatie doet zich met name voor als een bestelauto wordt omgebouwd, bijvoorbeeld als een bank in de laadruimte wordt geplaatst. Hierna staat aan welke algemene en specifieke eisen een bestelauto moet voldoen. Algemene eisen De laadruimte moet zijn voorzien van een vaste, vlakke laadvloer die over de hele breedte en lengte van de laadruimte is aangebracht. In de laadruimte mogen geen zitplaatsen aanwezig zijn. Specifieke eisen Per type bestelauto zijn er specifieke eisen voor de afmetingen van de laadruimte en de cabine. In de tabel hierna staat een overzicht. 5 belasting van personenauto s en motorrijwielen (bpm)

4 Specifieke eisen voor bestelauto s Grote bestelauto (grote bestelbus, verhuisbus en dergelijke) Laadruimte (blok*) Zijruiten Tussenschot Aanvullende eis ten minste 200 cm lang ten minste 130 cm hoog over een breedte van ten minste 20 cm en een lengte van ten minste 200 cm toegestaan in de laadruimte niet nodig voor het meten van de laadruimte: de bestuurdersstoel staat in de fabrieksmatige achterste stand, de rugleuning mag rechtop staan Bestelauto met verhoogd dak (combi s, kleine bestelauto s en dergelijke) Dak laadruimte Zijruiten Laadruimte (blok*) Tussenschot ten minste 25 cm hoger dan de bovenkant van de portieropening (dagopening) aan de bestuurders- en bijrijderszijde één zijruit aan de rechterzijde van de laadruimte is toegestaan ten minste 125 cm lang ten minste 98 cm hoog over een breedte van ten minste 20 cm tussen laadruimte en bestuurdersgedeelte: ten minste 30 cm hoog over de volle breedte Middelgrote bestelauto zonder verhoogd dak (ruimtewagens, minibusjes, terreinauto s en dergelijke) Dak laadruimte Zijruiten Laadruimte (blok*) Tussenschot minder dan 25 cm hoger dan de bovenkant van de portieropening (dagopening) aan de bestuurders- en bijrijderszijde één zijruit aan de rechterzijde van de laadruimte is toegestaan ten minste 125 cm lang ten minste 98 cm hoog over een breedte van ten minste 20 cm en over een lengte van ten minste 125 cm tussen laadruimte en bestuurdersgedeelte over de volle breedte en ten minste dezelfde hoogte als de bestuurderscabine vast raam in tussenschot is toegestaan (maximaal 40 cm hoog) Bestelauto met open laadbak enkele cabine en Xtrcab (1,5 cabine) Open laadbak Tussenschot Aanvullende eis ten minste 125 cm lang en 20 cm breed is de achterwand van de cabine niet meer dan 115 cm achter het achterste punt van het stuur vast raam in tussenschot is toegestaan (maximaal 40 cm hoog) er mogen geen klapstoeltjes of banken achter de voorste rij zittingen zijn aangebracht 6 belasting van personenauto s en motorrijwielen (bpm)

5 Bestelauto met open laadbak enkele cabine en Xtrcab (1,5 cabine) (vervolg) Aanvullende eis (vervolg) als een open laadbak wordt overkapt, dan moet de auto voldoen aan de eisen voor een bestelauto met gesloten laadruimte. Een afdekzeil of een plat deksel is toegestaan Bestelauto met dubbele cabine (met gesloten laadruimte of open laadbak) Hoogte cabine Cabine Tussenschot Laadbak of laadruimte Blok* (bij gesloten laadruimte) Zijruiten de hoogte van de cabine bij een dubbele cabine is de grootste verticale afstand tussen vloer en dak van de cabine, gemeten over een breedte van 20 cm. er is slechts één extra rij zitplaatsen geplaatst cabine lager dan 130 cm: de overgebleven laadruimte moet ook ten minste twee maal de lengte van de cabine hebben. Bij de bestelauto met een dubbele cabine is de lengte van de cabine de afstand tussen het achterste punt van het stuur en het schot tussen de cabine en de laadruimte achterwand van de cabine, en geplaatst direct achter de achterbank over de volle breedte ten minste dezelfde hoogte als de cabine vast raam in tussenschot is toegestaan (maximaal 40 cm hoog) ten minste 150 cm lang en bovendien ten minste 2/3 van de lengte die de laadruimte zou hebben zonder de extra zitruimte. De oorspronkelijke laadruimte begint bij een fictief schot, welke is geplaatst op een afstand van 115 cm achter het achterste punt van het stuur ten minste 40% van de lengte is vóór het hart van de achterste as geplaatst laadruimte ten minste 130 cm hoog over een breedte van ten minste 20 cm en over een lengte van ten minste 150 cm tenminste 130 cm hoog over een breedte van tenminste 20 cm en over een lengte van tenminste 150 cm één zijruit aan de rechterzijde van de laadruimte is toegestaan * Hiermee wordt een denkbeeldig blok bedoeld. De laadruimte van de bestelauto moet in ieder geval een blok met de genoemde afmetingen kunnen bevatten. Als de laadruimte van een bestelauto te klein is om het denkbeeldige blok te kunnen bevatten kan de laadruimte worden aangepast. Bij aanpassingen in lengte en hoogte moet dan steeds minimaal de blokmaat worden aangehouden. Bij aanpassingen in de breedte dient steeds de in redelijkheid grootst mogelijke breedte te worden aangehouden. Het volstaat dus bijvoorbeeld niet om een verhoging van 20 cm breed op het dak te construeren. 7 belasting van personenauto s en motorrijwielen (bpm)

6 3 Wanneer moet u zelf aangifte van BPM doen? Als u in Nederland een nieuwe personenauto of een nieuw motorrijwiel koopt, dan worden de aangifte voor en de betaling van bpm via de officiële importeur verzorgd. In bepaalde situaties moet u echter zelf de aangifte voor en betaling van de bpm regelen. Het gaat om de volgende situaties: U koopt een personenauto of motorrijwiel in het buitenland en u laat het motorrijtuig zelf in Nederland registreren bij de rdw Centrum voor voertuigtechniek en informatie. In dit geval moet u eerst de aangifte voor en de betaling van de bpm regelen, voordat het motorrijtuig geregistreerd kan worden. U bouwt een bestelauto om tot personenauto. U moet dan eerst de aangifte voor en de betaling van de bpm regelen, voordat u met de personenauto gebruik mag maken van de openbare weg in Nederland. In de meeste gevallen moet u het motorrijtuig ook als personenauto laten registreren bij de rdw. U heeft een personenauto of motorrijwiel met een buitenlands kenteken en u woont zelf in Nederland. Als u met dit motorrijtuig gebruik wilt maken van de openbare weg in Nederland, moet u eerst de aangifte voor en de betaling van de bpm regelen. In de meeste gevallen moet u het motorrijtuig ook in Nederland laten registreren bij de rdw. Hoe u aangifte voor de bpm doet, kunt u lezen in hoofdstuk Wanneer krijgt u ook te maken met douanerechten en BTW? Als u zelf een personenauto of motorrijwiel koopt in het buitenland moet u niet alleen aangifte voor de bpm doen, maar kunt u ook te maken krijgen met douanerechten en btw. Van belang is dan waar u het motorrijtuig koopt: in een eu-land of daarbuiten. 8 belasting van personenauto s en motorrijwielen (bpm)

7 U koopt een personenauto of motorrijwiel buiten de EU Als u een personenauto of motorrijwiel buiten de eu koopt, moet u aangifte doen voor de douanerechten en voor de btw bij de Belastingdienst/Douane. Dat doet u op het moment dat het motorrijtuig in Nederland wordt ingevoerd. Om aangifte te doen, heeft u het formulier Enig Document nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de BelastingTelefoon Douane ( ). U koopt een personenauto of motorrijwiel in een EU-land Als u een personenauto of motorrijwiel in een eu-land koopt, hoeft u geen douanerechten te betalen. btw moet u als particulier alleen betalen als het gaat om een nieuwe personenauto of een nieuw motorrijwiel. Voor de btw is een motorrijtuig nieuw als hiermee op het moment van verwerving minder dan 6000 km is gereden of als het motorrijtuig niet meer dan zes maanden voor het moment van verwerving voor het eerst in gebruik werd genomen. De btw geeft u aan bij de Belastingdienst/Douane. Voorbeeld Een auto die 7000 kilometer heeft gereden en vijf maanden geleden in gebruik is genomen, wordt voor de BTW als een nieuwe auto beschouwd. Dat betekent dat u omzetbelasting moet betalen als u zo n personenauto in Nederland importeert. Let op! Als u ondernemer bent, maakt het niet uit of u een nieuw of gebruikt motorrijtuig in een ander eu-land koopt. In beide gevallen moet u de btw aangeven via uw periodieke aangifte Omzetbelasting. 9 belasting van personenauto s en motorrijwielen (bpm)

8 4 Hoe doet u aangifte van BPM? Hierna kunt u lezen hoe u aangifte voor de bpm moet doen. Ondernemers die regelmatig kentekens aanvragen kunnen in aanmerking komen voor een speciale regeling. Deze regeling is beschreven in paragraaf Algemeen Als u aangifte voor de bpm moet doen, dan is de procedure als volgt: U laat de personenauto of het motorrijwiel keuren op een rdwkeuringsstation. Na keuring bij de rdw doet u aangifte bij een bpm-aangiftepunt van de Belastingdienst/Douane. Nadat u de bpm heeft betaald, stuurt de rdw u het kentekenbewijs. Keuring bij de RDW Voordat u aangifte doet, moet u de personenauto of het motorrijwiel op een rdw-keuringsstation laten keuren. U kunt voor de keuring een afspraak maken met het keuringsstation van de rdw in uw regio via telefoonnummer Achter in deze bochure vindt u een overzicht van alle rdw-keuringsstations. Neem naar de keuring in ieder geval mee: de personenauto of het motorrijwiel; een geldig identiteitsbewijs, bijvoorbeeld een rijbewijs of een paspoort; een bewijs van de herkomst van het motorrijtuig (bijvoorbeeld het buitenlands kentekenbewijs); een conformiteitsverklaring wanneer uw auto of motor geen Europese typegoedkeuring heeft; een certificaat van overeenstemming wanneer voor uw auto of motor een Europese typegoedkeuring is afgegeven. Nadat de personenauto of het motorrijwiel is goedgekeurd, doet u aangifte bij een bpm-aangiftepunt van de Belastingdienst/Douane. Aangifte doen bij een BPM-aangiftepunt Een bpm-aangiftepunt is gevestigd op hetzelfde adres als het rdwkeuringsstation. Achter in deze brochure vindt u een overzicht van alle bpm-aangiftepunten. Bij het bpm-aangiftepunt wordt het te betalen bedrag 10 belasting van personenauto s en motorrijwielen (bpm)

9 aan bpm vastgesteld. Nadat u dit bedrag heeft betaald, stuurt de rdw u het kentekenbewijs toe. Houd ook rekening met het volgende: U moet zelf de kentekenplaten voor het motorrijtuig laten maken. U bent verplicht voor uw motorrijtuig een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Op het moment dat het kenteken op uw naam is geregistreerd, heeft u ook aangifte gedaan voor de motorrijtuigenbelasting. U krijgt hiervan automatisch bericht. 4.2 Speciale regeling voor ondernemers Als u ondernemer bent, kunt u een vergunning aanvragen om de bpm achteraf per tijdvak te mogen betalen. Om voor een bpm-vergunning in aanmerking te komen moet u: regelmatig kentekens aanvragen; zekerheid stellen (bijvoorbeeld een bankgarantie); aan bepaalde administratieve verplichtingen voldoen; in het bezit zijn van een rdw-vergunning. Een bpm-vergunning kunt u aanvragen bij het kantoor van de Belastingdienst waaronder u valt. Bij dat kantoor kunt u ook nadere informatie krijgen over de voorwaarden voor een bpm-vergunning. 5 Berekening van BPM De bpm wordt berekend over de nettocatalogusprijs van een personenauto of motorrijwiel. Op de nettocatalogusprijs past u het bpm-tarief toe. De uitkomst wordt het bruto bpm-bedrag genoemd. Voor gebruikte personenauto s of motorrijwielen geldt een lager bpm-bedrag. Voor gebruikte personenauto s en motorrijwielen geldt een kortingsregeling. U kunt het bruto bpm-bedrag verminderen met een kortingspercentage dat afhankelijk is van de gebruiksperiode van het motorrijtuig. Zie voor informatie paragraaf belasting van personenauto s en motorrijwielen (bpm)

10 5.1 Nettocatalogusprijs bepalen Uitgangspunt voor de berekening van bpm is de nettocatalogusprijs van de personenauto of het motorrijwiel. De nettocatalogusprijs is de catalogusprijs verminderd met de btw. De catalogusprijs is de geadviseerde verkoopprijs die in Nederland geldt, op de datum waarop het motorrijtuig voor het eerst in gebruik is genomen. Dat is de verkoopprijs inclusief de waarde van de opties en accessoires. De catalogusprijs wordt vastgesteld door de fabrikant of de importeur van het motorrijtuig. Informatie over de catalogusprijs kunt u krijgen bij de importeur, een dealer, de Bovag, de rai of de anwb. Let op! Importeurs vermelden in hun prijslijsten veelal de consumentenprijs. Dat is de catalogusprijs plus de bpm en dus niet hetzelfde als de catalogusprijs. Extra voorzieningen (opties en accessoires) De waarde van extra voorzieningen, zoals airconditioning, elektrisch bedienbare ruiten en centrale deurvergrendeling maakt deel uit van de catalogusprijs en dus ook van de berekeningsgrondslag voor de bpm, de nettocatalogusprijs. De waarde van een aantal speciaal aangewezen voorzieningen worden voor de berekening van de bpm buiten beschouwing gelaten. Het gaat om voorzieningen die de veiligheid bevorderen of een gunstig effect hebben op het milieu. In de hierna opgenomen tabel vindt u een overzicht van de voorzieningen waarvan de waarde buiten beschouwing wordt gelaten. Voor de meeste voorzieningen is een vast bedrag vastgesteld. De in de tabel opgenomen bedragen zijn exclusief btw en worden dus volledig op de nettocatalogusprijs in mindering gebracht. De lijst wordt periodiek aangepast. De vermindering wordt bepaald op het moment van registratie van het voertuig volgens de op dat moment geldende lijst. Meer informatie over extra voorzieningen kunt u krijgen bij de BelastingTelefoon voor ondernemers en de BelastingTelefoon Douane belasting van personenauto s en motorrijwielen (bpm)

11 Van BPM vrijgestelde voorzieningen voor personenauto s tegen een bedrag van hoofdbeschermingsysteem bij zijaanrijdingen E 485 automatisch bandenspanningcontrolesysteem E 350 whiplash beschermingsysteem E 225 per stoel standkachel E 675 navigatiesysteem* E *Dit systeem mag niet te programmeren zijn tijdens het rijden voor motorrijwielen tegen een bedrag van antiblokkeersysteem E remsysteem met automatische verdeling van de remkracht over de wielen E 900 (of E 450 als ook een antiblokkeersysteem aanwezig is) automatisch uitschakelsysteem bij stationaire motor E 350 hellingshoeksensor E 275 voor personenauto s en motorrijwielen tegen een bedrag van aardgasinstallatie werkelijke waarde LPG-installatie werkelijke waarde boordcomputer met brandstofverbruikindicator voor het momentane verbruik E 150 cruisecontrol E 225 econometer E 50 Gebruikte personenauto of gebruikt motorrijwiel Als u de bpm moet berekenen voor een gebruikte personenauto of een gebruikt motorrijwiel, moet u uitgaan van de catalogusprijs die in Nederland gold op het moment dat het motorrijtuig voor het eerst in gebruik werd genomen. De rdw bepaalt dit tijdstip bij de keuring van de personenauto of het motorrijwiel aan de hand van de gegevens die over het motorrijtuig bekend zijn. Als dit tijdstip niet bepaald kan worden, geldt de laatste dag van het jaar waarin de personenauto of het motorrijwiel is vervaardigd. Als de catalogusprijs niet bekend is, wordt de prijs door vergelijking bepaald. Tot personenauto omgebouwde bestelauto Als u de bpm moet berekenen van een tot personenauto omgebouwde bestelauto, moet u niet uitgaan van de catalogusprijs van de bestelauto. Het gaat in dit geval om de catalogusprijs die in Nederland gold voor de uitvoering als personenauto op het moment dat de bestelauto destijds voor het eerst in gebruik werd genomen. 13 belasting van personenauto s en motorrijwielen (bpm)

12 De rdw bepaalt dit tijdstip bij de keuring van het motorrijtuig aan de hand van de gegevens die over het motorrijtuig bekend zijn. Als het tijdstip niet bepaald kan worden, geldt de laatste dag van het jaar waarin de bestelauto is vervaardigd. Als de catalogusprijs niet bekend is, wordt de prijs door vergelijking bepaald. Kampeerauto U berekent de bpm over de catalogusprijs van een gesloten bestelauto wanneer die auto: is ingericht als kampeerauto; is omgebouwd tot kampeerauto. U berekent de bpm over de catalogusprijs van de overeenkomstige gesloten bestelauto wanneer een chassiscabine is omgebouwd tot kampeerauto. Wijkt de voor de inrichting als of de ombouw tot kampeerauto gebruikte bestelauto af van leverbare bestelauto s, dan gaat u voor de catalogusprijsuit van de gesloten bestelauto die zoveel mogelijk met de kampeerauto vergelijkbaar is. Hierbij houdt u achtereenvolgens rekening met: het merk en het type van de gebruikte auto of chassis-cabine; het motortype (diesel, benzine, cilinderinhoud, aantal kw); de wielbasis van de kampeerauto. In alle gevallen is de hoogte niet van belang en kunt u uitgaan van de laagste uitvoering. Heeft de kampeerauto een andere wielbasis dan de vergelijkbare bestelauto of chassiscabine, dan gaat u voor de catalogusprijs uit van de bestelauto met de meest vergelijkbare wielbasis, gemeten in centimeters. Ligt de wielbasis van uw kampeerauto tussen die van vergelijkbare bestelauto s of chassiscabines in dan kiest u die waarvan de netto catalogusprijs voor u het gunstigst is. 5.2 BPM-tarief toepassen Nadat u de nettocatalogusprijs heeft bepaald, moet u hierop het bpmtarief toepassen. Het bpm-tarief bestaat uit een percentage en een verminderingsbedrag of een vermeerderingsbedrag. In de tabel staat een overzicht van de percentages en de verminderings- en vermeerderingsbedragen. 14 belasting van personenauto s en motorrijwielen (bpm)

13 Type vervoermiddel % van de netto Verminderings Vermeerderings catalogusprijs bedrag bedrag Personenauto s 45,2 E (geen dieselmotor) Personenauto s met 45,2 E 328 een dieselmotor Motorrijwiel met een 10,2 E 0 nettocatalogusprijs van maximaal E Motorrijwiel met een 20,7 E 224 nettocatalogusprijs van meer dan E U berekent de bpm als volgt: bpm = (nettocatalogusprijs x percentage) verminderingsbedrag. of bpm = (nettocatalogusprijs x percentage) + vermeerderingsbedrag. De uitkomst is het bruto bpm-bedrag. 5.3 Berekening BPM voor gebruikte personenauto s of gebruikte motorrijwielen Voor gebruikte personenauto s of gebruikte motorrijwielen mag u een lager bpm-bedrag berekenen volgens een van de hierna toegelichte methoden. U kunt zelf een methode kiezen. Berekening op basis van de catalogusprijs Het bruto bpm-bedrag mag u bij deze methode verminderen met een kortingspercentage. De hoogte van dat kortingspercentage is afhankelijk van de gebruiksperiode van het motorrijtuig. Daarom bepaalt u eerst hoeveel maanden of jaren het motorrijtuig is gebruikt. Daarna kunt u het juiste kortingspercentage toepassen. Gebruiksperiode bepalen De gebruiksperiode bepaalt u als volgt: 1 Bepaal de datum waarop het voertuig voor het eerst in gebruik werd genomen (zie paragraaf 5.1). 2 Bepaal de datum waarop de personenauto of het motorrijwiel zal worden geregistreerd. Deze datum ligt 10 werkdagen na de datum waarop u de bpm voldoet. 15 belasting van personenauto s en motorrijwielen (bpm)

14 3 Bereken hoeveel volle maanden of jaren er verstreken zijn tussen de datum van eerste ingebruikname en de registratiedatum. Bij de berekening van het kortingspercentage wordt uitgegaan van volle maanden of jaren. Een volle maand is een periode van 30 of 31 dagen (februari 28 of 29 dagen). In de tabel hierna wordt verduidelijkt wat een volle maand of een vol jaar is. Datum eerste Registratiedatum Gebruiksperiode ingebruikname 30 november december 2003 minder dan een maand 30 november december 2003 een maand 31 januari februari 2004 een maand 31 december februari 2004 een maand of meer, maar minder dan twee maanden 31 januari april 2004 een jaar of meer, maar minder dan twee jaar Kortingspercentage toepassen In de tabel hierna kunt u zien met welk percentage u het bruto bpm-bedrag van een gebruikt motorrijtuig kunt verminderen. Voor auto s en motorrijwielen van 25 jaar of ouder hoeft u geen bpm te betalen. Periode tussen datum eerste ingebruikname en Afschrijvingsdatum van registratie percentage Minder dan een maand 4 Een maand of meer, maar minder dan twee maanden 7 Twee maanden of meer, maar minder dan drie maanden 10 Drie maanden of meer, maar minder dan zes maanden 15 Zes maanden of meer, maar minder dan 1 jaar 24 1 jaar of meer, maar minder dan 2 jaar 37 2 jaar of meer, maar minder dan 3 jaar 47 3 jaar of meer, maar minder dan 4 jaar 57 4 jaar of meer, maar minder dan 5 jaar 66 5 jaar of meer, maar minder dan 6 jaar 72 6 jaar of meer, maar minder dan 7 jaar 77 7 jaar of meer, maar minder dan 8 jaar 82 8 jaar of meer, maar minder dan 9 jaar 86 9 jaar of meer, maar minder dan 25 jaar jaar of meer 100 Berekening op basis van de verkoopwaarde Onder voorwaarden kunt u de bpm voor gebruikte personenauto s en gebruikte motorrijwielen ook berekenen over de verkoopwaarde. Bij deze 16 belasting van personenauto s en motorrijwielen (bpm)

15 methode gaat u uit van de werkelijke waarde van het motorrijtuig op het moment van de aangifte. U kunt de verkoopwaarde op twee manieren aantonen: met een in de branche algemeen gebruikelijke koerslijst voor de verkoop aan particulieren in Nederland; met een recent taxatierapport dat de waarde van het motorrijtuig vermeldt bij verkoop aan particulieren in Nederland. Let op! De berekening op basis van de verkoopwaarde kunt u alleen toepassen als een in het buitenland geregistreerde en gebruikte personenauto of motorrijwiel voor het eerst in Nederland wordt geregistreerd. Meer informatie kunt u krijgen bij de BelastingTelefoon Douane Bijzondere situaties In een aantal gevallen kan vrijstelling van bpm worden verleend. Ondernemers kunnen voor bepaalde motorrijtuigen in aanmerking komen voor teruggaaf van bpm. In de volgende paragrafen is beschreven wanneer vrijstelling of teruggaaf van bpm mogelijk is. 6.1 Vrijstelling van BPM Om in aanmerking te komen voor vrijstelling van bpm moet u een verzoek indienen bij de Belastingdienst/Douane. U kunt vrijstelling krijgen als u in Nederland woont en een van de volgende situaties is van toepassing: U heeft een personenauto of een motorrijwiel met een buitenlands kenteken en deze is door uw buitenlandse werkgever aan u ter beschikking gesteld. U heeft een personenauto of een motorrijwiel met een buitenlands kenteken en u heeft zelf een onderneming in het buitenland. Daarnaast is onder bepaalde voorwaarden vrijstelling mogelijk als u naar Nederland verhuist. 17 belasting van personenauto s en motorrijwielen (bpm)

16 6.2 Teruggaaf van BPM Teruggaaf van bpm kan alleen onder bepaalde voorwaarden. Alleen ondernemers komen voor teruggaaf van bpm in aanmerking. Een verzoek om teruggaaf van bpm moet u indienen bij het kantoor van de Belastingdienst waaronder u valt. Teruggaaf van bpm kan worden verleend voor bepaalde motorrijtuigen zoals politie- en brandweerauto s, taxi s en (dieren)ambulances. Ook bij export van motorrijtuigen die in Nederland niet zijn gebruikt, is teruggaaf mogelijk. 7 Heeft u nog vragen? Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen, dan kunt u voor meer informatie terecht bij de: BelastingTelefoon voor ondernemers: ; BelastingTelefoon Douane: ; De BelastingTelefoon voor ondernemers en de BelastingTelefoon Douane zijn bereikbaar op maandag t/m donderdag van uur en op vrijdag van uur. Vanuit het buitenland is de Belasting- Telefoon Douane bereikbaar op telefoonnummer (+31) Voor meer informatie over kentekenregistratie kunt u terecht bij de rdw: U kunt de Belastingdienst ook vinden op Internet. Het adres is Op deze site treft u algemene informatie aan over de Belastingdienst en belangrijke adressen en telefoonnummers. 18 belasting van personenauto s en motorrijwielen (bpm)

17 RDW-keuringsstations en BPMaangiftepunten Almelo Van de Broekeweg PH Almelo Tel: (0546) Fax: (0546) Openingstijden: Amsterdam Tijnmuiden AK Amsterdam Tel: (020) Fax: (020) Openingstijden: Arnhem Malburgseveerweg HK Arnhem Tel: (026) Fax: (026) Openingstijden: Elsloo Businesspark Stein MA Elsloo Tel: (043) Fax: (046) Openingstijden: Groningen Duinkerkenstraat BP Groningen Tel: (050) /16 Fax: (050) Openingstijden: ma. t/m do Heerenveen Jupiter CD Heerenveen Tel: (058) Fax: (0513) Openingstijden: ma t/m do vr s-hertogenbosch Hedikhuizerweg BC s-hertogenbosch Tel: (040) Fax: (073) Openingstijden: Nieuwegein Hollandhaven PD Nieuwegein Tel: (030) Fax: (030) Openingstijden: Rijen Haansbergseweg LJ Rijen Tel: (013) /11 Fax: (0161) Openingstijden: Roosendaal Borchwerf RG Roosendaal Tel: (0168) /72 Fax: (0165) Openingstijden: belasting van personenauto s en motorrijwielen (bpm)

18 Schiedam Calandstraat BA Schiedam Tel: (010) /39 Fax: (010) Openingstijden: Veldhoven De Run LR Veldhoven Tel: (040) Fax: (040) Openingstijden: Zwolle Ossenkamp AE Zwolle Tel: (038) Fax: (038) Openingstijden: ma t/m vr en Venlo Stanleyweg LR Venlo Tel: (077) Fax: (077) Openingstijden: Waddinxveen Coenecoop PL Waddinxveen Tel: (0180) /66 Fax: (0182) Openingstijden: Zwijndrecht Zoutverkopersstraat KJ Zwijndrecht Tel: (0180) Fax: (078) Openingstijden: ma t/m do belasting van personenauto s en motorrijwielen (bpm)

19 Dit is een uitgave van: Belastingdienst Centrum voor proces- en productontwikkeling mei 2004

Belasting van personen auto s en motor rijwielen (bpm)

Belasting van personen auto s en motor rijwielen (bpm) Belastingdienst Belasting van personen auto s en motor rijwielen (bpm) Als u zelf aangifte moet doen Hebt u in het buitenland een auto of motor gekocht? Of hebt u een bestelauto omgebouwd tot personenauto

Nadere informatie

Belasting van personen auto s en motor rijwielen (bpm)

Belasting van personen auto s en motor rijwielen (bpm) Belastingdienst Belasting van personen auto s en motor rijwielen (bpm) Als u zelf aangifte moet doen Hebt u in het buitenland een auto of motor gekocht? Of hebt u een bestelauto omgebouwd tot personenauto

Nadere informatie

Belasting van personen auto s en motor rijwielen (bpm)

Belasting van personen auto s en motor rijwielen (bpm) Belastingdienst Belasting van personen auto s en motor rijwielen (bpm) Als u zelf aangifte moet doen Hebt u in het buitenland een auto of motor gekocht? Of hebt u een bestelauto omgebouwd tot personenauto

Nadere informatie

Zelf een voertuig uitvoeren

Zelf een voertuig uitvoeren Zelf een voertuig uitvoeren 2014 1 Inhoud 1 Waarom deze brochure? 3 2 Wat moet u doen voor het uitvoeren van 4 een voertuig? 2.1 Uitvoer aanmelden bij de RDW 4 2.2 Het regelen van douanezaken 7 2.3 Uitvoer

Nadere informatie

Belasting van personen auto s en motor rijwielen (bpm)

Belasting van personen auto s en motor rijwielen (bpm) Belastingdienst Belasting van personen auto s en motor rijwielen (bpm) Als u zelf aangifte moet doen Hebt u in het buitenland een auto of motor gekocht? Of hebt u een bestelauto omgebouwd tot personenauto

Nadere informatie

Zelf een kampeerwagen invoeren of ombouwen

Zelf een kampeerwagen invoeren of ombouwen Zelf een kampeerwagen invoeren of ombouwen Maart 2012 Zelf een kampeerwagen invoeren of ombouwen 3 Inhoud 1 Waarom deze brochure? 6 2 Kampeerwagen en kentekenbewijs 7 3 Zelf een kampeerwagen invoeren 8

Nadere informatie

Zelf een voertuig uitvoeren

Zelf een voertuig uitvoeren Zelf een voertuig uitvoeren - auto - motorfiets - aanhangwagen met een toegestane maximum massa van meer dan 750 kg Januari 2005 Zelf een voertuig uitvoeren Inhoud 1 Waarom deze brochure? 5 2 Wat moet

Nadere informatie

Zelf een kampeerwagen invoeren of ombouwen

Zelf een kampeerwagen invoeren of ombouwen Zelf een kampeerwagen invoeren of ombouwen 2014 1 Inhoud 1 Waarom deze brochure? 3 2 Kampeerwagen en kentekenbewijs 3 3 Zelf een kampeerwagen invoeren 3 3.1 Toelating 4 3.2 Benodigde documenten 5 3.3 Technische

Nadere informatie

Toelichting Aangifte, melding en berekening bpm

Toelichting Aangifte, melding en berekening bpm Belastingdienst Toelichting Aangifte, melding en berekening bpm Vanaf 1 januari 2015 Algemene toelichting Met het formulier Aangifte bpm voor niet-vergunninghouders doet u aangifte voor de belasting van

Nadere informatie

Tarievenlijst Oude bpm tarieven (vanaf 1993)

Tarievenlijst Oude bpm tarieven (vanaf 1993) Belastingdienst Tarievenlijst Oude bpm tarieven (vanaf 1993) BPM 065 1Z*2FD Oude bpm-tarieven (vanaf 1993) Moet u voor een gebruikt motorrijtuig (personen auto, motor of bestelauto) bpm betalen? Dan hoeft

Nadere informatie

Samengestelde voertuigen en het kenteken

Samengestelde voertuigen en het kenteken Samengestelde voertuigen en het kenteken 2014 1 Inhoud 1 Waarom deze brochure 3 2 Samengestelde voertuigen en het kenteken 3 3 Restauratie van historische voertuigen 5 4 Ingrijpende reparaties van voertuigen

Nadere informatie

Zodra het kenteken van een bestel auto op uw naam staat, moet u motor rijtuigen belasting betalen. Ook als u de bestelauto niet gebruikt.

Zodra het kenteken van een bestel auto op uw naam staat, moet u motor rijtuigen belasting betalen. Ook als u de bestelauto niet gebruikt. Belastingdienst Bestelauto s Motorrijtuigenbelasting Zodra het kenteken van een bestel auto op uw naam staat, moet u motor rijtuigen belasting betalen. Ook als u de bestelauto niet gebruikt. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Zodra een bestel auto op uw naam staat, moet u motor rijtuigen belasting betalen. Ook als u de bestelauto niet gebruikt.

Zodra een bestel auto op uw naam staat, moet u motor rijtuigen belasting betalen. Ook als u de bestelauto niet gebruikt. Belastingdienst Bestelauto s Motorrijtuigenbelasting Zodra een bestel auto op uw naam staat, moet u motor rijtuigen belasting betalen. Ook als u de bestelauto niet gebruikt. Er zijn verschillende tarieven

Nadere informatie

Tarieven met ingang van 1 juli 2012

Tarieven met ingang van 1 juli 2012 12345 Tarieven met ingang van 1 juli 2012 Motorrijtuigenbelasting In deze brochure vindt u de tarieven van motor rijtuigenbelasting voor motoren, personenauto s, bestelauto s, autobussen en vrachtauto

Nadere informatie

Tarieven met ingang van 1 januari 2013

Tarieven met ingang van 1 januari 2013 12345 Tarieven met ingang van 1 januari 2013 Motorrijtuigenbelasting In deze brochure vindt u de tarieven van motor rijtuigenbelasting voor motoren, personenauto s, bestelauto s, autobussen en vrachtauto

Nadere informatie

Tarieven met ingang van 1 april 2011

Tarieven met ingang van 1 april 2011 12345 Tarieven met ingang van 1 april 2011 Motorrijtuigenbelasting In deze brochure vindt u de tarieven van motor rijtuigenbelasting voor motoren, personenauto s, bestelauto s, autobussen en vrachtauto

Nadere informatie

Tarieven met ingang van 1 januari 2011

Tarieven met ingang van 1 januari 2011 12345 Tarieven met ingang van 1 januari 2011 Motorrijtuigenbelasting In deze brochure vindt u de tarieven van motor rijtuigenbelasting voor motoren, personenauto s, bestelauto s, autobussen en vrachtauto

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992

Uitvoeringsregeling belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 Uitvoeringsregeling belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 De Staatssecretaris van Financiën, Gelet op de artikelen 3, vierde en vijfde lid, 4, tweede lid, 6, derde lid, 8, eerste lid, 9,

Nadere informatie

RDW. Samengestelde voertuigen en het kenteken

RDW. Samengestelde voertuigen en het kenteken Samengestelde voertuigen en het kenteken Januari 2003 Inhoud 1 Waarom deze brochure 4 2 Samengestelde voertuigen en het kenteken 5 3 Restauratie van historische voertuigen 6 4 Ingrijpende reparaties van

Nadere informatie

Personenauto s. Motorrijtuigenbelasting. Belastingdienst

Personenauto s. Motorrijtuigenbelasting. Belastingdienst Belastingdienst Personenauto s Motorrijtuigenbelasting Zodra het kenteken van een personenauto op uw naam staat, moet u motorrijtuigenbelasting betalen. Ook als u de personenauto niet gebruikt. In deze

Nadere informatie

Teruggaaf van bpm voor taxi s

Teruggaaf van bpm voor taxi s Belastingdienst Teruggaaf van bpm voor taxi s en personenauto s die voor openbaar vervoer worden gebruikt Gebruikt u een personenauto voor taxivervoer of openbaar vervoer? Dan kunt u de belasting van personenauto

Nadere informatie

Personenauto s. Motorrijtuigenbelasting. Belastingdienst

Personenauto s. Motorrijtuigenbelasting. Belastingdienst Belastingdienst Personenauto s Motorrijtuigenbelasting Zodra een personenauto op uw naam staat, moet u motorrijtuigenbelasting betalen. Ook als u de personenauto niet gebruikt. In deze brochure leest u

Nadere informatie

Teruggaaf van BPM voor taxi s en personenauto s die voor openbaar vervoer worden gebruikt

Teruggaaf van BPM voor taxi s en personenauto s die voor openbaar vervoer worden gebruikt 2006 Teruggaaf van BPM voor taxi s en personenauto s die voor openbaar vervoer In deze brochure leest u hoe u de belasting van personenauto s en motorrijwielen (BPM) voor personenauto s die voor taxivervoer

Nadere informatie

Zodra een bestel auto op uw naam staat, moet u motor rijtuigen belasting betalen. Ook als u de bestelauto niet gebruikt.

Zodra een bestel auto op uw naam staat, moet u motor rijtuigen belasting betalen. Ook als u de bestelauto niet gebruikt. Belastingdienst Bestelauto s Motorrijtuigenbelasting Zodra een bestel auto op uw naam staat, moet u motor rijtuigen belasting betalen. Ook als u de bestelauto niet gebruikt. Er zijn verschillende tarieven

Nadere informatie

Autotelex BV Jansbuitensingel 20 6811 AD Arnhem 0900-2886835 Faxnummer 026-3700040 info@autotelex.nl

Autotelex BV Jansbuitensingel 20 6811 AD Arnhem 0900-2886835 Faxnummer 026-3700040 info@autotelex.nl 12345 Aangifte Bpm Vanaf 1 januari 2010 Gebruiksaanwijzing Waarom dit formulier? Met dit formulier doet u aangifte van belasting van personenauto s en motorrijwielen (bpm). Wilt u een personenauto of motor

Nadere informatie

Motoren. Motorrijtuigenbelasting

Motoren. Motorrijtuigenbelasting Motoren Motorrijtuigenbelasting Zodra het kentekenbewijs van een motor op uw naam staat, moet u motorrijtuigenbelasting betalen. Ook als u niet met uw motor op de weg rijdt. In deze brochure leest u alles

Nadere informatie

Motoren. Motorrijtuigenbelasting. Belastingdienst

Motoren. Motorrijtuigenbelasting. Belastingdienst Belastingdienst Motoren Motorrijtuigenbelasting Zodra een motor op uw naam staat, moet u motorrijtuigenbelasting betalen. Ook als u niet met uw motor op de weg rijdt. In deze brochure leest u alles over

Nadere informatie

Bestelauto s. Motorrijtuigenbelasting

Bestelauto s. Motorrijtuigenbelasting Bestelauto s Motorrijtuigenbelasting Zodra het kentekenbewijs van een bestelauto op uw naam staat, moet u motorrijtuigenbelasting gaan betalen. Ook als u de bestelauto auto niet gebruikt. Ook betaalt u

Nadere informatie

Belasting op personenauto s en motorrijwielen, afschrijvingslijn, mogelijkheid tot tegenbewijs

Belasting op personenauto s en motorrijwielen, afschrijvingslijn, mogelijkheid tot tegenbewijs tegenbewijs 1 Belasting op personenauto s en motorrijwielen, afschrijvingslijn, mogelijkheid tot tegenbewijs Belastingdienst/Centrum voor proces- en productontwikkeling, Keten aangiftebelastingen, team

Nadere informatie

AUTOBELASTINGEN IN BELASTINGPLAN 2015

AUTOBELASTINGEN IN BELASTINGPLAN 2015 AUTOBELASTINGEN IN BELASTINGPLAN 1 e editie 17 september 2014 Ingangsdatum en looptijden Ingangsdatum van alle maatregelen is 1 januari, tenzij anders vermeld. De looptijd van de in het Belastingplan opgenomen

Nadere informatie

Toelichting Aangifte, melding en berekening bpm

Toelichting Aangifte, melding en berekening bpm Belastingdienst Toelichting Aangifte, melding en berekening bpm Vanaf 1 januari 2017 Algemene toelichting Met het formulier Aangifte bpm voor niet-vergunninghouders doet u aangifte voor de belasting van

Nadere informatie

Belasting van personenauto s en motorrijwielen, Motorrijtuigenbelasting, bestelauto s, ondernemers, gehandicapten

Belasting van personenauto s en motorrijwielen, Motorrijtuigenbelasting, bestelauto s, ondernemers, gehandicapten Belasting van personenauto s en motorrijwielen, Motorrijtuigenbelasting, bestelauto s, ondernemers, gehandicapten 1 Belasting van personenauto s en motorrijwielen, Motorrijtuigenbelasting, bestelauto s,

Nadere informatie

Hoofdstuk 15 Specifieke wetten en regels ten aanzien van motorrijtuigen

Hoofdstuk 15 Specifieke wetten en regels ten aanzien van motorrijtuigen Hoofdstuk 15 Specifieke wetten en regels ten aanzien van motorrijtuigen Paragraaf 15.1 1. Algemeen a. Welke wettelijke verplichtingen brengt het in bezit hebben van een motorrijtuig met zich mee? b. Omschrijf

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mercedes-Benz E-klasse Combi 320 Avantgarde 4M

Finnik Autorapport Mercedes-Benz E-klasse Combi 320 Avantgarde 4M KX-473-N Finnik Autorapport Mercedes-Benz E-klasse Combi 320 Avantgarde 4M Deze Mercedes-Benz E-klasse Combi komt uit 1998, werd geleverd van 01-06-1997 tot 01-07-1999 en kostte toen 75.813,-. Deze geïmporteerde

Nadere informatie

Wonen in Nederland en werken in Duitsland

Wonen in Nederland en werken in Duitsland 12345 20 Aanvullende toelichting Bij aangifte inkomstenbelasting 20 Wordt deze aanvullende toelichting gebruikt voor het invullen van een F-biljet? Dan wordt met u, uw of uzelf de overleden belastingplichtige

Nadere informatie

Autokosten en uw onderneming Spelregels kostenaftrek, BTW verrekening, privé bijtelling

Autokosten en uw onderneming Spelregels kostenaftrek, BTW verrekening, privé bijtelling Autokosten en uw onderneming Spelregels kostenaftrek, BTW verrekening, privé bijtelling (bron: belastingdienst.nl augustus 2012) Als ondernemer hebt u misschien een personenauto of een bestelauto nodig

Nadere informatie

Finnik Autorapport Volvo V T5 Summum

Finnik Autorapport Volvo V T5 Summum GG-148-L Finnik Autorapport Volvo V70 2.0 T5 Summum Deze Volvo V70 komt uit 2015, werd geleverd van 11-11-2013 tot 31-07-2015 en kostte toen 57.689,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds 2015 op

Nadere informatie

Belasting van personenauto s en motorrijwielen, motorrijtuigenbelasting, bestelauto s, ondernemers, gehandicapten

Belasting van personenauto s en motorrijwielen, motorrijtuigenbelasting, bestelauto s, ondernemers, gehandicapten FI Belasting van personenauto s en motorrijwielen, motorrijtuigenbelasting, bestelauto s, ondernemers, gehandicapten 1 juni 2005, nr. CPP2005/1200M Belastingdienst/Centrum voor procesen productontwikkeling,

Nadere informatie

Finnik Autorapport Volkswagen Golf Variant 2.0 TDI Highline

Finnik Autorapport Volkswagen Golf Variant 2.0 TDI Highline 9-THS-70 Finnik Autorapport Volkswagen Golf Variant 2.0 TDI Highline Deze Volkswagen Golf Variant komt uit 2009, werd geleverd van 01-09-2008 tot 31-10-2009 en kostte toen 35.255,-. Deze geïmporteerde

Nadere informatie

Finnik Autorapport Volvo V CNG Summum

Finnik Autorapport Volvo V CNG Summum JK-149-P Finnik Autorapport Volvo V70 2.4 CNG Summum Deze Volvo V70 komt uit 2004, werd geleverd van 14-06-2004 tot 02-10-2006 en kostte toen 68.133,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds 2017

Nadere informatie

Finnik Autorapport Toyota Auris 1.8 Full Hybrid Lim.

Finnik Autorapport Toyota Auris 1.8 Full Hybrid Lim. GR-084-B Finnik Autorapport Toyota Auris 1.8 Full Hybrid Lim. Deze Toyota Auris komt uit 2012, werd geleverd van 15-02-2012 tot 31-12-2012 en kostte toen 21.344,-. Deze geïmporteerde personenauto staat

Nadere informatie

Finnik Autorapport Volvo XC T Summum

Finnik Autorapport Volvo XC T Summum JT-007-R Finnik Autorapport Volvo XC70 2.5 T Summum Deze Volvo XC70 komt uit 2004, werd geleverd van 14-06-2004 tot 31-08-2007 en kostte toen 65.300,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds 2016

Nadere informatie

Finnik Autorapport Peugeot 308 SW 1.6 HDiF X-Line

Finnik Autorapport Peugeot 308 SW 1.6 HDiF X-Line KN-060-B Finnik Autorapport Peugeot 308 SW 1.6 HDiF X-Line Deze Peugeot 308 SW komt uit 2008, werd geleverd van 01-04-2008 tot 30-09-2010 en kostte toen 26.700,-. Deze geïmporteerde personenauto staat

Nadere informatie

Finnik Autorapport Suzuki Alto 1.0 Base VVT

Finnik Autorapport Suzuki Alto 1.0 Base VVT JL-426-D Finnik Autorapport Suzuki Alto 1.0 Base VVT Deze Suzuki Alto komt uit 2014, werd geleverd van 01-07-2012 tot 31-12-2013 en kostte toen 9.963,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds 2016

Nadere informatie

1. Een scharnierend of uitneembaar gedeelte op die plaats waar noodzakelijk onderhoud moet worden gepleegd;

1. Een scharnierend of uitneembaar gedeelte op die plaats waar noodzakelijk onderhoud moet worden gepleegd; Belasting van Personenauto s en motorrijwielen. Inrichtingseisen bestelauto s 1 Belasting van Personenauto s en motorrijwielen. Inrichtingseisen bestelauto s Belastingdienst/Centrum voor proces- en productontwikkeling,

Nadere informatie

Finnik Autorapport Ford Mondeo Wagon 1.6 Atlantic

Finnik Autorapport Ford Mondeo Wagon 1.6 Atlantic TV-GB-48 Finnik Autorapport Ford Mondeo Wagon 1.6 Atlantic Deze Ford Mondeo Wagon komt uit 1998, werd geleverd van 25-06-1998 tot 30-07-1999 en kostte toen 18.677,-. Deze originele Nederlandse personenauto

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mercedes-Benz R-klasse 320 CDI Lang 4-Matic

Finnik Autorapport Mercedes-Benz R-klasse 320 CDI Lang 4-Matic 25-ZHD-1 Finnik Autorapport Mercedes-Benz R-klasse 320 CDI Lang 4-Matic Deze Mercedes-Benz R-klasse komt uit 2006, werd geleverd van 01-03-2006 tot 31-08-2007 en kostte toen 95.841,-. Deze geïmporteerde

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSHE:2015:2518

ECLI:NL:GHSHE:2015:2518 ECLI:NL:GHSHE:2015:2518 Instantie Datum uitspraak 02-07-2015 Datum publicatie 14-08-2015 Zaaknummer 14-00962 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof 's-hertogenbosch

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Belasting van personenauto s en motorrijwielen

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Belasting van personenauto s en motorrijwielen STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 7106 14 maart 2014 Belasting van personenauto s en motorrijwielen 4 maart 2014 nr. BLKB 2014/127M Belastingdienst / Directie

Nadere informatie

Finnik Autorapport Audi A3 Sportback 1.4 e-tron Attr. PL+

Finnik Autorapport Audi A3 Sportback 1.4 e-tron Attr. PL+ GL-519-B Finnik Autorapport Audi A3 Sportback 1.4 e-tron Attr. PL+ Deze Audi A3 Sportback komt uit 2015, werd geleverd van 01-08-2014 tot 31-07-2016 en kostte toen 49.669,-. Deze geïmporteerde personenauto

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mercedes-Benz C-klasse 200 Esprit

Finnik Autorapport Mercedes-Benz C-klasse 200 Esprit 79-DJ-HF Finnik Autorapport Mercedes-Benz C-klasse 200 Esprit Deze Mercedes-Benz C-klasse komt uit 1999, werd geleverd van 17-07-1993 tot 01-05-2000 en kostte toen 34.992,-. Deze originele Nederlandse

Nadere informatie

Wet op de belasting van personenauto s en motorrijwielen 1992. Uitvoeringsbesluit belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 (Stb.

Wet op de belasting van personenauto s en motorrijwielen 1992. Uitvoeringsbesluit belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 (Stb. Belasting van personenauto s en motorrijwielen Belastingdienst / Directie Vaktechniek Belastingen Besluit van 4 maart 2014, nr. BLKB 2014/127M. De Staatssecretaris van Financiën heeft het volgende besloten.

Nadere informatie

Finnik Autorapport Kia Venga 1.6 CVVT X-tra

Finnik Autorapport Kia Venga 1.6 CVVT X-tra NF-984-T Finnik Autorapport Kia Venga 1.6 CVVT X-tra Deze Kia Venga komt uit 2011, werd geleverd van 01-11-2009 tot 30-04-2012 en kostte toen 21.734,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds 2017

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Belasting van personenauto s en motorrijwielen

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Belasting van personenauto s en motorrijwielen STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 42967 2 december 2015 Belasting van personenauto s en motorrijwielen 23 november 2015 nr. BLKB 2015/1382M Belastingdienst

Nadere informatie

Finnik Autorapport Renault Scénic 1.6 Authentique

Finnik Autorapport Renault Scénic 1.6 Authentique KP-548-B Finnik Autorapport Renault Scénic 1.6 Authentique Deze Renault Scénic komt uit 2013, werd geleverd van 01-04-2009 tot 30-06-2011 en kostte toen 26.685,-. Deze geïmporteerde personenauto staat

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mercedes-Benz GLC-klasse 220 d 4M. Edition 1

Finnik Autorapport Mercedes-Benz GLC-klasse 220 d 4M. Edition 1 HL-662-L Finnik Autorapport Mercedes-Benz GLC-klasse 220 d 4M. Edition 1 Deze Mercedes-Benz GLC-klasse komt uit 2015, werd geleverd van 03-07-2015 tot 31-10-2016 en kostte toen 75.160,-. Deze geïmporteerde

Nadere informatie

Wet op de belasting van personenauto s en motorrijwielen 1992. Uitvoeringsbesluit belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 (Stb.

Wet op de belasting van personenauto s en motorrijwielen 1992. Uitvoeringsbesluit belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 (Stb. Belasting van personenauto s en motorrijwielen Belastingdienst / Directie Vaktechniek Belastingen Besluit van 17 december 2014, nr. BLKB 2014/2067M, De Staatssecretaris van Financiën heeft het volgende

Nadere informatie

Finnik Autorapport smart forfour 1.0 Passion

Finnik Autorapport smart forfour 1.0 Passion 4-XXS-73 Finnik Autorapport smart forfour 1.0 Passion Deze smart forfour komt uit 2014 en kostte toen 16.328,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds 2014 op kenteken, is voorzien van een

Nadere informatie

Winst uit onderneming

Winst uit onderneming 12 IB 170-1T21FD Was u in 2012 ondernemer of medegerechtigde in een onderneming? Dan had u winst uit onderneming. In deze aanvullende toelichting vindt u meer informatie over het privégebruik van een woning

Nadere informatie

Notitie: privégebruik auto van de zaak

Notitie: privégebruik auto van de zaak Notitie: privégebruik auto van de zaak Hebt u een personenauto of een bestelauto tot uw bedrijfsvermogen gerekend? En wordt deze auto door u of uw personeel ook privé gebruikt? U kunt dan de btw op de

Nadere informatie

Finnik Autorapport smart city-coupé smart limited/1

Finnik Autorapport smart city-coupé smart limited/1 XG-DN-31 Finnik Autorapport smart city-coupé smart limited/1 Deze smart city-coupé komt uit 1998, werd geleverd van 01-10-1998 tot 08-03-1999 en kostte toen 11.777,-. Deze originele Nederlandse personenauto

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mercedes-Benz E-klasse Estate 200 CDI Bns Class

Finnik Autorapport Mercedes-Benz E-klasse Estate 200 CDI Bns Class 75-LTZ-8 Finnik Autorapport Mercedes-Benz E-klasse Estate 200 CDI Bns Class Deze Mercedes-Benz E-klasse Estate komt uit 2010, werd geleverd van 21-11-2009 tot 31-03-2013 en kostte toen 56.962,-. Deze originele

Nadere informatie

Inhoud. 1 Voor wie is deze informatie? 4

Inhoud. 1 Voor wie is deze informatie? 4 Inhoud 1 Voor wie is deze informatie? 4 2 U verhuist vanuit een EU-land naar Nederland 5 2.1 Persoonlijke goederen 5 2.2 Auto of motor 6 2.3 Huisdieren 7 3 U verhuist vanuit een niet-eu-land naar Nederland

Nadere informatie

Finnik Autorapport Nissan Note 1.2 DIG-S Acenta

Finnik Autorapport Nissan Note 1.2 DIG-S Acenta HB-400-R Finnik Autorapport Nissan Note 1.2 DIG-S Acenta Deze Nissan Note komt uit 2015, werd geleverd van 01-10-2013 tot 31-03-2017 en kostte toen 20.330,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat

Nadere informatie

Finnik Autorapport BMW 3-serie 318i Executive

Finnik Autorapport BMW 3-serie 318i Executive NJ-171-K Finnik Autorapport BMW 3-serie 318i Executive Deze BMW 3-serie komt uit 2007, werd geleverd van 01-09-2005 tot 30-09-2007 en kostte toen 39.668,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds 2017

Nadere informatie

Finnik Autorapport Toyota iq 1.0 VVTi Comfort

Finnik Autorapport Toyota iq 1.0 VVTi Comfort 30-PZN-3 Finnik Autorapport Toyota iq 1.0 VVTi Comfort Deze Toyota iq komt uit 2009, werd geleverd van 23-01-2009 tot 31-12-2013 en kostte toen 12.990,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds 2011

Nadere informatie

Finnik Autorapport Skoda Citigo 1.0 Grt. Drive

Finnik Autorapport Skoda Citigo 1.0 Grt. Drive 3-THN-60 Finnik Autorapport Skoda Citigo 1.0 Grt. Drive Deze Skoda Citigo komt uit 2014, werd geleverd van 01-01-2014 tot 30-06-2014 en kostte toen 11.469,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat

Nadere informatie

Finnik Autorapport Chevrolet Matiz 0.8 Style

Finnik Autorapport Chevrolet Matiz 0.8 Style 89-ZJ-RG Finnik Autorapport Chevrolet Matiz 0.8 Style Deze Chevrolet Matiz komt uit 2008, werd geleverd van 01-09-2006 tot 31-05-2008 en kostte toen 11.213,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mazda Demio 1.3 Exclusive

Finnik Autorapport Mazda Demio 1.3 Exclusive 53-GG-DJ Finnik Autorapport Mazda Demio 1.3 Exclusive Deze Mazda Demio komt uit 2000, werd geleverd van 01-05-2000 tot 01-07-2002 en kostte toen 13.736,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat

Nadere informatie

Finnik Autorapport Peugeot V Blue Lease

Finnik Autorapport Peugeot V Blue Lease NX-997-L Finnik Autorapport Peugeot 107 1.0-12V Blue Lease Deze Peugeot 107 komt uit 2012, werd geleverd van 20-09-2011 tot 31-03-2012 en kostte toen 9.885,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds

Nadere informatie

Finnik Autorapport Volkswagen Golf 1.9 TDI Trendline

Finnik Autorapport Volkswagen Golf 1.9 TDI Trendline 44-RR-LF Finnik Autorapport Volkswagen Golf 1.9 TDI Trendline Deze Volkswagen Golf komt uit 2005, werd geleverd van 01-05-2004 tot 30-11-2007 en kostte toen 24.388,-. Deze originele Nederlandse personenauto

Nadere informatie

Finnik Autorapport Renault Captur 0.9 TCe Dynamique

Finnik Autorapport Renault Captur 0.9 TCe Dynamique KL-403-J Finnik Autorapport Renault Captur 0.9 TCe Dynamique Deze Renault Captur komt uit 2016 en kostte toen 21.985,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds 2016 op kenteken, is voorzien van een

Nadere informatie

Finnik Autorapport Opel Corsa V Berlin

Finnik Autorapport Opel Corsa V Berlin 2-XHG-71 Finnik Autorapport Opel Corsa 1.2-16V Berlin Deze Opel Corsa komt uit 2013, werd geleverd van 01-10-2012 tot 31-01-2015 en kostte toen 15.395,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds 2014

Nadere informatie

Finnik Autorapport Volkswagen Polo 1.4

Finnik Autorapport Volkswagen Polo 1.4 ST-SP-98 Finnik Autorapport Volkswagen Polo 1.4 Deze Volkswagen Polo komt uit 1998, werd geleverd van 01-08-1995 tot 01-07-2000 en kostte toen 13.182,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds

Nadere informatie

Finnik Autorapport Ford Puma V

Finnik Autorapport Ford Puma V SV-TB-74 Finnik Autorapport Ford Puma 1.7-16V Deze Ford Puma komt uit 1998, werd geleverd van 04-12-1997 tot 01-06-2002 en kostte toen 19.668,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds 1998

Nadere informatie

Finnik Autorapport DFSK K-serie K01H 1.3 CNG

Finnik Autorapport DFSK K-serie K01H 1.3 CNG VP-430-H Finnik Autorapport DFSK K-serie K01H 1.3 CNG Deze DFSK K-serie komt uit 2015, werd geleverd van 01-01-2013 tot 31-03-2017 en kostte toen 25.672,-. Deze originele Nederlandse bedrijfswagen staat

Nadere informatie

WT04-07-12 Informatie voor houders van een bestelauto die is aangepast voor het vervoer van een gehandicapte

WT04-07-12 Informatie voor houders van een bestelauto die is aangepast voor het vervoer van een gehandicapte WT04-07-12 Informatie voor houders van een bestelauto die is aangepast voor het vervoer van een gehandicapte Als u een bestelauto heeft die is aangepast voor het vervoer van een gehandicapte, kan het volgende

Nadere informatie

1.1. Inleiding...1. 1.2. DGA: ondernemer?...1. 2.1. Inleiding...3. 2.2. Hoeveel bijtelling?... 3. 2.3. De hybrideauto van de zaak...

1.1. Inleiding...1. 1.2. DGA: ondernemer?...1. 2.1. Inleiding...3. 2.2. Hoeveel bijtelling?... 3. 2.3. De hybrideauto van de zaak... 1. Goed om vooraf te weten 1.1. Inleiding...1 1.2. DGA: ondernemer?...1 2. Bijtelling wegens privégebruik 2.1. Inleiding...3 2.2. Hoeveel bijtelling?... 3 2.3. De hybrideauto van de zaak...4 2.4. Bijtellingspercentage

Nadere informatie

Finnik Autorapport bmw ACTIVE E

Finnik Autorapport bmw ACTIVE E 03-THB-2 Finnik Autorapport bmw ACTIVE E Deze bmw ACTIVE E komt uit 2012 en kostte toen 46.172,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds 2012 op kenteken, is voorzien van een elektriciteit

Nadere informatie

Finnik Autorapport Seat Leon V Stella

Finnik Autorapport Seat Leon V Stella 27-PN-FB Finnik Autorapport Seat Leon 1.6-16V Stella Deze Seat Leon komt uit 2004, werd geleverd van 01-10-2000 tot 31-08-2005 en kostte toen 18.967,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mitsubishi Outlander 2.0 PHEV Instyle

Finnik Autorapport Mitsubishi Outlander 2.0 PHEV Instyle 4-SVS-02 Finnik Autorapport Mitsubishi Outlander 2.0 PHEV Instyle Deze Mitsubishi Outlander komt uit 2013, werd geleverd van 01-01-2013 tot 31-10-2015 en kostte toen 49.679,-. Deze originele Nederlandse

Nadere informatie

Finnik Autorapport Dacia Logan 1.4

Finnik Autorapport Dacia Logan 1.4 50-SV-HZ Finnik Autorapport Dacia Logan 1.4 Deze Dacia Logan komt uit 2006, werd geleverd van 21-09-2005 tot 30-06-2008 en kostte toen 8.496,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds 2006

Nadere informatie

Finnik Autorapport Fiat Panda 900 Young

Finnik Autorapport Fiat Panda 900 Young 67-GJ-PN Finnik Autorapport Fiat Panda 900 Young Deze Fiat Panda komt uit 2000, werd geleverd van 01-06-1994 tot 01-03-2001 en kostte toen 5.700,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds 2000

Nadere informatie

Finnik Autorapport Volkswagen Golf Plus 1.4 Easyline

Finnik Autorapport Volkswagen Golf Plus 1.4 Easyline GV-781-K Finnik Autorapport Volkswagen Golf Plus 1.4 Easyline Deze Volkswagen Golf Plus komt uit 2010, werd geleverd van 01-04-2009 tot 30-09-2012 en kostte toen 22.671,-. Deze geïmporteerde personenauto

Nadere informatie

Regeling tot wijziging van de Uitvoeringsregeling belasting van personenauto s en motorrijwielen 1992

Regeling tot wijziging van de Uitvoeringsregeling belasting van personenauto s en motorrijwielen 1992 Regeling tot wijziging van de Uitvoeringsregeling belasting van personenauto s en motorrijwielen 1992 1 Regeling tot wijziging van de Uitvoeringsregeling belasting van personenauto s en motorrijwielen

Nadere informatie

Finnik Autorapport Volkswagen Passat 2.0 TSI 4M. Highline

Finnik Autorapport Volkswagen Passat 2.0 TSI 4M. Highline HG-700-Z Finnik Autorapport Volkswagen Passat 2.0 TSI 4M. Highline Deze Volkswagen Passat komt uit 2015 en kostte toen 66.333,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds 2015 op kenteken, is

Nadere informatie

Finnik Autorapport Daihatsu Gran Move 1.6i-16V CX

Finnik Autorapport Daihatsu Gran Move 1.6i-16V CX ZD-HF-43 Finnik Autorapport Daihatsu Gran Move 1.6i-16V CX Deze Daihatsu Gran Move komt uit 1999, werd geleverd van 02-02-1999 tot 11-06-2002 en kostte toen 15.055,-. Deze originele Nederlandse personenauto

Nadere informatie

Finnik Autorapport Fiat Grande Punto V Dynamic

Finnik Autorapport Fiat Grande Punto V Dynamic HR-861-X Finnik Autorapport Fiat Grande Punto 1.4-16V Dynamic Deze Fiat Grande Punto komt uit 2008, werd geleverd van 01-07-2007 tot 31-01-2008 en kostte toen 15.980,-. Deze geïmporteerde personenauto

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mercedes-Benz GLE-klasse Coupé 350 d 4MATIC

Finnik Autorapport Mercedes-Benz GLE-klasse Coupé 350 d 4MATIC HT-668-K Finnik Autorapport Mercedes-Benz GLE-klasse Coupé 350 d 4MATIC Deze Mercedes-Benz GLE-klasse Coupé komt uit 2015 en kostte toen 102.702,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds 2016 op kenteken,

Nadere informatie

Finnik Autorapport Hyundai Matrix 1.8i GLS

Finnik Autorapport Hyundai Matrix 1.8i GLS 25-LT-KP Finnik Autorapport Hyundai Matrix 1.8i GLS Deze Hyundai Matrix komt uit 2003, werd geleverd van 15-07-2001 tot 06-07-2004 en kostte toen 19.220,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat

Nadere informatie

Finnik Autorapport Honda CR-V 2.0i Elegance

Finnik Autorapport Honda CR-V 2.0i Elegance 23-XS-DF Finnik Autorapport Honda CR-V 2.0i Elegance Deze Honda CR-V komt uit 2007, werd geleverd van 01-12-2006 tot 31-03-2010 en kostte toen 38.110,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds

Nadere informatie

Finnik Autorapport smart fortwo coupé 0.7 passion

Finnik Autorapport smart fortwo coupé 0.7 passion 40-NT-HR Finnik Autorapport smart fortwo coupé 0.7 passion Deze smart fortwo coupé komt uit 2004, werd geleverd van 01-01-2004 tot 31-12-2006 en kostte toen 13.651,-. Deze originele Nederlandse personenauto

Nadere informatie

FACTSHEET WIJZIGINGEN BELASTINGEN AUTO 2009

FACTSHEET WIJZIGINGEN BELASTINGEN AUTO 2009 FACTSHEET WIJZIGINGEN BELASTINGEN AUTO 2009 Verhoging MRB-tarief per 1 januari 2009 De afbouw van de BPM wordt net als in 2008 gefinancierd door een verhoging van het rijksdeel van de MRB. De stijging

Nadere informatie

Finnik Autorapport MG TF 1.8 TF 135

Finnik Autorapport MG TF 1.8 TF 135 45-RF-DD Finnik Autorapport MG TF 1.8 TF 135 Deze MG TF komt uit 2003, werd geleverd van 15-01-2002 tot 31-07-2005 en kostte toen 30.290,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds 2005 op kenteken,

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mercedes-Benz C-klasse Sportcoupé 180 K. Class

Finnik Autorapport Mercedes-Benz C-klasse Sportcoupé 180 K. Class 71-LB-PB Finnik Autorapport Mercedes-Benz C-klasse Sportcoupé 180 K. Class Deze Mercedes-Benz C-klasse Sportcoupé komt uit 2002, werd geleverd van 01-06-2002 tot 01-02-2003 en kostte toen 34.326,-. Deze

Nadere informatie

Finnik Autorapport Fiat Panda 0.9 TwinAir Sempre

Finnik Autorapport Fiat Panda 0.9 TwinAir Sempre 68-ZGT-6 Finnik Autorapport Fiat Panda 0.9 TwinAir Sempre Deze Fiat Panda komt uit 2012, werd geleverd van 01-10-2012 tot 31-01-2013 en kostte toen 12.946,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat

Nadere informatie

Finnik Autorapport Volkswagen Polo 1.2 TDI Bl.M. Comfl.

Finnik Autorapport Volkswagen Polo 1.2 TDI Bl.M. Comfl. 92-RPG-7 Finnik Autorapport Volkswagen Polo 1.2 TDI Bl.M. Comfl. Deze Volkswagen Polo komt uit 2011, werd geleverd van 01-01-2010 tot 30-04-2014 en kostte toen 19.131,-. Deze originele Nederlandse personenauto

Nadere informatie

Finnik Autorapport Volvo C30 1.6D S/S Kinetic

Finnik Autorapport Volvo C30 1.6D S/S Kinetic 24-LPR-2 Finnik Autorapport Volvo C30 1.6D S/S Kinetic Deze Volvo C30 komt uit 2010, werd geleverd van 09-11-2009 tot 31-12-2010 en kostte toen 27.320,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds

Nadere informatie

DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012

DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012 DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012 VERSIEPRIJZEN LOGAN VAN/PICK-UP Dacia Logan Van Motor Uitvoering CATALOGUSPRIJS BTW BPM* CONSUMENTENPRIJS Netto INCL. BTW en BPM 1.6 MPI 85 Euro 5 Logan

Nadere informatie