Belangstelling voor Glasvezel op Kellen, Latenstein, Westroijen en Medel groeit met de dag!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Belangstelling voor Glasvezel op Kellen, Latenstein, Westroijen en Medel groeit met de dag!"

Transcriptie

1 actueel uitgave 3 voorjaar 2013 OCT actueel is een uitgave van de Ondernemers Coöperatie Tiel Belangstelling voor Glasvezel op Kellen, Latenstein, Westroijen en Medel groeit met de dag! Sinds augustus 2012 is het eerste bedrijf aangesloten op het netwerk van Glasnet Tiel. Veel bedrijven op de bedrijventerreinen Kellen, Latenstein, Westroijen en Medel hebben Glasnet Tiel al gevonden. In korte tijd is Glasnet Tiel gegroeid van 50 naar bijna 100 glasvezelaansluitingen. Daar zijn wij erg blij mee. Bijna dagelijks hebben wij contact met bedrijven op een van de vier bedrijventerreinen of hun ICT-adviseur, wat veelal leidt tot het afsluiten van een contract. Hoe meer klanten, hoe lager het tarief Glasvezel biedt u veel voordeel. Glasnet Tiel is van, voor, door ondernemers. Dit betekent dat wij uitsluitend werken vanuit het belang van de Tielse collega-ondernemers op de vier bedrijventerreinen. Doordat er geen winstoogmerk is, is Glasnet Tiel veruit voordeliger dan de meeste leveranciers. Naarmate meer klanten zich aansluiten zal het maandtarief niet stijgen, maar juist dalen! Glasvezel, glashelder voor u Glasvezel is niet voor iedereen glashelder. Het roept soms de nodige vragen op. Hiernaast een korte uitleg. Laag 1 Dit is het ondergrondse netwerk op onze industrieterreinen. Deze heeft Glasnet Tiel zelf aan laten leggen en bevat knooppunten om alle vezels aan elkaar te verbinden. Dit netwerk heeft twee afzonderlijke verbindingen met het hoofdknooppunt van Nederland in Amsterdam waardoor de meest optimale beschikbaarheid is gewaarborgd. Laag 2 Dit is de Internet Access. Hiervoor kunt u bij een Internet Accessprovider een contract afsluiten. Het basiscontract bij Glasnet Tiel voorziet in een basis Internet Access van 10 Mbps. Dit is om u op weg te helpen. Deze 10 Mbps is niet uitbreidbaar, heeft geen vast IP-adres en is slechts bedoeld voor simpel surfen en webmailverkeer. Indien uw bedrijf meer capaciteit nodig heeft of afhankelijk is van meer kritische toepassingen is het uiteraard mogelijk extra professionele diensten af te nemen en een eigen Internet Access contract af te sluiten.

2 Laag 3 Dit betreft het aansluiten van andere dienstenleveranciers. Als laag 1 en 2 zijn gerealiseerd, kunt u kiezen uit een grote variatie van diensten (zie volgende pagina) aangeboden door diverse dienstenleveranciers. Dienstenoverzicht: Telefonie (VOIP) en teleconferencing Televisie Back-up en storage Bewaking en beveiliging Externe applicaties (SaaS, ASP, Clouddiensten) Betaaloplossingen Beheersdiensten (netwerk, werkplek) Hosting en co-locatie Keuzevrijheid diensten Glasnet Tiel is een 100% open netwerk. Dat betekent dat iedereen die zakelijke diensten levert, dit doet op basis van gelijke spelregels via het netwerk van Glasnet Tiel. Inmiddels is een aantal dienstenleveranciers actief op ons netwerk. Passend bij uw behoefte Heeft u behoefte aan extra professionele diensten zoals VOIP, back-up, storage en het koppelen van uw bedrijfsvestigingen? Dat kan heel een- voudig. De beschikbare buiscapaciteit op het netwerk is namelijk collectief gekoppeld aan uw abonnement. U kunt kiezen uit een ethernetcapaciteit van 50Mb, 100Mb, 250Mb, 500Mb of 1 Gb. Uw dienstenleverancier kan u uitstekend adviseren over de hoeveelheid Mbps/capaciteit er nodig is voor de door u gewenste dienst. Vraag uw dienstenleverancier naar de mogelijkheden. Heeft u nog geen dienstenleverancier kijk dan op Ook u kunt nu van start! De ondergrondse infrastructuur op de vier bedrijventerreinen Kellen, Laten- stein, Westroijen en Medel is volledig aangelegd. Er hoeft slechts door de aannemer een aansluiting tot bij u in meterkast te worden gerealiseerd. De wijze waarop wordt vooraf bepaald. Na waarschijnlijk enig graafwerk en het aanbrengen van de aansluiting tot bij u in de meterkast, activeert GlasOperator de verbinding. Dit gebeurt bij u op locatie. Kort na dat moment ontvangt u van ons een welkomstbrief, dan is de verbinding volledig actief. De totale doorlooptijd bedraagt, vanaf het moment dat wij uw bestelformulier hebben ontvangen, ca. 6-8 weken. Wilt u bestellen of vragen stellen Bestellen is eenvoudig. Ga naar en download het bestelformulier. U kunt dat volledig ingevuld en ondertekend mailen, inclusief de bijlage, naar U ontvangt van ons een bevestiging van uw bestelling en wij nemen deze direct in behandeling. Heeft u eerst vragen, bel gerust. Wij zijn er om u te helpen. Een aantal antwoorden kunt u wellicht ook terugvinden op onze website onder de FAQ s. Glasnet Tiel BV Postbus HD Tiel T: E: I:

3 Bernard Aitton: Leegstand is het gevolg van niet aan elkaar denken! Deze inleiding geeft precies de houding van de nieuwe voorzitter van de Ondernemers Coöperatie Tiel weer. Voor en tegen eerst afwegen en vervolgens een weloverwogen besluit nemen. Dat besluit volgde overigens pas nadat hij zich terdege had laten voorlichten over de OCT. Hoe is de relatie met de Gemeente Tiel, hoe wordt er gecommuniceerd met de leden? Een aantal gesprekken volgde, waarna zich de vraag herhaalde: Waarom ik niet? Ik ben tenslotte als notaris ook ondernemer en soms moet je dus gewoon reageren als ondernemer. Ik vind het Wat doe je als je wordt aangesproken door een OCT-lid met de vraag speelt, wat er om me heen gebeurt op belangrijk te weten wat er allemaal of je belangstelling hebt om de de bedrijventerreinen in Tiel. Hoe lopen nieuwe voorzitter te worden van de contacten richting buurgemeenten de OCT? Dan vraag je je af: Waarom etc. Kortom voor hem werden een ik? Je zegt vooralsnog nee. Maar de aantal zaken duidelijk en een aantal vraag blijft knagen als je thuis in je zaken intrigeerde dusdanig, dat hij stoel zit. Je gaat verder nadenken zich kandidaat-voorzitter stelde. Op 17 over de OCT en op een zondagmiddag zeg je tegen jezelf: Waarom ik OCT met algemene stemmen gekozen december werd hij door de ALV van de niet? tot nieuwe voorzitter. Koopzondagen 2013 OCT - Bedrijventerreinen Tiel Aantal Dag Maand Bijzonderheid 3 5 mei Bevrijdingsdag 4 9 mei Hemelvaartsdag 5 20 mei Tweede Pinksterdag 6 2 juni 7 1 september Tijdens zijn maidenspeech op 4 maart jl. kon hij zich verheugen op een groot aantal belangstellenden die in zijn maidenspeech zeer zeker niet werden teleurgesteld. In tegendeel, fris en fruitig werd er door hem gewezen op datgene wat er allemaal bereikt was door zijn voorgangers. Glasnet Tiel BV, de resultaten van het Tiels Energie Convenant en van de SBBT logen er niet om, maar aldus de nieuwe voorzitter, er moet ook aandacht worden besteed aan de leegstand op de bedrijventerreinen. Hoe moeilijk we het dit moment ook allemaal hebben, toch moeten we met het oog op de toekomst hier voldoende aandacht aan besteden zodat we straks gereed zijn voor betere tijden. Leegstand is het gevolg van niet aan elkaar denken! Het aanbestedingsbeleid en de kansen voor lokale ondernemers, de kennisinstellingen, hij nam het allemaal mee in zijn maidenspeech. De ondernemer en zijn werkomgeving op de bedrijventerreinen zullen centraal staan in de komende periode. Hij is er met alle bestuurders elke OCTledenbijeenkomst op aan te spreken. volgende OCT ledenbijeenkomst: maandag 27 mei Algemene Ledenvergadering uur 8 6 oktober 9 3 november november december december Tweede Kerstdag Tip: Volg overlast op de A15:

4 Nieuwe toegangsborden voor de bedrijventerreinen Jarenlang heeft u de bedrijventerreinen betreden en heeft u wellicht de gele frames zien staan met de verwijzing dat u een bedrijventerrein gaat betreden. Vervolgens kwam er een heel verhaal. Dat verhaal was duidelijk te lezen als je moest stoppen voor de slagbomen, maar op Kellen en Westroijen zijn alle slagbomen sinds enige tijd verwijderd. Dus moesten ook de toegangsborden worden aangepast. Deze toegangsborden die bij vele ingangen van de 4 bedrijventerreinen staan worden in de loop van het tweede kwartaal vervangen door borden met frisse heldere kleuren waarop de naam van het betreffende bedrijventerrein en ook, prominent vermeld, dat inbrekers niet welkom zijn en dat op alle terreinen cameratoezicht van toepassing is. Daarnaast worden op de openbare wegen op alle bedrijventerreinen herhaalborden geplaatst, waarop duidelijk het cameralogo zichtbaar is met vermelding van het Politie telefoonnummer In het kader van schoon, heel en veilig, ter voorbereiding op de Hercertificering Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen in 2014, lopen we hiermee weer perfect op schema. Inbraakaantal waarvan aangifte op de bedrijventerreinen te Tiel 2013 Bron: RTR/Politie Gelderland Zuid Latenstein 2010 : : : : 1 Medel 2010 : : : : 1 Bedrijventerreinen totaal Kellen 2010 : : : : : : : : 6 Westroijen 2010 : : : : 0 Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Tiel Postbus HH TIEL M E. I.

5 Wetsvoorstel over vastleggen van kentekens Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer ingediend waardoor alle kentekens, die de politie met camera s automatisch vastlegt, vier weken mogen worden bewaard om misdrijven op te sporen en voortvluchtige verdachten en veroordeelden aan te houden. Het vastleggen van kentekens helpt de politie efficiënt en doelgericht te werken bij de uitvoering van haar taken. De politie heeft al ervaring met kentekenherkenning, ook wel automatic numberplate recognition (ANPR) genoemd. De politie is op dit moment niet bevoegd alle kentekens te bewaren en achteraf te raadplegen. Toch kan dat belangrijk zijn voor de opsporing van misdrijven waarbij pas later blijkt dat informatie over een voertuig een rol speelt. De minister stelt een periode van vier weken voor die ook geldt voor de opslag van beelden van gemeentelijke toezichtcamera s. Verder is in het wetsvoorstel opgenomen voor welke doelen de politie kentekengegevens mag bewaren. Nu mag dat alleen in het kader van uitvoerende politietaken, bijvoorbeeld als iemand wordt gezocht om zijn straf uit te zitten of nog een geldboete moet voldoen. De op camerabeelden zichtbare kentekens worden dan direct vergeleken met een bestand van kentekens op naam van bekenden van de politie. Levert dit een hit op dan komt de politie in actie. De overgebleven gegevens - no hits - worden vernietigd. Denk bijvoorbeeld aan een overval, waarbij bekeken wordt of de auto van de verdachte rond het tijdstip van het misdrijf in de buurt is geweest. Ook geven kentekengegevens richting aan opsporingsonderzoeken waar andere aanknopingspunten ontbreken. De opgeslagen gegevens mogen alleen worden gebruikt voor de opsporing van misdrijven waarvoor voorlopige hechtenis is toegestaan en de aanhouding van voortvluchtige verdachten of veroordeelden. Naast het kenteken en de foto van het voertuig, worden gegevens bewaard over de locatie, de datum en het tijdstip. De naam van de kentekenhouder wordt niet opgeslagen. Die wordt pas bekend wanneer relevante kentekengegevens zijn gevonden en navraag wordt gedaan bij het kentekenregister. Met het oog op bescherming van de persoonlijke levenssfeer van burgers krijgen alleen bevoegde politieagenten toegang tot de opgeslagen kentekengegevens. Bron: Ministerie van Veiligheid en Justitie Straks mag de politie de no hits tijdelijk opslaan en gebruiken voor haar opsporingswerk. Na aangifte of ontdekking van een strafbaar feit onderzoekt de politie dan bijvoorbeeld of de auto van een verdachte op een bepaalde plaats is gesignaleerd. Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Tiel Postbus HH TIEL M E. I.

6 Cathelijne Elassaiss nieuw OCT-bestuurder met recht Op de algemene ledenvergadering van de OCT in december 2012 werd Cathelijne Elassaiss met algemene stemmen gekozen tot nieuw bestuurslid van de OCT. Ondernemers Coöperatie Tiel U.a. Secretariaat: Elly Schipper Postbus HG Tiel E: I: Coördinator: Kees Kruitwagen M: E: I: Mr. Drs. C.L.V.M. Elassaiss - Schaap, is sinds 2009 als advocaat en later ook als partner werkzaam bij Bierman Advocaten te Tiel. Zij studeerde aan de Rijksuniversiteit Leiden o.a. Internationaal Juridische Opleiding en Civiel Recht. Cathelijne had tijdens haar opleiding nog tijd voor enkele specialisaties in lucht- en ruimterecht, ict-recht en telecommunicatie. Haar werkgebied bij Bierman Advocaten is o.a. Banken, Zekerheden, Ondernemingsrecht, Vennootschapsrecht, Algemeen Verbintenissenrecht en familiebedrijven. Als ondernemer/advocaat staat ze andere ondernemers bij met als doel de onderneming van haar cliënten zo goed mogelijk te laten draaien onder het motto: Een ondernemer moet vooral kunnen ondernemen, opdat hij een vuistslag vanuit kracht kan maken. Als jonge moeder en partner bij Bierman Advocaten heeft zij een uitgesproken druk leven, maar toch trok het bestuurslidmaatschap van de OCT haar aan. Zij is immers als ondernemer en adviseur dagelijks betrokken bij het wel en wee van ondernemers. Het OCT-bestuur zag in haar komst een welkome en gedegen invulling van een tot nog toe openstaande bestuurlijke wens. Ook zij heeft diverse gesprekken gevoerd om zich op de hoogte te stellen van het reilen en zeilen van de OCT. Met vertrouwen gaan we samen verder om van de OCT een nog steviger organisatie te maken, zodat ook wij samen een vuistslag vanuit eigen kracht kunnen maken. Cathelijne, we wensen je veel succes in je komende bestuursperiode. Attentie: Bijeenkomst Tiels Energie Convenant 17 juni a.s. Ziekenhuis Rivierenland Tiels Energie Convenant wordt uitgerold over de regio V.l.n.r. Martijn Anemaat, Annemieke Spit, Peter Willems Het Tiels Energie Convenant, een convenant waarin een 30-tal ondernemers hebben afgesproken in vier jaar tijd hun CO 2 - uitstoot met 12% te reduceren, heeft in de eerste twee meetjaren al een cijfer van 11,2 % opgeleverd. Alle tekenen wijzen er op dat we de vooraf gestelde doelen gaan halen. Dus begint het tijd te worden om het reductie-stokje ook aan de regio door te geven, we noemen dit Regionale Uitrol. In Geldermalsen is hier al positief op gereageerd. De eerste bijeenkomst voor een Regionaal Energie Convenant werd in Geldermalsen door een immer enthousiaste Wim van den Haak gepropageerd en op deze bijeenkomst waren er al 17 enthousiaste ondernemers. Ook zij begrijpen allen dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen belangrijk is, maar dat je natuurlijk ook naar je portemonnee mag kijken. Het uitwisselen van ervaringen op convenantbijeenkomsten levert dus niet alleen uitstoot -reductiecijfers op, bedrijven kunnen er wel degelijk ook duidelijk financieel voordeel mee behalen. Momenteel worden de footprints van de deelnemers in Tiel al weer verzameld. Op 17 juni a.s. is er weer een Convenant bijeenkomst in Tiel, deze bijeenkomst wordt gehouden bij een van de convenant deelnemers uit Tiel, t.w. Ziekenhuis Rivierenland. Met ruim 60% reductie aan CO 2 -uistoot is Ziekenhuis Rivierenland met verve koploper in dit project.

Het functioneringsgesprek

Het functioneringsgesprek Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Werknemer Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wat is een functioneringsgesprek?... 7 Waarom is een functioneringsgesprek

Nadere informatie

Houten/Rotterdam 18 december 2012

Houten/Rotterdam 18 december 2012 Houten/Rotterdam 18 december 2012 KansPlus en Platform VG Rijnmond bieden U hierbij een handreiking aan voor collectieve belangenbehartigers, die in hun gemeente de belangen willen behartigen van mensen

Nadere informatie

GESLOTEN RIJKSCLOUD. Functionele Doelarchitectuur

GESLOTEN RIJKSCLOUD. Functionele Doelarchitectuur GESLOTEN RIJKSCLOUD Functionele Doelarchitectuur Status Definitief, vastgesteld in ICCIO Versie 1.0 Datum 27 juni 2013 Samenvatting Aanleiding Cloud computing is, kortgezegd, het met een computer, tablet

Nadere informatie

MKB. Best Choice. duidelijke communicatie. Verder in dit nummer: KPN-actie misleidend voor klanten Het Partnerprogramma

MKB. Best Choice. duidelijke communicatie. Verder in dit nummer: KPN-actie misleidend voor klanten Het Partnerprogramma J A A R G A N G 2 N U M M E R 5 W I N T E R 2 0 1 0 MKB Best Choice 2010 2011 in staat het in teken het teken van van duidelijke communicatie Verder in dit nummer: Klantcase Waternet aan Waternet het woord

Nadere informatie

Handreiking aangifte doen bij de politie

Handreiking aangifte doen bij de politie Handreiking aangifte doen bij de politie Inhoud 1. Inleiding 3 2. Het onbekende van het aangifte doen 3 3. Wat gebeurt er bij aangifte? 4 Welke documenten zijn nodig voor het doen van aangifte? Benodigde

Nadere informatie

Actuele vragen: Is uw vraag er niet bij?

Actuele vragen: Is uw vraag er niet bij? Actuele vragen: Is uw vraag er niet bij? We doen ons best om op deze plek zo veel mogelijk vragen te verzamelen en te publiceren. Het kan natuurlijk zijn dat juist uw vraag nog niet is gesteld. Laat ons

Nadere informatie

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Het geheim van een succesvolle makelaar Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Marketing voor Makelaars 2 / 41 Over de auteur Ik heet en ik ben off- en online ondernemer, spreker en trainer.

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

NR.02 2015. Innovatie. Vakdag Parkmanagement, 21 mei Leergangen Ondernemersfondsen

NR.02 2015. Innovatie. Vakdag Parkmanagement, 21 mei Leergangen Ondernemersfondsen NR.02 2015 Innovatie Vakdag Parkmanagement, 21 mei Leergangen Ondernemersfondsen Advertentie Voorwoord en inhoud Bent u klaar voor de Participatiewet? Voorwoord Inhoud Werkgevers hebben sinds 1 januari

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

de wethouders H. Kuipers (VVD), H. Klap (GB) en S. Lok (CDA).

de wethouders H. Kuipers (VVD), H. Klap (GB) en S. Lok (CDA). 1 V E R S L A G * * * * * ** * * * van de meningsvormende vergadering van de raad van de gemeente Vlagtwedde, gehouden op dinsdag 9 april 2013 om 20.00 uur in het gemeentehuis in Sellingen. Voorzitter:

Nadere informatie

Just share it! Geef je kennis een goed doel. CIVIQ Plompetorengracht 17 Postbus 12080 3501 AB Utrecht www.civiq.nl

Just share it! Geef je kennis een goed doel. CIVIQ Plompetorengracht 17 Postbus 12080 3501 AB Utrecht www.civiq.nl Colofon Titel Just share it! Geef je kennis een goed doel. Samengesteld door CIVIQ instituut vrijwillige inzet House of Sharing * Datum Oktober 2004 Contactadressen voor deze publicatie: CIVIQ Plompetorengracht

Nadere informatie

De oogst van twee jaar wijkaanpak

De oogst van twee jaar wijkaanpak De oogst van twee jaar wijkaanpak Samenvattende eindrapportage proefperiode 'Wijkaanpak in Uitvoering' Gemeente Utrecht December 2003 Colofon uitgave Afdeling Bestuursinformatie Sector Bestuurszaken Gemeente

Nadere informatie

Cameratoezicht in Nederland. Een schets van het Nederlandse cameralandschap. Sander Flight RAPPORT

Cameratoezicht in Nederland. Een schets van het Nederlandse cameralandschap. Sander Flight RAPPORT Cameratoezicht in Nederland Een schets van het Nederlandse cameralandschap Sander Flight RAPPORT Cameratoezicht in Nederland Een schets van het Nederlandse cameralandschap Sander Flight Amsterdam, 20 december

Nadere informatie

SOCIALE VEILIGHEID IN DE GGZ

SOCIALE VEILIGHEID IN DE GGZ SOCIALE VEILIGHEID IN DE GGZ AANGIFTE DOEN BIJ AGRESSIE- EN/OF GEWELDSINCIDENTEN Handreiking voor leidinggevenden Aangifte doen bij agressie- en/of geweldsincidenten 1 2 Sociale veiligheid in de ggz SOCIALE

Nadere informatie

NL-Alert testrapport. Datum 29 september 2011 Status Definitief

NL-Alert testrapport. Datum 29 september 2011 Status Definitief NL-Alert testrapport Datum 29 september 2011 Status Definitief Colofon Dienstnaam NL-Alert Versienummer 1.0 Organisatie Ministerie van Veiligheid en Justitie Schedeldoekshaven 200 2511 EZ Den Haag Pagina

Nadere informatie

Leren uit incidenten

Leren uit incidenten Leren uit incidenten Het melden, registreren en ren van agressie en geweldsincidenten bij personeel in ziekenhuizen en aanverwante instellingen Veiligezorg Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ) Centrum

Nadere informatie

Evaluatieverslag Training Op Eigen Kracht

Evaluatieverslag Training Op Eigen Kracht Evaluatieverslag Training Op Eigen Kracht Training financiële zelfredzaamheid en empowerment voor klanten van de Voedselbank Amsterdam Amsterdam, juni 2010 Drs. Hille Hoogland Drs. Adinda van de Beek Voorwoord

Nadere informatie

VITALE MENSEN KUNNEN LANGER DEELNEMEN AAN DE MAATSCHAPPIJ. nationaal congres active ageing 2015. Nieuwe website Active Ageing Nederland

VITALE MENSEN KUNNEN LANGER DEELNEMEN AAN DE MAATSCHAPPIJ. nationaal congres active ageing 2015. Nieuwe website Active Ageing Nederland nationaal congres active ageing 2015 magazine voor active ageing professionals Nieuwe website Active Ageing Nederland Met robots langer zelfstandig WelkomLife, nieuwe website voor 50-plussers Zorgsector

Nadere informatie

Kanker... in gesprek met je arts

Kanker... in gesprek met je arts Kanker... in gesprek met je arts Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Het eerste contact met uw arts 4 Artsen zijn ook mensen 8 Begrijpen en onthouden 10 Vragen vóór de diagnose 13 Vragen over diagnose

Nadere informatie

Marktonderzoek doe je zo!

Marktonderzoek doe je zo! Marktonderzoek doe je zo! Praktische handvatten om marktonderzoek te verrichten Dit compacte e-book geeft inzicht in de basis van marktonderzoek en in de te nemen stappen; het biedt inhoudelijk en praktisch

Nadere informatie

Samen sterk. Rabobank. Arbo en veiligheid. Waarom een businessclub? De kracht van samenwerken

Samen sterk. Rabobank. Arbo en veiligheid. Waarom een businessclub? De kracht van samenwerken magazine voor ondernemer & ondernemen in Prins Alexander en omstreken Nummer 06-2013 We hebben vergeleken en de Rabobank sprong er uit iek concept aam van het kantoor van Sabine Bovy en Noëlle Bynoe is

Nadere informatie

Inter-Data werkt internationaal en grensverleggend

Inter-Data werkt internationaal en grensverleggend Zakenmagazine voor ondernemers en bestuurders in Rivierenland jaargang 2 maart 2009 01 Inter-Data werkt internationaal en grensverleggend Het nieuwe Dynamisch Werken met zit- stawerkplekken Warmte, koude

Nadere informatie

Later pensioen, Enquête onder 57-65 jarigen over reactie op verhoging AOW- en pensioenrichtleeftijd. 23 oktober 2013 F&CU13.0219

Later pensioen, Enquête onder 57-65 jarigen over reactie op verhoging AOW- en pensioenrichtleeftijd. 23 oktober 2013 F&CU13.0219 Later pensioen, wat nu Enquête onder 57-65 jarigen over reactie op verhoging AOW- en pensioenrichtleeftijd 23 oktober 2013 F&CU13.0219 Inhoudsopgave Samenvatting... 2 1. Inleiding... 3 1.1 Doel en relevantie...

Nadere informatie

Reemedie. Belasting besparen? BESPAREN OP UW ADMINISTRATIE HET KAN! DE WERKKOSTENREGELING EEN BESPARING OF EEN EXTRA LAST?

Reemedie. Belasting besparen? BESPAREN OP UW ADMINISTRATIE HET KAN! DE WERKKOSTENREGELING EEN BESPARING OF EEN EXTRA LAST? Reemedie. VAN REE. EEN FRISSE KIJK OP CIJFERS. Belasting besparen? We willen allemaal graag zo min mogelij k belasting betalen. Het zou daarom jammer zij n als u voordelen of mogelij ke besparingen op dit

Nadere informatie

Heelweg Digitale Woestijn

Heelweg Digitale Woestijn Heelweg Digitale Woestijn Digitale Bereikbaarheid Op De Heelweg nu en in 2020 Geoff Coupe februari 2015 Heelwegs Belang februari 2015 i Inhoud 1 Samenvatting... 1 2 Introductie... 2 3 De Digitale Bereikbaarheid

Nadere informatie

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch?

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Snap binnen 2 uur de belangrijkste financiële begrippen:

Nadere informatie

Zelfmanagement, wat betekent het voor de patiënt?

Zelfmanagement, wat betekent het voor de patiënt? Dit rapport is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen worden gebruikt met bronvermelding. Zelfmanagement, wat betekent het voor de patiënt? Monique Heijmans Geeke Waverijn Lieke van Houtum ISBN 978-94-6122-248-0

Nadere informatie

Een integere Belastingdienst

Een integere Belastingdienst Belastingdienst Een integere Belastingdienst Onze basiswaarden en gedragscode Inhoudsopgave Voorwoord 1. De Basiswaarden 4 2. Integriteit hoog in het vaandel 5 3. De eed of belofte 7 4. Onze verantwoordelijkheden

Nadere informatie

MARECHAUSSEE VERENIGING FEBRUARI MARVER KIJKT KRITISCH NAAR ONTWIKKELINGEN LTC BEVEILIGEN IS EEN KERNTAAK VAN DE KMAR OP VOLLE TOEREN OVERLEG

MARECHAUSSEE VERENIGING FEBRUARI MARVER KIJKT KRITISCH NAAR ONTWIKKELINGEN LTC BEVEILIGEN IS EEN KERNTAAK VAN DE KMAR OP VOLLE TOEREN OVERLEG MARECHAUSSEE VERENIGING FEBRUARI 01 2015 BEVEILIGEN IS EEN KERNTAAK VAN DE KMAR OVERLEG OP VOLLE TOEREN MARVER KIJKT KRITISCH NAAR ONTWIKKELINGEN LTC TON DE ZEEUW VOORZITTER HOOFDBESTUUR Een echte samenleving

Nadere informatie