This is how we do IT. Offerte bijlage

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "This is how we do IT. Offerte bijlage"

Transcriptie

1 This is how we do IT + Offerte bijlage

2 + WIPA Nederland B.V. Mogen wij ons voorstellen? WIPA is een full-service onderneming die gespecialiseerd is in het aanbieden van cloud gerelateerde diensten. We zijn een expert die ICT simpel en overzichtelijk maakt, en daarnaast zorgt voor veiligheid en duurzaamheid. Via onze diensten waaronder de WIPA-werkplek leveren we al een tal van bedrijven uit verschillende branches en met een verschillende omvang een flexibele en veilige werkomgeving. Een vast aanspreekpunt WIPA heeft veel ervaring op het gebied van fullservice dienstverlening en spreekt hierbij ook nog eens uw taal! Ons uitgangspunt is eenvoudig; optimalisering van de service-levels, kosten besparen en versterking van uw concurrentiepositie met een vast aanspreekpunt voor alles wat met automatisering te maken heeft! Specialisatie Wij hebben ons gespecialiseerd op het gebied van Cloud Hosting. De druk om effectief, veilig en efficiënt te werken neemt steeds meer toe, daarnaast wordt er van u verwacht flexibel te kunnen werken. De Cloud Hosting diensten van WIPA biedt u daarom enorme kansen. Missie / Visie Missie: Het vereenvoudigen en oplossen van ICT vraagstukken bij bedrijven uit alle sectoren en die te ondersteunen om ICT flexibel, efficiënter en goedkoper te maken Visie: Bedrijven zullen zich steeds meer geroepen voelen tot ondersteuning in automatiserings vraagstukken en de continuïteit te waarborgen van hun ICT.

3 Cloud Hosting diensten U heeft ongetwijfeld wel eens de term 'Cloud Hosting', Cloud Computing of 'het nieuwe werken' horen vallen. Maar is voor u nu duidelijk wat het precies inhoud? Door alle verschillende definities begrijpen we dat het ook voor u niet duidelijker wordt. Er zijn verschillende soorten Cloud Hosting oplossingen. Er zijn drie servicemodellen: SaaS, PaaS en laas. Verder zijn er een aantal implementatiemodellen: Public Cloud, Private Cloud en Hybrid Cloud. De belangrijkste kenmerken van Cloud Hosting zijn momenteel algemeen bekend: on-demand diensten, efficient, flexibel, schaalbaar, prijstransparantie en uiteraard veiligheid.

4 Verschillende mogelijkheden Servicemodellen IaaS: Infrastructure as a Service Paas: Platform as a Service Saas: Software as a Service Wanneer u het beheer van uw software of kantoorautomatisering onderbrengt bij WIPA, kunt u via de cloud gebruik maken van onze infrastructuur voorzieningen. Deze dienst komt er op neer dat WIPA een virtuele infrastructuur aanbiedt. U heeft als klant de volledige vrijheid en de verantwoordelijkheid om daar uw applicaties of data op te laten draaien. Deze omgevingen worden vaak gebruikt als uitwijkmogelijkheid of tijdelijke omgeving en meer en meer als primaire infrastructuur. Wanneer u kiest voor een PaaS dienst maakt u binnen de architectuur van WIPA gebruik van een compleet ingericht IT-platform. U heeft hierbij de keuze uit een kantoorautomatiseringsplatform met alle daarbij behorende functionaliteiten, zoals MS Office en extra voorzieningen voor toegang- en identiteitsbeheer, softwaredistributie en printservices. Dankzij de juiste technische faciliteiten en flexibel in te zetten capaciteit kunt u uw bedrijfsapplicaties eenvoudig en efficiënt ontwikkelen, testen, inrichten en functioneel beheren. U heeft geen omkijken meer naar load balancing en het onderhoud van de besturingssystemen en hardware. Hierbij kunt u denken aan diverse applicaties die niet lokaal worden beheerd maar via de "Cloud" te benaderen zijn. GMail of Hotmail maar ook Picasa, Flickr of MSN Messenger behoren tot deze groep. Applicaties die voor persoonlijk gebruik op internet "in de Cloud" te vinden zijn. Volgens dit principes zijn er ook bedrijfsapplicaties, denk aan: Twinfield, Moneybird of Reeleezee voor boekhouden online en de pionier op dit gebied Saleforce.com,. Andere voorbeelden zijn Google Apps en Microsoft BPOS.

5 Aanvullende diensten Met de diensten van WIPA bent u verzekerd van een compleet en betrouwbaar pakket van ICT-diensten en automatiseringsoplossingen voor uw organisatie. Managed Hosting Zowel voor een website die enkel als bedrijfspresentatie wordt ingezet als voor geavanceerde webapplicaties, bent u gebaat bij een professionele en complete hostingdienst. U kunt veel onderdelen van uw websites en databases zelf beheren via ons uitgebreide service paneel. Het is hiermee onder andere mogelijk uw rechten en gebruikers in te stellen, databases te beheren en statistieken te raadplegen. Domeinregistratie Wilt u uw huidig domein bij ons registreren dan is dat geen enkel probleem bij WIPA. U hoeft enkel aan te geven welk domein u wenst te verhuizen en wij zullen voor u alles in gang zetten. Zo heeft u het gemak dat u al uw ICT diensten onder WIPA kan brengen. Wel zo makkelijk: 1 aanspreekpunt voor uw ICT vragen. Hosted Exchange Altijd en overal bereikbaar zijn, ook via , is meer dan ooit een vereiste voor uw bedrijfsvoering. Waar u ook bent, op kantoor, thuis of zelfs in de auto. Dankzij Hosted Exchange van WIPA heeft u 24/7 uw , agenda, contactpersonen en takenlijst bij de hand. Dat kan via de computer, maar evengoed via uw laptop, PDA, gsm of smartphone zoals iphone, HTC of Blackberry. Geen enkele gaat verloren dankzij onze continue back-up. Voice over IP Managed Voice is de geavanceerde hosted VoIP telefooncentrale van WIPA. Zonder investeringen profiteert u van alle voordelen van de modernste en meest complete VoIP telefooncentrales. Een betrouwbare en flexibele hosted VoIP telefooncentrale die meegroeit met uw organisatie zonder verdere investeringen. De Hosted VoIP Telefooncentrale van WIPA is er al vanaf 8,- euro per maand en zorgt voor lage kosten per gebruiker.

6 Daarom WIPA WIPA besteedt veel aandacht en tijd in een persoonlijke benadering en communicatie. We hebben een transparante en duidelijke missie die zich door de gehele organisatie manifesteert. Wij werken samen met de best mogelijke partners die ervoor zorgen dat de kwaliteit en continuïteit van de producten worden gewaarborgd. Als organisatie zijn wij werkzaam in veel branches. Wij proberen ons altijd te verplaatsen in de specifieke wensen en behoeftes van klanten. Ons netwerk is volledig redundant opgebouwd op het niveau van servers, storage, routers, switches en firewalls. Dit betekent dat bij onderhoud of uitval aan meerdere apparaten of verbindingen geen onderbreking in het netwerk plaatsvindt. WIPA heeft bewust gekozen om gebruik te maken van Hewlett-Packard (HP) servers, storage en switches. WIPA is een gezonde groeiende onderneming die zich inspant voor vernieuwing en zorgt voor een betrouwbare en efficiënte Cloud oplossing. WIPA biedt een volledige service waarbij u zich dus voor al uw ICT zaken kunt richten tot 1 persoon.

7 Het grote voordeel van Cloud hosting bij WIPA is dat u alleen gebruikt wat u echt nodig heeft. Bij WIPA kunt u heel makkelijk aangeven hoeveel werkplekken u nodig heeft. Heeft u een tijdelijk project en meer werkplekken nodig. Geen enkel probleem. Bij WIPA kunt u heel makkelijk opschalen of terugschalen wanneer u wilt. WIPA is een Microsoft SPLA member. Hiermee erkent Microsoft de deskundigheid van WIPA en verzorgen wij u een sluitend licentie structuur voor uw Microsoft software. Bij WIPA kunt u vanaf elke pc en/of laptop werken, dus heeft u een probleem met uw computer en moet u uw pc en/of laptop inleveren voor reparatie, dan maakt dat bij WIPA niets uit. U werkt gewoon binnen 15 minuten weer verder vanaf een andere pc en/of laptop, met al uw laatste documenten en mail. Heeft u weleens berekend wat het kost wanneer u een uur niet kunt werken? Of een dag? Wat voor gevolgen kan dit, zakelijk gezien, voor u en uw klanten hebben? En voor de klanttevredenheid? Vragen als deze worden steeds belangrijker in een wereld waar automatisering een steeds crucialere rol gaat spelen. Wanneer uw IT omgeving is ondergebracht in ons datacenter wordt deze 24 uur per dag, 7 dagen per week in de gaten gehouden. Wij bieden een fullservice helpdesk die u altijd kunt raadplegen wanneer u vragen heeft.

8 Referenties + Stichting Topaz Topaz biedt in de regio Katwijk-Leiden-Voorschoten zorg en diensten op het gebied van ouderenzorg, revalidatie en de behandeling van Huntington. Ruim zorgzame professionals bieden in onze 4 woonzorgcentra en 3 verpleeg- en behandelcentra een breed scala aan zorg- en dienstverlening. Daarnaast levert Topaz zorg in de buurt. Met ruim 35 jaar ervaring in de zorg is Topaz uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie in de regio Katwijk, Leiden en Voorschoten. Pieter van Foreest Voluit Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest is een organisatie met een breed, flexibel pakket aan diensten voor ouderen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Onze organisatie bestaat uit zo n 23 locaties pakket aan diensten in de regio Delft, Midden-Delfland, Pijnacker- Nootdorp en Westland. De locaties waaronder woonzorgcentra en verpleeghuizen. Geen twee locaties zijn hetzelfde. In totaal werken er ongeveer 3300 medewerkers bij Pieter van Foreest. Daarnaast mogen we rekenen op de ondersteuning van zo n 1800 vrijwilligers. Stichting 113online Stichting 113Online is een zelfstandige en onafhankelijke zorgaanbieder op het gebied van zelfmoordpreventie. 113Online wordt bestuurd door een Raad van Bestuur (RvB) met een Raad van Toezicht. Binnen de RvB zijn twee leden belast met de dagelijkse leiding van de organisatie. De organisatie bestaat uit psychologen en psychiaters. Zij zijn werkzaam in de professionele dienst- en hulpverlening. Stichting 113Online maakt gebruik van public Cloud Hosting bij WIPA Nederland B.V. voor haar extranet en e-learning omgeving en gebruikt WIPA voor technische ondersteuning voor dagelijkse ICT vraagstukken.

9 Technische informatie WIPA is een volledig onafhankelijke internet service provider met de beschikking over haar eigen netwerk. Ons netwerk, routers, switches en firewalls zijn in eigen beheer. State of the art infrastructure Ons netwerk is volledig redundant opgebouwd op het niveau van servers, storage, routers, switches en firewalls. Dit betekent dat bij onderhoud of uitval aan meerdere apparaten of verbindingen geen onderbreking in het netwerk plaatsvindt. WIPA heeft bewust gekozen om gebruik te maken van Hewlett-Packard (HP) servers, storage en switches. WIPA gebruikt een redundant uitgevoerde firewall die fungeert als load balancer waardoor bij uitval van een firewall er geen onderbrekingen plaatsvinden. Op drie locaties in Amsterdam (eunetworks, TeleCity 3 en NIKHEF) heeft WIPA routeringapparatuur staan waarop verbindingen binnen komen. De drie locaties zijn onderling verbonden via een 10 Gbit glasvezelring High availibility Door ons redundant uitgevoerde glasvezelnetwerk is het mogelijk voor onze klanten om een maximale uptime te realiseren. Als u bijvoorbeeld op beide datacenters een identieke server heeft geplaatst en door onvoorziene omstandigheden er op één van de locaties een server uitvalt, dan neemt een server op een andere locatie het werk over, zonder downtime als gevolg. De backbone van ons netwerk bestaat uit een glasvezelnetwerk met een zeer hoge capaciteit. Onze core infrastructuur is opgebouwd uit state-of-the-art apparatuur die voorbereid is op de nieuwe standaarden.

10 eunetworks B.V. Wij maken gebruik van het eunetworks datacentrum in Amsterdam. Het datacenter van eunetworks in Amsterdam is gecertificeerd volgens de ISO 9001:2008 kwaliteitsnormen. Het biedt een combinatie van toptechnologie, connectiviteit, beveiliging, koeling, brandbestrijding en engineeringdiensten. Hiermee is eunetworks een uiterst veilig en betrouwbaar datacenter. Stroom Meerdere onafhankelijke stroom toeleveranciers; Stroomonderbrekingen worden zonder onderbreking opgevangen door UPS systemen; UPS systemen op basis van vliegwielen m.b.v. kinetische energie voor naadloze overgang; Diesel generatoren met onsite brandstof capaciteit voor 48 uur onafhankelijk draaien; Nieuwe brandstof binnen maximaal 8 uur aangeleverd. Toegang en beveiliging Alleen toegang na aanmelding vooraf en legitimatie of via de whitelist; 24 x 7 x 365 beveiligingsmedewerkers aanwezig; Video bewaking en monitoring van alle ruimtes; Dubbele buitenmuur (box-in-box); Gebouw bevindt zich op 1,7 meter boven NAP; Geconditioneerde omgeving Gegarandeerde temperatuur van 22 C met een maximale afwijking van 2 C; Branddetectie via VESDA systeem en conventionele rookmelders; Brandblussing via Argon blussysteem.

11 Ondersteuning + Helpdesk Wij hebben een Fullservice helpdesk die u ondersteund met vragen of eventuele problemen. De Helpdesk is op werkdagen van uur tot uur bereikbaar op telefoonnummer Buiten werktijden U kunt 24 uur per dag gebruik maken van de WIPA Werkplek omgeving. Mocht er onverhoopt buiten de standaard openingstijden toch een ernstige storing zijn of kunt u uw werkplek niet gebruiken, en er staat geen extra onderhoud gepland, dan kunt u ons ook bereiken via het calamiteiten nummer. Remote Desktop ( hulp op afstand ) De WIPA omgeving beschikt over een Hulp op afstand tool waarmee Helpdesk indien nodig over uw schouder kan meekijken. De Helpdesk medewerker kan de gebruiker vragen voor te doen wat er fout gaat, waardoor er doorgaans veel minder tijd verloren met het duidelijk maken van wat er nu precies aan de hand is. Uiteraard roept een dergelijke Helpdesk-tool mogelijk vragen op voor wat betreft de privacy. De Helpdesk kan echter niet eerder uw pc overnemen nadat u hiervoor uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven! Bovendien is de programmatuur zo ingesteld dat u altijd een melding op uw scherm krijgt met de vraag of u toestaat dat een andere pc de besturing van uw sessie gaat overnemen. Pas nadat u op Ja klikt zal de remote control sessie worden gestart.

12 Partners Wij werken samen met de best mogelijke partners zoals Microsoft, Citrix, Symentic, Cisco HP en vele anderen. Hiermee verzekeren wij u van een betrouwbare en veilige werkplek waarmee u efficiënt en toekomst gericht kunt werken. Kwaliteit staat centraal bij WIPA. Zo wordt groei en succes voor de toekomst gewaarborgd. WIPA kiest dan ook bewust voor A-Merk hardware van bijvoorbeeld HP, Cisco en Sonicwall.

13 Aanvullende kosten Omschrijving Bedrag Periode Opvragen back-up 160,00 Eenmalig Overschrijden dataverkeer 2,25 Per GB Afname extra dataverkeer 1,75 Per GB per maand Afname extra opslagruimte 2,25 Per GB per maand Afname extra domeinnaam 1,00 Per maand Manuren tbv. installaties software / maatwerk 85,00 Per uur

White paper: introductie van Cloud Computing

White paper: introductie van Cloud Computing White paper: introductie van Cloud Computing Introductie Cloud computing De explosieve groei van cloud oplossingen en diensten in de afgelopen periode is een situatie die vergelijkbaar is met de meeste

Nadere informatie

UW WERKPLEK ONLINE IN DE CLOUD BESCHIKBAAR OP

UW WERKPLEK ONLINE IN DE CLOUD BESCHIKBAAR OP UW WERKPLEK ONLINE IN DE CLOUD BESCHIKBAAR OP UW WERKPLEK ONLINE IN DE CLOUD 2 Utica de Cloud provider 3 Werkplek Online 5 Mail Online 6 Utica Workspace 365 7 VoIP Online 11 Server Online 12 Backup Online

Nadere informatie

Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions

Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions Cloud communicatie EDITIE NR. 1 Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions Zeker, zorgeloos en optimaal bereikbaar Investeren in een nieuwe telefooncentrale of telefonie afnemen

Nadere informatie

breedband gekoppeld Catalogus 2015 Aanbieders & Diensten

breedband gekoppeld Catalogus 2015 Aanbieders & Diensten breedband gekoppeld Catalogus 2015 Aanbieders & www.ndix.net Geachte lezer, Bedrijven en instellingen zijn meer en meer afhankelijk van ICT-faciliteiten. Naast een lage prijs speelt de kwaliteit daarvan

Nadere informatie

Informatieset Uw ICT, altijd en overal

Informatieset Uw ICT, altijd en overal Informatieset Uw ICT, altijd en overal Tendenz ICT is aangesloten bij: Wie zijn wij? TendenZ ICT is uw ervaren ICT-partner die u adviseert, ondersteunt en volledig kan ontzorgen op het gebied van al uw

Nadere informatie

Whitepaper Hybride Cloud

Whitepaper Hybride Cloud Whitepaper it starts here Whitepaper Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Wat is de cloud?...4 2.1 Typen clouds...4 2.2 Cloud service modellen...5 2.3 Uitdagingen voor de IT-professional...6 2.4 De gewijzigde

Nadere informatie

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server?

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Whitepaper Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Wanneer een kantoorserver moet worden vervangen, staat het management daarbij voor de keuze om op de traditionele manier te blijven

Nadere informatie

Het Slimme Werken dé online werkplek zonder zorgen

Het Slimme Werken dé online werkplek zonder zorgen Het Slimme Werken dé online werkplek zonder zorgen 2 BeeSmart zorgt er voortdurend voor om uw bibliotheek beter bibliotheek te laten zijn. BeeSmart maakt ICT veiliger, goedkoper, flexibeler en milieuvriendelijker.

Nadere informatie

HOE DE CLOUD HET MKB GAAT VEROVEREN

HOE DE CLOUD HET MKB GAAT VEROVEREN HOE DE CLOUD HET MKB GAAT VEROVEREN NIEUWE KANSEN VOOR SERVICE PROVIDERS Voorwoord De markt voor informatie- en communicatietechnologie (ICT) is volop in ontwikkeling en daarbij valt steeds vaker de term

Nadere informatie

De public cloud: Het einde van de traditionele hosting providers?

De public cloud: Het einde van de traditionele hosting providers? De public cloud: Het einde van de traditionele hosting providers? Auteur: Reinout Dotinga Quality Assured Services B.V. Thorbeckestraat 53 2613 BV DELFT KvK 60679905 INHOUDSOPGAVE: 1. INLEIDING 3 2. VOOR

Nadere informatie

Vervang uw verouderde hardware

Vervang uw verouderde hardware Whitepaper Vervang uw verouderde hardware Dedicated of Cloud? Alles over virtualisatie. Wat is het, hoe werkt het en wat zijn de voordelen? INHOUD» Wat is virtualisatie?» Wat is een Virtual Server?» Besparen

Nadere informatie

UNO CLOUD OPLOSSINGEN Moeiteloos en veilig samenwerken & communiceren in de Cloud!

UNO CLOUD OPLOSSINGEN Moeiteloos en veilig samenwerken & communiceren in de Cloud! NU GRATIS OFFICE 365 VOOR STICHTINGEN & NGO S met ANBI of SBBI status UNO CLOUD OPLOSSINGEN Moeiteloos en veilig samenwerken & communiceren in de Cloud! Zij gingen u voor UNO Flex geeft mij letterlijk

Nadere informatie

HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING?

HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING? Innervate: Januari 2011 WHITEPAPER CLOUD COMPUTING HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING? Lees hier in het kort hoe u zich het best kunt bewegen in de wereld van cloud computing

Nadere informatie

Desktop-as-a-Service: wel de lusten, niet de lasten

Desktop-as-a-Service: wel de lusten, niet de lasten White Paper Op Cloud gebaseerde online werkplekken vanaf iedere locatie op elk apparaat Desktop-as-a-Service: wel de lusten, niet de lasten Organisaties zijn op zoek naar meer flexibele en kosteneffectieve

Nadere informatie

Raak vertrouwd met de cloud

Raak vertrouwd met de cloud Raak vertrouwd met de cloud Over cloudcomputing wordt op dit moment veel geschreven en gesproken. Hoewel vrijwel iedereen het erover eens is, dat er aan het werken in de cloud heel veel voordelen zijn

Nadere informatie

Waarom kiezen voor Cloud Computing?

Waarom kiezen voor Cloud Computing? Waarom kiezen voor Cloud Computing? De grootste verandering in de ICT sinds de opkomst van het internet 1 Een White Paper is een document dat uitgebreide, objectieve en relevante informatie biedt over

Nadere informatie

MANAGED HOSTING SERVICES VOOR MINISTERIE VAN LANBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT HOSTING VAN CGBD

MANAGED HOSTING SERVICES VOOR MINISTERIE VAN LANBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT HOSTING VAN CGBD MANAGED HOSTING SERVICES VOOR MINISTERIE VAN LANBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT HOSTING VAN CGBD BlueDome IAS B.V. - Tupolevlaan 47-1119 NW Schiphol-Rijk - The Netherlands Tel. +31(0)20 406 64 66 - Fax

Nadere informatie

De mkb-accountant en Cloud Computing

De mkb-accountant en Cloud Computing De mkb-accountant en Cloud Computing November 2014 De tekst van deze brochure is tot stand gekomen met medewerking van NEMACC, het mkb kenniscentrum waarin NBA en de Erasmus Universiteit Rotterdam hun

Nadere informatie

Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten. Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten

Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten. Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten 1 Cloudcomputing is populair, en niet zonder reden. Clouddiensten

Nadere informatie

U maakt de dienst uit!

U maakt de dienst uit! dutchict Dienstenmenu Online Bij u op kantoor Datacenter U maakt de dienst uit! Kies wat bij u past Dutchict biedt een slimme en krachtige combinatie van online diensten en diensten bij u op kantoor. Daarnaast

Nadere informatie

Een onafhankelijke special van Reflex Uitgeverij Cloud Computing

Een onafhankelijke special van Reflex Uitgeverij Cloud Computing Een onafhankelijke special van Reflex Uitgeverij Cloud Computing Een ontmoeting met de cloud Pagina 4 Trends in IT Pagina 6 Informatie achter slot en grendel Pagina 12 Glasvezel: hogesnelheidslijn voor

Nadere informatie

Betrouwbare ICT-oplossingen op maat van uw kmo

Betrouwbare ICT-oplossingen op maat van uw kmo Betrouwbare ICT-oplossingen op maat van uw kmo Belgacom: uw ICT-partner Meer dan ooit neemt de ICT (Information and Communication Technology) een belangrijke plaats in in de dagelijkse werking van kmo

Nadere informatie

GESLOTEN RIJKSCLOUD. Functionele Doelarchitectuur

GESLOTEN RIJKSCLOUD. Functionele Doelarchitectuur GESLOTEN RIJKSCLOUD Functionele Doelarchitectuur Status Definitief, vastgesteld in ICCIO Versie 1.0 Datum 27 juni 2013 Samenvatting Aanleiding Cloud computing is, kortgezegd, het met een computer, tablet

Nadere informatie

MKB. Best Choice. duidelijke communicatie. Verder in dit nummer: KPN-actie misleidend voor klanten Het Partnerprogramma

MKB. Best Choice. duidelijke communicatie. Verder in dit nummer: KPN-actie misleidend voor klanten Het Partnerprogramma J A A R G A N G 2 N U M M E R 5 W I N T E R 2 0 1 0 MKB Best Choice 2010 2011 in staat het in teken het teken van van duidelijke communicatie Verder in dit nummer: Klantcase Waternet aan Waternet het woord

Nadere informatie

UNO CLOUD OPLOSSINGEN Moeiteloos en veilig samenwerken & communiceren in de Cloud!

UNO CLOUD OPLOSSINGEN Moeiteloos en veilig samenwerken & communiceren in de Cloud! UNO CLOUD OPLOSSINGEN Moeiteloos en veilig samenwerken & communiceren in de Cloud! Zij gingen u voor UNO Flex geeft mij letterlijk en figuurlijk rust. - Maarten Reuchlin, Managing Partner bij Vroom & Van

Nadere informatie

De voordelen van cloudnetwerken

De voordelen van cloudnetwerken whitepaper De voordelen van cloudnetwerken Cloudnetwerken inschakelen om de IT-kosten te verlagen en de IT-productiviteit te verhogen Inleiding Er ligt een voortdurende druk op organisaties in zowel de

Nadere informatie

Security & Change Management

Security & Change Management White Paper - Quality as a Service Security & Change Management CeneSam, Februari 2014 Executive Summary CeneSam is ontwikkelaar en leverancier van de software applicatie Quality as a Service. Een SaaS

Nadere informatie

Dit document beschrijft de Service Level Agreement voor de levering van de dienst Dedicated Servers van HostYou en vervangt alle voorgaande versies.

Dit document beschrijft de Service Level Agreement voor de levering van de dienst Dedicated Servers van HostYou en vervangt alle voorgaande versies. HostYou Service Level Agreement Dedicated Servers versie 1.3, 15/04/2011 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Datacenter... 3 2.1. Gegarandeerde stroomvoorziening door UPS en diesel generator... 3 2.2. Betrouwbare

Nadere informatie

Cloud computing in het onderwijs

Cloud computing in het onderwijs SURFnet Kennisnet Innovatieprogramma SURFnet bv Postbus 19035 3501 DA Utrecht Telefoon 030 2 305 305 Fax 030 2 305 329 admin@surfnet.nl www.surfnet.nl Stichting Kennisnet Postbus 778 2700 AT Zoetermeer

Nadere informatie