Toolkit Fondsenwerving

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toolkit Fondsenwerving"

Transcriptie

1 Toolkit Fondsenwerving Samen diabetes verslaan. Daar gaan we voor! Juli 2014

2 Inhoudsopgave Kan ik fondsenwerven?... 4 Over het Diabetes Fonds... 4 Plan van aanpak... 6 Social Media... 8 Bedrijven... 9 Publiciteit en persbericht Inspiratie: Zo doen zij het Bijlage 1: Voorbeeldtekst Bijlage 2: Netwerkkaart Bijlage 3: Persbericht Bijlage 4: Machtiging... 18

3 Inleiding Samen diabetes verslaan. Daar gaan we voor! Wat fantastisch dat je meedoet aan de DiaBeatit Run! Als Runner of als ondersteunend teamlid is jouw inzet voor het Diabetes Fonds ontzettend belangrijk. Daarom willen we je namens 1 miljoen Nederlanders met diabetes alvast bedanken voor je inzet om bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van diabetes. Natuurlijk willen we je alle ondersteuning geven die je nodig hebt om een fantastisch bedrag bij elkaar te krijgen. Deze handleiding staat vol praktische tips, aangevuld met een handig stappenplan. Op de website, in nieuwsbrieven en via social media houden we jullie graag op de hoogte. Via Facebook en Twitter delen we de succesverhalen van alle teams die meedoen aan de DiaBeatit Run. Dus heb je tips en tricks of wil je ze juist ontvangen. Like de Facebookpagina en volg ons op Twitter. Uiteraard vind je hier ook de tips en updates van de organisatie. Je kan ons natuurlijk altijd bellen of mailen. Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt. Succes en vooral veel plezier met fondsenwerven voor de DiaBeatit Run! Het DiaBeatit Run Team T:

4 Kan ik fondsenwerven? Natuurlijk! Iedereen kan fondsenwerven. Bij het werven van sponsors gaat het met name om enthousiasme en overtuigingskracht. Fondsenwerven is leuk en je zult verbaasd zijn hoeveel positieve reacties je krijgt. Het gaat om jou Vertel je potentiële sponsors over je training en voorbereiding en hoe jij je straks fysiek en mentaal gaat inzetten tijdens de DiaBeatit Run. Sponsoren is namelijk niet hetzelfde als gewoon geld geven, sponsors willen jóu steunen! Jij gaat met je team een fantastische sportieve prestatie neerzetten: 589 treden, 84 km, 1 doel: Samen diabetes verslaan Jouw drijfveren zijn belangrijk Belangrijk bij het werven van sponsors is dat je duidelijk maakt wat de prestatie die jij gaat leveren voor jou betekent. Misschien ben je of ken je iemand met diabetes waar je voor gaat rennen. Het is altijd slim om dit te delen. Een persoonlijk verhaal waarom jij het belangrijk vindt dat diabetes wordt genezen trekt mensen over de streep! Uiteraard is de unieke sportieve prestatie ook een belangrijke reden om te sponsoren. Denk er eens goed over na hoe je jouw betrokkenheid het beste kan formuleren: Waarom doe je mee, vanuit sportief perspectief of als vrijwilliger? Is het de uitdaging, of misschien omdat je aangestoken bent door het enthousiasme van een teamlid? Wat maakt het werk van het Diabetes Fonds zo belangrijk voor jou? Eigenlijk is dit verhaal aan heel je netwerk vertellen en vragen om een sponsorbedrag al voldoende om gemiddeld 500,- per Runner op te halen. Maar, wil je nog veel meer geld ophalen, ben je aangestoken door het succes van je eerste fondsenwervende activiteiten of heb je een creatieve geest? Leg de lat dan een stukje hoger. Met allerlei originele, ludieke of aandoenlijke acties kan je nog meer mensen bewegen om jou te steunen. Door slim gebruik te maken van je netwerk ben je wellicht in staat om bedrijf sponsors voor je team te winnen. Laat je hiervoor ook vooral inspireren door de teams die in het verleden al voor andere goede doelen hebben gelopen, gewandeld of gefietst zoals bijvoorbeeld de Roparun, Run for Kika of AlpedʼHuZes waar per deelnemer of zelfs euro wordt geworven.

5 Over het Diabetes Fonds Alle opbrengsten van de Diabeatit Run komen ten goede aan wetenschappelijk onderzoek van het Diabetes Fonds. Door mee te doen aan de DiaBeatit Run en sponsorgeld op te halen, maak je onderzoek naar de genezing van diabetes mogelijk. Wat het Diabetes Fonds doet Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes en complicaties te voorkomen en te genezen. Dankzij wetenschappelijk onderzoek komen we steeds een stapje dichterbij. Om onderzoek te kunnen blijven doen, heeft het Diabetes Fonds geld nodig. Jij helpt ons daarbij. Fantastisch! Waarom is genezing van diabetes zo belangrijk? Diabetes heeft grote invloed op je leven. Je moet iedere dag rekening houden met wat, wanneer en hoeveel je eet. En je hebt kans op complicaties van diabetes of erger, want jaarlijks overlijden Nederlanders aan de gevolgen. Er zijn in Nederland al meer dan 1 miljoen mensen met diabetes. Daar komen elke dag 240 mensen bij. Het is zelfs een van de meest voorkomende chronische ziekten bij kinderen. Dankzij DiaBeatit Runners kan het Diabetes Fonds blijven investeren in onderzoek Uitgebreide informatie over het Diabetes Fonds vind je op:

6 Plan van aanpak De makkelijkste manier om zoveel mogelijk geld op te halen, is aan je hele netwerk een sponsorbedrag vragen. Maar wie zitten er eigenlijk in jouw netwerk en hoe benader ze? Met het volgende stappenplan helpen we je graag op weg. En bedenk je goed: je kent meer mensen dan je denkt! Stap 1. Maak een planning Maak een planning wanneer je je streefbedrag bij elkaar wilt hebben, zorg dat je voldoende tijd over hebt om extra acties in te zetten en stel voor jezelf deadlines op: totaal, per maand en per week. Stap 2. Stel jezelf een ambitieus doel Vertel je potentiële sponsors voor welk bedrag je gaat en laat duidelijk weten wat je doelstelling is. Een ambitieuze uitstraling heeft een positief effect op je fondsenwerving. Stap 3. Breng je netwerk in kaart Mensen staan er vaak van versteld hoe groot hun netwerk is, nadat ze het in kaart hebben gebracht. En dat kan op een vrij eenvoudige manier. Maak daarbij onderscheid tussen je persoonlijke netwerk en je sociale netwerken (LinkedIn, Facebook, Twitter, FlickR etc ). Om je streefbedrag te halen heb je uiteindelijk maar 10 mensen nodig die je met 50,- sponsoren. Stap 4. Benaderen Start met je beste vrienden, familie en je werkgever. De kans is het grootst dat zij je zullen sponsoren en dat ze bereid zijn hoge bedragen te geven. Het is slim om mensen waarvan je verwacht dat ze een hoog bedrag sponsoren als eerste te benaderen. Goed voorbeeld doet namelijk volgen en mensen gaan toch eerst op kijken hoeveel de ander heeft gegeven. Een voorbeeldtekst om rond te sturen vind je in bijlage 1. Durf te vragen Voel je niet bezwaard om mensen om een sponsorbedrag te vragen, want steeds weer blijkt dat sponsors het geen enkel probleem vinden. Sterker nog; kom jij met een enthousiast verhaal en vertel je helder over je motivatie, dan zal het merendeel van de mensen je graag sponsoren! Jij mag er trots op zijn dat je deze prestatie wilt leveren voor een ander. Daarom is het belangrijk om te onthouden dat je het niet voor jezelf vraagt, maar voor een goed doel.

7 Maak het persoonlijk Persoonlijk contact is altijd het belangrijkste uitgangspunt. Iemand vragen als sponsor werkt het beste tijdens een persoonlijke ontmoeting. Maar, als dit niet lukt, kan je natuurlijk ook bellen. Met name bij mensen die het dichtst bij je staan, werkt dit het beste. Een sturen of een bericht via LinkedIn, Facebook of Twitter werkt met name bij (oud)-collega s, team- en klasgenoten. Juist degene waarvan je het niet verwacht, zal je verrassen door te sponsoren. Ga ervan uit dat 80% van de sponsoring gerealiseerd wordt via persoonlijke benadering, 10% via het versturen van s en 10% via berichten op social media. Vraag een concreet bedrag Bedenk van tevoren welk bedrag je wilt vragen en wees niet bang om hoog in te zetten. Mensen vinden het prettig te weten wat er van hen verwacht wordt. Uiteindelijk bepaalt iedereen toch zelf hoeveel ze geven. Daarbij is elk bedrag goed, want daarmee wordt het Diabetes Fonds gesteund! Wat zou jij doen? 1. Een van je vrienden vraagt jou om vijf euro sponsoring voor de DiaBeatit Run Hoeveel geef je? 2. Stel, hij vraagt of je hem wil steunen, en geeft aan dat de meeste mensen tussen de twintig en vijftig euro geven, soms honderd euro. Hoeveel geef je dan? Stem het richtbedrag af op de persoon of het bedrijf in kwestie. Dit is overig net zo zeer afhankelijk van de betrokkenheid van iemand als van de inhoud van de portemonnee. Een handige tip is om te vermelden wat de sponsoring betekent, zodat de gever ziet hoe hij werkelijk een steentje bijdraagt. Wat betekent welke bijdrage? Bruikbaar voor zowel particulieren als bedrijven: 1. Marathonsponsor: 8,44 0,10 per kilometer 2. Trapsponsor: 58,90 0,10 per traptrede Euromast 3. Runner: 500,- 1x deelname Runner 4. Topsponsor: 750,- plek bemachtigen in de Sponsortoren Stap 5. Laat zien wat je doet Mensen willen weten hoe het jou, je acties en je team vergaat. Houd hen dan ook regelmatig op de hoogte. Dat kan per , via social media en je persoonlijke pagina op Hier kun je gebruik maken van de blogfunctie. Alle nieuwtjes zijn het vermelden waard! Bijvoorbeeld: trainingsresultaten, het bedanken van sponsors, acties, status fondsenwerving, nieuwe sponsors, bekendmaking van een nieuw teamlid etc.

8 Social Media Social media zijn uiterst geschikt om een grote groep van vrienden en bekenden op de hoogte te brengen en te houden van je deelname aan de DiaBeatit Run. Betrek mensen bij jouw deelname aan de DiaBeatit Run, dan sponsoren ze ook sneller. Met de volgende tips komt het vast goed : 1. Zorg dat je regelmatig een boodschap plaatst. Bijvoorbeeld over: Hoe het gaat met trainen Jullie gezamenlijke acties als team (oproep voor) sponsors, begeleiders, materialen etc hoe ver je al bent met je fondsenwervingsdoel de bekendmaking van een nieuw teamlid En vooral: bedank iedere keer mensen die jullie helpen of sponsoren Zo houd je je achterban betrokken en je warmt ze op voor je belangrijkste boodschap, namelijk wil je mij sponsoren. 2. Vraag via Social Media of mensen je willen sponsoren. Dit werkt het beste als je mensen betrekt door ook berichten over bovenstaande onderwerpen te plaatsen. Je kunt mensen uiteraard verwijzen naar jouw teampagina op 3. Maak je boodschap origineel en persoonlijk. Vraag vooral via een leuk, pakkend bericht aan je oud-collega s, klasgenoten en de vrienden van vrienden waarmee je gelinkt bent of ze je willen steunen. Stuur naast algemene ook directe berichten op Facebook, Twitter of LinkedIn. Je zult zien dat het echt werkt! Wie weet word je wel gesponsord door iemand die je misschien al vijf jaar niet meer hebt gezien! Twibbon Maak op Facebook of Twitter kenbaar dat je je inzet voor de DiaBeatit Run door het logo toe te voegen aan je profielfoto. Je kan deze Twibbon eenvoudig downloaden via de downloadpagina. Spread the word! Via Facebook en Twitter versturen we als organisatie regelmatig updates, weetjes en tips. Vaak zijn deze berichtjes ook leuk en interessant voor je achterban. Deel deze berichten met een druk op de Retweet-, vind ik leuk-reageren-delen knop en houd ze betrokken. Volg ons dus op Twitter en Like de DiaBeatit Run pagina op Facebook!

9 Bedrijven Bedrijven krijgen wekelijks vele sponsorverzoeken. Ga dan ook niet blind zoveel mogelijk bedrijven aanschrijven, maar bedenk heel gericht waarom het voor het bedrijf interessant kan zijn om je team te sponsoren. Wellicht kan je een mooie tegenprestatie bieden? Ga op zoek naar haakjes : bedrijven die een link hebben met diabetes, goede doelen, hardlopen, sport; persoonlijk contact: een kennis op een sleutelpositie; directeur: heeft hij of zij een maatschappelijke functie, bijvoorbeeld als voorzitter van een vereniging, lid van de Rotary of een hobby die aansluit bij de DiaBeatit Run of het Diabetes Fonds? Bedrijven: zet hoog in Zorg dat je een goed verhaal hebt voor een bedrijfssponsor en weet wat je als tegenprestatie kan bieden. Kijk vooral op Zo kun je bijvoorbeeld aanbieden om het logo van het bedrijf op het Runnershirt te laten drukken of een vermelding op je pagina te krijgen. Zet bij grote bedrijven hoog in, wanneer je een laag bedrag vraagt, krijg je ook een laag bedrag. Sponsorbedragen hangen natuurlijk af van de grote van het bedrijf. De bedragen variëren enorm. De DiaBeatit Run in één minuut Soms heb je niet veel tijd om uit te leggen wat de DiaBeatit Run is. Bijvoorbeeld als je gaat werven bij winkels of bedrijven. Het is dan belangrijk om kort en krachtig uit te leggen wat de DiaBeatit Run is: De DiaBeatit Run is een evenement waarbij we met ons team in estafettevorm de 589 traptreden van de Euromast trotseren en de dubbele marathon van Rotterdam naar Amsterdam lopen: op één dag met één doel: Samen diabetes verslaan. Al het geld komt ten goede aan het Diabetes Fonds om wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van diabetes te kunnen doen. Bedrijven willen graag een betaalbewijs ontvangen, zodat de gift aftrekbaar is. Neem dan contact met ons op, dan zorgen we ervoor dat we een bevestigingsbrief of een factuur sturen met daarop vermeld de grote van de ontvangen gift. Donatie zonder tegenprestatie Donaties van bedrijven aan goede doelen zijn aftrekbaar van de vennootschapsbelasting met een maximum van 50% van de netto winst van het bedrijf in een jaar. Een donatie moet onderbouwd worden met schriftelijke bewijsstukken (art. 16, wetboek vennootschapsbelasting 2011). Een bankafschrift voldoet, maar het uitprintbare betalingsbewijs na donatie kan ook als schriftelijke bevestiging van de donatie dienen. Sponsoring met tegenprestatie Zodra we het bedrijf een tegenprestatie leveren (vanaf 750), zoals het plaatsen van het logo of gelegenheid geven tot promotionele activiteiten, moet over het sponsorbedrag 21% BTW worden afgedragen. Het bedrijf ontvangt een factuur van het Diabetes Fonds (en vordert de BTW weer bij de belastingdienst terug).

10 Publiciteit en persbericht Publiciteit kan helpen bij het verzamelen van donaties. Het versterkt en ondersteunt je fondsenwervende acties. Lokale en regionale media zijn vaak geïnteresseerd in mooie verhalen, zoals die van jouw team! Ondersteun je verhaal met beeld. Stuur altijd een foto mee. Het Diabetes Fonds helpt je graag op weg. Neem contact op via: Je kan ook zelf aan de slag met het voorbeeldpersbericht uit bijlage 2 of 3. Wat te doen? 1. Pas het bericht aan naar jouw persoonlijke situatie 2. Kopieer en plak het bericht letterlijk in een en zet daarboven: Beste redactie, wij gaan vanuit <plaatsnaam> / <bedrijfsnaam> meedoen aan de DiaBeatit Run. Plaatselijke bekendheid helpt ons om aandacht te krijgen voor onze acties en dit evenement. Kunt u hier aandacht aan besteden? Hartelijk dank, groet. 3. Voed in de bijlage een foto toe, hoge resolutie 4. Onderwerp: Inwoners van <plaatsnaam> lopen de DiaBeatit Run 5. Mail aan: jouw eigen adres invullen 6. BCC: de adressen van de lokale en regionale media. Deze adressen zijn op te vragen via 7. Nabellen of juist van te voren aankondigen en vragen of ze wat met dit onderwerp kunnen doen, is aan te raden! Promotiemateriaal Daarnaast kan je natuurlijk ook posters en flyers verspreiden. Wil je een promotiepakketje ontvangen? Laat dat dan weten via handtekening Met je digitale handtekening bereik je ook veel mensen. Je kunt een speciale handtekening downloaden via Vergeet niet om de afbeelding te laten verwijzen naar jouw persoonlijke pagina. De afsluiting van jouw berichten ziet er dan bijvoorbeeld zo uit: Op zaterdag 11 oktober doe ik mee aan de DiaBeatit Run. 589 treden, 84 km, 1 doel: diabetes verslaan! Sponsor je mij?

11 Inspiratie: Zo doen zij het Er zijn al heel veel leuke, ludieke en succesvolle acties georganiseerd voor het Diabetes Fonds. Er zijn ook teams die meedoen aan de DiaBeatit Run die in actie komen om geld op te halen. Laat je inspireren door deze acties en tips. Mocht je behoefte hebben aan nog meer ideeën, neem dan eens een kijkje bij de teams die in het verleden al voor andere goede doelen hebben gelopen, gewandeld of gefietst zoals bijvoorbeeld de Roparun, Run for Kika, Homeride of Alped HuZes waar per deelnemer of zelfs euro wordt geworven. Bij acties is het belangrijk dat mensen snappen wat je wilt bereiken. Bedenk geen ingewikkelde actie en weet dat het met name gaat om fondsenwerving. Eenvoudige acties scoren het beste! Voorbeeld 1. Op markten, braderieën en evenementen is van alles mogelijk! Iets verkopen of een dienst aanbieden, het kan allemaal geld opleveren voor jouw team. Billie van 10 jaar heeft bijvoorbeeld op Koninginnedag zes uur lang nagels gelakt in ruil voor een donatie. Wie: Billie, 10 jaar Wat: Nagels lakken op Koninginnedag : 70,- Voorbeeld 2. De DiaBeatit Run in het klein. Scholen zijn heel goed te betrekken bij acties. Organiseer bijvoorbeeld een sponsorloop op school, bij de buitenschoolse opvang of op een sportclub. Bij Bram van 5 jaar organiseerde ze een sponsorloop met suikerklontjes: de Suikerklontjesrace. Er ligt al een draaiboek voor je klaar! Wie: Bram, 5 jaar Wat: de Suikerklontjesrace : 1200,-

12 Voorbeeld 3. Bijzondere gelegenheden zijn ook een mooie aanleiding voor een actie. Vraag bijvoorbeeld sponsorgeld in plaats van cadeaus tijdens je verjaardag, huwelijk of communie. Heleen Blok haalde met haar verjaardag 412,50 op voor het Diabetes Fonds en dus voor haar zoon Ruben met diabetes type 1. Wie: Heleen Blok Wat: Donaties i.p.v. cadeaus voor verjaardag : 412,50 Voorbeeld 4. Zorg dat je van (lokale) bedrijven gratis producten krijgt voor jouw loterij. Verkoop loten aan familie, vrienden, kennissen en collega s. Zij maken kans op leuke prijzen, bedrijven kunnen op een laagdrempelige manier sponsoren en jij hebt weer een leuk bedrag voor de DiaBeatit Run. Voorbeeld 5 Binnen het bedrijf waar je werkt, is er van alles mogelijk. Verkoop in de kantine een broodje DiaBeatit Run vraag of de bedrijfsborrel in het teken van de DiaBeatit Run mag staan en zorg dat je machtigingsformulieren uit bijlage 4 bij de hand hebt. Geef halverwege, op het hoogtepunt van de borrel, een presentatie en deel (samen met een paar collega s) de formulieren persoonlijk uit. Voorbeeld 6 Waar ben jij goed in? Kun je deze kennis op een leuke manier overbrengen? Zet je talent dan in en verras iedereen met een workshop, concert of cursus. Tegen betaling uiteraard. Een bedrag van 20,- s redelijk. Wie: Cees Huisers Wat: Benefietconcert als aftrap van de collecte : 4500,-

13 Voorbeeld 7 Ben jij net als Barry Atsma tijdens de Diabetes Fonds lentelunch een perfecte gastheer of vrouw? Organiseer dan een diner bij jou thuis en vraag net als in een restaurant om een vergoeding. Uiteraard kan dit ook in de vorm van een picknick of bijvoorbeeld door limonade te verkopen of zelf een lekkere taart te bakken. Voorbeeld 8 Lege flessen inzamelen werkt altijd goed. Vraag in jouw omgeving om lege flessen of vraag de plaatselijke supermarkt of je daar een inzamelpunt van statiegeldbonnen mag bouwen. Voorbeeld 9 Collecteren langs de deuren mag alleen in de landelijke collecteweek van het Diabetes Fonds. In een winkel mag er natuurlijk wel een collectebus op de toonbank staan en op sommige plekken mag je in overleg wel collecteren.

14 Bijlage 1: Voorbeeldtekst Beste vriend, vriendin, familielid, kennis, (oud-collega), Op 11 oktober 2014 doe ik mee aan de DiaBeatit Run voor het Diabetes Fonds. Dit doe ik omdat ik diabetes wil verslaan en ga voor een toekomst zonder diabetes! 589 treden, 84 km, 1 doel: diabetes verslaan! <ZET HIER JE PERSOONLIJKE MOTIVATIE> De DiaBeatit Run wordt georganiseerd om zoveel mogelijk geld op te halen zodat het Diabetes Fonds onderzoek kan blijven doen naar de oplossing van diabetes. Ik hoop dat je mij en daarmee ook meer dan 1 miljoen Nederlanders met diabetes wilt helpen. Dat kan heel simpel via deze onderstaande donatiebutton: <link NAAR JE EIGEN PERSOONLIJK PAGINA> Iedere bijdrage (groot en klein) is welkom. Samen kunnen we diabetes verslaan. Alvast bedankt! Sportieve groet,

15 Bijlage 2: Persbericht A Persbericht <datum> 2014 Inwoners uit <plaatsnaam> lopen de DiaBeatit Run Inwoners uit <plaatsnaam> doen mee aan de DiaBeatit Run, het jaarlijkse zeer uitdagende hardloopevenement voor het Diabetes Fonds. Deelnemers trotseren op zaterdag 11 oktober de Euromast en lopen vervolgens in estafette de dubbele marathon van Rotterdam naar Amsterdam: 589 treden, 84 km. De deelnemers wonen in <plaatsnaam of regio>. Captain van het team <naam>: We trainen twee tot drie keer per week. Onze favoriete looproute is <in 2 tot 3 zinnen beschrijven waar precies in de regio jullie graag hardlopen en waarom, zie voorbeelden onderaan dit persbericht>. <naam> weet van dichtbij wat de impact van diabetes is. <beschrijving, zie voorbeelden onderaan die persbericht>. Fondsenwerving De opbrengst van de DiaBeatit Run gaat naar het Diabetes Fonds voor wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van diabetes. Er zijn in Nederland ruim 1 miljoen mensen met diabetes en elke dag komen er 240 mensen bij. Om deel te mogen nemen, moet elke runner minimaal 500 euro werven. Iedereen kan het <naam> team steunen via de site: < > Alle giften zijn welkom. Over het Diabetes Fonds Diabetes steelt de gezondheid en toekomst van 1 miljoen Nederlanders. Zij leven met de dreiging van blindheid en uitval van hart en nieren. Onacceptabel, vindt het Diabetes Fonds. Daarom activeert het fonds duizenden vrijwilligers, particulieren en bedrijven om samen diabetes aan te pakken. Als grootste landelijke financier van diabetesonderzoek investeert het Diabetes Fonds sinds 1978 in fundamenteel en toegepast onderzoek naar diabetes type 1 én type 2. Alleen zo komen er betere behandelingen en straks genezing. En alleen samen komen we tot oplossingen. Samenwerken heeft zin! Noot voor de redactie (niet ter publicatie) Bijgaand een foto van team <naam>.de foto is rechtenvrij te gebruiken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: teamcaptain <naam> < adres> tel. <telefoonnummer>

16 Bijlage 3: Persbericht B Persbericht <datum> 2014 Werknemers uit <plaatsnaam> lopen de DiaBeatit Run <aantal> medewerkers van het <plaatsnaam>se bedrijf <naam bedrijf> doen mee aan de DiaBeatit Run, het jaarlijkse zeer uitdagende hardloopevenement voor het Diabetes Fonds. Deelnemers trotseren op zaterdag 11 oktober de Euromast en lopen vervolgens in estafette de dubbele marathon van Rotterdam naar Amsterdam: 589 treden, 84 km. Captain van het team <naam>: We trainen twee tot drie keer per week. Onze favoriete looproutes in deze regio zijn: <in 2 tot 3 zinnen beschrijven waar precies in de regio jullie graag hardlopen en waarom, zie voorbeelden onderaan dit persbericht>. <naam> is als <functienaam> werkzaam bij <bedrijfsnaam> én fanatiek hardloper. <naam>: Toen we hoorden van het evenement heb ik samen met.. collega s een team samengesteld. We willen graag mee rennen voor dit goede doel. Van dichtbij weet ik wat de impact van diabetes is. <toelichting, zie voorbeelden onderaan die persbericht>. Fondsenwerving De opbrengst van de DiaBeatit Run gaat naar het Diabetes Fonds voor wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van diabetes. Er zijn in Nederland ruim 1 miljoen mensen met diabetes en elke dag komen er 240 mensen bij. We vragen onze vrienden en familie om ons te sponsoren, vervolgt <naam>. Maar ook klanten uit <plaatsnaam>, zoals en dragen hun steentje bij. We hopen voor 11 oktober het benodigde bedrag verzameld te hebben. Om deel te mogen nemen, moet elke runner minimaal 500 euro werven. Iedereen kan het <naam> team steunen via de site: < > Alle giften zijn welkom. Over het Diabetes Fonds Diabetes steelt de gezondheid en toekomst van 1 miljoen Nederlanders. Zij leven met de dreiging van blindheid en uitval van hart en nieren. Onacceptabel, vindt het Diabetes Fonds. Daarom activeert het fonds duizenden vrijwilligers, particulieren en bedrijven om samen diabetes aan te pakken. Als grootste landelijke financier van diabetesonderzoek investeert het Diabetes Fonds sinds 1978 in fundamenteel en toegepast onderzoek naar diabetes type 1 én type 2. Alleen zo komen er betere behandelingen en straks genezing. En alleen samen komen we tot oplossingen. Samenwerken heeft zin! Noot voor de redactie (niet ter publicatie) Bijgaand een foto van team <naam>.de foto is rechtenvrij te gebruiken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: teamcaptain <naam> < adres> tel. <telefoonnummer>

17 Invulvoorbeelden Voorbeelden beschrijvingen looproutes uit persberichten 2013: Onze favoriete looproutes zijn rond het Mediapark, richting Anna s Hoeve en richting Kortenhoef. De omgeving verrast ons keer op keer. Onze favoriete looproutes zijn in en rond het Balijebos, rond de Dobbeplas, het centrum van Delft, de rustieke dijk in Leidschenveen en in het park in Rokkeveen,, aldus teamcaptain Voorbeelden beschrijving over de motivatie om mee te doen uit persberichten 2013: *Het is een ernstige ziekte waarbij je nooit meer onbevangen op pad kan. En als je hoort hoeveel mensen er per dag bij komen, de ziekte grijpt echt om zich heen. Er is nu geld nodig voor onderzoek om de snelle toename van het aantal patiënten te stoppen en een geneesmiddel te vinden. Ze maakt in haar directe omgeving mee wat de impact van diabetes is: Mijn vriend, zijn zussen en mijn tante hebben het. Het is een ziekte met heel heftige gevolgen. Als team/bedrijf willen we een steentje bijdragen aan een oplossing hiervan.

18 Bijlage 4: Machtiging

Inleiding... 2 Over het Diabetes Fonds... 3 Klaar voor de start?... 4 Stappenplan... 5 Social Media... 7 Publiciteit en Persbericht...

Inleiding... 2 Over het Diabetes Fonds... 3 Klaar voor de start?... 4 Stappenplan... 5 Social Media... 7 Publiciteit en Persbericht... Inleiding... 2 Over het Diabetes Fonds... 3 Klaar voor de start?... 4 Stappenplan... 5 Social Media..... 7 Publiciteit en Persbericht... 8 Inspiratie... 9 Inleiding Meedoen aan de DiaBeatit Run #heeftzin!

Nadere informatie

Toolkit Sponsorwerving

Toolkit Sponsorwerving 0 Toolkit Sponsorwerving Meedoen aan de DiaBeatit Run heeft zin! Geweldig dat je hebt besloten mee te doen aan de DiaBeatit Run. Jouw deelname als Runner of als ondersteunend teamlid is voor het Diabetes

Nadere informatie

Toolkit Fondsenwerving

Toolkit Fondsenwerving Toolkit Fondsenwerving Samen diabetes verslaan. Februari 2014 11 oktober 2014 Inhoudsopgave Kan ik fondsen werven? 4 Over het Diabetes Fonds 5 Plan van aanpak 6 Social Media 9 Bedrijven 10 Publiciteit

Nadere informatie

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 Inhoud 1. Aan de slag!...3 2. Stappenplan...4 3. Extra tips voor publiciteit...5 4. Jij & je enthousiasme...6 5. Succes!...6 1. Aan de slag! Geweldig dat je hebt

Nadere informatie

Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette

Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette Leuke ideeën voor KiKa-sponsoracties Welkom bij Run for KiKa Estafette! Geweldig dat jij je in gaat zetten voor Stichting Kinderen Kankervrij. In dit handboek

Nadere informatie

Tips en Tricks voor sponsorwerving

Tips en Tricks voor sponsorwerving Tips en Tricks voor sponsorwerving Je gaat op bouwreis en maakt gebruik van de sponsortool, of je bouwt virtuele huisjes op Bouwmee, bijvoorbeeld omdat je voor Habitat meedoet aan een evenement. Alles

Nadere informatie

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING INTRODUCTIE INTRODUCTIE Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jullie in actie willen komen voor Spieren voor Spieren! Zoals

Nadere informatie

HANDLEIDING SPONSORWERVING Media Markt Tour 2017

HANDLEIDING SPONSORWERVING Media Markt Tour 2017 HANDLEIDING SPONSORWERVING Media Markt Tour 2017 1 Inhoud 1. Aan de slag!...3 2. Stappenplan...3 3. Extra tips voor publiciteit...5 4. Jij & je enthousiasme...5 5. Succes!...6 2 1. Aan de slag! Geweldig

Nadere informatie

Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf?

Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf? Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf? Zet je met je collega s in tegen eenzaamheid onder ouderen Geweldig dat jullie bedrijf in actie komt voor het Nationaal Ouderenfonds! Acties zoals

Nadere informatie

Actie toolkit voor personen

Actie toolkit voor personen Actie toolkit voor personen Augustus 2016 Introductie Introductie Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jij in actie wil komen voor Spieren voor Spieren! Zoals je wellicht weten zijn wij voor een groot

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Actiehandleiding Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Inhoud Handleiding Zo maak je een actie aan om een TECS- project te steunen...3 Tips om jouw actie succesvol te maken Een actie starten voor

Nadere informatie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie Kit Fondsenwerving De Mobilisation Kit Dam tot Damloop Fédération Française de la Cardiologie Loop voor een goed doel! Deelname aan dit evenement is natuurlijk op zichzelf al een geweldige prestatie, maar

Nadere informatie

Voorbeeld sponsorwervingsbrieven

Voorbeeld sponsorwervingsbrieven Voorbeeld sponsorwervingsbrieven We hebben een aantal voorbeeldbrieven geschreven om het sponsorwerven nog gemakkelijker te maken. Kies de versie die het beste bij jou (of je situatie) past: > Brief voor

Nadere informatie

Niets vergeten te doen?

Niets vergeten te doen? Nieuwsbrief Niets vergeten te doen? De teller loopt op...alle deelnemers hebben de eindsprint ingezet om het persoonlijk streefbedrag van minimaal 500 te behalen én te overtreffen: het winnende team krijgt

Nadere informatie

Run for KiKa Estafette voorbeeldbrieven

Run for KiKa Estafette voorbeeldbrieven Run for KiKa Estafette voorbeeldbrieven Verstuur een brief of een e-mail We hebben een aantal voorbeeldbrieven geschreven om het sponsorwerven nog gemakkelijker te maken. Kies de versie die het beste bij

Nadere informatie

Handleiding: hoe start ik een actie?

Handleiding: hoe start ik een actie? Handleiding: hoe start ik een actie? Zet je in tegen eenzaamheid onder ouderen Geweldig dat jij in actie komt voor het Nationaal Ouderenfonds! Acties zoals die van jou zijn heel belangrijk, want met jouw

Nadere informatie

Projectkosten ophalen met fondsenwerving

Projectkosten ophalen met fondsenwerving Projectkosten ophalen met fondsenwerving Het is soms ook best duur om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, of stage te lopen over de grens. Voor Local Dreamers, en voor onze Ecuadoriaanse partnerorganisaties,

Nadere informatie

Oranje Fonds Collecte 2016

Oranje Fonds Collecte 2016 Tips werving en communicatie Fijn dat u meedoet aan de landelijke collecteweek van het Oranje Fonds. Hieronder vindt u verschillende tips om collectanten te werven en uw omgeving op de hoogte te houden

Nadere informatie

Plan Nederland in Pifworld

Plan Nederland in Pifworld Plan Nederland in Pifworld Leuk dat je mee gaat doen aan de actie Schaatsen voor Water! Om je deelname te bevestigen en sponsor te zoeken, dien je een pagina op Pifworld aan te maken. Hieronder vind je

Nadere informatie

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING groningen((((( over(de afsluitdijk amsterdam 500(KM binnen 24(uur utrecht veldhoven valkenburg MAASTRICHT( FINISH 500(km Versie: februari 2013 Stap

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie

HANDLEIDING. Kom In Actie HANDLEIDING Kom In Actie Inhoudsopgave Checklist voor het plannen van je actie... 3 Kominactie.rodekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede organisatoren toevoegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Team Sponsorwerving Marco van Nassau/ Marcel van Kessel Nathaly Westerhoven/ Wendy Roos

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Team Sponsorwerving Marco van Nassau/ Marcel van Kessel Nathaly Westerhoven/ Wendy Roos Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel Team Sponsorwerving Marco van Nassau/ Marcel van Kessel Nathaly Westerhoven/ Wendy Roos 21 november 2015 Programma Voorstellen: Team Sponsorwerving Uitgangspunten

Nadere informatie

Spieren voor Spieren. Maart 2016

Spieren voor Spieren. Maart 2016 Spieren voor Spieren Maart 2016 Agenda - Stichting Spieren voor Spieren - Wat is een spierziekte - Filmpje Bram - Visie Spieren voor Spieren - Waarom - Hoe - Wat - Bestedingen - Sportieve acties in het

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Handboek Inhoudsopgave Inleiding... 1 Thema... 2 1. Aan de slag... 3 2. Waar beginnen?... 4 2.1 WANNEER?... 4 2.2 AANMELDEN ALS ORGANISATOR... 5 2.3 SAMENSTELLEN VAN EEN TEAM... 5 2.4 WAARVOOR MOETEN WE

Nadere informatie

HET HANDBOEK voor SPONSORWERVING

HET HANDBOEK voor SPONSORWERVING HET HANDBOEK voor SPONSORWERVING INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk Welkomstwoord deelnemers Over A Sister s Hope Wie zijn wij? Waarom is er zoveel geld nodig? A Sister s Hope 60k Walk Deelname De wandeling Sponsorwerving

Nadere informatie

Ideeën en tips. Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden.

Ideeën en tips. Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden. Ideeën en tips Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden. Fondsenwerving is niet moeilijk, ervaar het zelf! G Wat wordt er met het

Nadere informatie

Toolkit werven en behouden van vrijwilligers

Toolkit werven en behouden van vrijwilligers Toolkit werven en behouden van vrijwilligers WERVEN Jaarlijks moeten nieuwe collectanten geworven worden om de collectanten die stoppen te vervangen. Daarnaast is de optelsom eenvoudig: hoe meer collectanten,

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Sponsorpakket Parrot Runners team 102

Sponsorpakket Parrot Runners team 102 Sponsorpakket Parrot Runners team 102 Deelnemend team Roparun 2015 Parrot Runners in 2015 wederom van start voor het goede doel! In 2015 nemen de Parrot Runners voor de 10 e, en tevens laatste, keer deel

Nadere informatie

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Spreker: Wendy Roos. Alpe d HuZes Opgeven is geen optie!

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Spreker: Wendy Roos. Alpe d HuZes Opgeven is geen optie! Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel Spreker: Wendy Roos 15 november 2014 Uitgangspunten Sponsorwerving is leuk Vertel vanuit je passie je eigen verhaal Het is onze droom dat niemand meer doodgaat

Nadere informatie

Uitleg Jeugd Sponsor Actie 2014 voor deelnemende verenigingen

Uitleg Jeugd Sponsor Actie 2014 voor deelnemende verenigingen Uitleg Jeugd Sponsor Actie 2014 voor deelnemende verenigingen Super leuk dat jullie vereniging meedoet aan de Jeugd Sponsor Actie 2014! We zijn er van overtuigd dat de vernieuwde Jeugd Sponsor Actie een

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

Voorbeeld teksten. werven donaties uit je eigen netwerk. via je persoonlijke pagina

Voorbeeld teksten. werven donaties uit je eigen netwerk. via je persoonlijke pagina en De persoonlijke Mijn Ride pagina geeft je de mogelijkheid om jouw verhaal te doen en mensen in jouw omgeving op te roepen om ook mee te strijden door middel van het doen van een donatie via jouw persoonlijke

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond

Welkom op de informatieavond Welkom op de informatieavond Rabo Clubkas Campagne Rabobank Noord en West Twente Even voorstellen NAAM Rabobank Noord en West Twente Functie 2 Wat gaan we vanavond doen? Waarom de Rabo Clubkas Campagne?

Nadere informatie

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Actie keuze 2 a. Geld voor een rookvrij Nederland Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Maak de maken kwaliteit doelen een van

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE

IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE 01 IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER Je hebt het initiatief genomen om in actie te komen voor Fight cancer. Super! Met jouw actie steun je de strijd tegen kanker

Nadere informatie

Toolkit Fondsenwerving

Toolkit Fondsenwerving Toolkit Fondsenwerving Fondsenwerving is leuk en inspirerend als je de slag te pakken hebt. Doingoood foundation helpt je graag op weg met deze handige toolkit vol tips en ideeën. Sponsorwerving Kilimanjaro

Nadere informatie

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren Enthousiasmeren Talentenverkenning Mensen willen best graag wat doen voor hun buurt, maar dan moet u ze er wel voor vragen. Een algemene oproep voor vrijwilligers is niet altijd even effectief. Het werkt

Nadere informatie

SPONSORWERVING: EEN INTRODUCTIE

SPONSORWERVING: EEN INTRODUCTIE SPONSORWERVING: EEN INTRODUCTIE Bedankt voor je deelname aan Expedition Masai! Elke kilometer die je loopt betekent extra hulp die Amref kan bieden! Jij gaat straks hiken voor een groots doel: Een structureel

Nadere informatie

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk!

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief De 10 Stappen Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief: De 10 Stappen! Dit stappenplan is bestemd voor iedereen die opzoek is naar een betaalde baan/stageplek en wil

Nadere informatie

Toolkit Fondsenwerving

Toolkit Fondsenwerving Toolkit Fondsenwerving Fondsenwerving is leuk en inspirerend als je de slag te pakken hebt. Doingoood foundation helpt je graag op weg met deze handige toolkit vol tips en ideeën. Sponsorwerving Kilimanjaro

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Online geld inzamelen voor de SamenLoop voor Hoop

Online geld inzamelen voor de SamenLoop voor Hoop Handleiding actieplatform Online geld inzamelen voor de SamenLoop voor Hoop (versie 1.0) Elk team kan een eigen actie starten, wist je dat je deze actie ook online kunt aanmaken op het actieplatform? Je

Nadere informatie

Voorwoord. Voor u ligt het portfolio van Roparun Team Doetinchem. Hierin leest u meer over De Roparun en ons team.

Voorwoord. Voor u ligt het portfolio van Roparun Team Doetinchem. Hierin leest u meer over De Roparun en ons team. Team Doetinchem Roparun 14 t/m 16 mei 2016 www.roparun teamdoetinchem.nl info@roparun teamdoetinchem.nl Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven... 1 P

Nadere informatie

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP DE AARDE IS OOK TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS Mueller/GP Wilkins/GP Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

1. Aanleiding 3 2. Stappenplan 3 3. Persbericht 4 4. Overige materialen voor het benaderen van de media 5

1. Aanleiding 3 2. Stappenplan 3 3. Persbericht 4 4. Overige materialen voor het benaderen van de media 5 MEDIAHANDLEIDING Inhoudsopgave 1. Aanleiding 3 2. Stappenplan 3 3. Persbericht 4 4. Overige materialen voor het benaderen van de media 5 Bijlagen Bijlage 1 Conceptmail redactie persbericht 6 Bijlage 2

Nadere informatie

Als één team achter de sporters met een handicap

Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning

Nadere informatie

1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten 10 7.

1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten 10 7. Inhoud 1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten 10 7. Uitnodigingsposter bedrijf 11 8. Uitnodigingskaart bedrijf

Nadere informatie

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos Marcel van Kessel/Marco van Nassau

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos Marcel van Kessel/Marco van Nassau Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos Marcel van Kessel/Marco van Nassau 7 maart 2015 Programma Team Sponsorwerving Inleiding Alpe d HuZes

Nadere informatie

Sponsoractie Oranje Fonds

Sponsoractie Oranje Fonds Sponsoractie Oranje Fonds Handboek Wat fijn dat uw school voor het Oranje Fonds mee doet! Als school organiseert u vaker een evenement. U weet als geen ander hoeveel tijd en moeite er in de organisatie

Nadere informatie

Beginnen met sociale media. E-learning Week van de Acupunctuur

Beginnen met sociale media. E-learning Week van de Acupunctuur Beginnen met sociale media E-learning Week van de Acupunctuur Inhoudsopgave 1) Over sociale media 2) Waarom sociale media? 3) Beginnen met Facebook en Twitter 4) Inspiratie 5) Sociale mediaplan maken 1)

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS voor een succesvolle Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je

Nadere informatie

Leuke ideeën voor. sponsoracties

Leuke ideeën voor. sponsoracties Leuke ideeën voor sponsoracties Fantastisch dat je meedoet aan de! Samen gaan we zoveel mogelijk geld inzamelen voor de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum. Sinds 1 april 2008 kunnen

Nadere informatie

Collecte Gids 2016. Handleiding voor coördinatoren

Collecte Gids 2016. Handleiding voor coördinatoren Collecte Gids 2016 Handleiding voor coördinatoren Bedankt! Vanuit Alzheimer Nederland ondersteunen wij u graag met het opzetten van een geweldige collecte. Deze handleiding helpt u daarbij. Maar voordat

Nadere informatie

Beste bibliotheekcollega,

Beste bibliotheekcollega, Aan de leden van de VOB (via email) datum ons kenmerk contactpersoon 26 februari 2014 7410-00/14-00678 FvB/AdV/sd Francien van Bohemen Uw kenmerk onderwerp doorkiesnummer e-mail Manifest Openbare 070-3090540

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

PR-team, stand van zaken

PR-team, stand van zaken Beste deelnemer, Ditmaal ontvang je een update van het PR-team. Deze update staat voornamelijk in het teken van de kaartverkoop ten behoeve van ons thuisconcert op 24 mei a.s.. We vragen je deze dan ook

Nadere informatie

Zo wordt jouw actie een succes! Jij voor. War. Child. Actieboekje Warchild_deff.indd :09:48

Zo wordt jouw actie een succes! Jij voor. War. Child. Actieboekje Warchild_deff.indd :09:48 Zo wordt jouw actie een succes! Jij voor War Child Actieboekje Warchild_deff.indd 1 19-05-2009 12:09:48 Actie! Wat goed dat je een actie voor War Child gaat organiseren. Dagelijks hebben miljoenen kinderen

Nadere informatie

Koffie/thee ochtend voor al je vrienden

Koffie/thee ochtend voor al je vrienden Voorbeeldacties Algemene ideeën Koffie/thee ochtend voor al je vrienden Organiseer een koffie of thee ochtend (of high-tea) bij jou thuis voor je vrienden, familie of collega s. Vraag hierbij aan iedereen

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Boekpromotie via facebook

Boekpromotie via facebook Boekpromotie via facebook een boek om trots op te zijn! E-book met tips over het inzetten van facebook bij je boekpromotie E-book Boekpromotie via Facebook Facebook is een mooi middel om op een makkelijke,

Nadere informatie

Voorbeeldmails dance4life New York Marathon 2017

Voorbeeldmails dance4life New York Marathon 2017 Voorbeeldmails dance4life New York Marathon 2017 Bedrijven Introductie voorbeeldmails 3 Facebook voorbeeld 3 Bedrijven 4 Particulieren 5 Opvolgende mail 6 Bedankmail 7 Introductie voorbeeldmails In dit

Nadere informatie

Samen helpen we kinderkanker de wereld uit!

Samen helpen we kinderkanker de wereld uit! Samen helpen we kinderkanker de wereld uit! SPONSORING RUN FOR KIKA Kinderen en kanker, twee woorden die we liever niet in één adem noemen. Kinderen horen vrolijk en gezond te zijn met een lange toekomst

Nadere informatie

FAQ REGISTRATIE EN FONDSENWERVING

FAQ REGISTRATIE EN FONDSENWERVING FAQ REGISTRATIE EN FONDSENWERVING Waarom Milieudefensie? Milieudefensie zet zich in voor gezond en eerlijk voedsel, slimme vervoersoplossingen en duurzaam consumeren. Ons streven is om de aarde eerlijk

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

INTRODUCTIE MIDZOMERNACHTDUIK

INTRODUCTIE MIDZOMERNACHTDUIK INHOUD 1. Introductie Midzomernachtduik 2. Ambassadeur Nick Driebergen 3. Meld jouw actie aan bij Spieren voor Spieren 4. Hoe geld ophalen? 5. Maak jouw Midzomernachtduik sponsorpagina aan 6. Organiseer

Nadere informatie

SamenLoop voor Hoop Wegwijzer voor teamleden. Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veelgestelde vragen. 10 tips om geld in te zamelen

SamenLoop voor Hoop Wegwijzer voor teamleden. Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veelgestelde vragen. 10 tips om geld in te zamelen Postbus 75508 1070 AM Amsterdam Giro 26.000 T (020) 570 05 00 F (020) 675 03 02 www.kwfkankerbestrijding.nl SamenLoop voor Hoop Wegwijzer voor teamleden Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veelgestelde vragen

Nadere informatie

Handleiding Collecteverdubbelaar

Handleiding Collecteverdubbelaar Handleiding Collecteverdubbelaar versie 1.0 Nederlandse Brandwonden Stichting Afdeling Landelijke Collecte, collecteverdubbelaar Zeestraat 29, Beverwijk (0251) 27 55 55 verdubbelaar@brandwondenstichting.nl

Nadere informatie

Print en vul zelf in!

Print en vul zelf in! t i k Tool Print en vul zelf in! pagina 7 t/m 10 Voor je vrienden, op je club, school of vereniging: uitnodigin g Bedankt! kom gezellig koffie drinken en steun het NKI-AVL Fonds actie.nki-avlfonds.nl/koffieschenkochtend

Nadere informatie

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe:

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe: Draaiboek voorbereiding Promotie activiteiten Vrijwilligers of donateurs werven Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u wilt bereiken met de promotieactiviteiten. Vrijwilligers werven,

Nadere informatie

Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden...

Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden... Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden... Stelt u zich eens voor...... dat uw medewerkers fitter en strijdlustiger hun werk doen, dat de teamspirit binnen het bedrijf positief groeit, dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus!

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Nieuwsbrief najaar 2013 Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Exclusief voor Loopgroep Zeeland leden kunnen wij op zaterdag 14 september met de bus van Zoutelande naar Neeltje Jans. Dat betekent dat je

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

SamenLoop voor Hoop Papendrecht 2015. Handboek voor teamleden. Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veel gestelde vragen. 10 tips om geld in te zamelen

SamenLoop voor Hoop Papendrecht 2015. Handboek voor teamleden. Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veel gestelde vragen. 10 tips om geld in te zamelen SamenLoop voor Hoop Papendrecht 2015 Handboek voor teamleden Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veel gestelde vragen 10 tips om geld in te zamelen Wat is SamenLoop voor Hoop? SamenLoop voor Hoop van KWF Kankerbestrijding

Nadere informatie

Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep

Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep Organiseert 09 juni 2012 op Haantjesdag SpinForLife 2012 Carl Verheijen reikt cheque uit aan Kees Stuivenberg van Villa Joep Sensationele apbrengst in 2009 Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep Woudenberg

Nadere informatie

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN 1. INLEIDING In dit rapport staan de bevindingen van het onderzoek van Kentaa (voorheen en nader te noemen Mobillion) naar het gebruik van het actieplatform igive

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 19-1-2015

Jaarverslag 2014 19-1-2015 Jaarverslag 2014 19-1-2015 Voorwoord... 3 Het bestuur... 3 Het ontstaan van Stichting Estafetteloop... 4 De Stichting Estafetteloop... 4 De 100 van Spijkenisse... 5 Hoe werkt het... 5 Het goede doel...

Nadere informatie

Een goed leven voor.

Een goed leven voor. Een goed leven voor. Juultje Holla - Perspectief - maart 2013 Als onderdeel van het ZonMW project Zeggenschap en Inclusie Met dank aan Rob, die mij hierbij enorm geholpen heeft. Een goed leven voor. Een

Nadere informatie

Communicatiemateriaal

Communicatiemateriaal Communicatiemateriaal ACE ARNHEM/ACHTERHOEK/LIEMERS Communicatiemateriaal V 1.0 27-01-2017 Inhoudsopgave Programma 3 Mail werkplekbegeleiders 4 Flyer werving medewerkers 5 Mail gast-medewerkers 6 Tekst

Nadere informatie

1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour?

1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour? FAQ BIKETOUR 2015 1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour? 2. Hoe kan ik mijn profielpagina delen met anderen? 3. Hoe kan ik mijn profielfoto wijzigen? 4. Hoe kan ik de naam

Nadere informatie

Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA

Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA Dit document helpt je om een actie voor ZOA op te zetten. Je kan met een maatschappelijke stage voor ZOA 15 tot 30 uur maken. Wat vind je in

Nadere informatie

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool Spreekbeurt voor een huis Leuk dat je dit pakketje van onze website hebt gedownload! Ga je een spreekbeurt houden over het werk van Wereldfoundation?

Nadere informatie

Beste Hero! Weet je wat Duchenne is? Dat is dat je spieren steeds slapper worden. Alleen je hoofd blijft goed. Jeroen, 4 jaar, Duchenne patiënt

Beste Hero! Weet je wat Duchenne is? Dat is dat je spieren steeds slapper worden. Alleen je hoofd blijft goed. Jeroen, 4 jaar, Duchenne patiënt Beste Hero! Veel succes met je sponsorwerving! De komende tijd wacht jou een bijzondere uitdaging. Je haalt minstens 2500 euro aan sponsorgeld op voor kinderen met de ziekte van Duchenne. Persoonlijk contact

Nadere informatie

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo. Relaties HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.org Relaties kunnen een belangrijke rol spelen bij het omgaan

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie Beste lezer, Fijn dat je de moeite hebt genomen om dit e-book te downloaden, met daarin 17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie. Veel ondernemers worstelen met het maken van kwaliteitsafspraken

Nadere informatie

HOE ORGANISEER IK EEN PRAYER NIGHT?

HOE ORGANISEER IK EEN PRAYER NIGHT? HOE ORGANISEER IK EEN PRAYER NIGHT? Handboek 2012 voor het organiseren van een lokale Prayer Night. Uitgave van de Evangelische Alliantie. Inhoud Inleiding Waar moet ik beginnen? Met wie ga ik dit regelen?

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN PREVIEW Probeer nu 1 dag DE JONGE JAREN VAN DAVID VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN DAG 1 GOD ZIET JOU ZITTEN! Het is niet leuk om buitengesloten te worden,

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Breng jouw project via social media onder de aandacht!

Breng jouw project via social media onder de aandacht! Breng jouw project via social media onder de aandacht! Hieronder vind je enkele tips en voorbeeldberichten die gebruikt kunnen worden op de Facebook-pagina en Twitter-account van je club.... Facebook Tip

Nadere informatie

Top 7 fondsenwerving acties

Top 7 fondsenwerving acties Copyright by Run for KiKa Marathon Amsterdam 2014 De top 7 van succesvolle sponsoracties Sponsorswerven is leuk, maar kan ook een nieuwe uitdaging zijn. Daarom bijgaand een aantal succesvolle fondsenwervingsacties

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website Pen en papier? Het begin Jouw website: waar zullen we beginnen? Er is zoveel over te vertellen! Voor

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging?

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Heeft u altijd al eens iets willen doen voor de Mucovereniging, maar u weet niet goed wat? Dan helpen wij u daar graag mee verder! In deze informatiegids

Nadere informatie