Beleidsvisie Komimo: naar een duurzame mobiliteit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleidsvisie Komimo: naar een duurzame mobiliteit"

Transcriptie

1 Beleidsvisie Komimo: naar een duurzame mobiliteit Inhoud Kenmerken van duurzame mobiliteit... 2 Iedereen... 2 Veilig... 3 Aanvaardbare kostprijs... 4 Omgeving... 5 Bestemming bereiken... 6 Realiseren van duurzame mobiliteit... 7 Minder nutteloze verplaatsingen... 7 Kiezen voor andere modi... 8 Verduurzamen van gemotoriseerd verkeer... 9 Draagvlak creëren... 10

2 Kenmerken van duurzame mobiliteit Wij erven de wereld niet van onze voorouders, maar wij lenen haar van onze kinderen. Antoine de Saint-Exupéry Duurzaam betekent voorzien in de behoefte van de huidige generatie zonder daarmee voor toekomstige generaties de mogelijkheden in gevaar te brengen om ook in hun behoeften te voorzien. Deze definitie komt uit het Brundtland-rapport van de VN-commissie World Commission on Environment and Development uit Elke definitie van duurzaamheid baseert zich op het zoeken van een evenwicht tussen sociale, ecologische en economische aspecten. Duurzame mobiliteit wil zeggen dat iedereen veilig, aan een aanvaardbare kostprijs en zonder de omgeving schade te berokkenen haar of zijn bestemming kan bereiken. Iedereen Iedereen moet de mogelijkheid hebben om zich zelfstandig te verplaatsen. De mobiliteit van iedere groep in de samenleving moet gegarandeerd worden, met bijzondere aandacht voor de kwetsbaarste mensen: kinderen, ouderen, mensen met een handicap, minder kapitaalkrachtigen, Vooral kinderen, maar alle zachte weggebruikers, kunnen zich te voet of met de fiets verplaatsen langs een veilige en aangename route. Bijzondere aandacht gaat naar fietspaden, trottoirs en oversteekplaatsen in schoolomgevingen en verblijfsgebieden. Ook trage wegen vormen een fijnmazig en verkeersveilig net dat hiervoor geschikt is. Toegankelijkheid van het openbaar vervoer wordt gegarandeerd: verhoogde perrons, toegankelijke voertuigen. Dankzij basismobiliteit kan iedereen zich met het openbaar vervoer verplaatsen. Financiële maatregelen zoals de kilometerheffing maken het niet onmogelijk voor minder kapitaalkrachtigen om zich per wagen te verplaatsen.

3 Veilig Zowel objectieve als subjectieve verkeersveiligheid liggen aan de grondslag van een duurzame mobiliteit. De vergelijking met andere Europese landen leert ons dat België zeker niet de beste leerling is. Het verkeersveiligheidsbeleid is gebaseerd op de drie E s: Education (opvoeding/voorlichting), Engineering (infrastructuur/technologie) en Enforcement (handhaving/wetgeving). Om een doeltreffend verkeersveiligheidsbeleid te voeren, zijn betrouwbare ongevalgegevens noodzakelijk. Bij de registratie gebeuren er fouten en niet alle ongevallen worden geregistreerd. In het bijzonder ongevallen waar voetgangers en fietsers bij betrokken zijn hebben een lagere registratiegraad. Naast de harde ongevallencijfers is er het subjectieve onveiligheidsgevoel. Daardoor mogen kinderen niet zelfstandig naar school, wagen ouderen zich niet meer buitenshuis of durven mensen niet meer fietsen In verschillende enquêtes kwam verkeersonveiligheid uit de bus als een van de belangrijkste oorzaken van het onveiligheidsgevoel. Door in-depth ongevallenanalyse worden belangrijke maatregelen (zowel Enforcement, Education en Engineering) geïdentificeerd. Gordeldracht vermindert het aantal verkeersdoden en zwaargewonden. (Enforcement & Education) Veilige infrastructuur voor voetgangers en fietsers, zoals aanbevolen in de vademecums, heeft een gunstige invloed op objectieve en subjectieve verkeersveiligheid. (Engineering) Snelheid doodt. Roodlicht- en snelheidscamera s en trajectcontrole hebben een gunstige invloed op het aantal ongevallen. (Enforcement) Strenger optreden tegen recidivisme, zeker voor wat betreft alcohol en drugs, het rijbewijs op punten is een belangrijk instrument hiervoor. (Enforcement) Ook sociale veiligheid is een belangrijk aspect. Onverlichte straten nodigen niet uit om s nachts naar huis te stappen of fietsen. Incidenten op het openbaar vervoer weerhouden reizigers ervan bepaalde lijnen te gebruiken. Voorbeeld: De Veiligheidsmonitor van De Lijn meet de sociale onveiligheid op bepaalde plaatsen en tijdstippen. Op basis daarvan worden maatregelen zoals camera s of Lijnspotters ingezet.

4 Aanvaardbare kostprijs Mobiliteit moet betaalbaar blijven, niet enkel voor het individu, maar ook voor de maatschappij. De totale kost voor mobiliteit is opgebouwd uit verschillende onderdelen: Kost voor de gebruiker (brandstof, aankoop wagen of fiets, ticket, ), deze kostprijs bestaat uit een vaste kost (afschrijving voertuig, abonnement) en een variabele kost (per kilometer of per gebruik) Kost voor de overheid (aanleg, onderhoud, beheer, ) Maatschappelijke of externe kosten (kosten voor milieu, verkeersveiligheid, filekosten, gezondheidszorg, ) Door de gebruiker goed te informeren over de totale kost, kan die bewuster kiezen voor een bepaald vervoermiddel. Het doorrekenen van maatschappelijke kosten aan de gebruiker, in combinatie met fiscale stimuli, resulteert in een aanvaardbare kostprijs voor mobiliteit, waardoor een vergelijking meer in het voordeel van duurzame vervoermiddelen uitvalt. Slimme kilometerheffing / rekeningrijden dient rekening te houden met verschillende parameters: afstand, tijdstip, locatie en milieuprestaties van het voertuig. Invoeren van een mobiliteitsbudget of mobiliteitscheque voor werknemers. Bedrijfswagens met tankkaarten zijn nefast om mensen bewust om te laten gaan met mobiliteit. De mogelijkheid voorzien om naast een wagen ook te kunnen kiezen voor duurzame modi maakt een bewuste keuze mogelijk. Tarifering openbaar vervoer: door bepaalde doelgroepen goedkoper of gratis openbaar vervoer aan te bieden kan de overheid de sociale ongelijkheid deels wegwerken. Wandelen en fietsen zijn altijd de goedkoopste oplossing, ook voor de maatschappij. Vaak zijn het ook de meest efficiënte modi.

5 Omgeving De impact van mobiliteit op de omgeving, zowel de onmiddellijke omgeving waarin de mobiliteit plaatsvindt, als de ruimere omgeving waarin de gevolgen van mobiliteit merkbaar zijn, wordt zo beperkt mogelijk gehouden. Nog te vaak worden straten ingericht op maat van de auto. Een aangename buurt is een buurt waar men ruimte heeft om te leven. Druk verkeer of een straat met in verhouding veel meer verkeersruimte dan verblijfsruimte is nefast voor de verkeersleefbaarheid. Ook wanneer de auto stil staat neemt hij veel ruimte in beslag. Ook de impact van mobiliteit op de natuur dient beperkt te worden. Wegen doorsnijden het landschap en vormen barrières. De luchtkwaliteit in Vlaanderen behoort tot de slechtste in Europa. De blootstelling aan fijn stof resulteert volgens de EU in een verkorting van onze levensduur van meer dan 1 jaar. De vervoerssector is verantwoordelijk voor een vijfde van de CO 2 -uitstoot, die aan de basis ligt van het broeikaseffect. De NO x -uitstoot is verantwoordelijk voor de zure regen die onze bossen en de historische gebouwen aantast. En dan spreken we nog niet over ozon, benzeen, Geluidshinder is de vaakst voorkomende individuele milieuklacht in Vlaanderen. Volgens een onderzoek van de OESO worden meer dan 2/3 van de Belgen blootgesteld aan een geluidsniveau van meer dan 55dB(A). Doortochtprojecten zijn belangrijk om de verkeersleefbaarheid te verbeteren, zeker in deze projecten is een strikte toepassing van het STOP-principe (eerst Stappen, dan Trappen (fietsen), pas daarna Openbaar of collectief vervoer en uiteindelijk Privé vervoer) belangrijk. Milieuprestaties van wagens worden beoordeeld op basis van objectieve criteria: Ecoscore. Premies voor het installeren van een roetfilter beperken de uitstoot van fijn stof. Het is natuurlijk interessanter om een nieuwe dieselwagen met roetfilter te kopen, maar pas na afgewogen te hebben of een benzinewagen niet meer bij je noden past. Het inschakelen en ecologisch inrichten van trage wegen als alternatieve infrastructuur is een kans om mobiliteit te combineren met natuurverbinding, maar ook met duurzaam toerisme en erfgoedontsluiting.

6 Bestemming bereiken De keuze van bestemming (of vertrekpunt) is belangrijker dan de verplaatsing op zich. Als jij of je producten minder ver moeten, betekent dit meteen een duurzamere oplossing. De keuze voor een vervoermiddel gebeurt op basis van het afwegen van min of meer rationele criteria: Kost voor de gebruiker. Snelheid van de verplaatsing (tijdsbudget). Comfort. In deze context is comfort een ruim begrip en wordt bepaald door de kwaliteit van het vervoermiddel (bijvoorbeeld privacy, beschikbaarheid van zitplaatsen, mogelijkheid om bagage te vervoeren, ) en van de omgeving (wachtaccommodatie, kwaliteit van fietspaden en fietsenstallingen, ). Gebruiksgemak (beschikbaarheid, aantal overstappen, betaling, ). Gewoonte: eenmaal een keuze gemaakt is een gedragswijziging nog heel moeilijk te realiseren. In het geval van een ketenverplaatsing is het belangrijk om de schakels goed te oliën, vooral comfort (loopafstand, real-time informatie, ) spelen een rol bij een ketenverplaatsing. Daarom is het belangrijk de verschillende vervoersmiddelen op elkaar af te stemmen en de complementariteit tussen de duurzame modi uit te bouwen. Niet altijd heeft een verplaatsing een bestemming, soms is de verplaatsing het doel (ontspanning): een wandeling, fietstocht, sociaal contact op de bus of ritje in de auto. Het is belangrijk dat dit ook op een duurzame manier gebeurt. Dit is niet alleen veiliger en beter voor het milieu maar er is ook een positief effect op de eigen gezondheid. Locatiebeleid: dicht bij je werk wonen, of je producten verkopen waar ze geproduceerd worden. Een uitgebouwd bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk maakt de fiets concurrentieel voor het woon-werkverkeer. De doorstroming van het openbaar vervoer (commerciële snelheid) wordt gegarandeerd voor nieuwe projecten (netmanagement). Intermodaliteit is meer dan een multimodaal transferium of een Park & Ride, het is ook de autodeelparking aan het station, de fietsenstalling aan de bushalte en de buurtweg van het station naar huis. Eén vervoerbewijs voor alle OV in België is er ook een voorbeeld van.

7 Realiseren van duurzame mobiliteit De problemen veroorzaakt door het autoverkeer kunnen niet opgelost worden enkel en alleen met een schonere auto. Denk eerst na of je je wel moet verplaatsen. Denk daarna na over welk vervoersmiddel het best geschikt is. Eenmaal die keuzes gemaakt zijn, probeer je de impact van je verplaatsing te beperken. Het verduurzamen van mobiliteit werkt op drie niveaus. Het laagste niveau van maatregelen is het verduurzamen van het gemotoriseerd verkeer. Dit is vrij eenvoudig te realiseren zonder om een grote attitudewijziging te vragen. Het beperkt zich tot het verminderen van de negatieve impact van gemotoriseerde verplaatsingen. Het tweede niveau bestaat erin om te kiezen voor meer duurzame modi. Dat wil dus zeggen: minder individueel autogebruik en kiezen voor collectief vervoer, fietsen of wandelen. Het hoogste niveau is het vermijden van mobiliteit. De meest duurzame mobiliteit is geen mobiliteit, het klinkt als een goedkope boutade. Toch is het probleem bij de bron aanpakken en de noodzaak voor verplaatsingen wegnemen de meest duurzame oplossing. Zonder draagvlak blijven al deze maatregelen dode letter. Minder nutteloze verplaatsingen Het begrip minder is zeer ruim opgevat: het betekent niet alleen een kleiner aantal verplaatsingen, maar ook kortere verplaatsingen, zowel in afstand als tijd. Mensen verplaatsen zich omwille van tal van redenen: werken, school, winkelen, ontspanning. Dankzij een doordachte ruimtelijke ordening, met een doorgedreven locatiebeleid, waarbij activiteiten en functies geconcentreerd worden, is het mogelijk het aantal en de lengte van verplaatsingen te beperken. Geen lintbebouwing meer. Inbreiden en renovatie van centra. Het ruimtegebruik binnen bestaande industriegebieden wordt geoptimaliseerd. Het bundelen van activiteiten en functies draagt ook bij aan het realiseren van een modal shift: de bediening door het openbaar vervoer gebeurt efficiënter en kleinere afstanden zijn optimaal te voet of met de fiets. Nieuwe technologische ontwikkelingen en innovatieve ideeën maken een aantal fysieke verplaatsingen overbodig. Thuis- of telewerk aanmoedigen. Pijpleidingen om vloeistoffen of gassen over lange afstanden te vervoeren.

8 Kiezen voor andere modi Personenvervoer Het STOP-principe is de leidraad voor het realiseren van een modal shift. Stappers, trappers, openbaar en gemeenschappelijk personenvervoer zijn, in die volgorde, de te verkiezen vormen van verplaatsing om tot een duurzame mobiliteit te komen. Ook het beleid dient deze vormen van mobiliteit maximaal te ondersteunen om tot een duurzame mobiliteit te komen. Nog te vaak zijn verblijfsgebieden ontworpen op maat van de auto. Een goede onderlinge afstemming tussen de verschillende duurzame vervoersmiddelen (intermodaliteit) verhoogt de concurrentiekracht van elk van die modi. Gedragsverandering is vooral mogelijk bij een nieuwe situatie, zoals bijvoorbeeld: na een verhuis. Duidelijke informatie over alternatieven helpt bij het afwegingsproces. Kilometervergoedingen voor fietsers en voetgangers. Meer en veilige infrastructuur voor voetgangers en fietsers, niet enkel trottoirs en fietspaden, maar ook buurtwegen en fietsenstallingen. Korterittencontract: verplaatsingen over korte afstanden gebeuren bij voorkeur niet met de wagen. Gratis of voordelig woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, ook voor korte afstanden. Aanbod van openbaar vervoer afstemmen op vraag naar en potentieel voor openbaar vervoer., met een aangepaste frequentie en voldoende amplitude. Betere doorstroming van het openbaar vervoer (concurrentiële reistijd). Voorzien van randparkings (P&R) en overstap naar het centrum met het openbaar vervoer. Carpoolen aanmoedigen. Autobezit belasten. Optrekken van parkeertarieven waar ruimte schaars. Beperken van parkeermogelijkheden, voorbehouden parkeerplaatsen voor doelgroepen: mensen met beperkte mobiliteit, autodelen, Circulatiemaatregelen voor autoverkeer. Realistische kostprijs voor bedrijfswagens. Mobiliteitsbudget of mobiliteitscheque: werknemers krijgen de gelegenheid om hun mobiliteit zelf te organiseren. Goederenvervoer Nog meer dan bij personenvervoer is kostenefficiëntie het belangrijkste criterium bij het bepalen van de transportmodus. Het basisprincipe is comodaliteit : de sterktes en zwaktes van elke vervoerwijze worden objectief benaderd, de efficiëntie van de individuele vervoerswijzen wordt versterkt en er wordt geïnvesteerd in intermodale integratie van de vervoerswijzen. Nieuwe industriezones zijn bi- of trimodaal ontsloten. Optimaliseren cabotage-systeem: minder lege vrachtwagens. Minder just-in-time transport

9 Verduurzamen van gemotoriseerd verkeer De auto heeft een prominente plaats in ons hedendaags verplaatsingssysteem. Voor een aantal verplaatsingen blijft het individueel gemotoriseerd vervoer ook objectief het meest aangewezen vervoermiddel: verplaatsing op middellange en lange afstanden waarvoor er geen degelijk alternatief bestaat doordat de bestemming te afgelegen is. Het is belangrijk de impact van het gemotoriseerd verkeer enerzijds te kwantificeren, zodat er een kostenplaatje aan gekoppeld kan worden, en anderzijds de impact ervan te beperken of met andere woorden te verduurzamen. De vervuiler betaalt Het internaliseren van de externe kosten gebeurt op dit moment op minimale wijze door de Belasting op de Inverkeerstelling (BIV) en de accijnzen op brandstof. Voorbeeld: Rekeningrijden of een slimme kilometerheffing kunnen de kosten nog beter toewijzen aan de gebruiker en biedt daarenboven de mogelijkheid om vraagsturend te werken door middel van satellite-tracking. De inkomsten gegenereerd door de kilometerheffing dienen niet enkel om het wegennet te onderhouden. Een belangrijk deel ervan moet gaan naar het uitbouwen van alternatieven. Impact van gemotoriseerd verkeer beperken Mobiliteit wordt klassiek opgedeeld in drie aspecten: mens, voertuig en omgeving. Door in te spelen op elk van die facetten kan de impact van gemotoriseerd verkeer ingeperkt worden. - Mens Eco-driving: het uitgangspunt daarbij is defensief en anticiperend rijden zodat de verkeersveiligheid verhoogt. Bovendien zorgt eco-driving er voor dat brandstof wordt bespaard en zodoende ook de CO 2 -uitstoot en andere emissies worden beperkt. ROB-principe (Rustig op Baan). - Voertuig Elektrische wagens ontwikkelen als alternatief, op voorwaarde dat ook elektriciteit duurzaam verwekt wordt. Ecoscore: milieuprestaties van een voertuig objectief beoordelen. Premies voor het installeren van roetfilters. Voorbeeldfunctie van de overheid: eigen wagenpark. - Omgeving Groene golf: dankzij een opeenvolging van groene lichten daalt het verbruik. Multimodaal dynamisch verkeersmanagement verbetert de verkeersafwikkeling, verkeersveiligheid en op die manier ook de emissies. Door ook andere modi op te nemen kan de gebruiker beter geïnformeerd kiezen. Vrachtroutenetwerk heeft een gunstige invloed op bereikbaarheid, verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid.

10 Draagvlak creëren Alle maatregelen staan of vallen met het creëren van een breed maatschappelijk draagvlak. Zonder maatschappelijke vraag is er geen politiek draagvlak en worden de maatregelen die een duurzame mobiliteit bevorderen niet op de politieke agenda geplaatst. Om een breed draagvlak te realiseren is het informeren van en communiceren met de stakeholders belangrijk. Van die stakeholders wordt verwacht dat zij gaan meewerken en ook gaan meedenken. Burgers (individuen en gezinnen) overtuigen dat duurzame mobiliteit een voorwaarde is voor een leefbare toekomst, onder meer door middel van de jaarlijkse campagnes Heen-enweer-week en Aardig-op-weg-week. Organisaties uit het maatschappelijke middenveld die willen meewerken aan een duurzamere mobiliteit ondersteunen en adviseren dankzij een sterk uitgebouwde koepelwerking met een actieve rekrutering. Bedrijven zullen pas kiezen voor duurzame mobiliteit wanneer die keuze voor een grotere winst zorgt, zeker gezien er investeringen tegenover zullen staan. Een duwtje in de rug (subsidies) of een bijkomende drempel (belasting) kan de balans in de juiste richting doen overslaan. Gezonde werknemers betekenen een hogere productiviteit, werknemers die met de fiets naar het werk te komen zijn gezonder. De overheid spant zich al in voor een duurzame mobiliteit, belangrijk is om de spreekwoordelijke sneeuwbal aan het rollen te houden en nu en dan wat proberen bij te sturen.

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Het Mobiliteitsplan Vlaanderen De strategische doelstelling verkeersveiligheid. A. Carpentier, M. Govaerts & G. Wets

Het Mobiliteitsplan Vlaanderen De strategische doelstelling verkeersveiligheid. A. Carpentier, M. Govaerts & G. Wets Het Mobiliteitsplan Vlaanderen De strategische doelstelling verkeersveiligheid A. Carpentier, M. Govaerts & G. Wets Inhoud Achtergrond Strategische doelstelling verkeersveiligheid Operationele doelstellingen

Nadere informatie

Inspiratie- en referentieprojecten ontwerpopdracht transporttechniek-ecostad

Inspiratie- en referentieprojecten ontwerpopdracht transporttechniek-ecostad Inspiratie- en referentieprojecten ontwerpopdracht transporttechniek-ecostad Verplaatsingen in Vlaanderen vandaag (2007) Dagelijks gebruik transportmiddel of enkele keren per week 89% de auto 48% de fiets

Nadere informatie

Thema 1: de gebruiker betaalt

Thema 1: de gebruiker betaalt Beleidscafé: betalen voor automobiliteit 9-12-2010 Thema 1: de gebruiker betaalt Stelling 1: Autobezit moet goedkoper worden voor mensen die weinig rijden en duurder voor mensen die veel rijden. Autobezit

Nadere informatie

ROUTEPLAN 2030 > Samen vooruit > Regionale sessie 22/23/ Lier/Kapellen/Ranst

ROUTEPLAN 2030 > Samen vooruit > Regionale sessie 22/23/ Lier/Kapellen/Ranst De nieuwe visie voor mobiliteit in uw regio ROUTEPLAN 2030 > Samen vooruit > Regionale sessie 22/23/24.01.2019 Lier/Kapellen/Ranst WELKOM PROGRAMMA 19.00 19.10 uur: Opening 19.10 19.25 uur: Vervoerregio

Nadere informatie

Exemplarité en gestion de la flotte dans le cadre du plan de déplacements d entreprise PART 2. Voorbeeldgedrag vlootbeheer in het bedrijfsvervoerplan

Exemplarité en gestion de la flotte dans le cadre du plan de déplacements d entreprise PART 2. Voorbeeldgedrag vlootbeheer in het bedrijfsvervoerplan Exemplarité en gestion de la flotte dans le cadre du plan de déplacements d entreprise PART 2 Voorbeeldgedrag vlootbeheer in het bedrijfsvervoerplan 1 Een bedrijfsvervoerplan? VERPLICHTING VOOR BEDRIJVEN

Nadere informatie

Exemplarité en gestion de la flotte dans le cadre du plan de déplacements d entreprise PART 2. Voorbeeldgedrag vlootbeheer in het bedrijfsvervoerplan

Exemplarité en gestion de la flotte dans le cadre du plan de déplacements d entreprise PART 2. Voorbeeldgedrag vlootbeheer in het bedrijfsvervoerplan Exemplarité en gestion de la flotte dans le cadre du plan de déplacements d entreprise PART 2 Voorbeeldgedrag vlootbeheer in het bedrijfsvervoerplan 1 Verplichte bedrijfsvervoerplannen VERPLICHTING VOOR

Nadere informatie

Inventarisatie evaluaties stedelijk verkeersmanagement

Inventarisatie evaluaties stedelijk verkeersmanagement Inventarisatie evaluaties stedelijk verkeersmanagement Een overzicht van de beschikbare kennis Florence Bloemkolk, Henk Taale 21 juni 2018 Stedelijk verkeersmanagement: wat is het? CROW: Verkeersmanagement

Nadere informatie

BIJLAGE 1: Frequentietabellen

BIJLAGE 1: Frequentietabellen BIJLAGE 1: Frequentietabellen UW VERVOERMIDDELEN 1. Geef aan hoe vaak u de volgende vervoermiddelen gebruikt. 1.1 Auto als bestuurder Aantal Gewogen Nooit of minder dan één keer per jaar 1.144 8,8 9,1

Nadere informatie

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid Factsheet Verkeer 1. Inleiding In deze factsheet Verkeer staan de voertuigen en personen centraal die de openbare weg gebruiken. Het gaat hier dus niet om de fysiek aanwezige infrastructuur (die komt aan

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

20-3-2015. 1. Bereikbaarheid wordt meestal geassocieerd met slechte bereikbaarheid. 2. Maar wat is dan goede bereikbaarheid?

20-3-2015. 1. Bereikbaarheid wordt meestal geassocieerd met slechte bereikbaarheid. 2. Maar wat is dan goede bereikbaarheid? 1. Bereikbaarheid wordt meestal geassocieerd met slechte bereikbaarheid Els Cools coördinator lokaal economisch beleid UNIZO 3 zeker bij onvoorziene omstandigheden Bereikbaarheid bij openbare werken? 2.

Nadere informatie

#KORTRIJK. EEN SLIMME STAD organisatie DUURZAAM BEDRIJFSVERVOERPLAN 2.0 STAD KORTRIJK

#KORTRIJK. EEN SLIMME STAD organisatie DUURZAAM BEDRIJFSVERVOERPLAN 2.0 STAD KORTRIJK #KORTRIJK EEN SLIMME STAD organisatie DUURZAAM BEDRIJFSVERVOERPLAN 2.0 STAD KORTRIJK #Wie ben ik Stad Kortrijk innovatiemanager Sebastien.Lefebvre@kortrijk.be 056 27 8500 Twitter: @S_L_ De innovatiemanager,

Nadere informatie

Vooruitzichten van de transportvraag in Belgë tegen 2030

Vooruitzichten van de transportvraag in Belgë tegen 2030 Voorstelling van de nieuwe transportvooruitzichten voor België tegen 23 18 September 212 Vooruitzichten van de transportvraag in Belgë tegen 23 Marie Vandresse, Energie-Transport Team, Federaal Planbureau

Nadere informatie

Mobiliteit en het MINA-plan 4. Axel Verachtert Planningsgroep MINA-plan

Mobiliteit en het MINA-plan 4. Axel Verachtert Planningsgroep MINA-plan Mobiliteit en het MINA-plan 4 Axel Verachtert Planningsgroep MINA-plan Overzicht 1. Inleiding 2. Milieuproblemen door vervoer 3. Beleidscyclus, MINA-plan 4, MOB-plan 4. raakvlak Omgevingskwaliteit 5. raakvlak

Nadere informatie

Inleiding opleidingsmodule Energie besparen en duurzame mobiliteit

Inleiding opleidingsmodule Energie besparen en duurzame mobiliteit 1 opleidingsmodule Energie besparen en duurzame mobiliteit Deze inleiding op het thema energie besparen en duurzame mobiliteit werd ontwikkeld voor personen die werken met mensen met een migratie-achtergrond

Nadere informatie

Draagvlak voor aanpassingen van de verkeersbelasting in Vlaanderen/België?

Draagvlak voor aanpassingen van de verkeersbelasting in Vlaanderen/België? Draagvlak voor aanpassingen van de verkeersbelasting in Vlaanderen/België? Frank Van Thillo 2004: voorstel invoering wegenvignet 2 Invoering van een wegenvignet ter vervanging van de verkeersbelasting,

Nadere informatie

Vragenlijst over uw visie op mobiliteit

Vragenlijst over uw visie op mobiliteit Vragenlijst over uw visie op mobiliteit U kunt de vragenlijst ook online invullen op www.mobiliteitsplanvlaanderen.be Waarvoor dient deze vragenlijst? Met deze vragenlijst wordt gepeild naar uw visie op

Nadere informatie

Zaal DACTYLO 4.3. Autodelen: een uitweg bij kansarmoede?

Zaal DACTYLO 4.3. Autodelen: een uitweg bij kansarmoede? Zaal DACTYLO 4.3. Autodelen: een uitweg bij kansarmoede? VVSG Klimaatdag 3 mei 2019 Parkeerplaatsen bouwen of Autodelen & vervoersarmoede verminderen wouter.verhaert@turnhout.be Adviseur Mobiliteit Wat

Nadere informatie

Vorming. VERPLICHTING BEDRIJFSVERVOERPLAN: HET ACTIEPLAN (de maatregelen)

Vorming. VERPLICHTING BEDRIJFSVERVOERPLAN: HET ACTIEPLAN (de maatregelen) Vorming Bedrijfsvervoerplan (BVP) VERPLICHTING BEDRIJFSVERVOERPLAN: HET ACTIEPLAN (de maatregelen) EEN ACTIEPLAN OP MAAT VAN UW BEDRIJF Stap 1 Stap 2 Mobiliteitsdiagnose: analyse verplaatsingen, bereikbaarheid,

Nadere informatie

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Groningen

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Groningen Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Groningen Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Groningen Dit rapport is geschreven door: Hans Voerknecht,

Nadere informatie

Mobiliteitsbeheersing en rekeningrijden

Mobiliteitsbeheersing en rekeningrijden Mobiliteitsbeheersing en rekeningrijden 22 april 2010 Overzicht De mobiliteit in cijfers.... 2 (avondspits) (ochtendspits) De mobiliteit in cijfers Files en meer files: waar? Files en meer files: wanneer?

Nadere informatie

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Zaanstad

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Zaanstad Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Zaanstad Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Zaanstad Dit rapport is geschreven door: Hans Voerknecht,

Nadere informatie

Loyaliteitsprogramma GPS-Buddy

Loyaliteitsprogramma GPS-Buddy Loyaliteitsprogramma GPS-Buddy Dagelijks zijn mensen mobiel en reizen om verschillende redenen en op diverse manieren van de ene locatie naar de andere. Per spoor, over het water, te voet, per fiets maar

Nadere informatie

GreenPlan. Boek groen resultaat

GreenPlan. Boek groen resultaat GreenPlan Boek groen resultaat Waarom groen ondernemen? Groen ondernemen krijgt in het bedrijfsleven steeds meer aandacht. En terecht. We zijn getuige van een opwarming van de aarde. Een toenemende CO

Nadere informatie

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Leiden

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Leiden Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Leiden Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Leiden Dit rapport is geschreven door: Hans Voerknecht, Michiel

Nadere informatie

Bedrijven en vervoerplannen: de praktijk

Bedrijven en vervoerplannen: de praktijk Bedrijven en vervoerplannen: de praktijk Pieter Derudder Diensthoofd Mobiliteit 18/11/2014 Inspiratiedag Leg de Link Bedrijfsvervoerplan Een bedrijfsvervoerplan is een pakket van maatregelen op maat van

Nadere informatie

Benchmark duurzame, actieve en gezonde mobiliteit in 30 gemeenten. Maart 2018

Benchmark duurzame, actieve en gezonde mobiliteit in 30 gemeenten. Maart 2018 Benchmark duurzame, actieve en gezonde mobiliteit in 30 gemeenten Maart 2018 Samenvatting en achtergrond Steden staan voor een grote uitdaging om de leefbaarheid te vergroten en klimaatdoelen te halen.

Nadere informatie

Mobiliteitsplan Stekene. Gemeenteraadscommissie 18/10/2017

Mobiliteitsplan Stekene. Gemeenteraadscommissie 18/10/2017 Mobiliteitsplan Stekene Gemeenteraadscommissie 18/10/2017 Inhoud beleidsplan Informatief deel Procedurele aspecten Knelpunten en kansen Samenvatting onderzoeksresultaten voorgaande fase Richtinggevend

Nadere informatie

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer www.alphabet.com Duurzame mobiliteit. Onderzoek naar gedrag en keuzes van leaserijders op gebied van duurzaamheid. Leaserijders steeds milieubewuster.

Nadere informatie

Uitkomsten t.b.v. de visie

Uitkomsten t.b.v. de visie Achtergrond Ten behoeve van de regionale bereikbaarheidsvisie IJmond is in de periode april-juni 2012 een digitale enquête gehouden onder de inwoners van de IJmond. Via regionale pers en diverse websites

Nadere informatie

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Haarlem

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Haarlem Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Haarlem Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Haarlem Dit rapport is geschreven door: Hans Voerknecht,

Nadere informatie

& ' & ( # $ % & ' & ( ) - * % ) +&, - -. ) /!0!1!!/, -. )2 3 45 )/& 3 6 07 * ! " #$ % & & ' ( % & & ' ) *+,, *, ' " #! -.

& ' & ( # $ % & ' & ( ) - * % ) +&, - -. ) /!0!1!!/, -. )2 3 45 )/& 3 6 07 * !  #$ % & & ' ( % & & ' ) *+,, *, '  #! -. & ' & (!" # $ % & ' & ( ) - * % ) +&, - -. ) /!0!1!!/, -. )2 3 45 )/& 3 6 07 *! " #$ % & & ' ( % & & ' ) *+,, *, ' " #! -. - /0 - /! 1 2 8 - * 90:1:/4; - 9/!0!1!!/. ;2 3 45 /& 3- (

Nadere informatie

deltaplan duurzame bereikbaarheid deltaplan duurzame bereikbaarheid

deltaplan duurzame bereikbaarheid deltaplan duurzame bereikbaarheid deltaplan duurzame bereikbaarheid deltaplan duurzame bereikbaarheid adviseurs deltaplan duurzame bereikbaarheid deltaplan? problemen! files slechte bereikbaarheid economische schade milieu-overlast gezondheid

Nadere informatie

Fijn stof in Vlaanderen; gezondheidseffecten, oorsprong en reductiemaatregelen

Fijn stof in Vlaanderen; gezondheidseffecten, oorsprong en reductiemaatregelen Fijn stof in Vlaanderen; gezondheidseffecten, oorsprong en reductiemaatregelen Fijn stof kost de Vlaming tot 3 gezonde levensjaren. Vlaanderen zal ook in de toekomst moeite hebben om aan de Europese fijn

Nadere informatie

via gemeentelijke klachtendienst worden meest voorkomende klachten aangepakt

via gemeentelijke klachtendienst worden meest voorkomende klachten aangepakt Impact ruimtelijke projecten - aandacht voor ontsnipperingsmaatregelen en kansen voor natuurverbinding - bij inrichting woonuitbreidingsgebieden Werchter en Bergenhof aanwezig groen zoveel mogelijk behouden

Nadere informatie

VLOTVLAANDEREN. Het centrum in cijfers

VLOTVLAANDEREN. Het centrum in cijfers Het centrum in cijfers 1,155 miljoen inwoners in het Brussels Gewest BRUSSELS GEWEST 1,155 miljoen inwoners 1,106 miljoen inwoners in Vlaams-Brabant BRUSSELS GEWEST 1,155 miljoen inwoners 619.000 jobs

Nadere informatie

Helsinki. Gewestelijk mobilteitsplan -Dec be samen slim mobiel

Helsinki. Gewestelijk mobilteitsplan -Dec be samen slim mobiel 69 Stadsperimeter Brussel Helsinki 70 Visitekaart o Bevolking: " Stad: 600.000 inwoners " Hoofdstedelijke regio : 1.050.000 inwoners " Grootstedelijk gebied: 1.350.000 inwoners o Netwerk " Regionale treinen:

Nadere informatie

Verbreden en verdiepen mobiliteitsplan gemeente Bredene. VECTRIS cvba Mobiliteitsplan Bredene / mei 2015 / 1

Verbreden en verdiepen mobiliteitsplan gemeente Bredene. VECTRIS cvba Mobiliteitsplan Bredene / mei 2015 / 1 Verbreden en verdiepen mobiliteitsplan gemeente Bredene VECTRIS cvba Mobiliteitsplan Bredene / mei 2015 / 1 Procedure verschillende stappen Procedure Vlaamse overheid gevolgd: Evaluatie vorig mobiliteitsplan

Nadere informatie

Mobiliteitsmanagement in uw bedrijf Trends en opportuniteiten waarop u kan inspelen

Mobiliteitsmanagement in uw bedrijf Trends en opportuniteiten waarop u kan inspelen Mobiliteitsmanagement in uw bedrijf Trends en opportuniteiten waarop u kan inspelen VSV basisopleiding mobiliteitscoördinatoren Bart Desmedt, Traject, 18 april 2013 Opportuniteiten om te werken rond mobiliteit

Nadere informatie

Politie als partner van het lokaal verkeersveiligheidsbeleid

Politie als partner van het lokaal verkeersveiligheidsbeleid Politie als partner van het lokaal verkeersveiligheidsbeleid Joris Willems PCVO Handel - Hogeschool voor Verkeerskunde Diepenbeek (www.pcvohandel.be) DEEL 4 GEINTEGREERDE AANPAK VAN VERKEERS- EN MOBILITEITSPROBLEMEN

Nadere informatie

scenario 1: De Leefstraat

scenario 1: De Leefstraat scenario 1: De Leefstraat De Rozenstraat en Palmstraat vormen vandaag een belangrijke levensader voor de Heilig-Hartwijk. Ze verbinden het sportcentrum Alverberg, de Heilig-Hartkerk, de Daltonschool en

Nadere informatie

PARKEERPROBLEMEN EN UITDAGINGEN AANZET NAAR EEN DUURZAAM PARKEERBELEID

PARKEERPROBLEMEN EN UITDAGINGEN AANZET NAAR EEN DUURZAAM PARKEERBELEID PARKEERPROBLEMEN EN UITDAGINGEN AANZET NAAR EEN DUURZAAM PARKEERBELEID Joris Willems PCVO Limburg, Graduaat Verkeerskunde Diepenbeek (www.pcvolimburg.be) Inhoud Inleiding Parkeer- problemen Van vraagvolgend

Nadere informatie

Mobiliteit en gezinnen. Resultaten van de enquête juli - augustus 2010

Mobiliteit en gezinnen. Resultaten van de enquête juli - augustus 2010 Mobiliteit en gezinnen Resultaten van de enquête juli - augustus 2010 Mobiliteit en gezinnen Resultaten van de enquête juli - augustus 2010 De focus van de Aardig-op-weg-week 2010 is kinderen en duurzame

Nadere informatie

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Zwolle

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Zwolle Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Zwolle Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Zwolle Dit rapport is geschreven door: Hans Voerknecht, Michiel

Nadere informatie

Van basismobiliteit naar basisbereikbaarheid. Koen De Broeck Manager Mobiliteitsontwikkeling & Marktinformatie

Van basismobiliteit naar basisbereikbaarheid. Koen De Broeck Manager Mobiliteitsontwikkeling & Marktinformatie Van basismobiliteit naar basisbereikbaarheid Koen De Broeck Manager Mobiliteitsontwikkeling & Marktinformatie Context Dia 2 Basismobiliteit Basismobiliteit Basismobiliteit = aanbod Recht op minimumaanbod

Nadere informatie

Speerpunt 2018 Ruimtelijke Ordening. Ruimtelijke - Ordening

Speerpunt 2018 Ruimtelijke Ordening. Ruimtelijke - Ordening Ruimtelijke - Ordening 1 2 Woord vooraf Een gemeente die zijn Ruimtelijke Ordening serieus neemt, streeft ernaar dat dit gedragen wordt door de meerderheid van zijn inwoners. Om draagkracht te verkrijgen

Nadere informatie

TUSSEN DE TORENS VAN DE MIDDELEEUWSE STAD

TUSSEN DE TORENS VAN DE MIDDELEEUWSE STAD Vooraf De ideale stad is veelzijdig en evenwichtig. In de ideale stad is het verkeer geen doel op zich, maar een middel om verschillende doelen te bereiken: de woning, de werkplek, het theater, het terras,

Nadere informatie

Problemen en uitdagingen. Joris Willems. Docent PCVO Limburg, verkeerskunde Zelfstandig adviseur verkeer & mobiliteit

Problemen en uitdagingen. Joris Willems. Docent PCVO Limburg, verkeerskunde Zelfstandig adviseur verkeer & mobiliteit PARKEREN Problemen en uitdagingen Joris Willems Docent PCVO Limburg, verkeerskunde Zelfstandig adviseur verkeer & mobiliteit 1 Inhoud Parkeer- problemen en uitdagingen Van vraagvolgend naar duurzaam parkeerbeleid

Nadere informatie

Duurzame mobiliteit in de stad Antwerpen

Duurzame mobiliteit in de stad Antwerpen Duurzame mobiliteit in de stad Antwerpen Duurzame mobiliteit in Antwerpen Lokaal Kyotoplan: acties rond energie en mobiliteit Acties duurzame mobiliteit: 1. Acties voor personeel 2. Acties voor burgers

Nadere informatie

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Utrecht

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Utrecht Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Utrecht Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Utrecht Dit rapport is geschreven door: Hans Voerknecht,

Nadere informatie

Fietsen, lopen en veiligheid

Fietsen, lopen en veiligheid Uitkomsten stellingendebat Als onderdeel van de Startbijeenkomst Verkeersbeleidsplan Bunnik (datum: 10-10-2013) is een Stellingendebat gehouden. Er waren circa 18 mensen aanwezig die hebben meegedaan met

Nadere informatie

Mobiliteitscontext in Vlaanderen

Mobiliteitscontext in Vlaanderen Mobiliteitscontext in Vlaanderen Joris Willems PCVO Handel afdeling Verkeerskunde (HSV) Diepenbeek (www.pcvohandel.be/verkeerskunde) Mobiliteit en ruimtelijke ordening: hoe zit dat eigenlijk? Voorbeeld:

Nadere informatie

Het digitale stadspanel over bereikbaarheid

Het digitale stadspanel over bereikbaarheid Het digitale stadspanel over bereikbaarheid Enkele resultaten uit de digitale enquête onder het Nijmeegse stadspanel over het thema bereikbaarheid 1. Inleiding Eind augustus / begin september jl. is het

Nadere informatie

Ruimtelijke ordening en mobiliteit: stadsregionale uitdagingen

Ruimtelijke ordening en mobiliteit: stadsregionale uitdagingen Ruimtelijke ordening en mobiliteit: stadsregionale uitdagingen Casestudy Regionet Leuven www.regionetleuven.be Studievoormiddag 29 mei 2015 Kenniscentrum Vlaamse Steden Johan Van Reeth johan@buur.be Ruimtelijke

Nadere informatie

Aandacht voor subjectieve verkeersveiligheid! Hoe dan?

Aandacht voor subjectieve verkeersveiligheid! Hoe dan? Aandacht voor subjectieve verkeersveiligheid! Hoe dan? Een eerste aanzet hoe subjectieve verkeerveiligheid een bijdrage kan leveren aan gemeentelijk verkeersveiligheidsbeleid Samenvatting In Nederland

Nadere informatie

De vragenlijst P-1 helpt om een groep mensen op te delen in doelgroepen.

De vragenlijst P-1 helpt om een groep mensen op te delen in doelgroepen. Memo Van Datum Onderwerp Friso Metz Soorten reizigers en doelgroepen Doorkiesnummer Bijlage(n) 030 2918209 - Inleiding Dit memo maakt duidelijk welke soorten reizigers er zijn en hoe je een groep mensen

Nadere informatie

HOE KRIJGEN WE MET ONZE MOBILITEITSBEHOEFTE ONZE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK NAAR BENEDEN? thema: MOBILITEIT

HOE KRIJGEN WE MET ONZE MOBILITEITSBEHOEFTE ONZE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK NAAR BENEDEN? thema: MOBILITEIT HOE KRIJGEN WE MET ONZE MOBILITEITSBEHOEFTE ONZE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK NAAR BENEDEN? thema: MOBILITEIT MOBILITEIT TRANSITIE/ OPLOSSINGEN Bron: nederlandfietsland PRINCIPE: S.T.O.P. Stappen: korte afstanden

Nadere informatie

Mobiliteitsclub VAB onderzoek jongeren en mobiliteit

Mobiliteitsclub VAB onderzoek jongeren en mobiliteit 1 Maarten Matienko maarten.matienko @vab.be t 03 210 70 80 m 0495 53 61 42 Jongeren en mobiliteit 13 november 2017 Mobiliteitsclub VAB onderzoek jongeren en mobiliteit Sterke groei van het autogebruik

Nadere informatie

KUNNEN WE ONS RIJK FIETSEN? Wat kost mobiliteit ons?

KUNNEN WE ONS RIJK FIETSEN? Wat kost mobiliteit ons? KUNNEN WE ONS RIJK FIETSEN? Wat kost mobiliteit ons? Hoeveel transport nodig? Basisprincipes Meer transport = oplopende marg. kosten Meer transport = afnemende marg. baten Optimale hoeveelheid: baten =

Nadere informatie

Toelichting energie- en klimaatactieplan Ranst

Toelichting energie- en klimaatactieplan Ranst Toelichting energie- en klimaatactieplan Ranst Infomoment Ranst 23 september 2015 20u 1 Ranst timing 1. Voorstelling project aan schepencollege + goedkeuring: 12/2 2. werkgroep energie & klimaat: 19/3

Nadere informatie

Gemeenschappelijke verklaring. Van immobiliteit naar mobiliteit: nu handelen om het tij te keren!

Gemeenschappelijke verklaring. Van immobiliteit naar mobiliteit: nu handelen om het tij te keren! Gemeenschappelijke verklaring Van immobiliteit naar mobiliteit: nu handelen om het tij te keren! Brussel 28-03-2018 2 Inleiding De werkzaamheden van de ministers van Mobiliteit en hun administraties om

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 3 10 kernpunten mobiliteitsbeleid 3

Inhoudsopgave. Inleiding 3 10 kernpunten mobiliteitsbeleid 3 Inhoudsopgave Inleiding 3 10 kernpunten mobiliteitsbeleid 3 Thema Bereikbaarheid 4 1. Betrouwbare Bereikbaarheid van Toplocaties 4 2. Verkeer Bundelen, Ordenen en Inpassen 6 3. Slimme Mix van Vervoerswijzen

Nadere informatie

ir. Adreas Tirez Guest Speaker

ir. Adreas Tirez Guest Speaker ir. Adreas Tirez Guest Speaker Privé of collectief vervoer: de zin van investeringen in openbaar vervoer in een veranderende wereld Andreas Tirez Overzicht Inleiding Kosten auto - trein Wie betaalt wat?

Nadere informatie

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente s-hertogenbosch

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente s-hertogenbosch Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente s-hertogenbosch Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente s-hertogenbosch Dit rapport is geschreven door: Hans

Nadere informatie

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Hengelo

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Hengelo Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Hengelo Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Hengelo Dit rapport is geschreven door: Hans Voerknecht,

Nadere informatie

Nationale Verkeers ONveiligheids enquête 2019

Nationale Verkeers ONveiligheids enquête 2019 Nationale Verkeers ONveiligheids enquête 2019 Inleiding De Nationale VerkeersONveiligheidsenquête peilt al voor de zevende keer naar het onveiligheidsgevoel van de Belg in het verkeer. In de bevraging

Nadere informatie

25% Algemeen. 66% Tijdens de spitsuren

25% Algemeen. 66% Tijdens de spitsuren 25% Algemeen 66% Tijdens de spitsuren Statistische gegevens te verzamelen voor het mobiliteitsbeleid op alle niveaus De discussie over duurzame mobiliteit aan te moedigen binnen de ondernemingen 4.024

Nadere informatie

ONGEZONDE SITUATIE GEZONDERE SITUATIE. Creëert een ongezonde situatie: slechte lucht door uitlaatgassen

ONGEZONDE SITUATIE GEZONDERE SITUATIE. Creëert een ongezonde situatie: slechte lucht door uitlaatgassen In een zone 30 verplaatsen mensen zich vaak over een korte afstand. Kies daarom voor meer ruimte waarin de burger zich actief kan verplaatsen (zoals met de fiets of te voet). Creëer ook een aangename omgeving

Nadere informatie

Mobiliteit & flexibiliteit Medewerkers en hun vervoerskeuze. www.alphabet.com

Mobiliteit & flexibiliteit Medewerkers en hun vervoerskeuze. www.alphabet.com Mobiliteit & flexibiliteit Medewerkers en hun vervoerskeuze www.alphabet.com Onderzoek Behoefte van zakelijke rijders aan variatie in vervoersmiddelen Flexibele mobiliteit Keuzevrijheid vooral voor jongeren

Nadere informatie

Een milieuvriendelijker vlootbeheer a.h.v. Ecoscore

Een milieuvriendelijker vlootbeheer a.h.v. Ecoscore Een milieuvriendelijker vlootbeheer a.h.v. Ecoscore Infoseminarie Leefmilieu Brussel 14 januari 2014 Departement parkeren en verplaatsingen Agenda Milieuvriendelijker vlootbeheer a.h.v. Ecoscore 9.00-9.40:

Nadere informatie

Thema Energiegebruik Onderwerp Leeftijd Duurzame Ontwikkeling Energiebesparing Hernieuwbare energie Verkeer en vervoer

Thema Energiegebruik Onderwerp Leeftijd Duurzame Ontwikkeling Energiebesparing Hernieuwbare energie Verkeer en vervoer Mc Car Hulpmiddel 1 en 2 INSPECTEUR MC CAR Thema Energiegebruik Onderwerp Leeftijd Duurzame Ontwikkeling Energiebesparing Hernieuwbare energie Verkeer en vervoer Verwarming/Koeling Warm water CO2-zuinig

Nadere informatie

Mobiscan. Sint-Denijs-Westrem

Mobiscan. Sint-Denijs-Westrem Mobiscan Sint-Denijs-Westrem Mobiscan Doel: Optimaliseren van duurzaam woonwerkverkeer Inhoud: Bereikbaarheidsprofiel Mobiliteitsprofiel Kansrijke maatregelen (maatwerk) Schematisch BEREIKBAARHEIDSPROFIEL

Nadere informatie

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Nijmegen

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Nijmegen Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Nijmegen Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Nijmegen Dit rapport is geschreven door: Hans Voerknecht,

Nadere informatie

Plan van Aanpak Emissievrije Mobiliteit. A-avond 23 mei 2017 Erik staps (verkeersplanoloog) Afdeling Verkeer, Milieu en Duurzaamheid

Plan van Aanpak Emissievrije Mobiliteit. A-avond 23 mei 2017 Erik staps (verkeersplanoloog) Afdeling Verkeer, Milieu en Duurzaamheid Plan van Aanpak Emissievrije Mobiliteit A-avond 23 mei 2017 Erik staps (verkeersplanoloog) Afdeling Verkeer, Milieu en Duurzaamheid Klimaatplan Emissievrije mobiliteit 2020: Omslagpunt elektrisch rijden?

Nadere informatie

Colruyt Group DATS 24 Raf Flebus Business Unit Manager

Colruyt Group DATS 24 Raf Flebus Business Unit Manager Colruyt Group DATS 24 Raf Flebus Business Unit Manager Colruyt Group wie we zijn Activiteiten 3 Kerncijfers 2015 2016 4 Kerncijfers 2015 2016 5 Onze missie: Samen duurzaam meerwaarde creëren door waardengedreven

Nadere informatie

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Middelburg

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Middelburg Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Middelburg Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Middelburg Dit rapport is geschreven door: Hans Voerknecht,

Nadere informatie

Ontwerp Mobiliteitsplan Vlaanderen

Ontwerp Mobiliteitsplan Vlaanderen Ontwerp Mobiliteitsplan Vlaanderen KADER=MOBILITEITSDECREET Lange termijnplan (20-jaar en doorkijk op LT) Opmaak door gewestelijke planningscommissie (PC) en via participatietraject (participatiebeginsel)

Nadere informatie

Bestemming 2030: chaos op de autowegen of alternatieve trajecten?

Bestemming 2030: chaos op de autowegen of alternatieve trajecten? Bestemming 2030: chaos op de autowegen of alternatieve trajecten? Bij ongewijzigd beleid tonen de transportvooruitzichten voor België tegen 2030 een aanzienlijke groei van het personen- en goederenvervoer.

Nadere informatie

Resultaten van ons duurzaamheidsbeleid

Resultaten van ons duurzaamheidsbeleid Resultaten van ons duurzaamheidsbeleid In 2013 zijn we van start gegaan met de implementatie van ons duurzaamheidsbeleid en onderstaand ziet u de doelstellingen uit onze duurzaamheidsverklaring en de behaalde

Nadere informatie

Minder emissies, betere bereikbaarheid. Afscheid Frans v.d. Steen, 26 juni 2014 Huib van Essen, manager Verkeer, CE Delft

Minder emissies, betere bereikbaarheid. Afscheid Frans v.d. Steen, 26 juni 2014 Huib van Essen, manager Verkeer, CE Delft Minder emissies, betere bereikbaarheid Afscheid Frans v.d. Steen, 26 juni 2014 Huib van Essen, manager Verkeer, CE Delft CE Delft Onafhankelijk, not-for-profit consultancy, opgericht in 1978 Ca. 40 medewerkers

Nadere informatie

(Hoe) kan gedeelde mobiliteit een antwoord bieden op problematiek van vervoersarmoede? Is delen het nieuwe hebben?

(Hoe) kan gedeelde mobiliteit een antwoord bieden op problematiek van vervoersarmoede? Is delen het nieuwe hebben? (Hoe) kan gedeelde mobiliteit een antwoord bieden op problematiek van vervoersarmoede? Is delen het nieuwe hebben? Gedeelde mobiliteit Wat is het? Voorbeelden Motieven? Effecten? Kanttekeningen Transitie?

Nadere informatie

VERKEERSTECHNISCHE MAATREGELEN EN VERKEERSVEILIGHEID. Enid Zwerts Senior adviseur verkeersplanning MINT nv

VERKEERSTECHNISCHE MAATREGELEN EN VERKEERSVEILIGHEID. Enid Zwerts Senior adviseur verkeersplanning MINT nv VERKEERSTECHNISCHE MAATREGELEN EN VERKEERSVEILIGHEID Enid Zwerts Senior adviseur verkeersplanning MINT nv 1 Inhoud Verkeersveiligheid - infrastructuur Ontwerp infrastructuur: algemene principes Infrastructuur

Nadere informatie

C A R P O O L I N G. Inhoud. Wettelijke omschrijving. Voordelen Verzekeringen. Stimuli van de overheid

C A R P O O L I N G. Inhoud. Wettelijke omschrijving. Voordelen Verzekeringen. Stimuli van de overheid C A R P O O L I N G Wettelijke omschrijving Inhoud Voordelen Verzekeringen Stimuli van de overheid Wettelijke omschrijving Definitie Carpooling : minstens twee werknemers een zelfde voertuig delen om een

Nadere informatie

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Breda

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Breda Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Breda Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Breda Dit rapport is geschreven door: Hans Voerknecht, Michiel

Nadere informatie

Voorstellen voor een fiscaliteit gericht op duurzame mobiliteit

Voorstellen voor een fiscaliteit gericht op duurzame mobiliteit Voorstellen voor een fiscaliteit gericht op duurzame mobiliteit Loonlastenverlaging en duurzame mobiliteit Dat loonlastenverlaging bedrijven actief in België een sterkere competitieve positie zou geven

Nadere informatie

Verslag sessie: gedragsverandering in het woon-werkverkeer realiseren, Case 3.

Verslag sessie: gedragsverandering in het woon-werkverkeer realiseren, Case 3. Leidraad 7 E-model Voor meer info: zie presentatie in bijlage Verslag sessie: gedragsverandering in het woon-werkverkeer realiseren, Case 3. Case 3 Doelgroep Ook al lijkt het makkelijker te focussen op

Nadere informatie

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Amsterdam

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Amsterdam Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Amsterdam Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Amsterdam Dit rapport is geschreven door: Hans Voerknecht,

Nadere informatie

Kinderen en verkeersveiligheid: hoe kijken ze er zelf tegen aan?

Kinderen en verkeersveiligheid: hoe kijken ze er zelf tegen aan? Kinderen en verkeersveiligheid: hoe kijken ze er zelf tegen aan? Samenvatting In het kader van een belevingsonderzoek gaven 2500 Vlaamse jongeren tussen 10 en 13 jaar hun mening over mobiliteit en hun

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

memorandum 2014 Kiezen voor duurzame mobiliteit

memorandum 2014 Kiezen voor duurzame mobiliteit memorandum 2014 Kiezen voor duurzame mobiliteit Het Netwerk Duurzame Mobiliteit is een netwerk van verenigingen die werken aan duurzame mobiliteit in Vlaanderen. Het Netwerk Duurzame Mobiliteit streeft

Nadere informatie

Milieuvriendelijke voertuigen in de provincie Antwerpen

Milieuvriendelijke voertuigen in de provincie Antwerpen Milieuvriendelijke voertuigen in de provincie Antwerpen 31-05-2012 Studiedag elektrische wagens en laadpalen Departement Leefmilieu Dienst Duurzaam Milieu- en Natuurbeleid Situering 2 Projecten Aankoopgids

Nadere informatie

Waarom een evenementenvervoerplan?

Waarom een evenementenvervoerplan? Waarom een evenementenvervoerplan? VSV Mobiliteitsacademie 17 november 2014 Scelta Mobility Mobiliteitsbureau Oplossingen op maat voor: Evenementen Recreatieve locaties: toerisme, cultuurhuizen, Tijdelijke

Nadere informatie

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Delft

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Delft Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Delft Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Delft Dit rapport is geschreven door: Hans Voerknecht, Michiel

Nadere informatie

Mobiliteitsplan Gouda

Mobiliteitsplan Gouda Mobiliteitsplan Gouda 25 november 2015 Bijeenkomst gemeenteraad 1 Agenda 1. Opening 2. Proces en werkwijze 3. Inventarisatie, ambities en opgaven (eerste opzet) 4. Vervolg 2 Proces en werkwijze Projectfases

Nadere informatie

Supporters van het openbaar vervoer. Visietekst basisbereikbaarheid

Supporters van het openbaar vervoer. Visietekst basisbereikbaarheid Visietekst basisbereikbaarheid Visietekst basisbereikbaarheid Inhoud Inleiding... 3 Gewenste functies van openbaar vervoer... 4 Exit basismobiliteit?... 4 Definitie basisbereikbaarheid... 5 Uitgangspunten

Nadere informatie

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Maastricht

Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit. Gemeente Maastricht Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Maastricht Uitkomsten benchmark duurzame, actieve, gezonde mobiliteit Gemeente Maastricht Dit rapport is geschreven door: Hans Voerknecht,

Nadere informatie

Inhoud. Waarom snelheidshandhaving. Waarom snelheidshandhaving. Binnen welke context. Binnen welke context 26/09/2014 SNELHEIDSHANDHAVING PZ LEUVEN

Inhoud. Waarom snelheidshandhaving. Waarom snelheidshandhaving. Binnen welke context. Binnen welke context 26/09/2014 SNELHEIDSHANDHAVING PZ LEUVEN SNELHEIDSHANDHAVING PZ LEUVEN Ludwig Hoeterickx Politie Leuven Inhoud Waarom snelheidshandhaving Binnen welke context Elk bestuursniveau doet zijn zeg SGVV 2007 en referentiekader ZVP Personeelsinzet Onderzoek

Nadere informatie

Simpele Algebra. Willy Miermans 6 december 2016

Simpele Algebra. Willy Miermans 6 december 2016 Simpele Algebra Willy Miermans 6 december 2016 0. Back to Basics. Verkeer evolueert naar techneuten-vak. Google, Tesla, Apps Sensoren-explosie Big data INTEGRAAL BELEID. VV = inclusief. 1. Risico = Kans

Nadere informatie

Op weg naar een veilig en duurzaam lokaal mobiliteitsbeleid

Op weg naar een veilig en duurzaam lokaal mobiliteitsbeleid Op weg naar een veilig en duurzaam lokaal mobiliteitsbeleid Inleiding Structuur 1. Mobiel 21 2. Duurzame mobiliteit en verkeersleefbaarheid (in dorpen) 3. Mobilometer - Testinstrument voor steden en gemeenten

Nadere informatie